Falundafa.org
 / 
el.falundafa.org

Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

Πρώτη διδασκαλία του Φα που δόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες


Λι Χονγκτζί, 5 Οκτωβρίου 1996, Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο


Θα καθίσω εδώ ώστε ο καθένας σας να μπορεί να με βλέπει. (Χειροκρότημα).


Πολλοί άνθρωποι έχουν έλθει από μακρινά μέρη και οδήγησαν ως εδώ, από νωρίς το πρωί. Γνωρίζω ότι είναι πολλοί πλέον εδώ που κάνουν καλλιέργεια και σκέφτηκα να έρθω στις Ηνωμένες Πολιτείες να ρίξω μια ματιά. Για διάφορους λόγους δεν είχα την ευκαιρία να έλθω νωρίτερα. Αυτή τη φορά μπορώ να σας συναντήσω και αυτό οφείλεται σε προκαθορισμένη σχέση. Το να είστε σε θέση να μάθετε αυτή την εξάσκηση επίσης οφείλεται σε προκαθορισμένη σχέση. (Χειροκρότημα) Προγραμματίζω να δώσω μια διάλεξη στο Χιούστον προκειμένου να συναντηθώ με περισσότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ και έτσι σταμάτησα εδώ κατά τη διαδρομή μου και συναντιέμαι πρώτα με σας. (Χειροκρότημα).


Η γνώση σας για αυτή την πρακτική και αυτόν τον Φα μπορεί να ποικίλει, όπως και η κατανόησή σας περί αυτών. Αλλά όπως και να έχει, επειδή αυτό που μεταδίδω είναι μια μέθοδος καλλιέργειας της Βουδιστικής σχολής, θα χρησιμοποιήσω κάποιους όρους από τη Σχολή του Βουδισμού: το να είστε σε θέση να τη λάβετε οφείλεται σε προκαθορισμένη σχέση. Προς το παρόν δεν γνωρίζετε πόσο πολύτιμη είναι. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι είναι πολύτιμη, θα αισθανθείτε οι πιο τυχεροί. Αυτές οι αρχές και τα πράγματα που διδάσκω τα οποία μπορούν να καθοδηγήσουν την καλλιέργειά σας δεν έχουν συζητηθεί ποτέ στο κοινό από κανέναν για πάνω από εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια – πραγματικά, και για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κανείς σε όλη την ιστορία δεν έχει μιλήσει για αυτά. Μιλώντας για καλλιέργεια, θα σκεφτείτε τους πολυάριθμους καλλιεργητές κατά την ιστορία στο ιδιαίτερο περιβάλλον της Κίνας. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι καλλιεργητές υπάρχουν ακόμα όπως υπάρχουν επίσης πολλοί καλλιεργητές διάσπαρτοι σε όλον τον κόσμο. Πάντα έχουν υπάρξει άνθρωποι που καλλιεργούνται σε τόπους που δεν πηγαίνουν πολλοί άνθρωποι και είναι όλοι πολύ ηλικιωμένοι. Επειδή αποφεύγουν τα εγκόσμια και δεν έρχονται σε επαφή με τους συνηθισμένους ανθρώπους, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για αυτούς.


Όπως η σημερινή επιστήμη και τεχνολογία αναπτύσσονται και όπως οι άνθρωποι όλο και περισσότερο δίνουν έμφαση στις λεγόμενες πραγματικότητες, η αληθινή ιστορία του ανθρώπου και τα αληθινά πράγματα, πετιούνται σταδιακά στην άκρη. Κάθε φορά που οι άνθρωποι μιλούν για αυτά τα πράγματα τώρα, τους μοιάζουν σαν παραμύθια, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Πώς γίνεται οι αληθινές θρησκείες και πολλοί αρχαίοι θρύλοι να έχουν κατορθώσει να διαρκέσουν για τόσες χιλιάδες χρόνια αμείωτα; Πρέπει να υπάρχουν λόγοι. Στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, υπάρχουν επίσης πάρα πολλά φαινόμενα που δεν μπορούν να εξηγηθούν –τα συναντάμε, ακούμε για αυτά ή τα αισθανόμαστε οι ίδιοι– και δεν μπορούν να εξηγηθούν με τον τρόπο σκέψης ή τις επιστημονικές θεωρίες της εποχής μας. Αυτό γιατί η επιστήμη δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά αλλά ούτε και μπορεί να φτάσει αυτό το υψηλό επίπεδο στην ανάπτυξή της. Θα έλεγα ότι πραγματικά, αυτά τα πράγματα όλα υπάρχουν. Είναι απλά ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι εμπιστεύονται υπερβολικά την επιστήμη, η οποία δεν είναι πολύ προηγμένη και έτσι δεν μπορούν να διαπεράσουν αυτή τη διάσταση μέσω της επιστήμης και να δουν την αλήθεια.


Η σημερινή επιστήμη και τεχνολογία, ακόμα κι αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πολύ ανεπτυγμένες, στην πραγματικότητα είναι πολύ περιορισμένες όταν συγκρίνονται με την αλήθεια του σύμπαντος. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι υπολογιστές είναι πολύ προηγμένοι, αλλά όσο προηγμένοι κι αν είναι, δεν μπορούν να συγκριθούν με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος θα είναι πάντα ένα μυστήριο για τον άνθρωπο. Στο μέλλον, πολλοί άνθρωποι θα φθάσουν στο σημείο του ξεκλειδώματος του γκονγκ, της φώτισης ή της Ολοκλήρωσης με τη μελέτη του Φα και την καλλιέργεια του εαυτού τους. Σε εκείνο το σημείο η κατανόησή τους για τη ζωή, το σύμπαν και την ύλη θα διεισδύσει αμφότερα στα μικροσκοπικά όσο και τα τεράστια επίπεδα.


Όπως γνωρίζετε, όσον αφορά την ύλη, αυτό που συμβαίνει είναι ότι μικροσκοπικά σωματίδια σχηματίζουν ένα στρώμα μεγαλύτερων σωματιδίων και στη συνέχεια το στρώμα μεγαλύτερων σωματιδίων σχηματίζει ένα στρώμα ακόμα μεγαλύτερων σωματιδίων, έως ότου σχηματιστεί τελικά η επιφανειακή ύλη. Είναι παρόμοιο με το πώς τα νετρίνο οδηγούν στα κουάρκς, μετά στους πυρήνες και κατόπιν στα άτομα. Το στρώμα της ύλης που διαμορφώνει την εξώτατη επιφάνεια του ανθρώπου –τα μοριακά σωματίδια στην επιφάνεια– αποτελούνται από διάφορα, πιο μικροσκοπικά είδη ύλης. Οι σημερινοί επιστήμονες αυτό που γνωρίζουν μόνο για τη σύνθεση των μικροσκοπικών σωματιδίων είναι το ελάχιστο κομμάτι που μπορούν να δουν μέσα από μικροσκόπιο. Γνωρίζουν για την ύπαρξη των μορίων, την ύπαρξη των ατόμων και τα λοιπά, κατεβαίνοντας μέχρι τα νετρίνο. Πιο κάτω όμως, τα πράγματα γίνονται δυσδιάκριτα για αυτούς, ακόμη και με τη βοήθεια ενός οργάνου. Εάν ήταν διαθέσιμο ένα μικροσκόπιο με δύναμη αρκετή ώστε να μπορεί να ανιχνεύσει μια περιοχή μεγάλης διαμέτρου και εάν αυτό που μπορούσε να παρατηρηθεί, δεν ήταν ένα μόνο μοριακό σωματίδιο ή λίγα μοριακά σωματίδια αλλά τη στοιβάδα που σχηματίζεται από τα υπό παρατήρηση πιο μικροσκοπικά σωματίδια, τότε οι άνθρωποι θα είχαν καταφέρει να δουν μέσα σε άλλες διαστάσεις. Στο πέρασμα των χρόνων οι άνθρωποι δεν έχουν κατορθώσει να ξεφύγουν από αυτό το πλαίσιο σκέψης. Η προσοχή τους επικεντρώνεται στην παρατήρηση ενός ή περισσοτέρων σημειακών μικροσκοπικών σωματιδίων. Δεν έχουν ξεφύγει από την επικρατούσα αντίληψη και δεν τα έχουν συνδέσει έτσι ώστε να δουν πώς είναι ολόκληρο το επίπεδο των μικροσκοπικών μορίων και πώς μοιάζει. Αυτά είναι που αποκαλούμε άλλες διαστάσεις. Είναι τόσο απλό. Προς το παρόν αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Η σημερινή τεχνολογία δεν μπορεί να φθάσει σε αυτό το επίπεδο.


Μόλις τώρα μίλησα για αυτά τα πράγματα χρησιμοποιώντας τον σύγχρονο ανθρώπινο τρόπο σκέψης και γλώσσας. Αυτά είναι πράγματα που οι άνθρωποι ήθελαν να γνωρίζουν ωστόσο δεν επιτρέπονταν να τα γνωρίζουν. Κανείς δεν έχει αποκαλύψει την πραγματική αλήθεια του σύμπαντος στους ανθρώπους και στο παρελθόν οι άνθρωποι δεν επιτρέπονταν να την ξέρουν. Ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα με τους ουράνιους νόμους, οι άνθρωποι έπεσαν βαθμιαία στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, από τα ουράνια και από πολύ υψηλά επίπεδα. Δηλαδή, έπεσαν κυριολεκτικά κάτω στη Γη. Στην κοινότητα των καλλιεργητών, η θεωρία του Δαρβίνου περί εξέλιξης, δεν αναγνωρίζεται επειδή ο άνθρωπος δεν εξελίχθηκε από τον πίθηκο και αυτά που τα ανώτερα όντα βλέπουν είναι απολύτως διαφορετικά. Αυτό που η εμπειρική επιστήμη αντιλαμβάνεται τώρα ως αλήθεια, έχει δημιουργήσει πολλές ψεύτικες εντυπώσεις, που οι άνθρωποι δεν τολμούν να απομυθοποιήσουν. Οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν ωφεληθεί εν μέρει πρακτικά και να έχουν αποκτήσει κάποια επιστημονική γνώση, ως αποτέλεσμα αυτών των ανεπαρκών θεωριών, αλλά στην πραγματικότητα όλα αυτά είναι καταστρεπτικά για τους ίδιους, τη ζωή και το σύμπαν και δεν θα φέρουν ποτέ στα όντα πράγματα που θα τους επιτρέψουν να ανέλθουν. Επίσης, υπάρχουν ακόμα κάποιοι άνθρωποι που αποκρύπτουν την λεγόμενη «πολυμάθεια και γνώση» τους, για να θεωρούνται «αυθεντίες» και να έχουν εξουσία. Φυλάσσουν αυτά τα πράγματα να μην ανατραπούν και εμποδίζουν τους άλλους από την απόκτηση βαθύτερης γνώσης. Έτσι, για μερικά πράγματα, ενώ τα ανθρώπινα όντα γνωρίζουν ότι είναι λάθος, ακόμα διαφυλάττουν αυτές τις παράλογες συμπεριφορές από συναίσθημα. Όσο για την αλήθεια του σύμπαντος, οι άνθρωποι έχουν «αυτό-αποκλειστεί» και είναι πολύ μακριά από αυτήν. Η καλλιέργεια μπορεί να επιτρέψει σε ένα άτομο να βελτιωθεί αληθινά και οι καλλιεργητές είναι σε θέση να δουν και να έλθουν σε επαφή με τις αλήθειες της ζωής και του σύμπαντος.


Επειδή οι σημερινοί άνθρωποι είναι τόσο πολύ επηρεασμένοι και πιστεύουν τόσο πολύ στη σύγχρονη επιστήμη, αυτές οι αλήθειες είναι για αυτούς όλα "προλήψεις." Αλλά ακόμη και για πράγματα που είναι προλήψεις, ένας επιστήμονας ή ένα σκεπτόμενο άτομο , θα πρέπει να τα ερευνήσει ο ίδιος για να ανακαλύψει αν και γιατί αυτά τα πράγματα είναι προλήψεις και γιατί οι άνθρωποι θέλουν να είναι προληπτικοί. Σήμερα, παρόλα αυτά, σχεδόν κανείς δεν τολμά να αγγίξει τέτοια πράγματα. Πιστεύω ότι ίσως να είναι πολύ καλύτερα στο περιβάλλον των ΗΠΑ, επειδή το σκεπτικό των ανθρώπων δεν είναι τόσο περιορισμένο εδώ. Αν και τα δεσμά που δημιουργήθηκαν από τη σύγχρονη εμπειρική επιστήμη έχουν αναγκάσει τον άνθρωπο να σφραγίσει τον ίδιο του τον νου. Κατά συνέπεια είναι πολύ δύσκολο να γνωρίσει ποια είναι η αλήθεια της ζωής, του σύμπαντος και της ύλης.


Ένας άνθρωπος μπορεί να δει την αλήθεια του σύμπαντος μέσω της καλλιέργειας, ειδικά με τον Νόμο του Φο. Αλλά τώρα οι άνθρωποι πιστεύουν μόνο στη σύγχρονη επιστήμη, σκεπτόμενοι ότι όλα αυτά τα πράγματα ανήκουν στη θεολογία ή στη θρησκεία και δεν είναι επιστήμη. Όμως αυτός είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για τον άνθρωπο να αντιληφθεί το σύμπαν. Όπως γνωρίζετε, ο ίδιος ο Αϊνστάιν πίστεψε στη θρησκεία στα τελευταία του χρόνια. Πολλοί άνθρωποι που θεωρούνταν ολοκληρωμένοι στις επιστήμες τους γύρισαν στη θρησκεία τελικά. Ανακάλυψαν ότι οι αρχές που κηρύσσονται στη θρησκεία είναι ακόμα υψηλότερες αλήθειες. Η ανθρώπινη κατανόηση είναι περιορισμένη και όταν τα πράγματα υπερβαίνουν τα όρια αυτής της γνώσης, η επιστήμη είναι ανήμπορη. Ο Νόμος του Φο, από την άλλη, μπορεί να εξηγήσει τα πάντα μέσα τα φαινόμενα στο σύμπαν. Αυτοί οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι αυτά που δίδαξαν οι Θεοί είναι μια ανώτερη επιστήμη και έτσι γύρισαν στη θρησκεία.


Φυσικά, μετέδωσα αυτόν τον Φα χρησιμοποιώντας τη μορφή του τσιγκόνγκ, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που περιλαμβάνεται είναι τεράστιο. Είναι πράγματα για τα οποία κανείς στην ιστορία δεν έχει μιλήσει και όμως τα αποκαλύπτω. Εάν όντως μπορέσετε να διαβάσετε από καρδιάς το βιβλίο Τζούαν Φάλουν, θα διαπιστώσετε ότι είναι απίστευτα πολύτιμο. Υπάρχουν πάρα πολλά μυστικά που αποκαλύπτονται σε αυτό. Ακόμα και ένα γρήγορο, επιφανειακό διάβασμα, θα φέρει σε ένα άτομο αξιοσημείωτα οφέλη. Το άτομο θα γνωρίζει σε γενικές γραμμές πώς είναι ένα ανθρώπινο ον. Οι άνθρωποι όμως, που δεν θέλουν να ασκήσουν καλλιέργεια, δεν θα δουν την εσωτερική έννοια του Τζούαν Φάλουν ούτε τις υψηλότερες αλήθειες του. Ωστόσο αυτό που περιλαμβάνει είναι τεράστιο και μπορεί να επιτρέψει σε έναν άνθρωπο να καλλιεργηθεί έως την Ολοκλήρωση. Και είναι ακόμα περισσότερο από το να επιτύχετε την Ολοκλήρωση – μπορεί να επιτρέψει σε ένα ον να ανέλθει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.


