Falundafa.org
 / 
el.falundafa.org

Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

Διδάσκοντας τον Φα στην τελετή ίδρυσης της Ένωσης Φάλουν Ντάφα της Σιγκαπούρης


Λι Χονγκτζί, 28 Ιουλίου 1996


Εντάξει, ας σταθώ ακριβώς εδώ για να με βλέπετε καθαρά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από τους διάφορους τομείς στη Σιγκαπούρη που έχουν δώσει την υποστήριξή τους στην ένωση Φάλουν Ντάφα με διάφορους τρόπους. Επίσης, εκ μέρους όλων σας, θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μας στους ανθρώπους από τους διάφορους τομείς στη Σιγκαπούρη για την υποστήριξή τους και που έκαναν δυνατό να ιδρυθεί η Ένωση του Φάλουν Ντάφα. Ας τους χειροκροτήσουμε. (Χειροκρότημα) Η ίδρυση της Ένωσης του Φάλουν Ντάφα θα οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να λάβουν τον Φα, και θα επιτρέψει περισσότερους ανθρώπους με προκαθορισμένες σχέσεις να μελετήσουν αυτόν τον Φα. Κάτω από την προστασία της εθνικής νομοθεσίας, θα παρέχει καλές συνθήκες για όλους σας στη μελλοντική εξάσκησή σας κάνοντας αυτό το καλό πράγμα για τον γενικό πληθυσμό.

 

Δεν προετοίμασα να πω πολλά. Θα εκμεταλλευθώ την ευκαιρία αυτής της συγκέντρωσης να σας μιλήσω για οτιδήποτε μου έρθει στο μυαλό. Αρχικά θα παρουσιάσω το Φάλουν Γκονγκ το οποίο έχει μια μακροχρόνια ιστορία. Οι άνθρωποι στους κύκλους της καλλιέργειας ξέρουν ότι οι πολιτισμοί έχουν προκύψει περισσότερο από μία φορά στον ανθρώπινο κόσμο. Πολιτισμοί έχουν προκύψει πολλές φορές στον ανθρώπινο κόσμο. Σε όλη τη μακροχρόνια πορεία της ιστορίας, όταν η ανθρώπινη ηθική ξέπεφτε βαθμιαία και γινόταν διεφθαρμένη, η ανθρώπινη φυλή θα ήταν σε κάμψη. Έτσι ήταν κατά βάση τα πράγματα. Επίσης, όπως εξελισσόταν προς το τελικό στάδιο κατά το οποίο ο υλικός εκφυλισμός και η πνευματική διαφθορά είχαν κορυφωθεί, αυτό θα επέφερε μεγάλη πτώση στις ανθρώπινες ηθικές αξίες. Κάτω από αυτές τις περιστάσεις, η ανθρώπινη φυλή θα ελαττωνόταν. Η ανθρώπινη φυλή έχει περάσει πολλές φορές από αυτό το σενάριο, και γι’ αυτό έχουν υπάρξει περισσότεροι από ένας ανθρώπινοι πολιτισμοί – έχουν προκύψει πολλοί πολιτισμοί. Η Λίθινη Εποχή για την οποία μιλούν οι άνθρωποι δεν ήταν η μόνη τέτοια εποχή. Η ανθρώπινη φυλή έχει περάσει από πολλές λίθινες εποχές. Κι αυτό όταν η ανθρώπινη φυλή αντιμετώπιζε αυτά τα είδη προβλημάτων, όλα τα μέσα της παραγωγής και της γνώσης καταστρέφονταν.

 

Ξέρετε, στις αρχές της περιόδου του σημερινού ανθρώπινου πολιτισμού – τέσσερις ή πέντε χιλιάδες χρόνια πριν – η Γη μας βίωσε έναν μεγάλο κατακλυσμό, που κατέπνιξε ολόκληρο τον καυκάσιο πολιτισμό στην Ευρώπη. Φυσικά, σχεδόν τίποτα πολύτιμο δεν απέμεινε, αν και κάποιος θα μπορούσε ακόμα να δει τις αναλαμπές του προϊστορικού παρελθόντος από τα χειροποίητα αντικείμενα που απέμειναν. Παραδείγματος χάριν, τα στοιχεία της ύπαρξης των προϊστορικών πολιτισμών μπορούν να φανούν σε αρχαιολογικά ευρήματα που αφορούν τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας. Στην ανατολή, σχετικά περισσότερα πράγματα επέζησαν του μεγάλου κατακλυσμού. Όλοι ξέρουν την ιστορία του Μέγα Γιού που έλεγξε τον κατακλυσμό. Ο κατακλυσμός εκείνον τον καιρό ήταν άγριος, και όταν υποχώρησε το νερό, ο Μέγας Γιού οδήγησε τους ανθρώπους να απομακρύνουν το νερό από το πλημμυρισμένο έδαφος. Αυτό καταγράφηκε στην ιστορία. Ο αρχαίος ανθρώπινος πολιτισμός εκείνο τον καιρό – αυτός του τελευταίου κύκλου – καταστράφηκε από την τεράστια πλημμύρα, αλλά πολλοί από τους προγόνους των Κινέζων επέζησαν από την τεράστια πλημμύρα, και σχετικά περισσότερα χειροποίητα αντικείμενα απέμειναν. Συγκριτικά, λιγότεροι Δυτικοί επέζησαν. Γι’ αυτό ο Δυτικός πολιτισμός σήμερα είναι εντελώς νέος, εντελώς νέος και χωρίς οποιοδήποτε ίχνος αρχαίας ιστορίας. Κατά συνέπεια, ο αρχαίος πολιτισμός της Κίνας έχει μια βαθιά ριζωμένη ιστορία, και πήρε διαφορετική πορεία από τη σύγχρονη επιστήμη.
 
Έτσι σε αυτούς τους αρχαίους πολιτισμούς, υπάρχουν πολλά πράγματα που οι σημερινοί άνθρωποι είναι ακόμα ανίκανοι να καταλάβουν και που δεν έχουν καμία σχέση με τον σύγχρονο πολιτισμό. Έτσι, πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των Δυτικών, ξέρουν ότι στην Κίνα υπάρχουν πάρα πολλά μυστήρια πράγματα – πράγματα που οι σημερινοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν. Κι οι ίδιοι οι Κινέζοι το γνωρίζουν αυτό. Στη γη της Κίνας, υπάρχουν πολλά πράγματα του αρχαίου πολιτισμού που δεν μπορούν να κατανοηθούν από τους σύγχρονους ανθρώπους. Μερικοί έχουν ακούσει για αυτά και τα έχουν δει, ωστόσο δεν μπορούν να τα εξηγήσουν και κανένας δεν έχει ακόμα δημοσιοποιήσει αυτά τα αρχαία πράγματα ούτε τα έχει παρουσιάσει στους ανθρώπους. Επειδή οι περισσότεροι από τους προγόνους των Κινέζων επέζησαν [τότε κατά τη διάρκεια της πλημμύρας], ένα κομμάτι του αρχαίου πολιτισμού έχει σωθεί.

 

Στο παρελθόν, η αρχαία κινέζικη φυλή δεν ήταν συγκεντρωμένη σε αυτό που είναι τώρα η κοιλάδα του Κίτρινου Ποταμού. Αντ’ αυτού, βρισκόταν στην περιοχή Σιντζιάνγκ. Η πιο ακμάζουσα περίοδος εκείνου του πολιτισμού εμφανίστηκε σε αυτή την περιοχή. Επειδή ήταν κοντά το όρος Κουνλούν, το έδαφος στις γειτονικές περιοχές ήταν πολύ ψηλά. Η στάθμη του νερού του μεγάλου κατακλυσμού εκείνη την περίοδο έφτασε τόσο ψηλά όσο δύο χιλιάδες μέτρα, βυθίζοντας ολόκληρη τη γη. Αλλά όταν η μεγάλη πλημμύρα εξαπολύθηκε, πολλοί άνθρωποι επέζησαν διαφεύγοντας στο όρος Κουνλούν, περισώζοντας μερικά πράγματα του αρχαίου πολιτισμού. Αυτά περιλάμβαναν, παραδείγματος χάριν, τα διαγράμματα Χέτου και Λουόσου, το Ταϊτζί, τα αρχικά οκτώ Τριγράμματα (Μπάγκουα) και άλλα πράγματα που μερικοί άνθρωποι στην Κίνα ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν καθώς και μερικές αρχαίες μορφές τσιγκόνγκ που οι σημερινοί άνθρωποι ξέρουν.

 

Θέτοντας το απλά, το τσιγκόνγκ δεν είναι κάτι που εφευρέθηκε από τους σημερινούς ανθρώπους. Είναι κομμάτι προϊστορικού πολιτισμού, και υπάρχει σχετικά περισσότερο από αυτό στην Κίνα. Αλλά στο παρελθόν δεν λεγόταν τσιγκόνγκ. Πώς λεγόταν τότε; Λεγόταν «καλλιέργεια» (Σιούλιαν). Φυσικά, η καλλιέργεια διαιρείται σε επίπεδα, και στο επίπεδο της συνηθισμένης ανθρώπινης κοινωνίας, οι άνθρωποι μπορούν να ξέρουν μόνο πώς να θεραπευτούν, πώς να έχουν καλή φυσική κατάσταση ή πώς να καταστήσουν τα σώματά τους υγιή. Έτσι μερικοί δάσκαλοι του τσιγκόνγκ το χρησιμοποιούν αυτό για να κάνουν καλά πράγματα για τους ανθρώπους. Με άλλα λόγια, αυτοί οι δάσκαλοι του τσιγκόνγκ που μεταβιβάζουν τις μεθόδους τους στην κοινωνία, περιλαμβανομένων και εκείνων που έχουν πάει σε άλλες χώρες, διδάσκουν πράγματα μόνο στο επίπεδο της υγείας και της καλής φυσικής κατάστασης. Δεν λέω ότι οι μέθοδοι τσιγκόνγκ που διδάσκουν οι άλλοι δεν είναι καλές. Σας λέω μόνο ότι δεν έχουν διδάξει πράγματα σε υψηλά επίπεδα. Αντίθετα, απλώς διδάσκουν πράγματα για θεραπεία και υγεία, και τα έχουν συνδέσει με την εμφάνιση μερικών υπερφυσικών ικανοτήτων. Καθώς θεραπεύουν, μερικές ασθένειες μπορούν να αφαιρεθούν μόνο μέσω υπερφυσικών μέσων, και γι’ αυτό κάποιες υπερφυσικές ικανότητες εμφανίζονται.

 

«Υπερφυσική ικανότητα» είναι απλά ένας σύγχρονος όρος, και ουσιαστικά αναφέρεται στις έμφυτες ικανότητες ενός όντος. Με τη σημερινή αυξανόμενη αφθονία υλικών πραγμάτων και την πρόοδο της επιστήμης, οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα πρακτικά πράγματα, και εγκαταλείπουν όλο και περισσότερο τις έμφυτες ικανότητές τους και τα πράγματα που έφεραν μαζί τους από τους πιο αρχαίους χρόνους. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, η μελλοντική επιστήμη και τεχνολογία πιθανότατα θα αναπτυχθούν περισσότερο ενώ τα ανθρώπινα όντα σταδιακά θα εκφυλιστούν. Τώρα υπάρχουν τραίνα, αυτοκίνητα και αεροπλάνα, έτσι κανένας δεν χρειάζεται να περπατήσει πολύ. Στο μέλλον, με μεγαλύτερη εξέλιξη στα υλικά πράγματα, τα ανθρώπινα όντα μπορεί να εκφυλιστούν με πολύ σοβαρούς τρόπους. Εάν βγάλουμε συμπέρασμα από εκείνη τη «θεωρία της εξέλιξης», η επιφάνεια του ανθρώπινου σώματος θα εκφυλιστεί πλήρως στο μέλλον, και στο τέλος τα ανθρώπινα άκρα θα παραμορφωθούν και θα ατροφήσουν, αφήνοντας μόνο ένα μεγάλο κρανίο. Φυσικά, απλώς δίνω ένα παράδειγμα εδώ. Η ιδέα είναι ότι όλο και περισσότερα από τα ανθρώπινα έμφυτα, αρχικά πράγματα εγκαταλείπονται.

 

Η αρχαία κοινωνία της Κίνας δεν αναπτύχθηκε με αυτόν τον τρόπο. Έτσι μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναρωτηθούν: «εάν τα πράγματα είχαν αναπτυχθεί σύμφωνα με την αρχαία κινεζική κοινωνία, θα υπήρχε τεχνολογική πρόοδος;» Φυσικά, εάν προσπαθείτε να κατανοήσετε ένα άλλο είδος επιστήμης στα πλαίσια των υπαρχόντων επιστημονικών και τεχνολογικών θεωριών, ποτέ δεν θα είστε σε θέση να το καταλάβετε. Πρέπει να βγείτε από τα όρια της σημερινής επιστήμης εάν πρόκειται να κατανοήσετε την προσέγγιση μιας διαφορετικής επιστήμης. Και μέσα σε αυτό το άλλο είδος πολιτισμού, οι άνθρωποι θα σκέφτονταν ότι αυτή είναι πράγματι η αναμενόμενη κατάσταση της κοινωνίας. Μερικοί άνθρωποι έχουν πει: «εάν τα πράγματα είχαν αναπτυχθεί σύμφωνα με την κοινωνία της αρχαίας Ανατολής, θα υπήρχαν αυτοκίνητα και αεροπλάνα; Χθες πέταξα από το Χονγκ Κονγκ στη Σιγκαπούρη, και μου πήρε μόλις πάνω από τρεις ώρες. Ήταν γρήγορο! Η ανθρωπότητα έχει αναπτυχθεί σε ένα πολύ προχωρημένο στάδιο. Θα ήταν το ίδιο εάν τα πράγματα ακολουθούσαν τον τρόπο της αρχαίας κινεζικής κοινωνίας;»
 

