Falundafa.org
 / 
el.falundafa.org


Τι είναι οι υπερφυσικές ικανότητες


Οι υπερφυσικές ικανότητες αποκαλούνται και θεϊκές δυνάμεις. Οι σύγχρονοι άνθρωποι τις αποκαλούν και εξαιρετικές ικανότητες. Οι υπερφυσικές ικανότητες είναι στην ουσία εγγενείς ικανότητες των όντων. Όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο ενός όντος, τόσο πιο ολοκληρωτικά μπορούν οι εγγενείς του ικανότητες του να έχουν αποτέλεσμα· αντιστρόφως, όσο πιο χαμηλό το επίπεδο ενός όντος, τόσο πιο δύσκολο είναι για τις εγγενείς του ικανότητες να έχουν αποτέλεσμα, ή να έχουν πλήρη εφαρμογή. Ο βασικός λόγος είναι ότι σε αυτόν τον Κόσμο, από το ανώτερο έως το κατώτερο επίπεδο, όσο πιο χαμηλά πάει κανείς, τόσο πιο υψηλή είναι η αναλογία της ύλης που τα όντα και τα πάντα μέσα στα ιδιαίτερα βασίλειά τους έχουν, τόσο πιο μεγάλοι οι κόκκοι των σωματιδίων είναι, και τόσο πιο πολύ βάρος τα όντα κουβαλούν – όσο πιο χαμηλά είναι, τόσο πιο πολύ οι εγγενείς ικανότητες των όντων (υπερφυσικές ικανότητες) περιορίζονται από την ίδια την ύλη και όσο πιο βαρύς είναι αυτός ο περιορισμός, τόσο λιγότερο αποτελεσματικές είναι οι ικανότητες. Για αυτό και όσο πιο χαμηλό το επίπεδο, τόσο λιγότερες οι ικανότητες. Όταν φτάνουμε στην ανθρώπινη διάσταση, όλες οι εγγενείς ικανότητες των όντων είναι ήδη καλυμμένες, και οι εγγενείς τους ικανότητες (υπερφυσικές ικανότητες) δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Έτσι αν οι άνθρωποι κάνουν κάτι ή θέλουν να αποκτήσουν κάτι, πρέπει να βασιστούν αποκλειστικά στα αποτελούμενα από ύλη σώματά τους προκειμένου να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να δει την πραγματική κατάσταση του Κόσμου επειδή είναι πλήρως θαμμένος στην ύλη. Γι’ αυτό λέγεται ότι η ανθρώπινη διάσταση είναι μια διάσταση παραίσθησης.


