Falundafa.org
 / 
el.falundafa.org

Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

Διδάσκοντας τον Φα στο Συνέδριο του Φα στη Σιγκαπούρη


Λι Χονγκτζί, 22 & 23 Αυγούστου 1998



Γεια σας μαθητές! (Χειροκρότημα. «Γεια σας Δάσκαλε!»)


Γνωρίζω ότι στο ακροατήριο βρίσκονται οι μαθητές μας από τη Σιγκαπούρη, μαζί με πολύ κόσμο που έχει κάνει ένα μεγάλο ταξίδι από την Κίνα, από άλλες χώρες και από πολλές διαφορετικές περιοχές. Ο σκοπός αυτού του Συνεδρίου του Φα είναι να σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε τα επίπεδά σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα μοιραζόμενοι εμπειρίες ο ένας με τον άλλον και βρίσκοντας πού υπολείπεστε. Αυτός είναι ο γενικός στόχος. Επίσης πολλοί μαθητές θέλουν να με δουν επειδή έχοντας καλλιεργηθεί για μία μακρά περίοδο, έχουν αποκτήσει μία όλο και πιο βαθιά κατανόηση του Φα,* έχουν φτάσει να καταλάβουν πολλά μέσω των δικών τους εμπειριών και έχουν προσωπικά αισθανθεί όλο και περισσότερες διαφορετικές όψεις της καλλιέργειας. Πολλοί από εσάς δεν παρέστησαν στα σεμινάρια που έδωσα στην Κίνα τον πρώτο καιρό και πολλοί έχετε μάθει και εξασκηθεί μόνοι σας, έτσι ανυπομονείτε πραγματικά να με δείτε. Γνωρίζω καλά πώς αισθάνεστε. Έτσι αυτός είναι ο λόγος που έχετε έρθει. Υπάρχουν ακόμα πολλοί άλλοι που μοιράζονται αυτή τη σκέψη και οι οποίοι ήθελαν να έρθουν. Καταλαβαίνω τα αισθήματά σας πολύ καλά, αλλά νομίζω ότι ήταν πίσω στα πρώτα χρόνια όταν προσωπικά δίδασκα τον Φα που οι διαλέξεις πάνω στον Φα ήταν οι πιο σημαντικές.


Τώρα που ο Φα έχει έρθει στο κοινό και τα βιβλία έχουν ευρέως κυκλοφορήσει στην κοινωνία, οι μαθητές μας έχουν τα βιβλία. Επομένως, όλοι σας μπορείτε να μελετήσετε τον Φα και να καλλιεργηθείτε, και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με τα σεμινάρια που έδωσα προσωπικά και δίδαξα τον Φα εκείνα τα χρόνια - τίποτα δεν έχει μείνει απέξω. Έτσι αυτό που είναι το σημαντικότερο τώρα είναι να έχετε ένα σταθερό περιβάλλον το οποίο θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τους εαυτούς σας στην καλλιέργεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μέσω της μελέτης σας του Φα και καθώς καλλιεργείστε, έχετε αντιληφθεί και έχετε φτάσει να γνωρίζετε ότι ο Δάσκαλός σας πραγματικά σας φροντίζει και είναι υπεύθυνος για εσάς. Η βελτίωσή σας, επομένως, είναι συστηματικά κανονισμένη – καθένας έχει ένα συστηματικό μονοπάτι καλλιέργειας. Η επιθυμία σας να με δείτε θα μπορούσε να κάνει τις σκέψεις σας να αρχίσουν να παρασύρονται και να σας καταστήσει ανίκανους να καλλιεργηθείτε με έναν ήρεμο νου, ή θα μπορούσε να σας κάνει να πηγαίνετε παντού σε όλο το μέρος αναζητώντας με. Αυτό θα επηρέαζε τη διαδικασία καλλιέργειάς σας. Ο Φα έχει συστηθεί στο κοινό. Αλλά έχετε σκεφτεί ότι η βελτίωσή σας και η καλλιέργειά σας είναι αυτά που είναι τα πιο σημαντικά; Αν δε μπορείτε να βελτιώσετε τους εαυτούς σας, ή αν δε μπορείτε να καλλιεργηθείτε, τότε η διδασκαλία μου του Φα δεν είναι τίποτα.


Τίποτα δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει με την καλλιέργειά σας, επειδή αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητα. Θέλω απλά να σας πω ότι κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας πρέπει να ηρεμείτε την καρδιά και τον νου σας και να μην αφήνετε τον εαυτό σας να επηρεάζεται από προσκολλήσεις των συνηθισμένων ανθρώπων. [1] Αν έχετε [έρθει εδώ] πραγματικά για καλλιέργεια, για να ανυψώσετε το βασίλειό σας, και να αναγνωρίσετε τις ελλείψεις σας, ή αν έρχεστε εδώ για να δείτε πώς τα πάνε οι μαθητές από τη Σιγκαπούρη στην καλλιέργειά τους και να ακούσετε τις εμπειρίες και τις ιδέες τους έτσι ώστε να προωθήσετε τη δική σας βελτίωση – αν αυτό είναι στο μυαλό σας – τότε είμαι ευχαριστημένος. Φυσικά, το να θέλετε να δείτε τον Δάσκαλο δεν είναι λάθος. Είναι μόνο ότι δεν πρέπει να έχετε δυνατά ανθρώπινα συναισθήματα. Οπωσδήποτε, οι συνηθισμένες ανθρώπινες προσκολλήσεις σας χρειάζεται να απορριφθούν. Αν δεν απορριφθούν, θα με αντιμετωπίζετε με συνηθισμένους ανθρώπινους συναισθηματισμούς και ένα συνηθισμένο ανθρώπινο νου και θα αντιμετωπίζετε τον Φα με συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις. Αυτό θα δημιουργούσε ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο στη βελτίωσή σας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτό.


Το να έρθετε εδώ δεν ήταν εύκολο για πολλούς από εσάς. Μερικοί είναι ενδεχομένως αρκετά απασχολημένοι με τη δουλειά τους αλλά έχουν καταφέρει να πάρουν ρεπό και να κάνουν ταξίδι εξπρές στη Σιγκαπούρη για αυτό το Συνέδριο. Και άλλοι αντιμετωπίζουν όλων των ειδών τις περιστάσεις. Αφού είστε εδώ τώρα, νομίζω πως πρέπει να ηρεμήσετε και να ακούσετε πώς καλλιεργούνται και βελτιώνουν τους εαυτούς τους οι μαθητές από τη Σιγκαπούρη. Μαθητές που έχουν έρθει από το εξωτερικό μπορούν να θεωρήσουν αυτό το ταξίδι σαν ένα ταξίδι γνώσης.


Ήρθα να παρακολουθήσω αυτό το Συνέδριο για να σας ακούσω. Επίσης έχουμε ακόμα πολλούς μαθητές που δεν τους είναι σαφή αρκετά πράγματα. Επειδή ο Ντάφα* διαδίδεται σε όλο τον κόσμο, είναι βέβαιο ότι συνεχώς θα υπάρχουν νέοι μαθητές και ασκούμενοι που θα αρχίζουν την εξάσκηση, και θα έχουν ασφαλώς όλα τα είδη των ερωτήσεων. Πραγματικά, μπορείτε να βρείτε μέσα στο βιβλίο τις απαντήσεις σε όλες σας τις ερωτήσεις. Αλλά κάποιοι από τους μαθητές μας ακόμα δεν είναι σίγουροι και πάντα θέλουν να μου κάνουν ερωτήσεις. Έτσι σας δίνω μια ευκαιρία για αυτό. Είναι ένα διήμερο Συνέδριο. Δεν θα μιλήσω πολύ τώρα και κυρίως θα σας ακούσω. Περιμένετε μέχρι αύριο το απόγευμα και τότε θα το περάσω ολόκληρο απαντώντας στις ερωτήσεις σας. Τότε θα μπορείτε να κάνετε περισσότερες ερωτήσεις για την καλλιέργειά σας και θα τις απαντήσω για εσάς. Νομίζω πως μισή μέρα θα είναι επαρκής. Υπάρχουν μόνο δύο ημέρες συνολικά και οι μαθητές μας χρειάζεται να οργανώσουν τις ομιλίες και υπάρχουν και άλλες ακόμα δραστηριότητες. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό το Συνέδριο του Φα μία απόλυτη επιτυχία. Είναι η πρώτη φορά που η Σιγκαπούρη διοργανώνει ένα συνέδριο τέτοιου μεγέθους κι έτσι πολύς κόσμος έχει έρθει από το εξωτερικό. Ορισμένες πτυχές των προετοιμασιών δεν είναι καθόλου εύκολες. Όλοι γνωρίζετε τι να κάνετε και θα χειριστείτε τα πράγματα καλά χωρίς να σας λέω πολλά.


Τώρα θα σας μιλήσω για τη συνολική κατάσταση του Ντάφα μας στην παρούσα φάση. Όταν δίδασκα τον Φα στην Κίνα, η χώρα ήταν στην περίοδο της μεταρρύθμισης και του ανοίγματος. Είχα μια αίσθηση: Η σκέψη των ανθρώπων άλλαζε με την οικονομική ανάπτυξη, κι έτσι τον παρουσίασα εκείνη την εποχή. Επειδή πολλοί άνθρωποι είχαν σχηματίσει ορισμένες αντιλήψεις για μία μακρά περίοδο, χρειάζονταν μια μεταβατική διαδικασία για να καταλάβουν [τον Φα]. Χρειάστηκαν κάποιο χρόνο μελετώντας τον Φα πριν αντιληφθούν τι μετέδιδα. Αργότερα και περισσότερο πρόσφατα, ανακάλυψα ότι οι νέοι μαθητές φαίνεται να ξεπερνούν τους παλιούς μαθητές όταν πρόκειται να αποκτήσουν τον Φα. Με άλλα λόγια, δεν έχουν το εμπόδιο να Τον καταλάβουν αντιληπτικά. Τον υιοθετούν αμέσως και άμεσα ρίχνουν τον εαυτό τους μέσα σε Αυτόν χωρίς να χρειάζονται μία μεταβατική διαδικασία για να Τον καταλάβουν – «Είμαι ικανός να το μάθω αυτό;» «Θέλω να το μάθω αυτό;’’ Δεν έχουν τίποτα από αυτά, ούτε ‘‘Είναι οι αρχές για τις οποίες μιλάς σωστές;». Με άλλα λόγια, αν και αυτοί οι μαθητές απέκτησαν τον Φα αργότερα, έχω ανακαλύψει ότι δεν έχουν μείνει πίσω. Μέσω των δικών τους προσπαθειών θα καλύψουν τη διαφορά σύντομα.


Νομίζω πως η συνολική κατάσταση του Ντάφα είναι πως η κατανόηση του Φα από τους μαθητές είναι όλο και πιο βαθιά, ότι η κατανόησή τους του Φα έχει γίνει πιο εμβριθής και πως γνωρίζουν πραγματικά τι είναι αυτός ο Φα. Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή από τις πρώτες μέρες όταν ο κόσμος αντιμετώπιζε τον Φα με ανθρώπινα αισθήματα και ανθρώπινους τρόπους σκέψης. Πρόκειται όντως για μια τεράστια αλλαγή. Είναι εντελώς διαφορετικά από τις πρώτες μέρες. Έτσι με άλλα λόγια, καλλιεργείστε πραγματικά μέσα στον Φα και δεν αντιμετωπίζετε ή αξιολογείτε τον Φα με συναισθήματα, βαθιά ευγνωμοσύνη, ή με διάφορες ανθρώπινες αντιλήψεις – αυτά τα πράγματα γίνονται ολοένα και λιγότερα. Αυτό σημαίνει ότι ο Φα μας γίνεται όλο και πιο αγνός στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία.


Έτσι λοιπόν τι σημαίνει να «εκπληρώνουμε τον Φα»[2] ; Πολλοί από τους καλλιεργητές μας ίσως να μην το γνωρίζουν. Αφού αυτός ο Φα είναι τόσο σπουδαίος – μπορεί να μας σώσει, μπορεί να μας επιτρέψει να φθάσουμε σε διαφορετικά επίπεδα και βασίλεια μέσω καλλιέργειας και μπορεί να μας οδηγήσει στην Ολοκλήρωση – γιατί χρειάζεται ανθρώπους να Τον εκπληρώνουν; Στην πραγματικότητα, ίσως να έχετε σκεφτεί κάτι: Η συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, επίσης, είναι εκδήλωση του απεριόριστου Ντάφα του κόσμου σε αυτό το χαμηλότερο επίπεδο, αυτό των συνηθισμένων ανθρώπων. Κάθε εκδηλωμένη μορφή στην συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία , επίσης, έχει δοθεί και δημιουργηθεί από αυτόν τον Φα. Έτσι λοιπόν, ως καλλιεργητές, χρησιμοποιούμε αυτό το περιβάλλον για καλλιέργεια. Αν και η συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία είναι κακή όταν ιδωθεί από διαφορετικά επίπεδα, είναι επίσης ένα επίπεδο και βασίλειο δημιουργημένο από τον Φα. Αν στην καλλιέργειά σας είστε ξεκάθαροι στο πώς να ξεφύγετε από αυτό το επίπεδο και πώς να ελευθερώσετε τον εαυτό σας από τις διάφορες συμπεριφορές και αντιλήψεις της συνηθισμένης ανθρώπινης κοινωνίας, τότε μπορείτε να σπάσετε αυτούς τους φραγμούς και να ανέλθετε σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Αυτό είναι που πρέπει να επιτύχετε στην καλλιέργεια.


Αν παρόλα αυτά δε μπορείτε να αφήσετε τα συνηθισμένα ανθρώπινα πράγματα, η καλλιέργειά σας μπορεί να παρεμποδιστεί σοβαρά. Η διαφθορά των ηθικών προτύπων και η πτώση των ηθικών αξιών της ανθρωπότητας έχουν αλλοιώσει οτιδήποτε έχει δημιουργήσει ο Φα για τα αισθανόμενα όντα σε αυτό το επίπεδο. Έτσι είναι πραγματικά δύσκολο για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι η Αλήθεια υπάρχει ακόμα ως πρότυπο στην καθημερινή ανθρώπινη κοινωνία. Χωρίς αυτό το πρότυπο, οι άνθρωποι τολμούν να κάνουν οτιδήποτε, τολμούν να κάνουν τα πάντα και δε φοβούνται τίποτα. Αυτό με τη σειρά του επιφέρει τον εκφυλισμό της ηθικής και των αξιών της κοινωνίας, το οποίο εκδηλώνεται με τα πολλά νοσηρά φαινόμενα και εγκλήματα στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων.


Για να εκπληρώνετε τον Φα, θα πρέπει πρώτα από όλα να είστε ένα καλό άτομο. Όταν είστε ένα καλό άτομο, αυτή είναι μια πράξη εκπλήρωσης του Φα. Αλλά επειδή καλλιεργείστε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, παρόλα αυτά, χρειάζεται να πάτε ακόμα πιο ψηλά από όλα αυτά τα πράγματα. Έτσι όταν μπορείτε αληθινά να κατανοήσετε τον Φα, να καλλιεργηθείτε μέσα στον Φα και να είστε ένας ορθός και αληθινός καλλιεργητής, τότε εκπληρώνετε τον Φα. Κάτι που σημαίνει ότι διαφυλάσσετε τον Φα επίσης. Αυτό είναι επειδή η συμπεριφορά του κάθε μαθητή στην καθημερινή ανθρώπινη κοινωνία αντιπροσωπεύει το Φάλουν Ντάφα [στο μυαλό των ανθρώπων]. Έτσι δεν είναι; Αν δε συμπεριφερόμαστε καλά, αναμφίβολα θα αμαυρώσουμε την εικόνα του Ντάφα, και δε θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκπληρώνουμε τον Φα. Κάποιοι έχουν πει ότι χρειάζεται να διαφυλάσσουμε και να προστατεύουμε τον Φα και ότι όταν άλλοι άνθρωποι λένε κάτι κακό για εμάς πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με τον τάδε και τον τάδε τρόπο. Ειδικότερα, όταν κάποιοι συκοφαντούν τον Ντάφα μας ή μας φέρονται άδικα, πολλοί από εσάς συχνά θυμώνετε και θέλετε να λάβετε μερικά μέτρα για αντίποινα. [Σκέφτεστε], ‘‘ Αυτοί μας φέρονται άσχημα, έτσι κι εμείς θα κάνουμε το ίδιο σε αυτούς.’’ Σε αυτή την περίπτωση, συγχέουμε τους εαυτούς μας με τους καθημερινούς ανθρώπους και δε διαφέρουμε από εκείνους.


Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω το εξής: Διαφυλάσσοντας τον Φα δε σημαίνει να προσφεύγουμε στη βία. Το καλό και το κακό συνυπάρχουν μέσα σε ένα άτομο. Εμείς διαλύουμε την κακή πλευρά και χρησιμοποιούμε μόνο την καλή πλευρά για να διαφυλάξουμε τον Φα. Όταν οι άλλοι λένε κάτι κακό για εμάς, μπορούμε να τους αφήσουμε να γνωρίσουν πόσο καλοί είμαστε και μπορούμε να συζητήσουμε μαζί τους εντελώς χρησιμοποιώντας την καλή πλευρά. Πολλές φορές όταν ένα καθημερινό άτομο συναντά ένα πρόβλημα, τείνει να υιοθετήσει μια αρνητική προσέγγιση. Έτσι θα προβεί σε ακραίες ενέργειες ή θα προσφύγει στη βία. Τίποτα από αυτά δεν είναι κατάλληλο για εμάς να κάνουμε. Συχνά λέω ότι αν ένα άτομο είναι ελεύθερο από οποιεσδήποτε προσωπικές αντιλήψεις, δεν έχει ως κίνητρο την ιδιοτέλεια και πραγματικά επιθυμεί να ωφεληθούν οι γύρω του, τότε όταν επισημαίνει τις ελλείψεις ενός άλλου ατόμου ή του λέει ποιο είναι το σωστό, τότε εκείνο το άτομο θα συγκινηθεί μέχρι δακρύων.


Το Σαν* είναι αληθινά πανίσχυρο. Είναι μόνο όπως όταν ένα άτομο στην καθημερινή κοινωνία των ανθρώπων λέει σε κάποιον για ένα καλό πράγμα, αλλά συνήθως επισυνάπτει τις δικές του αντιλήψεις, ακόμα και ανησυχεί ότι αυτό μπορεί να τον βλάψει με κάποιον τρόπο και θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του. Πολλά πράγματα αναμιγνύονται μέσα σε ό,τι λέει κι έτσι δεν ακούγεται αρκετά ορθό και δεν είναι αγνό και συχνά περιλαμβάνει συναίσθημα. Αν ό,τι λέτε αληθινά προέρχεται από την καλοσύνη σας και είναι χωρίς καμία ιδιοτέλεια, τότε τα λόγια σας πραγματικά θα αγγίξουν τους άλλους.


Αυτό για το οποίο μιλώ εδώ είναι πώς να εκπληρώνουμε τον Φα στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων και πώς μπορούμε να αποτρέψουμε την υπονόμευση του Φα. Πολλοί από εμάς έχουμε εξηγήσει τα κίνητρά μας σε διάφορες υπηρεσίες της κυβέρνησης στην κοινωνία μας. Αυτό νομίζω πως είναι καλό. Αν πραγματικά ακούσουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενταχθούν στις τάξεις των καλών ανθρώπων. Θα είναι ανησυχητικό μόνο αν δεν ακούσουν. Αν θέλουν πραγματικά να καταλάβουν τον Φα μας, καθώς διαβάζουν το βιβλίο, μαθαίνουν τον Φα και πραγματικά προσπαθούν να Τον καταλάβουν, τότε θα ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Συνήθως, οι άνθρωποι που λένε κακά πράγματα για εμάς είναι εκείνοι που δεν έχουν προσπαθήσει να μας καταλάβουν και δε μας καταλαβαίνουν. Καθετί γύρω από εμάς είναι ανοιχτό – δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε από τους ανθρώπους. Το μονοπάτι που έχουμε πάρει είναι εξαιρετικά ορθό. Έχω πολλές φορές πει ότι ακριβώς επειδή το μονοπάτι που έχουμε πάρει είναι εξαιρετικά ορθό, καθετί που δεν είναι ορθό, που δεν είναι ορθό αρκετά, ή λιγότερο από τέλειο στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, θα μας θεωρήσει εμπόδιο. Επειδή είμαστε τόσο καλοί, ίσως οι ανεπάρκειες κάποιων πραγμάτων να εκτεθούν και τότε αυτοί να κάνουν κάποια αρνητικά πράγματα σε εμάς. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Αν κανείς δεν αντιτίθεται σε κάτι ορθό όταν αυτό μεταδίδεται στο κοινό, τότε θα έλεγα ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να είναι κακό. (Χειροκρότημα)


Κοιτώντας το από ένα άλλο πρίσμα, καθώς ο Φα μας διαδίδεται στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, όταν αντιμετωπίζουμε ανεύθυνες επιθέσεις από ανθρώπους και ορισμένες [κυβερνητικές] υπηρεσίες που δε γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται όσον αφορά εμάς, ή όταν μας κολλούν ετικέτες αυθαίρετα ή μας φέρονται πραγματικά παράλογα, νομίζω πως πρέπει επίσης να εξετάσουμε τους εαυτούς μας σε αυτά τα θέματα ρωτώντας: ‘‘Γιατί συμβαίνουν αυτά τα πράγματα; Είναι μήπως επειδή εμείς, τα κέντρα βοήθειας μας, οι τόποι εξάσκησής μας, ή κάποιοι από τους μαθητές μας, δεν συμπεριφερόμαστε σωστά;’’ Αν μπορείτε να εξετάζετε τους εαυτούς σας με καθετί που συναντάτε, τότε θα έλεγα πως είστε πραγματικά αξιοσημείωτοι και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον δρόμο σας προς την Ολοκλήρωση. Επίσης όταν συναντάμε προβλήματα, συχνά κοιτάζουμε εξωτερικά – ‘‘Γιατί μου συμπεριφέρεσαι έτσι;’’ - και νιώθουμε ότι μας έχουν φερθεί άδικα, αντί να εξετάζουμε τους εαυτούς μας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο και πιο μοιραίο εμπόδιο για όλα τα αισθανόμενα όντα. Στο παρελθόν, κάποιοι άνθρωποι είπαν ότι ήταν απίθανο να πετύχεις στην καλλιέργεια. Πώς θα μπορούσε κάποιος να πετύχει στην καλλιέργεια; [Δεν μπορούσαν να πετύχουν] επειδή αυτό ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο και κανείς δεν ήταν πρόθυμος να βρει λάθη στον εαυτό του ανάμεσα στα προβλήματα. Όταν ένα άτομο νοιώθει πληγωμένο, ή όταν συναντά κακοτυχίες, του είναι πραγματικά δύσκολο να εξετάσει ακόμα και τον εαυτό του και να δει αν έχει κάνει κάτι λάθος. Αν ένα άτομο μπορεί να το κάνει αυτό, τότε θα έλεγα ότι στο μονοπάτι του, στο μονοπάτι της καλλιέργειας, και για την αιωνιότητα της ύπαρξής του, τίποτα δε μπορεί να τον σταματήσει. Έτσι είναι πραγματικά. Κάποιες φορές εξακολουθούμε να αποτυγχάνουμε σε δοκιμασίες ακόμα κι αν βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε. Αλλά παρ’ όλα αυτά, επειδή έχουμε την ικανότητα να σκεφτόμαστε, και με τις αρχές να μας καθοδηγούν, βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Μπορεί να αποτύχουμε μία ή δύο φορές, αλλά θα τα πάμε καλά στη συνέχεια. Το κλειδί βρίσκεται στο πώς εσείς κατανοείτε τον εαυτό σας και εάν μπορείτε να τον εξετάσετε σωστά και να βρείτε μέσα σας την αιτία του προβλήματος.


Πρωτύτερα, όταν πολλοί από τους μαθητές μας συναντούσαν διαμάχες με ανθρώπους έξω από τον κύκλο μας, ή όταν άνθρωποι ή ορισμένες υπηρεσίες των διαφόρων λειτουργιών της κοινωνίας μας φέρονταν άδικα, δεν εξετάζαμε τους εαυτούς μας για να βρούμε την αιτία, και αντ’ αυτού τόνιζαν τι δεν πάει καλά με τους άλλους. Ορισμένα πράγματα ήταν πραγματικά κακά και προσπαθούσαν αναίτια να μας βλάψουν. Αλλά μήπως νομίζετε ότι αν και ήταν κακές και δαιμονικές πράξεις, θα μπορούσαν αυτά τα πράγματα να έχουν συμβεί απλά κατά τύχη; Έχω πολλές φορές πει ότι όταν δύο άτομα έρχονται σε προστριβή, τότε ο καθένας τους πρέπει να εξετάσει τον εαυτό του. Όχι μόνο οι δύο που έχουν την προστριβή πρέπει να εξετάσουν τον εαυτό τους, αλλά επίσης και οι παριστάμενοι που συμβαίνει να παρατηρούν το περιστατικό. Τότε είναι που πραγματικά βελτιώνεστε αλματωδώς.


Γνωρίζετε ότι οι υπάρξεις μας αποτελούνται από πολύ μικροσκοπική[3] ύλη διαφόρων επιπέδων. Κάποιο μέρος της ύλης είναι το πλέον μικροσκοπικό. Στην άσκηση καλλιέργειάς μας, μετασχηματίζεστε σε μια εξαιρετικά μικροσκοπική κατάσταση ύπαρξης, δηλαδή, από την προέλευση της ύπαρξής σας. Ο μετασχηματισμός προοδευτικά επεκτείνεται προς τα έξω – προοδευτικά επεκτείνεται προς το επιφανειακό σας στρώμα. Μόλις ο μετασχηματισμός έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επιφάνεια, έχετε φτάσει στην Ολοκλήρωση. Αυτή είναι η προσέγγιση που παίρνουμε. Έτσι προτού φτάσετε στο στάδιο όπου το επιφανειακό σας στρώμα μπορεί να εξομοιωθεί με τον Φα, να είστε βέβαιοι ότι πρόκειται, με διαφορετικούς τρόπους, να έχετε ακόμα τη συμπεριφορά των καθημερινών ανθρώπων, τις σκέψεις και τους τρόπους που κάνετε τα πράγματα.


Κάποιοι από τους μαθητές μας έχουν έρθει και με έχουν ρωτήσει: «Δάσκαλε, έχω καλλιεργηθεί για τόσο πολύ καιρό τώρα, και νοιώθω πως η κατανόησή μου του Φα μερικές φορές δεν είναι πλέον όπως του μέσου νέου μαθητή. Έτσι λοιπόν γιατί εμφανίζονται ακόμα άσχημες σκέψεις στο μυαλό μου;» Είναι μία ερώτηση που ο καθένας εδώ στο ακροατήριο έχει σκεφτεί. Επιτρέψτε μου να σας πω: Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας, μετασχηματίζεστε από την ίδια την προέλευση της ύπαρξής σας. Οι σκέψεις των συνηθισμένων ανθρώπων θα είναι πάντα εκεί μέχρι ο μετασχηματισμός να φτάσει το εξώτατο στρώμα σας. Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά; Το υπέρ είναι ότι μπορείτε να διατηρείτε αυτό το περιβάλλον καλλιέργειας εδώ ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους και αυτό σας επιτρέπει να βελτιώνετε τον εαυτό σας συνεχώς και πιο γρήγορα. Ποιο είναι το κατά; Είναι ότι ποτέ δε μπορείτε να καταλάβετε σε ποιο βασίλειο βρίσκεστε. Κατά τη διάρκεια ορισμένων χρονικών περιόδων όταν τα πάτε καλά στην καλλιέργεια, ή κατανοείτε τον Φα καλά και μπορείτε να απαγγέλλετε το βιβλίο – αυτό είναι όταν έχετε φτάσει το πρότυπο για εκείνο το συγκεκριμένο βασίλειο – [εκείνο το κομμάτι από εσάς] διαχωρίζεται αμέσως από το κομμάτι σας που δεν έχει καλλιεργηθεί πλήρως. Ξαφνικά θα αναρωτηθείτε: ‘‘ Γιατί η κατανόησή μου του Φα δεν είναι πλέον τόσο καλή; Γιατί οι σκέψεις μου έχουν γίνει άσχημες ξανά;’’ Θα έχετε αυτή την αίσθηση.


Καλλιεργείστε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους. Εκείνο το κομμάτι σας που έχει πλήρως καλλιεργηθεί είναι ένα ευγενές, ορθό, θεϊκό κομμάτι. Συνεπώς, στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, ένας θεός δε μπορεί να έχει την ίδια συμπεριφορά με ένα συνηθισμένο άτομο, αυτό είναι απολύτως απαγορευμένο. Τη στιγμή που θα συμπεριφερόταν κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα έπεφτε. Για να εξασφαλιστεί ότι θα μπορείτε να καλλιεργηθείτε στην συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία και δεν θα πέσετε, μόλις ένα κομμάτι σας πληροί το πρότυπο, διαχωρίζεται. Το κομμάτι που είναι πλήρως καλλιεργημένο θα κάθεται πάντα εκεί, ακίνητο και χωρίς οποιεσδήποτε σκέψεις. Δεν εμπλέκεται σε καμία ανθρώπινη δραστηριότητα και αυτό εξασφαλίζει ότι δεν θα πέσετε. Καθώς συνεχίζετε να καλλιεργείστε, συνεχώς θα βελτιώνεστε. Εδώ σας έχω πει για άλλη μία αρχή, δηλαδή ότι συνεχώς μετασχηματίζετε τον εαυτό σας στην καλλιέργεια, ξεκινώντας από τα πιο-μικροσκοπικά επίπεδα και βαθμιαία κινείστε προς το επιφανειακό σας στρώμα. Όταν το επιφανειακό σας στρώμα αφομοιωθεί εντελώς τότε πετυχαίνετε την Ολοκλήρωση.


