Falundafa.org
 / 
el.falundafa.org

Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

Διάλεξη στο Πρώτο Συνέδριο στη Βόρεια Αμερική


Λι Χονγκτζί, 29 έως 30 Μαρ. 1998, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ




Στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το πόσα πολλά ιερά κείμενα δημοσιεύουμε, αυτά είναι απλώς συμπληρωματικά στο Τζούαν Φάλουν. Μόνο το Τζούαν Φάλουν μπορεί αληθινά να καθοδηγήσει την καλλιέργεια ενός ατόμου. Περιέχει εσωτερικές έννοιες που οδηγούν από το επίπεδο των καθημερινών ανθρώπων σε ανυπέρβλητα ύψη. Όσο συνεχίζετε να καλλιεργείστε, το Τζούαν Φάλουν πάντα θα καθοδηγεί την ανύψωσή σας στην καλλιέργεια.» – Λι Χονγκτζί


Είμαι εδώ για να παρακολουθήσω αυτό το συνέδριο και όπως ο καθένας, θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες σας. Εγώ ήμουν που αρχικά πρότεινα την πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου. Επειδή ποτέ ως τώρα δεν έχουμε πραγματοποιήσει ένα πανεθνικό συνέδριο ανταλλαγής εμπειριών των μαθητών του Ντάφα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ καλό για τους μαθητές να συγκεντρωθούν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους ο ένας με τον άλλον. Η στιγμή επίσης είναι η σωστή. Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ήλθα τελευταία φορά στις ΗΠΑ για να διδάξω τον Φα. Όλοι σας έχετε σημειώσει πρόοδο αυτόν τον έναν χρόνο άσκησης καλλιέργειας. Ειδικά μετά την τελευταία φορά που ακούσατε τον Φα, όλοι σας αισθανθήκατε ότι επιτάχυνε την πρόοδο σας σε έναν ορισμένο βαθμό. Αλλά για να βρείτε πόσο έχετε πραγματικά προοδεύσει, σκέφτηκα ότι το να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας θα σας βοηθούσε. Επιπρόσθετα, αυτό μπορεί να ενισχύσει την περαιτέρω διάδοση του Ντάφα μας.


Μιλώντας για την διάδοσή του, υπάρχει μια παρανόηση επί του παρόντος. Μερικοί άνθρωποι έχουν πει: «Ο Δάσκαλος μάς έχει διδάξει να κάνουμε γρήγορα στην πραγματική καλλιέργεια». Νόμισαν ότι εννοούσα πως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από γνήσια καλλιέργεια όλο τους το χρόνο. Βεβαίως δεν εννοούσα ότι δεν θα πρέπει πλέον να κάνουμε τη δουλειά μας των καθημερινών ανθρώπων. Είστε σε θέση να ισορροπήσετε σωστά τη σχέση μεταξύ της εργασίας των καθημερινών ανθρώπων και της άσκησης καλλιέργειας. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι δεν έχετε λάβει σοβαρά τη διάδοση του Φα. Έχετε λάβει τον Φα, αλλά υπάρχουν ακόμα και άλλοι άνθρωποι που δεν τον έχουν λάβει. Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι, κανένας στη σημερινή ανθρώπινη κοινωνία δεν θα έπρεπε να είναι ανθρώπινο ον. Τι σημαίνει αυτό; Σε μια σχετικά αρχαία ιστορική περίοδο είχα ήδη κάνει ρυθμίσεις για να διδάξω αυτόν τον Φα. Επιπλέον, αυτό που διδάσκεται είναι ένας τόσο τεράστιος Φα – ο Φα ολόκληρου του Κόσμου. Την τελευταία φορά, στο Σαν Φρανσίσκο, σας εξήγησα τη δομή του Κόσμου. Πολλοί από εσάς απόκτησαν κάποια κατανόηση επ’ αυτού και σκέφτηκαν: «Ώστε έτσι είναι η δομή του Κόσμου.» Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω αυτό: Η γενική ιδέα που σας δίδαξα την τελευταία φορά σχετικά με τη δομή του Κόσμου, τον οποίο νομίζετε ότι είναι απίστευτα τεράστιος, είναι ακόμα μόνο ένας κόκκος σκόνης στο τεράστιο Κοσμικό σώμα. Υπό αυτή την έννοια, σκεφτείτε πόσο αχανής ο Κόσμος είναι. Εφόσον ένας τέτοιος τεράστιος Φα διδάσκεται στην ανθρώπινη κοινωνία, σκεφτείτε πόσο εντυπωσιακά εύκολο είναι να αφομοιώσει ένα άτομο. Επιτρέψτε μου να σας δώσω μια πιο απλή αναλογία: Αν ένα κομμάτι από πριονίδι πέσει σε ένα καμίνι με λιωμένο ατσάλι θα εξαφανιστεί στη στιγμή. Θα ήταν εξαιρετικά εύκολο για έναν τεράστιο Φα όπως ο δικός μας να αφομοιώσει ένα άτομο όπως εσείς, να εξαλείψει το κάρμα σας, να αφαιρέσει τις ακατάλληλες σκέψεις σας, και ούτω καθεξής. Δεδομένου ότι η δύναμη του Φα είναι τόσο ισχυρή, γιατί δεν το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο; Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, διότι η καλλιέργεια με αυτόν τον τρόπο δεν θα θεωρούταν καλλιέργεια. Αντίθετα, θα θεωρούταν εξ αρχής δημιουργία, και αυτό θα σήμαινε την πλήρη απόρριψή σας και την εκ νέου δημιουργία ενός άλλου άτομου. Έτσι θα πρέπει γνήσια να καλλιεργηθείτε για να είστε εσείς οι ίδιοι. Πολλές δοκιμασίες σίνσινγκ αναμφισβήτητα θα προκύψουν κατά την πορεία της άσκησης καλλιέργειας και προστριβές θα προκληθούν από την φτωχή συνεργασία μεταξύ των μαθητών καθώς αυτοί προσπαθούν να χειριστούν σωστά τα πράγματα για τον Ντάφα, και ούτω καθεξής. Όλα αυτά είναι αναπόφευκτα, απλά δεν το αντιλαμβάνεστε.


Εάν καθώς ο Φα μεταδίδεται στο κοινό, δεν έχει τις δικές του δυσκολίες και δεν αφήνει πανίσχυρη αρετή για τις μελλοντικές γενιές, θα τον αποκαλούσα έναν κακό τρόπο. Δεν θα υπήρχε τίποτα σπουδαίο σε αυτόν, καμία νίκη, καμία επιτυχία που να δημιουργεί χαρά και καμία πανίσχυρη αρετή που να μείνει πίσω για τις μελλοντικές γενιές. Θα ήταν σίγουρα έτσι. Όταν αποκτήσετε τον Φα που διδάσκω και είστε σε θέση να καλλιεργηθείτε, ακόμα θα χρειάζεται να αναρωτηθείτε πώς και άλλοι άνθρωποι θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν και να λάβουν τον Φα. Όπως προ ολίγου είπα, κανείς σε αυτήν την ανθρώπινη κοινωνία δεν έχει έλθει με σκοπό να είναι άνθρωπος. Ωστόσο, δεν πρέπει να αισθάνεστε ικανοποιημένοι – αν δεν αποκτήσετε τον Φα ή αν δεν μπορείτε να επιστρέψετε μέσω καλλιέργειας, είστε απλώς ένα ανθρώπινο ον. Μπορεί μάλιστα να πέσετε ακόμη περισσότερο και στην πραγματικότητα να γίνετε κατώτεροι από τους ανθρώπους. Έτσι, είναι επίσης ανάγκη να αναγνωρίσετε τη σημασία της διάδοσης του Φα. Αυτά θα πω σχετικά με αυτό το θέμα.


Πολλοί μαθητές θέλουν να μιλήσω για κάτι υψηλοτέρου επιπέδου και που δεν έχει ακόμη ακουστεί. Εάν δεν μπορέσετε να ξεφύγετε από αυτή την προσκόλληση, θα είστε ανίκανοι να φτάσετε στην Ολοκλήρωση – έτσι δεν είναι; Κάθε προσκόλληση είναι ένα εμπόδιο. Μπορώ να σας πω ότι η ανάπτυξη της σημερινής κοινωνίας και ολόκληρη η αναπτυξιακή διαδικασία στη διαμόρφωση και την εξέλιξή της, έχουν ελεγχθεί και προωθηθεί από εξωγήινα όντα. Μόλις μίλησα για το θέμα αυτό σήμερα. Θα μπορούσα πιθανώς να το εξηγήσω με μεγαλύτερη λεπτομέρεια εάν ήταν να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα του αρχαίου κινεζικού πολιτισμού, αλλά δεν θα είστε σε θέση να το καταλάβετε τώρα. Ολόκληρος ο τρόπος σκέψης σας είναι αυτός των σύγχρονων ανθρώπων, γι’ αυτό και στις διδασκαλίες μου πρέπει να ενσωματώνω γνώσεις της σύγχρονης επιστήμης, η οποία στην πραγματικότητα είναι πολύ ρηχή. Η κατανόησή της είναι εξαιρετικά επιφανειακή. Αυτό που είναι γνωστό ως «εμπειρική επιστήμη» περιορίζεται στη φυσική διάσταση που είναι ορατή στο ανθρώπινο μάτι – σε μόνο μία διάσταση εντός των Τριών Βασιλείων. Έτσι, λοιπόν, πόσα στρώματα της ύλης υπάρχουν μέσα στα Τρία Βασίλεια; Υπάρχουν τόσα πολλά που ο αριθμός είναι ανυπολόγιστος, και η ανθρωπότητα κατοικεί μόνο σε ένα από αυτά. Τα μάτια σας μπορούν μόνο να δουν τι υπάρχει μέσα σε αυτό το ένα στρώμα. Περιορίζονται σε αυτό το πεδίο και μόνο. Αυτός ο αχανής Κόσμος δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει αντιληπτός από το ανθρώπινο μυαλό, διότι το μυαλό σας δεν έχει την ικανότητα για κάτι τέτοιο. Η ανθρώπινη γλώσσα δεν μπορεί να περιγράψει τον τρόπο που είναι ο Κόσμος στα πολύ υψηλά επίπεδα. Δεν υπάρχει τέτοιο λεξιλόγιο, ούτε καν οι έννοιες για αυτό – τίποτα δεν μπορεί να τον περιγράψει με σαφήνεια. Έτσι, η ανθρώπινη γλώσσα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διδάξει υψηλού επιπέδου πράγματα. Μόνο μέσω της συνεχούς προόδου σας κατά την άσκηση καλλιέργειας μπορείτε σταδιακά να κατανοήσετε και να φωτιστείτε σε αυτό. Όταν διαβάζετε τον Φα, ο Φα το υποδεικνύει σε σας.


Πώς μπορεί αυτός ο Φα να έχει μια τέτοια τεράστια επίδραση και να σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε τέτοιου υψηλού επιπέδου αρχές; Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι ένα βιβλίο – δηλαδή ένα συνηθισμένο ανθρώπινο βιβλίο με φύλλα χαρτιού δεμένα μεταξύ τους και μαύρο μελάνι τυπωμένο σε λευκό χαρτί –δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Το περισσότερο που μπορεί να κάνει είναι να διατυπώσει τις απλούστερες ανθρώπινες αρχές που είναι γνωστές στην ανθρωπότητα. Το βιβλίο Τζούαν Φάλουν δεν θα ήταν διαφορετικό αν δεν υπήρχαν βαθύτερες έννοιες σε αυτό. Γιατί συμβαίνει με την ανάγνωση του Τζούαν Φάλουν, ξανά και ξανά, να μπορείτε να δείτε ή να φωτιστείτε σε αρχές σε διάφορες σφαίρες σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα; Είναι επειδή, πίσω από κάθε λέξη, υπάρχουν αμέτρητοι, στρώματα επί στρωμάτων Φο, Τάος και Θεοί. Ο αριθμός τους είναι ανυπολόγιστος. Όσο υψηλό κι αν είναι το επίπεδο που μπορείτε να καλλιεργηθείτε, ακόμη κι όσοι από εσάς εδώ φτάσετε στην Ολοκλήρωση στο μέλλον, θα εξακολουθείτε να μην είστε σε θέση να δείτε το τέλος του. Σκεφτείτε πόσο υψηλό είναι το επίπεδο που μπορείτε να επιτύχετε αν καλλιεργηθείτε σύμφωνα με αυτό το βιβλίο. Όταν έρθει η ώρα για εσάς να αναβαθμιστείτε, όλοι οι Φο, οι Τάος και οι Θεοί πίσω από μια λέξη μπορούν να το δουν αυτό. Καθώς θα φτάσετε σε ένα νέο επίπεδο και θα δικαιούστε να γνωρίζετε τις αρχές σε αυτό το επίπεδο, θα σας αποκαλύψουν το πραγματικό νόημα πίσω από αυτή τη λέξη ή την σειρά των λέξεων. Έτσι ξαφνικά θα συνειδητοποιήσετε τις έννοιες. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ότι γίνατε πιο έξυπνοι, αλλά αντίθετα ότι τις έχουν σκόπιμα επισημάνει με αυτόν τον τρόπο ώστε να μπορέσετε να τις καταλάβετε. Έτσι, υπάρχει μια αυστηρή απαίτηση για αυτό: Αν δεν έχετε φτάσει σε αυτό το επίπεδο μέσω της άσκησης καλλιέργειας, δεν επιτρέπεται, απολύτως, να γνωρίζετε τις αρχές αυτού του επιπέδου. Όταν έχετε συνειδητοποιήσει τις αρχές σε αυτό το επίπεδο, είστε ήδη σε αυτό το βασίλειο.


Πολλοί από τους μαθητές μας γίνονται ανήσυχοι, επειδή συχνά αισθάνονται ότι η πρόοδος της καλλιέργειάς τους φαίνεται αργή και ότι ακατάλληλες σκέψεις και καταστάσεις πνεύματος συχνά ανακύπτουν Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Η μορφή της καλλιέργειας σήμερα είναι διαφορετική από όλες τις άλλες αρχαίες μορφές, αν και υπάρχουν κάποιες ομοιότητες. Η διαφορετικότητα έγκειται στο ότι δεν παίρνουμε το μονοπάτι ενός μικρού Φα ή ενός μικρού Τάο. Κι αυτό επειδή όλοι οι αρχαίοι Φα ανήκαν μόνο σε χαμηλότερου και πιο περιορισμένου είδους μορφές άσκησης καλλιέργειας εντός του Μεγάλου Νόμου (του Ντάφα) του Κόσμου, τον οποίο διδάσκουμε σήμερα. Φυσικά, διδάσκοντας τον Ντάφα, οι ισχυρές δυνάμεις του, το μονοπάτι που παίρνουμε και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την διάσωση των ανθρώπων είναι οι καλύτερες επιλογές. Τότε πώς γίνεται αυτός ο Φα να μην αναλαμβάνει έναν τέτοιο μεγάλο ρόλο; Επισήμανα προηγουμένως ότι υπάρχουν εμβριθείς διαστάσεις μέσα στα λόγια του βιβλίου.


Οι Φο, Τάος και Θεοί που σας ανέφερα δεν είναι ψεύτικοι – είναι αληθινοί Φο, Τάος και Θεοί που εκδηλώνονται σε αυτόν τον Φα. Έχουν αυτές τις πανίσχυρες δυνάμεις. Αυτοί βρίσκονται πίσω από κάθε λέξη, κι όμως μπορούν να είναι απείρως μεγάλοι. Αυτή είναι, ούτως ή άλλως, η ευθύνη τους. Είναι (αυτοί) μια εκδήλωση του Φα. Έτσι είναι εύκολο για αυτόν τον Φα να αφομοιώσει ένα άτομο. Όλοι οι Φα και οι τύποι καλλιέργειας στο παρελθόν ήταν απλώς μερικές πολύ χαμηλού επιπέδου μορφές σχετικά με τον απέραντο Φα του Κόσμου και ήταν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Εφόσον μου το επιτρέψει ο χρόνος, θα σας πω αργότερα πιο πολλά για τη δομή του σύμπαντος σε ορισμένα επίπεδα.


Αρχικά, ας μιλήσουμε για τη σπουδαιότητα της μελέτης του Φα. Με άλλα λόγια, η μελέτη του Φα μπορεί να προάγει την πρόοδό σας. Αυτό διότι υπάρχει βαθύ νόημα πίσω από τον Φα. Γιατί κανένα άλλο βιβλίο δεν μπορεί να επιτύχει αυτό το επίπεδο; Γιατί δεν μπορούν να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα; Είναι διότι δεν έχουν τίποτα πίσω τους, αν και δεν είναι αλήθεια ότι δεν έχουν τίποτα απολύτως, καθώς η περίπτωση του καθένα είναι διαφορετική. Συχνά σας λέω να μην κρατάτε βιβλία από κακές θρησκείες. Φυσικά, αναφέρομαι σε αυτά τα βιβλία των κακόβουλων ή κακών θρησκειών, ή των κακών τσιγκόνγκ. Κι αυτό διότι οι λέξεις τους έχουν επίσης ορισμένα πράγματα πίσω τους και αυτά τα πράγματα έχουν ενσωματωθεί εκεί. Αλλά αυτά τα πράγματα δεν είναι Φο, Τάος και Θεοί, αλλά βρώμικα πράγματα όπως κατοχικά ζώα (φούτι), φαντάσματα, πνεύματα, και ούτω καθεξής. Το ανθρώπινο σώμα είναι σαν ένα ρούχο και το μυαλό ενός ανθρώπου σαν ένα καπέλο. Γίνονται όποιος τα φοράει. Γιατί είναι έτσι; Οι άνθρωποι είναι τόσο αδύναμοι, που οτιδήποτε μπορεί να τους ελέγξει και να παρέμβει σε αυτούς. Δεν είναι οι άνθρωποι αξιολύπητοι; Ναι, αλλά και τί μ’ αυτό; Οι άνθρωποι έπεσαν σε αυτό το επίπεδο λόγω των δικών τους πράξεων. Πράγματι, για κάθε έναν από εμάς και από εσάς που κάθεστε εδώ και μελετάτε τον Φα, δεν είναι εύκολο διότι δέχεστε όλων των ειδών τις παρεμβάσεις και τις δυσκολίες. Όποτε θέλετε να μελετήσετε τον Φα, γίνεστε πολυάσχολος με τη δουλειά, περιορίζεται ο χρόνος σας και ούτω καθεξής. Ίσως αυτά να σας φαίνονται φυσικά φαινόμενα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν όλων των ειδών οι παράγοντες που παρεμβαίνουν και σας εμποδίζουν να αποκτήσετε τον Φα. Υπάρχουν πράγματι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι αυτός ο Φα δεν είναι καλός.


Όμως, ας μην κρίνουμε αυτά τα άτομα, διότι οι σκέψεις τους είναι πιθανότατα όχι δικές τους αλλά κάποιων άλλων. Αυτά τα κακά πράγματα ελέγχουν καθετί που λένε. Δεν μπορούμε να σώσουμε αυτό το είδος ατόμων. Εφόσον αυτό το άτομο δεν είναι ο εαυτός του, πώς θα μπορέσει να σωθεί; Είναι επειδή ένα άτομο έχει κακές σκέψεις που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν άμεσα κακό στον Ντάφα. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που είναι σάπιοι ως τον πυρήνα τους και που έχουν εντελώς χάσει τη λογική τους. Αν και είναι τα κακά πράγματα που καθορίζουν τι θα πουν και τι θα κάνουν, είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τον έλεγχο του εαυτού τους. Ο Φα μας, καλεί για άσκηση καλλιέργειας ανθρώπους με πλήρη νοητική επίγνωση. Δεν μπορούμε να δώσουμε τον Φα σε κάποιον που δεν είναι συνειδητός ή που είναι σε σύγχυση και πρόθυμος να ελέγχεται από ξένα πνεύματα, διότι πώς γίνεται κακά πράγματα να επιτραπεί να ελέγχουν τον Φα μας;


Θα συναντήσετε πολλές δυσκολίες στην άσκηση καλλιέργειας. Όταν από καιρό σε καιρό σας βλέπω να υποφέρετε πολύ στην άσκηση καλλιέργειας, κι εγώ στενοχωριέμαι! Μερικές φορές σκέφτομαι, όταν ένας μαθητής δεν μπορεί να ξεπεράσει μια δοκιμασία και θλιμμένα κοιτάζει την εικόνα μου με δάκρυα στα μάτια, παρακαλώντας στο μυαλό του τον Δάσκαλο να τον βοηθήσει εξαλείφοντας κι άλλο τις δυσκολίες του ή να τον απελευθερώσει από τη δυστυχία. Αλλά ξέρετε τι σκέφτομαι; Αν είχα αφαιρέσει την δοκιμασία για σας, θα χάνατε την ευκαιρία να σημειώσετε πρόοδο. Νομίζετε ότι μπορείτε ομαλά, χωρίς δοκιμασίες, να εξυψώσετε τον εαυτό σας σε τόσο υψηλό επίπεδο; Είναι απολύτως απαγορευμένο. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ανθρώπινα όντα έχουν συσσωρεύσει πολύ κάρμα κατά τη διάρκεια των ζωών τους – είναι ακριβώς όπως είπε ο Ιησούς, ο άνθρωπος είναι αμαρτωλός. Αν θέλετε να πάτε στον παράδεισο χωρίς να πληρώσετε για το κάρμα σας και τις αμαρτίες σας, πώς θα μπορούσατε να τις ξεφορτωθείτε, να τις αφήσετε πίσω και να πάτε στον παράδεισο; Σκεφτείτε το: Θα μπορούσε αυτό να είναι δυνατό; Απολύτως όχι. Γι' αυτό εσείς οι ίδιοι πρέπει να εξαλείψετε το κάρμα ξεπληρώνοντας τις οφειλές σας. Μπορείτε, επίσης, να βελτιώσετε το σίνσινγκ σας, ενώ παράλληλα εξαλείφετε το κάρμα σας. Μόνο προσεγγίζοντας ένα τόσο υψηλό επίπεδο μπορεί να ανέβεις σε αυτό το επίπεδο. Είναι ο Φα που σας επιτρέπει να ανυψωθείτε σε αυτό το επίπεδο. Επίσης πρέπει να βελτιώσετε το σίνσινγκ σας ενώ παράλληλα εξαλείφετε το κάρμα σας. Μόνο φτάνοντας ένα επίπεδο τόσο υψηλό θα μπορείτε να ανέβετε σε αυτό το επίπεδο. Είναι ο Φα που σας επιτρέπει να ανυψωθείτε σε αυτό το επίπεδο.


Θα αντιμετωπίσετε πολλές δοκιμασίες κατά τη διάρκεια της άσκησης καλλιέργειας. Όσο θα μελετάτε τον Φα σοβαρά, θα μπορείτε να ξεπερνάτε οποιαδήποτε δυσκολία. Όσο θα μελετάτε τον Φα ολόψυχα, οι απαντήσεις που βρίσκονται μέσα στον Φα θα μπορέσουν να επιλύσουν κάθε δύσκολο κόμπο στην καρδιά σας ή οποιαδήποτε συμπλέγματα. Αυτός ο Φα περιλαμβάνει το πώς να γίνετε ένα ανθρώπινο ον και πώς να γίνετε ένα ουράνιο ον. Σας λέω επίσης πώς να γίνετε ένας Φο, Τάο, Θεός, ακόμη και ένας θεός σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Πώς γίνεται ο Φα να μην μπορεί να εξαλείψει τα συμπλέγματά σας; Πώς γίνεται ο Φα να μην ανοίξει το μυαλό σας; Πώς γίνεται ο Φα να μην επιλύσει τα προβλήματά σας; Μπορεί να τα κάνει όλα αυτά. Συχνά είστε απρόθυμοι να παρατήσετε διάφορες αντιλήψεις που αναπτύχθηκαν κατά τη ζωή σας στην ανθρώπινη κοινωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Νομίζετε ότι έχετε καταφέρει κάποια επιτεύγματα σε διάφορους τομείς και είστε απρόθυμοι να τα εγκαταλείψετε. Επίσης, κρατάτε επίμονα αυτές τις «ακριβείς» έννοιες που έχετε μάθει μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Συνήθως αυτά τα πράγματα είναι που κρατούν ορισμένους ανθρώπους πίσω. Επιπλέον, άλλα εμπόδια συνήθως είναι: η δύναμη των συνηθειών διαφόρων ειδών που πολλοί από εσάς αναπτύσσουν στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, ο καθιερωμένος τρόπος ζωής ενός ατόμου, και εκείνα τα πράγματα που οι καθημερινοί άνθρωποι επιθυμούν να επιδιώκουν. Αυτά τα πράγματα είναι τα πιο ευαίσθητα για αυτούς και αυτά που φοβούνται πιο πολύ να αλλάξουν. Μόλις τους τα αμφισβητήσουν, κατευθείαν θα αντιδράσουν. Μερικοί άνθρωποι θα προτιμήσουν να μην μάθουν τον Φα. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει για αυτό. Η απόφαση να μάθει ή όχι κάποιος τον Φα μπορεί να ληφθεί μόνο από τον ίδιο. Κανείς δεν μπορεί να εξαναγκάσει κάποιον να Τον μάθει.


Σε γενικές γραμμές, όλοι έχουν ένα εμπόδιο στην μελέτη του Φα. Για τους διανοούμενους, το εμπόδιο είναι η σύγχρονη επιστήμη. Αν κάτι είναι σύμφωνο με αυτήν την επιστήμη μπορούν να το δεχτούν. Αν όχι, δεν μπορούν να το δεχτούν. Έτσι εμποδίζονται πολύ σοβαρά. Κανείς δεν ξέρει γιατί ενσωματώνω σύγχρονη επιστήμη στη διδασκαλία αυτού του Φα. Γιατί το κάνω αυτό; Ο λόγος είναι ότι θέλω να σπάσω αυτό το κέλυφος που έχετε και που σας εμποδίζει να αποκτήσετε τον Φα. Μερικοί άνθρωποι επηρεάζονται από διάφορες θρησκείες. Αν κάτι συμφωνεί με τις πεποιθήσεις της θρησκείας αυτού του ατόμου, θα πει ότι είναι καλός και θα τον μελετήσει. Διαφορετικά, δεν θα τον μελετήσει. Προκειμένου να σας σώσω και να μπορέσετε να λάβετε τον Φα, έχω επίσης μιλήσει για πράγματα από θρησκείες, καθώς και για τη διαδικασία και τη μορφή της διαφθοράς τους. Για ένα καθημερινό άτομο που δεν μπορεί να αφήσει τη δουλειά του στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, ο Φα μου έχει, επίσης, αναφερθεί στο πώς να ασκείτε καλλιέργεια ενώ συμμορφώνεστε με τους καθημερινούς ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, δεν είναι επειδή σας χαρίζομαι – αυτός ο Φα αληθινά σας επιτρέπει να ασκείτε καλλιέργεια, διατηρώντας παράλληλα ένα επάγγελμα. Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες καταστάσεις. Ο καθένας έχει εμπόδια και μία ή περισσότερες αντιλήψεις που δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Κάθε ανθρώπινη αντίληψη είναι ένα εμπόδιο. Δεν είμαι αντίθετος με τα ένδοξα επιτεύγματα που προέκυψαν από την ανάπτυξη της ανθρώπινης κοινωνίας μέχρι σήμερα. Ούτε αποδοκιμάζω τη γνώση που συσσωρεύτηκε από την ανάπτυξη της ανθρώπινης κοινωνίας μέχρι σήμερα. Επιτρέψτε μου ωστόσο να σας πω, ότι εσείς, ως καλλιεργητές, πρέπει να καθαρίσετε το μυαλό σας απ’ αυτά. Οι καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να απολαμβάνουν αυτές τις δόξες και να ζουν στο ανθρώπινο πλαίσιο σκέψης, αλλά εσείς, ως καλλιεργητές, πρέπει να απορρίψετε αυτές τις επίκτητες αντιλήψεις. Με άλλα λόγια, αυτή είναι η αρχή που δίδαξα -- θα πρέπει να ασκείτε καλλιέργεια, ενώ συμμορφώνεστε με τους καθημερινούς ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο. Εφόσον ζείτε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, μπορείτε να εργάζεστε και να πηγαίνετε στο σχολείο σαν ένας καθημερινός άνθρωπος. Αλλά θα πρέπει να εγκαταλείψετε τις ανθρώπινες αντιλήψεις.


Δεν λέω ότι καθώς εγκαταλείπετε τις ανθρώπινες αντιλήψεις ότι δεν θα έχετε κανένα υλικό αγαθό ή ιδιοκτησία, όπως ένας μοναχός ή μια μοναχή, δεν είναι έτσι. Εφόσον σας ζητώ να ασκήσετε καλλιέργεια μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων, θα πρέπει να είστε σε συμφωνία με τον τρόπο ζωής της κοινωνίας των καθημερινών ανθρώπων. Με άλλα λόγια, αυτό που πραγματικά πρέπει να παρατήσετε είναι οι προσκολλήσεις σας. Οι άνθρωποι έχουν πολύ μεγάλη δυσκολία να αφήσουν τις προσκολλήσεις τους. Όταν μπορέσετε αληθινά να παρατήσετε μια προσκόλληση θα διαπιστώσετε ότι δεν έχετε χάσει τίποτα. Μαθαίνοντας τον Φα είναι από μόνο του μια ευλογία – γιατί να χάσετε οτιδήποτε; Στην πραγματικότητα, αν πραγματικά χάσετε κάτι, αυτό προκαλείται μόνο από την απροθυμία σας να αφήσετε αυτήν την προσκόλληση. Η προσκόλλησή σας συνεχώς έρχεται στην επιφάνεια μέχρι να την σπάσετε. Αν μια κρίση πραγματικά συμβαίνει σε σας, αυτό στοχεύει στο να εξαλείψετε την προσκόλλησή σας. Έτσι τι θα συμβεί αν εσείς επιμένετε να μην την εξαλείφετε και εξακολουθείτε να είστε προσκολλημένοι σε αυτή; Θα προκύψει αδιέξοδο. Όσο πιο επίμονοι γίνεστε τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση και το περιβάλλον διαβίωσής σας. Όταν πραγματικά εγκαταλείψετε την προσκόλληση, ίσως διαπιστώσετε ότι τα πράγματα αλλάζουν αμέσως, ότι το μυαλό σας ξαφνικά χαλαρώνει και ότι το σώμα σας έχει επίσης αλλάξει και γίνεται ελαφρύ από κάθε άποψη. Κοιτάζοντας πίσω, θα διαπιστώσετε ότι δεν έχετε χάσει τίποτα. Είναι ακριβώς όπως λέει η κινέζικη παροιμία: «Μετά τις σκιερές ιτιές υπάρχουν φωτεινά λουλούδια και άλλο ένα χωριό μπροστά.» Καλά πράγματα θα έλθουν ξαφνικά στο δρόμο σας και πάλι.


Παρόλα αυτά, όταν αυτά τα καλά πράγματα έλθουν σε σας και πάλι, ακόμη και αν έχετε περισσότερο πλούτο, περισσότερη τύχη, ή περισσότερες δυσκολίες, θα διαπιστώσετε ότι δεν είστε πλέον προσκολλημένοι σε αυτά σαν ένα καθημερινό άτομο. Θα παίρνετε αυτά τα πράγματα πολύ ελαφρά, αλλά θα εξακολουθείτε να τα έχετε όλα. Δεν είναι καλύτερα έτσι; Γιατί να μπλέκεστε τόσο οδυνηρά στο να διατηρείτε τα χρήματα σας, τη δουλειά σας ή τις επιθυμίες σας τόσο που δεν μπορείτε να φάτε ή να κοιμηθείτε καλά και να φοβάστε πάντα ότι θα τα χάσετε; Νομίζετε ότι είναι καλά να ζείτε με αυτόν τον τρόπο; Στην πραγματικότητα, αυτό που οι άνθρωποι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν είναι οι προσκολλήσεις. Η ανθρώπινη κοινωνία δεν θα χάσει τη μορφή της επειδή οι άνθρωποι ασκούν καλλιέργεια. Η μορφή ύπαρξης της ανθρωπότητας θα παραμείνει για πάντα. Είτε το θέλετε, είτε όχι, θα είναι για πάντα εδώ. Είναι μόνο ότι οι καθημερινοί άνθρωποι κάνουν οι ίδιοι τις ζωές τους κουραστικές επειδή δεν μπορούν να αφήσουν τις προσκολλήσεις τους.


Φυσικά οι άνθρωποι είναι επίσης πολύ περίπλοκοι. Το πόσο μεγάλες ευλογίες θα έχει ένα άτομο έχει να κάνει με την προηγούμενη ζωή του, την πιο προηγούμενη, ή και απ’ τις πιο προηγούμενες ζωές που έζησε σε διαφορετικούς χρόνους. Βλέποντας ότι κάποιος άλλος είναι ένα εξέχον αφεντικό, αυτό δεν πρέπει να σας κάνει να πιστεύετε ότι αν ασκήσετε καλλιέργεια και αφήσετε τις προσκολλήσεις σας, ότι μπορεί να γίνετε κι εσείς ένα μεγάλο αφεντικό σαν αυτόν – δεν θα γίνετε. Στην ανθρώπινη κοινωνία, αυτό έχει να κάνει με το τι μεταφέρετε μαζί σας. Έχετε έναν ορισμένο αριθμό ευλογιών ενώ ασκείτε καλλιέργεια και πιθανότατα θα είχατε τον ίδιο αριθμό ευλογιών αν δεν ασκούσατε καλλιέργεια. Ποια είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι ότι το μυαλό σας είναι ήρεμο. Στην άλλη περίπτωση, το μυαλό σας θα είναι σε ένταση. Ήδη ζείτε μια πολύ κουραστική ζωή και το μυαλό σας θα ήταν ακόμα πιο εξαντλημένο, κάνοντάς σας ανίκανους να φάτε ή να κοιμηθείτε καλά. Φυσικά, το σώμα σας θα κουραζόταν και θα γερνούσε, θα παρήκμαζε, και, όπως ένας καθημερινός άνθρωπος, θα κολλούσατε πολλές ασθένειες. Από την άλλη, αν εξαλείψετε την προσκόλληση, θα είστε πάρα πολύ άνετα – ακόμα και αν είστε φτωχοί. Στην πραγματικότητα, δεν θα γίνετε φτωχοί διότι μάθατε τον Ντάφα. Νομίζω ότι το να ζει κάποιος ευτυχισμένα είναι καλύτερο από το να είναι προσκολλημένος κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο πρέπει να κάνετε και τις καθημερινές σας εργασίες. Με περισσότερα άτομα να ξεκινούν την άσκηση καλλιέργειας, θα έλεγα ότι είναι απολύτως απαράδεκτο για όλους σας να σταματήσετε να εργάζεστε. Είναι ακριβώς θέμα τού πώς ισορροπούμε σωστά στη σκέψη μας αυτή τη σχέση. Σε κάθε περίπτωση, είναι ευλογία να μάθετε τον Ντάφα. Ο Ντάφα θα φέρει καλή τύχη στους μαθητές του αφότου αυτοί εγκαταλείψουν τις συνηθισμένες ανθρώπινες προσκολλήσεις. Η καλή τύχη, ωστόσο, σίγουρα δεν αποκτιέται από το να είστε προσκολλημένοι στο να γίνετε ένα μεγάλο αφεντικό.


Επιπλέον, όταν προκύπτουν ερωτήματα στη μελέτη του Φα, ή όταν συναντάτε προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν, δεν θα πρέπει συνεχώς να αναζητάτε τις απαντήσεις εξωτερικά. Για παράδειγμα, όταν συμβαίνουν προβλήματα μεταξύ μαθητών ή ατόμων σε θέσεις ευθύνης, δεν είναι σωστό να δείχνετε με το δάχτυλο τους άλλους και έτσι να προκαλείτε προστριβές και να φέρνετε ένταση. Αν αυτό συμβαίνει με τους μαθητές του Ντάφα ή εάν είστε θυμωμένοι για αυτά τα πράγματα, το μυαλό σας τότε θα είναι ενός καθημερινού ανθρώπου. Πάντα θα πρέπει να στρέφεστε στον Φα για απαντήσεις όταν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα. Θα πρέπει να εξετάζετε τον εαυτό σας και να κοιτάτε προς τα μέσα: «Τι έκανα λάθος; Μήπως έκανα κάτι λάθος και προκάλεσα το πρόβλημα που ξαφνικά προέκυψε σήμερα;» Σκεφτείτε το προσεκτικά.


Σε περιόδους δυσκολιών, πόσοι από εσάς μπορείτε γνήσια να κοιτάξετε μέσα σας για τους λόγους; Φυσικά, πολλοί από εσάς είστε σε θέση να το κάνετε αυτό σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά σε πολλές άλλες ακόμα δεν μπορείτε. Αν όταν ανακαλύψετε τους πραγματικούς λόγους μέσα σας, τολμήσετε να τους αντικρίσετε και να τους αναγνωρίσετε, θα διαπιστώσετε ότι το πράγμα κατευθείαν αλλάζει και το πρόβλημα εξαφανίζεται. Ξαφνικά, για κάποιο άγνωστο λόγο, θα φαίνεται σαν να μην έχει συμβεί ποτέ προστριβή ή θέμα ανάμεσα σε εσάς και το άλλο άτομο. Αυτό είναι διότι για έναν καλλιεργητή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ως σύμπτωση, και δεν επιτρέπεται κανένα τυχαίο γεγονός να διαταράξει την πορεία της καλλιέργειάς σας.