Όπως γνωρίζετε, η καλλιέργεια είναι κάτι διαφορετικό απ’ το να διατηρείσαι απλά υγιής. Εάν ήθελα να σας μεταδώσω μια εξάσκηση που ήταν μόνο για να σας κρατήσει υγιή, δεν θα είχα διδάξει έναν τέτοιον τεράστιο Φα. Όμως το έκανα, ακριβώς γιατί ήθελα όλοι σας να αποκτήσετε αυτόν τον Φα, να σας μεταδώσω ακριβώς τις συμπαντικές αλήθειες και ακριβώς να σας επιτρέψω να καλλιεργηθείτε και να βελτιωθείτε, έτσι ώστε να φτάσετε σε ανώτερα επίπεδα και να μπορέσετε να ανέλθετε. Εάν, κατά την καλλιέργεια, καταφέρετε να κάνετε αυτά που μόλις περιέγραψα, τότε αυτό το βιβλίο θα σας καθοδηγήσει να επιτύχετε αυτόν τον στόχο. Ωστόσο αυτοί που δεν θέλουν να καλλιεργηθούν δεν θα μπορέσουν να τα δουν όλα αυτά. Γιατί δεν θα μπορέσουν; Συνήθως όταν ένα άτομο διαβάσει το βιβλίο για πρώτη φορά, θα διαπιστώσει ότι διδάσκει τις αρχές για το πώς πρέπει κάποιος να είναι καλός άνθρωπος. Όταν το διαβάσει δεύτερη φορά, δεν θα είναι το ίδιο. Σε αυτό το σημείο θα δει ότι είναι ένα βιβλίο για καλλιέργεια. Όταν το διαβάσει για τρίτη φορά –όταν πραγματικά μπορέσετε να το διαβάσετε τρεις φορές στη σειρά– πιθανώς δεν θα θελήσει έκτοτε κάποιος, να αφήσει αυτό το βιβλίο. Θα το πάρει και θα το διαβάζει όποτε έχει χρόνο, και θα αντιληφθεί ότι είναι ένα θείο βιβλίο.


Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι η γραμματική και η γλωσσική δομή στο βιβλίο, βλέποντάς το από λογοτεχνική άποψη, δεν είναι η καθιερωμένη. Εφόσον η σημερινή τυποποιημένη γλώσσα δεν μπορεί να περιέχει πολύ εμβριθή πράγματα, έφυγα από αυτήν και δεν δίδαξα χρησιμοποιώντας την τέλεια τυποποιημένη σύγχρονη γραμματική. Κι ακόμα, χρησιμοποίησα κατά ένα μεγάλο μέρος την τοπική διάλεκτο, επειδή η τυποποιημένη γλώσσα ή οι τυποποιημένοι όροι, δεν δίνουν τη δυνατότητα να εξηγηθούν μερικά πράγματα τόσο καλά. Υπάρχουν επίσης πολλοί θρησκευτικοί και λαϊκοί όροι από την αρχαία Κίνα που έχουν να κάνουν με καλλιέργεια. Έτσι, δίδαξα αυτόν τον Ντάφα, χρησιμοποιώντας την πιο κοινή και δημοφιλή, την σαφέστερη και απλούστερη γλώσσα. Και αυτοί που είναι μορφωμένοι και εκείνοι που δεν είναι, μπορούν και οι δύο να το καταλάβουν και μπορούν και οι δύο να ασκήσουν καλλιέργεια. Ωστόσο αυτό που περιλαμβάνεται είναι πάρα μα πάρα πολύ εμβριθές.


Πρέπει να ξέρετε ότι είναι για καλλιέργεια. Εάν δίδασκα στους ανθρώπους τσιγκόνγκ για την διατήρηση υγείας, θα αρκούσε να δίδασκα μόνο για το πώς το τσιγκόνγκ ρυθμίζει την αναπνοή κάποιου και ηρεμεί τον νου. Η χρησιμοποίηση αυτών των μεθόδων θα εξυπηρετούσε τον σκοπό του να γίνετε καλά και να διατηρείστε σε καλή φυσική κατάσταση. Αλλά εάν κάποιος θέλει να καλλιεργηθεί προς τα πιο υψηλά επίπεδα, αυτά τα πράγματα είναι άχρηστα, διότι δεν μπορούν να καθοδηγήσουν την καλλιέργεια των ανθρώπων προς τα υψηλά επίπεδα. Είναι σαν να πηγαίνετε στο σχολείο. Εάν θέλετε να πάτε στο πανεπιστήμιο, θα πρέπει να έχετε την εμπειρία του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου ως βάση. Χρησιμοποιείτε τα βιβλία του γυμνασίου για το γυμνάσιο. Όταν πηγαίνετε στο λύκειο, χρησιμοποιείτε βιβλία του λυκείου και όταν πηγαίνετε τελικά στο πανεπιστήμιο, μελετάτε την ύλη του πανεπιστημίου. Εάν χρησιμοποιήσετε βιβλία του δημοτικού στο πανεπιστήμιο θα ήσαστε ακόμα μαθητής του δημοτικού. Είναι επειδή δεν μάθατε πράγματα του πανεπιστημίου, έτσι όταν δεν έχετε μάθει τον ανώτερο Φα, δεν μπορείτε να καλλιεργηθείτε προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι για να καθοδηγηθεί η καλλιέργειά σας προς ανώτερα επίπεδα, πρέπει να υπάρχουν υψηλότερες αρχές που θα χρησιμεύσουν ως καθοδήγηση της καλλιέργειας.


Το Τζούαν Φάλουν έχει τις εσωτερικές έννοιες ενός τέτοιου υψηλού επιπέδου, αλλά δεν είναι προφανές σε κάποιον που εξετάζει επιφανειακά αυτό το βιβλίο. Όταν, αφότου έχετε βελτιωθεί, διαβάσετε πάλι την ίδια πρόταση, θα διαπιστώσετε ότι η πρόταση έχει διαφορετική έννοια από πριν και αυτή είναι η έννοια σε ένα άλλο επίπεδο. Είναι σίγουρα έτσι. Κανένα άλλο βιβλίο δεν μπορεί να το επιτύχει αυτό, επειδή κανένα δεν είναι βιβλίο καλλιέργειας, περιορίζονται στις συνηθισμένες ανθρώπινες θεωρίες. Αυτός ο Φα, ωστόσο, ξεπερνά τις συνηθισμένες ανθρώπινες θεωρίες και έτσι οι εσωτερικές του έννοιες είναι τεράστιες. Κι αυτό διότι είναι για καλλιέργεια. Αυτό που η Βουδιστική σχολή αποκαλεί «αρχίζοντας την καλλιέργεια από το στάδιο των καθημερινών ανθρώπων», εγώ εδώ το αποκαλώ «εξάσκηση Εντός του Νόμου του Τριπλού Κόσμου», που αποκαλείται επίσης καλλιέργεια του ανθρώπινου σώματος. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, πρέπει να συμβούν βελτιώσεις από πάρα πολλές απόψεις στον άνθρωπο. Στο παρελθόν, πολλά από αυτά που γράφτηκαν σε βιβλία καλλιέργειας είχαν να κάνουν με την καλλιέργεια του σώματος, και, αν και ήταν αόριστα, ανέφεραν αυτά τα πράγματα.


Εάν το βιβλίο ήταν σε θέση να παρέχει οδηγίες μόνο για την εξάσκηση εντός – του Νόμου του Τριπλού Κόσμου, δεν θα ήσασταν σε θέση να καλλιεργηθείτε πέρα από τα Τρία Βασίλεια. Έτσι το βιβλίο πρέπει να περιέχει αρχές για την καλλιέργεια του ανθρώπινου σώματος καθώς επίσης και αρχές των διαφόρων επιπέδων των Τριών Βασιλείων, φθάνοντας μέχρι και τις αρχές πέραν των Τριών Βασιλείων. Ένας καλλιεργητής ορισμένου επιπέδου μπορεί να καλλιεργηθεί στο επίπεδο αυτό μόνο με την καθοδήγηση των αρχών αυτού του επιπέδου, και μόνο εφόσον υπάρχουν ακόμα υψηλότερες αρχές ως καθοδήγηση μπορείτε να καλλιεργηθείτε σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα. Δηλαδή, πρέπει να υπάρχουν αρχές πέρα από τα Τρία Βασίλεια πριν να μπορέσετε να καλλιεργηθείτε στα επίπεδα έξω από τα Τρία Βασίλεια. Είναι παρόμοιο με αυτό που είπα για τη φοίτηση στο σχολείο. Εάν δεν περιείχε τέτοιες εσωτερικές έννοιες, δεν θα ήσασταν σε θέση να καλλιεργηθείτε καθόλου – αυτό εννοούσα. Ο Φα που μεταδίδω σήμερα είναι διαφορετικός από αυτό που οι άλλοι δάσκαλοι τσιγκόνγκ διδάσκουν, διότι αυτοί διδάσκουν στους ανθρώπους μόνο τα πράγματα που έχουν να κάνουν με θεραπεία και υγεία. Δεν λέω ότι τα επίπεδα των άλλων δασκάλων τσιγκόνγκ δεν είναι υψηλά ή ότι δεν είναι καλοί, κλπ. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου. Απλώς λέω ότι κανείς δεν έχει κάνει κάτι σαν κι αυτό. Γνωρίζω ότι είμαι ο μοναδικός που το κάνει αυτό τώρα. Έχετε διαβάσει το βιβλίο και πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ήδη το τι κάνω. Είτε στην Κίνα είτε σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν υπάρχει κανείς που να το κάνει αυτό, γιατί αυτό δεν είναι κάτι ασήμαντο. Έχει να κάνει με την καθοδήγηση των ανθρώπων σε υψηλότερα επίπεδα, έτσι μόλις αυτό ξεκινήσει, τα ζητήματα που περιλαμβάνονται και προκύπτουν θα είναι τεράστια.


Η μετάδοση ενός Ορθού Νόμου είναι δύσκολο να γίνει. Όπως γνωρίζετε, τον Ιησού τον κάρφωσαν σε ένα σταυρό όταν μετέδωσε έναν Ορθό Νόμο τότε. Από την άλλη, ο Σακιαμούνι, μη βλέποντας καμία καλύτερη εναλλακτική λύση, πήρε τον δρόμο της νιρβάνα. Στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, υπάρχουν πάρα πολλές συμβατικές αντιλήψεις και διάφορες ανθρώπινες δυνάμεις –συμπεριλαμβάνοντας θρησκευτικές δυνάμεις και πολλά άλλα στοιχεία– και όλα αυτά διαμορφώνουν αντίστοιχα περιβάλλοντα. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται εκεί έχουν αμφότερα μια θετική και μια αρνητική πλευρά. Η αρνητική πλευρά είναι μια κακόβουλη δύναμη. Στην ανθρώπινη κοινωνία, το κάθε θετικό πράγμα περιέχει αρνητικά πράγματα μέσα του και αυτά τα αρνητικά πράγματα μπορούν να βλάψουν τους ανθρώπους, να εμποδίσουν τους ανθρώπους, να επιτεθούν στους ανθρώπους. Καταστέλλουν τους ανθρώπους είτε με πολιτική δύναμη είτε με διάφορα άλλα μέσα. Έτσι, η μετάδοση ενός Ορθού Νόμου είναι το πιο δύσκολο να γίνει. Αντίθετα, όταν κακοί άνθρωποι μεταδίδουν κακές μεθόδους κανείς δεν τους ενοχλεί.


Στα μάτια ενός Φο, όλα τα όντα υποφέρουν. Ο Ιησούς είπε ότι πρέπει να αγαπάτε όχι μόνο τους φίλους σας, αλλά και τους εχθρούς σας. Είναι συμπονετικοί προς όλα τα όντα, επειδή σώζουν τους ανθρώπους του κόσμου. Επομένως ως καλλιεργητής, εάν στην προσωπική σας καλλιέργεια είστε ανίκανος να αγαπήσετε τους συνηθισμένους ανθρώπους που ήταν κάποτε εναντίον σας, δεν θα γίνετε ποτέ Φο. Αυτή είναι η αλήθεια, επειδή οι καλλιεργητές πρέπει να είναι συμπονετικοί. Το να είστε συμπονετικοί σημαίνει να βάλετε στην άκρη όλα όσα προηγήθηκαν και όλα τα παράπονα που είχατε με τους συνηθισμένους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει να μην είστε προσκολλημένοι με οτιδήποτε έχει σχέση με τους καθημερινούς ανθρώπους. Να μην επιδιώκετε φήμη ή το κέρδος των συνηθισμένων ανθρώπων και να εγκαταλείψετε όλες τις ανθρώπινες προσκολλήσεις. Αυτό σημαίνει να παίρνετε τα πάντα που έχουν σχέση με τους συνηθισμένους ανθρώπους ελαφρά καθώς προχωράτε με την καλλιέργεια. Αυτός είναι ο τρόπος να μπορέσετε να ελευθερωθείτε οι ίδιοι από αυτό.


Φυσικά, οι απαιτήσεις που συζητάμε εδώ μπορεί να είναι κάπως υψηλότερες απ’ το συνηθισμένο, κι αυτό γιατί αυτό που μεταδίδω δεν είναι το συνηθισμένο είδος εξάσκησης τσιγκόνγκ που βρίσκετε μεταξύ καθημερινών ανθρώπων. Αυτό είναι πραγματική καλλιέργεια, αν και δεν το διαχωρίζουμε από το τσιγκόνγκ. Γιατί αυτό; Διότι σε υψηλό επίπεδο, το τσιγκόνγκ είναι καλλιέργεια, έτσι είναι. Απλά αυτές οι μέθοδοι τσιγκόνγκ που διαδίδονται στην κοινωνία είναι όλες στο χαμηλότερο επίπεδο της καλλιέργειας – όπου ο στόχος είναι η υγεία και η θεραπεία, και τίποτα περισσότερο από αυτό. Αυτό που κάνω είναι αφάνταστα δύσκολο και πρωτοφανές. Δεν είναι ας πούμε, σαν κάποιος να είχε αυτή την ιδέα έτσι στα ξαφνικά, και μετά να ξεκινούσε να την κάνει.


Όταν είπα ότι ήταν πολύ δύσκολο, εννοούσα ότι ήταν δύσκολο για μένα να το μεταδώσω αυτό και δύσκολο για εσάς να το λάβετε. Πολλοί που κάθονται εδώ έχουν προκαθορισμένες σχέσεις και πιθανότατα πολύ ισχυρές, με αυτό. Μερικοί μπορεί να σκεφτούν ότι τίποτα το ιδιαίτερο δεν συμβαίνει εδώ. [Ίσως να σκεφτείτε], "απλά κατά τύχη είδα αυτό το βιβλίο" ή "απλά κατά τύχη έμαθα για αυτόν τον Φα" ή "απλά έτυχε να γνωρίσω ανθρώπους που κάνουν αυτήν την εξάσκηση" ή "ήταν φυσικό να αρχίσω αφού κάποιος φίλος μου το σύστησε". Η συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία είναι σε μια κατάσταση αυταπάτης, έτσι ποτέ δεν θα έλθει ένα θείο ον να πετάξει ξαφνικά πάνω από το κεφάλι σας και να σας πει να έρθετε να μάθετε αυτόν τον Φα. Δεν πρόκειται να γίνει έτσι, διότι αυτό θα διέλυε την αυταπάτη στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία. Με την αυταπάτη διαλυμένη, δεν θα υπήρχε Φώτιση και η καλλιέργεια θα γινόταν πολύ δύσκολο να γίνει. Γι’ αυτό πολλά από αυτά που συναντούν οι άνθρωποι ενώ φαίνεται να είναι κατά τύχη, στην πραγματικότητα δεν είναι.


