Falundafa.org
 / 
el.falundafa.org

Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

Διδάσκοντας τον Φα στη διάσκεψη στην Ευρώπη


Λι Χονγκτζί, 30 & 31 Μαΐου 1998, Φρανκφούρτη, Γερμανία




Μερικοί από εσάς που παρευρίσκονται εδώ είναι βετεράνοι ασκούμενοι. Πολλοί είναι νέοι μαθητές.


Έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που άρχισα να μεταδίδω τον Ντάφα (τον Μεγάλο Νόμο). Στο παρελθόν είχα έρθει στη Γερμανία όταν πήγαινα στη Γαλλία να μεταδώσω τον Φα. Ήρθα να ρίξω μια ματιά στο περιβάλλον αυτού του τόπου. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στη Φρανκφούρτη. Όμως είναι η πρώτη φορά που συναντώ νέους μαθητές από κάποιες περιοχές της Ευρώπης. Πιστεύω ότι είναι μια προκαθορισμένη σχέση που μας έφερε εδώ, για να καλλιεργήσουμε μαζί αυτόν τον Ντάφα. Εμείς της Σχολής του Φο πιστεύουμε στην προκαθορισμένη σχέση. Και όντας έτσι τα πράγματα πρέπει να έχουμε σαν τα μάτια μας αυτόν τον Φα. Πολλοί από εσάς που παρευρίσκεστε εδώ δεν έχετε μελετήσει τον Φα σε βάθος και συχνά τον αντιμετωπίζετε σαν ένα κοινό τσιγκόνγκ. Η μετάδοση αυτού του Φα στην Κίνα είχε σαν αποτέλεσμα πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι να μαθαίνουν και να ασκούνται. Ο αριθμός των ανθρώπων στις περιοχές έξω από την Κίνα είναι επίσης πολύ μεγάλος. Γιατί είναι έτσι; Και γιατί η μόρφωση των ανθρώπων που μαθαίνουν τον Ντάφα είναι σχετικά υψηλή; Πολλοί είναι πασίγνωστοι σε κύκλους διανοούμενων. Σε πολλές περιοχές της Κίνας υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν σε υψηλά κοινωνικά στρώματα οι οποίοι ασκούνται. Φυσικά όταν το συνηθισμένο τσιγκόνγκ πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα πολλοί από τους ασκούμενούς του ήταν ηλικιωμένοι άνθρωποι και άνθρωποι με αρρώστιες. Συνεπώς οι άνθρωποι το έβλεπαν σαν ένα είδος φυσικής άσκησης και σαν κάτι που τους βοηθούσε να διατηρούνται σε φόρμα. Φυσικά στο τσιγκόνγκ αναφέρθηκαν και ορισμένα υπερφυσικά φαινόμενα που δεν παρουσιάζονται εύκολα στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία και αυτό έδωσε στο τσιγκόνγκ έναν αέρα μυστήριου, όμως αυτό ήταν όλο.


Πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοί να καταλάβουν ολοκληρωμένα τι είναι το τσιγκόνγκ. Από την αρχή της διάδοσης του Ντάφα έχω εξηγήσει και έχω κάνει δημόσια ορισμένα ακατανόητα φαινόμενα στο τσιγκόνγκ όπως επίσης και πράγματα που δεν έχουν εξηγηθεί στην κοινότητα του τσιγκόνγκ. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν τον Ντάφα. Είναι επειδή ο Ντάφα μας μπορεί πραγματικά να καταστήσει ικανούς τους ανθρώπους να ολοκληρωθούν, να σώσει αληθινά τους ανθρώπους και να σας επιτρέψει αληθινά να ανεβείτε σε υψηλότερα επίπεδα κατά τη διαδικασία της καλλιέργειάς σας. Είτε είναι η ικανότητα του μυαλού, είτε η φυσική ποιότητα του σώματος σας, ο Ντάφα αληθινά μπορεί να σας καταστήσει ικανούς να φτάσετε τα κριτήρια των διαφόρων επιπέδων. Μπορεί πραγματικά να παίξει έναν τέτοιο ρόλο.


Μόλις ανέφερα ότι πολλοί άνθρωποι μελετούν τον Ντάφα. Οι άνθρωποι με υψηλή μόρφωση έχουν γενικά καθαρή σκέψη και σίγουρα δεν θα μάθουν κάτι στα τυφλά. Αυτοί οι άνθρωποι μόλις μάθουν τον Φα τείνουν να είναι αταλάντευτοι γιατί γνωρίζουν πόσο πολύτιμος είναι. Πολλά ουράνια μυστικά αποκαλύπτονται σε αυτό το βιβλίο και όχι μόνο αυτό· το εσωτερικό νόημά του είναι επίσης τεράστιο. Ανεξάρτητα από το πόσο υψηλό είναι το πεδίο ή πόσο υψηλό το επίπεδο που θέλετε να πετύχετε στην καλλιέργεια είναι ικανό να σας οδηγήσει να φτάσετε. Κανένας δεν έχει διδάξει αυτόν τον Φα στην ανθρωπότητα μέχρι τώρα. Αν δεν μελετούσατε τον Ντάφα δεν θα αποκτούσατε ποτέ αυτή τη γνώση όσα βιβλία και να είχατε διαβάσει ή όσο μεγάλα επιτεύγματα κι αν είχατε πετύχει στην ανθρώπινη κοινωνία. Κι αυτό γιατί δεν είναι κάτι που μαθαίνεται από βιβλία ούτε κάτι που μπορεί να βρεθεί στις γνώσεις της ανθρωπότητας. Μπορείτε να ψάξετε μέσα σε όλα τα βιβλία ­­–αρχαία ή σύγχρονα, Ανατολής η Δύσης– δεν θα μπορέσετε καθόλου να τη βρείτε.


Υπάρχει και άλλο ένα θέμα: Για να ασκήσει κάποιος καλλιέργεια πρέπει να διαβάζει το βιβλίο κατ’ επανάληψη. Πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή στη μελέτη του Φα στην καλλιέργεια τους. Αυτό δεν είναι σωστό. Γιατί έχω μια μάλλον αυστηρή απαίτηση όταν πρόκειται γι’ αυτό; Συχνά λέω ότι αν θέλετε να καλλιεργηθείτε πρέπει να διαβάζετε το βιβλίο πολύ, να το διαβάζετε ξανά και ξανά. Το βιβλίο έχει τεράστιο εσωτερικό νόημα – είναι ασύλληπτο. Πολλοί νέοι μαθητές δεν έχουν πλήρη κατανόηση αυτού και δεν έχουν δώσει προσοχή σε αυτό. Νομίζουν ότι το βιβλίο είναι απλά μαύρο μελάνι σε άσπρο χαρτί «θα ξέρω τι λέει αφού το διαβάσω μια φορά». Φυσικά όλα τα βιβλία στην ανθρώπινη κοινωνία είναι έτσι αφού περιορίζονται μόνο στην επιφανειακή γνώση χωρίς οποιοδήποτε εσωτερικό νόημα. Θα τα ξέρετε μόλις τα διαβάσετε μια φορά. Όμως αυτό το βιβλίο είναι διαφορετικό, διότι προσφέρει καθοδήγηση στην καλλιέργεια των ανθρώπων. Αν θέλετε να βελτιώσετε τους εαυτούς σας σε αυτόν τον Φα πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε το βιβλίο. Μόνο τότε μπορεί να καθοδηγήσει την καλλιέργειά σας.


Δείτε αυτό: στην άσκηση καλλιέργειας στο παρελθόν συνήθως ήταν ο δάσκαλος που καθοδηγούσε τον μαθητή του. Όταν ήταν ώρα για εσάς να προοδεύσετε, θα σας έλεγε πώς να ασκηθείτε, πώς να βελτιωθείτε και πώς είναι η κατάσταση σε κάθε επίπεδο και κάθε πεδίο. Αλλά αυτό μπορούσε να γίνει μόνο σε μια μικρή κλίμακα και σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων. Σήμερα έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους –πάνω από 100 εκατομμύρια που– μαθαίνουν. Είναι αδύνατον για μένα να διδάξω τον καθένα προσωπικά και του δείξω τις κινήσεις των ασκήσεων. Έτσι για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, έγραψα μέσα σε αυτό το βιβλίο όλα αυτά που μπορώ να σας δώσω και όλα αυτά που μπορούν να σας επιτρέψουν να βελτιωθείτε και να μεταμορφωθείτε – όλα αυτά έχουν συμπιεστεί σε αυτήν την εργασία του Φα. Δεν είναι μόνο η βελτίωσή σας που θα οδηγηθεί από τις αρχές του: Πίσω από τον Φα υπάρχει πανίσχυρο εσωτερικό νόημα. Οι έννοιές του είναι πέρα από τα συνηθισμένα, δεν είναι με κανένα τρόπο οι θεωρίες των καθημερινών ανθρώπων. Αυτό με το οποίο καταγινόμαστε ξεπερνά το πεδίο των συνηθισμένων ανθρώπων. Συνεπώς η διδασκαλία αυτών των πραγμάτων θα επηρεάσει μορφές ζωής που είναι πέρα από αυτές των συνηθισμένων ανθρώπων και τον τρόπο με τον οποίο υφίστανται άλλες διαστάσεις. Με άλλα λόγια, αν και το βιβλίο φαίνεται να είναι μαύρο μελάνι σε άσπρο χαρτί, πίσω από κάθε λέξη υπάρχουν άπειρες διαστάσεις σε διαφορετικά επίπεδα και ακόμα Φο, Τάος και Θεοί από διαφορετικές διαστάσεις εμφανίζονται πίσω από τις λέξεις.


Παρακαλώ σκεφτείτε το: Έχω τονίσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι πρέπει να έχετε σαν τα μάτια σας αυτό το βιβλίο. Όταν δεν ξέρετε πόσο πολύτιμο είναι δεν θα δίνετε και πολλή προσοχή σε αυτό και φυσικά δεν μπορείτε να θεωρηθείτε λάθος. Αλλά, εάν ήδη ξέρετε πόσο πολύ εσωτερικό νόημα έχει και ακόμη δεν το σέβεστε ή δεν το παίρνετε σοβαρά, τότε θα έλεγα ότι αυτό είναι άλλο ζήτημα και δεν θα έπρεπε να είστε έτσι. Φυσικά, από την άλλη πλευρά, όταν ξέρετε πόσο πολύ εσωτερικό νόημα, συνειδητά θα το προσέχετε.


Μερικοί από τους μαθητές μας έχουν πει: «Είναι πραγματικά πολύ παράξενο – κάθε φορά που τελειώνω το βιβλίο διαπιστώνω ότι είναι διαφορετικό. Την επόμενη φορά που το διάβασα, ήταν πάλι, άλλη μια φορά, εντελώς διαφορετικό». Αφού διαβάσετε το βιβλίο μια φορά θα έχετε πολλές ερωτήσεις: «Γιατί αυτό;», «Γιατί εκείνο;». Αλλά όταν το διαβάσετε για δεύτερη φορά θα ανακαλύψετε ότι όλες σας οι ερωτήσεις είναι λυμένες – μπορεί να τις απαντήσει όλες. Όμως θα έχετε νέες ερωτήσεις γιατί η καλλιέργεια είναι μια διαδικασία εξύψωσης. Οι νέες ερωτήσεις που ανακύπτουν θα είναι υψηλότερες από τις ερωταποκρίσεις που είχατε όταν διαβάσατε το βιβλίο για πρώτη φορά. Όταν διαβάσετε το βιβλίο για τρίτη φορά, θα παρατηρήσετε ότι όλες οι ερωτήσεις που είχατε και δεν μπορούσατε να απαντήσετε τη δεύτερη φορά επιλύθηκαν. Και εάν συνεχίσετε, θα συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν πλέον αρκετοί άνθρωποι που έχουν διαβάσει το βιβλίο πάνω από εκατό φορές. Δεν μπορούν πλέον να αφήσουν κάτω αυτόν τον Φα. Όσο περισσότερο διαβάζουν, τόσο περισσότερα πράγματα βλέπουν στο βιβλίο και τόσο μεγαλύτερο είναι το εσωτερικό του νόημα. Γιατί είναι έτσι; Εάν οι Φο, οι Ντάος, και οι Θεοί στις διαστάσεις πίσω από τις λέξεις δουν ότι είναι ώρα για εσάς να βελτιωθείτε, θα σας επιτρέψουν με τρόπο φυσικό να καταλάβετε τις αρχές που υπάρχουν σε εκείνο το πεδίο. Τότε θα νοιώσετε ότι ξαφνικά καταλαβαίνετε άλλη μια εσωτερική έννοια της πρότασης.


Όταν μίλησα για φώτιση στο παρελθόν, επεκτάθηκα σε ένα ουράνιο μυστικό που κανένας δεν είχε αποκαλύψει: «Η καλλιέργεια εξαρτάται από ίδιο τον καλλιεργητή, ενώ το γκονγκ εξαρτάται από τον δάσκαλό του». Για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι ίδιοι [από μόνοι τους] καλλιεργούνταν και ανυψώνονταν. Πραγματικά, δεν μπορείτε να επιτύχετε τίποτα όταν καλλιεργείστε [από μόνοι σας]. Τίποτα δεν μπορεί να επιλυθεί εάν δεν έχετε έναν δάσκαλο που να σας φροντίζει. Αυτό σημαίνει ότι τα πραγματικά ζητήματα επιλύονται από τον δάσκαλό σας – επιλύονται από τους παράγοντες πίσω από τον Φα. Η δική σας φώτιση είναι μόνο για να συνεχίσετε να καλλιεργείστε μετά από κάθε φορά που υπερνικάτε τις δυσκολίες στην εξάσκησή σας. Αυτό είναι που εννοούμε με το: «δική σας φώτιση». Όσον αφορά το να φωτιστείτε αληθινά σε κάτι από τις αρχές, εάν αυτός ο Φα δεν σας αφήσει να το μάθετε, δεν θα μπορέσετε ποτέ να φωτιστείτε σε αυτό, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε. Έτσι θα πρέπει να ικανοποιείτε έναν όρο: Πρέπει να ασκείτε γνήσια την καλλιέργεια.