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι διαφορετικές μέθοδοι επιστήμης επιφέρουν διαφορετικούς τρόπους επιστημονικής ανάπτυξης. Παραδείγματος χάριν, υποθέστε ότι τα πράγματα ήταν να αναπτυχθούν σύμφωνα με την αρχαία κινέζικη κοινωνία. Όπως ξέρετε, η άσκηση του τσιγκόνγκ μπορεί να αναπτύξει τις έμφυτες δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος. Με άλλα λόγια, η εξάσκηση του τσιγκόνγκ μπορεί να μετατρέψει άυλα πράγματα σε απτά, και τελικά να μετατρέψει αυτά που είναι αόρατα σε ορατά, και όλο αυτό μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση οργάνων ή σύγχρονων επιστημονικών ή τεχνολογικών μέσων. Όταν πρωτομπαίνετε σε μια κατάσταση ηρεμίας στον διαλογισμό του τσιγκόνγκ, δεν αισθάνεστε πολλά. Αλλά όταν ηρεμήσετε τελείως, ανακαλύπτετε ότι αν και το εξωτερικό του σώματός σας δεν έχει κινηθεί, το εσωτερικό του σώματός σας κινείται και θα αισθανθείτε την κίνηση μέσα. Και αυτή η κίνηση, η μόλις αντιληπτή στο ξεκίνημα, θα γίνεται όλο και περισσότερο εμφανής μέχρι που τελικά θα είναι τόσο εμφανής που η συνείδησή σας μπορεί να την ελέγξει, επιφέροντας κατά συνέπεια μια μετάβαση από το άυλο στο απτό. Έτσι τελικά, αυτή η συνείδηση και η αίσθηση μπορούν σιγά-σιγά να γίνουν απτές καθώς ένας ασκούμενος συνεχίζει να ανυψώνεται. Υπάρχουν ακόμα πολυάριθμες ουσίες που φέρουν ενέργεια και οι οποίες υπάρχουν στο σύμπαν που η σημερινή επιστήμη και η τεχνολογία δεν μπορούν να ανιχνεύσουν. Καθώς αυτές οι ενέργειες ενισχύουν συνεχώς τον ασκούμενο, αυτές οι αόρατες, άμορφες ουσίες γίνονται βαθμιαία απτές, και τότε οι άνθρωποι μπορούν να τις δουν και ακόμα να τις χρησιμοποιήσουν. Εάν αυτή η πορεία ακολουθηθεί, σίγουρα η ποιότητα του ανθρώπου θα ανυψωθεί. Στο παρελθόν, οι μαθητές ονομάζονταν μελετητές του Κομφούκιου, και πριν αρχίσει το μάθημα απαιτούνταν να καθίσουν σε διαλογισμό, να ρυθμίσουν την αναπνοή τους, και να ηρεμήσουν το νου τους προτού διαβάσουν τα βιβλία τους. Έτσι ήταν πραγματικά στο παρελθόν. Στην αρχαία Κίνα η ρύθμιση της αναπνοής και η ηρεμία του νου ήταν σημαντικά για τους ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Έτσι σε μια τέτοια κατάσταση ύπαρξης, οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα που δεν θα μπορούσαν να κάνουν κανονικά, και αυτό πλησιάζει πολύ την καλλιέργεια του τσιγκόνγκ. Μια τέτοια κουλτούρα πάντα διαπότιζε τα μυαλά των αρχαίων Κινέζων.

 

Φυσικά, μόλις ανέφερα ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναρωτιούνται: «αν αυτή η πορεία της ανάπτυξης είχε ακολουθηθεί, θα υπήρχαν ακόμα αεροπλάνα και τρένα;» Οι διαφορετικές κατευθύνσεις της επιστημονικής ανάπτυξης μπορούν να οδηγήσουν την επιστήμη σε διαφορετικούς τόπους. Έτσι σκεφτείτε το, ο καθένας: Εάν οι άνθρωποι μπορούσαν να μετεωρίζονται και να πετούν, θα υπήρχε ακόμα η ανάγκη για χρήση αεροπλάνων και τραίνων; Άνθρωποι με τέτοιες ικανότητες υπάρχουν στην Κίνα, στην Ινδία, και στις ΗΠΑ, και υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός τέτοιων ανθρώπων ανάμεσα στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ. Πώς μπόρεσαν [να αποκτήσουν αυτές τις ικανότητες]; Όταν όλα τα ενεργειακά κανάλια στο σώμα ενός ανθρώπου ανοίξουν – όταν δεν υπάρχει κανένα μέρος μπλοκαρισμένο – το άτομο αυτό θα είναι σε θέση να μετεωρίζεται. Φυσικά, η σημερινή επιστημονική έρευνα δεν μπορεί να το εξηγήσει. Στην πραγματικότητα, κανένας δεν τολμά να το μελετήσει από φόβο μήπως τον περιγελάσουν – και επομένως χάσει τη φήμη του – από αυτούς τους αποκαλούμενους «επιστήμονες» που δεν το πιστεύουν. Όπως ξέρετε, πριν από λίγο καιρό ένας Αμερικανός ήρθε στη Σιγκαπούρη να παρουσιάσει ένα σόου, και πολλοί από σας μπορεί να τον είδατε να μετεωρίζεται. Αυτό το φαινόμενο πραγματικά υπάρχει – οι άνθρωποι είναι ικανοί να μετεωρίζονται. Έτσι σκεφτείτε το, ο καθένας: Στο παρελθόν, οι Κινέζοι έλεγαν ότι ένα άτομο είναι σε θέση να εμφανιστεί από το πουθενά και να εξαφανιστεί χωρίς ίχνος. Πολλοί δάσκαλοι του τσιγκόνγκ ήταν ικανοί να ταξιδέψουν από αυτό το μέρος σε εκείνο το μέρος – μια απόσταση χιλιάδων μιλίων – όλα σε λίγα δευτερόλεπτα. Γιατί ήταν ικανοί να το κάνουν αυτό; Φυσικά, υπάρχουν πολλά άγνωστα πράγματα που πρέπει να εξηγηθούν με μεγάλη λεπτομέρεια, αλλά δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σήμερα. Σε γενικές γραμμές λέω ότι οι διαφορετικές μορφές επιστημονικής ανάπτυξης οδηγούν σε διαφορετικά αποτελέσματα. Παραδείγματος χάριν, με ένα αεροπλάνο μπορεί να είστε σε θέση να πετάξετε από το Χονγκ Κονγκ στη Σιγκαπούρη σε τρεις ώρες, αλλά αυτό το άτομο μπορεί να μετεωριστεί μόλις καθίσει και να είναι ικανός να πετάξει ως εδώ σε περίπου δέκα λεπτά. Έτσι δεν χρειάζεται να κατασκευάσει ένα τέτοιο βαρύ μηχάνημα. Όσον αφορά αυτά τα πράγματα, πραγματικά δεν είναι παραμύθια και πολλά πράγματα που οι άνθρωποι δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν έχουν βαθμιαία επιβεβαιωθεί από την επιστήμη. Ακόμα κι αν ήσασταν ικανοί να φτάσετε σε αυτό το σημείο, δεν θα μπορούσατε να καταλάβετε την πορεία που ένας διαφορετικός τύπος επιστήμης παίρνει στα πλαίσια της σημερινής επιστήμης.

 

Φυσικά, θέτοντάς το με σύγχρονους όρους, το τσιγκόνγκ είναι ένας επιστημονικός κλάδος. Επιπλέον, είναι μια πολύ αρχαιότερη επιστήμη και σε ένα ανώτερο επίπεδο. Πολλοί επιστήμονες είχαν το θάρρος να προχωρήσουν και να επικυρώσουν την επιστήμη του ανθρώπινου σώματος και την αρχαία επιστήμη, επειδή είδαν την πραγματική ύπαρξη των φαινομένων του τσιγκόνγκ.

 

Φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται να αναγνωρίσουν το τσιγκόνγκ. Μπορώ να πω σε όλους τους παρόντες εδώ, οι οποίοι είναι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, ότι όταν λέτε σε άλλους να έρθουν να μάθουν Φάλουν Γκονγκ, μερικοί από αυτούς μπορεί να μην το πιστέψουν και ίσως ακόμη και να εναντιωθούν. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Γιατί; Επειδή η ανθρώπινη κοινωνία απλά υπάρχει σε αυτή την κατάσταση των αντικρουόμενων δυισμών. Εάν όλοι πίστευαν στο τσιγκόνγκ, εάν όλοι πίστευαν στον Νόμο του Φο, και εάν όλοι μπορούσαν να κάνουν καλλιέργεια, η ανθρώπινη κοινωνία θα έπαυε να υπάρχει, και όλοι θα γίνονταν ουράνια όντα και Θεοί. Ακριβώς επειδή υπάρχουν εκείνοι που είναι ενάντια σε αυτό και εκείνοι που δεν είναι, εκείνοι που πιστεύουν σε αυτό και εκείνοι που δεν πιστεύουν, μπορεί να διαμορφωθεί αυτή η κοινωνία της διαμάχης και της αμοιβαίας παραγωγής και αμοιβαίας παρεμπόδισης. Όλα τα επαγγέλματα και όλες οι απασχολήσεις, περιλαμβάνοντας τα πάντα στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, έχουν αμφότερα θετικά και αρνητικά στοιχεία που υπάρχουν ταυτόχρονα. Όταν θέλετε να κάνετε ένα καλό πράγμα, ένα κακό πράγμα είναι σίγουρο πως υπάρχει εκεί να σας περιμένει, και πρέπει να υπερνικήσετε δυσκολίες προτού μπορέσετε να εκπληρώσετε αυτό το καλό πράγμα. Και φυσικά, ούτε και να κάνετε το κακό δεν είναι εύκολο, εφόσον υπάρχουν εθνικές νομοθεσίες και καλοί άνθρωποι να χρησιμεύουν ως έλεγχος. Συνεπώς έτσι έχουν τα πράγματα, κάτι το οποίο είναι φυσικό. Αυτό είναι επειδή σε αυτό το σύμπαν, υπάρχουν δύο αντίθετες ουσίες διαφορετικών φύσεων, και η επέκτασή τους προς τα κάτω δίνει αφορμή για τη θεωρία του ταϊτζί– το γιν και το γιανγκ. Όσο περισσότερο επεκτείνεται προς τα κάτω, εμφανίζεται η αρχή της αμοιβαίας παραγωγής και της αμοιβαίας παρεμπόδισης. Αυτή η αρχή της αμοιβαίας παραγωγής και της αμοιβαίας παρεμπόδισης εκδηλώνεται κυρίως στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία. Γι’ αυτό υπάρχουν εκείνοι που δεν πιστεύουν στην αρχαία επιστήμη για την οποία μόλις μίλησα και εκείνοι που πιστεύουν. Το ίδιο ισχύει και για τον Νόμο του Φο που μεταδίδω σήμερα: Υπάρχουν άνθρωποι που τον υποστηρίζουν και άνθρωποι που τον αντιμάχονται, και αυτό επίσης είναι φυσιολογικό. Όλοι θα αντιμετωπίσετε αυτό που έχω περιγράψει, και νομίζω ότι δεν είναι λόγος για ανησυχία.

 

Μόλις τώρα προχώρησα περαιτέρω και επεκτάθηκα τόσο πριν μιλήσω για την ιστορία του Φάλουν Γκονγκ. Το τσιγκόνγκ που οι άνθρωποι γνωρίζουν σήμερα είναι επίσης μια αρχαία επιστήμη. Περιλαμβάνει το Φάλουν Γκονγκ, το οποίο είναι από τον προϊστορικό πολιτισμό. Δεν είναι ότι ο Λι Χονγκτζί έφτιαξε κάτι έτσι από παρόρμηση και το μετέδωσε σε όλους σας. Αυτό θα έφερνε ζημιά στους ανθρώπους. Τώρα υπάρχουν πολλοί ψεύτικοι δάσκαλοι που εξαπατούν τους ανθρώπους, και βλάπτουν τους άλλους όπως επίσης και τον εαυτό τους. Επειδή γενικά όταν το γκονγκ εκπέμπεται δεν ταξιδεύει σε αυτή τη διάσταση, τα συνηθισμένα μάτια ενός ανθρώπου δεν μπορούν να το δουν, και έτσι υπάρχουν πολλοί ψεύτικοι δάσκαλοι που εξαπατούν τους ανθρώπους. Είναι όπως τα μάτια ψαριών που είναι ανακατεμένα με μαργαριτάρια – το αληθινό και το ψεύτικο είναι ανακατεμένα μαζί. Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που δεν πίστευαν στο τσιγκόνγκ στην αρχή, και τώρα εναντιώνονται σε αυτό ακόμη περισσότερο. Ειδικότερα, η ηθική των σημερινών ανθρώπων είναι διεφθαρμένη και υπάρχουν για όλα αμφότερες οι αυθεντικές και οι ψεύτικες εκδόσεις – υπάρχουν ακόμη και ψεύτικα εμπορικά αγαθά για να μην αναφέρουμε το τσιγκόνγκ. Φυσικά, το τσιγκόνγκ δεν είναι κάτι που κάποιος μπορεί απλά να πάει και να δημιουργήσει και να εξαπατήσει τους ανθρώπους με αυτό – κάνοντάς το αυτό θα προκαλέσει ζημιά στους άλλους και στον ίδιον. Κι αυτό γιατί οι απατεώνες δεν γνωρίζουν τι θα δημιουργηθεί εξασκώντας το. Φυσικά, εάν δεν μπορέσουν να δημιουργήσουν τίποτα, τότε δεν πειράζει. Αλλά εάν πραγματικά δημιουργήσουν κάτι, θα μπορούσε να βάλει τους ανθρώπους σε επικίνδυνη θέση. Αυτός είναι ο κίνδυνος που οι ψεύτικες μέθοδοι του τσιγκόνγκ θέτουν στους ανθρώπους.

 

Τότε πώς προέκυψε το Φάλουν Γκονγκ; Και πότε εμφανίστηκε; Εάν κάποιος ήταν να το ψάξει προς τα πίσω, θα ήταν απίστευτα μακρύ, και οι συνηθισμένοι άνθρωποι θα το έβρισκαν απίστευτο όταν θα άκουγαν για αυτό. Έτσι δεν θα μιλήσω για αυτά τα πράγματα προς το παρόν, αλλά βαθμιαία θα τα γνωρίσετε. Αλλά μπορώ να σας πω ότι σε μια προϊστορική περίοδο της ανθρωπότητας, το Φάλουν Γκονγκ χρησιμοποιήθηκε μια φορά ως ο κυρίαρχος Νόμος του Φο που έσωζε τους ανθρώπους στον κόσμο. Όπως ο Σακιαμούνι έσωζε τους ανθρώπους δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν, το Φάλουν Γκονγκ πρόσφερε σωτηρία σε όλες τις ζωές στη γη. Μία πολύ μεγάλη περίοδος ιστορίας έχει περάσει από τότε που δημοσιοποιήθηκε για την ανθρωπότητα. Η ιστορία εξαρχής είναι πολύ μεγάλη, και αυτό το καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για τους σημερινούς ανθρώπους να γνωρίζουν για αυτό. Η ιστορία του Φάλουν γκονγκ είναι πολύ μακροχρόνια και χρονολογείται πίσω, από πάρα πολύ παλιά.
 