Το καθετί που σας συμβαίνει είναι μια δοκιμή για να φανεί αν μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας ως καλλιεργητή, να ανακαλύψετε τις αδικίες και τα λάθη σας και να συμπεριφερθείτε ως καλλιεργητής. Θυμηθείτε αυτά τα λόγια μου: Άσχετα απ’ το τι πρόβλημα συναντάτε, άσχετα απ’ το τι σας κάνει να αισθάνεστε δυσάρεστα μέσα σας, και άσχετα απ’ το εάν επιφανειακά έχετε δίκιο ή άδικο, εάν αληθινά θεωρείτε τον εαυτό σας καλλιεργητή, θα πρέπει πάντα να εξετάζετε τον εαυτό σας για τις αιτίες. Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν έχετε κάποιο λανθασμένο, δύσκολο να ανιχνευθεί κίνητρο που σχετίζεται με το πρόβλημα. Εάν, εσείς ως καλλιεργητής, αποχωρίζεστε από τα πράγματα μόνο επιφανειακά, ενώ βαθιά μέσα σας είστε ακόμα κολλημένοι σε κάτι ή γραπώνεστε στα ζωτικά σας συμφέροντα που δεν επιτρέπετε να υπονομευτούν, τότε θα πω σε εσάς, ότι η καλλιέργειά σας είναι ψεύτικη! Αν ο τρόπος σκέψης σας δεν αλλάξει, δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε ούτε ένα βήμα και εξαπατάτε τον εαυτό σας. Μόνο όταν αληθινά βελτιώνεστε από μέσα, μπορείτε να κάνετε πραγματική πρόοδο. Έτσι βεβαιωθείτε να θυμάστε αυτό: Όποτε συναντάτε οτιδήποτε όπως προβλήματα, δυσάρεστες καταστάσεις, ή προστριβές με άλλους, χρειάζεται να εξετάζετε τον εαυτό σας και να ψάχνετε εσωτερικά. Εκεί θα βρείτε την αιτία στο αξεπέραστο πρόβλημα. Παλιότερα, κατά την περίοδο της τρέλας για το τσιγκόνγκ, πολλοί άνθρωποι κατανόησαν ότι το ενεργειακό πεδίο ενός ατόμου μπορεί να επηρεάσει τον περίγυρό του. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει με αυτόν τον τρόπο. Είναι διότι υπάρχει διαμάχη μέσα σας, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη θεμελιώδη φύση του σύμπαντος, που βρίσκετε τα πάντα γύρω σας σε δυσαρμονία με εσάς – αυτή είναι η συσχέτιση. Τα πάντα θα εξομαλυνθούν εάν ρυθμίσετε τον εαυτό σας. Έτσι ακριβώς είναι.


Υπάρχει και κάτι άλλο στην μελέτη του Φα. Αν και μερικοί μαθητές δεν προσπαθούν επιμελώς, όμως έχουν διαβάσει το βιβλίο μερικώς. Αν πούμε ότι ενώ κάνουν φιλότιμες προσπάθειες, δεν έχουν τελειώσει την ανάγνωση ούτε ενός βιβλίου και ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει το Τζούαν Φάλουν, σας λέω να μην παίρνετε αυτό το ζήτημα ελαφρά. Ειδικά εσείς οι νέοι μαθητές όταν διαβάζετε το βιβλίο για πρώτη φορά, αν δεν μπορέσετε να το διαβάσετε μία φορά εντελώς, θα διαπιστώσετε ότι από τώρα και στο εξής δεν θα έχετε το χρόνο ή την ευκαιρία να το κάνετε. Ακόμα και όταν έχετε το χρόνο δεν θα θυμάστε να το διαβάσετε ξανά. Γιατί; Διότι ο καθένας έχει κάρμα σκέψης, το οποίο είναι εγωιστικό και κακό. Όταν αυτό διαπιστώνει ότι ο Ντάφα που μελετάτε είναι τόσο ορθός και καλός, και ότι [το κάρμα σκέψης] θα εξαλειφθεί, το κάρμα θα φοβηθεί και θα προσπαθήσει να σας σταματήσει από τη μελέτη και την ανάγνωση του βιβλίου. Εάν σταματήσετε την ανάγνωση του βιβλίου στα μισά, αυτό το κάρμα σκέψης θα προσπαθήσει να σας αποτρέψει από το να έχετε κι άλλη ευκαιρία να διαβάσετε ή να αγγίξετε το βιβλίο του Ντάφα. Αυτός είναι ο λόγος που μερικοί άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι μετά την ανάγνωση ενός μικρού μόνο μέρους του βιβλίου είναι δύσκολο να βρουν μια ευκαιρία να μάθουν τον Φα. Έτσι, μόλις αποφασίσετε να διαβάσετε το βιβλίο για πρώτη φορά, θα πρέπει να το διαβάσετε από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς να χαλαρώσετε. Όταν τελειώσετε την ανάγνωση του βιβλίου για πρώτη φορά, θα διαπιστώσετε ότι όλες οι κακές αντιλήψεις που επηρέαζαν τον τρόπο σκέψης σας έχουν ουσιαστικά εξαλειφθεί. Την επόμενη φορά που θα μελετήσετε τον Φα δεν θα υπάρχουν πια εμπόδια από αυτή την άποψη. Έτσι οι μαθητές μας, ιδιαίτερα οι βετεράνοι ασκούμενοι, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι δίνετε προσοχή σε αυτό το ζήτημα. Όταν ζητάτε από κάποιον άλλο να μάθει το βιβλίο (εάν θέλει να το διαβάσει), ζητήστε του να το διαβάσει απ’ την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να σταματήσει. Εάν την πρώτη φορά δεν το τελειώσει και σταματήσει, την επόμενη που θα του ζητήσετε να το διαβάσει θα σας πει αμέσως ότι δεν έχει χρόνο και έχει μελετήσει μόνο λίγο. Αυτό το άτομο στην πραγματικότητα είναι πολύ ανόητο. Έχω πει, ότι το σώμα ενός ατόμου είναι ακριβώς όπως ένα κομμάτι ύφασμα διότι γίνεται αυτός που το φοράει, και το μυαλό του είναι ακριβώς όπως ένα καπέλο, διότι γίνεται αυτός που το φοράει. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρόνο. Η δήλωση αυτή, στην πραγματικότητα, γίνεται από το κάρμα, το οποίο τον εμποδίζει από το να διαβάσει, τον κρατά απασχολημένο και τον αποτρέπει από το να θυμάται να διαβάσει το βιβλίο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορεί εύκολα να συμβεί στην μελέτη του Φα. Βεβαιωθείτε να προσέξετε αυτή την προειδοποίηση.


Οι εκδόσεις σε διάφορες γλώσσες του Τζούαν Φάλουν έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με τα Κινέζικα. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να δούμε εδώ. Πολλοί από τους μαθητές μας, οι οποίοι μεταφράζουν το βιβλίο σε διαφορετικές γλώσσες, έχουν πάντα την τάση να διαφωνούν ο ένας με τον άλλο: «Υπάρχει αυτή η έννοια πού δεν έχεις συμπεριλάβει» ή «Υπάρχει αυτή η έννοια που έχεις παραλείψει», «αυτή η λέξη δεν έχει μεταφραστεί σωστά», «εκείνη η λέξη έχει μεταφραστεί λάθος». Συχνά διαφωνούν και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη μετάφραση. Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω κάτι. Έχετε άδικο όταν το κάνετε αυτό; Όχι, δεν κάνετε λάθος, αλλά συγχρόνως κάνετε λάθος. Γιατί δεν μπορούμε να πούμε ότι κάνετε λάθος; Το νόημα που υπάρχει στην επιφάνεια είναι πράγματι αυτό που έχετε κατανοήσει, αλλά είναι πέρα από το επίπεδο των καθημερινών ανθρώπων. Ωστόσο οτιδήποτε απομένει ως μαύρο μελάνι σε λευκό χαρτί, δεν μπορεί να υπερβεί το επίπεδο των καθημερινών ανθρώπων. Έτσι, όταν κάνετε τη μετάφραση, είναι εντάξει εφόσον οι αρχικές έννοιες των λέξεων σε επίπεδο καθημερινών ανθρώπων παρέχονται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Φτάνετε να συνειδητοποιήσετε τις εσωτερικές έννοιες και τις αρχές πίσω από τις λέξεις, επειδή τα στοιχεία πίσω από αυτές εργάζονταν. Αυτά είναι μερικά συνήθη ζητήματα κατά τις μεταφραστικές προσπάθειες.


Καθώς οι μαθητές προοδεύουν συνεχώς, ένα πρόβλημα μπορεί να προκύψει. Θέλω να το κάνω σαφές σε εσάς εδώ. Θέλω να σας μιλήσω για ένα θέμα που αφορά ιδιαίτερα ορισμένους από τους Καυκάσιους μαθητές μας και μαθητές από άλλες φυλές. Καθώς ασκούν καλλιέργεια στον Ντάφα, πολλοί άνθρωποι είναι σε θέση να δουν την εξής κατάσταση: Βρίσκουν ότι μεταξύ των μαθητών μας, πολλά σώματα που αναπτύσσονται μέσω της καλλιέργειας, δεν ανήκουν στη Σχολή του Φο. Αντ’ αυτού, ορισμένα είναι της Σχολής του Τάο, μερικά είναι όπως αυτά των Θεών, ενώ άλλα μοιάζουν με τις εικόνες των Θεών στον Παράδεισο των Καυκασίων. Επιτρέψτε μου να σας πω, ότι οι αντιλήψεις σας, για το ποιο σχολείο είναι καλύτερο και ποιο δεν είναι τόσο καλό προέρχονται από μια συνηθισμένη ανθρώπινη σκοπιά. Η αντίληψη είναι διαφορετική σε υψηλά επίπεδα. Γιατί λοιπόν κάποιοι από τους μαθητές μας να αποκτήσουν τις εμφανίσεις του σώματος διαφορετικών παραδείσων; Είναι διότι προέρχονται από διαφορετικά μέρη, και ίσως έχετε μετενσαρκωθεί στη γη σε διάφορες ανθρώπινες φυλές. Αλλά αν είστε ένα ον που κατέβηκε από υψηλό επίπεδο, όσον αφορά την αληθινή σας φύση, σίγουρα θα θέλετε να επιστρέψετε στον αρχικό σας τόπο. Ακριβώς τώρα σκέφτεστε ότι θέλετε να πάτε στον παράδεισο του Δασκάλου. Αυτό το σκεπτικό οφείλεται στον ανθρώπινο τρόπο σκέψης σας. Έτσι, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι μπορείτε να αντιληφθείτε τις αρχικές σας επιθυμίες αντί τις παρούσες ανθρώπινες επιθυμίες σας – με άλλα λόγια να βεβαιωθούμε ότι μπορείτε να αφομοιώσετε τον Φα και στη συνέχεια να επιστρέψετε στην αρχική σας θέση – ενώ ο Φα που διδάσκω είναι βασισμένος στη Σχολή του Φο, είναι ο Φα ολόκληρου του Κόσμου και περιλαμβάνει αρχές για όλες τις ζωές στα διαφορετικά επίπεδα, στις διαφορετικές σφαίρες, και στους διαφορετικούς ενιαίους παραδείσους.


Μιλώντας για αυτό, θα πάρω αυτή την ευκαιρία να αναφερθώ από μια άλλη οπτική γωνία στο θέμα των διαστάσεων. Μόλις είπα ότι οι άνθρωποι προέρχονται από διάφορες διαστάσεις και επίπεδα. Εν παρόδω, θα μιλήσω για τη δομή του Κόσμου. Όπως έχω πει, η Γη μας βρίσκεται περίπου στο κέντρο του Κόσμου. Ένας εξαιρετικά μικροσκοπικός αριθμός πλανητών σαν τη Γη υπάρχουν και αλλού, αλλά μόνο ο πλανήτης μας είναι στην κεντρική θέση. Κατέχοντας κεντρική θέση έχει τις διακρίσεις της, αλλά αυτό δεν ισχύει στην έννοια του Κόσμου. Για παράδειγμα, όταν οι καθημερινοί άνθρωποι αποκτούν γνώσεις στην ανθρώπινη κοινωνία μας, θεωρούν το κέντρο ως την υψηλότερη ή την καλύτερη θέση. Μπορώ να σας πω ότι σύμφωνα με την έννοια του Κόσμου, ωστόσο, η Γη, βρισκόμενη στο κέντρο, είναι στη χειρότερη θέση. Γιατί; Διότι ο Κόσμος είναι στρογγυλός, και διάφορα είδη ζωών πέφτουν. Προς τα πού πέφτουν; Επειδή ο Κόσμος είναι στρογγυλός, το αριστερό είναι η κορυφή, αλλά δεν είναι και το κατώτατο σημείο, επίσης, η κορυφή; Το δεξιό είναι η κορυφή (κάνοντας χειρονομίες), το πίσω είναι η κορυφή, και το μπροστινό είναι η κορυφή, επίσης. Τα εκφυλιζόμενα πράγματα του Κόσμου πέφτουν. Προς τα πού πέφτουν; Πέφτουν προς στο κέντρο, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, ο Κόσμος είναι εξαιρετικά πολύπλοκος και εξακολουθούν να υπάρχουν και άλλες έννοιες σχετικά με την κεντρική θέση.


Υπάρχουν τόσα πολλά επίπεδα στον Κόσμο. Για παράδειγμα, λίγα λιγότερα από 3 δισεκατομμύρια γαλαξίες, όπως ο Γαλακτώδης Γαλαξίας μας, συνθέτουν την έκταση ενός σύμπαντος – αυτό το ονομάζουμε συνήθως ένα μικρό σύμπαν. Έπειτα, υπάρχουν περίπου τρεις χιλιάδες τέτοια μικρά σύμπαντα πέρα απ’ αυτό, και η απόσταση μεταξύ τους είναι πολύ μεγάλη. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να το αντιληφθούν αυτό Ακόμη και για την αντίληψη των κοινών θεών, αυτή η απόσταση είναι ακόμα πολύ μεγάλη για να υπολογισθεί, και πολύ πέρα από εκεί που φτάνει η όρασή τους. Ωστόσο, υπάρχει ένα κέλυφος εξωτερικά από αυτά τα τρεις χιλιάδες σύμπαντα που αποτελεί ένα δευτέρου-στρώματος-σύμπαν. Συνεχίζοντας έτσι, πέρα από το δευτέρου-στρώματος-σύμπαν, τρεις χιλιάδες σύμπαντα αυτού του μεγέθους συνθέτουν ένα τρίτου-στρώματος-σύμπαν. Η έννοια αυτών των αριθμών είναι τεράστια. Αν ένας κόκκος ρυζιού χρησιμοποιηθεί για να αναπαραστήσει ένα σύμπαν ο αριθμός τους πολλαπλασιάζεται εκθετικά. Ο όγκος των τριών χιλιάδων κόκκων ρυζιού είναι ήδη τόσο μεγάλος όσο ένα γραφείο, ή ακόμα και μεγαλύτερος. Στη συνέχεια, τρεις χιλιάδες γραφεία, με τη σειρά τους, δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν στο παρόν αμφιθέατρο. Έτσι, το μέγεθος της πολλαπλότητας είναι ανυπολόγιστο. Δηλαδή ο όγκος και το πεδίο είναι εξαιρετικά τεράστια.


Παρόλα αυτά, αυτό που σας έχω πει σχετικά με αυτό τον Κόσμο δεν είναι παρά μια απλοϊκή έννοια. Ένας Κόσμος όπως αυτός εξακολουθεί να θεωρείται ένα σωματίδιο. Στην πραγματικότητα είναι πράγματι ένα σωματίδιο, και είναι μια μορφή πολύ μικρού σωματιδίου στον μακρόκοσμο. Πέραν αυτού, στην σύνθεση ολόκληρου του Κόσμου, κάθε σωματίδιο μέσα του επίσης περιέχει τις διαφορετικές μορφές ύπαρξης του δικού του Κοσμικού σώματος. Υπάρχουν επίσης διαφορετικά στρώματα ουρανών μέσα στα Κοσμικά σώματα. Μέσα σε κάθε ένα σωματίδιο του Κοσμικού σώματος υπάρχουν διαφορετικά στρώματα που, για τα όντα μέσα τους, είναι διαφορετικοί ουρανοί ή διαφορετικά στρώματα ουρανών. Σε αυτά τα διαφορετικά στρώματα ουρανών, υπάρχουν αναρίθμητοι παράδεισοι των διαφορετικών θεών. Την τελευταία φορά που ήρθα στις Ηνωμένες Πολιτείες και δίδαξα τον Φα στο Σαν Φρανσίσκο, σας μίλησα για μια έννοια που ήταν ήδη τεράστια. Πόσα στρώματα ανέφερα; Στην αρχή μίλησα για ογδόντα ένα στρώματα, και μετά μίλησα για πάνω από χίλια στρώματα. Αυτό το πεδίο είναι πραγματικά αχανές. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι το πεδίο για το οποίο μίλησα, πού εσείς θεωρείτε απίστευτα αχανές, είναι στην πραγματικότητα ακόμα εξαιρετικά μικρό. Αν το δείτε από πολύ μακριά και το ατενίσετε από ψηλά πάνω και στη συνέχεια κοιτάξετε πίσω σε αυτό, κι αυτό μοιάζει σαν ένας κόκκος σκόνης στον Κόσμο. Τόσο αχανής είναι ο Κόσμος.


Επιπλέον σας λέω ότι το γιγαντιαίο Κοσμικό σώμα που αναπτύσσεται («ανάπτυξη» δεν είναι η σωστή λέξη, αλλά μόνο την ανθρώπινη γλώσσα μπορώ να χρησιμοποιώ όμως, εφόσον δεν υπάρχουν άλλες γλώσσες διαθέσιμες) και επεκτείνεται με τη Γη ως βάση του – τέτοιου είδους συσχέτιση μπορεί μόνο να περιγραφεί κάπως έτσι – είναι απλώς ένα σύστημα. Συστήματα όπως αυτό υπάρχουν επίσης αμέτρητα, και είναι ανυπολόγιστα με τους αριθμούς που είναι γνωστοί στην ανθρωπότητα. Υπάρχουν διαφορετικές ζωές σε αυτά τα Κοσμικά σώματα και έχουν πολύ μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Σκεφτείτε το. Αυτός ο Κόσμος είναι τόσο απέραντος που δεν μπορείτε να περιγράψετε την απεραντοσύνη του με την ανθρώπινη γλώσσα. Έτσι, οι διαφορές μεταξύ των όντων είναι πολύ σημαντικές. Πάντα η ανθρωπότητα είναι περήφανη για τον πολιτισμό που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα ότι στο Μανχάταν υπάρχουν οι υψηλότεροι και περισσότεροι ουρανοξύστες. Οι άνθρωποι, επίσης, είναι αυτάρεσκοι με τα τρέχοντα επιστημονικά επιτεύγματά τους, τα οποία θεωρούνται αξιοσημείωτα. Κοιτάζοντας πίσω, νομίζουν ότι οι αρχαίοι ήταν σε χειρότερη θέση συγκριτικά με τους σύγχρονους ανθρώπους. Οι αρχαίοι έπρεπε να οδηγούν άμαξες με άλογα, ενώ οι σύγχρονοι άνθρωποι ταξιδεύουν με αυτοκίνητα, τρένα και αεροπλάνα. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ανάπτυξή τους είναι εξαιρετικά λαμπρή. Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι προέρχεστε από διαφορετικά Κοσμικά σώματα και παραδείσους. Όλα τα πράγματα που έχουν αναπτυχθεί στην ανθρώπινη κοινωνία είναι ως αποτέλεσμα από ίχνη ή μηνύματα από διαφορετικά Κοσμικά σώματα και κοινωνίες που απέμειναν στο ανθρώπινο μυαλό και σας έδωσαν τη δυνατότητα να τα αναδημιουργήσετε μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων, χρησιμοποιώντας αυτά τα πλέον χονδροειδή υλικά της ανθρώπινης διάστασης. Με άλλα λόγια, αυτά τα πράγματα υπήρχαν ήδη πριν από πολύ καιρό σε διαφορετικές διαστάσεις του σύμπαντος.


Όπως μόλις ανέφερα, πολλοί άνθρωποι προέρχονται από μακρινά μέρη. Σκεφτείτε το, τότε: Οι διαφορές μεταξύ τους και στα χαρακτηριστικά τους είναι πολύ σημαντικές. Καθώς έχει παρέλθει μια μακρά χρονική περίοδος και τα έμβια όντα συνεχώς γίνονται όχι και τόσο καλά (στη γλώσσα των παραδείσων, δεν υπάρχει τίποτα ως «καλό» ή «κακό», οι λέξεις ή η έννοια που χρησιμοποιούν συχνά είναι ότι κάτι «γίνεται βαρύ»), αρχίζουν να βυθίζονται και να καθιζάνουν. Όταν δεν είναι πλέον τόσο αγνά, τόσο φωτεινά και ικανά να επιπλέουν, καθιζάνουν. Στην πραγματικότητα, η ουσία έχει διαφοροποιηθεί, που σημαίνει ότι είναι ήδη όχι-αγνή. Η πορεία του συνεχούς κατακαθίσματός της, ήταν αυτό το είδος της διαδικασίας. Ωστόσο, αυτά είναι μια εξαιρετικά αργή διαδικασία και οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται καθόλου αλλαγές μέσα τους Ούτε και οι θεοί αισθάνονται ότι και οι ίδιοι έχουν υποστεί αλλαγές. Αυτό συμβαίνει επειδή ο χρόνος που αυτό συμβαίνει είναι εξαιρετικά μεγάλος – δεν μπορεί να υπολογιστεί με τον ανθρώπινο χρόνο.


Από την άποψη του χρόνου, διαφορετικές διαστάσεις έχουν διαφορετικούς χρόνους. Ο χρόνος είναι απίστευτα πολύπλοκος. Είναι σχεδόν όπως τα γρανάζια των διαφορετικών μεγεθών μέσα σε ένα ρολόι, αλλά η πραγματική πολυπλοκότητα είναι κάτι περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο φορές ή τρισεκατομμύριο φορές από αυτό. Δεν μπορεί να γενικευθεί με οποιαδήποτε ανθρώπινη αντίληψη. Έχει τη δική του περιστροφή και το δικό του χρόνο. Οι ουσίες αυτές που έχουν κατακαθίσει, φέρνοντας αυτές τις παραλλαγές μαζί τους. Καθώς φτάνουν στο ανθρώπινο επίπεδο, οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο μυαλό ως περίπλοκο. Στην πραγματικότητα, μπορώ να σας πω ότι το ανθρώπινο μυαλό είναι πράγματι πολύ περίπλοκο, διότι πέρασε από μια πολύ εκτεταμένη χρονική περίοδο πριν φθάσει εδώ. Κατά τη διάρκεια του πολύ μεγάλου αυτού χρονικού διαστήματος, η ζωή σας μετέφερε μαζί της στοιχεία από κάθε επίπεδο. Οι επιστήμονες σήμερα γνωρίζουν ότι το εβδομήντα τοις εκατό του ανθρώπινου εγκεφάλου δεν χρησιμοποιείται. Δηλαδή η ανθρώπινη νοημοσύνη είναι περιορισμένη. Αν δεν υπήρχαν περιορισμοί στην ανθρώπινη νοημοσύνη και οι άνθρωποι μπορούσαν να έχουν τόση σοφία όση και οι θεοί, θα ήταν τρομερό αυτές οι περίπλοκες σκέψεις σας να υπήρχαν στην κοινωνία. Θα ήταν δύσκολο να πω τι αλλαγές θα συνέβαιναν στην ανθρώπινη κοινωνία. Έτσι, μιλώντας για το θέμα αυτό, θέλω να σας πω ότι η παρούσα ανάπτυξη της ανθρωπότητας δεν είναι καλό πράγμα. Δεν υπάρχει όριο στην ανθρώπινη απληστία. Είναι πραγματικά κακό πράγμα, όταν ένα άτομο επιτυγχάνει κάποιο υψηλό επίπεδο και εξακολουθεί να έχει απληστία, ελπίζοντας να πάει ακόμη υψηλότερα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Αν οι άνθρωποι ήταν να προχωρήσουν πέρα από την κατάσταση των ανθρώπινων όντων ή πέρα από αυτό που μπορεί να γίνει γνωστό από τα ανθρώπινα όντα, αυτό θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για την ανθρωπότητα. Ο λόγος που η ανθρώπινη νοημοσύνη είναι περιορισμένη, είναι ότι τα ανθρώπινα όντα απαγορεύεται να γνωρίζουν τόσα πολλά ή να έχουν τόση πολλή σοφία.


Φτάνοντας στο σημείο αυτό, θα μπορούσα κάλλιστα να κάνω μερικές ακόμα παρατηρήσεις. Θεωρείστε τα εξής: Αν καθένας από σας εστιάσει πραγματικά την προσοχή του στις σκέψεις του, θα διαπιστώσετε ότι αυτές αλλάζουν στιγμιαία. Πολλές σκέψεις μπορεί να αναδύονται μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, και δεν έχετε ιδέα από πού προέρχονται. Μερικές σκέψεις είναι πολύ περίεργες – είναι αυτές οι διάφορες αντιλήψεις από πολλές προηγούμενες ζωές σας. Θα έλθουν στην επιφάνεια όταν σας απασχολεί ένα πρόβλημα. Κάθε άτομο αποκτά αντιλήψεις μετά τη γέννηση, που είναι εγωιστικές και προστατεύουν τα συμφέροντά του ή της και αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο ανήθικοι. Είναι λόγω αυτού που τα ανθρώπινα όντα μπορούν μόνο να πέσουν προς τα κάτω, αντί να ανυψωθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Τα Φωτισμένα Όντα, οι Φο και οι Θεοί, έρχονται για να σώσουν τους ανθρώπους επειδή βλέπουν αυτά τα πράγματα. Φυσικά, πολυάριθμοι άλλοι περίπλοκοι παράγοντες, εμπλέκονται επίσης. Οι Θεοί δεν θα σώσουν τον οποιοδήποτε – όλοι τους κοιτάζουν να σώσουν, μόνο, τους δικούς τους ανθρώπους. Φυσικά, έχω αποκαλύψει ένα ακόμη μυστικό. Είμαι ο μόνος που έχω απομακρύνει όλους αυτούς τους περιορισμούς προκειμένου να σωθεί ο καθένας. Μερικοί από σας αναφέρονται στην φιλευσπλαχνία του Δασκάλου να σας σώσει. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να γνωρίζετε. Ποτέ δεν θα σας επιτραπεί να γνωρίσετε το πόσο δύσκολο είναι να σας σώσω. Σκεφτείτε το: αυτές οι περίπλοκες αντιλήψεις περιλαμβάνουν θέματα από διαφορετικά επίπεδα ουρανών, διαφορετικούς παραδείσους και διαφορετικές σφαίρες. Λέγεται στην Κίνα σήμερα, πως δουλεύοντας οτιδήποτε τέτοιο πρέπει να εξισορροπούνται τα πράγματα με ομοιομορφία. Πώς μπορείς να ισορροπήσεις αυτά τα πράγματα ομοιόμορφα;


Έχουν γίνει πολλές παρατηρήσεις σχετικά με την σωτηρία των ανθρώπων, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς να σώσει ανθρώπους σε υψηλά επίπεδα – είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όπως μόλις είπα, όλα τα Φωτισμένα Όντα ψάχνουν να σώσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Δεν εμπλέκουν άλλα άτομα και κάνουν ό, τι μπορούν να τους αποκλείσουν. Από τη στιγμή που θα αναμιχθούν και άλλοι άνθρωποι, όχι μόνο δεν μπορούν να τους σώσουν, αλλά επιπλέον μπορεί να μπουν και οι ίδιοι σε προβλήματα. Είναι επειδή αυτός ο κόσμος είναι πάρα πολύ περίπλοκος. Ακόμη και οι έννοιες του καλού και του κακού διαφέρουν στα διάφορα επίπεδα. Δεν μοιράζονται τις ίδιες έννοιες με τους ανθρώπους για το καλό και κακό. Όταν επηρεάσετε τα πράγματα τους, μπορεί να έχετε επηρεάσει αναρίθμητα δικά τους πράγματα, οι κόσμοι τους μπορεί να έχουν αλλάξει, και ούτω καθεξής. Μπορείτε να αναλάβετε την ευθύνη για αυτό; Δεν μπορείτε. Κάνοντάς το αυτό εξαναγκαστικά θα είναι το ίδιο με το να κάνετε κάτι κακό – ακόμα και όταν προσπαθείτε να σώσετε ανθρώπους. Δεν μοιάζει με αυτό που έχετε φανταστεί. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Κάθε επιπλέον μαθητής ή σπουδαστής προσθέτει ένα μερίδιο δυσκολίας σε μένα. Αλλά εξακολουθώ να θέλω να σας σώσω και θα προσπαθήσω όσο καλύτερα μπορώ για να σώσω περισσότερους – όσο το δυνατόν περισσότερους. Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα: Ας πούμε ότι θέλω να σας σώσω αλλά εσείς πιστεύετε σε κάποια συγκεκριμένη θρησκεία. Αυτή η θρησκεία ήταν κάποτε ορθή, αλλά τώρα δεν μπορεί πλέον να σώσει ανθρώπους και έχει γίνει μια μορφή πολιτικής. Έτσι για να σας σώσω, πρέπει να σας πληροφορήσω ότι αυτή η θρησκεία δεν μπορεί πλέον να σας σώσει. Αυτή η θρησκεία τότε δεν θα προσβληθεί; Έτσι θα παρεμποδίσει και θα διαταράξει ή ακόμα θα κάνει κακά πράγματα διαφόρων ειδών. Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα.


Φυσικά, έχω συζητήσει τα πράγματα σε αυτή την έκταση, διότι όλοι σας στο ακροατήριο είστε μαθητές μου του Ντάφα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πολλές θρησκείες στο παρελθόν ήταν κακόβουλες. Αναγνωρίζω ότι θρησκείες όπως Βουδισμός, Χριστιανισμός, Καθολικισμός, και επίσης ο Ιουδαϊσμός και κάποιες άλλες θρησκείες στην ιστορία, ήταν ορθές. Αλλά στην παρούσα ιστορική περίοδο, όπου η ανθρώπινη νοοτροπία εκσυγχρονίζεται στη σημερινή κοινωνία, οι άνθρωποι δεν είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιούν την αρχική ανθρώπινη φύση τους και την αρχαία νοοτροπία για να κατανοήσουν αυτές τις θρησκείες. Δηλαδή, η νοοτροπία σας είναι αποσυνδεμένη από τις αρχικές διδασκαλίες τους. Επειδή δεν μπορείτε πλέον να τις καταλάβετε, δεν μπορείτε να σωθείτε από αυτές και δεν σας φροντίζουν πια. Ωστόσο, άνθρωποι δήθεν θρησκευόμενοι καυχώνται για τους εαυτούς τους και καμαρώνουν για τα διαπιστευτήριά τους, έχουν δε άλλους να πιστεύουν σε αυτούς και να τους εφοδιάζουν. Αυτοί επιδιώκουν φήμη και προσωπικό κέρδος, γίνονται ακόμα και πολιτικοί. Έτσι, γυρίστε πίσω, δείτε το αυτό και αναλογιστείτε: Είναι αυτές οι θρησκείες ακόμα ορθές; Δεν είπα ότι οι Φο, Τάος και Θεοί δεν είναι δίκαιοι. Αναφέρομαι στις θρησκείες. Οι θρησκείες δημιουργούνται και αναγνωρίζονται από τα ανθρώπινα όντα. Οι Θεοί δεν αναγνωρίζουν θρησκείες, αντίθετα εξετάζουν την ανθρώπινη καρδιά. Αν ο στόχος σας είναι να πάτε στον παράδεισο του Βούδα ή του Ιησού, η συμπεριφορά σας δεν συμβαδίζει. Όταν ολόκληρη η θρησκεία είναι έτσι, μπορείτε να πείτε ότι αυτή είναι πλέον μια ορθή θρησκεία; Είναι δύσκολο να το πούμε αυτό. Πρέπει να είμαι υπεύθυνος για όλους σας. Σας το λέω αυτό, διότι φοβάμαι ότι μπορεί να παρεμποδιστείτε από αυτές τις θρησκείες, οι οποίες δεν μπορούν να σας σώσουν.


Όπως όλοι οι άλλοι, είμαι εδώ για να παρακολουθήσω αυτό το συνέδριο. Θα αναφέρω όποια προβλήματα παρατηρήσω.


Καθώς άκουγα τις ομιλίες των μαθητών, κάποιοι από εσάς δεν μπορούσατε πλέον να καθίσετε ήρεμοι και θέλατε να συντομέψουν οι μαθητές τις ομιλίες τους, ώστε να μπορώ να μιλήσω. Αυτό το συνέδριο του Φα είναι μια εκδήλωση μοιράσματος εμπειριών. Ας μην το διαταράξουμε. Όταν δίνω διάλεξη για τον Φα, το κάνω με συγκεκριμένους σκοπούς και προκειμένου να στοχεύσω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Μόλις παρατηρώ προβλήματα, τα αποσαφηνίζω για να διευκολυνθεί η βελτίωση σας. Φυσικά, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Έχω πει ξανά και ξανά ότι η άσκηση καλλιέργειας, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, θα πρέπει να ακολουθεί τον τρόπο και τη μορφή που έχει πάρει στην Κίνα. Γιατί αυτό; Όπως γνωρίζετε, η κινεζική κοινωνία μπορεί να θεωρηθεί σκληρή όσον αφορά τον έλεγχο των ανθρώπων. Αν μπορούμε να διαδώσουμε τον Φα, ομαλά, σε μια τέτοια σκληρή κοινωνία, η διάδοση του Φα σε κάθε κοινωνία στο μέλλον μπορεί πιθανώς να πραγματοποιηθεί χωρίς να συμβεί οποιαδήποτε ζημιά. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του Φα όλα αυτά τα χρόνια, έχω πει σε άτομα στην Κίνα πώς πρέπει να κάνουν τα πράγματα. Διόρθωσα τα προβλήματα όταν προέκυψαν ώστε να διασφαλίσω μια ομαλή και υγιή ανάπτυξη. Όλοι σας, από άλλες χώρες και περιφέρειες, θα πρέπει να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους, ώστε ο Φα να επιδέχεται τις λιγότερες παρακάμψεις και οι ασκούμενοι να υποφέρουν λιγότερες επιβλαβείς επιδράσεις. Αυτός είναι ο σκοπός.