Οι θρησκείες στη Δύση δίδασκαν πίστη, ενώ εκείνες στην Ανατολή δίδασκαν Φώτιση. Η ιδέα είναι ότι πρέπει να είστε αποφασιστικοί. Χωρίς αυτόν τον νου[1] δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε τίποτα. Για να το θέσουμε αλλιώς, όταν δεν έχετε μια καλή κατανόηση του Φα, θα έχετε πρόβλημα στο ότι δεν είστε αποφασιστικοί. Μερικοί άνθρωποι πραγματικά ανησυχούν όταν βλέπουν άλλους μαθητές να μην μελετούν τον Φα: «Έχετε λάβει τον Φα, αλλά δεν τον μελετάτε. Τι κρίμα!» Είναι, πράγματι. Πολλοί άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν την μελέτη του Φα σοβαρά, και αντ’ αυτού τον εκλαμβάνουν σαν να είναι απλό τσιγκόνγκ: «Θα κάνω λίγο τις ασκήσεις να τονώσω τη διάπλασή μου». Φυσικά, ο Φα μας είναι απέραντος, κι έτσι είναι πολύ αποτελεσματικός για την ενίσχυση της διάπλασης κάποιου, θεραπεία ασθενειών, ή διατήρηση υγείας, και οι αλλαγές που κάποιος βιώνει είναι ισχυρές. Αλλά εάν επιδιώξετε μόνο να γίνετε καλά ή να μείνετε υγιείς, δεν θα κερδίσετε τα πράγματα που έρχονται με τη βελτίωση του εαυτού σας. Εκτός αυτού, αυτό που κάνω σήμερα έχει έναν σαφή στόχο. Δεν μεταδίδω αυτόν τον Φα για να θεραπεύσω κάποιον ή να τον διατηρήσω υγιή. Ο στόχος μου είναι να καθοδηγήσω τους ανθρώπους στα υψηλά επίπεδα και να σας ανυψώσω αληθινά. Εάν δεν μπορείτε να εναρμονιστείτε σε αυτήν την προσέγγιση, τότε μπορείτε μόνο να κερδίσετε αυτές τις απλές βελτιώσεις υγείας. Αλλά [και πάλι] εάν έρχεστε με κάποιο σκοπό διαφορετικό από το να μάθετε πραγματικά αυτόν τον Φα, τότε φοβάμαι ότι δεν θα κερδίσετε ούτε αυτό ακόμη το λίγο. Από την άλλη, μπορείτε να τα κερδίσετε όλα εάν έχετε έρθει να μάθετε αληθινά αυτόν τον Φα. Ακόμα κι αν έρχεστε χωρίς οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό, εάν έρχεστε να μάθετε χωρίς να έχετε την πρόθεση να θεραπευτείτε ή να διατηρήσετε την υγεία σας ή έχετε κάποιες άλλες σκέψεις, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καλά. Αυτό επειδή κατά τη διάρκεια της βελτίωσής σας επιτρέπεται να έχετε μια διαδικασία βαθμιαίας κατανόησης· γι’ αυτό σας ζητάμε να διαβάζετε το βιβλίο. Χρειάζεται να καταλάβετε το τι αφορά. Κατόπιν μπορείτε να αποφασίσετε εάν μπορείτε να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να συνεχίσετε να καλλιεργείστε.


Πιστεύω ότι σε έναν νέο μαθητή πρέπει να δίνουμε το βιβλίο να διαβάσει μόλις αρχίζει την εξάσκηση. Αφότου διαβάσει το βιβλίο θα αποφασίσει εάν είναι κάτι που μπορεί να κάνει. Εάν θέλει να προχωρήσει, θα έρθει να ασκήσει καλλιέργεια· εάν δεν θέλει, δεν πρέπει να τον αναγκάσουμε. Ακόμα κι αν προσφέρουμε σωτηρία στους ανθρώπους δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε. Πριν να είναι σε θέση ένα άτομο να ασκήσει καλλιέργεια, χρειάζεται να έχει την επιθυμία στην καρδιά του να βελτιωθεί, να καλλιεργηθεί και να φθάσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Εάν η καρδιά του δεν συγκινείται, κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτόν. Αυτό που προκύπτει από εξαναγκασμό δεν είναι καλλιέργεια· ο εξαναγκασμός δεν μπορεί να οδηγήσει ένα άτομο να καλλιεργηθεί. Είναι απολύτως ανώφελο εάν η καρδιά ενός ανθρώπου δεν συγκινείται ή εάν δεν θέλει να αλλάξει. Ξέρετε ότι αυτές είναι υπερφυσικές αρχές. Εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε προς τα υψηλά επίπεδα και να ανυψώσετε το επίπεδό σας, πώς θα μπορούσατε [εάν εξαναγκαζόσασταν];!.


Πολλοί Άνθρωποι που άσκησαν τσιγκόνγκ στο παρελθόν μπήκαν σε έναν λαθεμένο τρόπο σκέψης: «Θα βελτιωθώ εφόσον κάνω τις ασκήσεις επιμελώς και παρατείνω το χρόνο τους κάθε μέρα». Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν θα βελτιωνόταν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπερβούν το στάδιο της θεραπείας της ασθένειας και της συντήρησης της υγείας, δηλαδή το επίπεδο χρήσης του τσι. Όμως το τσιγκόνγκ δεν περιορίζεται σε αυτό. Απλά, σε μια προσπάθεια να κάνει καλό στους ανθρώπους, έχει δημοσιοποιήσει αυτά τα πράγματα καλλιέργειας στο χαμηλότερο επίπεδο, που μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια και να διατηρήσει την υγεία. Αλλά ο σκοπός του βρίσκεται αλλού. Γι’ αυτό ρωτώ συχνά: Γιατί το τσιγκόνγκ – κάτι το οποίο ποτέ δεν είχε ειδωθεί στην κινέζικη ιστορία και δεν είχε ποτέ πριν εμφανιστεί στον κόσμο – προέκυψε στο μέσον της σημερινής [της οδηγημένης από τη σύγχρονη επιστήμη] κατάστασης της κοινωνίας; Οι άνθρωποι είναι απλά άνθρωποι. Το ανθρώπινο μυαλό είναι περιορισμένο και η ανθρώπινη ευφυΐα επίσης περιορισμένη. Έτσι δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτά τα πράγματα και πιστεύουν ότι όλο αυτό είναι φυσικό και συμπτωματικό. Λέω ότι τίποτα δεν είναι "φυσικό" ούτε υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως "σύμπτωση" – όλα έχουν την αιτία τους. Αυτό που συζήτησα ακριβώς τώρα ήταν για να σας πω ότι πρέπει να πάρουμε τη μελέτη του Φα πολύ σοβαρά. Όσο θα μελετάτε τον Φα, θα ανυψώνεστε στην καλλιέργεια και διαφορετικές καταστάσεις θα προκύπτουν. Αλλά εάν δεν μελετάτε τον Φα δεν θα επιτύχετε τίποτα.


Οι ασκήσεις τσιγκόνγκ δεν είναι για τίποτα περισσότερο από τη θεραπεία ασθενειών και τη διατήρηση της υγείας, ανεξάρτητα από το πόσο τις εκτελείτε ή πόσο πολύ μερικοί δάσκαλοι του τσιγκόνγκ καυχιούνται για αυτές. Σίγουρα δεν θα σας οδηγήσουν σε υψηλό και εμβριθές επίπεδο. Στο παρελθόν, ήταν απολύτως αδύνατο για τον οποιοδήποτε – είτε ήταν σε κάποιο κύκλο καλλιέργειας είτε σε θρησκευτική κοινότητα – να γνωρίζει έναν Φα τόσο βαθύ και απροσμέτρητο. Το συνηθισμένο τσιγκόνγκ μόνο διδάσκει τους ανθρώπους πώς να αυτοθεραπευθούν και να κρατηθούν υγιείς, γιατί δεν έχει κάποιον Φα να καθοδηγήσει τους ανθρώπους στην καλλιέργεια. Αυτό που λέω είναι, εάν θέλετε να φθάσετε σε εκείνο το επίπεδο και να αναπτύξετε εξαιρετικές ικανότητες, το επίπεδο σκέψης σας πρέπει να είναι εκεί πάνω.


Ξέρουμε ότι στο παρελθόν οι διδασκαλίες συστημάτων από τις Σχολές του Φο ή του Τάο έλεγαν ότι κάποιος πρέπει να δίνει έμφαση στην αρετή κατά την καλλιέργεια. Ο Ιησούς έλεγε στους ανθρώπους ότι πρέπει να είναι καλοί άνθρωποι. Τι σημαίνει να είστε καλός άνθρωπος; Τι σημαίνει δίνω έμφαση στην αρετή; Σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριφέρεστε ολοένα και καλύτερα. Πόσο καλός θα πρέπει να είστε; Πρέπει να είστε καλύτεροι από όλους τους καθημερινούς ανθρώπους – τότε είστε κάποιος που ξεπερνά τους καθημερινούς ανθρώπους. Εφόσον είστε καλλιεργητής το σώμα σας θα αναπτύξει γκονγκ, και το γκονγκ σας θα γίνει τόσο υψηλό όσο το επίπεδο του νου σας. Όσο υψηλότερο το επίπεδο του νου σας, τόσο υψηλότερο το επίπεδο του γκονγκ σας. Θα έλεγα ότι η επιστήμη δεν θα είναι ποτέ σε θέση να το επιτύχει αυτό· δηλαδή η ανάπτυξή της δεν θα πλησιάσει ποτέ το πεδίο των Φο. Αυτό γιατί ανεξάρτητα από το πόσο προχωρεί η επιστήμη, οι άνθρωποι είναι ακόμα συνηθισμένοι άνθρωποι. Σκεφτείτε το, ο καθένας: Ένας καθημερινός άνθρωπος έχει όλα τα είδη συναισθημάτων και επιθυμιών, καθώς επίσης και διάφορα είδη προσκολλήσεων. Με όλα αυτά τα είδη κοσμικών επιθυμιών, θέλετε να πάτε στον Παράδεισο – πώς θα μπορούσε αυτό να επιτραπεί!; Δεν θα γινόταν τότε ο Παράδεισος μια κοινωνία συνηθισμένων ανθρώπων; Δεν θα γινόταν μια κοινωνία συνηθισμένων ανθρώπων στην οποία οι άνθρωποι θα παλεύουν, θα ανταγωνίζονται, και θα εξαπατούν ο ένας τον άλλον; Έτσι λοιπόν προτού να μπορέσετε να πάτε εκεί το επίπεδο του νου σας πρέπει να φθάσει σε εκείνο το ύψος.


Πολλοί άνθρωποι έχουν πίστη στη θρησκεία. Αλλά εάν πιστεύετε στις σημερινές θρησκείες, ένας λόγος που είναι δύσκολο για σας να ανεβάσετε το επίπεδό σας είναι πως οι Θεοί δεν φροντίζουν πλέον τα πράγματα. Ένας άλλος λόγος είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν το αληθινό νόημα αυτών που ειπώθηκαν από τον Ιησού, τον Ιαχβέ ή την Αγία Μαρία[2] στις μέρες τους. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένας άνθρωπος φτάνει μόνο να έχει πίστη προκειμένου να πάει στον Παράδεισο. Το να έχετε πίστη είναι μόνο ένα θεμέλιο. Η κατανόηση πολλών ανθρώπων σταματά στην επιφανειακή έννοια των λέξεων. Λένε, «Εφόσον έχω πίστη, σίγουρα θα πάω στον Παράδεισο αφότου πεθάνω». Επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν θα είστε σε θέση να πάτε. Γιατί όχι; Σκεφτείτε το. Τι σημαίνει αληθινή πίστη; Λέτε μόνο με το στόμα σας ότι έχετε πίστη, αλλά στην καρδιά σας δεν έχετε αληθινά πίστη. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή όταν έχετε αληθινά την πίστη οι πράξεις σας θα συμβαδίζουν με τα λόγια σας. Όταν εξομολογείστε στην εκκλησία, λέγοντας: «Θεέ μου, βοήθα με σε παρακαλώ. Έκανα κάτι κακό σήμερα. Παρακαλώ συγχώρεσε την αμαρτία μου», η συμπεριφορά σας είναι πράγματι καλή εκείνη την στιγμή. Αλλά μόλις βγείτε έξω από την πόρτα της εκκλησίας, κάνετε ότι σας ευχαριστεί και συμπεριφέρεστε ακριβώς όπως ένας καθημερινός άνθρωπος. Κάνετε τα ίδια λάθη και μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων συμπεριφέρεστε ακόμη και χειρότερα από αυτούς. Επομένως για σκεφτείτε το μια στιγμή: Ποια ήταν η χρησιμότητα της εξομολόγησής σας; Πολλοί άνθρωποι δεν πηγαίνουν βαθύτερα από ότι φαίνεται στην επιφάνεια. Δεν πρέπει να επαναλάβετε τα λάθη σας μετά από την εξομολόγηση. Όταν αργότερα διαπιστώνετε ότι κάνετε και άλλα λάθη, πηγαίνετε πάλι να εξομολογηθείτε και να σταματήσετε τα ίδια λάθη. Εφόσον το κάνετε αυτό και συνεχώς απομακρύνεστε από τα λάθη που διαπράττονται μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων, τότε δεν γίνεστε καλύτερος άνθρωπος; Δεν έχετε φθάσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο και έχετε γίνει ένας καλός άνθρωπος που υπερβαίνει κατά πολύ τους καθημερινούς ανθρώπους;! Τότε δεν ασκείτε καλλιέργεια και ανυψώνετε το σίνσινγκ σας; Εφόσον ο Δυτικός πολιτισμός δεν είχε την έννοια της αυτοκαλλιέργειας, ούτε ο Ιησούς ούτε ο Ιαχβέ ανέφεραν τον όρο "καλλιέργεια" εκείνη την εποχή που δίδασκαν τον Φα τους· δεν ανέφεραν καθόλου αυτή την έννοια. Ο λόγος είναι, διότι ήξεραν ότι: «η καλλιέργεια εξαρτάται από τον ίδιο τον καλλιεργητή, ενώ το γκονγκ εξαρτάται από τον δάσκαλό του». Όσο κάποιος ασκούσε καλλιέργεια, όλα θα ενισχύονταν από τον Θεό του Ουράνιου Παραδείσου στον οποίον θα πήγαινε. Αυτός θα πραγματοποιούσε τις αλλαγές στο σώμα σας, θα μετασχημάτιζε το σώμα σας και θα επέτρεπε στο σώμα σας να πραγματώσει τη μεγαλειώδη δύναμη που έχει ένας Θεός. Όλο αυτό θα γινόταν από τους Θεούς.


