Πώς θα πρέπει να σέβεστε και να ενεργείτε προς τα μέλη της οικογένειας του Δασκάλου

 

 

Η πνευματική πρακτική στον Ντάφα είναι σοβαρή. Όταν ο Δάσκαλος ήρθε για πρώτη φορά σε αυτόν τον κόσμο ήταν με μοναδικό σκοπό να σώσει όλες τις ζωές από την καταστροφή, και ξεκίνησε για αυτόν τον εκφυλισμένο τόπο μόνος του, χωρίς οικογενειακούς δεσμούς ή ανησυχίες, και ενσαρκώθηκε ανάμεσα στα ανθρώπινα όντα. Συνέχισε να μετενσαρκώνεται σε αμέτρητα σώματα, ταυτόχρονα, σε όλο τον κόσμο και σε κάθε έθνος – σε αυτά των πάντων, από βασιλιάδες μέχρι απλούς ανθρώπους, από ουράνια όντα στα Τρία Βασίλεια μέχρι όντα στον κάτω κόσμο. Δεν υπήρχε πουθενά που να μην έφτασε. Με αυτόν τον τρόπο, δημιούργησε δεσμούς συγγένειας με ένα τεράστιο φάσμα ζωών που εκτείνονται σε όλα τα βασίλεια. Από ζωή σε ζωή δημιούργησε οικογενειακούς δεσμούς με αναρίθμητους γονείς, συζύγους, παιδιά και αδέλφια σε διάφορα βασίλεια. Αυτό έγινε, πρώτον, για να διασφαλιστεί η ηθική ευημερία αυτού του ανθρώπινου κόσμου – και δεύτερον, για να σχηματιστεί ένας ιερός δεσμός με τις ζωές, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τη στιγμή που θα σώζονταν όσοι είχαν ανθρώπινα σώματα. Στη μακρά πορεία της ιστορίας, οι περισσότερες ζωές και οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτή τη γη είχαν κάποιας μορφής δεσμό πεπρωμένου μαζί μου. Οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτή τη γη, ειδικότερα, είχαν συγγενική σχέση μαζί μου. Και οι περισσότεροι μαθητές του Ντάφα, ακόμη πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν μέλη της άμεσης οικογένειάς μου σε πολλαπλές ζωές. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που είχαν το πεπρωμένο να γίνουν μαθητές του Ντάφα.

 

Η Επανόρθωση του Φα του σύμπαντος είναι τώρα σε εξέλιξη. Κάποιες ζωές ήρθαν εδώ για να γίνουν μαθητές του Ντάφα, κάποιες ήρθαν για να περιμένουν τη σωτηρία όλων των ζωών και κάποιες ήρθαν για να γίνουν συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές ή συνάδελφοί μου. Και φυσικά, κάποιες ήρθαν εδώ για να γίνουν αδελφός, αδελφή, σύζυγος ή παιδί μου. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Δάσκαλο, όλοι αυτοί αναπτύσσονται πνευματικά στον Ντάφα και επωμίζονται την αποστολή να σώσουν τον εαυτό τους καθώς και τους άλλους και να με βοηθήσουν στη σωτηρία των όντων.

 

Αλλά έχοντας φτάσει στην τελική περίοδο του έσχατου καιρού, οι άνθρωποι έχουν εκφυλιστεί οικτρά, η ηθική τους είναι πολύ ελλιπής, και η σκέψη και η συμπεριφορά τους έχουν γίνει αποκλίνουσες. Η ζημιά που προκάλεσε στην ηθική των ανθρώπων το κακό Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν ιδιαίτερα κακή. Είναι αδύνατο για τους μαθητές του Ντάφα να μείνουν ανεπηρέαστοι από το σημερινό τους περιβάλλον, καθώς προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους και να αναπτυχθούν πνευματικά σε έναν τόσο ταραγμένο κόσμο. Μόλις χαλαρώνουν από την πνευματική τους πρακτική, τείνουν να βλέπουν τα πράγματα με ανθρώπινες προσκολλήσεις και με κοσμικούς τρόπους, κάτι που είναι επικίνδυνο αν συνεχιστεί για πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτρέπω όλους να μην γίνονται χαλαροί στην πνευματική τους πειθαρχία.

 

Το πώς αντιμετωπίζετε και συμπεριφέρεστε προς τα μέλη της οικογένειάς μου σε αυτή τη ζωή έχει γίνει ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που αντανακλά την ανθρώπινη σκέψη εκ μέρους σας, και αυτό είναι που θέλω να εξετάσω εδώ. Μερικές φορές δεν ακούτε ούτε ακολουθείτε ούτε καν την καθοδήγηση που έχω δώσει. Αν δεν ακολουθείτε την καθοδήγησή μου, είστε ακόμα μαθητής μου; Όταν, είτε κολακεύετε είτε φέρεστε άσχημα προς την οικογένειά μου, αυτό μπορεί να επηρεάσει την πνευματική τους ανάπτυξη. Αυτό δεν σας έχει περάσει από το μυαλό; Κοιτάξτε, όταν κολακεύετε αδικαιολόγητα τα μέλη της οικογένειάς μου, τα βλάπτετε. Κάποιοι τους φέρονται σαν να ήμουν εγώ, ενώ κάποιοι άλλοι τους δίνουν χρήματα ή άλλα πράγματα. Τι σας παρακινεί να το κάνετε αυτό; Σε κανένα πρότζεκτ του Ντάφα δεν επιτρέπεται να γίνεται έρανος μεταξύ των ασκούμενων. Και ακόμη και αν υπάρχουν ειδικές περιστάσεις, κανένα πρότζεκτ δεν μπορεί να δεχτεί περισσότερα από χίλια δολάρια χωρίς άδεια. Εκείνοι που ενεργούν από μόνοι τους και δίνουν χρήματα βλάπτουν τους άλλους καθώς και τους εαυτούς τους. Και ατιμάζετε την οικογένειά μου καθώς και εμένα! Κάποιοι άνθρωποι ελπίζουν στην πραγματικότητα να αποκομίσουν κάτι από τα μέλη της οικογένειάς μου όταν το κάνουν αυτό, και κάποιοι ελπίζουν να συντομεύσουν το πνευματικό τους μονοπάτι. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν όλων των ειδών οι παράλογες ανθρώπινες προσκολλήσεις. Και κάποιοι άνθρωποι ήλπιζαν ότι θα τους έδινα κάποιου είδους ειδική μεταχείριση αφότου μάθαινα τι έκαναν. Πώς μπόρεσαν να με σκεφτούν με αυτόν τον τρόπο; Η αλήθεια είναι ότι τα μέλη της οικογένειάς μου δεν θα τολμούσαν να μου το πουν ακόμα και αν δέχονταν τα δώρα σας. Δεν άρεσε σε μερικούς ανθρώπους όταν δεν αποκόμισαν τίποτα από αυτό, αφότου έδωσαν χρήματα – μερικοί από αυτούς αλλάζουν γνώμη και αρχίζουν να δημιουργούν προβλήματα. Όλα αυτά είναι ακριβώς αυτό που θέλει να κάνετε το Κόκκινο Θηρίο πίσω από το ΚΚΚ!

