Falundafa.org
 / 
el.falundafa.org

Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

Διδάσκοντας τον Φα στο Συνέδριο στην Ελβετία


Λι Χονγκτζί, 4 & 5 Σεπτεμβρίου 1998, Γενεύη




Καλή σας μέρα!


Ανάμεσα σε αυτούς που κάθονται εδώ, υπάρχουν άνθρωποι που μόλις έσπευσαν εδώ από τo συνέδριο του Φα στη Σιγκαπούρη, άνθρωποι που έσπευσαν εδώ από άλλες χώρες και περιοχές, καθώς και νέοι μαθητές. Ο κύριος σκοπός για τον οποίον διοργανώνουμε ένα συνέδριο του Φα είναι για τον καθένα να αξιοποιήσει τις εμπειρίες του άλλου για να ανακαλύψει τις δικές του αδυναμίες, έτσι ώστε να μπορούν να βελτιωθούν μαζί στην καλλιέργεια. Ταυτόχρονα, αυτό το γεγονός από μόνο του είναι μια ευκαιρία για τη διάδοση του Φα. [1] Όλα όσα επιθυμούμε να κάνουμε είναι για να μας δώσουν τη δυνατότητα να καλλιεργηθούμε και να βελτιωθούμε – δεν έχει καθόλου να κάνει με τυπικότητες. Έτσι, οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον θα διοργανώνουμε ένα συνέδριο του Φα, θα πρέπει να τηρούμε την αρχή αυτή, ώστε πραγματικά να βοηθάμε τους μαθητές μας να σημειώσουν πρόοδο. Πρέπει να το διασφαλίσουμε αυτό πριν μπορέσουμε να διοργανώσουμε τέτοια συνέδρια. Πάρα πολλά συνέδρια ανταλλαγής εμπειριών πολύ συχνά εύκολα θα επιφέρουν ένα είδος ανταγωνισμού, όπου εσύ το κάνεις με έναν τρόπον, εγώ με άλλον, ενώ όλοι θα είστε προσκολλημένοι στην ανθρώπινη νοοτροπία. Αυτό δεν είναι σωστό. Όλοι μας πρέπει να προχωρήσουμε από τον Φα και να διοργανώσουμε συνέδρια όπως αυτό εξ ολοκλήρου για την καλλιέργεια των μαθητών.


Αρκετοί από εσάς στο ακροατήριο είναι βετεράνοι μαθητές. Είμαι πραγματικά ευτυχής που σας βλέπω όλους. Πραγματικά βελτιώνετε τους εαυτούς σας με άλματα στην πορεία της καλλιέργειας. Δεν μπορείτε να δείτε τις αλλαγές στον εαυτό σας ακόμα, αλλά οι αλλαγές είναι τεράστιες. Θα είστε σε θέση να το επιβεβαιώσετε και να το δείτε στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Έτσι είμαι πολύ ευχαριστημένος.


Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στην οποία καλλιεργείστε, με το άκουσμα του Φα που διδάσκω στα συνέδρια του Φα και με τη συνεχή μελέτη του Τζούαν Φάλουν σε βάθος, μπορείτε να δείτε πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις της αλήθειας, και έχετε αποκτήσει μια διαφορετική και βαθύτερη κατανόηση του Φα. Μαζί με αυτό, θα ήθελα να συζητήσω περαιτέρω μαζί σας τη διαδικασία της καλλιέργειάς σας και την ιδέα ενός άλλου τύπου Κοσμικής δομής. Θα μιλήσω πρώτα για έναν άλλον τύπο Κοσμικής δομής. Υπάρχει κάτι εδώ που πρέπει να εξηγήσω πρώτα: Ο Κόσμος στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε από τον Φα. Έτσι, ο σκοπός της ομιλίας μου για τον Κόσμο σίγουρα δεν είναι για να ωθήσει τη σύγχρονη επιστήμη σε κάποιο ανώτερο επίπεδο, κι δεν λέγεται σε εσάς ως ένα είδος γνώσης. Είναι για να σας επιτρέψει να καλλιεργηθείτε. Αυτό επειδή πηγαίνει χέρι-χέρι με τον Φα. Ο σκοπός είναι να σας κάνουμε να φτάσετε σε διαφορετικά βασίλεια μέσω της καλλιέργειας. Δηλαδή, είστε για να επιστρέψετε στους τόπους στα διαφορετικά βασίλεια όπου δημιουργηθήκατε, να επιστρέψετε στα διαφορετικά επίπεδα και βασίλεια του Κόσμου. Αυτός ο Φα είναι τόσο τεράστιος όσο ο Κόσμος είναι μεγάλος, και αυτό είναι ακόμη μια έννοια άγνωστη στο μυαλό σας. Σήμερα θα μιλήσω από μια άλλη οπτική γωνία και θα δούμε αν η σκέψη σας μπορεί να συμβαδίσει.


Πρώτα θα μιλήσω για τον Κόσμο. Το να συζητήσω για τον Κόσμο είναι, για να το θέσω αλλιώς, το να μιλήσω στην πραγματικότητα για την ύλη ή για την κατανόηση της ύλης. Ανεξάρτητα από το πόσο προηγμένη είναι η σύγχρονη επιστήμη, η κατανόησή της για την ύλη είναι ακόμα εξαιρετικά ρηχή. Απλά δεν αξίζει καν αναφοράς συγκρινόμενη με ολόκληρο τον Κόσμο – δεν μπορούν να συγκριθούν. Ξέρετε ότι έχω πει ότι ο Κόσμος αποτελείται από στοιχειώδη σωματίδια. Και από τί αποτελούνται τότε τα στοιχειώδη σωματίδια; Πρέπει να εξηγηθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Στην έννοια των διαφορετικών στρωμάτων των Κοσμικών σωμάτων (όχι των διαφορετικών στρωμάτων των συμπάντων), πόσο μεγάλα είναι τα Κοσμικά σώματα; Η έκταση ενός και μόνο Κοσμικού σώματος είναι εξαιρετικά μεγάλη. Ωστόσο, δεν είναι ότι υπάρχει κανονικότητα με την οποία ένα Κοσμικό σώμα αποτελείται από κάποιον μέσο αριθμό στρωμάτων συμπάντων. Μερικά αποτελούνται από πάνω από δέκα χιλιάδες στρώματα συμπάντων. Και υπάρχουν και κάποια που αποτελούνται από πάνω από 100 εκατομμύρια στρώματα συμπάντων. Η έννοια αυτή είναι εξαιρετικά μεγάλη. Έτσι, κάθε Κοσμικό σώμα είναι μια αφάνταστα τεράστια Κοσμική έκταση.


Όταν οι άνθρωποι μιλούν για την έννοια του σύμπαντος, ουσιαστικά μιλούν εντός της έκτασης του αριθμού των γαλαξιών που οι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν. Η έκταση που η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να παρατηρήσει είναι μόνο το μικρό σύμπαν για το οποίο οι άνθρωποι μιλούν. Επιτρέψτε μου να πάρω τη Γη ως σημείο αναφοράς. Ξεκινώντας από αυτό το μικρό σύμπαν, τρεις χιλιάδες μικρά σύμπαντα του δικού μας μεγέθους αποτελούν το δευτέρου-στρώματος-σύμπαν. Τότε, τρεις χιλιάδες σύμπαντα το καθένα τόσο μεγάλο όσο το δευτέρου-στρώματος-σύμπαν αποτελούν το τρίτου-στρώματος-σύμπαν. Σκεφτείτε το, ο καθένας: Η μεγέθυνση είναι πολύ μεγάλη. Παρόλα αυτά, αυτό είναι όταν μιλάμε για μια επέκταση από ένα σημείο αναφοράς. Αλλά δεν υπάρχει μόνο ένα σωματίδιο με το μέγεθος της Γης σε αυτό το σύμπαν. Σωματίδια περίπου στο μέγεθος της Γης μας είναι διάσπαρτα σε όλο το σύμπαν, και είναι αμέτρητα. Απλά μίλησα για τη μεγέθυνση των συμπάντων από τη σκοπιά ενός και μόνο σωματιδίου. Στην πραγματικότητα, σωματίδια αυτού του μεγέθους είναι εξαπλωμένα σε ολόκληρο τον Κόσμο. Είναι μέσα σε οτιδήποτε και στα πάντα. Όλα έχουν αυτό το είδος του συστήματος επέκτασης, εκτεινόμενα από μεγάλα σε μικρά, από μικρά σε μεγάλα. Για την ανθρωπότητα, ακόμα και αυτό μόνο το στρώμα των μικρών συμπάντων είναι τεράστιο. Ο αριθμός των πλανητικών σωματιδίων διαφορετικών μεγεθών μέσα σε αυτό είναι αμέτρητος. Γιατί; Διότι παρόλο που οι Φο, οι Θεοί και οι Ντάος σε πολύ υψηλά επίπεδα έχουν βαθιά επίγνωση σε όλα, κανείς δεν έχει σκεφτεί να μετρήσει τους κόκκους σκόνης. Ένας πλανήτης μέσα σε ένα αχανές Κοσμικό σώμα είναι πραγματικά ακριβώς όπως έναν κόκκο σκόνης που περιφέρεται στον Κόσμο.


Έτσι, τρεις χιλιάδες σύμπαντα αυτού του μεγέθους συνεχώς πολλαπλασιάζονται και επεκτείνουν τη σειρά. Συνεχώς πολλαπλασιάζονται και επεκτείνουν το σύστημα. Περίπου στο χιλιοστό στρώμα, φτάνουμε στο όριο αυτού του συστήματος του πρώτου Κοσμικού σώματος. Αλλά ακόμα κι αυτή η επέκταση δεν είναι η μοναδική: Στον απέραντο, αχανή Κόσμο εξακολουθεί να είναι ένα σωματίδιο, και τα σωματίδια αυτού του επιπέδου, επίσης, διαποτίζουν τον απέραντο Κόσμο. Πέρα από την επέκταση υπάρχει μια κατάσταση πλήρους κενότητας. Και πόσο κενό ακριβώς; Εάν οποιαδήποτε ουσία σε αυτό το σύστημα ήταν να εισέλθει σε αυτό, θα ήταν το ίδιο με αυτοδιάλυση. Αυτό γιατί κάθε ουσία εντός του εύρους αυτού του συστήματος έχει ζωή, χαρακτηριστικά γνωρίσματα και σκέψη. Για να εισέλθει σε ένα μικροσκοπικό κενό αυτού του είδους θα ήταν σαν το σωματίδιο να μην μπορούσε πλέον να διατηρήσει σκέψη και ζωή. Θα διαλυόταν αμέσως. Με άλλα λόγια, οτιδήποτε έπεφτε μέσα σε αυτό θα αποσυντίθετο. Εξηγώντας την έννοια με αυτόν τον τρόπο το καθιστά εύκολο για εμάς να καταλάβουμε. Πέρα από αυτή την έκταση της κενότητας, ωστόσο, υπάρχουν στην πραγματικότητα και άλλα ακόμα Κοσμικά σώματα ακόμα μεγαλυτέρων εκτάσεων. Αλλά όπως και να’χει, οι ζωές σε αυτό το βασίλειο δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να κάνουν ούτε ένα βήμα και να κατευθυνθούν προς τα εκεί, αφού παράγοντες μιας ακόμα πιο μικροσκοπικής φύσης υπάρχουν σε περισσότερα, και ακόμη περισσότερα, μικροσκοπικά επίπεδα. Πάνω στις ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις, ωστόσο, οι έννοιες της ύλης και της ζωής είναι διαφορετικές σε εκείνο το Κοσμικό σώμα – η έννοια της ύλης δεν υφίσταται πλέον. Μέσα στο φάσμα των Κοσμικών σωμάτων, ο αριθμός των στρωμάτων των συμπάντων δεν είναι ο ίδιος, αλλά το κάθε ένα Κοσμικό σώμα αποτελείται από τα πιο μικροσκοπικά και στοιχειώδη σωματίδια. Και όλα τα στοιχειώδη σωματίδια σχηματίζονται από τη φύση του Κόσμου, Τζεν, Σαν, Ρεν.


Οι έννοιες για τις οποίες μιλώ εδώ είναι πραγματικά πολύπλοκες. Θα πρέπει να δοθεί προσοχή μια και η ανθρώπινη γλώσσα είναι πραγματικά περιορισμένη. Για παράδειγμα, η μεγαλύτερη επιμέρους ύλη ενός ορισμένου Κοσμικού σώματος είναι, επίσης, φτιαγμένη σε ένα στρώμα σωματιδίων αυτού του μεγέθους από τα απείρως ελάχιστα σωματίδια στο δικό του σύστημα. Αυτό αποκαλείται οριζόντιο σύστημα σύνθεσης σωματιδίου. Δηλαδή, τα σωματίδια μιας ουσίας δεν είναι μόνο συγκροτημένα από ένα κατακόρυφο μικροσκοπικό σύστημα, αλλά αυτά τα ίδια την ίδια στιγμή, επίσης, αποτελούνται από ουσίες – από το μικροσκοπικό στο μεγαλύτερο και στο ακόμη μεγαλύτερο – σε ένα δικό τους σύστημα. Με άλλα λόγια, τα διαφορετικού μεγέθους σωματίδια σε κάθε επίπεδο του συστήματος αυτού είναι και από μόνα τους συστήματα που αποτελούνται από μικροσκοπικές ουσίες. Και σωματίδια διαφορετικών μεγεθών σε κάθε επίπεδο αυτού του συστήματος διαποτίζουν τα πάντα. Έτσι, τα διαφορετικών μεγεθών σωματίδιά του σχηματίζουν και διατάξεις οριζόντιας σύνθεσης. Τα πιο στοιχειώδη σωματίδιά του και το επίπεδό του των μεγαλυτέρων σωματιδίων απέχουν πολύ το ένα από το άλλο.


Τότε ποια, τελικά, είναι η πιο αρχική ύλη; Είναι το νερό. Αλλά το νερό στο οποίο αναφέρομαι δεν είναι το νερό της κοινής ανθρώπινης κοινωνίας μας. Ούτε είναι το νερό των ποταμών, των ρεμάτων, των λιμνών και των ωκεανών που υπάρχει στα διαφορετικά επίπεδα. Αυτό το νερό είναι αυτό που δημιουργεί όλη την ύλη και τις ζωές ενός Κοσμικού σώματος σε ένα δεδομένο επίπεδο. Μπορείτε να το αποκαλέσετε «αρχική ύλη» ... [πραγματικά,] μπορείτε μόνο να το αποκαλέσετε αρχική ύλη. Και αυτό το είδος νερού διαφέρει από την έννοια του νερού που αντιλαμβανόμαστε στη διάσταση των συνηθισμένων ανθρώπινων όντων. Για να είμαι ακριβής, θα έπρεπε να λέγεται «ακίνητο νερό», καθώς δεν κινείται. Είναι εντελώς ακίνητο. Δεν θα έκανε κυματισμό ή παφλασμό εάν επρόκειτο να πετάξετε κάτι σε αυτό.


Τώρα που μιλάμε για το νερό, ας μιλήσουμε πρώτα για το νερό του ανθρώπινου κόσμου. Μπορούμε να πάρουμε ένα παράδειγμα από την εγκόσμια επιστήμη. Όπως γνωρίζετε, στην κοινωνία μας των συνηθισμένων ανθρώπων, οι σύγχρονοι επιστήμονες λένε ότι υπάρχουν οργανικές και ανόργανες ουσίες. Αυτά στην πραγματικότητα είναι απλώς κατανοήσεις περιοριζόμενες σε αυτή τη διάσταση. Η ύλη δεν αποτελείται μόνον από ουσίες αυτής της επιφανειακής διάστασης. Συνήθως οι επιστήμονες κατατάσσουν ως «οργανικές ουσίες» τα πράγματα που θεωρούνται σε αυτήν τη διάσταση ζωντανά – δέντρα, λουλούδια, γρασίδι, φυτά, ζώα και άνθρωποι. Στην πραγματικότητα αυτά αποτελούνται από το νερό αυτής της διάστασης. Ξέρετε ότι το νερό αποτελεί περισσότερο από το ενενήντα τοις εκατό του σώματος. Δηλαδή, εμείς οι άνθρωποι αποτελούμαστε από το νερό αυτής της διάστασης. Ανέφερα προηγουμένως ότι το νερό μπορεί να δημιουργήσει όλα τα πράγματα. Είναι μόνο ότι οι σύγχρονοι επιστήμονες δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Ωστόσο [όπως γνωρίζετε] το νερό αυτής της φυσικής διάστασης μπορεί να αναπτύξει λαχανικά. Όταν ένα λαχανικό συμπιέζεται ξανά και ξανά στα χέρια, τελικά δεν θα μείνει τίποτα παρά κάποια χλωροφύλλη. Κι αν η χλωροφύλλη έχει υποστεί ειδική επεξεργασία, δεν θα απομείνει τίποτα παρά νερό. Με άλλα λόγια, τα πάντα αυτής της διάστασης τα οποία οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι οργανικές ουσίες στην πραγματικότητα προέρχονται από το νερό αυτής της διάστασης. Αυτό σημαίνει ότι το νερό σχηματίζει και δημιουργεί τα πάντα.


Έτσι, επιτρέψτε μου να σας πω: Οι λεγόμενες ανόργανες ουσίες στην πραγματικότητα δημιουργήθηκαν από νερό ενός υψηλότερου επιπέδου. Αλλά η σύγχρονη επιστήμη δεν μπορεί να το αναγνωρίσει αυτό, και γι’ αυτό πιστεύει ότι οι ουσίες αυτές δεν είναι ζωντανές. Αλλά, πραγματικά είναι ζωντανές. Η μορφή ύπαρξής τους είναι πολύ διαφορετική από αυτό που η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να αναγνωρίσει. Οι άνθρωποι ποτέ δεν θα αναγνωρίσουν τη μορφή τους εάν η σύγχρονη επιστήμη συνεχίζει να εξελίσσεται με τις τρέχουσες αντιλήψεις της. Υπήρχε ένα ρητό στους κινέζικους κύκλους καλλιέργειας των αρχαίων χρόνων: «Οι αθάνατοι είναι τόσο ισχυροί που μπορούν να γυρίσουν μια πέτρα σε ένα γουόκ και να εξάγουν νερό από αυτήν.» Ακούγεται σαν αστείο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αστείο. Καθ’ όλη την έκταση αυτού του Κοσμικού σώματος στο οποίο αυτό το σύμπαν ανήκει, η πιο θεμελιώδης προέλευση του κάθε αντικειμένου είναι το νερό. Πώς είναι το πιο μικροσκοπικό νερό; Και πώς είναι το ακόμη πιο μικροσκοπικό νερό; Είναι ασύλληπτο, αδιανόητο. Γι’ αυτό είπα ότι μπορεί να είναι μόνο μια ιδέα για εσάς.


Αυτό που μόλις είπα ήταν ότι τα σωματίδια των διαφορετικών επιπέδων όλα έχουν ένα πλέον θεμελιώδες, το πιο πρωταρχικό στοιχείο. Αλλά αυτά τα σωματίδια ως σύνολο έχουν τόσο κάθετες όσο και οριζόντιες ρυθμίσεις. Είναι ακριβώς σαν να ξεκινάει από τη Γη στην οποία είμαστε: Ένας τέτοιος αριθμός γαλαξιών αποτελεί ένα σύμπαν και μετά ένας τέτοιος αριθμός από σύμπαντα αποτελεί ένα σύμπαν μιας μεγαλύτερης έκτασης. Παίρνουμε τη Γη ως ένα σημείο αναφοράς, διότι εμείς τα ανθρώπινα όντα είμαστε εδώ, και εγώ είμαι εδώ διδάσκοντας τον Φα. Έτσι παίρνω τη Γη ως σημείο αναφοράς. Αλλά η Γη δεν είναι το σημείο αναφοράς για όλες τις ουσίες σε αυτό το σύμπαν. Πιστεύουμε ότι όλες οι ουσίες που βλέπουμε γύρω μας είναι οι πιο υλικές. Όταν δίδασκα τον Φα στο παρελθόν, προκειμένου να μην μπερδέψω κανέναν, είπα ότι ήταν οι χαμηλοτάτων επιπέδων ουσίες. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως το μόνο είδος υλικών ουσιών. Θα μπορούσατε να τα αποκαλέσετε «στοιχειώδη ύλη». Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλους όρους για να αναφερθούμε σε αυτά. Υπάρχει ακόμα υπερ-ύλη, υπερ-υπερ-ύλη, ακόμα περισσότερη υπέρ υπέρ-ύλη ...


Η Γη καταλαμβάνει την κεντρική θέση στις διαστάσεις αυτών των Τριών Βασιλείων. Είναι στο κέντρο κάθετα, οριζόντια, όσο και από άποψη μεγέθους κόκκων. Μετά, υπάρχουν επίσης ουσίες των οποίων οι μάζες είναι ακόμη μεγαλύτερες από τη Γη μας. Δεν είναι το είδος της μάζας για το οποίο έχω συζητήσει πριν, όπου άτομα ή ατομικοί πυρήνες σχηματίζουν πράγματα πολύ μεγάλης μάζας, δεν είναι αυτή η έννοια. Αυτές είναι όλες ουσίες που η ανθρωπότητα μπορεί να αναγνωρίσει. Αυτό για το οποίο μιλώ είναι υπερ-ύλη, κάτι που δεν είναι καθόλου μια ουσία της ανθρώπινης διάστασης. Ξεπερνά τις ουσίες αυτής της διάστασης όσον αφορά τα σωματίδιά της και την κατάσταση σύνθεσης της επιφάνειάς της. Έτσι, το σημείο βάσης της μεγαλύτερης υπερ-ύλης είναι η άκρη των Τριών Βασιλείων, και παρομοίως, το σημείο βάσης της μικρότερης ύλης βρίσκεται στην άκρη των Τριών Βασιλείων. Η ανθρώπινη διάσταση, ή το σημείο βάσης της ύλης που η ανθρωπότητα γνωρίζει, ευρίσκεται μεταξύ των μεγάλων και των μικρών ουσιών. Εάν επρόκειτο να αποκαλέσετε τα πάντα σε αυτή την ανθρώπινη διάσταση «ύλη», τότε τα πράγματα στα Τρία Βασίλεια που είναι μικρότερα από τις ουσίες του ανθρώπινου κόσμου θα μπορούσε να λεχθεί μόνο ότι είναι μη-ύλη, και αυτές οι ακόμα μικρότερες ουσίες θα ονομάζονταν μη-μη-ύλη, και ούτω καθεξής, μέχρι να φτάσουμε στα μικρότερα σωματίδια στα Τρία Βασίλεια. Αυτό είναι που εννοούσα όταν είπα πριν ότι η έννοια του μεγάλου και του μικρού στο σύμπαν δεν είναι όπως αυτή που καταλαβαίνουν οι συνηθισμένοι άνθρωποι.


Και ο Κόσμος στο σύνολό του είναι το ίδιο. Όλα τα σωματίδια είναι ζωντανά – έχουν ζωή. Έτσι σκεφτείτε το, ο καθένας: Το σύμπαν είναι ζωντανό, επίσης, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η έκτασή του. Όμως, εντός των ορίων ενός Κοσμικού σώματος, υπάρχουν αναρίθμητα, αμέτρητα σωματίδια διαφορετικών μεγεθών, με το καθένα να υφίσταται ως μια ατομική ζωντανή οντότητα. Πόσα στρώματα ουρανών υπάρχουν μέσα σε αυτόν τον Κόσμο; Πόσα στρώματα συμπάντων έχει; Πόσα στρώματα Κοσμικών σωμάτων υπάρχουν; Κανένα ον μέσα σε αυτό δεν μπορεί να προσδιορίσει πόσο τεράστιος και πολύπλοκος είναι ο Κόσμος. Η έννοια του Κοσμικού σώματος για την οποία μίλησα περιλαμβάνει δεκάδες εκατομμύρια στρώματα συμπάντων, κι όμως είναι ακόμη απλώς ένας κόκκος σκόνης στο τεράστιο σώμα του αχανούς, άπειρου Κόσμου. Κι αυτό ακόμα είναι ένα μικροσκοπικό σωματίδιο. Αν μπορούσατε να εξορμήσετε σε ένα πολύ, πάρα πολύ μακρινό μέρος και ρίχνατε μια ματιά πίσω, θα βλέπατε ότι είναι μικρότερο κι από έναν κόκκο άμμου όπως αυτός φαίνεται στα μάτια ενός ανθρώπου. Κοιτάζοντάς το από πιο μακριά, θα φαινόταν μικρότερο από έναν κόκκο σκόνης. Κοιτάζοντας από ακόμα πιο μακριά, δεν θα μπορούσατε να το δείτε πια. Μόλις τώρα το εξηγούσα ξανά και ξανά, αλλά για να το θέσω απλά, όλος ο Κόσμος φαίνεται να είναι κατασκευασμένος από σωματίδια που αποτελούνται από σωματίδια, και σωματίδια που αποτελούνται από σωματίδια. Αλλά στην πραγματικότητα, για να το δει κανείς από μια ακόμα ευρύτερη άποψη, δεν αποτελείται από σωματίδια. Δεν υπάρχει γλώσσα για αυτό, και δεν μπορεί να ειπωθεί στα ανθρώπινα όντα.


Ο ανθρώπινος τρόπος σκέψης είναι πάντα περιορισμένος. Όταν είπα ότι τα σωματίδια περιλαμβάνουν σωματίδια, οδηγηθήκατε σε μια απλοϊκή λογική, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι σωστή. Η πολυπλοκότητα της δομής του Κόσμου δεν μπορεί να εξηγηθεί με σαφήνεια χρησιμοποιώντας την ανθρώπινη γλώσσα. Επιπλέον, σκέψεις, χρόνος, διαστάσεις, μορφές ζωής ... όλα αλλάζουν βγαίνοντας από τη διάστασή μας. Ειδικά όταν οι χωρόχρονοι γίνονται διαφορετικοί, υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των σωματιδίων. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι μεταξύ των πλανητών υπάρχουν αποστάσεις που είναι πολύ μακρινές. Όμως ξέρατε ότι τα σώματά μας, το ξύλο, ο αέρας, το νερό, κλπ., όλα αποτελούνται από μόρια, ότι τα μόρια είναι επίσης ένα επίπεδο σωματιδίων, και ότι αυτό το επίπεδο των σωματιδίων είναι ακριβώς δίπλα στους πλανήτες; Δηλαδή, τα μόρια είναι τα μεγαλύτερα σωματίδια που είναι μικρότερα από τους πλανήτες. Τα άτομα είναι τα μεγαλύτερα σωματίδια, τα μικρότερα από τα μόρια. Όταν η απόσταση μεταξύ μορίων και ατόμων αντιμετωπίζεται με ανθρώπινες έννοιες, νομίζουμε ότι είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, σχεδόν χωρίς απόσταση το ένα από το άλλο. Αλλά εάν επρόκειτο να μπείτε σε εκείνο το βασίλειο, θα διαπιστώνατε ότι και εκείνη η διάσταση έχει τον δικό της χρόνο και κατάσταση, και ότι είναι επίσης μια εξαιρετικά μεγάλη και εκτεταμένη διάσταση. Κάθε επίπεδο είναι έτσι. Τοποθετημένοι μεταξύ των μορίων και των πλανητών, έχουμε την αίσθηση ότι ο Κόσμος είναι τεράστιος. Αλλά αν ήταν να σταθείτε ανάμεσα στα άτομα και τα μόρια, θα αισθανόσασταν ότι εκείνη η Κοσμική έκταση είναι ακόμη μεγαλύτερη από αυτήν εδώ. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να προσαρμοστείτε στον τρόπο του χρόνου και του χώρου της, προκειμένου να την κατανοήσετε.


Συζητώντας αυτό το θέμα μόλις τώρα, έλεγα σε όλους ότι ενώ βλέπετε μεγάλες τις αποστάσεις μεταξύ των πλανητών, οι αποστάσεις μεταξύ των μορίων – που φαίνονται κοντινές όταν τις βλέπουμε με τις ανθρώπινές μας αντιλήψεις – είναι στην πραγματικότητα πολύ μακρινές. Σωματίδια μπορούν να σχηματίσουν αμέτρητα όντα, περιλαμβάνοντας και εμάς τα ανθρώπινα όντα, διάφορα είδη ζώων, διάφορα φυτά, ξύλο, τσιμέντο, χάλυβα και σίδηρο, όπως και τον αέρα στον οποίο ζούμε. Ανέφερα ότι τα ανθρώπινα όντα στην πραγματικότητα ζουν σε ένα σωρό από χώμα. Γνωρίζουμε ότι τα σκουλήκια γυροφέρνουν σερνόμενα μέσα στο χώμα. Κι όμως ξέρατε ότι οι θεοί βλέπουν εμάς τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο – ότι τα ανθρώπινα όντα γυροφέρνουν φωλιάζοντας μέσα στο χώμα; Γιατί συμβαίνει αυτό; Εμείς οι άνθρωποι θεωρούμε ότι το χώμα είναι χώμα, αλλά οι θεοί βλέπουν όλα τα μόρια – δηλαδή τα μόρια μέσα στα Τρία Βασίλεια – ως χώμα, και ως την πιο χονδροειδή και βρώμικη ουσία. Τα θεωρούν χώμα και είναι πράγματι χώμα. Έτσι σκεφτείτε το, ο καθένας: Πώς βλέπουν εκείνοι οι θεοί αυτό το σύμπαν και τον κόσμο; Ο αέρας αποτελείται από μόρια, και ολόκληρο το περιβάλλον που υπάρχει γύρω σας αποτελείται από μόρια. Το νερό αυτής της διάστασης αποτελείται από μόρια, και το ίδιο ισχύει και για τον αέρα. Οι θεοί βλέπουν τα μόρια ως χώμα, έτσι είστε εντελώς θαμμένοι στο χώμα, τα ανθρώπινα όντα γυροφέρνουν τρυπωμένα μέσα στο χώμα – τα ανθρώπινα όντα απλώς ζουν σε αυτό το είδος περιβάλλοντος. Εξηγώντας το με αυτόν τον τρόπο, ίσως να μπορείτε να καταλάβετε γιατί στη Δυτική θρησκευτική παράδοση ο Ιαχβέ ή ο Ιησούς δίδαξαν ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο από πηλό, σωστά;! Στην πραγματικότητα, στην Ανατολή λέγεται ότι η Νούβα [2] δημιούργησε τα ανθρώπινα όντα από πηλό. Αυτή η εξήγηση θα πρέπει να το κάνει πιο εύκολο να το καταλάβετε. Οι θεοί στην πραγματικότητα βλέπουν όλα τα σωματίδια τα φτιαγμένα από την ύλη αυτής της διάστασης ως σκόνη από χώμα ή χώμα. Είναι πραγματικά αλήθεια.


Μόλις τώρα είπα ότι τα σωματίδια μπορούν να σχηματίσουν τα πάντα σε μια διάσταση. Τα Κοσμικά σώματα είναι εκτεταμένα και ακμάζοντα. Όσο περισσότερο μικροσκοπικά είναι τα σωματίδια που συνθέτουν έναν κόσμο, τόσο πιο όμορφος και ένδοξος είναι ο κόσμος. Στην πραγματικότητα, ακόμη μεγαλύτερα σωματίδια μπορούν να σχηματίσουν ακόμα μεγαλύτερες Κοσμικές εκτάσεις ή ακόμα μεγαλύτερες ζωές. Ενώ αυτοί οι πλανήτες φαίνονται σε εμάς τα ανθρώπινα όντα να είναι αρκετά μακριά ο ένας από τον άλλον, φαίνονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον στα μάτια μεγαλύτερων όντων. Είναι ο ίδιος ακριβώς τρόπος με τον οποίον τα ανθρώπινα όντα αντιλαμβάνονται τις αποστάσεις μεταξύ των μορίων. Τότε, θα μπορούσε αυτό που τα ανθρώπινα όντα βλέπουν μεταξύ των πλανητών να είναι μέρος του σώματος ενός όντος; Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να συγκροτήσει μια ακόμη μεγαλύτερη ζωή;! Είναι πραγματικά η ίδια ιδέα. Στο παρελθόν λεγόταν ότι υπήρχαν γίγαντες και νάνοι. Είτε οι συνηθισμένοι άνθρωποι λένε ότι υπήρχαν είτε όχι δεν έχει σημασία, διδάσκω σε ό, τι αφορά τις αρχές. Είναι απλά ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Με την εξέλιξη της ιστορίας σε αυτό το στάδιο, θα έπρεπε να ταιριάζει με τις ιστορικές και πολιτιστικές απαιτήσεις αυτής της χρονικής περιόδου. Έτσι αυτό προκάλεσε το να γίνει η σημερινή κοινωνία όπως είναι. Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πλέον σε αυτό που δεν μπορούν να δουν ή να έχουν την εμπειρία του. Και όσο περισσότερο δυσπιστούν, τόσο λιγότερο τους επιτρέπεται να γνωρίζουν την αλήθεια. Κι αυτό επειδή τα ανθρώπινα όντα έχουν γίνει ανόητα. Και η δυσπιστία των ανθρώπινων όντων στην πραγματικότητα ήταν κάτι κανονισμένο. Λέω συχνά ότι οι άνθρωποι θέλουν να έχουν τον έλεγχο αλλά ποτέ, ουδέποτε ήταν.


Όσον αφορά το θέμα των ανθρώπων που θέλουν να έχουν τον έλεγχο και επιθυμούν δημοκρατία, στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι ποτέ δεν ήταν πραγματικά υπεύθυνοι, διότι είναι οι θεοί που ελέγχουν τον κόσμο. Για παράδειγμα, όταν τα άτομα έχουν πολλές ευλογίες στη ζωή τους και μεγάλο ταλέντο, ήταν σίγουρα κανονισμένο κατ’ αυτόν τον τρόπο, ή το να γίνουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Εκείνοι που έχουν μικρές ευλογίες και εκείνοι που δεν είναι τόσο πολύ ικανοί, αντιστρόφως, σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Η Κομμούνα του Παρισιού ανέτρεψε τη μοναρχία. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω, όλοι οι πρόεδροι που εκλέχτηκαν τη μία γενιά μετά την άλλη στη Γαλλία ήταν αυτοκράτορες πριν, είναι απλώς ότι ο κανονισμός άλλαξε. Με αυτό εννοώ ότι τα πάντα είναι κανονισμένα από τους θεούς. Έτσι, οι ανταγωνισμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στη σημερινή ανθρώπινη κοινωνία είναι απλώς η κατάσταση πραγμάτων μέσω της οποίας η σημερινή ανθρωπότητα υπάρχει. Στην αρχαιότητα – και νομίζω ότι όλοι πιστεύετε αυτό το σημείο – δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα. Σήμερα, η ανθρωπότητα είναι στην πραγματικότητα μια κατά κάποιον τρόπο διεστραμμένη ανθρωπότητα με μια διεστραμμένη κοινωνία. Προς το παρόν αυτά είναι όλα όσα θα πω για αυτό το θέμα.


Μόλις ανέφερα ότι τα διάφορα σωματίδια του σύμπαντος μπορούν δημιουργήσουν όντα διαφόρων μεγεθών. Ζωές υπάρχουν σε κάθε πλανήτη. Είναι απλά ότι δεν εμφανίζονται σε αυτή τη διάσταση των ανθρώπινων όντων, κι έτσι εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε. Η σημερινή επιστήμη δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεδομένου ότι είναι υποανάπτυκτη και μπορεί μόνο να «μπουσουλάει» γύρω μέσα σε αυτή την διάσταση. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ εύκολο να δει κάποιος μέσα σε άλλες διαστάσεις. Εφόσον έχετε ένα τεράστιο σύστημα μικροσκοπικής παρατήρησης μπορείτε να δείτε τη μορφή της ύπαρξης αυτών των αντικειμένων που αποτελούνται από σωματίδια μικρότερα από τα μόρια. Τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να δουν την αληθινή τους ύπαρξη, επειδή οι άνθρωποι έχουν όλα τα είδη εμποδίων – έχουν νοητικά εμπόδια που τους αποτρέπουν από το να πιστέψουν. Δεν τολμούν να το κάνουν και δεν βλέπουν το λόγο να το κάνουν. Αλλά ανεξάρτητα από το αν θέλετε να τα δείτε ή όχι, αποκαλύπτουν τις αληθινές τους εμφανίσεις από καιρό σε καιρό. Μερικοί άνθρωποι απλά ξαφνικά τα βλέπουν. Κάτω από έναν παράξενο συνδυασμό καταστάσεων, ουσίες που βρίσκονται σε κίνηση μπορεί ξαφνικά να αποκαλυφθούν. Είναι κάτι που συμβαίνει πότε-πότε. Οι άνθρωποι πάντα εξηγούν τους αντικατοπτρισμούς ως ένα είδος διάθλασης της ατμόσφαιρας. Αυτό είναι μια αυτόκλητη θεωρία που υιοθετήθηκε για να εξηγήσει αυτό που η σύγχρονη επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει, και δεν έχει κανένα νόημα. Στην πραγματικότητα, αυτά είναι οι αληθινές εκδηλώσεις από άλλες διαστάσεις. Μπορείτε να κατανοήσετε την έννοια του σύμπαντος για το οποίο μόλις μίλησα, έτσι δεν είναι; (Χειροκροτήματα)


Όλη η ύλη στο σύμπαν αποτελείται από Τζεν, Σαν, Ρεν. Σε διαφορετικά επίπεδα το Τζεν, Σαν, Ρεν έχει διαφορετικές εκδηλώσεις και εμφανίζεται με διαφορετικούς τρόπους. Έχει δημιουργήσει διαφορετικά περιβάλλοντα διαβίωσης για τα όντα των διαφορετικών επιπέδων. Όταν πρόκειται για το επίπεδο των ανθρώπινων όντων, η εκδήλωση αυτού του Φα είναι εξαιρετικά τεράστια και εξαιρετικά περίπλοκη, οι τρόποι καλλιέργειας είναι άφθονοι, και οι αλήθειες στις οποίες οι άνθρωποι φωτίζονται είναι πολυάριθμες. Αν κάποιος θέλει να είναι καλός άνθρωπος, τα κριτήρια που υπάρχουν σε αυτή τη διάσταση είναι: καλοσύνη, αφοσίωση, ευπρέπεια, μάθηση, αξιοπιστία, και ούτω καθεξής. Όλα προέρχονται από το Τζεν, Σαν, Ρεν, και είναι απίστευτα πολλά. Και δεν είναι μόνο αυτά. Τα στοιχεία που συγκροτούν τις γυναίκες είναι λεπτότητα και ευγένεια, ενώ οι άνδρες χρειάζεται να είναι δυνατοί και έντιμοι, και ούτω καθεξής. Αυτά είναι όλα εκδηλώσεις του Φα. Το πώς τα υλικά όντα εμφανίζονται και πώς οι υλικές μορφές ύπαρξης υπάρχουν, όλα αυτά είναι εκδηλώσεις του Φα. Ο Φα έχει δημιουργήσει τα πάντα.


Στη συνέχεια, επιτρέψτε μου να μιλήσω για την καλλιέργεια. Στην καλλιέργεια, γιατί θα πρέπει να πληροίτε τα κριτήρια ενός βασιλείου, προκειμένου να πάτε εκεί; Επειδή υπάρχει Φα για εκείνο το συγκεκριμένο επίπεδο. Σε εκείνο το βασίλειο υπάρχει ένα απαιτούμενο πρότυπο για εκείνα τα όντα, καθώς και ένα πρότυπο για το περιβάλλον εκείνων των όντων. Ένα σώμα φορτωμένο με κάρμα που δεν συμμορφώνεται με το περιβάλλον εκείνης της διάστασης είναι μη-αποδεκτό. Ένα βρώμικο σώμα δεν μπορεί καθόλου να εισέλθει σε μια διάσταση τόσο υψηλή. Έτσι θα πρέπει να συμμορφωθείτε την κατάσταση του σώματος εκείνου του υψηλότερου βασιλείου – δηλαδή μια κατάσταση ελεύθερη από κάρμα. Όχι μόνο χρειάζεται να είστε απαλλαγμένοι από κάρμα, αλλά οι ουσίες του σώματός σας χρειάζεται να είναι μικροσκοπικές και λεπτές κατ’ εκείνον τον τρόπο. Αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι που δεν καλλιεργούνται αληθινά δεν μπορούν να το επιτύχουν, ακόμη και αν το ήθελαν και το επεδίωκαν – αυτό μπορεί μόνο να καλλιεργηθεί. Επιτυγχάνεται υπομένοντας δυσκολίες και περνώντας μέσα από εξαντλητική καλλιέργεια.


Επιπλέον, η ζωντανή πλευρά σας πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα εκείνου του βασιλείου. Ή με άλλα λόγια, το μυαλό σας, οι σκέψεις σας, και όλες οι πνευματικές ιδιότητες της ύπαρξής σας πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρότυπα εκείνου του επιπέδου.


Φυσικά, υπάρχει επίσης ένα πρότυπο για τη μορφή της ύπαρξης των ζωών σε εκείνη τη διάσταση. Δεν μπορείτε να πάτε εκεί ως ένα ανθρώπινο ον σαν αυτό. Θα πρέπει να λάβετε την εμφάνιση των όντων σε εκείνη τη διάσταση, όταν πρόκειται να Ολοκληρωθείτε. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο, τόσο πιο νεανική και όμορφη είναι η εμφάνιση αυτών των όντων. Όσο χαμηλότερο είναι το βασίλειο, τόσο λιγότερο όμορφο είναι. Καθώς κάποιος πηγαίνει υψηλότερα, όχι μόνο η εμφάνισή του είναι πιο όμορφη, αλλά και οι σκέψεις του πρέπει να είναι πιο αγνές κι εκλεπτυσμένες. Ο τρόπος ύπαρξης κάποιου, η ομιλία του, η συμπεριφορά του και η κίνησή του, όλα θα υποστούν αλλαγές. Η ομιλία τους είναι σαν ποίηση κι έτσι ακριβώς είναι ο τρόπος των πραγμάτων σε ένα ορισμένο επίπεδο. Τα υψηλότερα επίπεδα είναι ακόμη πιο μεγαλοπρεπή. Σίγουρα δεν θα λειτουργούσε εάν δεν συμβαδίζατε με τις απαιτήσεις εκείνου του βασιλείου. Συχνά λέω ότι «η καλλιέργεια εξαρτάται από εσάς, το γκονγκ εξαρτάται από τον Δάσκαλο». Με άλλα λόγια, αν και θέλετε να φτάσετε σε αυτό το είδος βασιλείου, πώς θα μπορούσατε να το φτάσετε όταν δεν γνωρίζετε καν για αυτό; Πώς θα μπορούσατε να το καταφέρετε αυτό; Εσείς από μόνοι σας δεν μπορείτε να το κάνετε. Εγώ εξετάζω μόνο την καρδιά που έχετε για καλλιέργεια. Ο Δάσκαλος θα φροντίσει για την άλλη πλευρά εάν είστε αποφασισμένοι να συνεχίσετε να καλλιεργείστε. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι αν μπορείτε να είστε σταθεροί και αν μπορείτε να ολοκληρώσετε την καλλιέργειά σας.