Μερικοί άνθρωποι λένε ότι όταν πεθάνουν θα πάνε στον Παράδεισο. Οι άνθρωποι που δεν έχουν ασκήσει καλλιέργεια, με τις λέξεις του Δυτικού πολιτισμού σας, αποκαλούνται "πνεύματα" αφότου πεθάνουν. Αυτά τα πνεύματα στην πραγματικότητα είναι φαντάσματα. Σκεφτείτε το, ο καθένας: Τι είναι αυτοί; Οι άνθρωποι στην Ανατολή έχουν μία σαφή και συγκεκριμένη έννοια για την καλλιέργεια του ανθρώπινου σώματος: Κάποιος [μπορεί να] αναπτύξει "Σώμα του Φο" μέσω καλλιέργειας, δηλαδή ένα θεϊκό σώμα. Εάν ένας άνθρωπος δεν έχει αυτό το "Σώμα του Φο" –με άλλα λόγια, εάν ένας άνθρωπος δεν έχει το σώμα ενός Θεού ενός Ουράνιου Παραδείσου– το πνεύμα του φοβάται το φως όταν αυτό έρθει μπροστά [από το σώμα του]. Αποσυντίθεται στο φως του ήλιου και δεν μπορεί καν να μετενσαρκωθεί. Γι’ αυτό οι άνθρωποι καλύπτονται με ένα ύφασμα αφότου πεθάνουν –αποτρέπει την έκθεση στο φως του ήλιου– και θάβονται στη γη ώστε τα πνεύματά τους να μην αποσυντεθούν. Οι Φο και οι Θεοί είναι απείρως λαμπροί, πιο φωτεινοί κι από το φως του ήλιου. Δεν θα διαλυόταν το πνεύμα ενός ανθρώπου όταν ήταν να δει έναν Θεό; Πώς θα μπορούσε να πάει στον Παράδεισο; Συνεπώς πρέπει να έχει το Σώμα ενός Θεού και, συγχρόνως, να αλλάξει τα στοιχεία που συνθέτουν τα ευφυή όντα του μέσω καλλιέργειας ώστε αυτά να αποτελούνται από ύλη υψηλής ενέργειας. Μόνο με το Σώμα ενός Φο ή ένα Θεϊκό Σώμα μπορεί να πάει. Μπορεί ένα πνεύμα να έρθει στον ανθρώπινο κόσμο; Όχι. Συνεπώς για να μπορέσει να μείνει σε αυτόν τον κόσμο, χρειάζεται να έχει ένα ανθρώπινο σώμα με το οποίο θα μετενσαρκωθεί και χρειάζεται να γεννηθεί μέσω των σωμάτων των γονέων. Μερικοί άνθρωποι εσφαλμένα νομίζουν ότι θα πάνε στον Παράδεισο εάν έχουν μόνο πίστη. Πώς θα μπορούσε αυτό να είναι έτσι; Ηχεί γελοίο σε εμάς στους κύκλους της καλλιέργειας. Πρέπει αληθινά να ασκήσετε καλλιέργεια προτού να μπορέσετε να πάτε στον Παράδεισο.


Με αυτόν τον τρόπο στις δυτικές θρησκείες, κατά τη διαδικασία της πίστης στο Θεό, το σίνσινγκ ενός ανθρώπου και το επίπεδο του νου του ανυψώνονται συνεχώς και γίνεται ολοένα και καλύτερος άνθρωπος. Επομένως δεν θα λέγατε ότι αυτός ασκεί καλλιέργεια; Η μορφή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στην καλλιέργεια· υπάρχουν όλα τα είδη μεθόδων καλλιέργειας. Υπάρχει μια διαφορά στις μορφές καλλιέργειας μεταξύ των Δυτικών και Ανατολικών θρησκειών. Γιατί δεν αναφέρουν την καλλιέργεια στη Δύση, όπως κάνουν στην Ανατολή; Και οι δύο στην πραγματικότητα είναι καλλιέργειες. Είναι απλά ότι ο Ανατολικός πολιτισμός είναι πολύ συγκεκριμένος όσον αφορά αυτό, ενώ ο Δυτικός πολιτισμός δεν μιλά για αυτά τα πράγματα. Αυτό είναι γιατί όταν οι Θεοί έρχονται κάτω να σώσουν τους ανθρώπους και να μεταδώσουν τον Φα τους, χρειάζεται να υιοθετήσουν μια πολιτιστική μορφή που είναι καταληπτή στους ανθρώπους. Μόνο τότε θα μπορείτε να καταλάβετε – μόνο [όταν] χρησιμοποιήσουν την ανθρώπινη γλώσσα της εποχής θα μπορέσετε να καταλάβετε. Αυτό που συζήτησα είναι επίσης για να σας πω ότι η άσκηση του συνηθισμένου τσιγκόνγκ δεν μπορεί να επιτρέψει στους ανθρώπους να φθάσουν σε ένα πολύ υψηλό, εμβριθές επίπεδο. Είναι αδύνατο. Μόνο η πραγματική καλλιέργεια μπορεί να το κάνει αυτό. Το τσιγκόνγκ είναι μόνο κάτι στο χαμηλότερο επίπεδο στην καλλιέργεια, κι έτσι περιορίζεται στη θεραπεία ασθένειας και τη διατήρηση της υγείας. Αλλά ακόμα και όταν πρόκειται για τη θεραπεία ασθένειας και τη διατήρηση της υγείας υπάρχουν μερικές απαιτήσεις για τους ανθρώπους, επειδή τελικά, είναι μια μορφή καλλιέργειας και κάτι διαφορετικό από οποιοδήποτε είδος ιατρικής περίθαλψης που υπάρχει μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Εάν θέλετε να μάθετε τσιγκόνγκ για να θεραπεύσετε την ασθένειά σας, πρέπει να καλύπτετε τις απαιτήσεις των αρχών του τσιγκόνγκ.


Τι σημαίνει «να καλύπτετε τις απαιτήσεις των αρχών των τσιγκόνγκ»; Επειδή είναι πέρα από το συνηθισμένο – εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε υπερφυσικά μέσα για να αντιμετωπίσετε την ασθένειά σας χωρίς να πάρετε φάρμακα, ενέσεις ή χειρουργική επέμβαση, και να θεραπευτεί, αυτό δεν είναι υπερφυσικό; Τα ανθρώπινα όντα πρέπει να προσαρμοστούν στις αρχές του, προτού να μπορέσουν να θεραπευτούν αληθινά οι ασθένειές τους. Αυτό είναι ο θεμελιώδης λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να ξεφορτωθούν τα προβλήματα υγείας τους ακόμα κι όταν ασκούν τσιγκόνγκ. Εφόσον θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την –πέραν του κανονικού– μέθοδο για να αποβάλετε την ασθένειά σας, χρειάζεται να προσαρμοστείτε στις πέραν του κανονικού αρχές. Έτσι πρέπει να ακολουθήσετε τις απαιτήσεις του τσιγκόνγκ, δηλαδή να είστε καλός άνθρωπος και να κόψετε την τάση σας να κάνετε άσχημα ή ανήθικα πράγματα – μόνο τότε η ασθένειά σας θα θεραπευτεί αληθινά. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από την ανάρρωση από την ασθένεια. Αυτό δεν ισχύει εάν επιλέξετε τις ιατρικές μεθόδους των καθημερινών ανθρώπων. Έτσι θα πρέπει να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση, να κάνετε τις ενέσεις, ή να πάρετε το φάρμακο προκειμένου να επανέλθετε. Ωστόσο υπάρχει μια αρχή στον κόσμο που αποκαλείται: «καμία απώλεια, κανένα κέρδος». Για να κερδίσετε, χρειάζεται να χάσετε· όταν χάσετε, θα κερδίσετε. Αυτό είναι μια απόλυτη αλήθεια. Ξέρετε γιατί η ασθένειά σας βελτιώνεται στο νοσοκομείο; Μερικοί άνθρωποι λένε ότι θεραπεύονται μέσω των τεχνολογικών μέσων της σύγχρονης επιστήμης. Λέω μόνο ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι εξαντλούν μέχρι τέλους έναν τρόπο ή μια μορφή εκδήλωσης στη σύγχρονη κοινωνία. Ο αληθινός λόγος πίσω από την αποκατάστασή σας δεν περιορίζεται σε αυτό. Τα πράγματα χρειάζεται να ακολουθούν τις αρχές του σύμπαντος σε αυτήν τη διάσταση. Το ξέρετε ότι όταν είστε άρρωστοι χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα στους γιατρούς. Φυσικά, μερικές χώρες έχουν καλά προγράμματα κοινωνικής περίθαλψης και οι άνθρωποι σε εκείνες τις κοινωνίες έχουν μια ασφάλεια υγείας που μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Αλλά εσείς υποφέρετε ακόμα – δεν υποφέρετε όταν είστε άρρωστοι; Όταν υποφέρετε βασανίζεστε, και το ίδιο αυτό το βάσανο είναι ένας τρόπος να ξεπληρώσετε κάρμα. Επιπλέον, χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα, να κάνετε ενέσεις, να πάρετε φάρμακα και ακόμη και να σας ανοίξουν στην περίπτωση χειρουργικής επέμβασης. Δεν έχετε υπομείνει τόσα βάσανα πριν η κατάστασή σας να αρχίσει να βελτιώνεται; Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι, αυτή η αποκατάσταση δεν έχει διορθώσει την ασθένεια στη ρίζα της: απλώς έχει σπρώξει το κάρμα ασθένειας κάπου αλλού ή το έχει αναβάλει για το μέλλον.


Αυτό είναι επειδή η ασθένεια δεν προέρχεται από την πιο ακραία εξωτερική επιφάνεια του φυσικού σώματος ενός συνηθισμένου ανθρώπου· αντίθετα, προέρχεται από την "επιφάνεια" των μικροσκοπικών σωματιδίων κάτω από το σώμα το φτιαγμένο από τα μεγαλύτερα μόρια. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από μόρια που έχουν σωματίδια σε διαφορετικές μικροσκοπικές "επιφάνειες" , και κάθε "επιφάνεια" σωματιδίων είναι μια διάσταση. Φυσικά, οι διαστάσεις δεν είναι στοιβαγμένες μαζί η μία πάνω στην άλλη. Είναι υπό τη μορφή μικρότερων σωματιδίων που συγκροτούν μεγαλύτερα σωματίδια. Επίσης το πεδίο κάθε "επιφάνειας" μικρών σωματιδίων είναι μια διάσταση. Υπάρχουν πολλές διαστάσεις σαν κι αυτές, και εκεί είναι στην πραγματικότητα, [το μέρος] που οι αιτίες πολλών ασθενειών κατοικούν. Οι ασθένειες δεν προέρχονται από την επιφάνεια. Αυτό που εμφανίζεται στην επιφάνεια της σάρκας ή των ιστών ενός ανθρώπου είναι μόνο τα επιφανειακά συμπτώματα μιας ασθένειας.


Αφότου κάνετε την εγχείρηση, νομίζετε ότι ο όγκος σας έχει αφαιρεθεί. Στην πραγματικότητα, αυτό που έχει αφαιρεθεί είναι ο ιστός σάρκας που αποτελείται από την "επιφάνεια" των μεγαλύτερων μορίων. Αφαιρείται, εφόσον τα κύτταρά του δεν είναι πλέον παρόντα σε αυτήν την διάσταση. Ωστόσο δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια που περιλαμβάνονται στα κύτταρα. Αλλά εφόσον δεν βλέπετε πλέον αυτά τα κύτταρα στην επιφάνεια του σώματος αφότου αφαιρέθηκαν, φαίνεται σαν να έχετε θεραπευτεί. Αργότερα, η ασθένεια μπορεί να μετασχηματιστεί, ενώ κάποιες ασθένειες θα επανέλθουν. Εφόσον η αρρώστια δεν εξαλείφθηκε αληθινά, πιθανόν να κινηθεί προς κάπου αλλού ή ένας άλλος όγκος να ξαναβγεί εκεί. Ή ίσως να μετασχηματιστεί σε κάποια άλλη ασθένεια ή κακοτυχία. Αυτή είναι η πραγματική υποκείμενη αιτία που έχουμε παρατηρήσει. Όταν χρησιμοποιηθούν υπερφυσικές ικανότητες για να αντιμετωπιστεί μια αρρώστια, όπως και να είναι, η εγχείρηση δεν είναι απαραίτητη. Γιατί μπορεί μια υπερφυσική ικανότητα να αφαιρέσει τον όγκο ενός ανθρώπου; Είναι επειδή αφαιρεί την ασθένεια από μια άλλη διάσταση, μια διάσταση που είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι. Ας χρησιμοποιήσουμε ένα απλό παράδειγμα. Βλέπετε ότι αυτό το ύφασμα έχει ένα εξόγκωμα που προεξέχει εδώ πάνω. Γιατί; Είναι επειδή υπάρχει μια αιτία πίσω από αυτό – το χέρι μου είναι από κάτω. Εάν μειώσετε το ύφασμα εδώ αλλά δεν αφαιρέσετε το χέρι, θα έρθει σε αυτήν την πλευρά. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν επιλύσετε την αιτία πίσω από αυτό, δεν μπορείτε να αποβάλετε το πρόβλημα από τη ρίζα του. Με άλλα λόγια, οι ανθρώπινες ιατρικές θεραπείες δεν μπορούν να λύσουν το θεμελιώδες πρόβλημα. Επιλύουν μόνο τα προβλήματα στην επιφάνεια και δεν μπορούν να εξαλείψουν κάρμα.