Όταν μιλούσα στους μαθητές στην Κίνα, τους είπα ότι πολλοί δεν το συνειδητοποιούν αυτό. Δηλαδή μπορεί να νιώσετε ότι όπως συμβαίνει οτιδήποτε άλλο στην καθημερινή ζωή σας, έτσι έτυχε και να βρίσκεστε σε αυτό το σεμινάριο, αλλά πιθανότατα περάσατε από πολλές δυσκολίες προκειμένου να λάβετε αυτόν τον Φα κατά τη διάρκεια αρκετών ζωών, ακόμα και δεκάδων προηγούμενων ζωών σας. (Χειροκρότημα). Είναι απλά ότι δεν το συνειδητοποιείτε. Κάποιοι είχαν χάσει τις ζωές τους, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν αυτόν τον Φα. Όπως θα προχωράτε στην καλλιέργεια, εγώ με όλη μου την καρδιά και με συμπόνια θα σας διδάσκω την αρετή της καλοσύνης και θα σας παρέχω καθοδήγηση, διότι γνωρίζω ποιοι ήσασταν στην ιστορία και γνωρίζω πόσα πολλά έχετε θυσιάσει για να τον λάβετε σήμερα. Θα πρόδιδα την εμπιστοσύνη που μου δείξατε εάν δεν σας δίδασκα με αυτόν τον τρόπο.


Φυσικά, αυτό που είπα ακούγεται δύσκολο να το αντιληφθείτε και είναι εμβριθές. Πραγματικά όταν ένας άνθρωπος ζει σ’ αυτόν τον κόσμο, μπορεί να ξέρει ό,τι συμβαίνει μόνο μέσα σε αυτές τις λίγες δεκαετίες σε αυτή τη διαθέσιμη διάσταση, μόνο τόσο λίγο. Αλλά η ζωή ενός ανθρώπου δεν χάνεται με το θάνατό του. Ακόμα κι αν πάει στη κόλαση –ακόμη και στο δέκατο όγδοο επίπεδο της κόλασης να πάει– αυτό δεν είναι ακόμα το τέλος. Μια ύπαρξη που έχει πράξει τεράστιες αμαρτίες θα πέσει σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, όπου πρόκειται να εξαλειφθεί και να καταστραφεί. Όταν ένας άνθρωπος πεθάνει, μόνο το φυσικό σώμα που αποτελείται από το στρώμα των μορίων αποβάλλεται, ενώ η πραγματική ζωή αφήνει το σώμα αμέσως τη στιγμή που το ανθρώπινο σώμα πεθάνει. Οι άνθρωποι φοβούνται το θάνατο, αλλά μπορώ να σας πω ότι στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα να φοβάστε. Οι άνθρωποι φοβούνται [τον θάνατο] επειδή σκέφτονται με ένα ανθρώπινο μυαλό. Το ανθρώπινο μυαλό αποτελείται από σαρκικά κύτταρα και μόλις σταματήσει να λειτουργεί, το άτομο θα αισθανθεί αμέσως σαν να έχει γεννηθεί εκ νέου ή σαν να έχει απελευθερωθεί – υπάρχει μια αίσθηση ενθουσιασμού. Επιπλέον, το σώμα θα το αισθάνεται ελαφρύ και απαλλαγμένο από το σαρκικό σώμα και έτσι η σκέψη του θα ξεμπλοκαριστεί εντελώς. Οτιδήποτε αυτό το άτομο έκανε στη ζωή του θα φανεί σαν να έγινε μόνο ένα λεπτό πριν. Κάθε λεπτομέρεια θα εμφανιστεί αμέσως μπροστά στα μάτια του και ούτε το παραμικρό δεν θα ξεχαστεί, διότι ο νους του ατόμου θα έχει ελευθερωθεί εντελώς. Εκείνη τη στιγμή θα γνωρίζει ποιος είναι πραγματικά και θα ξέρει εάν τα πράγματα που έκανε στη ζωή ήταν καλά ή κακά. Θα είναι σαν να ξύπνησε από ύπνο.


Φυσικά, αυτό που μόλις είπα μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ, αλλά είναι η αλήθεια. Γνωρίζω πολλά σχετικά με αυτά τα πράγματα και έχω δει πολλά. Ειδικότερα, υπήρχαν φορές που έβλεπα τους γιατρούς σε ένα νοσοκομείο να προσπαθούν να σώσουν έναν ασθενή και παρατηρούσα ότι ενώ ο ασθενής είχε πεθάνει ήδη οι άνθρωποι προσπαθούσαν ακόμα να τον σώσουν. Η ψυχή αυτού του ασθενή είχε ήδη βγει από το σώμα και είχε φύγει. Επειδή οι δύο χωρόχρονοι είναι διαφορετικοί –η ταχύτητα του χρόνου και η δομή των διαστάσεων είναι διαφορετικές από αυτές στην ανθρώπινη πλευρά– μόλις [το άτομο] ελευθερώνεται από το ανθρώπινο σώμα, αυτό που πραγματοποιήθηκε στη ζωή του, φαίνεται σαν να είχε μόλις γίνει. Αισθάνεται σαν μόλις να έχει τελειώσει έναν μικρό υπνάκο. Και έτσι ένας Φο βλέπει ένα ανθρώπινο ον. Οι άνθρωποι ζουν μέσα στην ψευδαίσθηση και είναι μπερδεμένοι. Μια ανθρώπινη ζωή είναι σύντομη και εφήμερη.


Έχω μεταδώσει αυτόν τον Φα σε όλους σας και όπως και να έχει, έχετε την προκαθορισμένη σχέση για να τον λάβετε. Να τι πιστεύω: Από τη στιγμή που τον έχετε αποκτήσει, το καλύτερο είναι να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας και να διαβάζετε το βιβλίο μόλις τελειώνετε την εργασία σας. Διαβάζετέ το περισσότερο, ο καθένας σας, και δείτε εάν είναι ή δεν είναι όπως το περιέγραψα. Εάν δεν είναι, μπορείτε να σταματήσετε να το μελετάτε. Αλλά, εάν το διαβάσετε πραγματικά με την καρδιά σας, και χωρίς να χρειαστεί εγώ να πω τίποτα περισσότερο, δεν θα το βάλετε κάτω, διότι θα έχετε δει τις υψηλότερες αλήθειες σε αυτό και θα θελήσετε να συνεχίσετε να το διαβάζετε. Υπερβαίνει την ανθρώπινη γνώση. Όλοι έχουν τη φύση του Φο και όσο θα συνεχίζετε να το διαβάζετε δεν θα θέλετε να το εγκαταλείψετε ή να το παραμελήσετε ξανά.


Όταν δίδαξα αυτόν τον Φα, το έκανα χρησιμοποιώντας τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι άνθρωποι στην Κίνα και το βιβλίο συντάχθηκε με αυτόν τον τρόπο, επίσης. Αν και διαφέρει από τον τρόπο σκέψης ή το πώς βλέπουν τα πράγματα οι Αμερικανοί ή οι άνθρωποι άλλων εθνών, και αν και φαινομενικά, η δομή σκέψης και το πόσο βαθιά μπορεί κάποιος να κατανοήσει αυτό που γράφτηκε, διαφέρουν, στην καλλιέργεια οι εσωτερικές έννοιες των αρχών του Φα είναι οι ίδιες. Οι άνθρωποι από οποιαδήποτε περιοχή, από οποιαδήποτε χώρα ή από οποιοδήποτε έθνος μπορούν να τον μάθουν, έτσι είναι το ίδιο εφόσον τον διαβάζετε. Μην κολλάτε πολύ σε αυτά τα πράγματα καθώς τον μελετάτε. Πιστεύω ότι μπορείτε να το δεχτείτε όλο εφόσον αυτό το εγχείρημα δεν άρχισε απλώς με δυο μέρες προετοιμασίας. Η προετοιμασία όλου αυτού πάει πολύ πίσω στο παρελθόν.


Ήδη γνωρίζετε ότι όταν κάτι συμβαίνει στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, δεν είναι τυχαίο, αλλά αντίθετα αποτέλεσμα αλλαγών στις θεϊκές υποθέσεις. Εάν οι προετοιμασίες για αυτό δεν είχαν γίνει όπως η ανθρώπινη ιστορία εξελισσόταν, αυτό το πράγμα σίγουρα δεν θα είχε εμφανιστεί ως μέρος της ιστορίας. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν αμέτρητα ανώτερα όντα. Η Βουδιστική σχολή διδάσκει ότι οι Φο είναι παντού – ο αριθμός είναι απίστευτος. Και επιπλέον, υπάρχουν Θεοί με μορφή και Θεοί χωρίς μορφή που είναι παντού στο σύμπαν. Μεταξύ τους συγκαταλέγονται πολλές μικροσκοπικές ουσίες που υπάρχουν στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία. Οι άνθρωποι τα αποκαλούν ιχνοστοιχεία ή τα διάφορα στοιχεία στον αέρα και αυτό είναι το κομμάτι που οι άνθρωποι επιτρέπεται να γνωρίζουν. Υπάρχουν επίσης ουσίες που είναι πιο μικροσκοπικές και ακόμα πιο μικροσκοπικές, οι οποίες είναι άγνωστες στα ανθρώπινα όντα. Αυτές οι πανταχού παρούσες ουσίες που γεμίζουν το απέραντο σύμπαν, είναι όλες υψηλότερα όντα με τη φύση του Φο και όλα βλέπουν τα ανθρώπινα όντα, τα εξετάζουν και τα παρατηρούν. Γι’ αυτό τίποτα στην ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι τυχαίο.


Η παρουσίαση αυτού του Ντάφα στο κοινό έχει ξεσηκώσει Ουρανό και Γη. Προς το παρόν, αυτό δεν είναι εμφανές στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, αλλά έτσι είναι στις άλλες διαστάσεις. Κανείς στην ιστορία δεν έχει διδάξει την πραγματική αλήθεια του σύμπαντος στα ανθρώπινα όντα – ποτέ. Ξέρετε, άνθρωποι όπως ο Λάο Τζι, ο Σακιαμούνι, ο Ιησούς και οι όμοιοι δίδαξαν μόνο το κομμάτι των συμπαντικών αρχών του Φα τις οποίες μπόρεσαν να αντιληφθούν, να επιβεβαιώσουν και να φωτιστούν. Δίδαξαν μόνο αυτό που κατάφεραν να καταλάβουν, ενώ ο Φα του σύμπαντος είναι απεριόριστος. Υπάρχουν αμέτρητοι Φο που είναι υψηλότεροι από τη θέση Ταθαγκάτα και ο Φα που έχουν δει είναι επίσης πολύ μεγαλύτερος. Υπάρχουν επίσης τεράστια, άμορφα όντα που υπερβαίνουν κατά πολύ το επίπεδο του Φο και έχουν τη φύση του Φο επίσης. Το σύμπαν δεν είναι τόσο μικρό όσο οι άνθρωποι στις θρησκείες έχουν πιστέψει ότι είναι. Οι ανθρώπινες κατανοήσεις είναι περιορισμένες στα πλαίσια αυτής της ανθρώπινης κοινωνίας. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η γνώση των θρησκειών είναι απέραντη, αλλά στα μάτια των υψηλότερων Θεών είναι πραγματικά ασήμαντη.


Οι αρχές που έχω διδάξει είναι ακόμα μεγαλύτερες και τις έχω μεταφέρει στα ανθρώπινα όντα – αληθινά για πρώτη φορά στην ιστορία. Αυτό το εγχείρημα μου, γίνεται με ανθρώπινη μορφή και με ανθρώπινη γλώσσα. Κάνω το μεγαλύτερο πράγμα, και κάνοντάς το χρησιμοποιώ τη χαμηλότερη μορφή καλλιέργειας. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που μαθαίνουν τον Ντάφα στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές, όσο στην Κίνα, λόγω της διαφοράς στη γλώσσα και το περιβάλλον. Οι περισσότεροι που τον μαθαίνουν στην Κίνα κάνουν αληθινή καλλιέργεια. Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν τις ασκήσεις κάθε ημέρα και καλλιεργούνται. Αν μετρήσουμε και αυτούς που το ασκούν ευκαιριακά, ο αριθμός θα μπορούσε να φθάσει στα δεκάδες εκατομμύρια ενώ αυτοί που γνωρίζουν στην Κίνα για αυτήν τη μέθοδο που διδάσκω είναι εκατοντάδες εκατομμύρια – όλοι φαίνεται να γνωρίζουν όταν αυτή αναφέρεται. Αλλά δεν θέλω αυτή η εξάσκηση να γίνει πολιτική και δεν θα επιτρέψω να αναμειχθεί στην πολιτική. Μόλις ένας τρόπος καλλιέργειας αναμειχθεί στην πολιτική, γίνεται δαιμονικός. Εμείς το διαδίδουμε αυτό μεταξύ των ανθρώπων προφορικά. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει μέσα όπως επίσημες εφημερίδες και ούτε έχουμε δημοσιεύσει πολλά. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν κάποιος που καλλιεργείται αισθάνεται καλά με αυτό, θα προσκαλέσει και άλλους να έρθουν να το μάθουν. Όταν ένα άτομο αισθάνεται καλά, θα το συστήσει στην οικογένειά του. Όλοι γνωρίζουν ότι εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται και πολύ για κάτι, δεν θα πει στην οικογένειά του να έρθει να το μάθει. Όταν η οικογένεια το βρίσκει καλό, θα ενθαρρύνει τους συγγενείς της και τους φίλους να έρθουν να το μάθουν. Και έτσι διαδίδεται μεταξύ των ανθρώπων. Ένα άλλο είναι, ότι άρχισα να το διδάσκω από το χαμηλότερο επίπεδο και μετά προχώρησα βαθμιαία στα πιο υψηλά επίπεδα, το οποίο μου πήρε δύο χρόνια. Στη συνέχεια μου πήρε άλλα δύο χρόνια για να διδάξω πραγματικά τον Μεγάλο Νόμο (τον Ντάφα). Έτσι πήρε συνολικά τέσσερα χρόνια και στην Κίνα σχεδόν κάθε οικογένεια γνωρίζει πλέον για αυτό. Είχε αρκετή επίδραση και στο εξωτερικό επίσης, διότι ενώ ακόμα οι άνθρωποι δεν έχουν αρχίσει καλλιέργεια, πολλοί έχουν ακούσει για αυτό. Ο αντίκτυπος στη Νοτιοανατολική Ασία είναι μεγαλύτερος απ’ ότι στις ΗΠΑ και πολλές χώρες έχουν ιδρύσει κέντρα βοήθειας, Ενώσεις Φάλουν Ντάφα, ομάδες Φάλουν Ντάφα και τα λοιπά. Βλέπουμε μια τάση ταχείας ανάπτυξης.