Δεν έχω συζητήσει τον συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο το γκονγκ αναπτύσσεται, και δεν θέλω οι άνθρωποι να επικεντρώνονται σε αυτό. Κάνοντάς το με αυτόν τον τρόπο προστατεύει από το να ξεφυτρώσουν οι προσκολλήσεις και απαλλάσσει τους ανθρώπους από το να αφήνουν τη φαντασία τους να οργιάσει. Όπως γνωρίζετε, όσο υψηλότερα πηγαίνει κάποιος τόσο πιο ήρεμο είναι το μυαλό του. Ωστόσο, δεν είναι σωστό για εσάς να επιμένετε στην αναζήτηση ηρεμίας χωρίς να ανυψώνετε το σίνσινγκ σας. Μερικοί άνθρωποι τείνουν να επιδιώκουν την ηρεμία όταν κάνουν τις ασκήσεις. Επιμένουν να προσπαθούν στην επίτευξη ηρεμίας, κι αυτό εξελίσσεται σε προσκόλληση. Αλλά μπορώ να πω ότι όπως το βλέπουν οι χαμηλού επιπέδου τρόποι καλλιέργειας, αυτό είναι μια μέθοδος, ενώ όταν παρατηρείται από τα υψηλά επίπεδα, είναι μια συμπεριφορά γεμάτη πρόθεση. Γιατί; Η ηρεμία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την καλλιέργεια και τη σταδιακή εξάλειψη των προσκολλήσεων. Αν κάποιος θέλει να θέσει τον εαυτό του σε απόλυτη ηρεμία και να αποχωριστεί από όλες τις προσκολλήσεις έτσι απλά, σε γενικές γραμμές αυτό δεν μπορεί να γίνει. (Φυσικά υπάρχουν ειδικές περιστάσεις που δεν θα συζητήσουμε). Το να μπορέσετε να επιτύχετε αυτού του είδους την ηρεμία σημαίνει ότι το μυαλό σας έχει γίνει αγνό σε αυτόν τον βαθμό. Αυτό που αποκαλώ «ειδικές περιστάσεις» αναφέρεται στους τρόπους καλλιέργειας που καλλιεργούν τη Βοηθητική Συνείδηση (φου γιουάνσεν), σύμφωνα με τους οποίους ένα άτομο μπορεί να θέσει τον εαυτό του σε ηρεμία από την αρχή. Αλλά αυτό δεν είναι ο τρόπος καλλιέργειάς μας στον Ντάφα. Αυτό δεν είναι κάτι δευτερεύον.


Όπως ανέφερα προηγουμένως, όταν μιλάτε στους άλλους με τους δικούς σας στόχους στο μυαλό, θέλοντας να τους αλλάξετε ή να τους πείσετε, ανεξάρτητα από το πόσο λογικά είναι τα λόγια σας, οι άλλοι άνθρωποι θα δυσκολευτούν να τα αποδεχθούν τελείως. Ούτε μπορούν οι λέξεις να μετακινήσουν τις καρδιές των ανθρώπων. Γιατί; Επιτρέψτε μου να σας πω: Διότι στην πραγματικότητα οι λέξεις που λέτε περιέχουν όλες τις σκέψεις σας. Οι προτάσεις σας περιλαμβάνουν πολύπλοκες σκέψεις μέσα τους, όπως τα ανθρώπινα συναισθήματά σας και τις επιθυμίες σας, και ακόμη αυτές τις πολλές προσκολλήσεις σας. Αυτό κάνει τα λόγια σας να μην είναι τόσο ισχυρά και να είναι κάπως εξασθενημένα. Επίσης, οι άνθρωποι συχνά βλέπουν τα πράγματα από τις δικές τους απόψεις όταν λένε πράγματα στους άλλους, και οι απόψεις αυτές μπορεί να μην είναι σύμφωνες με τον Φα του σύμπαντος. Έτσι, από αυτή την άποψη τους λείπει η δύναμη της Αλήθειας. Επιπλέον, όταν μιλάνε στους άλλους, οι άνθρωποι προσθέτουν πράγματα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, έτσι ώστε να μην πληγωθούν. Με άλλα λόγια, η πρόθεση πίσω από τα λόγια σας δεν είναι πλέον καθαρή. Και ως αποτέλεσμα τα λόγια σας γίνονται πραγματικά επιπόλαια. Αλλά όταν το μυαλό σας μπορεί αληθινά να γίνει ήρεμο, όταν οι προσκολλήσεις σας γίνονται όλο και λιγότερες, ή όταν οι σκέψεις που διασπούν την προσοχή σας γίνονται όλο και λιγότερες, τότε θα διαπιστώσετε ότι τα λόγια σας έχουν δύναμη. Γιατί ήταν ότι όταν μίλησα για μη-δράση ανέφερα ότι δεν θα έπρεπε να ανακατεύεστε με πράγματα στα οποία δεν πρέπει να παρεμβαίνετε; Διότι τα λόγια σας έχουν ήδη δύναμη και τα λόγια με δύναμη μπορούν να αλλάξουν τους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν το να αλλάξετε κάποιον φαίνεται σωστό, μπορεί αυτό που κάνετε να είναι λάθος. Δεν γνωρίζετε την αλήθεια επειδή ό, τι βλέπουν τα μάτια σας είναι επιφανειακό και επειδή δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τις καρμικές [3] αιτίες από το παρελθόν. Το μυαλό σας θα γίνεται ολοένα πιο αγνό καθώς θα φτάνετε σε υψηλότερα επίπεδα. Αυτό που θα παράγει η σκέψη σας τότε και το τι θα λέτε, θα είναι εξαιρετικά αγνό. Όσο αγνότερα και απλούστερα είναι, τόσο περισσότερο συμμορφώνονται με τις αρχές εκείνου του επιπέδου του σύμπαντος. Τα λόγια που θα λέτε τότε θα μπορούν αμέσως να διεισδύουν στις καρδιές των ανθρώπων, να χτυπούν τα βάθη των σκέψεων των ανθρώπων και να δονούν το πιο μικροσκοπικό μέρος της ύπαρξής τους. Τότε δεν θα είναι αυτό ισχυρό; Άρα, εάν μπορείτε να ηρεμήσετε, αυτή η ικανότητα δηλώνει ότι έχετε φτάσει σε ένα συγκεκριμένο βασίλειο.


Στη δική μας καλλιέργεια χρειάζεται να πληρούμε τις απαιτήσεις ενός δεδομένου βασιλείου προκειμένου να φτάσουμε σε εκείνο το βασίλειο. Διαφορετικά, δεν μπορείτε να πάτε εκεί. Γι’ αυτό στη δική μας καλλιέργεια οι ανθρώπινες προσκολλήσεις πρέπει να αποβληθούν, το κάρμα πρέπει να εξαλειφθεί, οι απαιτήσεις του Φα πρέπει να πληρούνται, και γι’ αυτό σας ζητώ να διαβάζετε το βιβλίο πολύ και να κατανοείτε τον Φα καλά.


Έχω συζητήσει το θέμα μόνο εν συντομία. Αυτό είναι ένα συνέδριο του Φα. Δεν έχετε πολλές ευκαιρίες να με συναντήσετε, και σας δημιουργήθηκαν πολλές ερωτήσεις που θέλατε μια ευκαιρία για να με ρωτήσετε. Γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσω τον χρόνο που απέμεινε για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να δώσετε προσοχή: Μερικοί άνθρωποι (φυσικά είναι όλοι νέοι μαθητές) έχουν μια αυθάδη συμπεριφορά όταν κάνουν ερωτήσεις, και δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στον Δάσκαλό τους. Φυσικά, δεν είναι τόσο πολύ το ότι απαιτώ σεβασμό προς έναν δάσκαλο υποστηρίζοντας παλιομοδίτικες τυπικότητες, αλλά στο κάτω-κάτω είμαι ο Δάσκαλός σας και θα σας σώσω σε ένα υψηλό βασίλειο. Αυτό που σας δίνω είναι κάτι που δεν μπορείτε ποτέ να ξεπληρώσετε στην αιωνιότητα της ζωής σας. Ελπίζω, λοιπόν, ότι το ύφος σας θα είναι αυτό ενός μαθητή. Εντάξει, μπορείτε να περάσετε τα χαρτάκια με τις ερωτήσεις σας.


Ερώτηση: Μετά τον Σακιαμούνι, τον Λάο Τζι και τον Ιησού, πόσοι άνθρωποι έχουν επιτύχει την Ορθή Επίτευξη του Ταθαγκάτα μέσα από την καλλιέργεια;


Δάσκαλος: Συνολικά υπήρξαν πολλοί. Πολλοί άνθρωποι το πέτυχαν αφότου ο Σακιαμούνι πέτυχε τον Τρόπο. Καλλιεργήθηκαν με επιτυχία στη Βουδιστική θρησκεία. Και υπήρχαν άνθρωποι από τους μετέπειτα μαθητές του Ιησού και μοναχοί των οποίων η καλλιέργεια στέφθηκε με επιτυχία. Φυσικά στην Κίνα υπάρχουν πολλοί τρόποι καλλιέργειας. Επειδή οι τρόποι καλλιέργειας δεν περιορίζονται γεωγραφικά, στην αρχαιότητα υπήρχαν και εκείνοι στη δυτική κοινωνία που ασκούσαν καλλιέργεια και αρκετοί από αυτούς πέτυχαν. Δεν ήταν μέσω των θρησκειών που πέτυχαν. Αλλά στους πρόσφατους καιρούς λίγοι ήταν αυτοί που πέτυχαν την Ολοκλήρωση. Στη σύγχρονη κοινωνία ο αριθμός είναι σχεδόν μηδενικός.


Ερώτηση: Αναφέρεται στο Τζούαν Φάλουν [(τόμος ΙΙ)] ότι το φεγγάρι κατασκευάστηκε από το ανθρώπινο γένος μιας μακρινής εποχής. Θα μπορούσατε Δάσκαλε να μας πείτε κάποια πράγματα για το λόγο και τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε τότε;


Δάσκαλος: Όλοι γελούν εδώ επειδή αυτά είναι τόσο μακριά από τον λόγο που διδάσκω τον Φα. Αναζητάτε γνώση και αφήνετε τη φαντασία σας να οργιάζει. Και όταν η φαντασία σας οργιάζει η σκέψη σας γίνεται λιγότερο αγνή και ήρεμη. Όμως, αντί να εγκαταλείψετε αυτά τα πράγματα στα οποία είστε προσκολλημένοι ανάμεσα στους συνηθισμένους ανθρώπους, με ρωτάτε για αυτά κι επιπλέον τα αναμειγνύετε με τον Φα. Αυτό είναι ακριβώς αυτό για το οποίο ανησυχώ με όλους εσάς. Βάλτε το μυαλό σας στην καλλιέργεια. Φυσικά μπορώ να απαντήσω, αφού το ερώτημα έχει τεθεί.


Στο παρελθόν, η κατάσταση ουδέποτε έμοιαζε με αυτήν της σημερινής επιστήμης. Έτσι, οι ανθρωπότητες από διαφορετικές χρονικές περιόδους φυσικά αναπτύσσονταν με τους τρόπους εκείνων των εποχών. Οι άνθρωποι κάποια εποχή αναγνώρισαν το πρόβλημα που προκαλούσε το σκοτάδι της νύχτας σε αυτούς, κι έτσι κατασκεύασαν ένα φεγγάρι εκεί πάνω για να δίνει φως στη Γη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την καλλιέργεια. Δεν είναι πως είμαι απρόθυμος να σας μιλήσω για αυτό. Είναι πως ό, τι πω θα υλοποιήσει κάτι, καθώς τα πράγματα που λέω γίνονται Φα. Γι’ αυτό μην μου ζητάτε να μιλώ περιστασιακά για πράγματα που ενδιαφέρουν τους ανθρώπους.


Ερώτηση: Είναι η ταχύτητα της πρόθεσης κάποιου γρηγορότερη από την ταχύτητα του φωτός;


Δάσκαλος: Αυτό είναι σίγουρο. Η ταχύτητα των ανθρώπινων σκέψεων είναι πολύ γρήγορη. Καθώς αυξάνεται το επίπεδό σας θα διαπερνάτε κάθε διάσταση στα επίπεδα κάτω από εσάς. Ακούστε προσεκτικά αυτό που λέω: Καθώς το επίπεδό σας γίνεται υψηλότερο, όταν το γκονγκ σας διαπερνά οποιαδήποτε από τις διαστάσεις στα επίπεδα κάτω από εσάς, δεν υπόκειται στους περιορισμούς του χρόνου αυτών των διαστάσεων. Το γκονγκ κατευθύνεται από πρόθεση. Από τη στιγμή που ζείτε σε αυτό το περιβάλλον, η ταχύτητα του βαδίσματός σας, η ταχύτητα του αυτοκινήτου σας, και ούτω καθεξής, οποιοδήποτε πράγμα περιορίζεται από το χρόνο αυτής της διάστασης. Η πρόθεση που εκπέμπεται από τους ανθρώπους είναι ταχεία σε αυτήν την ανθρώπινη διάσταση. Εάν ένα άτομο είναι ένας καλλιεργητής υπερβαίνει τα όρια των περιορισμών αυτής της διάστασης και η πρόθεσή του είναι εξαιρετικά γρήγορη. Εν τω μεταξύ, έχουμε πει ότι το γκονγκ ενός ατόμου και όλες οι ικανότητες που φέρει στο σώμα του ελέγχονται από τις σκέψεις του. Άρα αυτό σημαίνει ότι, όταν η πρόθεσή του ανακύπτει, το γκονγκ του καταφθάνει – τόσο ισχυρός είναι. Έχω πει ότι εάν οι ικανότητες εκείνων από εσάς που έχουν καλλιεργηθεί σε πολύ υψηλά βασίλεια δεν ήταν κλειδωμένες για εσάς, μπορεί πραγματικά να γυρίζατε ανάποδα τον Ουρανό και τη Γη μέσα σε μια στιγμή. Έτσι, προτού ένα άτομο φτάσει στην πλήρη Φώτιση είναι απολύτως απαγορευμένο να είναι ανεξέλεγκτος ενόσω καλλιεργείται στη γη, είναι απολύτως απαγορευμένο. Είναι εντάξει για εκείνους τους ανθρώπους με μικρές ικανότητες, δεδομένου ότι η διάσταση αυτή επιβλέπεται από τους θεούς αυτής της διάστασης, και αυτοί οι θεοί μπορούν να τα ελέγξουν όλα αυτά, έτσι ώστε ένα άτομο να μην μπορεί να ανατρέψει τον Ουρανό ή να αναποδογυρίσει τη Γη. Αλλά εάν οι ικανότητες ενός ατόμου είναι μεγαλύτερες, δεν θα είναι επιτρεπτό. Ο Δάσκαλος επίσης πρέπει να το επιβλέπει αυτό.


Ερώτηση: Σε αυτό το δικό μας σύμπαν, τι είδους ύλη έχει τη μεγαλύτερη ταχύτητα;


Δάσκαλος: Ρωτάτε για επιστήμη. Το να σας πω θα σήμαινε ότι θα ικανοποιούταν το επιδιώκον μυαλό σας, και αυτό θα ήταν το ίδιο με επέκταση των προσκολλήσεών σας. Ωστόσο, αν δεν σας πω, λοιπόν, έχετε θέσει το ερώτημα.


Όσον αφορά την ταχύτητα σε αυτή τη διάσταση που οι άνθρωποι στις μέρες μας γνωρίζουν, αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια την οποία οι άνθρωποι δεν έχουν ανακαλύψει και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Οι ιδέες για το τί είναι το μεγαλύτερο και τί το μικρότερο όλα προέρχονται από τη σκοπιά της ανθρώπινης κατανόησης. Είναι κατανοήσεις μέσα στα πλαίσια της ανθρώπινης διάστασης και του πεδίου του χρόνου. Το μέγεθος, όπως το αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι, δεν υπάρχει σε αυτό το σύμπαν. Έτσι, στο σύμπαν, ό, τι είναι γρήγορο – όπως αναφέρθηκε από εσάς – εξαρτάται από το επίπεδο. Για παράδειγμα, ο ρυθμός με τον οποίο μιλάει ένας θεός πολύ υψηλού επιπέδου είναι ακόμα γρηγορότερος από την ταχύτητα του μυαλού σας – ακόμα κι όταν εκείνος ο θεός μιλάει πάρα πολύ αργά. Τα λόγια που λέω εδώ κι αυτό που μόλις είπα σχετικά με το ότι είστε προσκολλημένοι έχουν μόλις λάβει χώρα, αλλά σε μια συγκεκριμένη διάσταση συνέβησαν στην πραγματικότητα εκατοντάδες χρόνια πριν. Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά. Το σύμπαν είναι απλά απίστευτα μεγάλο. Οι διαφορές στα πεδία του χρόνου έχουν δημιουργήσει τις πολύπλοκες διαστάσεις του σύμπαντος.


Στην πραγματικότητα το να μην υπόκειστε στους περιορισμούς του χρόνου, αυτό είναι ό, τι πιο γρήγορο. Αλλά τα ανθρώπινα όντα δεν θα καταλάβουν ποτέ το πραγματικό νόημα αυτής της πρότασης. Η ιδέα σας, «τι είδους ύλη έχει τη μεγαλύτερη ταχύτητα», είναι μια ανθρώπινη αντίληψη και μια ανθρώπινη κατανόηση. Ο χρόνος δεν είναι απόλυτος, ακόμα και στην παρούσα διάσταση, τη δική μας. Όπως γνωρίζετε, ανέφερα στο Τζούαν Φάλουν ότι ένα ορισμένο αστέρι φαίνεται να είναι 150 χιλιάδες έτη φωτός μακριά από εμάς. Αλλά στην πραγματικότητα, απλώς μιλούσα γι’ αυτό χρησιμοποιώντας αυτά που μπορούν τα ανθρώπινα όντα να καταλάβουν με τη σύγχρονη επιστήμη. Αυτό δεν είναι πραγματικά έτσι. Τότε πώς είναι; Ας το σκεφτούμε: Υπάρχουν διαφορετικοί χρόνοι σε διαφορετικές διαστάσεις. Μέσα στην έκταση της Γης μας υπάρχει ένα πεδίο χρόνου, και τα πάντα περιορίζονται εντός των ορίων αυτού του χρόνου. Μόλις ένας δορυφόρος κατασκευασμένος από άνθρωπο υπερβεί την ατμόσφαιρά μας, είναι σε ένα άλλο πεδίο χρόνου, το οποίο σίγουρα δεν είναι το ίδιο με αυτό της Γης. Έτσι, υπάρχουν επίσης τα πεδία χρόνου των άλλων πλανητών όταν περνάει από εκείνους τους πλανήτες. Όσο μεγαλύτερο είναι το Κοσμικό σώμα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος και οι διαφορές ταχύτητας μέσα σε αυτό.


Λέγεται ότι μας παίρνει 150 χιλιάδες έτη φωτός για να δούμε τα πράγματα που συμβαίνουν στο σύστημα του Γαλαξία μας. Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι ίσως μπορείτε να τα δείτε σε μόλις δύο ή τρία χρόνια. Γιατί; Επειδή η ταχύτητα του φωτός, επίσης, υπόκειται στους περιορισμούς των πεδίων του χρόνου. Όταν το φως διαπερνά διαφορετικά πεδία χρόνου, η ταχύτητά του, «βζινγκ-, βζινγκ-, βζινγκ-,» ξαφνικά γίνεται γρήγορη ή αργή. Όταν έρθει εδώ στη Γη μας, τότε συμμορφώνεται με το πεδίο του χρόνου της Γης και γίνεται εξαιρετικά αργή. Απλούστατα δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εκτιμήσουμε το χρόνο στο σύμπαν χρησιμοποιώντας αυτό το πεδίο χρόνου το οποίο μπορούν να αντιληφθούν οι κάτοικοι της Γης. Η ανθρώπινη κατανόηση της αλήθειας, της ύλης, της ζωής, του σύμπαντος, και πολλών πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εξέλιξης των ανθρώπινων όντων, είναι λάθος.


Ερώτηση: Πώς τα μεγάλα Φωτισμένα Όντα του Βουδιστικού συστήματος εξηγούν το φως αυτού του σύμπαντος;


Δάσκαλος: Τι είναι το τόσο σπουδαίο στο απλώς να δει κάποιος το φως;! Υπάρχουν πολλά είδη φωτός και είναι διαφορετικά σε διαφορετικά επίπεδα. Και το πώς, καθώς και το για ποιόν σκοπό, εκπέμπεται φως, είναι διαφορετικό. Μην χρησιμοποιείτε ανθρώπινες σκέψεις για να σκεφτείτε για πράγματα που είναι υψηλότερα από από τον άνθρωπο. Θα έλεγα ότι, εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε, θα πρέπει να διαβάζετε το βιβλίο περισσότερο και να μελετάτε τον Φα πολύ. Αυτό στο οποίο δεν μπορείτε να φωτιστείτε και αυτό που δεν γνωρίζετε, στο μέλλον όλα θα είναι ορατά μέσα στον Φα. Σκεφτείτε το: Έχω πει ότι κάθε αντικείμενο έχει ενέργεια, ακόμη και τα μόρια έχουν ενέργεια. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αισθανθούν ότι τα μόρια έχουν ενέργεια, διότι ο ίδιος ο άνθρωπος αποτελείται από μόρια. Γι’ αυτό οι άνθρωποι δεν μπορούν να το αισθανθούν. Τα πράγματα που έχουν ενέργεια, έχουν φως και δύναμη. Μην κάνετε ένα βουνό από ένα λοφίσκο και μη διογκώνετε τη σημασία του κάθε μικρού πράγματος. Όταν θα εμφανιστεί η πανίσχυρη αρετή των μαθητών του Ντάφα, λοιπόν αυτό θα είναι ένδοξο και λαμπρό.


Ερώτηση: Μπορούμε να δημοσιεύουμε άρθρα του Δασκάλου στις εφημερίδες, προκειμένου να διαδώσουμε τον Φα; Από την άλλη μεριά, ανησυχώ ότι οι άνθρωποι μπορεί να παρερμηνεύσουν το νόημα των άρθρων.


Δάσκαλος: Θα τα παρερμηνεύσουν, όλοι θα τα παρερμηνεύσουν. Οπότε είναι καλύτερο να μην το κάνετε αυτό. Γιατί; Επιτρέψτε μου να σας πω: Η καλύτερη μέθοδός μας για τη διάδοση του Φα είναι για τον καθένα να κάνει/για όλους να κάνουν τις ασκήσεις σε ομάδες. Λέμε μόνο ότι δεν θέλουμε να αφήσουμε απ’ έξω ανθρώπους που έχουν μια προκαθορισμένη σχέση. Όταν μιλάω για διάδοση του Φα δεν ζητώ από ολόκληρη την ανθρωπότητα να έρθει να λάβει τον Φα – δεν είναι καθόλου αυτή η ιδέα. Αναφέρομαι στο να έχουμε τους ανθρώπους με μια προκαθορισμένη σχέση να έρθουν να λάβουν τον Φα. Σήμερα θα μπορούσα επίσης να πω σε όλους με σαφήνεια: Η μέθοδος διάδοσης του Φα την οποία έχουμε υιοθετήσει ευθύς εξαρχής είναι το να κάνετε τις ασκήσεις σε εξωτερικούς χώρους. Μία άλλη είναι να έχουμε τα βιβλία του Ντάφα μας προς πώληση σε βιβλιοπωλεία για το ευρύ κοινό. Τα σώματα του Νόμου μου θα κατευθύνουν τα άτομα με προκαθορισμένη σχέση να αγοράσουν το βιβλίο, και μόλις το διαβάσουν θα έρθουν να μάθουν. Επίσης, κάνουμε τις ασκήσεις σε εξωτερικούς χώρους έτσι ώστε τα Σώματα του Νόμου να φροντίσουν για αυτούς να βρουν τους χώρους εξάσκησης και να λάβουν τον Φα. Μέσα από έναν παράξενο συνδυασμό καταστάσεων θα οδηγηθούν εδώ για να κάνουν τις ασκήσεις, ή θα βρουν τους μαθητές μας. Έτσι το κανονίσαμε.


Θέλετε περισσότεροι άνθρωποι να μάθουν για αυτό κι έχετε χρησιμοποιήσει πάρα πολλές μεθόδους. Είναι η καλή πρόθεση των μαθητών, μπορώ να το δω αυτό. Και τα έχετε πάει καλά. Αλλά όλο αυτό είναι μια δράση που ξεκίνησε από μόνη της προκαλούμενη από εσάς, μια μεμονωμένη δράση, επομένως ούτε το εγκρίνω ούτε το απορρίπτω. Στον Φα, ωστόσο, οι μέθοδοι διάδοσης του Φα που έχω αφήσει πίσω για τον Ντάφα είναι οι εξής: Κάνουμε τις ασκήσεις έξω σε ομάδες, διοργανώνουμε συνέδρια του Φα, κι έχουμε βιβλία προς πώληση σε βιβλιοπωλεία. Οι άνθρωποι με προκαθορισμένη σχέση θα πάνε να αγοράσουν το βιβλίο, και θα θέλουν να καλλιεργηθούν αφότου το διαβάσουν. Και μετά θα μας βρουν με δική τους πρωτοβουλία και θα μάθουν. Έτσι είναι. Βέβαια, μερικές φορές οι μαθητές, ως μια προσωπική πράξη, θα βάλουν ανακοινώσεις σε εφημερίδες για να ενημερώσουν τους άλλους ανθρώπους σχετικά με αυτό. Αυτό επίσης μπορεί να επιτρέψει σε πολλούς ανθρώπους να λάβουν τον Φα. Δεν αποδοκιμάζω αυτή την προσέγγιση, επειδή μπορεί να βοηθήσει αυτούς που έχουν προκαθορισμένη σχέση να λάβουν γνώση αυτού. Απλά λέω ότι οι καλύτεροι τρόποι τους οποίους σας αφήνω για να διαδώσετε τον Φα είναι οι ομαδικές ασκήσεις και τα συνέδρια του Φα.


Ερώτηση: Έχω κάνει τη διάδοση του Φα ένα αναπόσπαστο μέρος της καλλιέργειάς μου, αλλά ο Δάσκαλος έχει πει ότι η διάδοση του Φα δεν έχει καθόλου να κάνει με το να φτάσουμε στην Ολοκλήρωση/με την επίτευξη της Ολοκλήρωσης.


Δάσκαλος: Η διάδοση του Φα και το να φτάσετε στην Ολοκλήρωση είναι φυσικά δύο διαφορετικοί όροι και έννοιες. Αλλά υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να τεθεί: Για εκείνους που εργάζονται για να διαδώσουν τον Φα, αν το αντιμετωπίσετε σαν μια δουλειά και, παρόλο που συχνά εργάζεστε σκληρά και καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να το κάνετε, αν κανονικά δεν διαβάζετε το βιβλίο πολύ και δεν έχετε χρόνο να κάνετε τις ασκήσεις, αυτού του είδους η εργασία αναπόφευκτα θα απομακρυνθεί από τον Φα. Με άλλα λόγια, δεν θα έχετε ενοποιήσει την καλλιέργειά σας με την εργασία σας. Είστε πραγματικά προσκολλημένοι όταν κάνετε τη δουλειά και δεν σκέφτεστε εάν τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σχετίζονται με το σίνσινγκ σας ή εάν ο τρόπος που κάνετε πράγματα συμμορφώνεται με τον Φα ή με τα πρότυπα ενός καλλιεργητή. Αν δεν κοιτάξετε μέσα στον εαυτό σας με αυτόν τον τρόπο, αν δεν το δείτε με αυτόν τον τρόπο, τότε η εργασία σας είναι απλώς η εργασία των συνηθισμένων ανθρώπων, κι είστε απλώς ένα συνηθισμένο άτομο που κάνει εργασία για τον Ντάφα. Το λιγότερο, δεν έχετε συμπεριφερθεί σύμφωνα με τα πρότυπα ενός καλλιεργητή. Η καλλιέργεια πρέπει να ενοποιηθεί με την εργασία μας. Όταν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε πρόκληση στην εργασία σας, θα πρέπει να ελέγχετε πάντα το δικό σας σίνσινγκ και να είστε σε θέση να εξετάζετε τον εαυτό σας. Όταν συναντάτε προβλήματα, κοιτάξτε τον εαυτό σας και σκεφτείτε: «Γιατί τα πράγματα συμβαίνουν κατ’ αυτόν τον τρόπο; Έχω κάνει κάτι λάθος; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την πρόθεσή μου; Ή κάτι άλλο φταίει;» Δηλαδή, θα πρέπει να είστε απαιτητικοί με τον εαυτό σας και να αξιολογείτε τον εαυτό σας με το πρότυπο ενός καλλιεργητή ανά πάσα στιγμή. Καλλιεργείστε πραγματικά όταν βλέπετε τον εαυτό σας ως καλλιεργητή και δεν αφήνεστε στο παραμικρό κομμάτι των σκέψεών σας. Τότε η δουλειά σας δεν θα είναι ενοποιημένη με τον Φα; Όσο για την Ολοκλήρωση, αυτή εξαρτάται από την έκταση της καλλιέργειάς σας και από το αν θα φτάσει σε εκείνο το στάδιο. Ακόμα κι αν ένα άτομο μπορεί να καλλιεργείται κάθε μέρα, το αν θα Ολοκληρωθεί εξαρτάται από το αν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο της Ολοκλήρωσης.


Ερώτηση: Διαβάζω το Τζούαν Φάλουν κάθε μέρα, αλλά όσον αφορά ορισμένα σημεία του, όπως «Το Θέμα της Μαγείας», «Μπίγκου», «Νηστεία», «Κλέβοντας Τσι» και «Συλλέγοντας Τσι», νομίζω ότι είναι αρκετό να έχουμε απλώς μια γενική κατανόηση.


Δάσκαλος: Θα σας πω, αν και χρησιμοποίησα αυτά τα πράγματα ως παραδείγματα, αυτά για τα οποία μίλησα δεν περιορίζονταν σ’ αυτό. Αυτά για τα οποία μιλώ είναι αρχές του Φα! Οι έννοιες πίσω από αυτά είναι αμέτρητες, απεριόριστες, ατελείωτες. Όσο μεγάλος κι αν είναι αυτός ο Κόσμος, ο Φα δεν υπολείπεται. Απλώς χρησιμοποιώ τις πιο κοινότοπες ανθρώπινες πράξεις, την πιο απλή γλώσσα, και τους χαμηλότερους τρόπους – αυτούς των ανθρώπων – για να διδάξω αυτόν τον Φα. Το θέμα είναι να σας επιτρέψω να κατανοήσετε και να φωτιστείτε στα απεριόριστα και ατελείωτα εσωτερικά νοήματά του. Γι’ αυτό φροντίστε να μην τον διαβάζετε επιλεκτικά. Πρέπει να διαβάζετε τον Φα από την αρχή ως το τέλος χωρίς να παραλείπετε τίποτα. Δώστε προσοχή σε αυτό. Η συνέχειά του είναι ιδιαίτερα επωφελής για την καλλιέργειά σας. Ο Φα έχει συνέχεια, έτσι δεν μπορείτε να τον διαβάζετε έτσι επιλεκτικά.


Ερώτηση: Τα πάντα στο περιβάλλον ενός ασκούμενου είναι δημιουργημένα από τον Δάσκαλο;


Δάσκαλος: Το γύρω περιβάλλον δεν είναι δημιουργημένο. Ό, τι συμβαίνει γύρω σας κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας είναι αποτέλεσμα των προγεννητικών καρμικών αιτιών, δηλαδή, είναι η καρμική σας ανταπόδοση, καθώς και ανταμοιβές για τις καλές πράξεις σας στο παρελθόν. Τα πάντα είναι αποτέλεσμα της καλοσύνης ή κακίας σας. Τα χρησιμοποιώ για να σας επιτρέψω να καλλιεργηθείτε. Δεν είναι κάτι που δημιούργησα. Όταν περνάτε κάποια δοκιμασία είναι αλήθεια ότι ξεπληρώνετε κάρμα, αυτό είναι σίγουρο. Ούτε αυτά που πολλοί μαθητές βλέπουν σε όνειρα ή όταν κάνουν τις ήρεμες ασκήσεις είναι εντελώς δημιουργημένα. Πολλά από αυτά είναι η πραγματικότητα που εμφανίζεται, μόνο που δεν το βλέπετε πολύ καθαρά.


Ερώτηση: Δάσκαλε, θα μπορούσατε σας παρακαλώ να αποκαλύψετε μερικά πράγματα σχετικά με την καλλιέργειά σας σε εκείνους τους μαθητές που θα Ολοκληρωθούν;


Δάσκαλος: Θα γνωρίζετε τα πράγματα, αφότου Ολοκληρωθείτε. Είχα σκοπό να μοιραστώ μαζί σας το παρελθόν μου. Λαμβάνοντας υπόψη τις παρούσες συνθήκες, όμως, μοιάζει να είναι λιγότερο δυνατό. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι επειδή στο μέλλον οι άνθρωποι δεν θα επιτρέπεται να γνωρίζουν την ύπαρξή μου. Γι’ αυτό δεν θέλω να αφήσω πίσω την ιστορία μου για τους ανθρώπους. Όσο για εσάς, μόλις Ολοκληρωθείτε θα γνωρίζετε. Σε εκείνο το σημείο, τα λόγια δεν θα είναι αρκετά για να περιγράψουν το μεγαλείο του Δασκάλου σας! (Χειροκροτήματα)


Έχω δώσει τη μέγιστη φροντίδα μου όχι μόνο σε εσάς, αλλά σε όλες τις ζωές. Έχω αδειάσει σχεδόν τα πάντα από εμένα για όλες τις ζωές. Φυσικά, αυτού του είδους το άδειασμα δεν είναι αυτό που καταλαβαίνετε, όπου δεν έχει μείνει τίποτα. Έχω πει συχνά ότι έχω ενσωματώσει σε αυτόν τον Φα όλα όσα μπορούν να σας επιτρέψουν να καλλιεργηθείτε και να προοδεύσετε και όλα όσα μπορείτε να επιτύχετε μέσω της καλλιέργειας. Αν και είστε σε διαφορετικά βασίλεια, κανείς από εσάς δεν μπορεί να καταλάβει πραγματικά το βάρος των λόγων μου. Θα λάβετε τα πάντα εφόσον καλλιεργείστε. Αλλά ξέρετε πόσα πράγματά μου έχουν ενσωματωθεί σε αυτό που λαμβάνετε; (Χειροκρότημα) Φυσικά, δεν θέλω να μιλήσω για αυτά τα πράγματα που απασχολούν εμένα. Θέλω μόνο να σας πω ότι θα πρέπει να εκτιμάτε αυτό το εγχείρημα που φέρνει εις πέρας ο Δάσκαλός σας! Θα πρέπει να τα πάτε καλά στην καλλιέργεια. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία.


Ερώτηση: Πότε μπορεί να μεταφραστεί ο Ντάφα από Δυτικούς;


Δάσκαλος: Το Τζούαν Φάλουν θα είναι διαθέσιμο σύντομα. Η Γαλλική έκδοση σύντομα θα σταλεί στον εκδότη για εκτύπωση και η Αγγλική έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη. Η Γερμανική έκδοση είναι τώρα στα βιβλιοπωλεία. Προφανώς πολλά βιβλιοπωλεία το έχουν. Όσον αφορά τις εκδόσεις σε άλλες γλώσσες, οι Ιταλικές και οι Ισπανικές προφανώς μεταφράζονται και η Ρωσική είναι διαθέσιμη. Αυτό ισχύει για τις Δυτικές γλώσσες. Και υπάρχουν άνθρωποι που το μεταφράζουν και σε άλλες γλώσσες. Προσωπικά, πραγματικά ανησυχώ για το θέμα αυτό. Συχνά ο λόγος είναι ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες από πολλές απόψεις. Και υπάρχει παρέμβαση από διάφορες πηγές για τις οποίες δεν είστε ενήμεροι. Γι’ αυτό εκκρεμεί.


Ερώτηση: Εφόσον η καλλιέργεια του σίνσινγκ είναι το πιο σημαντικό, γιατί ο Δάσκαλος ακόμη αναφέρει τα επίπεδα καλλιέργειας και τις θεϊκές δυνάμεις στο βιβλίο;


Δάσκαλος: Πολλά ερωτήματα τίθενται από νέους μαθητές. Τουλάχιστον διαβάστε το βιβλίο πριν ρωτήσετε! Η καλλιέργεια και οι ικανότητες ενός Φο είναι αναπόσπαστα. Γι’ αυτό μιλώ γι’ αυτά τα πράγματα μόνο σε γενικές γραμμές από την άποψη τού να υπογραμμίσω τις αλήθειες και τις αρχές του Φα, και αυτό σας επιτρέπει να κατανοήσετε. Δίνω ένα παράδειγμα για να επιτρέψω στους καλλιεργητές να καταλάβουν τα υπόλοιπα – αυτός είναι ο λόγος. Δεν είναι ότι σας ζητώ να μην επιδιώκετε αυτά τα πράγματα, αλλά, πάω και σας λέω για αυτά. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να διαχωριστούν από την καλλιέργεια του Νόμου του Φο. Αυτό που επιδιώκετε και οι αλήθειες του Φα που θα πρέπει να καταλάβετε είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Οι Θεϊκές δυνάμεις είναι μια εκδήλωση μιας άλλης όψης του Νόμου του Φο. Η αδυναμία σας να δείτε το εξαιρετικό των θεϊκών δυνάμεων του Νόμου του Φο απορρέει από το ότι διαβάζετε το βιβλίο με έναν ανθρώπινο τρόπο σκέψης. Διαβάζετε μόνο εκείνα τα πράγματα που σας αρέσουν. Δεν διαβάζετε και ακόμη απορρίπτετε αυτό που η ανθρώπινη σκέψη σας αδυνατεί να συλλάβει. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να προοδεύσετε.


Ερώτηση: Γιατί η ομοφυλοφιλία θεωρείται ανήθικη;


Δάσκαλος: Σκεφτείτε το, ο καθένας: Είναι η ομοφυλοφιλία ανθρώπινη συμπεριφορά; Ο Ουρανός δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα. Ποιος ήταν ο σκοπός; Να τεκνοποιήσουν τις μελλοντικές γενιές. Το να είναι ένας άνδρας με έναν άντρα, ή μια γυναίκα με μια γυναίκα – δεν απαιτεί πολλή σκέψη για να γνωρίζετε αν αυτό είναι σωστό ή λάθος. Όταν μικρά πράγματα γίνονται λανθασμένα, ένα άτομο λέγεται ότι κάνει λάθος. Όταν τα σημαντικά πράγματα γίνονται λανθασμένα, είναι μια περίπτωση που οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον τον ηθικό κώδικα των ανθρώπινων όντων, και τότε είναι ανάξιοι να είναι άνθρωποι.


Επιτρέψτε μου να σας πω γιατί η σημερινή κοινωνία έχει γίνει όπως είναι. Είναι αποτέλεσμα της μη ύπαρξης ενός ορθού Φα για να κρατήσει τα ανθρώπινα όντα υπό έλεγχο. Αυτός ο Ντάφα διδάσκεται ακριβώς στο πιο χαοτικό περιβάλλον, σε μια εποχή κατά την οποία καμία θρησκεία δεν μπορεί να σώσει ανθρώπους, και όπου η κατάσταση είναι ότι κανένας θεός δεν ενδιαφέρεται πια για τους ανθρώπους. Ο Φα είναι παντοδύναμος. Οι καλύτερες χρονικές περίοδοι δεν θα απαιτούσαν ένας τόσο σπουδαίος Φα να διδαχθεί. Μόνο στις χειρότερες χρονικές περιόδους μπορεί η δύναμη του Φα να εκδηλωθεί. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι, επίσης.


Ερώτηση: Γιατί είναι ότι οι ομοφυλόφιλοι θεωρούνται κακοί άνθρωποι;


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να σας πω, αν δεν δίδασκα αυτόν του Φα σήμερα, πρώτος στόχος του αφανισμού των θεών θα ήταν οι ομοφυλόφιλοι. Δεν είμαι εγώ που θα τους κατέστρεφα, αλλά οι θεοί. Γνωρίζετε ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν βρει νομιμότητα στο ότι η ομοφυλοφιλία υπήρχε παλιά στον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας. Ναι, υπήρχε ένα παρόμοιο φαινόμενο στην αρχαία Ελληνική κουλτούρα. Και ξέρετε γιατί ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός δεν υπάρχει πια; Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες εξαφανίστηκαν; Διότι είχαν εκφυλιστεί σε τέτοιο βαθμό, και έτσι καταστράφηκαν.


Όταν οι θεοί δημιούργησαν τον άνθρωπο καθόρισαν πρότυπα για την ανθρώπινη συμπεριφορά και διαβίωση. Όταν τα ανθρώπινα όντα υπερβούν αυτά τα όρια, δεν αποκαλούνται πλέον ανθρώπινα όντα, αν και ακόμη προσλαμβάνουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου. Έτσι, οι θεοί δεν μπορούν να ανεχτούν την ύπαρξή τους και θα τους καταστρέψουν. Ξέρετε γιατί πόλεμοι, επιδημίες και φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές συμβαίνουν σε αυτόν τον κόσμο; Είναι ακριβώς επειδή τα ανθρώπινα όντα έχουν κάρμα, και τα γεγονότα αυτά υπάρχουν για να το αφαιρέσουν. Όσο υπέροχο και αν είναι ένα χρονικό διάστημα στο μέλλον, θα εξακολουθούν να υπάρχουν πόλεμοι, επιδημίες και φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές στη γη. Είναι ένας τρόπος για την εξάλειψη κάρμα για τους ανθρώπους. Μερικοί άνθρωποι που έχουν αμαρτήσει μπορεί να έχουν το κάρμα τους να εξαλειφθεί με το θάνατο του σαρκικού σώματος και με βάσανα, και τότε θα είναι απαλλαγμένοι από το κάρμα όταν μετενσαρκωθούν. Οι ζωές τους δεν πεθαίνουν πραγματικά και μετενσαρκώνονται ξανά. Αλλά το κάρμα που μερικοί άνθρωποι έχουν συσσωρεύσει είναι πάρα πολύ, και τότε τα θεμελιώδη στοιχεία της ύπαρξής τους, θα εμπλακούν και θα καταστραφούν. Οι ομοφυλόφιλοι δεν παραβιάζουν μόνο τα πρότυπα που οι θεοί καθόρισαν για την ανθρωπότητα, αλλά βλάπτουν και τον ηθικό κώδικα της ανθρώπινης κοινωνίας. Ιδιαίτερα, η εντύπωση που αυτό δίνει στα παιδιά θα μετατρέψει τις μελλοντικές κοινωνίες σε κάτι δαιμονικό. Αυτό είναι το θέμα. Αυτό το είδος καταστροφής, ωστόσο, δεν είναι μόνο η εξαφάνιση μετά τον εκμηδενισμό. Το άτομο αυτό εκμηδενίζεται στρώμα μετά το στρώμα σε έναν ρυθμό που φαίνεται πολύ γρήγορος για εμάς, αλλά στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά αργός σε εκείνο το πεδίο χρόνου. Ξανά και ξανά, ένας εκμηδενίζεται με έναν εξαιρετικά επώδυνο τρόπο. Είναι φοβερά τρομακτικό. Ένα άτομο θα πρέπει να ζει με έναν ορθό τρόπο, ζώντας αξιοπρεπώς σαν ένα ανθρώπινο ον. Δεν θα πρέπει να ενδίδει στη δαιμονική φύση και να κάνει ό, τι θέλει.


Ερώτηση: Θέλω να επιτύχω μια Ορθή Επίτευξη. Ο στόχος μου είναι κανονισμένος στη Θέση Άρχατ. Δεν έχω αναλάβει την πρωτοβουλία να βοηθήσω εκείνους που δεν έχουν καρμική σχέση με εμένα, και αυτό περιλαμβάνει τη διάδοση του Φα. Έχω κάνει λάθος;


Δάσκαλος: Ναι έχετε. Αυτό είναι η ανθρώπινη σκέψη σας στην επιφάνεια. Ξέρετε ότι έχω κανονίσει καλά πράγματα για το όπου ο κάθε ένας από εσάς θα πρέπει να καλλιεργηθεί, την έκταση της ικανότητάς σας να υπομένετε, το ποσό της αρετής σας, και το επίπεδο της υλικής σας θεμελίωσης; Θέλετε να κανονίσετε μόνοι σας το μονοπάτι της καλλιέργειας, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει, ούτε κανείς θα το αναγνώριζε. Γιατί θέλετε να βολευτείτε στο επίπεδο Άρχατ; Είναι επειδή για τώρα μπορείτε να καταλάβετε τον Φα μόνο σε αυτό το βαθμό. Έχετε πολλές προσκολλήσεις που δεν είστε πρόθυμος να αφήσετε. Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο, διότι αυτό είναι το πόσο κατανοείτε τον Φα. Στο μέλλον, όταν θα έχετε κατανοήσει τον Φα σε ένα υψηλότερο επίπεδο – όταν έχετε αυξήσει τον αριθμό των φορών που έχετε διαβάσει τα βιβλία του Ντάφα – σίγουρα θα αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε. Θα αισθάνεστε ότι δεν θα έπρεπε να κάνατε αυτό το ερώτημα, και σε εκείνο το σημείο θα αισθανθείτε ντροπή. Αυτή τη στιγμή μπορώ μόνο να σας πω ότι αυτό αντιπροσωπεύει το πού είστε αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό δεν σας κατηγορώ, αλλά η συμπεριφορά σας δεν είναι σωστή. Αν χαλαρώσετε τις απαιτήσεις για τον εαυτό σας, οι προσκολλήσεις τις οποίες δεν είστε πρόθυμος να εγκαταλείψετε θα το καταστήσουν δύσκολο για εσάς να προχωρήσετε επιμελώς.