Σε αυτόν τον κόσμο, το εάν ένας άνθρωπος χάνει ή κερδίζει, εάν είναι ευτυχής, εάν είναι εντελώς ικανοποιημένος με το πώς πάνε τα πράγματα, εάν έχει καλή τύχη, ή το πόσο άτυχος είναι – όλα αυτά είναι καθορισμένα από δύο ουσίες που φέρει στο σώμα του. Η μία αποκαλείται αρετή (ντε), και η άλλη κάρμα (γιελί). Όλα προκαλούνται ακριβώς από αυτές τις δύο ουσίες. Συσσωρεύουμε αρετή όταν κάνουμε καλά πράγματα. Στα παλιά χρόνια οι άνθρωποι μιλούσαν για συσσώρευση αρετής. Οι άνθρωποι τώρα το θεωρούν κάτι αφηρημένο ή μόνο στο επίπεδο του μυαλού. Στην πραγματικότητα, είναι ένας είδος ουσίας, μια αληθινά χειροπιαστή ουσία. Το κάρμα, για το οποίο οι άνθρωποι μιλούν, έχει εξηγηθεί πολύ καθαρά στις ανατολικές θρησκείες. Τι είναι κάρμα; Είναι μια μαύρη ουσία. Ένας άνθρωπος παράγει αυτήν την υλική ουσία όταν κάνει κακό. Όταν μεγάλη ποσότητα από αυτό το πράγμα συσσωρευτεί, θα έχει δυσάρεστα πράγματα να συμβούν σε αυτόν, όπως να αρρωστήσει, να έχει κακοτυχία ή να ζήσει δύσκολα. Έχω διαπιστώσει ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στους ανθρώπους είναι αποτέλεσμα αυτών που οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν κάνει. Σε αυτόν τον ανθρώπινο κόσμο, το εάν είστε ευτυχείς και εάν τα πάτε καλά είναι αποτέλεσμα των δικών σας πράξεων. Αυτά τα πράγματα συχνά εκδηλώνονται στην παρούσα ζωή σας, ενώ κάποια από αυτά τα πράγματα θα εμφανιστούν στην επόμενη ζωή σας. Τα περισσότερα από αυτά θα εκδηλωθούν στην επόμενη ζωή. Τι σημαίνει «θα εκδηλωθούν στην επόμενη ζωή»; Σημαίνει ότι δεν θα συμβούν στη διάρκεια αυτής της ζωής αλλά στην διάρκεια της επόμενης ζωής σας. Το μέρος που εκδηλώνεται σε αυτήν την ζωή αποκαλείται "ανταπόδοση σε αυτήν τη ζωή" από τους κύκλους της καλλιέργειας στην Ανατολή. [Δηλαδή] αφού κάνετε κάτι κακό, θα αντιμετωπίσετε άμεση τιμωρία. Μερικοί άνθρωποι, αφού κάνουν κάτι κακό, κατευθείαν μόλις βγουν έξω την πόρτα πέφτουν κάτω και χτυπούν. Δεν το βλέπουν ως τιμωρία για το λάθος που έκαναν, αλλά σκέφτονται ότι ήταν συμπτωματικό ή φυσικό. Υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο "φυσικό φαινόμενο" αφού όλα τα πράγματα είναι κανονισμένα – σύμπτωση δεν υπάρχει. Σε αυτήν τη διάσταση υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά πράγματα που οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν. Φυσικά, η σύγχρονη επιστήμη γνωρίζει ότι υπάρχει αέρας, οξυγόνο, υδρογόνο και άλλα ιχνοστοιχεία που αποτελούνται από μόρια, αλλά αυτό ξέρει όλο κι όλο. Παρ’ όλα αυτά τα μάτια σας ούτε κι αυτά μπορούν να δουν.


Στην πραγματικότητα, μπορώ να σας πω ότι σε αυτήν την διάσταση, στο εξαιρετικά μικροσκοπικό επίπεδο, είναι – συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας, διάσπαρτης ύλης – όλοι Θεοί. Γνωρίζουν πολύ καλά κάθε κίνηση και κάθε πράξη που γίνεται από τους ανθρώπους και τα πράγματα που έχουν κάνει. Όταν οι άνθρωποι κάνουν κακές πράξεις πάντα σκέφτονται ότι κανένας δεν μπορεί να δει τι κάνουν. Ξέρουν ότι αυτό που έκαναν είναι λάθος αλλά ακόμα προσπαθούν να βρουν μια αυτό-παραπλανητική δικαιολογία που θα τους επιτρέψει να νοιώσουν καλά και άνετα. Δεν πιστεύουν στους Θεούς. Να ένα πρόχειρο παράδειγμα. Δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε θέματα θρησκείας ή φυλής, μιλώ απλά για τις κακές πράξεις των ανθρώπων. Πιθανώς να ξέρετε ότι μερικές μέρες πριν, μια συγκεκριμένη χώρα έκανε πυρηνικές δοκιμές ανατινάζοντας πέντε ατομικές βόμβες στη σειρά. Πολλές χώρες συγκλονίστηκαν! Αυτό γιατί όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο θέλουν την ειρήνη. Για ποιο λόγο έκαναν αυτές τις πυρηνικές δοκιμές; Δεν υπεισέρχομαι σε οποιεσδήποτε αντιλήψεις. Μιλώ μόνο για ανθρώπους που κάνουν το λάθος, δεν σχολιάζω εάν αυτό το έθνος έκανε λάθος ή σωστά. Σκεφτείτε το. Αν και οι πυρηνικές βόμβες πυροδοτήθηκαν υπόγεια, οι Θεοί δεν θα ανεχτούν τη ζημιά που κάνουν στη γη, στο ανθρώπινο περιβάλλον, και στον υλικό κόσμο που συγκροτείται από διαφόρου [μεγέθους] μόρια! Όταν ο Ουρανός τιμωρεί τους ανθρώπους νομίζουν ότι είναι φυσικό φαινόμενο. Η θερμοκρασία σε εκείνη την χώρα αμέσως έφτασε να είναι η υψηλότερη στον κόσμο. Έμεινε πάνω από τους 50°C και πολλοί άνθρωποι πέθαναν από τη ζέστη. Αργότερα ήρθε και μια θύελλα και προκάλεσε πολλούς θανάτους. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι αυτά τα φαινόμενα είναι προειδοποίηση των Θεών: «Μην το κάνετε αυτό». Οι άνθρωποι τα παίρνουν για φυσικά φαινόμενα. Τίποτα που συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι συμπτωματικό. Ρίξτε μόνο μια ματιά: Εάν κάποιο έθνος, περιοχή ή άτομο κάνουν κάτι κακό, αμέσως ορισμένα ιδιαίτερα φαινόμενα θα ακολουθήσουν. Οι καταστροφές και όλα αυτά που συμβαίνουν στους ανθρώπους είναι το αποτέλεσμα της ίδιας της συμπεριφοράς τους. Μόλις τώρα συζήτησα εν συντομία μερικά πράγματα σε στοιχειώδες επίπεδο. Οι παλιότεροι μαθητές στο ακροατήριο έχουν ήδη μια βαθιά κατανόηση αυτών των πραγμάτων. Εφόσον πολλοί από σας στο ακροατήριο είστε νέοι μαθητές, συζητώ αυτά τα πράγματα εν συντομία.


Εάν θέλετε να καταλάβετε αυτά τα πράγματα εντελώς, νομίζω ότι πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο. Αυτό το βιβλίο, το Τζούαν Φάλουν, έχει ταρακουνήσει την επιστημονική και τεχνολογική κοινότητα σε όλο τον κόσμο! Το εσωτερικό νόημα του Τζούαν Φάλουν είναι πραγματικά τεράστιο και πλούσιο. Εφόσον η άσκηση καλλιέργειας διαιρείται σε διαφορετικά επίπεδα και διάφορα πεδία κατανόησης, μετά από μια ανάγνωση του βιβλίου θα βρείτε: "Ω, αυτό είναι ένα βιβλίο που λέει σε κάποιον πώς να είναι καλός άνθρωπος". Αλλά μπορώ να σας πω ότι δεν είναι μόνο για να σας διδάξει πώς να είστε καλός άνθρωπος. Εάν το περιεχόμενό του ήταν μόνο αυτό, δεν θα ήσαστε σε θέση να βελτιώσετε το επίπεδό σας. Επειδή θέλετε να ανυψωθείτε, το βιβλίο είναι ανάγκη να περιέχει τις αρχές του Φα που είναι στα υψηλότερα πεδία αντίληψης και που σας καθοδηγούν πιο πέρα από το να είστε απλά ένας καλός άνθρωπος. Έτσι, αυτό το βιβλίο είναι ανάγκη να περιέχει το εσωτερικό νόημα σε εκείνα τα επίπεδα. Όταν ασκείτε καλλιέργεια προς ακόμα πιο υψηλά επίπεδα θα είναι σε θέση να καθοδηγήσει την καλλιέργειά σας και προς εκείνα τα υψηλά, τα υψηλότερα, και τα ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Έτσι λοιπόν αυτός ο Φα πρέπει να έχει αυτή τη δυνατότητα, πρέπει να έχει το εσωτερικό νόημα στα διαφορετικά επίπεδα για να καθοδηγήσει την καλλιέργειά σας. Θα σας καθοδηγήσει σε όλο τον δρόμο μέχρι να επιτύχετε τον στόχο της καλλιέργειας – το επίπεδο της Ολοκλήρωσης. Επομένως, όσο υψηλότερο το επίπεδο που φθάνετε, τόσο περισσότερα πράγματα θα δείτε στο βιβλίο καθώς ασκείτε καλλιέργεια. Αυτό που λέω εδώ στοχεύει πρώτιστα στους νέους μαθητές. Συζητώ αυτά τα πράγματα εν συντομία, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ προχωρημένα. Θα έχετε διαφορετικές κατανοήσεις. Δεν θα πω πολλά περισσότερα τώρα, καθώς αυτή η διάσκεψη του Φα είναι κυρίως για την ανταλλαγή εμπειριών και κατανοήσεων [από εσάς].


Θα ήθελα να ακούσω μαθητές να μοιράζονται τις εμπειρίες και τις κατανοήσεις που είχαν μέσα από τη μελέτη του Φα στην καλλιέργεια. Θα απαντήσω σε ερωτήσεις για εσάς την τελευταία μισή ημέρα της διάσκεψης που και αυτό επίσης θα είναι διδασκαλία του Φα. Βεβαιωθείτε να θέσετε διαφορετικές ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις που αφορούν την καλλιέργεια είναι κοινές μεταξύ των μαθητών και ωφελούν τη βελτίωσή σας από κοινού. Μπορείτε να μου γράψετε τις ερωτήσεις σας σε κομμάτια χαρτί και θα τις απαντήσω. Οι παλιοί μαθητές έχουν προοδεύσει πολύ γρήγορα κατά την τελευταία χρονική περίοδο και υπάρχει τώρα ένα αρκετά μεγάλο χάσμα μεταξύ αυτών και των νέων μαθητών. Ο Φα έχει διδαχθεί λεπτομερώς στους μαθητές μας. Αυτό που παραμένει είναι μόνο το ερώτημα του πόσο βελτιώνεστε στην καλλιέργεια.


Μόλις τώρα μίλησα για μερικές από τις πιο βασικές αρχές, πρώτιστα για τους νέους μαθητές. Θα έπρεπε να καθίσω εδώ και να διδάσκω για ημέρες εάν επρόκειτο να τις εξηγήσω με κάθε λεπτομέρεια. Μίλησα γι’ αυτές μόνο λίγο και με γενικούς όρους.


Η ευκαιρία για εμάς να συναντηθούμε είναι δύσκολο να βρεθεί. Πάντα νοιώθετε ότι έχετε καλλιεργηθεί για αρκετό διάστημα αλλά οι ευκαιρίες να με συναντήσετε είναι λίγες. Στην πραγματικότητα είστε στο πλάι μου κάθε μέρα, μόνο που δεν το ξέρετε. Αλλά δεν σας επιτρέπεται να το ξέρετε αυτό επειδή είστε ακόμα στο επιφανειακό επίπεδο, ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Μόνο όταν καλλιεργηθείτε έως εκείνο το στάδιο θα είστε σε θέση να το ξέρετε. Αυτό που μόλις είπα σημαίνει ότι είμαι σε θέση να σας φροντίσω εάν θέλετε να ασκήσετε καλλιέργεια. Ανεξάρτητα από το πόσοι πολλοί άνθρωποι ασκούνται, μπορώ να τους φροντίσω όλους. Έχω αμέτρητα Φάσεν (σώματα του Νόμου). Αυτή η έννοια δεν υπάρχει στις Δυτικές θρησκείες, αλλά στις Ανατολικές υπάρχει, ιδιαίτερα στον Βουδισμό. Στον Βουδισμό λέγεται ότι ο Βούδας Αμιτάμπα έχει πολλά Φάσεν. Μπορώ να σας πω ότι τα Φάσεν μου είναι αναρίθμητα, είναι αδύνατον να μετρηθούν. Με άλλα λόγια, ανεξάρτητα από το πόσοι πολλοί άνθρωποι ασκούν καλλιέργεια, εγώ είμαι σε θέση να τους φροντίσω όλους. Αυτά τα Φάσεν είναι εγώ και είναι επίσης η συγκεκριμένη ενσωμάτωση της σοφίας [μου]. Αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό με ανθρώπινες έννοιες, γιατί η σημερινή επιστήμη περιορίζεται μόνο στην παρούσα διάσταση και στην κατανόησή της τής δομής της "επιφάνειας" των μεγαλύτερων σωματιδίων.