Τότε, προτού Ολοκληρωθούμε, πάντα θα έχουμε συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις και συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της πορείας της καλλιέργειάς μας. Επιπλέον, θα ανακαλύψετε ότι μερικές φορές οι σκέψεις σας φαίνονται να γίνονται χειρότερες και χειρότερες. Γιατί αυτό; Πολλά άσχημα πράγματα έχουν ρίζες και υφίστανται όχι μόνο στο στρώμα των μεγαλύτερων σωματιδίων, αλλά επίσης και σε σωματίδια διαφόρων μεγεθών. Σκεφτείτε το όλοι: Κατά τη διάρκεια της πορείας της καλλιέργειάς σας, καθώς [ο μετασχηματισμός σας] συνεχίζει να προχωρά προς την επιφάνεια, άσχημα πράγματα στα πιο μικροσκοπικά σας σωματίδια συνεχίζουν να εξαλείφονται. Ό,τι μένει, τότε, θα είναι ό,τι βρίσκεται στο εξώτερο στρώμα και ό,τι βρίσκεται στο εξώτερο στρώμα είναι το χειρότερο. Αλλά το χειρότερο είναι επίσης και το πιο αδύναμο. Με άλλα λόγια, εφόσον μπορείτε να ασκείτε αυτοέλεγχο καθώς καλλιεργείστε, θα μπορείτε εύκολα να καταστείλετε εκείνα τα άσχημα πράγματα και να τα ξεφορτωθείτε, συμπεριλαμβάνοντας και όλες τις ιδέες στο μυαλό σας.


Πιθανόν να κατανοήσετε την αρχή για την οποία μίλησα κάπως έτσι: «Ω, γι’ αυτό οι άνθρωποι μπορεί να έχουν άσχημες σκέψεις όλη την ώρα καθώς καλλιεργούνται. Από εδώ και πέρα δε θα ανησυχώ γι’ αυτές, δεν τις φοβάμαι πλέον. Απλά θα τις αφήσω να συνεχίσουν όπως θέλουν.’’ Αυτό είναι απαράδεκτο! Εφόσον είστε ένας καλλιεργητής, αν δεν ασκείτε αυτοέλεγχο στο επιφανειακό επίπεδο, είναι το ίδιο με το να μην καλλιεργείστε. Έτσι σχετίζονται αυτά τα πράγματα. Μόλις μίλησα για την κατάσταση της καλλιέργειας των μαθητών μας σαν σύνολο και επεσήμανα κάποια θέματα εν παρόδω.


Υπάρχει και κάτι άλλο. Ο Ντάφα μας διαδίδεται στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων. Γιατί το κάνουμε με τον τρόπο που το κάνουμε; Όπως ξέρετε έχουμε μία πολύ χαλαρή μορφή διοίκησης. Δεν έχουμε καταλόγους με ονόματα που να καταγράφουμε κάποιον John Smith ή κάποια Jane Doe, ή το ποιος είστε, πόσο χρονών είστε, ή πού μένετε. Δεν κάνουμε τίποτα τέτοιο. Θα σας φροντίσω με την προϋπόθεση ότι καλλιεργείστε. Επειδή τα πράγματα της καλλιέργειας δεν εκδηλώνονται στη διάσταση της συνηθισμένης ανθρώπινης κοινωνίας, οι μορφές των πραγμάτων που εμφανίζονται στην επιφάνεια είναι μόνο μορφές, και είναι άχρηστες. Αν δεν καλλιεργείστε, το να σημειώνουμε το όνομα σας ισοδυναμεί με ένα παιχνίδι αριθμών – δεν είναι καλλιέργεια. Γι’ αυτό έχουμε εγκαταλείψει εντελώς όλες τις τυπικότητες των καθημερινών ανθρώπων.


Κοιτάζουμε μόνο στις καρδιές και στον νου των ανθρώπων. Εφόσον καλλιεργείστε, θα σας φροντίσω. Εφόσον καλλιεργείστε, είστε μαθητής μας. Ενώ εξασκείστε, οι Βοηθοί μας οργανώνουν την μελέτη του Φα, αυτό είναι όλο. Δεν έχουμε κάποια διοικητική οργάνωση σαν εκείνες στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων και δε διατηρούμε χρήματα ή ιδιοκτησία. Καθένας πλήρωσε με τον δικό του τρόπο για το συνέδριο. Εγώ, ο Λι Χονγκτζί, δεν πρόκειται να πάρω ούτε ένα σεντ από εσάς. Όποια εργασία κάνουμε, την κάνουμε εθελοντικά και για να ωφελήσουμε τους άλλους. Καθετί δικό μας διοικείται χαλαρά.


Γιατί το κάνω με αυτόν τον τρόπο; Στην πραγματικότητα, μπορώ να σας πω ότι: Ο Φα που μεταδίδω σήμερα είναι απέραντος – μπορεί να επιτρέψει σε όλους σας να φτάσετε σε διαφορετικά βασίλεια και επίπεδα μέσω καλλιέργειας. Αυτό δεν είναι με κανέναν τρόπο ένα μικρό πράγμα. Ένας Φα τόσο τεράστιος έχει συστηθεί στο κοινό, αλλά αν δε μπορούσε να αλλάξει τους ανθρώπους ή δε μπορούσε να κάνει την ηθική των ανθρώπων να ανυψωθεί ξανά, τότε δεν θα είχε σημασία αν διδασκόταν ή όχι. Γνωρίζω ότι επειδή αυτός ο Φα είναι η Αλήθεια και ο Νόμος του Κόσμου, θα έχει τεράστια επίδραση στους καλλιεργητές. Έτσι, ο κάθε ένας από εμάς, γνωρίζει τι να κάνει και δε χρειάζεται να σας λέω συγκεκριμένα πώς να συμπεριφέρεστε.


Τον καιρό που ο Βούδας Σακιαμούνι δίδασκε το Ντάρμα* του, υπήρχαν πάνω από εκατό κανόνες. Λέγεται ότι σήμερα ο Βουδισμός Μαχαγιάνα έχει πάνω από διακόσιους κανόνες. Ο σκοπός [των κανόνων] είναι να σας περιορίσουν και να σας αναγκάσουν να φτάσετε το πρότυπο και να ενεργείτε αναλόγως. Εμείς δεν έχουμε καθόλου κανόνες σήμερα – είμαστε εντελώς ανοικτοί. Δε δίνουμε έμφαση σε καμία μορφή και αντ’ αυτού κοιτάζουμε μόνο στις καρδιές και στον νου των ανθρώπων. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Φα μας έχει τέτοια πανίσχυρη δύναμη. Επίσης, από μια άλλη προοπτική, καμία μορφή εκδήλωσης στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι άξια αυτού του Ντάφα. Γι’ αυτό έχουμε αληθινά υιοθετήσει έναν τρόπο που να αρμόζει στη διάδοση του Ντάφα. Τι τρόπος είναι αυτός; Είναι ένας ‘‘ μέγας τρόπος χωρίς μορφή.’’ (Χειροκρότημα) Πράγματι έχουμε πάρει έναν ‘‘ μέγα τρόπο χωρίς μορφή’’, και μόνο αυτός αληθινά αρμόζει στο Ντάφα μας. Έτσι λοιπόν έχουμε χειριστεί τα πράγματα από τότε που άρχισα να διδάσκω τον Φα.


Το μόνο πράγμα που κάποιος μπορεί να δει είναι ότι άνθρωποι διαβάζουν τα βιβλία και ότι κάνουν ασκήσεις μαζί. Αλλά ακόμα και αυτά είναι εντελώς εθελοντικά και χαλαρά. Αν θέλετε να έρθετε, είστε ευπρόσδεκτοι. Αν δε θέλετε να έρθετε, μπορείτε να κάνετε όπως θέλετε. Νομίζω πως αυτή η προσέγγιση είναι αρκετά καλή, καθώς τίποτα με μια μορφή ή σχήμα δε μπορεί να αλλάξει την καρδιά ενός ατόμου. Αν ένα άτομο δε θέλει να μάθει και εσείς εν τούτοις τον παίρνετε μαζί σας, όχι μόνο δεν θα είναι ικανός να μάθει ή να καταλάβει, αλλά θα κάνει επίσης ανεύθυνες παρατηρήσεις και θα παίζει έναν επιβλαβή ρόλο εκ των έσω. Είμαστε εξαιρετικά ορθοί κι έτσι όλα τα διεστραμμένα πράγματα μπορεί να μας βρουν σαν ένα αγκάθι στα πλευρά τους, αφού όλα τα ελαττώματα και οι αδυναμίες τους εκτίθενται.


Παλαιότερα, υπήρχαν κάθε είδους τσιγκόνγκ* στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, ειδικά στην Κίνα. Νομίζω πώς από τότε που συστήθηκε ο Ντάφα μας στο κοινό, ειδικά τα τελευταία χρόνια, πολλές ψεύτικες πρακτικές τσιγκόνγκ έχουν εξαφανιστεί. Γιατί; Επειδή μόλις ο ορθός μας Φα συστήθηκε στο κοινό, τα διεστραμμένα, τα κακόβουλα και τα ψεύτικα εκτέθηκαν όλα υπό τον ήλιο (Χειροκρότημα) και φυσικά, εξαφανίστηκαν. Πολλοί άνθρωποι που εξασκούσαν άλλες μορφές τσιγκόνγκ έχουν έρθει να μάθουν τον Ντάφα, ο ένας μετά τον άλλον. Δεν τους έχουμε πιέσει να έρθουν. Εκείνοι οι άνθρωποι ήρθαν να μάθουν επειδή αναγνώρισαν τον Φα και μπόρεσαν να διακρίνουν ότι ήταν ένα καλό και ορθό μονοπάτι.


Το έχετε σκεφτεί από μια άλλη προοπτική; Εφόσον ένας ορθός Φα έχει εισαχθεί για να καταστήσει ικανούς τους ανθρώπους να καλλιεργηθούν σε διάφορα επίπεδα, αυτό περιέχει ένα ερώτημα: Με ποιον Φα θα καλλιεργηθείτε για να ανεβείτε εκεί πάνω; Αυτό είναι κρίσιμο. Αν αυτός ο Φα δεν ήταν ορθός, φυσιολογικά δε θα μπορούσατε να ανεβείτε μέσω καλλιέργειας. Αν αυτός ο Φα δεν είχε τέτοια πανίσχυρη αρετή, που σημαίνει ότι αν δεν ήταν τόσο απέραντος, δεν θα μπορούσατε να φτάσετε σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο καλλιέργειας. Αν αυτός ο Φα δεν ήταν τόσο μεγαλοπρεπής, ή δεν ήταν τόσο καλός, το να σας επέτρεπε να πάτε σε ένα επίπεδο τόσο υψηλό θα ισοδυναμούσε με την αναστάτωση ολόκληρου του Κόσμου. Ακόμα κι αν ήταν να ανεβείτε εκεί πάνω, θα νιώθατε ανεπαρκείς για να παραμείνετε εκεί, θα βλέπατε τα Μεγάλα Φωτισμένα Όντα εκεί πάνω, με πανίσχυρη αρετή πέραν περιγραφής και θα αναρωτιόσασταν πώς είχατε ανέβει εκεί πάνω και θα κατεβαίνατε μόνοι σας, νιώθοντας ανάξιοι να παραμείνετε εκεί. Έτσι καθώς ο Ντάφα μας αντιμετωπίζει δοκιμασίες στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, χρησιμοποιούμε τις δοκιμασίες για να εκπληρώσουμε τον Φα μας και να καθιερώσουμε την πανίσχυρη αρετή του Φα μας. Ασχέτως από τις μορφές που εκδηλώνονται για να αντιταχθούν στον Ντάφα στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, εμείς δεν τους έχουμε απαντήσει με τον ίδιο τρόπο: Έχουμε πάντοτε χρησιμοποιήσει την καλή (Σαν) πλευρά μας και έχουμε χειριστεί τα πάντα καλά από κάθε άποψη. Έχουμε αντέξει ένα σωρό από διαφορετικές δοκιμασίες για τον Φα. Έτσι λοιπόν, δεν έχει ο Φα μας καθιερώσει την πανίσχυρη αρετή του? Όσο πιο ορθή η πορεία που έχει ακολουθήσει, τόσο πιο μεγάλος είναι αυτός ο Φα και εφόσον καλλιεργείστε σε αυτόν τον Φα, τόσο πιο αξιοσημείωτοι είστε. Έτσι δεν λειτουργούν αυτά τα πράγματα; Ναι έτσι. Άρα όποτε αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, πρέπει να κοιτάμε και την αρνητική και τη θετική του πλευρά και να ψάχνουμε για τις αιτίες εσωτερικά, μέσα μας. Με καθετί που συναντάμε, πρέπει να ψάχνουμε εσωτερικά για τους λόγους και για τις ελλείψεις μας.


Έχω συχνά μιλήσει για μία αρχή. Όταν κάποια άτομα συναντούν προβλήματα, όντας εν μέσω του προβλήματος, λένε: «Γιατί μου φέρονται έτσι; Γιατί τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά πλέον;» Επιτρέψτε μου να σας πω: Στην πραγματικότητα, δεν είναι ότι οι άλλοι σας φέρονται λανθασμένα. Οι νόμοι του Κόσμου είναι σε τάξη. Αν κάτι είναι λάθος από μέρους σας, θα ανακαλύψετε ότι καθετί γύρω σας σάς αντιτίθεται. Μόλις ανακαλύψετε την αιτία μέσα σας και τη διορθώσετε, θα ανακαλύψετε ότι τα πάντα λειτουργούν ομαλά ξανά. Αυτή είναι συνήθως η περίπτωση.


Μια άλλη πτυχή των πραγμάτων είναι ότι επειδή έχουμε ξεπεράσει πολλά προβλήματα και ελλείψεις και επειδή ο Φα μας έχει αναπτυχθεί με έναν όλο και πιο θετικό τρόπο, η κατάσταση μόνο να βελτιωθεί μπορεί. Επί του παρόντος, υπάρχει τώρα ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ατόμων που μελετούν τον Φα. Υπάρχουν τώρα περίπου 100 εκατομμύρια μαθητές στην Κίνα και στο εξωτερικό. Πρόκειται για πάρα πολύ κόσμο. Επίσης, οι μαθητές μας του Ντάφα έχουν μία εξαιρετική ιδιότητα: Μόλις αρχίσουν να καλλιεργούνται και να κατανοούν την Αλήθεια, θα καλλιεργούνται για όλο το δρόμο μέχρι το τέλος. Αυτό το γνώρισμα είναι εξαιρετικά πολύτιμο στην καλλιέργεια. Αυτός [ο Ντάφα] είναι διαφορετικός από κάθε δόγμα και κάθε τύπο άσκησης καλλιέργειας σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Με τόσο πολύ κόσμο να τον μελετά και τόσο πολύ κόσμο να καλλιεργείται, έχει γίνει μία πραγματικότητα στην κοινωνία η οποία πρέπει να αναγνωριστεί. Με τόσο πολύ κόσμο να πασχίζει να είναι καλός και με εμάς να μην έχουμε οποιαδήποτε κακά πράγματα, νομίζω πως η κατάσταση μπορεί μόνο να βελτιωθεί.


Το Φάλουν Γκονγκ ήταν κάποτε ένας κλάδος της Κοινότητας Επιστημονικής Έρευνας Τσιγκόνγκ της Κίνας. Ανακαλύψαμε όμως, ότι η Κοινότητα Επιστημονικής Έρευνας του Τσιγκόνγκ δεν διεξήγαγε καμία επιστημονική έρευνα και ούτε μελετούσε πρακτικές τσιγκόνγκ ούτε προσπαθούσε να καταλάβει το τσιγκόνγκ καθαυτό. Έβγαζε μόνον χρήματα• χρησιμοποιούσε τις πρακτικές τσιγκόνγκ για να βγάλει χρήματα. Έτσι λοιπόν το Μάρτιο του 1996 αποσυρθήκαμε από αυτήν. (Χειροκρότημα) Εκείνοι μας επιτέθηκαν μετά την απόσυρσή μας, αλλά εμείς δεν δώσαμε καμία σημασία στις επιθέσεις τους και τους αγνοήσαμε. Ας μην αναφερθούμε σε αυτό τώρα. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να πάρουμε το δικό μας μονοπάτι, ένα μονοπάτι για αληθινούς καλλιεργητές. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι τόσο προς την κοινωνία όσο και προς τους καλλιεργούμενους μαθητές μας.


Να τι σκέφτομαι: Έχουμε ένα τόσο τεράστιο αριθμό ατόμων – τόσο πολύ κόσμο – και είναι όλοι καλοί άνθρωποι που ωφελούν την κοινωνία. Εμείς – συμπεριλαμβάνοντας κι εμένα, τον Λι Χονγκτζί – δεν έχουμε καμία επιθυμία να κερδίσουμε κάτι για τους εαυτούς μας. Επέλεξα να διαμένω στο εξωτερικό έτσι ώστε να μην προκαλέσω προβλήματα για την κυβέρνηση (Χειροκρότημα). Νομίζω ότι με τόσους πολλούς ανθρώπους να καλλιεργούνται και να προσπαθούν να είναι καλά άτομα, κανένας δεν πρέπει να ωθήσει αυτά τα 100 εκατομμύρια ανθρώπων στην απέναντι πλευρά της κυβέρνησης – αυτό μπορώ να σας πω. Αλλά υπάρχει ένα σημείο: Ανεξάρτητα από το τι κάνουμε, πρέπει να περπατάμε ορθά το δικό μας μονοπάτι. Δε σκόπευα να μιλήσω πολύ. Ήθελα μόνο να σας μιλήσω για την κατάσταση του Ντάφα, για το πώς καλλιεργούμαστε, για την κατανόησή μας του Φα στην πορεία της καλλιέργειας και εν παρόδω να συζητήσω για πράγματα που σχετίζονται με την καλλιέργεια.


Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να αναφερθώ και σε άλλο ένα πράγμα, λοιπόν: Πολλά άτομα παίρνουν φωτογραφίες δίχως να λαμβάνουν υπόψη την περίσταση. Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στο θέμα της λήψης φωτογραφιών. Σπανίως μπορούσατε να με δείτε παλαιότερα, έτσι λοιπόν πάντα θέλατε να πάρετε μία φωτογραφία μου ή μία μαζί με εμένα, τον Δάσκαλό σας. Αν η πρόθεσή σας βασίζεται αληθινά στην καλλιέργεια, δεν έχω καμία ένσταση. Αλλά αν γεννάται από την πρόθεση ενός συνηθισμένου ανθρώπου, τότε είμαι πραγματικά λυπημένος! Επίσης, πολλοί από εσάς αδιαφορείτε για την κατάσταση και την τοποθεσία όταν παίρνετε φωτογραφίες και έχετε πάρει πολλές φωτογραφίες με άσχημη εικόνα. Αυτό δεν είναι καλό για κανέναν μας. Εφόσον είστε μαθητές μου, πώς μπορείτε να παίρνετε τέτοιες φωτογραφίες τον Δάσκαλό σας; Μετά από αυτό το συνέδριο μπορείτε να πάτε να πείτε στους μαθητές στις άλλες περιοχές να κάψουν όλες εκείνες τις κακής ποιότητας φωτογραφίες, (Χειροκρότημα) συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών τους. Θα σας δώσω μια ευκαιρία να πάρετε φωτογραφίες, αν πραγματικά το θέλετε (Χειροκρότημα). Αυτά θα πω προς το παρόν. Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας αύριο το απόγευμα.


Μην γράψετε πολλά στα χαρτάκια με τις ερωτήσεις που θα δώσετε, καθώς θα το κάνει λίγο δύσκολο να διαβαστούν και παίρνει αρκετό χρόνο. Δεν χρειάζεται να κάνετε εισαγωγικά σχόλια όπως «Δάσκαλε, μου λείψατε τόσο πολύ» ή «Δάσκαλε, αυτά που είπατε ήταν τόσο θαυμάσια... Ορίστε η ερώτησή μου». Μην προλογίζετε τα σχόλιά σας. Απλά πείτε, «Δάσκαλε, αυτές είναι οι ερωτήσεις μου» και περιγράψτε την κατάσταση. Ύστερα θα τις απαντήσω για εσάς. Κάντε τις ερωτήσεις απλές και εύκολες για μένα στο να τις διαβάσω ώστε να μη σπαταλήσουμε χρόνο και ώστε να μπορώ να τις εξετάσω αποτελεσματικά. Εντάξει λοιπόν, τώρα θα ακούσω τις ομιλίες των μαθητών μας μαζί σας (Χειροκρότημα)


Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας το απόγευμα. Εκείνοι που έχουν ερωτήσεις μπορούν να δώσουν τα χαρτάκια τους. Εντάξει λοιπόν, τώρα θα ξεκινήσω να απαντώ στις ερωτήσεις σας.


Ερώτηση: Μπορούμε να μοιράσουμε στην Κίνα εγγραφές εικόνας και ήχου του συνεδρίου και των διαλέξεων πάνω στον Φα;


Δάσκαλος: Κατά κανόνα δεν είναι πρόβλημα. Αλλά εσείς οι άνθρωποι πάντοτε θέλετε να μοιράζετε πράγματα τριγύρω, και αυτό είναι μία προσκόλληση που πρέπει να εγκαταλείψετε. Πρέπει να καλλιεργείστε με έναν ορθό και ευγενή τρόπο. Γιατί έχετε τόσο πολύ ζήλο και τόσες πολλές προσκολλήσεις; Μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε την Ολοκλήρωση; Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις κασέτες μόνοι σας, αλλά μην κάνετε αντίγραφα.


Ερώτηση: Στο γραπτό σας,[4] «Ξεθάβοντας τις ρίζες», αναφέρατε, «Όταν σας ζητώ να ξεφύγετε από την ανθρώπινη κατάσταση δεν με ακολουθείτε. Η κάθε ευκαιρία δεν θα ξαναέλθει». Αν κάποιος χάσει την ευκαιρία, αυτό θα επηρεάσει το επίπεδο επίτευξής του;


Δάσκαλος: Πολλές πτυχές πραγμάτων εμπεριέχονται όταν αντιμετωπίζετε μία σοβαρή δοκιμασία, δεν παίρνει μόνο αυτή τη μορφή. Κάτι τέτοιο είναι η μεγαλύτερη, η πιο θεμελιώδης δοκιμασία για τους μαθητές μας. Εάν μπορείτε ή όχι να ξεφύγετε από την ανθρώπινη κατάσταση είναι ένα κρίσιμο βήμα για τον καθορισμό του εάν μπορείτε ή όχι να φτάσετε στην Ολοκλήρωση – είναι ένα βήμα που πρέπει να κάνετε. Οι μαθητές μας θα συναντήσουν όλων των ειδών τις δοκιμασίες. Θα αποτύχετε να Ολοκληρωθείτε επειδή χάσατε την ευκαιρία; Ίσως να υπάρξει και άλλη ευκαιρία, αλλά νομίζω άλλη μία ευκαιρία είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθεί επειδή μία ευκαιρία τέτοιου είδους είναι πιθανή μόνον όταν ένας συνδυασμός πολλαπλών παραγόντων τεθεί σε εφαρμογή. Με άλλα λόγια, αυτό που εννοώ είναι ότι ανεξαρτήτως του πόσο σκληρά καλλιεργείστε, το γεγονός παραμένει ότι στην κρίσιμη στιγμή δεν είστε ικανοί να το κάνετε. Δεν είναι ότι απλά λέω ότι δεν είστε ικανοί να το κάνετε – είναι ότι εσείς δεν είστε ικανοί να το κάνετε. Μερικοί σκέφτονται, «Δάσκαλε, μπορώ να τα καταφέρω σε οποιαδήποτε δοκιμασία. Απλά φέρε τες μου, ώστε να καλλιεργηθώ προς τα πάνω συντομότερα». Αλλά όταν η κρίσιμη στιγμή φτάνει, εσείς ακόμα δεν μπορείτε να τα καταφέρετε. Μόνο στα λόγια δεν φτάνει. Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι πώς συμπεριφέρεστε κατά τη διάρκεια της πραγματικής καλλιέργειας.


Ερώτηση: Δάσκαλε, θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα γύρω από άλλους νόμους και αλήθειες που παράγονται από το Τζεν-Σαν-Ρεν* σε διαφορετικά επίπεδα;


Δάσκαλος: Δεν μπορώ. Γιατί όχι; Επειδή οι νόμοι του Παραδείσου απολύτως δεν μπορούν να ειπωθούν σε ανθρώπους. Είστε ακόμα άνθρωποι που κάνουν καλλιέργεια. Η πλευρά σας που έχει πλήρως καλλιεργηθεί γνωρίζει ήδη, χωρίς να χρειάζεται να της πουν. Έτσι λοιπόν, είναι η ανθρώπινη πλευρά σας που είναι πάντοτε περίεργη γύρω από πράγματα. Ακόμα και όταν φωτίζεστε σε πράγματα των υψηλότερων επιπέδων, ακόμα δεν επιτρέπεται να τα πείτε σε άλλους ανθρώπους. Όταν μιλάτε σε άλλους με το στόμα σας για τις υψηλού επιπέδου αλήθειες στις οποίες έχετε φωτιστεί, θα ανακαλύψετε ότι δεν ακούγονται ακριβώς οι ίδιες και έχουν γίνει πολύ συνηθισμένες, εγκόσμιες αλήθειες. Δηλαδή, υψηλότερου επιπέδου νόμοι και αλήθειες μπορούν μόνο να κατανοηθούν στην καλλιέργεια, αλλά όχι να εκφραστούν με λέξεις.


Ερώτηση: Πώς διακρίνουμε μια δαιμονική παρέμβαση από δοκιμασίες κανονισμένες από το Δάσκαλο;


Δάσκαλος: Τίποτα δε συμβαίνει μεμονωμένα. Το μονοπάτι της ζωής ενός καλλιεργητή μεταβάλλεται την ημέρα που αρχίζει να ασκεί καλλιέργεια και τίποτα τυχαίο δεν θα αναμειχθεί. Αλλά οι δοκιμασίες που εμφανίζονται πρόκειται πάντα να φαίνονται τυχαίες και μόνο έτσι μπορείτε να δοκιμαστείτε, μόνο έτσι μπορεί να σας επιτραπεί να βελτιωθείτε και μόνο έτσι μπορεί να σας επιτραπεί να αναγνωρίσετε τις δικές σας ανεπάρκειες και να δείτε πού υπολείπεστε. Υπάρχουν τότε πραγματικοί δαίμονες; Ναι, υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν απομονωμένα. Θα εμφανιστούν καθώς είναι κακοί. Και είναι εντάξει αν εμφανιστούν – θα χρησιμοποιήσουμε τις αρνητικές τους πλευρές για να δοκιμάσουμε τους μαθητές μας. Ίσως να γνωρίζετε ότι αρκετοί από τους μαθητές μας πέθαναν. Κάποιοι από αυτούς έφτασαν στην Ολοκλήρωση, ενώ κάποιοι άλλοι [πέθαναν για να] μας βλάψουν. Έτσι δεν έκανα κανένα σχόλιο σχετικά με το θέμα ούτε έδωσα κάποια εξήγηση. Εν τούτοις νομίζω πως αυτά τα πράγματα ήταν μια δοκιμασία ζωής και θανάτου για τους μαθητές μας. Αν και δε συνέβησαν σε εσάς προσωπικά, ήταν σχεδόν σαν να συνέβησαν σε εσάς. Σίγουρα θα έχετε νιώσει έτσι. Αυτή είναι μία κρίσιμη δοκιμασία ζωής και θανάτου επομένως. Αν ένα άτομο δεν μπορεί να εγκαταλείψει την ανησυχία του για τη ζωή και το θάνατο, τότε απολύτως δεν θα είναι ικανό να Ολοκληρωθεί.


Παρόλα αυτά, δε σημαίνει ότι ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να υποβληθεί σε μια δοκιμασία ζωής και θανάτου – δεν είναι αυτή η περίπτωση. Εφόσον χτίζετε τα θεμέλια μέσω μιας μακράς περιόδου στην καλλιέργεια, θα φτάσετε βαθμιαία σε αυτό το σημείο. Όσο έχετε όλο και λιγότερες προσκολλήσεις και είστε ικανοί να αφήνετε όλο και περισσότερα πράγματα, θα ανακαλύψετε ότι τίποτα δεν έχει πλέον σημασία. Τότε είστε πραγματικά έτοιμοι για αυτό. Έτσι λοιπόν μερικές δοκιμασίες θα προκύψουν σε κρίσιμες στιγμές, ακριβώς σαν αυτό που συνέβη στο Πεκίνο όχι πολύ καιρό πριν, όταν [δοκιμαστήκατε για να διαπιστωθεί] εάν μπορούσατε να κάνετε αυτό το βήμα. Ή, όταν ένας μαθητής ξαφνικά πέθανε ακριβώς εκεί, [δοκιμαστήκατε για να] διαπιστωθεί αν μπορούσατε ακόμη να συνεχίσετε να καλλιεργείστε. Δοκιμασίες όλων των ειδών και ποικίλων φύσεων σας δοκιμάζουν για να διαπιστωθεί εάν μπορείτε να ανταπεξέλθετε. Εκείνοι που πέθαναν ίσως να μην ήταν δαίμονες, αλλά ούτε είναι απαραιτήτως και Φο. Μπορεί να ήταν η ώρα για εκείνο το άτομο να Ολοκληρωθεί και να χρησιμοποιήσαμε το θάνατό του για να σας δοκιμάσουμε. Ή μπορεί και να ήταν ένας δαίμονας. Μπορεί λοιπόν να έχουμε χρησιμοποιήσει το περιστατικό για να διαπιστώσουμε εάν θα συνεχίζατε ακόμα την καλλιέργειά σας και εάν θα μπορούσατε να το αφήσετε και να προχωρήσετε παραπέρα – και τα δύο αυτά πράγματα είναι εξαιρετικά σημαντικά. Επομένως, τίποτα δεν είναι συμπτωματικό και οτιδήποτε προκύπτει σας δοκιμάζει άμεσα.