Ερώτηση: Συμμετείχα πολύ και πολύ επιμελώς όταν άρχισα για πρώτη φορά αυτόν τον τρόπο καλλιέργειας. Αλλά πριν λίγο καιρό, είχα ξαφνικά αμφιβολίες για τον Ντάφα. Έχω κάνει επανειλημμένα λάθη και δεν ήμουν σε θέση να περάσω τις δοκιμασίες. Είναι αυτό κάρμα σκέψης ή δαιμονική παρέμβαση;


Δάσκαλος: Γιατί σας ζητάω να επιστρέψετε στον αρχικό και αληθινό εαυτό σας; Ποιος είναι ο σκοπός της επιστροφής στον αληθινό εαυτό σας; Είναι να επιστρέψετε σε αυτό που είναι ο αληθινός εαυτός σας. Τα ανθρώπινα όντα έχουν πολλές προσκολλήσεις, όλα τα είδη των αντιλήψεων, καθώς και μια σειρά από συναισθήματα και επιθυμίες. Όλες αυτές οι σκέψεις είναι στο κεφάλι σας, αλλά καμία από αυτές δεν είστε εσείς. Έχω πει ότι αυτή η πόρτα είναι ορθάνοιχτη και ότι μόνο η καρδιά σας μετράει. Είναι απλά στην καρδιά ενός ατόμου το αν μπορεί να καλλιεργηθεί, και αν μπορεί να έχει ακόμα τη σκέψη και την πρόθεση να επιστρέψει στον αρχικό και αληθινό του εαυτό. Γι’ αυτό σας λέω ότι ό, τι παρεμβαίνει στη σκέψη σας μπορεί να μην είστε εσείς. Όσο για κάποιους ανθρώπους που δεν μπορούν να παραιτηθούν από το συμφέρον τους όταν αυτό κινδυνεύει ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, ή εκείνοι που δεν μπορούν να καταλάβουν ποιες σκέψεις είναι δικές τους και ποιες δεν είναι, και που ακόμη πιστεύουν ότι οι κακές σκέψεις είναι δικές τους, εμείς σίγουρα δεν θα συνεχίσουμε να τους φροντίζουμε. Γιατί; Διότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρει αυτές τις κακές σκέψεις ως το να είναι οι ίδιοι, και αυτά τα πράγματα τα δικά μας δεν πρόκειται να δοθούν σε αυτές τις κακές σκέψεις.


Ερώτηση: Στο Τζούαν Φάλουν, αναφέρεται ότι τα μεγάλα φωτισμένα όντα κατασκεύασαν το σύμπαν με βάση τα δικά τους χαρακτηριστικά.


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να σας πω, πολλοί άνθρωποι έχουν διαβάσει [και αναρωτήθηκαν για] αυτό το τμήμα. Αναφέρεται σε πράγματα που συνέβησαν στα σύμπαντα πολλαπλών βασιλείων στον απέραντο Κόσμο που περιλαμβάνει όλα τα σύμπαντα. Ο Κόσμος είναι απλά τεράστιος. Αυτό που ανέφερα δεν ήταν για ολόκληρο τον Κόσμο. Μεγάλα Φωτισμένα Όντα σε διαφορετικά επίπεδα του Κόσμου φωτίζονται στις διαφορετικές αλήθειες του Ντάφα του Κόσμου, και ακόμα και αυτά στα οποία Μεγάλα Φωτισμένα Όντα του ιδίου επιπέδου φωτίζονται είναι διαφορετικά. Όταν κάποια σύμπαντα διαφορετικών μεγεθών εντός του απέραντου Κόσμου αρχίζουν να εμφανίζουν σημάδια εκφυλισμού, Μεγάλα Φωτισμένα Όντα που έχουν φωτιστεί σε ένα υψηλό επίπεδο και σε ορθούς νόμους θα κατασκευάσουν ένα νέο σύμπαν σε εκείνο το επίπεδο. Αυτό δεν αναφέρεται στον μεγαλύτερο, εξαιρετικά απέραντο Κόσμο που περιλαμβάνει αμέτρητα στρώματα συμπάντων.


Ερώτηση: Στο άρθρο «Διάλογος με τον Χρόνο», ένας θεός αναφέρεται. Πώς θα πρέπει να κατανοήσουμε την έννοια του θεού και πώς διαφέρει από έναν Φο ή Τάο; Τι σχέση έχει με τους αρχέγονους θεούς;


Δάσκαλος: Όλοι αυτοί στον Κόσμο που έχουν ικανότητες που ξεπερνούν αυτές των συνηθισμένων ανθρώπων είναι θεοί. Τα μικροσκοπικά, αλλά τεράστια όντα που διαπερνούν τον αέρα είναι αμέτρητοι και άμορφοι θεοί, αυτή είναι η ιδέα. Θεοί βρίσκονται σε μια ποικιλία βασιλείων και είναι ποικίλων ειδών. Δεν είναι οι Φο θεοί; Δεν είναι οι Ντάο θεοί; Συλλογικά είναι γνωστοί ως θεοί. Είναι μόνο ότι ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά καλλιέργειας και εμφάνισης. Επιπλέον έχουν σχηματίσει τα δικά τους μοναδικά πράγματα. Έτσι, ένας ονομάζεται Τάο, ένας ονομάζεται Φο, και ο άλλος ονομάζεται Θεός. Τα πάντα στο σύμπαν έχουν σκέψη και ζωή. Θα μπορούσατε να πείτε ότι δεν είναι θεοί; Ο χρόνος σε οποιαδήποτε διάσταση οριοθετεί αυστηρά τις αλλαγές που συμβαίνουν σε όλες τις ουσίες εκείνης της διάστασης. Θα μπορούσατε να πείτε ότι ο χρόνος δεν είναι ένας θεός; Γνωρίζει τις σκέψεις όλων των ζωών εντός του εύρους του ελέγχου του. Αν θέλει να μιλήσει, μπορεί να μιλήσει. Αν θέλει να προσλάβει ανθρώπινη μορφή, μπορεί να το κάνει. Δεν θα λέγατε ότι είναι ένας θεός; Τα ανθρώπινα όντα πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι απλά μια ιδέα. Ο ήλιος ανατέλλει και δύει, οι άνθρωποι μαρκάρουν κάποια σημεία και βάζουν κάποιους αριθμούς σε ένα ρολόι – και αυτό υποτίθεται ότι είναι ο χρόνος. Αυτό, μαζί με την ανατολή και τη δύση του ήλιου, είναι το πώς ο χρόνος εκφράζεται στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων. Αλλά μπορώ να σας πω, ακόμα και η ανατολή και η δύση του ήλιου και η τροχιά της Γης γύρω από τον ήλιο είναι οριοθετημένα και κανονισμένα – χωρίς απόκλιση – από τον χρόνο αυτής της διάστασης.


Ερώτηση: Είμαι αποφασισμένος να επιτύχω την Ολοκλήρωση. Μόλις ο Δάσκαλος σταματήσει τη διδασκαλία του Φα, θα προστατεύομαι ακόμα από τα Σώματα του Νόμο του Δασκάλου;


Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα έχω σταματήσει να διδάσκω τον Φα. Η περίοδος της συστηματικής διδασκαλίας μου του Φα έχει περάσει. Τώρα είμαι εδώ απλά για να συμμετάσχω στο συνέδριο του Φα και να απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις για εσάς ενώ είμαι εδώ. Οι συντονιστές του κέντρου βοήθειας πάντα θέλουν να μιλήσω για πράγματα πιο εμβριθή και να σας μιλήσω λίγο περισσότερο. Η διδασκαλία μου του Φα ήταν πιο σημαντικό παλιότερα. Σήμερα, είναι η καλλιέργειά σας και η βελτίωσή σας το πιο σημαντικό. Πώς θα γινόταν να μην υπάρχουν Σώματα του Νόμου να σας φροντίζουν; Όταν τα Σώματα του Νόμου μου δεν σας φροντίζουν πια, θα έχετε φτάσει στην Ολοκλήρωση.


Ερώτηση: Μερικοί νέοι μαθητές που έχουν μόλις λάβει τον Φα πραγματικά θέλουν να ακούσουν και να παρακολουθήσουν τις ηχητικές ηχογραφήσεις και τις βιντεοκασέτες των ομιλιών του Φα του Δασκάλου στη Βόρεια Αμερική πριν από το 1998. Είναι αυτό εντάξει;


Δάσκαλος: Υπάρχει τώρα ένα βιβλίο των ομιλιών μου του Φα από όταν για πρώτη φορά πήγα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διαβάζοντας το βιβλίο θα ωφελήσει την κατανόησή σας του Φα πολύ. Τα βίντεο, από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην έχουν καμία άμεση σχέση με εσάς, δεδομένου ότι εκείνη την εποχή μιλούσα στις ειδικές καταστάσεις των μαθητών στο ακροατήριο. Τα βιβλία, αντίθετα, είναι κατάλληλα για το ευρύ κοινό, διότι έχουν ήδη αναδιοργανωθεί. Επιπλέον, μπορεί να έχετε δει κάτι από το βίντεο πολύ περίεργο όταν δίνω ομιλίες του Φα. Καθώς μιλώ, και μιλώ, και μιλώ, ξαφνικά αλλάζω θέματα και αρχίζω να μιλώ για κάτι άλλο. Ίσως το έχετε αισθανθεί αυτό. Γιατί το κάνω αυτό; Επειδή, καθώς μιλούσα, βρήκα ότι οι μαθητές το είχαν κατανοήσει ενώ μιλούσα. Το κατανόησαν πριν τελειώσω ακόμη να μιλώ. Έτσι, λοιπόν, σταματούσα να το συζητώ και προχωρούσα σε ένα άλλο πράγμα. Επειδή αυτό συμβαίνει συχνά στα βίντεό μου, όσον αφορά πολλά πράγματα, παρακολουθώντας τα βίντεο μπορεί να μην είναι κατ’ ανάγκη καλύτερο για σας από την ανάγνωση του βιβλίου. Διαβάζοντας το βιβλίο θα είναι καλύτερο για εσάς, αυτό θέλω να πω. Η συνύπαρξη αμφότερα του βιβλίου και των βίντεο θα προκαλέσει παρεμπόδιση. Έτσι, μόλις δημοσιεύονται βιβλία των ομιλιών του Φα σε διάφορες περιοχές, όλες οι ηχογραφήσεις και τα βίντεο πρέπει να διαγραφούν, και αυτό είναι για να προστατευτεί ο Ντάφα. Αυτό που ένα άτομο δεν μπορεί να εγκαταλείψει είναι το ανθρώπινο συναίσθημα


Ερώτηση: Η σύζυγός μου και εγώ εξασκούμε Ντάφα. Πριν από λίγους μήνες, ο ένας μετά τον άλλο, και οι δύο, ο καθένας μας ονειρεύτηκε ένα εξαιρετικά όμορφο μεγάλο πουλί. Το πουλί εξαφανίστηκε μετά την είσοδό του στο σώμα μου, ενώ η γυναίκα μου άκουσε καλέσματα πουλιού. Τι σημαίνει αυτό;


Δάσκαλος: Είναι απλά ένα πουλί. Στις μετενσαρκώσεις σας ζωή μετά τη ζωή, ακόμα και ένας θεός που έρχεται κάτω από ένα πολύ υψηλό επίπεδο μπορεί να μετενσαρκωθεί ως ανθρώπινο ον σε μια ζωή και ως ένα ζώο στην άλλη. Έτσι είναι στον ανθρώπινο κόσμο. Το πρώτο πράγμα που θα δείτε στο αρχικό στάδιο της καλλιέργειάς σας είναι πιθανώς η αρχική σας μορφή ή μια εικόνα από την αρχική τοποθεσία από όπου ήσασταν. Θα μπορούσε να είναι υπό τη μορφή ενός ανθρώπου, ενός ζώου, ή αυτό ή εκείνο. Τα πουλιά στους ουρανούς είναι θεότητες επίσης.


Ερώτηση: Μπορούν οι καλλιεργητές να λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής;


Δάσκαλος: Δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο, απλά δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο. Σκεφτείτε το, ο καθένας: Το σώμα ενός καλλιεργητή δεν θα μπορούσε να αναπτύξει γκονγκ αν ήταν άρρωστο. Δηλαδή, το ακάθαρτο σώμα σας δεν θα ήταν κατάλληλο για καλλιέργεια. Όταν καλλιεργείστε το σώμα σας πρέπει να καθαριστεί στο σημείο της απόλυτης αγνότητας, και μόνο τότε μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσει γκονγκ. Γι’ αυτό έχω πει ότι εμείς δεν κάνουμε θεραπεία. Αλλά θα καθαρίσω τα σώματα των πραγματικών καλλιεργητών, και αυτό το είδος του σώματος είναι απαλλαγμένο από ασθένεια. Έχουμε την πρόθεση να επιτύχουμε το είδος σώματος που βρίσκεται στο βασίλειο ενός Φο. Μπορείτε να το επιτύχετε αυτό παίρνοντας συμπληρώματα διατροφής; Σίγουρα όχι. Γιατί λοιπόν να τα πάρετε; Δεν είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι κάτι νόστιμο και αξίζει να τα γεύεστε για την λεπτή τους γεύση. Κάνουμε το σώμα σας όλο και πιο καθαρό κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, έτσι ώστε να φτάσει σταδιακά στην πιο φυσική και βέλτιστη κατάσταση. Αυτό είναι κάτι που η λήψη φαρμάκων δεν μπορεί να επιτύχει. Δεν έχετε ακόμα αμφιβολίες για την καλλιέργεια, αν παίρνετε φάρμακα ή καταναλώνετε συμπληρώματα; Απλά δεν μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας ως καλλιεργητή. Δεν είναι αυτός ο λόγος; Εάν εσείς δεν βλέπετε τον εαυτό σας ως καλλιεργητή, πώς θα μπορούσαμε εμείς; Λογικό, έτσι δεν είναι; Είτε πρόκειται για κινεζικό φυτικό φάρμακο είτε Δυτική ιατρική, είναι όλα φάρμακα το ίδιο, αυτό είναι σίγουρο. Ο στόχος σας είναι απλά να έχετε ένα υγιές σώμα, αλλά η καλλιέργειά μας επιτυγχάνει κάτι πολύ πέρα από αυτό. Έχω περιγράψει πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα. Λοιπόν, πώς νομίζετε ότι θα πρέπει να το χειριστεί κάποιος;


Ερώτηση: Είμαστε μαθητές που έχουν έρθει από την Κίνα. Υπάρχουν πέντε άλλα άτομα που δεν μπορούσαν να έρθουν για διάφορους λόγους. Ήταν η δαιμονική παρέμβαση υπερβολικά ισχυρή ή ήταν κανονισμένο από τον Δάσκαλο να μην μπορούν να έρθουν;


Δάσκαλος: Δεν ήθελα να αφήσω ακόμη και τους πέντε από εσάς να έρθουν. Γιατί; Όπως μόλις είπα, παλιότερα η διδασκαλία μου του Φα ήταν το πιο σημαντικό, ενώ σήμερα η καλλιέργεια και η βελτίωσή σας είναι το πιο σημαντικό. Βάλτε το μυαλό σας εντελώς στην καλλιέργεια και καλλιεργηθείτε σταθερά και στέρεα – αυτό είναι το κλειδί. Με την καρδιά ασταθή, θέλοντας να με βρείτε, επιθυμώντας να ακούσετε τις ομιλίες μου του Φα, κυνηγώντας με παντού ... αυτό δεν ωφελεί την καλλιέργειά σας καθόλου, ούτε στο ελάχιστο. Όταν το συνέδριο του Φα ήταν να πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη, πολλά άτομα από την Κίνα ήθελαν να πάνε. Τότε είπα στην Κύρια Ένωση του Ντάφα, «Θα χρειαστεί να το διαδώσετε αυτό: Πείτε στα κέντρα βοήθειας της κάθε περιοχής να ενημερώσουν τους μαθητές ότι δεν πρέπει να ταξιδεύουν παντού, διότι δεν ωφελεί». Αρχικά, τα Σώματα του Νόμου διέταξαν τα βήματά της καλλιέργειάς σας για αυτό το χρονικό διάστημα. Αλλά το έχετε διαταράξει. Μερικές από τις προσκολλήσεις σας θα μπορούσαν πολύ πιθανόν να έχουν εξαλειφθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα που σας είχε δοθεί για να καλλιεργηθείτε, αλλά αυτό που θα έπρεπε να έχει βελτιωθεί, κατά κάποιο τρόπο, διαταράχθηκε. Αυτός είναι ο λόγος. Μην θεωρείτε ως δαιμονική παρέμβαση όλες τις προσκολλήσεις σας στο να επιμένετε να κάνετε πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε.


Ερώτηση: Ο σύζυγός μου δεν έχει κάνει ποτέ τις ασκήσεις, παρόλο που έχει διαβάσει το Τζούαν Φάλουν μια φορά και παρακολούθησε τα βίντεο των ομιλιών του Φα του Δασκάλου. Αλλά το Τρίτο Μάτι του έχει ανοίξει και μπορεί ακόμη να έχει και διόραση.


Δάσκαλος: Αυτό συμβαίνει λόγω της προκαθορισμένης του σχέσης. Το πνευματικό του θεμέλιο μπορεί να είναι πολύ καλό, το οποίο προκάλεσε το Τρίτο Μάτι του να ανοίξει μόλις διάβασε το βιβλίο. Όσο για το αν θα το μελετήσει ή αν καλλιεργηθεί, ο καθένας σε αυτή την περίπλοκη κοινωνία έχει γίνει εξαιρετικά περίπλοκος. Πριν ο κάθε ένας από εσάς εδώ στο ακροατήριο έρθει στον ανθρώπινο κόσμο, κάποτε στο παρελθόν οι σπόροι για να λάβετε τον Φα σήμερα σπάρθηκαν στα βάθη της καρδιάς και της ψυχή σας. Σας έψαξα και σας βρήκα πολλές φορές στην ανθρώπινη κοινωνία και έκανα σημάδια πάνω σας. Όλα αυτά τα πράγματα παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά κανένα από αυτά δεν μπορεί να μειώσει τις ανθρώπινες προσκολλήσεις σας. Και κανένα από αυτά δεν μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε όπως πίσω τότε όταν βρήκατε τον Φα: «Ω, περίμενα τόσα χρόνια. Έχω έρθει μόνο και μόνο για να τον λάβω.» Πολλά άτομα δεν έχουν πλέον αυτό το αίσθημα, και αυτό είναι αποτέλεσμα της πάνω και κάτω καλλιέργειάς τους και ότι δεν είναι επιμελής. Μερικοί άνθρωποι που είναι προκαθορισμένοι και έχουν λάβει τον Φα ακόμα δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις προσκολλήσεις τους. Υπάρχουν όλα τα είδη σεναρίων. Μόλις τελειώσει ο προκαθορισμός, τελείωσε.


Ερώτηση: Δάσκαλε, όταν μιλήσατε για το σύμβολο Σριβάτσα [4] είπατε: «Ένας Φο του οποίου το επίπεδο είναι δύο φορές υψηλότερο από έναν Ταθαγκάτα έχει δύο Σριβάτσα σύμβολα.» Αναφερόσασταν στο ύψος της στήλης γκονγκ ενός ατόμου να είναι δύο φορές υψηλή ως ενός Ταθαγκάτα;


Δάσκαλος: Αναφερόμουν στο σίνσινγκ και την ισχυρή αρετή ενός ατόμου. Το Γκονγκ είναι απλά μια εκδήλωσή του. Είναι εντάξει να το κατανοήσετε ως στήλη του γκονγκ ενός ατόμου, επίσης. Αλλά θα πρέπει να είναι η στήλη του γκονγκ αφότου το άτομο Ολοκληρωθεί. Δηλαδή, το ύψος της στήλης γκονγκ μετά την Ολοκλήρωση πρέπει να είναι διπλάσιο από εκείνο ενός Ταθαγκάτα. Η στήλη γκονγκ που αναπτύχθηκε κατά τη διαδικασία καλλιέργειας δεν μετράει. Κι αυτό επειδή δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, διότι άλλα μέρη σας δεν έχουν ακόμη Ολοκληρωθεί. Έτσι είναι απλά μια μορφή της ύπαρξης ενέργειάς του. Ωστόσο, από ένα ορισμένο σημείο αντιπροσωπεύει το επίπεδο και το σίνσινγκ σας ενώ καλλιεργείστε.


Ερώτηση: Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Φα στη Σιγκαπούρη, όταν οι μαθητές χειροκροτούσαν, ο Δάσκαλος χρησιμοποιούσε συνήθως και τα δύο χέρια στη θέση Χε Σι ως χειρονομία αναγνώρισης. Αλλά όταν δίνατε ομιλίες του Φα παλιότερα, χρησιμοποιούσατε ως επί το πλείστον ένα μόνο χέρι για την αναγνώριση. Τί βαθύτερο νόημα υπάρχει σε αυτό;


Δάσκαλος: Χρησιμοποιώ ένα μόνο χέρι προς τους μαθητές μου. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα: Όταν βλέπω καθαρά τις καρδιές όλων σας και ότι προοδεύουν επιμελώς και συνεχώς, είμαι πραγματικά χαρούμενος, και τότε μου αρέσει να χρησιμοποιώ και τα δύο χέρια. Υπό κανονικές συνθήκες ένας Δάσκαλος χρησιμοποιεί ένα χέρι προς τους μαθητές του.


Ερώτηση: Έχω ακούσει ότι όταν ένα άτομο μπορεί να απαγγείλει το Τζούαν Φάλουν, μπορεί να φέρει για πάντα τον Ντάφα με την κύρια ψυχή του (τζου γιουάνσεν), ανεξάρτητα από το αν αυτός Ολοκληρωθεί.


Δάσκαλος: Ποιος θα ήταν πρόθυμος απλά να θυμάται τον Φα, αλλά να μην Ολοκληρωθεί; Γιατί απομνημονεύετε το βιβλίο; Δεν είναι για να φτάσετε στην Ολοκλήρωση; Η απομνημόνευση του Τζούαν Φάλουν σας βοηθά να βελτιωθείτε, επειδή και το μικροσκοπικό μέρος του σώματός σας και το ανθρώπινο μέρος στην εξώτατη επιφάνεια το απομνημονεύουν μαζί. Αλλά όπως και να το απομνημονεύετε – και αυτό ισχύει ακόμα και για τους ανθρώπους που το έχουν απομνημονεύσει πολύ καλά – σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, θα διαπιστώσετε ότι ξαφνικά δεν μπορείτε να το απαγγείλετε. Γιατί; Είναι ότι το κύριο μέρος σας, το μέρος που το απομνημόνευσε, χωρίζει από εσάς αφότου έχει φτάσει το πρότυπο. Μπορεί ξαφνικά να νιώσετε: «Ω, πώς και δεν μπορώ να το απαγγείλω πια;» Αυτό συμβαίνει διότι το μέρος που έχει φτάσει το πρότυπο έχει διαχωριστεί, και η ανθρώπινη επιφάνεια δεν μπορεί πλέον να το απαγγείλει όλο, διότι το έχει ξεχάσει. Μερικοί ξεχνούν πολύ, μερικοί ξεχνούν λιγότερο. Αυτού του είδους η κατάσταση συμβαίνει.


Πολλοί από εσάς έχουν βιώσει μια κατάσταση όπου περιοδικά ακούτε καλά ή περιοδικά το Τρίτο Μάτι σας βλέπει τα πράγματα καθαρά. Πότε ένα άτομο μπορεί να δει καθαρά ή να δει το καλύτερο; Είναι όταν καλλιεργείται πολύ καλά σε ένα δεδομένο στάδιο, ενώ ο διαχωρισμός δεν έχει συμβεί και είναι ακριβώς λίγο πριν να ανταποκριθεί στο πρότυπο. Μπορεί να δει καθαρά, να ακούει έντονα με τα αυτιά του, και το σώμα του είναι ευαίσθητο. Μόλις ο διαχωρισμός πραγματοποιηθεί διαπιστώνει ότι έχει χάσει αυτή την κατάσταση, και θα νομίζει ότι: «Είναι διότι έχω πέσει κάτω; Πώς και τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά;» Δεν είναι ότι έχετε πέσει κάτω. Είναι ότι το μέρος σας που έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια έχει διαχωριστεί, και αυτό που έχει απομείνει είναι το μέρος που δεν έχει τελειώσει ακόμα την καλλιέργεια και που θα πρέπει να συνεχίσει να καλλιεργείται. Έτσι θα είστε ευαίσθητοι από καιρό σε καιρό. Έτσι είναι. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν εξασκείτε Ντάφα.


Ερώτηση: Είναι ότι καθώς καλλιεργείτε κάποιος σε υψηλότερα επίπεδα, κοιμάται λιγότερο;


Δάσκαλος: Δεν είναι έτσι. Αυτό σχετίζεται με τις αλλαγές και την ανύψωση των σωματιδίων των εγγενών στις σκέψεις σας. Αλλά αυτό συμβαίνει περιοδικά. Το θέμα για το οποίο μόλις μίλησα επίσης περιλαμβάνει αυτόν τον παράγοντα. Στην επιφάνεια θα επιστρέψετε στην κανονική κατάσταση όταν το καλό-καλλιεργημένο μέρος σας χωριστεί από εσάς. Αυτό θα βιώσετε σε όλη τη διαδρομή μέχρι να Ολοκληρωθείτε. Όλα αυτά σας επιτρέπουν να ζείτε σαν κανονικοί άνθρωποι. Ωστόσο η ανθρώπινη πλευρά σας θα γίνεται όλο και πιο αδύναμη. Και αν εσείς διατηρείτε υψηλά πρότυπα, ίσως θα συμπεριφέρεστε ανάμεσα στους συνηθισμένους ανθρώπους όλο και καλύτερα. Έτσι είναι.


Ερώτηση: Ο χρόνος πιέζει, αλλά ακόμα δεν μπορώ να καθίσω σε ολόκληρο λωτού. Πώς μπορώ να τα πάω καλύτερα;


Δάσκαλος: Μην ανησυχείτε. Κανείς δεν λέει ότι ο χρόνος δεν είναι επαρκής. Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Ζητώ να βιαστείτε στην καλλιέργεια, και θα πρέπει να επικεντρώνεστε μόνο στην εξάσκηση. Αλλά παρόλα αυτά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι χρειάζεται να έχετε αυστηρές απαιτήσεις για τον εαυτό σας – αυτό θέλω να πω. Τέλος πάντων, αυτοί που δεν μπορούν καθόλου να διπλώσουν τα πόδια τους στη θέση του λωτού είναι πάρα πολύ σπάνιοι. Υπάρχουν μερικοί των οποίων οι ψυχές (γιουάνσεν) στους ουρανούς δεν παίρνουν την εμφάνιση ενός ανθρώπινου όντος αλλά αυτή άλλων θεών που δεν διπλώνουν τα πόδια τους στη στάση του λωτού. Ίσως αυτός ο παράγοντας εμπλέκεται. Αλλά εφόσον έχετε ένα ανθρώπινο σώμα, ένα σαρκικό σώμα σήμερα, πιστεύω ότι όλοι μπορείτε να διπλώσετε τα πόδια σας στη θέση του λωτού, εκτός από τους εξαιρετικά μοναδικούς. Θα το θέσω με έναν ανάλαφρο τρόπο. Από αυτούς που κάθονται εδώ, πολλά άτομα πραγματικά έχουν καλλιεργηθεί πολύ καλά. Εκείνες οι Μποντισάτβες στους ουρανούς καλύπτουν το στόμα τους και γελούν για όσους από εσάς δεν μπορείτε να βάλετε τα πόδια σας επάνω, λέγοντας «Κοιτάξτε αυτούς τους καλλιεργητές που ακόμη δεν μπορούν να βάλουν τα πόδια τους επάνω.»


Ερώτηση: Θα μπορούσε ο Δάσκαλος παρακαλώ να μιλήσει για την έννοια των προσκολλήσεων;


Δάσκαλος: Ποιος είναι ο λόγος που οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν την αλήθεια του σύμπαντος; Γιατί αυτή η διάσταση είναι απατηλή; Επιτρέψτε μου να πω σε όλους: Μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων, αυτά που βλέπετε και αυτά με τα οποία έρχεστε σε επαφή μέσα στην διάσταση της συνηθισμένης ανθρώπινης κοινωνίας, σε συνδυασμό με τη γνώση που έχετε μάθει μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων, όλα αυτά σας περικλείουν και σας περιορίζουν. Όταν η γνώση σας αυτής της διάστασης συσσωρεύεται, όταν η κατανόησή σας των πάντων σε αυτή τη διάσταση γίνεται όλο και πιο σαφής, και όταν φαινομενικά γίνεστε όλο και περισσότερο γνώστες, στην πραγματικότητα κλείνετε τον εαυτό σας όλο και περισσότερο. Αυτό που θεωρείτε αλήθεια σε αυτή τη διάσταση των συνηθισμένων ανθρώπων θα μπορούσε κάλλιστα να είναι, στην πραγματικότητα, λάθος ή το αντίθετο. Έτσι, δεν θα δείτε την αλήθεια του σύμπαντος, αν δεν εγκαταλείψετε αυτές τις κατανοήσεις από την κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων. Ειδικά αυτά τα πράγματα που εμείς ως ανθρώπινα όντα δεν μπορούμε να παρατήσουμε για λόγους επιβίωσης, για να προστατευτούμε ή για να επωφεληθούμε περισσότερο, όλα αυτά τα αποκαλώ προσκολλήσεις. Αυτές οι προσκολλήσεις είναι ακριβώς όπως ένα μεγάλο, ανθεκτικό λουκέτο που σας κλειδώνει μέσα. Θα πρέπει να ανοίξετε κάθε λουκέτο, καθώς προοδεύετε στο μονοπάτι σας. Αν δεν το κάνετε, θα σας κλειδώσουν μέσα και θα σας εξαπατήσουν, και δεν θα δείτε την αλήθεια. Και, αν δεν μπορέσετε να ανοίξετε αυτές τις κλειδαριές ενώ είστε στο μονοπάτι που σας επιστρέφει στην αρχή και τον αληθινό εαυτό σας, δεν θα είστε σε θέση να συνεχίσετε προς τα εμπρός. Αυτό είναι το τι είναι ένα τεστ. Τα πάντα στα οποία είστε προσκολλημένοι είναι εμπόδιό σας. Αυτές οι δοκιμασίες που θα συναντήσετε στην καλλιέργεια είναι στην πραγματικότητα δικές σας δυσκολίες. Ο λόγος που τις χρησιμοποιώ είναι για να ανοίξω τις κλειδαριές των προσκολλήσεών σας, ώστε να μπορέσετε να δείτε την αλήθεια, και να έχετε το μυαλό σας να ανυψωθεί.


Ερώτηση: Πώς θα πρέπει να καταλάβουμε την εξάλειψη όλων των προσκολλήσεων;


Δάσκαλος: Σημαίνει την εγκατάλειψη των προσκολλήσεων που δεν μπορούν να απελευθερωθούν στη συνηθισμένη ανθρώπινη διάσταση, διότι ο τρόπος που καλλιεργείστε σήμερα είναι διαφορετικός από όλους τους προηγούμενους τρόπους. Ήξερα ότι πάρα πολλοί άνθρωποι θα έρχονταν να μάθουν, και ένα κοινωνικό φαινόμενο θα προέκυπτε. Ακόμα περισσότεροι άνθρωποι θα το μάθουν στο μέλλον. Τότε, αυτό το κοινωνικό φαινόμενο που θα εμφανιστεί – οι μάζες που θα καλλιεργούνται – θα έχουν μεγάλη επιρροή στην κοινωνία. Αν όλοι ήταν να καλλιεργηθούν με τις ικανότητές τους ξεκλείδωτες και όλοι τριγύριζαν κάνοντας υπερφυσικά πράγματα, ολόκληρο το πρόσωπο της κοινωνίας θα άλλαζε. Και τότε, αντί να μοιάζει με ανθρώπινη κοινωνία θα έμοιαζε με μία από θεότητες. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Επειδή η ανθρώπινη κοινωνία είναι ακριβώς όπως είναι, εκμεταλλευόμαστε αυτό το περιβάλλον και καλλιεργούμαστε σε αυτό. Όχι μόνο δεν ενοχλούμε αυτό το περιβάλλον, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να συμμορφωνόμαστε σε αυτό καθώς καλλιεργούμαστε. Κι αυτό διότι δεν θα είχατε τρόπο να καλλιεργηθείτε αν δεν συμμορφωνόσασταν σε αυτό το περιβάλλον. Η προσέγγιση που έχουμε υιοθετήσει σήμερα είναι έτσι. Τώρα υπάρχουν πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι που εξασκούν τον Ντάφα. Δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αν όλοι άφηναν τα σπίτια τους για να γίνουν Χριστιανοί ή Βουδιστές μοναχοί. Θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι στο μέλλον. Τι θα συνέβαινε σε αυτή την κοινωνία; Ποιος θα σας τάιζε εάν ο καθένας ερχόταν να καλλιεργηθεί; Δεν θα λειτουργούσε. Γι’ αυτό και θα πρέπει να συμμορφωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο με την κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων. Χρησιμοποιούμε αυτό το είδος μορφής της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων για να καλλιεργηθούμε, γι’ αυτό πρέπει να συμμορφωθούμε.


Θα πρέπει όλοι να έχετε μια δουλειά, ένα περιβάλλον, ακόμα και μια οικογένεια, και πολλούς συγγενείς στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων. Κάθε πτυχή από αυτά τα πράγματα είναι μια αντανάκλαση της ικανότητάς μας να συμμορφωνόμαστε με τις συμβάσεις της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων. Ταυτόχρονα, δημιουργούν καλές ευκαιρίες για εμάς να καλλιεργηθούμε και να μας παρέχουν ένα περιβάλλον για καλλιέργεια, διότι καλλιεργείστε ανάμεσα στους συνηθισμένους ανθρώπους. Τότε, εφόσον καλλιεργείστε μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων, ανταποκρινόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο με τον τρόπο της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων σε ό, τι αφορά τον χειρισμό των υλικών πραγμάτων ή τα υλικών αγαθών. Αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε: Δεν είστε το ίδιο με τους άλλους ανθρώπους. Επειδή είστε καλλιεργητές οι καρδιές και τα μυαλά σας δεν είναι προσκολλημένα σε αυτά τα πράγματα. Μπορείτε να έχετε πολλά χρήματα, μια οικογένεια, ιδιοκτησία – μπορείτε να έχετε πολλά πράγματα. Αλλά θα πρέπει να εγκαταλείψετε την προσκόλληση σε αυτά. Αυτός είναι ο τρόπος καλλιέργειάς σας.


Η συνολική εγκατάλειψη που συζητάμε εδώ δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τα υλικά πράγματα για να μετρήσει ως εγκατάλειψη. Αντίθετα, εάν εγκαταλείψετε κάθε υλικό πράγμα, αλλά στην καρδιά και στο μυαλό σας δεν τα έχετε αφήσει, αν δεν είστε πρόθυμοι να ξεκόψετε από αυτά, αν δεν είστε σε θέση να τα αφήσετε, ή αν ακόμα τα σκεφτόσαστε συχνά και τα αφήνετε να επηρεάζουν την καλλιέργειά σας μερικές φορές, τότε θα έλεγα ότι αυτό δεν είναι εγκατάλειψη, αλλά εξαναγκασμός να εγκαταλείψετε. Έτσι, επιφανειακά παίρνοντας τα υλικά πράγματα ελαφριά είναι μια τυπικότητα. Όπως το βλέπω εγώ, ο πραγματικός λόγος που μπορεί κάποιος να ανέβει με τον τρόπο της καλλιέργειας είναι επειδή η ανθρώπινη καρδιά και το μυαλό έχει υποβληθεί σε αλλαγή. Μόνο όταν η καρδιά και η σφαίρα σκέψης ενός ατόμου έχουν φθάσει το πρότυπο έχει πραγματικά ανεβεί στην καλλιέργεια. Παίρνουμε τα υλικά πράγματα πολύ ελαφρά. Δεν έχει σημασία αν τα έχετε ή όχι. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι το αν μπορείτε να αφήσετε την προσκόλληση και το αν μπορείτε να ανυψωθείτε – αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επιπλέον, ολόκληρη η μορφή καλλιέργειάς μας είναι κανονισμένη για καλλιέργεια ανάμεσα στους συνηθισμένους ανθρώπους, και αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να προοδεύσετε με επιμέλεια, ενώ δεν έχετε το γκονγκ σας να οπισθοδρομεί. Όλες οι ρυθμίσεις, από κάθε άποψη, συμμορφώνονται στην παρούσα μορφή της καλλιέργειας που έχουμε σήμερα. Έτσι, όταν άρχισα να διδάσκω τον Φα πριν χρόνια, οι θεοί έλεγαν ότι πρόκειται για έναν «Φα Υψηλής Αρετής.» Θεώρησαν ότι αυτό είναι πολύ καλό.


Ερώτηση: Θα πρέπει οι μέθοδοι διάδοσης του Ντάφα να ρυθμιστούν για να ταιριάξει τους Ευρωπαίους;


Δάσκαλος: Είναι πολύ καλό για έναν καλλιεργητή που έχει λάβει τον Φα να έχει αυτή τη φιλοδοξία και να σκέφτεται για το πώς να το εξαπλώσει και να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να το μάθουν. Ανεξάρτητα από το αν είναι στην Ευρώπη ή στην Ανατολή, όπως και να το διαδώσετε, θα είναι δύσκολο για όσους δεν είναι προκαθορισμένοι να έρθουν να τον μάθουν. Ποιοι άνθρωποι είναι «προκαθορισμένοι»; Συζήτησα για τον προκαθορισμό πριν. Τότε πώς μπορούμε να βρούμε αυτούς που είναι προκαθορισμένοι; Ας υποθέσουμε ότι βάζετε μια αγγελία στην εφημερίδα, ψάχνοντας: «Ποιος είναι προκαθορισμένος;» Αυτό δεν θα λειτουργούσε. Αλλά υπάρχει ένα σημείο στο οποίο ο καθένας πρέπει να είναι σαφής. Πιθανόν ο καθένας από τους μαθητές μας να γνωρίζει εσωτερικά ότι υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που θα νιώσουν αμέσως έκπληξη ή ενθουσιασμό όταν αναφέρετε τις λέξεις «Φάλουν Γκονγκ» ή «Τζούαν Φάλουν,» και αυτοί οι άνθρωποι αμέσως θέλουν να το μάθουν. Είναι πολύ πιθανό αυτοί να είναι προκαθορισμένοι. Οι καρδιές μερικών ανθρώπων δεν συγκινούνται ανεξάρτητα από το πως τους μιλήσετε, και υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι δεν είναι προκαθορισμένοι.


Έτσι, όσον αφορά το πώς να το διαδώσετε και τις μεθόδους διάδοσής του, στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος είναι για τους μαθητές μας να κάνουν τις ασκήσεις σε δημόσιους χώρους, έτσι ώστε εκείνοι που είναι προκαθορισμένοι να τους βρουν. Ένας άλλος είναι να έχουμε τα βιβλία του Ντάφα μας διαθέσιμα στα βιβλιοπωλεία των διαφόρων εθνοτήτων και χωρών. Έχω αμέτρητα Σώματα του Νόμου που μπορούν αμέσως να δουν ποιος είναι προκαθορισμένος και ποιος είναι να λάβει τον Φα. Αν έχουμε τα βιβλία στα βιβλιοπωλεία και οι μαθητές μας κάνουν τις ασκήσεις στα πάρκα, τα Σώματα του Νόμου μπορούν να βρουν τους προκαθορισμένους αυτούς και να τους φέρουν να ψάξουν για αυτόν τον Φα. Ορισμένα εμπόδια θα προκύψουν αν δεν έχουμε αυτό το είδος περιβάλλοντος. Αλλά όποια μέθοδος και αν χρησιμοποιηθεί, ένα άτομο προκαθορισμένο θα βρεί το βιβλίο και θα το νομίσει καλό όταν το διαβάσει. Επειδή αυτός είναι προκαθορισμένος σίγουρα θα σκεφτεί ότι είναι καλό και θα το αναζητήσει, και, εφόσον υπάρχουν και εκείνοι από εμάς να κάνουν τις ασκήσεις στα πάρκα, θα μας βρεί αμέσως. Από τη στιγμή που ξεκίνησα να διδάσκω τον Φα πολλοί άνθρωποι τον έλαβαν με αυτόν τον τρόπο. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που άκουσαν για αυτό από μαθητές μας. Σκέφτηκαν ότι ήταν πολύ καλό και είπαν στα μέλη της οικογένειάς τους να έρθουν να τον μάθουν. Αν είχαν την αίσθηση ότι δεν ήταν καλό, σίγουρα δεν θα έλεγαν στην οικογένειά τους να έρθουν και να εξαπατηθούν. Ήταν ακριβώς επειδή αισθάνθηκαν ότι ήταν καλό που είπαν στα μέλη της οικογένειάς τους να έρθουν να μάθουν. Τότε, η οικογένειά τους θεώρησε ότι ήταν καλό, και είπαν και σε άλλους φίλους και συγγενείς να έρθουν να μάθουν. Οι άνθρωποι επηρεάζονται έντονα όταν οι ίδιοι οι μαθητές μας μιλούν για τις προσωπικές τους εμπειρίες και το πώς αισθάνονται. Δεν θα έλεγαν ψέματα στα μέλη της οικογένειάς τους, ούτε θα έλεγαν ψέματα στους φίλους τους. Έτσι, οι φίλοι τους το πιστεύουν. Και αν το πιστεύουν τότε, θα έρθουν να το μάθουν κι αυτοί, και θα έχουν τις δικές τους εμπειρίες. Έτσι είναι το πώς διαδίδεται ο Ντάφα.


Αλλά όπως και να έχει, υπάρχει ένας μικρός αριθμός ανθρώπων που έλαβαν τον Φα βλέποντας άρθρα που οι μαθητές μας έβαλαν σε εφημερίδες ή περιοδικά. Είπα χθες ότι δεν έχω αντίρρηση στην απόκτηση του Φα με αυτόν τον τρόπο. Αλλά τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν με αυτό το σενάριο; Είναι ότι δεν είναι μόνο το υψηλότερο είδος των ανθρώπων που θα έρθουν, αλλά και το χαμηλότερο επίσης. Έτσι, οι άνθρωποι που έρχονται θα έχουν διαφορετικούς στόχους και πολλές διαφορετικές καταστάσεις πνεύματος, και γι’ αυτό μερικοί άνθρωποι εξασκούν για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά φεύγουν. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι μεταξύ του χαμηλοτέρου τύπου ανθρώπων. Ίσως δεν θέλουν να τον λάβουν, ή δεν είναι γραπτό να τον λάβουν. Είναι συχνά έτσι. Και είναι ένα καλό πράγμα για τους μαθητές να γράφουν οι ίδιοι άρθρα ή να στέλνουν πληροφορίες σε εφημερίδες. Δεν έχω αντίρρηση σε αυτό, επειδή σε τελική ανάλυση, βοηθά τους προκαθορισμένους ανθρώπους να έρθουν – ανώτεροι άνθρωποι θα δουν την εφημερίδα και θα έρθουν. Γι’ αυτό μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Όμως, υπάρχουν μόνο δύο κύριοι τρόποι μεθόδων: Ο ένας είναι ότι έχουμε τα βιβλία στα βιβλιοπωλεία και ότι έχουμε τοποθεσίες εξάσκησης, έτσι ώστε τα Σώματα του Νόμου να μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους για να τα βρουν. Ο άλλος είναι τα συνέδρια του Φα και οι μαθητές μας που μοιράζονται τις εμπειρίες τους με την οικογένεια. Είναι κυρίως με αυτές τις δύο μεθόδους που οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται, και η ποιότητά τους είναι υψηλή. Όσον αφορά την υιοθέτηση άλλων μεθόδων, είτε είναι Ανατολικές είτε Δυτικές, πιστεύω ότι αυτές εξακολουθούν να είναι οι δύο κύριες μέθοδοι. Άνθρωποι σε πολλές περιοχές κατά το αρχικό στάδιο, δεν έχουν ακόμη την κατανόηση του Φάλουν Γκονγκ, έτσι μπορούμε να το παρουσιάσουμε στους ανθρώπους γράφοντας άρθρα σε εφημερίδες ή περιοδικά κτλ. Φυσικά και αυτό επίσης διαδίδει τον Φα, να είστε σίγουροι.