Η άσκηση καλλιέργειας είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι, καθόλη τη διάρκεια της ανάπτυξης της ανθρώπινης κοινωνίας, ούτε ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν ήταν συμπτωματικό. Η θεώρησή μου για την ανάπτυξη της ανθρώπινης κοινωνίας είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σας. Όλη η ανθρώπινη σκέψη και ο προβληματισμός είναι για το συμφέρον του έθνους κάποιου, της περιοχής του ή του εαυτού του – οι ιδέες που σχηματίζονται σε αυτή τη βάση είναι όλες ανθρώπινες σκέψεις. Προσωπικά δεν βλέπω τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Δεν αναλύω την ιστορία ούτε εξετάζω το σύνολο της ανάπτυξης της ανθρωπότητας με τον ίδιο τρόπο που κάνετε εσείς Αυτό που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται είναι πιθανό να είναι το αντίθετο από την αλήθεια, διότι το σημείο αναφοράς τους είναι η επιδίωξη της ευτυχίας μεταξύ τους. Οι Θεοί σκοπεύουν να έχουν τους ανθρώπους να ξεπληρώσουν το κάρμα τους όσο το συντομότερο δυνατό, ενώ ζουν μεταξύ των ανθρώπων, έτσι ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση και στη συνέχεια να ζήσουν με ευκολία και άνεση. Αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά. Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι απλά θέλουν να ζήσουν άνετα εδώ. Φυσικά, αυτό είναι το πώς σκέφτονται, προτού να λάβουν τον Φα. Εάν λάβουν τον Φα, η νοοτροπία τους θα αλλάξει και θα γίνει εντελώς διαφορετική. Γι’ αυτό και συχνά λέω ότι είναι ένα καλό πράγμα και όχι κάτι κακό, για τους ανθρώπους να υποφέρουν λίγες δυσκολίες και να αντιμετωπίζουν κάποιες δοκιμασίες. Και γιατί αυτό; Όταν οι άνθρωποι θέλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, οι σκέψεις τους προκύπτουν από τον εγωισμό τους – δηλαδή την επιθυμία να εξυπηρετήσουν τον εαυτό τους. Δεν θέλουν βάσανα αλλά μόνο ευτυχία και καλή τύχη. Όμως σκεφτείτε αυτό. Οι άνθρωποι, περιλαμβάνοντας και πολλούς στη δυτική κοινωνία, όλοι επιθυμούν την ευτυχία και την καλή τύχη. Είναι αλήθεια πώς σε σύγκριση με την Κίνα και πολλές άλλες ασιατικές χώρες, ζουν σε συνθήκες εξαιρετικά καλύτερες. Θεωρούν ότι αυτό είναι μεγάλη ευτυχία, αλλά στην πραγματικότητα, υποφέρουν άλλες κακουχίες. Ως θνητοί δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα βάσανα που προκύπτουν απ’ τη γέννηση, τη γήρανση, την ασθένεια και τον θάνατο. Το χειρότερο όμως είναι το βάσανο που προκαλείται από την ταλάντευση των συναισθημάτων λόγω ανικανοποίητων επιθυμιών. Μπορεί επίσης να αισθάνονται, ότι οι ζωές τους δεν έχουν σκοπό και ότι δεν γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο ζουν. Νιώθουν απομονωμένοι και μόνοι. Η αβάσταχτη μοναξιά είναι το πιο επικίνδυνο για τους ανθρώπους και είναι επίσης η μεγαλύτερη δοκιμασία στην άσκηση καλλιέργειας. Έτσι, κατά τη διαδικασία του να υπομένουν κακουχίες ή σε διάφορα περιβάλλοντα, οι άνθρωποι μπορούν να ασκήσουν καλλιέργεια και να προοδεύσουν. Δεν είναι κάτι κακό να υποφέρουν και να περάσουν την εμπειρία κάποιας δυστυχίας, διότι όπως οι Θεοί το βλέπουν, μετά την ταλαιπωρία το κάρμα σας διαλύεται. Όσο σοβαρό κι αν το πρόβλημά σας μπορεί να είναι, πρέπει να το χειριστείτε σωστά, με πολύ ήρεμο και γαλήνιο νου. Όπως μόλις ανέφερα, όταν αντιμετωπίζετε ασυμφωνία με τους άλλους, θα πρέπει να εξετάζετε εσωτερικά τον εαυτό σας, να βρείτε τα λάθη μέσα σας – μην ψάχνετε εξωτερικά. Με αυτόν τον τρόπο, το σίνσινγκ σας βελτιώνεται ριζικά.


Ανέφερα πριν ένα ρητό στον κόσμο της καλλιέργειας: Μερικοί άνθρωποι είναι «ήδη στο Τάο χωρίς να ασκούν το Τάο.» Τι σημαίνει αυτό; Αυτός ο τύπος ατόμου έχει πολύ πενιχρά μέσα στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων και συνεχώς συναντά δοκιμασίες Αλλά κάθε φορά που εμφανίζονται προβλήματα, είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τους άλλους με ευγένεια και να βρίσκει λάθη μέσα του. Αυτό το άτομο είναι πραγματικά το καλύτερο είδος ανθρώπου. Αν συνεχίζει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο και είναι σε θέση να το κρατήσει αυτό μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, θα διαπιστώσετε ότι αυτός επιτυγχάνει το Τάο. Γιατί μπορεί να επιτύχει το Τάο; Για παράδειγμα, όλοι γνωρίζετε ότι οι δυτικές θρησκείες διαφέρουν από αυτά που σας διδάσκω εγώ σήμερα, όπως επίσης διαφέρουν και εκείνες οι μέθοδοι καλλιέργειας στην Ανατολή. Πιστεύουν στην «πίστη». Εφόσον έχετε πίστη στον Κύριο ή Ιησού (Χριστό) και ακολουθήσετε την Διδασκαλία του Θεού, θα είστε σε θέση να πάτε στον Παράδεισο. Είναι η ίδια ιδέα.


Φυσικά, οι Δυτικές θρησκείες είναι στην πραγματικότητα, επίσης, τρόποι άσκησης καλλιέργειας. Γιατί αυτό; Όταν ένα άτομο προσεύχεται, εξομολογείται τις αδικίες του. Την επόμενη φορά, κάνει το σωστό και σταματά να κάνει το ίδιο λάθος. Σταδιακά φτάνει να συμπεριφέρεται ο ίδιος όλο και καλύτερα και δεν επαναλαμβάνει προηγούμενα λάθη. Δεν συμπεριφέρεται καλύτερα; Δεν βελτιώνεται συνεχώς ο ίδιος ενώ καλλιεργεί το σίνσινγκ του; Η καλλιέργεια αναφέρεται στην καλλιέργεια του νου. Έτσι, δεν εξυψώνει τον νου του; Και δεν είναι αυτό το είδος ανύψωσης άσκηση καλλιέργειας; Του λείπει, ωστόσο, ένα πράγμα: Η δική μας άσκηση καλλιέργειας εξυψώνει τόσο τον νου όσο και το σώμα την ίδια στιγμή, ενώ ο δικός του τρόπος καλλιέργειας του καλλιεργεί μόνο τον νου. Έτσι, στο τέλος της ζωής του θα κριθεί από τον Ιησού Χριστό ή τον Θεό των Δυτικών, τον Ιαχβέ, για να προσδιοριστεί αν πληροί τα κριτήρια για να ανέβει στον Παράδεισο. Αν το κάνει, ο Θεός θα δημιουργήσει ένα θεϊκό σώμα για αυτόν και θα τον μεταφέρει στον Παράδεισο. Ο τρόπος καλλιέργειάς μας σήμερα, από την άλλη πλευρά, είναι παρόμοιος με τα χαρακτηριστικά ορισμένων αρχαίων πρακτικών καλλιέργειας στην Ανατολή. Ενώ βελτιώνεται το σίνσινγκ σας, το αρχικό-σώμα σας (Μπέντι) επίσης μεταμορφώνεται και αντικαθίσταται από ύλη υψηλής ενέργειας. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό του τρόπου καλλιέργειάς μας.


Σε ό, τι αφορά την καλλιέργεια του σώματος ενός Φο, συνήθως λεγόταν ότι καθώς ένα άτομο όλο και περισσότερο βελτιώνει το επίπεδο του, κατά τη διάρκεια της άσκησης καλλιέργειάς του, ένα Αθάνατο Βρέφος θα ανακύψει στο νταντιέν(7) του. Το Αθάνατο Βρέφος μεγαλώνει συνεχώς. Όταν γίνει ορατό, θα φέρει την εικόνα ενός μικρού Φο ή ενός μικρού Τάο. Συνεχώς μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Όταν θα έχει μεγαλώσει σε μέγεθος ίδιο με το σώμα του ατόμου, θα αντικαταστήσει το αρχικό σαρκικό σώμα του ατόμου. Ο Βουδισμός πιστεύει στην Nιρβάνα – το σαρκικό σώμα δεν μεταφέρεται. Αυτοί που έχουν ικανότητες να βλέπουν, μπορούν να παρατηρήσουν ότι, όταν η σάρκα αποβάλλεται, ένας Φο θα αναδυθεί από το σώμα και θα απογειωθεί. Οι άνθρωποι στην Ανατολή και στην Δύση έχουν διαφορετικές απόψεις επειδή οι πολιτισμοί τους είναι διαφορετικοί στις μέρες μας. Στους αρχαίους χρόνους, μερικοί άνθρωποι στη Δύση επίσης καλλιεργούσαν το Τάο, και μερικοί καλλιεργούσαν και τα σώματά τους. Είναι απλώς επειδή οι σύγχρονοι Δυτικοί έχουν χάσει αυτήν την κληρονομιά.


Έχω πάει σε διάφορες περιοχές τα τελευταία χρόνια. Στα βουνά της Αυστραλίας είδα Καυκάσιες μορφές θεοτήτων. Ήταν όλες γήινες θεότητες που ασκούσαν καλλιέργεια. Είδα επίσης γήινες θεότητες στις Άλπεις της Ευρώπης και στα Βραχώδη Όρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Μην ενθουσιαστείτε τώρα που τα ακούσατε αυτά – δεν θα τις βρείτε ακόμα και αν πάτε εκεί. Με άλλα λόγια, δεν θα τολμήσουν να σας συναντήσουν. Γιατί αυτό; Διότι αυτό που καλλιεργείτε είναι το Ντάφα, το οποίο είναι εξαιρετικά ορθό. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι ο λόγος που δεν αισθάνεστε ότι είναι εξαιρετικά ορθός, είναι διότι η καλλιέργεια της επιφάνειας του σώματός σας προχωρεί σχετικά αργά. Αντίθετα, όταν ασκείτε καλλιέργεια, ο μετασχηματισμός των μικροσκοπικών ουσιών της ζωής σας, εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Γιατί η πρόοδος αυτή είναι τόσο γρήγορη; Είναι, διότι, το σώμα από την προέλευση της ζωής σας είναι στους Ουρανούς εξ’ αρχής. Ωστόσο, αυτή η έννοια των «ουρανών» δεν είναι η ίδια με την ανθρώπινη έννοια της απόστασης, όπως θα φαντάζεστε ότι είναι. Σκεφτείτε για μια στιγμή. Αν παρατηρήσετε τη Γη από τον Άρη, δεν είναι η γη μέσα στους ουρανούς; Είναι κι αυτή στους ουρανούς. Πάρτε την περιοχή του διαστήματος που βρίσκεται λιγότερο από δύο εκατοστά μακριά από το δάχτυλό σας και κοιτάξτε από αυτή, δεν είναι κι αυτή στους ουρανούς; Βεβαίως είναι ουρανοί. Δεν είναι σαν τους ουρανούς που φαντάζεστε με την ανθρώπινη έννοια της απόστασης. Για παράδειγμα, από τη μακροσκοπική ύλη στην μικροσκοπική ύλη, όπως τα κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα, τα κύτταρα αποτελούνται από μόρια και ακολούθως από άτομα, ατομικούς πυρήνες και νετρόνια, έως ότου φτάσουν στο σημείο των κουάρκς ή των νετρίνος. Αυτό είναι ακόμα εξαιρετικά στοιχειώδες. Μπορεί να συνεχίσει σε ακόμη πιο μικροσκοπικά επίπεδα. Από τη άποψη της ανθρώπινης έννοιας της απόστασης, αυτά, που βρίσκονται μέσα στο σώμα σας ή σε οποιαδήποτε αντικείμενο έξω από το σώμα σας, δεν έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και είναι σχεδόν ενωμένα. Το πεδίο αυτού του Κοσμικού σώματος, ωστόσο, είναι εξαιρετικά μεγάλο. Όσο πιο μικροσκοπική είναι μια ουσία, ή όσο πιο μικροσκοπικό είναι το σωματίδιο μιας ουσίας, τόσο μεγαλύτερο είναι το συνολικό πεδίο του. Ένα σωματίδιο είναι πολύ μικρό, αλλά επειδή είναι ένα ολόκληρο σύνολο που συντίθεται από αναρίθμητα σωματίδια, είναι εξαιρετικά τεράστιο και ξεπερνά ακόμη και το πεδίο της διάστασης των ανθρώπων. Η διάσταση των ανθρώπων φαίνεται πολύ μεγάλη, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου μεγάλη.


Κατά τη διάρκεια της άσκησης καλλιέργειάς σας, όποιο είδος δυσκολίας κι αν αντιμετωπίζετε, εφόσον μπορείτε να ξεκινήσετε εξετάζοντας τον εαυτό σας για την αιτία, θα είστε σε θέση να επιλύσετε κάθε είδους πρόβλημα. Θα πρέπει να ερευνήσετε μέσα σας όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Όπως είπα νωρίτερα, δεν είναι επειδή οι άλλοι σας φέρονται ακατάλληλα, αλλά διότι υπάρχει κάποιο λάθος από την πλευρά σας. Για παράδειγμα, αν το τεράστιο Κοσμικό σώμα είναι σε αρμονία, αλλά υπάρχει ασυμφωνία από την πλευρά σας, και μία μπερδεμένη κατάσταση προκύπτει μόνο εκεί που είστε, εσείς είστε αυτοί που δεν βρίσκεστε σε συμφωνία με τους άλλους. Όταν επισημάνετε την αιτία μέσα σας και διορθώσετε το πρόβλημα, η κατάσταση θα εναρμονιστεί και θα ηρεμήσει και ο καθένας θα σας συμπεριφέρεται με όμορφο τρόπο και πάλι. Χρησιμοποίησα ένα απλό παράδειγμα για να διευκρινίσω αυτή την αρχή.


Επειδή αυτό είναι ένα συνέδριο του Φα και οι άνθρωποι είναι εδώ για να παρουσιάσουν τις ομιλίες τους, νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχίσουν. Αύριο θα σας μιλήσω ξανά και μετά θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας.


Σας έχω πει ότι η άσκηση καλλιέργειας δεν είναι εύκολη. Έχετε υπομείνει πολλές δοκιμασίες. Το να υπομένετε δοκιμασίες εμφανίζονται μόνο σε ορθές θρησκείες ή ορθούς τρόπους άσκησης καλλιέργειας. Εάν μία εξάσκηση μπορεί να πραγματοποιηθεί ομαλά, χωρίς καθόλου δοκιμασίες, δεν μπορεί να ονομάζεται άσκηση καλλιέργειας και δεν μπορεί να οδηγήσει κάποιον να επιτύχει την Ολοκλήρωση – αυτή είναι μια απόλυτη αλήθεια.


Μιλώντας για τρόπους καλλιέργειας, θα αδράξω την ευκαιρία για να ορίσω την γκάμα των διαφορετικών θρησκειών που υπάρχουν στην κοινωνία σήμερα. Θα ήθελα επίσης να καταστήσω σαφές ότι το Φάλουν Ντάφα μας δεν είναι θρησκεία, και εγώ ποτέ δεν θα συμμετάσχω σε θρησκεία. Το Φάλουν Ντάφα μας απολύτως δεν είναι θρησκεία. Επιτρέψτε μου, επίσης, να σας πω, ότι αντίστοιχα με τη διάδοση του Φα στην κοινωνία, υπάρχει σε ορισμένα επίπεδα αυτού του Κόσμου μια αρχή που ονομάζεται «η αρχή της αμοιβαίας δημιουργίας και της αμοιβαίας παρεμπόδισης». Δηλαδή, ενώ διδάσκω τον ορθό Φα, δαιμονικές διδασκαλίες επίσης εμφανίζονται σε αντιστοιχία. Αυτό οφείλεται στην αρχή της αμοιβαίας δημιουργίας και αμοιβαίας παρεμπόδισης. Το ποια πρακτική υιοθετεί κάποιος και ποια αρχή επιλέγει για να φωτιστεί μέσα σ’ αυτήν την κατάσταση είναι αυτά που εξετάζουμε. Επειδή οι άνθρωποι έπεσαν σε αυτό το επίπεδο με δική τους πρωτοβουλία, με τον τρόπο αυτό δημιούργησαν για τον εαυτό τους το εμπόδιο να βρίσκονται στην ψευδαίσθηση. Έτσι εν μέσω αυτού του λαβυρίνθου, αν ακόμα εσείς μπορείτε να αναγνωρίσετε έναν ορθό τρόπο καλλιέργειας, και το τι αναζητάτε γίνεται εξαιρετικά κρίσιμο. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν εύκολο για σας να κάθεστε εδώ και να αποκτάτε τον Φα. Δεν έχετε καμία ιδέα για το ποια από τις διάφορες συνειδήσεις σας – είτε με πρόθεση, είτε ακούσια – σας οδήγησε να ξεπεράσετε πολλές δυσκολίες έτσι ώστε να μπορέσετε να λάβετε αυτόν τον Φα.


Υπάρχουν επίσης μερικές αιρέσεις που διαδίδονται. Όλοι τους διδάσκουν για το τέλος του κόσμου – όλοι μιλούν για αυτά τα πράγματα. Φυσικά, έχω πει ότι καταστροφές πράγματι υπάρχουν. Ο Βουδισμός επίσης πιστεύει σε αυτά, και ο Χριστιανισμός, ο Καθολικισμός και ο Ταοϊσμός μοιράζονται την ίδια οπτική γωνία. Αυτός είναι ο νόμος της εξέλιξης του Κόσμου, αλλά δεν είναι καθόλου όπως οι λατρείες έχουν διακηρύξει. Επιπλέον, έχω επίσης παρατηρήσει ότι ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε πράγματι να υπάρξει σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά δεν είναι άλυτο. Μπορώ να διακηρύξω εδώ στον οποιοδήποτε με κάθε σοβαρότητα, ότι όλες αυτές οι υποτιθέμενες καταστροφές στη γη, ο αφανισμός του σύμπαντος, και τα πράγματα αυτού του είδους, κατά το έτος 1999, είναι απολύτως ανύπαρκτα. Γιατί να υπάρχουν καταστροφές; Επιτρέψτε μου να σας πω μια αρχή. Ας υποθέσουμε ότι καθώς η ηθική της ανθρωπότητας φθίνει, όλη η ύλη είναι σε σήψη. Με άλλα λόγια, έχει πλήρως αλλοιωθεί. Προς το παρόν, οι κουλτούρες στην ανθρωπότητα είναι σε μια παραζάλη – είναι βρώμικοι συνδυασμοί όλων των ειδών και οι ανθρώπινες φυλές αναμειγνύονται όλο και περισσότερο. Αυτά έχουν οδηγήσει, πράγματι, την ανθρωπότητα να ολισθήσει σε μια πολύ επικίνδυνη φάση – αυτό είναι βέβαιο. Όπως είπα, καταστροφές συμβαίνουν διότι η ανθρωπότητα είναι διεφθαρμένη.


Γιατί αυτές οι λεγόμενες «καταστροφές» δεν συμβαίνουν τότε; Είπα ότι υπάρχουν τώρα 100 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα που μελετούν τον Ντάφα μας. Έχουμε επίσης πολλούς μαθητές παντού, σε όλο τον κόσμο που μελετούν αυτόν τον Ντάφα. Ο αριθμός έχει γίνει αρκετά μεγάλος. Αν όλοι αυτοί προσπαθούν να είναι καλοκάγαθοι, καλλιεργούνται και συμπεριφέρονται σαν καλοί άνθρωποι, τι θα συνέβαινε σε όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους, αν το σύμπαν ή η Γη καταστρέφονταν; Δεν είναι αυτή η αρχή; Η καταστροφή πραγματοποιείται μόνο όταν ο πλανήτης δεν είναι πλέον καλός. Με τόσους πολλούς καλούς ανθρώπους γύρω, πώς θα μπορούσε να καταστραφεί; Με άλλα λόγια αυτός ο κίνδυνος δεν υπάρχει πια. (Χειροκροτήματα) Σας το είπα αυτό, γιατί ο καθένας που κάθεται εδώ, ήρθε να μελετήσει τον Φα. Επειδή έχω ήδη αναφερθεί σε αυτό το θέμα, θα σας το εξηγήσω λεπτομερώς, για να διαλύσω περαιτέρω αυτά τα δαιμονικά πράγματα και τις χαοτικές ιδέες.


Όλοι ξέρετε ότι διδάσκω τον Φα και προσφέρω σωτηρία στους ανθρώπους. Επειδή όλοι σας έχετε ωφεληθεί προσωπικά, κάθε ένας που βρίσκεται εδώ Τον πιστεύει. Το έχετε πραγματικά μάθει αυτό, ξεκινώντας από τον Φα και τις αρχές του. Μπορώ να σας πω, ωστόσο, ότι δεν βρίσκομαι εδώ μόνο για να προσφέρω σωτηρία στους ανθρώπους – αυτό που κάνω συμπεριλαμβάνει την προσφορά σωτηρίας στους ανθρώπους. Καθώς οι έννοιες για τις οποίες μιλώ είναι πολύ υψηλού επιπέδου, μερικοί αρχάριοι ανάμεσά σας μπορεί να το βρουν δύσκολο να τις αποδεχθούν. Μίλησα παλιότερα, σχετικά με το θέμα αυτό ότι, δηλαδή, όταν ολόκληρος ο Κόσμος αποκλίνει από την θεμελιώδη φύση του Κόσμου και γίνεται ακάθαρτος (σχετικά με την φύση του Κόσμου, έχω εξηγήσει ήδη με σαφήνεια στο Τζούαν Φάλουν ότι το Τζεν-Σαν-Ρεν είναι η θεμελιώδης φύση του Κόσμου). Όταν όλα τα πλάσματα, η ύλη και τα όντα εντός του Κόσμου γίνονται ακάθαρτα, αυτό είναι μια απόκλιση από τη θεμελιώδη φύση του Κόσμου, αποκλίνει από τον Φα. Ο Φα του Κόσμου έχει δημιουργήσει περιβάλλοντα διαβίωσης για τα όντα στα διαφορετικά επίπεδα. Όταν τα όντα και οι ουσίες για μεγάλο χρονικό διάστημα γίνονται ακάθαρτα, δεν πληρούν πλέον τις απαιτήσεις του Φα σε εκείνο το επίπεδο. Αυτός είναι ο λόγος που τα όντα μπορούν να πέσουν – πέφτουν, όταν δεν συμμορφώνονται πλέον. Όσο χειρότερα γίνονται, τόσο χαμηλότερα πέφτουν, μέχρι να φτάσουν στο επίπεδο της ανθρωπότητας. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η τελευταία στάση.


Σε αυτό το σενάριο, εάν τέτοιου είδους πρόβλημα προκύψει για τις ουσίες σε μια μεγάλη, πλήρη κλίμακα, ο κίνδυνος θα γίνει πολύ σοβαρός και είναι δύσκολο να ανιχνευθεί. Αν δεν είχα διδάξει αυτόν τον Φα και δεν είχατε έρθει να μάθετε αυτόν τον Φα, κανείς δεν θα συνειδητοποιούσε τον βαθμό εξαχρείωσης της σημερινής ανθρώπινης κοινωνίας. Επειδή έχετε μελετήσει τον Φα και έχετε φτάσει να το κατανοήσετε, όταν ρίξετε πίσω μια ματιά στην ανθρώπινη κοινωνία, μπορείτε να δείτε πόσο κακή έχει γίνει η ανθρωπότητα. Έτσι, αν και σήμερα σας έχω διδάξει αυτόν τον Φα του Κόσμου, στο παρελθόν ακόμη και οι Θεοί δεν ήξεραν για αυτόν. Κανένα όν δεν επιτρεπόταν να γνωρίζει ότι υπάρχει ένας Φα στον Κόσμο. Το μόνο που ήξεραν ήταν ότι ο Κόσμος είχε διαφορετικές απαιτήσεις για τον τρόπο με τον οποίο τα όντα θα έπρεπε να είναι σε κάθε επίπεδο –δεν γνώριζαν τίποτα συγκεκριμένο καθόλου. Έτσι, ακόμα κι αν έχει παρέλθει μεγάλη χρονική περίοδος στον Κόσμο, στη διάρκεια της οποίας έχουν παρεκκλίνει σιγά-σιγά από τον Φα του, δεν μπορούν να αισθανθούν τη διαδικασία της μετάβασης. Έχω αναλάβει ένα έργο τόσο τεράστιο. Γιατί το κάνω αυτό; Υπάρχουν λόγοι πίσω από αυτό. Δεν μπορώ να τους περιγράψω τώρα, βεβαίως.


Αυτό που λέω είναι ότι, αυτό το έργο που ανέλαβα, δεν προσφέρει μόνο σωτηρία στα ανθρώπινα όντα. Θέλω επίσης να επανορθώσω όλες τις παρεκκλίνουσες ζωές και τις ουσίες. (Χειροκροτήματα) Διαφορετικά, θα είναι επικίνδυνα εκεί πάνω επίσης, και δεν θα έχετε κανένα ασφαλές μέρος για να μείνετε, όσο υψηλό κι αν είναι το επίπεδο που σας δίνω τη δυνατότητα να καλλιεργηθείτε. Έτσι, όλα αυτά χρειάζονταν να γίνουν. Δεν έχετε ιδέα πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο. Ακόμα κι αν σας το έχω εξηγήσει, εσείς παρόλα αυτά δεν μπορείτε να δείτε τι έχω κάνει πάνω σε αυτήν την άλλη πλευρά. Η εικόνα που φέρω είναι απλά ενός ανθρώπινου όντος, του Λι Χονγκτζί, με μια πλήρη ανθρώπινη μορφή που κάθεται εδώ μιλώντας σε σας. Έτσι θα πρέπει να με θεωρείτε, ακριβώς, όπως ένα ανθρώπινο ον, σαν εσάς. Αυτό που συζήτησα δεν είναι κινδυνολογία – εγώ μόνο διδάσκω τον Φα και σας μιλώ για τις αρχές του σύμπαντος. Το αν το πιστεύετε και αν μπορείτε να καλλιεργηθείτε εξαρτάται ολοκληρωτικά από σας, τον εαυτό σας.


Λέγοντας αυτό, θα ήθελα επίσης να αδράξω την ευκαιρία και να σας ενημερώσω ότι αυτός ο Κόσμος έχει ουσιαστικά επανορθωθεί, αφήνοντας μόνο ανολοκλήρωτη την ανθρωπότητα και τις ουσίες σε αυτό το πιο εξωτερικό στρώμα, αλλά η ολοκλήρωση βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Γκονγκ μου είναι σε θέση να συγκρατήσει πλήρως αυτό το στρώμα της ύλης από διαχωρισμό, έκρηξη ή άλλες τέτοιες δραστηριότητες – μπορεί να το συγκρατήσει πλήρως. (Χειροκρότημα) Έτσι, τα φαινόμενα που προβλέπονταν στην ιστορία, σίγουρα δεν υπάρχουν πια. Φυσικά, έχω επίσης αναφέρει, ότι για μένα για να πραγματοποιήσω αυτό το εγχείρημα, θα πρέπει να επανορθώσω οτιδήποτε πρέπει να διατηρηθεί. Είχα δώσει παλιότερα το παράδειγμα ενός χαλασμένου μήλου. Αν το μήλο είναι ήδη σάπιο, το να το κρατάμε, αυτό θα ήταν μια κακή πράξη. Για τα μάτια των όντων σε πολύ υψηλά επίπεδα, η ανθρωπότητα φαίνεται σαν σκουπίδια. Δεν θεωρούν τους ανθρώπους είδος τους: «Θέλεις να τους προστατεύσεις, γιατί; Αν τους κρατήσεις, πρέπει να τους επανορθώσεις.» Αυτό δεν ισχύει μόνο για την ανθρωπότητα – όλες οι ουσίες, τα φυτά, τα ζώα, και πολλά πράγματα πάνω στη γη συμπεριλαμβάνονται.


Αυτό που κάνω σήμερα έχει ως σκοπό την διόρθωση της ανθρωπότητας και των ουσιών ολόκληρης της γης – μπορώ να τα κάνω όλα αυτά. Επειδή δεν είναι απαραίτητο για άλλους οργανισμούς, φυτά και ζώα να κατανοήσουν τον Φα, μπορώ απλώς να τους μετατρέψω άμεσα – κατευθείαν τους αναδημιουργώ ή τους αφομοιώνω. Ομοίως, ας μιλήσουμε μόνο για τους ανθρώπους. Είναι αδύνατο να διορθώσω κάθε άτομο στη γη. Γιατί αυτό; Διότι μερικοί άνθρωποι έχουν γίνει τόσο κακοί ώστε να μην τους επιτρέπεται να ξέρουν για τον Φα. Ακόμα κι αν ξέρουν τον Φα, δεν τους επιτρέπεται να Τον μάθουν επειδή δεν είναι πλέον άξιοι. Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων απ’ αυτούς. Είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός. Τι πρέπει να γίνει; Ποτέ δεν είπα ότι θα υπάρξουν καταστροφές που θα συμβούν στην ανθρωπότητα ή στη γη. Ωστόσο, μπορώ να σας πω ότι δεν είναι καθόλου σύμπτωση το ότι τόσες πολλές ανίατες ασθένειες και όλων των ειδών οι φυσικές καταστροφές συμβαίνουν στις μέρες μας στην κοινωνία. Η σύγχρονη επιστήμη δεν μπορεί να αναγνωρίσει ότι όλες οι ουσίες είναι έμβια όντα και όλες έχουν μια έμβια πλευρά. Μόνο εξηγεί τα πάντα ως φυσικά φαινόμενα σε ένα επιφανειακό επίπεδο και δεν μπορεί να αποκαλύψει την έμβια φύση των ουσιών. Έτσι είναι βέβαιο ότι η ανθρωπότητα θα βιώσει εξάλειψη σε μεγάλη κλίμακα. Εκείνοι που δεν είναι τόσο καλοί βεβαίως θα εξαλειφθούν. Είναι σαν την ανάγκη του ανθρώπινου οργανισμού να μεταβολίσει: τα αταίριαστα μέρη θα αποβληθούν. Αυτό το είδος πράγματος θα συμβεί.


Στην πραγματικότητα, αυτό το είδος πράγματος έχει συμβεί σε κάθε ιστορική περίοδο. Ήταν έτσι, για αρκετές χιλιάδες χρόνια. Οι άνθρωποι εξαλείφουν το παλιό και εισάγουν το φρέσκο. Έτσι τα σώματά τους μεταβολίζουν. Το ίδιο γίνεται με τη γη και το ίδιο και με τις ανθρώπινες κοινωνίες. Υπάρχουν γεννήσεις και θάνατοι. Αυτό που λέω, ωστόσο, είναι ότι θα υπάρξει αυτό το είδος συμβάντος που θα είναι πιο καταστροφικό και σε μεγαλύτερη κλίμακα. Οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν πολύ κάρμα δεν θα είναι πλέον σε θέση να συνεχίσουν να υπάρχουν με αυτόν τον τρόπο. Πώς μπορεί λοιπόν η γη να διατηρηθεί; Όπως με την άσκηση καλλιέργειάς σας, όπως τα σώματά σας μετασχηματίζονται, έτσι συμβαίνει και με την νέα γη που δημιουργείται. Μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν μόλις γίνει η νέα γη, εμείς θα ανέβουμε πάνω σε κάτι για να μεταφερθούμε πάνω της. Αυτός είναι ένας ανθρώπινος τρόπος σκέψης και μια ανθρώπινη αντίληψη.


Όπως είπα νωρίτερα, όλη η ύλη στον Κόσμο σχηματίστηκε μέσω διαδοχικού σχηματισμού από μικροσκοπικές ουσίες και σωματίδια που αποτελούν μεγαλύτερα σωματίδια μέχρι αυτά να φτάσουν το επίπεδο των κυττάρων – σωματίδια στο μέγεθος των μορίων που μπορούν να παρατηρηθούν σήμερα από τον άνθρωπο. Δηλαδή, όλες οι ουσίες κάτω από το επίπεδο των μορίων έχουν ανανεωθεί και μόνο αυτό το επιφανειακό επίπεδο των μορίων ή τα ακόμη πιο εξωτερικά επίπεδα έχουν απομείνει. Με άλλα λόγια, η γη, η σχηματισμένη από μικροσκοπικά σωματίδια κάτω από το επίπεδο της επιφάνειας των μορίων, είναι ήδη μια νέα γη. Οι ουσίες αυτές στην διάσταση του επιφανειακού επιπέδου θα επιτρέψουν στους καλούς ανθρώπους, που θα έχουν κρατηθεί να συνεχίσουν στην καινούργια γη, μια μέρα αναπάντεχα θα διαπιστώσουν ότι ο κόσμος ξαφνικά έχει αλλάξει ή μπορεί να ξυπνήσουν ένα πρωί και να ανακαλύψουν ότι τα πάντα στη γη έχουν ανανεωθεί. Πέρα από αυτό, οι άνθρωποι μπορεί να μην νοιώσουν τίποτα άλλο. Οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να αισθανθούν την αλλαγή, αλλά δεν θα υπάρξουν καθόλου δονητικά κύματα. Γιατί αυτό; Διότι κάθε επίπεδο της ύλης κάτω από το επιφανειακό επίπεδο αποτελείται από μικροσκοπική ύλη. Και όταν η μικροσκοπική ύλη αποσυντίθεται, η ουσία στο επιφανειακό επίπεδο επίσης αποσυντίθεται και εξαφανίζεται. Η αποσύνθεσή του είναι ανεπαίσθητη και αδύνατο να επισημανθεί, όπως ακριβώς με την ομίχλη και τον καπνό. Εκείνη την στιγμή, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να βρίσκονται στο ίδιο σημείο, αλλά ήδη στην νέα γη. Ο σκοπός μου που σας λέω αυτά τα πράγματα είναι να πληροφορήσω τον καθένα ότι, από τη μία πλευρά οι αποκαλούμενες καταστροφές δεν ισχύουν, από την άλλη πλευρά, είναι επικίνδυνο να μην είστε καλοί άνθρωποι. Το θέμα αυτό συσχετίζει άμεσα την ανθρωπότητα σήμερα όπως επίσης και με την άσκηση καλλιέργειάς μας.


Στη συνέχεια, θα λάβω την ευκαιρία να σας πω επίσης ότι, κανείς δεν πρέπει να επιδιώκει καινοτομία στα λόγια μου, να τα παραθέτει αποκομμένα ή να τα διαδίδει απερίσκεπτα με μια προσκόλληση φανατισμού ή με διάφορες άλλες προσκολλήσεις. Εσείς, ως μαθητές, θα πρέπει να γνωρίζετε τι θα κάνετε. Εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι μερικοί δεν μπορούν να κρατήσουν τα πράγματα για τους εαυτούς τους. Επιτρέψτε μου να το εξηγήσω αυτό περισσότερο. Γιατί οι άνθρωποι είναι αυτό που είναι; Γιατί λέγεται ότι είναι τόσο ανεπαρκείς; Για ένα πράγμα, διότι έχουν περιορισμένη σοφία. Επιπρόσθετα, πρέπει να ολοκληρώνουν τα πράγματα χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα πόδια τους, μέσα από σωματική εργασία και σκληρή δουλειά. Ένας θεός, αντίθετα, δεν χρειάζεται να κινήσει τα χέρια ή τα πόδια του για να κάνει πράγματα κάθε τόσο. Αυτός ο Θεός μπορεί να τα πραγματοποιήσει με τον νου του – οτιδήποτε σκέφτεται θα γίνει πραγματικότητα. Είναι διότι το γκονγκ ενός Θεού υπάρχει σε σωματίδια που κυμαίνονται από το εξαιρετικά μικροσκοπικό μέχρι το πολύ μακροσκοπικό και κάθε ένα από αυτά τα σωματίδια φέρει την εικόνα αυτού του Θεού. Το γκονγκ του περιέχει σωματίδια όλων των μεγεθών. Κάθε φορά που αυτός ο Θεός θέλει να σχηματίσει ένα αντικείμενο, θα το δημιουργήσει ταυτόχρονα από το άκρως μικροσκοπικό επίπεδο σε όλα τα άλλα επίπεδα, καθώς και στο επιφανειακό επίπεδο. Καθώς αυτός ο Θεός σκέφτεται, το γκονγκ του φέρει το αντικείμενο, το οποίο ήταν ανύπαρκτο, σε ύπαρξη, και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Αυτός είναι ο λόγος που ένας Φο έχει τέτοιες σπουδαίες ικανότητες και ένας Θεός είναι τόσο ισχυρός.


Τα ανθρώπινα όντα, από την άλλη, είναι τα πιο ανεπαρκή. Πρέπει να δουλέψουν με το φυσικό σώμα τους προκειμένου να ολοκληρώσουν οτιδήποτε. Για να κατασκευαστεί ένα κτίριο, πάρα πολλοί άνθρωποι πρέπει να πάνε πάνω-κάτω, όπως ακριβώς εκατοντάδες μόρια που απασχολούνται δουλεύοντας εδώ και εκεί, μπρος και πίσω. Αυτή είναι η πιο αδέξια μέθοδος. Επιπλέον, όταν ένας Βούδας θέλει να πραγματοποιήσει κάτι – σε αντίθεση με τα ανθρώπινα όντα που κάνουν τα πράγματα σε αυτόν τον ανθρώπινο χρόνο – αυτό γίνεται στη διάσταση του ταχύτερου χρόνου. Έτσι μπορεί να επιτευχθεί στιγμιαία στη διάσταση εκείνη. Στο ανθρώπινο χρονικό πεδίο, φαίνεται να επιτυγχάνεται από μόνο μία σκέψη. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο καλλιέργειας κάποιου, τόσο ισχυρότερος είναι και τόσο περισσότερα χρονικά πεδία μπορεί να διευθύνει.


Στη συνέχεια, θα απαντήσω σε ερωτήσεις.