Εδώ θέλω να σας πω κάτι. Όπως είπε ο Σακιαμούνι, ακριβώς τώρα είναι η Περίοδος του Τέλους του Ντάρμα, μια περίοδος όπου [το Ντάρμα] δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πια κανένας Φα. Ο Σακιαμούνι είπε ότι μόλις άρχιζε η Περίοδος του Τέλους του Ντάρμα, το Ντάρμα του δεν θα μπορούσε να σώσει τους ανθρώπους. Φυσικά πολλοί μοναχοί δεν μπορούν να πετύχουν στην καλλιέργεια διότι δεν ξέρουν πλέον πώς να καλλιεργηθούν, δεν μπορούν να κατανοήσουν τα ιερά κείμενα ή να συλλάβουν την πραγματική έννοια των ιερών κειμένων. Έτσι είναι πολύ δύσκολη η καλλιέργεια τώρα. Σήμερα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μαθαίνουν [τον Ντάφα]. Μπορώ να σας πω ότι κανένα φαινόμενο που εμφανίζεται στην ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι τυχαίο. Τόσα πολλά άτομα έρχονται να τον μάθουν. Θα ήταν έτσι αν δεν είχε να κάνει με κάποιο Κοσμικό κανονισμό; Σας λέω ότι σίγουρα υπάρχει ένας λόγος για αυτό.


Η ανθρωπότητα στηρίζεται στον νόμο της αμοιβαίας δημιουργίας και της αμοιβαίας παρεμπόδισης, δηλαδή όπου υπάρχει το καλό υπάρχει και το κακό. Επομένως παράλληλα με την άνοδό μας συμβαίνει και το κύμα των στρεβλών μεθόδων και ένας μεγάλος αριθμός ψεύτικων μεθόδων τσιγκόνγκ να εμφανίζεται στη σημερινή κοινωνία. Στην επιφάνεια, είναι τα χρήματα και η φήμη που οδηγούν τους ανθρώπους να κάνουν αυτά τα πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς είναι ενσαρκώσεις κακών δαιμόνων εδώ, για να φέρουν αναταραχή στον κόσμο. Ο Σακιαμούνι είπε ότι, όταν μετέδιδε το Ντάρμα του, είδε ότι η ανθρώπινη κοινωνία είχε «πέντε διαστροφές». Στην πραγματικότητα, η σημερινή κοινωνία είναι πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι σε εκείνους τους καιρούς: έχει εντελώς «δέκα διαστροφές» και οι κακές θρησκείες αφθονούν.


Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι σίγουρα δεν σχηματίζουμε κάποια οργανωμένη θρησκεία εδώ. Εάν θέλετε να έλθετε και να μάθετε τη μέθοδο μας, μπορείτε να έρθετε. Αν δεν θέλετε, μπορείτε να φύγετε – είναι όλα εθελοντικά. Ας πούμε ότι σας εξαναγκάσαμε να την μάθετε, σας την επιβάλαμε και σας κάναμε να την μάθετε. Μόλις αρχίσατε να την μαθαίνετε, ας πούμε ότι δεν επιτρεπόταν να φύγετε και έπρεπε να μείνετε μαζί μας. Λοιπόν, όπως μπορείτε να υποθέσετε, αυτό δεν θα ήταν κάτι κακόβουλο; Εάν μια εξάσκηση είναι ορθή, πρέπει να θέλει το άτομο να την μάθει από μόνος του. Εάν εξαναγκάζατε κάποιον να καλλιεργηθεί, θα μπορούσε να τα καταφέρει; Σίγουρα δεν θα έκανε αληθινή καλλιέργεια. Ένα άτομο μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο όταν θέλει αληθινά να το κάνει. Επομένως, ο καταναγκασμός σε κάποιον να μείνει θα ήταν άσκοπος. Δεν αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Εάν θέλετε να το μάθετε, το μαθαίνετε. Και εάν το μάθετε, θα είμαι υπεύθυνος για σας. Ανεξάρτητα από τον προκαθορισμό σας, εάν θέλετε να το μάθετε, θα είμαι υπεύθυνος για σας. Εάν δεν θέλετε να το μάθετε, τότε είστε ελεύθεροι να κάνετε οτιδήποτε σας ευχαριστεί.


Ο σκοπός μου της διάδοσης αυτού του Φα είναι να δώσω στον καθένα αυτά τα θαυμάσια πράγματα και τα καλά νέα. Πολλοί από εσάς είστε όντως προκαθορισμένοι και πρέπει να λάβετε αυτόν τον Φα, περιμένατε να λάβετε αυτόν τον Φα. Με την ανθρωπότητα να έχει φθάσει σε τέτοιους τρομακτικά χαοτικούς καιρούς, η ηθική ολόκληρης της κοινωνίας είναι σε πτώση. Πολλοί έχουν πει ότι επίκειται καταστροφή. Αν και μπορώ να σας πω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, ωστόσο αυτή η πτωτική τάση έχει βάλει την ανθρωπότητα σε κίνδυνο. Γιατί αυτό; Ας το σκεφτούμε: Τι γίνεται με τους ανθρώπους στη σημερινή κοινωνία; Τα φαινόμενα εκφυλισμού είναι τόσα πολλά που απλά δεν μπορούν να μετρηθούν. Ένα ανθρώπινο ον – γιατί αποκαλείται ανθρώπινο; Εάν οι άνθρωποι είναι να ζήσουν στον κόσμο, πρέπει να ζουν σύμφωνα με τα ηθικά πρότυπα και τους κανόνες της ανθρωπότητας και μόνο τότε μπορούν να αποκαλούνται ανθρώπινα όντα. Διαφορετικά, δεν μπορείτε να θεωρείστε ανθρώπινα όντα. Δεν σημαίνει ότι είστε ανθρώπινο ον, επειδή έχετε ένα κεφάλι και τέσσερα άκρα. Και οι πίθηκοι έχουν τέσσερα άκρα και υπάρχουν επίσης πολλές άλλες οντότητες σε άλλες διαστάσεις που είναι παρόμοιες με τα ανθρώπινα όντα αλλά δεν μπορούν να αποκαλεστούν άνθρωποι. Είναι επειδή τα ανθρώπινα όντα έχουν συγκεκριμένα πρότυπα συμπεριφοράς και ηθικής, καθώς επίσης και ηθικούς κανόνες για να λέγονται άνθρωποι. Εάν οι άνθρωποι εγκαταλείψουν τους κανόνες της ανθρώπινης ηθικής –δηλαδή, εγκαταλείψουν τα ηθικά πρότυπα που έχουν καθοριστεί για αυτούς– και γίνουν σαν τα ζώα, τότε τα Ουράνια δεν θα θεωρήσουν τα ανθρώπινα όντα ως ανθρώπους, αλλά σαν κτήνη. Και όταν έλθει εκείνη η ώρα η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει τρομακτικές συνέπειες.


Γιατί θα υπάρξουν τρομακτικές συνέπειες; Σκεφτείτε το: αυτή είναι η ανθρώπινη διάσταση και οι Θεοί δημιούργησαν αυτή τη Γη ειδικά για τους ανθρώπους, όχι για κτήνη. Επομένως, εάν έτσι είναι τα πράγματα, αν και βλέπουμε πολλούς κακούς ανθρώπους να ενεργούν εκτός ελέγχου αυτή τη στιγμή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν ολοσχερή εξάλειψη. Υπάρχουν πολλοί καλοκάγαθοι άνθρωποι και πολλοί που είναι καλύτεροι από το μέσο επίπεδο εκεί έξω, που παρόλα αυτά πάνε κι εκείνοι προς τα κάτω. Προς το παρόν, ακόμα και όταν ένα άτομο δεν καταφέρει να κάνει καλλιέργεια, όταν του διδάξω αυτήν την αλήθεια, θα ξυπνήσει και θα συνειδητοποιήσει πώς έχει καταντήσει η ανθρωπότητα, με αποτέλεσμα να μην πάει ακόμα πιο κάτω και να μην προκαλέσει ο ίδιος φρικτές συνέπειες στον εαυτό του.


Μόλις αρχίσω να μιλάω, τείνω να συνεχίζω για αρκετή ώρα, γιατί πάντα ήθελα να σας πω αυτές τις αλήθειες. Καθώς πηγαίνω στο Χιούστον για ένα συνέδριο, θέλησα απλά να συναντηθώ με εσάς εδώ και να κάνω μερικές σύντομες παρατηρήσεις, να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να σας δω (Χειροκρότημα) και να σας πω πάλι ότι αυτός ο Φα είναι αληθινά πολύτιμος. Σας Τον διδάσκω χωρίς να ζητήσω τίποτα ως αντάλλαγμα. Αυτός είναι ο γνήσιος Φα του οποίου η πολυτιμότητα δεν συγκρίνεται, και αυτό γιατί για εκατοντάδες ή ακόμα και για χιλιάδες χρόνια, τα ανθρώπινα όντα ήθελαν να Τον μάθουν και κανείς δεν τους Τον δίδασκε. Είναι στη φύση των ανθρώπινων όντων ότι, όταν αναζητάτε πολύτιμα πράγματα, έστω και λίγο να τα λάβετε, ακόμη και μόνο μια πρόταση, θα το θεωρήσετε πολύτιμο και θα το εκτιμήσετε. Δεν θα το ξεχάσετε σε όλη σας τη ζωή. Αλλά όταν κάτι ακόμα πιο πολύτιμο [από αυτό που επιδιώκατε] έρχεται προς το μέρος σας ή ακόμα και όταν σας το δίνω στο πιάτο, [πραγματικά ίσως να το αγνοήσετε επειδή] αισθανθήκατε ότι ήρθε πολύ εύκολα. Λόγω αυτού, μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην το εκτιμήσουν. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να μην εκτιμούν τα πράγματα που τους έρχονται εύκολα. Ωστόσο, μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος [να σας διδάξω αυτόν τον Φα]. Δεν θα ανάγκαζα τον καθέναν να ταξιδεύει παντού για να με βρει. Μπορώ μόνο να σας δώσω όλα αυτά τα πράγματα ώστε να τα γνωρίσετε και να ενημερώσετε περισσότερους ανθρώπους, συνδέοντας για άλλη μια φορά τις προκαθορισμένες σχέσεις. Μπορώ μόνο να το κάνω με αυτόν τον τρόπο και εξαρτάται από σας εάν το εκτιμήσετε ή όχι, εφόσον έχετε τον προκαθορισμό που χρειάζεται. Οι άνθρωποι έχουν ικανότητες αναλυτικής σκέψης, έτσι μπορείτε να κρίνετε από μόνοι σας εάν οι αρχές εδώ είναι καλές. Πιστεύω ότι η φύση του Φο είναι παρούσα σε κάθε άτομο, έτσι πρέπει να φθάσετε στη δική σας κατανόηση. (Χειροκρότημα).


Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν έλθει από πολύ μακριά και κανείς δεν θέλει να φύγει.


Ερώτηση: Δάσκαλε, μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες;


Δάσκαλος: Ναι, μπορείτε.


Ερώτηση: Μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις;


Δάσκαλος: Ας το κάνουμε ως εξής. Δεν μπορούμε να πάρουμε πάρα πολύ χρόνο, αλλά θα σας δώσω άλλη μισή ώρα. Θα απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις σας. Εν τούτοις έχω έναν όρο: κάνετε μόνο ερωτήσεις που είναι αντιπροσωπευτικές και που πραγματικά σας έχουν δυσκολέψει. Μην κάνετε ερωτήσεις για τις οποίες η απάντηση μπορεί να βρεθεί με το διάβασμα του βιβλίου. Το λέω αυτό επειδή υπάρχουν πάρα πολλά άτομα εδώ. Εάν ο καθένας από εσάς επρόκειτο να κάνει μια ερώτηση, ακόμα και δύο ώρες δεν θα ήταν αρκετές για να απαντηθούν όλες. Εντάξει;


Ερώτηση: Μπορώ να κάνω μια ερώτηση;


Δάσκαλος: Βεβαίως, βεβαίως.


Ερώτηση: Έχω διαβάσει το βιβλίο του Δασκάλου και μελετώ τον Φα. Έχω πει σε πολλούς από τους φίλους και τους συγγενείς μου για αυτόν. Πολλοί από αυτούς ήταν Βουδιστές. Και φυσικά, πολλοί φίλοι ήταν Χριστιανοί. Αναρωτιούνται για το ότι, εάν αρχίσουν Φάλουν Γκονγκ, αν θα μπορούν ακόμα να ψέλνουν τις σούτρες ή να πηγαίνουν στην εκκλησία όπως συνήθιζαν;


Δάσκαλος: Εντάξει, θα το εξηγήσω. Αυτό που ρωτάς είναι εάν άτομα άλλων πίστεων μπορούν να μάθουν Φάλουν Γκονγκ και εάν θα υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση. Τα έχω εξηγήσει αυτά τα πράγματα στο βιβλίο μου, αλλά ας τα συζητήσω πάλι.


Η καλλιέργεια της φύσης του Φο, ξέρετε, δεν είναι αυτό που οι καθημερινοί άνθρωποι νομίζουν ότι δηλαδή θα αποκτήσουν κάποιο είδος γνώσης. Η καλλιέργεια της φύσης του Φο είναι κάτι εξαιρετικά σοβαρό. Στην πραγματικότητα, τίποτα στον κόσμο δεν είναι τόσο σοβαρό και μεγαλοπρεπές. Υπάρχουν διαφορετικές σχολές καλλιέργειας και η αρχή «όχι δεύτερος τρόπος καλλιέργειας», είναι σημαντική τόσο στον Βουδισμό, όσο και για εμάς. Λίγο πριν είπα ότι η καλλιέργεια δεν είναι εύκολο πράγμα στον Βουδισμό στην Περίοδο του Τελικού Ντάρμα. Γιατί έτσι; Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν το αληθινό μήνυμα των «ιερών γραφών». Ένα σημαντικό πρόβλημα ειδικότερα είναι ότι, οι επεξηγήσεις στα σύγχρονα Βουδιστικά λεξικά δεν είναι σύμφωνα με αυτά που δίδαξε ο Σακιαμούνι στον καιρό του. Παραδείγματος χάριν, η αρχή τού «όχι σε δεύτερο τρόπο καλλιέργειας», που ο Βούδας Σακιαμούνι δίδαξε, σημαίνει ότι οι μέθοδοι δεν πρέπει να ανακατεύονται καθώς ένα άτομο προχωρά στην καλλιέργειά του, και ότι, δύο ή περισσότερα πράγματα δεν πρέπει να καλλιεργηθούν ταυτόχρονα. Πέστε ότι μαθαίνετε Ζεν. Μετά δεν πρέπει να μάθετε την Αγνή Γη. Εάν μαθαίνατε την Αγνή Γη, τότε δεν πρέπει να μάθετε το Τιαντάι ή το Χουαγιάν. Και εάν μαθαίνατε Χουαγιάν, μετά δεν πρέπει να μάθετε το Τιαντάι ή το Ζεν ή τον Ταντρισμό.