Ερώτηση: Είμαι Καυκάσιος. Όταν εσείς αντιμετωπίζετε μια δοκιμασία, την περνάτε ή την αφήνετε να περάσει;


Δάσκαλος: «Όταν εσείς ...» Αυτό αναφέρεται σε μένα, έτσι δεν είναι; Υπάρχει κάτι που θα ήθελα να πω σε όλους σας. Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσω κάτι για όλους.


Μπορώ να σας πω ότι σήμερα, ανεξάρτητα από το πόσοι πολλοί άνθρωποι εξασκούν τον Ντάφα ή πόσους μαθητές ή σπουδαστές έχω, είστε όλοι καλλιεργητές. Κανείς δεν αποτελεί εξαίρεση. Έτσι όλοι καλλιεργείστε. Είτε καλλιεργείστε καλά ή φτωχά, είτε επιμελώς ή όχι, είτε το επίπεδό σας είναι υψηλό ή όχι, όλοι θα πρέπει να κρατήσετε τον εαυτό σας σε αυστηρές απαιτήσεις καθώς καλλιεργείστε και να συμπεριφέρεστε ως καλλιεργητές. Εγώ, όμως, δεν είμαι εδώ για να καλλιεργηθώ. Θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι με αυτή τη διάκριση. Δεν έχω δικές μου δοκιμασίες, ούτε έχω παράγοντες καλλιέργειας όπως εσείς. Υπάρχει ένα σημείο που θέλω να τονίσω: Σας παίρνω ως μαθητές μου, έτσι σας προσφέρω σωτηρία, σας σώζω και σας μεταμορφώνω. Έτσι, από αυτό μπορείτε να διακρίνετε ότι είμαι διαφορετικός από εσάς. Θα πρέπει να βλέπετε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως καλλιέργεια, διότι είναι σίγουρα καλλιέργεια. Αλλά αν παρουσιαστεί πρόβλημα για μένα, αυτό είναι μια διαταραχή και βλάπτει τον Φα. Γιατί θα πρέπει να εξεταστεί με αυτόν τον τρόπο; Αυτός ο Κόσμος είναι αρχέγονος. Ο σκοπός μου που το κάνω αυτό είναι η Επανόρθωση του Φα. Όλα τα όντα του Κόσμου έχουν απομακρυνθεί από τον Φα, έτσι πρέπει να επανορθωθούν με τον Φα. Αυτό που συχνά σας λέω είναι ότι αυτό είναι κάτι που κάποιος δεν συναντά ακόμη και σε χιλιάδες χρόνια. Για να διδαχτεί ο Ντάφα όλου το Κόσμου στον ανθρώπινο κόσμο, ένας Φα που ακόμα και οι θεοί δεν γνώριζαν πριν, αυτό είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ σε όλη την δημιουργία.


Οι ζωές έχουν γίνει όλο και πιο ακάθαρτες στις ατελείωτες ιστορικές εποχές, και τα πάντα παρεκκλίνουν. Αν συνεχίσει έτσι για πολύ, ακόμη και η πιο θεμελιώδης βάση του Τζεν, Σαν, Ρεν θα αποκλίνει. Αυτό είναι απίστευτα φρικτό. Αλλά εκτιμώ τις ζωές στο Κόσμο. Θέλω να διατηρήσω τις αρχικές ζωές όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποτρέψω τη διαδικασία της εξάλειψης. Η επιθυμία αυτή προέκυψε, και έτσι ήρθα. (Χειροκροτήματα) Εφόσον έχω έρθει εδώ, έχω έρθει με τέτοιο τρόπο ώστε φέρνω μαζί μου όλα αυτά που είναι πιο πρωτότυπα, τα πιο θαυμάσια, και από το ξεκίνημα του χρόνου – τα οποία είναι πιο τέλεια. Γνωρίζετε ότι το Φάλουν περιστρέφεται. Το Φάλουν που βλέπετε είναι μόνο μια επιφανειακή μορφή του Φάλουν. Έχει επίσης μια πλευρά του Φα που δεν μπορείτε να δείτε. Συνεχώς περιστρέφεται και διαθέτει έναν αυτόματο μηχανισμό επιδιόρθωσης, επιστρέφοντας τα πάντα στη πιο αρχική και βέλτιστη κατάσταση. Από το μικροσκοπικό επίπεδο έως την επιφάνεια, όλη η ύλη και όλες οι ζωές είναι έτσι, με τα πάντα να περιστρέφονται και να κινούνται. Έχω δημιουργήσει και αποκαταστήσει όλα αυτά. Επιπλέον, συνεχώς τελειοποιεί και εναρμονίζει. Δεν υπάρχει θέμα καλλιέργειας για μένα. Κάνοντας αυτό το εγχείρημα, αυτό που πρέπει να επιλύσω είναι η παρεμποδιστική επίδραση των δυνάμεων του κακού που σχηματίστηκε αφότου οι ζωές του σύμπαντος έγιναν ακάθαρτες. Παράλληλα, υπάρχει το εμπόδιο για μένα από το κάρμα που δημιουργήθηκε από όλα τα όντα στην ανθρώπινη κοινωνία. Συχνά λέω ότι γνωρίζω γιατί ο Ιησούς σταυρώθηκε από τους ανθρώπους, γιατί ο Σακιαμούνι έπρεπε να υποστεί Νιρβάνα, και γιατί ο Λάο Τζι έφυγε βιαστικά, αφήνοντας πίσω του ένα βιβλίο πέντε χιλιάδων λέξεων. Πείτε ότι ένα άτομο ήρθε στον κόσμο και έχει μετενσαρκωθεί ζωή μετά τη ζωή. Δεν έχετε ιδέα πόσες φορές και πόσες ζωές έχετε περάσει. Όμως, σε κάθε ζωή έχετε συσσωρεύσει πολλά χρέη προς άλλους και έχετε κάνει πολλά λάθη. Μερικοί άνθρωποι ήρθαν από διάφορα επίπεδα και έχουν μετενσαρκωθεί σε αυτή τη γη. Έκαναν λάθος πράγματα καθώς κατέβαιναν βήμα προς βήμα, που σημαίνει πως έχουν περάσει χρόνο σε ορισμένες υψηλού επιπέδου διαστάσεις. Γιατί δεν μπορούσαν να παραμείνουν σε εκείνες τις διαστάσεις; Είναι διότι εκεί πέρα έκαναν και πάλι άσχημα πράγματα και κατέβηκαν περαιτέρω. Έκαναν κακά πράγματα και πάλι και κατέβηκαν ακόμα περισσότερο. Έτσι, τα χρέη τα συσσωρευμένα από τα λάθη στους ουρανούς ήταν οφειλόμενα στους θεούς.


Οι θεοί στους ουρανούς δεν θα επιτρέψουν ένα ανθρώπινο ον να επιστρέψει στους ουρανούς! Χωρίς έναν Δάσκαλο να σας διδάξει, χωρίς έναν δάσκαλο να σας φροντίζει, δεν θα μπορούσατε να επιστρέψετε ποτέ όσο μεγάλες και αν ήταν οι ικανότητές σας. Με το που έρθετε στη γη είναι για πάντα αδύνατο να επιστρέψετε αν δεν σας φροντίσει ένας δάσκαλος που πραγματικά σώζει ανθρώπους. Κι αυτό διότι ακόμα κι αν θα μπορούσατε πραγματικά να πληρώσετε για το κάρμα του ανθρώπινου κόσμου, δεν θα μπορούσατε να πληρώσετε για αυτό που οφείλεται στους ουρανούς. Ο Ιησούς ήθελε να σώσει τους ανθρώπους και είχε μεγάλο έλεος, έτσι τα αγνόησε όλα αυτά. Στη συνέχεια έπρεπε να λύσει αυτούς τους δύσκολο-να-λυθούν καρμικούς κόμπους που ήταν δεμένοι πάνω στους ανθρώπους. Ωστόσο, σε αυτό το σύμπαν υπάρχει ένας νόμος που αναφέρει: «Εκείνοι που δεν χάνουν, δεν αποκτούν. Για να αποκτήσετε, θα πρέπει να χάσετε. Αυτό που χρωστάτε πρέπει να ξεπληρωθεί.» Αυτό είναι απόλυτο, είναι ένας απόλυτος και αιώνιος νόμος. Κατά συνέπεια, αν απελευθερώσετε ένα άτομο από αυτό, ποιος θα πληρώσει για τα χρέη του; Έτσι οι λογαριασμοί αυτοί ή όλα αυτά τα χρέη φυσιολογικά έπεσαν στον Ιησού. «Εσύ τα έλυσες για αυτούς, τότε θα πληρώσεις εσύ για αυτό εξ ονόματός τους.» Όλοι οι κόμποι που δεν μπορούσαν να λυθούν, όλα όσα οφείλονταν, και τα πράγματα που αυτοί οι άνθρωποι που σώζονταν απλά δεν είχαν τη δυνατότητα να απελευθερωθούν από αυτά, όλα αυτά προσδέθηκαν στον Ιησού εφόσον ήταν στη γη. Υπήρχαν καρμικά χρέη από όλα τα διαφορετικά επίπεδα. Δηλαδή, δεν ήταν μόνο από εδώ, μεταξύ των ανθρώπων. Σε τί βαθμό έφτασε τελικά; Όσο περισσότερο ανθρώπους έσωζε, τόσο περισσότερους κόμπους κουβαλούσε. Δεν είχε απλά κανέναν τρόπο να απελευθερώσει τον εαυτό του, ούτε είχε την ενέργεια να κάνει αυτά τα πράγματα. Οι κόμποι δεν μπορούσαν να λυθούν. Έτσι, στο τέλος, ο Ιησούς έσωσε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά το δικό του ανθρώπινο σώμα δεν μπορούσε να απελευθερωθεί. Και τελικά ο Ιησούς δεν είχε άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει αυτό το σώμα για να πληρώσει τα καρμικά χρέη για αυτούς. Το κάρμα πολλών ζωών, καθώς και μεγάλο μίσος όλα προσγειώθηκαν πάνω στον Ιησού. «Εντάξει, θα τα πληρώσω για όλους τους πιστούς.» Σταυρώθηκε και πέθανε ένα μαρτυρικό θάνατο. Όλοι οι κόμποι ήταν συνδεδεμένοι στο σαρκικό σώμα του, και με το θάνατο του σαρκικού σώματός του απελευθερώθηκαν. Ο Ιησούς ελευθερώθηκε τη στιγμή που το σώμα αποβλήθηκε. Γι’ αυτό ο Ιησούς έπρεπε να σταυρωθεί, και γι’ αυτό οι άνθρωποι λένε ότι ο Ιησούς υπέφερε για τους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος.


Όλοι έχετε δει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν έρθει να μάθουν αυτόν τον Φα. Στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότεροι. Ξέρετε, για εσάς για να καλλιεργηθείτε, αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν από τον δάσκαλο. Αλλά είμαι διαφορετικός από αυτούς, είτε είναι ο Ιησούς είτε ο Σακιαμούνι, είναι σε τελική ανάλυση, φωτισμένα όντα σε μικρή κλίμακα. Εγώ δεν είμαι μέσα στον Κόσμο, γι’ αυτό μπορώ να επιλύσω τα προβλήματα των ζωών στα διαφορετικά επίπεδα και στα διαφορετικά Κοσμικά σώματα του Κόσμου. Είπα ότι η διάσωση των ανθρώπινων όντων δεν είναι ο πραγματικός στόχος μου, αλλά είναι και αυτοί ένα επίπεδο όντων που συμπεριλαμβάνεται – είναι και αυτοί ένα επίπεδο ζωής που θέλω να σώσω. Στην πραγματικότητα, εγώ ο ίδιος δεν έχω καθόλου δοκιμασίες, δεν καλλιεργούμαι. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω σπάνια εκδηλώνονται εδώ στη συνήθη ανθρώπινη πλευρά, αλλά υπάρχουν και εκείνα που εκδηλώνονται εδώ, και τα περισσότερα από αυτά δεν είναι γνωστά σε σας. Ο λόγος που μπορώ να απελευθερωθώ από αυτό το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαι μέσα σε αυτό. Δεν θα είμαι σαν αυτούς, ανίκανος να ξελύσω τον εαυτό μου. Μπορώ να ξελύσω τον εαυτό μου, αλλά η δυσκολία είναι εξαιρετικά μεγάλη, είναι κάτι που κανείς από εσάς όντα δεν μπορεί να φανταστεί. Μπορώ να εγκαταλείψω στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα πάντα από εμένα, και γι’ αυτό το λόγο μπορώ να τα επιλύσω όλα αυτά. (Χειροκροτήματα)


Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μου να τονίσω κάτι ακόμη σχετικά με την ερώτηση που μόλις τέθηκε. Υπάρχουν συχνά κάποιοι μαθητές που με συνοδεύουν, είναι στο πλευρό μου, και σε κάθε περιοχή υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι επικεφαλής – συντονιστές κέντρων ή άλλοι επικεφαλής. Θα πρέπει να καταλάβετε κάτι: Τα πάντα που συναντάτε έχουν να κάνουν με το πώς αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες. Ωστόσο, δεν μπορείτε να αντιπροσωπεύσετε τον Δάσκαλο. Όταν πρόκειται για οποιοδήποτε θέμα στο οποίο ξέρετε ότι έχω συμμετάσχει, θα πρέπει να εξετάσετε το θέμα από την πλευρά μου. Αυτό είναι κάτι που έχετε παραμελήσει παλιότερα. Προβλήματα δημιουργημένα για μένα είναι ζημιά που κατευθύνεται σε αυτόν τον Φα. Έτσι είναι εντελώς διαφορετικό από τις δυσκολίες που περνάτε εσείς. Σίγουρα δεν είναι ότι ο δάσκαλός σας καλλιεργείται ή ότι ο δάσκαλός σας περνάει δοκιμές. Είναι πραγματικά ζημιά που κατευθύνεται στον Φα και στον Κόσμο, έτσι δεν μπορούν να εξισωθούν. Να είστε ξεκάθαροι πάνω σε αυτό. Όταν χειρίζομαι προβλήματα, τα αντιμετωπίζω ως πραγματικούς δαίμονες, αλλά εσείς δεν μπορείτε! Τα πάντα που αντιμετωπίζετε εσείς σχετίζονται άμεσα με την καλλιέργειά σας. Έτσι, θα πρέπει πάντα να το αντιμετωπίζετε ως καλλιέργεια και να βρίσκετε τις αιτίες μέσα στον εαυτό σας. Αυτά είναι εντελώς διαφορετικά.


Ερώτηση: Φαίνεται πολύ δύσκολο για τους Ευρωπαίους να εισέλθουν σε κατάσταση ηρεμίας. Γιατί;


Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο και για τους Ασιάτες και τους Ευρωπαίους. Ένα άτομο που μπορεί να φθάσει στην αληθινή ηρεμία ενώ καλλιεργείται στην συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία είναι πραγματικά σε υψηλό επίπεδο. Επειδή έχετε μια εργασία στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων και πρέπει να ασχολείστε με τις συνηθισμένες ανθρώπινες υποθέσεις κάθε είδους, έτσι όπως κάθεστε εκεί, δεν θέλετε να σκέφτεστε τίποτα, αλλά αυτά τα πράγματα θα επηρεάσουν το μυαλό σας στο σημείο που τα σκέφτεστε άθελά σας. Γι’ αυτό και δεν μπορείτε να ηρεμήσετε. Στην καλλιέργεια βελτιώνουμε τους εαυτούς μας συνεχώς και εγκαταλείπουμε προσκολλήσεις. Καθώς οι προσκολλήσεις σας γίνονται όλο και λιγότερες, θα διαπιστώσετε ότι με φυσικό τρόπο γίνεστε όλο και πιο γαλήνιοι, όλο και περισσότερο γαλήνιοι. Αυτό αντανακλά το επίπεδό σας. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένετε ότι θα φτάσετε την ηρεμία από την αρχή. Καμία μέθοδος δεν μπορεί να το επιτύχει αυτό, εκτός από περιπτώσεις όπου υπάρχουν εξαιρετικά ειδικές συνθήκες. Οι ανθρώπινες πλευρές αυτών των ατόμων είναι πολύ αδύναμες και η άλλη πλευρά είναι πολύ ισχυρή. Είναι σε μια κατάσταση που είναι εν μέρει φωτισμένοι και εν μέρει δεν είναι. Αυτοί είναι εξαιρετικά ιδιαίτεροι άνθρωποι που μπορούν να πετύχουν έναν ορισμένο βαθμό ηρεμίας, και αυτό οφείλεται κυρίως στην θεϊκή πλευρά τους που λειτουργεί, όχι την ανθρώπινη πλευρά τους. Εκτός από περιπτώσεις όπως αυτές, οι άλλοι δεν μπορούν, ενδεχομένως, από την πρώτη ημέρα να φτάσουν στο σημείο όπου μπορούν να ηρεμήσουν. Έτσι, δεν υπάρχει καμία διαφορά για διαφορετικές φυλές, είναι το ίδιο για Ευρωπαίους και Ασιάτες.


Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να ηρεμήσετε. Εφόσον το σώμα σας είναι άνετο και χαλαρό, όταν κάνετε τις ασκήσεις, απλά προσπαθήστε όσο καλύτερα μπορείτε να συγκρατήσετε τον εαυτό σας από το να σκέφτεστε όλη την ώρα. Αν πραγματικά δεν μπορείτε να σταματήσετε το μυαλό σας από την περιπλάνηση, τότε αφήστε το να είναι, και χειριστείτε αυτές τις αχαλίνωτες σκέψεις ως κάποιον άλλον: «Εμπρός, προχώρα και σκέψου. Εγώ θα σε παρακολουθώ να σκέφτεσαι.» Και αυτό είναι επίσης μια προσέγγιση. Τουλάχιστον μπορείτε να κάνετε σαφή διάκριση ότι δεν είστε εσείς, και αυτό είναι πραγματικά πολύτιμο. Ή, το περιορίζετε και δεν το αφήνετε να σκέφτεται, στην οποία περίπτωση έχετε επιτύχει αυτό που ένας καλλιεργητής είναι σε θέση να κάνει. Αφότου το σώμα χαλαρώσει, ένας εισέρχεται στη βέλτιστη κατάσταση για μετασχηματισμό και βελτίωση. Τι γίνεται όμως αν το μυαλό σας δεν μπορεί να ηρεμήσει και δεν μπορείτε να επιτύχετε την βέλτιστη κατάσταση για μετασχηματισμό και βελτίωση; Ξέρετε, η καλλιέργειά μας ξεκινάει από το μικροσκοπικό επίπεδο, έτσι η μικροσκοπική πλευρά μας είναι ήρεμη. Ξεκινώντας από εκεί, καθώς η πλευρά εκείνη γίνεται όλο και πιο ήρεμη και καλλιεργείται όλο και καλύτερα, αυτό που είναι στην επιφάνεια θα συγκρατηθεί και θα γίνεται όλο και πιο αδύναμο. Η επιφάνεια είναι χειρότερη [από πριν], αλλά είναι ασθενέστερη. Αυτή είναι η σχέση. Πολλοί από εσάς έχετε καλλιεργηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και διαπιστώνετε ότι ακόμα υπάρχουν κακές σκέψεις στο μυαλό σας. Μπορείτε να τις καταστείλετε αν θέλετε. Κι αυτό διότι αν και γίνονται όλο και χειρότερες, και περισσότερες από αυτές εμφανίζονται, γίνονται όλο και πιο αδύναμες διότι δεν έχουν πλέον ρίζες.


Ερώτηση: Πώς μπορούμε εμείς οι Δυτικοί ασκούμενοι να καταλάβουμε τι είναι σωστό, και πώς θα πρέπει να διάγουμε τις ζωές μας; Θα πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να συμβούν φυσικά;


Δάσκαλος: Θα σας πω τι πιστεύω. Υπό διαφορετικές συνθήκες έχω μιλήσει για το να αφήσετε τα πράγματα να συμβούν φυσικά. Δεν σας έχω πει να αφήνετε τα πράγματα να συμβούν φυσικά σε σχέση με τα πάντα. Όταν εργάζεστε σε μια εταιρεία, το αφεντικό σας σάς πληρώνει. Εάν δεν έχετε καθαρό μυαλό με την εργασία σας, αφήνετε τα πράγματα να συμβούν φυσικά, και δεν εργάζεστε σκληρά, τότε πραγματικά δεν αξίζετε την την πληρωμή. Θα πρέπει να είμαστε καλά άτομα όπου και αν βρισκόμαστε. Λέω ότι το «να αφήνουμε τα πράγματα να συμβούν φυσικά» θα πρέπει να εφαρμόζεται ανάλογα με την περίσταση. Στην καλλιέργεια ακολουθούμε τη φυσική πορεία των πραγμάτων, αλλά ακόμη πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να καταστείλουμε την κακή πλευρά του εαυτού μας και χρειάζεται ακόμη να εργαστούμε σκληρά στην καλλιέργεια – αλλιώς δεν αποκαλείται «αφήνουμε τα πράγματα να συμβούν φυσικά.» Αυτό πράγματι είναι το πως όλοι σας καλλιεργείστε. Γνωρίζουμε καλά ότι στην καλλιέργεια είναι να καλλιεργήσουμε ενεργά τους εαυτούς μας, και ότι στην καθημερινή ζωή μας, πρέπει να συμμορφωνόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο με τους τρόπους της κοινωνίας των καθημερινών ανθρώπων. Οπότε πρέπει να διαχωρίσετε την καθημερινή ανθρώπινη εργασία σας από την καλλιέργειά σας – σίγουρα θα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ τους. Η δουλειά είναι δουλειά, και η καλλιέργεια είναι καλλιέργεια. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα: Επειδή είστε καλλιεργητής, τα υψηλά πρότυπα που κρατάτε για τον εαυτό σας θα αντικατοπτριστούν στην εργασία σας, στην κοινωνία, στο σπίτι, καθώς και σε διάφορα κοινωνικά περιβάλλοντα. Με άλλα λόγια, είστε πάντα ένα καλό άτομο όπου κι αν βρίσκεστε, και οι άλλοι θα λένε όλοι ότι είστε ένας καλός άνθρωπος. Έτσι είναι το πώς πάνε μαζί. Η ιδέα του να αφήσετε τα πράγματα να συμβούν φυσικά δεν είναι σαν αυτό που οι άνθρωποι έλεγαν στο παρελθόν, όπου ένα άτομο δεν θα νοιαζόταν πλέον για τίποτα και απλά θα καθόταν εκεί, σαν να είχε αφήσει τον καθημερινό κόσμο. Ένα άτομο που το έκανε αυτό θεωρούταν ότι «αφήνει τα πράγματα να συμβούν φυσικά.» Δεν είναι έτσι – αυτό σίγουρα δεν είναι η ιδέα.


Αν αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα, νομίζω ότι ως καλλιεργητές θα πρέπει πρώτα να εξετάσετε τον εαυτό σας: «Είναι επειδή εγώ ο ίδιος δεν τα πήγα κάπου καλά;» Αν ο καθένας από εσάς τους καλλιεργητές δεν μπορεί να το κάνει αυτό, δεν θα υπάρχει τρόπος να προοδεύσετε. Έτσι, όταν όποιος από εσάς αντιμετωπίζει οποιαδήποτε προβλήματα, θα πρέπει πάντα να εξετάζετε πρώτα τον εαυτό σας: «Είναι ότι έκανα κάτι που δεν ήταν πολύ σωστό;» Συχνά μιλώ για μια αρχή: Τα πάντα στο σύμπαν είναι σε αρμονία. Αν κάνεις κάτι λάθος ο ίδιος, θα δημιουργήσει μια στρέβλωση, μια ασυμφωνία με τους άλλους, και τα πάντα γύρω σας θα φαίνεται να είναι κακοδιάθετα. Και οι διαπροσωπικές σχέσεις θα γίνουν τεταμένες. Σε εκείνο το σημείο, κοιτάξτε μέσα στον εαυτό σας για τους λόγους και διορθώστε το λάθος σας. Θα διαπιστώσετε ότι όλα γίνονται ξανά αρμονικά και όπως πρέπει. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να διαφωνούμε με τους άλλους για πράγματα. Εάν το πρόβλημα πραγματικά πέφτει πένω σας και φαίνεται ότι κάποιος σας αδικεί, νομίζω ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ότι εσείς, ένας καλλιεργητής, το οφείλατε αυτό από προηγούμενη ζωή. Υπομείνετέ το (ρεν) και αφήστε το. Ακόμα και ένα συνηθισμένο άτομο γνωρίζει ότι δύο άνθρωποι θα φύγουν αναστατωμένοι μετά από μια σύγκρουση. Τριβή προκύπτει και οι δύο μπερδεύονται. Όταν η τριβή παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα θα γίνει όλο και πιο δύσκολο να επιλυθεί, και στο τέλος θα γίνουν εχθροί. Αλλά εμείς είμαστε σε θέση να το ανεχτούμε, να το αγνοήσουμε και να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Στην Κίνα υπάρχει μια παροιμία που λέει, «Κάντε ένα βήμα πίσω και θα βρείτε τη θάλασσα απέραντη και τον ουρανό απεριόριστο.» Αν συνεχίσετε να τσιγκλάτε και να σπρώχνετε προς τα εμπρός, θα διαπιστώσετε ότι πραγματικά δεν υπάρχει διέξοδος. Αλλά κάντε ένα βήμα πίσω, αφήστε την προσκόληση να φύγει και αγνοήστε το, και θα διαπιστώσετε ότι πραγματικά η θάλασσα είναι τεράστια και ο ουρανός απέραντος – είναι ένας ολόκληρος νέος κόσμος. Έτσι είναι. Έτσι πρέπει να είναι για έναν καλλιεργητή. Αν λογομαχούμε και μαλώνουμε ακριβώς όπως οι συνηθισμένοι άνθρωποι και έχουμε το μυαλό μας στις συγκρούσεις όπως αυτοί, θα έλεγα ότι τότε είμαστε ακριβώς το ίδιο με τους συνηθισμένους ανθρώπους. Έτσι δεν είναι; Έτσι είναι στην πραγματικότητα.


Ερώτηση: Πώς μπορούμε να ξέρουμε το επίπεδό μας;


Δάσκαλος: Υποκειμενικά μιλώντας, είμαι εξαιρετικά απρόθυμος να σας αφήσω να γνωρίζετε για το επίπεδο σας στην αρχή. Για ένα άτομο να λιώσει σε έναν τέτοιο τεράστιο Φα... Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Είναι σαν ένα ροκανίδι ξύλου ή ένα κομμάτι πριονίδι να πέσει σε έναν υψικάμινο λιωμένου χάλυβα: αμέσως θα χανόταν από τα μάτια σας. Όπως θα λιώνατε μέσα σε έναν τέτοιο τεράστιο Φα, το κάρμα του σώματός σας, το κάρμα σκέψης, και όλων των ειδών τα πράγματα θα έφευγαν στη στιγμή. Εάν ήταν να το κάνουμε εντελώς με αυτόν τον τρόπο, θα ήταν το ίδιο με το να μην είχατε καλλιεργηθεί και αυτό θα ισοδυναμούσε με το να έχω ξαναδημιουργήσει τη ζωή. Δεν θα μετρούσε ως εσείς να έχετε καλλιεργηθεί. Έτσι, δεν μπορούμε να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να σας έχουμε να καλλιεργηθείτε και να αλλάξετε τον εαυτό σας. Αυτός ο Φα είναι τεράστιος. Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας, όσο εσείς παίρνετε τον εαυτό σας να είναι ένας καλλιεργητής, καλλιεργείστε σταθερά και στέρεα, και συνεχίζετε να διαβάζετε το βιβλίο, θα ανεβαίνετε συνέχεια και θα βελτιώνεστε. Προσθέστε σε αυτό τη συμπληρωματική μας μέθοδο – την εκτέλεση των ασκήσεων – και ο ρυθμός βελτίωσής σας είναι πολύ γρήγορος. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να καλλιεργηθείτε.


Αν στην αρχή σας άφηνα να ξέρετε το επίπεδό σας, δεν θα ήσασταν σε θέση να χειριστείτε τον εαυτό σας: «Πω πω! Είμαι εξαιρετικός! Έχω ήδη φτάσει τόσο μακριά στην καλλιέργεια!» Ας υποθέσουμε ότι σας επιτρέψω να δείτε τις πραγματικές αλλαγές που έχουν συμβεί γύρω από το σώμα σας, σκεφτείτε το: Επειδή φέρετε συναισθήματα, επιθυμίες, και όλα τα είδη προσκολλήσεων των συνηθισμένων ανθρώπων, δεν θα παρασυρόταν η καρδιά σας; Δεν μπορώ να σας αφήσω να γνωρίζετε τόσο σύντομα, διότι οι συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις σας είναι ακόμη πολύ ισχυρές. Είναι επειδή θέλω να βεβαιωθώ ότι συνεχώς θα ανυψώνεστε με την υψηλότερη ταχύτητα στην καλλιέργειά σας. Όταν ένα ανώτερο άτομο ακούσει το Τάο, θα επιτύχει την Ολοκλήρωση απλά μέσω της φώτισης. Αυτό είναι το πιο αξιοθαύμαστο. Και είναι ό, τι πιο γρήγορο – είναι πραγματικά ό, τι πιο γρήγορο.


Έχουμε κάποιους μαθητές των οποίων οι καταστάσεις είναι διαφορετικές, έτσι μερικοί άνθρωποι καλλιεργούνται με τις ικανότητές τους ξεκλείδωτες και μερικοί είναι σε μια ημι-κλειδωμένη κατάσταση. Μπορούν να δουν, και ορισμένοι μπορούν ακόμη και να δουν πολύ καθαρά και ξέρουν τα πάντα. Αυτές είναι εξαιρετικές περιπτώσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι καλλιεργούνται με τις ικανότητές τους κλειδωμένες. Απλώς επικεντρωθείτε στην ανάγνωση του βιβλίου και στην καλλιέργεια, και συνεχώς θα βελτιώνετε τον εαυτό σας και συνεχώς θα φωτίζεστε στα μυστικά του ουρανού. Οι νόμοι και οι αρχές του Φα είναι από μόνες τους αρκετές για να σας γεμίσουν με αυτοπεποίθηση. Φυσικά, οι άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία είναι πάρα πολύ βαθιά πλανημένοι από όλα τα είδη των ψευδών, από τις αποκαλούμενες «πραγματικότητες» της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων, και είναι πολύ έντονα προσκολλημένοι. Είναι απλά πάρα πολύ δύσκολο για αυτούς να ξεφύγουν. Συχνά παλεύουν στην επιλογή μεταξύ του Φα και των προσκολλήσεών τους στο προσωπικό συμφέρον. Ένα άτομο θα μπορούσε πιθανότατα να εγκαταλείψει τον Φα από το να εγκαταλείψει τις προσκολλήσεις του. Αυτά τα πράγματα είναι δύσκολο να προσδιοριστούν, καθώς η σημερινή κοινωνία έχει φτάσει σε αυτό το στάδιο όπου οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν την πραγματική τους φύση ή τα πρότυπα για τα ανθρώπινα όντα.


Όσο κακό και αν είναι, όμως, μας παρέχει το καλύτερο περιβάλλον για την καλλιέργεια. Δεν είναι ότι όσο πιο περίπλοκο το περιβάλλον, τόσο περισσότερο μπορεί να σφυρηλατήσει εξαιρετικά ολοκληρωμένους καλλιεργητές; Αυτή είναι η αρχή. Πολλοί δάσκαλοι του τσιγκόνγκ εμφανίστηκαν στην Κίνα λίγα χρόνια πριν. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι τους θαύμαζαν: «Ουάου, καταπληκτικέ μεγάλε δάσκαλε του τσιγκόνγκ, έχετε όλες αυτές τις εκπληκτικές ικανότητες!» Ο κόσμος τους έκανε χάρες και τους έδιναν ακόμη και χρήματα επειδή θεράπευαν ανθρώπους. Η επιδίωξή της ύλης γινόταν όλο και πιο ισχυρή, και έτσι πολλοί έπεσαν και έχασαν το γκονγκ τους. Καταστράφηκαν εντελώς, και οι δάσκαλοί τους δεν τους φρόντιζαν πια. Γιατί; Η καλλιέργεια εξασκούταν σε περιβάλλοντα που δεν ήταν γνωστά στους συνηθισμένους ανθρώπους. Καλλιεργούμενοι στα βουνά, σε αφανή περιβάλλοντα, σε μοναστήρια, ή με άλλες θρησκευτικές μορφές, δεν έρχονταν σε επαφή με την πραγματικότητα και τις περίπλοκες προκλήσεις της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων, ούτε έμπαιναν σε αυτό το μεγάλο χρωστικό κάδο. Αν ήταν να έρθουν σε επαφή με την κοινωνία, αμέσως θα μολύνονταν από την πολύπλοκη κοινωνία, θα κατέληγαν να κυνηγούν να αποκτήσουν φήμη και κέρδος σαν τους συνηθισμένους ανθρώπους, και θα μετατρέπονταν σε συνηθισμένους ανθρώπους, διότι οι μέθοδοι καλλιέργειάς τους θα έχαναν την ισχύ τους όταν ήταν μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων. Αντίθετα, εμείς καλλιεργούμαστε ακριβώς μέσα σε αυτό το μεγάλο χρωστικό κάδο, και τα πάντα που συναντάμε είναι αυτού του είδους. Δεν είστε εξαιρετικοί αν μπορείτε να ανυψωθείτε πάνω από αυτό;! Ξέρετε γιατί μπορείτε να καλλιεργηθείτε σε ένα υψηλό επίπεδο; Ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες που εξασφαλίζει την καλλιέργειά σας σε υψηλά επίπεδα είναι το γεγονός ότι είναι τόσο σάπια εδώ. Αν μπορείτε να ανυψωθείτε πάνω από αυτό – ακόμα και αν η καρδιά σας συγκινηθεί έστω και λίγο και θέλει να καλλιεργηθεί σήμερα – είστε εξαιρετικοί, διότι στη μέση αυτού του είδους περιβάλλοντος, το εμποτισμένο με βάσανα, εσείς έχετε ακόμη αυτή την επιθυμία.


Ορατά δεινά που είναι στην επιφάνεια δεν μετρούν και πολύ. Αυτό που είναι πραγματικά βασανιστικό είναι ο πόνος που συμβαίνει όταν κόβετε και σπάτε τις προσκολλήσεις – τότε είναι όταν πονάει περισσότερο. Έτσι, αυτό το περίπλοκο περιβάλλον παρέχει τις καλύτερες συνθήκες και σας δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργηθείτε σε υψηλά επίπεδα. Από την άλλη, η δύναμη αυτού του Ντάφα μπορεί να αποκαλυφθεί μόνο σε αυτές τις πιο αντίξοες καταστάσεις. Αυτός ο Ντάφα δεν θα ήταν απαραίτητος αν τα πάντα ήταν καλά σε μια κοινωνία. Και η Επανόρθωση του Φα δεν θα χρειαζόταν σε ένα καλό περιβάλλον. Θα ήταν αρκετό να έχουμε μόνο τον επιπέδου-Ταθαγκάτα Φα του Ιησού και του Σακιαμούνι στον κόσμο. Αλλά γιατί οι θρησκείες έχουν εισέλθει πλέον στην Εποχή του Τέλους του Νόμου, όπου καμία από αυτές δεν μπορεί ακόμα να σώσει ανθρώπους; Οι άνθρωποι τολμούν ακόμη και να βρίζουν τον Βούδα, και ακόμη και τα αγάλματα του Ιησού να τα πατούν και να ουρούν πάνω σε αυτά. Σε αυτή την εποχή, το να ζητάς από τους ανθρώπους να μάθουν τον Φα [τέτοιων Ταθαγκάτα] ή να τους σώσεις με εκείνους τους Φα δεν θα έκανε τη δουλειά.


Ερώτηση: Θέλω πραγματικά να καλλιεργηθώ, αλλά πώς μπορώ να σταματήσω να αμφιβάλλω για τον Ντάφα;


Δάσκαλος:. Αυτό που σας έχω πει είναι ότι ο καθένας στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων θα αποκτήσει πάρα πολλές αντιλήψεις στο μυαλό του μετά τη γέννηση και θα απορροφήσει «γνώση» από τις ψεύτικες πραγματικότητες της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων, που τον παραπλανούν ακόμα χειρότερα εδώ. Οι πολλές αντιλήψεις και οι καθορισμένες ιδέες που σχηματίζονται στο μυαλό σας είναι όλα παράγοντες που σας εμποδίζουν να λάβετε τον Φα. Οι αμφιβολίες που προκύπτουν στο μυαλό σας δεν προκαλούνται επειδή αποτιμάτε τον Φα με αυτά που έχετε μάθει από την πραγματικότητα των συνηθισμένων ανθρώπων; Έτσι δεν είναι το πως εμφανίζονται οι αμφιβολίες; Ασφαλώς. Με άλλα λόγια, αποτιμάτε τον Φα χρησιμοποιώντας έννοιες σχηματισμένες από την συνηθισμένη ανθρώπινη γνώση και συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις. Δεν είναι τα συνηθισμένα ανθρώπινα όντα στο χαμηλότερο επίπεδο; Δεν είναι οι συνηθισμένοι άνθρωποι χαμένοι στην ψευδαίσθηση; Τι μπορούν να έχουν ενδεχομένως, που μπορεί να συγκριθεί με την αλήθεια του σύμπαντος; Τίποτα. Από την άλλη βέβαια, αυτός ο Ντάφα μας διδάσκεται με τον χαμηλότερο, συνηθισμένο ανθρώπινο τρόπο χρησιμοποιώντας την ανθρώπινη γλώσσα – την χαμηλότερη μορφή έκφρασης. Έτσι [ο Ντάφα] φαίνεται επίσης να είναι επιφανειακός. Αλλά όσο συνεχίζετε τη μελέτη θα διαπιστώσετε ότι γίνεται όλο και πιο εμβριθής. Όσο περισσότερο τον μελετάτε, τόσο περισσότερο γίνεται πολύ βαθύς για να μετρηθεί και πολύ μακρινός για να τον φτάσετε. Η συνηθισμένη ανθρώπινη γνώση από την άλλη πλευρά, δεν έχει αυτό το είδος του εμβριθούς περιεχόμενου. Κάνετε ένα τεράστιο λάθος αν πάρετε όλη την δυσπιστία και τις αμφιβολίες που έχετε να είναι δικές σας σκέψεις. Αυτές είναι έννοιες που σχηματίζονται μετά τη γέννηση μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων. Σκέφτεστε ότι αυτές είστε εσείς οι ίδιοι, αλλά δεν είναι εσείς.


Ερώτηση: Το Τρίτο Μάτι μου είχε ανοίξει προτού αρχίσω την εξάσκηση. Βγάζω τα προς το ζην λέγοντας το μέλλον. Πρέπει να παρατήσω τη δουλειά μου;


Δάσκαλος: Αν δεν καλλιεργείστε και ήταν να παραμείνετε ένας συνηθισμένος άνθρωπος, δεν θα ήμουν εναντίον του. Εγώ διδάσκω τον Φα σε καλλιεργητές για να μπορέσουν να καλλιεργηθούν. Δεν προσπαθώ να έχω τον καθένα σας να έρθει να εξασκήσει Ντάφα. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να καλλιεργηθείτε, τότε κάντε το. Διαφορετικά, μην το κάνετε. Ίσως στη μελλοντική ανθρώπινη κοινωνία, να υπάρχουν ακόμη αυτά τα πλάγια μονοπάτια εξάσκησης όπως η μαντεία, το φένγκσουϊ, [5] και ακόμη η θεραπεία ασθενειών χρησιμοποιώντας ορισμένες μεθόδους. Είναι πιθανόν όλα αυτά να υπάρχουν. Πάντα υπήρχαν σε όλο τον κόσμο από τους αρχαίους χρόνους. Αλλά στον χρόνο μπροστά σας εσείς, ως καλλιεργητής, αυτά που θα δείτε θα είναι όλο και πιο υψηλά βασίλεια, και η δύναμη των λέξεών σας θα γίνει όλο και μεγαλύτερη. Προβλήματα θα προκύψουν όταν θα λέτε στους άλλους ανθρώπους τη μοίρα τους. Μερικές φορές τα πράγματα στον ανθρώπινο κόσμο δεν είναι καθορισμένα. Μπορεί να μην συμβούν με έναν ορισμένο τρόπο. Τότε, αν κάποιος πιστεύει αυτό που λέτε, και το πιστεύει ακράδαντα, θα ενισχύσει αυτό το ενδεχόμενο. Μόλις έχετε ενέργεια, είναι πιθανό ότι τα λόγια σας θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα στοιχείο που δεν είναι καθορισμένο να γίνει καθορισμένο, με αποτέλεσμα να γίνει κάτι που δεν ήταν αρχικά για να συμβεί. Αυτό που βλέπετε δεν είναι η πραγματική κατάσταση. Υπάρχουν εκεί και άλλοι καρμικοί λόγοι. Ωστόσο, θα το έχετε καθορίσει, όταν μιλάτε για αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να έχετε κάνει ένα κακό πράγμα. Και το κάρμα αυτού του είδους είναι κάτι επιπλέον που έχετε προσθέσει στην καλλιέργειά σας. Οι δοκιμές και οι δοκιμασίες σας είναι μπροστά σας εδώ, και θα πρέπει να περάσετε την κάθε μία από αυτές. Δεν θα είστε σε θέση να περάσετε τις επιπλέον δοκιμασίες που προσθέσατε. Αν κάνετε κάτι που έχει μεγάλη επίδραση ή σοβαρά κακές συνέπειες, δεν θα είστε σε θέση να περάσετε τη δοκιμασία και να καλλιεργηθείτε. Γι’ αυτό οι καλλιεργητές τονίζουν την καλλιέργεια του λόγου. Ωστόσο, αποτύχατε σοβαρά να ανταποκριθείτε στην απαίτηση αυτή. Αν πείτε ευθέως στους άλλους αυτά που βλέπετε, αποκαλύπτετε τα μυστικά του ουρανού, και απερίσκεπτα και ανεύθυνα τα λέτε στους συνηθισμένους ανθρώπους. Πώς θα μπορούσε αυτό να είναι εντάξει; Αυτό είναι ακόμα λιγότερο αποδεκτό.


Επίσης, επιτρέψτε μου να σας πω ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που λένε τη μοίρα έχουν εξωτερικούς παράγοντες που παίζουν ρόλο, εκτός από τους ατομικούς τους παράγοντες. Έτσι αυτό είναι ένα τρομακτικό πράγμα. Αυτό είναι πραγματικά τρομακτικό για ένα έμβιο ον! Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κανένας τρόπος να καλλιεργηθούν. Απλά λέω στους ανθρώπους τις αρχές του θέματος – Δεν είμαι ενάντια στους συνηθισμένους ανθρώπους που το κάνουν. Εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε, πρέπει να σας πω για αυτό και πρέπει να είμαι υπεύθυνος για εσάς. Αν το κάνετε αυτό, δεν θα κάνει τίποτα, παρά να σας βλάψει. Λέγοντάς το αυτό, σίγουρα θα σκεφτείτε, «Και πώς θα βγάλω τα προς το ζην;» Εγώ απλώς διδάσκω το Τάο, διδάσκω τον Φα σε καλλιεργητές. Εάν μπορείτε να καλλιεργηθείτε, τότε καλλιεργηθείτε. Μπορώ μόνο να το συζητήσω με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να είμαι υπεύθυνος για εσάς. Από την άλλη πλευρά, θα εξασφαλιστεί ότι εσείς, ένας μαθητής του Ντάφα, μπορεί να βγάλει τα προς το ζην, το οποίο είναι ο τρόπος που πρέπει να είναι.