Η σύγχρονη επιστήμη είναι σε θέση να δει τη δομή των μεγαλύτερων μοριακών σωματιδίων. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του χάλυβα είναι ότι είναι ισχυρότερος από τον σίδηρο, επειδή τα στοιχεία και η δομή των σωματιδίων του είναι διαφορετικά. Με τι μοιάζει ο χαλκός; Με τι μοιάζουν το ασήμι και ο χρυσός; Η επιστήμη μπορεί να κατανοήσει αυτά τα πράγματα. Έτσι χρησιμοποιεί αυτά τα υλικά τα γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή και αναπτύσσεται μόνο με αυτό ως βάση. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στη σύγχρονη επιστήμη στην προσπάθειά της να γνωρίσει άλλες διαστάσεις. Με άλλα λόγια, δεν έχει πάρει τον δρόμο της κατανόησης της ύλης στους μικροσκοπικούς κόσμους ή σε εκείνους που είναι ακόμα πιο απέραντοι. Στην πραγματικότητα, η ύλη αποτελείται από διαφορετικά μικρά μοριακά σωματίδια, και αυτά τα μοριακά σωματίδια αποτελούνται από ατομικά σωματίδια. Τα ατομικά σωματίδια αποτελούνται στη συνέχεια από πυρηνικά σωματίδια. Και τα πυρηνικά σωματίδια αποτελούνται από περισσότερο μικροσκοπικά σωματίδια. Τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια αποτελούνται από ακόμη πιο μικροσκοπικά σωματίδια. Τα ακόμα πιο μικροσκοπικά σωματίδια αποτελούνται στη συνέχεια από ακόμη και όλο και περισσότερο μικροσκοπικά σωματίδια. Στους ανθρώπους αυτό μοιάζει άπειρο και ατελείωτο. Συνεχίζει να εκτείνεται όλο και πιο κάτω με αυτόν τον τρόπο. Πόσο μικροσκοπικό φτάνει να γίνεται; Μπορώ να σας πω ότι η μικροσκοπική κατάσταση που τα σωματίδια φθάνουν είναι εκπληκτική!


Ο Σακιαμούνι είδε τρεις χιλιάδες κόσμους σε έναν κόκκο άμμου. Οι τρεις χιλιάδες κόσμοι για τους οποίους μίλησε δεν αναφερόταν στην ανθρώπινη κοινωνία. Μιλούσε για τη θεωρία του, για τρεις χιλιάδες κόσμους. Επιτρέψτε μου να το θέσω απλά: Αυτό σημαίνει ότι στον γαλαξία μας υπάρχουν τρεις χιλιάδες φυσικές διαστάσεις παρόμοιες με αυτήν της ανθρωπότητάς μας. Με άλλα λόγια, υπάρχουν τρεις χιλιάδες πλανήτες όπως αυτόν εδώ. Αλλά αυτό που εννοούσε ήταν ότι υπάρχουν τρεις χιλιάδες τέτοιοι κόσμοι σε έναν μόνο κόκκο άμμου. Το έχω συζητήσει αυτό στο βιβλίο, το Τζούαν Φάλουν. Εάν υπάρχουν τόσοι πολλοί ανθρώπινοι κόσμοι καθώς επίσης και μικροσκοπικά όντα που υπάρχουν στους τρεις χιλιάδες κόσμους σε έναν κόκκο άμμου, τότε πιθανότατα να υπάρχουν επίσης ποταμοί, λίμνες και θάλασσες στους κόσμους εκείνου του κόκκου άμμου τα οποία επίσης θα έχουν άμμο. Τότε σε καθέναν κόκκο από εκείνη την άμμο δεν υπάρχουν και εκεί τρεις χιλιάδες πιο μικροσκοπικοί κόσμοι και πιο μικροσκοπικές κοινωνίες σαν κι αυτές της ανθρωπότητας; Ο Σακιαμούνι ήταν σε θέση να δει τα πράγματα σε πολύ μικροσκοπικό επίπεδο. Ήταν ένας Φο κι έτσι είχε αυτή την ικανότητα. Αλλά μπορώ να σας πω ότι και αυτό, επίσης, ήταν ρηχό. Εάν συνεχίσετε να ακολουθείτε αυτή τη διαδρομή, θα διαπιστώσετε ότι τα σωματίδια σε εκείνους τους μικρόκοσμους είναι άπειρα και ατελείωτα. Επιτρέψτε μου να σας δώσω την απλούστερη απεικόνιση. Έχω πει στους ανθρώπους ότι το μεγαλύτερο στρώμα σωματιδίων που οι άνθρωποι μπορούν να δουν δεν είναι αυτό των μορίων· το μεγαλύτερο στρώμα σωματιδίων που οι άνθρωποι μπορούν να δουν είναι αυτό των πλανητών. Αλλά οι πλανήτες δεν είναι μέρος του στρώματος των μεγαλύτερων σωματιδίων στον Κόσμο. Είναι απλά και μόνο τα σωματίδια μεταξύ του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου. Σκεφτείτε μόνο πόσα τεράστια πλανήτες-σωματίδια υπάρχουν.


Το σύμπαν είναι μία μονάδα, ένα ολοκληρωμένο σωματίδιο. Τρεις χιλιάδες σύμπαντα παρόμοια με το δικό μας αποτελούν το δευτέρου-στρώματος σύμπαν δηλαδή σχηματίζουν μια "επιφάνεια" από μεγαλύτερα σωματίδια. Αυτό είναι μια επέκταση γραμμικής μόνο κατεύθυνσης. Ωστόσο η επέκταση των σωματιδίων είναι απεριόριστη και άπειρη – εκτείνονται προς κάθε κατεύθυνση και διαπερνούν τα πάντα. Όταν ένα ηλεκτρόνιο περιστρέφεται γύρω από τον πυρήνα ενός ατόμου, δεν μοιάζει με τη γη μας που περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο; Είναι ακριβώς το ίδιο, είτε από άποψη του μηχανισμού είτε της μορφής. Όσο μικρότερο ένα μόριο, τόσο υψηλότερη η πυκνότητά του. Εάν επρόκειτο να μεγεθύνετε ένα ηλεκτρόνιο στο μέγεθος της γης μας και κοιτάξετε να δείτε τι υπάρχει στην επιφάνειά του, τι θα βρίσκατε; Θα μπορούσαν να είναι ανθρώπινα όντα; Το τι υπάρχει επάνω του και η μορφή ύπαρξης του σωματιδίου είναι, φυσικά, δύο διαφορετικές έννοιες. Σας δίνω μόνο την ιδέα. Δεν θα έμοιαζε με έναν πλανήτη;


Σήμερα η ανθρωπότητα θεωρεί τον εαυτό της πως είναι η μία και μοναδική, η υψηλότερη μορφή ζωής σε ολόκληρο το σύμπαν. Μπορώ να σας πω ότι στην πραγματικότητα η ανθρωπότητα είναι η μοναδική χαμηλότερη μορφή ζωής σε ολόκληρο το σύμπαν. Υπάρχουν έμβια όντα σε κάθε πλανήτη εκτός από το φεγγάρι. Το φεγγάρι κατασκευάστηκε από μια ανθρωπότητα στο παρελθόν (η ιστορία της ανθρωπότητας επαναλαμβάνεται σε κύκλους). Όταν το κάρμα της ανθρωπότητας γίνεται πάρα πολύ μεγάλο, η ανθρώπινη φυλή καταστρέφεται. Κατόπιν μια νέα ανθρώπινη φυλή δημιουργείται πάλι και εξελίσσεται. Αργότερα, όταν γίνεται κακιά, καταστρέφεται πάλι. Αφού ανέφερα το φεγγάρι, θα σας πω ότι το φεγγάρι κατασκευάστηκε από μία προϊστορική ανθρωπότητα σε μια μάλλον μακρινή εποχή. Δεν ήταν τόσο μεγάλο όταν κατασκευάστηκε αρχικά, αν και ήταν φωτεινότερο από ότι είναι σήμερα. Ωστόσο και εκείνο μόνο θα έμοιαζε πολύ μεγάλο στην ανθρωπότητα σήμερα. Επειδή είναι κούφιο, με το πέρασμα του χρόνου έχει καλυφθεί βαθμιαία με τη σκόνη που πέφτει συνεχώς από εκρήξεις της ύλης του σύμπαντος. Η σκόνη του υλικού που παράγεται από τις εκρήξεις όταν οι πλανήτες επαναδημιουργούνται καλύπτει συνεχώς το φεγγάρι· αυτό έχει αυξήσει σημαντικά το πάχος της επιφάνειάς του. Το πάχος της επιφάνειάς του έχει αυξηθεί σε αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα· κι αυτό είναι η σκόνη πάνω του. Εάν αυτά τα δεκάδες χιλιόμετρα σκόνης αφαιρούνταν θα επανερχόταν στο αρχικό του μέγεθος.


Ότι ανέφερα μόλις ήταν για να σας πω ότι έμβια όντα υπάρχουν σε κάθε πλανήτη. Επιπλέον, πολλά είναι έμβια όντα των οποίων οι εμφανίσεις είναι παρόμοιες με των ανθρώπων, μόνο που δεν υπάρχουν σε αυτήν τη διάσταση επειδή διαφορετικά σωματίδια σχηματίζουν διαφορετικές διαστάσεις. Εάν θέλετε να μπείτε σε εκείνες τις διαστάσεις, δεν μπορείτε να τις κατανοήσετε με τις έννοιες της σημερινής ανθρώπινης επιστήμης – αυτή η επιστήμη είναι απλά πάρα πολύ ρηχή. Για να μπείτε σε εκείνους τους κόσμους, πρέπει να εναρμονιστείτε με τους τρόπους ύπαρξης, τις μορφές ζωής και τους τρόπους σκέψης σε εκείνους τους κόσμους. Μόνο τότε θα μπορέσετε να τους γνωρίσετε. Με την είσοδό σας σε έναν από εκείνους τους κόσμους θα ανακαλύψετε ότι τα σωματίδιά του είναι μικρότερα από αυτά της ανθρώπινης διάστασης, κι όμως η διάστασή τους είναι εξαιρετικά απέραντη. Εμείς οι άνθρωποι υπάρχουμε μεταξύ αυτών των δύο τύπων σωματιδίων, των μορίων και των πλανητών.


Ο αέρας αποτελείται από μόρια, έτσι δεν είναι; Αλλά δεν μπορείτε να τον δείτε. Τα λουλούδια, το γρασίδι, τα δέντρα, ο σίδηρος, ο χάλυβας, τα ρούχα που φοράτε, το σάρκινο σώμα σας, τα μαλλιά σας, όλα αυτά που χρησιμοποιείτε και όλα τριγύρω σας, όλα αυτά αποτελούνται από μόρια. Ακόμα και ο βούρκος αποτελείται κι αυτός από μόρια. Οι άνθρωποι το αποκαλούμε "λάσπη". Αλλά στην πραγματικότητα, οι Θεοί πιστεύουν ότι όλα στην ανθρώπινη διάσταση αποτελούνται από λάσπη. Οι Θεοί θεωρούν τα ίδια τα μόρια ως λάσπη. Κάποιος με ρώτησε για τη δήλωση του Ιαχβέ, τον Άρχοντα των Δυτικών ανθρώπων, ότι χρησιμοποίησε λάσπη για να δημιουργήσει τον άνθρωπο. Στην πραγματικότητα, όλα σε αυτήν την διάσταση, περιλαμβάνοντας και τον αέρα, είναι λάσπη κατά την άποψή τους, μόνο που εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Απλά καλύπτεστε με λάσπη, περιβάλλεστε από λάσπη. Οι άνθρωποι σέρνονται από δω κι από κει σε σωρούς λάσπης. Όλα αποτελούνται από λάσπη και οι άνθρωποι ζουν μέσα σε αυτή τη λάσπη. Νομίζω ότι αφότου το εξήγησα με αυτόν τον τρόπο, δεν πρέπει να είναι δύσκολο να καταλάβετε την ιστορία του ανθρώπου που δημιουργήθηκε με πηλό όπως ειπώθηκε από τον Άρχοντα των Δυτικών ανθρώπων.


Εάν θέλετε να γνωρίσετε τον τρόπο ύπαρξης των έμβιων όντων σε άλλες διαστάσεις, θα πρέπει να συμβαδίσετε με τους τρόπους ύπαρξης στις διαστάσεις των "επιφανειών" των μικρότερων σωματιδίων. Αυτό δεν μπορείτε να το καταλάβετε χρησιμοποιώντας τις σημερινές επιστημονικές θεωρίες· πρέπει να πετάξετε τις έννοιες της σύγχρονης επιστήμης προτού μπορέσετε να καταλάβετε. Μόλις το καταλάβετε, θα ανακαλύψετε ότι εκεί δεν υπάρχει η έννοια του χρόνου και του χώρου που νομίζουν οι άνθρωποι. Αν και βλέπετε ότι μιλώ εδώ, η τελευταία πρόταση που μόλις ξεστόμισα ακούστηκε επίσης από τα όντα σε άλλες διαστάσεις. Διαπερνώ όλους τους χωροχρόνους όταν το κάνω αυτό. Σε μια διάσταση με πολύ γρήγορο χρόνο, η πρόταση που μόλις είπα έχει ήδη διαπεράσει εκατομμύρια χρόνια. Αυτή είναι η ιδέα. Ωστόσο τα έμβια όντα στους διαφορετικούς χωροχρόνους δεν γνωρίζουν ούτε στο ελάχιστο για το εάν ο χρόνος τους είναι γρήγορος ή αργός. Αυτό επειδή η δομή της ύλης στις διάφορες διαστάσεις είναι συγχρονισμένη με τον χρόνο εκείνων των διαστάσεων και έχουν το δικό τους αρχείο χρόνου. Κατά τη διάρκεια του χρόνου στον οποίο είπα ακριβώς εκείνη την πρόταση, έχουν ήδη διανύσει δεκάδες εκατομμύρια χρόνια. Ίσως το εύρος του ενός έτους τους να φαίνεται πιο μακροχρόνιο σε αυτούς από ότι ένα έτος στη γη [φαίνεται σε εμάς εδώ]. Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ανθρώπινο σκεπτικό για να αναλογιστείτε αυτά τα πράγματα. Συνεπώς εάν θέλετε να καταλάβετε άλλες διαστάσεις, πρέπει να προσαρμοστείτε στους τρόπους σκέψης και κατάστασης των πραγμάτων σε εκείνες τις διαστάσεις προτού να μπορέσετε να τις κατανοήσετε. Υπάρχουν πολλαπλάσιες εσωτερικές έννοιες πίσω από αυτόν τον Φα. Αυτό σας λέει επίσης το γιατί έχει διαφορετικές εσωτερικές έννοιες στις διαφορετικές διαστάσεις και γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη δύναμη πίσω από αυτόν τον Φα που μπορεί να μεταμορφώσει τα σώματα σας και να σας καταστήσει ικανούς να βελτιωθείτε. Σας λέω απλά ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη νοοτροπία του καθημερινού ανθρώπου για να συλλάβετε τις μορφές ύπαρξής τους. Πίσω από τις λέξεις υπάρχουν αμέτρητες, στρώματα επάνω σε στρώματα, υψηλότερες μορφές ζωής.