Ερώτηση: Πώς ένα άτομο κάνει χρήση της πλευράς του που έχει λάβει τον Φα ώστε να καταπολεμήσει τη δαιμονική πλευρά [του εαυτού του] ;


Δάσκαλος: Ακόμα και λίγη ορθότητα μπορεί να υποτάξει εκατό κακά. Η δαιμονική παρέμβαση εμφανίζεται επειδή έχουμε ανεπάρκειες. Όταν συμπεριφέρεστε καλά, κερδίζετε τη μάχη και ο Δάσκαλος θα σας φροντίσει. Δεν μπορείτε να παλέψετε ενάντια στους δαίμονες απευθείας. Τουλάχιστον όχι προς το παρόν. Υπάρχει ένα άρθρο στα Απαραίτητα για Περαιτέρω Πρόοδο το οποίο έγραψα όχι πολύ καιρό πριν και το οποίο γράφτηκε όχι για αυτή την πλευρά σας, αλλά για την πλευρά σας που έχει πλήρως καλλιεργηθεί. Σε κρίσιμες στιγμές, εκείνη η πλευρά επίσης χρειάζεται να κάνει κάτι. Βέβαια, δεν μπορεί να είναι σαν εσάς και να κάνει πράγματα όπως εσείς – αυτό είναι απολύτως απαγορευμένο. Ένας θεός απολύτως δεν μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα που ένας άνθρωπος κάνει. Του επιτρέπεται να το κάνει μόνο κάτω από την περίσταση όπου δαίμονες κάνουν ζημιά.


Ερώτηση: Δάσκαλε, είπατε: «Δεν είμαι μέσα στο Τζεν–Σαν–Ρεν». Πώς μπορεί αυτό να εξηγηθεί;


Δάσκαλος: Δεν θέλω να μιλήσω για πράγματα πάρα πολύ υψηλών επιπέδων και δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου. Το αποκάλυψα αυτό επειδή μερικοί μαθητές είναι πάντοτε αβέβαιοι, κι έτσι σας έδωσα διαβεβαίωση. Πώς θα πρέπει ένα άτομο να το κατανοήσει; Είναι απλό, κι όμως ακόμα δεν μπορώ να το διατυπώσω για σας ρητώς. Ο Κόσμος δημιουργήθηκε για τα έμβια όντα. Επομένως, πρέπει να διαθέτει μία φύση, η οποία είναι το Τζεν – Σαν – Ρεν. Επίσης σε διαφορετικά επίπεδα το Τζεν – Σαν – Ρεν παράγει Φα για διαφορετικά επίπεδα, δημιουργώντας περιβάλλοντα για έμβια όντα σε διαφορετικά επίπεδα που έχουν διαφορετικές απαιτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο Φα γίνεται όλο και πιο σύνθετος στα χαμηλότερα επίπεδα. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα.


Ερώτηση: Ακόμα και τα θεμέλια της επιστήμης είναι λάθος. Είμαστε καθηγητές θετικών επιστημών, έτσι λοιπόν πώς μπορούμε να πάρουμε τη σωστή προσέγγιση;


Δάσκαλος: Η επιστήμη του σήμερα έχει επιβληθεί στο ανθρώπινο είδος από εξωγήινα όντα. Ποτέ άνθρωποι σε καμία ιστορική περίοδο ή σε κανέναν πολιτισμό δεν είχαν επιστήμη σαν αυτή – ολόκληρη η κοινωνία είναι αναμεμειγμένη με αυτήν, ο καθένας τυλίγεται από αυτήν και ο κάθε γονιός θέλει να δει τα παιδιά του να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο. Ποτέ πριν στην ιστορία δεν έχει συμβεί αυτό. Οι θεοί κανονίζουν το πώς αναπτύσσεται η ανθρώπινη κοινωνία. Για παράδειγμα, στην αρχαία Κίνα ένας θεός στελνόταν κάτω για να εφεύρει την παρασκευή του χαρτιού κι ένας άλλος θεός στελνόταν κάτω για να εφεύρει την πυξίδα. Έκαναν αυτά τα πράγματα για τους ανθρώπους. Δεν χρειαζόταν να αναμειχθεί ολόκληρη η κοινωνία, ούτε χρειαζόταν μια «επιστήμη» σαν τη σημερινή – μια επιστήμη στην οποία ο καθένας τυλίγεται μέσα και η οποία έχει δημιουργήσει διαστρεβλωμένους τύπους έμβιων όντων όπως έχουμε σήμερα. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ πριν, κι όμως έχει τώρα γίνει η πραγματικότητα της σημερινής κοινωνίας. Πρέπει να συμμορφωθείτε με αυτή την πραγματικότητα αν θέλετε να επιζήσετε. Προς το παρόν, πρέπει να κάνετε τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο για να βγάλετε τα προς το ζην. Ως μαθητές [του Ντάφα], ανεξαρτήτως ποιο επάγγελμα ακολουθείτε, πρέπει να συνεχίσετε με ό,τι κάνετε. Αν είστε καθηγητής θετικών επιστημών, τότε διδάξτε θετικές επιστήμες. Δεν πρόκειται για το τι κάνετε. Αυτό για το οποίο μιλώ είναι μία αρχή. Σας λέω όλη την αλήθεια.


Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Ενώ ξεκαθάριζα τα εξωγήινα όντα, τους είπα: «Έχετε παραμορφώσει την ανθρώπινη φυλή. Το σύστημα πραγμάτων σας έχει βλάψει σοβαρά την ανθρώπινη κοινωνία και έχει διαστρεβλώσει τη σκέψη των ανθρώπων». Καθώς δεν μπορούσαν να δώσουν κάποια αιτιολόγηση, ανταπάντησαν με αυτό το επιχείρημα, «Ναι, αλλά μας χρησιμοποιείς κι εσύ επίσης». Πράγματι ταξιδεύω με αυτοκίνητο και χρησιμοποιώ και άλλα μοντέρνα εργαλεία. «Όμως», τους είπα «ακόμα και αν ήθελα να ταξιδέψω πάνω σε άλογο αυτές τις μέρες, δεν υπάρχουν καθόλου οι συνθήκες που θα μου επέτρεπαν να το κάνω, καθώς εσείς τις έχετε καταστρέψει όλες. Δεν αληθεύει αυτό;!» Έτσι λοιπόν μπορούμε μόνο να ζούμε με αυτό, σωστά; Προς το παρόν, προχωρήστε και συνεχίστε με ό,τι κάνατε. Η επιστήμη του μέλλοντος μπορεί να είναι διαφορετική. Έχω παρατηρήσει ότι επιστημονικοί ορισμοί του παρελθόντος, βαθμιαία τώρα ανατρέπονται, επειδή απλά δεν μπορούν να εξηγήσουν πολλά πράγματα. Καθώς αλλαγές στο ουράνιο σώμα ανακαλύπτονται συνεχώς και καθώς τα μυστήρια της ζωής συνεχώς αποκαλύπτονται, θα έλεγα ότι η παλαιά επιστήμη παραπαίει.


Ερώτηση: Τα ανθρώπινα όντα είναι περίπλοκα και ο νους τους συγχυσμένος. Κάποιος μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση μόνο μέσω καλλιέργειας η οποία αφαιρεί όλα τα αποκλίνοντα στοιχεία.


Δάσκαλος: Κατά τη γέννηση τα ανθρώπινα όντα είναι πολύ αγνά και αθώα και χωρίς καμία επίκτητη αντίληψη, καθώς δεν έχουν έρθει ακόμα σε επαφή με την κοινωνία. Αυτός είναι ο λόγος που πραγματικά απολαμβάνω να παρακολουθώ τα παιδιά – είναι τόσο αγνά και απλά. Ακόμα κι αν είναι λίγο άτακτα δεν πειράζει: Δεν έχουν τίποτα και κανέναν καθορισμένο τρόπο σκέψης. Προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην και να προστατεύσει την ιδιοτέλειά του, ένα άτομο σχηματίζει βαθμιαία πολλές αντιλήψεις και σκόπιμα κάνει πολλά κακά πράγματα προς όφελος του εαυτού του. Ως αποτέλεσμα, οι διάφορες αντιλήψεις που ένα άτομο σχηματίζει αργότερα στη ζωή θα είναι σε αντίθεση με την αρχική του φύση. Με άλλα λόγια, τα ανθρώπινα όντα γίνονται περίπλοκα. Εκείνη η αγνή, αθώα καρδιά και ο νους σας γίνονται όλο και πιο μολυσμένα από τις διάφορες προσμίξεις αργότερα στη ζωή. Για να επιστρέψετε στην αρχική κατάσταση, πρέπει να ξεφορτωθείτε όλα τα κακά πράγματα που έχουν σχηματιστεί μετά τη γέννηση – και όχι μόνο τα κακά πράγματα των ανθρώπινων όντων, αλλά επίσης πράγματα άλλων βασιλείων τα οποία σας εμποδίζουν από το να επιστρέψετε σε εκείνη την κατάσταση. Πρέπει να τα αποβάλλετε όλα αυτά προκειμένου να γίνετε αγνοί σε τέτοια έκταση. Ο νους σας, το σίνσινγκ*, η υλική σύσταση του σώματός σας και η ίδια σας η ύπαρξη – όλα αυτά πρέπει να φθάσουν σε εκείνο το επίπεδο αγνότητας.


Ερώτηση: Ο Ταθαγκάτα Βούδας Σακιαμούνι έχει τον Παράδεισο Σάχα, όμως βρίσκεται επίσης και στον Παράδεισο Ντάφαν. Πώς μπορεί κανείς να το κατανοήσει αυτό;


Δάσκαλος: Αυτό είναι αλήθεια. Λέγεται στον Βουδισμό ότι ο Σακιαμούνι βρίσκεται στον Παράδεισο Σάχα και αυτό είναι αλήθεια. Καθώς ο Σακιαμούνι ερχόταν στη Γη από το έκτο στρώμα των Συμπάντων για να προσφέρει στους ανθρώπους σωτηρία, ο τελευταίος των δικών του Παραδείσων [όπου διέμεινε προσωρινά] ήταν ο Παράδεισος Ντάφαν. Αφότου κατέβηκε από τον Παράδεισο Ντάφαν για να σώσει ανθρώπους, δεν επέστρεψε ποτέ και βρίσκεται μέσα στα Τρία Βασίλεια παρακολουθώντας έκτοτε τους μαθητές του. Για πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια παρακολουθεί τους μαθητές του συνεχώς. Μέσω επανειλημμένων μετενσαρκώσεων, οι μαθητές του συνεχώς αυξάνουν τα επίπεδα και βασίλειά τους, συσσωρεύοντας την πανίσχυρη αρετή τους και περιμένοντας την ώρα που ο Φα τελικά επανορθωθεί έτσι ώστε να μπορέσουν να αφομοιωθούν στον Φα και να Ολοκληρωθούν. Ο Παράδεισος Σάχα είναι [μέσα] στα Τρία Βασίλεια, κι έτσι μαθητές στη σχολή του Φο έχουν ανακαλύψει ότι βρίσκεται στον Παράδεισο Σάχα και επομένως λένε ότι ο Βούδας Σακιαμούνι βρίσκεται στον Παράδεισο Σάχα. Όσο για τον Παράδεισο Ντάφαν, αυτός ήταν ο τελευταίος Φο-Παράδεισος στο δρόμο του για εδώ. Στην πραγματικότητα, αυτός δεν είναι ο μόνος Παράδεισος που έχει: έχει κι άλλους Παραδείσους σε υψηλότερα επίπεδα. Μην εξετάζετε ουράνια ζητήματα και πράγματα των Φο με το ανθρώπινο μυαλό σας, καθώς δεν πρόκειται ποτέ να τα καταλάβετε. Έχετε μόνον ανθρώπινες σκέψεις προς το παρόν, έτσι σας αποθαρρύνω από το να ζητάτε πληροφορίες γύρω από εκείνα τα θέματα για γνώση – δεν θα καταλήξετε ποτέ πουθενά. Ο λόγος είναι ότι η ανθρώπινη πλευρά του μυαλού ενός ατόμου είναι πραγματικά ανεπαρκής.


Ερώτηση: Τι είναι τα έξι μονοπάτια στο «εξάπτυχο μονοπάτι της μετενσάρκωσης»;


Δάσκαλος: Ο Βουδισμός πάντοτε μιλούσε για τα μονοπάτια της ασούρα,* τα ζώα, τους ανθρώπους και τα ουράνια. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι ανεξάρτητα από το μονοπάτι, είναι όλες μετενσαρκώσεις εντός των Τριών Βασιλείων ανάμεσα σε ανθρώπους, ζώα, ουσίες, φυτά και έμβια όντα σε άλλες διαστάσεις εντός των Τριών Βασιλείων. Οι μετενσαρκώσεις είναι ανταποδώσεις – είτε ανταμοιβές είτε δεινά – που προήλθαν από τους αιτιώδεις λόγους οι οποίοι προέκυψαν από το πόσο καλό ή κακό ήταν ένα άτομο στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι, αν κάνετε πολλά κακά πράγματα, ίσως να μετενσαρκωθείτε στο μονοπάτι των ζώων ή ακόμα να πάτε στην κόλαση. Αν κάνετε πολλά καλά πράγματα, θα μετενσαρκωθείτε στο μονοπάτι των ουρανίων ή μπορεί να απολαύσετε ευκολία και άνεση, μια υψηλόβαθμη θέση ή πλούτο ανάμεσα στα ανθρώπινα όντα. Τα ουράνια που αναφέρονται εδώ είναι τα διάφορα επίπεδα των ουρανίων στα Τρία Βασίλεια, καθώς βρίσκονται εντός του συνόρου των Τριών Βασιλείων και [οι ζωές εκεί] ακόμα υπόκεινται σε μετενσάρκωση. Αυτά αποκτώνται κάνοντας καλές πράξεις και αυτό αποκαλείται «η ανταπόδοση των ευλογιών» ή «ανταμοιβές για την καλοσύνη».


Ερώτηση: Οι συντονιστές ορισμένων περιοχών έχουν κρατήσει αυτές τις θέσεις για μια μακρά περίοδο όμως ακόμα συνεχίζουν να διατηρούν συνηθισμένες ανθρώπινες αντιλήψεις και έχουν άθελά τους επηρεάσει τους νέους μαθητές στις περιοχές.


Δάσκαλος: Αυτό είναι γεγονός, αναμφισβήτητα. Ένας πολύ μικρός αριθμός Βοηθών σε μερικές τοποθεσίες εξάσκησης δεν έχουν συμπεριφερθεί καλά και είναι καιρός να μάθουμε ένα μάθημα από αυτό το πρόβλημα. Πολλά από τα άρθρα που έγραψα στα Απαραίτητα για Περαιτέρω Πρόοδο ήταν γραμμένα για εκείνους, όμως αυτοί δεν τα διαβάζουν. Από την άλλη, το να είσαι Βοηθός είναι μία σκληρή δουλειά και πρέπει να εργαστούν στο να βοηθούν τους άλλους. Ωστόσο, πού υστερούν συνήθως; Είναι ότι δεν ενσωματώνουν την εργασία τους στην καλλιέργειά τους. Και ως αποτέλεσμα, όταν συναντούν προβλήματα ή εμπόδια, δεν μπορούν να αξιολογήσουν την κατάσταση σύμφωνα με τον Φα ούτε και να βρουν λάθη μέσα τους. [Παραμελούν να ρωτήσουν:] «Έχω κάνει κάτι λάθος που ίσως να έχει προκαλέσει αυτή την έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στους μαθητές μας ή όλα αυτά τα εμπόδια;» Οι περισσότεροι Βοηθοί δεν είναι ικανοί να εξετάσουν τους εαυτούς τους με αυτόν τον τρόπο όταν πρόκειται για αυτό. Έχει κάνει μεγάλη ζημιά στον Φα μας και έχει δημιουργήσει εμπόδια στο να λάβουν τον Φα πολλοί νέοι μαθητές. Είναι καιρός να ξυπνήσουν από το λήθαργό τους.


Μερικοί από τους Βοηθούς μας είναι αγενείς προς τους μαθητές μας. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο στον Ντάφα μας. Σκεφτείτε το, όλοι: Οποιοσδήποτε μελετά αυτόν τον Φα είναι μαθητής μου. Εσείς είστε μαθητής μου, το ίδιο είναι και ο δίπλα σας. Έτσι λοιπόν, γιατί είστε τόσο αγενής μαζί του; Ασκούμε εγκαρδιότητα – συμπεριφερόμαστε στους άλλους εγκάρδια. Συχνά λέω αυτό: Όταν ένα άτομο μιλά σε κάποιο άλλο, αν επισημάνει τις ελλείψεις εκείνου του ατόμου ή του πει κάτι δίχως να επισυνάψει οποιαδήποτε από τις δικές του αντιλήψεις, το άλλο άτομο θα συγκινηθεί μέχρι δακρύων. Αν δεν έχετε καμία ιδιοτέλεια, δεν αναζητάτε να κερδίσετε οτιδήποτε, δεν θέλετε καν να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αν είστε πραγματικά καλοπροαίρετοι και σκέφτεστε το άλλο άτομο, τότε εκείνο το άτομο θα δει πραγματικά την καρδιά σας – ανεξαρτήτως τι είδος ατόμου είναι. Όμως πολλοί από εμάς συχνά αποτυγχάνουμε να κάνουμε το έργο μας με αυτόν τον τρόπο και καταφεύγουμε σε εντολές, το οποίο είναι απαράδεκτο! Αυτό δεν αποτελεί μέρος του Φα μας.


Ερώτηση: Δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι καλλιεργητές του Ντάφα δεν αφομοιώνονται στον Ντάφα και λένε ψέματα.


Δάσκαλος: Δεν είναι σωστό να λέμε ψέματα. Ένας καλλιεργητής έχει συνηθισμένες ανθρώπινες προσκολλήσεις. Εφόσον δεν έχει φτάσει στην Ολοκλήρωση, έχει συνηθισμένες ανθρώπινες προσκολλήσεις. Θέλω να σας μιλήσω για ένα σημείο εν τούτοις: Αν είναι έστω [μόνο] ένας μαθητής ή εργάζεται [επίσης] για τον Ντάφα, είναι ακριβώς οι προσκολλήσεις που δεν έχουν ακόμα απορριφθεί που προβάλλονται περισσότερο – οι προσκολλήσεις που δεν μπορεί να εγκαταλείψει ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους ξεχωρίζουν. Γιατί; Επειδή ό,τι έχει πλήρως καλλιεργηθεί και οι προσκολλήσεις που έχουν εγκαταλειφθεί έχουν φύγει, έτσι δεν φαίνονται πλέον. Τότε οι προσκολλήσεις που παραμένουν είναι κυρίως εμφανείς και ο καθένας μπορεί να τις δει. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν μπορείτε να πείτε ότι αυτό το άτομο δεν είναι καλό. Είναι ήδη πολύ καλός στην πραγματικότητα. Είναι μόνο ότι οι προσκολλήσεις που δεν έχει ακόμα εγκαταλείψει που παίζουν έναν ρόλο και επηρεάζουν τόσο το έργο του όσο και τους άλλους μαθητές και πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη συμπεριφορά του. Έτσι λοιπόν μην εκτιμάτε μία κατάσταση ή κρίνετε κάποιον με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι καθημερινοί άνθρωποι. Από την άλλη, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχουμε καλλιεργηθεί πολύ καλά και τότε χαλαρώσουμε με την εξάλειψη εκείνων των προσκολλήσεων που παραμένουν. Αυτό δεν θα έκανε. Μόλις δούμε ένα πρόβλημα, πρέπει να ψάχνουμε τις ρίζες του μέσα μας.


Πιστεύω ότι από τώρα και στο εξής όλοι εσείς οι μαθητές μου θα πρέπει να εξετάσετε τον εαυτό σας μέσω των προβλημάτων, στις σχέσεις, ή όταν προκύπτουν προβλήματα στη μελέτη του Φα ή στους μαθητές μας. [Ρωτήστε τον εαυτό σας:] «Είναι κάτι που έχω κάνει λάθος εκεί;" Κάθε ένας από εσάς θα πρέπει να αντιμετωπίζει τον εαυτό του με αυτόν τον τρόπο και να καλλιεργεί το μυαλό του (Xin). Εάν ξοδεύετε την ενέργειά σας σε εξωτερικά πράγματα και αναζητάτε τις ελλείψεις των άλλων, αντί να εργάζεστε σκληρά στο δικό σας μυαλό, πώς μπορείτε να βελτιώσετε τον εαυτό σας; Άλλοι θα βελτιωθούν και θα προοδεύσουν στην καλλιέργεια, αφού επισημάνετε τις ελλείψεις τους, αλλά εσύ θα μένεις πίσω. Γι’ αυτό σας λέω ότι όποτε παρουσιαστούν οποιαδήποτε προβλήματα ή όποτε αισθάνεστε άβολα μέσα σας, θα πρέπει να κοιτάξετε μέσα στον εαυτό σας για τις αιτίες. Μπορώ να εγγυηθώ ότι το πρόβλημα βρίσκεται μέσα σας. Έχει ειπωθεί στον Βουδισμό ότι ο Φο είναι στο μυαλό κάποιου (Xin). Οι άνθρωποι το έχουν πάρει αυτό κυριολεκτικά, σαν να υπάρχει ένας Φο στο μυαλό τους. Δεν καταλαβαίνουν. Η έννοια αυτή είναι στην πραγματικότητα: Πρέπει να καλλιεργείτε το μυαλό σας - να δουλέψετε σκληρά με το μυαλό σας - και να βρείτε τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειές σας και στη συνέχεια να τις εξαλείψετε. Ποτέ δεν θα είστε σε θέση να Ολοκληρωθείτε, εάν το σίνσινγκ σας δεν πληροί τα κριτήρια. Γιατί λοιπόν να μην κοπιάσετε για την καλλιέργεια του μυαλού σας; Γιατί να μην εργαστείτε σκληρά για τον εαυτό σας; Έχοντας εκθέσει τις αδυναμίες σας κατά τη διάρκεια των μεταξύ σας προστριβών είναι το πώς θα σας επιτρέψει να βελτιωθείτε πολύ γρήγορα. Και όμως μόλις αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, το παραμερίζετε και επισημαίνετε τις ελλείψεις των άλλων αντί να εξετάσετε τον εαυτό σας. Πώς μπορείτε να καλλιεργηθείτε, τότε; Αυτός ακριβώς είναι ο καλύτερος τρόπος να σας κάνουμε να βελτιωθείτε. Έτσι θα πρέπει να αλλάξετε τη νοοτροπία σας. Όσον αφορά τους μαθητές μας που λένε ψέματα, υπάρχουν πράγματι κάποιοι άνθρωποι που παρουσιάζουν φτωχό σίνσινγκ. Αν μπορείτε να βοηθήσετε τους ανθρώπους που είναι έτσι, τότε να τους το επισημάνετε. Αλλά νομίζω ότι είναι ακόμα στο χέρι τους να κάνουν πραγματικές βελτιώσεις. Εάν δεν μελετάνε τον Φα οι ίδιοι, κανένα πρόβλημα δεν θα επιλυθεί. Με άλλα λόγια, η βελτίωση είναι δική τους υπόθεση. Αν μείνουν πίσω και δεν θελήσουν να βελτιωθούν, δεν θα τα καταφέρουν στην καλλιέργεια.


Ερώτηση: Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ της θεϊκής πλευράς, της ανθρώπινης πλευράς, και της κύριας ψυχής (τζου γιουάνσεν) και βοηθητικής ψυχής (-ες) (φου γιουάνσεν) .


Δάσκαλος: Ένα συνηθισμένο άτομο δεν έχει θεϊκή πλευρά, μόνο εμείς οι αληθινοί καλλιεργητές έχουμε, και θα πρέπει να είναι οι άνθρωποι που καλλιεργούνται σε αυτή τη μορφή, του Ντάφα μας. Αυτό συμβαίνει γιατί σας αλλάζουμε από την ίδια την προέλευση της ύπαρξής σας και καλλιεργούμαστε με αντίστροφο τρόπο. Είναι σχετικά γρήγορα με αυτόν τον τρόπο, επειδή μπορείτε να καλλιεργείστε στην κοινή ανθρώπινη κοινωνία, προσαρμοσμένοι όσο το δυνατόν περισσότερο με τον τρόπο των καθημερινών ανθρώπων, και, ταυτόχρονα, μπορείτε να βελτιώσετε άμεσα το σίνσινγκ σας σε αυτό το περίπλοκο περιβάλλον. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος. Κατά συνέπεια, στον Ντάφα μας, το μέρος του σώματός σας που αποτελείται από τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια – ή την πιο μικροσκοπική σωματιδιακή ύλη που έχει λάβει τον Φα και έχει εκπληρώσει το πρότυπο – είναι ήδη μια Θεϊκή πλευρά, μια πλευρά του Βούδα, ή μια πλευρά * του Τάο. Όσον αφορά την ανθρώπινη πλευρά, είναι εσείς, αυτό που βλέπετε τώρα. Όταν αυτό το επιφανειακό σώμα σας μετατρέπεται στο τελικό στάδιο της καλλιέργειάς σας, ή κατά το χρόνο που τελικά Ολοκληρωθείτε, η ανθρώπινη πλευρά σας δεν θα υπάρχει πια. Όταν η ανθρώπινη πλευρά σας δεν υπάρχει πλέον, αυτό εξομοιώνεται με την θεϊκή πλευρά σας και θα Ολοκληρωθείτε. Μαζί με τον τρόπο που το σώμα σας αλλάζει, θα βιώσετε μια κατάσταση πλήρους Φώτισης και μια θεμελιώδη αλλαγή – κάτι που απολύτως δεν μπορείτε να φανταστείτε. Είναι μια σκηνή τόσο μεγάλη, τόσο υπέροχη, τόσο θεαματική που είναι απολύτως πέρα από τη φαντασία σας. Όσον αφορά τη σχέση μεταξύ της ψυχής (γιουάνσεν) και της δευτερεύουσας ψυχής, το έχω συζητήσει όταν μίλαγα για τη δομή του ανθρώπινου σώματος. Έτσι δεν θα σπαταλήσω χρόνο για αυτό τώρα. Διαβάστε το βιβλίο περισσότερο.


Ερώτηση: Είναι αλήθεια ότι την στιγμή που μια κακή σκέψη προκύπτει, κακό κάρμα παράγεται, και ότι, όταν μια καλή σκέψη προκύπτει, καλό κάρμα συσσωρεύεται;


Δάσκαλος: Δεν λειτουργεί έτσι. Το εξήγησα πριν από λίγο. Το κάρμα εκδηλώνεται μόνο στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία μας, δηλαδή, στον ανθρώπινο κόσμο. Το θετικό και το αρνητικό συνυπάρχουν σε όλη την ύλη. Όπου υπάρχουν Φο, υπάρχουν και δαίμονες, όπου υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν φαντάσματα, όπου υπάρχουν καλοί άνθρωποι, υπάρχουν κακοί άνθρωποι, όπου υπάρχουν πιστοί, υπάρχουν αμφισβητίες, όπου υπάρχει υποστήριξη, υπάρχει αντιπολίτευση. Ακόμα και όταν πρόκειται για ανθρώπινα όντα, υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά. Όλα υπάρχουν σε αντίθεση με κάτι άλλο, και όλα έχουν μια σχέση «γιν-γιανγκ» – δηλαδή, μια σχέση αμοιβαίας παραγωγής και αμοιβαίας παρεμπόδισης. Έτσι, όταν οι άνθρωποι κάνουν πονηρά πράγματα, παράγουν σίγουρα κακό κάρμα, και οι σκέψεις τους είναι κακές. Στο Βουδισμό διαφοροποιούνται ανάμεσα στο καλό κάρμα και το κακό κάρμα. Έχω διαπιστώσει ότι ακόμη και το καλό κάρμα που οι άνθρωποι μιλούν έχει δύο πλευρές, ένα θετικό και ένα αρνητικό. Έτσι, κατά την άποψή μου, αυστηρά μιλώντας, δεν είναι κατάλληλο [να περιγραφεί με αυτόν τον τρόπο].


Εμείς δεν θα μιλήσουμε για τον σημερινό Βουδισμό, γιατί είναι ο Βουδισμός στο τέλος του Ντάρμα. Ας μιλήσουμε για Βουδισμό κατά τη διάρκεια μιας σχετικά καλής περιόδου στην ιστορία. Ήταν μια ομάδα καλλιεργητών, και όλοι διαφύλασσαν την ομάδα καλλιέργειας με καλοσύνη. Αλλά αν κάποιος προσπαθούσε να τους βλάψει ή να επιτεθεί, θα έπαιρναν αντίστοιχα μέτρα για την προστασία τους. Γι’ αυτό είχε και μια αρνητική πλευρά, η οποία ήταν η κακή πλευρά: Αν βλάψεις το μοναστήρι μου, θα παλέψω διακινδυνεύοντας τη ζωή μου, αν βλάψεις τους μοναχούς ή τους μαθητές μας, θα σε εκδικηθώ σκληρά. Δηλαδή, ακόμα και σε καλές πράξεις, υπήρχε πάντα η αρνητική πλευρά ή η κακή πλευρά. Έτσι, για να κυριολεκτήσουμε, η ιδέα του καλού κάρμα και το κακού κάρμα δεν είναι πλήρης. Έχουν μόνο τη δυνατότητα να μιλήσουν για αυτό σε γενικές γραμμές.