Ερώτηση: Πώς μπορώ να εγκαταλείψω τον φόβο μου;


Δάσκαλος: Ο φόβος είναι μια προσκόλληση επίσης. Το θέμα είναι το εάν η θέλησή σας είναι ισχυρή. Θα πρέπει να το ξεπεράσετε. Μερικοί άνθρωποι λένε, «με παίρνει ο ύπνος όταν κάνω τις ασκήσεις.» Αυτό είναι επίσης κάτι που χρειάζεται να ξεπεραστεί με τη θέλησή σας. Αν και δεν είναι ένας δαίμονας, μπορεί να έχει δαιμονική επίδραση για τους καλλιεργητές. Θα σας επηρεάσει αν δεν μπορείτε να το υπερνικήσετε.


Ερώτηση: Δεν μπορώ ποτέ να αισθανθώ το Φάλουν να περιστρέφεται στο κάτω μέρος της κοιλιάς μου.


Δάσκαλος: Δεν μπορεί ο καθένας να το αισθανθεί. Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο ευαίσθητοι που το αισθάνονται με το που η ενέργεια κινείται: «Ωωω! Είναι τόσο ισχυρό!» Μερικοί άνθρωποι δεν αισθάνονται τίποτα ακόμα και όταν συγκλονιστικά πράγματα συμβαίνουν στην κοιλιές τους. Η σωματική κατάσταση του κάθε ατόμου είναι διαφορετική. Μην κρίνετε το ύψος του επιπέδου ενός ατόμου σύμφωνα με αυτό που αισθάνεται. Βεβαιωθείτε να μην το κρίνετε με βάση τα αισθήματα.


Ερώτηση: Το Τρίτο Μάτι μου θα ανοίξει ποτέ;


Δάσκαλος: Το επιδιώκετε; Εάν δεν ήταν να ανοίξει ακόμα και όταν πετυχαίνατε στην καλλιέργεια, τότε νομίζω ότι κάτι θα ήταν λάθος. Αυτό που εννοείτε είναι, «δεν θα ανοίξει κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας;» Αν το επιδιώκετε, αν έχετε αυτό το είδος σκέψης - ακόμα και ελαφρώς - δεν θα επιτραπεί να δείτε. Και ακόμα και όταν έχετε τη δυνατότητα να δείτε, δεν θα επιτραπεί να δείτε, εφόσον η προσκόλληση που έχετε δεν έχει εξαλειφθεί. Έτσι, θα πρέπει να εγκαταλείψετε αυτή την προσκόλληση και να το αγνοήσετε. Τότε δείτε τι θα συμβεί.


Οι Καυκάσιοι μαθητές είναι διαφορετικοί από τους Ασιάτες μαθητές επειδή οι πολιτισμικές προελεύσεις της Ανατολής - ιδιαίτερα της Κίνας - είναι βαθύτερες. Δεν είναι μόνο ότι έχει έναν πολιτισμό 5 έως 6 χιλιάδων ετών, αλλά έχει κληρονομήσει και τον προϊστορικό πολιτισμό της προηγούμενης περιόδου. Έτσι, μέχρι μέσα στο μεδούλι και στα κύτταρά του υπάρχει βαθιά πολιτισμική ουσία. Ωστόσο, ο πολιτισμός της Καυκάσιας κοινωνίας είναι γύρω μόνο για δύο χιλιάδες χρόνια, έτσι οι μύθοι του εύκολα σπάζουν. Μπορούν να καταλάβουν σχεδόν αμέσως μόλις οι μύθοι πέσουν. Τότε, αντίθετα, με ποιον τρόπο οι Κινέζοι είναι διαφορετικοί; Όταν τους εξηγήσετε το γιατί, αυτοί ακόμα σκέφτονται, «Ναι, σωστά, αλλά γιατί το γιατί, τότε;» Όταν τους πείτε το γιατί το γιατί, εξακολουθούν να σκέφτονται, «Ω, τότε γιατί το γιατί του γιατί;» Έτσι πρέπει να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα για αυτούς καθ’ όλη την πορεία μέχρι το τέλος για να μπορέσετε να ανοίξετε εντελώς το μυαλό τους. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί από τους Καυκάσιους μαθητές μας μπορούν ακούσια να δουν από τη στιγμή που αρχίζουν να μαθαίνουν - αυτός είναι ο λόγος. Έχουν σφραγιστεί πολύ λίγο από τα επιφανειακά πράγματα στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων. Είναι μόνο οι θεωρίες - οι συνήθεις ανθρώπινες θεωρίες - που τους δεσμεύουν. Μόλις αυτές οι θεωρίες τρυπηθούν δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων που μπορεί να τους περιορίσει. Αυτή είναι η ιδέα. Φυσικά, δεν είναι πάντα έτσι. Η αντιληπτική κατανόηση και η ορθολογική κατανόηση είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Εάν ένα άτομο μπορεί να μάθει αληθινά τον Φα και να τον απορροφήσει στο μυαλό του, πραγματικά κατανοώντας τον Φα στην καλλιέργεια, τότε, είναι διαφορετικό από την αντιληπτική κατανόηση στην αρχή. Ένας θα κάνει υπέρβαση για να καταλάβει τον Φα ορθολογικά.


Ερώτηση: Πώς μπορεί κάποιος να διαδώσει τον Φα στους μοναχούς και μοναχές;


Δάσκαλος: Συχνά σκέφτομαι για τους μοναχούς και τις μοναχές. Ήδη ανησυχώ ιδιαίτερα για αυτούς τα τελευταία δύο χρόνια. Είτε πρόκειται για τον Σακιαμούνι ή τον Ιησού, αυτά τα μεγάλα φωτισμένα όντα ίδρυσαν τους δικούς τους τρόπους καλλιέργειας, τους οποίους οι μαθητές ακολουθούν. Θεωρούνται μαθητές στο Βουδιστικό σύστημα σε τελική ανάλυση, έτσι σκέφτομαι για αυτούς. Αλλά η Εποχή του Τέλους του Νόμου έχει φτάσει σε αυτό το σημείο και πραγματικά δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις θρησκείες που αληθινά επιθυμούν να καλλιεργηθούν. Έχω βρει ένα πρόβλημα: Πολλοί μοναχοί και μοναχές πιο πολύ υποστηρίζουν τις θρησκείες παρά σέβονται τους Θεούς και τους Φο. Τα μυαλά τους δεν είναι πάνω στην καλλιέργεια, αλλά εντελώς πάνω στη διατήρηση των τυπικοτήτων της θρησκείας, και αυτή η προσκόλληση έχει καταλήξει σε ένα σοβαρό εμπόδιο για αυτούς. Επίσης, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πέρα από τις θρησκευτικές μορφές δεν υπάρχει Νόμος του Φο, αλλά μόνο κακές πρακτικές και στρεβλοί τρόποι. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που τους εμποδίζει σοβαρά από το να λάβουν τον Φα. Ακόμα όμως, υπάρχουν και εκείνοι που γνήσια σκέφτονται τα πράγματα και μπορούν να αξιολογήσουν πραγματικά τα πάντα με βάση τη λογική, και αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί. Διαβάζουν το βιβλίο μου, και αφού τελειώσουν την ανάγνωση ξέρουν τι είναι αυτό, διότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τη φύση-του-Φο μέσα τους. Λειτουργεί όπως ακριβώς με τον ηλεκτρισμό: Όταν τα δύο ηλεκτρόδια έρχονται σε επαφή, «Μπαμ!» - συνδέονται. Αν δεν είχαν φύση-του-Φο δεν θα συνδέονταν, δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εκείνους τις σπινθήρες, και ο ηλεκτρισμός δεν θα μεταφερόταν. Έτσι μερικοί μοναχοί και μοναχές είναι διαφορετικοί, και πιστεύω ότι είναι αληθινά εξαιρετικοί, διότι ξέρουν ότι ο λόγος που έφυγαν από τα εγκόσμια είναι για να καλλιεργηθούν. Από την άλλη πλευρά, μερικοί άνθρωποι δεν έχουν και τόσο ορθό νου. Φυσικά, δεν θα πω περισσότερα σχετικά με τα θρησκευτικά πράγματα, απλά μιλάμε για αυτό εν παρόδω. Μπορείτε να μιλήσετε σε αυτούς αν είστε ο λαϊκός προστάτης τους, φίλος, ή συγγενής. Αν θέλουν να καλλιεργηθούν, θα το κάνουν. Και αν δεν θέλουν να καλλιεργηθούν, αφήστε τους να είναι. Πραγματικά, δεν θα πρέπει να πιέζουμε τους ανθρώπους: «Ελάτε καλλιεργηθείτε, είναι πραγματικά κρίμα αν δεν το κάνετε! Πρέπει να έρθετε μαζί μου!» Η καρδιά δεν μπορεί να αλλάξει με τους προσωπικούς ή συναισθηματικούς δεσμούς. Οι καρδιές των ανθρώπων πρέπει να συγκινηθούν από μόνες τους.


Ερώτηση: Πώς πρέπει οι μοναχοί που έχουν καθορισμένα καθήκοντα στους ναούς πραγματικά να καλλιεργηθούν; Πρέπει να επιστρέψουν στην κοσμική ζωή;


Δάσκαλος: Σίγουρα δεν χρειάζεται να επιστρέψουν στα εγκόσμια. Γιατί όχι; Το θέμα του «εξασκώντας μόνο έναν τρόπο καλλιέργειας» για το οποίο μιλώ, κυρίως σχετίζεται με τον Φα που εμείς τώρα καλλιεργούμε. Στο παρελθόν, πίσω από κάθε λέξη στις Βουδιστικές γραφές υπήρχαν οι εικόνες των Φο. Τώρα, όταν ανοίξετε τις γραφές δεν μπορείτε να τους δείτε. Ακόμα και πίσω από τα ονόματα του Σακιαμούνι και του Ιησού δεν υπάρχουν πλέον οι εικόνες τους. Δηλαδή, τα βιβλία δεν έχουν πλέον τη δύναμη να σώσουν τους ανθρώπους, γιατί είναι απλώς μαύρο μελάνι σε λευκό χαρτί. Επιπλέον, η εκτέλεση θρησκευτικών τελετών είναι μόνο μια θρησκευτική τυπικότητα, και τα θεωρώ απλά συνηθισμένη εργασία. Στην πραγματικότητα, πολλοί μοναχοί έφτασαν να αντιμετωπίζουν αυτές τις τυπικότητες ως επάγγελμα - πιστεύουν ότι εργάζονται και κερδίζουν έναν μισθό. Οι μοναχοί στην Κίνα κατατάσσονται σε επίπεδα τμήματος και επίπεδα διεύθυνσης και λαμβάνουν μισθούς αναλόγως. Άκουσα ότι υπάρχει ακόμη και επίπεδο προεδρείου. Έχουν αλλάξει τις αρχικές διδασκαλίες του Σακιαμούνι. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι υπονομεύουν τον Φα που διδάχτηκε και διαδόθηκε από τον Σακιαμούνι. Τώρα που έχει φθάσει σε αυτό το στάδιο, φυσικά ο Σακιαμούνι δεν τους φροντίζει πια, και τα πράγματα είναι αυτά που είναι τώρα. Γι' αυτό απλά το θεωρώ μια δουλειά. Είτε πρόκειται για ψαλμωδία των γραφών είτε εκτέλεση θρησκευτικής τελετουργίας, δεν υπάρχει καμία επίδραση. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είναι δεσμευμένοι από οποιαδήποτε μορφή εφόσον καλλιεργούνται στον Ντάφα. Όπως είπα, ένας μεγάλος τρόπος δεν έχει μορφή. Δεν υπάρχουν συνηθισμένες ανθρώπινες μορφές που να είναι αντάξιες ενός τέτοιου μεγάλου Φα. Γι' αυτό διαχειριζόμαστε τα πράγματα χαλαρά και κοιτάμε μόνο τα μυαλά των ανθρώπων. Εάν καλλιεργείστε, θα σας φροντίσω. Και αυτό το είδος φροντίδας είναι αόρατο στους συνηθισμένους ανθρώπους, γι' αυτό δεν χρειάζεται να λάβει οποιαδήποτε συνηθισμένη ανθρώπινη μορφή. Επειδή δεν έχουμε τυπικότητες, βλέπω ό, τι γίνεται μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων ως έργασία - μπορώ μόνο να το δω με αυτόν τον τρόπο τώρα. Αν είστε μοναχός και θέλετε να κάνετε θρησκευτικές τελετές, μπορείτε να τις κάνετε, αρκεί να ξέρετε ότι καλλιεργείστε στον Ντάφα. Θα πρέπει να κάνετε μεγαλύτερη προσπάθεια για να προχωρήσετε δυναμικά - Έτσι θα πρέπει να το χειριστείτε. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες θρησκείες.


Ερώτηση: Το να έχουμε «έναν καθαρό και αγνό νου» σημαίνει να εγκαταλειφθούν όλες οι προσκολλήσεις και τα πάντα για τα οποία ενδιαφέρεται κάποιος;


Δάσκαλος: Είναι έτσι αν κάποιος αληθινά επιτυγχάνει την κατάσταση του να έχει έναν καθαρό και αγνό νου. Αλλά εσείς καλλιεργείστε ξεκινώντας από το επίπεδο των συνηθισμένων ανθρώπων. Αμέσως θα γινόσασταν Φο, αν μπορούσατε να το επιτύχετε αμέσως. Έτσι είναι αδύνατον. Για να φτάσετε το επίπεδο ενός Φο, πρέπει να περάσετε από μια διαδικασία καλλιέργειας και να έχετε μια βαθιά και στέρεη πνευματική βάση. Δηλαδή, συνεχώς κάνετε καλλιέργεια, συνεχώς βαθαίνοντάς την, και βελτιώνοντας τον εαυτό σας όλο και περισσότερο. Αυτό επιτυγχάνεται σταδιακά. Αν γινόταν αληθινά να φτάνατε αυτό το επίπεδο αμέσως, ίσως να φοβόσασταν τόσο που δεν θα τολμούσατε πλέον να εξασκηθείτε. Κι αυτό διότι η σκέψη σας δεν είναι ακόμη σε επίπεδο τόσο υψηλό, επειδή μόλις έχετε αρχίσει από το επίπεδο των συνηθισμένων ανθρώπων. Έτσι αυτό το φτάνετε σταδιακά και φυσικά, και μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Θα το επιτύχετε, αρκεί να καλλιεργείστε και να διαβάζετε το βιβλίο. Οι αρχές του Φα μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματά σας. Αυτό δεν γίνεται με πίεση. Κάνοντάς το με πίεση είναι από μόνο του μια πράξη με πρόθεση. Απλά συμπεριφερθείτε ως καλλιεργητής - να είστε ξεκάθαροι ως προς αυτό. Ο καθένας καλλιεργεί την καρδιά και το μυαλό του και προσπαθεί όσο καλύτερα μπορεί να μην κάνει κακά πράγματα. Αυτό δεν αποκαλείται πράξη γεμάτη με πρόθεση. Αποκαλείται φτάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο προς την εγγενή, αρχική σας φύση.


Ερώτηση: Είπατε ότι η επιστήμη είναι μια θρησκεία, αλλά ακόμα πρέπει να τα πάω καλά στο επιστημονικό ερευνητικό έργο μου. Αυτό είναι πάντα ένα αντιφατικό σενάριο.


Δάσκαλος: Έχω πει ότι η επιστήμη είναι μια θρησκεία και το έχω συζητήσει με μεγάλη λεπτομέρεια. Γιατί είναι θρησκεία, και γιατί είναι μια ολοκληρωμένη θρησκεία; Ο λόγος είναι ότι, ούτε δίνει προσοχή στην αρετή ούτε αναγνωρίζει την ύπαρξη των θεών και, επειδή δεν μπορεί να δει την ύπαρξη των θεών, δεν αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι τιμωρούνται όταν κάνουν κακό και ανταμείβονται όταν κάνουν καλό. Χρησιμοποιεί επιστημονικές θεωρίες για να αμφισβητήσει και να επιτεθεί σε όποιον λέει ότι υπάρχει καλή τύχη ως ανταμοιβή για τη διάπραξη του καλού, ότι υπάρχει τιμωρία για τη διάπραξη του κακού, ή ότι υπάρχουν θεοί. Επιτίθεται ακόμη και στις ορθές θρησκείες. Υπονομεύει την ανθρώπινη ηθική. Σε περίπτωση απουσίας των ηθικών περιορισμών οι άνθρωποι τολμούν να κάνουν οποιοδήποτε κακό πράγμα. Με βάση αυτό και μόνο το σημείο, θα λέγατε ότι αυτή η επιστήμη είναι ορθή ή κακή; Δεν παίζει έναν κακόβουλο ρόλο; Γιατί η ηθική των ανθρώπων σήμερα έχει εκφυλιστεί σε τέτοιο βαθμό; Είναι ακριβώς επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον ορθή πίστη. Στην πραγματικότητα - και αυτό ισχύει ειδικά για τους Δυτικούς -αυτό στο οποίο πραγματικά πιστεύετε δεν είναι η θρησκεία, αλλά η επιστήμη σας. Σκεφτείτε το από τα βάθη του νου σας: Αυτό στο οποίο πιστεύετε περισσότερο είναι πραγματικά η επιστήμη. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα για εσάς. Η επιστήμη είναι πάνω απ' όλα. Σας το τονίζω επειδή αυτό είναι ένα εμπόδιο στην καλλιέργεια.


Λέγεται ότι κατά το παρελθόν η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διαφώνησε με την ιδέα ότι τα ανθρώπινα όντα εξελίχθηκαν από τους πιθήκους. Πίστευαν ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από πηλό από το Θεό. Ακούω ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει πλέον δημοσίως παραδεχτεί ότι οι άνθρωποι εξελίχθηκαν από τους πιθήκους. Δεν έχουν αρνηθεί τον Κύριό τους; Αυτή η επιστήμη είναι τόσο ισχυρή που ο καθένας πιστεύει σε αυτήν σήμερα. Μπορώ να εξηγήσω με σαφήνεια τα πάντα για την ανθρωπότητα, από τα μεγάλα πράγματα μέχρι τα ασήμαντα. Μπορώ να εξηγήσω με σαφήνεια το κάθε τμήμα της ανάπτυξης της ανθρωπότητας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αλλά δεν μιλώ για αυτά τα πράγματα διότι όλα αυτά είναι υποθέσεις των συνηθισμένων ανθρώπων. Μιλώ μόνο για πράγματα που σχετίζονται με την καλλιέργειά σας. Η βάση σχεδόν όλης της κατανόησης της επιστήμης είναι εσφαλμένη, και αυτό περιλαμβάνει τη βάση για την κατανόηση της ύλης, του σύμπαντος και της ζωής. Σήμερα η επιστήμη λέει ότι η τρύπα στην ατμόσφαιρα πάνω από την Αυστραλία, δηλαδή, το ρήγμα στο στρώμα του όζοντος που εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από την Ανταρκτική, προκλήθηκε από τις βιομηχανικές εκπομπές - τους φθοράνθρακες που χρησιμοποιούνται στα κλιματιστικά και άλλα απόβλητα αέρια - και ότι ήταν αυτά τα πράγματα που προκάλεσαν τη ζημιά στο στρώμα του όζοντος. Στην πραγματικότητα, θέλω να σας πω: Τα πάντα σε αυτό το σύμπαν είναι ζωή - όλα είναι ζωντανά. Οι τεράστιες οντότητες αέριων που δεν μπορείτε να δείτε είναι στρώμα πάνω από το στρώμα πάνω από το στρώμα πάνω από το στρώμα - δεν θα μπορούσατε να μετρήσετε πόσες είναι εκεί. Είναι όλα ζωές, όλα θεότητες. Είναι η βιομηχανία που επέφερε η σύγχρονη επιστήμη που σοβαρά καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον της ανθρωπότητας. Αυτό είναι απολύτως αληθινό. Δεν είναι η ζημιά της οντότητας του αέριου που προκάλεσε την τρύπα στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ανταρκτική. Τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να βλάψουν τα υψηλού επιπέδου όντα. Γιατί δεν εμφανίστηκε μια τρύπα στην Ευρώπη, μια περιοχή βιομηχανικά αναπτυγμένη; Γιατί έπρεπε να είναι στην Ανταρκτική, ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν κάτοικοι; Είναι διότι οι θεοί είδαν ότι υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη εκπομπή αποβλήτων και τοξικών αερίων στη γη, έτσι άνοιξαν ένα παράθυρο για να αφήσουν τα απόβλητα αέρια έξω και μετά το έκλεισαν. Δεν είναι ούτε στο ελάχιστο αυτό που υποθέτει η σύγχρονη επιστήμη.


Σήμερα, η ανάπτυξη της ανθρωπότητας έχει φτάσει σε ένα στάδιο όπου η επιστήμη ελέγχει όλους τους τομείς. Έτσι τώρα η ανθρωπότητα δεν μπορεί πλέον να απελευθερωθεί από αυτό, διότι έχει γίνει μια πραγματικότητα της κοινωνικής ανάπτυξης του ανθρώπου. Δεν λειτουργεί αν έρχεστε σε αντίθεση με αυτό. Εμείς ενεργούμε σύμφωνα με τους συνηθισμένους ανθρώπους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Έτσι, κάντε καλή δουλειά με την επιστημονική έρευνά σας. Δεν είναι δικό σας λάθος. Δεν είναι κάτι που ένα άτομο, ένας λαός ή ένα έθνος να μπορεί να ελευθερωθεί από αυτό. Αφού είναι μια δουλειά, πρέπει να την κάνετε καλά, να εκπληρώσετε τα καθήκοντά σας, και να κάνετε τη δουλειά σας καλά. Αυτό είναι όλο. Μην νομίζετε ότι κάνετε αυτό και εκείνο για χάρη της επιστήμης. Στην πραγματικότητα, η επιστήμη έχει καταλάβει αδυσώπητα κάθε τομέα της ανθρωπότητας. Σχεδόν όλα τα της ανθρωπότητας υπάρχουν για χάρη της, έτσι δεν μπορείτε να σταματήσετε να κάνετε τα πάντα λόγω τού [τι είναι η επιστήμη]. Όσο για τους καλλιεργητές, απλά θέλω να καταλάβετε την αρχή. Δεν σας ζητώ να διαχωριστείτε από αυτήν την πραγματικότητα που έχει αλυσοδεμένη την ανθρώπινη κοινωνία. Δεν είναι ότι σας ζητώ να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας.


Είπα ότι η επιστήμη είναι μια θρησκεία και είναι μια πλήρης θρησκεία. Σας οδηγεί να αναγνωρίσετε πρώτα τα πράγματα με μία έννοια υλική, το οποίο σας κάνει να πιστεύετε σε αυτό πνευματικά. Οι αληθινές θρησκείες, από την άλλη, σας έχουν να κατανοήσετε πρώτα τις αρχές - φτάνετε να κατανοήσετε αληθινά τα πράγματα στο μυαλό σας. Η κατανόησή σας αναπτύσσεται από το άυλο έως, τελικά, το χειροπιαστό. Στο τέλος μπορείτε να το καταλάβετε κατά μία έννοια υλική και να επιστρέψετε στον ουράνιο παράδεισό σας αφότου φτάσετε στην Ολοκλήρωση. Είναι αυτό το είδος διαδικασίας. Η επιστήμη αντιστρέφει τη διαδικασία. Ξεκινά από τα υλικά πράγματα και οδηγεί την πίστη των ανθρώπων. Οι θρησκείες από την άλλη, ξεκινούν από την πνευματική κατανόηση και προωθούν υλικές αλλαγές. Εξηγώ αυτή την αρχή, ώστε να μπορείτε να την καταλάβετε. Εφόσον η επιστήμη έχει γίνει μια πραγματικότητα της κοινωνίας δεν είμαι εναντίον της - είναι κάτι στο οποίο έχει φτάσει να βασίζεται η ανθρώπινη ύπαρξη. Απλά μιλάω για την πραγματική κατάσταση της σύγχρονης επιστήμης.


Ερώτηση: Θα μπορούσε ο Δάσκαλος παρακαλώ να μιλήσει για τις αιτιώδεις σχέσεις και την καρδιά της συμπόνιας;


Δάσκαλος: Εφόσον έχετε αναφέρει τη συμπόνια, θα πρέπει να διορθώσω το σκεπτικό σας. Επιτρέψτε μου να σας πω τι είναι η συμπόνια. Οι άνθρωποι στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων πιστεύουν ότι αν ζουν πολύ άνετα χωρίς καταστροφές ή βάσανα, αν η κάθε μέρα είναι ευχάριστη και ξέγνοιαστη, και αν δεν τους λείπουν τα χρήματα και έχουν ό, τι χρειάζονται, τότε ο Θεός είναι συμπονετικός προς αυτούς και είναι πραγματικά καλός σε αυτούς. Επιτρέψτε μου να σας πω όμως, ότι ο Θεός δεν είναι έτσι. Εάν ήταν πραγματικά έτσι, αυτός θα ήταν φοβερός για τους ανθρώπους. Κι αυτό διότι η ανθρώπινη λογική είναι εντελώς αντεστραμμένη. Ξέρετε ότι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτόν τον κόσμο υποχρεώνονται να έχουν κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, και έτσι θα συσσωρεύσουν κάρμα. Ο Ιησούς είπε ότι οι άνθρωποι έχουν αμαρτίες. Επειδή έχουν αμαρτίες έπεσαν κάτω σε αυτή τη διάσταση των συνηθισμένων ανθρώπων. Συσσωρεύουν κάρμα σε αυτή τη διάσταση και διαπράττουν αμαρτίες ζωή μετά τη ζωή. Με το να θέλετε να είστε άνετα, δεν είστε απρόθυμοι να πληρώσετε για το κάρμα σας; Αν δεν πληρώσετε για το κάρμα και συσσωρεύσετε περισσότερο σε αυτή τη ζωή, στην επόμενη ζωή σας δεν θα πάρετε ούτε καν ανθρώπινο σώμα - μπορεί να μετενσαρκωθείτε σε κάτι χειρότερο. Και αν συσσωρεύσετε ακόμα περισσότερο κάρμα μπορείτε μόνο να πέσετε προς την κόλαση. Αν πέσετε ακόμη περισσότερο θα καταστραφείτε. Έτσι, όταν το εξετάσετε υπό το φως της αρχής αυτής, πέστε μου, πώς θα έπρεπε ο Θεός να σας αντιμετωπίσει αν Εκείνος επρόκειτο να θεωρηθεί «καλός προς εσάς»; Αυτή είναι η αιτία.


Τι βλέπω ως αληθινή συμπόνια (σιμπεϊ), τότε; Εάν ένα άτομο είναι αληθινά καλό, θα συναντήσει πάρα πολλές δυσκολίες σε αυτή τη ζωή. Ο στόχος είναι να τον έχουν να ξεπληρώσει τα καρμικά χρέη του εν μέσω αυτών των δυσκολιών, να εκμεταλλευτεί αυτή τη ζωή κατά την οποία έχει ένα ανθρώπινο σώμα και γρήγορα να πληρώσει για όλα αυτά. Μετά την αποπληρωμή όλων των χρεών μπορεί να πάει σε έναν ουράνιο παράδεισο για να απολαύσει την ευτυχία για πάντα. Έτσι, θα υποφέρει όταν είναι μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων. Σκεφτείτε το, τότε: Ποια είναι η αληθινή συμπόνια; Ο τρόπος που οι Φο βλέπουν τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικός από εκείνον του ανθρώπου. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Φο ή οι Θεοί είναι συμπονετικοί στους ανθρώπους, αν τους αφήσουν να απολαμβάνουν τη συνηθισμένη, ανθρώπινη τύχη. Διαμαρτύρονται στον ουρανό και τη γη, όταν υποφέρουν: «Ω, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες; Είμαι μια χαμένη ψυχή!» Με το να σας έχει να πληρώνετε το κάρμα, ο Θεός σάς φροντίζει, ώστε να μπορέσετε να επιστρέψετε. Πόσο υπέροχο είναι να επιστρέψετε σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει γέννηση, αφανισμός ή πτώση προς τα κάτω. Αυτό είναι αληθινή συμπόνια. Ξέρετε ότι καλλιεργείστε. Γιατί λοιπόν δεν εξαλείφω όλα τα βάσανά σας; Θα ήταν περιττό να περάσετε από δοκιμασίες, αφού θα σας πήγαινα απλά εκεί και αυτό θα ήταν όλο, σωστά; - και πόσο συμπονετικό θα ήταν αυτό! Αλλά αυτό δεν γίνεται! Εσείς οι ίδιοι πρέπει να πληρώσετε για ό, τι χρωστάτε. Κάντε γρήγορα και πληρώστε το! Κάντε γρήγορα και πληρώστε το, και μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορώ να σας σώσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν είναι αυτή η αρχή; Μιλώ από μια άλλη προοπτική για τη συμπόνια και το τι είναι η συμπόνια. Ο Φα διδάσκεται σε εσάς, όχι σε συνηθισμένους ανθρώπους. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι είναι για πάντα χαμένοι στην ψευδαίσθηση. Δεν επιτρέπεται να γνωρίζουν αυτές τις αρχές. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, ενώ εσείς οι μαθητές είστε μαθητές. Οι καλλιεργητές και οι συνηθισμένοι άνθρωποι πάντα θα είναι διαφορετικοί.


Υπάρχει κάτι που μπορώ να σας πω: Τίποτα στον κόσμο δεν είναι τυχαίο - οι θεοί παρακολουθούν. Σε αυτή τη διάσταση, υπάρχουν εκείνοι που οργανώνουν την μετενσάρκωση, εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την τάξη στην κοινωνία, εκείνοι που οργανώνουν τα κοινωνικά συστήματα, εκείνοι που ελέγχουν τη σταθερότητα της γης, εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τον αέρα και τα διάφορα συστατικά του αέρα, και εκείνοι που επιτηρούν τα διάφορα που κάνουν οι θεοί στη γη. Σε αυτή τη διάσταση υπάρχουν όλα τα είδη θεών. Πώς θα μπορούσαν να μην επιβλέπουν αυτά τα πράγματα; Θα μπορούσαν τα πράγματα στην ανθρώπινη κοινωνία απλά να ακολουθούν ό, τι οι άνθρωποι θέλουν; Αυτό είναι απολύτως αδύνατον.


Ερώτηση: Όσον αφορά την αρχή της αμοιβαίας παραγωγής και της αμοιβαίας παρεμπόδισης, είναι αλήθεια ότι σε υψηλά επίπεδα, η μία από τις δύο αυτές ουσίες είναι πιο κοντά από την άλλη στο Τζεν, Σαν, Ρεν;


Δάσκαλος: Δεν πρέπει να γίνει κατανοητό έτσι. Ολόκληρο το σύμπαν αποτελείται από Τζεν, Σαν, Ρεν. Επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι: Οι δύο ουσίες [στις οποίες αναφέρεστε] είναι και οι δύο δημιουργημένες στο σύμπαν από το Τζεν, Σαν, Ρεν. Αν σε αυτό το σύμπαν μόνο η θετική πλευρά υπήρχε, θα ήταν εξαιρετικά θλιβερό για τα όντα. Δεν θα είχαν ούτε ευτυχία ούτε πόνο και η ζωή θα ήταν βαρετή. Είναι ακριβώς επειδή υπάρχει δυσκολία και πόνος που οι άνθρωποι ξέρουν να εκτιμούν την ευτυχία όταν την έχουν. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αισθάνονται ότι η ζωή είναι ενδιαφέρουσα. Έτσι, εφόσον υπάρχει μια θετική πλευρά στο σύμπαν, η ύπαρξη μιας αρνητικής πλευράς κανονίστηκε για τα όντα, και μπορεί να εξαλείψει κάρμα για αυτά.


Ερώτηση: Από τότε που επέλυσα το πρόβλημά μου στη ρίζα, έχω αισθανθεί να βράζει το αίμα μου μόλις κάποιος αναφέρει την προστασία του Ντάφα. Δάσκαλε, είναι αυτό μια σωστή κατάσταση;


Δάσκαλος: Όχι, αυτό δεν είναι σωστό. Δεν είναι σωστό. Όλοι δώστε προσοχή σε αυτό! Μόλις τώρα μίλησα για το ότι υπάρχει μια θετική πλευρά και μια αρνητική πλευρά. Καθώς η αρνητική πλευρά φτάνει στο επίπεδο εδώ κάτω, γίνεται η κακή πλευρά. Ενώ η θετική πλευρά, καθώς φτάνει στο επίπεδο εδώ κάτω, είναι η καλή (Σαν) πλευρά. Γι' αυτό σας λέω ότι στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων απολύτως δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα με τον τρόπο που οι συνηθισμένοι άνθρωποι κάνουν. Πρέπει πάντα να έχουμε την καλή πλευρά μας να κυριαρχεί. Ο Βούδας Σακιαμούνι είπε ότι όλα τα αισθανόμενα όντα έχουν την φύση του Φο. Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι όλα τα αισθανόμενα όντα έχουν και δαιμονική φύση την ίδια στιγμή. Δηλαδή, η δαιμονική φύση και η φύση του Φο συνυπάρχουν σε κάθε ον. Σε περιπτώσεις όπου ένα άτομο χάνει την ψυχραιμία του ή είναι βίαιος ή παράλογος, είναι η δαιμονική φύση του σε λειτουργία. Σε περιπτώσεις όπου ένα άτομο είναι λογικό, ευγενικό και συμπονετικό, είναι η φύση του Φο του σε λειτουργία. Αυτές οι δύο διαφορετικές φύσεις εκδηλώνονται υπό διαφορετικές συνθήκες. Έτσι χρησιμοποιούμε πάντα την καλή πλευρά. Πριν λίγο καιρό, όταν ένας τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ένα αβάσιμο ρεπορτάζ σχετικά με εμάς και πήγαμε να συναντηθούμε μαζί τους, όλοι μίλησαν με αυτούς λογικά και με καλή θέληση. Πολλοί άνθρωποι πήγαν εκεί τότε, αλλά η συμμετοχή πολλών ανθρώπων δεν το έκανε κατ' ανάγκη ένα κακό περιστατικό. Η στάση και η προσέγγιση που οι άνθρωποι υιοθετούν μπορεί να είναι καλή ή κακή. Εξήγησαν τα πράγματα με λογική και με έναν εντελώς ευγενικό τρόπο. Δεν συμμετείχαν στα πολιτικά ζητήματα της χώρας, ούτε έκαναν ζημιά σε δημόσια περιουσία. Όλοι κατάφεραν να ενεργήσουν ως καλλιεργητές και να εξηγήσουν το σκεπτικό μας. Οι άνθρωποι [στον σταθμό] συγκινήθηκαν επειδή ποτέ δεν είχαν γνωρίσει ανθρώπους σαν αυτούς. Αντίθετα, γιατί υπάρχει βία στην ανθρώπινη κοινωνία; Οι συνηθισμένοι άνθρωποι κάνουν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες όταν θέλουν να πάρουν θέση σε κάποιο θέμα ή να έχουν τον λόγο με κάποιον. Υπάρχουν βία και φωνές, και ακόμη παίρνουν και τα όπλα. Κι αυτό διότι οι άνθρωποι έχουν μια δαιμονική πλευρά και αυτοί είναι συνηθισμένοι άνθρωποι. Εδώ είμαστε καλλιεργητές. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο την καλή πλευρά και όχι την κακή πλευρά. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν και την καλή πλευρά και την κακή πλευρά. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν και τη λογική και τη βία. Βρίζουν και επιτίθενται όταν δεν μπορούν να κερδίσουν σε μια διαφωνία. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι έχουν και καλή πλευρά και κακή πλευρά.


Ερώτηση: Ο Δάσκαλος είπε ότι όταν το σύμπαν είχε καθαριστεί, υπήρχαν εξωγήινα όντα που διέφυγαν στη γη. Υπάρχουν με τη μορφή των κατοχικών πνευμάτων ή κάποια άλλη μορφή;


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου πρώτα να εξηγήσω τι είναι ακριβώς τα εξωγήινα όντα. Γνωρίζετε ότι αυτή η Γη δεν είναι ο μοναδικός πλανήτης με ζωή σε αυτό το σύμπαν, και η Γη δεν έχει υπάρξει μόνο μία φορά. Λέω ότι στη θέση της Γης υπήρχαν άλλες Γαίες πριν. Οι προηγούμενες Γαίες απορρίφθηκαν. Κάποιες εξερράγησαν. Αυτό συνέβη πολλές φορές - ο αριθμός ήταν πολύ μεγάλος. Το τελικό στάδιο της Γης ήταν πάντα μια χρονική περίοδος που οι ζωές της ήταν οι πιο διεφθαρμένες και η ύλη της η πιο ακάθαρτη, έτσι η Γη δεν μπορούσε πλέον να διατηρηθεί. Θα αφανιζόταν, αφού ολόκληρη η σφαίρα είχε μετατραπεί σε μια μπάλα από κάρμα. Ο λόγος είναι ότι οι ζωές μετενσαρκώνονται. Μετενσαρκώνονται σε χώμα, βράχια, φυτά ή ύλη, και ανεξάρτητα από το σε τι ξαναγεννιούνται, φέρουν μαζί τους κάρμα. Η Γη θα γινόταν μια μπάλα με κάρμα όταν το κάρμα ήταν παντού, έτσι εκείνη τη χρονική περίοδο θα εξαλειφόταν. Θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στη Γη που ήταν σχετικά καλοί, και εξαιρετικά λίγοι ή πολύ λίγοι από αυτούς τοποθετούνταν σε έναν άλλον πλανήτη μέσα στα Τρία Βασίλεια. Ωστόσο, δια μέσου των αιώνων αυτή η Γη έχει αντικατασταθεί αμέτρητες φορές και κάθε φορά υπήρχαν άνθρωποι που παρέμειναν. Έτσι με την πάροδο του χρόνου οι υπόλοιπες ζωές αυξάνονταν σε αριθμό. Οι θεοί σε κάθε χρονική περίοδο δημιούργησαν ανθρώπους με διαφορετική εμφάνιση, έτσι οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες, και υπάρχουν κάποιοι που δημιουργήθηκαν σε άλλους πλανήτες. Αυτά είναι εξωγήινα όντα.


Έχουν γίνει σαν ένα αρχείο της ιστορίας, τοποθετημένοι εκεί σαν μια σελίδα της ιστορίας αφημένη πίσω. Αυτή είναι η λειτουργία που εξυπηρετούν, που είναι μικρής σημασίας. Είχαν μείνει πίσω από την τελική φάση της Γης κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων, και πήραν μαζί τους την τεχνολογία που είχαν εκείνη την εποχή στους άλλους πλανήτες, έτσι η αφετηρία τους ήταν πιο προηγμένη. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς χρονικής περιόδου, η γνώση του σύμπαντος που έχουν συλλάβει υπερβαίνει κατά πολύ αυτήν των κατοίκων της Γης σήμερα. Τα σώματά τους μπορούν να εισέλθουν σε άλλες διαστάσεις και να προσαρμοστούν στην κατάσταση αυτών των διαστάσεων στις οποίες βρίσκονται. Έχουν αναπτυχθεί σε αυτό το στάδιο. Αυτά τα πράγματα που οδηγούν που πετάνε εμπρός και πίσω - τα αεροσκάφη τα οποία τα ανθρώπινα όντα αποκαλούν ιπτάμενους δίσκους - μπορούν να εισέλθουν σε άλλες διαστάσεις και να πετάξουν σε άλλους χωρο-χρόνους. Αν ταξιδεύουν σε έναν γρήγορο χώρο-χρόνο, αφού εκεί μόνο για μικρό χρονικό διάστημα διασχίζουν μια μεγάλη απόσταση. Έτσι, η ταχύτητα αυτή είναι αδιανόητη για τον άνθρωπο. Τα είδη καυσίμων που χρησιμοποιούν δεν είναι καθόλου τα είδη ουσιών τα κατανοητά από την τεχνολογία, τις θεωρίες, ή τις έννοιες της σύγχρονης επιστήμης.


Κατά τη διάρκεια των αιώνων, αυτά τα εξωγήινα όντα συνεχώς αναπτύσσονταν και μεταμορφώνονταν. Έτσι, σε αυτό το σύμπαν εμφανίστηκαν πραγματικά οι ανώμαλες κοινωνικές σχέσεις που έχουν αυτά τα είδη της ζωής. Η πλεονεξία και η λαγνεία έχουν προκαλέσει κάτι σαν πόλεμο των άστρων πραγματικά να συμβεί εκεί όπου ζουν. Δεν έχουν απειλήσει ακόμη την ανθρωπότητα, επειδή η ανθρωπότητα δεν έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει απειλή για αυτούς. Έτσι, δεν έχουν επιτεθεί στην ανθρωπότητα. Θα επιτίθονταν στην ανθρωπότητα εάν επρόκειτο να τους απειλήσουν. Παρά το γεγονός ότι τα εξωγήινα όντα δεν έχουν επιτεθεί στην ανθρωπότητα, ξέρουν ότι το ανθρώπινο σώμα είναι το τελειότερο. Έτσι τους έχει αρέσει το ανθρώπινο σώμα και θέλουν να το κλέψουν. Γεμίζουν όλους τους τομείς της ανθρωπότητας με επιστήμη για να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ακράδαντα στην επιστήμη και να βασίζονται σε αυτήν. Όταν οι σκέψεις και ο τρόπος ύπαρξης των ανθρώπων αφομοιωθεί πλήρως με τον δικό τους, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να αντικαταστήσουν τις ψυχές των ανθρώπων και οι άνθρωποι θα γίνουν αυτά, και θα αντικαταστήσουν τελικά την ανθρώπινη φυλή.


Είναι μια μεγάλη ιστορία. Έρχονται εδώ σε πλήρη κλίμακα από τις απαρχές της Βιομηχανικής Επανάστασης στη Δύση. Είχαν έρθει και πριν από εκείνη την εποχή, αλλά δεν ελέγχαν τους ανθρώπους τότε. Η πλήρους κλίμακας άφιξή τους άρχισε όταν η Καυκάσια κοινωνία μπήκε στην βιομηχανική εποχή. Έκαναν πλήρη προετοιμασία και συστηματικές ρυθμίσεις για να κατακτήσουν αυτή τη γη. Αυτοί ήταν που δημιούργησαν την επιστήμη για τον άνθρωπο. Έτσι, αυτή η επιστήμη δημιουργήθηκε από εξωγήινους. Ο σκοπός τους ήταν να ενοποιήσουν τα ανθρώπινα όντα και να απλοποιήσουν τις σκέψεις τους σε σημείο που να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιογενείς με τις μηχανές. Και ενοποίησαν τη γνώση ώστε να είναι εύκολο για αυτούς αργότερα να ελέγξουν και να αντικαταστήσουν τα ανθρώπινα όντα. Επιπλέον, έχουν επιλέξει μερικές εθνικότητες ως πρωτοπόρες για τον μελλοντικό πλήρη έλεγχο της ανθρωπότητας. Η Ιαπωνία είναι η πρωτοπόρα στην τεχνολογία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι πρωτοπόρες στην αποκοπή από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς στην γη. Ακόμη και οι πολιτισμοί των πιο αρχαίων και απομονωμένων εθνών δεν ήταν σε θέση να γλυτώσουν. Όλος ο κόσμος επηρεάζεται από τη σύγχρονη κουλτούρα της Αμερικής. Η Αγγλία ήταν η πρωτοπόρα στην κατασκευή μηχανημάτων κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων, και η Ισπανία ήταν η πρωτοπόρα για την ανάμιξη των ανθρώπινων φυλών. Ο τρόπος με τον οποίον τα εξωγήινα όντα οδηγούν τα ανθρώπινα όντα να ξεκόψουν από τους θεούς είναι να αναμίξουν τις φυλές, καθιστώντας τα ανθρώπινα όντα να είναι άνθρωποι χωρίς ρίζες, όπως ακριβώς τα υβρίδια φυτά που οι άνθρωποι δημιουργούν σήμερα. Οι Νότιο Αμερικανοί, οι Αμερικανοί της Κεντρικής Αμερικής, οι Μεξικανοί και μερικοί άνθρωποι στη Νοτιοανατολική Ασία – όλες αυτές οι φυλές έχουν αναμιχθεί. Τίποτα από αυτά δεν μπορεί να ξεφύγει από τα μάτια των θεών. Τα εξωγήινα όντα έχουν κάνει αρκετά εκτεταμένες προετοιμασίες για να κατακτήσουν τα ανθρώπινα όντα.


