Falundafa.org
 / 
el.falundafa.org

Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

Διδάσκοντας τον Φα στο Συνέδριο του Χιούστον


Λι Χονγκτζί, 12 Οκτωβρίου 1996


Είμαι πολύ ευγνώμων στην κυβέρνηση και στους πολίτες του Χιούστον για τις τιμές που μου έχουν δώσει. Επίσης ελπίζω ότι οι πολυάριθμοι μαθητές του Φάλουν Γκονγκ μπορούν να ενωθούν μαζί μου για να τους ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη και την αγάπη τους στον Μέγα Νόμο. Ας εκδηλώσουμε την εκτίμησή μας δίνοντάς τους ένα χειροκρότημα, έτσι; (Χειροκρότημα) Θα φέρω την καλή θέληση της κυβέρνησης του Χιούστον και τις τιμές που μου έχει δώσει η κυβέρνηση του Χιούστον σε όλους τους μαθητές του Φάλουν Γκονγκ και στους Κινέζους.

 

Πάντα σκεφτόμουν τους μαθητές του Φάλουν Γκονγκ στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των Καυκάσιων, των μαύρων ανθρώπων, των ανθρώπων της κίτρινης φυλής, καθώς επίσης και τους μαθητές άλλων φυλών. Το να είστε σε θέση να αποκτήσετε τον Νόμο σημαίνει ότι η προκαθορισμένη σχέση σας έχει φθάσει, έτσι ήθελα να έρθω και να δω πώς έχει πάει ο καθένας με την καλλιέργειά του.

 

Πολλοί άνθρωποι δεν με έχουν συναντήσει ποτέ, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν διαβάσει τα βιβλία και έχουν έρθει να γνωρίσουν αυτόν τον Φα. Πάντα αισθάνονται ότι αν δεν δουν τον Δάσκαλο προσωπικά, φαίνεται να μην αισθάνονται άνετα, αλλά φαίνεται να αισθάνονται πιο άνετα όταν με έχουν δει. Πραγματικά, σε εκείνα τα μικρά άρθρα - εσείς τα αποκαλείτε ιερά κείμενα - σας έχω πει ότι ακόμα κι αν δεν με έχετε δει μπορείτε να καλλιεργηθείτε ακριβώς το ίδιο, και ακριβώς το ίδιο μπορείτε να αποκτήσετε αυτό που προορίζεστε να αποκτήσετε. Τίποτα δεν θα μείνει έξω, επειδή η γνήσια καλλιέργεια δεν εξαρτάται ούτε από τη μορφή ούτε από το εάν έχετε δει τον Δάσκαλο ή όχι. Ξέρετε, ο Βούδας Σακιαμούνι πέθανε πριν από περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια, όμως οι πιο πρόσφατες γενεές έχουν πάντα καλλιεργηθεί. Δεν έχουν κανέναν τρόπο να δουν τον Βούδα Σακιαμούνι, αλλά ακόμα μπορούν να πετύχουν στην καλλιέργεια ακριβώς το ίδιο· αυτό είναι επειδή έχει ιερά κείμενα στον ανθρώπινο κόσμο και έχει τα Σώματα του Νόμου που σώζουν τους ανθρώπους.

 

 Εφόσον μεταδίδω έναν τέτοιο Μεγάλο Νόμο, μπορεί να έχετε καταλάβει από τα βιβλία ότι κανένας ακόμα στην ιστορία δεν έχει αρχίσει ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα - δηλαδή να εξηγήσει στην ανθρωπότητα ένα σύνολο αρχών που είναι γνήσιο, πλήρης, συστηματικό, και που μπορεί να επιτρέψει στους [καλλιεργητές] να ανέλθουν στα ουράνια. Στο παρελθόν αυτό δεν επιτρεπόταν. Στην ανθρώπινη κοινωνία του παρελθόντος, κάποιος δεν μπορούσε καθόλου να αφήσει αυτά τα πράγματα στην ανθρωπότητα.

 

Φυσικά, πολλοί άνθρωποι έχουν διαβάσει τα ιερά κείμενα του Βούδα Σακιαμούνι, αλλά πραγματικά, αυτά συντάχθηκαν από πιο πρόσφατες γενεές. Ήταν ελλιπή και συζήτησαν απλά μερικές αρχές. Κατά τη σύνταξή τους, οι πιο μεταγενέστερες γενεές στηρίχθηκαν στους μύθους και τις αναμνήσεις, και έτσι είναι αποσπασματικά. Γιατί συνέβη με αυτό τον τρόπο τότε; Επειδή αυτό ήταν το μόνο πράγμα που επέτρεψαν οι Θεοί να μείνει στην ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια εκείνης της ιστορικής περιόδου. Εκείνη την περίοδο, ο Βούδας Σακιαμούνι όντως μίλησε για πολλά [πράγματα], αλλά εφόσον η Ινδία δεν είχε μία γραπτή γλώσσα εκείνη την περίοδο, αυτά για τα οποία μίλησε δεν μπορούσαν να καταγραφούν αμέσως, και δεν ήταν παρά πεντακόσια χρόνια μετά τον θάνατο του Βούδα Σακιαμούνι που οι μεταγενέστερες γενεές κατέγραψαν αυτά που είπε ο Βούδας Σακιαμούνι. Φυσικά, ο χρόνος, η τοποθεσία, η περίπτωση, το περιβάλλον που είχαν οι άνθρωποι εκείνη την περίοδο – όλα είχαν αλλάξει, και δεν υπήρχε κανένας τρόπος να επανακτηθούν καθόλου. Αλλά παρόλα αυτά, τα Βουδιστικά ιερά κείμενα μπορούσαν ακόμα να κάνουν τους ανθρώπους που ήθελαν γνήσια να καλλιεργηθούν να κατανοήσουν τις Αλήθειες του Φο από αυτά. Από την προοπτική των απέραντων Αληθειών του Φο όμως, είναι ελλιπή, και ακόμα λιγότερο είναι ο συστηματικός και θεμελιώδης Νόμος του σύμπαντος. Αλλά ο Σακιαμούνι είναι ένας Φο, και οι λέξεις του φέρνουν πράγματι την φύση του Φο και την ενσωμάτωση εκείνου του επιπέδου των Αληθειών του Φο. Ο Ιησούς και ο Λάο Τζι ήταν στην ίδια κατάσταση με τον Σακιαμούνι: κανένας τους δεν άφησε καταγραφές του Νόμου που δίδαξαν στον αντίστοιχο καιρό τους. Το ίδιο ισχύει και για τους υψηλού επιπέδου μοναχούς που έχουν καλλιεργηθεί κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

 

Λέω συχνά κάτι σαν κι αυτό: Λέω ότι έχω κάνει κάτι που κανένα άτομο δεν έχει κάνει πριν. Μια φράση όπως αυτή έχει διαδοθεί ανάμεσα στους μαθητές: λένε ότι ο Δάσκαλος έχει αφήσει στα ανθρώπινα όντα μια σκάλα με την οποία θα ανέβουν στα ουράνια. Οι Θεοί λένε το ίδιο πράγμα. Οι Θεοί λένε, "έχεις αφήσει στα ανθρώπινα όντα μια σκάλα για να ανέβουν στα ουράνια." Τα πράγματα που ο Σακιαμούνι, ο Ιησούς, και Λάο Τζι άφησαν πίσω είναι πολύ λίγα ή είναι ελλιπή· αυτό είναι επειδή στο παρελθόν ήταν απαγορευμένο να κάνουν πράγματα με αυτόν τον τρόπο.

 

Αυτός ο Νόμος που διδάσκω είναι εξαιρετικά μεγάλος. Εφ' όσον καλλιεργείστε σύμφωνα με αυτόν τον Νόμο, μπορείτε να επιτύχετε την Ολοκλήρωση. Αυτό είναι κάτι αφάνταστο για τα αισθανόμενα όντα του παρελθόντος. Τα ουράνια μυστικά που αναφέρονται μέσα [στον Νόμο] είναι εξαιρετικά πολυάριθμα και μεγάλα. Αλλά εάν δεν καλλιεργείστε, όταν ανοίξετε αυτό το βιβλίο και ρίξετε μια ματιά, θα διαπιστώσετε ότι είναι ένα βιβλίο που διδάσκει κάποιον το πώς να είναι καλός άνθρωπος, και ότι αυτά που συζητά είναι αρχές· είναι ένα τέτοιο βιβλίο. Εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε, όταν το διαβάσετε τη δεύτερη φορά, μην πάτε σκόπιμα να σκάψετε την έννοια του κάθε χαρακτήρα. Εφ' όσον το διαβάσετε ειλικρινά μία φορά, μόλις το διαβάσετε μια δεύτερη φορά, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο, και τα συναισθήματα που είχατε και οι εσωτερικές έννοιες [που είδατε] την πρώτη φορά που το διαβάσατε θα έχουν αλλάξει. Όταν τελειώσετε το διάβασμα την τρίτη φορά, θα διαπιστώσετε ότι οι εσωτερικές έννοιες έχουν αλλάξει πάλι, και ότι είναι πάλι διαφορετικό από τις προηγούμενες δύο φορές. Συνεχίζετε να το διαβάζετε με αυτόν τον τρόπο και όταν το διαβάσετε εντελώς τρεις φορές, ίσως να μην είστε ικανοί πλέον να αποχωριστείτε αυτό το βιβλίο, ούτε για το υπόλοιπο της ζωής σας. Γιατί είναι έτσι; Επειδή από την επιφανειακή προοπτική των ανθρώπων, υπάρχουν δύο λόγοι: ο ένας είναι ότι οι άνθρωποι όλοι έχουν μια δίψα για γνώση και αλήθειες. Ο άλλος είναι ότι οι άνθρωποι όλοι κατέχουν την φύση του Φο. Αυτά που το περιεχόμενο του βιβλίου συζητά είναι Αλήθειες του Φο, που συνδέονται με την φύση του Φο σας. Μόλις το δείτε θα αισθανθείτε κοντά σε αυτό, οι γνήσιες αλήθειες του Νόμου θα σας διεγείρουν, και θα νιώσετε ότι αυτό είναι το πράγμα που θέλετε.

 

Επίσης, η καλλιέργεια πρέπει να έχει μια διαδικασία. Όταν αρχίσετε να μελετάτε τον Φα είστε μόνο ικανοί να καταλάβετε τις αρχές του να είστε καλός άνθρωπος. Στην πραγματικότητα, το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου περιέχει τις αλήθειες των διαφορετικών βασιλείων και διαφορετικών επιπέδων. Όπως το διδάσκει ο Βουδισμός, τα Τρία Βασίλεια έχουν τριάντα τρία ουράνια επίπεδα - υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα μέσα στα Τρία Βασίλεια. Εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε σε ένα ουράνιο επίπεδο , μόνο όταν γνωρίζετε τις αρχές εκείνου του ουράνιου επιπέδου μπορείτε να καλλιεργηθείτε ψηλά. Μόνο όταν ανταποκριθείτε σε αυτό το πρότυπο μπορείτε να ανεβείτε. Εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε πέραν από τα Τρία Βασίλεια, μόνο όταν υπάρχουν αλήθειες έξω από τα τρία Βασίλεια που σας γνωστοποιούνται μπορείτε να καλλιεργηθείτε ψηλά. Αυτός ο Νόμος έχει στοιχεία που μπορούν να καθοδηγήσουν την καλλιέργειά σας στα διαφορετικά υψηλά επίπεδα. Διαφορετικά, θα είναι ακριβώς όπως το περιέγραψα: πηγαίνετε στο κολλέγιο με βιβλία δημοτικού σχολείου, αλλά είστε ακόμα μαθητής του δημοτικού σχολείου, επειδή δεν έχετε κατανοήσει την γνώση του πανεπιστημιακού επιπέδου, και [η γνώση του επιπέδου του δημοτικού] δεν μπορεί να καθοδηγήσει τις σπουδές σας στο κολλέγιο, αυτή είναι η αρχή. Αλλά με αυτό το βιβλίο, αν και αποκαλύπτει πολλά από τα ουράνια μυστικά, οι άνθρωποι που δεν καλλιεργούνται δεν θα δουν τίποτα κοιτάζοντάς το από το επιφανειακό επίπεδο. Μόνο όταν θέλετε να καλλιεργηθείτε και θέλετε να διαβάσετε σοβαρά αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε ότι οι εσωτερικές έννοιες είναι εξαιρετικά μεγάλες. Πόσο μεγάλες; Όσο ψηλά μπορείτε να καλλιεργηθείτε, μπορεί να σας καθοδηγήσει να καλλιεργηθείτε εκεί.

 

Θα πω στον καθέναν ότι όλοι αυτοί που μπορούν να λάβουν το Φάλουν Ντάφα έχουν ιδιαίτερο παρελθόν και προκαθορισμένες σχέσεις, και μερικοί είναι όντα που έχουν έρθει από πολύ υψηλά επίπεδα. Ανάμεσα στους ανθρώπους του κόσμου που βλέπετε, ο καθένας φαίνεται το ίδιο, επειδή από την επιφάνεια δεν μπορείτε να καταλάβετε ποιος είναι αυτός ή αυτή. Αλλά συχνά λέω αυτό: στη διάδοση ενός τέτοιου μεγάλου Νόμου [εμείς] δεν το δίνουμε έτσι απλά στους ανθρώπους να τον μελετήσουν, έτσι εάν Τον έχετε ακούσει ίσως έχετε μια προκαθορισμένη σχέση και αυτό προήλθε από αυτήν την προκαθορισμένη σχέση. Ούτε μία λέξη από αυτά που λέω δεν είναι αβάσιμη· αυτό θα αποδειχθεί στο μέλλον. Φυσικά, εφόσον έχω δημοσιοποιήσει έναν τέτοιο μεγάλο Νόμο, πρέπει να είμαι υπεύθυνος για αυτό. Εάν ένα άτομο δεν μπορεί να σώσει ανθρώπους, αυτός ή αυτή αποκαλύπτει απερίσκεπτα ουράνια μυστικά και βλάπτει θεϊκούς Νόμους. Αυτό απολύτως δεν επιτρέπεται, και κανένας δεν τολμά να κάνει πράγματα με αυτόν τον τρόπο.

 

Όπως γνωρίζετε, στο παρελθόν όποιος αποκάλυπτε έτσι αδιάφορα ουράνια μυστικά θα συναντούσε τιμωρία από τα ουράνια. Γιατί οι καλλιεργητές έπρεπε να κλείσουν το στόμα τους και να μην μιλήσουν; Κατά πρώτον, οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ προσκολλημένοι με τις αυταπάτες, και δεύτερον, αυτοί που δεν καλλιεργούνται δεν επιτρέπεται να γνωρίζουν την αλήθεια των πραγμάτων. Οι καλλιεργητές είναι σαφείς πάνω στις ουράνιες αλήθειες και αυτά που λένε είναι όλα ουράνια μυστικά, έτσι το να λέτε αδιάφορα τέτοια πράγματα σε έναν καθημερινό άνθρωπο θα ήταν αποκάλυψη ουράνιων μυστικών, και ο ίδιος [ο καλλιεργητής] θα έπεφτε προς τα κάτω. Τότε γιατί τώρα εγώ είμαι ικανός να το ολοκληρώσω αυτό; Και να έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους να καλλιεργούνται προς τα πάνω και που θα καλλιεργηθούν επιτυχημένα ως την Ολοκλήρωση στο μέλλον; Είναι επειδή μπορώ να είμαι υπεύθυνος σε όλο αυτό. Επίσης, στην εκτέλεση αυτής της πράξης αρχικά έλαβα υπόψη το να είμαι υπεύθυνος στους ανθρώπους, στην ανθρώπινη κοινωνία, στα έμβια όντα των διάφορων βασιλείων, και στο σύμπαν· μόνο έχοντας αυτό το αρχικό σημείο μπορούσα να το κάνω καλά. Ο Νόμος ενσωματώνει τις εσωτερικές έννοιες των διαφορετικών επιπέδων, και αυτοί που καλλιεργούνται έχουν έρθει από σχετικά υψηλά επίπεδα. Έτσι τώρα μερικοί μαθητές έχουν καλλιεργηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, και χρησιμοποίησαν αυτόν τον Νόμο για να τους καθοδηγήσει.

 

Τότε πόσο υψηλός είναι αυτός ο Νόμος; Στο παρελθόν,  σε εκείνους που διέδωσαν τον Νόμο ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους δεν επιτρεπόταν να μιλήσουν για Νόμους που ξεπερνούσαν το επίπεδο των Φο. Ο σκοπός ήταν να μην γνωρίζουν οι άνθρωποι εάν υπήρχαν ή όχι Φο και εάν υπήρχαν ή όχι Θεοί σε ανώτερα επίπεδα. Υπάρχει λόγος για αυτό: οι άνθρωποι πάντα χρησιμοποιούν ανθρώπινους όρους για να φανταστούν τους Θεούς και τους Φο, και αυτό είναι ασεβές σε αυτούς. Κατόπιν εάν υψηλότεροι Φο επέτρεπαν στους ανθρώπους να γνωρίζουν για αυτούς, το να εκστομίσουν αδιάφορα το όνομα ενός Φο έτσι απλά, θα ήταν βλασφημία των Φο· επιπλέον, οι σύγχρονοι άνθρωποι βλασφημούν τους Φο ασυνείδητα. Οι αρχαίοι άνθρωποι του παρελθόντος πραγματικά σέβονταν τους Θεούς και τους Φο, αλλά ως προς τους σημερινούς ανθρώπους, ακόμα κι αν πιστεύουν, δεν είναι ευσεβείς. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θεωρούν ότι δείχνουν σεβασμό στους Φο. Το όνομα του Φο είναι ακριβώς στα χείλια τους, και το καλούν άμεσα, πραγματικά, αυτό από μόνο του είναι βλασφημία του Φο. Στο παρελθόν όταν οι άνθρωποι έλεγαν τη λέξη "Φο," οι άνθρωποι αισθάνονταν μια αίσθηση εκτίμησης και σεβασμού μέσα τους, και θεωρούσαν ότι ήταν πολύ ιερό. Οι άνθρωποι σήμερα δεν έχουν [αυτά τα αισθήματα]. Στα βιβλία μαγειρικής υπάρχει ακόμη και ένα πιάτο αποκαλούμενο " ο Βούδας που πηδά πάνω από τον τοίχο." Είναι πολύ συχνό.

 

Σκεφτείτε το, ο καθένας: σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι Φο είναι ιεροί πέραν σύγκρισης. Η λογική των σκέψεων των καθημερινών ανθρώπων, οι δομές των σκέψεων των καθημερινών ανθρώπων, και οι μορφές έκφρασής τους είναι ανύπαρκτες στα βασίλεια των Φο, έτσι όταν σκέφτεστε τους Φο με ανθρώπινη νοοτροπία, οτιδήποτε και να κάνετε θα είναι ασεβές. Αλλά επειδή οι Φο είναι συμπονετικοί στους ανθρώπους και γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι είναι μέσα στο λαβύρινθο, ο οποίος έχει αναστραμμένες αρχές, δεν δίνουν σημασία στα λάθη των ανθρώπων, επιπλέον, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι, επιτρέπουν στους ανθρώπους να γνωρίζουν για την ύπαρξη των Φο. Έτσι εάν οι Φο και οι Θεοί των ακόμα πιο υψηλών επιπέδων επέτρεπαν στους ανθρώπους να ξέρουν για αυτούς, τότε οι άνθρωποι εύκολα θα δημιουργούσαν κάρμα σε σχέση με αυτούς και εύκολα θα γίνονταν ασεβείς σε αυτούς, αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που δεν αφήνουν τους ανθρώπους να γνωρίζουν για αυτούς ή να ξέρουν για Φο από ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Ένας Ταθαγκάτα Φο θεωρεί τους ανθρώπους ως καθημερινούς ανθρώπους και απαίσια μικρούς, ακριβώς όπως τα μικρά σωματίδια. Κατόπιν όταν ένας πολύ, πολύ υψηλός Θεός βλέπει έναν Ταθαγκάτα Φο, εκείνος ο Φο είναι επίσης ακριβώς όπως ένας καθημερινός άνθρωπος, επειδή [ο Θεός] είναι τόσο ανώτερος. Τότε πώς μοιάζουν σε αυτούς οι άνθρωποι; Δεν είναι τίποτα. Σκεφτείτε το, ο καθένας, η ανθρωπότητα πάντα θεωρούσε ότι οι άνθρωποι ζουν αρκετά καλά στην καθημερινή ανθρώπινη κοινωνία, και ότι οι άνθρωποι είναι τα πιο καταπληκτικά όντα στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, αυτό το περιβάλλον της καθημερινής ανθρώπινης κοινωνίας είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο σύμπαν. Μπορεί να ειπωθεί ότι μεταξύ των όντων του σύμπαντος, είναι το πιο ακάθαρτο μέρος. Στα μάτια των πολύ υψηλών Θεών, αυτό το μέρος της ανθρωπότητας είναι ο σκουπιδότοπος του σύμπαντος, είναι ο σκουπιδότοπος για τα περιττώματα των όντων υψηλού επιπέδου. Έτσι εάν μια φωνή μέσα στα ακάθαρτα περιττώματα ήταν να φωνάξει το όνομα του Φο, αυτό από μόνο του θα ήταν ασεβές, έτσι οι υψηλότεροι Θεοί δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να ξέρουν για αυτούς.

 

Ίσως ο καθένας να μην έδωσε αρκετή προσοχή στα λόγια που μόλις είπα. Λέω ότι ο Νόμος που διαδίδω δεν είναι κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν έτσι απλά και να ακούσουν, θεωρώντας το ως γνώση. Εάν μπορείτε να έρθετε, ίσως έχετε προκαθορισμένη σχέση. Εάν δεν το πιστεύετε, τότε ο καθένας πρέπει να λάβει τα λόγια μου υπ' όψιν. Φυσικά, ανεξάρτητα από την έκταση της προκαθορισμένης σχέσης σας, εάν την έχετε λάβει, πιστεύω ότι πρέπει να την εκτιμήσετε. Φυσικά, ο καθένας που κάθεται εδώ θα την εκτιμήσει. Υπάρχουν άνθρωποι από μακριά, ακόμη και από το εξωτερικό, που έχουν έρθει εδώ, υπάρχουν άνθρωποι από το Χονγκ Κονγκ και ακόμη και από την Ευρώπη που έχουν έρθει. Ο σκοπός τους είναι η καλλιέργεια: πρώτον, επιθυμούν να δουν τον Δάσκαλο, και δεύτερον, θέλουν να έρθουν και να ακούσουν τον Νόμο. Είναι ακριβώς επειδή θέλετε να κινηθείτε προς την Καλοσύνη και θέλετε να καλλιεργηθείτε. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν τα πράγματα που λέει ο Δάσκαλος ότι είναι αλήθειες. Πραγματικά οι ανθρώπινες αλήθειες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρίνουν τον Μεγάλο Νόμο, εφόσον είναι το θεμέλιο του σύμπαντος. Έτσι πιστεύω ότι για το κάθε άτομο που κάθεται εδώ, πρέπει όλοι να εκτιμήσετε αυτήν την προκαθορισμένη σχέση. Εάν έχετε λάβει αυτόν τον Νόμο, τότε συνεχίστε την καλλιέργεια. Μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία.

 

Ο τρόπος με τον οποίο αυτός ο Νόμος διαδίδεται είναι διαφορετικός από οποιονδήποτε [τρόπο] σωτηρίας των ανθρώπων στην ιστορία. Γιατί; Ο καθένας έχει δει την διαφορά, επειδή όταν διαδίδεται ο κάθε τύπου Νόμος του Φο θα πει στους ανθρώπους να μπουν σε μοναστήρι για να καλλιεργηθούν. Αλλά εδώ δεν το απαιτώ αυτό. Γιατί δεν απαιτείται; Επειδή ο Βουδισμός διδάσκει μέσα στο όριο του Βουδισμού. Ο Ταοϊσμός διδάσκει το Νόμο του Τρόπου μέσα στο όριο του Ταοϊσμού, και ως προς τις Δυτικές θρησκείες, δεν μπορούν επίσης να προχωρήσουν πέρα από τα δόγματά τους. Αυτή τη φορά έχω προχωρήσει τελείως έξω από τις παραμέτρους της θρησκείας και εξηγώ τον θεμελιώδη Μέγα Νόμο του σύμπαντος.

 

Στο παρελθόν, υπήρξαν άνθρωποι που έλεγαν ότι εάν ένα άτομο ήθελε να καλλιεργηθεί έπρεπε να βάλει κατά μέρος όλα τα ανθρώπινα υλικά ενδιαφέροντα και είτε να εισέλθει στα βαθιά βουνά και στα παρθένα δάση είτε να μπει σε έναν ναό προκειμένου να κοπούν εντελώς οι δεσμοί του με τον κόσμο και με τα εγκόσμια. Μόνο τότε θα μπορούσε να επιτύχει την ήρεμη καλλιέργεια. Ο στόχος ήταν να αναγκαστούν οι άνθρωποι να απεγκλωβιστούν από τις προσκολλήσεις στα υλικά ενδιαφέροντα. Δεν σας οδηγώ σε τέτοιου είδους μονοπάτι. Γιατί; Είδα μια κατάσταση: εάν κάποιος θέλει να κάνει τους ανθρώπους να επιτύχουν την Ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατόν και να κάνει πολυάριθμους ανθρώπους του κόσμου να είναι ικανοί να καλλιεργηθούν, μόνο με την καλλιέργεια στη συνηθισμένη κοινωνία είναι εφικτό. Και πραγματικά, μόνο σε ένα περίπλοκο περιβάλλον μπορεί ένα άτομο να καλλιεργηθεί αληθινά, και ο χρόνος για την καλλιέργεια είναι πολύ πιο σύντομος από εκείνους τους τρόπους καλλιέργειας που αποφεύγουν αυτό το περίπλοκο περιβάλλον. Ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα είναι ότι πολλές μέθοδοι καλλιέργειας δεν καλλιεργούν τον άνθρωπο τον ίδιο, καλλιεργούν το Βοηθητικό Αρχέγονο Πνεύμα. Στο παρελθόν αυτό ήταν ένα μεγάλο μυστικό, ίσως στην ανάγνωση του βιβλίου ο καθένας το έχει δει αυτό. Σήμερα θέλω ακριβώς εσάς τους ίδιους να καλλιεργήσετε τον εαυτό σας· Θέλω να δώσω αυτόν τον Νόμο ακριβώς στον αληθινό εαυτό σας. Επομένως, επέλεξα να κάνω όλους σας να καλλιεργηθείτε στην μέση του περίπλοκου περιβάλλοντος των καθημερινών ανθρώπων. Η καλλιέργεια με αυτόν τον τρόπο έχει οφέλη για την ανθρωπότητα. Ενώ ασκεί κάποιος καλλιέργεια, αποφεύγει να επηρεάσει την κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων και φέρνει επίσης οφέλη στην ανθρώπινη κοινωνία. Ένας καλλιεργητής είναι μέλος της κοινωνίας, με μια κανονική δουλειά και ζωή, και μπορεί να μελετήσει τον Νόμο και να καλλιεργηθεί μέχρι την Ολοκλήρωση.

 

Επέλεξα αυτήν την πορεία καλλιέργειας για όλους σας, έτσι είναι τελείως διαφορετικό από τις καλλιέργειες άλλων μεθόδων. Εφόσον έχετε όλοι προχωρήσει τελείως έξω από τα όρια της θρησκείας, συχνά λέω ότι δεν είμαστε θρησκεία. Απλά διαδίδω αυτόν τον Νόμο στους ανθρώπους και κάνω τους ανθρώπους να λάβουν τον Νόμο. Αυτοί που μπορούν να καλλιεργηθούν στο τέλος μπορούν να Ολοκληρωθούν. Εάν μερικοί άνθρωποι είναι ανίκανοι να καλλιεργηθούν σε αυτήν τη ζωή, τότε όταν γνωρίζουν τις επιφανειακές αρχές αυτού του Νόμου, θα είναι καλοί άνθρωποι, το οποίο θα ωφελήσει την κοινωνία και μπορεί να κάνει τις καρδιές των ανθρώπων να κινηθούν προς την Καλοσύνη.

 

Σήμερα, τα κοινωνικά προβλήματα προκύπτουν το ένα μετά από άλλο. Ξέρετε, ανεξάρτητα από το πόσοι νόμοι διατυπώνονται, θα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θα διαπράττουν εγκλήματα. Μόλις ένα πρόβλημα προκύψει νέοι νόμοι τότε διατυπώνονται, και έπειτα περισσότερα εγκλήματα εμφανίζονται και περισσότεροι νόμοι διατυπώνονται. Η ανθρωπότητα έχει [βάλει] τόσους πολλούς περιορισμούς στον εαυτό της. Επιπλέον, η ανθρωπότητα δεν έχει καμία επιλογή τώρα αλλά να υπομείνει όλα αυτά που η ανθρωπότητα έχει προκαλέσει στον εαυτό της. Όσο πιο σφιχτά [η ανθρωπότητα] σφραγίζεται, τόσο περισσότερο πηγαίνει στα άκρα σε αυτήν την πλευρά των πραγμάτων, και ταυτόχρονα περισσότερο καθιστά τους ανθρώπους ανίκανους να αναγνωρίσουν τις αλήθειες του σύμπαντος. Πραγματικά αυτό που κάνει την κοινωνία άστατη δεν καθορίζεται από το πόσοι νομικοί όροι υπάρχουν· όλοι οι ακατάστατοι παράγοντες, από ένα έθνος έως ένα άτομο, μπορούν να συνοψιστούν σε μια λέξη: αρετή. Είναι ότι η φύση του νου των ανθρώπων δεν είναι καλή πια. Οι άνθρωποι σήμερα έχουν χάσει τους κανόνες της ανθρώπινης ύπαρξης. Γι’ αυτό η κοινωνία είναι τόσο χαοτική. Εάν όλοι οι άνθρωποι είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο σκέψης και όλοι έχουν πολύ υψηλό σίνσινγκ, σκεφτείτε το, τί είδος κοινωνίας θα ήταν αυτή; Σε ποιά κατάσταση θα ήταν ολόκληρη η ανθρώπινη κοινωνία; Εάν όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το να κάνουν λανθασμένες πράξεις είναι κακό, ότι είναι κακό και για τον δράστη και για τους άλλους, και δεν κάνουν λανθασμένες πράξεις, τότε πιστεύω ότι ούτε η αστυνομία δεν θα χρειαζόταν, σωστά; Ο καθένας θα προστάτευε συνειδητά τους ηθικούς κανόνες της ανθρωπότητας.

 

Φυσικά αυτά τα πράγματα της ανθρωπότητας δεν είναι πραγματικά τα αρχικά πράγματα που κάνω. Η διάδοση αυτού του Νόμου είναι για τον καθένα να λάβει τον Νόμο και να καλλιεργηθεί και να Ολοκληρωθεί. Αλλά η άσκηση καλλιέργειας στην καθημερινή κοινωνία θα έχει αναπόφευκτα μια τέτοια επίδραση· αυτό είναι ένα παράπλευρο όφελος που αυτός ο Νόμος φέρνει στην ανθρωπότητα όταν διαδίδεται στην κοινωνία. [Ο Νόμος] μπορεί να επιτρέψει στον καλλιεργητή να λάβει πραγματικά τον Νόμο. Εάν, σε ένα περίπλοκο περιβάλλον και στη μέση των πρακτικών ωφελειών, μπορείτε να ανυψωθείτε πάνω και πέρα, τότε είστε αξιοθαύμαστοι, και πρέπει να Ολοκληρωθείτε. Τότε, υπάρχουν όροι που συνδέονται με αυτό; Δεν είναι ότι μόλις οι άνθρωποι αρχίσουν να καλλιεργούν αυτόν τον Νόμο ότι όλα τα υλικά πράγματα [τους] πρέπει να εγκαταλειφθούν; δεν είναι έτσι, επειδή ενώ διέδιδα αυτόν τον Νόμο έλαβα υπ’ όψιν  το γεγονός ότι αυτός ο Νόμος θα διαδοθεί πολύ ευρέως, καθώς κατά την διάρκεια της ιστορίας η σημερινή μέθοδος της διάδοσης του Νόμου θα καθιερωνόταν. Η εμφάνιση του τσιγκόνγκ προετοίμαζε το δρόμο σε εμένα για να διαδώσω τον Νόμο σήμερα. Στην χώρα της Κίνας μερικοί άνθρωποι αποκαλούν την άνοδο του τσιγκόνγκ "κίνημα δημιουργίας θεότητας." Εάν στην αρχή δεν υπήρχε κανένα τέτοιο περιβάλλον, δεν θα ήταν εύκολο για μένα σήμερα να διαδώσω τον Νόμο. Στην πραγματικότητα το τσιγκόνγκ προετοίμαζε τον δρόμο για να διαδώσω τον Νόμο. Φυσικά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μερικοί ψεύτικοι δάσκαλοι του τσιγκόνγκ που βγαίνουν για να προκαλέσουν αναστάτωση. Εάν είχαν εμφανιστεί φυσικά, τότε αυτό θα ήταν κανονικό, εφόσον η ανθρωπότητα είναι έτσι. Όταν ο Ορθός Νόμος διαδίδεται σίγουρα θα χτυπήσει σε εκείνα τα μη ορθά στοιχεία. Όπου υπάρχει ο ορθός, υπάρχει επίσης ο κακός, και είναι για να φανεί ποιο μονοπάτι θα επιλέξουν οι άνθρωποι. Με την παρέμβαση των κακών στοιχείων στην καλλιέργεια, οι άνθρωποι μπορούν να ανέβουν στην καλλιέργεια. Εάν δεν υπήρχαν κακά πράγματα που να παρεμβαίνουν με σας, πιστεύω ότι δεν θα ήσασταν σε θέση να καλλιεργηθείτε. Η προσωπική καλλιέργεια θα είναι έτσι και θα προσκρούει σε πολλά στοιχεία.

 

Μερικοί άνθρωποι απλά θεωρούν ότι πρέπει να ζουν άνετα. Εάν οι καθημερινοί άνθρωποι σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, δεν κάνουν λάθος. Οι άνθρωποι απλά θέλουν να ζήσουν καλύτερα, πιο ευτυχισμένα, και με λιγότερα βάσανα. Αλλά για έναν καλλιεργητή, θα σας πω ότι το να υποφέρετε λίγο δεν είναι κακό, εφόσον οι αρχές του σύμπαντος είναι αντεστραμμένες σε αυτό το μέρος των ανθρώπων, οι αρχές αυτής της διάστασης της ανθρωπότητας είναι αντεστραμμένες. Σκεφτείτε το, όταν οι άνθρωποι στην ανθρώπινη κοινωνία όλοι θέλουν μια ζωή άνεσης, θα παλέψουν ο ένας με τον άλλον και με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν υλικά οφέλη, και άλλα όντα θα συναντήσουν κακοτυχία. Επομένως, στη διαβίωση, οι άνθρωποι δημιουργούν κάρμα και βλάπτουν άλλους ανθρώπους και άλλα όντα. Επομένως, εάν δημιουργείτε μόνο κάρμα και δεν ξεπληρώνετε το κάρμα, και δεν υποφέρετε και εξαλείφετε το κάρμα, τότε σκεφτείτε το: αυτό το κάρμα θα συσσωρεύεται όλο και περισσότερο και θα γίνει όλο και μεγαλύτερο. Στο τέλος, τι θα συμβεί; Όταν αυτό το άτομο γεμίσει εντελώς με μαύρο κάρμα και μέσα και έξω, αυτό το ον θα εξαλειφθεί - η αληθινή εξάλειψη του ανθρώπου. Δηλαδή το άτομο θα πάψει να υπάρχει για πάντα. Αντιθέτως, εάν οι άνθρωποι υποφέρουν λίγο και συναντήσουν μερικές δυσκολίες έτσι ώστε να εξαλείψουν κάποιο κάρμα από τον πόνο, θα ζήσουν πολύ ευτυχισμένα. Αυτή είναι η σωστή αρχή του σύμπαντος και ο νόμος του κύκλου της ζωής. Στο παρελθόν, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι συχνά έλεγαν ότι κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας οι άνθρωποι είχαν μερικές ασθένειες, ότι κατά τη διάρκεια της νεότητας οι άνθρωποι θα συναντούσαν μερικές δυσκολίες, και ότι αργότερα οι άνθρωποι θα ζούσαν κάπως καλύτερα. Κανονικά έτσι είναι. Αυτός είναι ο νόμος των ανθρώπων που εξαλείφουν κάρμα, επειδή εάν δεν εξαλείψετε κάρμα δεν θα έχετε ευτυχία. Εάν έχετε τόσο πολύ κάρμα, από πού θα προερχόταν η ευτυχία σας; Και το ίδιο κάρμα καθαυτό είναι η θεμελιώδης αιτία που μπορεί να σας καταστήσει δυστυχισμένους, να υποφέρετε περισσότερο, ή να σας αναγκάσει να κάνετε θυσίες. Αυτό αναφέρεται στους ανθρώπους.

 

Και ως καλλιεργητής, σκεφτείτε το ο καθένας, εάν εσείς δεν εξαλείψετε το κάρμα σας, εάν δεν υποφέρετε λίγο, και εάν θέλετε μόνο να απολαύσετε άνεση, τότε πώς πρόκειται να καλλιεργηθείτε; Κάθεστε εδώ και σκέφτεστε, "Σήμερα θέλω να υπερβώ τα Τρία Βασίλεια. Αύριο θέλω να καλλιεργηθώ σε Φο." Όμως αυτά τα πράγματα δεν είναι κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν απλά επιθυμώντας τα. Πρέπει να περάσετε από δοκιμές και δοκιμασίες στη μέση της πραγματικής καλλιέργειας και στην πρακτική κοινωνία, να εγκαταλείψετε αυτήν την προσκόλληση τη δική σας ανάμεσα στους συνηθισμένους ανθρώπους, και να αφήσετε τις προσκολλήσεις τις οποίες οι άνθρωποι δεν μπορούν να αφήσουν. Φυσικά, μερικοί περισσότερο μορφωμένοι άνθρωποι ή ηλικιωμένοι άνθρωποι μπορούν να τα πάνε λίγο καλύτερα, είναι σε θέση να κρατηθούν ήρεμοι και, αντίθετα από άλλους, να αποφύγουν να λογομαχήσουν ή να παλέψουν με τους ανθρώπους όταν εμφανίζονται συγκρούσεις ή όταν συναντούν δυσκολίες. Από εμπειρία έχουν δει την αξία αυτής της προσέγγισης, αλλά ο ανθρώπινος φόβος και η ανικανότητα συμβάλλουν εν μέρει [στην άποψή τους]. Οι καλλιεργητές πρέπει αμέσως να δουν αυτό το ζήτημα ξεκάθαρα.

 

Κατά την αντιμετώπιση των συγκρούσεων, οι καλλιεργητές πρέπει να τις υπομείνουν. Επιπλέον, εσείς οι ίδιοι πρέπει να είστε σε θέση να υπομείνετε, και μόνο τότε μπορείτε να ανεβείτε αληθινά. Όταν ένα άλλο άτομο σας εκμεταλλεύεται θα σας δώσει αρετή. Ταυτόχρονα που εκείνο το άτομο σας εκμεταλλεύεται, εσείς όντως υπομένετε δυσκολία, και το κάρμα σας θα εξαλειφθεί, το οποίο στη συνέχεια δημιουργεί αρετή. Είστε καλλιεργητής, και η αρετή σας θα μετασχηματιστεί σε γκονγκ, έτσι το γκονγκ σας δεν έχει αυξηθεί; Συγχρόνως ενώ υπομένετε, μπορείτε να καταλάβετε τα πράγματα σωστά και δεν είστε ούτε θυμωμένοι ούτε έχετε μίσος. Επίσης δεν βελτιώνετε το δικό σας σίνσινγκ τότε; Αυτή η αρχή πρέπει να εξεταστεί με έναν αντίστροφο τρόπο [από αυτόν των καθημερινών ανθρώπων].

 

Συχνά λέω ότι όταν σας εκμεταλλεύεται ένα άλλο άτομο ή σας προκαλεί πρόβλημα, ή όταν υποφέρετε, δεν πρέπει να κρατάτε κακία προς εκείνο το άτομο, επειδή ασκείτε καλλιέργεια. Εάν δεν προκαλούσε το πρόβλημα για σας και εάν δεν δημιουργούσε τις ευκαιρίες για να βελτιωθείτε, πώς θα καλλιεργούσασταν προς τα πάνω; Έτσι όχι μόνο δεν μπορείτε να τον ή την μισήσετε, πρέπει να τον ή την ευχαριστήσετε στην καρδιά σας. Μερικοί άνθρωποι τότε σκέφτονται: Δεν είναι αυτή η πράξη πάρα πολύ δειλή; Δεν είναι έτσι. Εάν δεν είχατε αυτή την περίσταση δεν θα μπορούσατε πραγματικά να εξαλείψετε κάρμα, επειδή αυτό που επιδιώκετε δεν είναι άνεση, και η καλλιέργειά σας δεν μπορεί να χωριστεί από το περιβάλλον καλλιέργειας της συνηθισμένης κοινωνίας.

 

Μόλις τώρα είπα ότι ήξερα από την αρχή ότι όταν διαδώσω αυτόν τον Νόμο θα ξεσήκωνε  το κοινό και πόσοι άνθρωποι θα έρχονταν να τον μελετήσουν. Προς το παρόν στην Κίνα, υπολογίζεται αυτοί που καλλιεργούνται με αυτόν τον Νόμο, πάνω από 10 εκατομμύρια που τον ασκούν κάθε μέρα, και ο αριθμός υψώνεται σε πάνω από 100 εκατομμύρια εάν συμπεριληφθούν εκείνοι που γνωρίζουν για αυτόν τον Νόμο και καλλιεργούνται κατά διαστήματα. Επιπλέον, επίσης γνωρίζω ότι στο εγγύς μέλλον θα δημιουργήσει πολύ μεγάλες επιδράσεις παγκοσμίως. Προς το παρόν αυτός ο Νόμος ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητός από τους επιστημονικούς και τεχνολογικούς κύκλους, [αλλά] στο μέλλον η επιστήμη της ανθρώπινης κοινωνίας θα υποστεί μεγάλες αλλαγές λόγω αυτού. Έχω αποκαλύψει πράγματι πολλά ουράνια μυστικά στην ανθρωπότητα. Η ανθρωπότητα είναι τελείως σφραγισμένη και η ανθρώπινη σοφία είναι επίσης περιορισμένη. Όση γνώση και αν έχετε στην καθημερινή κοινωνία ή όσο υψηλή είναι η θέση σας [στην κοινωνία], είστε ακόμα ένας καθημερινός άνθρωπος. Επιπλέον, η σημερινή εμπειρική επιστήμη έχει οδηγήσει τους ανθρώπους στο μονοπάτι της σφράγισης της ανθρωπότητας, αποτρέποντάς την από το να αναγνωρίσει πραγματικά την αλήθεια του σύμπαντος.