Προκειμένου να εξηγήσουμε ποιον ακριβώς ρόλο παίζουν οι θετικές και οι αρνητικές ουσίες και πώς πραγματικά εκδηλώνονται, ονομάζουμε το καλό μέρος – αυτό που είναι το πιο σημαντικό για τους ανθρώπους και πιο επωφελές για τους καλλιεργητές, καθώς μπορεί να μετατρέπεται άμεσα σε γκονγκ* – αρετή (Ντε). Και στην πραγματικότητα, είναι η αρετή η οποία συζητιέται. Όσο για το κάρμα, χρησιμοποιούμε τον όρο για να αναφερθούμε σε όλο το κακό κάρμα, την κακή πλευρά του "καλού κάρμα», την κακή πλευρά των πραγμάτων, και όλα τα πράγματα που ανήκουν στην αρνητική πλευρά. Είναι πιο ακριβές να αναφερόμαστε σε αυτά με αυτόν τον τρόπο. Όσο για την πρόθεση του νου κάποιου, αν μια κακή σκέψη προκύπτει στο μυαλό ενός καθημερινού ανθρώπου, αν προτίθεται να κάνει κάτι κακό, αλλά δεν αναλάβει δράση, ή εάν δεν προκύψει κακό αποτέλεσμα, τότε δεν παράγεται κάρμα. Αν δεν καταφέρει να το κάνει, δεν παράγει κάρμα. Αν καταφέρει να το κάνει, θα παραγάγει κάρμα. Και αυτό το κάρμα θα εκδηλωθεί στο σώμα του και στο πεδίο γύρω από το σώμα του. Ωστόσο, όταν ένα άτομο έχει μια κακή σκέψη, κάρμα σκέψης παράγεται στο μυαλό του. Αυτός είναι ο λόγος που σκέψεις κακολογίας για κάποιον, αντίθεσης ή αμφιβολίας, ή αμφιταλάντευσης στην καλλιέργειά σας, και ούτω καθεξής, προκύπτουν στα μυαλά των καλλιεργητών μας και τα διαταράζουν.


Όταν κάθεστε σε διαλογισμό και διαπιστώνετε ότι το μυαλό σας τρέχει αγριεμένο και ενοχλείται από όλα τα είδη των πραγμάτων, είναι ακριβώς γιατί αυτά τα πράγματα έχουν ένα αποτέλεσμα. Αποκαλύπτω αυτή την αρχή σε εσάς με ακρίβεια. Έχω διαπιστώσει ότι οι μοναχοί στην αρχαιότητα έμεναν ουσιαστικά σε ναούς και δεν είχαν επαφή με την πολύπλοκη κοινωνία, έτσι τα μυαλά τους ήταν σχετικά απλά. Επιπλέον, συνήθως κάθονταν σε διαλογισμό χωρίς να βγαίνουν από την έκσταση, το οποίο έκανε το μυαλό τους πολύ απλό και τους επέτρεπε να είναι ελεύθεροι από τις σκέψεις τους σχετικά με την προστασία της ιδιοτέλειας τους. Και αυτό, με τη σειρά του, μείωνε την εμφάνιση του κάρμα σκέψης και της διαταραχής από αυτό. Έτσι συχνά κάθονταν σε βαθύ διαλογισμό και διαλογίζονταν σε απομόνωση, ο πραγματικός σκοπός του οποίου ήταν να καλλιεργηθούν σε ηρεμία. Δεδομένου ότι η καλλιέργεια εξαρτάται από τον εαυτό και το γκονγκ εξαρτάται από τον δάσκαλό, οι δάσκαλοι από τον τρόπο καλλιέργειάς τους ή από τον σχετικό παράδεισο έψαχναν για αυτούς και αφαιρούσαν το κάρμα σκέψης κατά τη διάρκεια της ήρεμης καλλιέργειάς τους. Αυτό είναι κάτι που κάνω και εγώ για εσάς. Δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.


Ερώτηση: Απωθούσα το κάρμα σκέψης μου, αλλά μερικές φορές χρειάζεται πολύς χρόνος. Πώς μπορούμε να το εξαλείψουμε πιο αποτελεσματικά;



Δάσκαλος: "Πώς μπορούμε να το εξαλείψουμε πιο αποτελεσματικά;" Τα λόγια σας δείχνουν ότι θέλετε να βρείτε μια συντόμευση, έναν απλούστερο τρόπο. Καμία κατάσταση δεν είναι απομονωμένη. Εσείς φέρατε το κάρμα, έτσι στην καλλιέργειά σας θα πρέπει να υποφέρετε για να το εξαλείψετε. Στη μέση των δεινών, βελτιώνετε τον εαυτό σας και ελέγχεστε ως προς το εάν είστε ακλόνητοι. Αν είχαν αφαιρεθεί όλα μονομιάς, δεν θα είχαν μείνει και πολλά να καλλιεργήσετε. Είναι απολύτως απαράδεκτο εάν δεν αλλάξετε πραγματικά και αληθινά τον εαυτό σας. Αν δεν μπορούσατε να φθάσετε αυτό το επίπεδο, όταν θα πηγαίνατε σε ένα ουράνιο παράδεισο και βλέπατε αυτά τα μεγάλα και μεγαλοπρεπή Φωτισμένα Όντα να κάθονται εκεί, η καρδιά σας θα έτρεμε: «Ωχ, δεν έχω καλλιεργηθεί αρκετά, δεν μπορώ να μείνω εδώ.» Θα ξέρατε από μόνοι σας ότι δεν θα μπορούσατε να μείνετε εκεί. Έτσι πρέπει να καλλιεργούμαστε σταθερά και στέρεα σε κάθε βήμα του δρόμου. Αν δεν φτάσετε το πρότυπο, απολύτως δεν επιτρέπεται και δεν μπορείτε να τα καταφέρετε.


Τι θα συμβεί αν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από το κάρμα σκέψης; Επιτρέψτε μου να σας πω ότι οι αντιλήψεις ενός ατόμου διαμορφώνονται όχι μόνο σε μία ζωή, αλλά συσσωρεύονται ζωή μετά τη ζωή. Μπορούν ακόμη να υπάρχουν σε πολύ βαθιά μέρη του σώματός σας, δεν είναι μόνο στην επιφάνεια. Τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτές; Καθώς συνεχίζετε να καλλιεργείστε, τις αποδυναμώνετε και τις διώχνετε. Το κάνετε ήδη αυτό. Στη συνέχεια, μέχρι να Ολοκληρωθείτε, η σκέψη σας θα εξακολουθεί να παράγει κάρμα και αυτό το πράγμα θα εξακολουθεί να υπάρχει. Έτσι θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να το περιορίσετε και να το ξεπεράσετε, αυτό είναι καλλιέργεια! Δεν καλλιεργείστε εάν αφήσετε τον εαυτό σας χαλαρό. Η παρεμβολή του κάρμα σκέψης με τους ανθρώπους είναι εξαιρετικά σοβαρή. Όταν το κάρμα σκέψης ενός ανθρώπου είναι ισχυρό, μπορεί να τον διαταράξει σε βαθμό που να μην μπορεί να ασκηθεί πια. Διαβάστε το βιβλίο περισσότερο, ο Φα είναι στο βιβλίο, και οτιδήποτε χρησιμοποιώ για να σας βοηθήσω είναι στον Φα, έτσι ώστε το κάρμα σας να μπορεί να εξαλειφθεί.


Ερώτηση: Αν ένα άτομο δεν μπορεί να διατηρήσει το σίνσινγκ του, όταν έρχονται δοκιμασίες, θα είναι η επόμενη δοκιμασία μεγαλύτερη από την προηγούμενη;


Δάσκαλος: Αυτό εξηγήθηκε στο Τζούαν Φάλουν. Δηλαδή, [μερικοί άνθρωποι] δεν μπορούν να δουν τους εαυτούς τους ως καλλιεργητές στην καλλιέργειά τους, δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που κανονίστηκαν από τον Δάσκαλο για να βοηθήσει την πρόοδό τους, και παραμένουν στο ίδιο επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο η καλλιέργεια δεν θα σας περιμένει. Εάν δεν μπορείτε να περάσετε μια δοκιμασία, η επόμενη θα έρθει -θα πρέπει να σας κάνουμε να βελτιωθείτε κάπως. Έτσι, αν δεν περάσετε μία δοκιμασία και η επόμενη έρθει, πώς θα τις ξεπεράσετε και τις δύο αυτές μαζί; Αν γίνετε πιο πλανεμένοι, είναι πιο πιθανό ότι δεν θα τις ξεπεράσετε. Στη συνέχεια, ακόμη μία δοκιμασία έρχεται, και αυτό γίνεται ένα θανατηφόρο εμπόδιο που είναι αδύνατο να το ξεπεράσετε. Εάν δεν κάνετε μια ριζική αλλαγή, θα είναι πραγματικά δύσκολο να ξεπεραστεί. Επιπλέον, δοκιμασίες μπορούν να συσσωρευτούν. Αν συγκεντρώσετε πολλές από αυτές, πώς θα τις ξεπεράσετε; Γι’ αυτό σας λέω ότι θα πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας καλλιεργητή.


Κάποιοι άνθρωποι ήρθαν να μάθουν τον Ντάφα μας για να θεραπεύσουν τις ασθένειές τους. Δεν το απαγορεύουμε αυτό, ως μια μεταβατική περίοδο για την κατανόηση του Ντάφα. Αργότερα, θα καταλάβουν: «Ο Ντάφα δεν είναι για να θεραπεύει, αλλά με ασθένειες στο σώμα μου, ως καλλιεργητής, δεν μπορώ να καλλιεργηθώ και να αναπτύξω γκονγκ.» Τι να κάνουμε, λοιπόν; Ήξεραν: «Αχ, δεν θα σκέφτομαι για αυτό, τότε. Δεν θα ζητήσω από τον Δάσκαλο να με θεραπεύσει και δεν θα σκέφτομαι για το πρόβλημα υγείας μου. Αλλά ξέρω ότι όσο καλλιεργούμαι, ο Δάσκαλος θα με θεραπεύσει σίγουρα.» Μέρος του μυαλού τους, εξακολουθεί να σκέφτεται [σχετικά με την ασθένεια τους]. Έχουν αλλάξει ριζικά; Όχι. Αυτό που φαίνεται στην επιφάνεια να είναι καλό είναι ψεύτικο. Εάν ένα άτομο δεν μπορεί να κάνει μια θεμελιώδη αλλαγή στον εαυτό του, αυτός δεν μπορεί να φθάσει το πρότυπο. Υψηλού επιπέδου ζωές, όπως τα Φωτισμένα όντα, βλέπουν τα πράγματα πολύ καθαρά, τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτά. Αυτό το άτομο δεν έχει φτάσει το πρότυπο, ο ίδιος δεν έχει αλλάξει ριζικά, και εξακολουθεί να έχει αυτή την προσκόλληση, μόνο που την έχει κρυμμένη. Ωστόσο, η ύπαρξη που προσέχει την καλλιέργειά του το βλέπει καθαρά. Τότε ποιον εξαπατά; Εξαπατά τον εαυτό του. Έτσι, ένα άτομο πρέπει να αφήσει την προσκόλληση πραγματικά και να ανταποκριθεί στα πρότυπα ενός καλλιεργητή. Εάν δεν μπορεί να το αφήσει, το πρόβλημα θα μεταφέρεται συνεχώς και θα συνεχίσει να παραμένει σε αυτή τη δοκιμασία. Είναι ένα πολύ σοβαρό πράγμα. Πάντα υπήρχαν τέτοιοι μαθητές.


Ερώτηση: Οι καλλιεργητές δεν είναι προσκολλημένοι στον πλούτο. Προφυλάσσουν μόνο την αρετή τους, αντί να προσπαθούν να συσσωρεύσουν αρετή. Στο κείμενο του Δασκάλου, «Ο πλούτος και η αρετή», μιλάει για την ελάχιστη απαίτηση για εκείνους τους μαθητές που δεν είναι επιμελείς;



Δάσκαλος: Ένας καλλιεργητής δεν είναι προσκολλημένος σε αυτόν. Να μην προσκολλάστε σε τίποτα δεν σημαίνει να μην έχετε τίποτα. Εξαλείφοντας την επιθυμία σας για πλούτο και για δημιουργία περιουσίας, και την εξάλειψη της προσκόλλησή σας στα χρήματα δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε πλούτο. Οι καλλιεργητές προφυλάσσουν την αρετή τους, αλλά δεν συσσωρεύουν αρετή, διότι, ως καλλιεργητές, καταρχήν, ο χρόνος που έχουμε σε αυτή τη ζωή είναι πολύ περιορισμένος. Αν ήταν να πάτε να ψάξετε τριγύρω για να κάνετε καλές πράξεις, πώς θα μπορούσε αυτές οι από πρόθεση πράξεις να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το σίνσινγκ σας και πραγματικά να καλλιεργηθείτε; Δεν θα μπορούσε. Έτσι, μπορείτε να Ολοκληρωθείτε μόνο αν βιαστείτε να καλλιεργηθείτε και αν αλλάξετε τον εαυτό σας ριζικά. Εκτός αυτού, πολλά πράγματα στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία έχουν καρμικές συνδέσεις, και η μνησικακία και η ευγνωμοσύνη έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Οι πιθανότητες είναι ότι μπορείτε να δείτε μόνο την επιφάνεια των πραγμάτων και όχι τις καρμικές συνδέσεις τους, έτσι η παρέμβαση στα πράγματα θα ήταν πιθανόν λάθος. Αν η παρέμβαση είναι λάθος για έναν καθημερινό άνθρωπο, ας είναι έτσι, δεδομένου ότι οι καθημερινοί άνθρωποι πρέπει μόνο να συμμορφώνονται με τις αρχές στο επίπεδο της συνηθισμένης ανθρώπινης κοινωνίας. Αλλά εσύ είσαι καλλιεργητής και βρίσκεσαι σε υψηλότερο επίπεδο. Εάν παρέμβεις με λάθος τρόπο, δεν είναι καθόλου ένα μικρό πράγμα. Θα πρέπει να φέρεις την ευθύνη γι’ αυτό, και έτσι το γκονγκ σου και το επίπεδο σου θα πέσουν. Και αν συνεχίσεις να το κάνεις αυτό, πώς θα Ολοκληρωθείς; Γι’ αυτό λέμε ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα για συσσώρευση αρετής. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι καλλιέργεια, και όλες οι ουσίες που απαιτούνται στην καλλιέργειά σας θα μετασχηματιστούν μέσα από διαρκείς δυσκολίες, την καλλιέργεια, και κάνοντας θυσίες. Τυχόν ανεπαρκείς ουσίες μπορούν να μετασχηματιστούν, έτσι ώστε εσείς να μην χρειάζεται να κάνετε αυτά τα πράγματα. Μόνο η καρδιά σας μετρά.


Στην αληθινή καλλιέργεια μόνο η καρδιά και το μυαλό μετρά. Όλα μπορούν να γίνουν για εσάς, αρκεί η καρδιά σας να είναι με τον Φα και το μυαλό σας να ανταποκρίνεται στα πρότυπα για την καλλιέργεια. Όσο για ένα άτομο που έχει καλυφθεί από κάρμα, από ό,τι βλέπω, ακόμα και τα κόκαλά του είναι μαύρα. Πώς θα μπορούσε ένας καθημερινός άνθρωπος να τον αλλάξει ριζικά και να φτάσει στο επίπεδο ενός Φο; Δεν έχει σημασία πόσο αρετή έχετε συσσωρεύσει ή πόσες καλές πράξεις έχετε κάνει, θα μπορούσατε να αλλάξετε όλα αυτά τα πράγματα που έχετε κάνει ζωή μετά τη ζωή; Δεν μπορείτε να τα αλλάξετε στο ελάχιστο. Η συσσώρευση αρετής δεν είναι καλλιέργεια. Αυτό δεν λειτουργεί. Έτσι, μπορείτε μόνο να κάνετε την καλύτερη δυνατή χρήση του χρόνου σας και να επιταχύνετε την καλλιέργειά σας. Εμείς κοιτάμε μόνο την καρδιά και το μυαλό σας. Όσο καλλιεργείστε, μπορούμε να μετατρέψουμε οποιοδήποτε πρόβλημα σε ένα καλό πράγμα-κακά πράγματα μπορούν να μετατραπούν σε καλά πράγματα. Θα πρέπει να είστε υπεύθυνοι για όλα τα καρμικά χρέη που χρωστάτε, αλλά μπορούμε να φροντίσουμε αυτά τα πράγματα για εσάς. Ας υποθέσουμε ότι στο παρελθόν βλάψατε και σκοτώσατε πολλές ζωές, και θα πρέπει να πληρώσετε γι’ αυτές. Ακόμα κι αν επρόκειτο να πληρώνετε με τη ζωή σας μια ζωή μετά την άλλη, με συνεχείς μετενσαρκώσεις να πληρώνετε με τη ζωή σας, ακόμα δεν θα μπορούσατε να πληρώσετε το χρέος. Λοιπόν, πώς θα μπορούσατε ενδεχομένως να καλλιεργηθείτε; Εάν, αφού έχετε φτάσει στην Ολοκλήρωση και ολοκληρώσετε τον παράδεισο σας, όλες οι ζωές που έχετε βλάψει θα έρθουν στον παράδεισό σας για να γίνουν όντα του παραδείσου σας, δεν θα ήταν καλό πράγμα τότε; Και τα καρμικά χρέη σας θα διευθυνόντουσαν. Αλλά ποιος θα το κάνει αυτό για εσάς; Μόνο το άτομο που σας σώζει -πρέπει να είναι κάποιος με αυτή την ικανότητα- μπορεί να το κάνει αυτό για εσάς. Θα πρέπει να αποπληρώσετε το χρέος σας, και αυτή η ρύθμιση θεωρείται αποπληρωμή. Εάν δεν μπορείτε να καλλιεργηθείτε σε Φο, τότε, ποτέ δεν θα καταφέρετε να πληρώσετε όλα αυτά τα καρμικά χρέη. Έτσι είναι το πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα. Δηλαδή, απλά επικεντρωθείτε στην καλλιέργειά σας και μην ανησυχείτε για αυτά τα δικά σας πράγματα, ο Δάσκαλος σας θα φροντίσει τα πάντα για εσάς.


Ερώτηση: Μερικοί μαθητές άκουσαν και πίστεψαν κάποια πράγματα που βλάπτουν τον Φα, αλλά τώρα έχουν συνειδητοποιήσει το λάθος τους και να το μετάνιωσαν. Μπορούν ακόμα να Ολοκληρωθούν;


Δάσκαλος: Στον δρόμο της καλλιέργειας, κανείς δεν μπορεί να περάσει απαραιτήτως κάθε δοκιμή καλά - ο καθένας κάνει λάθη. Αν μπορούσατε να περάσετε κάθε δοκιμασία, θα έλεγα ότι δεν θα χρειαζόταν να καλλιεργηθείτε, καθώς θα είχατε ήδη Ολοκληρωθεί. Περνάτε κάποιες δοκιμές καλά, και δεν μπορείτε να περάσετε μερικές άλλες καλά, αλλά θα το μετανιώσετε και θα προσπαθήσετε να τα πάτε καλύτερα την επόμενη φορά. Περνάτε μια δοκιμή καλά, και δεν περνάτε μια δοκιμασία καλά, ατσαλώνοντας τον εαυτό σας στην διαδικασία. Αυτό είναι καλλιέργεια. (Χειροκρότημα) Αλλά θα σας πω, μην χαίρεστε ακόμα. Μπορεί να σκεφτείτε: «Ω, έτσι δεν έχει σημασία αν θα περάσω τις δοκιμασίες καλά ή όχι. Θα προχωρήσω αργά παίρνοντας τον χρόνο μου, και αυτό είναι καλλιέργεια." Αυτό είναι απαράδεκτο! Πρέπει να είστε επιμελής. Αν μείνετε πίσω και δεν είστε επιμελής, μπορώ να δω την καρδιά σας, και τότε δεν είστε υπεύθυνος για τον εαυτό σας. Έτσι θα πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό ως αληθινό καλλιεργητή και να το λάβετε αυτό σοβαρά υπόψη. Μόνο τότε μπορείτε να ανεβάσετε το επίπεδό σας το συντομότερο δυνατόν.


Ερώτηση: Θα επηρεάσει την καλλιέργειά τους εάν μαθητές που είναι μοναχοί παρακολουθήσουν τις πρωινές και απογευματινές συνεδρίες [5];



Δάσκαλος: Θα βρω τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για πρόληψη από το να επηρεαστείτε. Έχουμε πολλούς μοναχούς και Ταοϊστές ιερείς σε μοναστήρια και ναούς, μαζί με ανθρώπους από άλλες θρησκείες, που μελετούν τον Ντάφα. Επιτρέψτε μου να σας πω αυτήν την αρχή: Δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις θρησκείες ή οποιεσδήποτε άλλες μορφές που οι άνθρωποι στη συνηθισμένη κοινωνία δημιουργούν. Το βλέπουμε μόνο ως εργασία των καθημερινών ανθρώπων. Εφόσον οι Φο δεν προσέχουν ή σώζουν πλέον τους ανθρώπους, δεν είναι αυτά μόνο μορφές που χρησιμοποιούνται στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία; Έτσι το θεωρώ ως εργασία. Για το λόγο αυτό δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά. Ποτέ δεν έχω πει ότι πρέπει να πάμε στους ναούς για να μετατρέψουμε τους μοναχούς. Μας ενδιαφέρει μόνο οι καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων. Ανεξάρτητα από το ποια σφαίρα, επίπεδο ή κοινωνική τάξη προέρχεστε, κοιτάζουμε μόνο την καρδιά και το μυαλό σας. Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται: "Εάν εμείς πείσουμε υψηλόβαθμους αξιωματούχους να μάθουν [τον Ντάφα], θα φέρουν πολλούς ανθρώπους μαζί". Δεν είναι αυτό που θέλω. Οι άνθρωποι που θα έρθουν να μάθουν κάτω από την εντολή τους δεν θα έρθουν πραγματικά να αποκτήσουν τον Φα. Δεν θέλω αυτό. Γι’ αυτό και δεν με νοιάζει από ποια κοινωνική τάξη προέρχεστε, κοιτάω μόνο την καρδιά και το μυαλό σας. Δεν με νοιάζει αν ανήκετε σε θρησκεία, κοιτάω μόνο την καρδιά και το μυαλό σας. Είστε όλοι αισθανόμενα όντα. Θα είμαι υπεύθυνος για όποιον μπορεί να καλλιεργηθεί. Αν κάποιος δεν καλλιεργείται, είναι εντάξει και αυτό.


Το ίδιο ίσχυε και με τις θρησκείες στο παρελθόν. Οι Φο δεν αναγνώριζαν θρησκείες. Οι θρησκείες ήταν ονόματα δημιουργημένα από τους απλούς ανθρώπους. Εκείνο τον καιρό, όταν ο Σακιαμούνι καθιέρωσε την μορφή της καλλιέργειας του με μοναστική τάξη, δεν την ονόμασε θρησκεία ούτε αυτός. Έτσι οι Φο κοιτούν μόνο τα μυαλά των ανθρώπων και όχι τις τυπικότητες που υποστηρίζουν οι άνθρωποι. Διατηρώντας τες είναι προσκόλληση, είναι κάτι που οι καθημερινοί άνθρωποι δεν μπορούν να αφήσουν, και δεν είναι αληθινή καλλιέργεια του Φο. Στην καλλιέργεια του Φο, όσο ένας άνθρωπος καλλιεργείται, θα είμαι υπεύθυνος για αυτόν ανεξάρτητα από το ποιος είναι. Θεωρώ την καρδιά του να είναι η πιο αγνή μεταξύ των έμβιων όντων, μια καρδιά πραγματικά για καλλιέργεια και καλοσύνη. Θα είμαι υπεύθυνος γι’ αυτόν αφού δω αυτή την καρδιά. Όσον αφορά την παρακολούθηση των πρωινών και απογευματινών συνεδριάσεων και την ανάγνωση ή τον ψαλμό παλιών ιερών κειμένων ή την Βίβλο, αν είστε ένας απλός βουδιστής ή ένας συνηθισμένος άνθρωπος, θα σας πρότεινα να σταματήσετε να το κάνετε αυτό και να επικεντρωθείτε στην εξάσκηση του Ντάφα, καθώς αυτό είναι σοβαρό. Αλλά οι μοναχοί ή οι κληρικοί μπορούν να κάνουν αυτά τα πράγματα προς το παρόν. Θεωρώ αυτά ως την εργασία σας. Κανένας Θεός ή Φο δεν φροντίζει αυτά τα πράγματα έτσι κι αλλιώς. Όταν φτάσετε σε ένα ορισμένο επίπεδο, θα ξέρετε τι να κάνετε από μόνοι σας. Έχω ανοίξει την πιο βολική πόρτα για σας, και κοιτώ μόνο τα μυαλά των ανθρώπων. (Χειροκροτήματα)


Ερώτηση: Αφού οι μαθητές ολοκληρωθούν εκεί πάνω, θα εξακολουθούν να ακούνε τον Φα του Δασκάλου;



Δάσκαλος: Εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε ανθρώπινο σκεπτικό για να φανταστείτε το πώς είναι οι θεοί. Επιτρέψτε μου να σας πω: Μέχρι τότε θα έχετε τους δικούς σας μαθητές να σας ακούνε να τους διδάσκετε τον Φα. Η ιστορία της καλλιέργειάς σας καθιερώνει την πανίσχυρη αρετή για το μέλλον σας και θα γίνει ένας μεγάλος και επιβλητικός Φα. Προς τα έξω τα πράγματα φαίνονται αρκετά απλά, όπως καλλιεργείστε στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία. Όμως, πράγματα που δεν γνωρίζετε καταγράφονται. Είτε το αισθάνεστε είτε όχι, όλα τηρούνται στο αρχείο. Έτσι, όλοι θα γίνετε η πανίσχυρη αρετή που καθιερώσατε. Στην πραγματικότητα, οι Φο επίσης διδάσκουν τον Φα στους παραδείσους τους. Μαζί με τη διδασκαλία των αρχών που τα έμβια όντα σε αυτές τις σφαίρες θα πρέπει να ακολουθήσουν, κυρίως λένε τις ιστορίες καλλιέργειας των Φο σε διαφορετικούς ουράνιους παραδείσους. Οι ιστορίες είναι τόσο εμπνευσμένες που ακόμη και τα έμβια όντα στους επουράνιους παραδείσους συγκινούνται μέχρι δακρύων όταν τις ακούνε. Γι’ αυτό έχω πει ότι ο καθένας πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις για καλλιέργεια.


Ερώτηση: Κάποιος στην οικογένειά μου, ένας μη ασκούμενος, αγόρασε ένα βιβλίο που επιτίθεται στον Ντάφα. Θέλω πραγματικά να το καταστρέψω, αλλά περιέχει πολλές φωτογραφίες του Δασκάλου.


Δάσκαλος: Είναι εντάξει να καταστρέψεις το βιβλίο. Αυτό το βιβλίο μας, επίσης, παίρνει τη μορφή ενός συνηθισμένου βιβλίου με μαύρες λέξεις να είναι τυπωμένες σε λευκό χαρτί. Χωρίς την παρουσία των Σωμάτων του Νόμου μου, ένα βιβλίο είναι απλά τυπωμένο υλικό και δεν έχει εσωτερικά νοήματα πίσω από αυτό. Είναι εντάξει να το κάψετε. Αυτό είναι όλο. Φυσικά, η φωτιά δεν μπορεί να κάψει τα πράγματα στην άλλη πλευρά. Πώς θα μπορούσε η φωτιά των συνηθισμένων ανθρώπων να φτάσει στην άλλη πλευρά; Έτσι δεν είναι πρόβλημα.


Ερώτηση: Ο Δάσκαλος μάς έχει πει τόσες πολλές αρχές του Φα. Αυτό κάνει ένα άτομο να αισθάνεται ότι δεν ξέρει από πού να αρχίσει στην καλλιέργεια του.


Δάσκαλος: Ίσως είστε ένας νέος μαθητής και λίγο μπερδεμένος. Είναι πραγματικά πολύ απλό. Δεν υπάρχουν κανόνες ή ταμπού. Εφ’ όσον μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο, θα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, και θα φτάσετε να γνωρίζετε σταδιακά όλο και περισσότερο. Όταν η αντιληπτική σας κατανόηση ανεβαίνει σταδιακά σε μια πραγματικά λογική κατανόηση του Ντάφα, θα ξέρετε ακόμα καλύτερα τι πρέπει να κάνετε. Δεν είναι ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε την καλλιέργεια με κάτι συγκεκριμένο: «Θα πρέπει να καλλιεργήσω Ρεν πρώτα ή Shan πρώτα;" Δεν λειτουργεί έτσι. Ίσως δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα καλά. Αλλά η καλλιέργεια δεν μπορεί να γίνει εν μία νυκτί, όπως ακριβώς ένα άτομο δεν μπορεί να πάρει αμέσως βάρος από την υπερκατανάλωση τροφής. Είναι αδύνατον να γίνετε Φο σε μια μέρα. Θα ξέρετε τι να κάνετε όσο διαβάζετε το βιβλίο.


Ερώτηση: Εδώ και καιρό είμαι ανήσυχος και αναστατωμένος γιατί αποτυγχάνω να συγκινήσω τους άλλους μέχρι δακρύων με τον τόνο της φωνής μου, την συμπόνια μου, και την λογική. Πώς μπορώ να βελτιωθώ;


Δάσκαλος: Μην πιέζετε τον εαυτό σας να κάνει κάτι. Δεν μπορείτε να επιμένετε για την επίτευξη κάποιας κατάστασης. Τα πάντα στην πραγματικότητα θα έρθουν φυσικά. Έχω ζητήσει ότι όταν επισημαίνουμε τις αδυναμίες των άλλων ανθρώπων, να προσπαθήσετε να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που σας είπα ήταν μια αρχή, και αν την ακολουθήσετε, ότι θα φέρει καλά αποτελέσματα. Είναι δύσκολο για εσάς να αφήσετε αληθινά τα πάντα, να το κάνετε χωρίς οποιαδήποτε πρόθεση, και να πετύχετε να έχετε τόσο αγνή καλοσύνη (Σαν). Αυτό συμβαίνει γιατί το μυαλό σας καθαρίζεται συνεχώς, και οι σκέψεις σας που δεν έχουν ακόμη καθαριστεί βγαίνουν στην ομιλία σας. Όλα τα είδη των μηνυμάτων [6] βγαίνουν, με τίποτα να μην μένει. Έτσι, διαφορετικοί άνθρωποι θα έχουν διαφορετικές αντιδράσεις σε ό,τι λέτε. Είναι βέβαιο ότι θα είναι έτσι. Όσο συνεχίζουμε να καλλιεργούμαστε και απαιτούμε από τους εαυτούς μας να πράττουμε με αυτόν τον τρόπο, πιστεύω ότι θα χειριστούμε τα πράγματα όλο και καλύτερα. Με περισσότερη καλοσύνη και συμπόνια, θα ξεπεράσουμε τους καθημερινούς ανθρώπους. Και όταν έχετε ξεπεράσει τους καθημερινούς ανθρώπους, ακόμη και αν αυτό που λέτε δεν είναι τόσο καθαρό, θα εξακολουθεί να έχει αντίκτυπο και θα αγγίξει τους ανθρώπους.


