Γιατί ο Δημιουργός επιζητά να σώσει όλες τις ζωές

 

 

Γιατί ο Δημιουργός επιζητά να σώσει όλες τις ζωές; Είναι λόγω της αγάπης Του για αυτές και επειδή είναι Εκείνος που τους χάρισε τη ζωή.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας φάσης του κύκλου «Σχηματισμός-Στάση-Εκφυλισμός-Καταστροφή» του Κόσμου, ο Δημιουργός ξόδεψε 200 εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργήσει τα Τρία Βασίλεια, καθώς και για να σχεδιάσει και να θέσει σε εφαρμογή τους πολλούς τρόπους και τις ευκαιρίες με τις οποίες θα μπορούσαν να σωθούν οι ζωές, ενώ παράλληλα έθεσε τα θεμέλια για τον πολιτισμό, τη σκέψη και τη συμπεριφορά της ανθρωπότητας. Επιπλέον, χρησιμοποίησε το δικό Του θεϊκό σώμα για να μειώσει και να επιλύσει το αμαρτωλό κάρμα του τεράστιου πλήθους των ζωών! Έδωσε τα πάντα Του προκειμένου να σώσει όλες τις ζωές.

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των 200 εκατομμυρίων ετών, ο Δημιουργός μετενσαρκώθηκε με πολλαπλά σώματα ταυτόχρονα, αμέτρητα σε αριθμό, και έθεσε τα θεμέλια για τον πολιτισμό της ανθρωπότητας σε αυτόν τον κόσμο, ενώ επέβλεπε και φύλαγε τα ήθη της ανθρωπότητας – αυτό έγινε για να μπορέσουν οι άνθρωποι, μια μέρα –όταν, κατά τη διάρκεια των έσχατων καιρών, θα ερχόταν η εποχή της σωτηρίας– να ανταποκριθούν στο πρότυπο που έχουν θέσει για αυτούς τα θεϊκά όντα. Οι ψυχές των ανθρώπων μετενσαρκώθηκαν επανειλημμένα κατά τη διάρκεια των μακρών και παρατεταμένων αιώνων της ιστορίας και πέρασαν δεκάδες εκατομμύρια χρόνια περιμένοντας. Με την πάροδο του χρόνου, τα αληθινά σώματα των ψυχών των περισσότερων ανθρώπων του κόσμου (και αυτό ισχύει για όλες τις εθνότητες και τις φυλές) δημιούργησαν κάποια μορφή οικογενειακού δεσμού με τον Δημιουργό. Αυτό οδήγησε τον Δημιουργό να αγαπάει τους ανθρώπους του κόσμου, τους δικούς Του ανθρώπους, ακόμη περισσότερο. Με την άφιξη των έσχατων καιρών, απαγορεύτηκε να γίνουν άνθρωποι οι ζωές που δεν διέθεταν έναν τέτοιο δεσμό – αυτό έγινε για να διασφαλιστεί ότι το έργο της σωτηρίας θα μπορούσε να εκπληρωθεί καλύτερα. Μέχρι τότε, τα πραγματικά σώματα των ανθρώπων σε αυτή τη Γη ήταν όλα αυτά των ανθρώπων Του. Το ίδιο και τα θεϊκά όντα στα οποία πιστεύουν οι άνθρωποι, τα οποία ενσαρκώθηκαν ως ανθρώπινα όντα και χρησίμευσαν για να μεταδώσουν πνευματικές διδασκαλίες. Η αποστολή τους ήταν, ενώ έπαιρναν ανθρώπινη μορφή, να θέσουν τα πολιτιστικά θεμέλια που προορίζονταν από το θείο για τη σωτηρία του ανθρώπου, στο τέλος, από τον Δημιουργό. Οι ενάρετες και αυθεντικές θρησκείες που άφησαν σε αυτόν τον κόσμο συνεχίστηκαν προκειμένου να διατηρήσουν την ηθική, καθώς οι άνθρωποι περιμένουν την τελική σωτηρία τους από τον Δημιουργό. Ο Δημιουργός έχει το δικαίωμα να αγαπάει τους ανθρώπους Του, και η αγάπη Του είναι ακόμη μεγαλύτερη για εκείνους που κρίνει ότι αρμόζουν στην αγάπη. Έχει το δικαίωμα να το κάνει και κανείς ή καμία οντότητα δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει! Αυτή είναι η υπέρτατη χάρη Του προς αυτές τις ζωές!

 

Ο Δημιουργός είναι ο Άρχοντας όλων των θεϊκών όντων στον Κόσμο. Είναι ο δημιουργός του Άρχοντα των αρχόντων, του Βασιλιά των βασιλέων και είναι ο Κυρίαρχος όλων των ζωών –συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων ζωών των Τριών Βασιλείων, των πνευματικών όντων και των υλικών πραγμάτων, τα οποία όλα Εκείνος δημιούργησε. Η αγάπη Του είναι η υψηλότερη και ιερότερη ευλογία για όλες τις ζωές! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν άνθρωπο σε αυτόν τον κόσμο από το να τον αγαπάει Εκείνος!

 

Δάσκαλος Λι Χονγκτζί

17 Απριλίου 2023