 

Μόλις τώρα κυρίως είπα ότι όταν καλλιεργούνται οι άνθρωποι, το να υπομένουν μερικές δυσκολίες και να υποφέρουν κάποιο πόνο είναι καλά πράγματα. Μερικοί άνθρωποι λένε, "καλλιεργώ το Φάλουν Ντάφα. Πρέπει να καλλιεργηθώ άνετα, πρέπει να είμαι σε θέση να αυξήσω το γκονγκ μου χωρίς να περάσω από δοκιμασίες και βάσανα, και δεν πρέπει να υπάρξουν πολλά πράγματα να με ενοχλήσουν." Εάν οι καλλιεργητές δεν ξεπληρώσουν το κάρμα και δεν αυξήσουν τα επίπεδά τους, το γκονγκ τους δεν θα αυξηθεί ποτέ. Μερικοί άνθρωποι λένε, "ο σύζυγός μου δεν μου επιτρέπει να κάνω τις ασκήσεις, χωρίς να μου δίνει τις συνθήκες ή το χρόνο [να ασκηθώ], και με απειλεί ακόμη με διαζύγιο." Πραγματικά δεν είναι απαραιτήτως έτσι. Ίσως σας δοκιμάζει για να φανεί πόση σημασία δίνετε στην καλλιέργειά σας. Αλλά οι εκδηλώσεις είναι πράγματι πολύ έντονες. Η καλλιέργεια είναι σοβαρή. Ούτε μια δοκιμασία ή δυσκολία θα φανεί αστεία. Όταν προκύπτουν προβλήματα για τους καλλιεργητές, υπάρχουν σίγουρα λόγοι [πίσω από αυτά]. Πραγματικά, όταν οποιοσδήποτε δημιουργεί πρόβλημα για σας, αυτός ή αυτή σας βοηθά να βελτιωθείτε. Καθώς βελτιώνετε το επίπεδο σκέψης σας, εξαλείφετε επίσης κάρμα καθώς υπομένετε πόνο. Κατόπιν επίσης δοκιμάζει εάν είστε ή όχι σταθεροί προς αυτόν τον Νόμο. Εάν δεν είστε σταθεροί προς αυτόν τον Νόμο, τότε όλα είναι απλά εκτός συζήτησης

 

Στις διαλέξεις μου σχετικά με τον Νόμο μιλώ μόνο για τα ζητήματα που βλέπω τους ασκούμενους να είναι μπερδεμένοι με αυτά, έτσι μπορεί να μην είναι συστηματικές. Δεν πρέπει να πάρετε τα πράγματα που λέω σήμερα ως συστηματική καθοδήγηση για τη μελλοντική σας καλλιέργεια. Το μόνο πράγμα που καθοδηγεί τη συστηματική καλλιέργειά σας είναι το Τζούαν Φάλουν. Οτιδήποτε εφεξής που λέω ή συζητάω περιστρέφεται γύρω από το Τζούαν Φάλουν, και μόνο το βιβλίο Τζούαν Φάλουν καθοδηγεί την καλλιέργειά σας, είναι το πιο συστηματικό. Πολλοί άνθρωποι που κάθονται εδώ έχουν σχετικά υψηλά επίπεδα μόρφωσης. Ανεξάρτητα από το εάν είστε από την Ταϊβάν, την Κίνα, ή είστε Κινέζος από άλλη χώρα, με εξαίρεση τους ανώτερους Κινέζους του εξωτερικού, ο καθένας σας είναι σχετικά καλά μορφωμένος, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι είστε η ελίτ μεταξύ των Κινέζων. Συχνά λέω ότι καθώς αυτός ο Νόμος μεταδίδεται, η διαφορά μεταξύ αυτού και των άλλων μεθόδων τσιγκόνγκ είναι πολύ μεγάλη. Οι άνθρωποι που κάνουν άλλες μεθόδους τσιγκόνγκ είναι συχνά ηλικιωμένοι άνθρωποι που είναι συνταξιούχοι και δεν έχουν τίποτα να κάνουν. Η μεγάλη πλειονότητα θέλει να ασκήσει το σώμα τους και όλοι ασκούν πράγματα του τσι. Αλλά αυτοί που ασκούν Φάλουν Ντάφα δεν είναι [έτσι]. Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι αποτελούν μια μερίδα, αλλά η αναλογία των νέων και της μέσης ηλικίας είναι αρκετά υψηλή, και εχουν πολλή καλή μόρφωση.

 

Όταν διδάσκω τον Νόμο και διδάσκω την εξάσκηση, το κάνω διαφορετικά από άλλους δασκάλους του τσιγκόνγκ. Ο μέσος δάσκαλος του τσιγκόνγκ διδάσκει εν συντομία ένα σύνολο αρχών, μετά διδάσκει τους ανθρώπους πώς να ασκήσουν τις κινήσεις και πώς να εκπέμψουν κάποια μηνύματα. Δεν κάνω ποτέ πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Εφόσον θέλω πραγματικά να μεταδώσω τον Νόμο και να σας ανεβάσω, πρέπει πρώτα να διδάξω τον Νόμο. Σε κάθε διάλεξη διδάσκω τον Νόμο για μια ώρα, έπειτα σας διδάσκω τη μέθοδο για [να φτάσετε] στην Ολοκλήρωση - τις κινήσεις των ασκήσεων. Έτσι είναι διαφορετικό από άλλες μεθόδους τσιγκόνγκ. Και οι εσωτερικές έννοιες των αρχών του Νόμου είναι απέραντες. Εκείνοι που είναι πιο μορφωμένοι και με περισσότερη γνώση θα είναι σε θέση να Τον καταλάβουν καλύτερα και θα αισθανθούν ακόμα περισσότερο ότι είναι καλός. Εκείνοι με περισσότερη γνώση που έρχονται να μάθουν θα τους είναι ευκολότερο να καταλάβουν λογικά τον Νόμο. Φυσικά, εκείνοι με κάπως χαμηλότερα επίπεδα μόρφωσης επίσης έρχονται με προκαθορισμένες σχέσεις και έχουν ένα ορισμένο επίπεδο κατανόησης των Θεών και των Φο. Ειδικά όταν μπορούν να καταλάβουν πράγματα πολύ καθαρά από τις αλήθειες του Νόμου, η βελτίωσή τους θα είναι εξαιρετικά γρήγορη.

 

Εφόσον ανάμεσα σε αυτούς που κάθονται υπάρχουν ακόμα μερικοί άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν πολύ το Φάλουν Γκονγκ, θα μιλήσω εν συντομία και γενικά για την κατάσταση του Φάλουν Γκονγκ. Εφόσον έχω έρθει εδώ, θέλω να σας πω περισσότερα. Αυτός ο Νόμος που μεταδίδω είναι αρχαίος, μιλώντας ιστορικά· εάν αρχίσω να συζητάω για αυτό το θέμα, θα πρέπει να γυρίσω πολύ πίσω στο χρόνο. Η σημερινή ανθρώπινη κοινωνία είναι μία που έχει περάσει από πολλαπλάσιες περιπτώσεις της ανθρωπότητας που αφήνονται από τους προηγούμενους πολιτισμούς που αναπτύσσονται εκ νέου. Τί σημαίνει αυτό; Ας χρησιμοποιήσουμε για παράδειγμα τις ηπειρωτικές πλάκες της Αμερικής, δηλαδή την ήπειρο της Αμερικής. Έχει βυθιστεί στον πυθμένα του ωκεανού και έχει ανέβει πολλές φορές. Έχουν υπάρξει πολλαπλάσιοι πολιτισμοί σε αυτήν την ήπειρο, και κάθε πολιτισμός φάνηκε στους ανθρώπους να διαρκεί πάρα πολύ καιρό. Φυσικά, μιλώντας από την άλλη, έχουν υπάρξει επίσης μερικοί πιο σύντομοι· ο λόγος [για την σύντομη διάρκειά τους] ήταν ότι τα ήθη της ανθρωπότητας αλλοιώθηκαν πάρα πολύ γρήγορα. Από μια προοπτική που ξεπερνά τους καθημερινούς ανθρώπους, η έννοια της ιστορίας δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τον ίδιο τρόπο που οι καθημερινοί άνθρωποι την βλέπουν. Οι καθημερινοί άνθρωποι βλέπουν μόνο την ανθρώπινη ιστορία μέσα από τον υπάρχοντα ανθρώπινο πολιτισμό. Οι καλλιεργητές και οι κατανοήσεις που ξεπερνούν τους καθημερινούς ανθρώπους υπερβαίνουν τον πολιτισμό αυτής της περιόδου της ανθρωπότητας. Επομένως κοιτάζω πολύ μακριά στην ιστορία.

 

Η ιστορία αυτού του Φάλουν Ντάφα είναι πολύ εκτεταμένη - πολύ εκτεταμένη. Εάν θέλετε να το χρονολογήσετε προς τα πίσω θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί καθαρά χρησιμοποιώντας τις σημερινές έννοιες του χρόνου. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι οι αλήθειες του Νόμου του Φάλουν Ντάφα είναι εξαιρετικά απέραντες και τα επίπεδά τους είναι ασύγκριτα υψηλά. Μετά την Ολοκλήρωση οι καλλιεργούμενοι μαθητές σε αυτήν την δική μου εξάσκηση, μπορούν να πάνε στον παράδεισο του Τροχού του Νόμου και σε πολλά άλλα ουράνια βασίλεια και παραδείσους. Μιλώντας για ουράνια βασίλεια και παραδείσους, επιτρέψτε μου να σας πω, υπάρχουν αμέτρητοι παράδεισοι για τους Θεούς στο σύμπαν. Στο πλαίσιο που αντιστοιχεί στο γαλαξία μας, υπάρχουν πολυάριθμα ουράνια βασίλεια. Η ανθρωπότητα έχει ένα ορισμένο επίπεδο κατανόησης των Φο. Παραδείγματος χάριν, [γνωρίζουν ότι] ο Βούδας Αμιτάμπα προεδρεύει στον παράδεισο της Απόλυτης Μακαριότητας και ότι υπάρχει επίσης ο Λάπις Λαζούλι, ο παράδεισος του Λωτού - θαυμάσιοι παράδεισοι, παράδεισοι Θεών όπου οι Θεοί προεδρεύουν. Όσον αφορά τον Ιησού από την Δυτική θρησκεία, καθώς επίσης και την Αγία Μαρία και μερικές άλλες ορθές θρησκείες, έχουν επίσης τα ουράνια βασίλειά τους. Φυσικά, μερικά ουράνια βασίλεια ξεπερνούν το Κοσμικό πεδίο για το οποίο η ανθρωπότητα γνωρίζει και το πεδίο αυτού του μικρού σύμπαντος. Έτσι όταν αρχίζω να μιλώ για πράγματα καλλιέργειας, ο χρόνος ή το διάστημα που περιλαμβάνεται είναι εξαιρετικά απέραντο.

 

Κατόπιν σε έναν προϊστορικό και αρκετά μακρινό καιρό, έναν πριν από αυτήν την ομάδα ανθρώπινων πολιτισμών, διέδωσα μία φορά τον Νόμο ευρέως ανάμεσα στους ανθρώπους του Κόσμου και έσωσα ανθρώπους. Εκείνη την περίοδο έσωζα τους ανθρώπους με τον τρόπο του Βουδισμού σήμερα. Αυτή την φορά χρησιμοποιώ τον θεμελιώδη Νόμο του Μεγάλου Νόμου για να κάνω μεγαλύτερα πράγματα, έτσι ο Νόμος που διδάσκω έχει απέραντες εσωτερικές έννοιες. Εφόσον το πράγμα που θέλω να κάνω είναι πολύ μεγάλο, υπάρχουν πολλοί Φο, Θεοί, και Τάο που με βοηθούν να το κάνω αυτό. Αυτό είναι επειδή αυτός ο Νόμος δεν εξηγεί μόνο τις αρχές μιας εξάσκησης στο Βουδισμό· εξηγεί τις αρχές του σύμπαντος.

 

Ολόκληρο το σύμπαν αποτελείται από τα υλικά στοιχεία Τζεν-Σαν-Ρεν. Στη μέση των πολύ υψηλών βασιλείων, είναι το Τζεν-Σαν-Ρεν. Μέσα στο Τζεν Σαν Ρεν [κάποιος] μπορεί να δώσει ζωή στην καλοσύνη, να δώσει ζωή στην ομορφιά, να δώσει ζωή στη συμπόνια, και μπορεί να δώσει ζωή και στα θετικά και αρνητικά στοιχεία. Τότε όσο για το Ρεν, μπορεί να δώσει ζωή στην ικανότητα και την ανικανότητα να υπομείνει, έτσι καθώς ο Νόμος πηγαίνει προς τα κάτω οι αλήθειες του Νόμου γίνονται πιο απέραντες και περίπλοκες. Το γιν και το γιανγκ και η αμοιβαία παραγωγή και η αμοιβαία παρεμπόδιση όλα προέρχονται από το Τζεν- Σαν-Ρεν. Σε κάθε επίπεδο και βασίλειο, καθώς πηγαίνει όλο και πιο κάτω μέχρι αυτήν την κατάσταση των ανθρώπων, γίνεται εξαιρετικά περίπλοκος. Η ανθρωπότητα έχει καλό και κακό, σωστό και λάθος, και συναισθηματισμούς. Επιπλέον, οι ανθρώπινες αρχές είναι επίσης αναστραμμένες [από τις αρχές του σύμπαντος]. Μεταξύ των ανθρώπινων αρχών προκύπτουν [οι αρχές] ο βασιλιάς κυβερνά τη χώρα, οι στρατιώτες κυριεύουν τον κόσμο, και οι δυνατοί που γίνονται ήρωες. Αφότου η ανθρωπότητα προέκυψε να έχει έναν ημιθεϊκό πολιτισμό, προέκυψαν ακόμη και πιο περίπλοκες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβάνοντας πράγματα που η ανθρώπινη κοινωνία υποστηρίζει, όπως την καλοσύνη, την ευθύτητα, την ευπρέπεια, τη σοφία, την εμπιστοσύνη, και άλλα τέτοια πράγματα. Λόγω της ανθρωπότητας που στερείται από ορθές αλήθειες του Νόμου, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο αληθινός Νόμος του σύμπαντος και δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν αυτό που είναι αληθινά καλό από αυτό που είναι κακό, ή να καταλάβουν το σωστό από το λάθος. Οι άνθρωποι διαμορφώνονται στη μέση της φύσης του Φο και της δαιμονικής φύσης. Όταν οι άνθρωποι είναι σε ασταθείς διαθέσεις, έχουν κακές σκέψεις, ή γίνονται βίαιοι, οδηγούνται από τη δαιμονική φύση. Όταν οι άνθρωποι είναι σε μια πολύ λογική κατάσταση και κάνουν πράγματα με μια πολύ ευγενική και καλοσυνάτη κατάσταση του νου, οδηγούνται από τη φύση του Φο τους.

 

Το Φάλουν Ντάφα περιέχει αλήθειες και εκδηλώσεις της υλικής ζωής σε όλα τα επίπεδα. Περιέχει τα πάντα και δεν αφήνει έξω τίποτα, όλα είναι μέσα σε αυτόν τον Νόμο. Ο Μεγάλος Νόμος ξεπερνά τα όρια της Βουδιστικής σχολής. Καλύπτει όλες τις αλήθειες των Φο, των Τάο, και των Θεών, και περιλαμβάνει επίσης αλήθειες που ξεπερνούν εκείνες τις αλήθειες. Όλοι είναι μέσα σε αυτόν. Το σύμπαν υπάρχει λόγω αυτού. Παρέχει κανόνες για τα πάντα στο σύμπαν, και έχει δημιουργήσει τα μυριάδες ζωντανά όντα σε κάθε επίπεδο. Καθώς ο Μεγάλος Νόμος διαδίδεται ευρέως, πολλοί Θεοί, Φο, και Τάο σε διαφορετικά επίπεδα με βοηθούν καθώς κάνω πράγματα. Προς το παρόν, μεταξύ των μυριάδων ζωντανών όντων που λαμβάνουν τον Νόμο, οι άνθρωποι μέσα στις θρησκείες έχουν τον δυσκολότερο χρόνο να Τον λάβουν, επειδή έχουν στις καρδιές τους Θεούς  που τους πιστεύουν, τους Φο τους, και τους Τάο τους. Δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν άλλοι Θεοί, άλλοι Φο, και υψηλότεροι Θεοί. Κατά συνέπεια αυτοί οι άνθρωποι δεν ακούν ή δεν κοιτάζουν τον Μεγάλο Νόμο. Αυτό είναι το στοιχείο που τους εμποδίζει από το να λάβουν τον Νόμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακοί, αλλά μάλλον, είναι απλά ότι σε αυτά που πιστεύουν είναι οι αληθινοί, ορθοί Θεοί του παρελθόντος, και αυτό το κάνει δύσκολο για αυτούς να λάβουν τον Νόμο και γίνεται εμπόδιο. Δεν γνωρίζουν ότι καθώς οι θρησκείες φθάνουν στο σημείο του να μην μπορούν να σώσουν ανθρώπους, οι Θεοί οι ίδιοι λαμβάνουν αυτόν τον Νόμο.

 

Ξέρετε, ο Σακιαμούνι είπε, "Στην Τελική Περίοδο του Νόμου, ο Νόμος μου δεν θα είναι ικανός να σώσει τους ανθρώπους." Φαίνεται ότι κανένας δεν έχει δώσει προσοχή σε αυτά τα λόγια, αλλά πραγματικά τώρα είναι καλά μέσα στην Τελική Περίοδο του Νόμου, και απλά δεν υπάρχει κανένας Νόμος. Οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν μπορούν αληθινά να καταλάβουν την πραγματική έννοια του Νόμου που οι Θεοί και οι Φο δίδαξαν στις θρησκείες στο παρελθόν, ούτε μπορούν οι μοναχοί ή οι μοναχές να καταλάβουν τώρα την αρχική έννοια των γραφών. Επιπλέον, πολλά βιβλία που έχουν γραφτεί από πολλούς μοναχούς κατά τη διάρκεια της ιστορίας έχουν διαβαστεί ως ιερές γραφές. [Εκείνοι] οι Νόμοι είναι σε χάος τώρα, και οι άνθρωποι του κόσμου δεν ξέρουν πλέον πώς να καλλιεργηθούν. Έχω ρωτήσει Χριστιανούς γιατί ο Ιησούς δίδαξε ότι όταν σας χτυπήσει κάποιος στο αριστερό μάγουλο πρέπει να προσφέρετε το δεξί μάγουλό σε αυτόν να το χτυπήσει. Δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν καθαρά. Αυτό δείχνει ότι σήμερα είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να καταλάβουν την πραγματική εσωτερική έννοια των λόγων των Θεών. Οι άνθρωποι ερμηνεύουν τους Θεούς και τα λόγια τους, και το τι είπαν τα Μεγάλα Φωτισμένα όντα στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας έννοιες των σύγχρονων ανθρώπων και τους τρόπους σκέψης. Απλά δεν μπορούν να καταλάβουν τον Νόμο τώρα. Πραγματικά, η εσωτερική έννοια του τι είπε ο Ιησούς είναι πολύ απλή: όταν ένα άλλο άτομο σας χτυπά σας δίνει αρετή, όταν υποφέρετε, το δικό σας κάρμα θα εξαλειφθεί. Όταν μπορείτε ήρεμα να προσφέρετε το άλλο μάγουλό σας στο άλλο άτομο να το χτυπήσει, θα έχετε φθάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο του νου. Η θρησκευτική πίστη είναι πραγματικά καλλιέργεια. Ουσιαστικά, η καλλιέργεια εξαρτάται από εσάς τους ίδιους και το γκονγκ εξαρτάται από τον Δάσκαλο. Εφ' όσον τα πάτε καλά στην ανθρώπινη πλευρά, ο Ιησούς, οι Θεοί, ή οι Φο θα σας βοηθήσουν να εξελίξετε γκονγκ. Έτσι βοηθούν τα όντα που σώζουν. Λόγω πολιτιστικών, γλωσσικών, γραπτών, και άλλων περιορισμών του χρόνου, ο Ιησούς δίδαξε μόνο τις αρχές στην επιφάνεια και όχι την ουσία τους.

 

Στη μετάδοση του Νόμου σήμερα έχω διδάξει περιληπτικά τις αρχές του Νόμου του σύμπαντος. Και όμως, είναι ακόμα δύσκολο για τους ανθρώπους στην Τελική Περίοδο του Νόμου να λάβουν τον Νόμο. Αυτή τη φορά, στη μετάδοση αυτού του Νόμου, επέλεξα τη στιγμή στην οποία θα ήταν ευκολότερο για τα έμβια όντα να λάβουν τον Νόμο για να αρχίσω να τον μεταδίδω. Επέλεξα την περίοδο στην οποία όλες οι θρησκείες είχαν φθάσει στα τελικά τους στάδια και όταν η ανθρωπότητα ήταν στο χειρότερό της για να αρχίσω τη μετάδοσή του. Οι άνθρωποι αυτής της περιόδου δεν έχουν ανθρώπινους κανόνες στις καρδιές τους, και πολύ λίγοι άνθρωποι πιστεύουν ειλικρινά στους Θεούς. Επέλεξα αυτήν την περίοδο να μεταδώσω τον Νόμο. Μόλις τώρα είπα ότι στη μετάδοση του Νόμου είμαι υπεύθυνος στους ανθρώπους, είμαι υπεύθυνος στην κοινωνία, και πραγματικά είμαι υπεύθυνος στους Θεούς επίσης. Δεν έχω ανακατευτεί με οποιαδήποτε θρησκεία επειδή οι θρησκείες αυτής της περιόδου δεν αναγνωρίζονται πλέον από τους Θεούς τους. Αυτό είναι επειδή η κοινωνία έχει έρθει σε αυτό το σημείο, οι ανθρώπινες καρδιές όλες έχουν γίνει κακές. Όμως ακόμα γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ακόμα τη φύση του Φο και ρίζες της Καλοσύνης, απλά έχουν γλιστρήσει κάτω μαζί με το χειμαρρώδες ρεύμα της ανθρώπινης διαφθοράς. Έτσι οι άνθρωποι αυτής της περιόδου μπορούν ακόμα να σωθούν. Εκτός αυτού, ο Νόμος είναι απέραντος, και η δυνατότητά του να σώσει τους ανθρώπους είναι απέραντη.

 

Αυτός ο Νόμος δεν μεταδίδεται στην ανθρώπινη κοινωνία για αναστάτωση μερικών ημερών. Καθώς [εμείς] σώζουμε ανθρώπους [εμείς] καθιερώνουμε το μέλλον. Αυτός ο Νόμος, επειδή είναι απέραντος, περιέχει απέραντες εσωτερικές έννοιες, και τα πράγματα που παράγονται από την εξάσκηση των ασκήσεων κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας ενός ατόμου είναι εξαιρετικά πλούσια. Ξέρετε, υπάρχουν πάρα πολλές ικανότητες, σε κάθε επίπεδο υπάρχουν πάνω από δέκα χιλιάδες από αυτές. Αυτό είναι επειδή ο Μεγάλος Νόμος δεν περιορίζεται μόνο στη Βουδιστική Σχολή. Έχει συλλέξει όλες τις ικανότητες, και είναι ο Νόμος του σύμπαντος. Έτσι με κάτι τόσο μεγάλο, σκεφτείτε το, όταν κάποιος έχει καλλιεργηθεί μέχρι το τέλος και μέχρι το σημείο της Ολοκλήρωσης, πόσα πράγματα θα έχει καλλιεργήσει κάποιος στη διαδικασία; Όταν ένα άτομο μπορεί να φθάσει στην Ολοκλήρωση στην καλλιέργειά του, το επίπεδό του θα είναι υψηλό, η δύναμη του θα είναι μεγάλη, και η ισχύς του Νόμου του θα είναι επίσης πολύ μεγάλη.

 

Μόλις τώρα μίλησα για έναν όρο: "αμοιβαία παραγωγή και αμοιβαία παρεμπόδιση." Τί είναι η αμοιβαία παραγωγή και η αμοιβαία παρεμπόδιση; Θα σας εξηγήσω αυτήν την αρχή. Γιατί οι Θεοί δεν καθαρίζουν τους κακούς ανθρώπους στην ανθρώπινη κοινωνία, τους δαίμονες στα ουράνια και τα φαντάσματα στον υπόκοσμο; Αυτό δεν λειτουργεί. Γιατί δεν λειτουργεί; Ανεξάρτητα από ποιο επίπεδο είναι μια ζωή, εάν δεν έχει όντα που παίζουν αρνητικούς ρόλους [στην ύπαρξή του], εάν η επιτυχία έρθει σε αυτή την ζωή χωρίς να έχει καταβάλλει προσπάθεια, εάν δεν έχει περάσει από δυσκολίες, και εάν μια χαμηλού επιπέδου ζωή δεν έπρεπε να περάσει από τις σκληρές και επιμελείς προσπάθειες για να κερδίσει αυτό που θέλει, τότε αυτές οι ζωές δεν θα ξέρουν να εκτιμούν αυτό που έχουν λάβει, και δεν θα έχουν το συναίσθημα που προέρχεται από τα κοπιαστικά κερδισμένα κέρδη· ακόμα λιγότερο θα γνωρίζουν τι είναι η επιτυχία και τι η αποτυχία. Δεν θα έχουν τη χαρά της ικανοποίησης, δεν θα ξέρουν τι είναι τα βάσανα, και ούτε θα ξέρουν τι είναι η ευτυχία. Ακριβώς επειδή το σύμπαν έχει θετικά και αρνητικά όντα σε υψηλά επίπεδα, και Καλοσύνη και κακία σε χαμηλότερα επίπεδα, και δαίμονες και Φο, Θεούς και ξωτικά και καλούς ανθρώπους και κακούς ανθρώπους σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, οι ζωές στον σύμπαν έχουν ζωτικότητα, και μόνο μέσω των προκλήσεων μπορούν τα όντα να έχουν ενδιαφέρουσες ζωές.

 

Μόλις τώρα μίλησα για τις διαστάσεις, έτσι θα μιλήσω λίγο για τις διαστάσεις στο σύμπαν και για τις επιφανειακές υλικές μορφές των όντων. Σε ένα πολύ, πολύ υψηλό επίπεδο στο σύμπαν δεν υπάρχουν πλέον οποιαδήποτε απτά όντα, όμως η ύλη που είναι άμορφη και που γεμίζει το σύμπαν στον ακραίο μικρόκοσμο, είναι επίσης μια ζωντανή, ευφυής ζωή. Υπάρχουν επίσης μερικά που είναι ακόμα πιο μικροκοσμικά από αυτό. Όσο πιο κοντά στην επιφάνεια, τόσο μεγαλύτερη η κοκκοποίηση των μορίων στο σύμπαν. Η σημερινή ανθρώπινη επιστήμη γνωρίζει τώρα για μερικά σωματίδια, όπως τα μόρια, τα άτομα, τα νετρόνια, τα ηλεκτρόνια, τα κουάρκς, και τα νετρίνο, αλλά είναι τρομερά μακριά από το τέλος των υλικών σωματιδίων - την αρχική ύλη. Όλη η ύλη σε αυτό το διαστατικό επίπεδο της ανθρωπότητας αποτελείται από μοριακά σωματίδια. Ο αέρας, αυτό το γραφείο μου εδώ, το τραπεζομάντιλο, ο σίδηρος, το χώμα, ο βράχος, το νερό - κάθε είδος πράγματος διαμορφώνεται από μόρια, αυτό το επίπεδο σωματιδίων. Συχνά μιλώ για αυτήν την αρχή: Λέω ότι ο νους των ανθρώπων ελέγχεται από τους Θεούς, και τα μυαλά των επιστημόνων περιορίζονται από τους Θεούς. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να σκεφτούν για το πώς να ξεπεράσουν αυτό το διαστατικό επίπεδο. Είτε πρόκειται για μόρια είτε για άτομα, εστιάζουν μόνο στη μελέτη των απομονωμένων μορφών των σωματιδίων, ένα μόνο σωματίδιο, ή τη μορφή ύπαρξης μερικών σωματιδίων. Δεν έχουν κανέναν τρόπο να εξετάσουν ολόκληρο το επίπεδο των μοριακών και ατομικών σωματιδίων. Φυσικά, αυτό το είδος της τεχνολογικής μεθόδου δεν υπάρχει ακριβώς τώρα. Όταν οι άνθρωποι μπορέσουν αληθινά να δουν αυτό το επίπεδο, οι άνθρωποι θα έχουν ανακαλύψει άλλες διαστάσεις. Είναι ακριβώς τόσο απλό. Εκείνες οι διαστάσεις είναι πολύ ευρείες και θαυμάσιες. Κάποιος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ιδέες και τους τρόπους σκέψης των καθημερινών ανθρώπων για να κατανοήσει τους χωροχρόνους και τις έννοιες του μεγέθους τους, οι άνθρωποι πρέπει να βγουν από αυτήν την κατάσταση σκέψης για να τα καταλάβουν. Πολλές διαστάσεις που διαμορφώνονται από τα μικροκοσμικά σωματίδια είναι ακόμα πιο ευρείες από αυτήν την διάσταση τη δική μας.

 

Τα σωματίδια έχουν ενέργεια. Κατά συνέπεια από αυτή την άποψη, στο τι ισοδυναμεί είναι ότι το παλαιό σύμπαν αποτελείται από ενέργεια. Η ανθρωπότητα έχει έρθει να καταλάβει ότι τα άτομα έχουν ραδιενέργεια, ότι οι ατομικοί πυρήνες έχουν ραδιενέργεια, και ότι τα νετρόνια έχουν ραδιενέργεια. Αλλά γνωρίζατε, [πηγαίνοντας κάτω προς] τα κουάρκς και τα νετρίνο, όσο πιο μικροκοσμική η ύλη, τόσο μεγαλύτερη η ενέργειά της και τόσο ισχυρότερη η ραδιενέργειά της; Οι  άνθρωποι, ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η επιφανειακή ύλη που αποτελείται από μόρια έχει επίσης ραδιενέργεια. Είναι απλά ότι το σώμα αποτελείται επίσης από μόρια και ότι τα πάντα στον υλικό κόσμο αποτελούνται από μόρια, και οι άνθρωποι δεν μπορούν να αισθανθούν και να νιώσουν την ενέργεια και τη ραδιενέργεια των μορίων. Οι ερευνητικές μέθοδοι του ανθρώπινου Κόσμου, τα εργαλεία εργαστηριακής εξέτασης, και τα όργανα εξέτασης είναι τα ίδια όλα επιφανειακά αντικείμενα που διαμορφώνονται από μόρια. Οι συσκευές που χρησιμοποιεί η ανθρωπότητα για να μετρήσει την ενέργεια αποτελούνται από μόρια. Πώς μπορείτε να ανιχνεύσετε μέσω των εξετάσεων ότι τα μόρια έχουν ενέργεια; Επομένως, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανιχνεύσουν την ενέργεια των μορίων μέσω της εξέτασης. Στο σύμπαν, τα μόρια δεν είναι με κανένα τρόπο το τελικό επίπεδο σωματιδίων, και έχουν επίσης ενέργεια όταν τα όντα των σωματιδίων ένα επίπεδο μεγαλύτερο από τα μόρια τα εξετάζουν με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι εξετάζουν τα άτομα. Στην καλλιέργεια, μερικοί καλλιεργητές όχι μόνο αυξάνουν γκονγκ προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω. Εάν κάποιος εξετάσει τους ανθρώπους από την προοπτική εκείνου του επιπέδου, φαίνεται μοναδικά εξωτικό. Δηλαδή, τα [σωματίδια μέσα στο] επίπεδο των μορίων δεν είναι τα πιο μακρινά και μεγαλύτερα σωματίδια.

 

Ξέρουμε ότι τα άτομα περιέχουν ατομικούς πυρήνες και ηλεκτρόνια. Η μορφή των ηλεκτρονίων που περιστρέφονται γύρω από τους ατομικούς πυρήνες δεν μοιάζει με τη μορφή αυτής της Γης και των διάφορων πλανητών που περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο; Όσο μικρό και αν είναι, και ενώ ακόμα το σωματίδιο είναι μικροκοσμικό, η επιφάνεια του επιπέδου του μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη [από αυτήν εδώ], δηλαδή, ο συνολικός όγκος είναι πολύ μεγάλος. Όταν βλέπετε ένα άτομο, παραδείγματος χάριν, εάν κάποιος εξετάσει μόνο ένα μοριακό σωματίδιο του ατόμου, δεν θα είναι σε θέση να δει το άτομο, μόνο με την εξέταση της επιφάνειας, που διαμορφώνεται από όλα τα μόρια αυτού του επιπέδου που αποτελούν το άτομο, είμαστε ικανοί να δούμε το άτομο. Εάν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα υψηλής ευκρίνειας, ευγωνειακό μικροσκόπιο υψηλής μεγένθυσης για να μεγεθύνετε ένα άτομο στο μέγεθος της Γης και μετά βλέπατε πόσοι οργανισμοί υπήρχαν σε αυτό - φυσικά, οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν αυτό τώρα - όταν το βλέπατε θα ανακαλύπτατε ότι είναι μια άλλη σκηνή, και για τις ζωές εκεί είναι ένας απέραντος ουρανός και γη.

 

 Μόλις τώρα είπα ότι τα μόρια δεν είναι τα μεγαλύτερα σωματίδια στο επιφανειακό επίπεδο. Τότε ποιο είναι το μεγαλύτερο στρώμα των σωματιδίων; Οι άνθρωποι δεν θα γνωρίσουν ποτέ το μεγαλύτερο στρώμα σωματιδίων. Αλλά με τα μάτια τους, οι άνθρωποι μπορούν να δουν τα σωματίδια ένα στρώμα μεγαλύτερα από τα μόρια, αν και δεν τολμούν να σκεφτούν για αυτά. Αυτοί οι πλανήτες στο διάστημα, αυτοί οι πλανήτες στο σύμπαν, δεν είναι ένα στρώμα σωματιδίων; Εφόσον οι έννοιές σας περιορίζονται στα όρια της σημερινής επιστήμης, μπορείτε μόνο να δείτε ότι οι πλανήτες είναι διεσπαρμένοι σε όλο το ουράνιο σώμα, όμως έχουν εσωτερικές συνδέσεις μεταξύ τους. Από τον μακρόκοσμο, όπως εάν το ανθρώπινο σώμα επρόκειτο να γίνει πολύ μεγαλύτερο από έναν πλανήτη, και όταν ο όγκος σας, το σώμα σας, η σκέψη σας, και η αντίληψή σας το υπερβαίνει πολύ - όπως όταν ένα άτομο βλέπει ένα μόριο - όταν κοιτάζατε, αυτοί οι πλανήτες δεν θα ήταν αρκετά παρόμοιοι με τη δομή των μικροκοσμικών σωματιδίων; Οι άνθρωποι δεν έχουν τόσο πολλή σοφία και φαντασία. Θα έλεγα ότι οι Φο είναι πραγματικά οι σπουδαιότεροι επιστήμονες. Η επιστήμη της ανθρωπότητας έχει σφραγίσει την ανθρωπότητα. Η εμπειρική επιστήμη της ανθρωπότητας έχει δημιουργήσει πολλές παλαιές λανθασμένες έννοιες, και [οι άνθρωποι] περιορίζονται από αυτό. Εάν το ξεπεράσετε, τότε λένε ότι δεν είστε επιστημονικοί. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το είδος της αποκαλούμενης επιστήμης για να σφραγιστούν όλο και πιο σφιχτά, και είναι όλο και λιγότερο ικανοί να καταλάβουν την αλήθεια του σύμπαντος. Η σύγχρονη εμπειρική επιστήμη λέει ότι η ανθρώπινη ανάπτυξη προέρχεται από την εξέλιξη. Πραγματικά, αυτό που η θεωρία της εξέλιξης προτείνει απλά δεν υπάρχει· οι άνθρωποι δεν είναι στο ελάχιστο διαμορφωμένοι μέσω της εξέλιξης. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας, η ανθρωπότητα πέρασε από πολλαπλάσιους πολιτισμούς, και κάθε περίοδος πολιτισμού είχε διαφορετικά περιεχόμενα. Μόλις έθιξα αυτό το θέμα ήθελα να ξέρετε περισσότερα, εφόσον τα επίπεδα μόρφωσης σας είναι σχετικά υψηλά και η ικανότητα κατανόησής σας είναι σχετικά δυνατή (Χειροκρότημα), έτσι θα μιλήσω για αυτό λίγο περισσότερο.

 

Το σύμπαν δεν ήταν στο ελάχιστο διαμορφωμένο μέσω της Μεγάλης Έκρηξης όπως λέγεται από τους σημερινούς επιστήμονες. Οι άνθρωποι δεν εξελίσσονται καθόλου από την οικογένεια των πιθήκων. Στο παρελθόν όταν ο Δαρβίνος δημοσίευσε τη θεωρία της εξέλιξης, η θεωρία του ήταν γεμάτη κενά. Ο ίδιος ήταν δειλός, νευρικός, και αβέβαιος όταν την παρουσίασε. Η μεγαλύτερη αδυναμία στη θεωρία είναι ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου όπου οι πίθηκοι εξελίσσονταν σε ανθρώπους, μια αρκετά μακρά ιστορική διαδικασία δεν υπάρχει. Ακόμα και σήμερα, κανένα υπόλειμμα από αυτήν την περίοδο δεν έχει βρεθεί· μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει βρει τίποτα. Όμως οι άνθρωποι έχουν δεχτεί [τη θεωρία] και πιστεύουν σε αυτή σαν να είναι αλήθεια. Η σημερινή εμπειρική επιστήμη είναι μια παραίσθηση. Η ανθρωπότητα ακολουθεί λανθασμένη κατεύθυνση, και οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν τις αλήθειες του σύμπαντος, ούτε τολμούν να αναγνωρίσουν την ύπαρξη των άλλων διαστάσεων. Όμως τα διάφορα φαινόμενα από άλλες διαστάσεις, που δεν μπορούν να εξηγηθούν καθαρά, μπορούν να εκδηλωθούν σε αυτήν την διάσταση της ανθρωπότητας. Αλλά οι άνθρωποι δεν τολμούν να τα δεχτούν ή να τα αναγνωρίσουν, πιστεύοντας ότι δεν θα ήταν επιστημονικά. Εάν κάποιος χρησιμοποιεί σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους για να καταλάβει αυτά που κάποιος δεν καταλαβαίνει, τότε δεν θα είναι επιστημονικό; Εφόσον η επιστήμη έχει θέσει πολλούς ορισμούς για την επιστήμη, οι άνθρωποι δεν τολμούν να τους υπερβούν όταν προσπαθούν να κατανοήσουν τα πράγματα.

 

Όταν δίδασκα για το σύμπαν ανέφερα για την έννοια του μικρού σύμπαντος. Οι άνθρωποι όχι μόνο δεν τολμούν να φανταστούν πόσο μεγάλο είναι αυτό το μικρό σύμπαν - φυσικά, η ανθρώπινη σκέψη προσπαθεί πάντα να εξετάσει πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν - η σύγχρονη επιστήμη ακόμα δεν έχει αυτήν την έννοια του μικρού σύμπαντος για το οποίο μιλώ. Η επιστήμη υποστηρίζει ότι αυτό το σύμπαν είναι το σύμπαν που τα μάτια μπορούν να δουν. Αλλά πόσο μεγάλο είναι αυτό το σύμπαν για το οποίο μιλώ; Δεν μπορεί να περιγραφεί χρησιμοποιώντας ανθρώπινους αριθμούς ή γλώσσα, αλλά μπορεί κάποιος να περιγράψει την κατά προσέγγιση δομή του - ξέρετε, πόσοι γαλαξίες σαν τον Γαλακτώδη Δρόμο υπάρχουν σε ένα μικρό σύμπαν; Μεταξύ αυτών που κάθονται εδώ, μπορεί να υπάρχουν μερικοί άνθρωποι με αυτό το είδος ειδίκευσης που το έχουν μάθει αυτό από τα βιβλία, αλλά αυτό που λέω είναι διαφορετικό. Υπάρχουν περισσότεροι από 2,7 δισεκατομμύρια γαλαξίες σε αυτό το παρόν μικρό σύμπαν, λιγότερο από 3 δισεκατομμύρια. Αυτό προσεγγίζεται με τη μέθοδο χρήσης των ανθρώπινων ματιών που βλέπουν αντικείμενα, και περιγράφει το είδος μορφής δομών ουράνιων σωμάτων που οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν. Στο σύμπαν του μέλλοντος αυτός ο αριθμός θα αλλάξει. Ο Σακιαμούνι κάποτε είπε κάτι, δηλαδή, ότι οι Ταθαγκάτα Φο είναι τόσοι πολλοί όσο οι κόκκοι της άμμου στον ποταμό του Γάγγη. Ο Σακιαμούνι ήταν ένας Ταθαγκάτα Φο, είπε ότι οι Ταθαγκάτα Φο ήταν σε αριθμό όπως οι κόκκοι της άμμου στον ποταμό του Γάγγη. Αυτό ειπώθηκε χρησιμοποιώντας τα μάτια ενός Φο για να δει αντικείμενα. Πραγματικά, εάν εξετάζετε χωρίς εμπόδια τα ουράνια σώματα στο μικρό σύμπαν, θα είναι πολυάριθμα όσο οι κόκκοι της άμμου, και πυκνά όσο τα μόρια. Το όριο αυτού του μικρού σύμπαντος έχει ένα εξωτερικό κέλυφος, έτσι λοιπόν είναι αυτό το μικρό σύμπαν το μεγαλύτερο όριο σε αυτό το σύμπαν; Φυσικά όχι. Εάν κοιτάξετε αυτό το μικρό σύμπαν από την προοπτική μιας μεγαλύτερης, απέραντης διάστασης, δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ένα σωματίδιο μιας τεράστιας διάστασης.

 

 Τότε τι υπάρχει έξω από το σύμπαν; Περνώντας από ένα πολύ μακρύ ταξίδι χωροχρόνου και κοιτώντας από ένα απόμακρο μέρος, κάποιος θα δει μία κουκίδα φωτός. Όσο πλησιάζει, κάποιος θα διαπιστώσει ότι αυτή η κουκίδα φωτός γίνεται μεγαλύτερη και μεγαλύτερη και μεγαλύτερη. Σε αυτό το σημείο κάποιος θα ανακαλύψει ότι είναι επίσης ένα σύμπαν, ένα κατά προσέγγιση στο μέγεθος αυτού του σύμπαντός μας. Τότε πόσα τέτοια σύμπαντα υπάρχουν; Ακόμα χρησιμοποιώντας τον τρόπο που οι άνθρωποι εξετάζουν τα αντικείμενα, φαίνεται κατά προσέγγιση να είναι τρεις χιλιάδες τέτοια σύμπαντα. Αυτοί είναι όλα εννοιολογικοί αριθμοί βασισμένοι στις ανθρώπινες κατανοήσεις και στις κατανοήσεις τους προς έναν τύπο υλικού στοιχείου. Η δομή του σύμπαντος είναι εξαιρετικά σύνθετη. Έξω από αυτό είναι ένα άλλο στρώμα εξωτερικού κελύφους, αυτό διαμορφώνει ένα δεύτερου επιπέδου σύμπαν. Τότε σε ένα ακόμα μεγαλύτερο όριο που υπερβαίνει αυτό το δεύτερου επιπέδου σύμπαν, υπάρχουν άλλα τρεις χιλιάδες σύμπαντα του ίδιου μεγέθους που διαμορφώνουν ένα τρίτου επιπέδου σύμπαν. Αυτό δεν είναι απλά στρώματα των διαστάσεων. [Όσον αφορά] τα εννέα επίπεδα ουρανίων για τα οποία μιλούν οι θρησκείες στην καθημερινή κοινωνία, εάν χρησιμοποιήσω το επίπεδο αυτού του στρώματος σωματιδίων για να τα δω, αυτά τα εννέα επίπεδα ουρανίων είναι το όριο των εννέα πλανητών του ηλιακού συστήματος που αντιστοιχεί σε μια διάσταση στα Τρία Βασίλεια που αποτελούνται από ένα στρώμα των σωματιδίων. Το ηλιακό σύστημά μας είναι στη νότια άκρη του όρους Σουμερού. Συχνά λέω ότι η ζωή και το σύμπαν θα είναι για πάντα αινίγματα στην ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι δεν θα ξέρουν ποτέ την αλήθεια του σύμπαντος, ούτε θα τους είναι δυνατό να προσδιορίσουν καθαρά τη θέση των πιο αρχικών αιτιών που αποτελούν τις ζωές, επειδή οι άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση ποτέ να αναπτύξουν την επιστήμη και την τεχνολογία τους σε αυτή τη μικροκοσμική κατάσταση. Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται: εάν συνεχίσει έτσι η επιστήμη της ανθρωπότητας και η τεχνολογία δεν θα γίνουν όλο και περισσότερο προηγμένες; Πραγματικά αυτή δεν είναι η περίπτωση. Ενώ η επιστήμη και η τεχνολογία της ανθρωπότητας επηρεάστηκαν άμεσα και ελέγχθηκαν από εξωγήινους οργανισμούς, η επιστήμη των ανθρώπων και η τεχνολογία και αυτοί οι εξωγήινοι οργανισμοί έχουν συγχρόνως οι ίδιοι έχουν κανονιστεί από τους Θεούς. Η επιστήμη και η τεχνολογία κινούνται απλώς σύμφωνα με τις ρυθμίσεις των Θεών. Η ανθρώπινη κοινωνία λειτουργεί απλά σύμφωνα με τις αλλαγές στα ουράνια φαινόμενα. Η ιστορία του παρελθόντος επαναλαμβάνεται συνεχώς, και η σημερινή ιστορία είναι μία επανάληψη και μία αναθεώρηση μιας προηγούμενης ιστορίας.