Γιατί έτσι; Σήμερα οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν. Εφόσον είναι ένας Φο θα τον λατρέψουν και εφόσον είναι Φο δεν θα νοιαστούν από ποια μέθοδο είναι αυτός και θα πάνε να λατρέψουν τα πάντα. Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που οι μοναχοί δεν μπορούν να πετύχουν στην καλλιέργεια σήμερα. Είναι αλήθεια, ότι ο κάθε Φο κυβερνά στον παράδεισό του και κάθε παράδεισος έχει έναν Ταθαγκάτα. Παραδείγματος χάριν, ο Βούδας της Ιατρικής κυβερνά στον παράδεισο Λάπις Λαζούλι, ο Παράδεισος με τις Γιρλάντες έχει τον Ταθαγκάτα των Γιρλαντών, ο Παράδεισος του Λωτού έχει έναν Λωτό Ταθαγκάτα και ο Παράδεισος της Απόλυτης Μακαριότητας έχει τον Ταθαγκάτα Βούδα Αμιτάμπα κ.ο.κ. Ο κάθε Ταθαγκάτα Φο έχει τη δική του σειρά μεθόδων καλλιέργειας και τα βασικά σημεία των αρχών του κάθε Φο, προέρχονται από τις αρχές του Φα του σύμπαντος. Και όμως η μέθοδος κατανόησης και καλλιέργειας του κάθε Ταθαγκάτα είναι διαφορετική. Γιατί αυτό; Όπως ίσως γνωρίζετε, οι ικανότητες που έχουν οι Φο ποικίλουν, με τον κάθε Φο να είναι διαφορετικός. Αυτός ο Φο έχει αυτή την ικανότητα, εκείνος ο Φο αυτήν κλπ. Είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο, απλά οι ικανότητές τους διαφέρουν. Μοιάζει με τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο. Εσύ είσαι σπουδαστής πανεπιστημίου, το ίδιο και αυτός. Εσύ μπορεί να εξειδικεύεσαι σε έναν τομέα, ο άλλος μπορεί να εξειδικεύεται στην ανθρωπολογία, κάποιος άλλος στη γεωργία και κάποιος άλλος στην αστρονομία. Κάθε ένας είναι διαφορετικός. Είναι όλοι φοιτητές πανεπιστημίου, όμως αυτά που μαθαίνουν και η γνώση που αποκτούν είναι διαφορετικές. Απλώς κάνω έναν απλό παραλληλισμό.


Τώρα εάν ένας άνθρωπος θέλει να πάει σε έναν ορισμένο παράδεισο, ο Βουδισμός κάποτε απαιτούσε να ορκιστείτε για να πάτε εκεί. Παραδείγματος χάριν, κάποιος μπορεί να πει, «θέλω να πάω στον παράδεισο της Αγνής Γης, επιθυμώ να καλλιεργηθώ εκεί όπου είναι ο Βούδας Αμιτάμπα και να γίνω ένα από τα όντα του Βούδα κάτω από αυτόν» ή ίσως το άτομο να φιλοδοξεί να γίνει μια Μποντισάτβα ή ένας Άρχατ μέσω της καλλιέργειας. Τότε και αφότου έχετε κάνει αυτόν τον όρκο, καλλιεργείστε μόνο στη σχολή του, διαβάζετε μόνο τη σούτρα του Αμιτάμπα και ψέλνετε μόνο το όνομα του Αμιτάμπα. Θα απαγορευόταν να διαβάσετε οποιεσδήποτε άλλες σούτρες. Αυτό αποκαλείται «όχι σε δεύτερο τρόπο καλλιέργειας». Εάν θέλετε να πάτε στον Παράδεισο των Γιρλαντών τότε δεν πρέπει να διαβάσετε καμία άλλη σούτρα, παρά τη Σούτρα των Γιρλαντών. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι όλες οι διδασκαλίες είναι Βουδιστικές αρχές και είναι όλες καλές για τους ανθρώπους, αλλά αυτό είναι μόνο το τι νομίζουν τα ανθρώπινα όντα. Εάν δεν το προσέξετε αυτό, τα πράγματα θα μολυνθούν. Ένα μόνο ιερό βιβλίο περιέχει όλες τις αρχές που ένας καλλιεργητής χρειάζεται, καλύπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα μέχρι τα υψηλότερα. Είναι απλά η ανθρώπινη σκέψη που θεωρεί καλό να καλλιεργεί ένα μείγμα αυτών.


Η ανθρώπινη κοινωνία είναι σφραγισμένη και όλοι οι ορθοί Θεοί, που κάποτε ήταν υπεύθυνοι για τη σωτηρία των ανθρώπων, δεν φροντίζουν τον άνθρωπο πλέον. Δεν φροντίζουν τον άνθρωπο πια, διότι θεωρούν τους σημερινούς ανθρώπους κάτω του μέσου όρου και έτσι δεν τους θέλουν – δεν θέλουν να τους σώσουν πλέον. Μόλις είπα κάτι. Δηλαδή, ότι ήταν πολύ δύσκολο για μένα να μεταδώσω αυτόν τον Φα και ότι πολλοί Θεοί και Φο προσπάθησαν να με αποτρέψουν από το να το κάνω. Πιστεύουν ότι οι σημερινοί άνθρωποι δεν μπορούν να σωθούν και δεν πρέπει να παραμείνουν. Οι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό και ακόμα νιώθουν ότι περνούν καλά προχωρώντας στην ζωή τους. Δεν γνωρίζουν την τεράστια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην ηθική των ανθρώπων του σήμερα και του παρελθόντος. Ούτε γνωρίζουν τι μεγάλη διαφορά υπάρχει μεταξύ Ουρανού και Γης, πώς οι Θεοί και οι Φο θεωρούν τους ανθρώπους, πόσο αγνά είναι στα Ουράνια και πόσο υπέροχοι και μεγαλοπρεπείς είναι οι Φο!


Η ασυμφωνία μεταξύ των ανθρώπινων και των θείων όντων είναι αληθινά αχανής. Ο ουρανός εμφανίζεται καθαρός στον ανθρώπινο κόσμο, αλλά αυτό είναι επειδή τα ανθρώπινα όντα βλέπουν τα πράγματα με μάτια που αποτελούνται από ύλη σε αυτό το μέρος. Εάν οι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να δουν την ανθρωπότητα από υψηλότερες διαστάσεις, θα ανακάλυπταν ότι η ανθρώπινη κοινωνία, με μαύρα κύματα τεράστιου κάρμα να πάνε και να έρχονται, είναι τρομερά ακάθαρτη. Γι’ αυτό οι Θεοί και οι Φο δεν βλέπουν τα ανθρώπινα όντα με τον τρόπο που οι άνθρωποι το φαντάζονται. Στους ανθρώπους προσφέρεται η σωτηρία επειδή οι Θεοί και οι Φο είναι συμπονετικοί προς αυτούς. Δεν είναι ότι όταν δοξάσετε έναν Φο, ο Φο θα σας πάρει [στον παράδεισο]. Και δεν είναι ότι οι Θεοί και οι Φο θα σας δώσουν οτιδήποτε ζητήσετε. Η αλήθεια είναι ότι, είτε πρόκειται για Θεό είτε για Φο, λίγη σημασία δίνουν στη μορφή όταν αυτό έχει να κάνει με καλλιέργεια. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη μπορεί να γίνει μια θρησκεία, αυτό δεν μετράει σαν καλλιέργεια. Και εγώ μεταδίδω μια εξάσκηση για τους ανθρώπους και δεν γίνεται να διαδώσω μια θρησκεία. Οι Θεοί και οι Φο δεν αναγνωρίζουν τη θρησκεία καθ’ αυτή παρά μόνο οι άνθρωποι.


Οι άνθρωποι πάντα λένε, «η θρησκεία που πιστεύω είναι πολύ καλή.» Φαίνεται ότι το άτομο υποστηρίζει τον Φο, ή υποστηρίζει τον Ιησού και τον Θεό. Δεν είναι έτσι όμως. Όσο πιο ενθουσιώδης είναι για την ίδια τη θρησκεία, τόσο πιο προσκολλημένος γίνεται. Και όσο πιο προσκολλημένος γίνεται, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από το Θεό. Η θρησκεία είναι απλά μια μορφή καλλιέργειας που καθιερώθηκε από τα ανθρώπινα όντα. Ανεξάρτητα από το πόσο πλήρης ή τέλεια μπορεί να είναι μια θρησκεία, δεν μπορεί να εξομοιώνεται με ένα ανθρώπινο ον που έχει καλλιεργηθεί πλήρως. Όταν οι άνθρωποι εστιάζουν το νου τους σε αυτά τα πράγματα, οι Φο και οι Θεοί αισθάνονται πολύ άσχημα όταν το βλέπουν. Οι Φο δεν βλέπουν τις μορφές που υιοθετείτε στον ανθρώπινο κόσμο. Μπορεί να έχετε περάσει από προσηλυτισμό ή να έχετε βαπτιστεί, αλλά εάν ο νους σας είναι ακόμα ανθρώπινος ποια είναι η διαφορά; Οι Φο δεν βλέπουν αυτά τα πράγματα, βλέπουν μόνο εάν καλλιεργείστε αληθινά. Εάν δεν έχετε προσηλυτιστεί ή βαφτιστεί και δεν καίτε καν λιβάνι ή ψέλνετε το όνομα του Φο, όμως κρατιέστε στα πρότυπα που ορίζονται από τους Θεούς και τους Φο και με επιμέλεια προχωράτε σε αληθινή καλλιέργεια, τότε με το που σας βλέπουν δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχείς. Δεν χρειάζεται καν να το ζητήσετε, θα σας προστατεύουν συνεχώς και θα σας φροντίζουν, βοηθώντας σας να καλλιεργηθείτε. Δεν είναι αυτή η ιδέα; (Χειροκρότημα)


Οι άνθρωποι λένε, «δεν μπορώ να εγκαταλείψω τα Βουδιστικά βιβλία» ή «δεν μπορώ να εγκαταλείψω τη Βίβλο» ή «δεν μπορώ να εγκαταλείψω να ψέλνω επωδούς». Αυτό που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν είναι η θρησκεία, όχι ο Φο. Σκεφτείτε το προσεκτικά και ρίξτε μια ματιά. Έτσι δεν είναι τα πράγματα με τους οπαδούς των θρησκειών; Γιατί δεν μπορούν οι άνθρωποι να τα εγκαταλείψουν; Σκάψτε για την πρωταρχική αιτία στον νου σας και δείτε πώς βλέπετε αυτό το ζήτημα βαθιά μέσα σας. Με κάποια πράγματα, μπορεί να εμφανίζεται κάτι στην επιφάνεια ως αληθινό, αλλά δεν είναι. Μόνο η αληθινή καλλιέργεια του εαυτού σας, αποτελεί αληθινή πίστη στους Θεούς ή στους Φο. Και έτσι το βλέπουν οι Φο, δεν νοιάζονται για το πόσο καλά λειτουργεί μια θρησκεία. Όπως γνωρίζετε, πολλοί άνθρωποι στην ιστορία έχουν πετύχει στην καλλιέργεια, αλλά δεν ήταν απαραιτήτως άτομα με θρησκευτικούς δεσμούς. Πολλοί άνθρωποι μεγάλης αρετής δεν καλλιεργούνται στις θρησκείες. Κρατιούνται σε αυστηρά πρότυπα και πειθαρχούν στο να είναι καλοί άνθρωποι. Όταν είναι σε θέση να το κάνουν διαρκώς και για μια μεγάλη χρονική περίοδο και γίνουν ακόμα καλύτεροι, οι Φο θα τους φροντίσουν και θα επιτύχουν την Ολοκλήρωση.


Η αρχή που διδάσκω σας ζητάει να είστε καλός άνθρωπος, να είστε ακόμα καλύτερος άνθρωπος και να είστε ένας καλός άνθρωπος που υπερβαίνει τον συνηθισμένο άνθρωπο. Όταν μπορέσετε να το κάνετε αυτό, θα είστε ένα ανώτερο ον και όταν ανυψωθείτε περισσότερο, θα είστε ένα ον σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Αν ένα τέτοιο άτομο, δεν ανυψωθεί σε έναν θεϊκό παράδεισο, θα μπορούσε να παραμείνει στη γη; Ένα ανθρώπινο ον είναι εγωιστικό και ανταγωνιστικό και παλεύει για φήμη και κέρδος. Αυτό σημαίνει ότι τα ανθρώπινα όντα στη Γη είναι διαφορετικά από εσάς. Αυτή είναι η αλήθεια. Εάν μιλήσετε σε αυτούς τους ανθρώπους [με θρησκευτικούς δεσμούς] και με βάση αυτά που είπαμε, μόλις οι Θεοί εγκαταλείψουν μια θρησκεία, ανεξάρτητα από το ποια είναι, τότε αυτή γίνεται απλά μια κοινωνική μορφή ανάμεσα στους συνηθισμένους ανθρώπους και μια εργασία της συνηθισμένης κοινωνίας. [Ο θρησκευτικός δεσμός τους] δεν έχει καμία επίδραση στην αληθινή καλλιέργεια. Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την καλλιέργεια που εμπλέκεται εδώ. Η εστίαση σε έναν τρόπο καλλιέργειας είναι πραγματική καλλιέργεια. Εάν ένα άτομο θέλει να μάθει [τον Ντάφα μας], μπορεί. Πέστε του όμως ότι αν και αυτό (το ότι είναι μιας διαφορετικής θρησκείας) δεν παρεμβαίνει [στην καλλιέργεια του Ντάφα], είναι ωστόσο θέμα της σοβαρότητας στην καλλιέργεια. Πέστε του, ότι [ο θρησκευτικός δεσμός του] δεν έχει καμία επίδραση και ότι θα καταλάβει τα πράγματα μόλις διαβάσει το βιβλίο. (Χειροκρότημα)


Ερώτηση: Εκτός από τις πέντε ασκήσεις που μας έχετε διδάξει, βλέπω ότι υπάρχει ένα σύνολο από μούντρα, τις μούντρα που εκτελείτε.


Δάσκαλος: Πρώτα θα σας πω τι είναι οι μούντρα. Οι μούντρα μπορούν να θεωρηθούν ως η γλώσσα των Φο, μια μορφή έκφρασης, διότι όταν οι Φο εκφράζουν κάτι και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον λόγο, εκτελούν μούντρα. Η σκέψη επίσης χρησιμοποιείται για επικοινωνία μεταξύ ενός Φο και ενός άλλου. Όταν είδατε τα Σώματα του Νόμου μου ή Φο ή Μποντισάτβεs στα όνειρά σας, όταν σας μίλησαν, δεν χρησιμοποιούσαν τα στόματά τους κάποιες φορές. Αλλά μπορούσατε να ακούσετε ήχο από αυτούς. Αυτή είναι επικοινωνία μέσω της σκέψης. Στους σύγχρονους όρους αποκαλείται στερεοσκοπική μετάδοση της σκέψης. Οι μούντρα χρησιμοποιούνται συχνά όταν διδάσκεται ο Φα σε πολλές Μποντισάτβεs και Άρχατ. Δεν είναι νοηματική γλώσσα όπως αυτή των ανθρώπινων όντων. Είναι πιο ιερή και αγνή από αυτή και πολύ ισχυρή. Είναι η γλώσσα των Φο, έτσι όταν οι μούντρα εκτελούνται, φέρουν ενέργεια και δύναμη και αυτό που ο Φο εκφράζει σε όλα τα όντα κάτω από αυτόν είναι ο Φα. Οι μούντρα είναι όπως οι προφορικές λέξεις και οι λέξεις μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους τρόπους να εκφράσουν διάφορες ιδέες. Οποιοδήποτε ζήτημα μπορεί να εξηγηθεί από διαφορετικές γωνίες, έτσι δεν είναι καθορισμένες ή τυποποιημένες. Ωστόσο, υπάρχουν καθορισμένες μούντρα, που χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα για ασκήσεις. Ας πούμε, όταν τα χέρια ενώνονται για να σχηματίσουν μια καθορισμένη χειρονομία, αυτό αποκαλείται μια καθορισμένη μούντρα. Παραδείγματος χάριν, η θέση του λωτού και οι καθορισμένες στάσεις, που χρησιμοποιούμε όταν κάνουμε τις ασκήσεις – αυτές είναι καθορισμένες μούντρα. Οι μούντρα που χρησιμοποιούνται με κινήσεις είναι διαφορετικές από τις καθορισμένες. Η μούντρα που εκτέλεσα όταν έκανα τις ασκήσεις στη βιντεοκασέτα είναι για την πλευρά σας που γνωρίζει, για να τη δει πριν κάνετε τις ασκήσεις, και επίσης για τα όντα στις άλλες διαστάσεις. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να τη μάθετε. Όσοι από εσάς αργότερα θα έχετε καλλιεργηθεί σε Φο, θα γνωρίζετε πώς να την κάνετε. (Χειροκρότημα).