Το έχω συζητήσει αυτό μόνο σε σχέση με τη σύγχρονη σκέψη και γνώση των ανθρώπων. Για να το θέσουμε απλά, ενσωματώνω επιστήμη, από την οποία οι άνθρωποι σήμερα εξαρτώνται, όταν συζητώ αυτά τα πράγματα. Αν και ενσωματώνω πράγματα από τη σύγχρονη επιστήμη λέγοντάς σας αυτές τις αρχές, μπορώ να σας πω ότι δεν εγκρίνω αυτήν την επιστήμη. Πρώτα από όλα, λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο, τον απέραντο Κόσμο, αυτή η επιστήμη μοιάζει με παιδικό παιχνίδι. Αλλά όπως το βλέπουν οι άνθρωποι, έχει φέρει σύγχρονες μηχανές, κάνοντας τα πράγματα να φαίνονται τόσο πολύ καλύτερα απ’ ότι στους αρχαίους χρόνους. Στην πραγματικότητα, μπορώ να σας πω ότι αυτή η επιστήμη είναι πάρα πολύ πίσω όταν συγκρίνεται με αυτήν του τελευταίου ανθρώπινου πολιτισμού. Ακόμη και τα πιο περίπλοκα όργανα είναι τρομερά χονδροειδή όταν συγκρίνονται με εκείνα του τελευταίου πολιτισμού. Επιπλέον, η ανάπτυξη αυτής της επιστήμης είναι κλεισμένη σε ένα [πολύ] περιορισμένο πεδίο· η ίδια έχει θέσει τα όρια για τον εαυτό της. Συνεπώς τι κατάσταση επιφέρει αυτό; Δεν τολμά να αναγνωρίσει τίποτα έξω από την εμπειρική επιστήμη. Αυτό είναι το πιο φοβερό, το πιο φοβερό για την ανθρωπότητα. Γιατί είναι έτσι; Σκεφτείτε το ο καθένας: Η επιστήμη είναι πραγματικά ρηχή. Στις λέξεις των ίδιων των επιστημόνων, δεν είναι ακόμα πολύ αναπτυγμένη. Οι άνθρωποι τώρα πιστεύουν πολύ σε αυτήν και θεωρούν ότι είναι η απόλυτη αλήθεια. Αυτή την πεποίθηση συμμερίζονται πολλές θεωρίες στην κοινωνία σήμερα, όπως επίσης και από τις Δυτικές θρησκείες, είτε πρόκειται για Καθολικισμό ή Χριστιανισμό. Αυτό που αληθινά πιστεύετε δεν είναι ο Κύριός σας – αυτό που αληθινά πιστεύετε είναι η επιστήμη. Βαθιά μέσα στα κόκαλά σας, αυτό που πραγματικά πιστεύετε είναι η επιστήμη, ενώ η θρησκεία σας είναι μόνο μια επιφανειακή τυπικότητα που έχει γίνει μια εκπολιτισμένη πράξη των ανθρώπων. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι η επιστήμη είναι και αυτή μια θρησκεία, και μάλιστα μια πολύ καλά εδραιωμένη θρησκεία.


Από την άλλη, ξέρετε ότι συνήθως οι θρησκείες λένε στους ανθρώπους πώς να συμπεριφέρονται. Η επιστήμη, εν τω μεταξύ, έχει επίσης [ένα σύστημα που] ξεκινά από το δημοτικό σχολείο και φτάνει ως το γυμνάσιο και το πανεπιστήμιο. Στις θρησκείες υπάρχουν ιερείς, επίσκοποι, και άλλοι κληρικοί. Ωστόσο αυτή η επιστήμη είναι ακόμη πιο αναπτυγμένη. Έχει τους δασκάλους της, τους ανθρώπους με διάφορα πτυχία, με μάστερ, διδακτορικά και μεταπτυχιακά, όπως και συμβούλους. Όσο υψηλότερο πτυχίο κατέχει κάποιος, τόσο πιο επιστημονικά είναι τα δόγματα που έχει μάθει. Τα ονόματα και οι τίτλοι για τους δασκάλους της και τους διαχειριστές της είναι πολυάριθμοι. Από αυτή την άποψη είναι πολύ καλά αναπτυγμένη. Συνήθως οι θρησκείες διδάσκουν τους ανθρώπους να πιστεύουν πνευματικά ώστε να επιτύχουν υλική μετατροπή, ενώ η επιστήμη λέει στους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται τα πράγματα υλικά ώστε να αποσπάσουν την πνευματική εμπιστοσύνη και υποστήριξη των ανθρώπων. Η επιστήμη ωστόσο δεν είναι κάτι που οι θεοί μετέδωσαν στους ανθρώπους. Αντίθετα, περάστηκε στους ανθρώπους από εξωγήινα όντα μέσα στα Τρία Βασίλεια με σκοπό τον έλεγχο της ανθρωπότητας. Η πίστη των ανθρώπων σε αυτήν τα έχει ξεπεράσει όλα. Αλλά σας λέω ότι ακριβώς λόγω της ρηχότητάς της, αυτή η επιστήμη έχει προκαλέσει τον εκφυλισμό της ηθικής στην ανθρώπινη κοινωνία. Αυτό είναι το πιο τρομακτικό. Επειδή η επιστήμη δεν είναι ικανή να αντιληφθεί συγκεκριμένες μορφές ύπαρξης της μικροσκοπικής ύλης, δεν γνωρίζει ότι παράγεται κάρμα όταν οι άνθρωποι διαπράττουν κακές πράξεις ή ότι αυτή η μαύρη ουσία φέρνει καταστροφή στους ανθρώπους. Δεν γνωρίζει ότι όταν οι άνθρωποι κάνουν καλές πράξεις επιφέρουν την άσπρη ουσία, η οποία τους φέρνει ευτυχία, όπως επίσης τις συνθήκες και τις επιβραβεύσεις που θα δοκιμάσουν όταν μετενσαρκωθούν σε διάφορες διαστάσεις. Επιπλέον, η επιστήμη δεν είναι ικανή να αποδείξει την ύπαρξη Θεϊκών Παραδείσων. Έτσι όποτε αναφέρετε αυτά τα πράγματα, οι άνθρωποι που πιστεύουν στην επιστήμη θα πουν ότι διαδίδετε "δεισιδαιμονίες" – «τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει. Αυτό που πιστεύω είναι η επιστήμη». Σκεφτείτε το όμως: Δεν είναι, με αυτόν τον τρόπο, η επιστήμη σαν ένα μεγάλο ρόπαλο που επιτίθεται ανελέητα στο πιο καίριο πράγμα που προστατεύει την ανθρωπότητα – την ηθική; Αυτό είναι εξαιρετικά τρομακτικό!


Επειδή οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι κάνοντας κακά πράγματα θα τους απαγορεύσει από το να πάνε στον παράδεισο και ότι ίσως ακόμη να κατέβουν και στην κόλαση να υποστούν ανταπόδοση, έχουν κώδικες ηθικής. Οι άνθρωποι συγκρατούν τους εαυτούς τους από το να διαπράττουν το κακό προκειμένου να διατηρηθεί η ηθική της ανθρωπότητας. Μόλις οι άνθρωποι πάψουν να πιστεύουν πλέον σε αυτά τα πράγματα, μόλις πάψουν να πιστεύουν πλέον στους Θεούς (αν και οι Θεοί αληθινά υπάρχουν), όταν λοιπόν δεν πιστεύουν στους Θεούς, σκεφτείτε το: Είναι εξαιρετικά τρομακτικό! Οι άνθρωποι τολμούν να διαπράξουν οποιοδήποτε κακό. Νομίζουν ότι κανένας δεν τους βλέπει και έτσι κάνουν κακά πράγματα. Η νέα γενιά που διαπαιδαγωγείται με τη σύγχρονη επιστήμη σκοτώνει άφοβα, διαπράττει εμπρησμούς, και κάνει άθλια πράγματα. Γκάγκστερς και οργανωμένο έγκλημα έχουν εμφανιστεί στην κοινωνία, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ναρκωτικά, διακινούν ναρκωτικά, εκπορνεύονται... δεν σταματούν σε κανένα κακό. Υπάρχει τόση βρωμιά και αισχρότητα. Οι άνθρωποι κάνουν ότι τους ευχαριστεί, κάνουν οτιδήποτε θέλουν. Σκεφτείτε το ο καθένας: Δεν είναι τόσο αποκρουστικό αυτό το είδος κοινωνίας;! Αυτή είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που μας έχει επιφέρει η επιστήμη. Επειδή η επιστήμη δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη των Θεών ή την ύπαρξη της αρετής, και επειδή δεν γνωρίζει για την καρμική ανταπόδοση, όταν αναφέρετε αυτά τα πράγματα οι άνθρωποι θα σας επιτεθούν με αυτό το μεγάλο ρόπαλο – την επιστήμη – και θα πουν ότι είστε "δεισιδαίμονας" και "προληπτικός". Όταν η ανθρώπινη ηθική επιδεινώνεται σταδιακά σε σημείο που να πάψει να υπάρχει, η κοινωνία φθάνει σε μια κατάσταση όπου κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα πλέον γι’ αυτό και οι άνθρωποι φθάνουν στην πιο επικίνδυνη εποχή, επειδή οι Θεοί δεν θα επιτρέψουν μια διεφθαρμένη ανθρωπότητα σαν κι αυτήν – μία που είναι κάτι μεταξύ ανθρώπου και κτήνους – να υπάρχει.


Εδώ σας λέω ακριβώς αυτήν την αρχή. Δεν είμαι ενάντια στην ανθρώπινη γνώση. Ωστόσο θα ήθελα να σας πω να μην πιστεύετε τυφλά στην επιστήμη. Ναι, η επιστήμη είναι σε θέση να φέρει μερικές βελτιώσεις στην ανθρώπινη κοινωνία μέσα στα περιορισμένα όρια της παρούσας φυσικής διάστασης. Αλλά οι επακόλουθες καταστροφές που επίσης επιφέρει είναι πολύ ουσιαστικές. Αυτό στο οποίο αναφερόμουν είναι καταστροφές που οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν. Οι καταστροφές που οι άνθρωποι μπορούν να δουν, όπως η περιβαλλοντική ρύπανση και η οικολογική ζημιά, είναι επίσης πολύ τρομαχτικές. Αυτή η επιστήμη έχει προκαλέσει μια ολόκληρη σειρά από κοινωνικά προβλήματα. Επειδή είναι δύσκολο να αλλάξουν οι νοοτροπίες των ανθρώπων εντελώς ξαφνικά και επειδή έχουμε νέους μαθητές εδώ, δεν θα πω περισσότερα για αυτό. Πολλά κοινωνικά προβλήματα προέρχονται από την επιστήμη – είναι ειλικρινά τρομαχτικό. Δεν πιστεύετε στους Θεούς, κι όμως οι Θεοί αληθινά, απτά υπάρχουν. Στον απέραντο Κόσμο οι Θεοί είναι παντού, είναι πανταχού παρόντες.


Οι άνθρωποι κατεβαίνουν εδώ από διάφορα επίπεδα λόγω των αδικιών τους. Πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο, σε αυτήν την πλανημένη κοινωνία, και τους δίνεται ένα ζευγάρι ματιών φτιαγμένο από τα μεγαλύτερα μοριακά σωματίδια. Και για αυτόν τον λόγο τα μάτια σας δεν μπορούν να δουν άλλες διαστάσεις. Τότε, κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς μας, γιατί μερικοί άνθρωποι μπορούν να δουν πράγματα που οι καθημερινοί άνθρωποι δεν μπορούν; Είναι επειδή η Όραση της Σοφίας αυτών των ανθρώπων έχει ανοίξει. Αυτό το αποκαλούμε "άνοιγμα του Τρίτου Ματιού". Δεν βλέπουν με τα ανθρώπινα μάτια που αποτελούνται από μόρια. Εν τούτοις, μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους ακόμα θεωρούν ότι χρησιμοποιούν τα μάτια τους να βλέπουν. Στην πραγματικότητα, και οι δύο τύποι ματιών μπορούν να λειτουργήσουν συγχρόνως, απλά εσείς αισθάνεστε σαν να χρησιμοποιείτε τα μάτια σας για να δείτε. Μόλις τώρα εξήγησα αυτό το θέμα για να σας βοηθήσω να προχωρήσετε στην καλλιέργεια.


Στη συνέχεια, θα μιλήσω λίγο περισσότερο για το θέμα της θρησκείας. Πολλοί Δυτικοί έχουν ένα εμπόδιο όταν λαμβάνουν τον Φα εξ αιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Στην πραγματικότητα, μπορώ να σας πω ότι μεταξύ των θρησκειών που υπάρχουν έξω στον σημερινό ανθρώπινο κόσμο, καμία ορθή θρησκεία στον κόσμο δεν φροντίζεται πλέον από τους Θεούς. Οποιαδήποτε ιδιαίτερα θρησκευτικά φαινόμενα, θαύματα ή εκδηλώσεις που συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα παρέμβασης χαμηλότερων πνευμάτων στην ανθρώπινη κοινωνία. Και είναι επιβλαβή στους ανθρώπους. Κανένας Θεός δεν φροντίζει τις θρησκείες.