 

Αυτά τα πράγματα που μόλις είπα τώρα ήταν για να επεκτείνουν τη σκέψη σας λίγο· αυτό θα είναι ωφέλιμο στην καλλιέργειά σας. Το σύμπαν δεν είναι όπως το καταλαβαίνει η ανθρωπότητα. Έτσι πόσο μεγάλο είναι τελικά αυτό το σύμπαν; Σας έχω πει για την έννοια του σύμπαντος. Ακόμα κι αν εκατοντάδες εκατομμύρια περισσότερα επίπεδα προστεθούν σε αυτό, είναι ακόμα μόνο ένα σωματίδιο σκόνης στο τεράστιο ουράνιο σώμα. Με τους ανθρώπους μπορώ να χρησιμοποιήσω αρχές και ένα σωρό αριθμούς για να σας το εξηγήσω, αλλά οι άνθρωποι δεν είχαν κανέναν τρόπο να το βιώσουν αρχικά, ούτε θα είναι ποτέ σε θέση να το δουν, επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν το είδος της θεϊκής σωματικής δομής που έχουν οι Θεοί, και η ικανότητα σκέψης και η σοφία τους δεν θα ήταν ικανή καθόλου να το αντέξει. Οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό το είδος σκέψης, και δεν μπορεί να αντέξει ο ανθρώπινος εγκέφαλος τέτοιες έννοιες τόσες τεράστιες. Αυτό είναι επειδή μόνο όταν οι καλλιεργητές φτάσουν σε αυτό το υψηλό επίπεδο, όταν το μυαλό τους, η σκέψη, και τα σώματα όλα γίνουν σώματα ύλης υψηλής ενέργειας, μπορούν να έχουν τόση πολλή ενέργεια, τόσο πολύ όγκο, και τόση πολλή σοφία. Τα ανθρώπινα μυαλά στερούνται έτσι την ικανότητα αισθήσεων που υπερβαίνουν κατά πολύ τις υψηλού επιπέδου εκθέσεις της πραγματικότητας. Η γνώση που οι άνθρωποι είναι ικανοί να λάβουν είναι περιορισμένη.

 

Από μια άλλη προοπτική, εάν οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν πράγματα τόσο υψηλά, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ένα ηθικό επίπεδο τόσο υψηλό. Οι Θεοί δεν θα επιτρέψουν στους ανθρώπους που φέρουν ανθρώπινα συναισθήματα να επιτύχουν το επίπεδο των Φο. Είναι απολύτως αδύνατο για την επιστήμη και την τεχνολογία της ανθρωπότητας να αναπτυχθούν σε σημείο ύπαρξης τόσο υψηλό όσο των Φο. Γιατί; Ξέρετε, οι άνθρωποι έχουν ανθρώπινα συναισθήματα, καθώς επίσης και διάφορες προσκολλήσεις. Οι διάφορες επιθυμίες τους είναι τόσο πολυάριθμες, και έχουν επίσης ανταγωνιστικότητα, ζήλια, και πράγματα αυτού του είδους. Σκεφτείτε το ο καθένας, εάν αυτό [το άτομο] επρόκειτο να πάει αληθινά στο επίπεδο των Φο, δεν θα λέρωνε το βασίλειο των Φο; Ίσως όταν ήσαστε εκεί με τον Φο να ζηλεύατε κάτι και θα ήσαστε σε διαφωνία με τον Φο. Αυτό απολύτως δεν επιτρέπεται. Εάν δεν είχατε εγκαταλείψει την προσκόλληση της λαγνείας, με το που βλέπατε πόσο όμορφη είναι μια Μεγάλη Μποντισάτβα θα είχατε τότε λαγνεία προς τους Θεούς. Αυτό απολύτως δεν μπορεί να υπάρχει στα ουράνια. Κατά συνέπεια, η ανθρώπινη επιστήμη και η τεχνολογία δεν θα αναπτυχθούν ποτέ στα επίπεδα των Θεών και των Φο. Δηλαδή, οι επιστημονικές και τεχνολογικές μέθοδοι της ανθρωπότητας δεν θα επιτραπεί ποτέ να φθάσουν στο επίπεδο των Θεών, αυτό είναι σίγουρο.

 

Μόλις τώρα μίλησα για την αρχή της αμοιβαίας παραγωγής και της αμοιβαίας παρεμπόδισης. Τώρα θα το εξηγήσω περισσότερο. Στη μέση ενός πολύ υψηλού επιπέδου, οι ζωές υπάρχουν κατά τρόπο πολύ απλό, και οι σκέψεις τους είναι πολύ απλές, καθαρές, και αγνές. Όμως η σοφία τους είναι εξαιρετικά μεγάλη. Τότε πιο κάτω, προκύπτει η ύπαρξη μιας ενιαίας ζωής με δύο φύσεις, και ακόμα πιο κάτω μετατρέπεται σε δύο διαφορετικούς τύπους υλικών στοιχείων. Εφόσον το ουράνιο σώμα του σύμπαντος είναι πολύ μεγάλο, καθώς πηγαίνει πιο κάτω ένταση προκύπτει βαθμιαία μεταξύ των δύο διαφορετικών τύπων ύλης. Πιο κάτω, τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των δύο διαφορετικών και συγκρουόμενων τύπων ύλης είναι όλο και περισσότερο εμφανή, και οι μορφές ύπαρξης των θετικών και αρνητικών ζωών εμφανίζονται. Πιο κάτω, υπάρχουν Φο (βασιλιάδες του Νόμου) και δαίμονες (βασιλιάδες δαιμόνων). Συγχρόνως, εμφανίζονται πολλοί διαφορετικοί τύποι αντίθετων στοιχείων, όπως το γιν και γιανγκ, το ταϊτζί, και άλλα. Πιο κάτω, προκαλεί την αρχή της αμοιβαίας παραγωγής και της αμοιβαίας παρεμπόδισης, και η συγκρουόμενη φύση των δύο τύπων της ύλης αυξάνεται όλο και περισσότερο.

 

Ειδικά όταν φθάνει στην ανθρώπινη κοινωνία, αυτή η αρχή της αμοιβαίας παραγωγής και της αμοιβαίας παρεμπόδισης είναι αρκετά εμφανής. Όταν ένα άτομο θέλει να ολοκληρώσει μια καλή πράξη ή μια κακή πράξη, πρέπει να υπερνικήσετε τις αντίστοιχες συγκρούσεις· μόνο τότε μπορείτε να ολοκληρώσετε αυτή την πράξη. Ανεξάρτητα από εάν είναι πρόσωπο, μια οργάνωση, μια εταιρία στη σύγχρονη κοινωνία, ή μια κυβέρνηση, εάν θέλετε να ολοκληρώσετε κάτι, πρέπει να υπερνικήσετε πολλές προκλήσεις προτού μπορέσετε να ολοκληρώσετε αυτή την πράξη. Μόνο όταν κάποιος πηγαίνει με τη θέληση των Ουρανών η επιτυχία θα προκύψει φυσικά. Διαφορετικά, δεν θα είναι πως κάνετε οτιδήποτε αβίαστα και μόλις το αρχίζετε, πετυχαίνετε. Μιλώντας από τις αλήθειες αυτού του επιπέδου των ανθρώπων, οι άνθρωποι έχουν αφήσει τεράστια ποσά καρμικών χρεών κάνοντας κακά πράγματα, έτσι μόλις κάνει ένα άτομο κάτι θα πρέπει να πληρώσει τα χρέη. Εφόσον η αρχή της αμοιβαίας παραγωγής και της αμοιβαίας παρεμπόδισης είναι σχεδόν πανταχού παρούσες, είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να κάνουν οτιδήποτε. Τότε τι οφέλη έχει; Οι αλήθειες του Νόμου είναι ισορροπημένες. Μιλώντας από άλλη γωνία, μόνο μετά από την υπερνίκηση των αντίστοιχων συγκρούσεων μια ύπαρξη θα αποκτήσει αυτό που θέλει να πάρει, θα αισθανθεί σαν  [αυτό το πράγμα] να είναι δύσκολο να προκύψει, και μόνο τότε θα το εκτιμήσει, και μόνο τότε θα γνωρίσει την ικανοποίηση που έρχεται μετά από την απόκτησή του και τη χαρά και την ευτυχία που έρχονται μετά από την επιτυχία. Εάν δεν υπήρχε αυτή η αντιτιθέμενη φύση, τότε σκεφτείτε το: μόλις θέλατε να κάνετε κάτι· θα το κάνατε, μόλις το κάνατε, θα το είχατε τελειώσει· μόλις θέλατε να κάνετε κάτι, θα το είχατε κάνει. Δεν θα έπρεπε να προσπαθήσετε για τίποτε, τα πάντα θα ήταν χωρίς κόπο, και τίποτα δεν θα αποδεικνυόταν δύσκολο. Θα αισθανόσασταν ότι η ζωή ήταν χωρίς νόημα. Είναι ακριβώς επειδή μπήκατε στον κόπο να αποκτήσετε κάτι που αισθάνεστε ευτυχείς. Αυτός είναι ο τρόπος της ανθρώπινης ύπαρξης. Κατά συνέπεια οι άνθρωποι ζουν έντονα.

 

Ελπίζω ότι μέσω αυτών των πραγμάτων για τα οποία μόλις μίλησα, όλοι σας να μπορείτε να διευρύνετε τη σκέψη σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να πασχίζετε προς τα εμπρός στην καλλιέργεια. Όταν αρχίζω να μιλώ για αυτά τα πράγματα, έχω τόσα πολλά πράγματα να πω. Μερικές φορές θέλω να μιλήσω για διαφορετικά πράγματα όλα ταυτόχρονα. Εφόσον ο χρόνος είναι πολύ σύντομος, θέλω να το κάνω με αυτόν τον τρόπο: έχετε έρθει εδώ με πολλές ερωτήσεις, και αφού με δείτε έχετε πολλές ερωτήσεις που θέλετε να ρωτήσετε, έτσι θα κάνω το καλύτερό που μπορώ να δώσω χρόνο σε όλους σας και να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Πρέπει να ακούσετε προσεκτικά. Αυτό επίσης μετρά ως διδασκαλία του Νόμου, και θα επικεντρωθεί στις συγκεκριμένες καταστάσεις. Έτσι τώρα θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Μπορείτε να σταθείτε όρθιοι να ρωτήσετε, αλλά μιλήστε δυνατά έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να σας ακούσει. Μπορείτε επίσης να μου δώσετε χαρτάκια.

 

Μπορείτε να σηκώσετε το χέρι σας ενώ κάθεστε και μετά κάντε την ερώτησή σας. Εάν γράφετε πάρα πολλά παίρνει πολύ χρόνο για την ανάγνωση, έτσι γράφοντας στα κομμάτια χαρτιού φτάστε στο σημείο: ποια είναι η πρώτη σας ερώτησή, μετά ποια είναι η δεύτερη σας ερώτησή. Να είστε λίγο πιο σύντομοι.

 

Ερώτηση: Τι θα συμβεί σε ένα ηλικιωμένο άτομο εάν δεν επιτύχει την Ολοκλήρωση;

 

Δάσκαλος: Αυτός ο μαθητής έκανε μία αντιπροσωπευτική ερώτηση. Μεταξύ των ανθρώπων που κάθονται εδώ, υπάρχουν περισσότεροι ηλικιωμένοι. Η ερώτηση που έκανε είναι: τι θα συνέβαινε σε αυτούς τους ηλικιωμένους που δεν επιτύχουν την Ολοκλήρωση; Η καλλιέργεια είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν είναι όπως τα πράγματα τώρα στην Κίνα, όπου ο καθένας περνά από την πίσω πόρτα1 για να κάνει πράγματα. Αυτό δεν λειτουργεί. Τότε τι θα πρέπει να κάνουν; Μόνο όταν καλλιεργείστε αληθινά με σταθερό τρόπο λειτουργεί.

 

Απαντώντας αυτήν την ερώτηση, θα ήθελα αρχικά να μιλήσω για μια στιγμή για τη σχέση μεταξύ της καλλιέργειας και της εργασίας. Η καλλιέργεια δεν επηρεάζει [αρνητικά] την κανονική σας ζωή. Είτε διαχειρίζεστε μια εταιρία στην κοινωνία, είτε είστε ανώτερος υπάλληλος στην κυβέρνηση, μπορείτε να καλλιεργηθείτε σε οποιαδήποτε εργασία στον ανθρώπινο κόσμο. Στο παρελθόν, ο Ιησούς είπε κάτι: είπε ότι ήταν δυσκολότερο για τους πλούσιους ανθρώπους να φθάσουν στο Ουράνιο Βασίλειο από ότι είναι για μια καμήλα να περάσει μέσα από το τρύπα μιας βελόνας. Γιατί το είπε αυτό; είναι επειδή πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αφήσουν την προσκόλληση των χρημάτων. Πραγματικά, θα σας πω ότι δεν πρέπει να ανησυχείτε για το πόσα χρήματα έχετε. Ακόμα κι αν το σπίτι της οικογένειάς σας είναι χτισμένο με σωρούς από χρήματα και ο δρόμος σας είναι στρωμένος με χρυσό, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλός αξιωματούχος είστε, ή ακόμα και εάν είστε ο Πρόεδρος ενός έθνους, μπορείτε ακόμα να είστε καλό άτομο. Μπορείτε να καλλιεργηθείτε στο περιβάλλον που βρίσκεστε και μέσα από τις διαμάχες του κοινωνικού σας στρώματος. Σκεφτείτε το, από εμάς που καθόμαστε εδώ, υπάρχουν άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα. Μερικοί άνθρωποι εργάζονται μόνο για να τρώνε. Μερικές συγκρούσεις θα προκύψουν ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν ελάχιστους πόρους διαβίωσης. Ένα άτομο από αυτό το κοινωνικό στρώμα μπορεί να επιμένει να είναι καλό άτομο μεταξύ των συγκρούσεων και των βασάνων και να φθάσει έτσι στα πρότυπα για καλλιέργεια, φτάνοντας στο τέλος την Ολοκλήρωση. Εν τω μεταξύ, άτομα της μεσαίας τάξης έχουν συγκρούσεις εκείνου του κοινωνικού στρώματος. Προσπαθούν να είναι καλοί άνθρωποι στη μέση των συγκρούσεών τους και να βελτιωθούν σε ανώτερα επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο αυτοί, επίσης, μπορούν να είναι επιτυχείς στην εξάσκησή τους. Έχω διαπιστώσει ότι τώρα οι άνθρωποι σε οποιοδήποτε κοινωνικό στρώμα μπορούν να βελτιωθούν σε ανώτερα επίπεδα και να καλλιεργηθούν. Ο Πρόεδρος ενός έθνους παρομοίως έχει τις ανησυχίες του δικού του χώρου και διαμάχες συγκεκριμένες για εκείνο το κοινωνικό στρώμα. Συγκρούσεις υπάρχουν μεταξύ κρατών και μεταξύ εθνών, όλη η ανθρωπότητα είναι η ίδια. Για τους ανθρώπους, η ζωή στον κόσμο είναι οδυνηρή, και έτσι μπορούν να καλλιεργηθούν. Εδώ λέω στους μαθητές να κάνουν βήμα πέρα από τα όρια της θρησκείας κατά την κατανόηση της καλλιέργειας και να επιφέρουν την αληθινή καλλιέργεια ενός ανθρώπου.

 

Έτσι για τους ηλικιωμένους, η άσκηση καλλιέργειας είναι ίδια. Η εξάσκησή μου είναι μία που καλλιεργεί και τη φύση και τη ζωή ενός ατόμου· ενώ ασκεί καλλιέργεια κάποιο άτομο, αυτή θα παρατείνει τη ζωή του. Έτσι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος; Αλλά η προϋπόθεση είναι ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ακόμα πιο επιμελείς και να χειριστούν την καλλιέργεια με σοβαρότητα. Εάν οι ηλικιωμένοι για κάποιον λόγο δεν μπορέσουν πραγματικά να επιτύχουν την Ολοκλήρωση, εάν στο τέλος των ζωών τους και προτού πλησιάσουν το θάνατο ορκιστούν ότι "την επόμενη φορά πρέπει σίγουρα να καλλιεργηθώ," τότε αυτοί θα φέρουν τον Τροχό του Νόμου και τα πράγματα καλλιέργειας μαζί τους εφόσον μετενσαρκωθούν, και θα συνεχίσουν την καλλιέργειά τους από την προηγούμενη ζωή. (Χειροκρότημα) Άλλη [πιθανότητα] είναι, η ανθρώπινη ύπαρξη είναι απλά πάρα πολύ οδυνηρή, και έτσι να μην θελήσουν να έρθουν πάλι. Τότε τι πρέπει να γίνει; Όσο πολύ έχουν καλλιεργήσει τόσο πολύ είναι που θα λάβουν. Τότε θα αξιολογηθούν για να καθοριστεί το παρόν επίπεδο καλλιέργειάς τους. Εάν είναι σε επίπεδο των ουρανίων μέσα στα Τρία Βασίλεια, τότε θα πάνε σε εκείνο το επίπεδο των ουρανίων να γίνουν μια ύπαρξη εκείνου του επιπέδου. Εάν μπορείτε να βγείτε από τα Τρία Βασίλεια, αλλά απλά δεν έχετε τη Θέση Επίτευξης της Ολοκλήρωσης, τότε θα πάτε σε ένα ουράνιο βασίλειο ή παράδεισο να γίνετε αισθανόμενο ον. Εκείνοι οι παράδεισοι δεν είναι όπως οι άνθρωποι τους φαντάζονται - να είναι όλοι Φο και Μποντισάτβες, και τίποτα άλλο. Μέσα σε αυτούς είναι αμέτρητα αισθανόμενα όντα, και είναι εξαιρετικά ευημερούντες και θαυμάσιοι παράδεισοι. Ουράνιοι κοινοί αστοί κατοικούν σε αυτούς (χειροκρότημα), αλλά για τους ανθρώπους είναι επίσης Θεοί. Δεν μπορούν να συγκριθούν με τους ανθρώπους του Κόσμου, είναι απλά ότι δεν έχουν καμία Θέση Επίτευξης. Η ερώτησή σας έχει βασικά απαντηθεί. (Χειροκρότημα)

 

 

Ερώτηση: Πώς πρέπει να καταλάβουμε την ιδέα ότι οι μαθητές της αληθινής καλλιέργειας δεν έχουν προβλήματα υγείας;

 

Δάσκαλος: Στην Κίνα, οι άνθρωποι πολλών περιοχών έχουν ένα ρητό, και όταν οι άνθρωποι είχαν προβλήματα υγείας που ήταν δύσκολα να θεραπευτούν, υπήρξαν άλλοι άνθρωποι που τους έλεγαν: "Πρέπει να βιαστείτε και να πάτε να μάθετε Φάλουν Γκονγκ. Θα θεραπευτείτε με το που αρχίσετε την εξάσκηση." Γιατί ήταν έτσι; Ήταν επειδή οι ρυθμίσεις που κάνει η καλλιέργεια του Φάλουν Γκονγκ στα σώματα των ανθρώπων είναι πολύ γρήγορες. Ο σκοπός είναι να τους επιτρέψει να αρχίσουν αμέσως την καλλιέργεια μόλις έχουν ρυθμιστεί, έτσι δεν είναι συνολικά όπως το καταλαβαίνουν οι καθημερινοί άνθρωποι. Όταν οι άνθρωποι έρχονται να μάθουν την εξάσκηση, θα λάβουν τα καλύτερα αποτελέσματα εάν δεν κρατήσουν καμία σκέψη της θεραπείας των προβλημάτων υγείας τους. Αυτό είναι επειδή η καλλιέργεια απαιτεί οι άνθρωποι να μην έχουν προσκολλήσεις, έτσι θα θεραπευτούν χωρίς οποιεσδήποτε επιδιώξεις. Μόλις ένα άτομο έχει μια επιδίωξη, είναι προσκόλληση, και τα αποτελέσματα θα είναι αντιθέτως κακά. Εάν πείτε, ήρθα απλά να θεραπεύσω τα προβλήματα υγείας μου, τότε έχετε προσκολλήσεις, επειδή η διάδοση του Μεγάλου Νόμου στον κόσμο δεν γίνεται με τον στόχο της θεραπείας προβλημάτων υγείας, αλλά για την σωτηρία των ανθρώπων, η θεραπεία μας των προβλημάτων υγείας είναι η ρύθμιση των σωμάτων για αυτούς που είναι να σωθούν. Ο ερχομός σας λόγω της προσκόλλησης είναι ίδιος με το να κρατάτε αυτό το πρόβλημα υγείας και να μην το αφήνετε, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε κανέναν τρόπο να εξαλείψουμε το πρόβλημα υγείας.

 

Οι ιδέες της ανθρωπότητας και οι αλήθειες του σύμπαντος, σε σύγκριση, είναι το αντίστροφο του άλλου, καθώς όσο περισσότερο κάποιος επιδιώκει κάτι τόσο το

 λιγότερο θα το έχει. Μόνο όταν σταματήσετε να έχετε τέτοιες σκέψεις θα έχετε εγκαταλείψει το πρόβλημα υγείας. Ερχόμενος στην καλλιέργεια κάποιος δεν πρέπει να σκέφτεται για τη θεραπεία προβλημάτων υγείας· κάποιος δεν μπορεί να έχει επιδιώξεις. Έτσι αυτοί που έχουν προβλήματα υγείας δεν πρέπει να σκέφτονται για τα προβλήματα υγείας τους όταν κάνουν την εξάσκηση. Όταν δεν έχετε προσκολλήσεις, δεν δίνετε προσοχή σε αυτά, και σκέφτεστε μόνο τις ασκήσεις, και όσο περισσότερο ασκείστε τόσο καλύτερα θα πάει. Ίσως επιστρέψετε στο σπίτι από την εξάσκηση και σε μια νύχτα όλα τα προβλήματα υγείας να έχουν φύγει. (Χειροκροτήματα) Οι άνθρωποι σε πολλές περιοχές της Κίνας το διαδίδουν αυτό. Αισθάνονται ότι είναι θαυμαστό. Πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν αυτήν την εξάσκηση, και ο αριθμός των ανθρώπων που μαθαίνουν συνεχίζει να αυξάνεται.

 

Έτσι αυτή είναι η αρχή που σας έλεγα: δηλαδή αυτοί που δεν έχουν καμία επιδίωξη έχουν τα γρηγορότερα αποτελέσματα, ενώ αυτοί με επιδιώξεις θα έχουν πιθανώς τα πιο αργά αποτελέσματα. Η άποψή μου για τα προβλήματα υγείας είναι η εξής: όταν κάνω αυτά τα πράγματα για τους μαθητές δεν το αποκαλώ θεραπεία προβλημάτων υγείας. Αποκαλείται καθαρισμός των αρχικών σωμάτων των καλλιεργητών. Ο σκοπός του καθαρισμού είναι να χτιστεί μια βάση για την καλλιέργειά τους. Αυτοί που φέρνουν προβλήματα υγείας στα σώματά τους δεν μπορούν να παράγουν γκονγκ. Τι πρέπει να γίνει τότε; Όταν έρχεστε και κάνετε τις ασκήσεις, έρχεστε απλώς και τις κάνετε, δεν πρέπει να έχετε οποιεσδήποτε προσκολλήσεις ή επιδιώξεις, και αυτό θα είναι το καλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να καθαρίσω το σώμα σας - να καθαριστεί σε σημείο σχεδόν ελεύθερο από προβλήματα υγείας. Αλλά σε μεμονωμένες περιπτώσεις ή κάτω από την περίσταση ότι η καλλιέργειά σας δεν θα επηρεαστεί, θα σας αφήσω με κάποια αίσθηση  ακόμα της εξάλειψης του κάρμα και των προβλημάτων υγείας. Γιατί αφήνεται λίγο; γίνεται με αυτόν τον τρόπο επειδή η κατανόηση μερικών καλλιεργητών πρέπει να βελτιωθεί. Σκεφτείτε το, εάν το επιφανειακό σώμα ενός ατόμου δεν έχει προβλήματα υγείας είναι υπερφυσικός, και εάν δεν έχει την αίσθηση της εξάλειψης του κάρμα τότε δεν θα είναι καλλιέργεια. Φυσικά θα πιστέψει [στην καλλιέργεια] υπό  αυτές τις συνθήκες, ποιος δεν θα πίστευε; Θα πιστέψει μέχρι το τέλος. Έτσι μερικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια πρέπει να αφεθούν για κάποια άτομα σύμφωνα με τις περιπτώσεις τους, και γίνεται για να φανεί εάν πιστεύετε. Ο σκοπός είναι να κάνει τους καλλιεργητές να προχωρήσουν μέσω της φώτισης στα πράγματα. Δεν είναι έτσι; (Χειροκρότημα)

 

 Όμως ακόμα υπάρχει ένα άλλο ζήτημα που θα διευκρινίσω για όλους σας: όταν οι άνθρωποι καλλιεργούνται θα αντιμετωπίσουν ακόμα μερικά ενοχλητικά θέματα και θα υπάρξουν ακόμα δυσκολίες. Οι δυσκολίες θα εκδηλωθούν με δύο τρόπους: ο ένας είναι κάποιες δυσάρεστες αισθήσεις που το σώμα θα βιώσει, ο άλλος είναι ότι άλλοι θα προκαλέσουν το θυμό σας. Θα σας πω ότι οι αιτίες της σωματικής ταλαιπωρίας δεν είναι προβλήματα υγείας, αν και οι εκδηλώσεις είναι ίδιες. Πρέπει όλοι να γνωρίζετε ότι το κάρμα εξαλείφεται. Τι είναι η "εξάλειψη του κάρμα"; Πραγματικά, κάνω ολόκληρο το σώμα σας να καθαρίζεται. Τα ανθρώπινα όντα, ενώ μετενσαρκώνονται μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων, μετενσαρκώνονται ζωή μετά από ζωή. Μερικοί έχουν μετενσαρκωθεί είκοσι και κάτι φορές, και μερικοί έχουν μετενσαρκωθεί τριάντα και κάτι φορές ή ακόμα και περισσότερες. Στην μετενσάρκωση τόσων φορών, και στην μετενσάρκωση πέρα δώθε μεταξύ των ανθρώπων, κάθε φορά το άτομο θα δημιουργήσει μεγάλες ποσότητες κάρμα. Φυσικά, σε κάθε ζωή, όταν οι άνθρωποι έχουν προβλήματα υγείας και υποφέρουν θα εξαλείψουν λίγο [κάρμα], αλλά θα υπάρξει πολύ σε κάθε ζωή, και όταν πολύ έχει συσσωρευτεί κάποιος θα αρρωστήσει. Όταν οι άνθρωποι έχουν προβλήματα υγείας θα αναζητήσουν τους γιατρούς για να τους θεραπεύσουν. Όταν οι γιατροί θεραπεύουν προβλήματα υγείας, φροντίζουν τα πράγματα μόνο στην επιφάνεια του σώματος. Οι άνθρωποι θα εξαλείψουν κάποιο κάρμα επειδή έχουν υποφέρει από την αρρώστια, αλλά η πλειονότητα του κάρμα και η πρωταρχική αιτία της ουσίας που προκαλεί το πρόβλημα υγείας είναι σε άλλες διαστάσεις. Οι γιατροί δεν μπορούν να θεραπεύσουν [αυτά τα πράγματα] και η πρωταρχική αιτία της αρρώστιας είναι ακόμα εκεί, έτσι σε κάθε μια από τις πολλές ζωές τους, οι άνθρωποι θα παραμείνουν με κάποιο κάρμα.

 

 Ξέρετε πώς είναι τα σώματα των σημερινών ανθρώπων; Όταν διδάσκω βλέπω τη μαύρη ουσία που γεμίζει τον μυελό των οστών μερικών μαθητών. Φυσικά, δεν μπορεί να φανεί σε αυτήν τη διάσταση εφόσον το κάρμα υπάρχει σε άλλες διαστάσεις. Τότε τι πρέπει να γίνει; Το ανθρώπινο σώμα, από τα μικροκοσμικά σωματίδια έως τα επιφανειακά σωματίδια, και εξετάζοντάς τα στρώμα μετά το κάθε στρώμα από τα μικρά έως τα μεγάλα και τρισδιάστατα, είναι ακριβώς όπως τα πολλά δαχτυλίδια ανάπτυξης σε ένα δέντρο· κανένα στρώμα δεν είναι καθαρό. Θέλω να καθαρίσω το σώμα σας από το ενδότατο μέρος του. Εάν δεν καλλιεργηθείτε, κανένας δεν θα κάνει αυτό το είδος πράγματος για σας. Στο παρελθόν, ο Βουδισμός δίδαξε ότι οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πετύχουν στην καλλιέργεια σε μια διάρκεια ζωής, ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να καθαριστούν οι ίδιοι, και ότι η βελτίωση είναι ακόμα δυσκολότερη. Εάν ένα άτομο θέλει να καλλιεργηθεί, το άτομο πρέπει να έχει έναν ορθό Νόμο· μόνο τότε θα λειτουργήσει. Εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε στον Μεγάλο Νόμο, θα πάρω το κάρμα που είναι αποθηκευμένο σε αυτά τα σώματά σας, τη ρύπανση που δημιουργήθηκε, και τις αιτίες πίσω από όλα αυτά που είναι κακά στα σώματά σας, και θα τα πιέσω έξω. Δεν θα ήσασταν σε θέση να το υπομείνετε εάν πιεζόταν από το επιφανειακό σας σώμα όλο με τη μία· θα πεθαίνατε. Τότε τί πρέπει να γίνει; Στη διαδικασία της πίεσης προς τα έξω, το περισσότερο θα αφαιρεθεί μέσω άλλων διαστάσεων και θα απομακρυνθεί από το σώμα σας. Μόνο μια εξαιρετικά μικρή μερίδα θα πιεστεί έξω μέσω της επιφάνειας του σώματός σας.

 

Γιατί φεύγει μέσω της επιφάνειας; Θα γινόταν εάν όλο έφευγε μέσω άλλων διαστάσεων; Κάνοντάς το με αυτόν τον τρόπο δεν συμφωνεί με τους νόμους του Ουρανού. Με το κέρδος, πρέπει να υπάρξει απώλεια. Όταν κάποιος χρωστάει κάτι πρέπει να το ξεπληρώσει. Αυτοί είναι οι Νόμοι των Ουρανών. Όταν οι άνθρωποι δημιουργούν κάρμα πρέπει να το ξεπληρώσουν, και αυτό είναι ιδιαίτερα έτσι για τους καλλιεργητές. Πραγματικά, σας έχω να ξεπληρώσετε πολύ λίγο, το οποίο μετρά σαν να το έχετε ξεχρεώσει, και το κάνω αυτό ακριβώς επειδή έχετε την επιθυμία να καλλιεργηθείτε. Αν και σας κάνω μόνο να υπομείνετε λίγο στην επιφάνεια, ξαφνικά θα αισθανθείτε ακόμα σαν το σώμα σας να βιώνει ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας, και θα είναι απαίσια οδυνηρό. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται πραγματικά ότι δεν θα ζήσουν για να το ξεπεράσουν. Αυτοί με καλή κατανόηση θα ξέρουν [να σκεφτούν:] "Εφόσον καλλιεργούμαι τι υπάρχει να φοβηθώ; Έχω ακούσει τον Νόμο, έχω διαβάσει τα βιβλία, και καταλαβαίνω όλες τις αρχές. Τι να φοβάμαι ακόμα;" είναι μια τόσο απλή και στέρεα σκέψη, αλλά είναι πραγματικά λαμπερότερη από χρυσό. Δεν πήρε φάρμακα ούτε είδε γιατρό. Ξαφνικά είναι καλά και μια σημαντική δοκιμασία έχει περάσει και ένα μεγάλο κομμάτι κάρμα έχει εξαλειφθεί. Η μεγαλύτερη [μερίδα] του κάρμα πιέζεται σε άλλες διαστάσεις. Η μερίδα που πιέζεται προς τα έξω στην επιφάνεια είναι πραγματικά μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι, αλλά αυτό το κάρμα μετράει σαν να έχει εξαλειφθεί, και μετράει σαν να το έχετε ξεχρεώσει. Έτσι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της καλλιέργειας μερικοί άνθρωποι θα βρεθούν να βιώνουν πόνο στο σώμα, αλλά αυτή η αίσθηση του πόνου είναι διαφορετική από οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Έτσι θα προκύψουν αυτά τα είδη καταστάσεων, και μέσω αυτών ο θεμελιώδης βαθμός αποφασιστικότητας θα εξεταστεί. Μέσω των δοκιμασιών θα κριθείτε ως προς το εάν μπορείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας ως ασκούμενο, και ως προς το εάν εκείνη τη στιγμή πιστεύετε σε αυτόν τον Νόμο. Η καλλιέργεια της φύσης του Φο είναι όντως ένα πολύ σοβαρό θέμα.

 

Στην καλλιέργεια πέραν του Νόμου του Τριπλού Κόσμου, το σώμα θα καθαριστεί σε υψηλό βαθμό, αυτό επίσης αποκαλείται σώμα του Άρχατ. Το σώμα σε αυτή την περίοδο θα έχει βελτιωθεί ήδη στο σημείο του να είναι ύλη υψηλής ενέργειας, μην έχοντας ούτε καν μέρος συνηθισμένου, ανθρώπινου κυττάρου. Από την επιφάνεια θα φαίνεται το ίδιο με το σώμα ενός καθημερινού ανθρώπου, αλλά θα είναι διαφορετικό. Αυτή την περίοδο δεν θα υπάρχει πλέον κάρμα ασθένειας, επειδή τα εγκόσμια προβλήματα υγείας δεν μπορούν πλέον να έχουν επιπτώσεις σε αυτό το υψηλής ενέργειας ύλης διαμορφωμένο σώμα σας. Μόλις φύγετε από τον Νόμο του Τριπλού Κόσμου, όλο το κάρμα ασθένειάς σας θα έχει ήδη φύγει. Εντός του Νόμου του Τριπλού Κόσμου καλλιέργειας θα υπάρξει δυσφορία που εμφανίζεται στο σώμα ή το άτομο θα αντιμετωπίσει ένα τρομακτικό, αλλά μη απειλητικό θέμα. Όταν συμβεί θα είστε άφοβοι, αλλά θα φοβίσει πολύ τους άλλους. Αυτά τα πράγματα θα συμβούν. Υπάρχουν τόσοι πολλοί μαθητές που καλλιεργούν πραγματικά τον Μεγάλο Νόμο, αλλά κανένα πρόβλημα δεν έχει εμφανιστεί. Εφ' όσον καλλιεργείστε, θα σας προστατεύσω. Φυσικά, εάν δεν καλλιεργείστε δεν θα σας φροντίσω· Κάνω αυτά τα πράγματα για τους καλλιεργητές. Έτσι δεν πρέπει να φέρνετε τους ανθρώπους για να θεραπευτούν. Προς το παρόν, δεν χειρίζομαι τις υποθέσεις των καθημερινών ανθρώπων, και κανένας από σας δεν πρέπει να κάνει πράγματα που βλάπτουν τον Νόμο. Εάν ένα άτομο δεν καλλιεργείται, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες όλων αυτών που έχει κάνει. Ανεξάρτητα από το τι αντιμετωπίζει, όλα έχουν τους αιτιώδεις λόγους. Αυτή η ερώτηση έχει απαντηθεί.

 

Ερώτηση: Μπορεί [ο Δάσκαλος] να καθαρίσει το σώμα του καθενός σήμερα; - ειδικότερα, εκείνα τα πράγματα που απομένουν από τη μελέτη άλλων εξασκήσεων.

 

Δάσκαλος: Μην ανησυχήστε για αυτά τα πράγματα. Μπορώ να σας πω ότι όταν βγείτε έξω εφόσον έχετε καθίσει και έχετε ακούσει τη διάλεξη, είναι εγγυημένο ότι θα έχετε αλλάξει. Μιλώντας για αυτό, θέλω να πω σε αυτούς τους μαθητές που δεν είναι επιμελείς: θέλετε να είστε καλλιεργητής αλλά δεν έχετε θέσει αυστηρές απαιτήσεις για τον εαυτό σας, μελετώντας και καλλιεργώντας περιστασιακά, και έτσι προβλήματα θα εμφανιστούν στα σώματά σας. Ο λόγος είναι ότι όταν δεν καλλιεργείστε αληθινά, το σώμα θα επιστρέψει στην κατάσταση ενός καθημερινού ατόμου. Σε αυτό το σημείο θα αναρωτηθείτε, "γιατί το σώμα μου πάντα δεν είναι καλό;" Η καλλιέργεια είναι σοβαρή. Γιατί δεν είναι καλό; Αυτό πρέπει να αναρωτηθείτε. Πιστεύετε στον Νόμο; Πιστεύετε ότι είστε καλλιεργητής; Είναι ο νους σας σταθερός; Εάν μπορείτε αληθινά να έχετε μια νοοτροπία που είναι αποφασισμένη για την καλλιέργεια και μπορείτε να εγκαταλείψετε τα ανθρώπινα συναισθήματα, τότε δεν θα διαρκέσει ούτε ένα δευτερόλεπτο και η ασθένειά σας θα έχει εξαφανιστεί. (Χειροκρότημα). Η αμφιταλάντευση δεν λειτουργεί στην καλλιέργεια. Ο νους σας είναι αβέβαιος καθώς προχωράτε στην καλλιέργεια, σκεπτόμενοι: "Είναι αυτός ο Νόμος πραγματικά [όπως ο Δάσκαλος Τον έχει περιγράψει];" Αυτό είναι το ίδιο με το να ρωτάτε, "Κάνω καλλιέργεια; Είμαι τώρα ένα καθημερινό άτομο ή ένας καλλιεργητής;"

 

Η αληθινή καλλιέργεια του Νόμου του Φο δεν είναι τόσο περιστασιακή όσο οι θρησκείες της Τελικής Περιόδου του Νόμου. Η καλλιέργεια είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Εάν δεν είστε αποφασισμένοι, όλες οι προσπάθειές σας θα είναι μάταιες. Εάν μπορείτε να εγκαταλείψετε τη φήμη, τα συμφέροντα, και τα συναισθήματα, και όμως δεν Ολοκληρωθείτε, στο τέλος ακόμη και εγώ θα θεωρήσω ότι είναι άδικο. Για έναν άνθρωπο, η εγκατάλειψη της φήμης, του συμφέροντος, και του συναισθήματος είναι το ίδιο με την εγκατάλειψη της ίδιας της ζωής. Για ποιό λόγο ζουν οι άνθρωποι; Δεν είναι ακριβώς για τα χρήματα, τη φήμη, τα ανθρώπινα συναισθήματα, και ούτω καθεξής; Εάν μπορείτε να τα εγκαταλείψετε είστε ακόμα άνθρωποι; (Χειροκρότημα) Οι άνθρωποι ζουν για αυτά τα πράγματα, μόνο οι Θεοί είναι χωρίς αυτά. (Χειροκρότημα) Αλλά θα σας πω ότι οι Θεοί δεν είναι ακίνητοι όπως τα αγάλματα, όπως τους φαντάζονται οι άνθρωποι να είναι. Οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν, αλλά τα ουράνια είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά θαυμάσια. Γνωρίζουν καλύτερα από τους ανθρώπους πώς να διασκεδάσουν, αλλά τα πράγματα εκεί είναι μεγαλοπρεπή, καλοκάγαθα, και εξαιρετικά θαυμάσια. Ακριβώς επειδή έχουν ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο, μπορούν να κατέχουν ειδικές ικανότητες. Τα σώματά τους μπορούν να επιπλεύσουν και να πετάξουν. Παντού είναι όμορφα. Η ανθρώπινη γλώσσα δεν μπορεί να το περιγράψει. Τα ανθρώπινα όντα εδώ δεν έχουν τα χρώματα που υπάρχουν εκεί. Οι εμφανίσεις των Θεών είναι εξαιρετικά όμορφες. Είναι τόσο θαυμάσιοι.

 

Υπάρχουν ηλικιωμένοι ανάμεσά μας που κάθονται εδώ, και φυσικά υπάρχουν επίσης και νέοι. Στην καλλιέργεια, το ανθρώπινο σώμα πρέπει να επιστρέψει στα εγγενή, αρχικά χαρακτηριστικά του. Καθώς οι άνθρωποι προοδεύουν [στην καλλιέργεια] γίνονται νεώτεροι. Όταν επιστρέφετε αληθινά στα εγγενή, αρχικά χαρακτηριστικά σας, θα ανακαλύψετε ότι είστε εξαιρετικά νέοι. Αν και μερικοί είναι ηλικιωμένοι, οι κύριες ψυχές τους είναι νέοι ή παιδιά. Ξέρετε, όταν οι ηλικιωμένοι ξεμωραίνονται, οι άνθρωποι τείνουν να τους αποκαλούν "μεγάλα παιδιά." Θα συναγωνίζονται με τα παιδιά για φαγητό, και θα παίζουν μαζί με τα παιδιά. Γιατί; Άλλοι λένε ότι αυτό το άτομο έχει γεράσει, έχουν γεράσει σε σημείο όπου τίποτα δεν λειτουργεί. Όταν το εξηγείτε με τη σύγχρονη επιστήμη έτσι είναι. Αλλά πραγματικά, μπορώ να σας πω ότι όταν οι άνθρωποι γεράσουν όλες οι προσκολλήσεις τους έχουν εγκαταλειφθεί, και όλα τα ανθρώπινα κίνητρα και οι επιδιώξεις που είχαν έχουν φύγει. Τα έχουν εγκαταλείψει όλα, και η αρχική φύση τους έχει επιστρέψει και έχει αναδυθεί στην επιφάνεια. Πιθανώς οι κύριες ψυχές τους να είναι παιδιά αρχικά, έτσι θα αρχίσουν να συμπεριφέρονται όπως τα μεγάλα παιδιά. Είναι πραγματικά έτσι, θα έλεγα. Στην καλλιέργεια, όσο υψηλότερα πάει κάποιος, τόσο πιο όμορφος και νεώτερος θα είναι. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι όταν εξετάζετε τις ζωές ένα επίπεδο κάτω [από εδώ], θα δείτε ότι όταν προσπαθούν να χτενίσουν τα μαλλιά τους δεν μπορούν να τα χτενίσουν ίσια, και τα μαλλιά τους είναι ατημέλητα. Αυτό είναι επειδή όσο χαμηλότερα πηγαίνει κάποιος, τόσο πιο άσχημος γίνεται. Με την καλλιέργεια όσο υψηλότερα κάποιος βελτιώνεται, τόσο πιο θαυμάσια γίνονται τα πράγματα. Όχι μόνο το σώμα δεν θα έχει κάρμα ασθένειας, θα γίνει επίσης καθαρότερο και καθαρότερο.

 

Όσον αφορά "ειδικότερα, αυτά τα πράγματα που έχουν μείνει από τη μελέτη άλλων μεθόδων," υπό τον όρο ότι καλλιεργείστε αληθινά, θα τα τακτοποιήσω αυτά τα πράγματα για σας. Αυτά τα πράγματα δεν χρειάζεται να σας ανησυχούν, δεν πρέπει να τα σκέφτεστε. Εγκαταλείψτε τα. Εάν έρθετε [στον Ντάφα] συγκεκριμένα λόγω αυτού του ζητήματος, δεν θα λειτουργήσει. Εάν είστε πάρα πολύ προσκολλημένοι σε αυτό, το διατηρείτε. Ακόμα κι αν το αφαιρούσα για σας, το μυαλό σας θα αισθανόταν ασταθές. Εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε αληθινά, θα πάρω όλα τα κακά μακριά σας.