Ερώτηση: Δάσκαλε Λι, είναι αλήθεια ότι μπορείτε να εμφυτεύσετε Φάλουν για όλους μας σήμερα; (Χειροκρότημα)


Δάσκαλος: Θα σας πω, εφόσον είστε ειλικρινείς με την καλλιέργεια –δηλαδή, είτε έχετε έρθει εδώ είτε διαβάζετε το βιβλίο μόνοι σας– όλοι θα λάβετε ένα. Θέλω επίσης να πω: σιγουρευτείτε να εκτιμήσετε αυτό το βιβλίο. Ίσως να μην το συνειδητοποιείτε τώρα, αλλά αυτά που διδάσκει αυτό το βιβλίο είναι όλα αρχές των Φο. Όλα τα επίπεδα καλλιέργειας καλύπτονται από το βιβλίο. Στην πραγματικότητα, αυτό που καθοδηγεί την καλλιέργειά σας δεν είναι άλλο, από τον Νόμο του Φο. Καθώς συνεχίζετε την καλλιέργεια, οι Φο και οι Θεοί θα σας βοηθήσουν. Σκεφτείτε, τότε: ποιοι είναι αυτοί που κατοικούν σε κάθε επίπεδο των ουρανών; Δεν είναι Θεοί και Φο; Δεν είναι ανώτεροι Φο, ακόμα υψηλότεροι Φο και ακόμα υψηλότεροι Φο; Γι’ αυτό σας έχω πει ότι κάθε λέξη στο βιβλίο αντιπροσωπεύει στρώματα επί στρωμάτων αμέτρητων Φο, τελειώνοντας με τα Σώματα του Νόμου μου, έχοντας επίσης και την εκδήλωση του Φάλουν στα διαφορετικά επίπεδα. Γιατί μερικοί άνθρωποι αισθάνονται καλά μόλις πάρουν το βιβλίο και το διαβάσουν; Γιατί το κάρμα τους εξαλείφεται μόλις το διαβάζουν; Και γιατί οι ασθένειές τους φεύγουν μόλις το διαβάζουν; Φυσικά, δεν είναι ότι όπως καλλιεργείστε, το κάρμα σας θα εξαλειφθεί εντελώς με τη μία. Την πρώτη φορά δεν μπορεί να αφαιρεθεί όλο για εσάς, θα ήταν πάρα πολύ. [Αυτό που συμβαίνει είναι ότι], ένα επιπλέον κομμάτι αφαιρείται κάθε φορά που το επίπεδο της σκέψης σας ανέρχεται σε ένα πιο υψηλό επίπεδο και γίνεται με αυτόν τον τρόπο για να βελτιωθείτε μέσω της καλλιέργειας. Έτσι η δύναμη αυτού του Φα είναι τεράστια. Επομένως σκεφτείτε το: υπάρχει ανάγκη να εγκαταστήσω Φάλουν προσωπικά σε κάποιο άτομο; Εφόσον είστε ειλικρινείς στην εκμάθηση του Ντάφα και θέλετε να καλλιεργηθείτε, θα αποκτήσετε ένα, όποιος κι αν είστε. Ο Ντάφα διαδίδεται σε όλο τον κόσμο. Θα ήταν αδύνατο να συναντηθώ προσωπικά με τον καθένα σε όλο τον κόσμο. Στην Κίνα μόνο οι μαθητές που παρευρέθηκαν στις διαλέξεις μου με είδαν, η πλειοψηφία δεν με έχει δει ποτέ. Η καλλιέργειά σας θα λειτουργούσε χωρίς τα πράγματα που σας δίνω, όπως το Φάλουν; Όχι, δεν θα λειτουργούσε. Γι’ αυτό έχω βάλει τη δύναμή μου σε αυτό το βιβλίο. Εφόσον κάποιος κάνει καλλιέργεια, μόλις αρχίσει να διαβάζει το βιβλίο, θα λάβει τα πάντα, που θα χρειαστεί για την καλλιέργεια.


Υπάρχουν πολλοί μαθητές, που με ψάχνουν παντού, αλλά δεν θέλω να τους δω. Υπάρχει λόγος που δεν θέλω να τους δω και θα προτιμούσα να μείνουν εκεί που είναι και σταθερά και ακλόνητα, να καλλιεργηθούν. Μερικοί μαθητές όταν με βλέπουν συγκινούνται και αυτό λειτουργεί ως παρέμβαση στην καλλιέργειά τους. Τους θέλω να καλλιεργηθούν με ήρεμα μυαλά. Η μετάδοσή μου του Φα από μόνη της, δεν κάνει όλη τη δουλειά: πρέπει και εσείς από την πλευρά σας να αποκτήσετε τον Φα και να έχετε τον χρόνο να τον διαβάζετε και να καλλιεργείστε με έναν σταθερό τρόπο. Γι’ αυτό προσπαθώ να συναντιέμαι με τους μαθητές μου λιγότερο συχνά. Εάν ήταν έτσι ώστε ο Φα που έχω διδάξει, να μην μπορεί να σας φροντίσει χωρίς να σας δω προσωπικά, τότε όλο αυτό θα ήταν μάταιο. Επομένως, εφόσον διαβάζετε το βιβλίο και εφόσον καλλιεργείστε αληθινά, θα αποκτήσετε τα πάντα, που χρειάζεστε σε αυτή την εξάσκηση. Αυτό είναι εγγυημένο. (Χειροκρότημα)


Για χιλιάδες χρόνια οι μαθητές του Βούδα Σακιαμούνι έχουν καλλιεργηθεί μέσα από τις σούτρες και το έκαναν χωρίς να έχουν δει τον δάσκαλό τους, σωστά; Ένας Φα παρέχει όλα όσα απαιτούνται σε αυτούς που κάνουν αληθινή καλλιέργεια. Συνήθως όταν εγκαθιστώ Φάλουν για εσάς, δεν σας επιτρέπω να το δείτε. Αυτό έχει σκοπό να αφαιρέσει την προσκόλληση, όπου κάποιοι δεν πρόκειται να μάθουν μια μέθοδο, αν δεν τους δοθεί κάτι.


Ερώτηση: Δάσκαλε Λι, έχετε πει ότι υπάρχουν γνήσιες και ψεύτικες μέθοδοι τσιγκόνγκ. Πώς μπορούμε να διακρίνουμε τα γνήσια από τα ψεύτικα;


Δάσκαλος: Υπάρχουν γνήσιες και ψεύτικες μέθοδοι τσιγκόνγκ αλλά είναι πολύ δύσκολο για τους συνηθισμένους ανθρώπους να τις ξεχωρίσουν, διότι τα κριτήρια με τα οποία οι σημερινοί άνθρωποι κρίνουν το καλό από το κακό είναι διαφορετικά από ότι παλιά. Όταν ένα άτομο θέλει να καλλιεργηθεί αληθινά, με τον καιρό θα μπορέσει να τις ξεχωρίζει. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο τι διδάσκει αυτό το άτομο. [Μπορεί να δείτε ότι] αυτά που διδάσκει δεν είναι ορθές αρχές, ή φαινομενικά ζητά από τους ανθρώπους να κάνουν καλά πράγματα αλλά κατά βάθος επιδιώκει χρήματα και έτσι εξαπατά τους ανθρώπους. Η καλλιέργεια του Νόμου του Φο είναι σοβαρή και δεν μπορεί ποτέ να αναμειχθεί με την απόκτηση χρημάτων.(Χειροκρότημα) Σχεδόν οτιδήποτε στον κόσμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους, για να κερδίσουν χρήματα, με εξαίρεση τον Νόμο του Φο, ο οποίος δεν μπορεί καθόλου να χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον, το κίνητρο κάποιων ανθρώπων είναι η φήμη. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι είναι πάντα προσκολλημένοι στη φήμη και το κέρδος. Ψεύτικοι δάσκαλοι τσιγκόνγκ οδηγούν τους ανθρώπους σε στρεβλό μονοπάτι και δεν μπορούν να τους σώσουν. Αντίθετα καταστρέφουν τους ανθρώπους.


Στην πραγματικότητα, οι αμαρτίες τους δεν είναι διόλου μικρές. Εάν ένα άτομο με υψηλό υπόβαθρο, που έχει έλθει να αποκτήσει τον Φα, καταστραφεί από αυτόν, απλώς φανταστείτε πόσο τεράστια αμαρτία είναι. Για χρήματα και πλούτο κάνει κάτι τόσο κακό. Η «επιδίωξη χρημάτων» δεν είναι δικαιολογία για εγκλήματα τέτοιου τύπου. Όταν το τσιγκόνγκ ήταν στην αιχμή του στην Κίνα, το γενικό σώμα των δασκάλων τσιγκόνγκ, διέδιδε το τσιγκόνγκ ως επί το πλείστον δωρεάν. Είναι οι ψεύτικοι που προέκυψαν από τότε, που καταστρέφουν τα πράγματα. Υπήρχαν πολλοί δάσκαλοι τσιγκόνγκ που ήταν άριστοι, όταν πρωτοβγήκαν στο κοινό. Σε κάθε περίπτωση όμως ήταν η βοηθητική ψυχή που έκανε καλλιέργεια, με την ανθρώπινη πλευρά να μην έχει καμία αντίληψη για αυτό. Με τον καιρό θα αναπτυσσόταν η προσκόλληση του ατόμου στη φήμη και στο κέρδος. Προτού να βγουν στο κοινό, οι δάσκαλοί τους, τούς επέβλεπαν, και μαζί με αυτό υπήρχε χαλιναγώγηση των βοηθητικών ψυχών τους. Αλλά, μόλις γίνονταν ενεργοί στην κοινωνία, η ανθρώπινη πλευρά τους αποδεικνυόταν ευάλωτη στους πειρασμούς της εγκόσμιας φήμης και του κέρδους. Και μόλις άρχιζαν να επιθυμούν τέτοια πράγματα, θα έπεφταν. Έτσι δεν θα είχαν καθόλου γκονγκ, επομένως και αυτοί –οι δάσκαλοι τσιγκόνγκ– θα αρρώσταιναν.


Ερώτηση: Θέλω να ρωτήσω τον Δάσκαλο: Εάν εμείς, οι μαθητές, επιτύχουμε την ολοκλήρωση, πού θα πάμε;


Δάσκαλος: Έχω έναν Παράδεισο του Φάλουν. Υπάρχουν πάρα πολλοί ουράνιοι παράδεισοι και μπορώ να σας μιλήσω για αυτούς. Πολλοί άνθρωποι που κάθονται εδώ φαίνονται να είναι πολύ καλά μορφωμένοι, με ανθρώπινους όρους, έτσι θα σας μιλήσω εν συντομία για την έννοια του σύμπαντος.


Οι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο αυτή τη μία διάσταση και δεν είναι τόσο απλή όπως οι πιστοί του Βουδισμού την κατανοούν. Όταν ο Βούδας Σακιαμούνι ήταν σε αυτόν τον κόσμο, τεκμηρίωσε και φωτίστηκε σε πολλές αλήθειες από τον θεμελιώδη Φα του σύμπαντος. Οι άνθρωποι εκείνη την περίοδο δεν τα κατέγραψαν και ούτε τις σούτρες συνέλεξαν και κατέγραψαν. Έτσι δεν αφέθηκε τίποτα πίσω για τους ανθρώπους του κόσμου. Πεντακόσια χρόνια μετά την αναχώρηση του Σακιαμούνι από αυτόν τον κόσμο, οι άνθρωποι συνέταξαν τις σούτρες. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μετά από πεντακόσια χρόνια, ήταν πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να ξαναθυμηθούν επακριβώς, το τι είπε ο Σακιαμούνι στην εποχή του. Αυτές είναι οι σούτρες που έχουμε σήμερα. Επομένως είναι συνολικά διαφορετικές, από αυτά που ο Βούδας Σακιαμούνι είπε αρχικά, αν και περιέχουν μερικές βουδιστικές αρχές και μπορούν, επομένως, να καταστήσουν πιθανή την καλλιέργεια. [Αυτά που περιέχουν] είναι απλώς τα λίγα πράγματα που τα ανθρώπινα όντα επιτρέπονταν να γνωρίζουν στο παρελθόν. Τα όντα σε αυτή την διάσταση, μόνο τόσο επιτρέπεται να γνωρίζουν.


Το σύμπαν δεν είναι τόσο μικρό όσο οι Βουδιστικές σούτρες το απεικονίζουν, ούτε είναι τόσο απλό όσο οι καλλιεργητές του Ταοϊσμού στο παρελθόν έχουν πει. Αυτό που ο Σακιαμούνι δίδαξε τότε, ήταν ο Φα του Άρχατ και ο Φα του Άρχατ είναι η χαμηλότερη από όλες τις θέσεις επίτευξης. Φυσικά, δίδαξε και υψηλότερα πράγματα, αλλά πολύ λίγα έχουν διασωθεί. Ο Βούδας Σακιαμούνι είπε επίσης και κάτι άλλο στον καιρό του, ότι ο αριθμός των Ταθαγκάτα Φο είναι τόσο μεγάλος, όσοι οι κόκκοι της άμμου στον ποταμό Γάγγη και ότι ο κάθε Ταθαγκάτα Φο προεδρεύει σε έναν παράδεισο. Ακόμη και αυτό το πεδίο που περιέγραφε είναι τεράστιο για έναν άνθρωπο. Αλλά πραγματικά, ξέρετε, τα μόρια αποτελούνται από μικροσκοπικά σωματίδια και οι άνθρωποι ζουν ανάμεσα στα μόρια και τους πλανήτες. Στην πραγματικότητα, ο γαλαξίας μας είναι ένα σωματίδιο στο σύμπαν και η έκτασή του που αποτελείται από πολυάριθμους γαλαξίες, έχει ένα όριο και ένα κέλυφος. Και αυτό είναι το σύμπαν για το οποίο μιλούν τα ανθρώπινα όντα. Αλλά, στην πραγματικότητα, αυτό είναι μόνο ένα μικρό σύμπαν. Τι βρίσκεται πέρα από αυτό το μικρό σύμπαν; Η σύγχρονη επιστήμη δεν τολμά καν να σκεφτεί για αυτό και τα ανθρώπινα όντα δεν έχουν καν ιδέα. Και ούτε γεννήθηκε το σύμπαν από τη Μεγάλη Έκρηξη.