Ερώτηση: Μία αφοσιωμένη Χριστιανή άκουσε ότι ο παράδεισος του Ιησού έχει μόνο Καυκάσιους. Σε ποιο επίπεδο ή παράδεισο η ψυχή της θα αναπαυθεί όταν φύγει;


Δάσκαλος: Η θρησκευτική πρακτική της θα είναι μάταιη. Είναι ακριβώς όπως ένα συνηθισμένο άτομο. Η καλοσύνη της, θα ανταμειφθεί με ευλογίες, και θα μετενσαρκωθεί στον κόσμο των συνηθισμένων ανθρώπων. Έτσι είναι.


Ερώτηση: Είναι το βασίλειο του «Κενού» (Xu), όπως στο «Ο εμβριθής Φα φθάνει στο Κενό» (Σουάν Φα Τζι Σου -Xuan Fa Zhi Xu ), [7] στο Τζεν-Σαν-Ρεν;


Δάσκαλος: Όλα εμπίπτουν στις αρχές του Φα του Κόσμου. Στο παρελθόν, το σύστημα του Τάο μίλησε περισσότερο για το Κενό. Πρώτον, είναι ουσιαστικά η εκδήλωση του τρόπου ενός βασιλείου. Όταν ο Ουρανός και η Γη δημιουργήθηκαν, αναφέρθηκε ως το Μεγάλο Κενό (Τάι Σου - Tai Xu ). Στα μάτια των διαφόρων θεών, η δημιουργία του Ουρανού και της Γης δεν εκδηλώνονται στο ίδιο επίπεδο. Η διαδικασία της ανανέωσης διαφορετικών παραδείσων και διαφορετικών συμπάντων στον κόσμο αναφέρεται ως «η δημιουργία του Ουρανού και της Γης», επίσης. Το σύστημα του Τάο το θεωρεί το υψηλότερο επίπεδο. Δεύτερον, στην καλλιέργειά σας, αυτό το «κενό» σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε την ανθρώπινη πλευρά σας. Τα ανθρώπινα όντα βλέπουν τους ανθρώπους ως τα πιο αληθινά. Όταν τη κύρια ψυχή έχει αφήσει τα πάντα, η ανθρώπινη πλευρά είναι κενή. Για τους ανθρώπους που καλλιεργούν τη δευτερεύουσα ψυχή τους, λέγεται ότι η ψυχή που γνωρίζει –το «Σίσαν»– πεθαίνει, και η ψυχή τους (γιουάνσεν) γεννιέται. Στο παρελθόν ονόμαζαν την βοηθητική ψυχή (το βοηθητικό πνεύμα) «ψυχή.»


Ερώτηση: Το μέρος μας που είναι πλήρως καλλιεργημένο θα διαχωριστεί. Στη συνέχεια, κάτω από ποιες συνθήκες θα χάσουμε αυτό το μέρος;



Δάσκαλος: Μόλις εκείνο το μέρος σας έχει φτάσει το πρότυπο στην καλλιέργεια, αμέσως μετακινείται με γρήγορη ταχύτητα. Η ταχύτητα στο τμήμα που αποτελεί την ύπαρξή σας στο πλέον μικροσκοπικό επίπεδο είναι ταχύτερη από έναν πύραυλο -κινείται με τρομερή ταχύτητα. Αλλά συνήθως, όταν πρόκειται για την ανθρώπινη πλευρά, το σώμα που αποτελείται από ουσίες μέσα στα Τρία Βασίλεια, η διαδικασία επιβραδύνεται αμέσως, σαν να πατάνε φρένο. Είναι πραγματικά δύσκολο να κάνουν έστω και ένα βήμα προς τα εμπρός. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πραγματικά ακριβώς τόσο δύσκολο για τους ανθρώπους να αφήσουν τις προσκολλήσεις τους. Βιώνουμε ένα αίσθημα συνήθως όταν ο διαχωρισμός γίνεται. Ποια αίσθηση έχουμε; Εδώ είναι μερικά παραδείγματα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αποστηθίσει τον Φα, αλλά στη συνέχεια τον ξεχνούν ξαφνικά. Κάποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι πάνε αρκετά καλά στην καλλιέργεια, ότι ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, και ότι έβλεπαν τα πράγματα καθαρά. Αλλά ξαφνικά τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο. Μερικοί άνθρωποι με έχουν ρωτήσει, «Έχω πέσει;» Όχι, δεν είναι αυτή η περίπτωση. Είναι απλά ότι εκείνη τη στιγμή το μέρος που έχει φθάσει το πρότυπο διαχωρίζεται. Έτσι, αυτό που μένει είναι το μέρος που δεν έχει καλλιεργηθεί εντελώς, και έτσι θα νιώθετε ότι δεν τα πάτε καλά. Έτσι είναι πώς λειτουργεί στην καλλιέργεια του Ντάφα.



Ερώτηση: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να αποκτήσουμε τα βίντεο εικόνας και ήχου των Φα-διαλέξεων του εξωτερικού, του Δασκάλου;


Δάσκαλος: Γιατί είστε τόσο προσκολλημένοι; Είστε πολύ προσκολλημένοι. Το βιβλίο Τζούαν Φάλουν περιέχει τα πάντα. Στην πραγματικότητα, όλα τα πράγματα που έχω μιλήσει περιέχονται στο Τζούαν Φάλουν. Είναι μόνο ότι έχω μιλήσει πιο συγκεκριμένα για τους μαθητές σε διάφορες περιοχές όσον αφορά την κατάστασή τους. Μην είστε προσκολλημένοι σε αυτά τα πράγματα, ηρεμήστε, και καλλιεργηθείτε σταθερά. Το Τζούαν Φάλουν είναι το κύριο βιβλίο, ενώ τα άλλα πράγματα είναι συμπληρωματικά αναγνώσματα. Όσον αφορά τα Απαραίτητα για Περαιτέρω Πρόοδο, αυτό είναι ένα βιβλίο που οι βοηθοί και οι συντονιστές μας πρέπει να έχουν κατά νου ανά πάσα στιγμή και να το διαβάζουν τακτικά.


Ερώτηση: Το γκονγκ μας που έχει αναπτυχθεί με την καλλιέργεια είναι αποθηκευμένο σε κάθε κύτταρο του σώματός μας, μέχρι τα στοιχεία των σωματιδίων της αρχικής ύλης στο ακραίο πιο μικροσκοπικό επίπεδο. Είναι η ουσία αυτού του γκονγκ, ακόμη λεπτότερη από τα σωματίδια της αρχικής ύλης;


Δάσκαλος: Πόσο πολύ μικροσκοπικό είναι το γκονγκ σας, και πόσο υψηλό το επίπεδο της καλλιέργειάς σας, αυτά πάνε χέρι-χέρι. Το επίπεδο που θα φθάσετε μέσω της καλλιέργειας είναι η Θέση Επίτευξης σας. Τι θα αποκτήσετε στη Θέση Επίτευξης σας είναι αυτό που παίρνετε. Εκείνοι που έχουν καλλιεργηθεί σε ένα επίπεδο υψηλότερο από ό,τι εσείς θα έχουν σίγουρα ένα υψηλότερο επίπεδο του γκονγκ και Θέση Επίτευξης. Το Γκονγκ τους θα είναι πιο μικροσκοπικό και πιο ισχυρό από το δικό σας, αυτό είναι σίγουρο. Όλα προέρχονται από την θέση Επίτευξης σας, όλα προέρχονται από την πανίσχυρη αρετή σας, και όλα είναι στοιχεία της δια βίου καλλιέργειά σας.


Ερώτηση: Ποιο ήρθε πρώτα, το σύμπαν ή ο Φα;


Δάσκαλος: Ο Νόμος του Φο είναι οι νόμοι που οι Φο φωτίστηκαν από τον Μέγα Φα του σύμπαντος. Χωρίς τον σύμπαν, από πού οι Φο ή ο Νόμος του Φο θα προέρχονταν; Ποτέ δεν θα καταλάβατε την τελική δομή του σύμπαντος. Δεν έχει σημασία πόσο υψηλό είναι το επίπεδο που θα φτάσετε μέσω της καλλιέργειας, ποτέ δεν θα το μάθετε. Έτσι σταματήστε την επιδίωξη γνώσης.


Ερώτηση: Όταν ένα άτομο είναι έτοιμο να Ολοκληρωθεί, ογδόντα τοις εκατό του γκονγκ του και της μονάδας μέτρησης του σίνσινγκ του θα πρέπει να έρθουν κάτω να εμπλουτίσουν το δικό του μικρό σύμπαν. Εκείνη την ώρα, πώς το σίνσινγκ του μετριέται; Είναι μόνο είκοσι τοις εκατό του αρχικού επιπέδου;


Δάσκαλος: Οτιδήποτε ολοκληρώνεται, μαρτυρά το σίνσινγκ του. Η στήλη του γκονγκ πριν φτάσει στην Ολοκλήρωση δεν θεωρείται πραγματική Θέση Επίτευξης ενός ατόμου, αντιπροσωπεύει κυρίως το επίπεδο του σίνσινγκ ενός ατόμου. Αφού κάποιος φτάσει στην Ολοκλήρωση, το επίπεδο του σίνσινγκ του θα είναι το επίπεδο της Επίτευξης που θα φτάσει. Αν το επίπεδο είναι Μποντισάτβα, θα είναι μια Μποντισάτβα, αν είναι το επίπεδο Άρχατ, αυτός θα είναι ένας Άρχατ, αν είναι το επίπεδο του Βούδα, αυτός θα είναι ένας Βούδας. Αυτό είναι το επίπεδό του. Όλα όσα θα έχουν ολοκληρωθεί από αυτόν είναι το μέτρο της πανίσχυρης αρετής του, και η θέση Επίτευξης του μαρτυρά όλα όσα έχει. Σχεδόν κάθε σύστημα καλλιέργειας λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Όσο είσαι ζωντανός οργανισμός σε αυτό το σύμπαν, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για αυτό, δεδομένου ότι ένα άτομο πρέπει να καλλιεργείτε κατ’ ανάγκην με αυτόν τον τρόπο. Πώς θα μπορούσε κάποιος να ανέβει στον ουρανό και στη συνέχεια να μην έχει τίποτα εκεί πάνω;


Ερώτηση: Κάποιος είπε ότι κατά τη γνώμη σας, δεν είναι αρκετά γρήγορα να διαβάσουμε το Τζούαν Φάλουν σε μιάμιση ημέρα;


Δάσκαλος: Ποτέ δεν το έχω πει αυτό! Θα έλεγα ότι είναι πάρα πολύ γρήγορα. (Χειροκροτήματα) Σας είπα να κάνετε την καλύτερη δυνατή χρήση του χρόνου σας για να διαβάσετε το βιβλίο, αλλά το άτομο αυτό πήγε αμέσως στο άλλο άκρο. Εκείνος διαβάζει, διαβάζει, διαβάζει, διαβάζει, διαβάζοντας με όλες τις δυνάμεις του, ούτε καν γνωρίζει τις λέξεις που διαβάζει. Τότε τι διαβάζετε; Δεν υποτίθεται ότι μελετάτε τον Φα; Τι συνέβη μελετώντας μέρος «του υπό μελέτη Φα»; Αν δεν γνωρίζετε καν τι διαβάζετε, πώς θα μπορέσετε να καλλιεργηθείτε; Πρέπει να ξέρετε τι είναι μπροστά στα μάτια σας! Θα πρέπει να ξέρετε την επιφανειακή έννοια των λέξεων που διαβάζετε. Αν δεν το κάνετε, πώς θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μελέτη του Φα; Ποια θα ήταν η χρήση της ανάγνωσης του βιβλίου τότε; Ίσως παίρνατε το βιβλίο, το ξεφυλλίζατε, και λέγατε στον εαυτό σας τελείωσα. Σωστά; Καταλαβαίνετε τι λέω;


Ερώτηση: Όταν κάνουμε τις τέσσερις πρώτες ασκήσεις, πρέπει να κρατάμε τα χέρια μας, ενωμένα στο τέλος της κάθε άσκησης, ή να τα χωρίζουμε και στη συνέχεια να τα ενώνουμε πάλι;


Δάσκαλος: Τα χέρια είναι ενωμένα μεταξύ των ασκήσεων. Μην αφήνετε τα χέρια σας, απλά συνεχίστε με την επόμενη άσκηση.


Ερώτηση: Η γραφή "Εξηγώντας τον Φα" είναι δύσκολο να κατανοηθεί.


Δάσκαλος: Έτσι είναι το πώς θα έπρεπε να είναι, γιατί ήθελα να σας έχω όλους να το καταλάβετε σταδιακά. Άλλωστε, δεν ήταν γραμμένο απευθείας για το μέρος σας που δεν έχει πλήρως καλλιεργηθεί. Ανεξαρτήτως του βάθους της κατανόησης σας, δεν θα είναι λάθος. Είναι απλά ότι τα επίπεδα της κατανόησης σας είναι διαφορετικά. Όσο μπορείτε να καταλάβετε είναι μια χαρά. Αν μπορούσα να το καταστήσω απολύτως σαφές σε εσάς, δεν θα είχα γράψει με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, απλά πάρτε τον χρόνο σας να το μελετήσετε και σταδιακά θα το καταλάβετε. Δεν είστε οι μόνοι που το βρίσκουν δύσκολο να το κατανοήσουν, όλοι οι άλλοι, σε όλο τον κόσμο, το βρίσκουν δύσκολο να κατανοηθεί.


Ερώτηση: Υπάρχει κάποια διαφορά στην κατανόηση ενός ατόμου στις αλήθειες του Φα πριν και μετά την Φώτισή του;


Δάσκαλος: Δεν υπάρχει καμία διαφορά όσον αφορά το Τζεν-Σαν-Ρεν. Αλλά αυτό είναι μια γενική αλήθεια. Αφότου κάποιος φθάσει στη Φώτιση, ξαφνικά γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις αλήθειες του Φα, τις αλήθειες στο επίπεδό του, και τις αλήθειες σε κάθε επίπεδο κάτω από αυτόν. Ο Φα που σας έχω δείξει γράφτηκε με ένα γενικό τρόπο. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να Ολοκληρωθείτε για να δείτε τις πραγματικές αλήθειες του Φα.


Ερώτηση: Οι θεοί οι οποίοι προστατεύονται έτσι ώστε να μπορούν να παραμείνουν, γνωρίζουν ότι υπάρχει ο Φα στο σύμπαν; Γιατί δεν το ήξεραν στο παρελθόν;


Δάσκαλος: Οι ζωές στο σύμπαν δεν επιτρέπεται να γνωρίζουν την πραγματική εκδήλωση του Φα του Κόσμου. Σε κανένα επίπεδο του Κόσμου οι ζωές δεν γνώριζαν ότι υπήρχε Φα στο σύμπαν. Ο Φα που σας έχω αποκαλύψει εκφράζεται στην ανθρώπινη γλώσσα, αλλά δεν είναι ακόμα το ίδιο με τη συγκεκριμένη έκφραση της αληθινής εκδήλωσης του Φα. Ακόμα και αφού φτάσετε στην Ολοκλήρωση αργότερα, πάλι δεν θα μπορείτε να δείτε την ύπαρξη της μορφής του Φα, πολλά από τα εμβριθή θαύματα του Κόσμου δεν μπορούν να γίνουν γνωστά στις ζωές του σύμπαντος. Ωστόσο, όλες οι σκηνές σε αυτό το απέραντο σύμπαν θα είναι επαρκείς για να κάνουν τη ζωή σας ενδιαφέρουσα. Εκείνη τη στιγμή, δεν θα σταματήσετε να θαυμάζετε τις σκηνές της συνηθισμένης ανθρώπινης κοινωνίας, όταν ανοίγετε τα μάτια σας και τις βλέπετε, για να μην αναφέρουμε το μεγαλειώδες θέαμα - σε τόσο υψηλό επίπεδο - των αισθανόμενων όντων, στα πάντα εκεί, και της δομής του σύμπαντος. Το θέαμα αυτό είναι απλά πέρα από κάθε περιγραφή. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα, όπως οι αρχές του σύμπαντος, ακόμη δεν μπορούν να γίνουν γνωστά στα αισθανόμενα όντα, γιατί δεν έχουν αρκετή ισχυρή αρετή, κάτι που οριοθετείται από το επίπεδο της καλλιέργειας που έχετε φτάσει.


Ερώτηση: Κάποιος δεν πρέπει να προσπαθεί σκόπιμα να χάνει ή να κερδίζει, και πρέπει να ακολουθεί την πορεία της φύσης, μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να πληροί τις απαιτήσεις των ανώτερων αρχών του Φα. Είναι σωστή αυτή η κατανόηση;


Δάσκαλος: Είναι κατ’ αρχήν σωστή. Ωστόσο, όταν μπορείτε να το κάνετε αυτό, αυτό είναι επειδή το σίνσινγκ σας έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Αλλά αυτό που απαιτείται από έναν καλλιεργητή είναι κάτι πέρα από τον συνηθισμένο ανθρώπινο αυτοέλεγχο. Στην καλλιέργεια, μερικοί άνθρωποι θέλουν πάντα να υιοθετήσουν συγκεκριμένες προσεγγίσεις. Σας λέω να καλλιεργηθείτε με αυτόν τον τρόπο, αλλά επιμένουν να εφευρίσκουν κάτι διαφορετικό, όπως το να μην τρώνε και να πίνουν, εξάσκηση μπίγκου νηστεία. Ή κυκλοφορούν ατημέλητα ντυμένοι όλη μέρα, με τους άνδρες να μην μοιάζουν με άνδρες και τις γυναίκες να μην μοιάζουν με γυναίκες, δεν νοιάζονται για τις εμφανίσεις τους και ενεργούν απερίσκεπτα. Κάθε φορά που σκέφτονται για την καλλιέργεια, σκέφτονται τις μορφές καλλιέργειας στο παρελθόν, μόλις σκέφτονται για την καλλιέργεια, σκέφτονται τον Τζανγκ Σανφένγκ*, ο οποίος κυκλοφορούσε με άθλια ρούχα. Δεν πρέπει να είστε έτσι. Αυτό που σας έχω διδάξει είναι να καλλιεργείστε, ενώ συμμορφώνεστε όσο το δυνατόν περισσότερο με τον τρόπο της κοινωνίας των καθημερινών ανθρώπων. Αν κάθε ένας από εσάς ντυνόταν ατημέλητα στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, θα διατάραζε τις αρχές του Φα στο επίπεδο της κοινωνίας των καθημερινών ανθρώπων. Ποτέ δεν έχω συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο μπροστά σας. Ξέρετε, πάντα ντύνομαι απλά και καθαρά όταν δίνω μια διάλεξη του Φα. Σας δείχνω το καλό παράδειγμα. Θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτά τα πράγματα.


Ερώτηση: Με την άπειρη σοφία του Δασκάλου, μπορεί ο νόμος του σύμπαντος του «σχηματισμού, στάσης, εκφυλισμού» να τελειοποιηθεί περαιτέρω στο σύμπαν;


Δάσκαλος: Αυτή η ερώτηση αφορά κάτι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Το χαρακτηριστικό του Φάλουν μας είναι ότι μπορεί να διορθώσει αυτόματα όλα αυτά που υπολείπονται του προτύπου. Με άλλα λόγια, τελειοποιεί συνεχώς τα πάντα. Ο σκοπός της Επανόρθωσης του Φα είναι να κάνει τα πράγματα πιο θαυμάσια.


Ερώτηση: Μπορούμε να πάμε για ύπνο αμέσως μετά τον διαλογισμό;


Δάσκαλος: Σίγουρα, αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα. Μπορείτε να πάτε για ύπνο, αν θέλετε. Μπορείτε να σηκωθείτε στη μέση της νύχτας για να κάνετε τον διαλογισμό, και όταν πάτε για ύπνο αμέσως μετά, θα κοιμηθείτε πολύ καλά.


Ερώτηση: Εάν ένα πρόσωπο που φαίνεται να ασκεί πραγματικά το Φάλουν Ντάφα πεθάνει ξαφνικά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτός ως ένας δαίμονας;



Δάσκαλος: Δεν πρόκειται να μιλήσω για το συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν θα απαντήσω στην ερώτησή σας. Γέννηση, γήρανση, αρρώστια και θάνατος, έτσι είναι τα πράγματα στην ανθρώπινη κοινωνία. Κατά την παρούσα χρονική περίοδο, δεν μπορείτε να πείτε από την επιφάνεια εάν κάποιος είναι ένας καλλιεργητής, ή αν ένα άτομο μπορεί να φθάσει στην Ολοκλήρωση. Μόλις είπα ότι τα μυαλά των ανθρώπων συνεχώς δοκιμάζονται όταν έρχονται αντιμέτωπα με κρίσιμα θέματα. Όταν κάποιος πεθαίνει, ενώ εξασκείται, είναι τεστ για να δούμε τι θα κάνετε. Ίσως το άτομο αυτό ολοκληρωθεί, ή ίσως ήταν ένας δαίμονας. Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Όλα αυτά τα πράγματα έχουν χρησιμοποιηθεί για να εξετάσουν τα μυαλά των μαθητών για να φανεί αν μπορούν να τα καταφέρουν την κρίσιμη στιγμή. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάνει θυσίες για αυτό. Φθάνουν στο επίπεδο της Ολοκλήρωσης και δημιουργούν μια ευκαιρία όπως αυτή για άλλους μαθητές. Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν τις εγκρίνω. Κατόπιν πάλι, υπάρχουν αυτοί που έχουν έρθει για να κάνουν ζημιά. Παρεμβαίνουν σε εσάς ακριβώς με αυτόν τον τρόπο, χτυπώντας σας την κρίσιμη στιγμή. Παρ’ όλα αυτά, κάνουμε χρήση αυτών για να δοκιμάσουμε τα μυαλά των ανθρώπων. Τα χρησιμοποιούμε για να δοκιμάσουμε τα μυαλά των ανθρώπων σε κρίσιμες στιγμές και για να δούμε αν μπορείτε όλοι να καλλιεργηθείτε. Η καλλιέργεια είναι εξαιρετικά σοβαρή.


Ερώτηση: Ποια είναι η έννοια των "Θεών", στο "Φο, Τάος και Θεοί";


Δάσκαλος: Ξέρετε ότι στις Οκτώ Μορφές των Ουράνιων Φυλάκων του Νόμου του Βούδα, υπάρχουν πολλοί θεοί. Αυτοί οι θεοί είναι γνωστοί στον Βουδισμό. Ωστόσο, οι θεοί στο σύμπαν δεν περιορίζονται μόνο σε εκείνους. Υπάρχουν διαφορετικοί ουράνιοι θεοί σε διαφορετικές σφαίρες. Είναι άμεσα υπεύθυνοι για τα έμβια όντα στο σύμπαν και υπάρχουν σε κάθε διαφορετικό επίπεδο. Ο Φο είναι ένας ειδικός τύπος θεού. Έγιναν θεοί καλλιεργώντας συμπόνια και καλοσύνη (Shan), είναι Φο. Όσο για τους Τάο, καλλιεργούν Τζεν, λαμβάνοντας το Τζεν απ’ το Τζεν-Σαν-Ρεν, ως θεμελιώδες. Έτσι δεν προσφέρουν σωτηρία σε όλα τα αισθανόμενα όντα, αφού πετύχουν στην καλλιέργεια. Αλλά θεωρούν ότι το Τζεν είναι το παν, αυτό είναι το Τάο τους, το μεγάλο Τάο του Τζεν. Και στην πραγματικότητα, είναι θεοί επίσης. Στους «Θεούς» περιλαμβάνονται επίσης τα είδη των θεών που μόλις ανέφερα, που επιβλέπουν όλες τις υποθέσεις των έμβιων όντων στο σύμπαν, καθώς και εκείνους, όπως τους Βούδες και τους Τάος. Και κάτι περισσότερο, υπάρχουν πολλά διαφορετικά ανώτερα όντα, όλων των ειδών. Αναφέρομαι σε αυτούς με ένα γενικό τρόπο ως Φο, Τάος και Θεοί.


Ερώτηση: Όταν ο χρόνος για καλλιέργεια φτάσει στο τέλος, αν κάποιοι δεν έχουν ακόμη φθάσει στην φώτιση και το Ξεκλείδωμα του Γκονγκ, το ογδόντα τοις εκατό του καλλιεργούμενου γκονγκ τους θα πέσει κάτω και σε αυτούς?


Δάσκαλος: Αυτό δεν ισχύει για εκείνους που δεν φτάνουν την Ολοκλήρωση μέσω καλλιέργειας. Εάν ένα άτομο αδυνατεί να καλλιεργηθεί ως την Ολοκλήρωση, το ζήτημα της ολοκλήρωσης του παραδείσου του δεν υπάρχει, αυτό δεν ισχύει για αυτόν. Υπάρχουν μόνο λίγες πιθανότητες για εκείνους που δεν Ολοκληρωθούν. Το πρώτο είναι, αν έχουν εγκαταλείψει πραγματικά τις βασικές προσκολλήσεις τους, τότε μπορεί να πάνε σε ένα επίπεδο πιο κάτω από την αρχική τους θέση. Ή, αν θέλουν να συνεχίσουν την καλλιέργεια τους, είναι πιθανό ότι θα φέρουν μαζί τους ό,τι έχουν που έχει σφραγιστεί και διατηρηθεί, θα μετενσαρκωθούν στον κόσμο και πάλι για να συνεχίσουν την καλλιέργειά τους. Σε μια άλλη περίπτωση, αν το άτομο δεν θέλει να καλλιεργηθεί άλλο, ό,τι έχει επιτευχθεί στην καλλιέργειά του θα μετατραπεί σε ευλογίες και αρετή, κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν ανταμοιβές όπως πλούτος, περιουσία, φήμη, και βαθμός, που μπορεί να απολαύσει στην επόμενη ζωή του.


Ερώτηση: Μόρια είναι κατασκευασμένα από άτομα. Τα άτομα βρίσκονται στα μόρια. Πώς είναι ότι η συνολική δομή των ατόμων είναι μεγαλύτερη από αυτή των μορίων;


Δάσκαλος: Τα μόρια δεν είναι ανεξάρτητα σωματίδια, υπάρχουν σε ομάδες. Με τους σύγχρονους επιστημονικούς όρους, υπάρχουν σε ομάδες. Δηλαδή, μέσα στην ίδια σφαίρα της ύπαρξής τους, έχουν εξαπλωθεί παντού σε αυτό το κενό. Στην πραγματικότητα, αυτό το «παντού» έχει ένα όριο. Με άλλα λόγια, ο όγκος του πεδίου στο οποίο υπάρχουν τα άτομα υπερβαίνει κατά πολύ τον όγκο του πεδίου στο οποίο υπάρχουν τα μόρια. "Τα άτομα βρίσκονται στα μόρια" είναι αυτό που γίνεται αντιληπτό με τα τρέχουσα επιστημονικά και τεχνολογικά μέσα. Αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά η σωστή ιδέα.


Ερώτηση: Ο Φα του Τζεν-Σαν-Ρεν είναι ο Φα αυτού του μεγάλου σύμπαντος. Είναι επίσης ο Φα των άλλων μεγάλων συμπάντων;


Δάσκαλος: Ναι, είναι. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν θα ξέρετε πόσο τεράστιο αυτό το σύμπαν είναι, πόσο μακριά η αντίληψη σας μπορεί να φτάσει για αυτό, ή πόσο ευρύ το όριο του σύμπαντος που είπατε είναι. Ούτε η ικανότητα του μυαλού σας είναι αρκετά μεγάλη. Έτσι, δεν μπορείτε να μιλάτε γι’ αυτό. Όλα είναι κατασκευασμένα από το Τζεν-Σαν-Ρεν.


Ερώτηση: Πώς το Τζεν-Σαν-Ρεν δημιουργεί τους νόμους στα άλλα σύμπαντα;


Δάσκαλος: Άλλα σύμπαντα έχουν τους ίδιους νόμους. Στο ίδιο χώρο, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά ένα σύμπαν μπορεί να είναι, όπως και κάθε άλλο σύμπαν, είναι σύμφωνο με τον νόμο του Τζεν-Σαν-Ρεν αυτού του Κοσμικού σώματος. Όλα συμφωνούν στο ίδιο επίπεδο νόμων. Δεν έχει σημασία πόσο τεράστιο φαντάζεστε το σύμπαν να είναι, εξακολουθεί να είναι, άλλο ένα σωματίδιο στο βασίλειο του. Έτσι ένα σωματίδιο πρέπει να ανταποκρίνεται στο πρότυπο εκείνου του βασιλείου για να υπάρχει σε εκείνο το βασίλειο. Και αυτό είναι μια τυπική εκδήλωση του συγκεκριμένου Φα αυτού του επιπέδου.


Ερώτηση: Η απέραντη πανίσχυρη αρετή προέρχεται υποφέροντας δυσκολίες ή είναι κάτι που ένα άτομο έχει από την αρχή;



Δάσκαλος: Ένα μέρος προέρχεται από το βασίλειο του ατόμου. Αυτά τα όντα είναι ακριβώς σε μια σφαίρα τόσο υψηλή και είναι απλά όντα σε εκείνο το υψηλό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και με τους ανθρώπους: Αν γεννηθείτε μεταξύ των ανθρώπων, τα παιδιά σας θα γεννηθούν και θα μεγαλώσουν ως ανθρώπινα όντα, και σίγουρα δεν θα είναι άλλα ζώα. Πολλά καλλιεργημένα, μεγάλα φωτισμένα όντα στο σύμπαν είναι εξαιρετικά, και ανάμεσά τους είναι αυτοί που έχουν οι ίδιοι ανυψωθεί μέσω καλλιέργειας.