 

Ερώτηση: Τώρα που έχουμε έρθει να ακούσουμε τον Νόμο, θα έχετε Τροχούς του Νόμου να μας δώσετε;

 

Δάσκαλος: Εφόσον είστε καλλιεργητές, θα φροντίσω και αυτούς που έρχονται εδώ να ακούσουν τον Νόμο και αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν. Δεν είναι μόνο η εγκατάσταση των Τροχών του Νόμου· εφόσον έχετε αρχίσει να καλλιεργείτε τον Μεγάλο Νόμο, πρέπει επίσης ολοκληρωτικά να ρυθμίσω τα σώματα των μαθητών. Έτσι είναι το ίδιο, είτε με έχετε δει είτε όχι. Εφ' όσον καλλιεργείστε γνήσια, ό,τι πρέπει να έχετε θα σας δοθεί. Στην Κίνα, μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με άκουσαν να διδάσκω, αλλά τώρα υπάρχουν άνθρωποι που καλλιεργούνται σε όλη την Κίνα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν με έχουν δει, αλλά έχουν όλα αυτά που χρειάζονται για να καλλιεργήσουν τον Μεγάλο Νόμο. Διαδίδω έναν τόσο Μεγάλο Νόμο, έτσι εάν το Κύριο Σώμα μου τα έκανε όλα, θα ήταν αδύνατο να τα κάνω όλα· δεν θα ήταν δυνατόν να ανταποκριθώ σε κάθε πλευρά του κάθε ατόμου. Εγκαθιστώ Τροχούς του Νόμου για σας. Εφ' όσον καλλιεργείστε, διαβάζετε το βιβλίο, πιστεύετε ότι ο Νόμος είναι καλός, και θέλετε να καλλιεργήσετε τον Μεγάλο Νόμο - εάν έχετε αληθινά αυτές τις σκέψεις - τότε θα ανακαλύψετε ότι το σώμα σας έχει ένα διακριτικό αίσθημα.

 

Δεν θα σταματήσω να σας δίνω Τροχούς του Νόμου. Σκεφτείτε το, εάν ένα άτομο δεν καλλιεργείται, τι μπορεί να παράγει εκείνο το σώμα που δεν έχει τους απαραίτητους μηχανισμούς για την καλλιέργεια; Ο Τροχός του Νόμου είναι η ρίζα όλων αυτών που σας δίνω. Και θα εξαλείψω το κάρμα για σας, θα τακτοποιήσω για σας όλη την ευγνωμοσύνη και δυσαρέσκεια από τις προηγούμενες ζωές σας και σε διάφορα διαστατικά επίπεδα καθώς επίσης και διάφορους τύπους βαθιά ριζωμένων δεσμών, θα σας δώσω πολλούς μηχανισμούς και μέσα και έξω από το σώμα σας που θα οδηγήσουν τις αλλαγές σε όλο σας το σώμα, και θα εγκαταστήσω πράγματα στο νταντιέν σας και σε άλλα μέρη για σας. Όπως τους σπόρους, πάνω από δέκα χιλιάδες πράγματα θα παραχθούν. Στο μέλλον θα πρέπει επίσης να βγάλω το όνομά σας από τον κατάλογο ονομάτων της κόλασης. Αυτά μόνο επιτρέπεται να γνωρίζετε, αλλά πολλά, πολλά περισσότερα θα γίνουν για σας, και μόνο τότε μπορείτε να καλλιεργηθείτε πραγματικά, και μόνο τότε μπορείτε να προχωρήσετε αληθινά στην καλλιέργεια του Μεγάλου Νόμου.

 

Μερικές φορές λέω ότι αυτοί οι ψεύτικοι δάσκαλοι του τσιγκονγκ εξαπατούν τους ανθρώπους. Πραγματικά εξαπατούν τους ανθρώπους. Τι κάνουν για σας; Τίποτα. Εάν τα πράγματα που περιέγραψα δεν δοθούν σε κάποιον, πώς θα μπορούσε να εξασκηθεί; Μπορούν [αυτά τα πράγματα] να παραχθούν μέσω της εξάσκησης; Επίσης, εάν δεν έχετε προστασία ενώ καλλιεργείστε θα υπάρξει κίνδυνος στη ζωή σας, επειδή οι άνθρωποι πρέπει να ξεπληρώσουν το κάρμα. Εάν δεν είχατε προστασία, τι θα κάνατε για τις ζωές στις οποίες οφείλατε στο παρελθόν; Ποιος ανάμεσα στους σημερινούς ανθρώπους δεν οφείλει σε μια ζωή; Περνώντας από ζωή σε ζωή, οι άνθρωποι έχουν τόσο πολύ κάρμα σήμερα, και ο ανθρώπινος κόσμος είναι επικίνδυνος. Εάν κάποιος δεν είναι υπεύθυνος για τους ανθρώπους τότε βλάπτει τους ανθρώπους, έτσι θα έλεγα ότι [εκείνοι οι δάσκαλοι] εξαπατούν τους ανθρώπους. Καλλιεργείτε τον Μεγάλο Νόμο τώρα, έτσι όλα αυτά θα λυθούν για σας. Εφ' όσον τον μαθαίνετε αληθινά, θα κερδίσετε.

 

Σε αυτούς που κάθονται εδώ που έχουν σχετικά μια προχωρημένη μόρφωση: μην περιορίζεστε από τις σύγχρονες θεωρίες. Εάν ένα άτομο με το Ουράνιο Μάτι ανοικτό επρόκειτο να εξετάσει το βιβλίο Τζούαν Φάλουν, θα διαπίστωνε ότι κάθε χαρακτήρας σε αυτό είναι μια σριβάτσα (), και ότι κάθε χαρακτήρας είναι ένας Φο. Σκεφτείτε το: πόση δύναμη έχει αυτός ο Νόμος και πόσους Φο έχει αυτό το βιβλίο; Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας έχει στρώμα επί στρωμάτων από Φο, επειδή αυτό το βιβλίο περιέχει αρχές από διαφορετικά επίπεδα του σύμπαντος. Κάθε φορά που διαβάζετε το βιβλίο έχοντας βελτιωθεί στην καλλιέργεια, θα διαπιστώσετε ότι το ίδιο χωρίο είναι διαφορετικό στην έννοια από αυτό που είχατε διαβάσει στο βιβλίο πριν. Θα έχετε νέες κατανοήσεις, και αυτό θα μιλά για ένα άλλο στρώμα έννοιας· μέσα σε κάθε χαρακτήρα υπάρχουν Φο από το κάθε στρώμα, από τα αμέτρητα επίπεδα. Φυσικά, οι καθημερινοί άνθρωποι δεν μπορούν να τους δουν. Έτσι σας λέω ότι αυτό το βιβλίο είναι εξαιρετικά πολύτιμο. Στο παρελθόν, μερικοί άνθρωποι το έβαζαν πίσω από την πλάτη τους και κάθονταν σε αυτό όταν άκουγαν τις διαλέξεις. Εκείνη την περίοδο, δεν είχατε καταλάβει ακόμα τι είναι αυτός ο Νόμος. Όταν Τον καταλάβετε, θα ανακαλύπτατε ότι όλο αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό. Στην καλλιέργεια θα γνωρίζει κάθε σκέψη σας· ακόμη και προτού να έχετε σκέψη θα γνωρίζει ποιά σκέψη είστε έτοιμοι να κάνετε. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η εκδήλωση μιας ανθρώπινης σκέψης είναι μια εξαιρετικά γρήγορη διαδικασία, αλλά κοιτάζοντας τις σκέψεις σας από μία ελαφρώς γρηγορότερη διάσταση, είναι μια εξαιρετικά αργή διαδικασία. Προτού να ολοκληρώσετε ακόμη τη σκέψη σας, εκείνη η πλευρά ήδη γνωρίζει· μόλις έχετε μια σκέψη, εκείνη η πλευρά γνωρίζει.

 

Μερικοί άνθρωποι μου λένε: "Δάσκαλε, θα σας δώσω τα δίδακτρα του σεμιναρίου. Κάποιος στην οικογένειά μου δεν ήρθε, και θα ήθελα να του δώσετε έναν Τροχό του Νόμου." Φυσικά, δεν μπορείτε να τον κατηγορήσετε, εφόσον δεν γνωρίζει ότι σε αυτούς που δεν καλλιεργούνται δεν μπορεί να τους δοθεί. Θα σας πω ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεξάρτητα από το πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ξοδέψετε. Αυτό δεν είναι κάτι που βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους. Είναι υπερφυσικό - κάτι θείο. Μιλώντας από μία άποψη, η ζωή του είναι πολυτιμότερη από την παρούσα σας ζωή. Είναι μια ανώτερη ζωή, έτσι πώς μπορεί να μετρηθεί με χρήματα; Αλλά εάν ένα άτομο θέλει να καλλιεργηθεί, μπορώ να του τον δώσω δωρεάν. Και δεν σταματά σε αυτά τα πράγματα: τελικά πρέπει να σας προστατεύσω μέχρι την Ολοκλήρωση.

 

Ερώτηση: Πώς πρέπει να καταλάβουμε τις ζωές που πεθαίνουν πριν από τον καθορισμένο χρόνο τους; Τι θα συμβεί σε τέτοιου είδους άτομα;

 

Δάσκαλος: Από εδώ και πέρα, όλοι, μην κάνετε ερωτήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την καλλιέργειά σας. Μερικοί άνθρωποι ακόμη με ρωτούν εάν το κάψιμο χρημάτων [για τους νεκρούς] λειτουργεί ή όχι. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με την καλλιέργεια του Μεγάλου Νόμου, και δεν έχω τον χρόνο να απαντήσω σε αυτά. Εκείνοι που πεθαίνουν πριν από τον καθορισμένο χρόνο τους συναντούν αξιοθρήνητο τέλος. Αυτό οφείλεται σε μια αλήθεια που εξήγησα, δηλαδή, ότι όταν έρχεται ένα άτομο στον κόσμο, η ζωή του/της έχει κανονιστεί από τους Θεούς. Εάν δεν έχουν φθάσει στο τέλος της διάρκειας της ζωής τους και ξαφνικά πεθάνουν, τότε θα βρεθούν σε μια εξαιρετικά οδυνηρή δύσκολη θέση. Ποιο είδος οδυνηρής δύσκολης θέσης; Εφόσον οι ζωές κανονίζονται, το τι τρώτε και πίνετε, η θέση σας στην κοινωνία, η θέση σας στη ζωή - όλα αυτά έχουν κανονιστεί. Όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν τα χάνουν αμέσως όλα αυτά, και εάν δεν έχουν φθάσει στο τέλος της διάρκειας της ζωής τους δεν μπορούν να μετενσαρκωθούν. Τα αποχωρούντα πνεύματα θα εισέλθουν τότε σε μια εξαιρετικά ψυχρή και έρημη διάσταση. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί, ακριβώς σαν να είχε πάει ένα άτομο στον Άρη. Πραγματικά, ο Άρης έχει ανθρώπινη ζωή, μόνο που είναι σε μία άλλη διάσταση. Αυτό που βλέπουμε είναι ακριβώς την ψυχρή και έρημη διάσταση εδώ. Κατόπιν, όταν τίθενται αμέσως σε αυτήν την κατάσταση, δεν τρώνε ή δεν πίνουν, και δεν έχουν τίποτα. Είναι σε ακραίο πόνο, αλλά δεν θα πεθάνουν από την πείνα. Κατά συνέπεια, θα συνεχίσουν να περιμένουν σε εκείνη τη διάσταση έως ότου έχει επιτευχθεί η αληθινή διάρκεια ζωής του ατόμου στον ανθρώπινο κόσμο· μόνο τότε μπορούν να μετενσαρκωθούν. Αναφέρομαι στην έννοια "μοναχικά πνεύματα και περιπλανώμενα φαντάσματα." Στο Βουδισμό έκαναν τη μέθοδο του τσαοντού, ή της απελευθέρωσης των ψυχών από το μαρτύριο. Οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι είναι το τσαοντού, μόνο οι άνθρωποι που έχουν πεθάνει με αυτόν τον τρόπο που περιέγραψα χρειάζεται να απελευθερωθούν. Κανονικά, μόλις πεθάνουν οι άνθρωποι έχουν ήδη μετενσαρκωθεί. Τι υπάρχει να απελευθερωθεί; Αυτό που εννοούσαν με το τσαοντού ήταν η χειραφέτηση αυτών των ζωών.

 

Προχωρώντας θα μιλήσω για ένα ζήτημα, ένα κοινωνικό ζήτημα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι σε πολλές χώρες που αναφέρουν την ευθανασία. Θα σας πω ότι όταν δεν μπορούν μερικοί άρρωστοι άνθρωποι να υπομείνουν το βάσανό τους και θέλουν να πεθάνουν, αυτό είναι δικό τους θέμα. Όποιος το κάνει για αυτούς διαπράττει φόνο, και δημιουργεί το μεγάλο κάρμα που προκύπτει από τη δολοφονία· οι Θεοί όλοι το βλέπουν με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, βάζουν το άτομο σε μια πιο οδυνηρή κατάσταση, με το άτομο να πηγαίνει σε μια διάσταση όπου το βάσανο είναι ακόμα χειρότερο. Το άτομο που ζητά την ευθανασία δεν το καταλαβαίνει. Όταν πάει σε εκείνο το μέρος θα το μετανιώσει, εφόσον θα ήταν καλύτερο να ζήσει και να υποφέρει λίγο. Γιατί οι άνθρωποι υποφέρουν; Ζώντας σε αυτόν τον κόσμο οι άνθρωποι δημιουργούν κάρμα. Το κάρμα μερικών ανθρώπων είναι μεγάλο, μερικών είναι μικρό. Μερικοί άνθρωποι θα πονούν προτού πεθάνουν. Με το να υποφέρουν μπορούν να ξεχρεώσουν ένα μεγάλο μέρος του κάρμα που δημιουργήθηκε σε μια διάρκεια ζωής, και στην επόμενη ζωή θα έχουν μία καλή ζωή, διότι όταν μερικοί άνθρωποι ξεχρεώνουν το κάρμα που οφείλουν τη στιγμή του θανάτου δεν θα έχουν [αυτό] το κάρμα άλλο. Όμως δεν θέλουν να είναι στον πόνο, δεν θέλουν να το ξεχρεώσουν. Κατά συνέπεια όταν γεννιούνται στις επόμενες ζωές τους μπορούν να έρθουν με άρρωστα σώματα, ή ακόμα με αναπηρία ή να έχουν μία σύντομη ζωή. Οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν αυτό το σημείο και πιστεύουν μόνο στα "πρακτικά" πράγματα. Έχω πει ότι οι άνθρωποι έχουν σφραγιστεί εξαιρετικά σφιχτά από την ψεύτικη εικόνα που δημιουργείται από τη σημερινή επιστήμη. Και γι’ αυτό οι άνθρωποι αναφέρουν πράγματα όπως "έναν ήρεμο και ευχάριστο θάνατο," ή ευθανασία. Δεν είναι καθόλου ήρεμος και ευχάριστος.

 

Ερώτηση: Τα άτομα που καλλιεργούνται πρέπει ακόμα να εργάζονται σκληρά και να προοδεύουν με τις δουλειές και τις σπουδές τους στη συνηθισμένη κοινωνία;

 

Δάσκαλος: Πρέπει. Μόλις μίλησα για αυτό. Γιατί έτσι; Επειδή όταν άρχισα να διαδίδω τον Νόμο είχα ήδη λάβει υπόψη μου αυτήν την ερώτηση, γνωρίζοντας ότι θα υπάρχουν πάρα πολλοί - αρκετοί άνθρωποι - που μελετούν [Φάλουν Ντάφα]. Στο μέλλον θα διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, διότι είναι μεγάλος - είναι ο Νόμος του σύμπαντος που δίνεται στους ανθρώπους ώστε να μπορούν να καλλιεργηθούν. Με περισσότερους ανθρώπους [να Τον μελετούν], θα προέκυπτε ένα σημαντικό πρόβλημα για την κοινωνία: εάν ο καθένας ήταν [να μην έχει τη δουλειά του ή τις σπουδές του και] γίνουν μοναχοί και μοναχές, τότε δεν θα κατέρρεε η ανθρώπινη κοινωνία; Έτσι αυτή[η προσέγγιση] δεν θα λειτουργούσε. Ακριβώς επειδή σας έχω να καλλιεργείστε στη συνηθισμένη κοινωνία, οι καλλιεργητές μπορούν να προσαρμόζονται στην κοινωνία στον μέγιστο βαθμό καθώς καλλιεργούνται, και αυτό μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Συγχρόνως, αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στο άτομο σε αυτόν τον ίδιο ή την ίδια να λάβει αληθινά τον Νόμο.

 

Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε κανονική εργασία στην καθημερινή κοινωνία. Σε οποιοδήποτε κανονισμό διαβίωσης και σε οποιαδήποτε εργασία, ένας καλλιεργητής μπορεί να είναι ένα καλό άτομο. Ένας καλλιεργητής πρέπει να είναι καλό άτομο οπουδήποτε κι αν είναι. Ως καλλιεργητής, όταν πάτε άσχημα στην καθημερινή κοινωνία το φταίξιμο είναι σίγουρα δικό σας, εφόσον δεν αντιμετωπίσατε τα πράγματα ως καλλιεργητής και δεν συμπεριφερθήκατε με υψηλά πρότυπα. Εάν δεν πήγατε καλά για τον προϊστάμενο που σας προσέλαβε, ή, εάν είστε μαθητής, εάν δεν ολοκληρώσατε την εργασία σας ή δεν είστε προσεκτικοί στο μάθημα, τότε μπορείτε να πείτε ότι είστε καλό άτομο; Ένα καλό άτομο, ξέρετε, είναι καλός σε οποιοδήποτε περιβάλλον και να είναι. Εάν είστε μαθητής πρέπει να μελετάτε καλά. Εάν είστε υπάλληλος πρέπει να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας. Σωστά να τοποθετείστε στις σχέσεις που έχετε με την κοινωνία και με άλλους - όλοι σας είστε σε θέση να σκεφτείτε [τι σημαίνει αυτό για σας]. Εάν μπορείτε συνεχώς να κάνετε τα πράγματα καλύτερα, τότε οι συγκρούσεις θα είναι λιγότερες και μικρότερες, αν και θα συνεχίζουν να προκύπτουν.

 

Θα σας δοθούν μερικές δοκιμασίες για να βελτιωθείτε. Στην καλλιέργεια, συχνά όταν έρχονται οι συγκρούσεις είναι ξαφνικές, αλλά εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε δεν θα εμφανιστούν κατά τύχη. Αυτό είναι επειδή εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε, θα κανονίσω εκ νέου την πορεία της καλλιέργειάς σας και της ζωής σας. Είναι έτσι ώστε ο καλλιεργητής να μπορεί να βελτιωθεί, και έτσι όταν συναντάτε προβλήματα συχνά θα προκύψουν ξαφνικά. Θα φανούν τυχαία, και στην επιφάνεια δεν θα είναι καθόλου διαφορετικά από τις διαπροσωπικές συγκρούσεις. Σίγουρα δεν θα είναι κάποια θεϊκή μορφή που θα έρθει να σας προκαλέσει το πρόβλημα. Μόνο όταν εμφανίζεται ως ανθρώπινα όντα να προκαλούν το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο στη βελτίωσή σας. Τότε πώς πρέπει να χειριστείτε αυτά τα προβλήματα; Πρέπει πάντα να διατηρείτε μια καρδιά ευσπλαχνίας, και πρέπει να εξετάζετε τον εαυτό σας όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Την προηγούμενη μέρα είπα κάτι σε όλους σας: Είπα ότι εάν δεν μπορείτε να αγαπήσετε τον εχθρό σας τότε δεν μπορείτε να γίνετε ένας Φο. Πώς μπορεί ένας Θεός ή ένα άτομο που καλλιεργείται να δει ένα καθημερινό άτομο ως εχθρό του ή της; Πώς θα μπορούσαν να έχουν εχθρούς; Φυσικά, προς το παρόν δεν μπορείτε να το επιτύχετε αυτό. Αλλά θα το πετύχετε βαθμιαία. Στο τέλος θα το πετύχετε, επειδή οι εχθροί σας είναι ανθρώπινα όντα ανάμεσα στο πλήθος των συνηθισμένων ανθρώπων. Πώς μπορούν οι άνθρωποι να γίνουν εχθροί των Θεών; Πώς μπορεί να είναι αντάξιοι να είναι εχθροί των Θεών;

 

Ερώτηση: Ο Δάσκαλος ανέφερε ότι η ανθρώπινη ζωή, από τη γέννηση μέχρι τον θάνατο, κανονίζεται από τους Θεούς. Τότε τι αποτέλεσμα θα έχει η έκτρωση στη ζωή ενός εμβρύου;

 

Δάσκαλος: Ως ένα άτομο που έχει αρχίσει να καλλιεργείται, πρέπει πρώτα να εγκαταλείψετε όλα αυτά που κάνατε στο παρελθόν. Αυτό που έγινε με άγνοια στο παρελθόν έγινε. Μην σκεφτείτε για τίποτα, απλά εστιαστείτε στην καλλιέργεια. Η συνεχής βελτίωση στην καλλιέργεια είναι η πρώτη προτεραιότητα. Όταν είστε αληθινός καλλιεργητής μπορώ να σας βοηθήσω να επιλύσετε οτιδήποτε, και μπορώ να επιλύσω οτιδήποτε. Αλλά υπάρχει ένα σημείο: εάν γνωρίζετε ότι κάτι είναι λάθος και το κάνετε ακόμα, αυτό σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις για έναν καλλιεργητή, και αυτό δεν είναι [η συμπεριφορά] ενός καλλιεργητή.

 

Όσον αφορά την έκτρωση, μπορώ να σας πω ότι έχω δει κάτι: τα πνεύματα πολλών εμβρύων αιωρούνται στον αέρα στα δωμάτια και μπροστά από τις εισόδους πολλών νοσοκομείων, και μερικά στερούνται και τα τέσσερα υποψήφια άκρα τους. Αυτά τα μικρά πνεύματα δεν έχουν πουθενά να πάνε. Είναι πολύ αξιοθρήνητα. Μερικά από αυτά μπορεί να είχαν μια οικογενειακή σχέση με την υποψήφια μητέρα σε μια ορισμένη προηγούμενη ζωή. Δώστε προσοχή σε αυτό καθώς προχωράτε. Επειδή καλλιεργείστε, μπορώ να σας βοηθήσω να επιλύσετε οτιδήποτε.

 

Ερώτηση: Δάσκαλε, γιατί οι ασκήσεις διδάσκονται από τους βοηθούς; Δεν φοβάστε ότι θα υπάρχουν αποκλίσεις;

 

Δάσκαλος: Είναι έτσι: Απαιτώ οι βοηθοί να πηγαίνουν με το πώς λέγονται τα πράγματα στο Φάλουν Γκονγκ όταν διδάσκουν τις ασκήσεις. Όταν οι άνθρωποι κάνουν τις ασκήσεις δεν είναι δυνατό ο καθένας να μοιάζει σαν να βγήκε από το ίδιο καλούπι, κάνοντάς τες ακριβώς το ίδιο. Οι μικρές διαφορές δεν πειράζουν. Αλλά κάνετε το καλύτερό σας να τις κάνετε με έναν τυποποιημένο τρόπο και σύμφωνα με τα κύρια σημεία. Αυτό είναι επειδή οι ασκήσεις στο Φάλουν Γκονγκ είναι διαφορετικές από αυτές άλλων εξασκήσεων· όταν σταματάτε να κάνετε τις ασκήσεις σε άλλες μεθόδους, έρχεται σε στάση και πρέπει να τελειώσετε την άσκηση με έναν καθορισμένο τρόπο. Εσείς δεν είστε έτσι. Το Φάλουν Γκονγκ είναι μια εξάσκηση στην οποία ο Νόμος εξευγενίζει τους ασκούμενους. Το γκονγκ σας εκλεπτύνει εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Γιατί μπορεί να φθάσει σε αυτόν τον βαθμό; Είναι ότι οι μηχανισμοί που έχω εγκαταστήσει για σας είναι αυτόματοι. Τότε γιατί κάνετε τις ασκήσεις; Ενισχύετε τους μηχανισμούς που έχω εγκαταστήσει για σας. Λάβετε υπόψη: όταν κάνετε τις ασκήσεις ενισχύετε τους μηχανισμούς που έχω εγκαταστήσει για σας, και αυτό που αληθινά σας εξευγενίζει είναι αυτοί οι μηχανισμοί. Οι μηχανισμοί οδηγούν το γκονγκ να εξευγενίζει ασταμάτητα τους ασκούμενους εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Η μέθοδος άσκησης του Μεγάλου Νόμου είναι μία στην οποία οι μηχανισμοί οδηγούν στον εκλεπτυσμό. Έτσι εάν οι κινήσεις διαφέρουν στο ελάχιστο, δεν θα έχει μια αρνητική επίδραση. Αλλά να είστε βέβαιοι να τις κάνετε όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Οι κινήσεις πρέπει ακόμα να γίνονται σύμφωνα με τα πρότυπα.

 

Ερώτηση: Υπάρχουν πολλές υπανάπτυκτες περιοχές όπου τα βίντεο άσκησης δεν είναι διαθέσιμα. Οι κινήσεις διαδίδονται από το ένα άτομο στο επόμενο, και από εκείνο το δεύτερο άτομο σε ένα τρίτο, έτσι μερικές από τις κινήσεις μας στην τοποθεσία εξάσκησής μας είναι διαφορετικές.

 

Δάσκαλος: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν τις ασκήσεις, και οι μαθητές θα επισκέπτονται ο ένας τον άλλον, έτσι αυτά τα ζητήματα θα επιλυθούν γρήγορα. Αυτό είναι επειδή για πολλούς ανθρώπους, η απόκτηση του Νόμου είναι πολύ δύσκολη. Γνωρίζω για αυτό. Επίσης, ο καθένας αισθάνεται ότι ο Νόμος είναι υπέροχος, και όλοι θέλουν να διαδώσουν τον Νόμο σε άλλους και έχουν κάνει ήσυχα πολλή δουλειά. Γνωρίζω για όλα αυτά. Η αξία είναι ανυπολόγιστη.

 

Ερώτηση: Έχω μια κόρη δυο ετών και έναν γιο δυο μηνών, και παραλίγο να τους έφερνα σήμερα. Από πόσο νωρίς μπορώ να τους εισάγω στη μελέτη του Νόμου και τις ασκήσεις, και πώς πρέπει να το κάνω;

 

Δάσκαλος: Στην Κίνα, υπάρχουν παιδιά τριών και τεσσάρων ετών που ασκούν, είναι λιγότερα τα τρίχρονα που ασκούνται, αλλά εξαιρετικά πολλά τετράχρονα ασκούνται, και είναι εξαιρετικά σύνηθες. Και δεν πρέπει να σκέφτεστε γι’ αυτόν ή αυτήν ότι είναι παιδί, και δεν μπορεί να καταλάβει πράγματα. Θα σας πω ότι η εγγενής φύση του είναι πιθανώς καλή, και θα καταλάβει πράγματα ακόμη και καλύτερα από τους ενηλίκους. Οι άνθρωποι όλοι λένε ότι τα παιδιά είναι ικανά να δεχτούν πράγματα αρκετά γρήγορα. Γιατί είναι αυτό; Επειδή η εγγενής σοφία τους δεν έχει θαφτεί πλήρως, έτσι μερικές φορές τα παιδιά είναι πολύ σαφή στα πράγματα. Εάν το παιδί έχει ένα ιδιαίτερο παρελθόν, η εγγενής σοφία του θα είναι ακόμα καλύτερη.

 

Ερώτηση: Πώς πρέπει να καταλάβουμε το Ουράνιο Μάτι; Μπορεί το Ουράνιο Μάτι να ανοίξει σε διαφορετικά επίπεδα; Και εάν κάποιος αποκτήσει μια βαθύτερη κατανόηση της αλήθειας του σύμπαντος μέσω των ασκήσεων, τότε πώς οι Φο κατανοούν την αλήθεια του σύμπαντος;

 

Δάσκαλος: Όσον αφορά αυτό, θα σας πω ότι ο λόγος που τα ανθρώπινα όντα δεν θα καταλάβουν ποτέ την αλήθεια του σύμπαντος είναι ότι οι άνθρωποι είναι σε αυτό το ανθρώπινο επίπεδο. Οι Φο μπορούν να κατανοήσουν το σύμπαν, και αυτό οφείλεται στα επίπεδα και τα όρια αντίληψης των Φο. Οι Θεοί χαμηλών επιπέδων δεν μπορούν να κατανοήσουν τις υποθέσεις σε πιο υψηλά επίπεδα του σύμπαντος. Δηλαδή, σε αυτά που οι καλλιεργητές φωτίζονται στα διαφορετικά επίπεδα, ή, για παράδειγμα, το τι βλέπει ένα φωτισμένο όν σε διαφορετικά επίπεδα, είναι όλη η αλήθεια του σύμπαντος στα συγκεκριμένα επίπεδά τους. Ακόμα δεν μπορούν να δουν τι είναι επάνω από αυτούς.

 

Εκτός αυτού, δεν θα είναι ότι το κάθε άτομο θα έχει το Ουράνιο Μάτι του ανοιχτό καθώς προχωρά με την καλλιέργεια. Εάν βλέπατε τα πάντα καθαρά όπως ένας Φο, τότε δεν θα ήσαστε σε θέση να καλλιεργηθείτε, διότι θα ήταν εξαιρετικά αργό. Εάν το Ουράνιο Μάτι άνοιγε πραγματικά, τότε οι άλλες διαστάσεις που βλέπατε θα ήταν ακόμα πιο πραγματικές από αυτήν την ανθρώπινη διάσταση, και η τρισδιάστατη αίσθηση και οι αντιλήψεις σας των αντικείμενων θα ήταν ακόμα σαφέστερες και πιο πραγματικές από ότι αν βλέπατε τους ανθρώπους. Κάτω από κανονικές συνθήκες, μπορώ μόνο να επιτρέψω σε εκείνους τους ασκούμενους που βλέπουν πράγματα να δουν ένα μέρος από ότι είναι σε άλλες διαστάσεις. Αυτοί που μπορούν να δουν μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων θα βλέπουν συνήθως θολά, ή θα είναι ικανοί μόνο να δουν πράγματα σε χαμηλά επίπεδα, εκτός από εξαιρετικές συνθήκες. Γιατί είναι αυτό; Εάν οι άνθρωποι μπορούσαν όλοι να δουν πράγματα πραγματικά καθαρά, ο καθένας θα ερχόταν αμέσως να καλλιεργηθεί, και θα ήταν πολύ αποφασισμένοι. Σε αυτή την περίπτωση, ο λαβύρινθος θα είχε ξεπεραστεί, η Φώτιση δεν θα υπήρχε, και η καλλιέργεια δεν θα μετρούσε. Μόνο στη μέση του λαβυρίνθου είναι οι άνθρωποι ικανοί να καλλιεργηθούν και να φωτιστούν, και μόνο έτσι τα βάσανα μετρούν. Εάν οι άνθρωποι μπορούσαν να δουν τα πάντα καθαρά, δεν θα είχαν παράπονα όσο και να υπέφεραν. Γιατί είναι δύσκολο για έναν Φο να βελτιώσει το επίπεδό του; Δεδομένου ότι μπορεί να δει όλη την αλήθεια, πώς μπορεί να βελτιωθεί; Η βελτίωσή του θα είναι πολύ αργή, εφόσον δεν έχει βάσανα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν την αλήθεια, και μόνο υπό αυτήν τη μορφή μπορούν να καλλιεργηθούν. Το να μην είστε σε θέση να βλέπετε είναι και αυτό το ίδιο ένας τύπος βασάνου. Όλα των ανθρώπων είναι βάσανα.

 

Υπάρχουν άνθρωποι που με ρωτούν: Δάσκαλε, κάνω τις ασκήσεις, τότε γιατί υπάρχει το πρόβλημα υγείας μου ακόμα; Ρωτούσα: έρχεστε για να θεραπευτείτε; Ή έρχεστε για να καλλιεργηθείτε; Εάν έρχεστε για καλλιέργεια, τότε μην δώσετε καμία σκέψη στην ασθένεια. Θα βελτιωθεί μόνο όταν σταματήσετε εντελώς να σκέφτεστε για αυτά τα πράγματα και δεν έχετε προσκόλληση σε αυτά. Εφόσον ακόμα κρατάτε αυτό που ήταν αρχικά το ανθρώπινο συναίσθημά σας, δεν μπορείτε να θεωρηθείτε καλλιεργητής. Πώς θα είναι εάν η ανθρώπινη προσκόλληση ουσιαστικά εξαλειφθεί; Μερικοί άνθρωποι έχουν αϋπνία. Αλλά εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, δεν είναι μια κατάλληλη στιγμή να κάνετε τις ασκήσεις; Δείτε εάν μπορείτε μετά να κοιμηθείτε. Μπορώ να πω σε όλους ότι η διαφορά βρίσκεται ακριβώς σε αυτή τη μία σκέψη, η διαφορά μεταξύ των ανθρώπων και των Θεών είναι εκείνη η μία σκέψη. Εάν μπορείτε να την εγκαταλείψετε, είστε καλλιεργητής, εάν δεν μπορείτε, είστε ένα ανθρώπινο ον.

 

Ερώτηση: Αυτή τη στιγμή υπάρχει μοναστική καλλιέργεια; Σε αυτήν την περίπτωση, μπορώ να είμαι μαθητής που καλλιεργείται ως μοναχός ή μοναχή;

 

Δάσκαλος: Καθώς ο Νόμος συνεχίζει να διαδίδεται, η μεγαλύτερη πλειονότητα των ανθρώπων θα καλλιεργηθεί με αυτόν τον τρόπο, [μένοντας στη συνηθισμένη κοινωνία]. Φυσικά, υπάρχουν μερικοί μοναχοί και μοναχές που καλλιεργούν τον Μεγάλο Νόμο. Η καλλιέργεια του Μεγάλου Νόμου δεν δίνει σημασία στις μορφές. Και στην πραγματικότητα, έτσι βλέπουν τα πράγματα όλοι οι Φο, Τάο, και Θεοί στα ουράνια. Οι Φο δεν θεωρούν τις συνηθισμένες ανθρώπινες μορφές σημαντικές, αλλά αντίθετα την εξάλειψη με την καλλιέργεια των ανθρώπινων συναισθημάτων. Ανεξάρτητα από το πόσους ναούς χτίσουν οι άνθρωποι, ή ανεξάρτητα από το εάν αυτοί προσκυνούν κάθε ημέρα σε άγαλμα ενός Φο, εάν κάνουν οτιδήποτε θέλουν με το που βγουν από την πόρτα, δεν είναι καλλιέργεια. Εάν καλλιεργείστε με ολόκληρη την καρδιά σας, οι Φο θα είναι ευτυχείς με το που το δουν αυτό. Δεν είναι θέμα τυπικοτήτων. Στην αληθινή καλλιέργεια ένας δάσκαλος θα σας φροντίσει. Η καλλιέργεια είναι για να εξαλειφθούν με την καλλιέργεια τα συναισθήματα (τσινγκ) που έχουν τα ανθρώπινα όντα. (Χειροκρότημα) Πραγματικά, τα πράγματα θα πάνε στην πραγματικότητα πιο αργά εάν εσείς διαχωρίσετε τους εαυτούς σας από το περίπλοκο πλήθος των ανθρώπων για να κάνετε την καλλιέργειά σας του Μεγάλου Νόμου. Φυσικά, εάν θέλετε να γίνετε μοναχός ή μοναχή και να καλλιεργηθείτε, αυτήν τη στιγμή ακόμα δεν έχουμε τις συνθήκες για αυτό.

 

Ερώτηση: Ποια επίδραση έχουν τα φαγητά που τρώμε αφότου μετασχηματίζεται το ανθρώπινο σώμα σε ύλη υψηλής ενέργειας;

 

Δάσκαλος: Τα φαγητά που τρώγονται θα μετασχηματιστούν από τους μηχανισμούς στην καλλιέργεια. Η καλλιέργεια θα είναι ακόμα κανονική καλλιέργεια.

 

Ερώτηση: Οι Κινέζοι που γεννήθηκαν στην Αμερική που μπορούν μόνο να μιλήσουν Αγγλικά θα είναι ικανοί να καλλιεργηθούν ως την Ολοκλήρωση;

 

Δάσκαλος: Αυτήν την περίοδο πολλοί μαθητές είναι Καυκάσιοι. Όποια γλώσσα και αν μιλάτε, δεν θα έχει επιπτώσεις στην καλλιέργεια. Έκανα μια διάλεξη για Καυκάσιους μαθητές στη Σουηδία. Είχαν μια πολύ καλή κατανόηση των πραγμάτων, και η βελτίωσή τους στην καλλιέργεια ήταν πολύ γρήγορη. Ο Κινεζικός λαός έχει μια αρχαία ιστορία, και έναν εξαιρετικά βαθύ πολιτισμό. Το χαρακτηριστικό του Κινεζικού λαού είναι ότι είναι πολύ εσωστρεφείς, και έχουν πολλά πράγματα μέσα στα κεφάλια τους. Εάν θέλετε να κάνετε τους Κινέζους να καταλάβουν μια αρχή, πρέπει να εξηγήσετε το συλλογισμό πολύ λεπτομερώς. Αλλά οι Καυκάσιοι δεν είναι έτσι. Η φύση τους είναι εξωστρεφής και μιλούν με ειλικρίνεια. Μπορείτε να καταλάβετε πότε είναι θυμωμένοι και πότε είναι ευτυχισμένοι. Δεν έχουν τίποτα μέσα στα μυαλά τους, εφόσον όλα είναι στην επιφάνεια. Η διαίσθησή τους είναι ισχυρότερη από αυτή των Κινέζων, και δεν χρησιμοποιούν τη λογική που πηγαίνει πάρα πολύ βαθιά. Μόλις κάτι εξηγηθεί λεπτομερώς το καταλαβαίνουν. Δεν έχουν πάρα πολλά ψυχολογικά εμπόδια, έτσι πραγματικά καλλιεργούνται πολύ γρήγορα.

 

Εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν Κινέζικα μπορούν να καλλιεργηθούν ακριβώς το ίδιο. Αλλά υπάρχει ένα σημείο: Τα Αγγλικά μπορούν μόνο να μεταφράσουν την επιφανειακή έννοια αυτού που λέω. Δεν μπορεί να μεταφράσει την επιφανειακή έννοια ακριβώς, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις εσωτερικές έννοιες υψηλού επιπέδου. Όταν οι άνθρωποι του μέλλοντος μελετήσουν τον Νόμο, η επιφάνεια - τα πράγματα σε αυτό το επίπεδο των ανθρώπων - θα είναι σημαντική. Έτσι εάν οι άνθρωποι του μέλλοντος δεν καταλαβαίνουν τα Κινέζικα, θα είναι πολύ δύσκολο για αυτούς.

 

Ερώτηση: Οι διαφορετικές φυλές έχουν διαφορετικά Θεϊκά Βασίλεια. Γιατί δεν έχουν οι μαύροι άνθρωποι από την Αφρική;

 

Δάσκαλος: Οι μαύροι άνθρωποι, επίσης, έχουν τους Θεούς που τους δημιούργησαν. Είναι απλά ότι τους ξέχασαν αρκετά νωρίς.

 

Ερώτηση: Έχουν όλες οι θρησκείες Θεϊκά Βασίλεια;

 

Δάσκαλος: Μόνο οι ορθές θρησκείες έχουν Θεϊκά Βασίλεια. Εκείνες οι κακές θρησκείες δεν έχουν Θεϊκά Βασίλεια. Επίσης, στην Τελική Περίοδο του Νόμου, στην πραγματικότητα, καμία θρησκεία δεν έχει αληθινούς Θεούς να τις φροντίζουν. Οι άνθρωποι δεν παρατηρούν πλέον τι τους ζήτησαν οι Θεοί κάποτε, και κάποιοι άνθρωποι στις θρησκείες παίρνουν το προβάδισμα στο να κάνουν κακά πράγματα. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν θρησκευτικές ταυτότητες για να πάρουν στα χέρια τους χρήματα, μερικοί γίνονται πολιτικοί, και μερικοί παίρνουν το προβάδισμα στην αλλοίωση της κοινωνίας. Αυτοί οι ίδιοι δεν πιστεύουν στους Θεούς και οι ίδιοι είναι ανίκανοι να καλλιεργηθούν. Πηγαίνετε και ρωτήστε εκείνον τον μοναχό ή τη μοναχή: μπορείτε να με κάνετε να φτάσω την Ολοκλήρωση; Μπορείτε να Ολοκληρωθείτε; Κάποτε ρώτησα μερικά άτομα που ήταν μοναχοί και μοναχές για εξήντα και εβδομήντα και πλέον χρόνια, και δεν τόλμησαν να πουν ότι υπήρχε παράδεισος της Υπέρτατης Μακαριότητας. Τότε τι καλλιεργούσαν; Οι πύλες στα Θεϊκά Βασίλεια είναι ήδη κλειστές. Τα χαοτικά πράγματα [που διαδίδουν] δεν μεταδόθηκαν από τους Θεούς, και ακόμα λιγότερο μπορούν να μιλήσουν για τα Θεϊκά Βασίλεια.

 

Ερώτηση: Σε ένα όνειρο είδα τον Δάσκαλο να μας διδάσκει και να συζητάει μαζί μας. Πώς πρέπει να κατανοηθεί αυτό το όνειρο;

 

Δάσκαλος: Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι με σχετικά καλές βάσεις που μπορούν πράγματι να έρθουν σε επαφή μαζί μου. Τα περισσότερα είναι παιδιά. Κάτω από κανονικές συνθήκες, όταν με δείτε ενώ είστε σε συγκέντρωση (ντινγκ) κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, τις περισσότερες φορές δεν θα σας μιλήσω. Όταν το κάνω, είναι για να σας δώσω έναν υπαινιγμό. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι ο Δάσκαλος τους δίδαξε τις ασκήσεις σε όνειρο. Πρέπει να είστε επιφυλακτικοί σχετικά με αυτό, και πρέπει να διακρίνετε ποιες ασκήσεις πρόκειται να σας διδαχθούν. Εάν ξεπερνούν τις πέντε ασκήσεις, σίγουρα πρόκειται να παρέμβει σε εσάς. Εάν τα πράγματα που ειπωθούν ξεπερνούν τις αρχές του Νόμου που διέδωσα, τότε αυτά σίγουρα δεν είναι εγώ, και είναι ψεύτικα. Όποιος συναντήσει ψεύτικες [εικόνες] μπορεί να τις διώξει. Μπορείτε να πείτε, "καλλιεργώ το Φάλουν Ντάφα και δεν θέλω τα πράγματά σας." Και εάν δεν φύγει, μπορείτε να φωνάξετε το όνομά μου.

 

Ερώτηση: Τα βάσανα μπορούν να εξαλείψουν κάρμα. Μπορεί η υπομονή των προβλημάτων υγείας να εξαλείψει κάρμα;

 

Δάσκαλος: Όσον αφορά το να υπομένετε τα προβλήματα υγείας, όποτε ένας άνθρωπος υπομένει πόνο εξαλείφει κάρμα. Η υπομονή των προβλημάτων υγείας είναι εξάλειψη του κάρμα. Μόλις τώρα είπα ότι εάν ένα άτομο δεν αρρωστήσει ολόκληρη τη ζωή του, είναι καταδικασμένος να πάει στην κόλαση αφότου πεθάνει, επειδή καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του δημιουργούσε μόνο κάρμα και δεν το ξεχρέωνε. Η ευτυχία είναι αυτό που οι καθημερινοί άνθρωποι επιδιώκουν. Εάν οι καλλιεργητές δεν υποφέρουν λίγο, δεν θα είναι ικανοί να ξεπληρώσουν το κάρμα που δημιούργησαν στο παρελθόν. Επιπλέον, δεν θα είναι ικανοί να ανυψώσουν τη σκέψη τους, και έτσι δεν θα είναι καλλιέργεια.