Ερώτηση: Στον μόλις τεσσάρων χρονών γιο μου αρέσει πάρα πολύ να διαβάζει και να απαγγέλλει το Τζούαν Φάλουν του Δασκάλου και τις γραφές, αλλά δεν του αρέσει να κάνει τις ασκήσεις. Μετρά αυτό ως καλλιέργεια;


Δάσκαλος: Τα μικρά παιδιά δεν είναι τα ίδια με εμάς τους ενήλικες. Στα μικρά παιδιά αρέσει να παίζουν. Αυτή είναι η φύση τους και δεν μπορεί να θεωρηθεί προσκόλληση επειδή απλώς ζουν με αυτόν τον τρόπο. Αν ένα παιδί είναι σε θέση να μελετήσει τον Φα, είναι καλύτερα να το αφήσετε να τον μελετήσει. Μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ τα παιδιά, γιατί οι σκέψεις τους, τα μυαλά τους και τα σώματά τους είναι πολύ αγνά. Αν εξασκήσουν καλλιέργεια μπορούν να προοδεύσουν πολύ γρήγορα. Δεν έχουν καμία από τις προσκολλήσεις που αναπτύσσονται αργότερα στη ζωή. Όταν ακούνε τις διδασκαλίες του Φα, κάποια παιδιά παίζουν την ίδια στιγμή που ακούνε, σαν να μην ακούνε τίποτα. Στην πραγματικότητα όμως, ακούνε τα πάντα. Αν τους ρωτήσετε, θα διαπιστώσετε ότι τα ξέρουν όλα. Είναι πολύ καλό, αν ένα παιδί μπορεί να εκτελέσει τις ασκήσεις, αλλά δεν είναι εφικτό, εάν αυτό είναι πολύ μικρό. Επειδή είναι μικρό παιδί, πρέπει να παίξει. Τα μικρά παιδιά χρειάζεται να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο


Ερώτηση: Κατά τη διάδοση του Φα μεταξύ των Καυκασίων, έχουμε παρατηρήσει ότι ορισμένοι από αυτούς δεν μπορούν να αφήσουν την πίστη τους στον Ιησού. Τι αντίκτυπο έχει αυτό για την καλλιέργεια τους στον Ντάφα;


Δάσκαλος: Έχω συζητήσει το ζήτημα του «όχι δεύτερος τρόπος καλλιέργειας». Αν κάποιος δεν μπορεί να εστιαστεί στην καλλιέργεια του Ντάφα αποκλειστικά, δεν μπορεί να φθάσει στην Ολοκλήρωση στον Ντάφα μας. Έχω ήδη πει νωρίτερα ότι ολόκληρος ο Κόσμος ή και σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση έχει παρεκκλίνει από τον Φα. Δεν συμπεριλαμβάνει αυτό και την ανθρωπότητα; Οι θρησκείες δεν έχουν θεσπιστεί από τα ανθρώπινα όντα; Αν όλα τα όντα στο σύμπαν έχουν αποκλίνει από τον Φα, τότε στα όντα αυτά που έχουν αποκλίνει από τον Φα δεν συμπεριλαμβάνονται και οι παράδεισοι που οι άνθρωποι πιστεύουν; Εάν οι παράδεισοι των Φο, Τάος, και των Θεών είναι όλοι μέρος αυτού, για σκεφτείτε, τι είδους πρόβλημα είναι αυτό. Ανεξάρτητα από το ποιος δίδαξε εκείνα τα χρόνια – ο Ιησούς, ο Σακιαμούνι, ο Λάο Τζι ή ο Ιαχβέ, κατά τη περίοδο που έκαναν τις διδασκαλίες τους, όλα τα όντα και οι ζωές στον Κόσμο είχαν ήδη παρεκκλίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα από την θεμελιώδη φύση του Κόσμου.


Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα στην πιο χονδροειδή γλώσσα. Ας υποθέσουμε ότι οι παράδεισοι των Φο και των Θεών είναι κατασκευασμένοι από χρυσό, αλλά ότι κατά τη διάρκεια μιας μακράς χρονικής περιόδου είχαν νοθευτεί και δεν ήταν πλέον ατόφιος χρυσός. Ήταν ακόμα από χρυσό, αλλά ο χρυσός ήταν μόνο 18 καρατίων ή 16 καρατίων. Σήμερα, ο Φα αποκαθίσταται. Ο χρυσός είναι καθαρός, ατόφιος και 24-καρατίων. Παρ’ όλα αυτά, οι θρησκείες ή οι μέθοδοι καλλιέργειας που άφησαν πίσω τους, όλες προήλθαν από τις περιόδους του χρυσού των 18-καρατίων ή των 16-καρατίων και δεν πληρούν πια τα κριτήρια των νέων παραδείσων των Θεών και των Φο. Θα μπορούσε ακόμη ένα άτομο να επιστρέψει σε έναν παράδεισο που να είναι από καθαρό χρυσό 24-καρατίων; Ακόμα κι αν ένα μόριο ήταν να επιστρέψει, δεν θα μόλυνε αυτόν τον παράδεισο; Έτσι αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί. Αυτό δεν είναι το θέμα; Έτσι παίρνω αυτή την ευκαιρία να σας πω ότι καμία από τις θρησκείες που υπάρχουν στον κόσμο σήμερα – το οποίο περιλαμβάνει και όλες εκείνες τις ορθές που διδάχθηκαν από τους Φο, τις οποίες δεν θα αποκαλέσω κακές – δεν μπορεί να παρέχει τα μέσα για τα ανθρώπινα όντα να φτάσουν στην Ολοκλήρωση πια.


Ανεξάρτητα από το ποια θρησκεία ένα άτομο επιλέγει και το πόσο καλά ο ίδιος καλλιεργείται, ακόμη και αν πλήρως ακολουθεί ό, τι διδάχτηκε από τον Βούδα ή τον Ιησού εκείνα τα χρόνια, το περισσότερο που αυτός μπορεί να επιτύχει, είναι να φτάσει στην υψηλότερη αρχή που δίδαξε ο Σακιαμούνι ή ο Ιησούς. Όμως αυτή είναι μόνο 16 ή 18 καρατίων χρυσός. Θα μπορούσε ακόμη να επιστρέψει σε έναν παράδεισο από ατόφιο χρυσάφι; Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σακιαμούνι και ο Ιησούς δεν είναι αρκετά καλοί. Αυτό που λέω είναι ότι τα όντα σε ολόκληρο τον Κόσμο έχουν αποκλίνει από τον Φα, και επίσης οι δύο τους είναι απλώς μεταξύ των στοιχείων – έτσι είναι τα πράγματα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, καθώς αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Οι άνθρωποι απλά κολλούν πεισματικά σε μια λανθασμένη πορεία. Πιστεύουν μόνο ό, τι μπορούν να δουν αυτή την στιγμή. Οι άνθρωποι επίσης, έχουν μια πολύ σοβαρή και ριζωμένη συνήθεια – δεν βλέπουν τα πράγματα λογικά. Αντίθετα, τους αρέσει να τα κάνουν συναισθηματικά. Λόγω των συναισθημάτων τους, δεν μπορούν να παραιτηθούν από πράγματα που έχουν κληρονομηθεί από τους αρχαίους χρόνους και δεν χρησιμοποιούν την λογική τους για να αναλύσουν τι ακριβώς είναι σωστό ή λάθος.


Ερώτηση: Τι πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας όταν διαδίδουμε τον Φα στους Καυκάσιους;


Δάσκαλος: Οι άνθρωποι της λευκής φυλής έχουν ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης από τους ανθρώπους της κίτρινης φυλής, σαν εμάς, έτσι θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψη τα ειδικά χαρακτηριστικά τους. Μην τους μπερδέψετε χρησιμοποιώντας τούς πραγματικά πολύπλοκους κινέζικους τρόπους σκέψης ή την γλώσσα. Θα τους κάνετε να σκεφτούν «αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο», και ίσως να μην επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα. Έτσι η πρότασή μου είναι η εξής: Στην προσπάθειά σας να λάβουν οι Καυκάσιοι τον Φα, δείξτε τους πρώτα το Φάλουν Γκονγκ (Αναθεωρημένη έκδοση). Μετά, αφού το έχουν μελετήσει αυτό, μπορούν να διαβάσουν το Τζούαν Φάλουν. Με αυτόν τον τρόπο, η εκμάθηση θα είναι σχετικά εύκολη για αυτούς. Σε περίπτωση που αρχίσουν διαβάζοντας το Τζούαν Φάλουν, είναι πιθανό οι περισσότεροι από αυτούς να εγκαταλείψουν, σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνουν. Φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι που είναι εξαιρετικά καλοί και μπορεί να ξεκινήσουν με την πρώτη ματιά. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να βρείτε τρόπους για να τους κάνετε να τελειώσουν την ανάγνωση του βιβλίου στην πρώτη τους προσπάθεια. Αν σταματήσουν στη μέση, θα είναι δύσκολο για αυτούς να βρουν πάλι χρόνο για να το διαβάσουν. Αν τους ζητήσετε μετά να το μελετήσουν ή να το διαβάσουν, το πιθανότερο είναι να σας πουν ότι δεν έχουν χρόνο. Έτσι γίνεται πάντα. Στην πραγματικότητα, είναι το κάρμα σκέψης που τους αποτρέπει να συνεχίσουν να διαβάζουν το βιβλίο, επειδή [το κάρμα] φοβάται. Μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, το κάρμα σκέψης τους μπορεί να περιοριστεί.


Ερώτηση: Έχουμε συστήσει τον Ντάφα σε αμερικάνικους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς, και εφημερίδες, αλλά δεν έχουμε λάβει καμία ανταπόκριση. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες;


Δάσκαλος: Θα πω σε όλους μια αρχή. Όλοι σας ίσως γνωρίζετε για τον σταθερό τρόπο που κάνω τα πράγματα. Έχω πει πως καμία μορφή θρησκείας ποτέ δεν θα ασκηθεί. Δεν καταγράφω τα ονόματά σας ένα προς ένα σε κάποιο κατάλογο μελών, όπως αυτούς των καθημερινών ανθρώπων. Δεν έχουμε καθόλου τυπικότητες, γραφεία και τίποτα το χειροπιαστό. Οτιδήποτε χειροπιαστό μπορεί να προκαλέσει ανθρώπινες προσκολλήσεις και έτσι δεν έχει θέση στην άσκηση καλλιέργειας. Αυτά που θα πρέπει να εγκαταλείψουμε δεν είναι μόνο τα χρήματα, ο πλούτος, η φήμη και η ιδιοτέλεια. Επιτρέψτε μου να σας πω αυτό: Καθώς ο Φα διαδίδεται στην ανθρώπινη κοινωνία και είναι απλά τόσο απέραντος, σχετικά μιλώντας, οι απαιτήσεις για τη διάδοση ενός τόσο μεγαλειώδους Φα πρέπει να είναι οι ύψιστες. Δεν έχετε ιδέα γιατί έχω υιοθετήσει ένα τέτοιο άμορφο τρόπο. Επειδή ο δικός μας Φα είναι τόσο μεγάλος, για να το κάνουμε δίκαια θα πρέπει να υιοθετήσουμε έναν «εξαιρετικό τρόπο, χωρίς μορφή» για να διαδώσουμε αυτόν τον Φα στον καθημερινό κόσμο. Πολλοί έχουν έρθει νωρίτερα προκειμένου να διδάξουν τον Φα, όπως Βούδες, ο Δυτικός Θεός ο Ιησούς Χριστός, ακόμη και ο Ιαχβέ. Όλοι τους συγκέντρωσαν τους ανθρώπους μαζί, φοβούμενοι ότι αλλιώς οι άνθρωποι δεν θα τον μελετήσουν καλά ή θα έπεφταν. Έτσι, άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να καλλιεργήσουν από κοινού. Ο Σακιαμούνι απαιτούσε οι μαθητές του να έχουν ξυρισμένο το κεφάλι τους και να φορούν κασάγιες. Οι μαθητές του Ιησού πήγαιναν σε μοναστήρια. Μπορώ να σας πω ότι ο λόγος που το έκαναν αυτό, ήταν επειδή ο Φα που κήρυτταν ήταν υποδεέστερος. Δεν μπορούσαν να σώσουν τους ανθρώπους χωρίς αυτές τις απαιτήσεις. Αντίθετα, σήμερα έχουμε έναν τόσο τεράστιο Φα που με σιγουριά τολμούμε να ανοίξουμε τα πράγματα και αφήνουμε τα πάντα στο χέρι σας – μόνο η καρδιά σας έχει σημασία. Είπα ότι έχω ανοίξει μια τεράστια πόρτα. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρετε ότι δεν υπάρχει καθόλου πόρτα. Είναι εντελώς ορθάνοιχτα – μόνο η καρδιά σας μετράει! Ας πούμε ότι έχετε έρθει από διάφορες διαστάσεις και παραδείσους για να αποκτήσετε τον Φα Τα ανθρώπινα μυαλά σας δεν έχουν ιδέα. Αν θέλετε να επιστρέψετε στους παραδείσους σας, σκεφτείτε το: Μπορείτε να το πραγματοποιήσετε με τις μεθόδους ή τις θρησκείες από το παρελθόν; Απολύτως όχι. Αντίθετα, ο Φα μας σήμερα μπορεί να σώσει όλα τα όντα και να τα επιστρέψει στις αρχικές θέσεις τους, διότι αυτός είναι ο Μέγας Φα του Κόσμου. Υπό αυτές τις συνθήκες, η απαίτηση που προκύπτει είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Φα πρέπει να διαδοθεί στον καθημερινό κόσμο θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ορθός. Έτσι έχω πει σε όλους ότι έχουμε πάρει το πιο ορθό μονοπάτι. Ζητάμε από τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το προσωπικό τους συμφέρον, τα συναισθήματα και την έγνοια για φήμη. Ξεκινώντας από μένα, όλοι απορρίπτουμε αυτά τα πράγματα Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Επίσης, θεωρούμε ότι όπως διαδίδετε τον Φα στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, θα πρέπει να συμμορφώνεστε με αυτούς και να μην παραβιάζετε τους τρόπους λειτουργίας της κοινωνίας των καθημερινών ανθρώπων.


Κατά την διάδοση του Φα, ελάχιστα έχουμε διαφημιστεί μέσω διαφημίσεων, τηλεόρασης και εφημερίδων ή να «διαλαλούμε» τους εαυτούς μας αφειδώς. Όχι, δεν έχουμε κάνει κάτι τέτοιο. Όλα τα νέα που δημοσιεύονταν, πίσω τότε όταν έδινα διαλέξεις πάνω στον Φα δεν είχαν τίποτα άλλο εκτός από αυτό σαν κύριο σημείο: ο Λι Χονγκτζί είναι εδώ. Υπήρξε ένας εξαιρετικά μικρός αριθμός σπουδαστών που έχουν δημοσιοποιήσει τον Ντάφα. Ωστόσο αυτές οι δραστηριότητες ήταν καθαρά προσωπικές τους ενέργειες. Έκαναν καλές πράξεις για τον Φα, ως άτομα. Αν ο Ντάφα μας ήταν να απασχολήσει οποιοδήποτε είδους μέσο μαζικής ενημέρωσης για να διαφημιστεί, αυτό θα ήταν αμαύρωση για τον ίδιο. Γι’ αυτό δεν έχουμε πάρει αυτή την πορεία. Ας υποθέσουμε ότι είστε ασκούμενος και επίσης δημοσιογράφος και εκδότης μιας εφημερίδας: Εάν θέλατε να προωθήσετε τον Φα, αυτό θα ήταν μια προσωπική πράξη – ο Φα μας δεν απαιτεί κάτι τέτοιο. Μια προσωπική πράξη ή μια προσωπική επιθυμία, να κάνετε αυτά τα πράγματα, είναι μια προσωπική τάση. Επιθυμώντας να κάνετε καλές πράξεις, ως άτομα, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Φα μας ως σύνολο.


Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι μελετούν τον Φα; Όλοι γνωρίζετε ότι ο Φα μας είναι καλός. Δεδομένου ότι είναι ο Φα του Κόσμου, ποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν είναι καλός; Ακόμη και οι πιο κακοπροαίρετοι που του αντιτίθενται εξωτερικά, κατά βάθος τον θαυμάζουν. Γιατί αντιτάσσονται σ’ αυτόν εξωτερικά; Διότι γνωρίζουν ότι αν ο καθένας τοποθετήσει τον εαυτό του σύμφωνα με Αυτόν τον Φα, θα ήταν πραγματικά η σειρά τους να εξαλειφθούν. Έτσι, το τι θα κάνετε για να διαδώσετε τον Φα είναι προσωπική σας πράξη. Ο Ντάφα καθαυτός δεν χρειάζεται καμία τυπική διαδικασία οποιουδήποτε είδους. Έχουμε πάρει έναν πραγματικά «Μεγάλο Δρόμο, χωρίς μορφή». Όλοι σας είστε κανονικά μέλη της κοινωνίας, όταν πάτε στο σπίτι. Εκτιμούμε μόνο τις καρδιές σας -δεν έχουμε κανένα δόγμα ή υποχρεωτικό όρο οποιασδήποτε μορφής. Πράγματι, κανείς στο παρελθόν δεν τόλμησε να πάρει αυτό το μονοπάτι. Ανεξάρτητα απ’ το ποια θρησκεία, αν ήταν να πείτε στους ανθρώπους να πάνε σπίτι και να καλλιεργηθούν χωρίς να συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές ή σε δραστηριότητες γεμάτες με πρόθεση, αυτή η θρησκεία θα διαλύονταν. Κανείς, απολύτως, δεν θα τολμούσε να το κάνει με αυτόν τον τρόπο επειδή ο Φα τους δεν ήταν αρκετά ισχυρός. Εμείς, από την άλλη πλευρά, τολμούμε να το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο. Όταν πηγαίνετε σπίτι, όλοι σας θα κάνετε τη δουλειά σας και τη ζωή σας χωρίς να αλλάξετε τις ζωές σας. Ωστόσο, όλοι σας θα κρατάτε τον Φα στις καρδιές σας, θα καλλιεργείτε τους εαυτούς σας και πραγματικά θα βελτιώνεστε. Έχω πει παλιότερα ότι οι Φο και οι Θεοί δεν δίνουν καμιά σημασία, ούτε αναγνωρίζουν τις θρησκείες των συνηθισμένων ανθρώπων – βλέπουν μόνο τις καρδιές των ανθρώπων. Γιατί οι Φο δεν παρενέβαιναν όταν οι θρησκείες υπονομεύονταν; Γιατί ο Χριστός δεν έμπαινε μέσα όταν μια εκκλησία λεηλατούνταν; Είναι επειδή αυτά τα πράγματα ήταν κατασκευάσματα των ανθρώπων. Τα ανθρώπινα όντα ήθελαν να κάνουν κάτι καλό και έτσι έχτιζαν ναούς ή εκκλησίες για να παρέχουν τα μέσα ώστε οι άνθρωποι να λατρεύουν τον Φο ή τον Χριστό. Αυτές ήταν τυπικότητες που υιοθετήθηκαν από ανθρώπινα όντα. Οι Θεοί και οι Φο, από την άλλη πλευρά, βλέπουν μόνο την ανθρώπινη καρδιά. Γι’ αυτό και δεν συμμετέχουμε σε καμία τυπικότητα.


Φυσικά, όπως έχω πει και παλιότερα, υπάρχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι που δεν πρέπει να εμπλεκόμαστε στην πολιτική. Απολύτως δεν πρέπει να εμπλεκόμαστε στην πολιτική. Η ανάπτυξη της ανθρώπινης κοινωνίας, η κατάσταση μιας χώρας και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπινων όντων είναι όλα καθορισμένα από την κοινωνική εξέλιξη. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να τα εμποδίσουν κατά βούληση. Το μόνο που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν είναι να βασανίζουν το μυαλό τους προσπαθώντας να προοδεύσουν να μελετούν εντατικά για να επιτύχουν κάτι, ή να έχουν άλλες φιλοδοξίες. Ωστόσο, χωρίς Κοσμικές αλλαγές, οι απλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα. Η ανάπτυξη της ανθρωπότητας είναι σε μια προκαθορισμένη πορεία, και κάθε βήμα που χρειάζεται να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορεί να πάει στραβά. Έτσι ένας καλλιεργητής υπερβαίνει ένα συνηθισμένο άνθρωπο. Γιατί θα πρέπει να ανησυχεί με τις ανθρώπινες υποθέσεις; Οι πολιτικοί σε ορισμένες θρησκείες, ασκούν πολιτική για χάρη της ανεξαρτησίας, της επικράτειας, ή ακόμη και κάποιου είδους αποκαλούμενου “καθεστώτος". Μερικοί φτάνουν ακόμη να σκοτώνουν ανθρώπους ή να εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες – αυτό είναι σατανικό. Λέω ότι αυτοί δεν είναι καλλιεργητές. Ένας καλλιεργητής δεν παρεμβαίνει στην πολιτική των καθημερινών ανθρώπων. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι παρά μόνο πολιτικοί. Αυτό που ένας Φο ή ένας Θεός επιθυμεί είναι ο ουράνιος παράδεισος. Γιατί να παλεύει για ανθρώπινα εδάφη; Πιστεύετε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι καλλιεργητές; Πληρούν τα κριτήρια; Κι όμως, τα ανθρώπινα όντα εξακολουθούν να τους βλέπουν και να τους σέβονται ως κάτι θείο. Στην πραγματικότητα, μερικοί από αυτούς δεν είναι καν αξιοπρεπείς άνθρωποι. Θα πάνε στην κόλαση.


Ερώτηση: Είναι το υλικό περιβάλλον της ανθρώπινης κοινωνίας που υπάρχει πάνω από χιλιάδες χρόνια ένας από τους παράγοντες που έχει επιφέρει κάρμα σκέψης;


Δάσκαλος: Ναι, φυσικά. Δεν θα παρήγατε καθόλου κάρμα αν δεν υπήρχε αυτό το υλικό περιβάλλον. Χωρίς το τρέχον περιβάλλον των ανθρώπων, δεν θα ήσασταν σε θέση να πραγματοποιείτε είτε καλές είτε κακές πράξεις. Χωρίς αυτό το περιβάλλον, δεν θα μπορούσατε να είσαστε ανθρώπινη ύπαρξη – αυτό είναι σίγουρο. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η ανθρώπινη κοινωνία έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, έτσι, πρέπει να υπάρχει.


Ερώτηση: Είναι η δαιμονική φύση της αμερικανικής κοινωνίας το μεγαλύτερο εμπόδιο που περιορίζει τους Αμερικάνους στην απόκτηση του Φα;


Δάσκαλος: Δεν μπορείτε να το θέσετε έτσι. Όταν επισκέφθηκα την επαρχία και κάποιες μικρές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, είδα πολλούς καλόκαρδους ανθρώπους και καλόκαρδους Καυκάσιους. Όλες οι μεγάλες πόλεις του κόσμου είναι σχετικά χαοτικές. Καλοί και κακοί άνθρωποι αναμιγνύονται μαζί και είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τους καλούς από τους κακούς. Συνήθως υπάρχουν εξαιρετικά καλοί, καθώς και εξαιρετικά κακοί, λόγω της αρχής της αμοιβαίας παραγωγής και αμοιβαίας παρεμπόδισης. Έτσι, δεν θα πρέπει να κάνουμε απλουστευμένες γενικεύσεις. Οι ΗΠΑ έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Έχουν παίξει ένα σημαντικό ρόλο για ολόκληρο τον κόσμο στην ανάπτυξη του σύγχρονου στυλ της παραμορφωμένης ανθρώπινης σκέψης, η οποία περιλαμβάνει κάθε περιοχή και τομέα, όπως τις τέχνες, τον πολιτισμό και τις ανθρώπινες αξίες. Αυτό το μοντέρνο στυλ είναι διεστραμμένη κουλτούρα – δεν είναι ανθρώπινος πολιτισμός. Αυτό είναι βέβαιο. Νομίζω ότι η αμερικάνικη κουλτούρα πριν τη δεκαετία του 1950 ήταν ανθρώπινος πολιτισμός. Οι άνθρωποι ήταν αρκετά καλοσυνάτοι. Οι δυτικοί άνδρες συμπεριφέρονταν με ευγένεια και ενεργούσαν με πολύ πολιτισμένο τρόπο, ενώ οι γυναίκες συμπεριφέρονταν με τον τρόπο που οι γυναίκες οφείλουν να πράττουν. Νομίζω ότι ήταν πολύ καλά. Στις μέρες μας οι άνδρες και οι γυναίκες φαίνονται να έχουν την ίδια προσωπικότητα. Φυσικά, δεν λέω ότι στις ΗΠΑ δεν είναι τόσο καλά.


Όπως είπα και προηγουμένως, απλά αναφέρομαι στις αλλαγές της ανθρωπότητας. Στις μέρες μας, οι άνθρωποι στην Ασία είναι επίσης πολύ τρομακτικοί. Ο καθένας πληγώνει τον άλλο και έχει κακές προθέσεις. Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι όταν δύο άτομα συναντιούνται, έχουν ήδη αρχίσει να βλάπτουν ο ένας τον άλλον, χωρίς να έχουν πει πολλά. Κι αυτό διότι κατά τη διάρκεια μιας μακράς πολιτιστικής ιστορίας, ζωή μετά τη ζωή, ποτέ δεν ξέρεις ποιος οφείλει τι σε ποιον. Δεδομένου ότι είναι ήδη ένα εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο παράπονα και ευγνωμοσύνη έχουν σωρευτεί, όταν οι άνθρωποι συναντιούνται, ο καθένας θέλει να εισπράξει τις παρελθοντικές οφειλές και έτσι βλάπτουν ο ένας τον άλλο ανελέητα. Δεν αναφέρετε ότι οι Κινέζοι στην Αμερική δεν τα πηγαίνουν καλά; Όλοι σας εστιάζετε στην επιφάνεια, ενώ εγώ βλέπω τις πραγματικές αιτίες. Αυτή είναι η αιτία.


Ερώτηση: Έχω επηρεαστεί από δαιμονική φύση. Κινείται γύρω μου άγρια ή μέσα στο σώμα μου. Οι άνθρωποι γύρω μου έχουν επίσης μετατραπεί σε μαύρα, κίτρινα, πράσινα ή χλωμά πρόσωπα, όπως οι δαίμονες...


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να σας πω αυτό: ενώ μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι καλλιεργούν Ντάφα ή εσείς μπορεί να ισχυρίζεστε ότι είστε ένας μαθητής του Ντάφα, εγώ πρέπει να διαπιστώσω αν είστε αληθινός μαθητής του Ντάφα – τα λόγια μόνο δεν αρκούν. Οι μαθητές μου πρέπει πραγματικά να ασκούν καλλιέργεια και, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, να αναζητούν τις προσκολλήσεις τους θέτοντας το ερώτημα: Μήπως αυτό προκλήθηκε από κάποιο πρόβλημα που είναι στο μυαλό μου; Μετά την ανάγνωση του βιβλίου, μόνο μία φορά, μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι καλλιεργητές του Ντάφα και ότι έχουν αντιμετωπίσει αυτό και αυτό το πρόβλημα. Τα μυαλά τους είναι γεμάτα από ανθρώπινα θέματα. Ανταγωνίζονται τους άλλους όταν συναντούν προβλήματα και σε περιπτώσεις προστριβής, βρίσκουν σφάλματα στους άλλους παρά στον εαυτό τους. Ισχυρίζονται ότι είναι μαθητές μου, αλλά εγώ δεν το αναγνωρίζω αυτό. Αυτά είναι αναμφισβήτητα δύο διαφορετικά πράγματα. Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε αυτή την ερώτηση ή σε αυτό το άτομο.


Αυτό που λέω είναι ότι κάθε πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί αν ψάχνετε μέσα σας για τις ανεπάρκειες. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα άτομο που συνήθιζε να μαθαίνει πολλά χαοτικά πράγματα το σώμα του περιβάλλεται από ακατάστατα μηνύματα. Συχνά έβλεπε τρομακτικές εικόνες ή το σώμα του είχε φρικτές αντιδράσεις. Ήρθε για να μάθει τον Ντάφα μας για τους λόγους αυτούς, καθώς γνώριζε για την τεράστια δύναμη του Ντάφα μας. Αλλά λέω στον καθένα ότι αυτό ονομάζεται σκοπιμότητα, δηλαδή να έρχεστε να αποκτήσετε τον Φα με την προσκόλληση της επιδίωξης. Αυτό δεν λειτουργεί και τίποτα δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Ωστόσο, δεν είμαστε αντίθετοι, αν έχετε μια τέτοια προσήλωση στις αρχές, όταν δεν έχετε ακόμη κατανοήσει τον Φα. Όμως, με τη μελέτη του Φα, χρειάζεται να περιορίσετε αυτού του τύπου τις προσκολλήσεις. Τότε, κάθε κατάσταση μπορεί να επιλυθεί. Νομίζω ότι έχει γίνει σαφές στον καθένα. Το ζήτημα αυτό διατυπώνεται πολύ καλά στο Τζούαν Φάλουν. Θα πρέπει να διαβάζετε το βιβλίο και να μελετάτε τον Φα περισσότερο. Το διάβασμα του βιβλίου μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα σας.


Ερώτηση: Έχω πάντα την αίσθηση ότι είμαι πολύ καλοκάγαθος, αλλά γιατί δεν μπορώ να επιτύχω την καλοσύνη που περιγράφεται από τον Δάσκαλο;


Δάσκαλος: Αυτό είναι μια καλή ερώτηση. Στην πραγματικότητα, η ερώτηση από μόνη της αποτελεί μια προσκόλληση. Δεν εννοώ ότι το ότι γράψατε την ερώτηση είναι προσκόλληση. Αντίθετα είστε προσκολλημένος στην καλοσύνη, η οποία δεν μπορεί να εκφραστεί όπως εσείς επιθυμείτε. Καθώς το επίπεδο σας αναβαθμίζεται, ο χώρος από το τμήμα των συναισθημάτων σας που αφαιρέθηκε, δεν θα μείνει κενός – θα αντικατασταθεί από καλοσύνη, η οποία αυξάνεται σταδιακά. Ανάμεσα σε εσάς τους μαθητές μου που κάθεστε εδώ, πολλοί έχουν όντως καλλιεργηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά γιατί δεν έχετε την καλοσύνη που αντιστοιχεί σε αυτά τα υψηλά επίπεδα; Είναι γεγονός ότι η ευσπλαχνία των θεών είναι εντελώς διαφορετική από την ευσπλαχνία που φαντάζονται οι σύγχρονοι άνθρωποι. Έχω μιλήσει σε σας σχετικά με αυτό το θέμα πολλές φορές παλιότερα. Για να ζήσετε στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, δεν σας επιτρέπεται να φαίνεστε πολύ ασυνήθιστοι στην επιφάνεια. Εάν επιδεικνύατε τόση πολύ συμπόνια, πραγματικά δεν θα ήσασταν σε θέση να ζήσετε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους πια. Για το λόγο αυτό, η συμπόνια σας και όλα τα άλλα που έχετε επιτύχει μέσω της άσκησης καλλιέργειας αναπτύσσονται με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα στο πιο μικροσκοπικό επίπεδο της ύπαρξής σας, και είναι διαχωρισμένα από το επιφανειακό σας στρώμα.


Οι ανθρώπινες ζωές αποτελούνται από σωματίδια που σχηματίζονται διαδοχικά από μικροσκοπικά σωματίδια σε μόρια που βρίσκονται στην επιφάνεια των πιο μεγάλων σωματιδίων. Τα μόρια με τη σειρά τους σχηματίζουν κύτταρα. Καθώς συνεχίζετε την καλλιέργεια, τα μόρια μέσα στο σώμα σας – μπορώ να το περιγράψω μόνο με αυτόν τον τρόπο, αφού η ανθρώπινη γλώσσα είναι περιορισμένη – και τα μικροσκοπικά σωματίδια της ζωής σας, όλα, μετατρέπονται δραστικά ώστε να συμμορφώνονται με τα κριτήρια του Φα. Στη συνέχεια, καθώς ολοκληρώνετε την καλλιέργεια ενός τμήματος του εαυτού σας, είναι το ίδιο σαν να μετακινείται προς τα πάνω. Μόλις ολοκληρώσετε την καλλιέργεια ενός άλλου κομματιού, αυτό θα κινηθεί επίσης προς τα πάνω – ακόμα και η καλοσύνη σας πάει προς τα πάνω. Είναι σαν μια αποθήκη, που αποθηκεύει για λογαριασμό σας ότι έχετε επιτύχει μέσω της καλλιέργειας. Θα ήταν αδύνατο για εσάς να ασκήσετε καλλιέργεια, αν το σώμα σας ήταν να αλλάξει πολύ γρήγορα στην επιφάνεια. Θα θέλατε να θρηνήσετε για κάθε τι που βλέπετε. Οτιδήποτε κι αν κάνατε, θα ήταν ακριβώς σαν το μέρος σας που είχε καλλιεργηθεί πλήρως να το έκανε μαζί με εσάς – αυτό θα ήταν ισοδύναμο με το να έχουμε έναν θεό να κάνει ανθρώπινα πράγματα. Ακόμα και όταν θα κάνατε κακά πράγματα, θα ήταν σαν να γίνονταν από ένα θεό. Ως αποτέλεσμα θα πέφτατε. Για να αποτρέψουμε την πτώση σας και, ταυτόχρονα, να σας δώσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσετε την άσκηση καλλιέργειάς σας μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων, το μέρος σας που έχει πλήρως καλλιεργηθεί αμέσως διαχωρίζεται από το τμήμα εκείνο που δεν είναι ακόμη πλήρως καλλιεργημένο και εξακολουθεί να αποτελείται από χονδροειδή σωματίδια. Διατηρείται για πάντα σαν ένα ουράνιο ον που κάθεται εκεί πάνω στη στάση του λωτού, ενώ το μέρος σας που δεν έχει ακόμα καλλιεργηθεί πλήρως πάντα θα ζει ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους σαν ανθρώπινη ύπαρξη. Όπως συνεχίζετε την καλλιέργειά σας από το εσωτερικό προς το εξωτερικό, σταδιακά ολοκληρώνετε τον εαυτό σας. Όταν τα μόρια στο πιο επιφανειακό επίπεδο θα έχουν ολοκληρωθεί και αφομοιωθεί, το τελευταίο βήμα είναι η τελική Ολοκλήρωση. Αυτή είναι η πορεία που έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε.


Μερικοί μαθητές έχουν ρωτήσει: «Δάσκαλε, έχω καλλιεργηθεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά πώς και δεν αισθάνομαι μεγάλη βελτίωση και γιατί ακατάλληλες σκέψεις εξακολουθούν να αντανακλώνται στο μυαλό μου μερικές φορές;». Σας λέω ότι δεν πρέπει να ανησυχείτε. Πραγματικά θα ήσασταν ανίκανοι να καλλιεργηθείτε αν όλες οι ανθρώπινες ουσίες είχαν αφαιρεθεί από την επιφάνεια. Αν δεν είχατε ανθρώπινες σκέψεις, θα ήσασταν σε θέση να αντιληφθείτε όλες τις σκέψεις που οι άνθρωποι εκπέμπουν. Κάθε μία λέξη, πράξη και σκέψη ενός σύγχρονου ανθρώπου είναι εγωιστική και υπάρχουν ακόμα κάποιες βαθιές, άσεμνες σκέψεις τις οποίες δεν θα μπορούσατε να αντέξετε. Πώς θα μπορούσατε να ζήσετε ανάμεσα τους; Πώς θα ήσασταν σε θέση να συνδεθείτε μαζί τους; Γι’ αυτό δεν μπορεί να γίνει έτσι. Παραδείγματος χάριν, εάν έχετε πλήρως καλλιεργήσει, εκατό τμήματα στο σώμα σας, μόνο ένα τμήμα μπορεί να αφαιρεθεί από την επιφάνειά σας, έτσι πάντα θα αισθάνεστε ότι η βελτίωση στην επιφάνεια δεν είναι και τόσο γρήγορη. Αυτό είναι φυσιολογικό. Έχοντας ακούσει αυτό που μόλις είπα, δεν θα πρέπει να σκεφτείτε: «Ω, ώστε έτσι λειτουργεί. Τότε δεν θα πρέπει να ανησυχώ και θα κάνω ό, τι θέλω». Μιλώ για τις αρχές του Φα. Αν δεν κρατήσετε τον εαυτό σας σε αυστηρές απαιτήσεις ή αν αποτύχετε να ενεργείτε σύμφωνα με τα κριτήρια, δεν μπορεί να ειπωθεί ότι καλλιεργείστε. Αυτή είναι η σχέση.


Ερώτηση: Τη στιγμή που γίνομαι απρόσεκτος, μου αποκαλύπτεται τι αξίζω.