Έτσι έχουμε ένα πρόβλημα εδώ. Εάν κανένας Θεός δεν φροντίζει τις θρησκείες, δεν θα είστε σε θέση να βελτιωθείτε ασκώντας καλλιέργεια σε αυτές και δεν υπάρχει κανένας Θεός που να σας ακούει όταν εξομολογείστε στην εκκλησία. Συνεπώς πώς θα μπορούσατε να προοδεύσετε; Αυτό που είπα δεν είναι για να επιτεθώ στις θρησκείες – ότι περιέγραψα είναι ένα πραγματικό φαινόμενο. Είναι πράγματι έτσι. Γιατί οι Θεοί δεν ασχολούνται πλέον φροντίζοντας τες; Είναι αυτό που είπα ακριβώς πριν λίγο: Αυτό που πιστεύετε αληθινά είναι η επιστήμη, όχι οι Θεοί. Φυσικά, δεν ήταν εντελώς έτσι στην αρχή. Μερικοί άνθρωποι είχαν ακόμα ένα μέρος τους που πίστευε στους Θεούς. Αργότερα, τα πράγματα εκείνου του μέρους εξασθένισαν, και βαθμιαία εξασθένισαν τόσο πολύ που τελικά εξαφανίστηκαν. Έτσι οι Θεοί έχουν σταματήσει να φροντίζουν τους ανθρώπους και αυτός είναι ένας από τους λόγους. Οι κοινωνικές συνθήκες που προκαλούνται από τη σύγχρονη επιστήμη έχουν σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της ηθικής της ανθρωπότητας και έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους να μην σταματούν σε κανένα κακό. Οι άνθρωποι έχουν χάσει τη συμπεριφορά των ανθρώπων καθώς επίσης και τον κώδικα που ορίζεται για την ύπαρξη ανθρώπων, κι έτσι οι Θεοί δεν θεωρούν πλέον τους ανθρώπους ανθρώπους. Για αυτόν τον λόγο δεν σώζουν πλέον τους ανθρώπους. Αυτός είναι ο θεμελιώδης λόγος που οι Θεοί έφυγαν.


Εδώ μιλώ για την αληθινή κατάσταση της ανθρωπότητας. Όλοι ξέρετε ότι οι Δυτικοί δεν καταλαβαίνουν γιατί οι Κινέζοι είναι ακόμα έτσι συγκρατημένοι όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι έτσι πρέπει να είναι οι άνθρωποι. Η σεξουαλική ελευθερία, που έχει αναμίξει τις ανθρώπινες φυλές και έχει αναστατώσει την ανθρώπινη ηθική, είναι απολύτως απαγορευμένη από τους Θεούς. Έτσι ως καλλιεργητές, δεν θα πρέπει καθόλου να κάνετε αυτό το πράγμα. Μπορείτε να έχετε μία σύζυγο ή έναν σύζυγο. Αυτός είναι ο κανονικός τρόπος ζωής για τους ανθρώπους. Αλλά διαπράττετε αμαρτία εάν αναπτύξετε σεξουαλική δραστηριότητα με κάποιον που δεν είναι ο σύζυγός σας ή η σύζυγός σας. Οι Θεοί σε κάθε ορθή θρησκεία της Ανατολής και της Δύσης έχουν υπογραμμίσει αυτό το σημείο πολύ έντονα. Όταν τυποποιούσαν το πώς θα έπρεπε να είναι οι άνθρωποι, αυτό το συζήτησαν πολύ σοβαρά. Και υπάρχουν και άλλα προβλήματα σήμερα, όπως το οργανωμένο έγκλημα, η ομοφυλοφιλία, και η λατρεία της βίας. Ό,τι έχουμε αναφέρει είναι μόνο φαινόμενα, όμως αποκαλύπτουν την κατάσταση της κοινωνίας. Οι άνθρωποι ανέχονται τη βία και αφήνονται σε αυτήν, θαυμάζουν τους κακοποιούς και λατρεύουν ακόμη και τους αρχηγούς πειρατές του παρελθόντος που δολοφονούσαν ανθρώπους και έβαζαν φωτιές. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν είναι πλέον ικανοί να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό· δεν μπορούν πλέον να διακρίνουν το αγαθό από το δαιμονικό. Αυτά που λατρεύουν δεν είναι τα καλά και ενάρετα πράγματα, αλλά τα κακά. Οι τοξικομανείς και αυτοί οι ηθικά διεφθαρμένοι άνθρωποι που δεν έχουν καμία εγκράτεια ή πειθαρχία κάνουν οτιδήποτε θέλουν στην κοινωνία. Οι ανθρώπινες αξίες έχουν αναστραφεί τελείως.


Συνήθως παλιότερα όσο πιο όμορφα ήταν τα σχέδια των παιχνιδιών (τα σχέδια που αρέσουν στα παιδιά) στα καταστήματα, τόσο περισσότερο άρεσαν στους ανθρώπους. Σήμερα, όσο πιο όμορφο γίνεται κάτι τόσο λιγότερο αρέσει στους ανθρώπους. Εάν τα κάνετε να μοιάζουν με δαίμονες και τέρατα, ή όσο πιο άσχημα εσείς τα κάνετε να μοιάζουν, τόσο γρηγορότερα θα πουληθούν. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Κανένας δεν τους υποχρέωσε να τα αγοράσουν, επομένως γιατί πουλιούνται τόσο γρήγορα; Είναι επειδή ο καθένας θέλει να τα έχει. Αυτό σημαίνει ότι οι αξίες των ανθρώπων έχουν αναστραφεί και η δαιμονική τους φύση έχει μεγαλώσει. Σκεφτείτε το ο καθένας: Δεν θα είναι φοβερό εάν οι άνθρωποι συνεχίσουν να εξελίσσονται έτσι; Εάν συμπεριφέρεστε με εγκράτεια, με ευγένεια και ευσπλαχνία, ή εάν είστε ενάρετοι, θα σας επιτεθούν. Οι άνθρωποι θεωρούν αυτό το είδος ανθρώπου δύσκαμπτο και ντεμοντέ, ξεπερασμένο και τελείως έξω από την μοντέρνα τάση! Όμως θα υπάρξουν ποτέ όρια όσο αυτή η τάση συνεχίζεται; Είναι φρικτό. Όλα, τα της ανθρωπότητας, κατρακυλάνε προς τα κάτω μαζί με αυτήν την τάση. Το ίδιο συμβαίνει με τα λογοτεχνικά έργα και τα έργα της τέχνης. Στο παρελθόν, τα έργα ζωγραφικής έπρεπε να γίνουν πραγματικά υπέροχα και εξαίσια, για να αγγίξουν τους ανθρώπους, γιατί οι άνθρωποι είχαν καλές καρδιές και θεωρούσαν μια τέτοια τέχνη πολύ καλή. Σήμερα ένας άνθρωπος ακόμα και εάν ζωγραφίσετε έναν πραγματικά ωραίο πίνακα, δεν θα συγκινηθεί καθόλου, επειδή δεν έχει μια καρδιά καλοσύνης. Εάν ζωγραφίσετε κάτι με άγριο τρόπο –όπως αυτό που αποκαλείται Ιμπρεσιονισμός, αμπστραξιονισμός[3], ή μοντερνισμός– θα το θεωρήσουν πολύ καλό. Αλλά πώς αυτό είναι καλό; Εάν εφαρμόσετε πραγματικά ανθρώπινη συλλογιστική για να το εξηγήσετε, δεν θα είστε σε θέση να βρείτε μια εξήγηση. Σε ποια κατάσταση μπορεί να είναι ένας άνθρωπος για να τον εξηγήσει; Θα πείτε ότι είναι καλό μόνο όταν είστε σε πνευματική σύγχυση ή σε μια μεταλλαγμένη διανοητική κατάσταση. Όμως αυτές οι καταστάσεις είναι ακριβώς εκδηλώσεις της δαιμονικής φύσης του ανθρώπου που έρχεται εμπρός. Με άλλα λόγια, όχι μόνο οι ανθρώπινες αξίες έχουν αναστραφεί σήμερα – η δαιμονική φύση του ανθρώπου έχει γίνει πάρα πολύ δυνατή.


Στο παρελθόν, τα γλυπτά ήταν χαραγμένα υπέροχα. Οι δεξιότητες των γλυπτών, η τεχνική, και οι καλλιτεχνικές βάσεις ήταν άριστες. Αυτές τις μέρες ένας σωρός σκουπίδια που στοιβάζονται μαζί θεωρείται έργο τέχνης, και μάλιστα θεωρείται αριστούργημα ενός πολύ μεγάλου καλλιτέχνη. Οι αξίες των ανθρώπων έχουν αναστραφεί σε τέτοια έκταση. Σκεφτείτε το ο καθένας: Τι θα γίνει ο κόσμος μας στο μέλλον; Σε μια χώρα βρήκα ένα παιχνίδι που είχε τη μορφή ανθρώπινων περιττωμάτων –έκαναν παιχνίδια ακόμη και με αυτή τη μορφή– και όμως υπήρχαν ακόμα άνθρωποι που το αγόραζαν. Τι σέβονται και εκτιμούν οι άνθρωποι τώρα; Τι τους αρέσει; Δεν πρόκειται μόνο για το απλό ζήτημα μιας κοινωνικής τάσης ή ενός –όπως το αποκαλούν– σχεδίου, αυτό είναι μια μετατόπιση στις αξίες των ανθρώπων. Τι θα συμβεί στους ανθρώπους που έχουν τέτοιες αξίες; Είναι ακόμα άνθρωποι; Μόνο οι δαίμονες είναι έτσι. Οι δαίμονες είναι κακοί, ενώ οι άνθρωποι πρέπει να είναι καλοί. Το καλό και το κακό είναι ολοφάνερα διαφορετικά. Όσον αφορά τους ανθρώπους που δεν συμπαθούν τα καλά πράγματα αλλά τα δαιμονικά, όλα πάνω τους είναι δαιμονικά, μόνο οι εξωτερικές εμφανίσεις τους δεν έχουν υποστεί μεγάλες αλλαγές. Ωστόσο καθώς η δαιμονική φύση ενός ανθρώπου αναπτύσσεται, θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και το πρόσωπο, η εμφάνιση, και το σώμα του αλλάζουν και γίνονται όλο και περισσότερο αποκρουστικά, όλο και περισσότερο αγριωπά – ακόμη και τα μάτια του θα αποκαλύπτουν μια μοχθηρότητα. Είναι αληθινά τρομακτικό εάν η ανθρωπότητα συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο! Εάν η ανθρωπότητα δεν πατήσει φρένο τώρα…


Σκεφτείτε το ο καθένας. Μίλησα μια στιγμή πριν για μια αρχή, δηλαδή, ότι η εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας εμπεριέχει διαφορετικές περιόδους πολιτισμού. Τώρα ξέρουμε ότι υπήρξε μια Λίθινη Εποχή. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι Λίθινες Εποχές έχουν εμφανιστεί στην πραγματικότητα δεκάδες φορές σε αυτήν την γη. Τι είναι η Λίθινη Εποχή; Προκύπτει μετά την καταστροφή ενός πολιτισμού, και μόνο ένας μικρός αριθμός σχετικά καλών ανθρώπων επιζεί όπως αναφέρεται και στην ιστορία της κιβωτού του Νώε, μόνο πολύ λίγοι, καλοί άνθρωποι επιζούν. Τι κάνουν αφού έχουν χάσει τα εργαλεία τους; Φτιάχνουν καινούργια από πέτρα. Στη συνέχεια η ανθρωπότητα αναπτύσσεται και ένας νέος πολιτισμός αρχίζει. Οι άνθρωποι έχουν ονομάσει αυτήν την διαδικασία Λίθινη Εποχή. Η υποτιθέμενη Λίθινη Εποχή από την οποία οι πίθηκοι εξελίχθηκαν σε ανθρώπους δεν συνέβη ποτέ – ούτε ποτέ υπήρξε. Ωστόσο οι άνθρωποι λένε ότι εξελίχθηκαν από τους πίθηκους. Αυτό είναι κάτι που προήλθε από τη σύγχρονη επιστήμη. Δεν είναι γελοίο; Η θεωρία του Δαρβίνου περί εξέλιξης είναι γεμάτη κενά. Εάν δεν το πιστεύετε, τότε επανεξετάστε την προσεκτικά: Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης από τους πιθήκους στους ανθρώπους και από τους πρωτόγονους οργανισμούς στους σύγχρονους οργανισμούς, οι ενδιάμεσοι συνδετικοί κρίκοι είναι συνολικά απόντες. Οι άνθρωποι όμως παρ’ όλα αυτά έχουν αποδεχτεί τη θεωρία. Αυτό κι αν είναι τυφλή πίστη! Και είναι η χειρότερη ντροπή και σκάνδαλο του τρέχοντος πολιτισμού. Αυτό είναι αληθινά παράξενο!