Σε αφάνταστα μακρινά μέρη πέρα από αυτό το μικρό σύμπαν υπάρχουν ουράνια συστήματα ίδια με αυτό το μικρό σύμπαν. Οι Θεοί και οι Φο έχουν επίπεδα, και οι Φο σε χαμηλότερα επίπεδα είναι ανήμποροι να δουν εκείνους στα υψηλότερα επίπεδα. Στα μάτια των Θεών και των Φο στα ακόμα πιο υψηλά επίπεδα, αυτό είναι ακόμα, μια πολύ μικρή περιοχή. Είναι αδύνατον για τα ανθρώπινα όντα να την εξερευνήσουν. Οι άνθρωποι γνωρίζουν για την ταχύτητα του φωτός, αλλά η ταχύτητα του φωτός δεν είναι η γρηγορότερη. Το φως περιορίζεται από τον χρόνο και τον χώρο, και ο χρόνος και ο χώρος τα ίδια καθαυτά αποτελούνται από ύλη από το σύμπαν. Τα πάντα σε μια διάσταση, συμπεριλαμβανομένου του φωτός, είναι ύλη και κάθε είδος ύλης έχει ενέργεια. Οι πάντες εδώ, ζουν σε αυτήν τη μοριακού-στρώματος διάσταση. Είτε πρόκειται για τον αέρα, το ξύλο, το νερό, το μέταλλο, το χώμα ή την πέτρα, όλα αποτελούνται από σωματίδια σε αυτό το μοριακό στρώμα. Σε αυτήν τη διάσταση οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αισθανθούν τη ραδιενεργή ενέργεια των μορίων επειδή οι ίδιοι οι άνθρωποι, αποτελούνται από μόρια. Αλλά στην πραγματικότητα τα μόρια έχουν και αυτά ενέργεια. Το φως στην ανθρώπινη διάσταση έχει επίσης αυτό το στρώμα σωματιδίων επιφανειακά. Αυτό που λέω είναι, ότι οι διαφορετικές διαστάσεις έχουν διαφορετικό φως και τα είδη ύλης που περιλαμβάνει το φως στις διαφορετικές διαστάσεις, είναι επίσης διαφορετικά. Και λόγω των διαφορών στον χώρο και τον χρόνο, οι ταχύτητες του φωτός σε αυτές είναι διαφορετικές. Επομένως, αν το δούμε περαιτέρω: τα άτομα έχουν ενέργεια, η ενέργεια των πυρήνων είναι ισχυρότερη, τα νετρόνια είναι ακόμα ισχυρότερα και μετά τα ηλεκτρόνια, τα κουάρκς και τα νετρίνο, το κάθε επόμενο στρώμα είναι ισχυρότερο από το προηγούμενο, από άποψη ακτινοβολίας και ενέργειας. Όσο βαθύτερα είναι το σωματίδιο, τόσο πιο ισχυρή είναι η ενέργεια και η ακτινοβολία του. Κάτω στο επίπεδο της αρχικής ύλης, η δύναμη είναι τόσο ισχυρή για έναν άνθρωπο που καμία λέξη δεν μπορεί να την περιγράψει. Αλλά ούτε, φυσικά, και τα ανθρώπινα όντα θα μπορούσαν ποτέ να κατανοήσουν την αρχική ύλη.


Σας μιλώ, για αυτά τα πράγματα, για να σας πω ότι αυτό το σύμπαν δεν είναι τόσο επιφανειακό όσο οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι. Πόσα σύμπαντα διαφορετικών μεγεθών υπάρχουν στο σύμπαν; Ο αριθμός είναι απροσδιόριστος. Ωστόσο, όταν περιγράφεται ένα μικρό σύστημα στο σύμπαν, μπορεί να τεθεί με αυτόν τον τρόπο: περίπου τρεις χιλιάδες μικρά σύμπαντα αποτελούν ένα σύμπαν δεύτερου-στρώματος που έχει λίγο μεγαλύτερο μέγεθος και σχεδόν ο ίδιος αριθμός δεύτερου-στρώματος συμπάντων αποτελούν ένα τρίτου-στρώματος σύμπαν. Με αυτό το μοτίβο συνεχίζεται ατελείωτα, τουλάχιστον όσον αφορά, το πώς θα το έβλεπαν τα ανθρώπινα όντα. Επομένως πόσο μεγάλα είναι τα «ουράνια» (τιάν); Μπορώ να σας πω ότι οι άνθρωποι δεν θα ανακαλύψουν ποτέ πόσο μεγάλο είναι τελικά το ουράνιο σύστημα. Ούτε οι Φο, στο επίπεδο του Ταθαγκάτα, δεν μπορούν να το δουν. Είναι απλά, αφάνταστα τεράστιο. Δεν είναι καθόλου όπως το έχει αντιληφθεί ο άνθρωπος με τη γνώση του.


Σκεφτείτε αυτά που μόλις είπα. Τι αξία να έχει αυτό το μικρό κομμάτι γνώσης που οι άνθρωποι έχουν καταφέρει; Αυτά είναι παιδικά πράγματα και εκτός αυτού, η σύγχρονη εμπειρική επιστήμη έχει οδηγήσει τα ανθρώπινα όντα να βγουν εντελώς εκτός πορείας. Η εμπειρική επιστήμη έχει δημιουργήσει πολλές ψεύτικες πεποιθήσεις. Οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να το δουν αυτό, προς το παρόν. Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Για το σύμπαν που μόλις συζήτησα, η σύγχρονη εμπειρική επιστήμη πιστεύει ότι δημιουργήθηκε από μια «Μεγάλη Έκρηξη». Δεν είναι αυτό μια ψεύτικη πεποίθηση που σας έχουν δημιουργήσει; Οι άνθρωποι όλοι αυτό πιστεύουν. Η εμπειρική επιστήμη πιστεύει ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε μέσω εξέλιξης και η θεωρία της εξέλιξης διδάσκει ότι ο άνθρωπος εξελίχθηκε από τον πίθηκο. Όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Δεν σας οδηγεί επομένως σε λάθος μονοπάτι; Η ανθρώπινη αντίληψη περί ύλης είναι επίσης λανθασμένη – ακόμα και για βασικά πράγματα, η γνώση είναι όλη λανθασμένη. Προσθέστε σε αυτά, ότι οι άνθρωποι ζουν στην αυταπάτη και έχουν αποκλειστεί εντελώς από αυτήν την γνώση. Έτσι με όλο αυτό, αποκλείονται ακόμα περισσότερο, τόσο πολύ, που δεν έχει απομείνει σχεδόν καθόλου χώρος για τους ανθρώπους. Και η αλήθεια αυτού του σύμπαντος έχει καλυφθεί εντελώς από [αυτό το είδος γνώσης]. Κάτω από τέτοιες συνθήκες –σκεφτείτε το ο καθένας– εάν κάποιος θελήσει να μιλήσει για την αλήθεια του σύμπαντος, είναι δυνατόν αυτή η επιστήμη να το δεχτεί; Αυτή η επιστήμη έχει ήδη διαμορφώσει ένα περιβάλλον και θα αντισταθεί. Γι’ αυτό όταν αναφέρονται πράγματα σε υψηλότερα επίπεδα, θα πει ότι έχετε τυφλή πίστη. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα.


Πολλοί άνθρωποι έχουν σχηματίσει έτσι, μία άκαμπτη ιδέα. Καθώς άνθρωποι σε προηγούμενες γενιές διατύπωσαν ορισμένους νόμους και δόγματα, όπως η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, οι άνθρωποι της εποχής τους τα θεώρησαν ως την κορυφή της επιστήμης. Η σκέψη των ανθρώπων στις πιο πρόσφατες γενεές επομένως, περιορίστηκε μέσα σε αυτά τα πράγματα και εάν κάποιος τολμήσει να σκεφτεί υψηλότερα ή σκοπεύσει να τα υπερβεί στην έρευνά του, αμέσως θα υπάρξουν άνθρωποι που θα πουν: «Μα μπορείς να ξεπεράσεις τον Αϊνστάιν;» Γιατί συμβαίνει αυτό; Το υπάρχον φυσικό περιβάλλον της σύγχρονης εμπειρικής επιστήμης περιορίζει τους ανθρώπους. Εάν ένας αληθινά ολοκληρωμένος επιστήμονας υπερβεί τις ιδέες των προηγούμενων γενεών, θα διαπιστώσει ότι αν και οι ιδέες των προηγούμενων γενεών είναι αληθινές και σωστές μέσα στον τομέα τους, μόλις κάποιος τις ξεπεράσει, θα ανακαλύψει ότι δεν είναι αληθινές καθαυτές και λειτουργούν στην πραγματικότητα ως περιορισμός για τους ανθρώπους. Ένα αληθινά ολοκληρωμένο άτομο που μπορεί να σκέφτεται ανεξάρτητα, θα τολμήσει να τις ξεπεράσει. Θα έχετε αληθινά επιτύχει κάτι σπουδαίο, όταν ξεπεράσετε τις συμβάσεις που έχουν τεθεί από άλλους. (Χειροκρότημα)


Ερώτηση: Προγραμματίζουμε να ταξινομήσουμε τα ιερά κείμενά σας χρονολογικά. Είναι αυτό εντάξει;


Δάσκαλος: Ναι, είναι εντάξει. Η λέξη «ιερό κείμενο» (τζίνγκβεν) δεν έχει κάποια ιδιαίτερη έννοια. Η αρχική έννοια του όρου «ιερό κείμενο», είχε να κάνει με τα γραπτά που μελετώνται και διαβάζονται συχνά. Τα κείμενα που μελετώνται συχνά, αποκαλούνται «ιερές γραφές».


Ερώτηση: Μια λεοπάρδαλη εμφανίστηκε ξαφνικά ενώ διαλογιζόμουν. Τι ήταν αυτή η λεοπάρδαλη;


Δάσκαλος: Επειδή θελήσατε να κάνετε τον διαλογισμό, επιδίωξε να σας παρεμποδίσει. Μην φοβηθείτε – τίποτα δεν μπορεί να σας βλάψει. (Χειροκρότημα) Από τη στιγμή που ξεκίνησα αυτό το εγχείρημα, είμαι σε θέση να είμαι υπεύθυνος για τους καλλιεργητές. Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που μαθαίνουν και κανείς δεν είχε προβλήματα. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα: πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας ασκούμενο. Δεν θα λειτουργήσει εάν έχετε φόβο, διότι ο φόβος είναι μια ανθρώπινη προσκόλληση που πρέπει να αφαιρεθεί.


Ερώτηση: Δάσκαλε Λι, διαβάζουμε στο βιβλίο Φάλουν Γκονγκ, ότι η πρώτη άσκηση πρέπει να γίνει τρεις φορές, έκτοτε κάνουμε κάθε μία, τρεις φορές. Αλλά γιατί δεν γίνονται οι πάνω-κάτω κινήσεις των χεριών και το Ουράνιο Κύκλωμα του Φάλουν τρεις φορές [αντί για εννέα];


Δάσκαλος: Θα έλεγα ότι αυτή η πρακτική είναι πολύ ευέλικτη. Εάν έχετε χρόνο μπορείτε να κάνετε περισσότερο, εάν όχι μπορείτε να κάνετε λιγότερο. Εάν είστε πολύ απασχολημένοι σήμερα και έχετε χρόνο μόνο για μία από τις ασκήσεις, είναι εντάξει. Όταν δεν έχετε χρόνο ή εάν έχετε τον χρόνο για μόνο μία κίνηση, τότε κάνετε απλά αυτή τη μία κίνηση. Και όταν έχετε περισσότερο χρόνο μπορείτε να το κάνετε περισσότερες φορές. Αλλά πρέπει να κάνετε παύση, κάθε φορά που τελειώνετε εννέα επαναλήψεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να τις κάνετε όλες απανωτά. Έτσι είναι καλύτερα. Η καλλιέργεια που έχω διδάξει, είναι διαφορετική από άλλες μεθόδους καλλιέργειας. Στους άλλους τρόπους καλλιέργειας, μόνο όταν κάνετε τις ασκήσεις, η πρακτική λειτουργεί. Όταν δεν τις κάνετε, σταματά και τα πράγματα δεν ενεργοποιούνται πλέον. Στην εξάσκησή μας ο ασκούμενος καθαρίζεται 24 ώρες το 24ωρο και αυτό αποκαλείται «ο Φα εξαγνίζει τον ασκούμενο.» Γιατί τότε κάνετε τις ασκήσεις; Ενισχύετε τους μηχανισμούς που τοποθέτησα μέσα σας. Γιατί έχω πει, ότι οι κινήσεις πρέπει να ακολουθούν τους μηχανισμούς; Κάνοντας τις ασκήσεις, η ενέργεια στα χέρια σας θα αυξηθεί και θα ενισχύσετε τους μηχανισμούς. Όσο ενδυναμώνονται οι μηχανισμοί μέσω μίας τέτοιας ενίσχυσης, τόσο ισχυρότεροι είναι. Έτσι θα βοηθήσουν στο να καθοδηγήσουν αυτόματα τις κινήσεις σας.


Ερώτηση: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος μελέτης του Φα; Να διαβάζουμε απλά το βιβλίο ή να το αντιγράφουμε [με το χέρι] καθώς το διαβάζουμε ή απλά να το αντιγράφουμε;


Δάσκαλος: Στην Κίνα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που απομνημονεύουν το βιβλίο και υπάρχουν πολλοί που το αντιγράφουν. Υπάρχουν επίσης αυτοί που δεν μπορούν να καταφέρουν να το απομνημονεύσουν και έτσι απλά το διαβάζουν συχνά. Όλες οι προσεγγίσεις είναι εντάξει. Τα άτομα που έχουν απομνημονεύσει το βιβλίο, διαπιστώνουν ότι όποτε συναντούν προβλήματα αμέσως ανακαλούν τον Φα. Και αυτό σημαίνει ότι είναι ικανοί να μην χειριστούν τα πράγματα λανθασμένα. Η αντιγραφή επίσης βοηθά στη βαθύτερη κατανόηση κάποιου. Ο σκοπός της συχνής ανάγνωσης είναι παρομοίως να βαθύνει την κατανόηση κάποιου και να επιφέρει συνεχή βελτίωση.


Ερώτηση: Δάσκαλε, θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό για εμάς να σας αποκαλούμε "δάσκαλο". Ο "δάσκαλος" φαίνεται να είναι πολύ κοινός όρος, έτσι η σκέψη μου είναι, ότι ίσως μας ζητήσατε να σας αποκαλούμε "δάσκαλο" λόγω των περιστάσεων στην Κίνα. Επομένως εδώ θα σας χαιρετήσουμε αποκαλώντας σας "Δάσκαλε." Αυτοί από εμάς που έχουμε μια προϊστορία στον Βουδισμό αισθανόμαστε ότι ο «Δάσκαλος» είναι πάνω από όλους, έτσι δεν θα έπρεπε να είναι απλά "δάσκαλος."


Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ. Όπως και να με αποκαλέσετε είναι εντάξει – είτε αυτό είναι δάσκαλος, Δάσκαλος ή το όνομά μου. Είναι όλα εντάξει.