 

 Ερώτηση: Πότε θα υπάρξουν μαθητές που θα καλλιεργούνται με μοναστικό τρόπο;

 

Δάσκαλος: Δεν λέω ότι δεν θα σας αφήσω να καλλιεργηθείτε ως μοναχός ή μοναχή. Μερικοί μοναχοί που βρίσκονται σε θρησκευτικό τόπο καλλιεργούν τον Μεγάλο Νόμο. Είχαν γίνει μοναχοί και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην εγκόσμια ζωή. Έτσι για μια ορισμένη χρονική περίοδο, αυτός το είδος κανονισμού θα υπάρξει. Αλλά εκείνοι που δεν έχουν γίνει μοναχοί ή μοναχές πρέπει να καλλιεργηθούν στην κοινή κοινωνία [όπως είναι]. Αυτό που σας έχω δώσει είναι η πορεία της καλλιέργειας στην καθημερινή κοινωνία.

 

Ερώτηση: Ελπίζω ότι ο Δάσκαλος μπορεί να ανοίξει το Ουράνιο Μάτι για όλους μας.

 

Δάσκαλος: Αυτό δεν χρειάζεται να συζητηθεί. Καθώς προχωράτε με την καλλιέργεια, και συνεχίζετε να διαβάζετε το βιβλίο, γίνεται για σας. Όλα όσα χρειάζεται ένας καλλιεργητής θα γίνουν για σας, συμπεριλαμβάνοντας το άνοιγμα του Ουράνιου Ματιού σας. Αλλά δεν είναι ότι ο καθένας θα επιτρέπεται να δει.

 

Ερώτηση: Ο σύζυγός μου πέθανε, και μου λείπει τόσο πολύ. Πώς μπορώ να εγκαταλείψω αυτό το συναίσθημα;

 

Δάσκαλος: Το "να σου λείπει τόσο πολύ" είναι το συναίσθημα ενός καθημερινού ατόμου, και μόνο όταν το εγκαταλείψετε μπορείτε να καλλιεργηθείτε. Θα σας αναφέρω μία απλή αρχή. Οι άνθρωποι είναι όλοι προσκολλημένοι στη συνηθισμένη ανθρώπινη αγάπη για την οικογένεια. Αλλά ξέρετε πόσες φορές έχετε μετενσαρκωθεί ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους; Πόσους γονείς, αδέλφια, συζύγους-γυναίκες, παιδιά, και συζύγους-άνδρες είχατε; Ενώ μετενσαρκωνόσαστε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, σε κάθε ζωή σας έχουν λείψει έτσι τα οικογενειακά σας μέλη. Μπορείτε να σκέφτεστε για όλους αυτούς όλη την ώρα; Ποιος από όλους είναι το αληθινό οικογενειακό σας μέλος; Η αληθινή οικογένειά σας είναι μόνο στο μέρος όπου δημιουργήθηκε η ζωή σας· περιμένουν να επιστρέψετε, αλλά αντίθετα είστε χαμένοι εδώ και είστε προσκολλημένοι με αυτά τα προσωρινά πράγματα.

 

Υπάρχει κάτι που ισχύει για όλους σας, και αυτό είναι, είτε μπείτε σε μια οικογένεια, είτε μπείτε στον κόσμο, είναι ακριβώς όπως η παραμονή σε ένα ξενοδοχείο: μένετε απλά λίγο για μία βραδιά, και έπειτα φεύγετε την επόμενη ημέρα. Ποιος αναγνωρίζει ποιον στην επόμενη ζωή; Ανάμεσα σε εκείνους γύρω σας είναι οι σύζυγοι που αγαπήσατε με πάθος στις προηγούμενες ζωές σας και άλλα οικογενειακά μέλη. Τους αναγνωρίζετε; Σας αναγνωρίζουν; Αυτά που λέω είναι αρχές του Νόμου. Δεν εννοώ ότι πρέπει να είστε εχθρικοί στους γονείς σας, αλλά να εγκαταλείψετε αυτό το ανθρώπινο συναίσθημα. Εάν οποιοδήποτε συναίσθημα σας δένει, δεν μπορείτε να καλλιεργηθείτε. Σας δεσμεύει γερά ώστε να σας κρατήσει από την καλλιέργεια, και σας αποτρέπει από το να γίνετε ένας Φο. Μιλώντας από αυτήν την άποψη, δεν ενεργεί σαν δαίμονας προς εσάς; Δεν σας αποτρέπει από να γίνετε ένας Φο; Ακόμα δεν καταλαβαίνετε τι παίζεται. Εάν ένα άτομο που έχει πεθάνει ακόμα έχει μια τέτοια επιρροή πάνω σας, τότε είναι ένας λόγος παραπάνω να το εγκαταλείψετε αυτό [το ανθρώπινο συναίσθημα]. Σας εξηγώ τις αρχές. Προσπαθώ να σας βοηθήσω να καταλάβετε πράγματα. Εάν είστε ένα μη καλλιεργούμενο καθημερινό άτομο, αισθανόμενο πάντα θλίψη για τους ανθρώπους που έχουν πεθάνει, τότε η ζωή σας δεν θα είναι ευτυχισμένη. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ σύντομη. Από την προοπτική των παραδείσων των Φο, η καθημερινή κοινωνία είναι ακόμα πιο σύντομη. Όταν δύο Φο συζητούν μπορεί να σας δουν να γεννιέστε, και όταν γυρίσουν, μετά από μερικές ακόμα λέξεις, θα δουν ότι ήδη έχετε θαφτεί. Είναι τόσο γρήγορα. Είναι απλά ότι οι άνθρωποι, σε αυτό το πεδίο χωροχρόνου των ανθρώπινων όντων, αισθάνονται ότι είναι αρκετά αργός.

 

Ερωτήσεις: Μερικές φορές έχω κάποιες ασυνάρτητες σκέψεις. Γνωρίζω ότι είναι κακές, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τις αποβάλλω. Είναι δαίμονες;

 

Δάσκαλος: Γνωρίζετε ότι η ασυνάρτητη σκέψη που έχετε είναι κακή, έτσι προσπαθήστε όσο καλύτερα μπορείτε να την διώξετε. Θα σας πω ότι όταν τα ανθρώπινα όντα ζουν σε αυτόν τον κόσμο συχνά δεν είναι το άτομο το ίδιο που συλλογίζεται - δεν είναι αληθινά αυτό το άτομο που ζει. Εάν κοιτάξετε τους σημερινούς ανθρώπους, ανεξάρτητα από το ποια χώρα είναι το άτομο αυτό, ασχολούνται όλη την ημέρα. Πώς ζει; Θα σας πω ότι με κάποια άτομα τις περισσότερες φορές δεν είναι πραγματικά αυτό το άτομο που ζει, σε σημείο όπου με μερικούς ανθρώπους δεν είναι πραγματικά καθόλου το ίδιο το άτομο.

 

Με τους σύγχρονους ανθρώπους ειδικότερα, γνωρίζουν πραγματικά πώς ζουν; Στη ζωή του, από τα νιάτα μέχρι την ενηλικίωση, ένα άτομο συσσωρεύει πολλές "εμπειρίες," και αυτές οι "εμπειρίες" σχηματίζουν αντιλήψεις στο μυαλό του ατόμου. Οι άνθρωποι σκέφτονται όταν συναντήσουν κάποιο πρόβλημα ότι "εφ' όσον το χειριστώ με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί." Τότε μετά από λίγο, με αυτόν τον τρόπο οι σταθερές ιδέες διαμορφώνονται. Πιστεύετε ότι έχετε χειριστεί πολλά πράγματα καλά, αλλά εσείς οι ίδιοι δεν υπάρχετε άλλο, έχετε μπει σε "λήθαργο." "Εσείς" που ζείτε στην καθημερινή κοινωνία - το σαρκικό σας σώμα - έχει εξουσιαστεί από αυτές τις μετά τη γέννηση διαμορφωμένες έννοιες. Κάνοντας αυτό, κάνοντας εκείνο, όλη μέρα είστε σε μια ζάλη και περνάτε τις ημέρες έτσι. Αλλά αυτές οι έννοιες όλες δημιουργήθηκαν ώστε να σας προστατεύσουν από τη ζημιά. Αλλά εάν δεν πάθετε ζημιά, δεν μπορείτε να ξεπληρώσετε το κάρμα, θα κερδίσετε με τρόπους που δεν θα έπρεπε, και θα βλάψετε άλλους, κατά συνέπεια θα δημιουργείτε συνεχώς κάρμα. Και αυτό το κάρμα είναι ζωντανό, διότι οι μεταγεννητικές αντιλήψεις και το κάρμα σχηματίζουν κάρμα σκέψης στο μυαλό. Τότε όταν καλλιεργείστε, πρέπει να το εξαλείψετε. Αυτό είναι επειδή όταν καλλιεργείστε, δεν μπορείτε να καλλιεργείτε [αυτά τα πράγματα]. Δεν θα θέλατε να καλλιεργήσετε [αυτά τα πράγματα] αντί να καλλιεργήσετε τον εαυτό σας, και φυσικά ούτε εγώ θα το ήθελα αυτό.

 

Θα σας κάνω να γίνετε ένας Φο, να καλλιεργηθείτε, και στην καλλιέργεια πρέπει να εγκαταλείψετε τις μεταγεννητικές σας αντιλήψεις και να καθαρίσετε το κάρμα σκέψης που σας αντικαθιστά. Τότε σκεφτείτε το, εάν θέλετε να καθαρίσετε αυτά τα πράγματα, αυτά ζουν, και δεν θα το ανεχθούν. Ακριβώς επειδή είναι στο μυαλό σας, θα προσπαθήσουν να κάνουν τη σκέψη σας να αμφιταλαντεύεται, να κάνουν τη σκέψη σας ασταθή, να σας αναγκάσουν να μην μελετήσετε τον Νόμο, να μην πιστέψετε στον Νόμο, και θα σας ωθήσουν να κάνετε αυτό ή εκείνο, στο σημείο όπου θα κάνετε εν αγνοία σας λάθη. Σχηματίσατε αυτό το κάρμα βλαστημώντας ανθρώπους και σκεπτόμενοι άσχημα πράγματα στο παρελθόν προτού αρχίσετε την καλλιέργεια. Λοιπόν, τότε το κάρμα σκέψης θα προβληθεί στις σκέψεις σας με υβριστικές λέξεις, αναγκάζοντάς σας να μην πιστέψετε στον Νόμο, ή ακόμα να βλαστημήσετε εμένα. Δεν το μετρώ ως λάθος σας εφόσον δεν είστε εσείς που με βλαστημάτε, διαφορετικά η αμαρτία σας θα ήταν τεράστια. Το κάρμα σκέψης σας με βλαστημάει, αλλά στην καλλιέργεια πρέπει να το εξαλείψετε ειδάλλως μετρά σαν να έχετε κάνει εσείς την βλαστήμια. Επομένως, εφ' όσον το καθαρίσετε και το απορρίψετε, θα γνωρίζετε ότι δεν είστε εσείς που βλαστημάτε και είναι μόνο το κάρμα που ενεργεί, δαίμονες που ενεργούν. Ενώνουμε τις προσπάθειες να το εξαλείψουμε και να σας κάνουμε να συνέλθετε. Προς το παρόν η πλειονότητα των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι πραγματικά οι ίδιοι που ζουν. Ζουν χάριν του τρόπου σκέψης τους και των μεταγεννητικών διαμορφωμένων ιδεών τους.

 

Ερώτηση: Τι είναι τα ουράνια φαινόμενα; Σε ποιο επίπεδο δεν επιτρέπονται οι καλλιεργητές να λάβουν υπαινιγμούς από τα ουράνια φαινόμενα;

 

Δάσκαλος: Τα ουράνια φαινόμενα δεν θα δώσουν οποιουσδήποτε υπαινιγμούς για τους ανθρώπους. Προς το παρόν μόνο εκείνα τα ζώα που έχουν αποκτήσει νοημοσύνη, κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου όταν αυτό το μέρος της ανθρωπότητας έχει γίνει κακό, θα κάνουν πράγματα για να ελέγξουν τους ανθρώπους. Οι Θεοί στους ουρανούς έχουν εγκαταστήσει για την ανθρωπότητα έναν πολύ μεγάλο δίσκο που περιστρέφεται. Πάνω του βρίσκονται ποιες καταστάσεις θα προκύψουν για την ανθρώπινη κοινωνία και πότε. Αφότου περιστρέφεται σε έναν ορισμένο χρόνο, κάποιο συγκεκριμένο συμβάν θα προκύψει ασυναίσθητα για την ανθρωπότητα. Και αυτό είναι που αναφέρεται ως "αλλαγή στα ουράνια φαινόμενα."

 

Ερώτηση: Ποιο είναι το κριτήριο για "τη μετεμψύχωση;"

 

Δάσκαλος: Έχει κριτήριο η μετεμψύχωση; Με τη μετεμψύχωση, μια ζωή μπορεί να είναι άνθρωπος σε αυτήν τη διάρκεια ζωής και ένα ζώο στην επόμενη, ή ίσως μετενσαρκωθεί σε φυτό. Εν πάση περιπτώσει, κάποιος μπορεί να μετενσαρκωθεί σε οτιδήποτε. Στο τι μετενσαρκώνεται κάποιος εξαρτάται από το ποσό του κάρμα του.

 

Ερώτηση: Μπορεί κάποιος να προβλέψει το μέλλον με τη δύναμη της γνώσης του παρελθόντος και μέλλοντος;

 

Δάσκαλος: Μπορεί κάποιος να προβλέψει το μέλλον με τη δύναμη της γνώσης του παρελθόντος και μέλλοντος; Με τη δύναμη της γνώσης του παρελθόντος και μέλλοντος, κάποιος μπορεί να ξέρει ολόκληρη τη ζωή ενός ατόμου ή πολλαπλάσιες ζωές, ίσως ακόμα και περισσότερο. Μερικοί άνθρωποι γνωρίζουν ακόμη και από που προήλθαν. Μπορούν επίσης να γνωρίζουν πώς είναι το μέλλον του ατόμου. Ένα άτομο δεν γνωρίζει μόνο για τον εαυτό του, αλλά μπορεί επίσης να γνωρίζει και για άλλους. Αυτή είναι η δύναμη της γνώσης του παρελθόντος και μέλλοντος.

 

Ερώτηση: Πόσο μακριά στο παρελθόν μπορούν οι Φο και οι Μποντισάτβες να γνωρίζουν πράγματα; Πόσο μακριά στο μέλλον;

 

Δάσκαλος: Μόνο όταν ένα άτομο δεν έχει καμία παράλειψη μπορεί να καλλιεργηθεί σε Φο ή σε Μποντισάτβα, και ένα άτομο χωρίς παραλείψεις γνωρίζει τα πάντα. Δεν μπορείτε να πάρετε αυτά τα πράγματα να είναι γνώση και να τα αναζητάτε, και δεν μπορώ να απαντήσω και να εξηγήσω αυτές τις ερωτήσεις. Μερικοί άνθρωποι με ρωτούν συχνά: πώς ζουν οι Φο; Θα σας πω ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν απολύτως να γνωρίζουν πώς ζουν οι Φο. Εάν θέλετε να γνωρίζετε πώς ζουν οι Φο, τότε καλλιεργηθείτε σε Φο. Μερικοί άνθρωποι έχουν δει τον Παράδεισο της Υπέρτατης Μακαριότητας, τον Παράδεισο του Φάλουν, ή άλλους παραδείσους. Έτσι εμφανίζεται σε σας στο επίπεδό σας. Εάν θέλετε να δείτε πλήρως την αληθινή κατάσταση των πραγμάτων εκεί, πρέπει να επιτύχετε τα πρότυπα ενός Φο· μόνο τότε μπορείτε να δείτε την αληθινή εικόνα του. Είναι ακριβώς όπως αυτός ο Νόμος: όταν Τον εξετάσετε από αυτό το επίπεδο είναι οι αρχές του Νόμου αυτού του επιπέδου, και όταν Τον εξετάζετε από ένα άλλο επίπεδο είναι οι αρχές του Νόμου εκείνου του επιπέδου. Δεν μπορεί να αποκαλύψει την αληθινή εικόνα των πραγμάτων σε υψηλά επίπεδα σε εκείνους που είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό είναι μια αρχή του Κόσμου.

 

Ερώτηση: Τι τέλος θα έχουν τελικά εκείνοι οι Φο που δημιουργήθηκαν μέσω της λατρείας;

 

Δάσκαλος: Θα καθοριστεί από το σε ποιο βαθμό είναι καλοί ή κακοί. Εκείνοι που φέρνουν αναταραχή στην κοινωνία και στον Κόσμο θα απομακρυνθούν. Φυσικά, υπάρχουν καλοί που θα τους δοθεί μια έξοδος, και θα μετενσαρκωθούν. Όλα έχουν κανονισμούς.

 

Ερώτηση: Υπάρχει μια συστηματική μέθοδος για την καλλιέργεια του σίνσινγκ;

 

Δάσκαλος: Ο Νόμος που σας έχω δώσει είναι ο πιο συστηματικός. Δεν υπάρχει τίποτα πιο συστηματικό. Πηγαίνετε και διαβάστε το Τζούαν Φάλουν.

 

Ερώτηση: "Κατεβάστε το μαχαίρι του χασάπη, και γίνετε ένας Φο επιτόπου." Αυτό λέγεται στο Βουδισμό. Τι λέγεται στη σχολή του Φάλουν;

 

Δάσκαλος: Αυτά τα λόγια δεν είναι του Σακιαμούνι. Ειπώθηκαν από ανθρώπους αργότερα. [Λόγω των πραγμάτων όπως κι αυτό] είναι δύσκολη η καλλιέργεια στον Βουδισμό στην Τελική Περίοδο του Νόμου. Λόγια που δεν είναι του Βούδα θεωρούνται ότι είναι τα λόγια Του. Οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει, διότι δεν είναι αυτά οι αλήθειες ενός Φο. Απλά αφήνετε το μαχαίρι σας και ανεξάρτητα από το πόσους ανθρώπους έχετε σκοτώσει γίνεστε ένας Φο - πώς μπορεί να είναι έτσι; Οι καλοί άνθρωποι πρέπει ακόμα να καλλιεργηθούν. Δεν είναι αλήθεια αυτό; Φυσικά, η έννοια που ενσωματώνεται στο ρητό είναι πιθανώς ότι από εδώ και πέρα να μην κάνετε κακές πράξεις· ίσως έχει αυτήν την έννοια, δηλαδή να αρχίσετε την καλλιέργεια. Αλλά υπολείπεται πολύ από τους Φο.

 

Ερώτηση: Μπορείτε να εξηγήσετε περισσότερο "το σώμα θα μεγεθυνθεί;"

 

Δάσκαλος: Οι σκέψεις των καλλιεργητών και η χωρητικότητα και ο όγκος του σώματός τους θα επεκταθούν. Έτσι μερικές φορές όταν κάνετε την ορθή στάση θα αισθανθείτε σαν να έχετε γίνει ψηλοί και μεγάλοι. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι θα αισθανθούν σαν να έχουν γίνει πολύ μικροί, διότι εκείνο το σώμα που έχει καλλιεργηθεί πλήρως μπορεί να γίνει μεγάλο ή μικρό. Τα σώματα των καλλιεργητών πράγματι θα μεγεθυνθούν. Διαφορετικά, σε υψηλά επίπεδα δεν θα ήσαστε σε θέση να αντέξετε την κατανόηση της πραγματικότητας του Κόσμου. Στην καλλιέργεια το σώμα κάποιου γίνεται μεγαλύτερο και μεγαλύτερο σε κάθε διάσταση. Το σαρκικό μου σώμα που κάθεται εδώ είναι μόνο τόσο μεγάλο όσο το βλέπετε, αλλά τα σώματά μου στην άλλη πλευρά γίνονται όλο και μεγαλύτερα, το ένα μετά το άλλο. Είναι τόσο μεγάλα που αυτοί που κάθονται εδώ και που έχουν το Ουράνιο Μάτι τους ανοιχτό το καλύτερο που μπορούν να δουν είναι μόνο τα κατώτατα σημεία των δακτύλων των ποδιών μου, όχι τις κορυφές τους. Και αυτό δεν είναι ακόμα το μεγαλύτερο. Φυσικά, δεν επιδεικνύομαι· δεν υπάρχουν καθόλου ψευτιές μεταξύ ενός δασκάλου και των μαθητών του. Μπορώ να σας πω ότι οι όγκοι των σωμάτων των καλλιεργητών όντως μεγεθύνονται. Θυμάμαι ότι ένας Ινδός Γιόγκι είχε έναν πίνακα, και μέσα στον πίνακα "ο Κόσμοτιμημένος" (Μπαγκαβάν) μιλούσε στους μαθητές του, λέγοντας, "Ρίξτε μια ματιά, όλοι οι Θεοί είναι στη μέση του σώματός μου." Η μυριάδα των Θεών στον πίνακα ήταν όλοι μέσα στο σώμα του. Στην καλλιέργεια, ο σκοπός είναι να καλλιεργηθείτε σε έναν Θεό. Το μέγεθος ενός Θεού είναι το μέγεθος του επιπέδου αυτού του Θεού και το ύψος της θέσης επίτευξής του. Κατά συνέπεια τα θεία σώματα προσαρμόζονται στις Θέσεις Επίτευξής τους και στα επίπεδα τους.

 

Ερώτηση: Θα ήθελα να ρωτήσω: Σε αυτό το ταξίδι στην Αμερική θα προγραμματίσετε να κάνετε ένα σεμινάριο εννιαήμερης διάλεξης του Νόμου;

 

Δάσκαλος: Όχι δεν θα κάνω. Ο λόγος είναι ότι αυτός ο Νόμος έχει εξηγηθεί εντελώς. Από τότε που εκδόθηκε το Τζούαν Φάλουν δεν έχω μιλήσει με συστηματικό τρόπο. Αυτό είναι επειδή καθώς μιλάω περισσότερο δεν θα ακολουθήσω το Τζούαν Φάλουν κατά λέξη καθώς μιλώ. Όταν κάνω μια διάλεξη δεν έχω χειρόγραφο. Μιλώ σύμφωνα με τις διαφορετικές καταστάσεις των μαθητών, και εξετάζω την ίδια ερώτηση από διαφορετικές γωνίες, έτσι είναι διαφορετικά κάθε φορά. Κατά συνέπεια εάν κάνω πάλι σεμινάρια και συστηματικά διδάξω τον Νόμο θα παρέμβει με τους μαθητές που καλλιεργούνται σύμφωνα με το Τζούαν Φάλουν. Αυτό είναι επειδή έχω ανακαλύψει ότι ακόμη και μόνο με μία ερώτηση, όσο περισσότερο μιλώ για αυτήν, τόσο πιο ψηλά πηγαίνω, εφόσον θέλω όλο και περισσότερο να κάνω τους μαθητές να καταλάβουν (χειροκρότημα), έτσι τα πράγματα που θα ειπωθούν θα παρεμποδίσουν την καλλιέργεια των μαθητών. Ο Νόμος έχει τυπωθεί ήδη, και έτσι δεν μπορώ να δώσω πάλι τις συστηματικές διαλέξεις. Αλλά εφ' όσον καλλιεργείστε σύμφωνα με το Τζούαν Φάλουν θα είναι το ίδιο. Η απάντηση στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που έχετε καθώς καλλιεργείστε όπως κάνουμε σήμερα είναι εντάξει.

 

Ερώτηση: Με τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, πώς ο Δάσκαλος γνωρίζει ποιος καλλιεργείται;

 

Δάσκαλος: Οι σκέψεις και οι κατανοήσεις της καλλιέργειας στα υψηλά επίπεδα είναι διαφορετικές από αυτές στα χαμηλά επίπεδα. Είναι διαφορετικό από αυτό που έχετε φανταστεί με ανθρώπινες σκέψεις. Κατά την διάρκεια της καλλιέργειας, όταν φθάσουν οι άνθρωποι σε ένα ορισμένο επίπεδο, μπορούν να παράγουν Σώματα του Νόμου, και να παράγουν ακόμη και αμέτρητα Σώματα του Νόμου. Τα Σώματα του Νόμου θα βοηθήσουν το Κύριο Σώμα (επίσης αποκαλούμενο το Κύριο Πρεσβύτερο) να ολοκληρώσει τα καθήκοντα της καθοδήγησης και της προστασίας των μαθητών· κάνουν πολλά συγκεκριμένα πράγματα. Τα Σώματα του Νόμου είναι η εκδήλωση της σοφίας μου. Αυτό το είδος σοφίας έχει τη θεία μορφή του. Για να θέσω απλά, είναι ο εαυτός μου. Επομένως, τα Σώματα του Νόμου μου φέρουν τη γενική εικόνα και τη σκέψη του εαυτού μου. Μπορούν να κάνουν οτιδήποτε, αλλά δεν έχουν καμία διαφοροποίηση από το Κύριο Σώμα. Αλλά κάτω από αυτό το επίπεδο κανένας δεν μπορεί να δει αυτές τις εσωτερικές συνδέσεις, μόνο αφού ξεπεράσει κάποιος αυτό το επίπεδο μπορεί να το δει. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες των πραγμάτων, τα κάνουν το ίδιο όπως θα τα έκανα εγώ προσωπικά, επειδή είναι μια απτή ενσωμάτωση των σκέψεών μου.

 

Ερώτηση: Πώς σχετίζεται το "Μην έχοντας οποιεσδήποτε επιδιώξεις και κερδίζοντας φυσικά" με το "μην έχοντας κανένα τρόπο να μείνετε και από εκεί έρχεται η καρδιά κάποιου;"

 

Δάσκαλος: Όσον αφορά την εξήγηση των Bουδιστικών ιερών κειμένων στην καλλιέργεια του Μεγάλου Νόμου, πιστεύω ότι δεν είναι πάρα πολύ κατάλληλο. Μιλώντας σε μικρότερο πλαίσιο, αυτά που λέει ο Σακιαμούνι είναι πράγματα από τη δική του σχολή. Αυτά που έχουμε εδώ είναι πράγματα από την δική μου σχολή. Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ της μη εξάσκησης δύο τρόπων καλλιέργειας. Μιλώντας από μια μεγαλύτερη έννοια, όλοι οι Νόμοι προέρχονται από τον Μεγάλο Νόμο, και υπάρχουν πολλά περίπλοκα στοιχεία που δεν τα γνωρίζετε. Έτσι δεν ήμουν ποτέ πρόθυμος να εξηγήσω τους όρους και τις έννοιες στο Βουδισμό. Μερικές φορές θα πω λίγα λόγια, ή θα δώσω ένα παράδειγμα, αλλά αυτό είναι απλά η διδασκαλία του Νόμου μου. Θα σας συμβούλευα όλους ότι εάν υπάρχουν θρησκευτικά πράγματα στο νου σας πρέπει, τώρα που καλλιεργείτε το Φάλουν Ντάφα, να τα αφήσετε γρήγορα και να καθαριστείτε. Διαφορετικά θα σας παρεμποδίσουν σοβαρά. Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσετε πράγματα από τον Βουδισμό για να κρίνετε το τι λέω, και δεν θα είστε σε θέση να καλλιεργηθείτε. Στον Βουδισμό επίσης μιλούν για τη μη εξάσκηση δύο τρόπων καλλιέργειας. Τώρα είναι η Ακατάστατη Περίοδος του Νόμου της Τελικής Περιόδου του Νόμου. Πρέπει όλοι να είστε προσεκτικοί. Μιλώντας για τη μη άσκηση δύο τρόπων καλλιέργειας, πραγματικά, πόσοι άνθρωποι στις θρησκείες μπορούν αληθινά να καταλάβουν την έννοια αυτού; Υπάρχουν άνθρωποι στις θρησκείες που καλλιεργούν σχεδόν τα πάντα. Οι μοναχοί καλλιεργούν τον Βουδισμό Ζεν και τον Ταντρισμό συγχρόνως, και διαβάζουν όλων των ειδών τα ιερά κείμενα. Και στον Βουδισμό της Αγνής Γης μιλούν για πράγματα του Βουδισμού Ζεν. Αλλά όταν καλλιεργείστε σε μία σχολή, πρέπει να διαβάζετε τα ιερά κείμενα εκείνης της σχολής· και δεν είναι όλα τα ιερά κείμενα αυτά που είπε ο Σακιαμούνι. Εάν διαβάσετε την Αβαταμσάκα σούτρα, όταν ολοκληρώσετε την καλλιέργεια θα πάτε στον Παράδεισο Αβαταμσάκα. Εάν διαβάσετε τη σούτρα Αμιτάμπα, θα πάτε στον παράδεισο της Απόλυτης Μακαριότητας. Κατά τη διάρκεια του χρόνου οι άνθρωποι έχουν πιστέψει ότι όλα τα ιερά κείμενα είναι του Σακιαμούνι. Αλλά μόλις αρχίζετε να ανακατεύετε τους τρόπους καλλιέργειας κανένας Φο δεν θα σας φροντίσει άλλο. Η πίστη των σύγχρονων ανθρώπων στον Φο μοιράζονται όλες μία άποψη: πιστεύουν ότι όλοι είναι Φο, έτσι δεν είναι εντάξει η λατρεία σε οποιονδήποτε από αυτούς; Και εφόσον είναι όλα βιβλία από τους Φο, δεν είναι εντάξει να διαβάζεται οποιοδήποτε από αυτά; Αυτές είναι ανθρώπινες απόψεις.

 

Ξέρετε, γιατί μπορεί ένα άτομο να πάει στον Παράδεισο του Φάλουν ή να λάβει έναν Τροχό του Νόμου και άλλα πράγματα που αξίζει από αυτή την σχολή με την ανάγνωση του Τζούαν Φάλουν; Τα ιερά κείμενα των θρησκειών είναι τα ίδια - καλλιεργείστε σε εκείνη τη σχολή, έτσι λαμβάνετε τα πράγματα από εκείνη τη σχολή. Τότε οι Θεοί από εκείνον τον τρόπο καλλιέργειας θα τοποθετήσουν στο σώμα σας τα πράγματα από εκείνη τη σχολή. Τότε εάν διαβάζετε επίσης τα ιερά κείμενα από αυτή τη σχολή, και αυτή η σχολή θα σας δώσει επίσης τα πράγματα από αυτή τη σχολή, και εάν τα πράγματα από όλες τις σχολές έρθουν, τότε το σώμα σας θα είναι άνω-κάτω. Πώς θα καλλιεργηθείτε; Παραδείγματος χάριν, εάν ένα κομμάτι από ένα πλυντήριο ρούχων τοποθετούνταν σε μια τηλεόραση, τότε όπως το βλέπω εγώ, αυτή η τηλεόραση δεν θα ήταν ικανή να δείξει τίποτα. δεν είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο όσο οι άνθρωποι πιστεύουν.

 

Η καλλιέργεια είναι ένας εξαιρετικά σοβαρός και περίπλοκος τύπος εξέλιξης για την ανύψωση του γκονγκ και της ύπαρξης κάποιου. Είναι ακριβέστερο από οποιοδήποτε όργανο ακρίβειας της ανθρωπότητας. Έτσι, τα πράγματα καλλιέργειας δεν μπορούν να αναμιχθούν μαζί, και δεν θα αναμιχθούν μαζί. Μόλις κάποιος κάνει πράγματα με αυτόν τον τρόπο, και μόλις οι Φο δουν ότι καλλιεργείτε και αυτό και εκείνο, δεν θα σας δώσουν τα πράγματα από τη σχολή τους. Αυτό είναι πρόβλημα του σίνσινγκ κάποιου από το μέρος του καλλιεργητή. Τα πράγματα ενός Ταθαγκάτα Φο είναι καλλιεργημένα υποφέροντας μέσα από πολλές ζωές σκληρής καλλιέργειας, και αποτελούν τον Παράδεισό του. Ο Παράδεισός του αποτελείται από εκείνα τα στοιχεία καλλιέργειας. Είστε μόνο ένας άνθρωπος, και θέλετε έτσι απλά να τα αλλάξετε; Επιπλέον, η καλλιέργεια δύο τρόπων καλλιέργειας είναι ισοδύναμη με το να κάνετε ζημιά στους Νόμους δύο Φο, και η καλλιέργεια τριών τρόπων καλλιέργειας είναι ισοδύναμη με το να βλάπτετε τους Νόμους τριών Φο. Δεν είναι αυτό αμαρτία; Μερικοί άνθρωποι λένε ότι δεν το γνώριζαν. Λοιπόν, είναι ακριβώς επειδή δεν γνωρίζατε που οι Φο δεν θα σας έδιναν τίποτα, δεν σας αφήνουν να διαπράξετε αυτήν την αμαρτία. Αυτός είναι ο θεμελιώδης λόγος για τη μη εξάσκηση δύο τρόπων καλλιέργειας. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, και πιστεύουν ότι όσο περισσότερο μελετούν [αυτό τον μικτό τρόπο] τόσο περισσότερο μπορούν να διευρύνουν τη γνώση τους. Είναι προσκόλληση.

 

Η καλλιέργεια μιας σχολής είναι μόνο η καλλιέργεια εκείνης της σχολής: Ο Βουδισμός Ζεν είναι Βουδισμός Ζεν, η Αγνή Γη είναι Αγνή Γη, το Χουαγιάν είναι Χουαγιάν, το Τιαντάι είναι Τιαντάι, και ο Ταντρισμός είναι ο Ταντρισμός. Και μεταξύ των μεθόδων του Ταντρισμού, η καλλιέργεια δεν μπορεί ούτε εκεί να αναμιχθεί· η κόκκινη σέχτα του είναι η κόκκινη σέχτα, και η άσπρη σέχτα του είναι η άσπρη σέχτα. Αυτό είναι κάτι που ένα άτομο δεν μπορεί απολύτως να ανακατέψει. Η καλλιέργεια είναι το πιο σοβαρό, σοβαρό πράγμα. Δεν υπάρχει τίποτα στον ανθρώπινο κόσμο σοβαρότερο. Επειδή είναι πολύ μεγαλοπρεπής, πρέπει σίγουρα να αντιμετωπιστεί πολύ σοβαρά. Φυσικά, δεν θα σας κάνω να μελετήσετε Φάλουν Γκονγκ. Εάν θεωρείτε ότι μπορείτε να Ολοκληρωθείτε σε κάποια άλλη σχολή του Βουδισμού, τότε μελετήστε την. Αλλά εάν δεν εξηγήσω τα πράγματα με σαφήνεια τότε είμαι ανεύθυνος σε σας. Επειδή έχετε την προκαθορισμένη σχέση να κάθεστε εδώ, θα σας πω: οι θρησκείες είναι στην Τελική Περίοδο του Νόμου και ακόμη και για τους μοναχούς και τις μοναχές είναι δύσκολο να καλλιεργηθούν. Μπορείτε να ρωτήσετε αυτούς τους μοναχούς ή μοναχές: μπορείτε να Ολοκληρωθείτε; Γνωρίζω τα πάντα, και όσο για τους μοναχούς και μοναχές στον κόσμο, ή σε όλο τον κόσμο, εκείνοι που μπορούν να αφήσουν τον Νόμο του Τριπλού Κόσμου, εκείνοι που μπορούν να επιτύχουν την Πρώτη Επίτευξη του επιπέδου ενός Άρχατ, είναι πολύ λίγοι. Επιπλέον, έχουν ακόμα ένα πόδι στην πόρτα και ένα πόδι έξω - είναι ακόμα καλλιέργεια της βοηθητικής ψυχής. Πραγματικά, περιμένουν τον Φο να έρθει. Τον θέλετε να σας σώσει. Αλλά πού να σας σώσει; Εάν το άτομο είναι ένας Άρχατ, πρέπει ακόμα να καλλιεργηθεί στον Παράδεισο του Φο, και είτε ο Φο τον θέλει είτε όχι εξαρτάται από τον Φο. Πού μπορεί να σας σώσει;

 

Ερώτηση: Ο Δάσκαλος είπε ότι η εξάσκηση των ασκήσεων σε υψηλά επίπεδα είναι απολύτως αυτόματη. [Είναι αυτό σωστό];

 

Δάσκαλος: Στην Κίνα, όταν το τσιγκόνγκ πρωτοεμφανίστηκε υπήρξαν άνθρωποι που είπαν ότι το τσιγκόνγκ δεν μπορούσε να επιτρέψει σε κάποιον να Ολοκληρωθεί, διότι η διάδοση του τσιγκόνγκ εκείνο τον καιρό όλη ανήκε στο επίπεδο της θεραπείας προβλημάτων υγείας και καλής φυσικής κατάστασης. Μόλις τώρα είπα κάτι, δηλαδή, ότι το τσιγκόνγκ προετοίμαζε στην πραγματικότητα τον δρόμο για να διαδώσω το Φάλουν Ντάφα. Εάν το τσιγκόνγκ δεν είχε αρχίσει να διαδίδεται, θα ήταν πολύ δύσκολο να διαδώσω τον Μεγάλο Νόμο σήμερα. Εάν μπορώ να Τον διαδώσω στην πλέον αυστηρή κοινωνία σήμερα, κατόπιν όταν διαδοθεί [περαιτέρω] στο μέλλον δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει προβλήματα.

 

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι τσιγκόνγκ είναι ένας τρόπος που έχει πρόθεση (γου γουέι), και ο Σακιαμούνι είπε ότι οι τρόποι που είχαν πρόθεση ήταν απατηλοί και δεν θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε κάποιον να Ολοκληρωθεί. Πραγματικά, εκείνοι που το λένε αυτό [για το τσιγκόνγκ] δεν γνωρίζουν τι σημαίνει "έχοντας πρόθεση". Λένε ότι οι κινήσεις των ασκήσεων περιλαμβάνουν πρόθεση. Όμως πολλές Ταοιστικές πρακτικές έχουν κινήσεις, και οι Μεγάλοι Ταοϊστές που καλλιεργούνται μέσω αυτών είναι αρκετά υψηλοί - το Μεγάλο Τάο της Αρχής έχει καλλιεργήσει πολλά όντα ακόμα υψηλότερα από τους μέσους Θεούς και Φο. Δεν είναι ότι η πραγματοποίηση των ασκήσεων έχει πρόθεση. Οι πρακτικές της Ταντρικής, εν τω μεταξύ, έχουν τους ανθρώπους να εκτελούν μάντρας. Οι μοναχοί στην Κίνα εκτελούν διάφορα μάντρας, και κάνουν μια εξάσκηση του διπλού και μονού διπλώματος των ποδιών. Δεν είναι αυτές κινήσεις; Είναι κάτι που έχει ή που δεν έχει πρόθεση απλά θέμα των πόσων ασκήσεων υπάρχουν; Αυτό δεν είναι το τι σημαίνει "έχοντας πρόθεση". "Έχοντας πρόθεση" αναφέρεται στις προσκολλήσεις ενός ατόμου που έχει σε πράγματα καθώς προχωρά στην καλλιέργεια και δεν τις εγκαταλείπει. Άνθρωποι σαν κι αυτούς μιλούν για ανθρώπινα πράγματα, και έπειτα υπάρχουν μερικοί που ψάχνουν για μεθόδους, δεξιότητες, και μαγικές τέχνες, λανθασμένα πιστεύοντας ότι αυτά μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να ανυψωθεί. Δεν παίρνουν την εγκατάλειψη των προσκολλήσεων μέσω της καλλιέργειας να είναι θεμελιώδες, και επιδιώκουν δευτερεύουσες δεξιότητες, και κάνουν πράγματα με πρόθεση. Μερικοί μοναχοί και μοναχές προσπαθούν να κάνουν χρήματα, να χτίσουν περισσότερους ναούς, να ωφελήσουν την κοινωνία, και να συμμετέχουν στην πολιτική, και αυτό είναι η σημασία του έχοντας πρόθεση. Η καλλιέργεια για αυτά τα πράγματα είναι πραγματικά απατηλή, και όποιος τα κάνει έχει χάσει την οπτική της δικής του καλλιέργειάς. Μπορούν εκείνα τα πράγματα να επιτρέψουν σε κάποιον να Ολοκληρωθεί; "Θα χτίσω τόσους πολλούς ναούς για τον Φο και θα πάρω το δρόμο της πίσω πόρτας - θα μου επιτρέψει να ανέβω." Πώς θα μπορούσε να είναι έτσι όμως; Εάν εκείνα τα δικά σας συναισθήματα των καθημερινών ανθρώπων δεν είχαν εξαλειφθεί, δεν θα τολμούσατε να μείνετε στο επίπεδο ενός Θεού ακόμα κι αν σας έβαζαν εκεί. Εν συγκρίσει με τους ασύγκριτα ιερούς, αξιοπρεπείς, και αγνούς Θεούς και Φο, θα ντρεπόσασταν τόσο που δεν θα τολμούσατε να παρουσιάσετε το πρόσωπό σας πουθενά. Οι ίδιοι θα συνειδητοποιούσατε ότι δεν θα έπρεπε να είστε εκεί, επειδή το επίπεδο σκέψης σας θα ήταν πολύ κατώτερο, και εσείς οι ίδιοι θα πηγαίνατε κάτω. Οι κινήσεις άσκησης δεν ισοδυναμούν με το να έχετε πρόθεση, το να έχετε ανθρώπινες προσκολλήσεις είναι πραγματικά το "έχοντας πρόθεση."

 

Έχω πει ότι στην καλλιέργεια οι νοητικές δραστηριότητες μπορούν εύκολα να προκαλέσουν προβλήματα, και έτσι πρέπει να προσπαθήσετε το καλύτερό σας να μην έχετε σκέψεις, να μην έχετε προθέσεις. Όλα τα αντικείμενα και οι ουσίες είναι ζωντανά και έχουν ζωή σε άλλες διαστάσεις. Όσον αφορά τους μηχανισμούς καλλιέργειας που σας έχω εγκαταστήσει, καθώς εκτελείτε τις ασκήσεις ενισχύετε εκείνους τους μηχανισμούς. Όταν ο μηχανισμός ενισχύεται μέχρι ένα σημείο, θα περιστρέφεται αυτόματα. Όταν κάνετε τις ασκήσεις στο μέλλον, κάθε φορά που τις κάνετε εννέα φορές [οι μηχανισμοί] θα ενισχυθούν και θα γίνουν όλο και ισχυρότεροι. Τελικά θα διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται να μετράτε και απλά κάνετε τις ασκήσεις σας, όταν φτάσετε στην ένατη φορά [οι μηχανισμοί] οι ίδιοι θα ωθήσουν τον Τροχό του Νόμου, και στην ένατη φορά από μόνα τους θα πάνε στο Τζιέ Γιν. Σε αυτό το σημείο δεν θα χρειάζεται καν να μετράτε άλλο.

 

Ερώτηση: Μπορεί ο καθένας να γνωρίζει πότε έχει υπερβεί τον Νόμο του Τριπλού Κόσμου;

 

Δάσκαλος: Μερικοί άνθρωποι έχουν εξαιρετικά υψηλές βάσεις, και έτσι προκειμένου να εγγυηθεί ότι μπορούν να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί σε αυτούς. Εάν τους ειπωθεί ακόμα και λίγο, θα βλάψει την πορεία τους και θα τους καταστήσει ανίκανους να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις. Κατά συνέπεια, πρέπει να καθορίσουμε τα πράγματα βασισμένα στις διαφορετικές καταστάσεις του κάθε ατόμου. Υπάρχουν φορές, όμως, που μπορεί να μαθευτεί, και ορισμένα άτομα μπορούν να ξέρουν.

 

Ερώτηση: Στο μέλλον, οι μοναστικοί μαθητές που καλλιεργούνται σε θρησκευτικό περιβάλλον θα πρέπει να πάνε και να ικετεύσουν για ελεημοσύνες ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους. "Το μέλλον" αναφέρεται σε αυτήν την περίοδο ανθρωπότητας ή ενός προηγούμενου καιρού;

 

Δάσκαλος: Οι μοναχοί και οι μοναχές είναι διαφορετικοί από τους καθημερινούς ανθρώπους. Τους λέω να καλλιεργηθούν, όπως γίνεται από άλλους μαθητές του Μεγάλου Νόμου, και για να επικυρώσουν μια ακόμα μεγαλύτερη Θέση Επίτευξης· και αυτό με αυτόν τον τρόπο τους παρέχει  ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη Ισχυρή Αρετή.