Γιατί μπόρεσε να δημοσιοποιηθεί σήμερα; Φυσικά, μπορώ να το εξηγήσω μόνο στο πιο ρηχό και επιφανειακό επίπεδο. Είδα μια κατάσταση. Ποια κατάσταση; Συγκεκριμένα, ενώ η ανθρώπινη κοινωνία έχει γνωρίσει μια αυξανόμενη αφθονία υλικών πραγμάτων και τη γρήγορη ανάπτυξη της επιστήμης, η ανθρώπινη ηθική έχει φθίνει δραματικά. Επειδή όλοι οι άνθρωποι σήμερα πιστεύουν στην επιστήμη, πιστεύουν ότι η σύγχρονη επιστήμη κατέχει την αλήθεια. Αλλά οι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει κάτι, δηλαδή, ότι η σύγχρονη επιστήμη δεν είναι ολοκληρωμένη. Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά πράγματα που η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει, και υπάρχουν πολλά πράγματα που [λανθασμένα] έχουν απορριφθεί από την επιστήμη. Και υπάρχουν πολλοί στενόμυαλοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτή την ατελή επιστήμη για να επιτεθούν σε φαινόμενα που οι άνθρωποι πιστεύουν, αν και είναι ανίκανοι να τα εξηγήσουν με την επιστήμη. Ωστόσο, αυτά τα ανεξήγητα φαινόμενα εκδηλώνονται ακλόνητα και χειροπιαστά σε αυτή την υλική διάσταση της ανθρώπινης κοινωνίας. Η σύγχρονη επιστήμη δεν έχει το θάρρος να τα αναγνωρίσει. Επειδή η επιστήμη δεν τα αναγνωρίζει, πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν στην επιστήμη, που έχουν τις ίδιες ιδέες, επίσης εναντιώνονται σε αυτά. Αλλά αυτή η επιστήμη είναι πάρα πολύ ατελής. Παραδείγματος χάριν, για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν ότι η αρετή είναι σημαντική. Τώρα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι «αρετή» είναι απλά να έχεις ένα είδος καλοκάγαθης ευαισθητοποίησης στον νου και μια προσδοκία οι άνθρωποι να φθάσουν από μια πνευματική προοπτική – και δεν το έχουν σκεφτεί πολύ πέρα από αυτό. Αλλά σας λέω ότι, τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από ύλη, επιτρέποντάς της έτσι να παίζει ρόλο στα πράγματα. Η αρετή έχει πραγματική, υλική ύπαρξη, και εκδηλώνεται ως ένα αμιγές και χειροπιαστό υλικό. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι στην ανατολή, και ειδικά οι παλιοί στην Κίνα, θεωρούσαν σημαντική την αύξηση της αρετής. Οι νέοι δεν το καταλαβαίνουν. «Γιατί να συγκεντρώνεται η αρετή; Πώς να μαζέψεις την «αρετή»; «Πώς μπορείς να μαζέψεις κάτι άμορφο;» Στην πραγματικότητα, μπορώ να σας πω ότι έχει μορφή, μόνο που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να το δει επειδή υπάρχει σε άλλη διάσταση. Και είναι πάντα εκεί. Όταν κάνετε καλά πράγματα, συσσωρεύετε αρετή. Και όταν υποφέρετε δυσκολίες, συσσωρεύετε αρετή. Πηγαίνει με τον άνθρωπο από ζωή σε ζωή, καθορίζοντας τη μελλοντική πορεία του. Μερικοί άνθρωποι γίνονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι λόγω αυτής, μερικοί κάνουν περιουσία λόγω αυτής και μερικοί είναι πολύ επιτυχημένοι στις επιχειρήσεις λόγω αυτής. Όλα αυτά οφείλονται στο ότι είχατε συσσωρεύσει αρετή νωρίτερα ή στις προηγούμενες ζωές σας, έτσι ευλογείστε στην παρούσα ζωή. Γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι λιγότερο εύποροι από άλλους; Είναι ακριβώς επειδή δεν έχουν τόση αρετή όπως οι άλλοι, επειδή δεν έχουν συσσωρεύσει τόση πολύ. Αυτός είναι ο λόγος. Έτσι η αρετή είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Μόλις τώρα μίλησα για τις ατέλειες της επιστήμης. Η επιστήμη είναι ανίκανη να ξεπεράσει αυτή την υπάρχουσα υλική διάσταση στην οποία η ανθρώπινη φυλή κατοικεί, και δεν μπορεί να ανακαλύψει άλλες διαστάσεις. Αλλά υπάρχουν πολλοί ειδικοί, αξιοσημείωτοι επιστήμονες που έχουν συνειδητοποιήσει την ύπαρξη άλλων χωροχρόνων. Αν και δεν μπορούν ακόμα να κάνουν αυτή τη σημαντική ανακάλυψη, έχουν πάντως μια χονδρική θεωρητική εξήγηση για τους άλλους χωροχρόνους και έχουν διατυπώσει αυτές τις ερωτήσεις – και πιστεύουν στην ύπαρξη άλλων χωροχρόνων. Τότε, μήπως υπάρχουν ζωές σε αυτούς τους χωροχρόνους; Πώς μοιάζουν αυτές οι ζωές; Ποιες είναι οι μορφές ύπαρξής τους; Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του εκεί χρόνου και αυτού στη διάστασή μας; Ποιες είναι οι ιδέες σε εκείνη τη διάσταση, πώς μοιάζουν οι ζωές της, και ποιες μορφές παίρνει η ύλη της; – Πώς είναι αυτά; Όλα αυτά είναι άγνωστα στην επιστήμη των σημερινών ανθρώπινων όντων. Η σύγχρονη επιστήμη δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη άλλων διαστάσεων, ούτε αναγνωρίζει την ύπαρξη της αρετής. Επομένως για σκεφτείτε: Επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν έντονα στην επιστήμη, δεν θα πιστέψουν στην ύπαρξη κάποιου πράγματος εάν η επιστήμη το αρνηθεί. Συνεπώς, δεν είναι η επιστήμη ο υπεύθυνος παράγοντας για την τεράστια πτώση της ανθρώπινης ηθικής; Ο λόγος είναι ότι, όταν άνθρωποι αναφέρονται στην αρετή και ότι πρέπει να την συσσωρεύετε και να την εκτιμάτε, πολλοί άνθρωποι με σύγχρονα μυαλά λένε: «Λέτε ανόητες προλήψεις. Όλα αυτά είναι προλήψεις. Εμείς πιστεύουμε στην επιστήμη, κι όχι σε αυτά τα προληπτικά πράγματα». Κοιτάξτε, όλοι, αυτή την επιστήμη που έχει χρησιμοποιηθεί ως ρόπαλο με το οποίο έχει κτυπηθεί ανελέητα το πιο ουσιώδες κομμάτι των ανθρώπινων όντων. Επομένως, μπορείτε να πείτε ότι η επιστήμη είναι τέλεια; Όπως μόλις ανέφερα, η υλική ζωή των ανθρώπων είναι τώρα πολύ πλούσια. Γιατί τότε μειώνεται η ηθική; Ακριβώς επειδή η σημερινή επιστήμη είναι ανίκανη να αποδείξει την ύπαρξη άλλων διαστάσεων και υψηλότερων όντων, ανίκανη να αποδείξει ότι οι άνθρωποι θα μετενσαρκωθούν και θα αντιμετωπίσουν ανταπόδοση, και ανίκανη να αποδείξει την ύπαρξη της αρετής. Γι’ αυτό οι άνθρωποι τολμούν να κάνουν κακά πράγματα. Πολλοί από τους σημερινούς ανθρώπους πιστεύουν ότι: «όλα αυτά είναι προλήψεις και μη επιστημονικά». Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη των Θεών, και έτσι τολμούν να κάνουν κακά πράγματα. Δεν πιστεύουν στην ανταπόδοση, και έτσι νομίζουν ότι όλα αυτά είναι προλήψεις. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκαλείται από τις ανεπάρκειες της σύγχρονης επιστήμης.
 

Εφόσον μιλώ για οτιδήποτε μου έρχεται στο μυαλό, όταν έφτασα στο ζήτημα της προέλευσης του Φάλουν Γκονγκ μόλις τώρα, συνέχισα για να επεξηγήσω αυτό το ζήτημα.

 

Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά πράγματα που συζητούνται στην κοινότητα των καλλιεργητών που δεν μπορούν να αναφερθούν στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία. Αλλά στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν δει ή έχουν ακούσει ορισμένα πράγματα. Μπορεί να έχουν δει κάτι περιστασιακά ή να έχουν αισθανθεί κάτι ανεξήγητο, ή μπορεί να έχουν συναντήσει κάτι ασυνήθιστο. Όμως κανείς ποτέ δεν έχει προσπαθήσει να εξακριβώσει αυτά τα πράγματα και να τα μελετήσει με συστηματικό τρόπο.

 