Ερώτηση: Έχω δώσει βιβλία, κασέτες ήχου, βιντεοκασέτες σε πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, μερικοί απ’ αυτούς πλέον δεν εξασκούνται. Πρέπει να πάρω πίσω τα βιβλία και τις ταινίες;


Δάσκαλος: Είναι εντάξει να τα πάρετε πίσω αν αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά δεν ασκούνται πια. Εάν δεν είναι βολικό να τα πάρετε πίσω, ίσως κάποιος με προκαθορισμένη σχέση θα τους συναντήσει στο σπίτι του ατόμου και θα τα πάρει. Μπορείτε να πάρετε πίσω αυτά που είναι βολικό να πάρετε πίσω. Χειριστείτε την κατάσταση όπως ταιριάζει.


Ερώτηση: Πώς θα πρέπει «η πλέον μικροσκοπική ύλη που υπονομεύει την ανθρωπότητα» στο άρθρο "Ένας Διάλογος με το χρόνο" να γίνει κατανοητή;


Δάσκαλος: Όπως και να το καταλαβαίνετε είναι εντάξει, και δεν θα το καταλάβετε λάθος. Επιτρέψτε μου να το θέσω με αυτόν τον τρόπο: Σε ένα ορισμένο σημείο σε αυτό το τεράστιο Κοσμικό σώμα, δεν υπάρχουν πλέον οποιαδήποτε έμβια όντα με μορφή. Μόνο άμορφα έμβια όντα υπάρχουν εκεί. Διαπερνούν ολόκληρο το Κοσμικό σώμα, γι’ αυτό τους αποκαλώ απλά ύλη. Ωστόσο, δεν είναι θεοί. Μπορούν να πάρουν οποιοδήποτε σχήμα, αλλά δεν θέλουν να παίρνουν κάποιο σχήμα. Απλά υπάρχουν με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, αν το σύμπαν έχει εκφυλιστεί, όλη η ύλη, που έχει μια θετική και μια αρνητική πλευρά, έχει εκφυλιστεί επίσης. Η θετική πλευρά έχει εκφυλιστεί, για να μην αναφέρουμε την αρνητική πλευρά.


Ερώτηση: " Είναι δική σας ευθύνη να καλλιεργήσετε το μυαλό σας, ξεκόβοντας από τις επιθυμίες σας, και να έχετε καθαρό νου, σοφία, και να μην τρέφετε αυταπάτες". Μήπως «η δική σας ευθύνη» αναφέρεται στην ευθύνη ενός ατόμου;


Δάσκαλος: Αυτό είναι σωστό. Η καλλιέργεια είναι στο χέρι σας, έτσι δεν είναι; Αυτό είναι που σημαίνει. Εσείς πρέπει να καλλιεργηθείτε. "Καλλιεργείστε το μυαλό σας, ξεκόβοντας από τις επιθυμίες σας » σημαίνει ότι θα πρέπει να καλλιεργήσετε το σίνσινγκ σας και να ξεκόψετε από τις κοσμικές επιδιώξεις - αναζητήσεις για την απόκτηση του ενός, αναζητήσεις για την απόκτηση του άλλου, και την επιθυμία να αποκτήσετε τα πάντα. Αν δεν κάνετε την καλλιέργεια μόνοι σας, ποιος θα το κάνει για σας; Αν δεν κάνετε την καλλιέργεια εσείς, τότε ποιος θα την κάνει για εσάς; Εάν έκανα εγώ την καλλιέργεια για εσάς, δε θα μπορούσε να θεωρηθεί ως δικιά σας καλλιέργεια, σωστά; "να έχετε καθαρό νου, σοφία, και να μην τρέφετε αυταπάτες" σημαίνει ότι όταν έχετε απαλλαγεί από όλα αυτά τα πράγματα μέσω της καλλιέργειας, θα δείτε ανώτερες αρχές του Φα και θα επιτύχετε ένα υψηλότερο επίπεδο, φτάνοντας τελικά έως την Ολοκλήρωση. Πλέον δε θα επηρεάζεστε από χαμηλού επιπέδου πράγματα ή θα καθοδηγήστε από τις συνηθισμένες ανθρώπινες προσκολλήσεις. Δεν πρέπει όλα αυτά τα πράγματα να γίνουν από εσάς; Αυτό είναι που σημαίνει.


Ερώτηση: Οι θεοί που βρίσκονται στα Τρία Βασίλεια αποτελούνται από άτομα;



Δάσκαλος: Τα ζωντανά όντα από κάθε σφαίρα πρέπει να πληρούν τα πρότυπα του βασιλείου τους. Ωστόσο, κάποιοι θεοί μέσα στα Τρία Βασίλεια ξεπερνούν τα επίπεδα των βασιλείων που είναι μέσα. Όταν είπα ότι τα σώματα τους αποτελούνται από άτομα, σίγουρα δεν εννοούσα τα άτομα που βλέπουμε, που είναι οι εξωτερικοί χώροι των ατόμων. Αυτός ο Κόσμος είναι πραγματικά θαυμάσιος.


Ερώτηση: Κατά τη διερεύνηση μιας υπόθεσης και προσπαθώντας να συλλέξουμε στοιχεία, αν υιοθετήσουμε ένα αυστηρό τρόπο για έναν ύποπτο που αρνείται να πει την αλήθεια, αυτό θα είναι σε αντίθεση με την πρακτική μας του Τζεν-Σαν-Ρεν;


Δάσκαλος: Όταν το εν λόγω πρόσωπο δεν λέει την αλήθεια, είναι η δουλειά σας να τον κάνετε να πει την αλήθεια. Μπορείτε να μιλήσετε με ένα αυστηρό τρόπο, αλλά δεν πρέπει να θυμώσετε. Δεν θα πρέπει να είστε καταχρηστικοί, και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσετε βία. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον τρόπο που εμείς [οι Κινέζοι] το χειριζόμαστε και πώς το κάνουν οι άλλες χώρες. Σε άλλες χώρες τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σημαντικά, ενώ οι Κινέζοι μερικές φορές κάνουν τους ανθρώπους να μιλήσουν ακόμα και όταν δεν έχουν αποδείξεις. Τέλος πάντων, να το χειριστείτε σωστά. Δηλαδή, να το χειριστείτε καλά, με τα πρότυπα ενός ασκούμενου.


Ερώτηση: Γιατί οι άνθρωποι που είναι πιθανόν να αποκτήσουν τον Φα είναι αυτοί που δεν είναι τόσο επιτυχημένοι στη ζωή;


Δάσκαλος: Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι έτσι; Πολλοί από τους μαθητές μας που έχουν λάβει τον Φα είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, και πολλοί έχουν υψηλή κοινωνική θέση. Νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι αντιπροσωπεύουν μεγάλη πλειονότητα των μαθητών του Ντάφα μας. Υπάρχουν πολλά υψηλόβαθμα στελέχη και ανώτερα στελέχη με υψηλή κοινωνική θέση. Πολλοί στο ακροατήριο τώρα είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, και έχουν καλλιεργηθεί πολύ καλά. Υπάρχουν πολλοί γιατροί, και υπάρχουν επίσης και δικηγόροι. Όχι μικρός αριθμός ανθρώπων ανάμεσά μας που έχουν λάβει τον Φα είναι από χρηματοοικονομικούς τομείς, έχουν ανώτερες θέσεις στη κυβέρνηση, ή είναι από τον βιομηχανικό και εμπορικό τομέα. Μπορώ να σας πω ένα πράγμα, όμως: Όταν πρόκειται για την καλλιέργεια, θα αντιμετωπίσουμε όλους το ίδιο. Ο Ντάφα μας δεν θα περιμένει για κάποιον επειδή απολαμβάνει φήμη και κύρος. Ποτέ δεν θα συμβεί με αυτόν τον τρόπο.


Ερώτηση: Ποια είναι η έννοια, η πρόθεση, και η ιστορία πίσω από τη ρόμπα του μοναχού που ο Δάσκαλος φορούσε;


Δάσκαλος: Μπορώ να σας πω ότι όταν ο Σακιαμούνι ήταν σε αυτόν τον κόσμο, οι μαθητές του φορούσαν αυτό το είδος ένδυσης. Ήταν το κλίμα που οδήγησε τους μοναχούς στην περιοχή Χαν [της Κίνας] να φορούν ρούχα τοπικού στυλ, δηλαδή, το στυλ των λαϊκών. Μάλιστα, το στυλ των ρούχων που φορούν οι μοναχοί τώρα ήταν αυτό των λαϊκών στην δυναστεία Tang και Song. Η μόνη διαφορά είναι το χρώμα. Οι άνθρωποι στο παρελθόν φορούσαν λαμπερά χρώματα. Αργότερα, οι μοναχοί ανακάλυψαν ότι αυτό είναι προσκόλληση, έτσι άρχισαν να φορούν γκρίζα και σκούρα χρώματος ρούχα. Ωστόσο, οι αληθινοί μαθητές του συστήματος του Φο και οι Φο στους ουράνιους παραδείσους φορούν τα ίδια ρούχα με αυτά που φορούσα, μόνο το υλικό είναι διαφορετικό. Επίσης, πάνε ξυπόλυτοι και αφήνουν τον ένα ώμο εκτεθειμένο. Από τη στιγμή που καλλιεργούμε τη Φύση του Φο, φυσικά μας αρέσουν τα ρούχα του συστήματος του Φο. Αυτό είναι όλο. Αν πείτε σε έναν Ταοϊστή καλλιεργητή να φορέσει ρούχα όπως αυτά, δεν θα τα φορούσε σίγουρα, σωστά;


Ερώτηση: Η μητέρα μου είναι ογδόντα τεσσάρων χρονών. Ζει μόνη της και σπάνια βγαίνει έξω. Κάθε μέρα, εκτός από το να γευματίζει, μελετά τον Φα και κάνει τις ασκήσεις όταν έχει χρόνο. Έτσι, δεν έχει πολλές ευκαιρίες να βελτιώσει το σίνσινγκ της.


Δάσκαλος: Οι ηλικιωμένοι κάνουν καλλιέργεια με τις δικές τους συνθήκες. Μπορεί να μην έχει οποιεσδήποτε δυσκολίες τώρα, αλλά ενώ κάθεται εκεί θα θυμηθεί πράγματα που την έκαναν να θυμώσει οκτώ ή δέκα χρόνια πριν. Είναι σίγουρο πως θα γίνει έτσι και θα θυμηθεί εκείνα τα πράγματα, τα οποία έχουν ως στόχο να δούμε αν το μυαλό της θα παραμείνει ασυγκίνητο ή αν θα εξακολουθεί να θυμώνει με αυτά. Μερικοί άνθρωποι κάθονται εκεί και θυμώνουν πολύ. Δηλαδή, δε θα υπολείπεται σε τίποτα, με κάποιον τρόπο θα κάνω να καταστεί δυνατό για αυτήν να καλλιεργηθεί. Κάποιοι από τους μαθητές μας, νέοι ή ηλικιωμένοι, είχαν εμπειρίες όπως αυτό, στο οποίο αναγκάστηκαν να θυμηθούν ενοχλητικά γεγονότα, και αυτό είναι για να δούμε αν εξακολουθούν να θυμώνουν με αυτά. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα αναγκαστούν να ανακαλέσουν όλα τα περασμένα για να δούμε πώς θα τα χειρίζονται.


Ερώτηση: Έξι ημέρες πριν, ονειρεύτηκα ότι ο δάσκαλος ήταν μαζί μας όταν μελετούσαμε τον Φα και απαντούσε στις ερωτήσεις μας. Δάσκαλε, φοράγατε τα ίδια ρούχα με χθες το πρωί, όταν συναντηθήκατε με μια μικρή ομάδα ανθρώπων.


Δάσκαλος: Τότε είδες πράγματα πριν αυτά συμβούν. Στην πραγματικότητα, αποκρύπτω όλα αυτά τα πράγματα για να σας αποτρέψω από την εστίαση σε αυτά ή από το να δώσετε πολύ μεγάλη προσοχή σε αυτά, και να τα αισθάνεστε λιγότερο, έτσι ώστε να καλλιεργηθείτε γρηγορότερα. Διαφορετικά, θα κάνετε ερωτήσεις αυτού του είδους κάθε μέρα. Θα έχετε τόσες πολλές ερωτήσεις: «Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι είναι αυτό;» Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός θαυμάτων σε αυτόν τον κόσμο -υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά.


Ερώτηση: Η ισχυρή δύναμη της θέλησης ενός ατόμου και η ικανότητα να υπομένει έρχεται μαζί του κατά τη γέννηση;


Δάσκαλος: Δεν έρχονται κατά τη γέννησή ενός ατόμου. Ας μιλήσουμε για τα ανθρώπινα όντα και ας πάρουμε ως παράδειγμα το υπερφυσικό, ανθρώπινο σώμα μας. Εάν ένας άνθρωπος έχει ατσαλώσει τον εαυτό του μέσα από πολλές δοκιμασίες στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, θα μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο για τα πράγματα. Ή, αν έχει περάσει πολλά, η θέλησή του γίνεται δυνατή και νοιάζεται λιγότερο για τα πράγματα. Ένα άτομο μπορεί επίσης να γίνει ισχυρότερο μέσω καλλιέργειας. Όταν το βασίλειο του ανυψώνεται, η ικανότητα ενός ατόμου να αντέχει αυξάνεται.


Ερώτηση: Κατά τη διαδικασία της καλλιέργειας, μπορούμε να εξαλείφουμε εντελώς και κάθε είδους κακά πράγματα που έχουμε;



Δάσκαλος: Θα πρέπει. Κάποιοι από τους μαθητές μας σκέφτονται ότι: «Δάσκαλε, είμαστε τόσο κακοί στην συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία. Όταν έχουμε καλλιεργηθεί μέχρι το επίπεδο ενός Φο, θα ξεχάσουμε πραγματικά τα πάντα για το όταν ζούσαμε ως άνθρωποι; «[Σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο], δεδομένου ότι σκέφτεστε για το πώς είναι οι Φο ενώ ζείτε μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Όλες οι ανθρώπινες σκέψεις σας θα αλλάξουν, και αυτό περιλαμβάνει τη δομή των σκέψεών σας και τον τρόπο που σκέφτεστε. Όταν είστε ελεύθεροι από τους περιορισμούς του συναισθήματος σε αυτό το επίπεδο, και τους περιορισμούς των άλλων ειδών της ύλης σε αυτόν το συνηθισμένο ανθρώπινο βασίλειο, θα διαχωριστείτε από αυτό το περιβάλλον και θα σταματήσετε να είστε με αυτόν τρόπο. Όταν έχετε καλλιεργηθεί μέχρι εκεί πάνω, αυτή η μικρή επιφανειακή ανθρώπινη μορφή σας θα παραμείνει μόνο ως ανάμνηση, ενώ οι σκέψεις σας θα έχουν ανυψωθεί στο επίπεδο ενός Φο, Θεού ή Ντάο, και θα είναι το καλύτερο κομμάτι σας. Δεν θα θέλετε να αγγίξετε αυτό το πιο επιφανειακό ανθρώπινο μέρος [σας] - δεν θα θέλετε ούτε καν να το ανακαλέσετε στην μνήμη σας.


Ερώτηση: Όταν ο νέος κόσμος κατασκευαστεί, δαίμονες θα εξακολουθούν να υπάρχουν στα διάφορα επίπεδα;


Δάσκαλος: Ένα πράγμα μπορώ να σας πω: Αν υπήρχαν μόνο θετικά και όχι αρνητικά στοιχεία, κανένα έμβιο ον δεν θα έβρισκε τη ζωή ενδιαφέρουσα. Αν θα μπορούσατε να πετύχετε εύκολα σε όλα όσα κάνατε, να πάρετε ό,τι θέλετε, και δεν είχατε καμία δυσκολία να καταφέρετε οτιδήποτε, δεν θα εκτιμούσατε ή αξιολογούσατε τίποτα. Δεν θα είχατε αυτό το αίσθημα της ευτυχίας που κάποιος νοιώθει όταν ξεπερνάει πράγματα, ούτε τη χαρά του θριάμβου. Δεν θα εκτιμούσατε ή αγαπούσατε οτιδήποτε σε αυτή την περίπτωση, και θα βρίσκατε τη ζωή χωρίς νόημα. Οι άνθρωποι συναγωνίζονται και ανταγωνίζονται στην κοινή ανθρώπινη κοινωνία και το βρίσκουν ενδιαφέρον. Νομίζουν ότι θα είναι ενδιαφέρον όταν κοιτάξουν πίσω σε αυτό, στο τέλος της ζωής τους. Έτσι είναι οι άνθρωποι. Βέβαια, θα υπάρξουν αρνητικά στοιχεία σε διαφορετικά επίπεδα, να είστε σίγουροι. Δεν ήρθαν στο προσκήνιο από την καλλιέργεια, αλλά κανονίστηκαν από τον Φα.


Ερώτηση: Τι πρέπει να κάνω όταν, ενώ είμαι σε μια γαλήνια κατάσταση, βλέπω πράγματα που δεν μου αρέσει να βλέπω;


Δάσκαλος: Αν τα δείτε, ας είναι. Αν και δεν θέλετε να τα δείτε, τα έχετε δει. Μη δίνετε σημασία σε αυτά. Δεν μπορούν να σας βλάψουν ή να σας αγγίξουν. Απλά αφήστε τα να είναι και μην ανησυχείτε γι’ αυτά. Αυτό είναι ιδιαίτερα έτσι όταν ξεκινάτε από το επίπεδο των καθημερινών ανθρώπων. Όταν το Τρίτο Μάτι σας (Τιένμου) μπορεί να δει πράγματα, αυτά που βλέπετε σίγουρα θα είναι χαμηλού επιπέδου πράγματα που είναι πραγματικά κακά, και θα φοβηθείτε. Αλλά όσο διαβάζετε το βιβλίο, μαθαίνετε περισσότερο τον Φα, και επιταχύνετε την καλλιέργειά σας, θα ξεπεράσετε γρήγορα αυτό το επίπεδο. Αυτό που θα βλέπετε στη συνέχεια δεν θα είναι πλέον εκείνα τα πράγματα, αλλά καλά πράγματα.


Ερώτηση: Όταν κάποιος στην οικογένειά μου εκτελεί τις ασκήσεις ενός άλλου τσιγκόνγκ, αισθάνομαι ιδιαίτερα άβολα κάνοντας τις [Φάλουν Γκονγκ] ασκήσεις στον τόπο εξάσκησης. Είναι τα πράγματα που βλέπω μερικές φορές με κάποιο τρόπο προφητικό;


Δάσκαλος: Όταν βλέπετε πράγματα, απλά αφήστε τα. Μην τα θεωρείται ως κάτι σημαντικό. Ακόμα κι αν μπορείτε να δείτε μερικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν, νομίζω ότι θα πρέπει να τα αγνοήσετε. Διατηρήστε το σίνσινγκ σας και καλλιεργηθείτε. Όσον αφορά άλλους που παρεμβαίνουν με την καλλιέργειά σας ή κάποιος στην οικογένειά σας που εξασκεί άλλο τσιγκόνγκ, συνήθως αυτά τα πράγματα δεν μας επηρεάζουν. Αν αισθάνεστε ότι αυτά τα πράγματα σας διαταράσσουν, θα μπορούσε να είναι ότι σας δοκιμάζουν να δούμε πώς αντιδρά το μυαλό σας. Επειδή εξασκούμε με έναν ορθόδοξο τρόπο, ένα μεγάλο τρόπο, τίποτα δεν μπορεί να παρέμβει με εσάς. Αν οι δικές μας σκέψεις δεν είναι σταθερές, υπάρχει πρόβλημα με το σίνσινγκ μας και ασυνήθιστες καταστάσεις θα εμφανιστούν.


Ερώτηση: Έχω εξασκήσει Φάλουν Γκονγκ για μερικούς μήνες τώρα και το βρίσκω πολύ καλό. Αλλά νωρίτερα προσηλυτίστηκα σε μια συγκεκριμένη θρησκεία και τώρα είμαι σε δίλημμα. Δάσκαλε, παρακαλώ συμβουλέψτε με.


Δάσκαλος: Η καλλιέργεια είναι υπόθεση του καθενός. Μπορείτε να επιλέξετε όποιο τρόπο καλλιέργειας προτιμάτε. Αν θέλετε να καλλιεργηθείτε σε μια θρησκεία, τότε μπορείτε να το κάνετε. Αν θέλετε να καλλιεργήσετε το Ντάφα, τότε μπορείτε να καλλιεργήσετε το Ντάφα. Θα πρέπει να κάνετε αυτό το βήμα εσείς οι ίδιοι. Επειδή κι εγώ, βλέπω ότι είστε σε δίλημμα, θα πρέπει να δω πώς θα κάνετε αυτό το βήμα. Ό,τι μπορείτε να μάθετε είναι στο χέρι σας. Ωστόσο, έχω εξηγήσει σαφώς πολλές αρχές. Στα Τρία Βασίλεια, κανένας ορθός θεός δεν φροντίζει τα ανθρώπινα όντα, και κανένας ορθός θεός δεν σώζει ανθρώπους. Αυτό είναι που μπορώ να πω σε όλους σας.


Ερώτηση: Αισθάνομαι ότι δεν έχω αρκετό χρόνο, γι’ αυτό συχνά περιορίζω το χρόνο που κοιμάμαι. Μήπως αυτό μετρά ως προσκόλληση;


Δάσκαλος: Όχι, δεν είναι. Αν θέλετε να βρείτε κάποιο χρόνο το βράδυ για να κάνετε τις ασκήσεις γιατί ο χρόνος σας είναι λίγος και είστε απασχολημένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα έλεγα ότι είναι εξαιρετικό. Η κατάσταση του σώματός σας δεν θα επιδεινωθεί λόγω του ότι κάνετε τις ασκήσεις, ούτε και θα υποφέρετε από την έλλειψη ύπνου. Αυτά τα πράγματα δεν θα συμβούν. Αντίθετα, θα κοιμηθείτε πιο βαθιά μετά από τις ασκήσεις, και θα αισθανθείτε ενεργητικοί. Είναι βέβαιο ότι θα είναι έτσι.


Ερώτηση: Χριστιανοί και Καθολικοί πιστεύουν ότι υπάρχει μόνο ένας θεός εκεί πάνω: ο Ιησούς. Πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε να πιστέψουν ότι υπάρχουν περισσότεροι από έναν θεό;


Δάσκαλος: Αυτό είναι στο χέρι τους. Έχω εξηγήσει τις αρχές. Στην πραγματικότητα, είναι γραμμένο τόσο στην Παλαιά Διαθήκη όσο και στην Καινή Διαθήκη ότι ο Ιησούς δεν είναι ο μόνος θεός. Τουλάχιστον, υπήρξε ο Κύριος πριν από τον Ιησού. Πολλοί άλλοι ουράνιοι θεοί αναφέρονται τόσο στη νέα όσο και στην Παλαιά Διαθήκη. Στην αρχαία Ελλάδα πολλοί θεοί δίδασκαν τον Φα εδώ μεταξύ των ανθρώπων. Είναι στο χέρι των ανθρώπων το πως θα καταλάβουν αυτά τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, ο βουδισμός έχει επίσης διδάξει ότι ο Σακιαμούνι δεν είναι η μόνος Φο. Φυσικά, ο Σακιαμούνι ανέφερε τον Βούδα Αμιτάμπα και τους έξι αρχέγονους Φο. Είπε ότι οι Ταθαγκάτα είναι τόσοι πολλοί όσοι οι κόκκοι της άμμου στον Γάγγη ποταμό, κλπ., και ότι υπάρχει ένας ανυπολόγιστος αριθμός από Μεγάλες Μποντισάτβες. Ωστόσο, κάποιοι μοναχοί επιμένουν ότι ο Σακιαμούνι είναι ο μόνος Φο. Πώς μπορούν να είναι τόσο στενόμυαλοι ώστε να πιστεύουν ότι ο Σακιαμούνι είναι ο μόνος Φο; Μπορούμε να τους ζητήσουμε να διαβάσουν τον Φα, έτσι ώστε να μάθουν τι είναι. Είναι στο χέρι τους το εάν θα τον μάθουν. Αν επιμένουν στην δική τους αντίληψη, τότε ας είναι. Συμβουλεύουμε μόνο τους ανθρώπους να είναι καλοί, και ποτέ δεν θα σύρουμε κάποιον εδώ. Θα πρέπει να το θυμόμαστε αυτό.


Ερώτηση: Εφόσον το γκονγκ ενός ατόμου παίρνει την εικόνα του, γιατί μπορεί ένα ψεύτικος Φο, που δημιουργήθηκε από τη λατρεία των ανθρώπων, να πάρει το γκονγκ ενός ατόμου;


Δάσκαλος: Δεν μπορεί να πάρει το γκονγκ ενός ατόμου. Μπορεί μόνο να πάρει το τσι από έναν καθημερινό άνθρωπο. Έτσι είναι. Δεν μπορεί να πάρει οποιαδήποτε ενέργεια. Επομένως, γιατί να πάρει κάτι από ένα άτομο; Είναι γιατί έχει δημιουργηθεί από τη λατρεία των καθημερινών ανθρώπων, και το βασίλειο της σκέψης του είναι επομένως στο ίδιο επίπεδο με τους καθημερινούς ανθρώπους. Γιατί οι άνθρωποι κλέβουν; Επειδή έχουν αυτή τη νοοτροπία.


Ερώτηση: Μετά την Ολοκλήρωση, μπορούν οι μαθητές, που πηγαίνουν σε άλλους παραδείσους, να φέρουν μαζί τους το Φάλουν στην κοιλιά τους;


Δάσκαλος: Το μόνο που χρειάζεται είναι να επικεντρωθείτε στην καλλιέργεια. Δεν γνωρίζετε εάν είστε έτοιμοι. Εξασκηθείτε επιμελώς και κάντε σταθερή πρόοδο. Θα πρέπει να ανησυχείτε για το πώς να φτάσετε στην Ολοκλήρωση, και αυτό είναι η ύψιστη προτεραιότητα σας. Να καλλιεργείστε και να επιστρέψετε το συντομότερο δυνατό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για σας. Μην σκέφτεστε άλλα πράγματα. Εγώ, ο Δάσκαλός σας, σίγουρα θα σας δώσω το καλύτερο. (Χειροκροτήματα) Για ποιους το νέο σύμπαν και τα πάντα του μέλλοντος δημιουργήθηκαν; Δεν δημιουργήθηκαν για όλες τις ζωές; Έτσι δεν είναι; Οι γονείς θέλουν πάντα να δίνουν στα παιδιά τους το καλύτερο. Θέλουν ιδιαίτερα να τους δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι έχουν την πρόθεση αυτή. (Χειροκροτήματα)


Ερώτηση: Αφού η Ολοκλήρωση λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή, πώς θα μπορεί κάποιος να γνωρίζει τις οδηγίες του Δασκάλου;


Δάσκαλος: Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν είστε έτοιμος να Ολοκληρωθείτε. Πολλά πράγματα θα πρέπει να ειπωθούν σε εσάς άμεσα. Δεν είναι όπως αυτό που λέγεται από κάποιους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι έχουν ολοκληρωθεί. Όλοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχουν.


Ερώτηση: Κατά τη διάδοση του Φα στους Δυτικούς, πώς πρέπει να χειριστούμε τα ζητήματα που σχετίζονται με την θρησκεία;


Δάσκαλος: Δείξτε τους τα βιβλία, απλά δώστε τους να διαβάσουν τα βιβλία. Έχω εξηγήσει πράγματα που σχετίζονται με τη θρησκεία πολύ καθαρά στα βιβλία. Όταν ρωτηθείτε, απλά απαντήστε, σύμφωνα με ό,τι είναι μέσα στα βιβλία, κάντε το με αυτόν τον τρόπο και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.


Ερώτηση: Υποφέρω πολύ πόνο όταν κάθομαι σε διαλογισμό. Είναι ένα καλό πράγμα, ή είναι ότι πρέπει να υποστώ ανταπόδοση επειδή έχω τόσο πολύ κάρμα;


Δάσκαλος: Όχι, δεν είναι αυτή η περίπτωση. Κανείς δεν είναι απαλλαγμένος από τον πόνο όταν διαλογίζεται. Μερικοί από μας συνήθιζαν να κάνουν αερόμπικ, ήταν χορευτές, ή μπορούσαν να καθίσουν στην στάση του λωτού από την αρχή. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάτσουν στη θέση του λωτού με ευκολία. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω, εκείνη τη στιγμή δεν κάνατε καλλιέργεια. Θα νιώσετε πόνο αφού ξεκινήσετε να καλλιεργήστε. Σίγουρα δεν θα χάσετε την εξάλειψη κάρμα που προκαλείται από την άσκηση μόνο επειδή δεν μπορείτε να καθίσετε στη στάση του λωτού. Αν καλλιεργείστε, θα χρειαστείτε βοήθεια στη βελτίωση του εαυτού σας.


Ερώτηση: Όταν ακουμπώ τα χέρια μου πάνω από την κοιλιά μου, ενώ βρίσκομαι στο κρεβάτι, μπορώ να αισθανθώ τον εαυτό μου να εκτείνεται προς τα έξω, όπως ένα φουσκωμένο κύμα. Ανησυχώ αν αυτό σημαίνει ότι εξασκώ λάθος τρόπο.