 

Ερώτηση: Πώς μπορούν οι άνθρωποι να γνωρίζουν εάν έχουν ή δεν έχουν Σώματα του Νόμου που τους προστατεύουν ή Τροχούς του Νόμου μέσα στα σώματά τους;

 

Δάσκαλος: Όσον αφορά τον Τροχό του Νόμου, μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι και μπορούν να τον αισθανθούν, και μερικοί δεν είναι ευαίσθητοι και έτσι δεν μπορούν να τον αισθανθούν. Δεν είναι ότι ο καθένας μπορεί να τον αισθανθεί. Για εκείνους που μπορούν να αισθανθούν την περιστροφή του Τροχού του Νόμου, μόλις σταθεροποιηθεί ο Τροχός του Νόμου στα σώματά τους θα είναι δύσκολο να γίνει αισθητός. Είναι όπως ο κτύπος της καρδιάς σας: εάν δεν αγγίζετε εκεί μπορείτε να αισθανθείτε την καρδιά σας να κτυπά; Όταν γίνεται ένα μέρος του σώματός σας δεν θα είστε σε θέση να το αισθανθείτε, αλλά μερικοί άνθρωποι δεν το αισθάνθηκαν ούτε στην αρχή. Είναι επειδή τα σώματά τους δεν είναι ευαίσθητα. Δεν πειράζει. Τα σώματα των ανθρώπων είναι εξαιρετικά περίπλοκα, και το κάθε άτομο είναι διαφορετικό.

 

Ερώτηση: Υποθέστε ότι ένα νεαρό άτομο επρόκειτο να καλλιεργηθεί ως την Ολοκλήρωση και πήγαινε αμέσως σε ένα Ουράνιο Βασίλειο. Τότε δεν θα μπορούσε να εκπληρώσει τις τελικές ευθύνες που χρωστούσε στους γονείς ή στα παιδιά του. Τότε δεν θα δημιουργούσε δυσκολίες για άλλους;

 

Δάσκαλος: Είναι ακριβώς επειδή αυτή τη στιγμή δεν έχετε Ολοκληρωθεί και επειδή δεν κατέχετε αυτό το υψηλό επίπεδο σκέψεων που χρησιμοποιείτε καθημερινές σκέψεις για να σκεφτείτε αυτήν την ερώτηση. Μόλις φθάσει ένα άτομο σε εκείνο το επίπεδο, η κατανόησή του των πάντων θα είναι διαφορετική. Λόγω της Ισχυρής Αρετής που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς του, όλα γύρω του θα έχουν αλλάξει. Πραγματικά, ο καθένας έχει τη μοίρα του, και κανένας δεν μπορεί να αποφασίσει για τη μοίρα των άλλων. Μερικοί άνθρωποι λένε, "θέλω απλά να κάνω τα παιδιά μου να ζήσουν καλά." Εάν τα παιδιά σας δεν έχουν ευλογίες, όση καλή τύχη και να τους αφήσετε, θα τη σπαταλήσουν όλη, ή θα καεί όλη, θα χαθεί, ή θα κλαπεί. Εάν έχουν καλή τύχη, από την άλλη, τότε μπορούν να την κληρονομήσουν. Ο καθένας έχει τη μοίρα του, και κανένας δεν μπορεί να χειριστεί αυτήν ενός άλλου ατόμου. Ακόμα κι αν είναι η οικογένειά σας, είναι η οικογένειά σας σε αυτήν την ζωή, αλλά στην επόμενη ζωή ίσως να είναι η οικογένεια κάποιου άλλου ατόμου και επιπλέον, στην τελευταία ζωή ίσως να ήταν η οικογένεια κάποιου άλλου, επίσης. Έτσι ο καθένας έχει τη μοίρα του. Τότε εάν θέλουμε άλλους να είναι κατά έναν ορισμένο τρόπο, σίγουρα δεν θα λειτουργήσει, επειδή οι ανθρώπινες ζωές δεν κανονίζονται από τους ανθρώπους, αλλά από τους Θεούς. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πράγμα όπως εάν θα τους αφήσετε να υποφέρουν, εφόσον αυτά τα πράγματα έχουν κανονιστεί από καιρό. Κανένα από αυτά τα πράγματα δεν είναι όπως τα σκέφτεστε. Εάν δεν είστε σε εκείνο το επίπεδο, θα εξετάζετε τα ζητήματα όπως οι καθημερινοί άνθρωποι. Πραγματικά, [φανταστείτε] πόση Ισχυρή Αρετή περιλαμβάνεται στην καλλιέργεια σε έναν Θεό ή Φο. Το αποτέλεσμα θα κανονιστεί καθώς προχωράτε στην καλλιέργεια.

 

Ερώτηση: Όταν εκτελώ τις ασκήσεις, το κεφάλι μου κουνιέται γύρω.

 

Δάσκαλος: Πράγματα όπως αυτά είναι καλά φαινόμενα. Όταν τα ενεργειακά κανάλια ενός ατόμου ανοίγονται, το κεφάλι του θα ταλαντευθεί από την ενέργεια. Πραγματικά, όταν εκτελεί ένα άτομο τις ασκήσεις, πολλά φαινόμενα θα προκύψουν, πάνω από δέκα χιλιάδες από αυτά. Ό,τι και να προκύψει, πρέπει να το χειριστείτε σωστά. Η πορεία της καλλιέργειας είναι γεμάτη με δοκιμές της κατανόησης ενός καλλιεργητή. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποτελούν το γκονγκ. Η επιφάνεια ενός ατόμου είναι η πιο ευαίσθητη στην ηλεκτρική ενέργεια. Στα αρχικά στάδια, όταν το γκονγκ αρχίζει να επιδρά, θα αισθανθείτε ανήσυχοι όποτε κινείται ακόμα και λίγο. Μερικές φορές όταν καλλιεργείτε καλά πράγματα θα υποψιαστείτε ότι είστε άρρωστοι, [και θα αναρωτηθείτε] γιατί αισθάνεστε αδιάθετοι. Εάν το χειρίζεστε έτσι, πώς πρόκειται να καλλιεργηθείτε; Είστε καλλιεργητής. Πρέπει να τα θεωρήσετε όλα καλά πράγματα, και είναι πραγματικά καλά. Όταν τα ενεργειακά κανάλια ανοίγονται, θα αισθανθείτε αδιάθετοι, και θα αισθανθείτε τον πόνο σε διαφορετικά σημεία. Οι αλλαγές στο σώμα δεν είναι απαραιτήτως ευχάριστες. Μερικές φορές θα φανεί πως πολλά έντομα περπατάνε στο σώμα σας, εφόσον υπάρχουν πάνω από δέκα χιλιάδες ενεργειακά κανάλια. Και δεν είναι μόνο αυτά τα κανάλια, γιατί διασταυρώνονται, και κατά περιόδους ολόκληρο το σώμα θα αισθανθεί σαν να περνά ένα ηλεκτρικό ρεύμα από αυτό, ή σαν να είναι κρύο, ζεστό, μουδιασμένο, βαρύ, περιστρεφόμενο, και τα λοιπά. Υπάρχουν τόσες πολλές καταστάσεις, και όλες θα κάνουν το σώμα σας να αισθανθεί αρκετά αδιάθετο. Αλλά αυτά είναι καλά πράγματα. Είναι το αποτέλεσμα της ενέργειας και των αλλαγών που πραγματοποιούνται στο σώμα. Εάν πρόκειται να μιλήσουμε για συγκεκριμένες αισθήσεις [όπως αυτή στην ερώτησή σας], υπάρχουν απλά τόσα πολλά από αυτά. Όλοι σας πρέπει να τα πάρετε αυτά σαν να είναι καλά πράγματα, και είναι πραγματικά καλά πράγματα.

 

Ερωτήσεις: Τα Φωτισμένα Όντα είναι πάρα πολύ ανεμπόδιστα. Ο Δάσκαλος διαδίδει τον Μεγάλο Νόμο και μπορεί να είναι υπεύθυνος στα πλήθη των μαθητών. Πώς θα έπρεπε να ερμηνεύσουμε το "πάρα πολύ ανεμπόδιστα";

 

Δάσκαλος: Εάν είναι να σας σώσω, το να είμαι ανεμπόδιστος είναι εκτός συζήτησης. Υπομένω τις αμαρτίες για σας, και μερικές φορές εξαλείφω κάρμα για σας (χειροκρότημα). Ήταν παρόμοιο με τον Βούδα Σακιαμούνι και τον Ιησού, δεν ήταν; Μερικοί άνθρωποι λένε: Δάσκαλε, με τις μεγάλες ικανότητες που έχετε, πώς μπορείτε να έχετε ακόμα προβλήματα; Πραγματικά, τα προβλήματα είναι όλα δικά σας. Παραδείγματος χάριν, αφού έχει εξαλειφθεί το κάρμα μερικών μαθητών, λίγη δυσκολία αφήνεται για αυτούς και πρέπει να την υπερνικήσουν, αλλά δεν μπορούν ακόμα να το χειριστούν. Αλλά δεν μπορείτε να καταστρέψετε το άτομο επειδή δεν υπερνίκησε εκείνη την ποσότητα δυσκολίας, και έτσι την υπομένω για αυτόν. Είναι κατ' αυτό τον τρόπο που τα προβλήματα παρεμβαίνουν σε μένα.

 

Η σωτηρία των ανθρώπων είναι τρομερά δύσκολη και κοπιαστική. Γνωρίζω γιατί ο Ιησούς καρφώθηκε σε σταυρό. Γνωρίζω επίσης γιατί ο Σακιαμούνι δεν είχε καμία επιλογή αλλά να φύγει μέσω της Νιρβάνα, και γνωρίζω γιατί ο Λάο Τζι έπρεπε βιαστικά να γράψει πέντε χιλιάδες λέξεις και να φύγει. Η διάδοση ενός ορθού νόμου είναι τόσο δύσκολη. Εάν ένα άτομο διαδώσει ανορθόδοξα πράγματα κανένας δεν θα παρέμβει. Αφότου τελειώσει προκαλώντας αναστάτωση θα πάει στην πραγματικότητα κάτω στην κόλαση και θα καταστραφεί, γιατί έχει προκαλέσει πραγματικά ζημιά στον εαυτό του.

 

Ερώτηση: Πώς οι ουράνιοι δαίμονες υψηλού επιπέδου γνωρίζουν για μεγάλα και μικρότερα φωτισμένα όντα, και ποιος περιορίζει αυτήν την ομάδα δαιμόνων;

 

Δάσκαλος: Οι Θεοί έχουν ακόμα ανώτερους Θεούς που τους επιβλέπουν, και εκείνοι οι ακόμα ανώτεροι έχουν ακόμα πιο ανώτερους [Θεούς που τους επιβλέπουν]. Οι δαίμονες είναι μια εκδήλωση των θετικών και αρνητικών όντων στο σύμπαν. Η κατανόηση σε υψηλά επίπεδα δεν είναι όπως αυτή σε χαμηλά επίπεδα. Όταν κάποιος επιτυγχάνει το επίπεδο του Άρχατ, όλες οι ανθρώπινες σκέψεις κάποιου θα έχουν φύγει. Αφότου κάποιο άτομο πεθάνει και όταν βγει από το σώμα (το σαρκικό σώμα), όλα τα πράγματα που έχουν γίνει στη ζωή του ατόμου - συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων όταν ήταν τριών ετών - θα είναι ζωντανά ακριβώς μπροστά στα μάτια του, σα να τα έκανε ακριβώς ένα λεπτό πριν. Αυτό είναι επειδή όταν αφήνετε αυτή τη διάσταση και το χρόνο, θα είναι διαφορετικά από εδώ σε αυτή τη διάσταση και τον χρόνο. Όλα θα φανούν σαν να έγιναν ακριβώς μια στιγμή πριν. Σε αυτή την περίοδο, όλα όσα έκανε ένα άτομο στη ζωή, είτε σωστά είτε λάθος, θα είναι γνωστά από αυτό το άτομο. Και εκείνη τη στιγμή θα το μετανιώσει. Εκείνη τη στιγμή το περιορισμένο μέρος της σκέψης του ατόμου θα ξεκλειδωθεί, αλλά η σκέψη του θα είναι διαφορετική από τη σοφία ενός Φο εφόσον [η σοφία] του Φο προκύπτει από ακόμα μεγαλύτερες ικανότητες.

 

Ερώτηση: Πώς συντηρούνται τα Σώματα του Νόμου του Δασκάλου;

 

Δάσκαλος: Τα Σώματα του Νόμου είναι εγώ. Πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν στον Βουδισμό καίνε λιβάνι, ψέλνουν το όνομα του Φο, προσκυνούν, διαβάζουν ιερά κείμενα, και λατρεύουν τον Φο κάθε μέρα. Οι τελετουργίες είναι πολύ σοβαρές. Αλλά εάν, αφότου τελειώσουν την τελετουργία, επιστρέψουν στους παλιούς τρόπους τους, τότε είναι άχρηστο. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πλέον πώς να λατρέψουν και να σεβαστούν έναν Φο. Στην καλλιέργεια ένας καλλιεργητής παίρνει τη δυσκολία ως χαρά, εξαγνίζει όλες τις προσκολλήσεις του, είναι συμπονετικός και κοιτάζει να κάνει πρόοδο, και χωρίς να σταματήσει την επιμελή πρόοδο στην καλλιέργεια - και αυτό, θα σας πω, θα με κάνει πιο ευτυχισμένο από το να κάνετε οποιαδήποτε τελετουργία. Αυτό είναι επειδή δεν έχω καμία άλλη απαίτηση για τους ανθρώπους καθώς διαδίδω αυτόν τον Νόμο. Απλά θέλω να λάβετε τον Νόμο, αυτό που θέλω είναι ακριβώς να αφαιρέσω τα καθημερινά ανθρώπινα συναισθήματα που έχετε, και στο τέλος να σας σώσω.

 

Φυσικά, τα Σώματα του Νόμου των Φο επίσης χρειάζονται τροφή. Δεν είναι όπως αυτά που λένε οι άνθρωποι: Οι Φο δεν τρώνε. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι οι Φο δεν τρώνε σιτηρά. Είτε το άτομο το γνωρίζει πραγματικά είτε απλά το προσποιείται, παρ΄ όλα αυτά τα λόγια είναι σωστά. Οι Φο δεν τρώνε ανθρώπινα σιτηρά. Αλλά, τρώνε τις τροφές στα επίπεδά τους. Οι Θεοί δεν θα πεθάνουν από την πείνα εάν δεν φάνε, αλλά θα πεινάσουν και θα αδυνατίσουν, έτσι πρέπει επίσης να φάνε. Ωστόσο δεν τρώνε επιφανειακή ύλη, αλλά μάλλον ουσίες απαρτιζόμενες από περισσότερα μικροσκοπικά σωματίδια. Το θυμίαμα έχει επίσης πραγματική σημασία. Σήμερα εάν ρωτήσετε έναν μοναχό γιατί θέλει να κάψει λιβάνι, θα πει ότι πρόκειται να δείξει σεβασμό στον Φο. Αλλά γιατί πρέπει ο σεβασμός στον Φο να υπαγορεύει το κάψιμο λιβανιού; Το να κάνετε άλλα πράγματα δεν λειτουργεί; Πραγματικά, ο καπνός που παράγεται από το κάψιμο του λιβανιού είναι επίσης ύλη. Και η ύλη που συνθέτει τον καπνό δεν είναι μόνο μία επιφανειακή ουσία: ο καπνός έχει επίσης άλλες υλικές μορφές. Οι Θεοί και οι Φο εξελίσσουν πράγματα από εκείνα τα πράγματα, τα οποία χρησιμοποιούνται έπειτα για να ενισχύσουν τους μαθητές.

 

Ερώτηση: Τα Σώματα του Νόμου και ενσαρκώσεις ...;

 

Δάσκαλος: Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τις ενσαρκώσεις. Πολλά πράγματα για τα οποία μίλησε ο Βούδας Σακιαμούνι ήταν πάρα πολύ σωστά, αλλά δεν είναι όλα όσα λέγονται στο Βουδισμό τα αρχικά λόγια ή οι ιδέες του Βούδα Σακιαμούνι. Τα ιερά κείμενα του Βουδισμού δεν είχαν ενωθεί μέχρι πεντακόσια χρόνια αφότου ο Βούδας Σακιαμούνι άφησε τον κόσμο. Πεντακόσια χρόνια ... σκεφτείτε το, η Αμερική δεν υπήρχε ακόμη πεντακόσια χρόνια πριν. Εάν μόνο τώρα κάτι που ειπώθηκε πεντακόσια χρόνια πριν ταξινομήθηκε, πόσο μεγάλες θα ήταν οι αντιφάσεις μεταξύ αυτής της έκδοσης και [της έκδοσης] εκείνου του καιρού; [Θα υπήρχαν διαφορές] στα περιβάλλοντα, τους χρόνους, τις τοποθεσίες, και στο ποιες περιστάσεις στόχευαν τα λόγια, έτσι οι αντιφάσεις θα ήταν τεράστιες. Ο Νόμος που διαδίδω δεν είναι Βουδισμός. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για ενσαρκώσεις· Έχω μιλήσει μόνο για τα Σώματα του Νόμου. Ενσωματώνω τη σκέψη των σημερινών ανθρώπων και τον πολιτισμό της σημερινής ανθρωπότητας καθώς μιλώ.

 

Ερώτηση: Ο Αϊνστάιν είπε ότι η ταχύτητα του φωτός είναι σταθερή. Είναι αυτό εφαρμόσιμο στις διάφορες διαστάσεις;

 

Δάσκαλος: Αυτή η αρχή που ο Αϊνστάιν κατάλαβε είναι μια αρχή μέσα στη σφαίρα της ανθρωπότητας. Προς το παρόν η ανθρώπινη κατανόηση φθάνει τόσο ψηλά. Όμως όταν υπερβείτε το επίπεδο της ανθρωπότητας, θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα του Αϊνστάιν που ανακάλυψε δεν είναι πλέον απόλυτα, εφόσον τα διαφορετικά επίπεδα έχουν διαφορετικές αρχές και τις αντίστοιχες μορφές ύλης. Όσο ανεβαίνετε τόσο πιο κοντά είστε στην αλήθεια, και όσο πιο ψηλά τόσο πιο σωστά. Όταν σε υψηλά επίπεδα κοιτάτε πίσω, καμία από τις κατανοήσεις κατωτέρω [από εκείνο το επίπεδο] δεν είναι οι θεμελιώδεις αρχές του σύμπαντος, ή τουλάχιστον, δεν είναι πολύ κοντά στις θεμελιώδεις αρχές. Ένα άτομο που τολμά να καταλάβει την αλήθεια τολμά να ξεπεράσει τους σταθερούς κανόνες που καθορίζονται από τους ανθρώπους πριν από αυτόν. Εάν είστε μέσα στους κανόνες τους, όπως και να προχωράτε στην έρευνά σας πάντα θα τους ακολουθείτε. Εάν ξεπεράσετε αυτούς τους κανόνες, είστε ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια.

 

Όταν οι άνθρωποι υπερβούν την παρούσα κατανόηση οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν ότι οι κατανοήσεις του παρελθόντος δεν ήταν απόλυτες αλήθειες. Ο Αϊνστάιν είπε ότι η ταχύτητα του φωτός είναι η υψηλότερη ταχύτητα, αλλά θα σας πω ότι η δύναμη των σκέψεων των ανθρώπων σε αυτό το ίδιο επίπεδο είναι γρηγορότερη του φωτός. Επιπλέον, στα ακόμα πιο υψηλά επίπεδα που ξεπερνούν αυτό το επίπεδο, λόγω των χρονικών διαφορών, οι πιο αργές ταχύτητες [σκέψεων] είναι γρηγορότερες από τις γρηγορότερες ταχύτητες σε χαμηλότερα επίπεδα. Τα όντα έχουν επίπεδα, και τα διαφορετικά επίπεδα έχουν τους διαφορετικούς χρόνους και τις διαστατικές μορφές. Όλα τα αισθανόμενα όντα και η ύλη υπόκεινται στους περιορισμούς των διαφορετικών χρόνων και των διαστάσεων. Όσο υψηλότερο το επίπεδο τόσο γρηγορότερες οι ταχύτητες· δηλαδή οι πιο αργές ταχύτητες σε υψηλά επίπεδα είναι πολύ γρηγορότερες από την ταχύτητα του φωτός σε χαμηλά επίπεδα όπως το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι. Η δύναμη ενός Φο είναι μεγαλύτερη από ενός ανθρώπου, και ακόμα υψηλότεροι Φο είναι ακόμα μεγαλύτεροι, υπερβαίνοντας κατά πολύ την ταχύτητα του φωτός που οι άνθρωποι καταλαβαίνουν.

 

Η ομιλία μου για αυτά τα πράγματα είναι για να πω σε όλους σας ότι η ανθρωπότητα έχει τις αρχές του επιπέδου της ανθρωπότητας και του φυσικού Κόσμου που οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν, αλλά αυτά είναι μόνο κατανοήσεις των ανθρώπων και δεν είναι σίγουρα η αλήθεια του σύμπαντος. Μην τα θεωρήσετε απόλυτα, εφόσον είναι η κατανόηση μόνο σε αυτό το επίπεδο. Γιατί ο Σακιαμούνι είπε ότι δεν υπάρχει κανένας Νόμος που είναι οριστικός; Και γιατί στο τέλος είπε, "Σε ολόκληρη τη ζωή μου δεν έχω διδάξει κανένα Νόμο;" Επειδή όταν φωτίστηκε ακόμα δεν είχε φθάσει στο επίπεδο του Ταθαγκάτα. Ήξερε ότι καλλιεργούταν προς τα πάνω, και μόνο στο τέλος, στα τελευταία του χρόνια, έφθασε στο πολύ υψηλό επίπεδο του Ταθαγκάτα. Στα σαράντα εννέα του χρόνια της διάδοσης του Νόμου δίδασκε ασταμάτητα την κατανόησή του για το σύμπαν από το χαμηλό στο υψηλό. Γνώριζε ότι τα πράγματα που δίδαξε πριν δεν ήταν οι υψηλότερες αρχές, και όταν βελτιώθηκε πάλι, ήταν και πάλι σε πιο υψηλό επίπεδο από αυτό που δίδαξε προηγουμένως. Τότε ακόμα και μετά από αυτό, αυτά που δίδαξε δεν ήταν οι τελικές, απόλυτες αρχές, έτσι γνώριζε ότι αυτά που είχε μόλις διδάξει ήταν πάλι λανθασμένα, εφόσον είχε βελτιωθεί πάλι. Ο Σακιαμούνι γνώριζε ότι ο Νόμος που δίδαξε καθ' όλη τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής του δεν ήταν ο υψηλότερος Νόμος του σύμπαντος, ότι δεν ήταν η υψηλότερη αλήθεια του σύμπαντος, έτσι στα τελευταία του χρόνια είπε, " Σε ολόκληρη τη ζωή μου δεν έχω μιλήσει για κανένα Νόμο." Όμως ακόμα επίσης γνώριζε ότι αν και οι αρχές του Νόμου σε διαφορετικά επίπεδα δεν είναι οι υψηλότερες αρχές, είναι αρχές τις οποίες τα όντα σε διαφορετικά επίπεδα πρέπει να τηρήσουν - ή με άλλα λόγια, [γνώριζε ότι] σε εκείνο το επίπεδο είναι αρχές. Όσο πιο ψηλά είναι οι αρχές σε διαφορετικά επίπεδα, τόσο πιο κοντά είναι στις τελικές αρχές. Αλλά οι Θεοί στο σύμπαν δεν μπορούν να δουν τις τελικές τελευταίες αρχές του Νόμου, έτσι επίσης λένε ότι δεν υπάρχει κανένας Νόμος που είναι οριστικός.

 

Οι αρχές που ο Αϊνστάιν κατανόησε είναι στην πραγματικότητα οι υψηλότερες μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Εάν ο Αϊνστάιν είχε την ευκαιρία να συνεχίσει την έρευνα, εάν είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει ακόμα υψηλότερες αρχές, τότε θα είχε ανατρέψει τις δικές του κατανοήσεις. Και στην πραγματικότητα, ανακάλυψε ότι στις θρησκείες υπάρχουν ακόμα υψηλότερες κατανοήσεις. Γιατί ο Αϊνστάιν είχε θρησκευτική πίστη και στράφηκε στη θρησκεία στα τελευταία του χρόνια; Είναι επειδή ανακάλυψε ότι αυτά που οι θρησκείες διδάσκουν είναι οι αληθινές αρχές, και ήταν μόνο τότε που στράφηκε. Γιατί πολλοί επιστήμονες καταλήγουν να πιστεύουν στη θρησκεία στο τέλος; Είναι άνθρωποι που είναι τόσο καταξιωμένοι στην επιστήμη... Εάν πηγαίνετε με τις ιδέες των απολυταρχικών εμπειρικών επιστημών, δεν έχει νόημα. Πραγματικά, είναι μόνο εκείνοι οι άνθρωποι που δεν είναι καταξιωμένοι και αυτοί που περιστρέφονται γύρω από τους ορισμούς που άλλοι έχουν διατυπώσει που υπερασπίζουν αυτούς τους ορισμούς στο όνομα αλλά όχι στην ουσία. Οι αληθινά καταξιωμένοι άνθρωποι δεν θα περιορίσουν τη σκέψη τους από ορισμούς ή συμπεράσματα. Αυτοί είναι οι αληθινά ευφυείς.

 

Ερώτηση: Όταν εκτελούμε τις ασκήσεις και οι σκέψεις μας δεν μπορούν να ηρεμήσουν μπορούμε να απαγγέλουμε το Τζούαν Φάλουν;

 

Δάσκαλος: Μπορείτε. Εάν θέλετε να επιτύχετε απόλυτη ηρεμία, είναι δύσκολο να επιτευχθεί στα αρχικά στάδια των ασκήσεων. Ακόμα και μετά από την άσκηση για μια ορισμένη χρονική περίοδο, είναι ακόμα πολύ δύσκολο να επιτευχθεί η πλήρης ηρεμία. Γιατί; Σκεφτείτε το, ζείτε μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων, καλλιεργείστε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, και είστε εσείς οι ίδιοι που καλλιεργείστε. Και είναι ακριβώς εσείς οι ίδιοι που ζείτε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, και πρέπει να τρώτε, να κατοικήσετε κάπου, να έχετε ρούχα, [ή] τα παιδιά στην οικογένειά σας πηγαίνουν στο κολλέγιο, κάποιος είναι άρρωστος σήμερα, ένα επείγον θέμα παρουσιάζεται αύριο - παίρνετε την ιδέα, όλα τα πράγματα στον ανθρώπινο κόσμο παρεμβαίνουν με σας, και ακόμα κι αν δεν θέλετε να σκέφτεστε για αυτά θα το κάνετε. Μόνο εάν στην καλλιέργεια πάρετε ελαφρά τα πράγματα που οι καθημερινοί άνθρωποι είναι προσκολλημένοι θα είστε σε θέση να επιτύχετε [ηρεμία]. [Παίρνοντας αυτά τα πράγματα ελαφρά] δεν συγκρούεται με την καλλιέργεια ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, ούτε συγκρούεται με το να κάνετε την δουλειά σας καλά ή τις σπουδές. Δηλαδή, με οτιδήποτε και αν κάνετε εάν δεν είστε προσκολλημένοι προσωπικά στο τι κάνετε. Μπορείτε να το επιτύχετε βαθμιαία, εφόσον στα αρχικά στάδια δεν μπορείτε. Εφ' όσον μπορέσετε να ελαφρύνετε τα συναισθήματα σας των καθημερινών ανθρώπων, και το κάνετε σε σημείο όπου τα παίρνετε πολύ ελαφριά, και έπειτα σε σημείο όπου δεν είστε προσκολλημένοι με αυτά - σε εκείνο το σημείο το μυαλό σας θα είναι φυσικά ήρεμο.

 

Οι θρησκείες επιπλέον δεν έχουν καμία μέθοδο για να διευκολύνουν τους ανθρώπους να γίνουν ήρεμοι. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι ψέλνοντας το "Βούδα Αμιτάμπα" οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν ήρεμοι. Αυτή είναι μια μορφή εξάσκησης, αλλά καθώς προχωράει το άτομο ακόμα δεν θα γίνει ήρεμο. Όταν ψέλνετε τις λέξεις "Βούδα Αμιτάμπα," πώς τις ψέλνει ένα άτομο; Κάποιος πρέπει να ψέλνει αφοσιωμένος στον σκοπό του [σε σημείο όπου] κάθε συλλαβή "του Βούδα Αμιτάμπα" εμφανίζεται μπροστά του. Είναι αληθινά ότι κάποιος πρέπει να ψέλνει έως ότου όλα είναι κενά και τίποτα δεν έχει μείνει, μόνο όταν ένα άτομο φθάσει σε αυτό το επίπεδο γίνεται αληθινά ήρεμος. Στην πορεία κάποιος μπορεί να μην είναι ακόμα σε αυτό το επίπεδο, και είναι αδύνατο να φτάσετε να είστε αφοσιωμένοι στο σκοπό σας από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν μπορεί να επιτευχθεί αμέσως από την αρχή. Παραδείγματος χάριν, μερικοί άνθρωποι ψέλνουν τον Βούδα Αμιτάμπα με τα στόματά τους, αλλά ο νους τους ακόμα σκέφτεται, "Ο γιος μου είναι άρρωστος... Ο τάδε και ο δείνα πραγματικά με εκμεταλλεύτηκε .... Πώς είναι ο φίλος μου;" Αλλά το στόμα τους ακόμα ψέλνει τον Βούδα Αμιτάμπα. Με ένα μεγάλο φορτίο προσκολλήσεων, μπορεί ένα άτομο να γίνει ήρεμο; Δηλαδή, καθώς καλλιεργείστε και όταν παίρνετε τα πράγματα που οι καθημερινοί άνθρωποι είναι προσκολλημένοι όλο και περισσότερο ελαφρά, θα γίνετε φυσικά ήρεμοι. Η αποτυχία στο να είστε ήρεμοι προς το παρόν δεν είναι εμπόδιο στην καλλιέργεια και στη βελτίωση - να είστε βέβαιοι ο καθένας να δώσει προσοχή σε αυτό το σημείο. Όμως σε άλλους τρόπους καλλιέργειας δίνουν πολλή σημασία σε αυτό, και αυτό είναι επειδή καλλιεργούν τη βοηθητική ψυχή και δεν επιτρέπουν στην κύρια ψυχή σας να παίξει σημαντικό ρόλο.

 

Δίνουν έμφαση στο να έχουν το Γνωρίζον Πνεύμα να "πεθάνει" και την ψυχή να ζει, και παίρνουν τη βοηθητική ψυχή να είναι η κύρια ψυχή. Το Γνωρίζον Πνεύμα είναι εσείς οι ίδιοι, έτσι εάν το Γνωρίζον Πνεύμα σας πεθάνει, τότε θα έχετε πραγματικά πεθάνει, και θα αναλάβει το σώμα. Η πρακτική μας ορίζει ότι όταν καταφέρετε τελικά και ολοκληρωτικά να γίνετε ήρεμοι πρέπει να είστε συνειδητοί ότι κάνετε τις ασκήσεις και έχετε ακόμα λίγη συνείδηση. Αυτό δεν είναι προσκόλληση. Εάν δεν συνειδητοποιείτε τον εαυτό σας τότε τι μπορείτε να καλλιεργήσετε; Ένας Φο δεν θα είχε συναίσθηση του εαυτού του; Δεν είναι έτσι.

 

Ερώτηση: Πώς πρέπει εμείς που ασκούμε Φάλουν Γκονγκ να σχετιζόμαστε με τους Βουδιστές φίλους μας;

 

Δάσκαλος: Θα σας πω ότι δεν πρέπει να θεωρείτε τους σημερινούς θρησκευτικούς οπαδούς ότι είναι καλλιεργητές. Θα σας πω μια αλήθεια: Οι Θεοί και οι Φο απλά δεν αναγνωρίζουν τις θρησκευτικές μορφές κάτω ή τους ανθρώπους που είναι σταθεροί στην ίδια την θρησκεία. Αναγνωρίζουν μόνο την αληθινή καλλιέργεια, διότι οι θρησκείες είναι το προϊόν των πιο πρόσφατων γενεών. Στον καιρό του ο Σακιαμούνι δεν ίδρυσε μία θρησκεία. Ο Σακιαμούνι δημιούργησε μία κοινή μορφή καλλιέργειας. Προκειμένου να μην αφήσει τους ανθρώπους να προσκολληθούν σε πράγματα, έκανε τον καθένα να αφήσει την οικογένειά του και να πάει να διαλογιστεί στα δάση ή σε σπηλιές βουνών. Ήταν οι πιο πρόσφατες γενεές που δημιούργησαν θρησκευτικές μορφές, και είναι οι άνθρωποι στην κοινωνία που το αποκαλούν θρησκεία. Οι άνθρωποι σήμερα δεν το καταλαβαίνουν, και έχουν αλλάξει [τον τρόπο του Σακιαμούνι] σε κάτι με θρησκευτική μορφή. Όσον αφορά τη θρησκεία, οι Θεοί και οι Φο δεν την αναγνωρίζουν. Δεν είναι ότι μόλις βαπτιστείτε ή όταν σας δεχτούν σε κάποιο μοναστικό τάγμα οι Θεοί και Φο θα σας αναγνωρίσουν· είναι άνθρωποι που το κάνουν. Και δεν είναι ότι μόλις βαπτιστείτε ή σας δεχτούν σε τάγμα θα ανεβείτε σίγουρα σε ουράνιο βασίλειο· δεν είναι ότι μόλις προσηλυτιστείτε στο Βουδισμό ανήκετε στη Βουδιστική σχολή. Οι Φο κοιτάζουν εάν ένα άτομο είναι ειλικρινές όταν ορκιστεί, και το αν πραγματικά καλλιεργηθεί. Οι Φο δεν αναγνωρίζουν μορφές· αυτές αναγνωρίζονται από τις θρησκείες.

 

Όσον αφορά τους Βουδιστές φίλους, χειριστείτε τους απλά ως κανονικά άτομα, οι άνθρωποι μπορούν να πιστέψουν ό,τι θέλουν. Εφόσον καλλιεργείστε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, θα έρθετε σίγουρα σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Ακόμα κι αν έχουν συγκεκριμένα πιστεύω, δεν έχουν κανέναν τρόπο να πετύχουν την αληθινή καλλιέργεια, έτσι απλά χειριστείτε τους ως συνηθισμένους φίλους, αυτό είναι όλο.

 

Ερώτηση: Από την αρχή της εξάσκησης του Φάλουν Γκονγκ, έχω σταματήσει να θέλω να διαβάζω τα σχολικά κείμενά μου, και θέλω μόνο να καλλιεργηθώ ολόψυχα.

 

Δάσκαλος: Θα μιλήσω για αυτό από δύο γωνίες. Η μία είναι ότι ίσως η κατανόηση αυτού του ατόμου είναι πολύ υψηλή και η βάση του είναι πολύ καλή. Έλαβε τον Νόμο επιτόπου και συνειδητοποίησε αμέσως τι είναι αυτό, και στην καλλιέργεια ανεβαίνει εξαιρετικά γρήγορα. Εφόσον η βάση του είναι καλή και η κατανόησή του είναι υψηλή, μπορεί να εγκαταλείψει πολλές προσκολλήσεις, και η ουσία της ζωής του δεν έχει εκτεθεί, είναι μόνο ότι η επιφάνειά του έχει μολυνθεί από τον επίγειο κόσμο. Μόλις αφαιρεθεί η επιφανειακή ρύπανση, θα συνειδητοποιήσει τις αλήθειες του Νόμου του Φο, διότι δεν ήταν προσκολλημένος με τα ανθρώπινα πράγματα από την αρχή. Τότε αυτός ο τύπος ατόμου μετρά ως ο τύπος που είναι σχετικά καλός για τον οποίο μόλις μίλησα.

 

Μια άλλη κατάσταση είναι ότι η βάση ενός ατόμου είναι πολύ καλή και στην καλλιέργεια γνωρίζει ότι ο Μεγάλος Νόμος είναι καλός, αλλά δεν έχει ακόμα εντελώς και λογικά καταλάβει τις απαιτήσεις του Μεγάλου Νόμου για την καλλιέργεια. Αυτό το είδος κατάστασης μπορεί επίσης να εμφανιστεί μεταξύ εκείνων που έχουν επηρεαστεί από προηγούμενες μεθόδους καλλιέργειας ή από μοναχούς ή μοναχές.

 

Όποια και αν είναι η περίπτωση, δεν μπορείτε να πάτε στα άκρα. Το ότι σας λέω να καλλιεργείστε μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων υπαγορεύεται από τη μέθοδο καλλιέργειας του Μεγάλου Νόμου. Επιπλέον, ο Μεγάλος Νόμος απαιτεί οι καλλιεργητές να είναι εξαιρετικοί οπουδήποτε καλλιεργούνται. Εάν είστε μαθητής, τότε πρέπει να κάνετε καλή δουλειά στις σπουδές σας, εάν είστε μέλος της κοινωνίας, πρέπει να κάνετε την δουλειά σας καλά, και ταυτόχρονα να είστε καλλιεργητής.

 

Ερώτηση: Μελετώ τον Νόμο και κάνω τις ασκήσεις για ένα χρόνο, αλλά ακόμα έχω κάρμα σκέψης. Είμαι ανήσυχος να μάθω: τι θα πρέπει να γίνει;

 

Δάσκαλος: Οι μαθητές μας είναι όλοι αρκετά καλοί. Πραγματικά, το να είστε σε θέση να συνειδητοποιήσετε τα δικά σας ελαττώματα σημαίνει ότι καλλιεργείστε. Καταλαβαίνω τι λέει. Μόλις τώρα σας είπα για κάτι, δηλαδή, ότι όταν έρχεστε να ασκήσετε Φάλουν Γκονγκ, θα καθαρίσω το σώμα σας, και βασικά θα καθαριστεί πλήρως το μεγαλύτερο στρώμα των μορίων που αποτελούν την επιφάνεια ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένου του μέρους που είναι οι σκέψεις σας. Αλλά θέλω ακόμα να αφήσω ένα μέρος που θα σας επιτρέψει να ζείτε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους και να διατηρηθεί η κατάσταση καλλιέργειάς σας μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Αυτό που εννοώ είναι, όταν ένα άτομο δεν έχει καθόλου ανθρώπινα συναισθήματα, δεν μπορεί να ζήσει στον ανθρώπινο κόσμο. Χωρίς αυτά των ανθρώπων δεν θα θέλατε να μείνετε μεταξύ των ανθρώπων για ούτε ένα λεπτό. Σας λέω να μην παράγετε περισσότερες προσκολλήσεις και να κάνετε το καλύτερό σας να εγκαταλείψετε τις υπάρχουσες ανθρώπινες προσκολλήσεις σας.

 

Πραγματικά, μιλώντας από μια άλλη προοπτική, μπορώ τελείως να αφαιρέσω όλες εκείνες τις σκέψεις που έχετε, να αφαιρέσω όλες τις κακές σκέψεις σας, και άμεσα να αφαιρέσω τις προσκολλήσεις σας. Όμως αυτό δεν θα έκανε, δεν θα ήταν καλλιέργεια. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που μπορώ να κάνω: να σας καθαρίσω αρχίζοντας από την επιφάνεια και να κάνω τις σκέψεις σας να φθάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο αγνότητας, όμως λίγο πρέπει να παραμείνει για λόγους καλλιέργειας. Εάν αφαιρούσα περισσότερο, δεν θα ήσασταν σε θέση να εξασκηθείτε. Για να σας επιτρέψω να καλλιεργηθείτε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, θα καθαρίσω το σώμα σας από τον εσωτερικό μικρόκοσμο. Η εξωτερική επιφάνεια δεν θα έχει πάρα πολλές θεϊκές δυνάμεις να εκδηλώνονται, και αυτό θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε την κατάσταση όπου καλλιεργείστε μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Θα σας καθαρίσω από το πιο μικροκοσμικό μέρος της ζωής σας, από το εσωτερικό στο εξωτερικό, έως ότου καθαριστούν τα πράγματα μέχρι την επιφάνεια, όταν εξαλείψετε τα τελευταία κομμάτια που παραμένουν, Ολοκληρώνεστε. Τα επιφανειακά πράγματα που δεν έχουν ακόμα εξαλειφθεί είναι για το τελικό βήμα της καλλιέργειας. Αφήνονται σκόπιμα για σας και σας επιτρέπουν να διατηρήσετε την κατάσταση με την οποία καλλιεργείστε μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Όταν εκείνο το μικρό κομμάτι εγκαταλειφθεί, θα είστε αληθινά ανίκανοι να μείνετε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, και δεν θα έχετε κανένα ενδιαφέρον για τις ανθρώπινες υποθέσεις. Αυτή η κατάσταση θα προκύψει. Έτσι μόνο στο τελικό βήμα το τελευταίο κομμάτι θα εξαλειφθεί τελείως.

 

Αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος. Μπορεί να σας επιτρέψει και να καλλιεργηθείτε μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων και να ζήσετε κανονικά μεταξύ τους. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να θέσετε αυστηρές απαιτήσεις για τον εαυτό σας, και δεν μπορείτε να έχετε προσκολλήσεις τόσο ισχυρές όσο έχουν οι καθημερινοί άνθρωποι. Εφόσον περπατάτε αυτήν την πορεία και καλλιεργείστε με αυτόν τον τρόπο, θα σας πω: εάν προς το παρόν έχετε μερικές ανθρωπίνου τύπου προσκολλήσεις ή σκέψεις, μην σας γίνει βάρος, διότι αυτά αφήνονται σκόπιμα για σας. Πρέπει να προειδοποιήσουμε ενάντια σε μια άλλη τάση, επίσης: μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καλλιεργηθεί επιμελώς από την αρχή, έτσι μόλις με ακούνε να το θέτω έτσι, [θα σκεφτούν,] "Α!, αυτό αφήνεται για μένα. Τότε δεν θα ανησυχήσω για αυτό." Ικανοποιούνται, δεν αποδυναμώνουν τις προσκολλήσεις τους, και δεν βάζουν αυστηρές απαιτήσεις για τον εαυτό τους. Αυτό δεν κάνει, διότι δεν είναι καλλιέργεια.

 

Ερώτηση: Μπορούμε να παντρευτούμε;

 

Δάσκαλος: Σας έχω αφήσει τους παράγοντες που θα σας επιτρέψουν να ζήσετε μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Ελπίζω ότι ανάμεσα στους μαθητές μας που είναι νέοι ακόμα να δημιουργήσουν οικογένειες και να αρχίσουν καριέρες. Εάν στο μέλλον ολόκληρος ο κόσμος επρόκειτο να έρθει να μελετήσει τον Μεγάλο Νόμο και κανένας δεν επρόκειτο να δημιουργήσει μια οικογένεια, τότε η ανθρώπινη κοινωνία θα τελείωνε και δεν θα υπήρχε πια. Αυτό δεν θα λειτουργούσε. Επίσης, οι νέοι πρέπει να αφήσουν απογόνους, και πρέπει να αφήσετε μια μέθοδο καλλιέργειας για τη νέα ανθρωπότητα του μέλλοντος.

 

Ερώτηση: Πόσο μεγάλος είναι ο παράδεισος του Φάλουν;

 

Δάσκαλος: Ο παράδεισος Φάλουν είναι εξαιρετικά μεγάλος. (Γελάει) έχει αμέτρητα αισθανόμενα όντα, και μια μυριάδα από Φο, Μποντισάτβες, και Άρχατ.

