Falundafa.org
 / 
el.falundafa.org


Όχι πολιτική


Η «πολιτική» είναι ένας όρος της μοντέρνας, διεστραμμένης κοινωνίας. Οι πραγματικές ανθρώπινες κοινωνίες στην ιστορία δεν είχαν αυτόν τον όρο ή αυτό που η πολιτική περιλαμβάνει. Όταν η πολιτική εμφανίστηκε στην ανθρώπινη κοινωνία, η κοινωνία είχε ήδη αρχίσει να στρεβλώνεται και οι ηθικές αξίες είχαν επίσης σφυροκοπηθεί από την πολιτική. Επιπλέον, ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι μπαίνουν στην πολιτική είναι η επιθυμία τους να κάνουν κάποιο όνομα και για εγωιστικά οφέλη. Είναι μόνο ότι τότε οι ηθικές αξίες της ανθρώπινης κοινωνίας ήταν ακόμη πολύ ισχυρές και οι άνθρωποι που ζούσαν τότε ήταν όλοι σε εκείνο το περιβάλλον, έτσι οι άνθρωποι που ήταν στην πολιτική τότε, απλώς δεν φαίνονταν τόσο αδίστακτοι όσο οι άνθρωποι στην πολιτική σήμερα. Επομένως η πολιτική ήταν βρώμικη από τότε που εμφανίστηκε. Αλλά είναι αλήθεια ότι στους πολιτικούς κύκλους υπήρξαν μερικά έντιμα άτομα τα οποία ανησυχούσαν για την χώρα και τους ανθρώπους, παρόλο που ήταν μόνο σταγόνα στον ωκεανό.


Αλλά όσον αφορά αυτούς τους έντιμους ανθιστάμενους που είναι ενάντια στα κακά καθεστώτα που καταστρέφουν τη χώρα και προκαλούν ζημιά στους ανθρώπους, οι άνθρωποι επίσης τους θεωρούν πολιτικούς, επειδή έχουν σαφείς πολιτικές θέσεις. Παρόλο που οι άνθρωποι νομίζουν ότι οι απόψεις αυτών των ατόμων είναι ορθές, η πολιτική δραστηριότητα, ωστόσο, είναι το παράγωγο μιας διεφθαρμένης κοινωνίας. Αν δεν ήταν τόσο διεφθαρμένη η σημερινή ανθρώπινη κοινωνία, η πολιτική δεν θα είχε εμφανιστεί.


Η καλλιέργεια των μαθητών του Ντάφα ξεπερνά αυτό που είναι ανθρώπινο, είναι καλλιεργητές που έχουν αντιληφθεί τις αλήθειες των ανωτέρων επιπέδων και αυτό που καταλαβαίνουν υπερβαίνει τα όρια της σφαίρας των κοινών ανθρώπων. Κάθε κατανόηση κάτω από το επίπεδο των ανώτερων αρχών του Φα δεν είναι πλέον η Αλήθεια του Κόσμου. Κάθε μαθητής του Ντάφα είναι ξεκάθαρος για αυτό στην καλλιέργειά του, οπότε ακόμα πιο πολύ δεν πρέπει να αναμιγνύει την πολιτική των κοινών ανθρώπων με την Επανόρθωση του Φα. Οι δοκιμασίες που υπομένουν οι μαθητές του Ντάφα είναι πράγματα μέσα στην Επανόρθωση του Φα και την καλλιέργεια. Εκθέτοντας το κακό και διευκρινίζοντας την αλήθεια στους ανθρώπους αυτού του κόσμου είναι μόνο για να τους εκθέσουν τη δίωξη, που ο Ντάφα και οι μαθητές του έχουν υπομείνει, και ο τελικός τους στόχος είναι το να σώσουν τους ανθρώπους αυτού του κόσμου, να απαλλάξουν τον νου των αισθανόμενων όντων από το δηλητήριο με το οποίο το κακό τούς έχει πλημμυρίσει και να τους σώσει από τον κίνδυνο του να ξεριζωθούν στο μέλλον λόγω της εχθρότητάς τους προς τον Ντάφα. Αυτό είναι αντανάκλαση του μεγάλου ελέους των μαθητών του Ντάφα στη διάσωση αισθανόμενων όντων ακόμα και όταν υπομένουν δίωξη. Από μια άλλη οπτική γωνία, πώς θα μπορούσαν οι Θεοί και οι Φο να εμπλακούν στην πολιτική των ανθρώπων; Ακόμα λιγότερο θα επικύρωναν οι Θεοί και οι Φο την πολιτική που εμφανίζεται στην διεφθαρμένη ανθρώπινη κοινωνία.


Η ανθρώπινη κοινωνία είναι ένα καλό μέρος για καλλιέργεια, επειδή όλα εδώ μπορούν να οδηγήσουν σε προσκολλήσεις. Ακριβώς λόγω αυτού, ένα άτομο που μπορεί να βαδίσει έξω από αυτό και να απαλλαγεί από όλες του τις προσκολλήσεις στην ανθρώπινη κοινωνία είναι μεγαλειώδες και ικανό να φτάσει στην Ολοκλήρωση.


Λι Χονγκτζί

4 Ιουνίου 2001

***