Ο καθένας που ξέρει πώς να χειρίζεται έναν υπολογιστή έχει καταγραφεί. Φυσικά, οι μαθητές μας δεν έχουν αυτό το πρόβλημα. Μόλις λάβετε τον Φα, καθαρίζω αυτό το στρώμα του σώματός σας που έχει καταληφθεί από αυτούς. Έχουν σχηματίσει ένα στρώμα του σώματός τους μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Είναι απίστευτα τρομακτικό! Τα πάντα που οι άνθρωποι μαθαίνουν από το δημοτικό σχολείο μέχρι το πανεπιστήμιο είναι η επιστήμη που αυτοί έφεραν, και τα πάντα που τα ανθρώπινα όντα χρησιμοποιούν σήμερα είναι προϊόν αυτής της πανταχού παρούσας επιστήμης. Γιατί οι εμπνεύσεις των ανθρώπων να κάνουν υπολογιστές και τεχνολογία αναπτύσσονται με τέτοια τεράστια ταχύτητα; Γίνεται από αυτό το στρώμα του σώματος που τα εξωγήινα όντα σχημάτισαν ώστε να ελέγχουν το ανθρώπινο γένος. Είναι ακριβώς επειδή αυτό το σύστημα της τεχνολογίας και της επιστήμης τους που έχει σχηματιστεί στο ανθρώπινο σώμα κάνει τα μυαλά των ανθρώπων να το κάνουν. Σήμερα είναι απίστευτο το πόσο ανεπτυγμένοι είναι οι υπολογιστές. Αλλά αυτό δεν είναι μια ανθρώπινη τεχνολογία. Ο άνθρωπος θα αντικατασταθεί από εξωγήινα όντα αν συνεχίσει έτσι για πολύ. Αλλά σκεφτείτε το, ο καθένας: Τα εξωγήινα όντα είναι σε τελική ανάλυση, όντα μέσα στα Τρία Βασίλεια, όπου βρίσκονται οι συνηθισμένοι άνθρωποι. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για το γιατί τολμούν να κάνουν αυτού του είδους το πράγμα. Αυτό έχει γίνει διότι ο Φα του σύμπαντος έχει παρεκκλίνει και οι θεοί δεν φροντίζουν πια τα πράγματα. Έτσι αυτό έχει να κάνει και με τα υψηλού επιπέδου όντα επίσης. Εάν αυτή η κατάσταση είναι να αναστραφεί, θα πρέπει να ξεκινήσει από τα υψηλά επίπεδα. Κι αυτό επειδή έχουν αυτήν την ιδέα ότι τα ανθρώπινα όντα δεν είναι πλέον καλά, ότι η ηθική τους έχει εκφυλιστεί και ότι τα πάντα είναι διεστραμμένα. Έτσι νομίζουν ότι είναι εντάξει απλά να τους αντικαταστήσουν, εφόσον πρόκειται να εξαλειφθούν ούτως ή άλλως. Οι Φο είναι φιλεύσπλαχνοι προς τους ανθρώπους, επειδή οι Ταθαγκάτα και οι Μποντισάτβες είναι πιο κοντά στην ανθρωπότητα – είναι οι χαμηλότερου επιπέδου Φο. Όταν Φο που είναι πολλά επίπεδα πάνω από το επίπεδο των Φο σταματήσουν και ρίξουν μια ματιά, οι Ταθαγκάτα είναι επίσης για αυτούς σαν συνηθισμένοι άνθρωποι. Τότε τι είναι για αυτούς τα ανθρώπινα όντα; Τα ανθρώπινα όντα δεν μετρούν σε τίποτε. Όταν βλέπουν ότι τα ανθρώπινα όντα δεν είναι πλέον καλά, απλά τα καταστρέφουν και ξεκινούν απ’ την αρχή. Αυτό είναι το σκεπτικό τους. Έλεος για αυτούς δεν υπάρχει προς τα ανθρώπινα όντα, αλλά προς τους Φο. Όταν οι θεοί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα σταματήσουν και ρίξουν μια ματιά, τα ανθρώπινα όντα δεν είναι τίποτα για αυτούς και είναι πιο ασήμαντα από τους μικροοργανισμούς. Καταλαβαίνετε την ιδέα, έτσι δεν είναι; Μερικοί άνθρωποι ακόμη λένε: «Δάσκαλε, θα πρέπει να μας σώσετε με τον τάδε τρόπο». Σε αυτό απαντώ, «Νομίζετε ότι αν ένας Φο δεν σας σώσει θα υποστεί απόσυρση, ακριβώς σαν να ήταν υποχρεωμένος να το κάνει αυτό;» Δεν είναι έτσι. Οι Φο [σώζουν ανθρώπους] μόνο από το έλεος που έχουν προς τους ανθρώπους, προς εσάς. Οι άνθρωποι θέλουν να επιλέξουν, θέλουν να σωθούν με κάποιους συγκεκριμένους τρόπους, και θέλουν να καλλιεργηθούν με συγκεκριμένους τρόπους. Δεν ξέρουν τι λένε.


Αυτή είναι η κατάσταση όσον αφορά τα εξωγήινα όντα. Εκκαθαρίζονται εκεί πάνω, και έμαθαν για την κάθαρση, έτσι έτρεξαν προς τα εδώ και σε ιδιαίτερα μεγάλους αριθμούς τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δεν ξέρουν ότι αυτό το πράγμα που κάνω έχει κανονιστεί μεθοδικά, έτσι, όπου και να τρέξουν δεν μπορούν να ξεφύγουν. Θα πρέπει να πληρώσουν για όλα τα κακά πράγματα που έχουν κάνει, αυτό είναι σίγουρο. Οι αρχές αυτού του σύμπαντος είναι απολύτως λογικές προς κάθε ζωή. Έτσι, θα πρέπει να λογοδοτήσουν για ό, τι έχουν κάνει. Όσο για το πώς οι ζωές τους τελικά θα αντιμετωπιστούν, τα εξωγήινα όντα σίγουρα δεν θα υπάρχουν στο μέλλον. Αν υπάρχουν αληθινά καλοί μεταξύ των εξωγήινων όντων, τότε οι ζωές τους μπορούν να μετενσαρκωθούν σε άλλες ζωές. Οι κακές ζωές θα εξαλειφθούν. Έτσι, με κάθε πράγμα που κάνει κάθε ον τοποθετείται για το μέλλον. Και αυτό περιλαμβάνει όλα τα ανθρώπινα όντα. Οτιδήποτε κάνει ένα ανθρώπινο ον τοποθετεί τον εαυτό του.


Μέχρι τώρα, τα περισσότερα εξωγήινα όντα που έχουν έρθει εδώ, το έσκασαν για τις ζωές τους. Γνώριζαν ότι στο τέλος θα ήταν δύσκολο για αυτά να ξεφύγουν, οπότε κάποια εξωγήινα όντα έχουν παντρευτεί κατοίκους της Γης. Αλλά δεν είναι ότι παντρεύονται νόμιμα, διότι κανείς δεν θα τους παντρευόταν. Θα πιάσουν μια γυναίκα του χωριού για να αφήσουν πίσω τους απογόνους τους. Και υπάρχουν και εκείνοι που κρύβονται ανάμεσα στους συνηθισμένους ανθρώπους. Δεν μπορούν να μείνουν υπό κάλυψη άσχετα απ’ το πόσο κρύβονται. Τεράστιο γκονγκ έρχεται από το μικροσκοπικό επίπεδο. Είτε πρόκειται για χάλυβα, σίδηρο, ξύλο, το ανθρώπινο σώμα, νερό, βράχια, αέρας, φυτά, ζώα, ουσίες, κ.λπ., από το μικροσκοπικό επίπεδο των πάντων, το γκονγκ έρχεται προς την επιφάνεια. Πέστε μου, πού θα μπορούσαν να ξεφύγουν; Το γκονγκ είναι πανταχού παρόν και εφορμά προς την επιφάνεια. Έτσι έχουν δει ότι δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουν ή να κρυφτούν από αυτό. Πώς υπάρχουν; Στην πραγματικότητα δεν είναι κατοχικά πνεύματα. Αλλά μερικοί από αυτούς έχουν λάβει ανθρώπινη εμφάνιση και περπατούν στους δρόμους. Δεν έχετε ιδέα ποιοι είναι. Μερικοί έχουν κρυφτεί και δεν βγαίνουν. Αλλά ο αριθμός τώρα πλέον είναι πολύ μικρός. Στο παρελθόν μπορούσαν να κρυφτούν, και οι ιπτάμενοι δίσκοι τους μπορούσαν να πετάξουν και να πάνε σε άλλη διάσταση. Αλλά οι άλλες διαστάσεις έχουν όλες καθαριστεί. Τεράστιο γκονγκ σπεύδει προς τα εδώ και δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν. Μπορούν μόνο να κρυφτούν σε μια σπηλιά ή στο βυθό της θάλασσας σε αυτή τη διάσταση. Ακόμα κι έτσι, δεν μπορούν να μείνουν κρυμμένοι. Τέλος πάντων, αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Όλες οι ζωές τοποθετούνται σε αυτή την υπόθεση.


Ερώτηση: Η επιστήμη της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων είναι λάθος, έτσι μήπως μπορούμε άμεσα να μπούμε στην καλλιέργεια χωρίς να κατηχηθούμε με την κοινή ανθρώπινη γνώση;


Δάσκαλος: Από μια άλλη σκοπιά, μπορούμε ακόμα να αυξήσουμε τις γνώσεις μας [μελετώντας την επιστήμη]. Όταν διδάσκω τον Φα, επίσης χρησιμοποιώ έννοιες των σύγχρονων ανθρώπων για να εξηγήσω τον Φα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να καταλάβουν. Η γνώση μπορεί να ανοίξει το μυαλό σας, έτσι είναι χρήσιμη για την απόκτηση του Φα. Αν το επίπεδο εκπαίδευσης ενός ατόμου είναι πολύ χαμηλό, θα είναι δύσκολο για αυτόν να κατανοήσει τη σύγχρονη ορολογία που χρησιμοποιώ. Αλλά δεν είναι ότι κάποιος δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό. Εάν ο πολιτισμός δεν ήταν αυτού του τύπου – που τον επέφερε η επιστήμη – θα μπορούσα να διδάξω τον Φα με μια αρχαία γλώσσα αντί του τρόπου που διδάσκω σήμερα. Παρόλα αυτά, η κοινωνία έχει γίνει έτσι, επομένως είναι εντάξει για εσάς να συμμορφώνεστε με τον τρόπο της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων. Προς το παρόν μπορεί να είναι μόνο με αυτόν τον τρόπο. Είτε είστε ενήλικας είτε παιδί, νομίζω ότι θα πρέπει, ως καλλιεργητής, να τα πάτε σε όλα καλά σε οποιαδήποτε θέση έχετε. Αν είστε φοιτητής, να μαθαίνετε τα μαθήματά σας καλά. Αν εργάζεστε, να κάνετε τη δουλειά σας καλά. Αν καταλήξετε με κάποια ιδιαίτερη προσέγγιση, ο τρόπος της καλλιέργειάς σας μπορεί να αλλάξει αντίστοιχα και να επιφέρει δυσκολίες στη ζωή και την καλλιέργειά σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν και τα εξωγήινα όντα έφεραν την επιστήμη τους στους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους, οι θεοί είναι υπεύθυνοι των πάντων και με τη σειρά τους τούς χρησιμοποιούν.


Ερώτηση: Μήπως θα πρέπει να δαπανήσουμε πολύ χρόνο στην καλλιέργεια και λιγότερο χρόνο στην εργασίες μας μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων;


Δάσκαλος: Δεν είναι αυτή η ιδέα. Θα πρέπει να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε για να ολοκληρώσετε την εργασία σας εντός των ωρών εργασίας που έχουν οι συνηθισμένοι άνθρωποι. Νομίζω ότι όσο απασχολημένοι και να είστε, έχετε το χρόνο να κάνετε τις ασκήσεις και να διαβάσετε το βιβλίο. Έτσι είναι. Νομίζω ότι θα πρέπει, ως επιμελής μαθητής, να θέλετε μέσα στην καρδιά σας να χρησιμοποιήσετε περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο σας για να καλλιεργηθείτε.


Ερώτηση: Μήπως θα πρέπει να αναζητήσουμε σκόπιμα ένα πολύπλοκο περιβάλλον για καλλιέργεια;


Δάσκαλος: Δεν είναι απαραίτητο. Δεν μπορείτε πάντα να θέλετε να κάνετε τα πράγματα σύμφωνα με τη θέλησή σας, ούτε να οργανώνετε την πορεία της καλλιέργειάς σας για τον εαυτό σας. Μην πηγαίνετε με τη δική σας θέληση επιθυμώντας να κάνετε αυτό ή εκείνο – το μονοπάτι σας είναι κανονισμένο από εμένα. Εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε, αυτός είναι ο τρόπος. Απλά κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε. Στην Κίνα υπάρχουν κάποια άτομα που ξαφνικά σταμάτησαν να δίνουν προσοχή στην ενδυμασία τους μόλις άρχισαν να εξασκούνται. Είναι αυτονόητο ότι ένα άτομο θα πρέπει να ντύνεται ευπρεπώς και να εμφανίζεται αξιοπρεπώς, σύμφωνα με τον τρόπο που θα πρέπει ένα ανθρώπινο ον να το κάνει. Αλλά έγιναν τσαπατσούληδες και απεριποίητοι, στο σημείο σχεδόν να είναι ξεδιάντροποι. Αυτό είναι απαράδεκτο. [Ο τρόπος που καλλιεργούμε] δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Τζανγκ Σανφένγκ [6] καλλιέργησε το Τάο χρόνια πριν. Εσείς καλλιεργείστε στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων. Το λιγότερο θα πρέπει να φαίνεστε ένας αξιοπρεπής άνθρωπος. Οι Θεοί είναι υψηλότερα από τα ανθρώπινα όντα και θα πρέπει να ενεργούν ακόμα καλύτερα – πρέπει να συμπεριφέρονται καλύτερα από κάθε άποψη. Βεβαιωθείτε ότι δεν αγνοείτε τα πάντα και γίνετε τσαπατσούληδες, απεριποίητοι και ακάθαρτοι από τη στιγμή που εξασκείτε Φάλουν Γκονγκ – αυτό είναι απαράδεκτο. Από μια ορισμένη άποψη, βλάπτετε την εικόνα του Ντάφα. Έτσι δεν είναι; Έτσι για αυτό το συνέδριο είπα και το κοινοποίησα σε όλους τους υπεύθυνους, ότι ο καθένας θα πρέπει να ντύνεται αξιοπρεπώς και καθαρά και να μην φαίνονται ακατάλληλοι προς τους άλλους, σωστά; Η κινεζική οικονομία είναι καλή αυτά τα χρόνια, έτσι δεν είναι πραγματικά πρόβλημα για κάποιον να [αγοράσει και] να φορέσει μια αξιοπρεπή ενδυμασία. Δεν λέω ότι θα πρέπει να φορέσετε ακριβά ρούχα, αλλά τουλάχιστον, να είναι τακτοποιημένα και να ντύνεστε ευπρεπώς. Θυμηθείτε, καλλιεργούμαστε στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα. Έτσι, όσον αφορά την καλλιέργεια, δεν θα πρέπει να κανονίσετε εσείς για τον εαυτό σας ένα περιβάλλον καλλιέργειας.


Ερώτηση: Το Τρίτο Μάτι ενός τετράχρονου παιδιού έχει ανοίξει και μπορεί να δει το Φάλουν και το όνομα του Δασκάλου να εκπέμπουν φως. Αλλά μερικές φορές είναι ισχυρογνώμων, και αν οι ενήλικες δεν υποχωρήσουν σε αυτόν θα κλαίει και θα ξεσπάει παράφορα. Αυτή η αναταραχή του με αναστατώνει.


Δάσκαλος: «Αυτή η αναταραχή του με αναστατώνει.» Μόλις τώρα δεν το επισημάνατε; Είστε αναστατωμένη, και αν είστε αναστατωμένη, το μυαλό σας διαταράσσεται. Το παιδί σας δεν σας βοηθάει να βελτιωθείτε;


Ερώτηση: Όταν αυτό το δίχρονο κοριτσάκι βλέπει ένα Φάλουν, λέει με ενθουσιασμό, «Φάλουν». Όταν βλέπει την εικόνα του Δασκάλου, λέει, «Δάσκαλος». Κάθεται συχνά στο πάτωμα με τα χέρια της στη θέση Χεσί, λέγοντας: «Κάντε τις ασκήσεις». Μερικές φορές όταν παίζουμε τις ακουστικές διαλέξεις του Δασκάλου λέει, «Ακούστε τον Δάσκαλο».


Δάσκαλος: Τότε αυτό το παιδί είναι πραγματικά ξεχωριστό, καθώς είναι μόλις δύο ετών. Παιδιά όπως αυτό κατά πάσα πιθανότητα έχουν έλθει να αποκτήσουν τον Φα. Μεταξύ των τεσσάρων και πέντε ετών και των πέντε με έξι ετών μικρών μαθητών μας, υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν καλλιεργηθεί καλά. Είναι πραγματικά εκπληκτικοί. Μερικά από αυτά έχουν αρκετές εξαιρετικές ικανότητες. Υπάρχουν πολλά άτομα σαν αυτά. Οι θεοί από πάνω βλέπουν καθαρά ποια οικογένεια θα αποκτήσει τον Φα στο μέλλον: «Α, αυτή η οικογένεια θα αποκτήσει τον Φα». Ίσως τότε να κάνουν κανονίσματα για να μετενσαρκωθούν εκεί, εφόσον με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποκτήσουν τον Φα.


Ερώτηση: Τα νοσοκομεία έχουν περισσότερο κάρμα από οποιαδήποτε άλλα μέρη;


Δάσκαλος: Ένα νοσοκομείο στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων είναι ένα ίδρυμα που φροντίζει ασθένειες, και φαίνεται να έχει ελαφρώς περισσότερο παθογενές τσι. Από την άλλη, εσείς τί φοβάστε ως ασκούμενος; Δεν έχει καμία σχέση με εμάς τους ασκούμενους. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να μας βλάψουν.


Ερώτηση: Μήπως η τέλεση νεκροψίας σε ένα νοσοκομείο έχει κακή επίδραση στους ασκούμενους [του Ντάφα;]


Δάσκαλος: Αν αυτή είναι η δουλειά σας, απλά κάντε την. Δεν υπάρχει πρόβλημα αφού αυτοί οι άνθρωποι είναι νεκροί. Ζητάμε στην καλλιέργεια να συμμορφώνεστε με την κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Μην αλλάξετε τους τρόπους της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων επειδή τώρα καλλιεργείστε. Αυτό δεν είναι σωστό.


Ερώτηση: Εάν ένας άνθρωπος δεν βρίζει προφορικά, αλλά βρίζει στο μυαλό του, θα χάσει αυτό το άτομο αρετή;


Δάσκαλος: Μερικοί άνθρωποι λένε, «Έχω καλλιεργηθεί πολύ καλά και έχω συμπεριφερθεί πολύ καλά», αλλά οι προσκολλήσεις στις καρδιές τους δεν έχουν εγκαταλειφθεί καθόλου. Μπορεί να μετρήσει αυτό ως καλλιέργεια; Δεν είναι ψεύτικο; Επομένως μόνο οι θεμελιώδεις αλλαγές είναι αληθινές αλλαγές. Αυτό που είναι στην επιφάνεια είναι όλο επίδειξη. Το αν ή όχι βρίζετε προφορικά είναι μια τυπικότητα. Το αν ή όχι η καρδιά και το μυαλό σας έχουν αλλάξει είναι αυτό που είναι αληθινό. Αν βρίζετε στο μυαλό σας, τότε φυσικά το μυαλό σας δεν έχει αλλάξει. Το αν ή όχι χάσετε αρετή είναι δευτερεύον. Ο Ντάφα δεν διδάσκεται για να διατηρεί την αρετή των συνηθισμένων ανθρώπων.


Ερώτηση: Μερικοί μαθητές φοβούνται τα δηλητηριώδη ζώα και άλλα πλάσματα. Μπορεί κάποιος να Ολοκληρωθεί εάν δεν αφήσει αυτούς τους φόβους;


Δάσκαλος: Αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Απλά εγκαταλείψτε την προσκόλληση του φόβου και θα είστε μια χαρά. Πολλοί από εσάς δεν τα φοβάστε κατ’ ανάγκη, αλλά αντιπαθείτε αυτά τα πράγματα επειδή είναι βρώμικα. Δεν είναι το είδος βρωμιάς που ένα άτομο αισθάνεται όπως όταν βλέπει περιττώματα, αλλά περισσότερο, είναι το είδος βρομιάς που νιώθει όταν νομίζει ότι αυτά τα πράγματα είναι κακά. Στον κόσμο του μέλλοντος, στο σύμπαν του μέλλοντος, τέτοια πλάσματα δεν θα υπάρχουν. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι το σύμπαν αρχικά δεν είχε αυτά τα δηλητηριώδη, κακά πράγματα. Γιατί έκαναν την εμφάνισή τους αργότερα; Διότι το κάρμα των ζωών έγινε όλο και μεγαλύτερο, οι ζωές έγιναν όλο και χειρότερες, και το σύμπαν έγινε όλο και πιο ακάθαρτο. Έτσι, όλο και περισσότερα κακά πράγματα προέκυψαν, και σταδιακά έγιναν όλο και πιο δηλητηριώδη. Έτσι εξελίχθηκαν.


Ερώτηση: Στο ιερό κείμενο[7] «Φώτιση» λέει, «ζευγάρι μετά το ζευγάρι φθάνουν συνεχώς (λιάνγκ λιάνγκ σιάνγκ τζι ερ λαϊ)». Πώς θα πρέπει να καταλάβουμε το «ζευγάρι μετά το ζευγάρι (λιάνγκ λιάνγκ);»


Δάσκαλος: Αυτό είναι αρχαία κινεζική σύνταξη. Η αρχαία κινεζική σύνταξη μπορεί να εξηγήσει τα πράγματα καθαρά. Η γλώσσα είναι συνοπτική, κι όμως αμφότερα η έννοια που εκφράζει είναι εμβριθής και οι εσωτερικές διαστάσεις που περιλαμβάνει είναι περιεκτικές. Αυτή είναι η καλύτερη γραπτή γλώσσα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι έλεγαν ότι ήταν η γλώσσα των ουρανών, η γραπτή γλώσσα των ουρανών. Σήμερα, η ηθική του ανθρώπου έχει διαφθαρεί και δεν είναι πλέον καλή, έτσι χρησιμοποιείται η καθομιλουμένη. Αν αυτό το «ζευγάρι μετά το ζευγάρι συνεχώς φτάνουν» είναι να εξηγηθεί, σημαίνει: τρεις σε ομάδα, δύο μαζί. Μόλις κάποιος το συζητήσει με ένα άλλο άτομο, λέγοντας: «Αυτός ο Φα είναι πολύ καλός, ας πάμε να καλλιεργηθούμε, «εκείνο το άλλο άτομο θα σκεφτεί ότι είναι πολύ καλό, έτσι θα έρθει. Τότε κι αυτός θα πει και θα φέρει τα μέλη της οικογένειάς του, και άτομα θα έρχονται σε ζεύγη και τριάδες. Χρησιμοποιώντας την απλή καθομιλουμένη των ημερών μας, έπρεπε να χρησιμοποιήσω πάρα πολλές λέξεις. Χρησιμοποιώντας το «λιάνγκ λιάνγκ σιάνγκ τζι (ζευγάρι μετά το ζευγάρι συνεχώς)» φθάνουν, τα πάντα περικλείονται μέσα σε μόλις τέσσερις λέξεις. Αυτό είναι το τι σημαίνει. Όσο για το «σιάνγκ τζι (το ένα μετά το άλλο)», σημαίνει ότι έρχονται σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, το ένα μετά το άλλο, διαρκώς και ασταμάτητα. Εξηγώντας το σιάνγκ τζι επίσης παίρνει πολλά λόγια.


Ερώτηση: Μπορούν οι μαθητές του Ντάφα που έχουν επιχειρήσεις με βιβλία και περιοδικά να αγοράζουν τα βιβλία του Ντάφα σε χονδρική τιμή και να τα πωλούν σε τιμή λιανικής πώλησης;


Δάσκαλος: Λίγο καιρό πριν, σκέφτηκα κάτι. Επειδή πρόσφατα περισσότεροι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα καθήκοντά τους (στην πραγματικότητα, έμειναν άνεργοι) στην Κίνα και ένας μικρός αριθμός από αυτούς είναι μαθητές μας, σκέφτηκα για το αν τους επιτρέπαμε να πωλούν βιβλία του Φάλουν Γκονγκ. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα μπορούσαν να βγάζουν τα προς το ζην, αλλά επίσης να ελαφρύνει η δυσκολία των μαθητών να αγοράζουν βιβλία. Και κάποιοι μαθητές το έχουν κάνει. Κατόπιν, το σκέφτηκα πιο προσεκτικά και δεν μου φάνηκε σωστό. Με ποιο τρόπο ήταν λάθος; Σκεφτείτε το, ο καθένας: Ο Ντάφα – ένας Μέγας Τρόπος τόσο ιερός – μπορεί να μας σώσει, όμως εμείς θα το χρησιμοποιούσαμε για να βγάλουμε χρήματα. Πού θα τοποθετούμασταν; Πού θα τοποθετούσαμε τον Ντάφα; Πραγματικά δεν θα έπρεπε να γίνει. Έτσι δεν τους άφησα να το κάνουν. Όμως γιατί μπορεί να γίνει (από τους συνηθισμένους ανθρώπους) στην κοινωνία; Διότι κάνω χρήση της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων για την διάδοση του Φα. Η κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων είναι και αυτή μια μορφή εκδήλωσης του Φα στο χαμηλότερο επίπεδο, έτσι οι διάφοροι κλάδοι και τα επαγγέλματά του απλά υπάρχουν έτσι, το οποίο δεν είναι λάθος. Αν το βιβλίο μας δεν είχε διαστάσεις πίσω από αυτό και ήταν απλά μαύρο μελάνι σε λευκό χαρτί, θα ήταν απλά ένα βιβλίο. Είναι επειδή έχει τις διαστάσεις του πίσω του που έχει την επίδραση του Φα. Δεν είναι πρόβλημα για τα βιβλιοπωλεία και τους εμπόρους βιβλίων στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων να το πουλούν. Δηλαδή, αυτό είναι σύμφωνο με τον Φα στο επίπεδο της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων. Όμως για τους μαθητές μας, αυτό το είδος προβλήματος που περιέγραψα υπάρχει στην πραγματικότητα. Αν χρησιμοποιούσαμε τον Φα για να βγάλουμε χρήματα, και δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που αγοράζουν τα βιβλία είναι μαθητές μας, πώς θα μπορούσαμε να ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα;


Εάν εσείς οι ίδιοι έχετε βιβλιοπωλείο και κάνετε χρήση αυτής της πρόσφορης περίστασης να πουλήσετε βιβλία του Ντάφα, και αν το βιβλιοπωλείο δεν έχει ιδρυθεί ειδικά για τον Ντάφα και είχατε το βιβλιοπωλείο από πριν, τότε δεν έχω αντίρρηση να το κάνετε αυτό, αφού έτσι κι αλλιώς ήδη ασχολούσασταν με βιβλία από πριν. Αλλά παρόλα αυτά, νομίζω ότι όσο εμβαθύνετε την κατανόησή σας του Φα, θα έχετε έναν νέο τρόπο να το χειριστείτε.


Ερώτηση: Αγνόησα τα πάντα και δημιουργήθηκε πρόβλημα με τα μέλη της οικογένειάς μου για να δω τον Δάσκαλο. Ήταν αυτό σωστό ή λάθος;


Δάσκαλος: Εάν ήλθατε από την Κίνα, είναι πολύ πιθανό να μην σας επιτρεπόταν να έρθετε. Ή, είναι πολύ πιθανό τα Σώματα του Νόμου μου να μην ήθελαν να έλθετε και προσπαθούσαν να κρατήσουν το μυαλό σας στην καλλιέργεια. Αν δεν είστε από την Κίνα, τότε ίσως υπάρχουν και άλλοι λόγοι από την πλευρά σας. Ίσως ήταν για να φανεί εάν είστε σταθεροί. Οτιδήποτε είναι δυνατόν. Εσείς θα πρέπει να το καταλάβετε για τον εαυτό σας.


Ερώτηση: Ξέρω ότι πρέπει να κάνω καλή χρήση του χρόνου για να καλλιεργηθώ, αλλά θέλω επίσης να κάνω παιδιά. Μήπως αυτό μετράει ως προσκόλληση;


Δάσκαλος: Έχουμε πει ότι θα πρέπει να καλλιεργούμαστε ενώ συμμορφωνόμαστε με τους συνηθισμένους ανθρώπους στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Τώρα υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια νεαροί μαθητές που καλλιεργούνται. Αν κανένας από αυτούς δεν παντρευτεί και κάνει παιδιά, δεν θα ήταν αυτό μια μορφή ζημιάς στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων; Τουλάχιστον, μπορώ να σας πω ότι δεν θα συμμορφωνόσασταν με τον τρόπο της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων στην καλλιέργειά σας. Από την άλλη, μερικοί άνθρωποι λένε, «Σε αυτή τη ζωή, απλά δεν θέλω να παντρευτώ. Το έχω πάρει απόφαση.» Ούτε σε αυτό είμαι ενάντια. Μπορείτε να καλλιεργηθείτε με αυτόν τον τρόπο. Εφόσον αυτό δεν προκαλεί κανένα πρόσθετο εμπόδιο ή προβλήματα στη ζωή σας ή από άλλες απόψεις, δεν θα κάνω τίποτα για αυτό. Τα ζητήματα στον ανθρώπινο κόσμο και οι αποφάσεις παίρνονται από εσάς τους ίδιους. Αν λέτε ότι η απόκτηση παιδιών θα επηρέαζε την καλλιέργεια ενός ατόμου, δεν νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα. Αυτό δεν θα συμβεί.


Ερώτηση: Ποιες είναι οι μορφές της Ολοκλήρωσης; Όλες απαιτούν να πάρουμε το μπέντι;


Δάσκαλος: Το έχω συζητήσει αυτό. Μόνο εκείνοι που πηγαίνουν στον παράδεισο του Φάλουν παίρνουν το σώμα. Όσο για εκείνους που πηγαίνουν σε άλλα μέρη, επειδή πολλοί από εσάς έχουν έλθει για να λάβουν τον Φα από διαφορετικά επίπεδα και διαφορετικά βασίλεια, από την άποψη των όντων εκεί πάνω, αν ήταν να πάρετε το σώμα πίσω, αυτοί οι Θεοί και οι Φο θα σκέφτονταν ότι φέρατε πίσω μαζί σας κάποιο είδος παράξενου και περίεργου πράγματος. Έτσι σίγουρα δεν έχουν σώματα εκεί και δεν τα θέλουν. Αν αυτό το πράγμα ερχόταν πίσω θα διατάραζε ολόκληρο το σύστημα καλλιέργειάς τους. Παρακαλώ σημειώστε ότι από όπου και να ήλθατε, αφομοιώνω μόνο τα αρχικά πράγματά σας με τον νέο και τον πιο ορθό Φα. Όταν πρόκειται για τα επιφανειακά πράγματα της καλλιέργειάς σας, δεν αγγίζω τίποτα από αυτά, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα επιστρέψετε στην αρχική σας θέση. Με άλλα λόγια, αν ήσασταν ένας Βούδας, θα είστε ένας Βούδας. Αν ήσασταν ένας Τάο, θα είστε ένας Τάο. Και αν ήσασταν ένας Θεός, θα είστε ένας Θεός. Η εμφάνισή σας και οτιδήποτε είχατε πριν δεν θα αλλάξει. Εκείνοι που δεν είχαν μια Θέση Επίτευξης πριν μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν μία με αυτό τον γύρο της καλλιέργειας, και στη συνέχεια, όπου κι αν είναι να πάτε, θα κανονιστεί για σας να πάτε εκεί.


Ερώτηση: Όταν κάνω τις ασκήσεις, ακούω πάντα την ίδια, όχι τη μουσική του Ντάφα. Ανησυχώ ότι υπάρχει παρέμβαση από μηνύματα άλλων διαστάσεων. [8]


Δάσκαλος: Η μουσική στις άλλες διαστάσεις είναι διαφορετική από τη μουσική για την καλλιέργειά μας. Αλλά υπάρχει πράγματι όμορφη μουσική στις άλλες διαστάσεις. Αν την ακούτε, τότε ας είναι – μην ανησυχείτε για αυτό. Αυτοί είναι ήχοι σε άλλες διαστάσεις. Και μην ανησυχείτε: Η μουσική από μόνη της δεν αντιπροσωπεύει την καλλιέργεια. Όταν καλλιεργείστε στον Ντάφα σας αφήνω να ασκείτε με αυτή τη μουσική. Ο σκοπός είναι να αντικαταστήσει χιλιάδες σκέψεις με μία σκέψη μέχρι που κάποια στιγμή το μυαλό σας να μπορεί να φτάσει μια ήρεμη κατάσταση. Δηλαδή, όταν ακούτε τη μουσική, το μυαλό σας δεν θα τρέχει παντού, αλλά απλά θα ακούει τη μουσική. Σας ωφελεί στην εκτέλεση των ασκήσεων. Αλλά η μουσική που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι αυτή των ασκήσεών μας.


Ερώτηση: Το σώμα μου έχει αντιμετωπίσει ένα είδος παρέμβασης, το οποίο περιλαμβάνει λέξεις και εικόνες. Είναι ένα εξάμηνο και δεν έχω καταφέρει να το ξεπεράσω.


Δάσκαλος: Εάν είστε αληθινός καλλιεργητής, όποια και αν ήταν η πρόθεσή σας όταν αρχίσατε τον Ντάφα, πρέπει να την εγκαταλείψετε και να μην ανησυχείτε για τίποτα. Θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι ότι δεν ήλθατε να καλλιεργηθείτε προκειμένου να επιλύσετε κάποιο πρόβλημα. Ο σκοπός της διάδοσής μου αυτού του Φα είναι να σώσω τους ανθρώπους, να μπορέσουν οι άνθρωποι να καλλιεργηθούν, και να μπορέσουν οι άνθρωποι να επιστρέψουν. Δεν είναι για να επιλυθούν κάποια προβλήματα των συνηθισμένων ανθρώπινων σωμάτων. Είναι ένα σοβαρό πράγμα. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εσείς οι ίδιοι πραγματικά καλλιεργείστε, και τότε, οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί για εσάς. Αλλά αν απλά θέλετε να επιλυθούν ορισμένα συνηθισμένα ανθρώπινα προβλήματα, τότε δεν μπορούμε να επιλύσουμε κανένα από αυτά για εσάς. Σε μια φράση: Ο Φα είναι για καλλιέργεια. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η θεραπεία δεν είναι ο σκοπός του Φάλουν Γκονγκ, έτσι σκέφτονται: «Τότε δεν θα το κάνω για να θεραπευτώ. Καταλαβαίνω ότι ο σκοπός δεν είναι να θεραπεύσει τις ασθένειές μου, και εγώ δεν θα αναφέρω την θεραπεία. Ούτε θα ζητήσω θεραπεία». Ωστόσο, στο μυαλό τους, εξακολουθούν να σκέφτονται: «Όσο κάνω τις ασκήσεις, είναι βέβαιο ότι ο Δάσκαλος θα καθαρίσει τις ασθένειές μου». Βλέπετε, στο μυαλό τους, ακόμα σκέφτονται: «Όσο κάνω τις ασκήσεις, ο Δάσκαλος σίγουρα θα καθαρίσει ασθένειες μου.» Εκείνη η λίγη σκέψη είναι ακόμα εκεί, θαμμένη βαθιά στο μυαλό τους. Εξακολουθούν να θέλουν να επιλύσω τα προβλήματα υγείας τους, δηλαδή, είναι ακόμα προσκολλημένοι στις ασθένειές τους. Αν πραγματικά τις εγκαταλείψουν, δεν τις σκέφτονται καθόλου και δεν νοιάζονται για αυτές, τότε ας δούμε τι θα συμβεί. Αυτό λέγεται «Αποκτώντας φυσικά χωρίς επιδίωξη». Κάθε τρόπος καλλιέργειας και μέθοδος λειτουργεί έτσι. Στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων μπορείτε να αποκτήσετε αυτό που θέλετε, προσπαθώντας σκληρά ή ακόμη και επιδιώκοντάς το πεισματικά. Αλλά οι αρχές στις άλλες διαστάσεις είναι ακριβώς το αντίθετο, είναι αντεστραμμένες. Δεν θα πάρετε τίποτα όταν θα προσπαθήσετε να κερδίσετε κάτι ή να κάνετε κάτι γεμάτοι προσκόλληση. Μπορείτε μόνο να το αποκτήσετε όταν το έχετε εγκαταλείψει όλο και περισσότερο και νοιάζεστε λιγότερο για αυτό. Έτσι αυτό λέγεται «αποκτώντας φυσικά χωρίς επιδίωξη».


Ερώτηση: Όταν ο Δάσκαλος έκανε τις μεγάλες συνθηματολογικές κινήσεις χεριών στο συνέδριο της Σιγκαπούρης, μερικοί άνθρωποι αισθάνθηκαν άνετα, κάποιοι αισθάνθηκαν ότι οι συνθηματολογικές κινήσεις ήταν θαυμάσιες, και μερικοί αισθάνθηκαν πληγωμένοι και λυπημένοι, και έκλαψαν. Σχετιζόταν αυτό με τα επίπεδα καλλιέργειας;


Δάσκαλος: Αρκετά κοντά – βασικά δεν πέφτετε και πολύ έξω. Το κάθε συναίσθημα και η κατανόηση ενός ατόμου είναι διαφορετικό.


Ερώτηση: Για να Ολοκληρωθούμε στην καλλιέργεια, ο καθένας πρέπει να φτάσει στο επίπεδο της πλήρους ανιδιοτέλειας και του χωρίς-εγώ. Τότε γιατί υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα [κατά την οποία οι άνθρωποι Ολοκληρώνονται;]


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να το θέσω με αυτόν τον τρόπο. Ένα άτομο μπορεί να Ολοκληρωθεί και στο επίπεδο της αρχικής Θέσης Επίτευξης Άρχατ. Η επίτευξη αυτο-απελευθέρωσης είναι αρκετό. Δεν είναι απαραίτητη η σκέψη για τη σωτηρία όλων των αισθανόμενων όντων και ένα άτομο δεν χρειάζεται να σκέφτεται για τη φροντίδα των άλλων – ο καλλιεργητής απλά χρειάζεται να εργαστεί προς την [επίτευξη απελευθέρωσης] του εαυτού του και να το επιτύχει. Αυτό είναι το αρχικό επίπεδο, η Θέση Επίτευξης Άρχατ. Αν θέλετε να επιτύχετε τη Θέση Επίτευξης Μποντισάτβας – ακόμα κι αν είναι μόνο η αρχική Θέση Επίτευξης Μποντισάτβας – θα πρέπει να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε μια καρδιά μεγάλης συμπόνιας καθώς καλλιεργείστε, και με συνδυασμό την επίτευξη αυτο-απελευθέρωσης θα πρέπει επίσης να βοηθήσετε τους άλλους να απελευθερωθούν. Είτε μπορέσετε να το επιτύχετε αυτό είτε όχι, θα έχετε αυτή τη συμπόνια, θα βλέπετε όλα τα αισθανόμενα όντα πραγματικά να υποφέρουν και θα δακρύζετε μόλις τους βλέπετε. Δεν είναι προσποιητό – είναι πραγματικό. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει κατά βούληση. Φυσικά, στην καλλιέργεια αυτή η κατάσταση δεν θα συμβαίνει όλη την ώρα, αλλά θα συμβεί. Η συμπόνια σας θα είναι διαφορετική αν καλλιεργηθείτε σε έναν Φο. Σίγουρα δεν θα δακρύζετε όπως μία Μποντισάτβα όταν βλέπετε τα αισθανόμενα όντα. Θα έχετε συμπόνια, θα κατανοείτε καλύτερα τις καρμικές συνδέσεις μεταξύ των αισθανόμενων όντων και θα βλέπετε τα πάντα με μεγαλύτερη σοφία. Όταν οι Φο που έχουν καλλιεργηθεί σε ένα επίπεδο πολύ υψηλότερο από έναν Ταθαγκάτα σταματήσουν και κοιτάξουν, θα σκεφτούν: «Τι είδους συμπόνια είναι αυτή;» Νομίζουν ότι η συμπόνια που έχουν οι Φο προς τα συνηθισμένα ανθρώπινα όντα είναι κι αυτό προσκόλληση. Αυτοί μπορούν μόνο να είναι συμπονετικοί προς αυτούς τους Θεούς, τους Φο και τα αισθανόμενα όντα στους παραδείσους των Φο κάτω από αυτούς, αλλά δεν έχουν καμία συμπόνια προς τα ανθρώπινα όντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι συμπονετικοί, αλλά ότι τα βασίλειά τους είναι πολύ υψηλά. Για αυτούς, οι ζωές εδώ κάτω είναι τόσο τετριμμένες που είναι χαμηλότερες ακόμη κι απ’ τους μικροοργανισμούς. Δεν πιστεύουν ότι τα ελλιπή ανθρώπινα όντα είναι οποιουδήποτε είδους χρήσιμη μορφή ζωής. Όταν οι Φο που έχουν φτάσει ακόμη υψηλότερα επίπεδα κοιτάξουν πίσω, σκέφτονται: «Ω, αυτοί οι Ταθαγκάτα Φο είναι κι αυτοί συνηθισμένοι άνθρωποι. Τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί κάτω;» Πώς μοιάζουν οι άνθρωποι σε αυτούς; Οι άνθρωποι δεν είναι τίποτα. Φωλιάζουν μέσα στη λάσπη σαν εξαιρετικά μικροί μικροοργανισμοί. Τότε, τι γίνεται με τους Φο σε ακόμη υψηλότερα, και ακόμη υψηλότερα και υψηλότερα επίπεδα; Αν θέλετε να πετύχετε μια τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να καλλιεργηθείτε ως εκείνο το επίπεδο. Σας δίνω μόνο μια απλή ιδέα για το πώς είναι. Δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό.