Δάσκαλος: Μην υποτιμάς τον εαυτό σου πάρα πολύ. Στην πραγματικότητα, είσαι καλλιεργητής. Εσείς μπορείτε να δείτε τις ελλείψεις σας, έχετε ήδη ανυψωθεί πάνω από τις σκέψεις σας εκείνη τη στιγμή, και έχετε ήδη ξεπεράσει τον παλιό σας εαυτό. Ένα συνηθισμένο άτομο δεν μπορεί να δει τις ανεπάρκειες του. Σκέφτεται ότι τα πάντα σχετικά με αυτόν είναι καλά, σαν αυτός να ήταν ένα λουλούδι, έτσι δεν είναι; Εφόσον μπορείτε να καλλιεργήσετε τον εαυτό σας, να εξετάσετε τον εαυτό σας και να δείτε τις ανεπάρκειες σας, δεν είστε ένας καλλιεργητής;


Ερώτηση: Έχω κάνει δύο πολύ σημαντικά λάθη, και μετά ήμουν πολύ μετανοιωμένος. Ήταν η Δευτερεύουσα Συνείδηση μου (Φου Γίσι) ή μηνύματα που ήταν σε λειτουργία;


Δάσκαλος: Αν κάνατε κάτι ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, ή αν κάνατε κάτι κακό, δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν ήσασταν εσείς που το κάνατε. Ούτε μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός αν ήταν η Κύρια Συνείδηση (Τζου Γίσι) ή η Βοηθητική Συνείδηση που το έκανε, επειδή είστε ένα συνδεδεμένο σύνολο. Επιπλέον, δεν μπορείτε να πείτε ότι όλα αυτά τα πράγματα έγιναν από το κάρμα σκέψης σας, διότι, έτσι επίσης, προκλήθηκαν από την αδυναμία της Κύριας Συνείδησής σας. Αυτό το κάρμα θα σας διαταράσσει μέχρι να απαλλαγείτε απ’ αυτό. Όσο αυτό το κάρμα δεν εξαλείφεται, οι συμπεριφορές του εξωτερικά θα πρέπει να αποδοθούν πλήρως σε εσάς. Αν εσείς έντονα το απωθήσετε ή αν μπορείτε να το ξεχωρίσετε και να κρατήσετε την Κύρια Συνείδησή σας ισχυρή, θα είναι μια διαφορετική περίπτωση. Έτσι εσείς πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη αν δεν αποκρούσετε αυτό που κάνει το κάρμα. Η καλλιέργεια είναι για την εξάλειψη αυτών των κακών πραγμάτων και, ταυτόχρονα, για την ενίσχυση της Κύριας Συνείδησης. Κατά την άσκηση καλλιέργειας, είναι καλύτερα να μην σκεφτόμαστε για πράγματα που συνέβησαν κατά το παρελθόν. Έχουν ήδη συμβεί, όσο άσχημα κι αν ήταν. Πάτε τα καλά στο μέλλον, έτσι ώστε να μην αναπτύξετε προσκόλληση.


Ερώτηση: Κάναμε εγγραφές βίντεο από διάφορα συνέδρια Φα στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν τα έχουμε δώσει σε συγγενείς στο εξωτερικό. Μήπως κάνοντας αυτό είναι ενάντια στην θέληση του Δασκάλου;


Δάσκαλος: Μπορώ να σας πω ότι η προσέγγιση στην καλλιέργεια που ο Ντάφα μας παίρνει είναι η πιο καλή και η πιο αγνή. Είμαι αληθινά υπεύθυνος απέναντί σας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα είστε πραγματικά ικανοί να φτάσετε στην Ολοκλήρωση. Πρέπει να απομακρύνω από το Ντάφα μας όλα εκείνα τα στοιχεία που δεν ανήκουν στην καλλιέργεια του Ντάφα. Ακόμα κι αν είναι κάτι που είπα, κάτι που είπα σε μαθητές σε ορισμένες περιοχές ή χώρες, ή κάτι που δεν είναι κατάλληλο για άλλες περιοχές, θα πρέπει επίσης να απομακρυνθεί. Λόγια που ειπώθηκαν σε μία μόνο περιοχή και δεν έχουν καθολική εφαρμογή θα πρέπει επίσης να εκκαθαριστούν. Η πρόθεση είναι να σας δοθεί αληθινά η δυνατότητα να ασκήσετε καλλιέργεια χωρίς την παραμικρή ανωμαλία – αυτός είναι ο σκοπός.


Μερικοί άνθρωποι έχουν ρωτήσει: «Δεν θα ήταν επωφελές για την πρόοδο των μαθητών, εάν, για το παρόν, παίξουμε για αυτούς την ομιλία του Δασκάλου σήμερα, αφότου επιστρέψουμε;» Εάν τις έχετε ηχογραφήσει, τότε ας γίνει έτσι, αλλά μην την διαδώσετε στην κοινωνία, με την προσκόλληση του φανατισμού ή του ενθουσιασμού. Είναι εντάξει, αν όταν επιστρέψετε τα δείξετε στους τόπους εξάσκησής σας ή στους μαθητές στις χώρες σας. Αλλά, θα έλεγα ότι εσείς, ως μαθητής, δεν έχετε ανάγκη εμένα να σας πω με λεπτομέρειες πώς να το χειριστείτε αυτό. Όταν ο καθένας τα έχει παρακολουθήσει ή όταν τα βιβλία της διάλεξης τυπωθούν, απλά διαγράψτε τα – αυτό είναι όλο. Αν κάποιος, επιπόλαια, τα καταγράψει για άλλους ανθρώπους, τους τα παίξει, τα διασπείρει, ή κατά βούληση τα αναθέσει αυτά σε εκδοτικούς οίκους ή σε εργοστάσια μαζικής παραγωγής, θα διέπραττε την χειρότερη πράξη. Θα έλεγα ότι αυτό το άτομο δεν πληροί τα κριτήρια να είναι μαθητής του Ντάφα.


Ερώτηση: Δεν ήμουν επιμελής στην άσκηση καλλιέργειας και απέτυχα να περάσω το τεστ της σεξουαλικής επιθυμίας αρκετές φορές. Αν αλλάξω τους τρόπους μου τώρα, θα με δεχτείτε;


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να σας πω αυτό: Μην νομίζετε ότι δεν μπορείτε να καλλιεργηθείτε πια επειδή δεν μπορέσατε να περάσετε μια δοκιμασία μία ή δύο φορές. Στην πραγματικότητα, έτσι είναι το πώς ασκείτε καλλιέργεια. Μερικοί άνθρωποι που καλλιεργούνται καλά έχουν περάσει τη δοκιμασία. Μερικοί που δεν τα πάνε καλά δεν έχουν περάσει τη δοκιμασία επαρκώς ή δεν έχουν ακόμα περάσει το τεστ καθόλου. Ωστόσο, αυτά τα άτομα μπορούν να περάσουν τις δοκιμασίες σε άλλους τομείς. Αγωνίζονται μέσα από αυτό με αυτόν τον τρόπο και επιτυγχάνουν στις δοκιμές επαρκώς ή όχι – αυτό είναι το πώς λειτουργεί η άσκηση καλλιέργειας. Αν ο καθένας μπορούσε να περάσει κάθε δοκιμασία, δεν θα έπρεπε να ασκήσετε καλλιέργεια και θα είχατε γίνει Φο αμέσως. Έτσι δεν είναι; Αλλά θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη, όταν ξανά και ξανά αποτυγχάνετε να περάσετε μια δοκιμασία. Θα συνεχίσει να θεωρείται ότι ασκείτε καλλιέργεια, εάν αφήσετε αυτό να συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα;


Ερώτηση: Πριν μελετήσω το Τζούαν Φάλουν, η αντιμετώπιση ασθενειών με τσιγκόνγκ, ήταν το επάγγελμα μου. Μετά τη μελέτη του Φάλουν Γκονγκ, εγκατέλειψα αυτό το επάγγελμα. Μπορώ να μάθω κινέζικη ιατρική και βελονισμό τώρα και να τα ασκώ ως επάγγελμα;


Δάσκαλος: Αυτό σίγουρα δεν είναι πρόβλημα. Η κινέζικη ιατρική είναι μια μορφή ιατρικής θεραπείας στην ανθρώπινη κοινωνία. Είναι ένα ανθρώπινο πράγμα και δεν έρχεται σε αντίθεση με την άσκηση καλλιέργειας. Όσον αφορά την αντιμετώπιση ασθενειών με τσιγκόνγκ, σας λέω να βεβαιωθείτε να μην το κάνετε. Νομίζω ότι αν μπορείτε να μάθετε κινέζικη ιατρική και βελονισμό, αυτό δεν είναι πρόβλημα, μπορείτε να μάθετε και να τα κάνετε.


Ερώτηση: Έχουμε ένα μικρό αριθμό μαθητών εδώ, και ζούμε σε διεσπαρμένες περιοχές. Δεν έχουμε το είδος του εκτεταμένου περιβάλλοντος για εκμάθηση του Φα όπως στην Κίνα. Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερα περιβάλλοντα;


Δάσκαλος: Ξέρετε, ότι τον παλιό καιρό, όταν πήγα στο Πεκίνο για να διδάξω τον Φα, υπήρχαν μόνο λίγα περισσότερα από διακόσια άτομα που βρίσκονταν στο πρώτο σεμινάριο; Κι όμως, τώρα υπάρχουν 100 εκατομμύρια άνθρωποι. Όλοι σας έχετε μια υποχρέωση να μιλήσετε σε άλλα άτομα για τον Φα. Δεν θα υπάρξουν περισσότεροι άνθρωποι στο μέλλον; Το περιβάλλον που έχει καθένας δημιουργείται από τον ίδιο. Είναι πράγματι πολύ καλό να έχουμε περισσότερους ανθρώπους να ασκούν καλλιέργεια μαζί. Οι άνθρωποι μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις, να μάθει ο ένας από τον άλλο, να βοηθήσει ο ένας τον άλλον στη βελτίωση και να μιλούν για πράγματα που έχουν συμβεί στην άσκηση καλλιέργειας. Αυτό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη σας στην άσκηση καλλιέργειας. Την ίδια στιγμή, υπάρχει ένα πολύ ισχυρό ενεργειακό πεδίο, όταν οι ασκήσεις γίνονται από μια ομάδα, και αυτό σίγουρα ωφελεί τους ασκούμενους – αυτό είναι σίγουρο. Εάν ένα άτομο ασκεί καλλιέργεια μόνο του, μπορεί να τις ξεχάσει όταν είναι απασχολημένο ή να κάνει τις ασκήσεις ακανόνιστα, άλλες φορές νωρίτερα ή άλλες αργότερα. Εν πάση περιπτώσει, αυτός είναι αναμφίβολα πιο υποτονικός.


Ερώτηση: Γιατί συμβαίνει όλοι οι άνθρωποι που βλέπω σε άλλες διαστάσεις να είναι Δυτικοί – μερικοί είναι ακόμα και άγγελοι με φτερά – ενώ ποτέ δεν έχω δει Ασιάτες;


Δάσκαλος: Εάν έχετε δει κάτι τέτοιο, τότε ας είναι. Αν σας το διευκρινίσω με σαφήνεια, φοβάμαι ότι μπορεί να αναπτύξετε μια νέα προσκόλληση ή να υπάρξει παρεξήγηση. Οι μαθητές μας μπορεί να φαίνονται ότι είναι Κινέζοι σήμερα, ή μπορεί να φαίνονται Σουηδοί ή άλλου τύπου Καυκάσιοι, αλλά μπορεί να είστε από διαφορετική φυλή. Το σύμπαν είναι εξαιρετικά τεράστιο. Ίσως αφότου πετύχετε στην καλλιέργεια, να πάτε στον παράδεισο των θεών, που μοιάζουν με τους Δυτικούς. Μπορεί να συμβεί έτσι. Δεν λέω ότι αυτό πρέπει να συμβεί – μην αναπτύξετε προσκόλληση. Δεν θα πρέπει να είστε συνεπαρμένοι και σε σύγχυση και να σταματήσετε να εξασκείτε τα πράγματα στη Σχολή του Φο από τώρα και στο εξής. Εάν δεν ασκείτε το σύστημα που σας διδάσκω σήμερα, δεν θα είστε σε θέση να πάτε σε εκείνο το μέρος. Αν πείτε: «αυτά που μας διδάσκει ο Δάσκαλος ανήκουν στη Σχολή του Φο, έτσι, αύριο, θα πάω να προσευχηθώ σε μια καθολική εκκλησία», δεν θα είστε σε θέση να επιστρέψετε εκεί. Έχω πει ότι η διδασκαλία μου βασίζεται στη Σχολή του Φο, αλλά αυτό που εκθέτω, είναι ο Φα του Κόσμου. Ποια σχολή δεν θα περιλαμβάνονταν μάσα στο πεδίο του Φα του Κόσμου; Έτσι, αυτός είναι ο λόγος. Έχω γίνει όλο και περισσότερο σαφής στην διδασκαλία του Φα. Αυτό μπορεί να μην είναι πολύ χρήσιμο για την άσκηση καλλιέργειάς σας. Θα πρέπει να καλλιεργηθείτε και να φωτιστείτε από μόνοι σας σ’ αυτά τα πράγματα.


Ερώτηση: Προσπάθησα να πείσω ένα συγγενή μου να σταματήσει να ασκεί ένα ορισμένο τσιγκόνγκ Δεν έλεγξα τον εαυτό μου σωστά ένα βράδυ στο όνειρό μου, όταν έλαβα γκουάν ντινγκ από αυτόν. Πολλά κακά πράγματα χύθηκαν μέσα. Πονούσε το κεφάλι μου όταν ξύπνησα και συχνά έχω πονοκεφάλους από τότε. Τι πρέπει να κάνω;


Δάσκαλος: Δεν ελέγξατε τον εαυτό σας καλά. Δηλαδή, εσείς δεν φέρατε αντίρρηση όταν εκείνος επρόκειτο να σας κάνει γκουάν ντινγκ – καμία αντίρρηση σημαίνει ότι το θέλατε. Συμφωνήσατε στην παροχή γκουάν ντινγκ από αυτόν σε μια στιγμή αδυναμίας. Πρέπει να θυμάστε αυτό το μάθημα και την επόμενη φορά να ελέγξετε τον εαυτό σας. Μην ανησυχείτε, αυτό είναι μια δοκιμασία. Η αίσθησή σας ότι έχετε πονοκέφαλο είναι ψεύτικη. Αυτό σας διδάσκει να βελτιώσετε την ποιότητα φώτισης σας. Το να υποβάλλεστε σε δοκιμασίες στα όνειρά σας δεν είναι μέρος της άσκησης καλλιέργειας. Μ’ αυτό τον τρόπο δοκιμάζεστε σε αυτή την κατάσταση για να φανεί αν η καλλιέργειά σας είναι σταθερή – αυτό είναι που συμβαίνει. Εάν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας πολύ αποφασιστικά ακόμη και στα όνειρα σας, αυτό σημαίνει ότι η καλλιέργειά σας σε αυτό το επίπεδο και για το θέμα αυτό είναι σταθερή. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για την κατάστασή σας σε αυτή τη στιγμή. Πολλά από τα όνειρα μπορεί να μην είναι όνειρα. Αν ένας δαίμονας έρθει πραγματικά, θα είναι μια διαφορετική κατάσταση.


Ερώτηση: Δάσκαλε, είπατε κάποτε ότι αυτός ο κόσμος, ο δικός μας, είναι βρωμερός. Είπατε επίσης ότι πράγματα από εδώ, είναι πολύτιμα στην άλλη πλευρά. Πώς μπορεί αυτό να εξηγηθεί;


Δάσκαλος: Εάν πάρετε κάτι άθικτο από αυτόν τον κόσμο σε εκείνο τον κόσμο, κανείς δεν θα το θέλει. Θα θεωρείται το πιο βρωμερό πράγμα, πιο βρωμερό ακόμη και από τα περιττώματα – αυτή είναι η αλήθεια. Ωστόσο, ουσίες σε αυτόν τον κόσμο είναι πολύτιμες αφότου αφομοιωθούν σε εκείνο το επίπεδο μέσα από μια διαδικασία μετασχηματισμού. Αυτή είναι η σχέση. Με άλλα λόγια, μερικές ουσίες έχουν φύγει από εδώ, αλλά άλλες ουσίες, που είναι εδώ, έχουν πέσει από πάνω. Είναι ακριβώς αυτό το είδος της σχέσης. Τα θεϊκά μυστικά, όλα αποκαλύφθηκαν.


Ερώτηση: Όταν κάποιος ασκεί καλλιέργεια σε σημείο που το Αθάνατο Βρέφος διαφαίνεται, το Τρίτο Μάτι του (Τιένμου) μπορεί να δει το Αθάνατο Βρέφος. Ποιο είναι το κριτήριο για την επίτευξη του μεσαίου επιπέδου;


Δάσκαλος: Στο παρελθόν, οι ασκούμενοι ορισμένων μεθόδων καλλιέργειας στον καθημερινό κόσμο μπορούσαν να το δουν. Για παράδειγμα, συνηθιζόταν στη Σχολή του Τάο όταν το Αθάνατο Βρέφος (Γιουάνγινγκ) ενός ατόμου μεγαλώνει τόσο ώστε να γίνει σε μέγεθος όσο ένα παιδί επτά ή οκτώ ετών, το Αρχέγονο Πνεύμα του (γιουανσέν) θα πήγαινε να το ελέγξει και το Αθάνατο Βρέφος θα πηδούσε έξω από το σώμα. Αυτό ονομαζόταν «η Γέννηση του Αθάνατου Βρέφους». Ήταν πάρα πολύ ενθουσιασμένο για να συγκρατηθεί – σε κάθε περίπτωση, ήταν το σώμα ενός Φο – και ήθελε να βγει για να κινηθεί γύρω και να παίξει. Αν δείτε το Αθάνατο Βρέφος στο σώμα σας και δεν βγαίνει έξω, αυτό δεν λέγεται «η Γέννηση του Αθάνατου Βρέφους». Αλλά ο τρόπος εξάσκησής μας δεν του επιτρέπει να βγει, ή τουλάχιστον όχι κατά την τρέχουσα περίοδο. Όπως μόλις είπα, αυτή είναι η μόνη διάσταση που ακόμα δεν έχει φροντιστεί και είναι πολύ βρώμικα και επικίνδυνα εδώ. Όταν οι διαστάσεις στα ανώτερα επίπεδα φροντίζονταν, πολλά όντα στην πραγματικότητα ήλθαν σε αυτή τη διάσταση –ακόμα και άσχημα πράγματα από πολύ υψηλά επίπεδα ήλθαν. Μερικοί άνθρωποι που βλέπετε να περπατούν στους δρόμους δεν είναι, στην πραγματικότητα, άνθρωποι. Εάν έχετε την ικανότητα, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον κόσμο και θα δείτε ότι υπάρχουν πολλά εξωγήινα όντα. Ωστόσο, μοιάζουν με ανθρώπινα όντα και δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τη διαφορά. Όλα αυτά πρέπει να φροντιστούν.


Ποιο είναι το κριτήριο για την επίτευξη του μεσαίου επίπεδου; Μπορείτε να ξέρετε μέχρι ποιο επίπεδο θα είστε σε θέση να καλλιεργηθείτε; Πού είναι το μεσαίο επίπεδό σας; Για να εξασφαλίσουμε ότι θα μπορέσετε να ασκήσετε καλλιέργεια, με αυτόν τον τρόπο σάς διδάσκουμε τώρα να καλλιεργείστε. Έτσι δεν έχετε κανένα τρόπο να γνωρίζετε και δεν επιτρέπεται να γνωρίζετε. Μόλις το μάθετε, θα αναπτύξετε την προσκόλληση της αυταρέσκειας ή άλλες προσκολλήσεις – δεν έχετε ιδέα τι θα μπορούσατε να κάνετε. Μερικοί άνθρωποι στο παρελθόν που καλλιεργήθηκαν έτσι, καταστράφηκαν. Ξαφνικά, μια μέρα, ένα άτομο είδε τον εαυτό του με την εμφάνιση ενός Φο, έτσι βγήκε να γίνει δάσκαλος τσιγκόνγκ. Ο ίδιος είπε στον εαυτό του: «Είμαι ένας Φο.» Τότε αποφάσισε να δράσει με βάση αυτά τα πράγματα. Αρνιόταν να υπακούσει στον οποιονδήποτε, ακόμη και στον δάσκαλό του. Μπορεί να πείτε ότι δεν θα μπείτε στον πειρασμό, αλλά αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση στην οποία είστε. Μόλις αφήσετε αυτό το περιβάλλον και δείτε κάτι, δεν θα επηρεαστείτε; Έτσι, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι ο καθένας μπορεί να προοδεύσει γρήγορα, κάποιοι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να δουν. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι επιτρέπονται να δουν. Η κατάσταση του κάθε ατόμου είναι διαφορετική. Έχουμε, επίσης, πολλούς μαθητές που βρίσκονται στα πρόθυρα να φτάσουν στην Ολοκλήρωση. Στην πραγματικότητα, την έχουν ήδη φτάσει. Είναι μόνο, ότι δεν τους επιτρέπεται ακόμη να κινηθούν. Αλλά φαίνεται να γνωρίζουν πολλά πράγματα. Μερικοί άνθρωποι μού μιλούν, και με βλέπουν και θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου. Το φαινόμενο αυτό δεν συνέβαινε παλαιότερα, διότι θα ήταν αδύνατον να συμβεί. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι μαθητές μας βελτιώνονται γρήγορα στην καλλιέργειά τους.


Ερώτηση: Έχω δει κάποιους μαθητές να αεροβατούν σαν να είναι καλύτεροι από τον καθένα, και θέλω να απομακρυνθώ από αυτούς. Είναι αυτό ένα φυσιολογικό φαινόμενο ή μήπως σημαίνει ότι δεν ενεργώ σωστά στην άσκηση της καλλιέργειάς μου;


Δάσκαλος: Αυτό που μπορεί μόνο να ειπωθεί είναι ότι πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Μερικοί άνθρωποι πράγματι έχουν αυτές τις προσκολλήσεις. Μερικοί από τους μαθητές μας δεν μπορούν να το αντέξουν όταν αισθάνονται προσκολλήσεις να εκδηλώνονται από τη σκέψη ορισμένων ανθρώπων – και ιδίως νέων μαθητών, καθώς οι σκέψεις τους εκδηλώνονται περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί οι μαθητές δεν καλλιεργούνται καλά. Είναι επειδή οι προσκολλήσεις τους, που δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί, αποκαλύπτονται. Έτσι είναι η άσκηση καλλιέργειας. Δεν μπορείς να πεις ότι κάποιος δεν είναι καλός όταν βλέπεις μια προσκόλληση σε αυτόν. Ούτε μπορείς να πεις ότι έχει καλλιεργηθεί σε υψηλό επίπεδο, όταν τον βλέπετε να κάνει κάτι καλά. Ένα άτομο μπορεί να κριθεί μόνο συνολικά.


Ερώτηση: Δάσκαλε, στο ιερό κείμενο: «Ανάπτυξη από τον Φα»”Ανάπτυξη από τον Φα” γράψατε ότι «Έχοντας με την ανθρώπινη πλευρά σας καλλιεργήσει κακόβουλους δαίμονες,...» Ποιοι είναι αυτοί οι «κακοί δαίμονες»;


Δάσκαλος: Ποιοι είναι οι δαίμονες; Είναι απλώς δαίμονες. Πάντα υπήρχαν δαίμονες σε αυτό το σύμπαν. Οι δαίμονες στους οποίους αναφέρεστε είναι κυρίως πράγματα δαιμονικής φύσης που εκδηλώνονται από το σίνσινγκ ή τις σκέψεις, πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει δαιμονική φύση στους ανθρώπους. Δηλαδή, οι μαθητές μας μπορεί μερικές φορές να λειτουργούν ως δαίμονες ο ένας για τον άλλον. Κάθε τόσο ένα άτομο ενδέχεται να αναστατώσει τους άλλους σαν δαίμονας. Αλλά δεν μπορείτε να πείτε ότι αυτός είναι ένας δαίμονας – μπορείτε μόνο να πείτε ότι έχει παίξει αυτό το ρόλο. Ίσως αυτό το άτομο να είναι πολύ καλό. Εξακολουθεί να καλλιεργεί τον εαυτό του, μόνο εκείνη την εποχή δεν έκανε κάτι σωστό και έτσι λειτούργησε σαν δαίμονας για τους άλλους. Υπάρχουν, επίσης, μερικοί άνθρωποι που έχουν σχετικά περισσότερο κάρμα σκέψης. Οι δαίμονες που αναφέρονται στην γραφή «Ανάπτυξη από τον Φα» είναι εκείνοι που κάνουν ζημιά στον Φα και βλάπτουν την άσκηση καλλιέργειάς σας. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να σας προστατεύσω από αυτά τα είδη των δαιμόνων. Μπορώ να σας πω ότι κάθε κατάσταση που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας, έχει σχέση με εσάς, γι’ αυτό πρέπει να καλλιεργηθείτε.


Ερώτηση: Πώς γίνεται η πλευρά που έχει αποκτήσει τον Φα να επανορθώσει τον Φα;


Δάσκαλος: Ρωτάτε για τη γραφή «Ανάπτυξη από τον Φα». Δεν θα σας το εξηγήσω με λεπτομέρεια εδώ. Ανεξάρτητα τού πόσο καταλαβαίνετε τη γραφή «Ανάπτυξη από τον Φα», δεν θα την παρερμηνεύσετε. Είναι μόνο ότι η έκταση της κατανόησής σας είναι περιορισμένη. Στην πραγματικότητα, δεν την έγραψα αποκλειστικά για την ανθρώπινη πλευρά σας. Αντίθετα, την έγραψα για την πλευρά σας που είναι πλήρως καλλιεργημένη. Έτσι, σε οποιοδήποτε βαθμό μπορέσετε να την κατανοήσετε είναι εντάξει.


Ερώτηση: Οι μαθητές στην Σιντζιάνγκ επιθυμούν πολύ να συναντήσουν τον Δάσκαλο.


Δάσκαλος: Μου ζητούν να πάω εκεί. Ξέρω τα συναισθήματά σας. Σας ευχαριστώ όλους. Οι άνθρωποι σε πολλές περιοχές επιθυμούν να πάω. Ας δούμε αν έρθουν οι κατάλληλες ευκαιρίες.


Ερώτηση: Θέλω πραγματικά να βοηθήσω στη διάδοση του Φα, αλλά μερικές φορές φοβάμαι ότι ίσως δεν θα το κάνω σωστά και βλάψω τον Ντάφα κατά λάθος. Πώς πρέπει να το χειριστώ αυτό;


Δάσκαλος: Συζητήστε για τις εμπειρίες σας μαθαίνοντας τον Φα. Μην μιλήσετε για τον Φα σαν τα λόγια να ήταν δικά σας – μην μιλάτε για τον Φα παρερμηνεύοντας τον. Συζητήστε τις εμπειρίες σας. Εάν φοβάστε να μην κάνετε ζημιά στον Φα, μπορείτε να μιλήσετε για όλα αυτά τα οποία έχετε περάσει και κατανοήσατε στον Φα και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια προσθέστε τις παρακάτω λέξεις: «Η έννοια αυτού του Φα είναι πολύ βαθιά. Αυτό είναι ακριβώς το πώς το αντιλαμβάνομαι στο σημείο που είμαι τώρα από τότε που ξεκίνησα την καλλιέργειά μου». Κάνοντάς το με αυτόν τον τρόπο δεν θα βλάψετε τον Φα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πείτε στο άτομο τα λόγια του Δασκάλου και αφήστε τον να τα κατανοήσει μόνος του. Καμία από αυτές τις μεθόδους δεν βλάπτει τον Φα. Αν λέτε τα λόγια μου στους άλλους, σαν να ήταν δικά σας, θα δημιουργηθεί, κατά λάθος, ένα κακό αποτέλεσμα. Μερικές φορές ένα άτομο προσθέτει τις δικές του κατανοήσεις στον Φα, δηλώνοντας ότι το νόημα για ορισμένες λέξεις είναι αυτό ή εκείνο. Είναι απαίσιο όταν κάποιος δίνει τις δικές του ερμηνείες. Δεν ερμηνεύει αυθαίρετα τον Φα; Στην πραγματικότητα, ο Φα έχει εμβριθείς εσωτερικές έννοιες – κανείς δεν μπορεί να τον ερμηνεύσει ούτε στο ελάχιστο. Κάποιος μπορεί να πει μόνο αυτό: «Συνειδητοποιώ ότι υπάρχει αυτό το νόημα στον Φα και υπάρχουν ακόμα υψηλότερα εσωτερικά νοήματα». Αυτό θα είναι εντάξει.


Ερώτηση: Πρέπει να ασκούμαστε σε γουγουέι και να μην παρεμβαίνουμε στα συνηθισμένα ανθρώπινα θέματα. Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τα συμφέροντα των άλλων σε όλες τις καταστάσεις Πώς πρέπει να ισορροπήσουμε αυτή τη σχέση;


Δάσκαλος: Μία από τις αρχές του Φα που έχω διδάξει είναι ότι ο καθένας πρέπει να καλλιεργεί την καρδιά και τον νου του, μετατρέποντας τον εαυτό του σε ένα καλό άτομο – ένα καλύτερο άτομο – φτάνοντας ακόμη και να πληροί τα κριτήρια των υψηλών επιπέδων. Όταν εμφανίζονται προβλήματα, αναζητήστε τις αιτίες μέσα σας. Αν αναμιγνύεστε στις κοινωνικές υποθέσεις που βλέπετε, μπορεί να μην τις χειριστείτε σωστά και να κάνετε λάθη. Γι’ αυτό θα πρέπει να το κάνετε αυτό όσο το δυνατό λιγότερο ή να μην το κάνετε καθόλου. Σκεφτείτε το εξής: Γιατί οι μοναχοί στο παρελθόν, έμεναν μακριά από τον καθημερινό κόσμο; Ένας μοναχός θα βούλωνε ακόμα και τα αυτιά του με βαμβάκι, έτσι ώστε να μην ακούει όλη την ημέρα, καθώς δεν ήθελε να ακούσει τίποτα. Θα φίμωνε τον εαυτό του για να απέχει από την ομιλία. Ανακάλυψε ότι, μέσω της ακοής, κακά πράγματα θα έμπαιναν μέσα του. Του φαινόταν ότι το καθετί θα επέφερε κάρμα.


Γνωρίζετε τι είναι ένα κακό άτομο; Γιατί είναι ένα κακό άτομο είναι κακό; Είναι επειδή το μυαλό αυτού του ατόμου είναι γεμάτο με πάρα πολλά κακά πράγματα. Έχει μάθει πάρα πολλά κακά πράγματα και το μυαλό του είναι γεμάτο από κακές σκέψεις. Είναι ένα κακό άτομο, ανεξάρτητα αν αυτό είναι ή όχι προφανές. Τότε από πού προέρχονται αυτά τα κακά πράγματα; Μήπως δεν προέρχονται από αυτά που άκουγε; [Αυτός ο μοναχός θα αισθάνονταν:] «Δεν θέλω τίποτα, δεν θέλω να ακούω για κακά πράγματα, αγνοώ αυτό που βλέπω και δεν ακούω τίποτα». Τι είναι ένας καλό άτομο; Είσαι ένα καλό άτομο, αν το μυαλό σου είναι γεμάτο από καλές σκέψεις. Εάν υπάρχουν μόνο καλές σκέψεις στο μυαλό σας, αυτό που θα κάνετε θα πληροί τα κριτήρια. Όλες οι συμπεριφορές κατευθύνονται από τον εγκέφαλο ενός ατόμου, έτσι αυτά που κάνετε θα είναι σίγουρα καλά πράγματα. Αν εσείς, ένας καλλιεργητής, πάντα θέλετε να αναμιγνύεστε σε συνηθισμένες ανθρώπινες υποθέσεις, θα κάνετε οπωσδήποτε λάθη επειδή δεν μπορείτε να δείτε τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις. Αν είναι η δουλειά σας, φυσικά δεν μπορείτε να το αγνοήσετε. Στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, αν δείτε κάποιον να κλωτσά ή να βρίζει κάποιον άλλον ή αν δείτε ανθρώπους να παλεύουν μεταξύ τους σε μια διαμάχη και μπείτε ανάμεσα για να υπερασπιστείτε κάποιον από μια αδικία, δεν πρέπει να αναμιγνύεστε σε αυτά τα πράγματα. Γιατί έτσι; Υπάρχουν αστυνομικοί και άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας. Συμμετέχοντας στην υπόθεση ισοδυναμεί με παρέμβαση. Εκτός αυτού, αυτό που κάνετε μπορεί να μην είναι σωστό. Αν ένα άτομο στην περασμένη ζωή του όφειλε στο άλλο άτομο μια κλωτσιά, την ξεπλήρωσε τώρα σε αυτή τη ζωή. Δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει αν παρέμβετε. Από την σκοπιά ενός καθημερινού ανθρώπου, έχετε κάνει ένα καλό πράγμα. Για τον θεό, που κανόνισε αυτό το περιστατικό για τη διευθέτηση του καρμικού χρέους, όμως, έχετε κάνει κακό, επειδή ένας καλλιεργητής δεν μπορεί πλέον να μετριέται με τα πρότυπα των καθημερινών ανθρώπων. Αυτό για να σας υποδείξω το σημείο ότι δεν πρέπει να εκτελείτε αυτές τις σκόπιμες πράξεις.


Πώς θα πρέπει να έχετε κατά νου τα συμφέροντα των άλλων σε όλες τις καταστάσεις; Εφόσον έχω πει ότι η άσκηση καλλιέργειάς σας θα πρέπει να συμφωνεί στον μέγιστο βαθμό με την κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, θα πρέπει να διατηρείτε επαφή με τους ανθρώπους. Έτσι θα προκύψουν θέματα που θα εμπεριέχουν ιδιοτέλεια. Θα έλεγα ότι δεν είναι καλό, αν είστε ακόμα πραγματικά εγωιστές, σκέφτεστε πρώτα τον εαυτό σας στις καταστάσεις και δεν λαμβάνετε υπόψη τους άλλους. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει ακόμα να διατηρείτε επαφή με τους ανθρώπους στην κοινωνία. Εάν κατά την εργασία κάθεστε εκεί, παγεροί και αποκομμένοι, χωρίς να κάνετε τίποτα, νομίζω ότι το αφεντικό σας θα σας απολύσει. Πρέπει ακόμα να παρατηρείτε τον τρόπο ζωής στην ανθρώπινη κοινωνία. Πρέπει να διατηρείτε επαφή με τους ανθρώπους, να είστε ευγενικοί με τους ανθρώπους και να υπολογίζετε τους άλλους πριν κάνετε πράγματα. Στη σημερινή κοινωνία, μερικοί επιχειρηματίες απλά θέλουν να πάρουν όλα τα χρήματα από τις τσέπες των άλλων έτσι ώστε να γίνουν πλούσιοι αμέσως. Όσον αφορά αυτό το σημείο, νομίζω ότι οι Καυκάσιοι επιχειρηματίες της Ευρώπης έχουν μια πολύ καλή νοοτροπία. Ένας Καυκάσιος επιχειρηματίας θεωρεί την επιχείρησή του επάγγελμα και καθήκον και το κάνει ολόψυχα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τον απασχολεί ακόμα και αν υπάρχει μόνο ένας πελάτης την ημέρα. Θεωρεί ότι αυτή είναι η δουλειά του, είναι μέρος της ζωής, κάνει κάτι, και είναι εντάξει εφόσον ο ίδιος μπορεί να στηρίξει τον εαυτό του ή την οικογένειά του και να εξοικονομήσει λίγο. Αυτή είναι η κατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης Σήμερα, η επιθυμία των ανθρώπων να πλουτίσουν γρήγορα είναι τρομερά ισχυρή. Αυτή είναι η νοοτροπία που τους καθοδηγεί. Έτσι οι άνθρωποι πληγώνουν ο ένας τον άλλο, καθώς θέλουν να πάρουν όλα τα χρήματα ο ένας του άλλου και να τα βάλουν στις τσέπες τους. Τι πρόκειται οι άλλοι άνθρωποι να κάνουν; Γιατί δεν σκέφτονται τις δυσκολίες των άλλων ανθρώπων; Κάνουν πράγματα χωρίς να σκέφτονται καθόλου τους άλλους. Αυτή είναι η νοοτροπία της διεστραμμένης ανθρωπότητας στη σημερινή κοινωνία των ανθρώπων. Όταν κάνετε κάτι, σκεφτείτε αν οι άλλοι μπορούν να το αντέξουν – έτσι θα πρέπει να είναι ένα ανθρώπινο ον.


Ερώτηση: Μπορείτε παρακαλώ να μας πείτε και πάλι για την έννοια του άρθρου «Πάρε τη μέση οδό»;


Δάσκαλος: Όλοι οι μαθητές οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να καταλαβαίνετε τον Φα με ανθρώπινα συναισθήματα και τρόπους σκέψης. Με απλά λόγια, αυτό είναι το σημείο. Για παράδειγμα, κάποιος μου πήρε συνέντευξη σήμερα. Με ρώτησε: «Πείτε μας, λοιπόν, πώς είναι το εσωτερικό και το εξωτερικό του σύμπαντος;» Του είπα: « Η έννοια που αναφέρατε προέρχεται από ένα ανθρώπινο σκεπτικό. Σε αυτό το σύμπαν δεν υπάρχει η έννοια του εσωτερικού και εξωτερικού, όπως το νομίζετε – δεν υπάρχει καμία τέτοια έννοια. Αυτό που είπατε προκύπτει από τις σκέψεις και τη λογική ενός ανθρώπινου όντος». Αυτό που προσπαθώ να σας πω είναι ότι θα πρέπει επίσης να μετασχηματίσετε το ανθρώπινο σκεπτικό σας. Δηλαδή, την καθημερινή σας ζωή ή την κατανόηση του Φα, πραγματικά δεν μπορείτε πλέον να τα προσεγγίζετε με ανθρώπινο τρόπο σκέψης και δεν πρέπει να κατανοείτε τον Φα με αυτές τις ανθρώπινες ουσίες που εξακολουθείτε να κατέχετε και δεν απορρίπτετε. Η επιφανειακή έννοια τού «Πάρτε τη Μέση Οδό» είναι «μην πηγαίνετε στα άκρα.»