Δάσκαλος: Αυτό είναι επειδή μπορείτε να αισθανθείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται από το πιο μικροσκοπικό επίπεδο προς την επιφάνεια. Είναι σαν αυτό που είπα νωρίτερα: Σας μετατρέπουμε από το πιο μικροσκοπικό επίπεδο προς την επιφάνεια. Έτσι, μερικοί ευαίσθητοι άνθρωποι το αισθάνονται. Αυτό που νιώσατε είναι ένα μικρό κομματάκι. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που δεν μπορείτε να αισθανθείτε. Μερικές από τις αισθήσεις μπορεί να είναι αρκετά επώδυνες.


Ερώτηση: Είχα πολλές δοκιμασίες, όταν ήμουν νέος. Τώρα που έχω λάβει τον Φα, οι δοκιμασίες αυτές βοηθούν στην καλλιέργειά μου;


Δάσκαλος: Μερικές από αυτές μπορεί να βοηθήσουν. Δεδομένου ότι δεν είναι εύκολο για κανέναν να λάβει τον Φα, αν ένα άτομο είναι προορισμένος να λάβει τον Φα, ίσως να έχει υπομείνει δυσκολίες γι’ αυτό σε πολλές, πολλές προηγούμενες ζωές. Έτσι μην νομίζετε ότι ήταν εύκολο για εσάς να αποκτήσετε τον Φα σήμερα. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι έχουν υπομείνει τις κακουχίες σε πολλές ζωές μόνο και μόνο για να αποκτήσουν αυτόν τον Φα, και όταν έρχεται η ώρα για να αποκτήσουν πραγματικά τον Φα, δε το κάνουν. Αυτό είναι κρίμα! Ήρθαν μόνο για αυτό ... δεν νομίζετε ότι είναι κρίμα;


Ερώτηση: Όταν για πρώτη φορά άρχισα να μαθαίνω τον Φα και αντιμετώπιζα κίνδυνο στα όνειρά μου, πάντα θυμόμουν να φωνάζω το όνομα του Δασκάλου. Ωστόσο, πρόσφατα, συχνά ξεχνάω να το κάνω αυτό, και αντί αυτού παλεύω μαζί τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;


Δάσκαλος: Αυτή η κατάσταση είναι σπάνια, πολύ σπάνια. Αλλά υπάρχουν πραγματικά εξαιρετικές περιπτώσεις. Θα περάσει μετά από λίγο. Αν το αγνοήσετε, δεν θα πειράξει. Τέλος πάντων, τα πράγματα θα είναι εντάξει μετά από λίγο. Αν φωνάζετε τον Δάσκαλο σας κάθε φορά που έχετε ένα πρόβλημα, δεν είναι αυτό μια άλλη προσκόλληση; Εκτός αυτού, θα πρέπει να κοιτάξετε μέσα στον εαυτό σας για την αιτία των πραγμάτων που συμβαίνουν στα όνειρά σας. Είναι μια αντανάκλαση της ύπαρξής σας σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει συχνά στα Ταοϊστικά συστήματα καλλιέργειας. Είναι ιδιαιτέρως συχνό στους τύπους συστημάτων όπου οι άνθρωποι ασκούν μαζί εσωτερική και εξωτερική καλλιέργεια, δηλαδή, ασκούν εσωτερική καλλιέργεια και πολεμικές τέχνες.


Ερώτηση: Εάν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε κατάθλιψη και νοητικά προβλήματα αληθινά εξασκήσει καλλιέργεια, μπορεί να φτάσει στην Ολοκλήρωση;


Δάσκαλος: Μπορεί να φτάσει στην Ολοκλήρωση αν καλλιεργηθεί πραγματικά. Αλλά ένας άνθρωπος σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνει τις ασκήσεις στο κοινό, τόσο για το καλό το δικό του όσο και για χάρη του Φα. Εάν δεν μπορεί να χειριστεί τον εαυτό του σωστά και προκαλεί ζημιά στον Φα, έχει κάνει λάθος. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να κάνει τις ασκήσεις στο σπίτι. Όσο καλλιεργείστε, θα σας φροντίσω όπου κι αν κάνετε τις ασκήσεις. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για άτομα που είναι σε θέση να καλλιεργηθούν. Δηλαδή, πρέπει να έχουν έναν συνειδητό νου και να είναι σε θέση να ξεπερνούν τα εμπόδια.


Ερώτηση: Κοιτάζοντας πίσω στο πρώτο μισό της ζωής μου, μετανιώνω και κατηγορώ τον εαυτό μου. Ως μαθητής του Φάλουν, πώς πρέπει να χειριστώ αυτό το πρόβλημα;


Δάσκαλος: Μην ανησυχείτε για τίποτα - το παρελθόν είναι παρελθόν. Κοιτώ μόνο την καρδιά σας για καλλιέργεια. Ο Δάσκαλος σας θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Αν σκέπτεστε διαρκώς για τα πράγματα που συνέβησαν πριν, θα γίνει ένα ακόμη εμπόδιο και μία προσκόλληση. Έτσι, μην ανησυχείτε για αυτά πια. Απλά αλλάξτε τον εαυτό σας ριζικά από μέσα προς τα έξω, και θα είστε ένα νέο άτομο. Αυτό είναι που πρέπει να κάνετε. (Χειροκροτήματα)


Ερώτηση: Μερικές φορές όταν διαβάζω το Τζούαν Φάλουν αισθάνομαι ότι το πρόσωπό μου είναι μόνο ένα κέλυφος και ότι η εσωτερική όψη μου κάνει την ανάγνωση. Γιατί συμβαίνει αυτό;


Δάσκαλος: Είναι επειδή η ψυχή σας και το πιο μικροσκοπικό μέρος του σώματός σας κυριαρχούν περισσότερο. Είναι ένα καλό πράγμα.


Ερώτηση: Πώς πρέπει να καταλάβουμε το "σίνσινγκ" και το "βασίλειο"; Ποια είναι η σχέση μεταξύ των δύο;


Δάσκαλος: Όποιο και αν είναι το επίπεδο που έχετε φτάσει στην καλλιέργεια είναι το ύψος του σίνσινγκ σας και επίσης το βασίλειο. Όποιες σκέψεις και ιδέες παράγονται σε αυτό το βασίλειο του νου θα αντιστοιχούν στο σίνσινγκ αυτού του επιπέδου. Αλλά αυτό δεν ισχύει απόλυτα όταν κάνουμε καλλιέργεια ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους. Μετατρεπόμαστε σταδιακά από το πιο μικροσκοπικό επίπεδο προς τα έξω προς την επιφάνεια. Έτσι, ενώ η ανθρώπινη πλευρά μας εξακολουθεί να παίρνει την εμφάνιση του ανθρώπου στην επιφάνεια, θα έχουμε την νοοτροπία ενός συνηθισμένου ανθρώπου έως ότου τελικά Ολοκληρωθούμε, όπου τότε όλα θα αλλάξουν. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να είμαστε αυστηροί με τους εαυτούς μας στην καλλιέργειά μας, και το σίνσινγκ μας θα πρέπει να ξεπεράσει αυτό ενός καθημερινού ανθρώπου.


Ερώτηση: Αν κάνω την άσκηση Κρατώντας τον Τροχό για δυόμισι ώρες το πρωί και το διαλογισμό για δυόμισι ώρες τη νύχτα, κάνω τις ασκήσεις για πολύ ώρα;


Δάσκαλος: Δεν διαφωνώ να κάνετε τις ασκήσεις περισσότερο αν έχετε χρόνο. Η εκτέλεση των ασκήσεων είναι ένα καλό πράγμα. Αλλά εάν παίρνετε τον χρόνο από την ανάγνωση, τότε θα έλεγα ότι δεν είναι σωστό. Γιατί η ανάγνωση και η μελέτη του Φα είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα, εξασφαλίζει ότι μπορείτε ριζικά και πραγματικά να μεταμορφωθείτε, και είναι ο θεμελιώδης λόγος για τον οποίο μπορείτε να πάτε υψηλότερα. Η εκτέλεση των ασκήσεων αποτελεί συμπληρωματικό μέσο για να φτάσετε στην Ολοκλήρωση. Δεν πρέπει να βάλετε τις ασκήσεις ως πρώτη προτεραιότητα σας και την ανάγνωση ως δευτερεύουσα. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, απολύτως όχι. Και αν δεν μπορείτε να φθάσετε σε αυτό το βασίλειο, πώς η πρακτική σας πρόκειται να σας πάει οπουδήποτε; Παρά το γεγονός ότι [οι μηχανισμοί] είναι αυτόματοι, δεν θα βελτιωθείτε ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε. Όταν το σίνσινγκ σας φτάσει αυτό το επίπεδο και κατανοήσετε τις αρχές του Φα από την ανάγνωση του βιβλίου, το γκονγκ σας θα εκτοξευθεί αμέσως. Γι’ αυτό δεν έχουμε δώσει πάρα πολύ έμφαση στην αύξηση της διάρκειας των ασκήσεων. Αλλά το να κάνετε τις ασκήσεις εξακολουθεί να είναι αναγκαίο.


Ερώτηση: Δάσκαλε, είπατε ότι η δευτερεύουσα ψυχή ενός ατόμου που ασκείται σε ένα ορισμένο σύστημα άφησε το σώμα του ατόμου για να ασκήσει και στη συνέχεια η δευτερεύουσα ψυχή σκοτώθηκε και μετενσαρκώθηκε ξανά. Ήταν η κύρια ψυχή ή η δευτερεύουσα ψυχή που καλλιεργήθηκε σε αυτό το σώμα;


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να σας πω: Συχνά λέω ότι μπορείτε εύκολα να δείτε μέσα από αυτή τη διάσταση της ανθρωπότητας, αλλά θα ήταν δύσκολο για σας να μάθετε πόσες διαστάσεις υπάρχουν. [Η δευτερεύουσα ψυχή] τελείωσε όλα αυτά τα πράγματα στο χωρόχρονο μιας άλλης διάστασης. Εντός του χωροχρόνου εκείνης της διάστασης εξακολουθούν να υπάρχουν χωρόχρονοι και άλλων διαστάσεων. Εκεί ήταν που ολοκλήρωσε τα πάντα. Και φυσικά ήταν η δευτερεύουσα ψυχή που καλλιεργήθηκε!


Ερώτηση: Η μεταφραστική ομάδα μας έχει μεταφράσει τις γραφές σας στα Αγγλικά για ορισμένους δυτικούς μαθητές να διαβάσουν.


Δάσκαλος: Εάν θέλετε να δημοσιεύσετε οποιοδήποτε μεταφραστικό υλικό, ή να το δημοσιεύσετε και κοινοποιήσετε σε άλλους μαθητές, θα πρέπει να ελεγχθούν από την Κεντρική Ένωση για τη λήψη απόφασης. Κι αυτό γιατί πολλά θέματα μπορούν να επηρεάσουν το Ντάφα μας ως σύνολο και περιλαμβάνει πράγματα μεγάλης σημασίας. Έτσι, τα υλικά αυτά πρέπει να επανεξετάζονται από αυτούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις ηχογραφήσεις των Φα-διαλέξεων μου, όπου πολλά πράγματα δεν έχουν γενική εφαρμογή αφού μιλάω γι’ αυτούς. Εάν είναι να δημοσιεύονται, πρέπει να τα επεξεργαστείτε και να τα οργανώσετε σε μορφή βιβλίου για τον καθένα να διαβάσει. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να καλλιεργηθούν και να βελτιωθούν. Έτσι, κανείς δεν επιτρέπεται να [διανέμει τα πράγματα από μόνος του]. Το έχω κάνει σαφές. Αν και σκοπεύουμε να κάνουμε καλά πράγματα για τον Ντάφα σε ό,τι και αν κάνουμε, πρέπει ακόμη να εξετάσουμε τις επιπτώσεις τους στον Ντάφα ως σύνολο. Έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα με σοβαρότητα.


Ερώτηση: Στο άρθρο «Λιώστε μέσα στο Φα» Ο Δάσκαλος είπε ότι δεν θα πρέπει να σπαταλάμε πολύ χρόνο σε συζητήσεις. Μερικοί άνθρωποι το έχουν ερμηνεύσει αυτό ως ότι δεν θα πρέπει να συμμετέχουμε στην ομαδική ανάγνωση.


Δάσκαλος: Θα πρέπει να κάνετε ομαδική ανάγνωση και ομαδική μελέτη του Φα επιπροσθέτως της δικής σας ανάγνωσης και μελέτης του Φα. Και τα δύο είναι απαραίτητα. Μην πηγαίνετε από το ένα άκρο στο άλλο.


Ερώτηση: Αισθάνομαι ότι μερικές γραφές είναι πιο δύσκολο να τις αποστηθίσω από άλλες. Είναι αυτό μια εσφαλμένη εντύπωση;


Δάσκαλος: Μερικά από τα πράγματα που έχω γράψει πράγματι δεν είναι τόσο εύκολο να κατανοηθούν, αυτό είναι σίγουρο. Είναι γραμμένα με αυτόν τον τρόπο για κάποιον λόγο. Σε όποιον βαθμό μπορείτε να τα καταλάβετε είναι μια χαρά. Όπως και να τα καταλάβετε, δεν θα λοξοδρομήσετε. Η διαφορά έγκειται μόνο στο βάθος της κατανόησης.


Ερώτηση: Για να αποστηθίσω τις γραφές, χρησιμοποιώ την πρακτική της γραφής τους από μνήμης. Τι πρέπει να κάνω με αυτά τα γραπτά κείμενα;


Δάσκαλος: Όταν κάνετε αυτό το είδος του πράγματος, θα πρέπει να διατηρείτε την κατάσταση του νου ενός καλλιεργητή και να είστε ευσεβείς προς τον Δάσκαλο και τον Φα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να τα κάψετε. Η φωτιά των απλών ανθρώπων δεν θα μπορούσε να φθάσει τους θεούς. Έτσι, απλώς κάψτε τα εάν δεν είναι πλέον χρήσιμα. Μπορείτε να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο δεδομένου ότι αυτό είναι μια ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία. Αλλά τα βιβλία του Ντάφα απολύτως δεν πρέπει να καίγονται.


Ερώτηση: Είναι προσκόλληση για έναν βετεράνο μαθητή να θέλει πάντα να βλέπει τον Δάσκαλο; Είναι ακόμη μια προσκόλληση εάν δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του και μένει άφωνος όταν βλέπει τον Δάσκαλο;


Δάσκαλος: Η επιθυμία σας να με δείτε δεν θα πρέπει να έχει καμία προσκόλληση σε αυτό. Αλλά νομίζω ότι ο λόγος που οι περισσότεροι από εσάς θέλουν να με δουν είναι ότι έχετε ασκήσει καλλιέργεια στον Ντάφα, και ο Φα που διδάσκεται από τον δάσκαλο σας, σας έχει σώσει. Γι’ αυτό θέλετε να με δείτε. Όσον αφορά το γιατί μένετε άφωνος όταν με βλέπετε, είναι λόγω των αλλαγών σε εσάς και τη μετατροπή του σώματός σας. Δεν μπορείτε να δείτε τις αλλαγές στην επιφάνεια. Αλλά το μέρος σας που έχει ήδη καλλιεργηθεί, η ψυχή σας, και το μη-παραπλανημένο μέρος σας μπορούν να τα δουν. Ζωντανεύουν την στιγμή που με βλέπουν. Ακόμη και όταν ζωντανεύουν μόνο λίγο, η ανθρώπινη πλευρά σας γίνεται πραγματικά αδύναμη. Η επιφάνεια σας δεν γνωρίζει γιατί αυτό το μέρος σας κλαίει. Αυτό το άλλο μέρος σας βλέπει ό,τι έχω κάνει για εσάς, που δεν μπορείτε να ξεπληρώσετε με οποιοδήποτε τρόπο. (Χειροκροτήματα) Το κλάμα σας είναι μια αντανάκλαση της εγκάρδιας ευγνωμοσύνης σας που δεν μπορεί να εκφραστεί.


Ερώτηση: Μπορώ να αντέξω τον πολύ πόνο όταν κάθομαι στη στάση του λωτού. Όμως άλλα μέρη του σώματός μου τραντάζονται βίαια κάποιες φορές, το οποίο με εμποδίζει από την επίτευξη της συγκέντρωσης στον διαλογισμό.


Δάσκαλος: Πάντα θα υπάρχει μια περίοδος πόνου όταν κάθεστε στη στάση του λωτού. Και αυτό είναι ιδιαίτερα έτσι όταν κάποιοι από εσάς δεν είχατε καθίσει ποτέ σε αυτή τη στάση πριν, και η υλική δομή του σώματός σας στην επιφάνεια δεν το έχει συνηθίσει αυτό, επίσης το κάρμα σας διαλύεται, όλο αυτό είναι εξαιρετικά επώδυνο. Ακόμη και όταν μπορείτε να καθίσετε στη θέση του λωτού για μισή ώρα, θα νιώσετε πολύ πόνο μετά την μισή ώρα. Μαζί με τον πόνο έρχεται ανησυχία και άγχος. Έτσι, αν και οι μοναχοί που καλλιεργούνταν στο παρελθόν φαίνονταν μόνο να κάθονται σε διαλογισμό, βελτίωναν το σίνσινγκ τους ταυτόχρονα. Είναι μόνο ότι ο τρόπος τους να βελτιώνουν το σίνσινγκ δεν ήταν τόσο άμεσος, όπως η δικός μας. Έτσι η πρόοδος τους ήταν αργή, η καλλιέργειά τους ήταν αργή. Όταν αισθάνεστε άβολα και ανήσυχοι, το κάρμα σας προσπαθεί να σας κάνει να κατεβάσετε κάτω τα πόδια σας. Αν είστε αποφασιστικοί, έχετε ισχυρή θέληση και δεν κατεβάσετε τα πόδια σας κάτω, το μυαλό σας βελτιώνεται στην διαδικασία. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να βελτιώσετε τον εαυτό σας μέσα από δυσκολίες. Μερικές φορές ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται υπερβολικό πόνο, ναυτία ή ότι θα κάνει εμετό. Οι αντιδράσεις είναι ισχυρές κατά καιρούς.


Ερώτηση: Μερικοί μαθητές πιστεύουν ότι είμαστε ήδη στην «τελική ευθεία τερματισμού», και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλο τον διαθέσιμο χρόνο μας για μελέτη του Φα.


Δάσκαλος: Ποτέ δεν έχω πει κάτι για «τελική ευθεία τερματισμού». Εάν κάποιος θέλει να ξοδέψει όλο τον χρόνο του μελετώντας τον Φα και να παραιτηθεί από την εργασία του για να μείνει στο σπίτι, θα έλεγα ότι βλάπτει τον Φα. Όποιος διαδίδει αυτές τις ιδέες, όποιος το κάνει αυτό, είναι ανεύθυνος τόσο στον Φα όσο και στον ίδιο. Ποιος σας δίδαξε αυτά τα πράγματα όπως να παραιτηθείτε από την δουλειά σας ή να μην εργάζεστε πια; Δεν θα βλάψετε έτσι τον Φα; Έχω πει ότι οι άνθρωποι, επίσης, εκπληρώνουν τον Φα. Φυσικά, μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται: «Πώς μπορούν οι άνθρωποι να προσφέρουν στον Φα;" Σκεφτείτε το, ο καθένας. Ο Φα μπορεί να σας σώσει, και αυτό είναι βέβαιο. Λοιπόν, πώς μπορούν οι άνθρωποι να προσφέρουν στον Φα; Σε αυτό το επίπεδο, στο επίπεδο της κοινής ανθρώπινης κοινωνίας, αν όλοι σας επρόκειτο να συμπεριφέρεστε άσχημα, όπως οι καθημερινοί άνθρωποι, οι άνθρωποι θα λένε, «Κοίτα πώς συμπεριφέρονται οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ.» Αν όλοι μας τα πηγαίνουμε καλά, είμαστε σε θέση να κρατάμε τον εαυτό μας στο πρότυπο των ασκουμένων, και να είμαστε ορθοί και ευγενείς μαθητές που κάνουν καλλιέργεια - σκεφτείτε το - οι άνθρωποι θα σκέφτονται: Ω!, είναι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ. Είναι τόσο καλοί! Αν μπορούν να σας εμπιστευθούν όπου κι αν πάτε και να είστε καλοί άνθρωποι όπου και αν βρίσκεστε, οι άνθρωποι θα πουν ότι το Φάλουν Γκονγκ είναι πολύ καλό και ότι αυτός ο Ντάφα είναι πραγματικά καλός. Τότε δεν θα πληροίτε τον Ντάφα με αυτή τη μορφή μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων; Δεν είναι λογικό; Έτσι, εάν η δική μας συμπεριφορά δεν είναι σύμφωνη με τον Ντάφα, όχι μόνο δεν μπορεί να προσφέρει στον Φα, αλλά αντίθετα αμαυρώνουμε και βλάπτουμε τον Φα. Ο Φα μπορεί να σας σώσει, αλλά τον βλάπτετε – πώς τοποθετείστε σε αυτά τα πράγματα; Πώς αξιολογείστε; Η καλλιέργεια είναι σοβαρή. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος που είναι τυλιγμένος με κάρμα να καλλιεργηθεί ως την Ολοκλήρωση, εάν δεν το πάρει στα σοβαρά; Υπάρχει κάτι σε αυτόν τον κόσμο μεγαλύτερο ή πιο σοβαρό από αυτό;


Ερώτηση: Κάποιοι μορφωμένοι άνθρωποι δεν είναι εξοικειωμένοι με την ανάγνωση του Τζούαν Φάλουν. Δεν έχουν συνηθίσει στο στυλ του βιβλίου, το οποίο είναι διαφορετικό από εκείνο των ακαδημαϊκών κειμένων. Μήπως αυτό έχει να κάνει με προκαθορισμένη σχέση ή το κάρμα ενός ατόμου;


Δάσκαλος: Αυτό είναι ένα εμπόδιο για την απόκτηση του Φα για τους μορφωμένους ανθρώπους που είναι έτσι, θα πρέπει να το ξεπεράσουν. Εμποδίζονται από τις προκαταλήψεις τους. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν εάν αποκαλώ τις έννοιες που διαμορφώνονται στη σύγχρονη λογοτεχνία, ότι είναι ένα νέο στυλ περιορισμένης γραφής bagu.* Αλλά έχουν καθορίσει πραγματικά τις σημασίες των λέξεων και φράσεων, δίνοντας τους ορισμούς, έτσι ώστε οι λέξεις και φράσεις να χάνουν τα βαθύτερα εσωτερικά νοήματα τους. Αυτή είναι η περίπτωση για την καθομιλουμένη σήμερα, μια απλή γλώσσα. Με τους σταθερούς ορισμούς της, μπορεί να εκφράσει μόνο τις πιο επιφανειακές έννοιες και απέχει πολύ από την επαρκή έκφραση του Φα. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι τα βιβλία του Δασκάλου δεν ανταποκρίνονται στη σύγχρονη γραμματική. Συμφωνώ απόλυτα. Πράγματι, δεν είναι σύμφωνα με τη σύγχρονη γραμματική. Αλλά έχετε σκεφτεί για αυτό: Ο Φα έχει δημιουργήσει τις συνθήκες διαβίωσης και το περιβάλλον για τα όντα σε διαφορετικά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων γλωσσών και τα συστήματα γραφής τους. Με άλλα λόγια, ο ανθρώπινος πολιτισμός που έχουμε σήμερα δημιουργήθηκε από τον Φα. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, πώς θα μπορούσε ο Ντάφα του σύμπαντος να περιορίζεται από τους γραμματικούς κανόνες της ανθρώπινης γλώσσας; Απλώς χρησιμοποιούμε την ανθρώπινη γλώσσα και γραμματική για να εκφράσουμε τον Φα. Όσο για το πώς να την αξιοποιήσουμε, αυτό είναι στο χέρι μας. Την χρησιμοποιώ με όποιο τρόπο μου επιτρέπει να εκφράσω τα βαθύτερα νοήματα του Φα. Έτσι έχω εντελώς σπάσει τα δεσμά της σύγχρονης γραμματικής, και δεν ακολούθησα τους κανόνες ή την νόρμα. Το ίδιο ισχύει και όταν διδάσκω τον Φα – δεν χρησιμοποιώ τυποποιημένη γλώσσα. Μόνο έτσι μπορώ να εκφράσω με σαφήνεια τον Φα. Έτσι είναι. Η Επανόρθωση του Φα του Κόσμου, που είναι κάτι τόσο τεράστιο –δεν μπορεί να περιοριστεί με τη γραμματική της ανθρώπινης γλώσσας. Απλώς χρησιμοποιώ την ανθρώπινη γλώσσα. Όσο για το πώς την χρησιμοποιώ, την πλάθω όπως θέλω. Όσο ο Φα μπορεί να εκφραστεί, την πλάθω με όποιο τρόπο επιτρέπει σαφή έκφραση. Και ο Φα δημιουργεί νέα γλώσσα και τον πολιτισμό για το μέλλον της ανθρωπότητας. Όλα θα επιστραφούν στην βέλτιστη κατάσταση. Έτσι είναι φυσικό ότι, αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι δεν έχουν συνηθίσει [πώς χρησιμοποιώ την γλώσσα].


Ερώτηση: Το πόδι μου τραυματίστηκε πριν, αλλά έχω καταφέρει να καθίσω στην στάση του λωτού. Ωστόσο, τελευταία δεν μπορώ να καθίσω όσο σκληρά και αν προσπαθώ. Ποιος είναι ο λόγος;


Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, εσείς θα πρέπει να αναρωτηθείτε ποιος είναι ο λόγος. Είναι επειδή δεν είστε επιμελής με τη μελέτη του Φα; Ή έχετε κάνει κάτι λάθος, αλλά αρνείστε να διορθώσετε τους τρόπους σας, ή δεν έχετε αναγνωρίσει το πρόβλημα; Αν χειριστείτε τα πράγματα πολύ καλά από σήμερα και ό,τι κάνετε ανταποκρίνεται στα πρότυπα του Φα, σίγουρα θα είστε σε θέση να επεκτείνετε την στάση σας του λωτού σε είκοσι λεπτά εάν πριν μπορούσατε να κάνετε μόνο δέκα λεπτά. Πολλοί από τους μαθητές μας έχουν βιώσει αυτό. Τα πράγματα δεν είναι απόλυτα. Το σενάριο [που περιγράφετε] θα μπορούσε επίσης να συμβεί αν χρειαστεί να εξαλείψετε πολύ κάρμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.


Ερώτηση: Έχω λάβει κάποια μηνύματα. Πώς μπορώ να διακρίνω αν προερχόταν από ένα Φωτισμένο Ον ή από τις δικές μου σκέψεις;


Δάσκαλος: Μη δίνετε σημασία σε όλα τα μηνύματα που λαμβάνετε. Αν το κάνετε, θα αποτελέσει μια προσκόλληση σε αυτά. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να σας ενοχλήσουν, να σας στείλουν μηνύματα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και θα παρεμβαίνουν σε εσάς. Είναι καλό ότι έχετε αυτή την ικανότητα και ότι δεν έχει κλειδωθεί. Αλλά θα πρέπει να χειριστείτε τον εαυτό σας καλά. Μη δίνετε προσοχή σε μηνύματα που λαμβάνετε. Αν τα ακούσετε ή τα δείτε, απλά αφήστε το να είναι και μην δώσετε σημασία σε αυτά. Απλώς κρατηθείτε σφιχτά στην καλλιέργεια του Ντάφα. Οι αρχές έχουν γραφτεί σε λέξεις - γιατί εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε για κάποια μηνύματα; Θα πέσετε αν εξαπατηθείτε από ένα ψεύτικο μήνυμα. Είναι τόσο εύκολο. Έτσι να είστε σε επιφυλακή για αυτό.


Ερώτηση: Αν ένα ον που δημιουργήθηκε σε μια υψηλού επιπέδου διάσταση πέσει κάτω, αλλά καλλιεργηθεί και πάλι πίσω, είναι διαφορετικός από τον τρόπο με τον οποίο αρχικά ήταν;


Δάσκαλος: Τα όντα σε υψηλά επίπεδα, δεν πέφτουν τόσο εύκολα όσο οι άνθρωποι φαντάζονται. Πώς θα μπορούσε να είναι τόσο απλό; Αλλά η κατάσταση αυτή δεν υπάρχει. Όσον αφορά την καλλιέργεια μέχρι πίσω, αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο-δεν είναι με κανένα τρόπο τόσο απλό όσο οι λίγες λέξεις που έχετε γράψει. Ξέρετε πώς καταφέρατε να αποκτήσετε τον Φα; Θα έπρεπε να μετενσαρκωθείτε στη Γη, θα έπρεπε να έχετε γεννηθεί στη σωστή χρονική περίοδο, όταν το πρόσωπο που θα σας σώσει γεννήθηκε, θα χρειαζόταν μια ευκαιρία να συναντήσετε το Μεγάλο Φωτισμένο Ον που σώζει ανθρώπους, και θα έπρεπε να καταφέρετε να ακούσετε αυτόν τον Φα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Και μόλις έχετε αποκτήσει αληθινά τον Φα, πρέπει ακόμα να καταφέρετε να επιμείνετε στην καλλιέργεια. Τον παλιό καιρό, μερικοί από τους μαθητές του Σακιαμούνι είχαν αμφιβολίες σχετικά με το Ντάρμα που δίδαξε. Κάποιοι άκουγαν τις διδασκαλίες του και στη συνέχεια αποφάσιζαν εκείνη την ημέρα να βάλουν το ράσο, αλλά στη συνέχεια όταν βαρέθηκαν τη νύχτα θα πέταγαν μακριά τα ράσα τους και θα το έσκαγαν. Αυτό συνέβαινε κάθε τόσο. Πολλά χρόνια μετά που ο Βούδας άφησε τον κόσμο, οι άνθρωποι όλοι συνειδητοποίησαν ότι ήταν η αλήθεια, και άρχισαν να το εκτιμούν. Δεν υπάρχει καμία διαφορά αν κάποιος μπορεί πραγματικά να καλλιεργηθεί πάλι πάνω.


Ερώτηση: Παρακαλώ εξηγήστε τη συγκεκριμένη εσωτερική έννοια του "ένα εξαιρετικό άτομο μπορεί να φθάσει στην Ολοκλήρωση μέσω φώτισης" και "Όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται."