Ο Αληθινός Φα δεν μπορεί να γίνει γνωστός στα ανθρώπινα όντα, διότι έχετε ακόμα ανθρώπινα μυαλά. Όντα σε διαφορετικά επίπεδα έχουν διαφορετικούς τρόπους ύπαρξης. Επίσης, τα φυσικά σώματα των όντων σε αυτή την πλευρά αλλάζουν συνεχώς. Αν το σώμα ενός Φο αποτελείται από άτομα, τότε τα σώματα εκείνων των Φο που είναι ακόμα υψηλότεροι, και τα σώματα των θεών που είναι υψηλότεροι από τους Φο, θα μπορούσαν να αποτελούνται από αυτά που ισοδυναμούν με νετρόνια. Πιο πάνω, θα μπορούσαν να αποτελούνται από νετρίνο ή κουάρκς. Και αυτό είναι μόνο η μικροσκοπική κλίμακα που οι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν. Τι γίνεται με εκείνους που αποτελούνται από πιο μικροσκοπική ή ακόμα πιο μικροσκοπική ύλη; Η ενέργειά τους είναι εμφανώς μεγαλύτερη. Όσο μικρότερα τα σωματίδια μιας ουσίας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητά της. Οι εμφανίσεις τους είναι επομένως εξαιρετικά εκλεπτυσμένες και λαμπερές. Μπορούμε να δούμε πόρους στο ανθρώπινο σώμα, αλλά αν δείτε το σώμα ενός θεού, δεν υπάρχουν πόροι. Αν δείτε τα όντα μέσα στα Τρία Βασίλεια με σώματα που είναι ένα επίπεδο υψηλότερο από ότι αυτά των ανθρώπων – δηλαδή, τα ουράνια όντα στα διαφορετικά επίπεδα μέσα στα Τρία Βασίλεια – θα δείτε ότι για το ανθρώπινο μάτι, τα σώματά τους είναι ομαλά, εκλεπτυσμένα, και απλά υπέροχα. Αυτό επειδή τα σωματίδιά τους είναι μικρότερα και πυκνότερα από εκείνα των ανθρώπων στον καθημερινό κόσμο. Με άλλα λόγια, όσο ένα ον ανεβαίνει συνεχώς, ολόκληρη η μορφή στην επιφάνεια ανεβαίνει παράλληλα. Η ανύψωση των επιπέδων είναι προϋπόθεση. Η Ολοκλήρωση μπορεί να επιτευχθεί σε διαφορετικά επίπεδα. Σε όποιο επίπεδο και να φτάσετε στην καλλιέργεια, αυτό που είναι κάτω από το επίπεδό σας δεν θα είναι πλέον μυστήριο για εσάς. Τα πάντα κάτω θα εμφανιστούν μπροστά στα μάτια σας και θα δείτε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Ωστόσο, οτιδήποτε υψηλότερο από το επίπεδό σας θα είναι για πάντα ένα μυστήριο για εσάς, ποτέ δεν θα ξέρετε για αυτά, αφού [εκεί που βρίσκεστε] είναι η Θέση Επίτευξης στην οποία έχετε φωτιστεί. Θα πάρετε όσα πολλά καταβάλλατε και έχετε καλλιεργήσει.


Ερώτηση: Αντιλαμβάνομαι ότι η καλλιέργεια είναι ένα σοβαρό πράγμα. Από την άλλη πλευρά, είναι λάθος να βρίσκουμε χαρά στη δυσκολία και να καλλιεργούμαστε χαρούμενα;


Δάσκαλος: Αυτό δεν είναι λάθος. Αν μπορείτε να παραμένετε χαρούμενοι όλη την ώρα στην καλλιέργειά σας, και το κάνετε αυτό με τα οποιαδήποτε προβλήματα που αντιμετωπίζετε, τότε θα έλεγα ότι είστε πραγματικά αξιοθαύμαστοι. Όλοι θα σας θαυμάζουν αληθινά και θα σας έχουν σε μεγάλη εκτίμηση, αφού αυτό που περιγράφετε είναι δύσκολο να γίνει. Είναι δύσκολο να κρατήσετε το μυαλό σας σταθερό μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία και να χειρίζεστε τα πράγματα χαρούμενα. Αλλά το να είστε σε θέση να διατηρείτε μια αισιόδοξη διάθεση και μια συμπονετική καρδιά, όλη την ώρα – ακόμη και όταν δεν συναντάμε προβλήματα ή αντιμετωπίζουμε τεστ – είναι αυτό που ένας καλλιεργητής πρέπει να κάνει κανονικά. Αυτή είναι η καλύτερη κατάσταση νου.


Ερώτηση: Μπορούν οι ασκούμενοι να έχουν σεξουαλικές σχέσεις στο γάμο τους;


Δάσκαλος: Έχουμε πει ότι καλλιεργείστε ανάμεσα σε καθημερινούς ανθρώπους και δεν είστε μαθητές που έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια για να αφιερώσετε τον εαυτό σας στην καλλιέργεια. Έτσι, ο τρόπος ζωής σας θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους τρόπους των συνηθισμένων ανθρώπων. Δεν θεωρούμε τις φυσικές μορφές που βρίσκονται εδώ μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων να είναι σημαντικές. Γιατί αυτό; Διότι αυτό που αλλάζει είναι η ανθρώπινη καρδιά και ο νους. Εάν η καρδιά και ο νους ενός ανθρώπου δεν αλλάξει, όλα είναι χωρίς νόημα. Αν, ας πούμε, στην επιφάνεια δεν έχετε τίποτα και ακόμα βαθιά μέσα σας δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε τα πράγματα και είστε ανήσυχοι όταν έχει να κάνει με αυτά τα [ανθρώπινα] πράγματα, είναι άχρηστο. Εάν πείτε: «Βαθιά μέσα δεν είμαι προσκολλημένος σε αυτά και απλά τα βλέπω ως πράγματα που μας επιτρέπουν να διατηρούμε μια ανθρώπινη κατάσταση», τότε θα έλεγα ότι τα πάτε αρκετά καλά. Φυσικά, όλα αυτά τα πράγματα είναι να μείνουν πίσω όταν φτάσετε σε ένα υψηλό και εμβριθές επίπεδο στην καλλιέργεια. Αυτό που κάνετε κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου δεν μπορεί να θεωρηθεί λάθος. Το έχω συζητήσει με σαφήνεια στο Τζούαν Φάλουν – Έχω μιλήσει για την κατάσταση αυτή.


Γιατί επιτρέπεται να είστε με αυτόν τον τρόπο κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας; Διότι αυτός ο τρόπος καλλιέργειάς μας, αυτός ο Ντάφα που διδάσκω σήμερα, σκόπιμα εμφανίστηκε για να εξασκηθεί στην περίπλοκη κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων, και μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν οι άνθρωποι από τα υψηλότερα επίπεδα να επιστρέψουν. Αν η κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων δεν ήταν αρκετά περίπλοκη – δηλαδή, αν δεν είχατε τέτοιες μεγάλες δοκιμασίες και παρεμβάσεις – όσοι από εσάς ήρθαν από τα υψηλότερα επίπεδα δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν ποτέ. Επειδή ο Φα είναι Μεγάλος και διαδίδεται στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων, σας έχει δώσει την ευκολία τού να είστε σε θέση να ζείτε στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων. Η μεταμόρφωση του σώματός σας ξεκινά από το μικροσκοπικό επίπεδο, από την αρχή της ύπαρξής σας, δηλαδή τα θεμελιώδη σωματίδια που αποτελούν την ύπαρξή σας, και επεκτείνεται από το εσωτερικό προς τα έξω, όπως οι δακτύλιοι ενός δέντρου. Θα επεκτείνεται προς τα έξω σαν τα δαχτυλίδια ενός δέντρου για όσο καλλιεργείστε, και αυτό θα γίνεται εώς ότου ανταποκριθείτε στο πρότυπο. Όταν επεκταθεί ως έξω στην επιφάνεια, ακριβώς όπως τα δαχτυλίδια του δέντρου που φτάνουν στο φλοιό, ο μετασχηματισμός θα είναι πλήρης και θα Ολοκληρωθείτε. Πριν φτάσει τον φλοιό, δηλαδή, πριν φθάσει στο εξώτατο επιφανειακό στρώμα του φυσικού σας σώματος, το φυσικό σώμα σας στην επιφάνεια θα εξακολουθεί να έχει σκέψεις όπως αυτές των συνηθισμένων ανθρώπων και σίγουρα θα έχετε μια ποικιλία συνηθισμένων ανθρώπινων επιθυμιών, λαγνεία, συναισθήματα και άλλες προσκολλήσεις όλων των ειδών. Αυτές οι σκέψεις δεν είναι τόσο ισχυρές όσο των συνηθισμένων ανθρώπων, αλλά είναι εκεί, και σκόπιμα αφήνονται για εσάς, έτσι ώστε να είναι βέβαιο ότι μπορείτε να συμμορφώνεστε με το περιβάλλον των συνηθισμένων ανθρώπων καθώς καλλιεργείστε. Όμως η πλευρά που έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια, δεν θα καθοδηγείται από το επιφανειακό συνηθισμένο ανθρώπινο σώμα, για να μην εμπλακεί στις ανθρώπινες υποθέσεις. Μόλις η πλευρά που έχει τελειώσει την καλλιέργεια εκπληρώσει τα κριτήρια, διαχωρίζεται.


Ποιο το όφελος τού να διαχωρίζεται; Σε όποιες δραστηριότητες και αν εμπλακεί η ανθρώπινη επιφάνεια σε αυτήν την πλευρά ανάμεσα στους συνηθισμένους ανθρώπους, ό, τι κι αν κάνει, η πλευρά που έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια κάθεται εκεί και δεν κινείται καθόλου. Δεν έχει οποιεσδήποτε νοητικές δραστηριότητες ή σκέψεις. Εκείνο το σώμα δεν κινείται και δεν συμμετέχει σε τίποτα. Αυτό εξασφαλίζει ότι, όταν το άτομο κάνει ανθρώπινα πράγματα, η θεϊκή πλευρά του δεν τα κάνει, και ότι είναι η ανθρώπινη πλευρά – η οποία δεν έχει καλλιεργηθεί πλήρως – που κάνει αυτά τα πράγματα. Αυτό εξασφαλίζει, λοιπόν, ότι μόνο θα εξακολουθείτε να ανεβαίνετε, και δεν θα κατεβαίνετε, καθώς βελτιώνετε τον εαυτό σας. Αν, αντίθετα, είχαμε επιλέξει να ξεκινήσουμε τη μεταμόρφωση από την επιφάνεια προς τα βάθη, και το κάναμε αυτό μέσα στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων, τότε σίγουρα δεν θα μπορούσατε να καλλιεργηθείτε στην κοινωνία αυτή. Ό, τι κι αν κάνατε μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων θα ισοδυναμούσε με έναν θεό που το κάνει, διότι ένα μεταμορφωμένο σώμα είναι ισοδύναμο με το σώμα ενός θεού. Έτσι θα θεωρούταν σαν να έκανε ανθρώπινα πράγματα, και εσείς απλά δεν θα μπορούσατε να καλλιεργηθείτε. Επιτρέπεται οι θεοί να κάνουν συνηθισμένα ανθρώπινα πράγματα; Είναι απολύτως απαγορευμένο για τους θεούς να έχουν συνηθισμένα ανθρώπινα συναισθήματα. Έτσι, το έχουμε αντιστρέψει αυτό: Ξεκινάμε τη μεταμόρφωσή σας από την προέλευση της ζωής σας. Με αυτόν τον τρόπο, επεκτείνεται συνέχεια όλο και πιο έξω προς την επιφάνεια. Πριν Ολοκληρωθείτε μπορείτε πάντα να διατηρείτε τον τρόπο ζωής των συνηθισμένων ανθρώπων στο επιφανειακό επίπεδο. Είναι απλά ότι γίνεστε όλο και περισσότερο ελεύθεροι από προσκολλήσεις έως ότου τελικά μπορείτε να τα πάρετε όλα ελαφρά και να εγκαταλείψετε τα πάντα. Τότε, είστε κοντά στην Ολοκλήρωση. Θα έχετε επιτύχει πλήρως την Ολοκλήρωση όταν, συνολικά, θα έχετε επεκταθεί σε όλη τη διαδρομή μέχρι την επιφάνεια. Είναι φυσικό εκείνη τη στιγμή και δεν υπάρχουν σεισμοί. Στο παρελθόν, η Ολοκλήρωση ενός ατόμου θα παρείγαγε ωστικά κύματα. Όταν ένα άτομο Ολοκληρωνόταν, κατολισθήσεις, σεισμικά θαλάσσια κύματα και σεισμοί θα συνέβαιναν σε μια μεγάλη περιοχή. Ωστόσο η δική μας μορφή Ολοκλήρωσης δεν παράγει ωστικά κύματα. Είναι επομένως κατάλληλη για περισσότερους ανθρώπους να καλλιεργηθούν στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων, αφού δεν την επηρεάζει. Με τόσους πολλούς ανθρώπους να πετυχαίνουν την Ολοκλήρωση, πιστεύω ότι δεν θα υπήρχε τρόπος η γη να μπορούσε να το αντέξει. Έτσι έχουμε κανονίσει την κάθε πτυχή να είναι κατάλληλη για καλλιέργεια στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων.


Πριν το μέρος που δεν έχει ακόμη πλήρως καλλιεργηθεί να επεκταθεί στην επιφάνειά σας, δεν θα σας πίστευα αν λέγατε ότι δεν έχετε συνηθισμένες ανθρώπινες προσκολλήσεις. Θα αναγκάζατε τον εαυτό σας [να το επιτύχει αυτό]. Μπορείτε να κρατήσετε τους εαυτούς σας σε υψηλά πρότυπα και να συμπεριφέρεστε ως ασκούμενοι. Την ίδια στιγμή, συμμορφώνεστε όσο το δυνατόν περισσότερο με τους τρόπους της κοινωνίας των συνηθισμένων ανθρώπων. Αλλά αυτό για το οποίο μιλώ ισχύει για περισσότερα από μόνο αυτό το ένα θέμα [των σεξουαλικών σχέσεων]. Δεν είναι τόσο απλό όσο ο χειρισμός των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ συζύγων με έναν ορισμένο τρόπο, δεν είναι αυτή η περίπτωση. Μπορείτε να επιλέξετε για τον εαυτό σας την πιο κατάλληλη προσέγγιση για το θέμα αυτό. Με όποιον τρόπο νομίζετε ότι είναι καλύτερο, είναι εντάξει. Αν αισθάνεστε ότι έχετε ακόμα συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις, ότι είναι πολύ ισχυρές. Αν ακόμα θέλετε να παντρευτείτε, θέλετε να βρείτε έναν φίλο ή μια φίλη και σας αρέσει μια συγκεκριμένη νεαρή κοπέλα ή ένας νεαρός άνδρας ... αν έχετε αυτές τις επιθυμίες και κάνετε αυτά τα πράγματα, τότε αυτό σημαίνει ότι η καλλιέργειά σας δεν έχει φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο, έτσι μπορείτε να συμμετέχετε σε τέτοια πράγματα. Μην ισχυρίζεστε ότι μπορείτε αμέσως να εγκαταλείψετε τα πάντα σήμερα, ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό αμέσως και να είστε ένας Φο. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα χρειαζόταν να καλλιεργηθείτε – θα ήσασταν ήδη ένας Φο. Έτσι η καλλιέργεια γίνεται σιγά-σιγά, είναι μια σταδιακή διαδικασία. Αν και το έχω πει αυτό, αν νομίζετε: «Ω, ο Δάσκαλος είπε ότι πριν πετύχω στην καλλιέργεια θα έχω όλων των ειδών τα ανθρώπινα συναισθήματα και επιθυμίες στο επιφανειακό επίπεδο. Επομένως μπορώ να κάνω αυτό το είδος πράγματος», τότε σκεφτείτε και πάλι! Αν και έχετε αυτά τα πράγματα και σας λέω να συμμορφώνεστε με τους συνηθισμένους ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο, αν δεν κρατιέστε αυστηρά στα πρότυπα ενός καλλιεργητή, είστε ακριβώς το ίδιο με κάποιον που δεν καλλιεργείτε. Αυτή είναι η διαλεκτική σχέση.


Ερώτηση: Οι καυκάσιοι μαθητές θέλουν να χρησιμοποιούν όλο τον χρόνο τους για να ακούν τον Φα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη ακουστική κασέτα με ταυτόχρονη μετάφραση. Μπορούν να ηχογραφήσουν τον εαυτό τους να διαβάζουν το Τζούαν Φάλουν και μετά να το ακούν;


Δάσκαλος: Το αποτέλεσμα δεν θα είναι απαραίτητα πολύ καλό. Γιατί όχι; Διότι ο Φα στη φωνή μου έχει δύναμη. Εφόσον είστε καλλιεργητής, πριν Ολοκληρωθείτε, όλα όσα λέτε μεταφέρουν διάφορα είδη συνηθισμένων ανθρώπινων μηνυμάτων. Έτσι, όταν το ξαναπαίζετε, τα απορροφάτε πίσω. Αυτή η επαναλαμβανόμενη, αμοιβαία μόλυνση δεν είναι καλό. Είναι διαφορετικό θέμα, όταν διαβάζετε το βιβλίο. Τώρα κάνουμε μια ταυτόχρονη μετάφραση. Επιταχύνουμε τον ρυθμό μας για να γίνει αυτό. Θα είναι διαθέσιμο σύντομα και αυτό το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα. Εν πάση περιπτώσει, σας λέω αυτήν την αρχή: Αυτά που λέτε μεταφέρουν όλες αυτές τις συνηθισμένες ανθρώπινες προσκολλήσεις και αντιλήψεις σας. Ο Φα πρέπει να είναι σε λειτουργία. Ένα άτομο δεν θα πάρει πολλά από αυτό ακούγοντας μόνο τις επιφανειακές αρχές. Αυτό που βγαίνει από το στόμα σας είναι η κατανόησή σας στο επίπεδό σας. Όταν έρθετε πάλι και το ακούσετε ξανά, η κατανόησή σας θα παραμένει πάντα σε αυτό το επίπεδο. Η ταυτόχρονη μετάφραση είναι διαφορετική διότι είναι η φωνή μου εκεί. Ακόμη και αν η ένταση της φωνής μου είναι χαμηλή και του μεταφραστή υψηλότερη, στην πραγματικότητα, αυτός μεταφράζει και είμαι εγώ που διδάσκω. Οι μαθητές μπορούν να με καταλάβουν καθώς και να λαμβάνουν όλα όσα μεταφέρω όταν διδάσκω τον Φα. Αυτό θέλω να πω.


Ερώτηση: Συνάντησα, συνολικά τρεις φορές, ένα μικρό κορίτσι μεταξύ τριών και πέντε ετών. Όταν ήμουν μισοκοιμισμένος και μισό ξύπνιος, αυτή πατούσε στο μαξιλάρι μου, πηδούσε και γελούσε. Είναι Καλλιεργημένο Βρέφος (Γινγκχαϊ) που έχει βγει από το Φάλουν;


Δάσκαλος: Αυτές οι καταστάσεις είναι καλά πράγματα γενικά, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Τα Καλλιεργημένα Βρέφη είναι μικρά. Το υπόβαθρο του κάθε ατόμου είναι περίπλοκο, έτσι μην δίνετε προσοχή σε αυτά τα είδη πραγμάτων. Θα μπορούσε να είναι κάποια που φέρατε μαζί σας από το παρελθόν ή θα μπορούσαν να υπάρχουν άλλοι λόγοι. Τέλος πάντων, είναι ένα κοριτσάκι τελικά. Πιθανόν να είναι καλό πράγμα. Μη δίνετε σημασία σε αυτήν. Μόνο έχετε τον νου σας στην καλλιέργεια.


Φαίνεται ότι δεν το έχω εξηγήσει αυτό με σαφήνεια, διότι κάποια άτομα δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να εξηγήσω το σημείο, αν και μπορεί να μην εφαρμόζεται κατ’ ανάγκη σε αυτή την περίπτωση. Όταν μερικοί άνθρωποι κατεβαίνουν και μετενσαρκώνονται, ακολουθούνται από το παιδί τους από το παρελθόν. Το παιδί δεν έχει μετενσαρκωθεί όμως και απλώς ακολουθεί από εκείνη την πλευρά. Επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που είχαν παιδιά σε προηγούμενες ζωές και όταν μετενσαρκώθηκαν σε μία ζωή, το παιδί τους δεν μετενσαρκώθηκε σε εκείνη τη ζωή. Ωστόσο, το παιδί είναι εξαιρετικά διαισθητικό και πάντα τους ακολουθεί. Υπάρχει και αυτή η κατάσταση. Υπάρχουν περιπτώσεις όλων των ειδών. Επειδή έχετε λάβει τον ορθό Φα, θα τα κανονίσουμε όλα αυτά για εσάς, εάν το παιδί έχει μια καρμική σχέση με σας. Όλα αυτά θα διευθετηθούν κατάλληλα για εσάς, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό πια.


Ερώτηση: Βασάνιζα τον νου μου, αλλά ακόμα δεν μπορούσα να καταλήξω σε μια ερώτηση. Είναι ότι δεν έχω καλλιεργηθεί πολύ ...


Δάσκαλος: Μερικοί από τους βετεράνους μαθητές μας που έχουν καλλιεργηθεί καλά δεν μπορούν να σκεφτούν τίποτα να πουν όταν με συναντήσουν. Ξέρω ότι αισθάνονται άβολα όταν δεν μπορούν να έχουν τίποτα να πουν, παρά το ότι προσπαθούν πραγματικά σκληρά. Πριν με συναντήσουν έχουν ένα σωρό πράγματα που θέλουν να με ρωτήσουν, αλλά μόλις με συναντήσουν είναι άφωνοι. Επιτρέψτε μου να πω σε όλους ποιος είναι ο λόγος. Όσο είστε καλλιεργητής, θα είστε έτσι όταν με συναντήσετε. Ο λόγος που δεν έχετε τίποτα να πείτε όταν με συναντάτε είναι διότι, καθώς συνεχώς καλλιεργείστε, το κομμάτι σας που έχει φωτιστεί μέσω της καλλιέργειας – το μέρος που έχει καλλιεργηθεί πλήρως – χωρίζεται από εσάς. Χωρίζεται από το μέρος που δεν έχει ακόμη καλλιεργηθεί πλήρως. Έτσι το μέρος σας που δεν έχει ακόμη καλλιεργηθεί πλήρως πάντα θα αισθάνεται σε σύγχυση, έτσι θα έχει ερωτήσεις και θα θέλει να τις ρωτήσει. Αλλά αν και βλέπετε τον Δάσκαλο όταν με συναντάτε, το μέρος σας που έχει καλλιεργηθεί πλήρως, καθώς και η επιφάνειά σας, επίσης, θα γίνουν επιμελή, και μόλις γίνουν επιμελή η συνήθης ανθρώπινη πλευρά σας είναι πλήρως ελεγχόμενη από εκείνην. Γιατί είναι ότι δεν έχετε κακές σκέψεις και είστε τόσο καλοκάγαθοι όπως κάθεστε εδώ; Είναι διότι το μέρος σας που έχει καλλιεργηθεί πλήρως έχει γίνει επιμελές, και ολόκληρο το σώμα σας ελέγχεται από αυτό. Πείτε μου, αν το μέρος που είναι πλήρως καλλιεργημένο δεν ικανοποιούσε τα πρότυπα, θα μπορούσε να να έχει τελειώσει την καλλιέργεια; Με άλλα λόγια, εκείνο τα γνωρίζει όλα. Είναι μόνο το μέρος που δεν έχει καλλιεργηθεί πλήρως που δεν ξέρει. Δηλαδή, σε αυτό το σημείο δεν θα μπορείτε πλέον να ρωτήσετε, και δεν υπάρχει τίποτα να ρωτήσετε αφού τα γνωρίζετε όλα με σαφήνεια. Μόλις απομακρυνθείτε από εμένα δεν θα παίζει ρόλο πλέον και θα παραμείνει ακίνητο, έτσι αυτό το μέρος σας εδώ θα γίνει και πάλι ασαφές για τα πράγματα. «Πώς και δεν ρώτησα τον Δάσκαλο μόλις τώρα;» Δεν είναι αυτή η κατάσταση; Έτσι είναι στην πραγματικότητα.


Θα πω σε όλους σας, θα πρέπει να διαβάζετε το βιβλίο περισσότερο, να διαβάζετε το βιβλίο περισσότερο, και να διαβάζετε το βιβλίο περισσότερο – θα πρέπει να διαβάζετε το βιβλίο ξανά και ξανά. Αυτές οι διδασκαλίες είναι ο Νόμος του Κόσμου. Από τους αρχαίους χρόνους, ο Φα κάθε τρόπου καλλιέργειας που διαβιβάστηκε στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων ήταν Φα στο ή κάτω από το επίπεδο Ταθαγκάτα. Ένας τέτοιος τεράστιος Φα όπως αυτός έχει δημιουργήσει διαφορετικά περιβάλλοντα διαβίωσης για τα διάφορα όντα στον Κόσμο. Αυτός είναι ο Μέγας Νόμος που δημιούργησε ολόκληρο τον Κόσμο. Είναι απλά ότι δεν μπορείτε να δείτε το περιεχόμενό του στα υψηλά επίπεδα μέχρι να φθάσετε σε εκείνα τα βασίλεια. Αλλά μέσα σε Αυτόν υπάρχουν όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να επιτύχετε μια Θέση Επίτευξης και να Ολοκληρωθείτε. Έτσι πρέπει να διαβάζετε το βιβλίο περισσότερο – να διαβάζετε το βιβλίο επανειλημμένα. Φυσικά, οι βετεράνοι μαθητές μας γνωρίζουν ότι, αν έχουν ένα ερώτημα, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να διαβάσουν το βιβλίο και είναι εγγυημένο ότι θα επιλυθεί. Αργότερα, νέες και υψηλότερου επιπέδου ερωτήσεις θα προκύψουν καθώς μπαίνετε σε νέες σφαίρες. Όταν εκείνη τη στιγμή διαβάσετε το βιβλίο ξανά, θα τις απαντήσει και πάλι για εσάς. Μετά από αυτό θα έχετε πάλι ερωτήσεις και σε άλλο ακόμη βασίλειο, και εκείνη τη στιγμή όταν διαβάσετε το βιβλίο περισσότερο, θα τα απαντήσει και πάλι. Με τον τρόπο αυτό συνεχίζετε να καλλιεργείστε και συνεχώς ανεβαίνετε. Αυτός ο Φα θα απαντήσει σε ερωτήσεις όταν τις έχετε. Και όπως θα κρατάτε τον εαυτό σας σε αυστηρές απαιτήσεις στην καθημερινή ζωή και συνέχεια βελτιώνεστε, θα προχωράτε επιμελώς με δύναμη.


Ερώτηση: Είναι ο εγωισμός η ρίζα της ιδιοτέλειας, του συναισθηματισμού και της επιθυμίας για φήμη;


Δάσκαλος: Το προσωπικό συμφέρον και η επιθυμία για φήμη είναι και τα δύο εγωιστικά. Όσο για το συναίσθημα (τσινγκ), έχω αποκαλύψει σε προηγούμενες ομιλίες του Φα ότι αυτό διαποτίζει αυτή τη διάσταση της ανθρωπότητας καθώς και τα Τρία Βασίλεια. Κανένα ον μέσα στα Τρία Βασίλεια δεν μπορεί να ξεφύγει – είναι όλα υπό τον έλεγχό του. Τα ανθρώπινα όντα είναι ακριβώς εν μέσω αυτού του συναισθήματος. Όσο περισσότερο είστε προσκολλημένοι σε αυτό, τόσο μεγαλύτερη η δύναμή του και κατά συνέπεια τόσο πιο πολλή επίδραση έχει σε εσάς. Ειδικότερα, όταν οι άνθρωποι χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα ή όταν οι καρδιές των νέων έχουν πληγωθεί, όσο περισσότερο το σκέφτονται, τόσο μεγαλύτερη δύναμη έχει το συναίσθημα. Το συναίσθημα είναι μέσα στα Τρία Βασίλεια, έτσι εσείς ένας καλλιεργητής, πρέπει να το αποτινάξετε και να ελευθερωθείτε από αυτό. Πρέπει να εγκαταλείψετε αυτό το συναίσθημα και να πάτε πέρα από αυτό. Όσο για την ιδιοτέλεια και τη φήμη, αυτά είναι πράγματα που τα ανθρώπινα όντα εκτιμούν ιδιαίτερα. Αλλά στην πραγματικότητα και αυτά προέρχονται από το συναίσθημα. Με τη φήμη, δεν θα απολαύσετε την ευτυχία και την καλή τύχη που φέρνει; Τότε θα είστε πραγματικά ευχαριστημένοι. Δεν επιδιώκει ένα άτομο φήμη και ιδιοτέλεια για να κερδίσει ικανοποίηση; Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος, δεν είναι τότε ευχαριστημένος; Δεν είναι η ευχαρίστηση που αισθάνεστε συναισθηματισμός; Η φήμη μπορεί να σας φέρει χαρά και αναγνώριση, τα οποία είναι συναίσθημα, έτσι δεν είναι; Εάν έχετε αποκτήσει ικανοποίηση από προσωπικό συμφέρον, δεν είστε και πάλι ευχαριστημένοι; Και πάλι είναι συναίσθημα. Έτσι, τα ανθρώπινα όντα ζουν ακριβώς για αυτό το συναίσθημα. Μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων, είτε είστε είτε δεν είστε ευχαριστημένοι, είτε είστε είτε δεν είστε ενάντια σε κάτι, αν θέλετε ή δεν θέλετε κάτι, ή αν θέλετε να επιτύχετε μια ορισμένη επίτευξη, αυτό που θεωρείτε καλό ή κακό, αυτό που κάνετε ή δεν θέλετε να κάνετε, όλα είναι συναίσθημα. Έχω πει ότι τα ανθρώπινα όντα ζουν μόνο για το συναίσθημα. Θα μπορούσε να μην υπάρχει συναίσθημα στην ανθρώπινη κοινωνία; Αν δεν υπήρχε το συναίσθημα στην ανθρώπινη κοινωνία, τα ανθρώπινα όντα δεν θα έβρισκαν τη ζωή ενδιαφέρουσα – πραγματικά δεν θα ήταν. Έτσι είναι ακριβώς το πώς ο άνθρωπος πρέπει να ζει.


Όσο για τον εγωισμό, σας ανέφερα μια αρχή νωρίτερα και όλοι σας χειροκροτήσατε με πολλή χαρά. Μίλησα για τα μελλοντικά σύμπαντα τα οποία δεν θα εξαφανιστούν, και όλοι ήσασταν χαρούμενοι για αυτό. Ξέρετε γιατί μπορεί να είναι έτσι; Μερικοί άνθρωποι λένε: «Αν ένα άτομο δεν ζει για τον εαυτό του, τότε θα καταδικαστεί από τους ουρανούς». Μερικοί το έχουν αυτό ως σύνθημά τους. Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζετε ακόμη ότι αυτή η ιδιοτέλεια φτάνει μέχρι και σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στην πραγματικότητα, αυτά που έλεγαν οι καλλιεργητές στο παρελθόν: «εγώ κάνω αυτό και αυτό», «θέλω να κάνω αυτό και αυτό», «θέλω να αποκτήσω αυτό και αυτό», «Είμαι καλλιεργητής», «Θέλω να γίνω ένας Φο», ή «Θέλω να επιτύχω αυτό και αυτό», τίποτα από αυτά δεν ήταν έξω από τον εγωισμό. Αλλά αυτό που θέλω από εσάς να κάνετε είναι αληθινά, αγνά και ανιδιοτελώς να Ολοκληρωθείτε με τον πραγματικό ορθό Φα και την ορθή Φώτιση – μόνο τότε μπορείτε να επιτύχετε την αιώνια μη εξάλειψη. Γι’ αυτό σας λέω ότι θα πρέπει να σκέφτεστε πρώτα τους άλλους σε ό, τι κάνετε. Μερικοί άνθρωποι είναι ευτυχείς αν οι άλλοι τους δίνουν χρήματα. Όταν κάποιος τους δίνει χρήματα δεν σκέφτονται για το κατά πόσον θα φέρει στο άλλο άτομο πρόβλημα, αν η οικονομική του κατάσταση θα γίνει σφιχτή, και ούτω καθεξής. «Εφόσον οι άλλοι μου δώσουν κάτι, είμαι χαρούμενος, αλλά δεν σκέφτομαι τους άλλους. Όσο οι άλλοι είναι καλοί σε μένα, είμαι ευτυχής, αλλά δεν νοιάζομαι για τους άλλους.» Μερικές φορές, ακόμα και όταν μερικοί άνθρωποι είναι εξαιρετικά στενοχωρημένοι και δεν έχουν καμία επιλογή αλλά να πουν κάτι για να σας ευχαριστήσουν, δεν έχετε κατανόηση προς αυτούς. Υπάρχουν όλων των ειδών οι καταστάσεις. Με άλλα λόγια, από τώρα και στο εξής στην καλλιέργειά σας, σε ό, τι κάνετε, θα πρέπει να σκέφτεστε τους άλλους.


Ερώτηση: Στο [Τζούαν Φάλουν] Tόμος 2 αναφέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι στον ωκεανό, και ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ανθρώπων.


Δάσκαλος: Ναι. Μερικά ζουν σε αυτή τη διάσταση τη δική μας, μερικά όχι. Όχι μόνο στον ωκεανό υπάρχουν άνθρωποι, αλλά και στις διαστάσεις του ιδίου επιπέδου με τη δική μας επίσης, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι – άνθρωποι που είναι το ίδιο με εσάς και άνθρωποι που δεν είναι το ίδιο με εσάς. Μπορείτε να τους αποκαλέσετε ανθρώπους ή όχι. Από τη στιγμή που έχουν ορισμένα συναισθήματα, αλλά δεν έχουν τη σεξουαλική επιθυμία όπως την έχουν τα συνηθισμένα ανθρώπινα όντα, το κάτω μισό του σώματός τους είναι με τη μορφή κάποιου υλικού. Μόνο το πάνω μέρος του σώματός τους είναι σε ανθρώπινη μορφή. Έτσι μπορούν να επιπλέουν και να πετούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον ωκεανό ανήκουν σε ανθρώπινες φυλές που είχαν εξαλειφθεί από τη γη σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Και υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι απλώς άνθρωποι από τον πυθμένα του ωκεανού: Υπάρχουν εκείνοι που είναι παρόμοιοι με τους ανθρώπους, υπάρχουν εκείνοι που το πάνω μέρος του σώματος είναι ανθρώπινο και το κάτω μέρος του σώματος είναι ψάρι, και υπάρχουν και εκείνοι που το πάνω μέρος του σώματος είναι ψάρι και το κάτω μέρος του σώματος είναι ανθρώπινο. Επίσης, κάτω από τις ηπειρωτικές πλάκες υπάρχουν άνθρωποι από το παρελθόν, δηλαδή, ανθρώπινες φυλές που είχαν εξαλειφθεί κατά το παρελθόν. Δεν μπορούν να επιστρέψουν επάνω διότι ξεριζώθηκαν από τον ανθρώπινο κόσμο – δηλαδή από τη γη. Έτσι, ένα μέρος από αυτά που δεν είχαν τόσο πολύ κάρμα και τόσες πολλές αμαρτίες τρύπωσαν στη γη. Έτσι είναι και δεν βγαίνουν – απλά ζουν εκεί. Ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός. Συχνά είναι λίγο πιο ικανοί από τους ανθρώπους και όχι τόσο πλανημένοι. Εντάξει, μην είστε περίεργοι ή ασχολείστε τόσο με αυτά τα πράγματα, αφού δεν έχουν πολλά να κάνουν με την καλλιέργειά σας.


Ερώτηση: Στο μέλλον, αφότου η νέα Ιαπωνική έκδοση του Ντάφα δημοσιευτεί επισήμως, τι θα πρέπει να κάνουμε με τις παλιές εκδόσεις βιβλίων που έχουν μεταφραστικά λάθη;


Δάσκαλος: Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι έχουν λάθη. Είναι απλά ότι η μετάφραση ήταν ανεπαρκής ή ότι οι λέξεις που επιλέχθηκαν ήταν ανακριβείς. Μπορούμε μόνο να το περιγράψουμε έτσι. Τι θα πρέπει να τα κάνετε; Μην τα πετάτε, απλά αφήστε τα όπως είναι. Καμία ξένη γλώσσα δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταφραστεί από τα Κινέζικα, χωρίς να ξεφεύγει κάπως από το αρχικό. Θα ήθελα μάλιστα να προτείνω ότι στην πραγματικότητα είναι καλύτερο να έχουμε περισσότερες εκδόσεις μεταφράσεων. Όταν οι άνθρωποι τις διαβάσουν, θα συνειδητοποιήσουν, «Ω, υπάρχει αυτή η έννοια ... Α, υπάρχει και εκείνη η έννοια επίσης ... Ώστε έτσι είναι.» Έτσι, στην πραγματικότητα υπάρχουν κάποια οφέλη, αν με ρωτάτε. Απλά αφήστε τα όπως είναι.


Ερώτηση: Είναι η δειλία προσκόλληση ή ένας φυσιολογικός παράγοντας;


Δάσκαλος: Η δειλία προκαλείται από έναν παράγοντα που ονομάζεται «δειλία» που υπάρχει σε αυτό το σύμπαν. Σας κάνει να φοβάστε. Όσο πιο φοβισμένοι είστε, τόσο πιο πολλή επίδραση έχει πάνω σας. Θα πρέπει να την κυριαρχήσετε με τη δύναμη της θέλησης – είναι θέμα θέλησης. Και αυτό θα πρέπει επίσης να επιτευχθεί στην καλλιέργειά σας.


Ερώτηση: Ενώ κάνω τις ασκήσεις, σκέφτομαι συχνά για θέματα που σχετίζονται με την καλλιέργεια, τη διάδοση του Φα και τα λόγια του Δασκάλου. Είναι αυτό σωστό;


Δάσκαλος: Είναι μια κατάσταση κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στο μέλλον δεν θα είναι πρόβλημα.


Ερώτηση: Αν κάποιος παίρνει ζωές για λογαριασμό μου, το κάρμα ακόμα συσσωρεύεται σε εμένα;


Δάσκαλος: Εάν κάνετε αυτό το είδος εργασίας... Δεν θέλω να συζητήσω αυτό το θέμα σε αυτό το περιβάλλον. Έχω γράψει δύο άρθρα που συζητούν και εξηγούν αυτό το θέμα, αλλά μερικοί άνθρωποι φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν αυτό που λέω. Επιτρέψτε μου να μιλήσω για αυτό με αυτόν τον τρόπο: Ξέρετε πόσες ζωές έχετε βλάψει κατά τη διάρκεια των ζωών σας; Κάθε άτομο έχει βλάψει πολλές ζωές. Με έναν μικρότερο Φα δεν θα μπορούσατε να πετύχετε στην καλλιέργεια σε αυτή τη ζωή, και θα πρέπει να πληρώσετε για τις ζωές που χρωστάτε από κάθε ζωή. Στον Βουδισμό πιστεύεται ότι η καλλιέργεια δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε μια ζωή. Έτσι και αυτοί έχουν δει ότι οι ζωές που θανατώνονται πρέπει να πληρωθούν. Αλλά σήμερα σας επιτρέπουμε να φτάσετε στην Ολοκλήρωση, επομένως δεν υπάρχει τόσος πολύς χρόνος που απομένει. Τότε τι πρέπει να γίνει με αυτές τις ζωές τις οποίες χρωστάτε; Εκτός από το τμήμα των βασάνων που τους χρωστάτε – ένα μέρος για το οποίο διαλύετε κάρμα και το ξεχρεώνετε μέσω βασάνων – εγώ πρέπει να εξαλείψω το περισσότερο για εσάς. Το υπόλοιπο μένει για να το πληρώσετε εσείς, εξασφαλίζοντας ότι μπορείτε να περάσετε αυτή τη δοκιμασία. Την ίδια στιγμή, ένα μέρος των ζωών που βλάψατε θα γίνουν όντα στον παράδεισο που θα έχετε αφότου Ολοκληρωθείτε, έτσι θα μετατραπεί σε καλό πράγμα. Αν η ζωή που είναι-να-πάθει-ζημιά ήξερε: «Ω, θα πάω στον παράδεισο ενός Φο στο μέλλον», θα τέντωνε το λαιμό της για να σας αφήσει να τη σκοτώσετε. Χαρούμενα και ευτυχισμένα θα σας άφηνε να τη σκοτώσετε. Φυσικά, δεν θα έχει μια Θέση Επίτευξης. Θα πήγαινε απλά σε αυτόν τον παράδεισο να είναι ένα κοινό ον, θα πάει στον παράδεισό σας του Φο να είναι ένας κανονικός κάτοικος, ένα λουλούδι ή ένα ζώο, όπως ένα πουλί. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις για τις διαφορετικές ζωές.


Ωστόσο, μόλις μιλήσω για αυτό με αυτόν τον τρόπο, μερικοί μπορεί να το καταλάβουν με τον αντίθετο τρόπο: «Ω, τότε είναι εντάξει για μένα να θανατώσω ζωές». Αν δεν μπορείτε να Ολοκληρωθείτε, ποτέ μα ποτέ δεν θα είστε σε θέση να πληρώσετε για όλες τις ζωές που έχετε σκοτώσει, αν και θα πρέπει να πληρώσετε για αυτές. Τόσο τεράστιο είναι το κάρμα που έχετε συσσωρεύσει. Με άλλα λόγια, η διαδικασία ξεχρέωσής σας θα είναι τρομερά βασανιστική και σχεδόν ατελείωτη. Γι’ αυτό είναι μια πραγματικά τρομακτική κατάσταση. Χθες ένας μαθητής είπε: «Ο Δάσκαλος δεν έχει μιλήσει για την κόλαση.» Θα έλεγα ότι δεν μπορώ να σας μιλήσω για αυτό. Αυτό το περιβάλλον μας είναι τόσο ιερό, και είναι τρομακτικό να μιλήσουμε για εκείνο. Φυσικά, δεν είναι τρομακτικό για μένα, αλλά για μερικούς ανθρώπους είναι πραγματικά τρομακτικό. Έτσι, νομίζω ότι ακόμα κι αν δεν σας απάντησα άμεσα μόλις τώρα, το έχω εξηγήσει με σαφήνεια παρ’ όλα αυτά.


Στην Κίνα υπήρχε ένας φοιτητής ο οποίος ήταν υποψήφιος διδάκτωρ στην ιατρική επιστήμη. Έκανε πειράματα ανατομίας. Ήταν να λάβει το διδακτορικό του μετά την ολοκλήρωση των πειραμάτων. Δηλαδή, είχε περάσει όλες τις εξετάσεις του, αλλά ακόμα χρειαζόταν να κάνει κάποια πειράματα και να τεμαχίσει χίλια ή ίσως πεντακόσια ποντίκια και μετά θα μπορούσε να λάβει το διδακτορικό του. Αργότερα, ο ίδιος ανέφερε στον καθηγητή του ότι δεν μπορούσε να το κάνει αυτό. Είπε: «τώρα εξασκώ Φάλουν Γκονγκ και ξέρω ότι η δολοφονία παράγει κάρμα». Τότε είπε στον ακαδημαϊκό σύμβουλό του, «δεν μπορώ να πάρω ζωές – προτιμώ να παρατήσω το πτυχίο». Ας το σκεφτούμε αυτό. Αν ένα άτομο δεν μπορεί να περάσει τη δοκιμασία της ζωής και του θανάτου, δεν μπορεί να επιτύχει την Ολοκλήρωση. Αλλά δεν είναι ότι σίγουρα θα πρέπει να περάσετε από ακριβώς κάτι τέτοιο για να μετρήσει ότι θυσιάζετε τη ζωή σας. Αυτό είναι μόνο η μορφή αυτού. Δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό. Αυτό που βλέπω είναι εάν ή όχι το μυαλό σας μπορεί πραγματικά να το κάνει αυτό. Σκεφτείτε το, ο καθένας: Οι άνθρωποι δεν ζουν σε αυτόν τον κόσμο για τίποτα άλλο παρά για φήμη και ιδιοτέλεια. Αν ήταν να λάβει το διδακτορικό του πτυχίο, θα είχε μια καλή δουλειά και μέλλον μπροστά του. Και φυσικά, ο μισθός του θα ήταν υψηλός – αυτό είναι αυτονόητο. Θα ήταν υψηλότερος από εκείνος των κανονικών ανθρώπων ή ενός μέσου ατόμου. Οι άνθρωποι δεν ζουν απλά για αυτά τα πράγματα; Μπόρεσε να εγκαταλείψει ακόμη και αυτά τα πράγματα. Έτσι σκεφτείτε το: Τόλμησε να παρατήσει ακόμη και αυτό. Ήταν σε θέση να αφήσει αυτά τα πράγματα ως νεαρό άτομο, έτσι δεν ήταν ότι θα μπορούσε να εγκαταλείψει οτιδήποτε; Δεν ήταν ότι τόλμησε να θυσιάσει τη ζωή του; Οι άνθρωποι δεν ζουν απλά για αυτά τα πράγματα; Το βασίλειο καλλιέργειας των ανθρώπων που μπορούν να το κάνουν αυτό είναι εκεί πάνω, στην πραγματικότητα. Όσον αφορά αυτούς τους ανθρώπους και αυτούς τους τύπους καταστάσεων, είπα ότι επειδή μπορούσαν να αφήσουν το συναίσθημα, τη φήμη τους, καθώς και το προσωπικό συμφέρον, γιατί να μην αφήσουν και τον ίδιο τον φόβο της θανάτωσης ζωής; Δεν θα ήταν η απόρριψη της τελικής προσκόλλησης; Απλά αναφέρω ένα σημείο. Θα ήταν διαφορετικό αν δεν μπορούσατε να φθάσετε εκείνο το βασίλειο, αν δεν μπορούσατε να περάσετε τη δοκιμασία της ζωής και του θανάτου, αν δεν μπορούσατε να εγκαταλείψετε όλα αυτά τα πράγματα, και το κάνατε με αυτόν τον τρόπο. Όλες οι ζωές που πήρατε θα πρέπει να πληρωθούν με τη δική σας ατελείωτη διαδικασία πληρωμής – τόσο τρομακτικό είναι. Έχω διευκρινίσει τις αρχές του Φα και τους υποκείμενους νόμους. Όμως, για το πώς θα πρέπει να πράξετε, αυτό ακόμη παραμένει να το καθορίσετε εσείς για τον εαυτό σας. Οι αρχές του Ντάφα διδάσκουν ότι δεν μπορείτε να πάρετε ζωή. Για όσο χρονικό διάστημα καλλιεργείστε δεν μπορείτε να σκοτώσετε. Σε υψηλότερο επίπεδο, ωστόσο, ο Ντάφα τα καλύπτει όλα και ο Φα εμφανίζει αρχές που είναι στο βασίλειο ενός Φο. Έχω πει ότι κάποιες από τις ζωές που έχετε βλάψει, θα ολοκληρωθούν και θα γίνουν κοινά όντα στον μελλοντικό σας παράδεισο, αλλά όλα θα πάνε στο μηδέν, αν δεν μπορείτε να Ολοκληρωθείτε! Όλο το κάρμα σας θα πρέπει να ξεπληρωθεί από εσάς τους ίδιους. Αυτή είναι η σχέση. Δεν θέλω να συζητήσω τον Φα σε υψηλά επίπεδα, ακριβώς επειδή ακόμη και αφότου τον αποκαλύψω, πολλοί άνθρωποι θα εξακολουθούν να μην κατανοούν πραγματικά τις αρχές για τις οποίες θα έχω μιλήσει.