Ερώτηση: Δάσκαλε, είπατε ότι η πανίσχυρη αρετή των Μεγάλων Φο στους παραδείσους, όλη καλλιεργήθηκε από αυτούς τους ίδιους. Αλλά δεδομένου ότι είναι δύσκολο να ασκήσουν καλλιέργεια στους παραδείσους των Φο, μήπως αυτό σημαίνει ότι όλοι αυτοί χρειάζεται να επιστρέψουν σε αυτόν τον ανθρώπινο κόσμο για να ασκήσουν καλλιέργεια;


Δάσκαλος: Υπάρχουν δύο πηγές όντων στον Κόσμο: Το ένα είδος είναι αυτά που γεννήθηκαν από γονείς και τα άλλα προέκυψαν ως αποτέλεσμα της κίνησης της ύλης στον Κόσμο. Το επίπεδο της επίγνωσης ενός όντος που δημιουργήθηκε σε ένα ορισμένο επίπεδο είναι τόσο υψηλό όσο είναι και εκείνο το επίπεδο. Αυτό το ον δεν έχει μολυνθεί από τίποτα που ανήκει σε χαμηλότερα επίπεδα και δεν χρειάζεται να πληροί τα κριτήρια χαμηλοτέρων επιπέδων. Συμμορφώνεται με τα κριτήρια εκείνου του επιπέδου τη στιγμή που ήρθε σε ύπαρξη Δεν θα πρέπει να ζήσει σε εκείνο το επίπεδο; Έπειτα, υπάρχουν και άλλα όντα που φτάνουν εκεί μέσω καλλιέργειας. Εδώ δίνω έμφαση στην άσκηση καλλιέργειας από τη στιγμή που είστε καλλιεργητές. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό που φτάνει μέχρι εκεί, μέσω καλλιέργειας, είναι ένας εξαιρετικά μικρός αριθμός στον Κόσμο. Τα περισσότερα όντα προέρχονται από τα επίπεδά τους.


Ερώτηση: Είμαι πολύ συγκινημένος από τον ενθουσιασμό πολλών μαθητών να διαδώσουν το Φα, αλλά εγώ συχνά είμαι απαθής. Τι πρέπει να κάνω για να αλλάξει αυτή η κατάσταση του νου;


Δάσκαλος: Δεν έχω καμία απαίτηση σχετικά με αυτό. Δεν έχω πει ότι οι μαθητές μας πρέπει να διαδίδουν τον Φα ή να μεταδίδουν τον Φα σε άλλους. Αν κάποιος δεν έχει αυτόν τον ενθουσιασμό ή αν αυτός ή αυτή δεν θέλει να διαδώσει τον Φα μετά την απόκτησή του, είναι εντάξει. Δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε και δεν θεωρείται λάθος. Όμως λέμε ότι εσείς, ως μαθητής, θα πρέπει να μιλήσετε στους άλλους για τον Φα όταν τους βλέπετε να υποφέρουν, επειδή έχετε έλεος. Οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ή οποιοδήποτε είδος βοήθειας τους δώσετε, δεν θα είναι τόσο καλό όσο αν τους πληροφορήσετε για τον Φα, κι αυτό είναι το καλύτερο πράγμα να κάνετε.


Ερώτηση: Όταν δεν κάνουμε τις ασκήσεις με τη μουσική, μήπως η ταχύτητα των κινήσεών μας μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα;


Δάσκαλος: Δεν θα είναι πάρα πολύ γρήγορα, όσο γρήγορα κι αν τις κάνετε. Δεν θα είναι πάρα πολύ αργά, όσο αργά κι αν τις κάνετε. Η ταχύτητα δεν είναι συγκεκριμένη. Ενισχύετε τους μηχανισμούς, έτσι δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβώς σαν τις δικές μου. Αλλά όταν κάνετε τις ασκήσεις, η ταχύτητα θα πρέπει να είναι περισσότερο ή λιγότερο το ίδιο με τη μουσική στην κασέτα. Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι οι ίδιες και στη σωστή σειρά όταν τις κάνετε ως ομάδα.


Ερώτηση: Το Αθάνατο Βρέφος κάποιου σταματά να αυξάνεται, όταν γίνεται το ίδιο μέγεθος με το ίδιο το άτομο. Έτσι, μήπως τα παιδιά πρέπει να περιμένουν μέχρι να μεγαλώσουν για να ασκήσουν καλλιέργεια;


Δάσκαλος: Πώς θα μπορούσαν τα ανθρώπινα όντα να συγκριθούν με το Αθάνατο Βρέφος; Το Αθάνατο Βρέφος προκύπτει μέσα από την άσκηση καλλιέργειας. Δεν υπάρχουν τόσα παιδιά που ασκούν καλλιέργεια;


Ερώτηση: Άλλων ανθρώπων σκέψεις, συχνά, μπορεί να εισέλθουν στο μυαλό μου. Όταν κάποιος νυστάζει, νυστάζω κι εγώ, όταν είναι θυμωμένος, γίνομαι κι εγώ θυμωμένος.


Δάσκαλος: Αυτή είναι μια κατάσταση που συμβαίνει στην εξάσκηση. Δηλαδή, οι πόροι σας έχουν όλοι ανοίξει και μπορείτε να αισθανθείτε εξωτερικά μηνύματα. Δεν είναι μια υπερφυσική ικανότητα. Είναι απλά ένα στάδιο στη διαδικασία της καλλιέργειας ενός ατόμου: Όταν κάποιος υποφέρει από πόνο σε κάποιο σημείο του σώματός του, το αισθάνεστε κι εσείς, και όταν κάποιος βιώνει δυσφορία κάπου, κι εσείς νιώθετε άβολα. Όταν κάποιος είναι χαρούμενος, είστε κι εσείς χαρούμενοι την ίδια στιγμή. Στην πραγματικότητα, είναι μια κατάσταση που συμβαίνει όταν το σώμα σας ανοίγει εντελώς. Αλλά θα περάσει γρήγορα. Όσο πιο γρήγορα προχωράτε στην καλλιέργεια, τόσο πιο γρήγορα αυτή η κατάσταση θα περάσει.


Ερώτηση: Έχω ακούσει ότι στην Κίνα υπήρχε ένας μαθητής ο οποίος πέθανε λίγο μετά αφότου έμαθε τον Φα. Επέμεινε να μην παίρνει οποιοδήποτε φάρμακο πριν πεθάνει. Γιατί ένα άτομο πεθαίνει, ακόμη κι όταν δεν φοβάται τον θάνατο;


Δάσκαλος: Όταν ένα άρρωστο άτομο δεν λάβει φάρμακο, μπορείτε να δείτε στην επιφάνεια, αν αυτό είναι επειδή βαθιά μέσα του θέλει από εμένα να του θεραπεύσω την ασθένειά του ή επειδή με αποφασιστικότητα θεωρεί τον εαυτό του ασκούμενο. Εάν ένα καθημερινό άτομο εμφάνισε μια θανατηφόρα ασθένεια και επέμενε να μην πάρει φάρμακο ό, τι κι αν γίνει, δεν θα πέθαινε; Πέθανε, έτσι δεν είναι; Ήταν η ώρα για αυτόν να πεθάνει, έτσι πέθανε, καθώς ήταν ένας καθημερινός άνθρωπος. Πώς θα μπορούσε η ζωή ενός καθημερινού ατόμου επιπόλαια να επεκταθεί; Ισχυριζόταν ότι έκανε τις ασκήσεις. Σκεφτείτε το όλοι: Σας κάνει μαθητή του Ντάφα, το να κάνετε τις ασκήσεις του Φάλουν Γκονγκ και να διαβάζετε τα βιβλία; Αν δεν προοδεύετε με επιμέλεια και δεν ενεργείτε αληθινά σύμφωνα με τα πρότυπα που σας έχω διδάξει, πώς θα μπορούσατε να είστε μαθητής μου; Το αν είστε μαθητής μου εξαρτάται από το αν εγώ σας αναγνωρίζω ως μαθητή μου. Με άλλα λόγια, πληροίτε τα πρότυπα για έναν μαθητή; Εάν εκτελείτε τις ασκήσεις κάθε μέρα, όπως κάνετε άλλες φυσικές ασκήσεις, αν διαβάζετε τα βιβλία χωρίς να αφομοιώνετε το περιεχόμενο, αν δεν προοδεύετε επιμελώς και δεν συμπεριφέρεστε σύμφωνα με τις απαιτήσεις από τα βιβλία, μπορείτε να είστε μαθητής μου; Δεν είστε ακόμη ένα συνηθισμένο άτομο; Ας πούμε ότι ένα συνηθισμένο άτομο αρρωσταίνει και όπως ένα άτομο που πνίγεται που ελπίζει να πιαστεί από μια σανίδα, συνειδητοποιεί ότι μπορώ να εξαλείψω το κάρμα ασθένειας ενός ατόμου. Επειδή με αυτό το σύστημα εξάσκησης, η κατανόηση είναι ότι κανένα φάρμακο δεν πρέπει να λαμβάνεται κατά τη εξάλειψη κάρμα, έχει κάνει τις ασκήσεις με την παρανόηση ότι αν εκτελεί μόνο τις ασκήσεις και δεν λαμβάνει φάρμακα αυτός θα γίνει καλά και δεν θα πεθάνει. Αυτός, όχι μόνο είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, αλλά έχει επίσης και μια εξαιρετικά ισχυρή προσκόλληση. Πώς θα μπορούσε να μην πεθάνει;


Ο Ντάφα είναι ιεροπρεπής και η άσκηση καλλιέργειας ένα πολύ σοβαρό θέμα. Πώς μπορεί η ζωή ενός ατόμου που είναι να τελειώσει να επεκταθεί τόσο εύκολα, ή να επιτραπεί σε έναν συνηθισμένο άνθρωπο να φτάσει εύκολα στην Ολοκλήρωση και να γίνει ένας Φο;! Πρέπει να καλλιεργείτε το μυαλό σας. Δεν μετρά αν το μυαλό σας δεν μετασχηματιστεί θεμελιωδώς. Δεν θεωρείστε ότι έχετε περάσει τις δοκιμασίες αν φαινομενικά τα πάτε καλά, αλλά εξακολουθείτε να έχετε ένα μικρό κομμάτι προσκόλλησης εσωτερικά που και εσείς οι ίδιοι αδυνατείτε να αντιληφθείτε. Κι αυτό διότι αυτό είναι το πιο σοβαρό θέμα. Χρειάζεται αληθινά να συμβούν θεμελιώδεις αλλαγές. Ξέρετε ότι πολλοί άνθρωποι ασκούν Φάλουν Γκονγκ και ότι ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς έχουν θεραπευτεί από καρκίνο ή από άλλες θανατηφόρες ασθένειες. Δεν χρειάζεται να σας πω για αυτό, διότι όλοι οι μαθητές μας το ξέρουν.


Υπήρχαν επίσης άτομα, σε κρίσιμη κατάσταση, που έπασχαν από καρκίνο ή άλλες θανατηφόρες ασθένειες που ήρθαν να εξασκήσουν Φάλουν Γκονγκ, αλλά πέθαναν ακριβώς το ίδιο. Γιατί; Διότι ενώ αυτό το άτομο ήταν στα λόγια αφοσιωμένο στην εξάσκηση του Φάλουν Γκονγκ, στο μυαλό του καθόλου δεν άφηνε την ασθένειά του. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο: «Ήταν πολύ πρόθυμος στην εξάσκηση. Μας είπε να μην παίρνουμε φάρμακα και μας συμβούλευε επίσης, να εγκαταλείψουμε την προσκόλληση στην ασθένεια. Βοήθησε ακόμα και άλλους να μάθουν τον Φα». Αλλά δεν την είχε κατ’ ανάγκη εγκαταλείψει ο ίδιος – δεν ξέρετε τι είχε στο μυαλό του. Αυτό δείχνει πόσο πολύπλοκο είναι το θέμα. Ζητούσε από τους άλλους να εγκαταλείψουν την προσκόλληση, γνωρίζοντας ότι ο Δάσκαλος θα τον άκουγε. Ήθελε να ακουστεί από τον Δάσκαλο. Για να το θέσω απλά, προσπαθούσε να εξαπατήσει τον Δάσκαλο. Η πραγματική του πρόθεση ήταν: «Ο Δάσκαλος σίγουρα θα με φροντίσει για όλα αυτά τα πράγματα που έχω κάνει. Διαβάζω τα βιβλία, εκτελώ τις ασκήσεις και λέω στους άλλους να καλλιεργηθούν, έτσι ο Δάσκαλος σίγουρα θα εξαλείψει την ασθένειά μου». Βλέπετε ότι επιφανειακά σταμάτησε να παίρνει φάρμακο, έλεγε αυτά τα λόγια, και ενεργούσε σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου στην άσκηση. Στην ουσία, όμως, δεν πληρούσε αληθινά τα πρότυπα για έναν καλλιεργητή. Εξακολουθούσε να σκέφτεται: «Όσο το κάνω αυτό, ο Δάσκαλος σίγουρα θα με απαλλάξει από την ασθένειά μου.» Ακόμα σκεφτόταν έτσι. Ξερίζωσε την επιθυμία του να τον απαλλάξει ο Δάσκαλος από την ασθένειά του; Δεν παρέμενε αυτή η επιθυμία του ενσωματωμένη και κρυμμένη στο μυαλό του; Στην περίπτωση αυτή, δεν προσπαθούσε να εξαπατήσει τους άλλους καθώς και μένα; Στην πραγματικότητα, εξαπατούσε τον εαυτό του. Σε αυτή την περίπτωση, πώς θα μπορούσε να θεραπευτεί από την ασθένειά του; Παρόλα αυτά, πολλές φορές έχουμε δώσει ευκαιρίες στους ανθρώπους που είναι σοβαρά άρρωστοι, και συνεχώς αναβάλαμε πράγματα. Η ημερομηνία του προβλεπόμενου θανάτου απ’ το νοσοκομείο, έχει από καιρό περάσει. Μια μεγάλη χρονική περίοδος έχει περάσει, είτε ήταν ένα εξάμηνο, ένας χρόνος ή και αρκετά χρόνια. Δίνουμε ακόμα ευκαιρίες σε αυτό το άτομο περιμένοντάς τον να απορρίψει αυτή την προσκόλληση. Αυτός απλά δεν την εγκαταλείπει. Αν και δεν λέει τίποτα, το μυαλό του συχνά κατακλύζεται από τις εξής σκέψεις: «Εφόσον ασκώ Φάλουν Γκονγκ, η ασθένειά μου πιθανώς έχει φύγει. Εφόσον ασκώ Φάλουν Γκονγκ, ίσως έχω θεραπευτεί». Δεν μπορεί να δει τον εαυτό του ως μαθητή καλλιέργειας που δεν σκέφτεται απολύτως τίποτα για ασθένεια. Έχω ήδη πει ότι σχεδόν δεν έχω οποιεσδήποτε απαιτήσεις από εσάς. Τα πάντα είναι ελεύθερα – μόνο το μυαλό σας μετράει. Αν δεν εξέταζα ούτε το μυαλό σας, θα μπορούσα ακόμα να σας σώσω; Στην πραγματικότητα, άσχετα από ποιο τρόπο καλλιέργειας ένα άτομο ασκεί, το μυαλό του πρέπει να μετασχηματιστεί. Η διαφορά είναι ότι το δικό μας σύστημα καλλιέργειας στοχεύει άμεσα στο μυαλό κάποιου.


Ερώτηση: Όσο περισσότερο μελετώ τον Φα, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι η δύναμη του Φα είναι απεριόριστη, ότι όλα περικλείονται εντός της απεραντοσύνης, και ότι δεν υπάρχει τέλος σε αυτό. Δάσκαλε, μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε γιατί συμβαίνει αυτό;


Δάσκαλος: «Όλα περικλείονται εντός της απεραντοσύνης» – και αυτό είναι ένα είδος δοκιμασίας. Μόλις αισθανθείτε ότι η Ολοκλήρωση πλησιάζει, δεν θα έχετε πλέον αυτό το αίσθημα. Το αίσθημά σας είναι πολύ καλό. Άσχετα τού πώς αισθάνεστε, μη δίνετε πολύ σημασία σε αυτό. Μερικές φορές ένα άτομο μπορεί να ανέβει πολύ γρήγορα, όταν αυτός ή αυτή βελτιώνεται. Όταν όμως φθάνετε στο τμήμα του σώματος που είναι μέσα στα Τρία Βασίλεια, γίνεται απίστευτα δύσκολο να κάνετε ένα βήμα προς τα εμπρός. Είναι τόσο δύσκολο, που είστε απλά απρόθυμοι να αποχωριστείτε τον ανθρώπινο τρόπο σκέψης σας. Αυτή είναι μια κατάσταση που έχω παρατηρήσει.


Ερώτηση: Δάσκαλε, συχνά έχετε πει ότι ο χρόνος πιέζει. Εν τω μεταξύ, έχετε επίσης πει ότι ο Ντάφα θα εξαπλωθεί ευρέως μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είναι αυτό μια αντίφαση;


Δάσκαλος: Πράγματι, λέω ότι ο χρόνος πιέζει. Έχω πει ότι δεν είμαι εδώ μόνο για τη σωτηρία των ανθρώπων. Αφού φτάσετε στην Ολοκλήρωση, θα πρέπει ακόμα να κάνω κι άλλα πράγματα για τα οποία δεν μπορώ να σας μιλήσω. Δεν μπορώ να διδάξω τον Φα για πολύ καιρό στον ανθρώπινο κόσμο. Εάν λέω ότι ο χρόνος είναι πιεστικός, θα πρέπει απλά να επιταχύνετε την καλλιέργειά σας. Μην παρερμηνεύετε τα λόγια μου ούτε να τα συγχέετε με οποιαδήποτε συζήτηση για καταστροφές που ακούγονται από τις κακές θρησκείες σήμερα. Ο χρόνος για καλλιέργεια είναι πράγματι πολύ πιεστικός. Δεν θα συμβεί κάποια καταστροφή, αλλά υπάρχει μια προθεσμία για το τέλος της καλλιέργειας. Μόλις όλη η αλήθεια αποκαλυφθεί, όλα θα τελειώσουν, και δεν θα σας επιτρέπεται πλέον να καλλιεργηθείτε. Ωστόσο, η ανθρωπότητα θα συνεχίσει να υπάρχει. Άσκηση καλλιέργειας θα υπάρχει για πάντα, αν και θα είναι σε μια μορφή καλλιέργειας του μέλλοντος.


Ερώτηση: Ζώντας στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, αν ένα άτομο κάνει τα πράγματα με ειλικρίνεια, είναι υπεύθυνος για τη δουλειά του και την οικογένειά του, και δεν είναι καθόλου αμελής, θεωρείται αυτός προσκολλημένος;


Δάσκαλος: Δεν μπορώ να πω ότι αυτό που είπατε ήταν λάθος, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω κάποια πολύ ισχυρά ανθρώπινα στοιχεία στα λόγια σας. Κι αυτό διότι όταν προσπαθείτε να κάνετε αυτά τα πράγματα καλά στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, είναι αδύνατο να τα φέρετε εις πέρας με τον τρόπο σκέψης ενός Φο. Δεν θα ήσασταν σε θέση να τα κάνετε με αυτόν τον τρόπο. Έτσι εξακολουθείτε να έχετε τον ανθρώπινο τρόπο σκέψης. Αυτή είναι απλώς μια εκδήλωση διαφόρων καταστάσεων σε ορισμένα επίπεδα.


Ερώτηση: Οι Αμερικανοί φίλοι μου παραπονιούνται ότι η αγγλική έκδοση του Τζούαν Φάλουν είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Θα μπορούσατε να μας πείτε την προοπτική του Ντάφα για τους Αμερικανούς;


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είναι ότι η αγγλική έκδοση είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Θα έλεγα μάλιστα ότι στις αγγλικές εκδόσεις η μετάφραση είναι καλή – αυτή που βγήκε στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα εύκολη να κατανοηθεί. Υπάρχει τόσο πολύ εσωτερικό νόημα σε αυτόν τον Ντάφα. Οι Αμερικανοί οι οποίοι είναι κάπως απλοϊκοί θεωρούν ότι είναι δύσκολο να τον κατανοήσουν. Μερικά πράγματα είναι πραγματικά δύσκολο να τα κατανοήσουν οι νεαροί οι οποίοι δεν είναι συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν το μυαλό τους. Ποιος από σας που κάθεστε εδώ μπορεί να πει ότι εύκολα κατάλαβε τα πάντα στο Τζούαν Φάλουν; Όλοι αισθάνεστε ότι όσο περισσότερο το μελετάτε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Γνωρίζετε ότι ο μοναχός Τανγκ ταξίδεψε με τα πόδια έντεκα χρόνια για να αποκτήσει τις βουδιστικές γραφές από τον Δυτικό Παράδεισο. Πέρασε όλων των ειδών τα βάσανα και τους κινδύνους, και έπρεπε να κάνει ο ίδιος τη μετάφραση αφότου επέστρεψε. Σήμερα, ο Ντάφα έχει ήδη δοθεί σε σας εδώ, αλλά εσείς ακόμη τον βρίσκετε δύσκολο. Αν νομίζετε ότι η μετάφραση δεν είναι καλή, μπορείτε κι εσείς να κάνετε μεταφράσεις – κάντε καλύτερες απ’ αυτές.


Στην Κίνα, οργανώσαμε κάποιους μαθητές να μεταφράσουν αυτό το βιβλίο στα Αγγλικά. Τους πήρε δύο χρόνια. Πάντα συζητούσαν μεταξύ τους, διότι ήθελαν να μεταφράσουν την έννοια για τους Άγγλους αναγνώστες χωρίς την παραμικρή απόκλιση από το αρχικό. Ξεπέρασαν μεγάλες δυσκολίες. Εδώ το έχετε λάβει έτοιμο και ακόμα το βρίσκετε δύσκολο. Αν υπάρχει κάτι στο οποίο έχετε αμφιβολία, μπορείτε να το συγκρίνετε με την έκδοση που μεταφράστηκε στην Κίνα Υπάρχει ένας Ρώσος μαθητής στη Βοστόνη. Τον άκουγα όταν μίλησε χθες. Όλοι βρήκαν ότι η διαδικασία που ακολούθησε για να μάθει κινέζικα ήταν ασυνήθιστη. Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις όπως αυτήν. Αν βάλετε το μυαλό σας σε αυτό, νομίζω ότι όλοι σας μπορείτε να γίνετε σαν κι αυτόν.


Όσο για την προοπτική του Ντάφα για τους Αμερικανούς, επιτρέψτε μου να σας πω ότι για κάθε εκδήλωση, κάθε ζωή, και οτιδήποτε γίνεται σε αυτό το σύμπαν, το μέλλον μπορεί να φανεί από την αρχή μέχρι το τέλος. Μόνο το μέλλον αυτού του εγχειρήματός μου δεν μπορεί να δει κανείς. Απλά δεν υπήρχε μέλλον πριν ξεκινήσω να το κάνω. Όσο για το πώς θα είναι το μέλλον, αν η σημερινή ανθρώπινη κοινωνία συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν εξαιρετικά κακόβουλοι, όπως οι δαίμονες. Φυσικά, όταν οι άνθρωποι είναι κακοί, οι βίαιες συγκρούσεις καθώς και οι φυσικές και ανθρωπογενείς συμφορές αυξάνονται. Οι άνθρωποι σκοτώνουν και μάχονται μεταξύ τους, και το κάρμα φουσκώνει σαν τα κύματα. Ποια είναι τότε η προοπτική; Είναι πραγματικά τρομακτικό. Όσον αφορά την άσκηση καλλιέργειας, η προοπτική για τον Ντάφα στις ΗΠΑ εξαρτάται από το πόσο καλά οι Αμερικανοί θα αποκτήσουν τον Φα.


Ερώτηση: Μερικοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι ορισμένα μέρη του Ντάφα αντιτίθενται στις άλλες συναφείς πρακτικές τσιγκόνγκ. Αυτό συχνά δημιουργεί κάποια προβλήματα.


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να πω ότι ένας τέτοιος μεγάλος Φα έχει διδαχθεί. Ακριβώς σε αυτό το βιβλίο, υπάρχουν πάρα πολλές δοκιμασίες που απευθύνονται σε διάφορα άτομα για να φανεί πώς τα μυαλά τους θα αντιδράσουν. Ο Ντάφα δεν μπορεί να αποκτηθεί επιπόλαια. Για παράδειγμα, η ποικιλία των αιρέσεων και ο αριθμός των ψευτο-τσιγκόνγκ είναι πολύ μεγάλος αυτές τις μέρες και οδηγούν τους ανθρώπους να παραστρατήσουν. Πολλοί άνθρωποι που είναι σε θέση να ασκήσουν καλλιέργεια συμμετέχουν σε αυτές, σαν να είναι θρησκείες και κάποιοι από αυτούς συμμετέχουν μέχρι και σε αυτοκτονία – είναι ένα χάος. Είπα ότι δεν είμαι εδώ απλά για να σώσω ανθρώπους. Αν δεν είχα επισημάνει αυτά τα κακά πράγματα, αν δεν έλεγα ότι είναι κακοήθεις, πώς θα μπορούσατε να επικεντρωθείτε στην καλλιέργειά σας, χωρίς καμία διακοπή και πώς θα μπορούσα να διατυπώσω το κρίσιμο θέμα τού «όχι δεύτερος τρόπος καλλιέργειας»; Ο Ντάφα δεν μπορεί να αποκτηθεί επιπόλαια. Ίσως κάποιος να είναι προσκολλημένος σε αυτά τα πράγματα και έτσι να παρεμποδίζεται και να μην θέλει να λάβει τον Φα. Εάν δεν θέλει να λάβει τον Φα, τότε αφήστε τον, διότι αν ο ίδιος δεν απορρίψει την προσκόλληση και δεν ασκεί μόνο έναν τρόπο, δεν θα είναι σε θέση να φτάσει στην Ολοκλήρωση και θα κάνει ζημιά στον Ντάφα. Είναι τα προσωπικά συναισθήματά του που τον εμποδίζουν να αποκτήσει τον Φα. Ο Ντάφα είναι ιερός. Δεν μπορούν όλοι να αποκτήσουν τον Φα. Μπορούμε να διαδώσουμε τον Φα ευρέως και να έχουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που είναι προκαθορισμένοι ή είναι ακόμη σε θέση να λάβουν τον Φα, να τον αποκτήσουν. Αλλά υπάρχει πράγματι ένας αριθμός ανθρώπων που απλώς δεν μπορούν να αποκτήσουν τον Φα. Δεν τους επιτρέπεται πλέον να τον δουν, έτσι πιθανώς να παρεμποδίζονται. Αν ένα άτομο δεν παρεμποδίζεται, αυτός ή αυτή είναι, ακόμα, πολύ πιθανό προορισμένος να λάβει τον Φα.


Ερώτηση: Οι συνθηματολογικές χειρονομίες είναι διαφορετικές στις διάφορες εικόνες του Δασκάλου που έχουν επίσημα δημοσιευτεί. Θα μπορούσατε παρακαλώ να μας πείτε τη σημασία τους;


Δάσκαλος: Εκτός από αυτήν την εικόνα που βρίσκεται στο συνέδριο, καμία άλλη εικόνα με συνθηματολογικές χειρονομίες δεν έχει δημοσιευθεί. Οι συνθηματολογικές χειρονομίες είναι πολύ περίπλοκες. Είναι ακριβώς όπως όλες αυτές οι λέξεις με τις οποίες σας διδάσκω τον Φα σήμερα. Οι κινούμενες συνθηματολογικές χειρονομίες είναι μια γλώσσα. Μια σειρά από αυτές τις χειρονομίες είναι ένα απόσπασμα της διδασκαλίας του Φα. Αν ήταν κάτι που θα μπορούσα να σας το πω με λόγια, δεν θα έκανα χειρονομίες για εσάς σήμερα. Ο λόγος είναι ότι το εν λόγω περιεχόμενο δεν μπορεί να ειπωθεί. Νομίζετε ότι αυτό που είπα σήμερα είναι ‘υψηλού’ περιεχομένου. Πρέπει να το σκεφτήκατε έτσι. Δεν έχετε ιδέα πόσο πολύ ‘υψηλότερο’ νόημα έχουν οι χειρονομίες από ό, τι αυτό – δείχνουν την αλήθεια. Αν μπορείτε να τις καταλάβετε, είναι εντάξει. Αν όχι, είναι επίσης εντάξει.


Ερώτηση: Νομίζω ότι ήταν κανονισμένα για μας έτσι, ώστε να έλθουμε σε μια Δυτική κοινωνία, να μπορέσουμε να διαδώσουμε τον Φα και να επιστρέψουμε στην Ανατολή την κατάλληλη στιγμή. Είναι αυτό σωστό;


Δάσκαλος: Αν με ρωτάτε γιατί μεταναστεύσατε στη Δύση, δεν μπορώ να σας πω. Μπορείτε να πάτε όπου θέλετε στις μέρες μας. Αν λέτε ότι θα επιστρέψετε στην Ανατολή, όταν θα έχετε φτάσει στην Ολοκλήρωση, τι θα είχατε να κάνετε πάνω σ’ αυτήν τη γη, αν θα είχατε φτάσει στην Ολοκλήρωση;


Ερώτηση: Υπάρχει ένα άτομο που του είχε αφαιρεθεί ένα μεταμοσχευμένο νεφρό, αφότου απέτυχε. Είχε την ευκαιρία να μάθει Φάλουν Γκονγκ και είναι επιμελής στην καλλιέργεια του σίνσινγκ του στην καθημερινή ζωή του, ελπίζοντας να είναι σε θέση να φτάσει στην Ολοκλήρωση σε αυτή τη ζωή. Θα έχει την ευκαιρία;


Δάσκαλος: Μπορώ να σας πω ότι πολλοί από εσάς έχετε ρωτήσει σχετικά με χειρουργικές επεμβάσεις και το κατά πόσον μπορείτε ακόμα να καλλιεργηθείτε αφού λείπουν ορισμένα μέρη του σώματός σας. Στην πραγματικότητα, μια εγχείρηση γίνεται σε αυτή την ανθρώπινη διάσταση και δεν μπορεί να αγγίξει το παραμικρό, από τα σώματα στις άλλες διαστάσεις. Έτσι ό, τι έχει αφαιρεθεί είναι μόνο σε αυτή την επιφανειακή διάσταση. Τα ουσιώδη σώματα δεν μπορούν να αγγιχτούν. Με άλλα λόγια, τα σώματα, εκεί πέρα, είναι άθικτα. Αλλά εξαρτάστε από αυτό το σώμα, εδώ, για άσκηση καλλιέργειας. Εάν είστε πραγματικά σε θέση να ανταποκριθείτε στα κριτήρια για την άσκηση καλλιέργειας, κάθε θαύμα μπορεί να γίνει για σας. Εάν δεν μπορείτε να καλύψετε τα κριτήρια, όμως, τίποτα δεν μπορεί να δοθεί σε εσάς. Γι’ αυτό η άσκηση καλλιέργειας είναι ένα τόσο σοβαρό θέμα.


Ερώτηση: Αν κάποιος φωτιστεί σε κάτι αλλά δεν ενεργήσει ανάλογα, μήπως σημαίνει ότι το άτομο αυτό εξακολουθεί να θεωρείται χωρίς φώτιση επί του θέματος;


Δάσκαλος: Εάν κάποιος φωτιστεί σε κάτι, αλλά δεν ενεργήσει καλά, τότε «κάνει το λάθος, ενώ έχει πλήρη επίγνωση». Δεν είναι ότι δεν φωτίστηκε σε αυτό. Βέβαια, χαριτολογούσα. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι πολλοί από εσάς γνωρίζετε τις αρχές πολύ καλά, αλλά όταν αντιμετωπίζετε μια δοκιμασία, ακόμη δεν είστε σε θέση να εγκαταλείψετε την προσκόλληση – έτσι δεν είναι; Είναι αυτό σωστό; (Όλοι απαντούν, «Ναι!») Ποιος είναι ο λόγος; Μερικοί άνθρωποι έχουν λειτουργήσει έτσι για να κρατήσουν την υπόληψή τους, μερικοί δεν είναι σε θέση να παραιτηθούν από τα συναισθήματά τους, σωστά; Έτσι, εν γνώσει τους, έχουν πράξει τα λάθη. Τώρα είστε καλλιεργητής, έτσι δεν μπορείτε εν γνώσει σας να κάνετε όλη την ώρα ό, τι είναι λάθος. Θα πρέπει να περάσετε τη δοκιμασία αργά ή γρήγορα.


Ερώτηση: Μπορεί το στάσιμο νερό να περιέχει Τζεν-Σαν-Ρεν;


Δάσκαλος: Το σύμπαν αποτελείται από το ουσιώδες χαρακτηριστικό Τζεν-Σαν-Ρεν. Μη ασχολείστε με την σύλληψη του. Είναι με αυτόν τον τρόπο σε μια συγκεκριμένη ιδέα και με άλλο τρόπο σε μια άλλη ιδέα. Ούτε τα συμφέροντα, ούτε η επιδίωξη της γνώσης θα πρέπει να είναι για σας κίνητρο στην άσκηση καλλιέργειας. Αυτό δεν θα λειτουργήσει. Πρέπει να επικεντρωθείτε στο να ασκείτε καλλιέργεια.


Ερώτηση: Αν κάποιος θέλει να καλλιεργηθεί σε ένα επίπεδο που ξεπερνά εκείνο του Άρχατ, μήπως πρέπει να κάνει μια ευχή για να προσφέρει σωτηρία σε όλα τα αισθανόμενα όντα; Είναι αλήθεια ότι αν κάποιος δεν κάνει αυτή την ευχή, μπορεί μόνο να επιτύχει ένα χαμηλότερο επίπεδο;


Δάσκαλος: Εγώ δεν καθοδήγησα τη σκέψη σας προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν είπα αυτά τα πράγματα. Από ποια θρησκεία το ακούσατε αυτό; Τι ευχή να κάνετε; Επιτρέψτε μου να σας πω ότι όλα αυτά είναι ανθρώπινο συναίσθημα. Αφού το έχετε αναφέρει, θα σας πω γιατί το λένε αυτό οι πιστοί του Βουδισμού. Δεν είναι αυτά τα λόγια για ευχές στον σημερινό Βουδισμό διαμορφωμένα από τον άνθρωπο; Δεν είναι αυτά προσκολλήσεις σκόπιμων ενεργειών και επιδιώξεων; Στον Βουδισμό μιλούν για μια ευχή για προσφορά σωτηρίας σε όλα τα αισθανόμενα όντα. Νομίζουν ότι θα γίνουν Βούδες, εάν επιθυμούν να προσφέρουν σωτηρία σε όλα τα αισθανόμενα όντα. Δεν είναι αστείο; Ένας μπορεί να γίνει Βούδας μόνο καλλιεργώντας πραγματικά τον εαυτό του και φτάνοντας σε εκείνο το επίπεδο, υποφέροντας πολλές δυσκολίες και επιτυγχάνοντας αυτό το εξυψωμένο βασίλειο. Οι πιστοί του Βουδισμού τώρα θέλουν να προσφέρουν σωτηρία σε όλα τα αισθανόμενα όντα. Πώς μπορούν να προσφέρουν σωτηρία σε όλα τα αισθανόμενα όντα, χωρίς να έχουν καλλιεργηθεί σε υψηλό επίπεδο; Στην πραγματικότητα, πολλοί πιστοί του βουδισμού συμπεριλαμβάνουν στην εν λόγω έκφραση πολλές προσκολλήσεις συναισθήματος και την πρόθεσή τους να επιδειχτούν. Οι λέξεις μου μπορούν αμέσως να τρυπήσουν την καρδιά ενός ατόμου. Πώς μπορούν τα ανθρώπινα όντα να κατανοήσουν, σε ένα επίπεδο Βούδα, την έννοια της «προσφοράς σωτηρίας σε όλα τα αισθανόμενα όντα»; Όταν οι άνθρωποι μιλούν για προσφορά σωτηρίας σε όλα τα αισθανόμενα όντα αυτές τις μέρες, δεν είναι στην πραγματικότητα μια παρουσίαση της νοοτροπίας τους της επίδειξης και μιας περίπλοκης προσκόλλησης που προκύπτει από ευσεβείς σκέψεις; Όλο αυτό οδηγείται από προσκολλήσεις προς τους ανθρώπους και τα συναισθήματα, μαζί με μια νοοτροπία επίδειξης στο μέλλον. Θα μπορούσε ένας Βουδιστής κατά τη διάρκεια της Τελικής Περιόδου του Ντάρμα να είναι σε επίπεδο τόσο ευγενές και ιερό; Είναι αδύνατο.