Γιατί σας λέω να με αποκαλείτε όπως εσείς επιθυμείτε; Επειδή η σημερινή κοινωνία έχει γίνει άνω-κάτω από αυτούς που είναι ανέντιμοι. Μερικοί αυτοαποκαλούνται Φο, μερικοί αυτοαποκαλούνται ζωντανοί Φο, μερικοί αυτοαποκαλούνται Μεγάλοι Δάσκαλοι και κάποιοι αυτοπαρουσιάζονται ως αρχηγοί θρησκείας. Δεν επιδιώκουν όλοι φήμη και κέρδος; Εγώ λέω ότι μπορείτε να με αποκαλείτε όπως θέλετε. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να με αποκαλέσετε «δάσκαλο». Δεν θέλω κανέναν από αυτούς τους τίτλους, δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα. Αλλά φυσικά, εάν, εσείς ως μαθητής μου, θέλετε να μου δείξετε σεβασμό και αισθάνεστε ότι ο δάσκαλός σας, πραγματικά σάς σώζει και σας βοηθά και για αυτόν τον λόγο θέλετε να απευθυνθείτε σε εμένα με έναν ορισμένο τρόπο, τότε αυτό εξαρτάται από εσάς. Είναι εντάξει για μένα αν θέλετε να με αποκαλείτε «δάσκαλο».


Ερώτηση: Υπάρχει και κάτι άλλο και μόλις τώρα ο Δάσκαλος το ανέφερε «Μην το κάνετε για τα χρήματα». Αυτό με έκανε να αισθανθώ ότι αυτός είναι ένας πραγματικός Φο. Φυσικά, ο Δάσκαλος δεν λέει στο βιβλίο, ότι είναι ένας Φο, αλλά αισθάνομαι ότι όταν μελετούσαμε Βουδισμό, ποτέ δεν συναντήσαμε έναν τέτοιον φωτισμένο δάσκαλο, που θα μπορούσε πραγματικά να καθοδηγήσει. Έτσι είπα στους άλλους, "Πού μπορείτε να βρείτε κάποιον που δεν θα σας ζητήσει χρήματα και όμως θα σας διδάξει καλλιέργεια και θα εξαλείψει κάρμα για εσάς; Έχετε συναντήσει ποτέ έναν τέτοιο; Γιατί το αναφέρω αυτό τώρα; Είναι γιατί αισθάνομαι ότι ο δάσκαλός μας είναι ένας σοφός, που πραγματικά έχει έλθει για να καθοδηγήσει την καλλιέργειά μας, έτσι δεν με νοιάζει το τι έμαθα στο παρελθόν. Υποθέτω ότι πολλοί από αυτούς που παρευρίσκονται εδώ, είναι Βουδιστές, υπάρχουν πολλοί αμύητοι Βουδιστές, καθώς επίσης και αυτοί που μελετούν άλλα πράγματα. Αλλά πιστεύω ότι, αρχίζοντας από σήμερα, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον φωτισμένο δάσκαλό μας ως τον πραγματικό Δάσκαλο, που καθοδηγεί την καλλιέργειά μας και δεν πρέπει να κάνουμε άλλα πράγματα. Φυσικά, δεν τολμώ να μιλήσω για άλλους, αλλά τουλάχιστον πιστεύω ότι, εφόσον ο Δάσκαλος ήλθε εδώ σήμερα, αυτά τα λόγια είναι πράγματα που ήθελα από χρόνια να εκφράσω και σήμερα τελικά το έκανα.


Σε όλη τη ζωή μου ήθελα να καλλιεργηθώ προς τα υψηλά επίπεδα, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να βρω [μια κατάλληλη εξάσκηση]. Μελέτησα Ταντρικό Βουδισμό και κάποιες μεθόδους τσιγκόνγκ. Ακόμη και επίσημα έγινα μαθητής ενός διακεκριμένου δασκάλου. Αλλά μετά αισθάνθηκα ότι ήμουν ακόμα ο ίδιος και δεν ένιωθα τίποτα. Όταν όμως άκουσα τον Φα του Δασκάλου, [μπορώ να πω ότι] ο Φα του Δασκάλου είναι ο Νόμος του Φο. Όταν πήγα να δω τα βίντεο των διαλέξεων την πρώτη ημέρα, ο Δάσκαλος είπε «εφόσον καλλιεργείστε αληθινά...» έτσι είπα μπροστά στην τηλεόραση: «θέλω να καλλιεργηθώ αληθινά», αλλά έλπιζα ότι ο Δάσκαλος θα ερχόταν στις ΗΠΑ, επειδή όλοι οι παρόντες εδώ ελπίζαμε ότι ο Δάσκαλος θα ερχόταν. Έτσι ελπίζω ότι ο Δάσκαλος θα μας φωτίσει περισσότερο και θα μας δώσει περαιτέρω υποδείξεις, ως προς το πού χρειάζεται να δώσουμε προσοχή εδώ στο Σαν Φρανσίσκο. Αυτό είναι το ειλικρινές αίτημά μου. (Χειροκρότημα)


Υπάρχουν πολλοί λαϊκοί Βουδιστές και δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν τα πράγματα της πρακτικής τους. Επομένως έχουμε υποχρέωση να τους βοηθήσουμε. Αλλά υπάρχει κάτι που θέλω να ρωτήσω τον Δάσκαλο άμεσα και είναι το εξής: υπάρχει ένα άτομο που ήταν Βουδιστής και που έχει διαβάσει τις σούτρες και λάτρευε τον Βούδα για πολλά χρόνια. Είπε ότι όποτε διάβαζε τις σούτρες (τις Βουδιστικές σούτρες της αρχικής περιόδου) έβγαινε μια ευωδία, αλλά όταν διάβαζε το βιβλίο Φάλουν Γκονγκ υπήρχε μια παράξενη μυρωδιά. Ο Δάσκαλος είναι εδώ σήμερα και εφόσον δεν μπορώ ούτε να αισθανθώ ούτε να δω τίποτα, ζητώ από το Δάσκαλο να μας φωτίσει σε αυτό.


Δάσκαλος: Εντάξει. Η πραγματικότητα είναι ότι στην Τελική Περίοδο του Ντάρμα οι πραγματικοί Φο δεν φροντίζουν πλέον τα πράγματα στον κόσμο. Αλλά πολλά ζώα που έχουν αποκτήσει κάποιες δυνάμεις, έχουν αναρριχηθεί πάνω στα αγάλματα των Φο και έχουν τη λατρεία των ανθρώπων να τα διατηρούν. Κάνουν μερικές ασήμαντες χάρες στους ανθρώπους ή τους βοηθούν λίγο. Μόλις θελήσει να καλλιεργηθεί πραγματικά ένα άτομο, αυτά τα πράγματα παρεμβαίνουν. Παραδείγματος χάριν, μερικοί άνθρωποι λένε ότι κάνοντας μια ορισμένη εξάσκηση παράγεται ένα άρωμα, αλλά στην πραγματικότητα, αυτή η μυρωδιά εκπέμπεται από νυφίτσες. Η μυρωδιά είναι διαφορετική στις δύο διαστάσεις: είναι ευώδης σε αυτήν την πλευρά, αλλά στην άλλη είναι δυσωδία. Οι Αλήθειες είναι ανεστραμμένες στον ανθρώπινο κόσμο και έτσι είναι όλα. Αυτό που είναι ευώδες στα ανθρώπινα όντα, στην πραγματικότητα είναι βλαβερό για έναν Φο. Θέλει να σας κρατήσει μακριά απ’ το να μάθετε τον Ντάφα, έτσι παρεμβαίνει σκόπιμα εκπέμποντας αυτό το είδος μυρωδιάς.


Θα σας πω τι πιστεύω. Οι μαθητές μας στο Σαν Φρανσίσκο, δεν πρέπει να εστιαστούν μόνο στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά σε όλη την Αμερική. Ως προς το πώς πρέπει να κάνετε καλλιέργεια, απλώς διατηρείστε αυτή την μορφή. Κάνω αυτό που κάνω, έτσι ώστε αυτός ο τρόπος, να μείνει και για τις μελλοντικές γενεές και θα κάνουν τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Αν ήθελα κάτι άλλο, θα είχα [διδάξει τον Φα] σε ένα ναό και θα γινόμουν μοναχός. Αλλά το να ήμουν μοναχός δεν θα λειτουργούσε. Οι θρησκείες δεν μπορούν πλέον να επιτρέψουν στους ανθρώπους να λάβουν τον Φα, σε μια ευρύτερη κλίμακα. Έχω υιοθετήσει αυτή την μορφή, για τους ανθρώπους να μπορέσουν να καλλιεργηθούν, έτσι πρέπει να συνεχίσετε με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι ότι μόλις κάποιος ξεκινήσει την πρακτική μου, ότι θα υπόκειται σε όλων των ειδών τους κανόνες και τους περιορισμούς. Αυτό δεν κάνει καλό. Εάν κάποιος θέλει να μάθει, χρειάζεται να του δοθεί η ευκαιρία να το κατανοήσει. Εάν κάποιος αντιληφθεί ότι είναι καλό, πέστε του απλά να διαβάσει το βιβλίο. Όταν η κατανόησή του βελτιωθεί, αυτόματα και ενσυνείδητα θα χειριστεί τα πράγματα καλύτερα. Τα πράγματα είναι σχετικά ευκολότερα για τους λαϊκούς Βουδιστές από αυτή την άποψη. Οι μοναχοί είναι σε πιο αξιολύπητη κατάσταση, διότι είναι μπλοκαρισμένοι εντελώς από τις μορφές της θρησκείας, τόσο ώστε δεν είναι σε θέση να δεχτούν τον Φα, αλλά ούτε και τολμούν να τον αγγίξουν.


Ερώτηση: Δάσκαλε, έχω δύο ερωτήσεις. Η πρώτη είναι: Λόγω προκαθορισμένης σχέσης, ο Δάσκαλος έχει έρθει εδώ και μας συνάντησε. Ο Δάσκαλος είπε ότι έχει προκαθορισμένη σχέση με εμάς. Επομένως, τι νομίζει ο Δάσκαλος για το επίπεδό μας, δηλαδή, για εμάς, ως ομάδα μαθητών; Μπορεί αυτή η ομάδα μαθητών να επιτύχει στην εξάσκηση και να καταφέρει την Ολοκλήρωση;


Δάσκαλος: Λέω σε όλους σας που κάθεστε εδώ –περιλαμβάνοντας και τα παιδιά– ότι εφόσον μπορείτε να καταφέρετε να καλλιεργηθείτε, το μονοπάτι που κανονίζω για εσάς θα οδηγήσει τελικά στην Ολοκλήρωση. (Χειροκρότημα) Αλλά μη χαίρεστε προκαταβολικά. Όσον αφορά την καλλιέργεια, ο Δάσκαλος σάς εισάγει στην εξάσκηση. Το να κάνετε καλλιέργεια όμως, εξαρτάται από εσάς ως άτομο. Έχω κάνει κανονίσματα για εσάς, μπορώ να σας προστατεύσω, να σας ενδυναμώσω και να μετασχηματίσω γκονγκ για την ανύψωσή σας σε κάθε νέο επίπεδο. Αλλά όταν πρόκειται για την καλλιέργεια του νου σας, αυτό εξαρτάται από εσάς τους ίδιους. Όταν πρόκειται για τον νου σας, καθώς συναντάτε προβλήματα ή δοκιμασίες, το εάν μπορείτε να τα υπομείνετε και να τα καταφέρετε, εξαρτάται απολύτως από εσάς. Φυσικά, όταν δεν μπορείτε πραγματικά να τα καταφέρετε, θα σας δώσω υποδείξεις. Σε αυτό το σημείο, η μόνη ανησυχία μου είναι μήπως η σκέψη σας γίνει πάρα πολύ ακραία για να ξυπνήσει, όσο κι αν προσπαθώ να σας δώσω υποδείξεις, και έτσι δημιουργείται ένα δίλημμα. Μπορώ να σας πω, ότι όταν αποτυγχάνετε να περάσετε μια δοκιμασία και ακούτε πράγματα που ενοχλούν τα αυτιά σας, αυτό στην πραγματικότητα είναι το Σώμα του Νόμου μου που χρησιμοποιεί δυσάρεστες λέξεις για να σας ξυπνήσει και να σας πει κάτι. Είναι δύσκολο να περάσετε μια δοκιμασία, αλλά μόλις την ξεπεράσετε και ξανακοιτάξετε, θα διαπιστώσετε ότι αυτή η δοκιμασία δεν ήταν πραγματικά τίποτα και είναι αξιοπερίεργο, το γιατί ήσασταν τόσο προσκολλημένοι σε αυτό, εκείνη την περίοδο. Όταν το περάσετε αληθινά, το σίνσινγκ σας θα βελτιωθεί και το κάρμα σας θα εξαλειφθεί – εγγυημένα. Εάν το πρόβλημα που συναντάτε προκαλείται από άλλους, αυτοί οι άλλοι θα σας δώσουν αρετή. Έτσι σας λέω ότι το να υποφέρετε δεν είναι κακό πράγμα. Οι άνθρωποι είναι οι μόνοι που σκέφτονται, ότι το να υποφέρεις, είναι κάτι κακό, ότι μια ζωή γεμάτη βάσανα δεν περιέχει χαρά. Όμως για έναν καλλιεργητή, το να υποφέρει, δεν θα εξαλείψει μόνο το κάρμα του, αλλά θα ανυψώσει επίσης το επίπεδό του και θα οδηγήσει στην Ολοκλήρωση. Εάν πείτε ότι απλά θέλετε να είστε ευτυχείς μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων και ότι δεν θέλετε να υποφέρετε καθόλου, εξασκώντας μέσα στην άνεση, τότε το κάρμα σας δεν θα εξαλειφθεί, το σίνσινγκ σας δεν θα βελτιωθεί και δεν θα επιτύχετε την Ολοκλήρωση. Αυτή είναι η ιδέα.


Αν και τα έχω πει όλα αυτά και οι αρχές του Φα έχουν εξηγηθεί, όταν πρόκειται να υποφέρετε, μπορεί και πάλι να μην είστε σε θέση να το υπομείνετε. Είπα σε όλους μια αλήθεια παλιά. Γιατί οι Φο έχουν τόσες πολλές ευλογίες; Πραγματικά έχουν και καλοτυχία και μακροζωία. Είναι ακριβώς έτσι, γιατί όσο περισσότερο έχει υποφέρει, τόσο περισσότερο θα χαρεί με τις ευλογίες που λαμβάνει. Εάν σήμερα ζητούσα από όλους σας εδώ να υποφέρετε τόσο πολύ, κανείς σας δεν θα ήταν σε θέση να επιτύχει την Ολοκλήρωση. Σε θεμελιώδες επίπεδο, εφόσον μπορείτε αληθινά να εμείνετε στην καλλιέργεια, ο Δάσκαλος θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε περισσότερο από το κάρμα σας. Αυτό που είπα προηγουμένως ακόμα ισχύει: μπορεί να έχετε υποφέρει κατά τη διάρκεια πολλών ζωών, έτσι ώστε να μπορέσετε να λάβετε αυτόν τον Φα. Πολλοί άνθρωποι αληθινά έχουν έρθει να αποκτήσουν τον Φα και έτσι τα βάσανά τους άρχισαν πολύ καιρό πριν. Σε τι υστερείτε ακόμα σήμερα; Στο μόνο πράγμα που υστερείτε είναι η εγκατάλειψη των ανθρώπινων προσκολλήσεων. Τα βάσανα για τα οποία μιλώ, είναι κυρίως η δυσκολία που συνοδεύει την εγκατάλειψη των προσκολλήσεών σας.