Πριν λίγη ώρα, ήταν ένας μαθητής εδώ πάνω στην έδρα που είπε ότι αυτός ο Φα είναι εξαιρετικά πολύτιμος. Εδώ σας έχω πει πάρα πολλά, έτσι αυτοί που δεν έχουν διαβάσει το Τζούαν Φάλουν μπορεί να θελήσουν να το διαβάσουν, και ίσως να καταλάβετε για το [τι λέω]. Το Τζούαν Φάλουν περιέχει τις αρχές του Φα, και ο Φα είναι, φυσικά, για να μεταδοθεί στους καλλιεργητές. Πολλοί άνθρωποι θα θεωρήσουν ότι η καλλιέργεια είναι κάτι δύσκολο να κάνουν. Στην πραγματικότητα, η ίδια η καλλιέργεια δεν είναι δύσκολη. Η εγκατάλειψη των συνηθισμένων ανθρώπινων σκέψεων και οι προσκολλήσεις είναι το δυσκολότερο. Τι είναι η συνηθισμένη ανθρώπινη σκέψη; Παραδείγματος χάριν, το πρώτο πράγμα που ένας καλλιεργητής πρέπει να είναι ικανός να κάνει είναι να συγκρατηθεί από το να χτυπήσει κάποιον όταν του επιτεθεί και να συγκρατηθεί από το να βρίσει κάποιον όταν τον βρίσουν. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να το κάνουν αυτό επειδή είναι συνηθισμένοι άνθρωποι. Ένας καλλιεργητής όμως πρέπει να είναι ικανός. Επιπλέον, πρέπει να είστε ικανοί να κάνετε τα ακόλουθα: όταν οι άλλοι σας αγριεύουν, να μην παραπονιέστε και να μην κρατάτε καμιά μνησικακία και να το παίρνετε ελαφρά, και ακόμα να γελάτε και να το ξεχνάτε· ή ακόμα όταν κάποιος σας κτυπά, σιωπηλά να ευχαριστείτε αυτό το άτομο που σας κτυπά. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι θα σκέφτονταν ότι αυτό είναι απλά αδύνατο: «Πώς μπορεί κάποιος να είναι έτσι; Πρέπει να είναι μαλθακός». Όμως στην πραγματικότητα, όταν κάποιος σας αγριεύει, σας δίνει αρετή – αληθινή και απτή αρετή. Σε αυτό το σύμπαν, υπάρχουν πολυάριθμες τεράστιες ουσίες που τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να δουν με γυμνό μάτι και η σημερινή επιστήμη επίσης δεν μπορεί να τις ανακαλύψει. Αυτές οι πολυάριθμες, πολύ μικροκοσμικές ουσίες όλες έχουν νοημοσύνη και ζωή, ελέγχουν όλα τα κατώτερα όντα και συγχρόνως ισορροπούν τα πάντα σε αυτό το σύμπαν. Επιπλέον, αυτό το σύμπαν έχει μια αρχή, που είναι: δεν υπάρχει κανένα κέρδος χωρίς απώλεια, και για να κερδίσει κάποιος πρέπει να χάσει. Όταν κάποιος θέλει να πάρει κάτι, θα συμβεί μια ανταλλαγή, και αυτό αποκαλείται «κέρδος και απώλεια». Πώς χάνει κάποιος; Σε αυτή τη διάσταση, οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να το δουν, αν και μερικές φορές θα είναι ικανοί να το αισθανθούν. Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι θα αποκτήσουν αυτό που θέλουν, αφότου έχουν δώσει από τον εαυτό τους με τη μορφή σκληρών προσπαθειών. Αυτούς που δεν θέλουν να δώσουν από τον εαυτό τους και επιδιώκουν να πάρουν με το ζόρι αυτά που θέλουν, οι Θεοί θα τους κάνουν να ανταποδώσουν το ίδιο. Παραδείγματος χάριν, πείτε ότι κάποιος παίρνει πράγματα από τους άλλους ή κάποιος χτυπά κάποιον άλλο. Αυτή είναι μια περίπτωση κάποιου που θέλει με το ζόρι να κερδίσει κάτι χειροπιαστό ή άλλο, και δεν θα σκεφτεί να αποζημιώσει το θιγόμενο πρόσωπο. Ωστόσο, αυτό το σύμπαν θα αναγκάσει το άτομο που κέρδισε να αντισταθμίσει [τα πράγματα]· αυτό το άτομο θα πρέπει να χάσει ακόμα κι αν δεν το θέλει. Κατά ποία έννοια θα χάσει; Σε αυτή την πλευρά έχετε χτυπήσει κάποιον, έχετε εκμεταλλευτεί άλλους, ή έχετε πάρει πράγματα που δεν είναι δικά σας. Έτσι το πόσο πολύ έχετε κερδίσει θα είναι το πόση αρετή θα πετάξει προς το άλλο άτομο από την περιοχή του σώματός σας σε μια άλλη διάσταση, και η αρετή μπορεί να ανταλλαχτεί για υλικά συμφέροντα ή χρήματα. Με άλλα λόγια, όταν ένα άτομο αναγκάζεται να χάσει κάτι, το άλλο άτομο θα τον αποζημιώσει. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να το δουν αυτό, έτσι τολμούν να κάνουν κακά πράγματα. Πολλοί άνθρωποι εξαπατούνται από άλλους στις επιχειρήσεις ή αναγκάζονται να χάσουν, αλλά εάν αυτό δεν συνέβη σε αυτούς ως αποτέλεσμα της απώλειας της αρετής τους επειδή έκαναν κάτι λανθασμένο, τότε μετά από μια χρονική περίοδο θα κερδίσουν το ίδιο ποσό ως αποζημίωση. Και αυτή είναι η αποζημίωση που αυτοί που έχουν προκαλέσει τις απώλειες στους άλλους αναγκάζονται να δώσουν, αλλά οι άνθρωποι το θεωρούν συνήθως ως τυχαίο ή ως αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να δουν τους πραγματικούς λόγους. Εδώ σας λέω ότι η αρετή είναι εξαιρετικά πολύτιμη, και μπορεί να μετασχηματιστεί σε οτιδήποτε. Οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν πιστεύουν σε αυτά τα πράγματα επειδή η επιστήμη είναι ανίκανη να τα δει, και αυτό είναι ένας από τους λόγους για την δραματική πτώση στα ανθρώπινα ηθικά πρότυπα. Αλλά οι συμπαγείς και τεράστιες ουσίες και τα υψηλότερα όντα σε αυτό το σύμπαν πραγματικά εξισορροπούν τα πάντα μέσα στο σύμπαν. Όταν χάνετε αυτό που δεν πρέπει να χάσετε, θα πάρετε αποζημίωση ή ανταμοιβή. Ένα άτομο θα χάσει ακόμα κι αν δεν θέλει, διότι αυτό που είναι στην άλλη πλευρά λειτουργεί, και αυτό που είπα λίγο πριν ήταν ένα απλό παράδειγμα αυτού. Στην πραγματικότητα το θύμα θα κερδίσει ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτό μερικές φορές λέω ότι δεν είναι απαραιτήτως κακό πράγμα να βιώσετε λίγη δυσκολία. Στο παρελθόν, οι ηλικιωμένοι, και ειδικότερα όλοι οι παλιοί στην Κίνα, έλεγαν, «τώρα δοκιμάζετε λίγη δυσκολία, και στο χρόνο μπροστά σας θα είστε μια χαρά». Και πραγματικά έτσι είναι τα πράγματα. Ο Ιησούς είπε ότι όταν κάποιος χτυπά στο αριστερό μάγουλο, πρέπει να του προσφέρετε και το δεξί. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να το καταλάβουν. Πραγματικά, υπάρχουν τώρα πολλοί Καθολικοί και εκείνοι της χριστιανικής πίστης που δεν μπορούν να το καταλάβουν. Ποια είναι η λογική πίσω από αυτό; Ο Ιησούς μίλησε για αυτό μόνο στο επιφανειακό επίπεδο και δεν εξήγησε τις βαθύτερες έννοιές του. Αυτό που σήμαινε ήταν ότι όταν σας χτυπά κάποιος σε αυτήν την πλευρά, σας δίνει αρετή και σας βοηθά να εξαλείψετε κάρμα από τις αδικίες. Κατόπιν εφόσον ο επιτιθέμενος δεν έχει ακόμα καλμάρει εντελώς, εάν του προσφέρετε το άλλο μάγουλό σας και τον αφήσετε να το χτυπήσει, δεν σας βοηθά να εξαλείψετε κάρμα και σας δίνει αρετή; Όταν υποφέρετε, το κάρμα στο σώμα σας εξαλείφεται. Όλοι οι άνθρωποι δημιουργούν κάρμα. Μερικοί άνθρωποι έχουν πάρει ζωές, προσέβαλαν άλλους, έβρισαν άλλους, μίσησαν κάποιον, έκαναν κάτι κακό, και τα λοιπά – όλα έχουν ως αποτέλεσμα το κάρμα. Είναι μια μαύρη ουσία, και υπάρχει γύρω από το ανθρώπινο σώμα. Αυτό καθορίζει πότε ένα άτομο θα υποφέρει και θα αρρωστήσει, ή θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, ή θα αποτύχει στην επιχείρηση, ή θα δεχτεί επίθεση ή κατάρες από άλλους, ή πολλά, πάρα πολλά άλλα είδη βασάνων. Όλα αυτά προκαλούνται από το κάρμα. Όταν κάποιος σας χτυπά ή σας εκμεταλλεύεται, όχι μόνο θα σας δοθεί αρετή από τον επιτιθέμενο, αλλά επιπρόσθετα, καθώς υποφέρετε πόνο, το μαύρο κάρμα σας θα μετατραπεί σε αρετή. Έτσι μία πράξη έχει ως αποτέλεσμα δύο κέρδη. Ένα καθημερινό άτομο, μπορεί να έχει δύο κέρδη. Αλλά για έναν καλλιεργητή, αυτό είναι μια δοκιμασία που πρέπει να περάσει. Εάν περάσει το τεστ αυτής της επίπονης δοκιμασίας καλά, το σίνσινγκ του θα βελτιωθεί. Και η βελτίωση του σίνσινγκ του σημαίνει το ανέβασμα του επιπέδου του, έτσι το γκονγκ του θα αυξηθεί και η αρετή του θα μετατραπεί σε γκονγκ. Έχω εξηγήσει λεπτομερώς την αρχή τώρα, αλλά στην καλλιέργειά σας, από εσάς εξαρτάται να κάνετε το σωστό.
 

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο έχω μεταδώσει τον Φα, αλλά έχω επίσης κάνει κάτι που κανείς άλλος δεν έχει κάνει ποτέ. Έχω αφήσει αληθινά στους ανθρώπους μια σκάλα για τον ουρανό. Όσο καλλιεργείστε ακολουθώντας αυτόν τον Μέγα Νόμο, θα επιτύχετε σίγουρα την ολοκλήρωση. Κανένας στο παρελθόν ποτέ δεν δίδαξε αυτόν τον Φα, πολύ λιγότερο μεταξύ των ανθρώπινων όντων. Εάν δεν το πιστεύετε, μπορείτε να ψάξετε όλα τα κείμενα εκεί έξω, από τα αρχαία μέχρι τα σημερινά, στην Κίνα ή στο εξωτερικό. Είτε πρόκειται για το Τάο Τε Τζινγκ, την Αγία Γραφή ή τις Βουδιστικές σούτρες – κανένα από αυτά δεν διδάσκει τον Φα κατ’ αυτό τον τρόπο, αποκαλύπτοντας όλα τα ουράνια μυστικά.

 

Ο Σακιαμούνι είναι ένας Φο, και οι άνθρωποι θεωρούν ότι αυτό που άφησε πίσω ο Βούδας Σακιαμούνι είναι ο Νόμος του Φο. Όμως ο ίδιος ο Βούδας Σακιαμούνι είπε: «Καθόλη τη διάρκεια της ζωής μου, δεν έχω αφήσει πίσω κανέναν Νόμο». Οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν τι εννοούσε, έτσι ο Βουδισμός Ζεν υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας Νόμος. [Ο Ζεν – ο νόμος Ζεν δίδαξε ότι] εάν ο Βούδας Σακιαμούνι δεν άφησε καν πίσω κάποιον Νόμο, τότε ό,τι και να πει κάποιος – όποιος κι αν είναι αυτός – δεν είναι Νόμος του Φο. Το να μιλά για αυτό είναι απαγορευμένο, και τίποτα που εκφράζεται δεν είναι Νόμος του Φο. Αυτό ήταν μια απολύτως άστοχη κατανόηση. Τότε τι εννοούσε ο Βούδας Σακιαμούνι όταν είπε αυτό; Ο Βούδας Σακιαμούνι είναι θεότητα, και είχε μετενσαρκωθεί στην ανθρώπινη κοινωνία για να σώσει ανθρώπους. Όταν θα έφθανε στην Ολοκλήρωση θα γινόταν ένας Φο, έτσι οι λέξεις του έφεραν μαζί τους τη φύση του Φο. Αν και αυτό που δίδαξε δεν ήταν ο Νόμος του Φο που καθοδηγεί συστηματικά την καλλιέργεια, οι λέξεις με τη φύση του Φο είναι ομοίως αρχές του Νόμου σε εκείνο το επίπεδο. Αλλά αυτός δεν ήταν ο θεμελιώδης Νόμος του συστηματικού σύμπαντος. Επίσης, τα ιερά κείμενα που καταρτίστηκαν από τις κατοπινές γενεές, στην πραγματικότητα ήταν αποσπασματικά και χωρίς σύστημα. Έτσι είναι πράγματι τα πράγματα. Πάνω από δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν ο Βούδας Σακιαμούνι απηύθυνε τις λέξεις του στους ανθρώπους εκείνου του καιρού, και είδε το πώς θα ήταν οι άνθρωποι σήμερα. Έτσι ο Βούδας Σακιαμούνι είπε τότε ότι ο Νόμος του δεν θα λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της Τελικής Περιόδου του Ντάρμα. Στην πραγματικότητα, οι σημερινοί άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να καταλάβουν τι είπε ο Βούδας Σακιαμούνι.

 

Το ίδιο πράγμα ισχύει για τη Βίβλο στις Δυτικές θρησκείες: οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον αληθινά να την καταλάβουν, διότι τα μυαλά των σύγχρονων ανθρώπων έχουν γίνει πολύ περίπλοκα. Οι άνθρωποι το κατανοούν με τέτοιο τρόπο – που όλα είναι βασισμένα στους συναισθηματισμούς που αντιμετωπίζουν και στο προσωπικό συμφέρον – και έτσι οι σημερινοί άνθρωποι αντίθετα δεν καταλαβαίνουν τις αληθινές εσωτερικές έννοιες.
 

Λέω σε όλους ότι το βιβλίο Τζούαν Φάλουν είναι πραγματικά κάτι πολύτιμο. Κανένα άλλο βιβλίο που βρίσκεται ανάμεσα στα ανθρώπινα όντα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό. Κι αυτό επειδή είναι ένα βιβλίο καλλιέργειας, ένας πολύ σοβαρός Μεγάλος Νόμος που μπορεί να καθοδηγήσει τους ανθρώπους στην Ολοκλήρωση. Μόλις τώρα μερικοί άνθρωποι είπαν ότι όταν παίρνετε το Τζούαν Φάλουν και το διαβάζετε, κάθε λέξη του λάμπει με χρυσό φως. Πιστεύω ότι εάν μπορείτε διαρκώς να συνεχίζετε την καλλιέργεια και να είστε επιμελείς μέχρι την Ολοκλήρωση, τότε κατά τη διάρκεια που κάνετε επιμελή προσπάθεια και όπως καλλιεργείστε, θα δείτε και θα βιώσετε πολλές, πάρα πολλές αισθήσεις και σκηνές που οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν ή να βιώσουν. Σε αυτό το σημείο θα ανακαλύψετε τι πραγματικά είναι αυτό το βιβλίο. Ανεξάρτητα από το πώς μιλώ για αυτό εδώ, είναι ακόμα εγώ που μιλώ. Εάν μιλήσω περισσότερο για αυτό, θα αρχίσει να ακούγεται απίστευτο. Έτσι πιστεύω ότι είναι καλύτερο να αφεθείτε στη δική σας κατανόηση και να το επιβεβαιώσετε οι ίδιοι. Θέλω μόνο να σας πω ότι αυτός ο Φα είναι εξαιρετικά πολύτιμος.
 

Όταν άρχισα να μεταδίδω αυτόν τον Φα, πολλά υψηλού επιπέδου όντα και μεγάλα φωτισμένα όντα προσπάθησαν να με αποτρέψουν από το να το κάνω, λέγοντας: «Η ανθρώπινη ηθική έχει ξεπέσει σε τέτοιο σημείο, και όμως εσύ ακόμα θέλεις να δημοσιοποιήσεις κάτι τόσο καλό. Δεν το παρουσίασες κατά τη διάρκεια της καλύτερης περιόδου της ανθρωπότητας, και τον δημοσιοποιείς και τον μεταδίδεις τώρα». Οι Θεοί όλοι σκέφτονταν με αυτόν τον τρόπο.
 

Αλλά λάβετε υπόψη αυτό. Μόλις μίλησα για το κάρμα και την αρετή. Το κάρμα και η αρετή μεταφέρονται και τα δύο όταν οι άνθρωποι περνούν από μετενσάρκωση. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να μεταφέρει τίποτα από τη ζωή του εκτός από αυτά τα πράγματα, τα οποία τον ακολουθούν στον κύκλο της μετενσάρκωσης. Μιλώντας για τη μετενσάρκωση, θέλω να σας πω ότι οι θρησκείες μιλούν για ανθρώπους που πηγαίνουν σε άλλες διαστάσεις μετά το θάνατο· ιδιαίτερα στις θρησκείες της ανατολής μιλούν για το εξάπτυχο μονοπάτι της μετενσάρκωσης. Οι άνθρωποι μπορούν πράγματι να μετενσαρκωθούν. Αυτό είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό στην κοινότητα των καλλιεργητών, και όλοι κατανοούν την έννοια καθαρά. Γιατί υπάρχει η μετενσάρκωση; Υπάρχουν άνθρωποι που λένε: «Όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι, αυτό είναι όλο, έτσι δεν είναι;» Αυτό που πεθαίνει είναι το μέρος που αναπτύσσεται από την κατανάλωση των ανθρώπινων τροφών μετά από τη γέννηση, η ίδια η ανθρώπινη ζωή δεν είναι νεκρή.
 