Επιπλέον, η προσφορά σωτηρίας σε όλα τα αισθανόμενα όντα δεν μπορεί να συζητιέται ή να γίνεται επιπόλαια. Πώς θα μπορούσαν να γνωρίζουν οι άνθρωποι ότι πριν ο Σακιαμούνι κατέβει στον κόσμο έπρεπε να πάρει άδεια από πολλούς Φο, Τάος και Θεούς, και από ακόμα περισσότερους Φο, Τάος και Θεούς σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα; Ποιος θα τολμούσε να έρθει εδώ κάτω, αν δεν ήταν για μια εξαιρετική αποστολή; Κατεβαίνοντας εδώ κάτω είναι ακριβώς σαν να πέφτεις. Κάποιος πρέπει να ασκήσει καλλιέργεια για να επιστρέψει, οπότε ποιος θα τολμούσε να έλθει εδώ κάτω; Εκτός αυτού, ένας απαγορεύεται να εισέλθει τυχαία στα Τρία Βασίλεια. Κάποιος θα πίστευε ότι δεν θα μολυνόταν από τους ανθρώπους. Πώς μπορεί κάποιος να μην μολυνθεί αν πηδήξει σε ένα λάκκο με κοπριά; Σίγουρα θα μολυνθεί, έτσι δεν είναι; Επομένως αυτό δεν μπορεί να γίνει επιπόλαια. Αρχικά, αυτές ήταν πολύ ιερές εκφράσεις στη θρησκεία. Είναι λόγια της Σχολής του Φο, που ειπώθηκαν από Θεούς και χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση καλλιέργειας. Τώρα, οι καθημερινοί άνθρωποι τα παίρνουν επιπόλαια και μιλούν για αυτά απρόσεκτα. Οι καθημερινοί άνθρωποι τα χρησιμοποιούν σαν να ήταν εντελώς άνευ αξίας και η ιερή σημασία τους έχει ήδη χαθεί.


Επιπλέον, ένας Άρχατ δεν έχει την πρόθεση να προσφέρει σωτηρία σε όλα τα αισθανόμενα όντα. Γιατί; Διότι ένας Άρχατ είναι ένα ον αυτο-φωτισμένο – αυτός είναι ένας Άρχατ. Τι σημαίνει αυτο-φωτισμένο ον; Ένα αυτο-φωτισμένο ον έχει απλά ο ίδιος από μόνος του καλλιεργηθεί και έχει φτάσει στην Ολοκλήρωση πέρα από τα Τρία Βασίλεια. Θεωρείται ότι έχει πετύχει και έχει απελευθερωθεί, έτσι, απλά, δεν έχει την επιθυμία ή τον στόχο την σωτηρία των άλλων. Μια Μποντισάτβα απλώς βοηθά έναν Βούδα στην προσπάθειά του να σώσει αισθανόμενα όντα. Μια Μποντισάτβα λέγεται ότι σώζει τους ανθρώπους στον παράδεισό της, αλλά η ίδια δεν έχει παράδεισο – βρίσκεται στον παράδεισο ενός Βούδα. Το εάν ή όχι μπορεί αυτή ελεύθερα να σώζει ανθρώπους, αυτό εξαρτάται από την προθυμία του Βούδα να τους έχει. Δεν είναι αλήθεια; Η σχέση είναι ότι εάν ο Βούδας θέλει να σώσει ανθρώπους, αυτή θα βοηθήσει πραγματοποιώντας συγκεκριμένες πράξεις.


Ερώτηση: Είναι αλήθεια ότι εγώ απλά πρέπει να κάνω ό, τι καλύτερό μπορώ στο να εγκαταλείψω τις προσκολλήσεις μου, αλλά το αν ή όχι αυτές απορριφθούν, αυτό το πραγματοποιεί ο Δάσκαλος;


Δάσκαλος: Χωρίς την παρουσία μου ποιος θα καλλιεργούταν τότε; Η διαδικασία είναι κάπως έτσι, αλλά δεν μπορεί να κατανοηθεί με αυτόν τον τρόπο.


Στην πραγματικότητα, πληροίτε τα κριτήρια τη στιγμή που ανακαλύπτετε ότι μπορείτε να προσδιορίσετε το πρόβλημα και αληθινά αναγνωρίζετε αυτές τις προσκολλήσεις που δεν πρέπει να έχετε. Ο Δάσκαλος με φυσικό τρόπο θα αφαιρέσει, τις ουσίες από την επιφάνεια για εσάς. Αυτό δεν μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί ενέργεια του Δασκάλου, εφόσον προέρχεται από τη δική σας καλλιέργεια.


Ερώτηση: Πώς πρέπει να χειριστούμε τη σχέση μεταξύ μεγάλου ελέους και Γουγουέι;


Δάσκαλος: Στο βασίλειο ενός Άρχατ ή μιας Μποντισάτβα, τα ανθρώπινα συναισθήματα αντικαθίστανται από μεγάλο έλεος. Οι άνθρωποι ζουν για την αγάπη και το συναίσθημα. Δηλαδή, οι άνθρωποι είναι βυθισμένοι στο συναίσθημα και είναι δύσκολο για αυτούς να ξεφύγουν. Ένα άτομο δεν μπορεί να ασκήσει καλλιέργεια και να κάνει πρόοδο χωρίς να απελευθερωθεί από το συναίσθημα. Όσον για την κατάσταση Γουγουέι, αυτό απαιτείται στην άσκηση καλλιέργειας. Αυτή η κατάσταση υπάρχει και για κάποιον που έχει φθάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο στον Κόσμο: Ξέρει τα πάντα, αλλά δεν θέλει να κάνει τίποτα, αν και είναι ικανός να κάνει τα πάντα, σαν να ήταν πιο απλό κι απ’ το να παίζει με παιχνίδια. Ας πούμε ότι είσαι ένας φοιτητής και είσαι εξαιρετικά έξυπνος. Αν μερικοί πολύ απλοί ξύλινοι κύβοι τοποθετούνταν εδώ και σας ζητούσαν να τους μετακινήσετε εμπρός και πίσω ή να παίξετε μαζί τους, θα θέλατε να το κάνετε; Δεν θα θέλατε. Τα πάντα θα είναι ξεκάθαρα με μια ματιά. Είναι μόνο μερικοί ξύλινοι κύβοι, γιατί να παίξω μαζί τους; Δεν θα θέλετε ούτε καν να κινηθείτε. Το Γουγουέι τονίζεται κατά την πρακτική της καλλιέργειας για να σας αποτρέψει από το να παράγετε περισσότερο κάρμα. Είστε στη σφαίρα του μεγάλου ελέους αν απελευθερωθείτε από τα συναισθήματα και επιτύχετε το πρότυπο του Γουγουέι.


Ερώτηση: Είμαι επιμελητής κειμένου, με μερική απασχόληση, για μια περιεκτική έκδοση. Για να διαδώσουμε τον Φα, σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε το Τζούαν Φάλουν και άλλα έργα σας. Επειδή ο χώρος είναι περιορισμένες, μπορούμε μόνο να επιλέξουμε, αυθαίρετα, ορισμένα κεφάλαια και τμήματα.


Δάσκαλος: Αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Κατά πρώτο λόγο, αφού το περιοδικό σας καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων, η τοποθέτηση του Φα εκεί δεν θα είναι πρέπον. Εκτός αυτού, κάνοντας επιλογές με αυτόν τον τρόπο, θα είναι στην πραγματικότητα επιλογή εδαφίων εκτός γενικού πλαισίου. Θα ήταν επίσης δύσκολο να γίνει κατανοητό, και θα ήταν πιθανόν να αντιγραφεί από τους αποκαλούμενους «ανθρώπους των γραμμάτων», σαν κάποιο ανθρώπινο πράγμα. Έτσι βεβαιωθείτε να μην γίνουν αυτά τα πράγματα και βεβαιωθείτε να μην παραθέτετε εδάφια έξω από το γενικό πλαίσιο.


Ερώτηση: Δάσκαλε, είπατε ότι είναι φυσιολογικό για έναν βετεράνο μαθητή να μην πηγαίνει στους τόπους εξάσκησης να κάνει τις ασκήσεις. Είναι καλή ιδέα για τον Δάσκαλο να τους αποθαρρύνει να καλλιεργούνται σε τέτοιου είδους περιβάλλον;


Δάσκαλος: Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζετε. Γνωρίζετε ότι θα πρέπει ακόμη να λαμβάνω υπ’ όψη μου αυτές τις καταστάσεις τις δικές σας, ενώ σας σώζω; Όταν ζητάτε κάποιον που είναι σε διαφορετικό επίπεδο και κατάσταση να πάει, δεν ξέρετε ότι αισθάνεται άβολα. Αυτά που λέτε και κάνετε είναι έντονα ενοχλητικά σε αυτόν. Οι περιπτώσεις αυτές υπάρχουν. Αν κάποιος δεν είναι σε αυτή την κατάσταση και απλά δεν θέλει να βγει, θα έλεγα πως χρειάζεται να διορθώσει την προσέγγισή του. Σας ωφελεί αν βγαίνετε έξω για να κάνετε τις ασκήσεις. Αν πραγματικά δεν έχετε το χρόνο, λόγω εργασίας, αυτό είναι επίσης κατανοητό και τότε εξαρτάται από σας.


Φυσικά, στην Κίνα υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες βγαίνουν να κάνουν τις ασκήσεις και το πρωί και το βράδυ. Θα βγουν στις τέσσερις το πρωί και στις έξι το απόγευμα μετά το δείπνο, για να κάνουν τις ασκήσεις ομαδικά, δύο φορές τη μέρα. Θεωρούν ότι το να κάνεις τις ασκήσεις με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ καλό. Ωστόσο, άνθρωποι σε πολλές περιοχές άλλων χωρών δεν κάνουν τις ασκήσεις έτσι, χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αν τις κάνετε, όπως έχω διδάξει σε αυτό το σύστημα άσκησης, είναι εγγυημένο ότι δεν θα υπάρξει καμία ζημιά, μόνο όφελος. Ισχυρίζεστε ότι είστε πολύ απασχολημένοι και δεν έχετε το χρόνο. Στην πραγματικότητα, φοβάστε ότι δεν θα έχετε αρκετή ξεκούραση. Έχετε ποτέ σκεφτεί το γεγονός ότι η άσκηση καλλιέργειας είναι η καλύτερη μορφή ξεκούρασης; Μπορείτε να αποκτήσετε το είδος της ξεκούρασης που δεν μπορεί να αποκτηθεί μέσω του ύπνου. Κανείς δεν θα έλεγε: «Οι ασκήσεις με κάνουν τόσο κουρασμένο που δεν μπορώ να κάνω τίποτα σήμερα». Ένας μόνο θα έλεγε: «Οι ασκήσεις κάνουν όλο το σώμα μου να είναι ξεκούραστο και άνετο. Δεν αισθάνομαι υπνηλία μετά από μια ξάγρυπνη νύχτα. Αισθάνομαι γεμάτος ενέργεια. Δεν φαίνεται να με ενοχλεί καθόλου μετά από μια ημέρα εργασίας». Έτσι δεν είναι; Επομένως αν κάποιος που δεν βγαίνει για να κάνει τις ασκήσεις λέει ότι δεν έχει χρόνο ή χρησιμοποιεί άλλες δικαιολογίες, θα έλεγα ότι είναι εντελώς επειδή δεν έχει μια βαθιά κατανόηση του Φα και δεν έχει τη θέληση να κάνει επίπονη προσπάθεια. Φυσικά, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό όταν ένας βετεράνος μαθητής είναι σε αυτή την κατάσταση. Αλλά δεν είναι σωστό, αν κάποιος δεν έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση, να χρησιμοποιεί παρόλα αυτά αυτή τη δικαιολογία για να μην βγει. Η άσκηση καλλιέργειας είναι για την καλλιέργεια του εαυτού. Το να εξαπατούμε τους άλλους, είναι στην πραγματικότητα, να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.


Ερώτηση: Αεροπλάνα υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό σε υψηλοτέρου-επιπέδου διαστάσεις. Οι άνθρωποι στις υψηλοτέρου επιπέδου διαστάσεις μπορούν να πετούν, έτσι δεν είναι; Γιατί τότε πρέπει ακόμα να χρησιμοποιούν αεροπλάνα;


Δάσκαλος: Σας έχω πει ότι στις διαφορετικές διαστάσεις δεν είναι ότι όλα τα όντα είναι σαν τους Φο και τους Θεούς παντού στους ουρανούς – τα όντα διαφέρουν πάρα πολύ και ουσιαστικά. Υπάρχουν επίσης μέρη, όπως αυτό των ανθρώπινων όντων, αλλά είναι λίγα. Ωστόσο υπάρχουν ιδιαίτερα πιο πολλά μέρη όπως αυτά των εξωγήινων όντων. Αυτοί χρειάζεται να πετούν και χρειάζεται να χρησιμοποιούν πτητικές συσκευές. Δεν μπορώ να σας μιλήσω για όλα αυτά, οδηγώντας τη σκέψη σας προς εκείνες τις περιοχές και ενθαρρύνοντας την περιέργεια. Τα όντα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα. Υπάρχουν κόσμοι όλων των ειδών και υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία στον Κόσμο. Τώρα εδώ έχουμε μόνο τη λευκή, την κίτρινη και τη μαύρη φυλή των ανθρώπων στη γη. Εκεί, υπάρχουν επίσης πράσινοι και μπλε, ενώ υπάρχουν ακόμη και πολύχρωμες φυλές. Υπάρχουν διαφορετικές φυλές κάθε είδους, σε αντίθεση με οτιδήποτε έχετε φανταστεί. Με άλλα λόγια, πρέπει να σταματήσετε να σκέφτεστε αυτά τα ζητήματα με το ανθρώπινο πλαίσιο του νου σας.


Ερώτηση: το Φάλουν Γκονγκ «διοικείται» χαλαρά. Σε τι διαφέρει από μια συγκεκριμένη οργανωτική δομή;


Δάσκαλος: «Διοικείται» χαλαρά και δεν υπάρχει καμία μορφή οργανωτικής δομής. Αν θέλετε να έρθετε μπορείτε να έρθετε. Αν δεν θέλετε να έρθετε μπορείτε να μην έρθετε. Εμείς δεν έχουμε καταλόγους μελών. Στην επιφάνεια, κανείς δεν ξέρει ποιος είστε. Έτσι δεν είναι; Ο καθένας μαθαίνει με βάση την δική του επιθυμία. Για παράδειγμα, άνθρωποι ρώτησαν σχετικά με το πού ο Δάσκαλος είχε πάει, και μετά ήρθαν για να ακούσουν τη διάλεξη του Φα – σωστά; Δεν είναι ότι έδωσα εντολές κινητοποίησης, έτσι ώστε όλοι να ερχόσασταν στις ΗΠΑ για να ακούσετε τη διάλεξη του Φα. Δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο. Το αν ή όχι κάποιο άτομο εξασκεί καλλιέργεια είναι εντελώς εθελοντικό. Μόλις μια διοικητική μορφή όπως αυτή των καθημερινών ανθρώπων υιοθετηθεί, κάθε ανθρώπινη πρόθεση μπορεί να προκύψει και οι προσκολλήσεις θα αποτρέψουν κάποιον από το να ασκήσει καλλιέργεια, προκαλώντας έτσι προβλήματα για τον Φα.


Ερώτηση: Τι σημαίνει «χωρίς παράλειψη», στο «Χωρίς παράλειψη στη Φύση του Φο»;


Δάσκαλος: Το «Χωρίς παράλειψη» ήταν ένας όρος στον Βουδισμό. Δηλαδή, ένας όρος, στη γλώσσα της καλλιέργειας στον Βουδισμό. Εξετάστε αυτό, οι άνθρωποι έχουν όλων των ειδών τα συναισθήματα, τις επιθυμίες, και ποικίλες προσκολλήσεις, και όλα προκαλούνται από τα συναισθήματά τους. Είναι πάρα πολλά, όπως η ζήλια, η πρόθεση για επίδειξη, το μίσος, κλπ. Κάθε μία από αυτές τις προσκολλήσεις πρέπει να εξαλειφθούν. Έτσι λοιπόν εξακολουθεί να θεωρείται παράλειψη αν κάποιο από αυτά δεν αφαιρεθεί. Δεν μπορεί κάποιος να φτάσει στην Ολοκλήρωση, εάν υπάρχει μια παράλειψη. Ένα άτομο χρειάζεται να καλλιεργηθεί μέχρι να μην υπάρχει ούτε μία παράλειψη και να μην έχουν απομείνει καθόλου προσκολλήσεις. Αυτός ή αυτή θα είναι σε θέση να φτάσει στην Ολοκλήρωση μόνο όταν δεν θα υπάρχει πραγματικά τίποτα πλέον που να έχει παραλειφθεί.


Ερώτηση: Μήπως η φύση Τζεν-Σαν-Ρεν αλλάζει κάθε φορά που ένα νέο σύμπαν δημιουργείται εκ νέου από Φωτισμένα Όντα σε πολύ υψηλά επίπεδα;


Δάσκαλος: Δεν πρέπει να ρωτάτε τέτοιου τύπου ερωτήσεις πια. Δεν θα πρέπει ούτε καν να σκέφτεστε για αυτά. Η πρωταρχική φύση του Τζεν-Σαν-Ρεν παραμένει αιώνια αμετάβλητη. Ο Φα είναι αμετάβλητος, έτσι ώστε οι αλλαγές στα όντα και τις ουσίες εντός αυτού, μπορούν να μετρηθούν.


Ερώτηση: Εκτός από το να βοηθά τους καλλιεργητές να επιτύχουν ένα ήρεμο μυαλό, μήπως η μουσική του Φάλουν Γκονγκ έχει κάποιο επιπλέον ειδικό χαρακτηριστικό...;


Δάσκαλος: Ο σημαντικότερος ρόλος της είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν την ηρεμία όσο το δυνατόν συντομότερα. Κι αυτό διότι όταν οι άνθρωποι ακούν τη μουσική δεν σκέφτονται τα συνηθισμένα ανθρώπινα θέματα όπως οι αντιπαλότητες με άλλους ανθρώπους, μπερδεμένες καταστάσεις, πώς πάνε οι επιχειρήσεις τους, ή πόσα χρήματα έχουν κάνει. Αυτή η προσέγγιση υιοθετήθηκε. Η μουσική χρησιμοποιείται για να αντικαταστήσει μια σκέψη, χιλιάδες άλλες σκέψεις. Περιεχόμενο του Ντάφα, επίσης, έχει προστεθεί στη μουσική. Έτσι, όσο περισσότερο την ακούτε, τόσο πιο ευχάριστη θα είναι για εσάς και πιο άνετα θα αισθάνεστε.


Ερώτηση: Μπορούμε να ακούμε τις διαλέξεις του Φα του Δασκάλου όταν εκτελούμε τις ασκήσεις με ηρεμία;


Δάσκαλος: Πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί ηρεμία ακούγοντας τις διαλέξεις μου του Φα; Τα κύτταρα του εγκεφάλου σας είναι πολύ δραστήρια όταν ακούνε τον Φα, έτσι δεν είναι; Έτσι δεν θα είστε σε θέση να επιτύχετε την ηρεμία. Όταν ακούτε τις διαλέξεις του Φα, θα πρέπει απλά να ακούτε τις διαλέξεις του Φα.


Ερώτηση: Δάσκαλε, είπατε χθες ότι με κάθε επιπλέον ασκούμενο υποφέρετε ένα ακόμη κομμάτι από κακουχίες. Λυπάμαι πολύ που το ακούω, γιατί έχω οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στο δρόμο της άσκησης καλλιέργειας.


Δάσκαλος: Το ήξερα ότι θα σκεφτόσασταν αυτό το θέμα. Επιτρέψτε μου να σας πω: Μην το σκέφτεστε έτσι, καθώς εγώ έχω τους τρόπους μου. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά τα πράγματα – μόνο επικεντρωθείτε στην καλλιέργειά σας. Αν καθοδηγήσατε πολλούς ανθρώπους να μάθουν τον Φα, μπορεί να ειπωθεί ότι η συμβολή και η αρετή σας είναι απεριόριστες, και βοηθάτε αποτελεσματικά τον δάσκαλό σας στη διάδοση του Φα. Το μυαλό σας είναι αρκετά ενεργό αφού σκέφτεστε αυτό το θέμα. Αυτό που εννοούσα ήταν ότι με κάθε επιπλέον ασκούμενο, χρειάζεται να ενδιαφέρομαι για ένα ακόμη άτομο. Η φροντίδα μου δεν είναι όπως τη φαντάζεστε. Έχω αμέτρητα Σώματα του Νόμου (Φάσεν), που κάνουν αυτά τα πράγματα.


Ερώτηση: Βρίσκω τον εαυτό μου να πετά στον ουρανό κατά τη διάρκεια του καθιστού διαλογισμού και στα όνειρά μου, αλλά ποτέ δεν έχω δει μορφές από τη Σχολή του Φο ντυμένες στα κίτρινα. Αναρωτιέμαι αν πραγματικά είδα κάτι.


Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, είδες κάτι. Ο λόγος που δεν υπήρχαν μορφές από τη Σχολή του Φο είναι ότι το μέρος που πήγες ήταν διαφορετικό. Νομίζω ότι αν δείτε αυτά τα πράγματα, απλά αφήστε τα να υπάρχουν. Μην δίνετε πολύ προσοχή σε αυτά και βάλτε το μυαλό σας στην άσκηση καλλιέργειας. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε αυτό.


Ερώτηση: Οι θεοί επάνω δεν θεωρούν πλέον τα σύγχρονα άτομα ως ανθρώπινα όντα. Όμως Δάσκαλε, χθες είπατε ότι κανείς σήμερα δεν προορίζεται να είναι ένα ανθρώπινο ον.


Δάσκαλος: Οι άνθρωποι στις μέρες μας έχουν πράγματι εκφυλιστεί. Οι Θεοί δεν τους φροντίζουν πια. Καμία θρησκεία δεν φροντίζεται από τους Θεούς, επειδή οι θεοί βλέπουν ότι η ανθρωπότητα είναι πολύ διεφθαρμένη και δεν θεωρούν πλέον τους ανθρώπους, ανθρώπους. Ωστόσο, το από που προήλθατε και το αν πρέπει να σας σώσουν, είναι δύο ξεχωριστά θέματα. Αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν θέλω να είναι γνωστά από οποιαδήποτε όντα. Εκτός αυτού, δεν είπα ότι ο τρόπος μου που κάνω πράγματα, είναι ο ίδιος με τον δικό τους. Υπάρχει ένα ακόμη ευρύτερο νόημα σε αυτό που κάνω. Η ανθρώπινη κοινωνία θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Εκείνοι που μπορούν να πετύχουν στην άσκηση καλλιέργειας και να φτάσουν στην Ολοκλήρωση, θα πάνε σε ουράνιους παραδείσους σε διαφορετικά επίπεδα. Εκείνοι που δεν μπορέσουν να φτάσουν στην Ολοκλήρωση, αλλά είναι σε θέση να πληρούν τα κριτήρια για την αρχική ανθρωπότητα θα γίνουν άνθρωποι στην επόμενη περίοδο του πολιτισμού.


Ερώτηση: Δάσκαλε, γράψατε στην Γραφή «Επαλήθευση» ότι θα πρέπει να «επαληθεύσουμε ότι ο Ντάφα είναι σωστός και μια γνήσια επιστήμη ...» Πώς θα το επαληθεύσουμε αυτό;


Δάσκαλος: Είστε μορφωμένοι άνθρωποι. Όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με ανθρώπους που δεν κατανοούν ή που δεν είναι τόσο καλοί, μπορείτε να τον επαληθεύσετε μοιραζόμενοι τις εμπειρίες σας, την γνώση σας ή τα συγκεκριμένα αποτελέσματα από την εργασία σας, και ούτω καθεξής.


Ερώτηση: Είμαι Πολωνός και θέλω να διαδώσω τον Φα στην Πολωνία. Πότε θα είμαστε σε θέση να δούμε υλικό στα πολωνικά και πώς μπορώ να βοηθήσω;


Δάσκαλος: Υπάρχουν μερικοί Κινέζοι στην Πολωνία. Μερικοί από αυτούς μελετούν και κάνουν τις ασκήσεις, αλλά δεν έχουν γίνει Πολωνικές μεταφράσεις. Θα δούμε εάν θα προκύψει η ευκαιρία καθώς μόνο μαθητές μας μπορούν να κάνουν τις μεταφράσεις. Είναι δύσκολο για άλλους να μεταφράσουν βιβλία του Ντάφα. Ακριβώς όπως και εσείς, επιθυμώ να δω το Τζούαν Φάλουν στα Πολωνικά σύντομα. Φυσικά, θα ήταν καλό αν εσύ μπορούσες να το μεταφράσεις.


Ερώτηση: Δεν μου είναι εύκολο να συστήσω τον Ντάφα του Τζούαν Φάλουν σε άλλους κατάλληλα. Κατά καιρούς, άθελά μου μίλησα για μερικά πράγματα, σχετικά εμβριθή, καθιστώντας τα απίστευτα για τους ανθρώπους – αντίθετα με αυτό που είχα πρόθεση να κάνω.


Δάσκαλος: Αυτό είναι σωστό. Όλοι πρέπει να λάβουν υπόψη αυτό το σημείο. Μην τον παρουσιάζετε από την άποψη της δικής σας κατανόησης σε άτομα που δεν έχουν μάθει ακόμη τον Φα – αυτό θα τους εκφοβίσει. Ό, τι λέτε άθελά σας είναι ήδη πολύ βαθυστόχαστο, διότι αντανακλά το επίπεδό σας. Επιπλέον, υπάρχουν ακόμα πιο βαθιά πράγματα που δεν μιλάτε για αυτά, αλλά που υπεισέρχονται στις λέξεις σας. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να εκληφθούν από το μυαλό αυτού του ατόμου επιφανειακά, αλλά γίνονται αντιληπτά από το μυαλό του πιο βαθιά μέσα του. Δεν μπορεί να το αντέξει. Έτσι, κατά την παρουσίαση του Τζούαν Φάλουν σε άλλους, πρέπει να μιλάμε για τις αρχές του στο πιο χαμηλό και πιο επιφανειακό επίπεδο, όπως το πώς να είναι κάποιος καλός άνθρωπος και πώς να ανυψώσει το επίπεδο του. Συζητήστε απλές αρχές όπως αυτές. Είναι σαν να ζητάμε από κάποιον να πάει στο σχολείο, αλλά να του μιλάμε με έννοιες σε πανεπιστημιακό επίπεδο, ενώ ο ίδιος δεν έχει πάει ακόμη ούτε στο δημοτικό σχολείο. Θα πει, «δεν θέλω να το μάθω – δεν το καταλαβαίνω». Το καταλαβαίνετε;


Ερώτηση: Αν σε κάποιον λείπει ένα πόδι ή ένα χέρι, δεν μπορεί να κάθεται σταυροπόδι ή να εκτελεί τις κινήσεις. Πώς μπορεί να καλλιεργηθεί;


Δάσκαλος: Έχω πει ότι η καλλιέργεια του Ντάφα είναι ένα σοβαρό θέμα. Διδάσκω τον Φα στους ανθρώπους για να ασκήσουν καλλιέργεια. Βεβαίως και μπορεί να ασκήσει καλλιέργεια. Είναι η καρδιά του που έχει σημασία. Χωρίς ένα χέρι και ένα πόδι, έχετε την καρδιά σας με την οποία θα καλλιεργηθείτε. Ακόμα κι αν το κάνετε με ένα πόδι και ένα χέρι, νομίζω ότι θαύματα θα συμβούν. Ο αποφασιστικός παράγοντας είναι η καρδιά κάποιου.


Ερώτηση: Όταν στο διαλογισμό φτάνουμε στο Ντίνγκ, αν δεν έχω πια συνείδηση αυτού του σώματος, αλλά αισθάνομαι την ύπαρξη του φωτός και του ήχου, πώς θα πρέπει να ανυψώσω περαιτέρω την καλλιέργεια μου;


Δάσκαλος: Δεν σας είπα για το τι συμβαίνει ή το είδος της κατάστασης που κάποιος μπαίνει κατά την ηρεμία –δεν έχω μιλήσει για αυτά τα πράγματα. Τονίζουμε την καλλιέργεια της καρδιάς και του νου του ατόμου, τα οποία είναι θεμελιώδη. Μια προσκόλληση σε οποιαδήποτε κατάσταση θα σας κάνει ανίκανους να φτάσετε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και θα σας περιορίσει σε μεγάλο βαθμό. Το Γουγουέι είναι ο Μεγάλος Τρόπος. Τα πράγματα που βλέπετε ή ακούτε είναι όλα φυσιολογικά φαινόμενα. Μην ανησυχείτε με αυτά και μην προσκολλείστε σε αυτά.


Ερώτηση: Όταν το Αρχέγονο Πνεύμα φεύγει από το σώμα, δεν πρέπει να έχω οποιαδήποτε νοητική πρόθεση και να το αφήνω να πετάει; Μπορώ να έχω την πρόθεση να πετάει ψηλότερα και με πιο όμορφη στάση σώματος; Μπορώ να μεταβάλω την στάση του σώματος, όπως η αλλαγή από ευθεία σε καθιστή, ή μπρούμυτα….;


Δάσκαλος: Αν μπορείτε να πετάξετε, τότε πετάξτε. Δεν έχει σημασία πώς θα πετάξετε, είτε είναι σε ξαπλωτή στάση είτε καθιστή. Αλλά μην το θεωρείτε διασκέδαση. Μερικοί άνθρωποι μου έχουν ζητήσει να επιδείξω πράγματα για αυτούς. Θα βλέπατε αυτά που θα σας έδειχνα με ανθρώπινη νοοτροπία και μόνο για να διασκεδάσετε. Δεν θα ήσασταν σε θέση να δείτε ποια είναι πραγματικά η πανίσχυρη σημασία της θεϊκής δύναμης του Νόμου του Φο, έτσι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι. Ακόμα κι αν μπορείτε να το κάνετε, δεν πρέπει να το βλέπετε ως διασκέδαση.


Ερώτηση: Το Αρχέγονο Πνεύμα μου ήταν σε θέση να πετάει ψηλά και μακριά όταν άφηνε το σώμα μου. Γιατί πρόσφατα, ξαφνικά δεν μπορεί να πετάξει ψηλά;


Δάσκαλος: Ίσως επειδή έχετε αναπτύξει προσκόλληση. Στην άσκηση καλλιέργειας, δεν σας επιτρέπεται να είστε έτσι όλη την ώρα. Δεν είναι καλό αν αυτό συμβαίνει τόσο συχνά, τόσο που επηρεάζει την άσκηση καλλιέργειάς σας. Η ανύψωση του επίπεδου σας, στην εξάσκηση καλλιέργειάς σας, είναι το πρώτο και το κύριο.


Ερώτηση: Θαυμάζω το Φάλουν Ντάφα σας από τα βάθη της καρδιάς μου, αλλά λέγεται ότι πρέπει να αφιερώνουμε καρπούς μπροστά στην εικόνα σας καθημερινά.


Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, όταν ένας θεός σώζει ανθρώπους στον ανθρώπινο κόσμο, και αυτός επίσης τρώει φαγητό, αλλά όχι το είδος του φαγητού που καταναλώνεται από τα ανθρώπινα όντα. Τι τρώει; Ξέρετε έχω πει ότι για κάθε αντικείμενο υπάρχουν εκεί άλλα σώματα. Τρώει αυτά τα άλλα σώματα της τροφής σας. Είστε μαθητές και είμαι ο Δάσκαλός σας, έτσι φυσικά δεν θα είμαι απαιτητικός για εθιμοτυπία. Όταν το φαγητό σας σερβίρεται και τρώτε, το έχω ήδη πάρει μακριά σε αυτήν την άλλη πλευρά. Δεν σας έχω ζητήσει να προσχωρήσετε σε οποιαδήποτε τυπικότητα. Ωστόσο, αν έχετε την επιθυμία να το κάνετε και θέλετε πραγματικά να το κάνετε, δεν αντιλέγω, επειδή αυτή είναι η επιθυμία σας. Όσον για περιπτώσεις όπου κάποιοι από εσάς με προσκυνούν, θα έλεγα ότι θα είμαι χαρούμενος να σας βλέπω να καλλιεργείστε καλά, παρά να με προσκυνάτε. Αν με προσκυνάτε κάθε μέρα, αλλά αδυνατείτε να καλλιεργηθείτε καλά, θα είμαι λυπημένος που θα σας βλέπω. Δεν είναι λογικό αυτό; Είναι απλώς μια τυπικότητα, αν και δείχνει, επίσης, την καρδιά κάποιου.


Ερώτηση: Όταν είμαι μπερδεμένος για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, συλλογίζομαι βαθιά πάνω σε αυτό, και εκείνη τη στιγμή μια απάντηση έρχεται μπροστά μου από τη φαντασία μου, μερικές φορές ακόμη και με εικόνες που εμφανίζονται στο μυαλό μου. Είναι αυτό ένα καλό ή κακό πράγμα;


Δάσκαλος: Αυτό συμβαίνει συνήθως σε εσάς όταν είστε ένας καθημερινός άνθρωπος. Είναι μια κατάσταση που συμβαίνει συχνά όταν κάποιος σκέφτεται για συνηθισμένα ανθρώπινα προβλήματα. Εάν εξακολουθείτε να το κάνετε στην άσκηση της καλλιέργειάς σας και στη μελέτη σας του Φα, θα έλεγα ότι είστε πάρα πολύ προσκολλημένος κατά [τη μελέτη] του Φα, το λιγότερο. Όταν σκέφτεστε για τα προβλήματα στη δουλειά ή στη ζωή σας, αυτό λειτουργεί, αλλά πρέπει επίσης να το διαχωρίσετε αυτό από την άσκηση καλλιέργειας σας. Όταν ασκείτε καλλιέργεια θα πρέπει να το εγκαταλείπετε και να μην σκέφτεστε τίποτα. Είναι εντάξει, όταν εργάζεστε, να δίνετε τον εαυτό σας στην εργασία σας. Η εμφάνιση εικόνων και απαντήσεων είναι μια εκδήλωση μιας υπερφυσικής ικανότητας.


Ερώτηση: Αν το μυαλό κάποιου είναι πάντα άδειο, χωρίς καθόλου σκέψεις, σε τι διαφέρει αυτό από τον Βουδισμό Ζεν;


Δάσκαλος: Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά. Όσο άδειο κι αν είναι το μυαλό σας, δεν σας επιτρέπεται να αφήνετε τη συνείδησή σας να αναχωρεί. Αυτό είναι το είδος της κενότητας που εμείς αναφέρουμε, ενώ στον Βουδισμό Ζεν «κενότητα» σημαίνει ότι τίποτα δεν απομένει και κάποιος δεν γνωρίζει τίποτα. Αυτοί δεν καλλιεργούν τους εαυτούς τους. Δεν ασκούν καλλιέργεια, αλλά μόνο παραμένουν ακίνητοι. Έτσι, καλλιεργούν κάποιον άλλο, δηλαδή το Βοηθητικό Αρχέγονο Πνεύμα τους.(Φου γιουανσέν).


Ερώτηση: Δάσκαλε, εγώ δεν πολυ-καταλαβαίνω, αυτό που είπατε χθες για το «κανείς στη γη σήμερα δεν πρέπει να είναι ένα ανθρώπινο ον».


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από αυτό το πιο επιφανειακό στρώμα των ανθρώπινων όντων. Σήμερα, οι άνθρωποι (φυσικά, εσείς δεν συμπεριλαμβάνεστε, δεδομένου ότι ασκείτε καλλιέργεια) είναι σε θέση να εμφανίσουν κάθε είδους κακίας, ωστόσο, όλοι τους ήλθαν για πολύ εμβριθείς λόγους. Αυτή είναι η σχέση. Εν τω μεταξύ, έχω διαπιστώσει ότι η αληθινή ανθρωπότητα, οι άνθρωποι που ήταν εδώ, είναι σε άλλη διάσταση, πιο συγκεκριμένα, στον κάτω κόσμο. Καθώς έχασαν τη ζωή τους στους πολέμους, σταδιακά πήγαν εκεί κάτω, αντί να μετενσαρκωθούν. Έχουν αντικατασταθεί πλήρως από αυτά τα όντα που ήρθαν για εξαιρετικά σημαντικούς λόγους. Ωστόσο, όποιος έρθει εδώ θα πρέπει να πέσει στην πλάνη, όπως είναι τα ανθρώπινα όντα, και, χωρίς καμία εξαίρεση, γίνονται διεφθαρμένοι μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων. Έτσι λοιπόν, αυτή είναι η σχέση. Μόνο εκείνοι που είχαν το ουράνιο θάρρος να έρθουν κάτω μπορούν να ακούσουν τον Φα που είναι τόσο ισχυρός και εμβριθής. Παρόλα αυτά, δεν ήλθαν όλοι να λάβουν τον Φα: Υπάρχουν και κάποιοι που ήρθαν να βλάψουν τον Φα. Γι’ αυτό είπα ότι κανένας από αυτούς δεν ήρθε προκειμένου να είναι ανθρώπινο ον. Ακόμα, δεν έχουν έρθει όλοι να ασκήσουν καλλιέργεια. Υπάρχουν επίσης μερικοί που ήρθαν ειδικά για να βλάψουν τον Φα – αυτοί θα εξοριστούν στην κόλαση. Υπάρχουν ακόμα άλλοι, όπως αυτοί που δεν είναι πλέον καλοί και δεν μπορούν πια να αποκτήσουν τον Φα. Επιπλέον, υπάρχουν και αυτοί που δεν αξίζει να λάβουν τον Φα πια.