Όσον αφορά έναν καλλιεργητή, όσο πιο ψηλό το επίπεδο στο οποίο καλλιεργείται, τόσο πιο μεγάλες οι ικανότητες του. Αυτό είναι επειδή όσο πιο πολλά επίπεδα του Κόσμου ξεπερνά, τόσο πιο λίγη και πιο ελαφριά είναι η ύλη στην ύπαρξή του, τόσο πιο δυνατές οι εγγενείς του ικανότητες (υπερφυσικές ικανότητες) και τόσο πιο μεγάλος ο αριθμός και πιο περιεκτικές είναι οι ικανότητές του που απελευθερώνονται. Έχω διδάξει στον Φα ότι στην καλλιέργεια του Ντάφα οι υπερφυσικές ικανότητες κάποιου αναπτύσσονται σε μεγαλύτερη έκταση επειδή οι μαθητές του Ντάφα είναι να καλλιεργηθούν προς ανώτερα επίπεδα – όσο πιο υψηλό το επίπεδο που ξεπερνά κάποιος, τόσο πιο πολύ ελευθερώνεται από την ύλη και επομένως θα δείξει πλήρως τις εγγενείς του ικανότητες (υπερφυσικές ικανότητες). Οι μαθητές του Ντάφα έχουν ήδη αρχίσει να επιδεικνύουν πλήρως τις υπερφυσικές τους ικανότητες στην Επανόρθωση του Φα. Για παράδειγμα, κατά την Επανόρθωση του Φα, όταν οι ορθές σκέψεις είναι πολύ αγνές, οι υπερφυσικές τους ικανότητες χρησιμοποιούνται σε μεγάλο εύρος. Επιπλέον, όσον αφορά τις ορθές σκέψεις πολλοί μαθητές μπορούν να τις χρησιμοποιούν κατά βούληση – ό,τι θέλουν να χρησιμοποιήσουν σχεδόν πάντα το έχουν. Για παράδειγμα, για να παγώσουν αυτούς τους κακόβουλους κακοποιούς που διώκουν τους μαθητές του Ντάφα, απλά πρέπει να πουν, «ακίνητος» ή «κάτσε εκεί και μην κουνιέσαι» ή να στοχεύσουν στην ομάδα των κακοποιών και τότε σίγουρα αυτοί δεν θα μπορούν να κουνηθούν· μετά απλά χρειάζεται να σκεφτούν «απελευθέρωση» και θα αφεθεί. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη θέλησή σας για να διατάζετε εκείνους τους κακούς που δεν έχουν την ανθρώπινη φύση – όπως εκείνους τους κακοποιούς που είναι χειρότεροι κι από κτήνη, που χτυπούν ανθρώπους μέχρι θανάτου ή βιάζουν γυναίκες ασκούμενες του Ντάφα – όπως επίσης και αυτούς τους κακούς αρχηγούς. Οι κακόβουλοι κακοποιοί θα κάνουν ότι τους πείτε να κάνουν.


Το επίπεδο ενός όντος διακρίνεται από το σίνσινγκ του. Δηλαδή, όταν χρησιμοποιείτε υπερφυσικές ικανότητες οι ορθές σας σκέψεις πρέπει να είναι ισχυρές. Μια ανεπαρκής κατάσταση του νου – όπως το να φοβάστε το κακό, να ταλαντεύεστε στις σκέψεις σας όταν χρησιμοποιείτε τις υπερφυσικές ικανότητες σας ή το να αμφιβάλετε αν θα λειτουργήσουν – μπορούν να επηρεάσουν ή να παρέμβουν στο αποτέλεσμα των υπερφυσικών ικανοτήτων.


Η Ολοκλήρωση είναι το τέλος της καλλιέργειας ενός μαθητή του Ντάφα, ενώ η Επανόρθωση του Φα είναι η αποστολή ενός μαθητή του Ντάφα. Για έναν μαθητή του Ντάφα, η Ολοκλήρωση είναι απλά ένα θέμα του χρόνου της επιστροφής, ενώ η Επανόρθωση του Φα είναι για να μείνει για το μέλλον. Το μέλλον του Κόσμου που τα όντα σε διαφορετικά επίπεδα έχουν δει δεν υπάρχει και είναι ψευδαίσθηση. Προς το παρόν, η κάθε μέρα της ανθρωπότητας οργανώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του Ντάφα· το επίτευγμα των μαθητών του Ντάφα στον ανθρώπινο κόσμο είναι για να μείνει στην ιστορία. Στις διάφορες ιστορικές στιγμές του μέλλοντος, εάν μέσα στον Κόσμο γίνει ζημιά στον Ντάφα ή όταν τα όντα ενεργούν διαφορετικά, το πώς ο Ντάφα θα επανορθώσει τον Φα και θα κάνει τα πάντα τέλεια και άφθαρτα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Όλα όσα κάνουν οι μαθητές του Ντάφα σήμερα δημιουργεί το μέλλον, και ακριβώς τώρα όλα εντός των Τριών Βασιλείων υπάρχουν για τον Ντάφα. Όταν ο Ντάφα θα έχει Ολοκληρώσει τα πάντα εν μέσω της δοκιμασίας, όλο το κακό που διώκει τον Ντάφα θα σταματήσει.


Λι Χονγκτζί

14 Ιουνίου 2001

***