Για να το θέσουμε με έναν τρόπο που οι σύγχρονοι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν, σκεφτείτε το ως εξής: Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από υλικά επιφανειακά στρώματα που περιλαμβάνουν μοριακά σωματίδια. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Ο αέρας που περιβάλλει τον πλανήτη Γη, το ξύλο και το τσιμέντο, ο σίδηρος και το ατσάλι στα κτήρια είναι όλα επιφανειακά υλικά που αποτελούνται από διαφορετικά μοριακά σωματίδια. Ακολούθως τα μόρια αποτελούνται από άτομα και τα άτομα αποτελούνται από νετρόνια, ηλεκτρόνια, και πυρήνες. Πηγαίνοντας πιο κάτω από τους πυρήνες, τα κουάρκς συγκροτούν πυρήνες, και οι πυρήνες αποτελούνται από νετρίνος. Εάν προσπαθήσετε να ανιχνεύσετε πιο κάτω, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι υπάρχει εκεί. Όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν, μόνο η σάρκα στην υλική επιφανειακή διάσταση που αποτελείται από μοριακά σωματίδια αποβάλλεται, είναι όπως τα ρούχα που βγάζετε. Τα μέρη του σώματος τα φτιαγμένα από άτομα, πυρήνες, και υλικά μικρότερα από τα κουάρκς δεν είναι καθόλου νεκρά. Δεν είναι δυνατό να πεθάνουν μαζί με το επιφανειακό σώμα. Σκεφτείτε το: όταν ένας πυρήνας διασπάται, μια πυρηνική έκρηξη θα συμβεί ως αποτέλεσμα. Όταν ένας άνθρωπος πεθάνει, θα μπορούσε να υπάρχει μια δύναμη τόσο ισχυρή να αναγκάσει τους πυρήνες να διασπαστούν; Όταν η σημερινή επιστήμη προτίθεται να διασπάσει τους πυρήνες, απαιτούνται πολύ υψηλή θερμότητα και μια ισχυρή σύγκρουση για να διευκολύνουν την αλλαγή. Πώς θα μπορούσε ένα συνηθισμένο ανθρώπινο σώμα να έχει τόσο ισχυρή ενέργεια για να επιφέρει αυτή τη διάσπαση; Η θερμοκρασία ενός κρεματόριου σίγουρα δεν είναι αρκετά υψηλή για να αναγκάσει τους πυρήνες να διασπαστούν. Με άλλα λόγια, οι πιο μικροκοσμικές ουσίες που αποτελούν το ανθρώπινο σώμα δεν μπορούν να καταστραφούν από τη φωτιά σε έναν φούρνο καύσης. Εάν θα μπορούσε πραγματικά να διασπάσει τους πυρήνες στο σώμα σας, θα συνέβαινε πυρηνική έκρηξη. Εάν τα πυρηνικά υλικά μέσα στο ανθρώπινο σώμα εκραγούν, θα προκαλούσαν την καταστροφή μιας μεγάλης πόλης. Είναι ένα άτομο, και η ενέργειά του είναι τεράστια. Τότε γιατί αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ; Αυτό μας λέει ότι τα ατομικά στοιχεία μέσα στο ανθρώπινο σώμα δεν έχουν καταστραφεί.
 

Όπως γνωρίζετε, οι πυρήνες και τα άτομα είναι ιδιαίτερα ραδιενεργά όσον αφορά τους ανθρώπους. Με άλλα λόγια, είναι ένα είδος ενέργειας. Στην πραγματικότητα, όμως, οι ουσίες οι ακόμα πιο μικροσκοπικές, όπως τα κουάρκς, έχουν ακόμα ισχυρότερη ραδιενέργεια από τους πυρήνες, και κανένας δεν ξέρει πόσες φορές ισχυρότερη είναι η ακτινοβολία των νετρίνων από αυτή των κουάρκς. Όσο μικρότερο είναι το σωματίδιο, τόσο ισχυρότερη η ενέργειά του. Μπορώ να σας πω ότι το γκονγκ που καλλιεργείτε περιέχει ισχυρά άτομα, νετρόνια, και ακόμη περισσότερες μικροσκοπικές ουσίες. Γιατί το γκονγκ που αναπτύσσετε μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες; Γιατί μπορεί να αλλάξει το ανθρώπινο σώμα; Γιατί μπορούν οι καλλιεργητές να εκτελέσουν τόσα πολλά θαύματα; Είναι επειδή το γκονγκ και οι υπερφυσικές ικανότητες αποτελούνται από αυτές τις ουσίες υψηλής ενέργειας. Επιπλέον, αυτές οι ουσίες, που αναπτύσσονται μέσα από τη καλλιέργεια ενός Ορθού Νόμου, είναι ζωντανές, έχουν καλοκάγαθη φύση, ελέγχονται από την κύρια συνείδηση του καλλιεργητή και κατευθύνονται από τον νου του. Είναι αντίθετα από τα κακόβουλα, καταστρεπτικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την πυρηνική διάσπαση που γίνεται χρησιμοποιώντας τα επιστημονικά μέσα. Η δύναμη που απελευθερώνεται από την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας χρησιμοποιώντας επιστημονικά μέσα είναι κακόβουλη. Δεν ακολουθεί μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι επιζήμια για τα ανθρώπινα όντα και τις άλλες ζωές και είναι καταστρεπτική στο ανθρώπινο βιοτικό περιβάλλον. Η ενέργεια που εκπέμπεται από τους καλλιεργητές, αντίθετα, είναι συνειδητή και μπορεί να έχει θετική επίδραση. Ερευνητές από την Κινεζική Ακαδημία των Επιστημών έκαναν κάποτε δοκιμές πάνω μου για να βγάλουν μια αξιολόγηση, και μπόρεσαν να ανιχνεύσουν εκπεμπόμενη ενεργειακή ύλη όταν δίδασκα τον Φα. Το Ίδρυμα Υψηλής Ενεργειακής Φυσικής της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών ειδικεύεται στην έρευνα φυσικής υψηλής ενέργειας. Τοποθέτησαν συσκευές στις τέσσερις γωνίες του χώρου του συνεδρίου, καθώς επίσης και σε διάφορα σημεία στη μέση του χώρου. Ένα όργανο τοποθετήθηκε επίσης πάνω στο τραπέζι πίσω από το σημείο όπου δίδασκα τον Φα. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, βρήκαν ότι οι ενέργειες που εξέπεμπα περιείχαν ισχυρά νετρόνια καθώς και άτομα. Φυσικά, αυτό ήταν το πόσο μακριά μπορούσαν να πάνε με τη δοκιμή τους, εφόσον δεν είχαν τα όργανα για περισσότερες μικροσκοπικές ουσίες. Αυτό που τους εξέπληξε ήταν ότι τα ενεργειακά πεδία που εξέπεμπα διανέμονταν ομοιόμορφα και η ενέργεια μπορούσε να κατευθυνθεί. Στη σημερινή επιστημονική έρευνα, είναι γνωστό ότι όταν πυρηνική ύλη εκπέμπεται, δεν έχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και κανένας δεν γνωρίζει που θα πάει. Επίσης, είναι ισχυρότερη πιο κοντά [στο σημείο της έκρηξης] και πιο αδύναμη όσο μακραίνει. Η ακτινοβολία προξενεί ζημιά στα πάντα εντός του πεδίου της. Σαφώς, η σύγχρονη επιστήμη δεν είναι τέλεια και η τυφλή πίστη σε αυτήν θα κάνει υπερβολική ζημιά στην ανθρωπότητα.
 

Μόλις τώρα εξήγησα ότι η ανθρώπινη ζωή δεν πεθαίνει μαζί με το φυσικό σώμα, έτσι η ψυχή ενός ανθρώπου θα ελευθερωθεί καθώς το σαρκικό σώμα σε αυτή τη διάσταση πεθαίνει. Ήταν σε μια διαφορετική διάσταση αρχικά και συγχωνεύτηκε με το ανθρώπινο σώμα μόνο σε αυτή τη διάσταση την ώρα της γέννησης. Όταν το σώμα σε αυτήν τη διάσταση πεθαίνει, η ψυχή ελευθερώνεται. Επομένως ο κύκλος της επαναγέννησης για τον οποίο οι θρησκείες έχουν μιλήσει είναι επίσης πραγματικός. Μια ζωή μπορεί να μετενσαρκωθεί στον κύκλο της επαναγέννησης. Ένα άτομο μπορεί να μετενσαρκωθεί επανειλημμένα ως άνθρωπος ή να μετενσαρκωθεί ως αντικείμενο, ως ζώο ή ακόμα και ως υψηλότερη ύπαρξη ή ως κάτι άλλο.
 

Ο Βουδισμός μιλά για το ξεκλείδωμα των Πέντε Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων είναι η Ουράνια Όραση, η Όραση της Σοφίας, η Όραση του Νόμου και η Όραση του Φο. Όταν η Όραση του Νόμου σας ξεκλειδώνεται, ο κόσμος μπροστά στα μάτια σας δεν θα είναι όπως [είναι εδώ]. Πώς θα είναι τότε; Θα διαπιστώσετε ότι τα μάτια σας είναι ικανά, εντός του επιπέδου σας, να δουν μέσα από οποιοδήποτε αντικείμενο και θα διακρίνετε ακόμη περισσότερες μικροσκοπικές ουσίες. Θα διαπιστώσετε ότι όλα τα αντικείμενα είναι ζωντανά. Όταν αυτά τα αντικείμενα συνειδητοποιήσουν ότι μπορείτε να τα δείτε, θα επικοινωνήσουν μαζί σας, χρησιμοποιώντας γλώσσα και σκέψη για να επικοινωνήσουν. Μερικοί συνηθισμένοι άνθρωποι μπορεί να θεωρήσουν ότι αυτό είναι παράλογο ή πολύ καλό για να είναι αληθινό. Φυσικά, αυτά είναι ζητήματα καλλιέργειας, και διδάσκονται στους μαθητές του Φάλουν Ντάφα. Είστε όλοι καλλιεργητές, δεν μιλώ σε συνηθισμένους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσα έτσι απλά να πω αυτά τα πράγματα σε συνηθισμένους ανθρώπους. Πολλοί συνηθισμένοι άνθρωποι δεν θα τα πίστευαν.
 

Έτσι λοιπόν θα διαπιστώσετε ότι η ζωή ενός αντικειμένου μπορεί να ήταν ένας άνθρωπος στο παρελθόν. Είχε πεθάνει και μετενσαρκώθηκε ως αντικείμενο. Σε αυτό το σημείο θέλω να πω κάτι. Ένας άνθρωπος φέρνει το κάρμα όπως επίσης και την αρετή μαζί του, καθώς μετενσαρκώνεται. Καθώς η ηθική των σημερινών ανθρώπων μειώνεται, οι άνθρωποι έχουν όλο και λιγότερη αρετή και όλο μεγαλύτερα ποσά κάρμα. Λόγω του τρόπου που οι ζωές μετενσαρκώνονται από τη μία μορφή στην άλλη, αν ρίξετε τώρα μια ματιά, θα δείτε ότι όχι μόνο τα ανθρώπινα όντα αλλά και τα αντικείμενα έχουν μαύρο κάρμα. Μια ζωή θα φέρει αυτό το κάρμα καθώς μετενσαρκώνεται στον κύκλο της επαναγέννησης, κι έτσι ένα αντικείμενο μπορεί να φέρει κάρμα που θα μπορούσε να κάνει κάποιον να αρρωστήσει. Στην ανθρώπινη διάσταση το κάρμα εκδηλώνεται ως μικροσκοπικοί ιοί. Σήμερα το κάρμα είναι τόσο άφθονο που οτιδήποτε μπορεί να το έχει. Μπορεί να γνωρίζετε, στο παρελθόν όταν ένας κινέζος αγρότης έκοβε το χέρι του ενώ δούλευε στα χωράφια, έπαιρνε λίγο χώμα, το έβαζε στην πληγή και δεν του έδινε άλλη σημασία. Σύντομα η πληγή θα θεραπευόταν. Σήμερα είναι καλύτερα να μην αγγίξετε καν το χώμα [όταν κοπείτε]. Ακόμη και με το μικρότερο άγγιγμα ένα συνηθισμένο άτομο μπορεί να μολυνθεί, μπορεί η πληγή να γίνει πυώδης και μπορεί ακόμη και να πεθάνει από τέτανο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Αυτό δείχνει ότι το χώμα σήμερα είναι ποτισμένο με κάρμα. Επομένως όταν κάποιος δει τη Γη από μια υψηλότερη διάσταση, το κάρμα φαίνεται παντού – κύματα πάνω σε κύματα από αυτό. Επειδή το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να το δει οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι εντάξει.
 

Όλοι γνωρίζουν για τη γρίπη, σωστά; Βασικά, η γρίπη ξεσπά όταν μια συστάδα από κάρμα υψηλής πυκνότητας κυλάει πάνω από μια περιοχή. Ο καρκίνος, το AIDS και τα παρόμοια, είναι κακοήθεις καρμικές ασθένειες που έχουν συγκεκριμένο στόχο – για παράδειγμα, το ΑIDS στοχεύει τις ελεύθερες ερωτικές σχέσεις και την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά – και αυτά είναι κάρμα ακόμα υψηλότερης πυκνότητας. Μιλώντας γενικά, σε μέρη με περισσότερο κάρμα οι άνθρωποι θα αρρωστήσουν. Επιδημίες θα ξεσπάσουν σε οποιαδήποτε περιοχή έχει κάρμα υψηλής πυκνότητας και αυτό το μέρος δοκιμάζεται λόγω της μεγάλης ποσότητας κάρμα που δημιουργήθηκε από τα ανθρώπινα όντα.
 

Γιατί μιλώ για αυτό; Έχω δει ότι η ανθρώπινη ηθική έχει παρακμάσει δραματικά και ότι εάν αυτό συνεχιστεί, τα ανθρώπινα όντα θα αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο. Εάν οι Θεοί στους ουρανούς δεν θεωρούν τα ανθρώπινα όντα, ανθρώπινα, τότε επίκειται πραγματικός κίνδυνος. Οι άνθρωποι πρέπει να ενεργούν σαν άνθρωποι – το να έχει κάποιος ανθρώπινη μορφή δεν τον κάνει απαραιτήτως άνθρωπο. Οι πίθηκοι, για παράδειγμα, έχουν μορφές παρόμοιες με αυτές των ανθρώπων. Εάν τα ανθρώπινα όντα δεν έχουν ανθρώπινους ηθικούς κανόνες και πρότυπα, οι Θεοί δεν θα τους αποκαλούν ανθρώπους, και σε αυτή την περίπτωση τα ανθρώπινα όντα βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο. Κι αυτό επειδή τα ανθρώπινα όντα δημιουργούνται και επίσης κυβερνώνται από τους Θεούς. Οι αρχικοί πολιτισμοί της ανθρωπότητας εμφανίστηκαν όταν οι Θεοί το θέλησαν να συμβεί. Όταν τα ανθρώπινα όντα παρεκκλίνουν από τους ανθρώπινους κανόνες, οι Θεοί τούς εξαλείφουν. Έχω διαπιστώσει ότι όπως τα ανθρώπινα όντα παρασύρονται μαζί με το ρεύμα των πραγμάτων, έχουν ασυνείδητα κάνει τα πάντα χειρότερα, γίνονται χειρότεροι οι ίδιοι, και αυτό είναι η αιτία που η κοινωνία χειροτερεύει. Και ειδικότερα, έχουν βρωμίσει την ανθρώπινη ηθική. Η πιο φανερή εκδήλωση σήμερα είναι ότι ο πολιτισμός έχει γίνει δαιμονικός οδηγώντας την ανθρώπινη φύση να γίνει κακοήθης. Ως αποτέλεσμα η οργανωμένη εγκληματικότητα, η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, το εμπόριο ναρκωτικών, η ακολασία και η ομοφυλοφιλία έχουν προκύψει στην κοινωνία. Οι άνθρωποι πνίγονται σε μια θάλασσα ψεμάτων και αμέτρητων διαστροφών.