Δάσκαλος: Ένα εξαιρετικό άτομο μπορεί να φθάσει στην Ολοκλήρωση μέσω φώτισης. Επιτρέψτε μου να σας πω αυτό: Λίγο πολύ όλοι όσοι κάθεστε εδώ εξαρτάται από την φώτιση σας. Δεν σας δείχνω την αλήθεια, επειδή ανησυχώ ότι μπορεί να σχηματίσετε μία προσκόλληση. Έτσι γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Εάν μπορείτε να επιμείνετε, στην καλλιέργειά σας, και συνεχίζετε να καλλιεργείστε επιμελώς και να βελτιώνεται τον εαυτό σας, τότε θα έλεγα ότι είστε πραγματικά καταπληκτικοί. Όλοι θα σας θαυμάσουν, όταν τελικά θα έχετε καλλιεργηθεί μέχρι εκεί πάνω στο μέλλον. Ονομάζεται «φτάνοντας στην Ολοκλήρωση μέσω της φώτισης». Η καλλιέργεια ενός ατόμου θα εξελιχθεί αργά, αν τα πάντα εμφανίζονται μπροστά του, συμπεριλαμβανομένων των υπερφυσικών δυνάμεων. Και, αν όλα πραγματικά εμφανίζονταν, η καλλιέργειά σας δεν θα μετρούσε. Εάν επρόκειτο να αποκαλύψω έστω και ένα κομμάτι από τον λαβύρινθο, εκείνοι που έχουν έρθει από πολύ υψηλά επίπεδα δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν. Έτσι δεν έχει σημασία από πιο επίπεδο προέρχεστε, πρέπει να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο. Θα είναι δύσκολο να καλλιεργηθείτε αφού η αλήθεια αποκαλυφθεί, καθώς οι απαιτήσεις για τα άτομα θα είναι πολύ υψηλές, η μορφή καλλιέργειας θα είναι αυστηρή, και οι άνθρωποι δεν θα προχωρούν τόσο γρήγορα.


Ερώτηση: Θεωρείται το σπάσιμο ενός αυγού φόνος;


Δάσκαλος: Ένα άτομο θα πρέπει να καλλιεργείται με ευγένεια. Εξήγησα στην πραγματικότητα, με σαφήνεια, αυτή την αρχή σε εσάς νωρίτερα. Ζείτε μια ανθρώπινη ζωή. Ίσως δεν τρώτε κρέας, αλλά ίσως η οικογένεια σας τρώει. Καλλιεργείστε, αλλά τα μέλη της οικογένειάς σας μπορεί να μην καλλιεργούνται. Μπορούμε να καλλιεργούμαστε, ενώ συμμορφωνόμαστε με τους καθημερινούς ανθρώπους στον μέγιστο βαθμό. Επικεντρωθείτε στα βασικά πράγματα και καλλιεργηθείτε με ευγένεια, και θα χειριστείτε αυτά τα πράγματα με ευκολία. Είναι ακριβώς όπως, εάν ένα άτομο θα μπορούσε να γίνει ένας Βούδας μέσω χορτοφαγίας, αυτό είναι αστείο. [Με το να μην τρώει κρέας] ένα άτομο εγκαταλείπει μόνο μία προσκόλληση. Δηλαδή, δεν είναι προσκολλημένος στο κρέας ή στην διατροφή με βάση το κρέας, το οποίο είναι μόνο μία προσκόλληση. Αλλά υπάρχουν τόσες πολλές προσκολλήσεις που ένα άτομο πρέπει να εγκαταλείψει. Πώς θα μπορούσε κάποιος να γίνει ένας Βούδας, εγκαταλείποντας μόνο μία προσκόλληση; Αυτό είναι εντελώς αδύνατον. Έτσι θα πρέπει να σας έχουμε να καλλιεργηθείτε κανονικά μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων, σε αυτή την περίπτωση ανοίξαμε την πιο βολική πόρτα. Αν θέλετε να φάτε αυγά μπορείτε να το κάνετε ενώ είστε σε θέση να το κάνετε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλλιεργείστε σε μοναχούς, καλόγριες, και ερημίτες.


Ερώτηση: Πώς μπορούμε πιο γρήγορα να απαλλαγούμε από τις καλά κρυμμένες προσκολλήσεις βαθιά μέσα μας;


Δάσκαλος: Θα σας τις επισημάνω. Η μόνη ανησυχία μου είναι ότι δεν θα τις εγκαταλείψετε εγκαίρως. Θα τις επισημάνω σε εσάς σίγουρα. Όλες οι προσκολλήσεις σας θα εκτεθούν για εσάς. Ακόμα κι αν δεν τις επισημάνω σε εσάς εγώ ο ίδιος, θα έχω άλλους να το κάνουν. Θα μπορούσε να συμβεί όταν έχετε κάποιο πρόβλημα, κατά το οποίο μια προσκόλλησή σας εκτεθεί. Ανησυχώ μόνο ότι αντί να σκεφτείτε για αυτές τις προσκολλήσεις, θα κοιτάξετε εξωτερικά για την αιτία. Σίγουρα θα τις επισημάνω σε εσάς, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό.


Ερώτηση: Ως μαθητής σας, είμαι έτοιμος να πάω μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Θα έχω επίγνωση όταν η μαγευτική στιγμή της Ολοκλήρωσης φτάσει;


Δάσκαλος: Αυτοί που θα πρέπει να Ολοκληρωθείτε δεν θα μείνετε απέξω. Απλά συγκεντρωθείτε στην καλλιέργεια και μην ανησυχείτε για τίποτα άλλο. Σας είπα την ιστορία του Άρχατ, σωστά; Ένα άτομο δεν μπορεί να Ολοκληρωθεί αν φοβάται ή είναι περιχαρής. Έτσι, εάν θέλετε να Ολοκληρωθείτε σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο μέσω της καλλιέργειας, οι απαιτήσεις είναι ακόμη υψηλότερες. Πετάξτε όλες τις προσκολλήσεις σας. Αν έχετε ακάθαρτες σκέψεις να έρθουν εκείνη τη στιγμή, θα τραβηχτείτε πίσω και πραγματικά δεν θα μπορέσετε να Ολοκληρωθείτε.


Ερώτηση: Ο Δάσκαλος έχει εξηγήσει τον Φα όλο και πιο αναλυτικά. Δεν χρειάζεται να φωτιστούμε στα πράγματα πια. Μπορεί αυτό να θεωρηθεί ως καλλιέργεια;


Δάσκαλος: Αν και κάθεστε εδώ και ακούτε ό,τι έχω πει, κάθε ένας από εσάς έχει σίγουρα μια διαφορετική κατανόηση ανάλογα των διαφορετικών επιπέδων σας. (Χειροκροτήματα) Είναι όπως ακριβώς είπα: Αν και αυτά που έχω πει είναι αλήθειες επιπέδων τόσο υψηλών, ακόμα σας λέω μόνο την επιφανειακή έννοια τους. Δεν επιτρέπεται να γνωρίζετε τα αληθινά πράγματα. Ακόμη και αν γνωρίζατε γι’ αυτά, θα εξακολουθούσε να είναι δύσκολο για εσάς να καλλιεργηθείτε. Έχω μιλήσει μόνο για τις αρχές, δεν έχω εκθέσει την αλήθεια σε εσάς. Έτσι ώστε να είστε ακόμα μέσα στο λαβύρινθο. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν και οι άνθρωποι που αμφιβάλλουν.


Ερώτηση: Είναι καλό για εμάς να έχουμε ομάδα μελέτης του Τζούαν Φάλουν τρεις φορές την εβδομάδα χωρίς να ξοδεύουμε χρόνο για συζήτηση;


Δάσκαλος: Αυτό είναι μια χαρά. Τι τον χρειάζεστε τόσο πολύ χρόνο για να μιλήσετε; Διαβάστε το βιβλίο από την αρχή έως το τέλος και χρησιμοποιείστε όλο το χρόνο σας για να μελετήσετε τον Φα. (Χειροκροτήματα) Φυσικά, είναι επίσης απαραίτητο να βρείτε κάποιο χρόνο για να συζητήσετε τις εμπειρίες σας και τις κατανοήσεις σας. Μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας καθημερινά αφότου κάνετε τις ασκήσεις.


Ερώτηση: Τι διαφορά κάνει το επίπεδο εκπαίδευσης ενός ατόμου στην ικανότητα κατανόησης του;


Δάσκαλος: Κάνει κάπως διαφορά. Αν είσαι αναλφάβητος, τότε δεν μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο. Εάν δεν γνωρίζετε όλες τις λέξεις θα είναι δύσκολο να διαβάσετε το βιβλίο. Οι σύγχρονοι άνθρωποι διαμορφώνονται από τη σύγχρονη επιστήμη, έτσι δεν έχω καμία επιλογή από το να ενσωματώσω τη σύγχρονη επιστήμη και τον σύγχρονο πολιτισμό όταν εξηγώ τα πράγματα. Εάν δεν καταλαβαίνετε την έννοια των όρων, θα κάνει τη διαφορά, και θα είναι πιο δύσκολο για εσάς να μελετήσετε [τον Φα]. Αλλά δεν θα χάσετε τίποτα όσο η καρδιά σας είναι σε αυτό.


Ερώτηση: Η ρομαντική αγάπη μου δημιουργεί προβλήματα . Όποτε έχω κάποια διαφωνία με τον φίλο μου, αμέσως αισθάνομαι ότι θα χωρίσουμε. Τότε νιώθω ότι προσπαθώ να αποφύγω το πρόβλημα. Αν τα ξαναβρούμε μαζί, θα είναι αυτό προσκόλληση στην ρομαντική αγάπη;


Δάσκαλος: Αυτά είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Επιτρέψτε μου να σας πω αυτό: Έως ότου διαχωρίσετε τον εαυτό σας από την συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, ώσπου να Ολοκληρωθείτε, θα έχετε πάντα συναισθήματα. Είναι ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να καλλιεργηθείτε στην κοινή ανθρώπινη κοινωνία. Και αφού έχετε συναισθήματα, η καρδιά σας θα επηρεάζεται από αυτά. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε τα δυνατά σας για να τα καταστείλετε, και βάλτε τα δυνατά σας να κρατήσετε τον εαυτό σας στα πρότυπα ενός ασκούμενου, και όχι να κάνετε όπως ένας καθημερινός άνθρωπος, που κάνει ό,τι νιώθει. Το λιγότερο θα πρέπει να είστε καλός άνθρωπος, και αυτό σας διαφοροποιεί από έναν καθημερινό άνθρωπο. Στη συνέχεια, αν θέλετε να βρείτε ένα φίλο ή φίλη και να παντρευτείτε, φυσικά δεν θα επηρεαστείτε. Έτσι είναι το πώς σχετίζονται αυτά τα πράγματα. Έχουμε πει ότι θα πρέπει να καλλιεργούμαστε ενώ συμμορφωνόμαστε με τον τρόπο της κοινής ανθρώπινης κοινωνίας όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν απλά δεν θέλετε ένα φίλο ή φίλη, και δεν θέλετε να παντρευτείτε σε αυτή τη ζωή, τότε αυτό είναι μια προσωπική επιλογή. Εάν δεν θέλετε να παντρευτείτε, τότε μην το κάνετε. Εμείς δεν θα σας αναγκάσουμε. Με άλλα λόγια, έτσι λειτουργούν αυτά τα πράγματα. Αλλά ως μαθητές, θα πρέπει να ασκείτε αυτοέλεγχο και να ενεργείτε σωστά.


Ερώτηση: Όταν οι φίλοι μου με ρωτούν για τα προσωπικά θέματα, μπορώ να πω ψέματα;


Δάσκαλος: Εάν δεν θέλετε να τους πείτε, τότε μη το κάνετε. Προσπαθήστε να μην πείτε τίποτα σε αυτούς. Όλοι οι άνθρωποι μιλούν για πράγματα όπως αυτά. Να το χειριστείτε απλά με τρόπο που να σας επιτρέπει να καλλιεργείστε ενώ συμμορφωνόμαστε με τον τρόπο των καθημερινών ανθρώπων όσο το δυνατόν περισσότερο και ταυτόχρονα να ανταποκρίνεστε στα πρότυπα ενός ασκουμένου.


Ερώτηση: Μπορεί κανείς να πει ψέματα για να αποφύγει την άσκοπη ταλαιπωρία, υπό την προϋπόθεση ότι κανείς δεν θα ζημιωθεί;


Δάσκαλος: Τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα στον ανθρώπινο κόσμο. Και τα προβλήματα που δημιουργούνται κάτω από διαφορετικές, περίπλοκες καταστάσεις είναι εξαιρετικά πολύπλοκα. Αλλά μπορώ να σας πω, ένας καλλιεργητής δεν ψεύδεται. Αν πρέπει να πεις ένα ψέμα για να αποφευχθεί μια δολοφονία ή ένας εμπρησμός, τότε, εντάξει, δεν μπορεί να ειπωθεί ότι κάνατε λάθος. Έτσι, για το πώς να επιτύχετε τη σωστή ισορροπία, δεν νομίζω ότι αυτό είναι δύσκολο για έναν ασκούμενο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν θα πρέπει να μιλήσουμε εάν δεν θέλουμε.


Ερώτηση: Καλλιεργούμαι ένα χρόνο τώρα, αλλά ακόμα δεν μπορώ να καθίσω στην στάση του λωτού. Όσο δε μπορώ να το κάνω, τόσο περισσότερο άγχος έχω.


Δάσκαλος: Μην ανησυχείτε. Αν πραγματικά δεν μπορείτε να καθίσετε στη στάση του λωτού, δεν θα σας απαγορευτεί να Ολοκληρωθείτε εξαιτίας αυτού. Αλλά, ως καλλιεργητής, θα πρέπει να καθίσετε στη στάση του λωτού. Επιτρέψτε μου να σας πω - και αυτό δεν είναι αστείο. Αν ένας καλλιεργητής έχει καλλιεργηθεί αρκετά καλά, αλλά δεν μπορεί να καθίσει στην στάση του λωτού, οι Μποντισάτβες από πάνω καλύπτουν το στόμα τους και γελούν σε αυτόν. Είναι αλήθεια. Αλλά μην αγχώνεστε. Θα έρθει σταδιακά. Ποτέ δεν έχω πει ότι ο χρόνος εξαντλείται.


Ερώτηση: Γιατί όταν κάνω τις ασκήσεις ή μελετώ τον Φα, το κάτω μέρος της πλάτης μου ζεσταίνεται;


Δάσκαλος: Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, κάποιος θα βιώσει όλα τα είδη των διαφορετικών καταστάσεων, δεκάδες χιλιάδες από αυτές, και όλα τα είδη των καταστάσεων θα προκύψουν. Θα μπορούσατε να καλλιεργηθείτε ακόμη, αν ήταν να με ρωτάγατε για κάθε μία από αυτές; Θα ήσασταν ακόμη καλλιεργητής; Έτσι, μην ανησυχείτε για αυτά τα πράγματα, απλά αφήστε τα πράγματα να έρθουν φυσικά. Ένας καλλιεργητής δεν ενοχλείται ούτε από ζέστη, ούτε από κρύο. Και ο άνεμος δεν μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε.


Ερώτηση: Είναι προκαθορισμένο αν ο σύζυγος και η σύζυγος θα έχουν μια καλή σχέση;


Δάσκαλος: Δεν είναι κάτι προκαθορισμένο, αλλά θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της καρμικής ανταπόδοσης ή το κάρμα του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο γάμος είναι το αποτέλεσμα μιας προκαθορισμένης σύνδεσης διαμορφωμένης στην προηγούμενη ζωή. Αυτό ισχύει για την πλειοψηφία των περιπτώσεων, αλλά αυτό δεν είναι απαράβατος όρος.


Ερώτηση: Μπορεί ένας ασκούμενος του Ντάφα να λατρεύει την Μποντισάτβα Αβαλοκιτεσβάρα;


Δάσκαλος: Διαβάστε το βιβλίο. Δεν θα απαντήσω στην ερώτησή σας. Πολλοί μαθητές με έχουν ρωτήσει: «Δάσκαλε, γιατί δεν έρχεστε στη χώρα μας; Γιατί δεν έρχεστε στην περιοχή μας;» Δεν είναι ότι δεν θα πάω. Περιμένω για την κατανόησή σας στον Φα, να φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο και να γίνετε πιο ώριμοι. Τότε θα πάω. Θα ωφεληθείτε περισσότερο τότε. (Χειροκροτήματα) Αν πήγαινα κάπου και με ρωτάγατε τι είναι το Φάλουν Γκονγκ, το ταξίδι μου θα ήταν μάταιο, σωστά; Είναι ακριβώς όπως αυτή η ερώτηση. Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Αν αντί της ανάγνωσης του βιβλίου θέλετε να με ρωτήσετε για το αν μπορείτε να προσκυνήσετε την Αβαλοκιτεσβάρα, τότε είναι ανούσιο για μένα να σας διδάξω τον Φα. Δεν είναι αυτή η αλήθεια;


Ερώτηση: Δάσκαλε είπατε κάποτε, «δεν είμαι μέσα στον Φα." Πώς πρέπει να το καταλάβουμε αυτό;


Δάσκαλος: Γιατί είναι δύσκολο να το καταλάβετε; Δεν μπορώ να είμαι έξω από το σύμπαν; (Ζωηρά χειροκροτήματα)


Ερώτηση: Παρατηρούσα τ’ αστέρια ένα πρωί γύρω στις τρεις η ώρα . Τα είδα να έρχονται απ’ τον ουρανό μακριά προς το μέρος μου, έως ότου ήταν λίγα μέτρα μακριά μου. Αγχώθηκα και τότε εξαφανίστηκαν.


Δάσκαλος: Κοιτάζοντας από μια άλλη διάσταση, κανένα αντικείμενο σε αυτό το σύμπαν δεν είναι σταθερό, και όλων των αντικειμένων οι μορφές ύπαρξης δεν είναι όπως είναι εδώ. Επίσης, η δομή εκείνης της διάστασης του χρονικού πεδίου είναι εντελώς διαφορετική από την δομή της διάστασης μας. Έτσι δεν μπορείτε να το εξηγήσετε με καμία έννοια αυτής της διάστασης. Είναι καλό που είδατε τι κάνατε.


Ερώτηση: Μερικοί μαθητές έκαναν αντίγραφα του Τζούαν Φάλουν (Τόμος ΙΙ), τα εκτύπωσαν μόνοι τους, και τα μοίρασαν στους τόπους άσκησης.


Δάσκαλος: Έχουμε σταματήσει την εκτύπωση του Τζούαν Φάλουν (Τόμος ΙΙ), διότι ορισμένα από τα περιεχόμενα του άγγιξαν ένα ευαίσθητο σημείο στον Βουδισμό. Έτσι, έχουμε προσπαθήσει όσο καλύτερα να μην ασχοληθούμε με αυτό. Τέλος πάντων, σταματήσαμε την εκτύπωση του. Είναι εντάξει αν έχετε καταφέρει να πάρετε ένα αντίγραφο για να το διαβάσετε εσείς. Αλλά δεν μπορείτε να εκτυπώσετε αντίγραφα και να τα μοιράσετε τριγύρω ή να τα διανείμετε σε άλλους.


Ερώτηση: Συνήθιζα να καίω θυμίαμα παίζοντας κινέζικο σαντούρι. Μπορώ να το κάνω ακόμα αυτό;


Δάσκαλος: Μπορείτε, καθώς αυτό δεν είναι μέρος της καλλιέργειας. Καίγοντας θυμίαμα παίζοντας κινέζικο σαντούρι είναι, όπως η μουσική, το σκάκι, η καλλιγραφία, η ζωγραφική, ένα είδος καλλιεργημένου χόμπι από τα παλαιά Κινέζικα. Δεν έχω αντίρρηση σε αυτό. Ωστόσο, όπως θα ανεβαίνετε επίπεδα στην καλλιέργεια, θα διαπιστώσετε σταδιακά ότι τα συνηθισμένα ανθρώπινα ενδιαφέροντα σας γίνονται όλο και πιο αδύναμα. Αλλά μην πιέσετε τον εαυτό σας προς το παρόν.


Ερώτηση: Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι λιγότερη συζήτηση και περισσότερη μελέτη του Φα σημαίνει την ανάγνωση του Τζούαν Φάλουν και των άλλων βιβλίων δυνατά ξανά και ξανά. Νομίζω ότι είναι μια ρηχή κατανόηση.


Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, θα πρέπει απλά να διαβάζετε τον Φα περισσότερο. Είναι εντάξει να κάνετε ένα διάλειμμα όταν είστε κουρασμένοι από το διάβασμα και στη συνέχεια να μιλάτε για το τι έχετε μάθει. Αλλά θα σας πω, δεν πρέπει να σχολιάζετε σχετικά με το εάν ο Φα είναι καλός ή όχι. Και μην σπαταλάτε τόσο πολύ χρόνο μιλώντας για τους εαυτούς σας. Θα πρέπει να διαβάσετε τον Φα πολύ, διαβάστε το βιβλίο περισσότερο. Έτσι δεν είναι; Ένα άτομο είναι σαν ένα δοχείο, και είναι αυτό που περιέχει. Αν περιέχει Φα, έχει αφομοιωθεί με τον Φα, αν έχει γεμίσει με χώμα, είναι χώμα.


Ερώτηση: Η πέμπτη άσκηση παίρνει πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί. Πώς θα πρέπει να παρακολουθούμε την ώρα;


Δάσκαλος: Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απαίτηση. Κάντε το σύμφωνα με την ικανότητά σας, δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απαίτηση. Αν κάνετε και τις πέντε ασκήσεις στη σειρά παίρνει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, αν δεν μπορείτε να το κάνετε ακόμη, μπορείτε να σταματήσετε στη μέση, να ξεκουραστείτε λίγο, και έπειτα να συνεχίσετε. Αλλά πρέπει να κρατήσετε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσετε το καλύτερο σας να αντέξετε.


Ερώτηση: Ο χρόνος για καλλιέργεια είναι περιορισμένος. Πώς πρέπει να κατανείμουμε κατάλληλα τον χρόνο μας για να κάνουμε τις ασκήσεις και να μελετήσουμε τον Φα;


Δάσκαλος: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία. [Όταν λέω ότι] ο χρόνος για τη μελέτη του Φα είναι περιορισμένος, είναι για να σας ενθαρρύνω να είστε επιμελείς και να κάνετε πρόοδο. Ποτέ δεν έχω πει για το τι θα συμβεί αργότερα. Απλά πηγαίνετε να μελετήσετε και να καλλιεργηθείτε. Όσον αφορά την κατανομή του χρόνου για τις ασκήσεις και τη μελέτη του Φα, είναι αρκετό αν έχετε μελετήσει τον Φα πολύ και να κάνετε τις ασκήσεις το πρωί ή το βράδυ. Μερικοί άνθρωποι σηκώνονται στη μέση της νύχτας για να κάνουν την ήρεμη άσκηση, και αυτό επίσης είναι εντάξει.


Ερώτηση: Δεδομένου ότι κάνοντας τις ασκήσεις στο σπίτι ή σε ομάδες επιτυγχάνει τα ίδια αποτελέσματα, είναι ακόμα απαραίτητο για εμάς να οδηγούμε μια ώρα και μισή για να λάβουμε μέρος στις εβδομαδιαίες ομαδικές ασκήσεις;


Δάσκαλος: Κάνοντας τις ασκήσεις στο σπίτι ή έξω έχει τα ίδια αποτελέσματα. Σε αντίθεση όμως με το να κάνετε τις ασκήσεις έξω, όταν τις κάνετε στο σπίτι, χάνετε τον εξωτερικό παράγοντα που σας αναγκάζει να κάνετε τις ασκήσεις. Για παράδειγμα, όταν όλοι κάθονται στη στάση του λωτού και αισθάνεστε πολύ πόνο, μπορεί να δείτε ότι κανείς δεν κατεβάζει τα πόδια του κάτω, και έτσι θα ντραπείτε να κατεβάσετε και τα δικά σας κάτω. Αυτό σας ωθεί στη συνέχεια να παρατείνετε τη διάρκεια της άσκησης. [Σε έναν τόπο εξάσκησης,] ο καθένας μιλάει και συμπεριφέρεται σύμφωνα με τον Ντάφα, όπως ένας μαθητής. Το περιβάλλον το δικό μας είναι το πιο πολύτιμο. Κανένα άλλο περιβάλλον στον κόσμο δεν είναι τόσο καθαρό όσο το δικό μας. Δεν μπορείτε να το έχετε αυτό στο σπίτι. Και οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο χαλαροί στο σπίτι. Μερικές φορές μπορούν να κάνουν τις ασκήσεις περισσότερο, άλλες φορές λιγότερο, μερικές φορές μπορεί να είναι επιμελείς και να κάνουν σταθερή πρόοδο, άλλες φορές δεν είναι επιμελείς. Μπορεί να είναι κάπως χαλαροί. Εάν μπορείτε να πειθαρχήσετε τον εαυτό σας πραγματικά για καλλιέργεια, τότε τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. Αλλά, αφού ακόμα έχετε συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις και είναι αδύνατον για σας να πειθαρχήσετε τον εαυτό σας τόσο καλά, σας λέω να βγαίνετε έξω και να κάνετε τις ασκήσεις μαζί.


Επίσης, πάντα μιλάμε για την γνωριμία του Φα στους άλλους έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να λάβουν τον Φα. Σας έχει περάσει από το μυαλό ότι το θέαμα του να κάνουμε τις ασκήσεις όλοι μαζί είναι ο καλύτερος τρόπος για την εισαγωγή των άλλων στον Φα; Γιατί δεν πάτε να το υποστηρίξετε και να το πραγματοποιήσετε αυτό; Φυσικά, για εκείνους από εσάς που ζουν μακριά και δε τους βολεύει να έρχονται, μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις στο σπίτι. Όταν υπάρχουν περισσότερα άτομα αργότερα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τόπο εξάσκησης κοντά στο σπίτι σας. Τότε αυτό θα ήταν πιο βολικό.


Έχω απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις για εσάς. Μερικοί άνθρωποι μου ζήτησαν να κάνω τις μεγάλες mudras. (Χειροκροτήματα) Από τα δυνατά σας χειροκροτήματα φαίνεται ότι θέλετε να τις κάνω, σωστά; Εντάξει. Θα εκτελέσω μια σειρά μεγάλων mudras για εσάς.



 

 



________________________________________


Γλωσσάρι (παρέχεται από τους μεταφραστές)


Ασούρα – αρχαίος ινδικός όρος για «κακόβουλα πνεύματα»


Μπαγκού – ένα συγκεκριμένο στιλ γραφής που είναι ιδιαίτερα περιορισμένο


Ντάφα – «Ο Μεγάλος Νόμος," ή "Ο Μέγας Τρόπος"_ συντόμευση για το πλήρες όνομα της πρακτικής Φάλουν Ντάφα: «Ο Μεγάλος Δρόμος του Τροχού του Νόμου"


Τάο – 1.Επίσης γνωστό ως «Τάο», «ο Τρόπος της φύσης και του σύμπαντος" 2.Ένα Φωτισμένο Ον που έχει επιτύχει το Τάο


Ντάρμα – Σανσκριτική λέξη για τον «Φα», που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο του Βουδισμού


Φα – «Νόμος» ή «Τρόπος»


Γκονγκ – Ενέργεια καλλιέργειας


Τσιγκόνγκ – Μια γενική ονομασία για ορισμένες κινεζικές πρακτικές που καλλιεργούν το ανθρώπινο σώμα. Το τσιγκόνγκήταν πάρα πολύ δημοφιλές στην Κίνα τις τελευταίες δεκαετίες.


Τζανγκ Σανφένγκ – Ταοϊστής αθάνατος, γνωστός ως ο δημιουργός του τάι-τζι (ή Τάι-Τσι)


Σίνσινγκ – «η φύση του νου», «χαρακτήρας» ή «σκεπτικό»


Σαν – «καλοσύνη», «αγαθός», «συμπόνια», «φιλανθρωπία» (όπως στο Σαν Τζεν, Σαν, Ρεν)


Τζεν-Σαν-Ρεν – Τζεν - αλήθεια, πραγματικός, ειλικρίνεια, Σαν - καλός, αγαθός, ευσπλαχνία, φιλανθρωπία, Ρεν - να υπομένεις, ανεκτικότητα, αντοχή


________________________________________


[1] Σημείωση του μεταφραστή: Ο κινεζικός όρος εδώ, Xin, θα μπορούσε επίσης να μεταφραστεί ως «σκέψεις», «συναισθήματα», «καρδιά», «μυαλό» ή «προθέσεις».


[2] Σημείωση του μεταφραστή: Ο κινεζικός όρος εδώ, yuanrong, έχει μεταφραστεί ως «εναρμόνιση» σε ορισμένες άλλες διαλέξεις.


[3] Σημείωση του μεταφραστή: Ο κινεζικός όρος εδώ, Weiguan, έχει μεταφραστεί ως «μικροκοσμικό» σε ορισμένες άλλες διαλέξεις.


[4] Σημείωση του μεταφραστή: «γραφή», όπως χρησιμοποιείται σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται σε οποιοδήποτε από τα διάφορα συγγράμματα του Δασκάλου Λι.


[5] Σημείωση του μεταφραστή: Αυτό είναι μια αναφορά σε ορισμένες θρησκευτικές εορτές που ασκούνται σε ναούς ή μοναστήρια.


[6] Σημείωση του μεταφραστή: Ο κινεζικός όρος που χρησιμοποιείται εδώ, xinxi, μπορεί να αναφέρεται σε συγκεκριμένους τύπους άυλης ενέργειας, επιδράσεις, ή πληροφορίες που μπορούν να μεταδοθούν.


[7] Σημείωση του μεταφραστή: Είναι μέρος της φόρμουλας -των τεσσάρων γραμμών- σε συνδυασμό με την τέταρτη άσκηση.