 

Ερώτηση: Μόλις αρχίσει την εξάσκηση του Φάλουν Γκονγκ μπορεί κάποιος να ψέλνει το "Βούδα Αμιτάμπα";

 

Δάσκαλος: Το να ψέλνετε το όνομα του Βούδα είναι καλλιέργεια, και το να ψέλνετε το Βούδα Αμιτάμπα είναι καλλιέργεια με τον τρόπο καλλιέργειας του Βουδισμού της Αγνής Γης. Εάν καθώς ασκείτε Φάλουν Γκονγκ επίσης ψέλνετε το Βούδα Αμιτάμπα τότε ανακατεύετε αυτό στην εξάσκησή σας. Δεν σας λέω ότι πρέπει να καλλιεργήσετε το Φάλουν Ντάφα, εάν δεν μπορείτε πραγματικά να το εγκαταλείψετε, τότε ψάλετε το Βούδα Αμιτάμπα, εφόσον σας έχουμε ξεκαθαρίσει την αρχή. Στην Τελική Περίοδο του Νόμου είναι πολύ δύσκολη η Ολοκλήρωση στις θρησκείες. Μερικοί άνθρωποι μιλούν για το να πάρουν κάρμα στα Ουράνια, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο πιστεύουν οι καθημερινοί άνθρωποι. Οι άνθρωποι πρέπει να καλλιεργήσουν τις σκέψεις τους σε ένα αρκετά καλό σημείο, και το αρχικό κάρμα τους πρέπει να αφαιρεθεί με την καλλιέργεια, αφήνοντας μόνο ένα μικρό κομμάτι προσκολλήσεων, οι οποίες πρόκειται βαθμιαία να περικοπούν. Εκείνη την περίοδο μια ειδική κατάσταση θα προκύψει, και είναι μόνο τότε που κάποιο άτομο μπορεί να πάρει το κάρμα στα Ουράνια. Εάν πάρετε ένα εξαιρετικά βρώμικο σώμα σε κάποια απόλυτα καθαρά Ουράνια, ή σε έναν Παράδεισο ενός Φο, πού θα σας τοποθετούσαν; Σωστά;

 

Ερώτηση: Όταν κάνω τις ασκήσεις στη βαθιά νύχτα αισθάνομαι ότι υπάρχει ένας δαίμονας που με παρενοχλεί. Είναι επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τις ασκήσεις στη μέση της νύχτας;

 

Δάσκαλος: Εάν καλλιεργείτε αληθινά το Φάλουν Ντάφα και δεν ανακατεύετε οποιαδήποτε άλλα πράγματα στην εξάσκησή σας, είναι εγγυημένο ότι τίποτα δεν θα τολμήσει να σας βλάψει. Μερικές φορές ένας νέος μαθητής θα αναμίξει άλλα πράγματα στην εξάσκησή του, οπότε σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείτε να πείτε ότι καλλιεργεί τον τρόπο του Μεγάλου Νόμου. Εάν δεν κάνετε πράγματα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Νόμου, εάν κάνετε μόνο τις ασκήσεις, εάν δεν καλλιεργείστε αληθινά, τότε εάν προκύψουν προβλήματα δεν θα είναι εύκολο για μένα να σας φροντίσω - ακόμα κι αν φωνάξετε το όνομά μου. Λέτε, "Δάσκαλε, γιατί δεν με φροντίζετε;" Αλλά καλλιεργείτε τον Μεγάλο Νόμο; Καλλιεργείστε σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου; Έτσι δεν είναι; Η καλλιέργεια της Φύσης του Φο είναι σοβαρή.

 

Ερώτηση: Είναι εντάξει να εξασκώ Τάι Τσι μαζί με το Φάλουν Γκονγκ;

 

Δάσκαλος: Δεν είναι εντάξει. Το Τάι Τσι, το Σινγκ Γι, το Μπα Γκουά - αυτές οι πολεμικές μορφές έχουν τσιγκόνγκ ενσωματωμένο μέσα τους. Αλλά η εξάσκηση άλλων πολεμικών τεχνών δεν πειράζει, είτε είναι η Μακριά Γροθιά, η Γροθιά Πλημμύρα, η Νότια Γροθιά, το Σαολίν, κλπ.... - κανένα από αυτά δεν είναι πρόβλημα. Αλλά το Τάι Τσι είναι σίγουρα τσιγκόνγκ. Οι άνθρωποι σήμερα δεν γνωρίζουν πώς πρέπει να χρησιμοποιήσουν το Τάι Τσι. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν το Τάι Τσι να είναι σωματική αγωγή για την άσκηση των σωμάτων τους. Πραγματικά, το Τάι Τσι έχει πολλά πράγματα της εσωτερικής - εξωτερικής καλλιέργειας μέσα του. Οι άνθρωποι σήμερα δεν γνωρίζουν πώς να καλλιεργηθούν. Αυτό είναι επειδή ο Τζανγκ Σανφένγκ δεν άφησε τον βασικό Νόμο του Τάι Τσι στους ανθρώπους, και άφησε μόνο τις κινήσεις, και έτσι οι άνθρωποι που ήρθαν μετά από αυτόν δεν μπορούσαν να καλλιεργηθούν με αυτό. Μην κοιτάτε το πόσο ήρεμες φαίνονται οι κινήσεις του Τάι Τσι, εφόσον οι δυνάμεις τους δεν είναι στην επιφανειακή διάσταση. Σε αυτήν την ανθρώπινη πλευρά το χέρι σας δεν είναι, ανεξάρτητα από το πόσο γρήγοροι είστε, τόσο γρήγορο όσο το χέρι [του ειδήμονος στο Τάι Τσι]. Τον βλέπετε να κινείται πολύ αργά, αλλά κινείται σε μια άλλη διάσταση. Είναι όπως οι αρχαίες ιστορίες που ακούτε, όπου ένας αθάνατος μπορεί να περπατάει κανονικά αλλά εκείνοι που τον ακολουθούν ιππεύοντας δεν μπορούν να τον φτάσουν. Στους συνηθισμένους ανθρώπους φαίνεται να περπατάει αρκετά αργά, αλλά πραγματικά, κινείται σε άλλους χωροχρόνους.

 

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να ρίξουν μια γροθιά γρήγορα, αλλά δεν θα μπορούσαν ποτέ να συγκριθούν με τις ταχύτητες άλλων χωροχρόνων. Γι’ αυτό ακόμα κι αν βλέπετε στο Τάι Τσι να επεκτείνουν τις γροθιές και τις παλάμες τους αργά, ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορες είναι οι κινήσεις σας δεν είναι τόσο γρήγορες όσο αυτοί, διότι έχουν φθάσει εκεί πολύ πριν από εσάς. Είναι απλά ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να φθάσουν σε εκείνο το επίπεδο. Επιπλέον, οι παλάμες τους φέρουν υπερφυσικές ικανότητες, και τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να αντέξουν εκείνες τις ικανότητες. Οι πολεμικές τέχνες φαίνονται σπουδαίες στις ταινίες. Έτσι γιατί στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι φαίνεται να κινούν τα χέρια τους εδώ και εκεί, ή τυχαία να χτυπάνε με τα πόδια τους ή να κλωτσάνε, αλλά ακόμα δεν βλέπετε από που προέρχονται οι ειδικές δυνάμεις των πολεμικών τεχνών; Γιατί οι κινήσεις τους δεν μοιάζουν με το πώς πρέπει να είναι οι πολεμικές τέχνες; Είναι επειδή δεν έχουν εξαιρετικές ικανότητες. Εάν είχαν οποιεσδήποτε εξαιρετικές ικανότητες, οι άνθρωποι δεν θα είχαν κανέναν τρόπο να αποφύγουν τα χτυπήματά τους. Δεν λειτουργεί εάν προσπαθήσουν να εκτελέσουν εκείνες τις κινήσεις χωρίς τις απαιτούμενες [υπερφυσικές] δεξιότητες. Έτσι ο λόγος για τον οποίο σήμερα οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιδείξουν το μεγαλείο των πολεμικών τεχνών είναι επειδή δεν έχουν τις εσωτερικές και εξωτερικές υπερφυσικές ικανότητες.

 

Το Τάι Τσι μπορεί να επιτρέψει σε ένα άτομο να κινηθεί σε άλλες διαστάσεις, είναι εκ φύσεως μέρος της καλλιέργειας, έτσι μετρά πλήρως ως μέθοδος τσιγκόνγκ. Μόνο όταν το σώμα ενός ατόμου αλλάζει καθώς ασκείται και το επίπεδο σκέψης του βελτιώνεται μπορεί η εξάσκησή του να παράγει πράγματα. Θα σας πω ότι η καλλιέργεια σε έναν Τάο ή έναν Θεό είναι ασύγκριτα ιερή. Δεν είναι όπως οι άνθρωποι το φαντάζονται. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τώρα τις εκφυλισμένες ιδέες του σήμερα και της σημερινής εποχής για να φανταστούν πως ήταν οι αρχαίοι. Οι αρχαίοι άνθρωποι δεν ήταν έτσι.

 

Ερώτηση: Όταν ο Τροχός του Νόμου περιστρέφεται δεξιόστροφα και αντίθετα από τη φορά των δεικτών του ρολογιού θα περιστραφεί με έναν κεκλιμένο τρόπο ή προς τα πίσω;

 

Δάσκαλος: Ναι, θα ρυθμίσει το σώμα σας σύμφωνα με το πώς το σώμα σας πρέπει να ρυθμιστεί. Περιστρέφεται με αυτόν και εκείνον τον τρόπο προκειμένου να ρυθμίσει κατάλληλα το σώμα σας. Όταν ο τροχός του Νόμου πρωτορυθμίζει το σώμα ενός ατόμου θα περιστρέφεται με οποιονδήποτε τρόπο χρειάζεται, και δεν θα έχει μια σταθερή ταχύτητα. Μόλις ρυθμιστεί το σώμα, ο Τροχός του Νόμου θα σταθεροποιηθεί στην κάτω κοιλιακή χώρα. Εκεί θα περιστρέφεται δεξιόστροφα εννέα φορές, αντίθετα από τη φορά των δεικτών του ρολογιού εννέα φορές, το οποίο είναι η κανονική του κατάσταση.

 

Ερώτηση: Όταν κάνω τις ασκήσεις ο γιος μου αντιτίθεται.

 

Δάσκαλος: Ναι, μερικοί άνθρωποι θα έχουν καταστάσεις όπως αυτές όπου τα οικογενειακά μέλη αντιτίθενται [στην εξάσκηση]. Όμως εξαρτάται ακόμα από σας. Τελικά, θα υπάρχουν δοκιμασίες όταν ένα άτομο αρχίσει την καλλιέργεια. Έτσι ίσως ένας δαίμονας θα χρησιμοποιήσει το γιο σας ώστε να σας παρεμποδίσει. Εάν αληθινά εισέλθετε στην καλλιέργεια του Μεγάλου Νόμου, και κατορθώσετε να καλλιεργηθείτε αληθινά, τότε θα το φροντίσω εγώ. Θα εξετάσω ποιες είναι οι σκέψεις σας όταν είστε στη μέση της παρέμβασης, και θα δω εάν θέλετε ακόμα να ασκηθείτε, εφόσον η καλλιέργεια της Φύσης του Φο είναι σοβαρή και δεν θα κάνει εάν η θέλησή σας δεν είναι σταθερή.

 

Ερώτηση: Είναι καλύτερα να καθόμαστε στον ολόκληρο λωτό όταν κάνουμε τον διαλογισμό, σωστά;

 

Δάσκαλος: Η απαίτηση είναι τελικά να επιτευχθεί ο ολόκληρος λωτός. Εξασκήστε το βαθμιαία, και ο καθένας θα είναι σε θέση να καθίσει στον ολόκληρο λωτό. Στην Κίνα ηλικιωμένοι άνθρωποι πάνω από ογδόντα χρονών ήταν ικανοί βαθμιαία να σταυρώσουν και τα δύο πόδια, έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εφ' όσον ασκείστε, θα κατορθώσετε βαθμιαία να τα σταυρώσετε. Δεν είναι ότι μπορείτε να το κάνετε έτσι απλά, και πιέζοντάς τα δεν θα λειτουργήσει. Εάν πείτε ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε τα πόδια σας σταυρωμένα ακόμη και στη θέση του μισού λωτού, τότε εφόσον δεν μπορείτε να κρατήσετε τα πόδια σας έτσι, καθίστε χαλαρά στο Ινδικό τρόπο. Εάν πείτε, "δεν μπορώ να καθίσω ακόμη και στο Ινδικό τρόπο," τότε σηκώστε [τα πόδια σας] επάνω λίγο. Όταν είστε σε θέση να συνεχίσετε να κάθεστε, τα πόδια σας θα χαμηλώσουν βαθμιαία - θα χαμηλώνουν κάθε φορά - και στο τέλος όταν κατέβουν κάτω θα κάνετε τον μισό λωτό. Όταν κάνετε τον μισό λωτό τα πόδια σας θα προεξέχουν επάνω πολύ ψηλά, αλλά δεν πειράζει. Κάθε φορά που θα κάνετε τις ασκήσεις θα διαπιστώσετε ότι τα πόδια σας χαμηλώνουν λίγο, και κάθε φορά θα το κάνουν αυτό. Όταν χαμηλώσουν τελείως και όταν στον μισό λωτό και τα δύο πόδια σας ανταποκρίνονται πλήρως στα πρότυπα του να είναι επίπεδα, τότε πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τον ολόκληρο λωτό. Εφ' όσον τα πόδια σας είναι επίπεδα και μπορείτε να πάρετε το άλλο πόδι σας και να το βάλετε από πάνω, θα είναι η θέση του ολόκληρου λωτού.

 

Ερώτηση: Γιατί λέτε ότι τα παιδιά του μικτού αίματος είναι αξιολύπητα; Ένα άτομο μπορεί να είναι Κινέζος σε αυτήν την ζωή, και έπειτα αλλοδαπός στην επόμενη, και υπάρχουν όλων των ειδών οι φυλές και οι κύριες ψυχές στη Γη.

 

Δάσκαλος: Στη διαδικασία της μετενσάρκωσης είναι η κύρια ψυχή που μετενσαρκώνεται, ενώ αυτό που έχει ανάμικτο αίμα είναι το σαρκικό σώμα. Οι διαφορετικοί Θεοί δημιούργησαν τους διαφορετικούς λαούς τους, και στην ιστορία εκείνοι οι Θεοί έχουν όλοι φροντίσει τους ανθρώπους που αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν. Οι λευκοί άνθρωποι είναι λευκοί άνθρωποι, οι μαύροι άνθρωποι είναι μαύροι άνθρωποι, και οι άνθρωποι της κίτρινης φυλής είναι άνθρωποι της κίτρινης φυλής. Οποιοδήποτε έθνος στον κόσμο είναι μια φυλή που αντιστοιχεί με τα ουράνια. Μετά την ανάμιξη του αίματος οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον την αντιστοιχία τους με τους Θεούς στα ουράνια. Και έπειτα είναι δυνατό ότι κανένας από τους Θεούς που δημιούργησαν τους ανθρώπους δεν θα τους φροντίσει. Κατόπιν όσον αφορά αυτούς τους ανθρώπους, είναι πολύ αξιολύπητοι. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναρωτιούνται τι να κάνουν, τότε. Θα σας πω, μην στεναχωριέστε. Μιλώ για την κατάσταση του ανθρώπου στην επιφάνεια. Εφόσον οι κύριες ψυχές των ανθρώπων δεν έχουν αναμιχθεί, εάν οι άνθρωποι θέλουν να καλλιεργηθούν μπορώ να σας επιτρέψω να καλλιεργηθείτε. Εάν μπορείτε να καλλιεργηθείτε ως το τελευταίο βήμα μπορείτε να Ολοκληρωθείτε επίσης, και δεν θα υπάρξει καμία διαφορά. Η καλλιέργεια δεν θα είναι ζήτημα.

 

Εάν ένα καθημερινό άτομο βρίσκεται στην κατάσταση [που συζητήσαμε μόλις] τότε θα έχει μια πολύ αξιολύπητη ζωή. Οι Θεοί ψηλά δεν θα αναγνωρίσουν μια περιοχή όπου υπάρχει συγκέντρωση μικτών φυλών, έτσι κανονικά οι άνθρωποι σε μια τέτοια περιοχή θα είναι άποροι και θα έχουν μια σκληρή ζωή.

 

Ερώτηση: Τα Κινεζικά παιδιά που σπουδάζουν στις ξένες χώρες λαμβάνουν Δυτική εκπαίδευση. Εάν στην καλλιέργεια χρησιμοποιούν ξένες γλώσσες για να καταλάβουν το Τζούαν Φάλουν, μπορούν να πάνε στον παράδεισο που αντιστοιχεί στους ανθρώπους της κίτρινης φυλής;

 

Δάσκαλος: Το κύριο πνεύμα θα πάει από οπουδήποτε ήταν, έτσι η επιφάνεια του ανθρώπινου σώματος δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Εάν καλλιεργηθούν καλά θα Ολοκληρωθούν το ίδιο. Θα είναι δύσκολο να καταλάβουν τις επιφανειακές έννοιες στα Κινέζικα [εάν προσπαθήσουν να μελετήσουν την Κινεζική εκδοχή αφού έχουν ζήσει στη Δύση], και αυτή η επιφανειακή διαφορά είναι ανεπίλυτη. Αλλά στην καλλιέργεια, οι εσωτερικές έννοιες που υπερβαίνουν την ανθρωπότητα δεν θα επηρεαστούν.

 

Ερώτηση: Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πολύ αναπτυγμένος. Γιατί τα ζώα είναι ικανά να ελέγξουν τους ανθρώπους;

 

Δάσκαλος: Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι καθόλου αναπτυγμένος. Είναι μόνο οι άνθρωποι που τον θεωρούν αναπτυγμένο. Επιπλέον, οι άνθρωποι οι ίδιοι γνωρίζουν ότι πάνω από εβδομήντα τοις εκατό του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι αναξιοποίητο. Πραγματικά, [εκείνα τα μέρη] έχουν κλειδωθεί από τους Θεούς. Μόλις ένας οργανισμός, οποιοδήποτε είδος και αν είναι αυτό, αποκτήσει νοημοσύνη, υπερβαίνει το επίπεδο στο οποίο κατοικεί και μπορεί τότε να έχει δύναμη πάνω στις άλλες ζωές. Αν και οι αρχές των ουρανών δεν θα ανεχθούν [τον χειρισμό από αυτούς τέτοιων δυνάμεων], όταν οι άνθρωποι κάνουν κακά πράγματα και ακολουθούν εκείνα τα πράγματα, είναι το ίδιο σαν οι άνθρωποι να προσκαλούν [εκείνα τα πράγματα] επιδιώκοντάς τα. Εκμεταλλεύεται αυτήν την κατάσταση και μπορεί έτσι να ελέγξει τους ανθρώπους.

 

Ερώτηση: Πώς πρέπει η σύνδεση μεταξύ του γκονγκ και του Νόμου να κατανοηθεί; Τι σύνδεση έχει η βελτίωση στο Φάλουν Γκονγκ με τις αρχές του Νόμου;

 

Δάσκαλος: Έχω μιλήσει ήδη πολύ ξεκάθαρα για αυτά τα πράγματα στο Τζούαν Φάλουν. Εάν πρόκειται να μιλήσουμε για αυτό, είναι απέραντο, έτσι θα πω λίγα. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις θεωρητικές συζητήσεις πάντα αμφισβητούσαν ποιο είναι πρώτο, η ύλη ή το πνεύμα· πάντα είχαν ιδεολογικά επιχειρήματα. Θα σας πω σε όλους ότι η ύλη και ο νους είναι ένα και το αυτό. Το Γκονγκ είναι ο Νόμος, και ο Νόμος είναι Γκονγκ, γιατί ο ίδιος ο νους είναι ύλη. Υπάρχουν πρότυπα για την βελτίωση του σίνσινγκ των καλλιεργητών, παίρνει την εμφάνιση ενός μέτρου σύγκρισης. Όταν ανεβαίνει το σίνσινγκ, το γκονγκ ανεβαίνει, επίσης. Το Γκονγκ σχηματίζει μία στήλη γκονγκ επάνω από το κεφάλι σας, και υπάρχουν βαθμολογημένα σημάδια στα περιθώρια της στήλης του γκονγκ. Αυτά είναι τα πρότυπα που δείχνουν το ύψος του σίνσινγκ ενός ατόμου. Όσο βελτιώνεται το σίνσινγκ, το μέτρο σύγκρισης αυξάνεται· και καθώς αυξάνεται προς τα πάνω, το γκονγκ αυξάνεται προς τα πάνω. Και η εξέλιξη του γκονγκ είναι εξαιρετικά γρήγορη. Εξαρτάται από το εάν το σίνσινγκ σας ανεβαίνει ή όχι. Εάν ανεβεί το σίνσινγκ, τότε το γκονγκ ανεβαίνει. Επομένως η αρχή ότι το γκονγκ είναι τόσο υψηλό όσο το σίνσινγκ είναι μια απόλυτη αλήθεια. Σε κάθε σχολή είναι έτσι· είναι μόνο ότι οι κατώτερες μέθοδοι δεν το καταλαβαίνουν, αυτό είναι όλο.

 

Οι Δυτικές θρησκείες δεν μιλούν για το γκονγκ. Ούτε όταν ο Βούδας Σακιαμούνι διέδωσε τον Νόμο δεν μίλησε για το γκονγκ· μόνο ο Ταοισμός μιλάει για το γκονγκ. Τα πράγματα που συζητώ καλύπτουν όλα τα πράγματα των Φο, των Τάο, και των Θεών, και όλοι οι Θεοί και οι Νόμοι εμφανίστηκαν μέσω της Φώτισης στον θεμελιώδη Νόμο του σύμπαντος. Διδάσκοντας τον Νόμο προσπαθώ όσο μπορώ για να καταλάβετε. Χρησιμοποιώ οποιουσδήποτε όρους μπορούν να σας επιτρέψουν να καταλάβετε. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι οι Δυτικές θρησκείες δεν είναι καλλιέργεια και ότι ο Ανατολικός θρησκευτικός διαλογισμός είναι. Δεν είναι οι Δυτικές [θρησκείες] καλλιέργεια; Οι Δυτικές θρησκείες είναι καλλιέργεια επίσης. Ο Ιησούς είπε ότι εάν έχετε πίστη σε αυτόν, τότε μπορείτε να εισέλθετε στο Βασίλειο του Ουρανού. Τι εννοούσε; Ο Ιησούς μιλούσε πάντα για πράγματα στην επιφάνεια και είπε στους ανθρώπους πώς να συμπεριφερθούν. Είναι ακριβώς όπως στον Δυτικό πολιτισμό· δεν εξηγούν τις εσωτερικές έννοιες, και εφ' όσον ενεργείτε [σωστά] θα κάνει. Οι άνθρωποι σήμερα δεν γνωρίζουν τι είναι η "πίστη" για την οποία μίλησε ο Ιησούς [σε ένα βαθύτερο επίπεδο]. Ο Ιησούς είπε ότι εάν έχετε πίστη σε αυτόν τότε μπορείτε να εισέρθετε στο Βασίλειο του ουρανού. Πραγματικά, ως προς την πίστη, μόνο πράττοντας σύμφωνα με αυτά που είπε ο Ιησούς είναι αληθινή πίστη. Εάν δεν πράξετε σύμφωνα με αυτά που είπε ο Ιησούς, είναι αυτό αληθινή πίστη; Εάν ένα άτομο πηγαίνει στην εκκλησία και λέει "Αμήν" πριν φάει αλλά μόλις είναι έξω στον κόσμο πάντα κάνει κακά πράγματα, θα μπορούσε αυτό να ονομαστεί πίστη στον Ιησού; Αυτά που έλεγε ο Ιησούς ήταν περιορισμένα σε μόνο μία πρόταση - "πιστέψτε σε εμένα και μπορείτε να εισέλθετε στο Βασίλειο του Ουρανού"; Γιατί ο Ιησούς συζήτησε τόσες πολλές αρχές για την συμπεριφορά κάποιου; Εάν ενεργείτε σύμφωνα με αυτά που είπε, τότε μπορείτε να εισέρθετε στο Βασίλειο του Ουρανού. Δεν είναι αυτό που εννοεί; Η πίστη είναι ένας γενικός όρος. Εάν δεν καλλιεργείστε ή δεν βελτιώνεστε θα μπορούσατε να εισέλθετε στο Βασίλειο του Ουρανού; Βέβαια, ίσως πηγαίνετε στην εκκλησία όταν έρθει η ώρα. Αλλά πιστεύετε στους Θεούς απλά επειδή έχετε πει πολλές φορές το όνομα του Κυρίου; Απλά περιμένετε να εισέλθετε στο Βασίλειο του Ουρανού; Αυτό δεν κάνει.

 

Τότε ποιος είναι ο σκοπός της εξομολόγησης; Η εξομολόγηση είναι όταν ένα άτομο γνωρίζει ότι έκανε ένα λάθος και θέλει να τα πάει καλύτερα. Δεν ισχύει όταν εξομολογηθεί ένα άτομο ενώ ακόμα κάνει εκείνο το ίδιο λάθος. Πέστε ότι σήμερα σκοτώσατε ένα άτομο, [και πείτε] "παρακαλώ συγχώρεσε με," και έπειτα σκοτώνετε έναν άλλον αύριο και εξομολογείστε πάλι και ζητάτε συγχώρεση. Ποιος θα σας συγχωρούσε; Βλέπετε την ιδέα, σωστά; Πρέπει να σταματήσετε να κάνετε λάθη και να ορκιστείτε να μην διαπράξετε πάλι εκείνες τις πράξεις, και αληθινά να μην τις κάνετε πάλι. Όταν ανακαλύψετε ότι έχετε μια κακή σκέψη, στην εξομολόγηση θα πείτε στον Ιησού: "Ιησού Χριστέ, σώσε με, γιατί έχω κακές σκέψεις." Τότε εάν στην καθημερινή ζωή σας συμπεριφερθείτε καλύτερα, δεν βελτιώνετε το ανθρώπινο σίνσινγκ; Αυτό δεν είναι καλλιέργεια του εαυτού σας; Ο Ιησούς δεν μίλησε για το γκονγκ επειδή "η καλλιέργεια εξαρτάται από εσάς τον ίδιο ενώ το γκονγκ εξαρτάται από τον δάσκαλο." Θέλω τα σώματά σας να πετύχουν στην καλλιέργεια και να τα αλλάξω όλα, έτσι δίνω έμφαση στο γκονγκ. Ο Ιησούς δεν μίλησε για το γκονγκ επειδή δεν χρειάζεται να ξέρετε για αυτό. Εστιάζεστε μόνο στην καλλιέργεια της καρδιάς σας, και το γκονγκ θα φροντιζόταν από τον Ιησού, έτσι ο Ιησούς δεν μίλησε για το γκονγκ. Καλλιέργεια είναι το να καλλιεργείτε μακριά τις κακές σκέψεις και τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Όσο βελτιώνεται το επίπεδό σας, ο δάσκαλος θα κάνει το κομμάτι του και θα εξελίξει το γκονγκ για σας. Αυτή είναι η ιδέα.

 

Ερώτηση: Ο Βούδας Σακιαμούνι πέτυχε στη καλλιέργεια εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν. Όμως δεν είναι όλες οι ζωές αφομοιωμένες με το " Τζεν Σαν Ρεν" κατά τη γέννηση. Τότε πώς γίνεται ότι κάποιος θα μπορούσε να πετύχει στην καλλιέργεια;

 

Δάσκαλος: Δεν έχουν όλα τα αισθανόμενα όντα στα ουράνια Θέση Επίτευξης, και δεν είναι όλα τα αισθανόμενα όντα στα ουράνια Φο. Όλες οι ζωές δημιουργούνται από τον Μεγάλο Νόμο του σύμπαντος, και παράγονται στο σύμπαν δημιουργημένες από τον Μεγάλο Νόμο, αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο πράγμα με την επιτυχία στην καλλιέργεια. Η επιτυχία στην καλλιέργεια αναφέρεται στην επικύρωση και τη φώτιση της ίδιας της Θέση Επίτευξης κάποιου. Ο Σακιαμούνι είναι ένας Φο, και ένας πολύ καλός. Μπορώ να σας πω σε όλους ότι αυτό το "Τζεν Σαν Ρεν" είναι οι αλήθειες του Νόμου ολόκληρου του σύμπαντος, και είναι τα θεμελιώδη στοιχεία που δημιούργησαν ολόκληρο το σύμπαν και είναι τα θεμελιώδη στοιχεία που δημιούργησαν όλους τους πιο αρχέγονους Θεούς και όλους τους Θεούς σε ολόκληρη την πορεία του σύμπαντος. Ο Βούδας Σακιαμούνι ήταν φυσικά ανάμεσά τους. Το σύμπαν έχει επίσης μια διαδικασία του σχηματισμού, της στάσης, του εκφυλισμού, και της καταστροφής. Ο Βούδας Σακιαμούνι δεν ήταν ο πιο αρχέγονος Θεός. Όλη η ευφυής ζωή στο σύμπαν κινείται προς τον εκφυλισμό και την καταστροφή. Τα αισθανόμενα όντα κοντά στα Τρία Βασίλεια μπορούν, στις επόμενες ζωές τους, να καλλιεργηθούν πάλι. Αυτή είναι μια μέθοδος καθαρισμού που χρησιμοποιείται με τα όντα μέσα σε αυτά τα όρια. Οι αλήθειες για τα οποίες μίλησε ο Σακιαμούνι ήταν ο Νόμος Ταθαγκάτα στον οποίο, από το "Τζεν Σαν Ρεν," επικύρωσε και φωτίστηκε σε εκείνο το επίπεδο. Κανένας από τους Ταθαγκάτα δεν εξηγεί τον αληθινό και θεμελιώδη νόμο του σύμπαντος, διότι ο θεμελιώδης Μεγάλος Νόμος του σύμπαντος υπερβαίνει το σύμπαν και όλες τις ζωές εντός αυτού. Οι Θεοί μπορούν μόνο να επικυρώσουν και να φωτιστούν στη δική τους κατανόηση στο επίπεδό τους. Αυτοί είναι οι τρόποι καλλιέργειάς τους, και οι διαφορετικοί Θεοί μπορούν να σώσουν τους ανθρώπους μόνο μετατρέποντάς τους σε αισθανόμενα όντα κάτω από αυτούς. Όμως ο Μεγάλος Νόμος είναι ο θεμελιώδες Μεγάλος Τάο, στην καλλιέργεια είναι η γρηγορότερη και η απλούστερη [μέθοδος], και δεν έχει τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να προσέχετε. Ο Νόμος είναι όπως μια πυραμίδα· στις πλευρές είναι μόνο τόσο χαμηλός, ενώ οι κατανοήσεις των Θεών ανεβαίνουν τόσο ψηλά. Τότε αυτοί που σώζονται μπορούν να Ολοκληρωθούν μόνο σε αυτό το επίπεδο. Ένας Ταθαγκάτα Ολοκληρώνεται σε αυτό το επίπεδο, έτσι έχει επικυρώσει και έχει φωτιστεί τόσο πολύ, και όταν εξασκεί μαθητές οι Ταθαγκάτα εστιάζουν μόνο στα πράγματα των δικών τους σχολών. Η Φώτιση του κάθε Φο είναι διαφορετική, και ο κάθε Φο καταλαβαίνει το Τζεν Σαν Ρεν θεμελιώδη Μεγάλο Νόμο του σύμπαντος από τις αλήθειες του Νόμου του Τζεν Σαν Ρεν του Μεγάλου Νόμου. Ενισχυμένος από τους Θεούς και τους Φο σε επίπεδο ακόμα πιο υψηλό, και με την ορθή καλλιέργεια και την ορθή Φώτιση, όσο περισσότερο καταλαβαίνει και όσο περισσότερο γνωρίζει διαμορφώνει τα δικά του πράγματα της καλλιέργειας, και αφομοιώνεται σε εκείνο το επίπεδο του Νόμου.

 

Ερώτηση: Γιατί το κεφάλι μου γυρίζει προς την Εικόνα του Νόμου του Δασκάλου2 όταν κάνω διαλογισμό;

 

Δάσκαλος: Είναι ότι η πλευρά που γνωρίζει με κοιτάζει. Μερικές φορές το Σώμα του Νόμου μου θα σας δώσει υπαινιγμούς. Όταν δίνει υπαινιγμούς θα χρησιμοποιήσει διαφορετικές μεθόδους. Εάν θέλετε να ξέρετε εάν κάτι έγινε καλά ή όχι, ή αν έγινε σωστά, κοιτάξτε την εικόνα μου στο βιβλίο ή τις άλλες εικόνες μου. Δεν έχει σημασία εάν το Ουράνιο Μάτι σας έχει ανοίξει ή όχι, εάν ενεργήσατε λάθος, θα φανώ πολύ αυστηρός, εάν ενεργήσατε σωστά, θα σας χαμογελάω. (Χειροκρότημα)

 

Ερώτηση: Όταν ο Δάσκαλος διδάσκει τον Νόμο, αισθάνομαι ότι είναι πολύ σωστός και καλός. Μερικές φορές θα αισθανθώ ότι μιλάει απλά άμεσα στην καρδιά μου. Αλλά όταν αργότερα προσπαθήσω να ανακαλέσω τι είπε ο Δάσκαλος είναι σαν να μην θυμάμαι τίποτα απολύτως. Τι πρέπει να κάνω;

 

Δάσκαλος: Πραγματικά, όταν με ακούτε να διδάσκω τον Νόμο όλοι οι άνθρωποι θα έχουν καταστάσεις όπως αυτές. Έχω διδάξει πολλούς Νόμους, και δεν είναι δυνατό να τα θυμηθείτε όλα καθαρά. Μην ανησυχείτε. Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε προβλήματα στην καλλιέργειά σας, εάν μπορείτε να είστε καλλιεργητής και να χειριστείτε τα πράγματα σωστά, θα είστε ικανοί να θυμηθείτε τα λόγια που έχω πει. Είναι εγγυημένο ότι είναι έτσι. Αλλά εάν εκείνη την περίοδο θυμώσετε σε σημείο που γίνεστε ζαλισμένοι και δεν μπορείτε να μείνετε ήρεμοι, τότε δεν θα είστε ικανοί να τα σκεφτείτε, και αποδεικνύει ότι η καλλιέργειά σας δεν είναι στερεή. Αλλά γενικά μπορείτε να θυμηθείτε τον Νόμο που έχω διδάξει. Εάν ένα άτομο δεν μπορεί να καλλιεργηθεί τότε θα είναι ανίκανος για πάντα να θυμηθεί τον Νόμο που δίδαξα. Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι αυτός ο Νόμος δεν λέγεται για να ακούσουν οι καθημερινοί άνθρωποι. Όλοι σας που κάθεστε εδώ έχετε μία προκαθορισμένη σχέση. Διαφορετικά, δεν θα μπορούσατε να έρθετε.

 

Ερώτηση: Εάν μαζέψω εγκαταλειμμένα, μικρά ζώα, αυτό θα δημιουργήσει κάρμα;

 

Δάσκαλος: Αυτό δεν θα δημιουργήσει στην πραγματικότητα κάρμα. Για ένα καθημερινό άτομο είναι μια καλή πράξη, αλλά στο παρελθόν ο Βουδισμός μιλούσε για να την αφαίρεση ζωής καθώς επίσης για τη μη ανατροφή πλασμάτων. Και υπάρχουν λόγοι για την αφαίρεση ζωής και τη μη ανατροφή τους. Όσον αφορά "την αφαίρεση ζωής," οι καλλιεργητές είναι όλοι ξεκάθαροι σε αυτό. "Η μη ανατροφή τους" έχει δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι όταν [ένα άτομο] καλλιεργείται είναι εύκολο για το ζώο να αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις (λινγκ). Είναι δυνατό ότι θα κάνουν πολλά λάθη τη στιγμή που θα αποκτήσουν υπερφυσικές δυνάμεις. Στην Κίνα υπάρχει ένα παλαιό ρητό: "όταν γίνεσαι πνεύμα." Στα ζώα δεν επιτρέπεται να καλλιεργηθούν. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι η ανατροφή αυτών των πραγμάτων χρειάζεται φροντίδα. Θα αποσπά την προσοχή σας, και το να σκέφτεστε για αυτό είναι μία προσκόλληση και θα επηρεάσει την καλλιέργεια. Φυσικά, για τους καλλιεργητές η αγάπη στα ζώα είναι επίσης μια προσκόλληση.

 

Θα πω σε όλους μια ιστορία. Ξέρετε, ο Βραχμανισμός ήταν αυτό στο οποίο ο Σακιαμούνι αντιτάχθηκε πιο πολύ. Πίστευε ότι ήταν μία θρησκεία που είχε γίνει κακή, και ήταν σε αντίθεση με το Βουδισμό του Σακιαμούνι. Πραγματικά, μπορώ να σας πω ότι αυτό στο οποίο ο Σακιαμούνι αντιτάχτηκε ήταν ο Βραχμανισμός και όχι οι Θεοί του Βραχμανισμού. Κατά τη διάρκεια της πιο πρόωρης περιόδου του Βραχμανισμού οι άνθρωποι είχαν πίστη σε Φο - Φο ακόμα πιο πρόωροι από τον Σακιαμούνι. Αλλά κατά τη διάρκεια μιας μακριάς χρονικής περιόδου, οι άνθρωποι εγκατέλειψαν την κατάλληλη πίστη τους στους Φο και έκαναν τη θρησκεία κακή, ακόμη και σε σημείο της χρησιμοποίησης της αφαίρεσης ζωής ως τελετουργική θυσία στους Φο. Στο τέλος, ο Θεός στον οποίο πίστευαν δεν είχε την εμφάνιση ενός Φο· άρχισαν να πιστεύουν σε κακά πνεύματα και σε δαίμονες με την εικόνα τεράτων. Οι άνθρωποι έκαναν τη θρησκεία κακή. Ξέρετε, εάν ο Βουδισμός επρόκειτο να αναπτυχθεί έτσι, οι ακόλουθοι δεν θα αναγνώριζαν καν τον Σακιαμούνι. Έτσι σκεφτείτε το, ο καθένας: μετά από το πέρασμα πολλών ετών, οι καλλιεργητές σε εκείνο το σημείο δεν θα κοιτάξουν πίσω σε εκείνη την θρησκεία από το παρελθόν και δεν θα την δουν ως μία κακή; Είναι το ίδιο. Είναι οι άνθρωποι που κάνουν τις θρησκείες κακές, εφόσον οι Θεοί δεν είναι με κανένα τρόπο κακοί.

 

Πολύ αρχικά, στην Ινδία υπήρξε ένας μαθητής του Βραχμανισμού που έκανε καλλιέργεια. Ήταν αρκετά επιμελής στην καλλιέργεια και έκανε καλλιέργεια μοναχικά στα βουνά. Μια ημέρα ένας κυνηγός κυνήγησε ένα ελάφι, πληγώνοντάς το με ένα [βέλος]. Αυτό το ελάφι έτρεξε [εκεί όπου ήταν ο καλλιεργητής], και αυτός το έκρυψε, προστατεύοντάς το. Μόνος στα βουνά, ήταν πολύ μόνος, έτσι άρχισε να φροντίζει το ελάφι. Οι άνθρωποι, εάν δεν δώσουν προσοχή, μπορούν να προσκολληθούν, και πράγματι το ανθρώπινο συναίσθημα του οίκτου και η προσκόλληση της συγκίνησης ξεχύθηκαν σε αυτό το μικρό ελάφι. Με τον καιρό έγινε πολύ προσκολλημένος με το ελάφι, και τελικά αυτό έγινε ο πιο στενός του σύντροφός. Κατά συνέπεια, έβαλε όλη του την ενέργειά στο ελάφι, και όταν έκανε διαλογισμό ο νους του δεν μπορούσε να ηρεμίσει· σκεφτόταν για το τι θα ταΐσει το ελάφι. Χαλάρωσε την απόφασή του να βαδίσει μπροστά.

 

Μερικά χρόνια αργότερα, τα ελάφι πέθανε ξαφνικά μια ημέρα, και ήταν πολύ θλιμμένος. Σκεφτόταν συνέχεια για το ελάφι, και ακόμα λιγότερο μπορούσε να σημειώσει επιμελή πρόοδο. Σε αυτό το σημείο είχε προχωρήσει στα χρόνια του, και εάν δεν είστε καλλιεργητής, η ζωή σας δεν μπορεί να παραταθεί. Δεν μπορούσε πλέον να καλλιεργηθεί και η ζωή του τελείωσε. Όταν η ζωή του έφτασε στο τέλος δεν σκέφτηκε τον Νόμο του Φο, σκεφτόταν ακόμα το ελάφι, και λόγω αυτού, μετά τον θάνατό του, μετενσαρκώθηκε ως ελάφι. Όταν ένα άτομο είναι στο κρεβάτι έτοιμος να πεθάνει, μπορεί να μετενσαρκωθεί σε οτιδήποτε έχει προσκόλληση και σκέφτεται, έτσι στιγμιαία έγινε ελάφι. Πόσο αξιοθρήνητο. Ένας καλλιεργητής - ένας που καλλιεργήθηκε αρκετά καλά - στο τέλος καταστράφηκε στιγμιαία. Για τους καλλιεργητές είναι καλύτερα να μην προσκολληθούν με τα ζώα.

 

Ερώτηση: Δεν μπορώ να είμαι υπομονετικός με τους άλλους όταν με σπρώχνουν στο όριο. Τι πρέπει να γίνει;

 

Δάσκαλος: Ακόμη αναφέρετε την αποτυχία του να είστε υπομονετικοί; Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να υπομείνετε πρέπει να υπομείνετε. Σαν καλλιεργητής πρέπει να είστε συμπονετικός! Μόλις τώρα είπα ότι εάν δεν μπορείτε να αγαπήσετε τον εχθρό σας δεν μπορείτε να πετύχετε στην καλλιέργεια, και δεν μπορείτε να γίνετε ένας Φο. Σκεφτείτε το, όταν κάποιος είναι κακός σε σας δεν είναι ότι του οφείλετε από το παρελθόν; Εάν δεν τον ξεπληρώσετε θα επιτρέπεται; Αυτό που του προκαλέσατε τότε ίσως ήταν ακόμη πιο κακό από τον τρόπο που σας συμπεριφέρεται τώρα, και ο πόνος που δημιουργήσατε στους άλλους ίσως είναι ακόμη περισσότερος από αυτόν! Όταν οι διαμάχες εμφανίζονται στην καλλιέργεια οι εκδηλώσεις τους φαίνονται εξαιρετικά τυχαίες, και κάποιος μπορεί να σας κάνει να θυμώσετε, αλλά στο παρελθόν, - επίσης με έναν εξαιρετικά τυχαίο τρόπο - ομοίως κάνατε το άλλο άτομο να θυμώσει. Πότε είναι η περίπτωση ότι προτού σας συμβεί κάτι θα σας λέγεται εκ των προτέρων; [Κανένας δεν θα σας πει,] "Μα καλά, στην προηγούμενη ζωή με έκανες να θυμώσω, έτσι σε αυτή τη ζωή εγώ θα σε κάνω να θυμώσεις." Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Πολλά πράγματα εμφανίζονται να είναι τυχαία, αλλά κανένα από αυτά δεν είναι.

 

Ίσως δεν είχατε ποτέ πριν τέτοιο είδος κατάστασης, αλλά τώρα είστε καλλιεργητής, και έτσι χάριν της βελτίωσής σας περιστάσεις όπως αυτές πρέπει να δημιουργηθούν για σας. Δεν θα κάνει εάν δεν έχετε αυτά τα προβλήματα, και θα χρησιμοποιήσω αυτά τα προβλήματα για να βελτιώσω το σίνσινγκ σας. Καθώς το σίνσινγκ σας βελτιώνεται το γκονγκ σας αυξάνεται, και το σίνσινγκ σας θα βελτιώνεται. Όποιος σας προκαλεί πρόβλημα θα σας δίνει συγχρόνως αρετή. Καθώς πονάτε το δικό σας κάρμα θα μετασχηματίζεται επίσης σε αρετή. Θα κερδίσετε τέσσερα πράγματα με μία φορά, έτσι πρέπει πραγματικά να είστε ευγνώμονες στο άλλο άτομο.