Ακόμα και μεγάλοι εγκληματίες σήμερα δοξάζονται. Υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά πράγματα όπως αυτά. Σκεφτείτε το, ο καθένας: Είναι αυτό φυσιολογικό; Πόσο έχουν αλλάξει οι ανθρώπινες ιδέες! Και δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά τα πράγματα. Ισχυρή δαιμονική φύση τώρα υπάρχει στα μυαλά των ανθρώπων από όλα τα διαφορετικά τμήματα της κοινωνίας. Διδάσκω αυτόν τον Φα με σκοπό την απελευθέρωση των ανθρώπινων όντων από αυτόν τον κίνδυνο, επιτρέποντάς τους να σωθούν μέσω της καλλιέργειας. Εάν μπορείτε αληθινά να καλλιεργηθείτε ως στο τέλος, μπορώ πραγματικά να το καταστήσω δυνατό για εσάς να πετύχετε την Ολοκλήρωση.
 

Μόλις τώρα ανέφερα μερικά φαινόμενα στην κοινωνία. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ότι θα ήθελα να κάνω κάτι για την κοινωνία, δεν είχα αυτή τη σκέψη. Ωστόσο αυτός ο Φα μπορεί να σώσει τους ανθρώπους, διδάσκει τους ανθρώπους να είναι καλοί, και μπορεί αληθινά να αλλάξει το Σίνσινγκ και τη θεμελιώδη φύση σας. Επομένως, αν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν καλλιεργούνται, όταν γνωρίσουν τις διδασκαλίες αυτού του Φα θα προσπαθήσουν να είναι καλοί άνθρωποι. Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν τι ζημιά θα υποστούν εάν γίνουν κακοί (Χειροκρότημα), θα προσπαθήσουν να είναι καλοί άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι όταν δημοσιοποιείται ένας αληθινός Φα, σίγουρα θα ωφελήσει την κοινωνία.
 

Διδάσκοντας τον Φα κατά τη διάρκεια των περασμένων χρόνων, έχω σταθεί στην ακόλουθη αρχή: Το κάνω αυτό από μια αίσθηση ευθύνης προς τους ανθρώπους και την κοινωνία. Δεν έχω κάνει ποτέ απερίσκεπτα πράγματα. Όπως γνωρίζετε, έπρεπε να ταξιδέψω από μακριά για να φθάσω στη Σιγκαπούρη και να διαδώσω τον Φα, αλλά δεν θέλω ούτε μια δεκάρα από εσάς. Σε λίγο θα φύγω, και αφήνω μόνο αυτόν τον Φα με εσάς. Πολλοί μαθητές με έχουν ρωτήσει: «Δάσκαλε, σε αυτό το σύμπαν υπάρχει μια αρχή που αποκαλείται «χωρίς απώλεια, κανένα κέρδος, για να κερδίσει κάποιος πρέπει να χάσει, και με την απώλεια κάποιος θα κερδίσει». Αλλά τελικά μας σώζετε χωρίς να ζητάτε τίποτα από μας, δίνοντάς μας τόσα πολλά καλά πράγματα, μεταδίδοντας τον Φα σε μας, φροντίζοντάς μας ενώ κάνουμε καλλιέργεια, βοηθώντας μας να εξαλείψουμε το κάρμα, εγκαθιστώντας πολλά, πάρα πολλά πράγματα στα σώματά μας και λύνοντας πολυάριθμα προβλήματα για μας σε διαφορετικά επίπεδα επειδή ‘‘η καλλιέργεια γίνεται από το άτομο, το γκονγκ το χειρίζεται ο Δάσκαλος’’ – επομένως εσύ τι θέλεις;» Είπα ότι δεν θέλω τίποτα. Είμαι διαφορετικός από εσάς, διότι έχω έρθει συγκεκριμένα για να κάνω αυτό. Εάν με ρωτήσετε τι θέλω, θέλω μόνο να δω αυτήν την καρδιά τη δική σας – μια καρδιά που θέλει να καλλιεργηθεί και μια καρδιά που ποθεί την καλοσύνη. (Χειροκρότημα)
 

Έχω πάρει πολύ χρόνο, έτσι δεν είναι; (Ο Δάσκαλος γελά) Εάν υπάρχει ακόμα χρόνος μπορώ να μιλήσω λίγο περισσότερο. Υπάρχουν πολλές, πάρα πολλές μέθοδοι καλλιέργειας του Φο. Όλοι γνωρίζετε ότι το Φάλουν Γκονγκ που ασκείτε στηρίζεται σε βουδιστικές αρχές – απλά δεν χρησιμοποιώ τη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Σακιαμούνι στο παρελθόν για να το διδάξω, και δεν θα ήταν δυνατό να το κάνω αυτό, επειδή η σημερινή γλώσσα είναι διαφορετική. Έτσι μπορώ μόνο να χρησιμοποιήσω την ανθρώπινη γλώσσα τού σήμερα για να διδάξω τον Φα και τη μέθοδό μας. Ο Φα που διδάσκω σήμερα είναι διαφορετικός από τον Νόμο του Φο που δίδαξε ο Σακιαμούνι μια φορά κι έναν καιρό. Γιατί αυτό; Επειδή ο τρόπος καλλιέργειας που έχω δώσει στους καλλιεργητές και τα πράγματα που στοχεύει η καλλιέργεια δεν είναι όπως του παρελθόντος. Υπάρχουν υψηλότερες απαιτήσεις για το σίνσινγκ και τα επίπεδα των καλλιεργητών, και η Θέση Καρπού είναι υψηλότερη, επειδή αυτό που διδάσκω είναι ο πλέον θεμελιώδης Νόμος του σύμπαντος. Οι λέξεις που ο Βούδας Σακιαμούνι χρησιμοποίησε εκείνη την περίοδο είχαν την Φύση του Φο και μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ο Νόμος του Φο σε εκείνο το επίπεδο, αν και δεν είναι ο θεμελιώδης Νόμος ή η υψηλότερη αλήθεια που δημιούργησε το σύμπαν. Η υψηλότερη αλήθεια στο σύμπαν είναι το Τζεν Σαν Ρεν (Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα). Όλες οι ουσίες, όπως ο χάλυβας, ο σίδηρος, το ξύλο, η πέτρα, ο αέρας, το νερό και το χώμα, και αυτό περιλαμβάνει και όλη την μικροσκοπική ύλη, από τα αρχικά στοιχεία έως τις επιφανειακές τους ουσίες, όλα έχουν τη φύση του Τζεν Σαν Ρεν. Το Τζεν Σαν Ρεν διαποτίζει όλα τα όντα και όλες τις ουσίες ολόκληρου του σύμπαντος. Είναι η πλέον θεμελιώδης φύση του σύμπαντος. Έχω εξηγήσει την αλήθεια όσο πιο καθαρά γίνεται χρησιμοποιώντας την απλούστερη γλώσσα των σύγχρονων χρόνων. Ο Ντάφα είναι σαν μια πυραμίδα, που γίνεται απλούστερη προς την κορυφή και πιο ογκώδης και σύνθετη προς το κατώτατο σημείο. Επομένως τα ανθρώπινα και χαμηλότερα επίπεδα του σύμπαντος είναι περίπλοκα. Στο υψηλότερο σημείο – η κορυφή του Νόμου του Φο – είναι το Τζεν Σαν Ρεν, τρεις λέξεις όλες και όλες. Όλες, από τις υψηλότερες ουσίες και τα στοιχεία στο σύμπαν, αποτελούνται από το Τζεν Σαν Ρεν – το πνεύμα του σύμπαντος, τη φύση του σύμπαντος, την αληθινή ουσία του Νόμου του Φο. Στο παρελθόν αυτό ήταν το υπέρτατο μυστικό. Ακόμα και πολλά υψηλότερα όντα δεν το ήξεραν. Αν και, όπως έχετε δει, έχω αποκαλύψει πολλά από τα ουράνια μυστικά στο βιβλίο μου, δεν τα έχω αποκαλύψει έτσι τυχαία. Εάν ο Λι Χονγκτζί είχε αποκαλύψει ουράνια μυστικά έτσι τυχαία, και είχε μιλήσει απερίσκεπτα και μετά όλοι ήταν ευτυχείς και αυτό ήταν όλο ή αν το σκεφτόσασταν ως μόνο κάποιες πληροφορίες που αποκτήσατε, τότε θα υπονόμευα τις αρχές του ουρανού εδώ. Εάν ήταν έτσι τα πράγματα ο Λι Χονγκτζί δεν θα ήταν σε θέση να σταθεί εδώ σήμερα, θα είχε τιμωρηθεί και κανένας δεν θα ήξερε που θα ήταν. Ενώ διδάσκω τον Φα είμαι υπεύθυνος προς όλους ώστε να μπορείτε να καλλιεργηθείτε προς τα πάνω. Βάζοντας το σε εφαρμογή, με συνέπεια είμαι υπεύθυνος στους ανθρώπους, και υπάρχουν πράγματι πολλοί που έχουν καλλιεργηθεί καλά. Έτσι φαίνεται ότι αυτό που κάνω δεν είναι χωρίς σκοπό ή κάτι που γίνεται επιπόλαια στα καλά καθούμενα. Πραγματικά, αυτή η υπόθεση κανονίστηκε πριν πολύ καιρό στην ιστορία, και οι ολικές προετοιμασίες ήταν μακροχρόνιες στο να δημιουργηθούν. Σήμερα είστε σε θέση να καθίσετε εδώ και να ακούσετε τον Φα, και αυτό οφείλεται στο ότι έχετε αυτή την καρμική σύνδεση, και η ευκαιρία σας έχει φθάσει. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές έχετε μετενσαρκωθεί στον ανθρώπινο κόσμο, η ευκαιρία σας έχει φθάσει σήμερα, και γι’ αυτό μπορείτε να λάβετε τον Φα.

 

Αν και ο Βούδας Σακιαμούνι δεν είδε πόσο μεγάλο είναι πραγματικά αυτό το σύμπαν, ούτε πόσο μικροσκοπικό μπορεί να είναι, αυτό που είδε όμως ήταν στην πραγματικότητα πολύ μικροσκοπικό. Είδε ότι μέσα σε ένα κόκκο άμμου υπάρχουν τρεις χιλιάδες χιλιόκοσμοι. Τι σημαίνει «τρεις χιλιάδες χιλιόκοσμοι»; Για παράδειγμα, στον γαλαξία μας, ο Βούδας είδε ότι υπάρχουν τρεις χιλιάδες συστήματα ανθρώπινων όντων με [έναν] ουρανό και γη, και ότι μέσα σε αυτά τα συστήματα ζωής υπήρχαν Θεοί και Φο και κοινωνίες όπως αυτή όπου οι άνθρωποι υπάρχουν. Μέσα σε κάθε χιλιόκοσμο υπάρχουν αμέτρητα όντα, όπως το σύστημα μέσα στο οποίο τα θεία όντα και οι γήινοι άνθρωποι υπάρχουν. Ο Βούδας είπε ότι μέσα σε κάθε κόκκο άμμου υπάρχουν επίσης τρεις χιλιάδες χιλιόκοσμοι όπως αυτός. Τότε, σκεφτείτε το: Αυτό που ο Σακιαμούνι περιέγραψε είναι τόσο μικροσκοπικό και τόσο μεγαλοπρεπές. Αυτό δεν είναι κάτι υπερβολικά φανταστικό για να είναι αληθινό. Επιτρέψτε μου να σας το εξηγήσω. Η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, και οι επιστήμονες τώρα έχουν ανακαλύψει ότι τα ηλεκτρόνια περιστρέφονται γύρω από τους πυρήνες με τον ίδιο τρόπο. Πώς είναι αυτό διαφορετικό από τη περιστροφή της Γης γύρω από τον ήλιο; Είναι το ίδιο. Όταν ένα ηλεκτρόνιο διευρύνεται σε ένα μέγεθος τόσο μεγάλο όσο η Γη μας, θα δείτε ότι υπάρχουν ζωές σε αυτό, θα δείτε το πόσες ζωές υπάρχουν και τι μορφές αυτές οι ζωές προσλαμβάνουν. Σε ακόμη πιο μικροσκοπικά επίπεδα, υπάρχουν ακόμη περισσότερες μικροσκοπικές ζωές. Ο Σακιαμούνι είπε ότι ένας κόκκος άμμου περιέχει τρεις χιλιάδες χιλιόκοσμους. Εάν ανιχνεύσουμε προς τα κάτω με αυτόν τον τρόπο, ακολουθώντας τη θεωρία που δίδαξε ο Σακιαμούνι – δηλαδή, ότι υπάρχουν τρεις χιλιάδες χιλιόκοσμοι σε έναν κόκκο άμμου – δεν είναι αλήθεια ότι και οι τρεις χιλιάδες χιλιόκοσμοι στον κόκκο άμμου έχουν κι αυτοί ποτάμια, ρυάκια, θάλασσες και ωκεανούς όπως στον ανθρώπινο κόσμο; Τότε τα ποτάμια, τα ρυάκια, οι θάλασσες, και οι ωκεανοί δεν έχουν κι αυτοί άμμο μέσα τους; Τότε και οι κόκκοι άμμου μέσα σε αυτά δεν περιέχουν επίσης τρεις χιλιάδες χιλιόκοσμους; Έτσι εάν αυτή η λογική ακολουθηθεί, δεν είναι αλήθεια ότι η άμμος μέσα στην άμμο περιέχει επίσης τρεις χιλιάδες χιλιόκοσμους; Έχω διαπιστώσει ότι είναι τόσο πολυάριθμοι ώστε δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μετρηθούν, και τα μεγάλα φωτισμένα όντα σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα όλα πιστεύουν ότι τα όντα και η ύλη γίνονται τόσο μικροσκοπικά που δεν υπάρχει τέλος σε αυτό. Τότε πόσο μικροσκοπική μπορεί να είναι η ύλη; Ακόμα και οι Θεοί και οι Φο σε πολύ υψηλά επίπεδα δεν μπορούν να δουν την προέλευση – τις πηγές που διαμορφώνουν την ύλη. Από αυτή την άποψη, η ανθρώπινη επιστήμη δεν είναι καν στο προσχολικό επίπεδο! Θα παραμείνει για πάντα στο σκοτάδι, και δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Νόμο του Φο. Η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να αντιληφθεί μόνο σωματίδια τόσο μικρά όσο τα νετρίνο και τα κουάρκς. Η σύγχρονη επιστήμη μόνο έχει ανιχνεύσει τα νετρίνο και κουάρκς. Στην πραγματικότητα, δεν έχει κανέναν τρόπο να τα δει, δεν έχει μικροσκόπιο τόσο ισχυρό. Γι’ αυτό πριν από λίγο είπα ότι ο Βούδας Σακιαμούνι δεν είδε ποια είναι η αρχική πηγή της ύλης, ούτε ποιες είναι οι μεγαλύτερες ουσίες στο σύμπαν. Έτσι δήλωσε: «Είναι τόσο μεγάλο που δεν έχει εξωτερικό, και τόσο μικρό που δεν έχει εσωτερικό». Εννοώντας, αυτό το σύμπαν είναι τόσο μεγάλο που δεν έχει κανένα όριο, και τόσο μικρό που δεν υπάρχει τέλος στο πόσο μικροσκοπική μπορεί να είναι η ύλη. Ένας Ταθαγκάτα Φο είναι πολύ μεγαλοπρεπής, και όμως, ενώ μπορεί να δει τόσο μακριά, ακόμα δεν μπορεί να δει το τέλος.