Φυσικά, ο Φα είναι υψηλότερος από τις αρχές μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων. Δεν θα Τον βρίσκατε ακόμα και αν ψάχνατε όλα τα βιβλία – αρχαία, σύγχρονα, Κινέζικα και ξένα – και δεν θα Τον βρίσκατε ούτε καν σε άλλες Γραφές. Γι’ αυτό και ο καθένας θέλει να Τον ακούσει. Αλλά μην Τον βλέπετε ως γνώση – Δεν είμαι εδώ για να ικανοποιήσω την προσκόλλησή σας στην αναζήτηση της γνώσης. Διδάσκω τον Φα για να σας σώσω.


Ερώτηση: Δάσκαλε, συχνά χρησιμοποιείτε τη λέξη «εμείς». Πώς πρέπει να το καταλάβουμε αυτό;


Δάσκαλος: Χρησιμοποιώ τη διατύπωση που χρησιμοποιείται στη σύγχρονη Κίνα. Αισθάνομαι ότι όλοι είστε μέλη του Ντάφα και ως εκ τούτου ένα μέρος του Ντάφα, έτσι αναφέρομαι σε εσάς ως «εμείς». Πιστεύω ότι όταν το ακούτε ίσως να βάλετε τον εαυτό σας σε αληθινή καλλιέργεια. Αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από αυτό.


Ερώτηση: Πότε ένα άτομο θεωρείται ότι έχει ψύχωση;


Δάσκαλος: Η ψύχωση είναι απλά ότι ένα άτομο δεν μπορεί να ελέγξει το σώμα του και είναι πολύ αδύναμο. Μόλις αυτό το είδος ατόμου συναντήσει προβλήματα, δεν θέλει να ασχοληθεί με τίποτα. Είναι σαν η κύρια συνείδησή του (τζου γισί) κοιμάται, δεν δίνει προσοχή σε τίποτα, και ξαφνικά έχει αφήσει αυτό το σώμα. Σε εκείνο το σημείο το άτομο αυτό είναι σε αυτό που οι συνηθισμένοι άνθρωποι αποκαλούν ψυχωτική κατάσταση. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Όταν η κύρια συνείδησή του δεν ελέγχει το σώμα του – δηλαδή, όταν δεν είναι λογικός – οι διάφορες σκέψεις του που δημιουργούνται από το κάρμα και οι διάφορες ιδέες που σχηματίστηκαν μετά τη γέννηση αρχίζουν να ελέγχουν το σώμα του, το στόμα, τα μάτια και τα πάντα του. Έτσι θα λέει ανοησίες και θα ενεργεί παράλογα χωρίς καμία λογική, φυσιολογική συμπεριφορά και οι άνθρωποι θα πουν ότι είναι ψυχωτικός. Έχω πει ότι η ψύχωση δεν είναι ασθένεια. Δεν έχει καμία παθολογική κατάσταση. Είναι απλώς ότι η κύρια συνείδηση του ατόμου είναι πολύ αδύναμη. Υπάρχουν επίσης εκ γενετής παθήσεις στις οποίες η κύρια συνείδηση του ατόμου είναι αδύναμη από τη γέννησή του και το σώμα του πάντα ελέγχεται από άλλα όντα. Συνεχώς παραδίδεται σε άλλους να ελέγχουν. Προσθέστε σε αυτό ισχυρή παρέμβαση από μηνύματα από άλλες διαστάσεις, και το άτομο θα κάνει οτιδήποτε. Ο εγκέφαλος είναι μια ετοιμοπαράδοτη μηχανή και ο οποιοσδήποτε μπορεί να τον λειτουργήσει. Αν δεν τον λειτουργήσετε, και τον παραδώσετε, άλλοι θα έρθουν να τον λειτουργήσουν και τότε δεν θα ακολουθήσει τα ανθρώπινα πρότυπα. Έτσι, ένα άτομο πρέπει να έχει ισχυρή θέληση. Η θέληση πρέπει να είναι σταθερή!


Ερώτηση: Μήπως υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα έχουν ούτε το εγγενές σώμα τους (μπέντι) μεταμορφωμένο ούτε το Αθάνατο Βρέφος (Γιουάνγινγκ) καλλιεργημένο κατά τη στιγμή της Ολοκλήρωσης;


Δάσκαλος: Έχω πει ότι πολλοί από τους μαθητές του Ντάφα μας προέρχονται από διαφορετικά επίπεδα, έτσι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να ανησυχείτε με το ποια είναι η δική σας κατάσταση. Εγγυώμαι ότι εφόσον καλλιεργείστε θα σας επιτρέψω να φτάσετε την κατάσταση την πιο ικανοποιητική για εσάς. Το ίδιο ισχύει για τον καθένα. Δεν είναι ότι δίνοντάς σας το καλύτερο δημιουργώ το καλύτερο για αυτόν τον Κόσμο; (Χειροκροτήματα)


Ερώτηση: Κατά την ανάγνωση του Τζούαν Φάλουν, σπάνια έχω την αίσθηση ότι οι Φο, Τάος και Θεοί ξακάθαρα επισημαίνουν κάτι για μένα. Όμως κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας στη ζωή, φωτίζομαι στις αρχές του Φα.


Δάσκαλος: Είστε σε θέση να φωτιστείτε μόνοι σας, έτσι δεν είναι απαραίτητο να επισημάνω πράγματα για εσάς. Το να μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνοι σας είναι το να φωτίζεστε στο Τάο μόνοι σας, και αυτό είναι εξαιρετικό. Μερικοί άνθρωποι πραγματικά δεν μπορούν να φωτιστούν σε κάτι, αλλά βλέπουμε ότι έχουν καλές προοπτικές. Τότε τι είναι να γίνει; Τους ρίχνουμε μια υπόδειξη.


Ερώτηση: Τον τελευταίο καιρό είχα συχνά μια άθλια κατάσταση νου, οι σκέψεις μου δεν ήταν καλές, και η σκέψη μου ήταν ένα χάος. Έχω πέσει πραγματικά τόσο πολύ;


Δάσκαλος: Το κάρμα θα επιτεθεί σαν τρελό όταν χαλαρώσετε. Αν είστε δυνατοί σε αυτήν την πλευρά μπορείτε να το καταστείλετε. Όταν το έχετε καταστείλει και το ελέγχετε, αν δω ότι είστε πολύ καλός και όντως ένας καλλιεργητής, θα πρέπει να σας φροντίσω και να εξαλείψω αυτά τα πράγματα για εσάς. Έτσι είναι το πώς λειτουργεί. Δεν θα κάνει αν αποτύχετε να το χειριστείτε οι ίδιοι. Θα μπορούσατε να πείτε: «Ω, τότε όσο το καταστέλλω ο Δάσκαλος θα το εξαλείψει για μένα. Τότε θα αρχίσω να το καταστέλλω». Είναι παρόμοιο με αυτό που είπα νωρίτερα για το σκεπτικό που έχουν οι άνθρωποι με την ασθένεια: Δεν θα λειτουργήσει εάν εξασκείστε μόνο επειδή θέλετε εμένα να εξαλείψω κάρμα για εσάς! Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι δεν θα πρέπει να είστε προσκολλημένοι με οτιδήποτε. Πρέπει να έχετε ορθές σκέψεις.


Ερώτηση: Μπορούμε να παίζουμε τη βιντεοκασέτα του Δασκάλου που διδάσκει τις ασκήσεις όταν κάνουμε τις ομαδικές ασκήσεις στο πάρκο;


Δάσκαλος: Αυτό είναι εντάξει αν το περιβάλλον το επιτρέπει και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει. Το εάν μπορείτε να παίξετε το βίντεο εξαρτάται από την κατάσταση και την τοποθεσία.


Ερώτηση: Έχω καλλιεργηθεί για περισσότερο από ένα χρόνο και είναι σαν ότι όσο περισσότερο καλλιεργούμαι, τόσο πιο εύθραυστος γίνομαι. Μια μικρή προσκόλληση μπορεί να προκαλέσει στην καρδιά μου πολύ αναταραχή.


Δάσκαλος: Είναι επίσης πιθανό να έχετε γίνει όλο και πιο ευαίσθητος και φοβάστε ότι δεν τα πάτε καλά στη καλλιέργεια. Μην αναπτύξετε αυτή την προσκόλληση επίσης. Καλλιεργηθείτε ανοιχτά και με αξιοπρέπεια. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να κρατάτε τον εαυτό σας σε αυστηρές απαιτήσεις. Κάθε ένας από εσάς θα κάνει λάθη στην πορεία της καλλιέργειας και θα έχει δοκιμασίες που δεν θα μπορεί να περάσει. Αν μπορούσατε να ξεπεράσετε ομαλά κάθε δοκιμασία, τότε εγώ, ως Δάσκαλός σας, δεν θα το είχα κανονίσει καλά. Έτσι, κάθε δοκιμασία είναι δύσκολο να περαστεί. Είτε θα την περάσετε είτε θα αποτύχετε να την περάσετε, και είτε θα την περάσετε καλά είτε θα την περάσετε άσχημα. Αλλά όταν την περάσετε άσχημα, θα αγωνιάτε για αυτό και θα ξέρετε ότι δεν έχετε καλλιεργηθεί καλά και θα το μετανιώσετε βαθιά. Αποφασίζετε να τα πάτε καλά την επόμενη φορά. Τότε, την επόμενη φορά θα προσπαθήσετε και πάλι να την περάσετε. Είναι ακριβώς σε αυτήν την κατάσταση, όταν είστε σε θέση να την περάσετε ή όταν δεν είστε σε θέση να την περάσετε, όταν εξετάζετε τον εαυτό σας, και κάνοντάς το αυτό συνεχώς είναι που καλλιεργείστε. Αν μπορούσατε να περάσετε κάθε δοκιμασία καλά δεν θα χρειαζόταν να καλλιεργηθείτε. Εάν καμία δοκιμασία δεν μπορούσε να σας σταματήσει, θα ήσασταν έτοιμοι να Ολοκληρωθείτε. Από την άλλη πλευρά, αν νομίζετε: «Ο Δάσκαλος είπε ότι δεν έχει σημασία αν θα την περάσουμε καλά ή όχι, είναι εντάξει όσο εμείς καλλιεργούμαστε», και από εδώ και στο εξής χαλαρώσετε και δεν σας πειράζει όταν αποτυχαίνετε να περάσετε τις δοκιμασίες, τότε δεν καλλιεργείστε πλέον. Έτσι είναι το πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα. Δεν θα κάνει αν δεν κρατήσετε τον εαυτό σας σε αυστηρές απαιτήσεις.


Ερώτηση: Τι είναι η Ολοκλήρωση; Είναι να πεθαίνεις σαν ένα συνηθισμένο άτομο ή κανονίζεται από τον Δάσκαλο;


Δάσκαλος: Η Ολοκλήρωση παίρνει πολλές διαφορετικές μορφές. Όπως ίσως γνωρίζετε, ο Σακιαμούνι δίδαξε Νιρβάνα με σκοπό να απορρίψετε τις ανθρώπινες προσκολλήσεις στο μέγιστο βαθμό. Στον τρόπο καλλιέργειάς του δεν ήθελαν καν το ανθρώπινο σώμα. Έτσι, ένα άτομο στην εξάσκησή του δεν θα πρέπει να είναι προσκολλημένος στο ανθρώπινο σώμα, και θα πρέπει να καλλιεργηθεί απλά με αυτόν τον τρόπο. Ο Θιβετανικός Λαμαϊσμός διδάσκει τη Μεταμόρφωση του Φωτός. Δηλαδή, το άτομο κάθεται εκεί κατά την Ολοκλήρωση, και αν ολόκληρο το σώμα του έχει καλλιεργηθεί επιτυχώς, κατά τη στιγμή της Ολοκλήρωσης το σώμα του μετατρέπεται σε μια ακτίνα ερυθρού φωτός και η Ψυχή του φεύγει με το επιτυχημένα καλλιεργημένο σώμα του Φο. Επειδή το σώμα του Φο που έχει καλλιεργηθεί με επιτυχία δεν περιέχει ύλη από αυτήν την συνηθισμένη ανθρώπινη πλευρά, τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να το δουν, και μπορούν να δουν μόνο φως και ότι ένα σχήμα από φως ανεβαίνει. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καλλιεργηθεί καλά και οι οποίοι δεν μπορούν να υποβληθούν σε Μεταμόρφωση του Φωτός ολόκληρου του σώματος. Έτσι, κατά την ώρα της Μεταμόρφωσης του Φωτός το σώμα τους συρρικνώνεται αμέσως, «Σβα!» σε ένα πλήρες άτομο περίπου τριάντα εκατοστά ψηλό. Μοιάζει ακριβώς σαν κι αυτόν αλλά έχει μειωθεί σε περίπου τριάντα εκατοστά ψηλό, με ένα ανάλογο σώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχε καλλιεργηθεί αρκετά και δεν μετασχηματίστηκε εντελώς σε Φως από Μεταμόρφωση.


Υπάρχουν και άλλα σενάρια επίσης. Στο σύστημα του Τάο στην Κίνα, παίρνουν τη μορφή της «απελευθέρωσης από το πτώμα», όταν Ολοκληρωθούν. Τι είναι η «απελευθέρωση από το πτώμα»; Στην αρχαία Κίνα, πολλοί άνθρωποι εξασκούσαν το Μεγάλο Τάο. [9] Ο τρόπος καλλιέργειας του Μεγάλου Τάο απαιτεί ότι αφότου ένα άτομο πετύχει στην καλλιέργεια παίρνει το σώμα του μαζί του – ο τρόπος τους θέλει ακόμα και το σώμα. Αλλά αυτό το είδος του σαρκικού σώματος του ατόμου δεν είναι πλέον ένα συνηθισμένο ανθρώπινο σώμα, διότι έχει πλήρως μετατραπεί σε ύλη υψηλής ενέργειας και έχει γίνει το Τάο-σώμα του. Η Μέθοδός τους της «απελευθέρωσης από το πτώμα» έχει ως εξής: Το άτομο γνωρίζει ότι έχει καλλιεργηθεί στην Ολοκλήρωση και ότι ολόκληρο το σώμα του έχει καλλιεργηθεί πλήρως. Πώς θα αφήσει τα εγκόσμια; Οι περισσότεροι Ταοϊστές δεν επιλύουν τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων μέχρι την Ολοκλήρωσή τους. Το σύστημα του Φο δεν είναι όμως έτσι, καθώς τα πράγματα επιλύονται στη μέση της Ολοκλήρωσής κάποιου.


Η απελευθέρωση από το πτώμα θα σταματήσει τους ανθρώπους από το να αναζητήσουν το άτομο μόλις φύγει. Θα επινοήσει το θάνατό του, αν και εκείνη τη στιγμή είναι στην πραγματικότητα σε θέση να ανέβει στους ουρανούς ή να εισέλθει στη γη. Μόλις ο ίδιος είναι έτοιμος να φύγει, λέει στην οικογένειά του: «Εγώ θα πεθάνω. Έχω πετύχει στην καλλιέργεια και είμαι έτοιμος να φύγω. Ετοιμάστε ένα φέρετρο για μένα.» Ακριβώς τη στιγμή που έχει προβλέψει, ξαπλώνει στο κρεβάτι και μια στιγμή αργότερα σταματά να αναπνέει. Τα μέλη της οικογένειας βλέπουν ότι έχει πεθάνει, έτσι τον βάζουν στο φέρετρο και τον θάβουν. Αλλά στην πραγματικότητα, έχει χρησιμοποιήσει την ικανότητα του «καμουφλάζ» – έχει χρησιμοποιήσει μια υπερφυσική ικανότητα. Αυτό που είδε η οικογένειά του εκείνη τη μέρα δεν ήταν το πραγματικό του σώμα. Τότε τι ήταν αυτό; Ήταν ένα μεταμορφωμένο αντικείμενο που είχε επιλέξει. Χρησιμοποίησε ένα παπούτσι, μια σκούπα, ένα ξύλινο κοντάρι ή ένα ξίφος, και το μεταμόρφωσε στη δική του εικόνα. Επέλεξε ένα αντικείμενο και το μετέτρεψε στην εικόνα του. Αυτό γνωρίζει πώς να πει ό, τι χρειάζεται, και λέει στην οικογένειά του: «Θα ξαπλώσω εδώ και σε μια στιγμή θα τελειώσουν όλα. Απλά βάλτε με στο φέρετρο, αυτό είναι όλο». Έτσι, στην πραγματικότητα, ήταν εκείνο το κομμάτι ξύλου, η σκούπα ή ένα παπούτσι [ξαπλωμένο εκεί]. Το πραγματικό άτομο είχε φύγει και είχε πάει μακριά, πολύ μακριά. Έτσι, η οικογένεια τον θάβει. Μετά την ταφή, σε λίγες ώρες αυτό το αντικείμενο στην πραγματικότητα θα επιστρέψει στην αρχική του μορφή. Θα ξαναγίνει παπούτσι, καλάμι από μπαμπού ή ένα κομμάτι ξύλου. Αυτό είναι που ονομάζεται «απελευθέρωση από το πτώμα». Μερικές φορές ένα άτομο θα επιστρέψει από κάπου αλλού και θα πει: «Ω, είδα τον τάδε από την οικογένειά σας σε ένα πολύ μακρινό μέρος. Μιλήσαμε κιόλας ο ένας στον άλλον όταν πήγα εκεί για δουλειά». Η οικογένειά του θα πει: «Αποκλείεται. Αφού πέθανε». Το άτομο αυτό μετά θα απαντήσει: «Τον είδα. Δεν έχει πεθάνει. Πραγματικά τον είδα. Αφού μίλησα κιόλας μαζί του και φάγαμε μαζί». «Παράξενο, διότι πραγματικά πέθανε». Η οικογένειά του γνωρίζει ότι ήταν ένας Ταοϊστής: «Ας τον ξεθάψουμε και ας ρίξουμε μια ματιά τότε». Όταν το φέρετρο ανοιχτεί θα δουν ένα παπούτσι εκεί.


Στο σύστημα του Τάο υπάρχει επίσης μια μορφή που ονομάζεται «Ανάληψη στο άπλετο φως της μέρας». Η μορφή της Ανάληψης στο άπλετο φως της μέρας χρησιμοποιείται όταν το σώμα ενός ατόμου έχει καλλιεργηθεί πλήρως και έχει εκπληρώσει τις επιθυμίες του στον καθημερινό κόσμο πριν την Ολοκλήρωση. Ήρθε η ώρα για αυτόν να φύγει αφού δεν έχει μείνει τίποτα να κάνει. Σε αυτό το σημείο συμβαίνει κάτι που ονομάζεται «άνοιγμα της ουράνιας πύλης». Με άλλα λόγια, ανοίγει η πύλη των Τριών Βασιλείων. Τότε, για μερικούς ένας ουράνιος θεός έρχεται να τον παραλάβει, ή έρχεται ένας δράκος, ένα γεράνι, ή οτιδήποτε, πάνω στο οποίο καβαλάει και πετά μακριά, ή ένα ουράνιο άρμα έρχεται να τον μεταφέρει. Τέτοια πράγματα συνέβησαν πολλά στην αρχαιότητα. Υπάρχει Ανάληψη στο άπλετο φως της ημέρας αυτού του είδους. Στο σύστημα της εξάσκησής μας, χρησιμοποιώ τη μέθοδο της Ανάληψης στο άπλετο φως της ημέρας για όσους πρόκειται να πάνε στον Παράδεισο του Φάλουν. Υπάρχουν άνθρωποι σε κάποιους τρόπους καλλιέργειας που δεν θέλουν το σώμα. Τα πάντα σε ολόκληρο τον παράδεισο αυτού του ατόμου θα ανατρέπονταν αν ήταν να του δοθεί ένα σώμα. Είναι όπως ακριβώς με την Νιρβάνα του Σακιαμούνι: Αν ήταν να του δοθεί ένα σώμα δεν θα ήταν Νιρβάνα – δεν θα χαλούσε όλο το σύστημα καλλιέργειας; Ο παράδεισός του αποτελείται από τα στοιχεία Κανόνας, Συγκέντρωση και Σοφία, και έτσι δεν θέλει το σώμα. Πολλοί από εσάς σκέφτεστε με έναν ανθρώπινο τρόπο σκέψης, «Ω, αυτή η Ανάληψη στο άπλετο φως της ημέρας είναι καταπληκτικό. Οι άνθρωποι θα με δουν να πετάω ψηλά». Σκέφτεστε για θεία θέματα με έναν ανθρώπινο τρόπο σκέψης, και αυτό είναι εντελώς ακατάλληλο. Με άλλα λόγια, κατά τη στιγμή της Ολοκλήρωσης θα υπάρχει φυσικά μια μορφή για αυτό. Μπορώ να σας πω, όμως, ότι με τόσους πολλούς ανθρώπους να φτάνουν στην Ολοκλήρωση αυτή τη φορά, θα αφήσω σίγουρα ένα πολύ εμβριθές μάθημα για τους ανθρώπους που δεν πίστεψαν. Έτσι, όταν οι μαθητές μου Ολοκληρωθούν στο μέλλον θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα μεγαλειώδες θέαμα, ένα που η ανθρώπινη κοινωνία δεν θα ξεχάσει ποτέ. (Χειροκροτήματα)


Λέγοντας αυτό, εσείς πρέπει ακόμα να εγκαταλείψετε όλες τις προσκολλήσεις και να μην ανησυχείτε για αυτά τα πράγματα. Απλά συνεχίστε την καλλιέργεια. Αν αποτύχει η καλλιέργειά σας, όλα είναι για το τίποτα.


Ερώτηση: Στο βιβλίο Τζούαν Φάλουν, υπάρχουν διαφορετικοί Φο, Τάος και Θεοί πίσω από τις διαφορετικές λέξεις;


Δάσκαλος: Ναι, σίγουρα. Γι’ αυτό λέω σε όλους σας να διαβάζετε το βιβλίο. Μερικοί άνθρωποι κατανοούν κάτι, «Α!» Και εκείνη τη στιγμή όταν συνειδητοποιούν αυτό το πράγμα τα σώματά τους βιώνουν μια ξαφνική ανατριχίλα και αισθάνονται ένα θερμό ρεύμα. Αν και έχουν μόνο μια ανεπαίσθητη αίσθηση, εκείνη τη στιγμή, οι αλλαγές στο σώμα είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά σημαντικές, και στην άλλη πλευρά μεγάλες αναταράξεις συμβαίνουν παντού. Κι αυτό διότι έχετε ανέβει σε ένα ακόμη επίπεδο, και το σώμα βιώνει διαφορετικές μορφές αλλαγών στα διαφορετικά επίπεδα. Όπως γνωρίζετε, σε κινεζικούς ναούς κάποια αγάλματα του Βούδα έχουν άλλα τέσσερα κεφάλια πάνω από το κεφάλι, ή και ακόμη άλλα τρία κεφάλια πάνω από τα τέσσερα κεφάλια, και ένα ακόμα κεφάλι μεγαλώνει πάνω από τα τρία κεφάλια. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι μια μορφή εκδήλωσης της εικόνας του Νόμου του Φο στα διαφορετικά επίπεδα. Δηλαδή, σε διαφορετικά επίπεδα οι αλλαγές στις καταστάσεις του σώματος είναι πολύ εμβριθείς. Δεν είναι μόνο μεγαλειώδες, αλλά και ιερό, μεγαλοπρεπές και απίστευτα θαυμάσιο. Έτσι, υπάρχει λόγος που δεν σας επιτρέπεται να το δείτε. Επειδή έχετε συνηθισμένη ανθρώπινη σκέψη, θα το καταλάβετε με ανθρώπινες σκέψεις και μπορεί ακόμη και να ενεργήσετε παράλογα ως αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να έχουμε κάτι τέτοιο να συμβεί.


Ερώτηση: Η χειραψία και η σωματική επαφή διαβιβάζουν κάρμα;


Δάσκαλος: Εάν είστε αληθινός καλλιεργητής δεν θα κάνει καμία ζημιά σε εσάς, όσο ευαίσθητοι και να είστε. Το καλλιεργημένο σώμα σας έχει γκονγκ: πώς θα μπορούσε να φοβάται κάτι χαμηλότερο από το γκονγκ; Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο όσον αφορά το βασίλειο και το επίπεδο, έτσι δεν θα πρέπει να το φοβάστε.


Η χειραψία μεταξύ των ανθρώπων, δηλαδή, η επαφή και η χειραψία μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων, μπορεί πράγματι να μεταδώσει κάρμα. Το λιγότερο υπάρχει μόλυνση. Αυτό είναι σίγουρο. Σήμερα όλοι κάνουν χειραψία. Η χειραψία ήρθε από τη Δυτική Καυκάσια κοινωνία. Οι Ασιάτες στο παρελθόν δεν έκαναν χειραψία. Όταν συναντιούνταν, έκαναν γροθιά με το ένα χέρι και την κάλυπταν με το άλλο χέρι. Αυτό ήταν πολύ καλό. Οι γυναίκες δεν έκαναν τις γροθιές τους έτσι διότι φαινόταν άσχημο. Έκαναν μια γροθιά προς τα δεξιά μπροστά από την κοιλιά τους, έτσι. Όταν συναντούσαν ανθρώπους έκαναν γροθιά στο πλάι του σώματος και λύγιζαν ελαφρώς τα πόδια τους. Φαίνεται ότι η χειραψία εμφανίστηκε αφότου η Αναγέννηση πραγματοποιήθηκε στη Δύση. Νωρίτερα δεν έκαναν χειραψία ούτε εκεί. Είχαν διαφορετικά είδη τρόπων χαιρετισμού – κάποια από αυτά, κάποια από εκείνα. Εν πάσει περιπτώσει, υπήρχαν διαφορετικά είδη, όλων των ειδών. Η χειραψία άρχισε να χρησιμοποιείται αργότερα. Δεν έχουμε το Χεσί; Αυτό είναι έθιμο του συστήματος του Φο.


Ερώτηση: Σε πάνω από ένα χρόνο καλλιέργειας και άτομα σπάνια μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα. Αν συνεχίσει έτσι, πώς θα μπορέσω να απαλλαγώ από τις πολλές προσκολλήσεις που έχω;


Δάσκαλος: Δεν είναι έτσι. Οι συνθήκες του καθένα είναι διαφορετικές. Ίσως είναι με αυτόν τον τρόπο, ίσως είναι με εκείνον τον τρόπο, ίσως... Υπάρχουν όλων των ειδών οι διαφορετικοί παράγοντες. Έτσι, βεβαιωθείτε να μην προσκολλάσθε σε αυτά τα πράγματα [εδώ]. Την ημέρα που η δυσκολία πραγματικά φτάσει, θα το βρείτε δύσκολο να την περάσετε, αλλά όταν δεν υπάρχουν δυσκολίες τις θέλετε. Υπάρχει ένας λόγος για όλα. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι πραγματικά δεν έχουν πολλές δυσκολίες. Αυτό είναι επίσης αλήθεια.


Ερώτηση: Υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι στην τοποθεσία εξάσκησής μας, και η συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν άσχημη όψη. Είναι επειδή δεν καλλιεργούμαστε σταθερά;


Δάσκαλος: Υπάρχει ένας μικρός αριθμός τοποθεσιών εξάσκησης που πραγματικά δεν είναι πολύ καλά, όπου το κουτσομπολιό κυκλοφορεί μεταξύ των μαθητών και «φωτίζονται» σε πράγματα αδιακρίτως. Μερικοί άνθρωποι αδιακρίτως «φωτίζονται» σε πράγματα που πραγματικά δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τον Φα που διδάσκω, και ακόμη και οδηγούν τους μαθητές να σκέφτονται με έναν ή τον άλλον τρόπο και αφήνουν τη φαντασία τους να οργιάζει. Σχολιάζουν κιόλας τον Φα, λέγοντας το πώς είναι αυτός ο Φα, πώς είναι αυτή η ενότητα, και το πώς είναι εκείνο το κεφάλαιο. Είναι τα ανθρώπινα όντα άξια να σχολιάσουν τον Φα; Το λιγότερο έχετε ακόμα ανθρώπινη νοοτροπία, έτσι δεν είναι σωστό να το κάνετε αυτό. Θα πρέπει απλά να καλλιεργείτε τον εαυτό σας, να διαβάζετε, να μελετάτε και να εκτελείτε τις ασκήσεις σε ομάδες σύμφωνα με τον Ντάφα. Χρησιμοποιήστε περισσότερο από το χρόνο σας να διαβάζετε και να μελετάτε τον Φα, και λιγότερο χρόνο για να μιλάτε για τις εμπειρίες και τις απόψεις σας. Ή, αφότου ολοκληρώσετε τις ασκήσεις μπορείτε να συζητάτε πράγματα μαζί, αυτό είναι επίσης εντάξει. Εάν χρησιμοποιείτε τον χρόνο που είναι για καλλιέργεια και ανάγνωση του Φα για να συζητάτε για τις εμπειρίες σας αντ’ αυτού, δεν νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Τα πράγματα που μερικοί άνθρωποι λένε φέρουν διάφορες ιδιοτελείς σκέψεις και συναισθήματα, και ακόμα και δεν έχουν καμία σχέση με τον Φα. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να οδηγήσουν τους μαθητές να παραστρατήσουν και ακόμα να επιδοθούν σε άσχετες σκέψεις. Τα ανθρώπινα όντα έχουν όλα μια συνηθισμένη ανθρώπινη νοοτροπία. Οι μαθητές μας, είτε βετεράνοι είτε νέοι, δεν θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν ή να γνωρίζουν τις αρχές που είναι υψηλότερες από τις επιφανειακές έννοιες των λέξεων. Σε τελική ανάλυση, αυτό που λέτε είναι η κυριολεκτική έννοια και οι αρχές των λέξεων στην επιφάνεια, αφού ο Φα των Ουρανών δεν μπορεί να συζητηθεί μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων. Δεν ξέρω τι έχει πάει στραβά με κάποιους ανθρώπους. Δεν ξέρω πώς «φωτίζονται» σε αυτές τις μπερδεμένες ιδέες. Θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό!


Ερώτηση: Ποια είναι η μετάφραση του «γιν»; [10] Γιατί κάποιος πρέπει να κάνει «Τζιεγίν»; [11]


Δάσκαλος: Οι Φο δεν το αποκαλούν γιν. Είναι μια εκδήλωση της αξιοπρέπειας του Νόμου του Φο. Είναι ένας όρος από την αρχαία Ινδία που μεταφράστηκε άμεσα, και ονομάζεται γιν. Το τζιεγίν, το μεγάλο σουγίν [12] και το μικρό σουγίν είναι άλλες εκφράσεις του μεγαλείου της εκδήλωσης και της γλώσσας του Φα.


Ερώτηση: Έχω καλλιεργηθεί για σχεδόν ένα χρόνο τώρα, αλλά δεν έχω δει ποτέ το Φάλουν.


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να το θέσω με αυτόν τον τρόπο. Αν πείτε ότι δεν είχατε καμία αλλαγή στον εαυτό σας, δεν έχετε βιώσει οποιεσδήποτε αλλαγές που ο Φα σας έχει φέρει ή δεν γνωρίζετε ή δεν έχετε φωτιστεί σε κάτι που πηγαίνει πέρα από το πώς είναι οι συνηθισμένοι άνθρωποι, τότε δεν σας πιστεύω εκτός και αν δεν είστε καλλιεργητής. Αν έχετε την ανάγκη να δείτε κάτι, να εκδηλωθεί ή να σας παρουσιαστεί χειροπιαστά τόσο ξεκάθαρα όπως όταν βλέπει κανείς τους συνηθισμένους ανθρώπους, τότε δεν νομίζω ότι αυτό θα λειτουργήσει. Ο λόγος είναι ότι, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χειριστεί κάθε άτομο σύμφωνα με την κατάστασή του, τις διαφορετικές νοητικές καταστάσεις του μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων, και τι θα επιτύχει όταν φτάσει την Ολοκλήρωση στο μέλλον. Κάνοντας αυτό το έργο, απολύτως δεν θα κάνω τα πράγματα ομοιόμορφα σε κάθε κατάσταση. Μπορεί να επιδιώκετε να δείτε το Φάλουν, αλλά δεν θα το δείτε αν η προσκόλληση δεν απορριφθεί.


Ερώτηση: Εφόσον οι Φο σε υψηλότερα επίπεδα βλέπουν τα ανθρώπινα όντα ως τίποτα, παρακαλούμε πείτε μας γιατί ο Δάσκαλος έχει έρθει για να μας σώσει;


Δάσκαλος: Ο Φα του Κόσμου δημιούργησε περιβάλλοντα διαβίωσης σε διαφορετικά επίπεδα για τα όντα σε όλα τα πολλά επίπεδα του Κόσμου. Επομένως, πρέπει να υπάρχει ζωή σε αυτά τα περιβάλλοντα διαβίωσης. Τα συνηθισμένα ανθρώπινα όντα βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των διαφόρων επιπέδων που δημιουργήθηκαν από αυτόν τον Φα για ολόκληρο τον Κόσμο. Έτσι, από την πλευρά μου, πρέπει να πάρω υπόψη ολόκληρο τον Φα και ολόκληρο τον Κόσμο. Το έχω εξηγήσει με σαφήνεια; (Χειροκρότημα) Επομένως, από τη δική μου σκοπιά, βλέπω τις ζωές – τις ζωές και των θετικών και των αρνητικών πλευρών – διαφορετικά από εσάς. Δεν είναι κάτι που μπορείτε να κατανοήσετε.


Ερώτηση: Καθώς μελετώ τον Φα συνεχώς, τα πράγματα που σκέφτομαι γίνονται όλο και λιγότερα, σε βαθμό που μερικές φορές δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα. Είναι αυτό επειδή η κύρια συνείδησή μου είναι αδύναμη; Μήπως η καλλιέργειά μου έχει λοξοδρομήσει;


Δάσκαλος: Δεν είναι έτσι. Και μπορώ να σας πω ακόμα ότι αυτό είναι ένα καλό φαινόμενο. Γιατί λέω ότι αυτό είναι ένα πολύ καλό φαινόμενο; Θα σας πω. Ο εγκέφαλος ενός ατόμου λειτουργεί πραγματικά δραστήρια μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων. Για να μην χάσει, η σκέψη ενός ατόμου είναι εξαιρετικά γρήγορη από αυτή την άποψη, και η μνήμη του είναι οξεία. Αυτό που λέω είναι ότι, χρησιμοποιώντας το μυαλό σας με αυτόν τον τρόπο δεν είναι καλό, διότι θα δημιουργήσει κάρμα. Όταν το μυαλό σας είναι πολύ ανεπτυγμένο έτσι, παρεμβαίνει στην καλλιέργειά σας. Έτσι, τι είναι να γίνει; Χρησιμοποιούμε μια προσέγγιση σύμφωνα με την οποία στην αρχή θα περιορίσουμε αυτό το μέρος του εγκεφάλου σας. Με άλλα λόγια, πρώτα το κλειδώνουμε, το ρυθμίζουμε, το αντικαταστούμε με το μέρος των σκέψεών σας που μπορεί να σκέφτεται ως καλλιεργητής, και έχουμε αυτό το μέρος της σκέψης σας να αναπτυχθεί. Τότε, το πονηρό μέρος ρυθμίζεται και χαλαρώνουμε σταδιακά τον περιορισμό. Σε εκείνο το σημείο θα είστε σε θέση να χειριστείτε σωστά τον εαυτό σας. Όταν δεν μπορείτε να ανιχνεύσετε καν τις κακές σκέψεις σας – δεδομένου ότι εκείνο το μέρος του εγκεφάλου σας είναι πολύ καλά ανεπτυγμένο – μόλις σκέφτεστε για κάτι χώνεστε σε εκείνο το μέρος του εγκεφάλου. Εκείνο το τμήμα του εγκεφάλου σας παρεμβαίνει σοβαρά στην καλλιέργεια σας. Έτσι, πολλοί άνθρωποι θα βιώσουν αυτό που μόλις περιέγραψα. Είναι προσωρινό. Οι σκέψεις που συχνά θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να προστατεύσετε το συμφέρον σας, οι σκέψεις που μπορούν να βλάψουν τους άλλους, και τα κύτταρα του εγκεφάλου που είναι πάρα πολύ ανεπτυγμένα όλα σφραγίζονται και ρυθμίζονται. Έτσι, αυτή η κατάσταση θα συμβεί, αλλά είναι προσωρινή. Αφότου σφραγιστούν, πρέπει να φροντιστούν για εσάς έτσι ώστε να μην είναι τόσο αναπτυγμένα και έτσι θα είναι απλά επαρκή για κανονική χρήση. Έχουμε τις ορθές σκέψεις σας και τα κύτταρα να αναπτυχθούν. Έτσι πάει. Διαφορετικά... Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω μια έκφραση της καθομιλουμένης που μπορεί να το περιγράψει πιο ταιριαστά: Είστε ένας ορθός και ευγενής άνθρωπος που καλλιεργεί τη φύση του Φο, επομένως το μυαλό σας δεν μπορεί να είναι πονηρό, πανούργο, γλοιώδες και δόλιο!


Ερώτηση: Ακούγοντας τις εμπειρίες των άλλων με εμπνέει και με φωτίζει, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι τόσο σταθερό όσο το να φωτίζομαι στα πράγματα μόνος μου.


Δάσκαλος: Αυτό είναι σωστό. Φυσικά και είναι έτσι. Όταν φωτίζεστε για τον εαυτό σας, το οποίο είναι βασικά μέσω της καλλιέργειάς σας, είναι το πιο συμπαγές. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε πράγματι να πάρετε μαθήματα από ό, τι λένε οι άλλοι. Αυτό μπορεί επίσης να διευκολύνει την πρόοδό σας, έτσι είναι ευεργετικό. Τα συνέδρια του Φα δεν θα γίνονται συχνά. Τα συνέδριά μας έχουν οφέλη. Αλλά μην μοιράζεστε εμπειρίες πάρα πολύ συχνά. Θα πρέπει να εστιάζετε την ενέργειά σας στη μελέτη του Φα και στην ανάγνωση του βιβλίου.


Μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν τα βγάλαμε έξω διότι ήταν σχετικά χαμηλού επιπέδου ή επαναλάμβαναν πράγματα ή μπορούν να επιλυθούν με το διάβασμα του βιβλίου. Λόγω των χρονικών περιορισμών θα σταματήσουμε να απαντάμε τις ερωτήσεις εδώ. (Ζωηρό χειροκρότημα)




Γλωσσάριο


μπέντι – «εγγενές σώμα», «αρχικό σώμα», ή «αληθινή ύπαρξη.»


Ντάφα – «Ο Μεγάλος Νόμος» ή «Ο Μεγάλος Τρόπος» Συντόμευση για το πλήρες όνομα της εξάσκησης, Φάλουν Ντάφα, «Ο Μεγάλος Τρόπος του Τροχού του Νόμου».


Τάο – 1. Γνωστό και ως «Ντάο», ένας Ταοϊστικός όρος για τον «Τρόπο της φύσης και του σύμπαντος»


- 2. Ένα Φωτισμένο Ον που έχει επιτύχει το Τάο.


Φα – «Νόμος» ή «Τρόπος» ή «Δρόμος».


γκονγκ – «ενέργεια καλλιέργειας.»


Χε Σι – Η θέση που σχηματίζεται από την τοποθέτηση των παλαμών μαζί κάθετα μπροστά από το στήθος. Μερικές φορές στη Δύση ονομάζεται «θέση προσευχής».


Τσι – Στην Κινεζική σκέψη, αυτή η ουσία/ενέργεια λέγεται ότι προσλαμβάνει πολλές μορφές στο σώμα και το περιβάλλον. Συνήθως μεταφράζεται ως «ζωτική ενέργεια». Το τσι θεωρείται ότι καθορίζει την υγεία ενός ατόμου.


τσιγκόνγκ – Μια γενική ονομασία για ορισμένες κινεζικές πρακτικές που καλλιεργούν το ανθρώπινο σώμα. Το Τσιγκόνγκ ήταν πάρα πολύ δημοφιλές στην Κίνα τις τελευταίες δεκαετίες.


σίνσινγκ – «φύση του νου», «σκέψη», ή «χαρακτήρας».


Τζεν, Σαν, ΡενΤζεν - αλήθεια, το πραγματικό, το αληθινό. Σαν - καλοσύνη, ευγένεια, συμπόνια, ευσπλαχνία. Ρεν – το να αντέχεις, ανεκτικότητα, το να υπομένεις.




[1] Αυτός και όλοι οι επόμενοι κινεζικοί όροι που δεν εξηγούνται σε ένα δεδομένο απόσπασμα εμφανίζονται στην επεξήγηση όρων στο πίσω μέρος του βιβλίου.


[2] (προφέρεται «νιού γουά») Μια θεά από την κινεζική μυθολογία. Σημείωση: Αυτή και όλες οι επιπλέον πρόσθετες υποσημειώσεις είναι του μεταφραστή.


[3] Σε αυτή και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, το «καρμικά» αναφέρεται αμφότερα στα καλά και στα κακά πράγματα.


[4] («Σρι-βατ-σα») Επίσης γνωστό ως «Σβάστικα».


[5] («Φανγκ-σουέϊ») Κινεζική γεωμαντεία, η πρακτική της ανάγνωσης τοπίων.


[6] («Τζανγκ Σαν-φανγκ») Ένας διάσημος Ταοϊστής αθάνατος. Λέγεται ότι είναι ο δημιουργός του τάι-τζι (ή «Τάϊ-Τσι»), ένα είδος παραδοσιακής κινεζικής πυγμαχίας.


[7] Όπως χρησιμοποιείται σε αυτό το περιεχόμενο, ο όρος αναφέρεται σε άρθρα που έχουν γραφτεί από τον Δάσκαλο Λι.


[8] Αυτός ο όρος, όπως χρησιμοποιείται στους κύκλους του τσιγκόνγκ, αναφέρεται σε ορισμένες μη-απτές μορφές ενέργειας, επιρροές, ή πληροφορίες που μπορούν να μεταδοθούν.


[9] Ένας ορισμένος τύπος συστήματος καλλιέργειας.


[10] («γιν») «θέση των χεριών»


[11] («τζιέ-γιν») «ενωμένα χέρια»


[12] («σόου-γιν») «συνθηματολογικές χειρονομίες»