 

Εάν μισείτε ακόμα το άλλο άτομο ή δεν μπορείτε να μείνετε υπομονετικοί με αυτόν, δεν είναι σωστό. Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται επίσης, "Ο Δάσκαλος μου είπε να υπομείνω, έτσι θα το κρατήσω μέσα." Μετά από λίγο λέτε τότε, "Δάσκαλε, το κράτησα μέσα σε σημείο που ήταν πάρα πολύ οδυνηρό." Εγώ λέω ότι αυτή δεν είναι αντοχή. Ένας αληθινός καλλιεργητής δεν θα θυμώσει καθόλου. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι το ζήτημα, η καρδιά του δεν θα συγκινηθεί. Γιατί κοπιάζετε να κρατάτε τα πράγματα έως ότου είναι οδυνηρά; Έτσι πρέπει να είναι ένας καλλιεργητής. Μερικοί άνθρωποι υπομένουν χάριν της φήμης τους, και αυτή επίσης δεν είναι αληθινή αντοχή. Αλλά εφόσον έχετε αρχίσει την καλλιέργεια, εάν δεν μπορείτε να το επιτύχετε αυτό αμέσως, τότε ακόμα πραγματικά πρέπει να το κρατήσετε μέσα.

 

Ερώτηση: Πολλοί μεγάλοι δάσκαλοι του τσιγκόνγκ είναι νέοι δάσκαλοι, και υπάρχουν δάσκαλοι από πολλές σχολές που διαδίδουν τις μεθόδους τους.

 

Δάσκαλος: Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διαδίδουν μεθόδους προκαλείται από το κοσμικό κλίμα, και έχει ένα λόγο. Αλλά θα σας πω ότι πολλοί "δάσκαλοι του τσιγκόνγκ" είναι αυτο-κηρυγμένοι. Δεν είναι στην πραγματικότητα δάσκαλοι του τσιγκόνγκ, είναι ψεύτικοι. Πολλοί άνθρωποι παρακινούνται από ζωικές κατοχές και άλλα ακατάστατα πράγματα. Και πολλοί δάσκαλοι διαδίδουν επίγειους και μικρούς τρόπους, και αυτά που λένε είναι οι αλήθειες σε εκείνο το επίπεδο. Εκτός από αυτούς, υπάρχουν άνθρωποι που καλλιεργούνται στα βουνά. Μεταξύ εκείνων που έχω συναντήσει, μερικοί έχουν καλλιεργηθεί για πάνω από τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Γιατί έχουν καλλιεργηθεί τόσο μακροχρόνιο διάστημα; Δεν είναι ότι τα επίπεδά τους δεν είναι αρκετά υψηλά και δεν μπορούν έτσι να ανεβούν στα Ουράνια, αφού μερικοί έχουν ξεπεράσει τα Τρία Βασίλεια· μάλλον είναι ότι δεν μπορούν να ανέβουν. Είναι ότι δεν τους επιτρέπεται να ανέβουν, εφόσον δεν υπάρχει κανένας παράδεισος που θα τους δεχτεί. Γιατί είναι ικανοί να αυξήσουν γκονγκ; Και αυτό αποφασίζεται επίσης από τις αλήθειες του Νόμου αυτού του επιπέδου. Όμως αυτοί οι εγκόσμιοι και μικροί τρόποι είναι διαφορετικοί· μερικοί δημιουργήθηκαν από τους ανθρώπους. Στην αρχή ένα τέτοιο άτομο έκανε καλλιέργεια σε έναν τρόπο καλλιέργειας, ή έκανε καλλιέργεια στη σχολή του Τάο ή τη σχολή του Φο. Κάνοντας καλλιέργεια για κάποιο διάστημα αισθάνθηκε ότι ήταν αρκετά καλό, αλλά ένα άλλο άτομο ήρθε να τον βρει, [λέγοντας]: έλα και καλλιέργησε αυτό. Πήγε τότε να μελετήσει αυτό. Έτσι το γκονγκ του ανακατεύτηκε. Αρχικά είχε έναν δάσκαλο από πάνω που τον φρόντιζε, αλλά εφόσον ο δάσκαλος από πάνω είδε ότι είχε γίνει έτσι, ο δάσκαλος δεν τον ήθελε πια. Εφόσον εκείνοι από πάνω δεν τον αποδέχονταν άλλο, δεν μπορούσε πλέον να αφήσει τα Τρία Βασίλεια. Εκείνοι έξω από τα Τρία Βασίλεια δεν επιτρέπονται να εισέλθουν, ούτε μπορούν αυτοί μέσα στα Τρία Βασίλεια να τα αφήσουν. Ανεξάρτητα από το πόσο υψηλά καλλιεργείστε, εάν κανένας δεν σας λάβει από πάνω, δεν μπορείτε να φύγετε - αυτό το άτομο ανάμιξε πράγματα στην καλλιέργεια και το γκονγκ του ανακατεύτηκε, έτσι παραμένει μέσα στα Τρία Βασίλεια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους εκείνοι που καλλιεργούν τους εγκόσμιους και μικρούς τρόπους δεν μπορούν να επιτύχουν την Ορθή επίτευξη. Γι' αυτό είπα ότι η μη εξάσκηση δύο τρόπων καλλιέργειας είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα.

 

Μερικοί άνθρωποι έχουν διαβάσει τα βιβλία και λένε: "Δάσκαλε, δεν είχατε δασκάλους από τη σχολή του Τάο και δασκάλους από τη σχολή του Φο να διαβιβάσουν πράγματα σε σας;" Θα σας πω ότι όλα αυτά που κάνω είναι διαφορετικά· Διδάσκω τον Νόμο του σύμπαντος. Διδάσκω όχι μόνο τον Νόμο της σχολής του Φο, ούτε διδάσκω μόνο τον Νόμο της σχολής του Τάο, ούτε διδάσκω συγκεκριμένα έναν συγκεκριμένο τρόπο καλλιέργειας· Διαδίδω τον θεμελιώδη Μεγάλο Νόμο του σύμπαντος, και έτσι λέω τον Μεγάλο Νόμο, τον Μεγάλο Νόμο, επανειλημμένως. Αυτός είναι ο θεμελιώδης Νόμος του σύμπαντος. Όλοι οι τρόποι καλλιέργειας μέσα στο σύμπαν συμπεριλαμβάνονται εντός. Θα σας πω επίσης ότι μεταξύ των διάφορων δασκάλων μου σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχουν Φο, Τάο, και Θεοί, και όλοι τους είχαν πράγματα διαβιβασμένα σε αυτούς από μένα πολλές ζωές πριν. Ο σκοπός ήταν να κανονιστεί για αυτούς, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όταν ήθελα να διαδώσω τον Μεγάλο Νόμο, να διαβιβάσουν εκείνα τα πράγματα πίσω σε εμένα, για να ξεκλειδωθεί η μνήμη μου, και έπειτα να σας Τον διαδώσω. (Χειροκρότημα) Ούτε ένα πράγμα που συμβαίνει στην καθημερινή κοινωνία δεν είναι τυχαίο. Η διάδοση του Μεγάλου Νόμου όπως το κάνω είναι ένα τέτοιο τεράστιο πράγμα, και στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι που θα Τον μελετούν, έτσι κανένα από τα διάφορα είδη ανορθόδοξων στοιχείων στον σύμπαν που παρεμβαίνουν ούτε τα πράγματα στα Τρία Βασίλεια που παρεμβαίνουν με τη διάδοση του Μεγάλου Νόμου, ούτε εκείνα τα χαοτικά, ευφυή ζώα και χαμηλών επιπέδων πνεύματα που προκαλούν αναταραχή, είναι τυχαία.

 

Ερώτηση: Σε αυτό το επίπεδο δεν έχουμε κανέναν τρόπο να διακρίνουμε τους αληθινούς δασκάλους τσιγκόνγκ από τους ψεύτικους. Πώς θα πρέπει αυτό να αντιμετωπιστεί στο μέλλον;

 

Δάσκαλος: Για ποιο λόγο θέλετε να διακρίνετε τους αληθινούς δασκάλους τσιγκόνγκ από τους ψεύτικους; Αυτή τη στιγμή θέλετε ακόμα να συμμετέχετε σε άλλα σεμινάρια τσιγκόνγκ; Διαφορετικά γιατί θέλετε να τους διαφοροποιήσετε; (Χειροκρότημα) Πιστεύω ότι μερικοί άνθρωποι δεν έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια τσιγκόνγκ, και όταν ακούνε τα πράγματα που λέει ο Δάσκαλος Λι, [συνειδητοποιούν] ότι αυτή η καλλιέργεια είναι τόσο ευρεία και εμβριθής, έτσι, σκέφτονται, "Ω - τότε θα πάω επίσης και θα ακούσω αυτά που άλλοι δάσκαλοι του τσιγκόνγκ έχουν να πουν και θα αυξήσω τη γνώση μου λίγο." Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται με αυτό τον τρόπο, αλλά είναι λάθος. Αυτό που διδάσκω είναι ο Μεγάλος Νόμος, δεν μπορείτε να ακούσετε αυτά τα πράγματα σε άλλα μέρη. Η μη άσκηση δύο τρόπων καλλιέργειας είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό πράγμα.

 

Επιπλέον, εάν θέλετε να πάρετε αυτά τα πράγματα ως γνώση, ή εάν θέλετε να συμμετέχετε σε άλλους τρόπους καλλιέργειας, ίσως δεν θα είστε σε θέση να θυμηθείτε ούτε μια φράση του Νόμου που διδάσκω, επειδή η καλλιέργεια είναι ένα σοβαρό θέμα. Δεν έχετε κανέναν τρόπο να διαφοροποιήσετε τους αληθινούς δασκάλους τσιγκόνγκ από τους ψεύτικους, και η επίδειξή τους ξεγελά τους ανθρώπους για τα χρήματά τους. Άλλοι θα μιλήσουν μερικές φορές επιφανειακά για την καλοσύνη (σαν) επίσης, αλλά στα κόκαλα τους ενεργούν για τα χρήματα. Έτσι είναι πολύ δύσκολο να διακριθεί.

 

Ερώτηση: Εάν μερικοί άνθρωποι έχουν ένα ενδιαφέρον για τον Μεγάλο Νόμο, αλλά δεν μπορούν να αποφασίσουν εάν θέλουν να καλλιεργηθούν ή όχι, και δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους ως καλλιεργητές, θα έπρεπε οι βοηθοί μας να τους βοηθήσουν ακόμα;

 

Δάσκαλος: Πιστεύω ότι μερικοί μαθητές είναι ακόμα σε μια διαδικασία να καταλάβουν τα πράγματα. Εάν θέλετε από έναν αρχάριο να έχει τόσο υψηλό επίπεδο όσο ένας βετεράνος μαθητής, δεν μπορεί να το πετύχει. Επιτρέψτε του να έχει μια διαδικασία να καταλάβει πράγματα, εάν θέλει να ασκηθεί, κατόπιν θα ασκηθεί, και εάν θέλει να ασκηθεί, τότε διδάξτε τον. Βαθμιαία, θα αισθανθεί ότι είναι καλό, και μπορείτε να του δανείσετε ένα αντίγραφο του Τζούαν Φάλουν να το διαβάσει· ή του λέτε να πάει να αγοράσει ένα βιβλίο να διαβάσει. Κατ' αυτό τον τρόπο θα αισθανθεί ότι είναι καλό, η κατανόησή του θα αυξηθεί, και τότε μπορείτε να του δώσετε το Τζούαν Φάλουν να διαβάσει, βαθμιαία και σιγά-σιγά, θα έρθει να τον καταλάβει. Υποθέστε ότι θέλετε να του υποβάλετε απαιτήσεις, [όπως]: όταν κάνετε τις ασκήσεις μας δεν μπορείτε να πάρετε φάρμακα· μόλις κάνετε τις ασκήσεις μας δεν μπορείτε πλέον να πιστέψετε σε άλλα πράγματα ή, όταν κάνετε τις ασκήσεις μας πρέπει να φθάσετε σε ένα ορισμένο επίπεδο μονομιάς. Τότε αμέσως θα τον φοβίσετε. Μπορείτε να του πείτε να το εξασκήσει πρώτα και να το δοκιμάσει, και εάν αισθανθεί ότι είναι καλό έπειτα θα ξέρει από μόνος του τι να κάνει.

 

Η σωτηρία των ανθρώπων είναι πολύ δύσκολη. Εάν για πολύ καιρό δεν μπορεί να χειριστεί τη μη εξάσκηση δύο τρόπων καλλιέργειας ταυτόχρονα, ή εάν κάνει μόνο τις ασκήσεις και δεν διαβάζει το βιβλίο, τότε μπορείτε να τον συμβουλέψετε να κάνει άλλες ασκήσεις. Διαφορετικά, θα συναντήσει προβλήματα και θα είναι κακό για αυτόν. Εδώ θα παίξει έναν κακό ρόλο. Εάν δεν δεσμευτεί στην καλλιέργεια [μίας εξάσκησης μόνο], τότε το Σώμα του Νόμου μου δεν θα τον φροντίσει, οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι απλά ένα καθημερινό άτομο. Όταν έρθει η ώρα ένα καθημερινό άτομο θα αρρωστήσει, και ίσως ένας δαίμονας της καταστροφής του Νόμου θα τον χρησιμοποιήσει για να κάνει ορισμένα πράγματα, και ξαφνικά θα γίνει αφύσικος. Οι καθημερινοί άνθρωποι δεν ξέρουν ότι κάποιος πρέπει να δεσμευτεί σε μία εξάσκηση στην καλλιέργεια, και μόλις συναντήσουν προβλήματα θα μας προκαλέσουν πολλή ζημιά. Εάν δεν είναι ικανός να καλλιεργηθεί με μία ενιαία εστίαση, και εάν δεν είναι ικανός να μελετήσει τον Νόμο, τότε συμβουλέψτε τον να φύγει, ή να πείτε στα οικογενειακά του μέλη να τον συμβουλέψουν να μην ασκηθεί άλλο.

 

Ερώτηση: Στο παρελθόν δίδαξα πολεμικές τέχνες σε ένα σχολείο. Ήμουν δάσκαλος πολεμικών τεχνών. Τώρα μελετώ Φάλουν Ντάφα και όχι πια τη μέθοδο του Τάι Τσι, αλλά μπορώ να διδάξω ακόμα τους μαθητές;

 

Δάσκαλος: Μπορείτε. Αλλά οτιδήποτε έχει στοιχεία της καλλιέργειας, συμπεριλαμβανομένου του Τάι Τσι, θα εμπεριέχει καλλιέργεια. Εάν κάνετε αυτήν τη δουλειά για να ζήσετε, τότε μπορείτε να την κάνετε. Εάν λέτε ότι διδάσκετε Τάι Τσι σε κάποιο σχολείο, τότε μπορείτε να το διδάξετε, εφόσον έχω ειδικούς τρόπους να χειριστώ τις ειδικές καταστάσεις. Εάν αυτή δεν είναι η περίπτωση, τότε πρέπει να καλλιεργηθείτε με μία μονή δέσμευση. Αλλά όπως το βλέπω εγώ, δεν είναι ακόμα καλύτερο εάν τους διδάσκετε Φάλουν Ντάφα; (Χειροκρότημα) Μερικοί δάσκαλοι στην Κίνα διδάσκουν Φάλουν Ντάφα για φυσική αγωγή. Μετά από την άσκηση, κάθονται εκεί και διαβάζουν το βιβλίο στους μαθητές. Οι ίδιοι οι μαθητές λένε, "δεν είμαστε ποτέ τόσο ήρεμοι κατά τη διάρκεια του μαθήματος."

 

Ερώτηση: Εκτός από να δούμε τον Τροχό του Νόμου, μπορούμε επίσης να τον ακούσουμε;

 

Δάσκαλος: Όλες οι υπερφυσικές ικανότητες θα εμφανιστούν κατά την εξάσκηση του Φάλουν Γκονγκ. Τα ουράνια αυτιά μερικών ανθρώπων, μόλις ανοιχτούν, μπορούν να ακούσουν ήχους από άλλες διαστάσεις.

 

Ερώτηση: Μπορούν αυτοί που καλλιεργούν τον Μεγάλο Νόμο να παντρευτούν;

 

Δάσκαλος: Μπορούν. Στην καλλιέργεια σας έχω αφήσει πράγματα έτσι ώστε ο αληθινός εαυτός σας να μπορεί να καλλιεργηθεί και να εξασφαλιστεί η καλλιέργειά σας ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους. Μπορείτε να καλλιεργηθείτε ενώ προσαρμόζεστε στον τρόπο ζωής των καθημερινών ανθρώπων. Επίσης ελπίζω ότι αυτοί που δεν έχουν παντρευτεί να μπορούν να βρουν ένα καλό ταίρι με το οποίο να είναι ικανοποιημένοι και να δημιουργήσουν μία οικογένεια. Στο μέλλον, ίσως και ο σύζυγος και η σύζυγος να ασκηθούν, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχετε σώσει τον σύντροφό σας. Αλλά μην χρησιμοποιήστε αυτό ως πρότυπο, δηλαδή εάν αυτός δεν ασκείται δεν θα τον παντρευτείτε. Εδώ επίσης πρέπει να προσαρμοστείτε στην κατάσταση των καθημερινών ανθρώπων καθώς καλλιεργείστε.

 

Ερώτηση: Μόλις τώρα, ο Δάσκαλος μίλησε για ζητήματα σχετικά με την σκληρή εργασία στη δουλειά κάποιου. Εργάζομαι εξαιρετικά σκληρά στη δουλειά μου, αλλά το αφεντικό με χρησιμοποιεί για να πιέσει τους συναδέλφους μου, το οποίο με δεσμεύει.

 

Δάσκαλος: Το πώς πράττει το αφεντικό σας δεν έχει τίποτα να κάνει με σας. Εάν το αφεντικό σας διατάζει να πιέσετε άλλους, τότε πιστεύω ότι αυτό το ζήτημα είναι εύκολο να το χειριστείτε. Μπορείτε να είστε λίγο πιο διακριτικοί, και να εκφράσετε τις απόψεις σας καθαρά. Σαν καλλιεργητής δεν βλάπτουμε άλλους, αλλά [εάν] η ευθύνη σας είναι τέτοια, τότε απλά κάντε το, και δεν θα είναι πρόβλημα. Αλλά μπορούμε να είμαστε ευγενικοί στην προσέγγισή μας των πραγμάτων. Κατά την άποψή μου, πρέπει, εφ' όσον είναι κατάλληλο, να πάτε και να το κάνετε για τον λόγο της μη πρόκλησης προβλημάτων στην εταιρία. Εν πάση περιπτώσει, όσο για αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα, θα σας πω ότι μπορείτε όλοι να τα πάτε καλά με αυτά. Αλλά υπάρχει ένα σημείο: δεν μπορείτε καθόλου να καταπατήσετε τις αρχές για έναν ασκούμενο, και δεν μπορείτε να διαπράξετε κακές πράξεις.

 

Ερώτηση: Στην Αμερική μπορούμε να επιδιώξουμε τη δικαιοσύνη για ορισμένα πράγματα, αλλά όταν σκεφτόμαστε το Τζεν, Σαν, Ρεν, δεν θα υποβάλλουμε αγωγές. Είναι αυτή σωστή προσέγγιση;

 

Δάσκαλος: Μην καλέσετε την αστυνομία για οποιοδήποτε μικρό πράγμα. Μερικές συγκρούσεις μπορεί να κατευθύνονται προς την καλλιέργειά σας, το ξεπλήρωμα του κάρμα, τη βελτίωση, και άλλα στοιχεία. Έτσι όταν προβλήματα προκύπτουν, εφ' όσον δεν σας θέτει σοβαρά σε κίνδυνο, δεν μπορεί να σας βλάψει, και όπως το βλέπω εγώ, κανένα από αυτά δεν είναι συμπτωματικά. Εάν σημαντικά πράγματα [σαν και αυτά εμφανιστούν] εάν κάποιο άτομο έρθει πραγματικά να σας σκοτώσει, να κάψει το σπίτι σας, ή να σας βλάψει, τότε κάντε αναφορά στην αστυνομία, και μπορείτε επίσης να υποβάλλετε μια αγωγή. Εάν δεν είναι έτσι, τότε θα έλεγα να μην το χειριστείτε με αυτόν τον τρόπο.

 

Ως καλλιεργητές, προχωράτε με την προσωπική καλλιέργεια, και έτσι στη πορεία της βελτίωσης της κατανόησής σας, δεν θα σας αφήσω να αντιμετωπίσετε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την καλλιέργειά σας. Εφόσον το προσωπικό μονοπάτι της καλλιέργειας και βελτίωσης μπροστά σας έχει κανονιστεί προσεκτικά από μένα, δεν θα κανονίσω περιττά πράγματα που δεν είναι αναγκαία για σας. (Χειροκρότημα) Ανεξάρτητα από το πόσο αποτελεσματικοί και περιεκτικοί είναι οι νόμοι, δεν μπορούν να διοικήσουν την ανθρώπινη καρδιά, και όταν δεν μπορείτε να τους δείτε οι άνθρωποι θα κάνουν ακόμα κακές πράξεις. Όσο περισσότεροι νόμοι συντάσσονται, τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνουν στους ανθρώπους· οι νόμοι γίνονται τόσοι πολλοί που οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα θυμηθούν όλα, και ίσως όταν κάνουν οι άνθρωποι οτιδήποτε θα διαπράττουν έγκλημα. Αυτοί που προσχεδιάζουν τους νόμους θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους νόμους για να κυβερνήσουν άλλους ανθρώπους, αλλά πραγματικά μόλις σχεδιαστούν, οι νόμοι θα κυβερνούν επίσης αυτούς τους ίδιους τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι υπομένουν ήδη τα πάντα που οι άνθρωποι έχουν επιφέρει επάνω τους. Όσο οι νόμοι γίνονται όλο και πιο αυστηροί, θα περιορίσουν τους ανθρώπους ακόμη περισσότερο, και στο μέλλον θα κυβερνήσουν τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο που κυβερνούν τα ζώα. Οι άνθρωποι δεν θα είναι ευτυχισμένοι έτσι. Αλλά αυτό θα είναι το τι θα έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι για τον εαυτό τους, και έτσι πρέπει να το υπομείνουν. Οι άνθρωποι σήμερα υπομένουν όλα όσα έχουν επιφέρει επάνω τους, και όλο αυτό σφραγίζει συνεχώς την ανθρωπότητα.

 

Οι Θεοί δεν αναγνωρίζουν τους ανθρώπινους νόμους. Οι Θεοί πιστεύουν ότι [οι νόμοι] είναι μέσα που τα ανθρώπινα όντα υιοθέτησαν όταν δεν είχαν καμία επιλογή αφότου εκφυλίστηκαν. Οι Θεοί αναγνωρίζουν μόνο το νόμο της καρδιάς και της ηθικής. Με την ηθική, οι άνθρωποι δεν θα έκαναν τις κακές πράξεις ακόμα κι αν δεν υπήρχαν νόμοι, σωστά;

 

Ερώτηση: Τι είναι Θεός;

 

Δάσκαλος: Τα διαφορετικά έθνη δημιουργήθηκαν από τους διαφορετικούς Θεούς. Ο Θεός που δημιούργησε ένα ορισμένο ανθρώπινο ον είναι ο Θεός του/της. Αναφέρομαι στη [δημιουργία] του ανθρώπινου σώματος. Πραγματικά, η ψυχή ενός ατόμου έχει άλλη προέλευση.

 

Ερώτηση: Ποιες διαφορές έχει το Φάλουν Γκονγκ που καλλιεργείται στην Αμερική από αυτό που καλλιεργείται στην Κίνα;

 

Δάσκαλος: Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Στις Δυτικές χώρες, καθώς επίσης και με τους ανθρώπους της κίτρινης φυλής από την Ανατολή, οι άνθρωποι έχουν πραγματικά διαφορετικά συστήματα στις αντίστοιχες διαστάσεις τους, και αυτά τα συστήματα αντιστοιχούν στα διαφορετικά κοσμικά συστήματα σε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις του σύμπαντος. Αυτά τα διαφορετικά διαστατικά συστήματα όλα έχουν υλικά στοιχεία συγκεκριμένα για τις διαστάσεις τους. Οι άνθρωποι της Ανατολής έχουν επίσης υλικά στοιχεία συγκεκριμένα για αυτούς. Πολλοί άνθρωποι, φτάνοντας στην Αμερική, ανακαλύπτουν όχι μόνο μια διαφορά χρόνου, αλλά έχουν και μια διαδικασία εγκλιμάτισης. Πάντα αισθάνονται ότι υπάρχουν και εσωτερικά και εξωτερικά πράγματα που δεν είναι συνηθισμένοι. Αυτό είναι επειδή τα υλικά στοιχεία δεν είναι όμοια και τα περιβάλλοντα ζωής είναι διαφορετικά. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι έλεγαν ότι το έδαφος και το νερό μιας ιδιαίτερης περιοχής ανατρέφουν έναν ιδιαίτερο τύπο ανθρώπων. Έτσι είναι. Εφόσον για τους καθημερινούς ανθρώπους αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά, οι πολιτιστικές εσωτερικές έννοιες των ανθρώπων της Ανατολής είναι διαφορετικές από αυτές της Δύσης. Παραδείγματος χάριν: Ο Κινέζικος λαός δίνει προσοχή στην αριθμολογία και την προφορά, όπως το πώς η λέξη "μπα" ( - οκτώ) συμβολίζει το "Φα" ( κάνοντας περιουσία), ή το "σι" ( θάνατος) υπονοείται από τη λέξη "σι" ( τέσσερα)3 Η καλή προφορά προτιμάται από την κακή. Τότε, στη μέση αυτού του υλικού περιβάλλοντος της Ανατολής πραγματικά υπάρχει αυτό το είδος υλικού στοιχείου, και μπορεί να παράγει μια μικρή επίδραση στους καθημερινούς ανθρώπους. Όμως στη Δύση δεν υπάρχει. Ωστόσο, έχουν τα στοιχεία αυτού του υλικού περιβάλλοντος του δικού τους. Παραδείγματος χάριν: οι άνθρωποι από την Ανατολή μιλούν για τη γεωγραφία και τις κατευθύνσεις στο φενγκ σουί, αλλά για τους Δυτικούς δεν λειτουργεί. Σίγουρα δεν λειτουργεί. Όσον αφορά το φενγκ σουί, εάν το κάνετε για τους Καυκάσιους ή τους μαύρους ανθρώπους από την Αμερική, ή εάν το κάνετε για τους ανθρώπους από άλλα έθνη, δεν θα λειτουργήσει καθόλου. Ο αριθμός δέκα τρία που οι δυτικοί προσπαθούν να αποφύγουν ή οι αστερισμοί για τους οποίους μιλούν δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο για τους ανθρώπους από την Ανατολή, και θα είναι δύσκολο να λειτουργήσουν. Επομένως, ο αριθμός δέκα τρία δεν έχει απλά καμία ουσιαστική έννοια για τους ανθρώπους της Ανατολής. Τα διαστατικά περιβάλλοντα έχουν τα συστατικά που αποτελούν τα υλικά τους. Δεν είναι ένα τόσο απλό ζήτημα. Τίποτα δεν θα σταθεί εκτός αν έχει το υλικό του περιβάλλον ως θεμέλιο.

 

Ερώτηση: Πώς μπορούν η παρέμβαση και οι δοκιμασίες που κανονίζονται από τον Δάσκαλο να διακριθούν;

 

Δάσκαλος: Δεν μπορείτε να αποκαλέσετε τους κανονισμούς μου καθαυτούς ως δοκιμασίες. Πραγματικά, δεν έχω δημιουργήσει τίποτα για σας. Χρησιμοποιώ τα πράγματα που έχετε ήδη για να κάνω κανονισμούς, και εξαλείφω μια μερίδα του κάρμα σας. Αυτό που αφήνεται είναι το μικρό κομμάτι που χρησιμεύει ως δοκιμές που πρέπει να περάσετε όταν βελτιώνετε το σίνσινγκ σας, και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της καλλιέργειάς σας θα τοποθετηθεί στις κατάλληλες θέσεις. Όταν έρθει η ώρα και όταν πρέπει να βελτιωθείτε, θα χρησιμοποιηθεί ως δοκιμές για να περάσετε. Έτσι όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα πρέπει να τα καταλάβετε σωστά. Αυτό έχω κανονίσει για σας. Εφ' όσον μπορείτε αληθινά να είστε καλλιεργητής μπορείτε να τα περάσετε όλα.

 

Ερώτηση: Πώς μπορούμε να ξέρουμε τι μας επιτρέπει ο Δάσκαλος να κάνουμε και τι όχι;

 

Δάσκαλος: Εφ' όσον μελετάτε τον Νόμο, θα είστε σε θέση να διακρίνετε οι ίδιοι μεταξύ του ποια πράγματα πρέπει να κάνετε και ποια πράγματα δεν πρέπει. Κατά την άποψή μου, υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι επικίνδυνα ή κακά, και δεν πρέπει να κάνετε αυτά τα πράγματα. Εάν επιμείνετε να τα κάνετε, όμως, ίσως δεν θα μπορέσετε ποτέ να τα ολοκληρώσετε επιτυχημένα. Όταν επιμένετε να τα κάνετε θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Μπορείτε να διακρίνετε αυτά τα πράγματα και οι ίδιοι μπορείτε να φωτιστείτε στα πράγματα. Εάν σας ειπωθούν όλα, πώς θα καλλιεργηθείτε;

 

Θα πω ένα αστείο καλλιέργειας. Στην Κίνα υπάρχει ένας μαθητής που είναι ηλεκτρολόγος. Μια φορά, επισκεύαζε έναν μετασχηματιστή με το ηλεκτρικό ρεύμα ακόμα ανοιχτό. Η υψηλότερη ικανότητα του μετασχηματιστή ήταν 30.000 βολτ. Εάν ένα άτομο ήταν να το αγγίξει, θα ξεχυνόταν αμέσως μέσα από το σώμα του και θα τον έκαιγε. Ήθελε να πάει στην άλλη πλευρά του μετασχηματιστή για να στρίψει μια βίδα. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσε να δει τίποτα να τον εμποδίζει, αλλά δεν μπορούσε απλά να περπατήσει στην άλλη πλευρά. Αυτό τον προειδοποιούσε να μην πάει, διότι υπήρχε κίνδυνος. Αλλά ήταν επίμονος και ήθελε να πάει ούτως ή άλλως. Εφόσον το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν ακόμα ανοιχτό, μόλις άγγιξε εκείνη την βίδα, "Μπαμ!" - τον χτύπησε το ρεύμα. Έτσι, μερικές φορές υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ή που περιλαμβάνουν κίνδυνο, πρόβλημα, κλπ., και θα σας δοθούν υπαινιγμοί. Ένα μέσο άτομο σε αυτό το σενάριο θα είχε τσουρουφλιστεί σε πολτό, αλλά εφόσον αυτό το άτομο καλλιεργεί τον Μεγάλο Νόμο η ζωή του δεν διάτρεξε κίνδυνο. Αισθάνθηκε σαν να είχε εκραγεί. Ολόκληρο το σώμα του έκανε "Κλανγκ!" Κατόπιν ηρέμησε αμέσως. Οι άνθρωποι στο σκηνικό τρόμαξαν πολύ. Είδαν ότι ήταν μια μεγάλη μπάλα φωτιάς - και ξαφνικά μπαμ! Το ηλεκτρικό ρεύμα μπήκε μέσω του χεριού του και έκανε μια τρύπα κάτω από το πόδι του. Εκείνη την στιγμή σκέφτηκε, "είμαι ασκούμενος και δεν θα έχω προβλήματα." Δεν είχε κανέναν φόβο και κινήθηκε ελεύθερα, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Αργότερα, ο επικεφαλής του γραφείου βιομηχανίας ηλεκτρισμού ήρθε, και του είπε ότι πρέπει να πάει στο νοσοκομείο να εξεταστεί. Δεν είχε καμία επιλογή αλλά να πάει στο νοσοκομείο. Ο γιατρός ήταν τρομαγμένος: "Πόσο περίεργο! Μια τέτοια υψηλή τάση θα έκαιγε κανονικά κάποιον. Θα είχε πεθάνει. [Το ρεύμα] πήγε από την κορυφή του στο κατώτατο σημείο του και έκανε μια τρύπα μέσα από το πόδι του. Πώς επέζησε;" Ούτε καν αιμορραγούσε, αφότου όλα στο εσωτερικό είχαν καεί. Ο γιατρός σκέφτηκε ότι ήταν πολύ παράξενο.

 

Τα σώματα των ασκουμένων του Μεγάλου Νόμου έχουν μετασχηματιστεί από την ύλη υψηλής ενέργειας· σε σύγκριση με, την ηλεκτρική ενέργεια για την οποία ένα καθημερινό άτομο γνωρίζει που δεν είναι τίποτα. Αλλά το επιφανειακό δέρμα αυτού του ασκούμενου δεν ήταν καλλιεργημένο πλήρως, και έτσι αυτό το στρώμα τρυπήθηκε. Μόνο ένα στρώμα τρυπήθηκε, και στο σύνολο δεν υπήρξε καμία ζημιά. Μοιράζομαι αυτήν την ιστορία για να σας πω ότι αυτοί που ασκούν τον Μεγάλο Νόμο θα αντιμετωπίσουν απειλητικές αλλά μη επικίνδυνες καταστάσεις. Αλλά εάν κάποιος αρχίσει να σχηματίζει προσκολλήσεις λόγω αυτού και κάνει σκόπιμα αυτό που δεν πρέπει, τότε αυτό θα είναι αληθινά επικίνδυνο.

 

Ερώτηση: Γιατί είναι κανονισμένο να έρθουμε στην Αμερική για να καλλιεργηθούμε;

 

Δάσκαλος: Η επιστήμη και η τεχνολογία είναι πολύ αναπτυγμένες στην Αμερική, έτσι ίσως μια καλή γνώση αυτών των πραγμάτων να απαιτηθεί στο μέλλον. Αυτοί που έρχονται στην Αμερική είναι όλοι οι εκλεκτοί της Ανατολής. (Χειροκρότημα)

 

Ερώτηση: Όταν κάνουμε διαλογισμό στη θέση λωτού πρέπει να εισερχόμαστε στην ηρεμία;

 

Δάσκαλος: Εάν θέλετε απλά να ασκήσετε τα πόδια σας είναι εντάξει. Μερικοί άνθρωποι λένε, "τα πόδια μου δεν είναι καλά έτσι θα τα ασκήσω λίγο περισσότερο." Τότε κατά την άποψή μου, εάν δεν κάνατε τον διαλογισμό, δεν θα ήταν ακόμα καλύτερο εάν μπορούσατε να εισέλθετε στην ηρεμία ταυτόχρονα με το που ασκείτε τα πόδια σας; Μόνο η άσκηση των ποδιών είναι εντάξει, αλλά όταν κάνετε τις ασκήσεις πρέπει να προσπαθήσετε να εισέλθετε στην ηρεμία.

 

Ερώτηση: Όταν διαβάζω το Τζούαν Φάλουν, καθισμένος με τα πόδια σταυρωμένα θα βοηθήσει;

 

Δάσκαλος: Θα βοηθήσει. Το σταύρωμα των ποδιών σας όταν διαβάζετε το βιβλίο, πρώτον, θα σας επιτρέψει στην εξάσκηση να σταυρώνετε τα πόδια περισσότερο και δεύτερον, θα ισοδυναμεί με το να κάνατε την άσκηση [του διαλογισμού]. Αυτό είναι πολύ καλό.

 

Ερώτηση: Το παιδί ενός φίλου είναι κουφό εκ γενετής. Η άσκηση του Φάλουν Γκονγκ θα τον βοηθήσει;

 

Δάσκαλος: Εννοείς ρωτάς εάν θα τον θεραπεύσει; Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό με απλό τρόπο, αλλά μπορώ να πω ότι δεν μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις για χάριν της θεραπείας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αυτό που είναι κουφό είναι το σαρκικό σώμα του, ενώ η ψυχή του δεν είναι κουφή. Όταν οι άνθρωποι καλλιεργούνται αληθινά, όλα τα σώματά τους θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Οι ασκούμενοι πρέπει να κρατηθούν στα πρότυπα ενός ασκούμενου. Εάν το παιδί έρχεται απλά εξ αιτίας αυτής της ασθένειας και δεν εγκαταλείψει την ανησυχία, τότε δεν θα καλυτερέψει. Η καλλιέργεια της Φύσης του Φο είναι σοβαρή.

 

Ερώτηση: Ο σύζυγός μου πρόκειται να κάνει απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί που κάνω την εξάσκηση.

 

Δάσκαλος: Όσον αφορά αυτό, πιστεύω ότι εξαρτάται πραγματικά από τον τρόπο με τον οποίο το χειρίζεστε. Κανονικά, όλοι αυτοί που αντιμετωπίζουν παρέμβαση από τα οικογενειακά μέλη [το αντιμετωπίζετε αυτό προκειμένου], πρώτον, να φανεί εάν μπορούν να καλλιεργηθούν σταθερά ή όχι, δεύτερον, για να φανεί πώς είναι το σίνσινγκ του καλλιεργητή και τρίτον, για να έχει [ο καλλιεργητής] την βοήθεια της οικογένειας για να εξαλείψει κάρμα. Υπάρχουν επίσης ιδιαίτερα εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που είναι απολύτως ανίκανοι να δεχτούν τον Μεγάλο Νόμο.

 

Ερώτηση: Στη διάλεξη του Νόμου Του, ο Δάσκαλος μίλησε για τη μορφή της γέννησης, των γηρατειών, της ασθένειας, και του θανάτου για τους Θεούς. Δάσκαλε, παρακαλώ μιλήστε για αυτό.

 

Δάσκαλος: Το σύμπαν του παρελθόντος είχε το σχηματισμό, τη στάση, τον εκφυλισμό, και την καταστροφή, και οι ζωές στο σύμπαν είχαν τη γέννηση, τα γηρατειά, την ασθένεια, και τον θάνατο, ήταν απλά ότι τα χρονικά διαστήματα διέφεραν στις διαφορετικές διαστάσεις. Οι διαφορές ήταν εξαιρετικά μεγάλες, και μερικές φορές ήταν τόσο μεγάλες που ήταν σαν [η ύπαρξη] να μην πέθαινε ποτέ, ενώ άλλες ήταν τόσο σύντομες όσο μια στιγμή. Υπό τη μορφή του σχηματισμού, της στάσης, του εκφυλισμού, και της καταστροφής, παραδείγματος χάριν, υπήρξε ένα στάδιο σχηματισμού στο σύμπαν, με τη σταθερή χρονική περίοδό του, και έπειτα κινήθηκε προς την πτώση και την καταστροφή. Αυτό είναι η θεμελιώδης μορφή του σύμπαντος του παρελθόντος, και ήταν ο νόμος της κίνησης της ύλης για όλα τα είδη και την ύλη στο σύμπαν.

 

Δεν έχω τελειώσει τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, και υπάρχουν ακόμα πολλές, αλλά ο χρόνος μου για τη διάλεξη του Νόμου έχει φτάσει στο τέλος και η αίθουσα συνεδρίου θα κλείσει σύντομα. Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν ακόμα να με ακούσουν να εξηγώ και να απαντώ στις ερωτήσεις, αλλά μπορεί μόνο να είναι με αυτόν τον τρόπο. Πιστεύω ότι όταν υπάρχει ευκαιρία μπορούμε να συναντηθούμε σε άλλες πόλεις, αλλά αυτή τη φορά μίλησα για τόσα πολλά. Είμαι πολύ ευγνώμων στους τοπικούς ασκούμενους του Χιούστον, καθώς οφειλόταν στις προετοιμασίες τους που είχαμε την ευκαιρία να καθίσουμε εδώ και να συναντηθούμε. Εφόσον αρχικά το ορίσαμε για μόνο ένα απόγευμα, το προσωπικό εδώ θα τελειώσει από τη δουλειά σύντομα και μπορούμε μόνο να κάνουμε τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Είναι κρίμα, διότι κανένας από σας δεν θέλει να φύγει. Πιστεύω ότι για εκείνους που δεν θα είχαν αισθανθεί άνετα εάν δεν είχαν δει τον Δάσκαλο, πρέπει να αισθανθείτε κάπως άνετα τώρα που με έχετε δει. Πραγματικά, θα σας πω ότι όσο καλλιεργείστε, θα είμαι πάντα στο πλευρό σας.(Χειροκρότημα)

 

Ελπίζω ότι κανένας από τους ανθρώπους που κάθονται εδώ δεν θα αφήσει αυτήν την ευκαιρία να περάσει. Αυτοί που μπορούν να με ακούσουν να διδάσκω τον Νόμο δεν είναι πολλοί. Οι ευκαιρίες όπως αυτή - η ευκαιρία [να ακούσετε] τον Νόμο που διδάσκεται - ίσως να είναι λιγότερες στο μέλλον. Έτσι ελπίζω ότι όλοι σας να εκτιμήσετε τη συνάντησή μας σήμερα. Στην καλλιέργεια πρέπει να είστε υπεύθυνοι στον εαυτό σας. Εάν έχετε λάβει αυτόν τον Νόμο, τότε συνεχίστε την καλλιέργειά σας. Δεν θα επηρεάσει στην δουλειά σας, και όταν είστε στη μέση ενός πολυάσχολου προγράμματος, προσπαθήστε να Τον χωρέσετε και να δείτε τι θα συμβεί. Εάν δεν είναι όπως το είπα, τότε δεν χρειάζεται να το κάνετε, εφόσον δεν θα χάσετε τίποτα. Εάν γνωρίζετε ότι είναι καλό, τότε συνεχίστε την καλλιέργεια, η αλήθεια του Νόμου του Φο θα παρουσιαστεί βαθμιαία σε σας.

 

Ελπίζω ότι όλοι σας να μπορείτε να εκτιμήσετε αυτή την προκαθορισμένη ευκαιρία. Αργότερα στην καλλιέργεια όλοι σας θα είστε σε θέση συνεχώς να κάνετε μεγάλα βήματα προς τα εμπρός, να καλλιεργηθείτε αληθινά στερεά, και να μελετήσετε αληθινά αυτό το βιβλίο, Τζούαν Φάλουν. Πρέπει να το μελετήσετε πολύ, και μαζί με την εκτέλεση των ασκήσεων, θα βελτιώνεστε συνεχώς. Κάθε φορά που διαβάζετε το βιβλίο, θα έχετε διαφορετικά συναισθήματα και ερωτήσεις. Κάθε φορά που ανυψώνεστε, όλες οι ερωτήσεις που αντιμετωπίζετε θα επιλυθούν στην επόμενη ανάγνωσή σας του βιβλίου. Θα έχετε νέες ερωτήσεις, αλλά όταν διαβάζετε το βιβλίο μια άλλη φορά είναι εγγυημένο ότι οι ερωτήσεις όλες θα επιλυθούν επίσης. Κατόπιν θα έχετε ακόμα άλλες νέες ερωτήσεις, και κατ' αυτό τον τρόπο θα καλλιεργείστε συνεχώς, και θα κάνετε συνεχώς βαθμιαίες προόδους και θα ανυψωθείτε.

 

Εν τω μεταξύ, όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα και δοκιμασίες, πόνο και δυσκολίες - έχω πει επίσης τα ακόλουθα λόγια στους μαθητές στην Κίνα- εάν φαίνεται ότι δεν μπορείτε να το κάνετε, τότε προσπαθήστε και να δείτε εάν μπορείτε να το κάνετε. Όταν φαίνεται ότι δεν μπορείτε να υπομείνετε, προσπαθείστε και να δείτε εάν μπορείτε να υπομείνετε. Στο μέλλον, καθώς όλοι καλλιεργείστε συνεχώς και βελτιώνεστε, ίσως την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε να μην είναι έτσι. Επίσης ελπίζω ότι όλοι σας μπορείτε, στη διαδικασία της καλλιέργειας, να βελτιώνεστε συνεχώς και να κάνετε μεγάλα βήματα προς τα εμπρός, μέχρι την Ολοκλήρωση. Στην καλλιέργεια θέλετε να με δείτε, αλλά πραγματικά είμαι ακριβώς στο πλευρό σας. (Χειροκρότημα) Θα σταματήσουμε εδώ για σήμερα.




Εδώ το αρχείο Word       Εδώ το αρχείο pdf