 

Αυτό σημαίνει ότι αυτό το σύμπαν είναι ευρύ και εκτεταμένο, και η συστατική ύλη τεράστια και περίπλοκη. Οπότε, όσον αφορά την προέλευση της ύλης, πραγματικά δεν μπορεί πλέον να αποκαλεστεί «ύλη». Είναι η δύναμη του Φα ή η φύση του Τζεν Σαν Ρεν που διαμορφώνει τα αρχικά στοιχεία σε πρωτόγονες ουσίες, και αυτές, με τη σειρά τους, μέσω του Τζεν Σαν Ρεν διαμορφώνουν στρώματα επί στρωμάτων διαφορετικών επιπέδων των ουσιών, μέχρις ότου διαμορφώνεται ένα ακόμα μεγαλύτερο στρώμα ύλης, φθάνοντας μέχρι τα νετρίνος, τα κουάρκς, τους πυρήνες, τα άτομα, τα μόρια, μέχρι τις επιφανειακές ουσίες που οι άνθρωποι τώρα κατανοούν. Όλα ενώνονται μαζί μέσω αυτής της φύσης, Τζεν Σαν Ρεν. Έτσι η απόλυτη αλήθεια αυτού του σύμπαντος είναι το Τζεν Σαν Ρεν, και αυτή είναι η ουσία του Νόμου του Φο.
 

Είναι εύκολο να ειπωθούν οι τρεις λέξεις, αλλά εάν αυτός ο Φα επεκταθεί, είναι πραγματικά μεγάλος. Το Τζεν περιέχει πάρα πολλές αρχές στα διαφορετικά επίπεδα, όπως το Σαν και το Ρεν επίσης περιέχουν πάρα πολλές αρχές στα διαφορετικά επίπεδα. Στο συνηθισμένο ανθρώπινο επίπεδο, το Τζεν περιλαμβάνει καλοσύνη, ορθότητα, πρότυπα συμπεριφοράς, σοφία, εμπιστοσύνη και πολλές άλλες ανθρώπινες αρχές. Το Σαν στο ανθρώπινο επίπεδο περιέχει συναίσθημα (τσινγκ), και όλα αυτά είναι αρχές του Φα προερχόμενες από τον αληθινό, θεμελιώδη Μεγάλο Νόμο του σύμπαντος – το Τζεν Σαν Ρεν.
 

Όσον αφορά το συναίσθημα, εάν η ανθρωπότητα δεν είχε το συναίσθημα, τα ανθρώπινα όντα θα ήταν στη μια από τις δύο καταστάσεις: είτε άκαρδοι όπως τα εξωγήινα όντα, είτε συμπονετικοί όπως οι Θεοί. Ένα ανθρώπινο ον είναι άνθρωπος ακριβώς επειδή έχει συναίσθημα. Ένα άτομο είναι ευτυχισμένο ή δυστυχισμένο κι αυτό οφείλεται στο συναίσθημα. Ένα άτομο συμπαθεί ή αντιπαθεί κάτι, είστε θυμωμένοι με κάποιον ή φιλικοί με κάποιον άλλο, είστε ευχαριστημένοι που κάνετε κάτι ή θέλετε να κάνετε ένα ορισμένο χρηματικό ποσό. Ή θέλετε να πάρετε μια καλή δουλειά στην κυβέρνηση – η προτίμησή σας προς όλα τα πράγματα που θέλετε να κάνετε... θέλετε να κάνετε αυτό, εκείνο... τα πάντα στον ανθρώπινο κόσμο είναι μέσα στο συναίσθημα. Και τα ανθρώπινα όντα πεισματικά επιδιώκουν πράγματα ακριβώς επειδή οδηγούνται από το συναίσθημα. Σε αυτό το επίπεδο της ανθρώπινης κοινωνίας, ο Φα δημιούργησε τα ανθρώπινα όντα και την ανθρώπινη διάσταση, και καθιέρωσε την ανθρώπινη κατάσταση. Η καλλιέργεια είναι ουσιαστικά το ζήτημα της εγκατάλειψης της ανθρώπινης κατάστασης, ξεριζώνοντας τις προσκολλήσεις που οδηγούνται από το συναίσθημα, παίρνοντάς τες βαθμιαία ελαφρά καθώς καλλιεργείστε, και έτσι αργά ανυψώνεστε. Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται ότι η ζωή θα ήταν βαρετή χωρίς το συναίσθημα – όχι πια ταινίες, κανένα ενδιαφέρον στο να βρείτε γοητευτικούς συντρόφους, να μην ποθείτε νόστιμα φαγητά – θα ήταν τόσο βαρετό. Θα σας πω, όμως, ότι έτσι φαίνεται όταν το βλέπετε από τη σκοπιά ενός συνηθισμένου ανθρώπου. Εάν ανυψωθείτε σε υψηλότερα επίπεδα, θα ανακαλύψετε την όμορφη κατάσταση αυτών των επιπέδων, και θα ανακαλύψετε ότι τα πάντα είναι καλύτερα από ότι εδώ στον ανθρώπινο κόσμο. Τόσο πολύ καλύτερα, ώστε καμία λέξη δεν θα είναι ικανή να περιγράψει πόσο όμορφα είναι εκεί πάνω. Αλλά εάν θέλετε να απολαύσετε εκείνη την ομορφιά, θα πρέπει να απελευθερωθείτε από τις συναισθηματικές, συνηθισμένες προσκολλήσεις που έχετε στα ανθρώπινα ενδιαφέροντα. Μόνο όταν εγκαταλείψετε τις συνηθισμένες ανθρώπινες προσκολλήσεις θα πάρετε τα καλύτερα πράγματα.

 

Είστε όλοι μαθητές μου, έτσι καθώς καλλιεργείστε μπορώ να καθορίσω πολύ υψηλά πρότυπα για σας. Καθώς προχωράτε με την καλλιέργεια, προς το παρόν, μπορεί να μην είστε σε θέση να αφήσετε πολλές ανθρώπινες προσκολλήσεις, αλλά μην ανησυχείτε. Εάν όταν τελειώσω τη διδασκαλία του Φα σήμερα ο κάθε ένας σας ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, θα γινόσασταν Φο επιτόπου. (Χειροκρότημα) Αλλά μεταξύ των αρχαρίων είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να το κάνει αυτό. Είναι αδύνατο να εγκαταλειφθούν τα πάντα που είναι ανθρώπινα με τη μία. Ο καθένας που κάθεται εδώ αισθάνεται καλά ακούγοντας τον Φα, και είναι πρόθυμος να με ακούει να μιλάω, επειδή αυτό είναι το αποτέλεσμα της ισχυρής δύναμης μιας αληθινής εξάσκησης. Η ενέργεια με έναν αληθινό τρόπο καλλιέργειας είναι συμπονετική, αρμονική, και ικανή να εξαγνίσει και να τακτοποιήσει όλα τα αρνητικά στοιχεία. Γι’ αυτό ο καθένας που κάθεται εδώ αισθάνεται καλά. Θα είστε σε θέση να κάνετε το ίδιο όταν αργότερα επιτύχετε ένα ορισμένο επίπεδο στην καλλιέργεια. Δεν θα μπορείτε να το κάνετε στην αρχή επειδή υπάρχουν ακόμα πολλές προσκολλήσεις που δεν έχετε εγκαταλείψει και οι ορθές σας σκέψεις δεν είναι ακόμα ισχυρές. Όλοι οι συναισθηματισμοί ανάμεσα στους ανθρώπους και οι διαμάχες που παράγονται από το συμφέρον που αντιμετωπίζετε στην ανθρώπινη κοινωνία θα σας εμποδίζουν ως ένα βαθμό. Θα αισθανθείτε άβολα στο σώμα σας ή και πολύ άσχημα όταν εξαλείφετε κάρμα. Πώς θα συμπεριφερθείτε εν μέσω της δυσκολίας; Εάν κατορθώσετε να βελτιωθείτε και να μην αντιμετωπίσετε τις διαμάχες όπως θα το έκαναν οι συνηθισμένοι άνθρωποι, τότε βελτιώνετε και δυναμώνετε τις ορθές σας σκέψεις. Όταν κάποιος σας χτυπά, εάν μπορείτε να θυμηθείτε, «είμαι ασκούμενος, και όχι συνηθισμένο άτομο. Έτσι δεν θα κάνω το ίδιο», τότε βελτιώνεστε. Εάν πράγματι είστε ικανοί να μην ανταποδώσετε όταν σας χτυπήσουν και να μην βρίσετε όταν σας βλαστημήσουν, αν όταν οι άλλοι σας ανταγωνίζονται για να προοδεύσουν κατορθώσετε να το πάρετε ελαφρά, τότε, ακόμα κι αν η διαφορά είναι μόνο μια σκέψη, είστε ήδη χίλια μίλια μακριά από τους συνηθισμένους ανθρώπους. Ωστόσο, εάν θέλετε να φθάσετε σε αυτό το σημείο, πρέπει να κάνετε σταθερή πρόοδο καθώς καλλιεργείστε ανάμεσα στους συνηθισμένους ανθρώπους. Μπορεί να πείτε, «θέλω να το επιτύχω αμέσως», αλλά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πρέπει να εγκαταλείψετε τις προσκολλήσεις μέσα σε πραγματικές εμπειρίες και τις δοκιμασίες, και μόνο τότε αυτό που επιτυγχάνετε στην καλλιέργεια είναι ακλόνητο.

 

Η ανθρώπινη επιστήμη δεν θα μπορέσει ποτέ να φθάσει στο επίπεδο των Φο. Γιατί; Επειδή η ανθρώπινη σοφία οριοθετείται και ελέγχεται από υψηλότερα όντα. Γιατί; Επειδή τα ανθρώπινα όντα δημιουργήθηκαν από τους Θεούς, και οι ανθρώπινες αλήθειες είναι ανεστραμμένες [σε σχέση με αυτές από ψηλά]. Τι είναι ένας Φο; Είναι ο εγγυητής όλων των όντων στο επίπεδό του, ο προστάτης όλων των όντων, και ο υπερασπιστής της αλήθειας του σύμπαντος. Σκεφτείτε το, τότε: Τα ανθρώπινα όντα έχουν όλων των ειδών τις προσκολλήσεις, συμπεριλαμβάνοντας προσκολλήσεις στη φήμη, τον πλούτο, τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τη ζήλια, έτσι εάν τους επιτρεπόταν να εισέλθουν στο επίπεδο των Φο μπορεί να άρχιζαν φασαρία με έναν Φο. Πώς θα μπορούσε αυτό να επιτραπεί; Έτσι, πρέπει να εγκαταλείψετε αυτές τις ανθρώπινες προσκολλήσεις πριν μπορέσετε να φθάσετε σε αυτό το επίπεδο και τη θέση, και ενώ είσαστε ανάμεσα στους ανθρώπους. Τώρα υπάρχουν μοναχοί που λένε στους συνηθισμένους ανθρώπους, «Είσαι ένας Φο! Έχεις ψάλλει το όνομα του Φο, έτσι θα γίνεις ένας Φο όταν η παρούσα ζωή σου περάσει – ακόμα και αν δεν θέλεις να είσαι». Αυτό είναι βλαστήμια προς τον Φο και διασυρμός του Φα. Ένας μοναχός είναι ένα ανθρώπινο ον, και ακόμη και αυτοί που κατορθώνουν αληθινά να καλλιεργηθούν είναι απλά καλλιεργητές. Εάν δεν τα πάει καλά στην καλλιέργειά του, είναι ένα τίποτα, ακριβώς όπως ένα συνηθισμένο άτομο. Εάν κάνει λάθη κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς του, η αμαρτία που πράττει θα είναι μεγαλύτερη από αυτή ενός συνηθισμένου ανθρώπου, και αποκαλείται «βλάπτοντας το Νόμο του Φο φορώντας την ενδυμασία του Φο». Έτσι, μην πιστεύετε τυφλά αυτούς τους μοναχούς που δεν καλλιεργούνται αληθινά. Η αληθινή καλλιέργεια είναι η καλλιέργεια του ανθρώπινου νου, και ένας άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να φθάσει αυτό το επίπεδο εάν δεν εγκαταλείψει τις ανθρώπινες προσκολλήσεις του. Εάν ήταν τα ανθρώπινα όντα να φθάσουν εκεί με τα μέσα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ένας γαλαξιακός πόλεμος ή ένας Κοσμικός πόλεμος των άστρων θα ξεσπούσε πραγματικά. Πώς θα μπορούσε ένας Φο να σας το επιτρέψει αυτό; Αυτό είναι απλώς επιστημονική φαντασία, και δεν μπορεί ποτέ να είναι πραγματικότητα. Εάν οι άνθρωποι θέλουν να προχωρήσουν προς τα υψηλότερα επίπεδα και να γνωρίσουν υψηλότερα όντα –εάν θέλετε να είστε μια υψηλότερη ύπαρξη, ή εάν θέλετε πραγματικά να γνωρίσετε την αλήθεια του σύμπαντος – ο μόνος τρόπος είναι μέσω της καλλιέργειας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Έτσι σας λέω ότι, στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, όποιες προκλήσεις αντιμετωπίσετε στις επόμενες μέρες – είτε είναι διαφωνίες [που δοκιμάζουν] το σίνσινγκ σας, είτε κάποιος που θυμώνει μαζί σας ή κάποιος που σας εκμεταλλεύεται, είτε κάποιος που σας ασκεί πίεση, ή υποφέρετε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – σας λέω ότι, αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό πράγμα. Εάν θέλετε πραγματικά να καλλιεργηθείτε, θα σας πω, η πορεία της ζωής σας θα ρυθμιστεί εκ νέου. Γιατί πρέπει να ρυθμιστεί εκ νέου; Επειδή ένας άνθρωπος έχει την ανθρώπινη ζωή του, και πριν να ξεκινήσει την καλλιέργεια το μέλλον του είναι αυτό ενός συνηθισμένου ανθρώπου. Ποιος ξέρει πόσο καιρό έχει ακόμα να ζήσει. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να ζήσουν περισσότερο από άλλους, αλλά κανένας δεν γνωρίζει πότε αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν σοβαρές ασθένειες ή για το πόσα χρόνια θα είναι άρρωστοι. Πώς θα μπορούσαν οι άνθρωποι αυτοί να κάνουν καλλιέργεια; Ή κάποιοι άνθρωποι μπορεί να περάσουν από μερικές σημαντικές δοκιμασίες –και σενάρια όπως αυτά θα καθιστούσαν την καλλιέργεια αδύνατη. Θα καθαρίσω το μονοπάτι για όλους σας, θα καθαρίσω όλα αυτά τα πράγματα, και θα τακτοποιήσω μια πορεία για καλλιέργεια. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει έτσι απλά για τους συνηθισμένους ανθρώπους. Μπορεί να γίνει μόνο για τους καλλιεργητές.
 