Ερώτηση: Είμαι από τη Δανία και είχα την τύχη να αποκτήσω τον Φα στην Καλιφόρνια. Μήπως πρέπει να πάω πίσω στη Δανία να διαδώσω τον Φα; Φοβάμαι ότι μπορεί να μην είμαι σε θέση να επωμιστώ την ευθύνη.


Δάσκαλος: Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά τα πράγματα. Όταν προσπαθείτε να βοηθήσετε ένα άτομο να αποκτήσει τον Φα, πολλοί από σας λένε χαρακτηριστικά: «αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά καλό». Το λέτε σε έναν φίλο. Ο φίλος λέει: «Αλήθεια; Για να δω.» Ακούσια, αυτός ή αυτή είναι σε θέση να ασχοληθεί, με αυτόν τον τρόπο. Είναι όλα σχετικά απλά, αλλά όχι τυχαία. Φυσικά, υπάρχει ένα πράγμα. Δηλαδή, δεν μπορείτε να πείτε: «Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σπουδαίο, πώς γίνεται και δεν θέλεις να το μάθεις;» Το άτομο αυτό θα μπορούσε να πει: «Απλά δεν θέλω να το μάθω. Δεν έχω το χρόνο», ή «Δεν νομίζω ότι είναι καλό». Είναι λάθος να το επιβάλουμε στους άλλους. Γιατί είναι λάθος; Εξαναγκάζετε και πιέζετε αυτό το άτομο να λάβει τον Φα. Δεν πρέπει να υπάρχει εξαναγκασμός. Αν η καρδιά κάποιου δεν συγκινηθεί, ο Φα δεν πρέπει να δοθεί σε αυτόν – η καρδιά του ατόμου πρέπει να συγκινηθεί από μόνη της. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να είναι αντάξια του Φα να της εμφανιστεί ο Φα. Αυτή δεν είναι η αλήθεια;


Ερώτηση: Πώς να καταλάβουμε το: «Λίγες στιγμές πριν να φτάσει στην Ολοκλήρωση, οκτώ δέκατα από το γκονγκ του θα παρθεί κάτω, μαζί με το κριτήριο του σίνσινγκ του»;


Δάσκαλος: Έχω εξηγήσει αυτή την αρχή. Ο σκοπός της καθόδου του γκονγκ σας είναι για να σας δοθεί η δυνατότητα να φτάσετε στην Ολοκλήρωση. Τι σημαίνει να φτάσετε στην Ολοκλήρωση; Αυτό συμβαίνει όταν φτάσετε τα κριτήρια, μέσω της καλλιέργειας και το γκονγκ σας μαζί με όλες τις ευλογίες και την αρετή σας ολοκληρωθούν. Ένας Φο μπορεί να έχει οτιδήποτε ή οποιαδήποτε ικανότητα επιθυμεί. Από πού προέρχεται αυτή η δυνατότητα; Προέρχεται από την επίπονη προσπάθεια που καταβάλατε. Δηλαδή, αποτελείται και ολοκληρώνεται από την πανίσχυρη αρετή σας – γκονγκ, το οποίο συνυπάρχει με το σίνσινγκ. Χωρίς αυτό, δεν μπορείτε να πάτε στους ουρανούς. Γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας κύκλος γύρω από το σώμα ενός Φο. Οι Φο που αναπαρίστανται σε πορτραίτα στους αρχαίους ναούς, όλοι φαίνεται να κάθονται μέσα σε ένα φεγγάρι. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο παράδεισος του Φο. Αυτός ο παράδεισος θα πρέπει να στοιχειωθεί, αλλιώς δεν θα είχατε τίποτα, εκτός από γκονγκ. Πώς θα μπορούσατε να αποκαλείστε τότε Φο; Αν θα θέλατε να σώσετε ανθρώπους και να κάνετε καλά πράγματα, δεν θα είχατε αυτόν τον παράδεισο που χρειάζεστε να έχετε. Πρέπει να έχετε τον δικό σας παράδεισο πριν να μπορέσετε να έχετε ό, τι θέλετε.


Ερώτηση: Χωρίς συνέδρια ανταλλαγής εμπειριών του Ντάφα, όπως αυτό εδώ σήμερα, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα ενδεχομένως να υψώσω το σίνσινγκ μου. Είναι αυτό φυσιολογικό;


Δάσκαλος: Τα συνέδρια ανταλλαγής εμπειριών μπορούν πραγματικά να είναι πολύ ωφέλιμα στην πρόοδο και την εξέλιξη των μαθητών μας και την ίδια στιγμή μπορούν να συστήσουν τον Φα σε άλλους. Είναι μια πολύ καλή μορφή, και νομίζω ότι πρέπει να γίνεται έτσι. Μπορούν, πράγματι, να ενεργοποιήσουν εκείνους που είναι νωθροί στην καλλιέργειά τους, να βρουν πού υστερούν, και έτσι να ωθηθούν να καλύψουν τη διαφορά. Θα ήταν λάθος να πούμε ότι ένα άτομο δεν θα μπορούσε να λάβει τον Φα χωρίς αυτό το συνέδριο. Ο Φα είναι εδώ για τον καθένα να τον μάθει. Τα συνέδρια του Φα μπορούν να εξυπηρετήσουν την παρουσίαση του Φα στους άλλους και να επιταχύνουν την πρόοδό σας. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που αποκτούν τον Φα μέσα από τα συνέδρια.


Ερώτηση: Δάσκαλε, είπατε ότι κατά την τρέχουσα περίοδο, οι θεοί σε διαφορετικά επίπεδα διαστάσεων μαθαίνουν επίσης αυτόν τον Φα. Είναι τα ιερά κείμενα που μελετούνται από τα υψηλά όντα σε εκείνα τα επίπεδα τα ίδια με τις γραφές που εμείς βλέπουμε;


Δάσκαλος: Είναι εντελώς διαφορετικά – υπάρχουν διαφορετικοί Φα για διαφορετικά επίπεδα. Μαύρο μελάνι σε λευκό χαρτί είναι για τους ανθρώπους για να διαβάσουν. Οι λέξεις και η έννοια του ίδιου Φα είναι διαφορετικά σε διαφορετικά επίπεδα.


Ερώτηση: Δαίμονες μετενσαρκώνονται και φέρνουν αξιοθρήνητη αναταραχή στον ανθρώπινο κόσμο. Γιατί τα ανώτερα όντα επιτρέπουν στους δαίμονες να μετενσαρκώνονται από την κόλαση;


Δάσκαλος: Δεν υπάρχουν όλοι οι δαίμονες στην κόλαση – υπάρχουν διαφορετικοί δαίμονες σε διαφορετικά επίπεδα. Μερικοί υπάρχουν λόγω της αρχής της αμοιβαίας δημιουργίας και αμοιβαίας παρεμπόδισης. Κάποιοι έρχονται ως αποτέλεσμα του τεράστιου κάρμα των ανθρώπων. Και άλλοι είναι παλαιές και εκφυλισμένες δυνάμεις που έρχονται να δημιουργήσουν πρόβλημα για τον Φα.


Ερώτηση: Πέρυσι βαφτίστηκα, αλλά τώρα συνειδητοποιώ ότι το Φάλουν Ντάφα είναι ο αληθινός Μέγας Τρόπος. Είμαι αποφασισμένος να καλλιεργηθώ στο Φάλουν Ντάφα. Υπάρχει αντίφαση σε αυτό;


Δάσκαλος: Δεν υπάρχει καμία αντίφαση. Το βάπτισμα είναι μια ανθρώπινη πράξη και είναι κάτι επιφανειακό – δεν είναι πράξη των θεών. Είπα ότι αυτό που οι θεοί αναγνωρίζουν είναι η καρδιά ενός ανθρώπου, κι όχι κάποιο είδος ανθρώπινης τυπικότητας.


Ερώτηση: Είπατε ότι το σύμπαν περνάει μέσα από δημιουργία, διατήρηση και εκφυλισμό. Γιατί υπάρχει ο εκφυλισμός;


Δάσκαλος: Όλοι γνωρίζετε γιατί το φαγητό γίνεται σάπιο, οι άνθρωποι γερνούν, ο σίδηρος σκουριάζει, ακόμα και οι βράχοι διαβρώνονται απ’ τις καιρικές συνθήκες – αυτή είναι η ιδέα. Είναι μόνο ότι αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Η διαφορά του χρόνου και η πολύ μεγάλη διάρκεια είναι ασύλληπτη στους ανθρώπους, είναι σαν να διαρκεί για πάντα και ποτέ δεν εκφυλίζεται.


Ερώτηση: Για τους τελευταίους δύο μήνες, δεν μπόρεσα να ξεφύγω από την ενόχληση των δαιμόνων που μου μιλούν σε βρωμερές γλώσσες. Ενοχλούμαι από κακά μηνύματα στα όνειρά μου και στην καθημερινή μου ζωή.


Δάσκαλος: Διαβάζετε το βιβλίο περισσότερο και οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί. Σας είπα μόλις να διαβάζετε το βιβλίο περισσότερο, αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να μην καταλάβατε, αναγκαστικά, την εσωτερική έννοια αυτού που μόλις είπα. Αυτό το βιβλίο είναι παντοδύναμο, κυριολεκτικά παντοδύναμο. Ενώ κάνετε την Κύρια Συνείδησή σας πιο αποφασιστική, το κάρμα στις σκέψεις σας αφαιρείται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει λόγω του σχετικά σοβαρού κάρμα σκέψης, αλλά θα πρέπει πραγματικά να δώσετε προσοχή στην σταθεροποίηση της Κύριας Συνείδησής σας!


Ερώτηση: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ανάγνωση των βιβλίων και την εκτέλεση των ασκήσεων όταν είμαι μόνος μου. Αλλά όταν πάω στον χώρο κοινής εξάσκησης, αισθάνομαι σαν να κάνουμε μελέτη πολιτικής [όταν διαβάζουμε το βιβλίο μαζί].


Δάσκαλος: Ίσως να απεχθάνεστε τις πολιτικές μελέτες, και έτσι αυτό προκαλείται από την ισχυρή σας αίσθηση αποστροφής. Το τυπικό της διαδικασίας δεν έχει σημασία – αυτό που είναι σημαντικό είναι η ουσία. Δεν είναι αυτό μια ισχυρή προσκόλληση, μια προσκόλληση αποστροφής;


Ερώτηση: Είναι ότι η σύντομη εισαγωγή στο Φάλουν Ντάφα, που έχει τυπωθεί στις δημοσιεύσεις, θεωρείται ως απόσπασμα εκτός γενικού πλαισίου;


Δάσκαλος: Η σύντομη εισαγωγή δεν προέρχεται από τον Φα μου. Είναι μια «σύντομη εισαγωγή», έτσι δεν αποσπάται από το γενικό πλαίσιο. Εισάγει τις γενικές γραμμές του Φα μου. Το έκαναν αυτό, αλλά ήταν διακριτικοί κάθε φορά. Το έκαναν μόνο μετά από επανειλημμένες συζητήσεις.


Ερώτηση: Πώς πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τη μοναξιά ως τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο στην άσκηση καλλιέργειας;


Δάσκαλος: Δεν έχετε ιδέα πόσο η μοναξιά μπορεί να καταστρέψει τα πάντα για ένα άτομο. Στο παρελθόν, από τι εξαρτιόνταν οι μοναχοί στην άσκηση καλλιέργειάς τους; Γιατί ήταν σε θέση να πετύχουν στην καλλιέργεια; Η μεγαλύτερη δυσκολία τους ήταν η μοναξιά. Τι δυσκολίες έπρεπε να υπομείνουν; Το δυσκολότερο να αντέξουν ήταν η μοναξιά. Γιατί μπορούσε ένα άτομο που πήγαινε στο βουνό να ασκηθεί στο Τάο, να επιτύχει το Τάο; Οι κοσμικοί άνθρωποι απολάμβαναν τη δόξα, το μεγαλείο, τον πλούτο, και την κοινωνική θέση. Ακόμα και οι φτωχοί, οι οποίοι δεν απολάμβαναν τη δόξα, το μεγαλείο, τον πλούτο, και την κοινωνική θέση, είχαν επίσης συγγενείς και φίλους και απολάμβαναν τις επίγειες απολαύσεις. Οι μοναχοί καλλιεργούνταν σκληρά στα βουνά μόνοι τους. Χωρίς καμία επαφή με άλλους ανθρώπους, αυτή η μοναξιά, που είναι πολύ δύσκολο να αντέξουν, μπορεί να φθείρει πολλές προσκολλήσεις και διάφορες επιθυμίες ενός ατόμου. Φυσικά, εμείς δεν παίρνουμε αυτό το μονοπάτι. Εμείς στοχεύουμε άμεσα στην καρδιά κάποιου – αυτός είναι ο γρηγορότερος τρόπος. Δεν νομίζω ότι υπάρχει χρόνος για σας, να φθείρετε [τις προσκολλήσεις σας] στη διάρκεια αρκετών δεκαετιών.


Ερώτηση: Οι ψυχικά ασθενείς δεν επιτρέπονται στα σεμινάρια. Αλλά οι ασθενείς με ψευδαισθήσεις προσωπικού μεγαλείου, ψυχαναγκαστική διαταραχή, διαταραχή πανικού, και ούτω καθεξής, θεωρούνται ψυχικά ασθενείς;


Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι η έννοια της «ψυχικής διαταραχής» όπως κατανοείται από τους ανθρώπους είναι διαφορετική από την δική μου ερμηνεία. Αυτό που εγώ αναφέρω ως ψυχική διαταραχή είναι ότι το Κύριο Αρχέγονο Πνεύμα ενός ανθρώπου (Τζου γιουανσέν) δεν ελέγχει το σώμα του, και οποιαδήποτε ξένα μηνύματα, άλλα όντα ή το κάρμα του, μπορούν να τον διατάζουν να κάνει αυτό ή εκείνο. Το κάρμα στον εγκέφαλό του τον κάνει να καταριέται και τον οδηγεί να κάνει κακά πράγματα, έτσι οι άνθρωποι λένε ότι είναι ψυχικά ασθενής. Έχω διαπιστώσει ότι οι ψυχικά ασθενείς δεν έχουν καθόλου πληγές ή παθογόνους παράγοντες. Πώς μπορεί τότε αυτό να ονομάζεται ασθένεια; Είναι μόνο μια μη φυσιολογική ανθρώπινη κατάσταση. Ωστόσο, αυτός ο Ντάφα μας είναι για την σωτηρία των ανθρώπων και για την καλλιέργεια του Κύριου Αρχέγονου Πνεύματος. Αν το Κύριο Αρχέγονο Πνεύμα του δεν έχει τον έλεγχο, τότε σε ποιον θα δοθεί ο Ντάφα; Γι’ αυτό και δεν τους επιτρέπουμε να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια. Αν είναι το κάρμα ή κατοχικά πνεύματα που τον κατευθύνουν, μπορεί το κάρμα του ή τα κατοχικά πνεύματα να σωθούν; Αυτός είναι ο λόγος. Εκτός αυτού, οι άνθρωποι θα λένε, «Κοιτάξτε, έγινε παράφρων, λόγω της άσκησης Φάλουν Γκονγκ». Αυτό θα μας κάνει ζημιά σε πολύ μεγάλο βαθμό.


Ερώτηση: Τα ραντεβού μπορούν να εγείρουν πολλές προσκολλήσεις σε εμάς. Μήπως πρέπει να σταματήσω την σχέση με το φίλο μου, ή θα πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν τη δική τους πορεία, να παντρευτούμε και να κάνουμε παιδιά;


Δάσκαλος: Η αλήθεια είναι, όπως έχω πει, η ανθρώπινη κοινωνία χρειάζεται ακόμα να αναπαραχθεί. Εάν ο αριθμός των μαθητών μας του Ντάφα ήταν αρκετά δισεκατομμύρια αντί 100 εκατομμύρια, δεν θα γινόταν αυτό ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα; Δεν είναι αυτό το θέμα; Σας έχω ζητήσει να εναρμονίζεστε στη συμπεριφορά σας με τους καθημερινούς ανθρώπους στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να το κάνετε. Απλώς θέτετε πάρα πολύ υψηλά πρότυπα για τον εαυτό σας. Φυσικά, δεν είμαι αντίθετος με τα υπερβολικά υψηλά πρότυπα. Νομίζω ότι θα πρέπει να είστε σε συμφωνία με τους καθημερινούς ανθρώπους όσο το δυνατό περισσότερο. Κάνοντάς το με έναν τρόπο αυτο-επιβολής μπορεί να προκαλέσετε την κοινωνία να μας παρεξηγήσει και αυτό να επιφέρει ζημιά στον Φα. Εφόσον δεν έχετε φθάσει σε αυτό το επίπεδο, θα υποστείτε την αγωνία του να υπομείνετε την προσκόλληση. Εάν έχετε φτάσει αληθινά σε αυτό το επίπεδο, δεν είμαι αντίθετος. Εάν δεν έχετε φτάσει, κάντε το καλύτερο που μπορείτε αφήνοντας τα πράγματα να συμβούν φυσικά.


Ισορροπείστε αυτή τη σχέση καλά. Στην πραγματικότητα δεν θα είστε σε θέση να βγαίνετε ραντεβού πια, αν όλα τα συναισθήματά σας έχουν πραγματικά αφαιρεθεί. Πριν όμως φτάσετε σε αυτή την κατάσταση, νομίζω ότι θα πρέπει ακόμα να ενεργείτε σύμφωνα με τους τρόπους της ανθρωπότητας. Σίγουρα δεν θα εκπέσετε λόγω του γάμου – αυτό δεν θα συμβεί.


Ερώτηση: Εάν κάποιος ήταν ζώο σε προηγούμενη ζωή του, μπορεί να φτάσει Πέραν του Τριπλού Κόσμου (Τσου-Σι-Τζιάν-Φα) μέσω καλλιέργειας σε αυτή τη ζωή;


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να δώσω ένα παράδειγμα: Ένα άτομο μπορεί να προέρχεται από πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά κατά τη διάρκεια των μετενσαρκώσεών του, μπορεί να μην ήταν άνθρωπος σε όλες τις ζωές του. Μπορεί να ήταν αυτό ή εκείνο. Τελικά, μετενσαρκώνεται σε άνθρωπο σε αυτό το στάδιο. Μπορεί κι εσείς να είχατε μετενσαρκωθεί σε ζώο πριν από αυτό το στάδιο, αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί ότι είστε ζώο. Ήσασταν απλά στην πορεία του εξάπτυχου μονοπατιού. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που είναι η αληθινή σας ύπαρξη.


Ερώτηση: Μερικές φορές μπορώ να φωτιστώ σε πράγματα, όταν διαβάζω τα βιβλία και μελετώ τον Φα. Αλλά μερικές φορές δεν μπορώ να φωτιστώ ακόμη και όταν διαβάσω το βιβλίο για δύο ή τρεις φορές.


Δάσκαλος: Σίγουρα δεν θα φωτιστείτε σε κάτι, αν σκόπιμα προσπαθείτε να φωτιστείτε σε αυτό. Πρέπει να πάρετε αυτό το βιβλίο και απλά να το διαβάσετε. Αυτό λέγεται «αποκτώντας φυσικά χωρίς επιδίωξη». Μόλις έλεγα χθες ότι όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, μην προσπαθήσετε να βρείτε τις σχετικές ενότητες για να διαβάσετε – δεν θα τις βρείτε. Ένα άτομο επιτυγχάνει συνήθως κάτι φυσικά, χωρίς να το επιδιώκει. Απλά σηκώστε το βιβλίο και ανοίξτε το στην τύχη, και είναι εγγυημένο ότι θα βρείτε αυτό που πρέπει να αποκτήσετε σήμερα. Μόλις το είπα αυτό, μερικοί άνθρωποι θα το ερμηνεύσουν ως εξής: «Ωραία. Από τώρα και στο εξής, όταν διαβάζω το βιβλίο θα το ανοίγω απλά στην τύχη.». Αυτό μετά θα γίνει ακόμη μια προσκόλληση και δεν θα είστε σε θέση να βρείτε αυτό που ζητάτε και πάλι. Για άλλη μια φορά, υπάρχει το πρόβλημα της επιδίωξης – είναι απλώς με διαφορετική μορφή.


Ερώτηση: Πιστεύουμε ακράδαντα σε εσάς και το Φάλουν Ντάφα. Ακούσαμε ότι πρόσφατα υπήρξαν κάποια προβλήματα στην ηπειρωτική Κίνα. Πώς θα πρέπει να χειριστούμε αυτό το θέμα;


Δάσκαλος: Υπάρχουν συνεχή προβλήματα από την ημέρα που άρχισα να διδάσκω τον Φα. Γιατί; Εάν ένας ορθός Φα είχε εξαπλωθεί χωρίς οποιεσδήποτε ενοχλήσεις από το κακό ή μπορούσε να είναι κατανοητός από όλους, κατά τη γνώμη μου, το επίπεδό του θα ήταν ίδιο με αυτό των κοινών ανθρώπων, έτσι δεν είναι; Σε αυτή την περίπτωση δεν θα ήταν σε θέση να σώσει τους ανθρώπους. Υπάρχει παρέμβαση απλά και μόνο επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να τον αντιληφθούν, ή επειδή το κακό θέλει να τον καταλύσει συνειδητοποιώντας ότι είναι ένας ορθός Φα. Αν και αυτός ο Φα έχει διαδοθεί, είναι εξαιρετικά σημαντικό το πώς εξαπλώνεται, πώς σώζει τους ανθρώπους, πώς ο ίδιος ο Ντάφα και εγώ ενεργούμε όταν παρουσιάζονται διαταραχές και κατά πόσο η πορεία που έχουμε πάρει είναι ευθεία. Αυτό έχει άμεση σχέση με αν ο Φα είναι ορθός και είναι σε θέση να σώσει τους ανθρώπους. Είναι κατανοητό αυτό; Έτσι έχουν συμβεί συνεχείς δοκιμασίες και δυσκολίες. Κάθε βήμα που έχουμε πάρει ήταν ορθό. Ακόμη και αν κάποιος σκόπευε να μας επιτεθεί αδράχνοντας ένα λάθος και αγνοώντας όλα τα αποδεδειγμένα καλά, το άτομο αυτό δεν θα είναι σε θέση να βρει κάτι λανθασμένο, επειδή η πορεία που έχουμε πάρει είναι εξαιρετικά ορθή. Αυτός είναι ο τρόπος που έχουμε ακολουθήσει ως εδώ. Με αυτό τον τρόπο έχουμε εδραιώσει την πανίσχυρη αρετή μας, μέσω δοκιμασιών και δυσκολιών και μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αφήσουμε κάτι στις επόμενες γενεές για να μιλούν. Μπορούμε επίσης να αφήσουμε για τις επόμενες γενεές τις εμπειρίες και τα διδάγματα που συσσωρεύσαμε μέσω της αντιμετώπισης και της υπέρβασης διαφόρων δοκιμασιών. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί ο Φα να κατέχει πανίσχυρη αρετή, έτσι δεν είναι;


Ερώτηση: Δάσκαλε, έχετε πει ότι επειδή ασκούμε καλλιέργεια μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων, πρέπει να είμαστε σύμφωνοι με τον τρόπο των καθημερινών ανθρώπων όσο είναι δυνατό. Στις ΗΠΑ, μερικές φορές είναι ακατάλληλο να διαδίδουμε τον Φα στο κοινό χωρίς κάποιο εγκεκριμένο οργανισμό.


Δάσκαλος: Μια Ένωση Ντάφα έχει καταχωρηθεί στις ΗΠΑ, αλλά δεν πρέπει να θεωρούμε αυτόν τον οργανισμό ως ένα συνηθισμένο ανθρώπινο εγχείρημα. Απλώς δημιουργεί για τον Φα μας ένα περιβάλλον για την εξάσκηση του συστήματος καλλιέργειας νόμιμα και εξασφαλίζει την νομιμότητα της άσκησης καλλιέργειας. Για αυτούς τους σκοπούς υπάρχει μόνο. Σίγουρα δεν θα πρέπει να θεωρείτε αυτόν τον φορέα ως κάποιο είδος επιχείρησης. Έχω πει ότι ένας Μεγάλος Τρόπος δεν έχει μορφή και δεν σας επιτρέπεται να επικεντρώνετε την προσοχή σας σε κάποιο πρότζεκτ. Ακόμη και η προσπάθεια να οργανωθεί αυτό το μεγάλο συνέδριο σήμερα είναι για να ενσωματωθεί στην άσκηση καλλιέργειας κάποιου. Οι μαθητές δεν χρεώνουν οποιαδήποτε αμοιβή, διότι αυτό είναι μια εθελοντική οργάνωση. Ωστόσο, δεν είναι θρησκεία.


Ερώτηση: Ζω μόνος και έχω πολύ λίγες επαφές με άλλους ανθρώπους. Η οικογένειά μου είναι στην Κίνα. Μελετώ τον Φα στον ελεύθερο χρόνο μου στο σπίτι. Είναι αυτό το περιβάλλον ...;


Δάσκαλος: Όπως κι αν ασκείτε καλλιέργεια, είναι μια χαρά. Όσον θεωρείτε τον εαυτό σας καλλιεργητή σε κάθε στιγμή, και μελετάτε και κάνετε τις ασκήσεις, δεν θα μείνετε έξω. Είναι καλύτερα να βγαίνετε έξω για να ασκήστε.


Ερώτηση: Χρειάζεται να αποκρούουμε παρεμβάσεις παντός είδους μηνυμάτων καθόλη τη διαδικασία της καλλιέργειας;


Δάσκαλος: Όταν εκτελείτε τις ασκήσεις, αν πραγματικά ακούτε κάποιες φωνές ή υπάρχουν μηνύματα στο μυαλό σας ή κάποιες σκέψεις παρεμβαίνουν σε εσάς, θα πρέπει να απαλλαγείτε από αυτά. Αν είναι ισχυρές, μπορείτε να τις μεταχειριστείτε ως τρίτος ή σαν σκέψεις άλλων που δεν έχουν καμία σχέση με εσάς. Γιατί πρέπει να το επισημάνω αυτό για σας με αυτόν τον τρόπο; Είναι, επειδή, κάθε τι δικό σας είναι υπό την εντολή σας. Τα χέρια σας, τα πόδια σας, τα δάχτυλά σας και το στόμα σας μπορούν να κινηθούν με όποιο τρόπο θέλετε να τα μετακινήσετε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι επειδή είναι δικά σας. Όταν θέλετε να φτάσετε σε ντινγκ, οι σκέψεις δεν γίνονται γαλήνιες. Όσο πιο πολύ θέλετε να είναι ήρεμες, τόσο πιο ανήσυχες γίνονται. Είναι αυτές οι σκέψεις εσείς; Τις αναγνωρίζετε ως δικές σας; Αυτά είναι το κάρμα και οι αντιλήψεις που αποκτήσατε όλη τη ζωή σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να τις βλέπετε ως τρίτος: «Εσύ συνέχισε να σκέφτεσαι και εγώ θα σε παρακολουθώ να το κάνεις.». Αυτή τη φορά, πηδήξτε έξω από αυτές. Εάν πραγματικά μπορέσετε να τις διακρίνετε, αυτό ισοδυναμεί με να έχετε κάνει ένα ξεκάθαρο διαχωρισμό απ’ αυτές και έχετε βρει τον εαυτό σας. Αυτό είναι επίσης άσκηση καλλιέργειας και κάνοντας έτσι μπορεί να τις αφαιρέσει γρήγορα. Αν μπορέσετε αληθινά να τις διακρίνετε, θα τρομοκρατηθούν, επειδή θα είναι πια η ώρα για αυτές να εξαλειφθούν.


Ερώτηση: Δάσκαλε, το Τζούαν Φάλουν θα μείνει για τις μελλοντικές γενιές και η εικόνα σας βρίσκεται σ’ αυτό. Ωστόσο, έχετε επίσης πει ότι οι άνθρωποι στο μέλλον δεν θα γνωρίζουν την εμφάνισή σας.


Δάσκαλος: Το Τζούαν Φάλουν δεν θα μείνει για τις μελλοντικές γενιές. Οι άνθρωποι στο μέλλον δεν θα γνωρίζουν για την ύπαρξη του Τζούαν Φάλουν. Έτσι, αν και ο Φα που έχω διδάξει είναι εξαιρετικά εμβριθής και πολλά ουράνια μυστικά έχουν αποκαλυφθεί, εάν οι άνθρωποι που έχουν ακούσει τον Φα, πράγματι φθάσουν στην Ολοκλήρωση στο μέλλον, τότε δεν θα έχω διδάξει τον Φα μόνο στους θεούς; Οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να μην γνωρίζουν. Γι’ αυτό σας διδάσκω έτσι. Ελπίζω ότι όλοι σας θα είστε σε θέση να φτάσετε στην Ολοκλήρωση.


Όσο για τα βιβλία, μπορούν πολύ εύκολα να φροντιστούν. Σε δεδομένο χρόνο, θα μπορούσαμε να τα μετατρέψουμε σε απλό χαρτί χωρίς ούτε μία λέξη πάνω.


Ερώτηση: Πώς πρέπει να χειριστούμε ορισμένες εκδόσεις του Τζούαν Φάλουν που τους λείπουν γραμμές και προτάσεις;


Δάσκαλος: Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις στις πειρατικές εκδόσεις του Τζούαν Φάλουν. Βεβαιωθείτε ότι είστε προσεκτικοί με αυτό. Αν βρείτε λέξεις που λείπουν ή σειρές, προσθέστε τες με το στυλό σας. Στο μέλλον, μην αγοράζετε πια τα βιβλία που τους λείπουν λέξεις ή γραμμές. Με άλλα λόγια μπορείτε να αγοράσετε τα βιβλία με την γνήσια στοιχειοθεσία, μην αγοράσετε ποτέ τα βιβλία με την νέα στοιχειοθεσία.


Ερώτηση: Υπάρχουν κάποιοι μαθητές που συνήθιζαν να κάνουν διάφορες πρακτικές τσιγκόνγκ. Τώρα, κατά τη διάδοση του Φα, θα μιλήσουν πρώτα για αυτά που συνήθιζαν να ασκούν προκειμένου να προσελκύσουν μαθητές.


Δάσκαλος: Μερικοί από εσάς έχετε αυτό το είδος των προθέσεων των συνηθισμένων ανθρώπων, αλλά δεν μπορείτε να πείτε ότι ένα τέτοιο άτομο δεν είναι καλό. Σε αυτές τις δύο ημέρες των ομιλιών, κι εγώ διαπίστωσα ότι κάποιοι άνθρωποι επιμένουν να αναφέρονται στα πράγματα από το παρελθόν τους. Σε γενικές γραμμές, αυτό που ο καθένας έχει πει, ήταν πολύ καλό. Είναι μόνο ότι υπήρχαν ακόμα άνθρωποι που εξέθεταν τις συνηθισμένες ανθρώπινες προθέσεις τους. Κατά τη διάδοση του Ντάφα δεν θα πρέπει πλέον να αναφέρετε καθόλου τι μάθατε προηγουμένως, επειδή έχετε ήδη ξεφύγει από αυτό. Δεν ανήκει σε εσάς, και δεν είναι μέρος αυτού που θέλετε να επιτύχετε. Δεν θα ήταν το ίδιο με το να προωθούσατε διπλούς ή πολλαπλούς τρόπους καλλιέργειας;


Ερώτηση: Δάσκαλε, θα μπορούσατε παρακαλώ να μας πείτε περισσότερα σχετικά με τον όρο ότι δεν θα πρέπει να κρατάμε καθόλου χρήματα στα Κέντρα Βοηθείας; Σε αυτή την εμπορική κοινωνία των ΗΠΑ, είναι δύσκολο να γίνουν τα πράγματα, χωρίς χρήματα.


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να σας πω ότι κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό: Τα Κέντρα Βοήθειας, απολύτως, δεν μπορούν να κρατούν οποιαδήποτε χρήματα. Ας υποθέσουμε ότι κατά την τρέχουσα περίοδο λίγα χρήματα έμειναν μετά την πώληση βιβλίων και ότι θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα για να κάνουμε κάποια πράγματα άμεσα. Καθόλου χρήματα δεν εμπλέκονται σύμφωνα με αυτή την αρχή, αλλά στην πραγματικότητα εμπλέκονται. Αν αυτό συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα έχει τέλος και πρακτικά θα κρατάτε χρήματα και ιδιοκτησία. Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι όταν κάνουμε πράγματα για να διαδώσουμε τον Φα, νομίζω ότι μερικοί μαθητές με οικονομική δυνατότητα μπορούν να φροντίσουν αυτά τα ασήμαντα έξοδα. Για παράδειγμα, μια μεγάλη αίθουσα συνεδρίων, όπως αυτή εδώ σήμερα, πληρώθηκε από έναν από τους μαθητές μας. Για να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να λάβουν τον Φα, έκανε ένα καλό πράγμα. Ίσως αυτό που αποκτά να είναι ακόμη περισσότερο. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι απλά αναφέρομαι στην ιδέα. Το μονοπάτι που παίρνουμε πρέπει να είναι ορθό – πρέπει να πάρουμε αυτό το μονοπάτι με έναν έντιμο τρόπο.


Ερώτηση: Είναι αλήθεια ότι όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο, τόσο πιο κοντά είναι στην αρχέγονη ουσία; Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί τα λουλούδια που ραίνουν οι ουράνιες κόρες μπορούν να περάσουν μέσα από το σώμα μιας Μποντισάτβα, αλλά δεν μπορούν να περάσουν μέσα από το σώμα ενός Άρχατ.


Δάσκαλος: Δεν είναι έτσι. Αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι η διαφορά στις ουσίες. Αυτό στο οποίο αναφέρομαι είναι η διαφορά στα επίπεδα και στην Θέση Επίτευξης. Φυσικά, διαφορές στη Θέση Επίτευξης μπορούν να προκαλέσουν διαφορές στα σωματίδια του σώματός σας – αυτό είναι βέβαιο. Αλλά οι διαφορές στα σωματίδια δεν είναι κάτι προαπαιτούμενο. Το επίπεδο του σίνσινγκ και η Θέση Επίτευξης είναι η προϋπόθεση.


Οι σημερινές ερωτήσεις, βασικά, όλες έχουν απαντηθεί. Οι νέοι μαθητές πρέπει να διαβάζουν το βιβλίο περισσότερο. Αν θέλετε να μάθετε και να καλλιεργηθείτε, πηγαίνετε να διαβάσετε το βιβλίο. Ένα συνέδριο του Φα είναι δύσκολο να το συναντήσετε. Αν σας μιλούσα για πράγματα στοιχειώδους επιπέδου, αυτό το συνέδριο θα ήταν ουσιαστικά άκαρπο για όσους από εσάς κάθεστε εδώ, καθώς δεν θα είχατε ακούσει όλα όσα θα έπρεπε να είχατε ακούσει. Ο σκοπός του συνεδρίου είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να προχωρήσουν πιο γρήγορα και να φτάσουν στην Ολοκλήρωση συντομότερα. Εν τω μεταξύ, μπορεί επίσης να προωθήσει τον Φα και να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να αποκτήσουν τον Φα. Έτσι νομίζω ότι θα πρέπει να βελτιωθείτε σε μεγάλο βαθμό μετά από αυτό το συνέδριο. Ταυτόχρονα, πρέπει επίσης να επιτρέψουμε σε περισσότερους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα αποκτήσει τον Φα, να τον αποκτήσουν. Σας λέω ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που μπορούν να διασωθούν στη λευκή και τις άλλες φυλές που δεν έχουν ακόμη αποκτήσει τον Φα. Φυσικά, δεν σας εξαναγκάζω να κάνετε αυτά τα πράγματα. Όσα μπορείτε να κάνετε είναι μια χαρά. Ο Φα σώζει τους προκαθορισμένους ανθρώπους. Εσείς μπορείτε μόνο να συμβουλεύσετε τους ανθρώπους να είναι καλοί, αλλά δεν μπορείτε να τους επιβάλλετε να καλλιεργηθούν – έτσι είναι. Ελπίζω ότι ο καθένας θα προοδεύσει πιο γρήγορα και θα είναι σε θέση να φτάσει στην Ολοκλήρωση σύντομα.