 

Το σύμπαν υφίσταται καταστροφή, και μόνο με τη συνάντηση και την αποδοχή του Ντάφα μπορεί ένα ον να ξεφύγει από αυτή τη μοίρα στους έσχατους καιρούς.

Με κάτι τόσο μεγάλο όσο το Σύμπαν, πώς μπορείτε να μην το πάρετε εξαιρετικά σοβαρά; Στο παρελθόν ακόμη και τα θεία όντα του Σύμπαντος δεν γνώριζαν ότι υπάρχει Φα (Νόμος) στο Σύμπαν – και όμως τώρα προσφέρεται στα ανθρώπινα όντα για την πνευματική τους ανάπτυξη. Τι ιδιαίτερο πεπρωμένο έχετε! Και πόσο τεράστια είναι η χάρη που κρύβεται πίσω από αυτό! Σκεφτείτε λοιπόν πώς πρέπει να το αντιμετωπίσετε! Όλο αυτό το διάστημα, από την ημέρα που ο Ντάφα διδάχθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, έχω λάβει υπόψη μου ότι τα ανθρώπινα όντα, ακόμη και τα θεϊκά όντα, έχουν διαπράξει αμέτρητες αμαρτίες κατά τη διάρκεια των πολλών ζωών τους στη μακρά διάρκεια του Σύμπαντος. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ανθρώπινα όντα. Οι ζωές μπορούν να σωθούν, όταν αυτό συμβαίνει, μόνο με τη συγχώρεση των προηγούμενων αμαρτιών τους. Σκεφτείτε πόσο απίστευτα τεράστια είναι η σωτήρια χάρη του Ντάφα, πόσο τεράστια είναι η συμπόνια που επιδεικνύεται και πόσο ιερή είναι η θεία χάρη που απονέμεται! Και όμως πόσοι άνθρωποι το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό; Εκείνοι που χρησιμοποιούν ανθρώπινες προσκολλήσεις και ανθρώπινες αντιλήψεις για να αντιμετωπίσουν τον Ντάφα και τον Δάσκαλο – είναι οι καρδιές τους άξιες αυτής της τεράστιας αποστολής και της θείας χάρης;

 

Στην πραγματικότητα, το να επιτραπεί σε ένα πλήθος όντων να σωθούν, κατά τη διάρκεια της σωτηρίας, αγνοώντας εντελώς τις προηγούμενες αμαρτίες τους, δεν μπορεί να γίνει εντελώς χωρίς όρια. Στην Επανόρθωση του Φα του Σύμπαντος, είναι οι καρδιές των ανθρώπων του κόσμου και οι καρδιές των διαφόρων θεών που έχουν σημασία. Εφόσον κάνετε πνευματική πρακτική σε έναν κόσμο που είναι ταραγμένος όσο ποτέ άλλοτε, σας επιτρέπεται να χρειαστείτε κάποιο χρόνο για να καταλάβετε τα πράγματα – σας επιτρέπεται να υπάρχουν άτομα που είναι επιμελή καθώς και εκείνα που δεν είναι για λίγο καιρό – και να υπάρχουν άτομα που καταλαβαίνουν [τις διδασκαλίες μας] καθώς και εκείνα που είναι για λίγο μπερδεμένα. Η ανθρώπινη σοφία είναι περιορισμένη, άλλωστε. Αλλά ως μέλος της σημερινής ανθρώπινης φυλής και ως μαθητής του Ντάφα, υπάρχουν δύο πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε. Το πρώτο είναι ότι δεν πρέπει να εξαπατάτε τον Δάσκαλό σας! Το δεύτερο είναι ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνετε στη σωτηρία ζωών! Γιατί αυτά είναι τα τελικά κριτήρια που αποφασίζουν αν μια ζωή θα παραμείνει. Αυτά είναι κάτι που δεν πρέπει να περιφρονήσετε!

 

Τέλος, θα ήθελα να σας πω ότι παρόλο που η συμπόνια μου είναι σχεδόν άπειρη, οι απαιτήσεις που υπάρχουν για να κερδίσει μια ζωή τη σωτηρία και τα πρότυπα που πρέπει να πληροί ένας μαθητής του Ντάφα είναι σοβαρά και εξαιρετικά αυστηρά!

 

Δάσκαλος Λι Χονγκτζί

13 Σεπτεμβρίου 2023