Επομένως γιατί είναι οι καλλιεργητές τόσο πολύτιμοι; Είναι επειδή μια ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχει για να μένει ανθρώπινη. Η ζωή σας δεν προέρχεται από αυτήν την Γη, η ζωή σας προέρχεται από τις υψηλότερες διαστάσεις. Η επιστροφή είναι ο σκοπός της ζωής σας, έτσι όταν εμφανίζεται η επιθυμία να καλλιεργηθείτε, αστράφτει πιο πολύ κι απ’ το χρυσάφι, και οι Φο που διατρέχουν τον κόσμο των δέκα κατευθύνσεων το βλέπουν. Όταν ένας άνθρωπος έχει αυτή τη σκέψη – την επιθυμία να καλλιεργηθεί – είναι εξαιρετικά πολύτιμη. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει έτσι τυχαία για τους συνηθισμένους ανθρώπους, επειδή οι συνηθισμένοι άνθρωποι συνήθως δεν έκαναν καλά πράγματα στις προηγούμενες ζωές τους, και πρέπει να πληρώσουν για αυτά σε αυτή τη ζωή. Αν έτσι τυχαία εξαλείφατε το κάρμα του και αφαιρούσατε τις δοκιμασίες του, αυτό θα σήμαινε ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κακά πράγματα με χωρίς τιμωρία. Αυτό θα υπονόμευε τις αρχές των Φο και τον Ουράνιο Νόμο. Πώς θα μπορούσε να επιτραπεί αυτό να συμβεί; Δεν υπάρχει κανένας τρόπος. Οι Φο, οι Τάος και οι Θεοί όλοι προστατεύουν τις αρχές του σύμπαντος και κάνουν πράγματα για να προστατεύσουν τις αρχές του Φα του Τζεν, Σαν, Ρεν. Γι’ αυτό λέω ότι όταν εσείς, ένας καλλιεργητής, υποφέρετε ή όταν αντιμετωπίζετε δυσκολία, θα λάβετε τέσσερα πράγματα. Όταν άλλοι σας ασκούν πίεση, όταν σας εκμεταλλεύονται, ή όταν παραβιάζουν τα συμφέροντά σας, θα δώσουν αρετή για αντάλλαγμα και αυτά τα [πράγματα που κερδίζετε] θα μετατραπούν σε ακόμα μεγαλύτερα οφέλη. Και ενώ υποφέρετε, είστε το πρόσωπο που χάνει. Και αφού είστε το πρόσωπο που υποφέρει, το κάρμα στο σώμα σας θα μετασχηματιστεί σε αρετή. Το ποσό που υποφέρετε είναι ίσο με το ποσό που μετασχηματίζεται. Επίσης, είστε καλλιεργητής, και δεν χειρίζεστε τις διαμάχες με τον τρόπο που το κάνουν οι άλλοι. Στην καρδιά σας δεν παίρνετε το πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο όπως οι άλλοι, έτσι το γκονγκ σας θα αυξηθεί. Γιατί αυτό; Είναι επειδή έχει βελτιωθεί το σίνσινγκ σας. Όσο υψηλό είναι το επίπεδο του σίνσινγκ σας, τόσο υψηλό είναι και το γκονγκ σας – αυτό είναι μια απόλυτη αλήθεια. Δεν είναι δυνατό το γκονγκ σας να αυξηθεί εάν το σίνσινγκ σας δεν έχει βελτιωθεί, επειδή αυτός ο Φα του σύμπαντος κυβερνά όλα τα όντα. Όλες οι ουσίες σε αυτό το σύμπαν είναι ζωές, και όλα δημιουργήθηκαν από το Τζεν Σαν Ρεν. Έτσι και αυτά επίσης συγκρατούν τα ανθρώπινα όντα. Όταν δεν ανταποκρίνεστε στα πρότυπα, όλα τα στοιχεία θα σας εμποδίζουν να κινηθείτε προς τα επάνω. Είναι όπως μια αρχή που κάποτε εξήγησα: Εάν ένα μπουκάλι γεμίσει με βρωμιές και πεταχτεί στο νερό, «μπλουμ» – θα πάει κατευθείαν στον πάτο. Αδειάστε λίγο από τη βρωμιά και θα ανέβει λίγο, αδειάστε λίγο περισσότερο, και θα επιπλέει πιο ψηλά. Αδειάστε όλη τη βρωμιά απ’ το μπουκάλι, και δεν θα βυθίζεται πλέον ακόμα κι αν το πιέζετε προς τα κάτω. Θα επιπλέει στην επιφάνεια του νερού, και αυτό είναι το σημείο όπου πρέπει να είναι. Εάν καλλιεργείστε αληθινά, είναι σαν να αδειάζετε έξω τη βρωμιά: Ο βαθμός στον οποίο έχετε καθαριστεί δείχνει ως σε ποιο σημείο έχετε καλλιεργηθεί. Έτσι λειτουργεί.
 

Υπάρχουν πολλά για τα οποία ήθελα να μιλήσω. Επειδή πραγματικά ήλπιζα να βοηθήσω τον καθένα σας να αποκτήσει τον Φα, με το που άρχισα να μιλώ ήθελα να πω σε όλους πολλά πράγματα. Φυσικά, είναι αδύνατο να σας πω τα πάντα που ήθελα όταν ο χρόνος είναι τόσο περιορισμένος. Το βιβλίο Τζούαν Φάλουν περιέχει το περιεχόμενο αρκετών σειρών διαλέξεων που έδωσα όταν δίδασκα την μέθοδο στη Κίνα. Τα συγχώνευσα όλα σε ένα βιβλίο και το έλεγξα προσωπικά πριν δημοσιευθεί. Έτσι αυτός είναι ο Φα που καθοδηγεί συστηματικά την καλλιέργεια. Οι ταινίες ήχου και βίντεο των διαλέξεών μου είναι κι αυτές διαθέσιμες πλέον, έτσι μπορείτε να συμπληρώσετε την εξάσκησή σας βλέποντας και ακούγοντας τες.
 

Επίσης, ήθελα να πω σε όλους ότι έχω εμποτίσει την ισχυρή δύναμη του Νόμου του Φο και τις ποικίλες ικανότητές μου στο βιβλίο, σε αυτόν τον Φα. Είτε πρόκειται για τις βιντεοκασέτες, τις κασέτες ήχου, ή το βιβλίο – εφόσον τις βλέπετε, τις ακούτε ή το διαβάζετε, θα βιώσετε αλλαγές. Εφόσον το διαβάζετε, θα είστε σε θέση να απωθείτε την ασθένεια. Εφόσον καλλιεργείστε, το σώμα σας θα υποβληθεί σε θεμελιώδεις αλλαγές. Εφόσον εμμένετε στην καλλιέργεια, θα αναπτύξετε ικανότητες. Και, θα δείτε, θα ακούσετε, και θα αισθανθείτε τις απεριόριστες ευλογίες του Ντάφα. Εάν είστε αληθινός καλλιεργητής, θα σας δώσω όλες τις ισχυρές δυνάμεις του Νόμου του Φο. Εφόσον καλλιεργείστε, θα τα λάβετε. Φυσικά, εάν δεν καλλιεργηθείτε, δεν θα τα αποκτήσετε.
 

Οι εσωτερικές έννοιες στο βιβλίο είναι πολύ εμβριθείς, και δεν θα αποκαλυφθούν στο πρώτο διάβασμα κατευθείαν. Εφόσον σας ζητήθηκε να καλλιεργείστε βήμα-βήμα, στο σημείο που ξεκινάτε, στο συνηθισμένο ανθρώπινο επίπεδο, υπάρχει ο Φα σε αυτό το επίπεδο για να καθοδηγήσει την καλλιέργειά σας. Αλλά όταν ανυψωθείτε με την καλλιέργεια, δεν θα λειτουργήσει εάν η ίδια αρχή συνέχιζε να χρησιμοποιείται για να καθοδηγεί την καλλιέργειά σας. Παραδείγματος χάριν, όταν πηγαίνετε στο γυμνάσιο και χρησιμοποιείτε βιβλία του δημοτικού, θα είστε ακόμα μαθητής του δημοτικού. Όταν πηγαίνετε στο κολέγιο και όμως ακόμα χρησιμοποιείτε βιβλία του δημοτικού, θα είστε ακόμα μαθητής του δημοτικού. Αυτό σημαίνει ότι όταν φθάσετε σε ένα ορισμένο επίπεδο μέσω της καλλιέργειας, ο Φα σε εκείνο το συγκεκριμένο επίπεδο θα εκδηλωθεί για να σας καθοδηγήσει. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να καλλιεργηθείτε προς τα πάνω. Στο βιβλίο Τζούαν Φάλουν, έχω περιλάβει τις αρχές του Φα που εκτείνονται από το συνηθισμένο ανθρώπινο επίπεδο μέχρι το υψηλότερο επίπεδο του σύμπαντος. Οι αρχές του Φα όλων των επιπέδων έχουν εμποτιστεί μέσα στο βιβλίο, αν και δεν είναι εμφανείς στην επιφάνεια. Το πρώτο διάβασμα απ’ την αρχή ως το τέλος θα αποκαλύψει το πώς θα γίνετε καλός άνθρωπος. Όταν το διαβάσετε απ’ την αρχή ως το τέλος τη δεύτερη φορά, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι έτσι. Και μετά το τρίτο ολοκληρωμένο διάβασμα, θα διαπιστώσετε ότι είναι ένα βιβλίο για αληθινή καλλιέργεια. Καθώς συνεχίζετε να το διαβάζετε, θα διαπιστώσετε ότι είναι ένα θείο βιβλίο. Με την ίδια πρόταση, θα έχετε διαφορετικές κατανοήσεις και διαφορετικές ερμηνείες σε διαφορετικά επίπεδα και σε διαφορετικά πεδία αντίληψης. Οι εσωτερικές έννοιες που περιέχονται στο βιβλίο είναι τεράστιες. Τώρα υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που διαβάζουν το βιβλίο και μερικοί το έχουν διαβάσει πάνω από εκατό φορές και συνεχίζουν να το διαβάζουν. Ακόμα κι αν το έχετε διαβάσει δέκα χιλιάδες φορές, δεν θα νοιώσετε ότι δεν υπάρχει κάτι όχι άξιο για διάβασμα εκεί. Αντίθετα, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολυάριθμα πράγματα που δεν συνειδητοποιήσατε πριν, και θα έχετε ακόμα πάρα πολλές καινούργιες κατανοήσεις. Να γιατί αυτό το βιβλίο είναι τόσο πολύτιμο. Δεν είναι δυνατόν να θίξω κάθε πλευρά του εδώ. Εάν είστε ικανοί να καλλιεργηθείτε, πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσετε να το μελετάτε με σοβαρότητα και να το διαβάζετε ξανά και ξανά. Τότε θα αποκτήσετε τα πάντα. Όλες οι ερωτήσεις που έχετε στο πρώτο διάβασμά σας θα απαντηθούν στο δεύτερο διάβασμα. Τότε θα έχετε νέες ερωτήσεις, αλλά όταν το διαβάσετε την τρίτη φορά όλες αυτές οι ερωτήσεις θα απαντηθούν και πάλι. Έτσι καθώς θα συνεχίζετε το διάβασμα, θα έχετε ερωτήσεις σε πιο υψηλά επίπεδα, και εφόσον δεν σταματήσετε να διαβάζετε, όλες οι ερωτήσεις σας θα εξηγηθούν και θα απαντηθούν.

 

Δεν ξέρω εάν αυτά που είπα σας άρεσαν. (Χειροκρότημα) Λαχταρώ να σας δω να προχωράτε στην καλλιέργειά σας, έτσι μίλησα για πράγματα σε πιο υψηλά επίπεδα. Εάν υπάρχει οτιδήποτε ακατάλληλο, μπορείτε να το υποδείξετε. Σας ευχαριστώ όλους. (Μακρόχρονο Χειροκρότημα)