Αυτά που συζήτησα μόλις τώρα ήταν όσα αφορούν στην κατάσταση της ανθρώπινης κοινωνίας συνολικά. Σκεφτείτε το, ο καθένας: Εάν οι Θεοί δεν βλέπουν τους ανθρώπους ως ανθρώπους, τότε, ο άνθρωπος δεν είναι σε κίνδυνο; Όπως μόλις είπα, γιατί οι άνθρωποι στις διάφορες περιόδους πολιτισμού καταστράφηκαν; Γιατί ο πολιτισμός των Μάγιας δεν υπάρχει πλέον; Κάποιος μπορεί να δει από τα αρχαιολογικά ευρήματα πόσο εκφυλισμένοι ήταν οι άνθρωποι εκείνη την περίοδο. Οι Καυκάσιοι του τελευταίου πολιτισμού στη Δύση – οι πρόγονοι των Καυκασίων – ήταν η αρχαία ελληνική φυλή· όχι οι σύγχρονοι Έλληνες, αλλά η φυλή των αρχαίων Ελλήνων. Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι από αυτήν τη φυλή. Έχω διαπιστώσει ότι είναι οι λευκοί Ινδοί της Ινδίας. Υπάρχουν πολύ λίγοι από αυτούς. Γιατί ο πολιτισμός τους καταστράφηκε; Ομοφυλοφιλικά πράγματα έχουν βρεθεί στα αρχαιολογικά ευρήματα και απομεινάρια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ο τρόπος ζωής εκείνη την περίοδο ήταν πολύ ανήθικος, εκφυλισμένος και υπερβολικός. Έτσι δεν ήταν; Ήταν επειδή είχαν φτάσει στο τελικό στάδιο. Ο τελευταίος κύκλος του Καυκάσιου πολιτισμού δεν ήταν έτσι στην αρχή –το αρχικό στάδιο ενός ανθρώπινου πολιτισμού βεβαίως δεν μπορεί να είναι τόσο διεφθαρμένο– αλλά όταν ο πολιτισμός προχώρησε στα μεταγενέστερα στάδια και έγινε πραγματικά διεφθαρμένος, οι Θεοί είδαν ότι οι άνθρωποι δεν ήταν πλέον καθόλου καλοί και έτσι τους κατέστρεψαν. Οι καλοί άνθρωποι που έμειναν άρχισαν να εξελίσσονται εκ νέου, και έγιναν οι σημερινοί Καυκάσιοι. Σκεφτείτε το: Εάν οι άνθρωποι συνεχίσουν να εξελίσσονται χωρίς παρεμπόδιση με αυτόν τον τρόπο και αφού οι Θεοί δεν θεωρούν πλέον τους ανθρώπους ανθρώπους, δεν είναι αυτό τρομερά επικίνδυνο;


Ο Ιησούς μίλησε για έλεος προς τους ανθρώπους και ότι είχε έλθει να σώσει εκείνους που πίστευαν σε αυτόν, τον καιρό που οι άνθρωποι θα αντιμετώπιζαν καταστροφή. Όταν κανένας δεν πιστεύει αληθινά σε αυτόν, τότε ποιον θα ερχόταν να σώσει; Η καταστροφή της ανθρωπότητας στις διάφορες χρονικές περιόδους όλες προέκυψαν από τη διαφθορά της ανθρώπινης ηθικής, κάτι εξαιρετικά τρομακτικό. Οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν τα πράγματα μ’ αυτόν και μ’ αυτόν τον τρόπο, θέλουν να αναπτυχθούν μ’ αυτόν και μ’ αυτόν τον τρόπο και θέλουν την κοινωνία να φθάσει σε μια ορισμένη κατάσταση – οι άνθρωποι θέλουν να έχουν παντού το πρόσταγμα. Ωστόσο μέχρι αυτήν την ημέρα οι άνθρωποι δεν ήταν ποτέ επικεφαλής, και [όποτε αφέθηκαν] μόνο χειρότερη έκαναν την κοινωνία και διέφθειραν την ανθρώπινη ηθική ακόμα περισσότερο. Ιδιαίτερα στα τελευταία λίγα χρόνια, η ταχύτητα με την οποία η ανθρωπότητα έχει εκπέσει είναι απίστευτα γρήγορη και τρομακτική. Δεν μιλώ ποτέ για μεγάλες καταστροφές ή συμφορές, επειδή η συζήτηση αυτών των πραγμάτων θα προκαλούσε χάος στην κοινωνία. Αυτό θα ισοδυναμούσε με το να κάνω απερίσκεπτες επισημάνσεις, κι έτσι δεν μιλώ για αυτά τα πράγματα. Δεν με ενδιαφέρει το εάν υπάρχουν και δεν πρόκειται να το συζητήσω. Αλλά θα σας πω ένα πράγμα: Αυτό που μεταδίδω σήμερα είναι ένας ορθός Φα και σας διδάσκω να είστε καλοί άνθρωποι. Εάν είστε καλός άνθρωπος, ποια καταστροφή θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε σχέση με εσάς; Έτσι είναι. Θα έλεγα ότι δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε καταστροφές εάν οι άνθρωποι στην ανθρώπινη κοινωνία γίνουν καλοί σε μεγάλη κλίμακα. Αυτό γιατί τίποτα στην ανθρώπινη ιστορία δεν είναι συμπτωματικό – κάθε αποτέλεσμα έχει την αιτία του.


Νομίζω ότι η συζήτηση που έκανα για αυτό το ζήτημα μόλις τώρα θα ωφελήσει την καλλιέργειά σας, επειδή οι αντιλήψεις που έχουν αποκτήσει οι άνθρωποι σήμερα μπορούν να τους εμποδίσουν να λάβουν τον Φα. Εξηγώντας σας το τι είναι πραγματικά η παρούσα ανθρώπινη κοινωνία είναι χρήσιμο για να λάβετε τον Φα. Αυτό που διδάσκω είναι ένας Νόμος, μια Αρχή. Έχετε το δικό σας μυαλό και μπορείτε να το αξιολογήσετε οι ίδιοι και να αποφασίσετε εάν το βρίσκετε σωστό.


Ότι συζήτησα μόλις τώρα είναι πολύ προχωρημένο και λεπτό, και η σειρά των ζητημάτων που περιλαμβάνονται είναι πολύ ευρεία. Ωστόσο δεν επικεντρώθηκα σε συγκεκριμένους λαούς ή άτομα. Εστίασα μόνο στα κοινωνικά φαινόμενα. Ανεξάρτητα από το τι είδους άνθρωπος είστε και ανεξάρτητα από το πόσα κακά πράγματα έχετε κάνει, θα σας φροντίσω εφόσον μπορείτε αληθινά να καλλιεργηθείτε με μια ειλικρινή καρδιά. Εάν δεν καλλιεργηθείτε, τότε τίποτα δεν μπορεί να γίνει.


Αυτό είναι μια διάσκεψη ανταλλαγής εμπειριών κι έτσι οι άνθρωποι εδώ πρόκειται να μοιραστούν τι έχουν μάθει μέσα από τις εμπειρίες τους. Στο τέλος, θα περάσω μισή ημέρα απαντώντας στις ερωτήσεις σας, και έπειτα, επίσης, θα μιλήσω πάνω σε πολλές αρχές του Φα.


Θα χρησιμοποιήσω το απόγευμα ειδικά για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.


Ερώτηση: Πώς μπορούμε να ξεφορτωθούμε τις κακές σκέψεις;


Δάσκαλος: Αυτή η ερώτηση αφορά όλους σας σε έναν ορισμένο βαθμό. Στην ουσία, [οι κακές σκέψεις] αντανακλούν μια κατάσταση στην άσκηση καλλιέργειάς μας. Παραδείγματος χάριν, στους αρχαίους τρόπους καλλιέργειας του παρελθόντος, περιλαμβανομένων και των θρησκειών στο παρελθόν, οι καλλιεργητές περιορίζονταν σκόπιμα σε μια κατάσταση απόλυτης απομόνωσης προκειμένου να αποτρέψουν τις κακές σκέψεις από το να προκύψουν. Μερικοί πήγαιναν σε μοναστήρια ή σε μονές, μερικοί πήγαιναν σε ναούς, και μερικοί πήγαιναν σε βουνά και έμεναν σε σπηλιές όπου απομονώνονταν εντελώς από αυτόν τον κόσμο. Επιπλέον, έπρεπε να διαλογιστούν σε βαθιά έκσταση για μια μακρά χρονική περίοδο. Οι τύποι των διαλογισμών τους σε βαθιά έκσταση ήταν εντελώς διαφορετικοί από το είδος εισόδου στην ηρεμία που σας έχω διδάξει. Αυτοί έφθαναν σε μια κατάσταση έκστασης όπου πλέον δεν είχαν επίγνωση σε τίποτα. Θα μπορούσατε να πείτε ακόμη και ότι κοιμόντουσαν. Ήθελαν να φέρουν το μυαλό τους σε ηρεμία. Θεωρώ ότι η κατάσταση στην οποία έμπαιναν ήταν ακριβώς σαν να η Κύρια Συνείδησή τους έπαυε να υπάρχει. Ένα σοβαρό πρόβλημα θα προέκυπτε εάν επρόκειτο να χρησιμοποιήσουμε εκείνες τις αρχαίες μεθόδους καλλιέργειας σήμερα. Επειδή στο μέλλον θα έχουμε ανθρώπους να μαθαίνουν τον Ντάφα σε μια μεγαλύτερη κλίμακα –εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων– τι θα συνέβαινε στην ανθρώπινη κοινωνία εάν όλοι αυτοί οι άνθρωποι επρόκειτο να μπουν σε τέτοια κατάσταση; Επιπλέον, αυτό το είδος μεθόδου μπορεί να επιτρέψει μόνο στο Βοηθητικό Πνεύμα (φου γιουανσέν) να καλλιεργηθεί, και όχι στο Κύριο Πνεύμα (τζου γιουανσέν). Με άλλα λόγια, είστε ανίκανος να καλλιεργηθείτε συνειδητά – όταν είστε σε έκσταση μόνο το Βοηθητικό Πνεύμα σας μπορείτε να καλλιεργήσετε. Εκείνη η προσέγγιση δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του Ντάφα που διδάσκουμε σήμερα, ούτε είναι κατάλληλη για τους σημερινούς εργαζόμενους ανθρώπους που καλλιεργούνται σε μια κοινωνία καθημερινών ανθρώπων.


Έχω διαπιστώσει ότι ο κρισιμότερος παράγοντας στην καλλιέργεια ενός ανθρώπου είναι η βελτίωση του σίνσινγκ. Εάν η σκέψη του ανυψωθεί αληθινά, όλα τα άλλα θα ανυψωθούν μαζί με αυτήν. Όλα τα πράγματα που κάνει ένας άνθρωπος, όλα αυτά που σκέφτεται και όλα αυτά που θέλει να κάνει κατευθύνονται από τον νου του και τη σκέψη του. Η αληθινή πρόοδος συμβαίνει μόνο όταν πραγματικά μπορείτε να ανυψώσετε τον νου σας και τη σκέψη σας. Έτσι σήμερα στοχεύουμε άμεσα στο νου των ανθρώπων –δηλαδή στοχεύουμε άμεσα σε σας– για να μπορέσετε αληθινά να βελτιωθείτε, σε αντιδιαστολή με το να πάρετε εκείνο το άλλο μονοπάτι. Εμείς δεν παίρνουμε το μονοπάτι του διαλογισμού σε βαθιά έκσταση με το οποίο ένας άνθρωπος δεν γνωρίζει τίποτα και αφήνει το Βοηθητικό του Πνεύμα να τα αναλάβει όλα. Ξέρουμε ότι, αφού όλοι σας καταβάλλετε μεγάλες προσπάθειες στην καλλιέργεια, εάν ήταν να μην λάβετε τίποτα στο τέλος και μπορέσετε μόνο να πάρετε ευλογίες για την επόμενη ζωή σας ως ανταμοιβή, τότε νομίζω ότι εγώ ο ίδιος θα πρόδιδα την εμπιστοσύνη σας και εσείς οι ίδιοι θα αισθανόσασταν ότι προδώσατε τον εαυτό σας. Εμείς δεν παίρνουμε αυτή την πορεία.


Έτσι για να σας επιτρέψω αληθινά να ασκήσετε καλλιέργεια ενώ ζείτε στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, έχω υιοθετήσει μια πραγματικά ιδιαίτερη μέθοδο: σας μετασχηματίζουμε από το πιο μικροσκοπικό επίπεδο ύπαρξής σας. Οι τρόποι καλλιέργειας του παρελθόντος μετασχημάτιζαν έναν άνθρωπο ξεκινώντας από το στρώμα των μεγαλύτερων μορίων και προχωρούσαν προς τα μικροσκοπικά επίπεδα. Εμείς έχουμε πάρει τον εντελώς αντίθετο δρόμο στην καλλιέργεια. Εάν επρόκειτο να αρχίσουμε να σας μετασχηματίζουμε από την επιφάνεια, πάνω από ενενήντα τοις εκατό των ανθρώπων που κάθονται εδώ σήμερα θα είχατε μεγάλες υπερφυσικές ικανότητες και η γη δεν θα ήταν σε θέση να σας κρατήσει. Αυτό γιατί μόλις αλλάξει το επιφανειακό σας στρώμα, μπορείτε να περάσετε μέσα από οποιοδήποτε μέρος ενός σπιτιού. Τα τούβλα και το μπετόν, που αποτελούνται από το στρώμα των μεγαλύτερων μορίων, δεν θα μπορούν να σας περιορίσουν επειδή το στρώμα των μεγαλύτερων μορίων στο σώμα σας θα έχει μετασχηματιστεί εντελώς σε ύλη υψηλής ενέργειας· τα στρώματα των μικροτέρων μορίων στο σώμα σας, κάτω από το μεγαλύτερο, δεν εμποδίζονται από όλα αυτά. Είναι ακριβώς όπως ο αέρας που μπορεί να περάσει μέσα από ένα κομμάτι ύφασμα όταν φυσάτε σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να περάσετε από μέσα. Ίσως τίποτα σε αυτόν τον κόσμο να μην είχε επίδραση πλέον σε σας. Όμως αυτό το σενάριο είναι απαράδεκτο, διότι ολόκληρη η κοινωνία της ανθρωπότητας θα γινόταν μια κοινωνία από Θεούς.


Σε μια κοινωνία Θεών ένα άτομο δεν μπορεί να καλλιεργηθεί έτσι. Δηλαδή σε μια κοινωνία όπου η ψευδαίσθηση παύει να υπάρχει και πού ο καθένας μπορεί να δει την αληθινή εκδήλωση των Θεών, δεν μπορείτε να καλλιεργηθείτε με αυτόν τον τρόπο. Δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσατε απολύτως να καλλιεργηθείτε, αλλά ότι, το λιγότερο, δεν θα ήταν εύκολο να καλλιεργηθείτε. Με άλλα λόγια, δεν θα υπήρχε πλέον ψευδαίσθηση. Η αποδοτικότερη καλλιέργεια πραγματοποιείται ακριβώς καταμεσής στην ψευδαίσθηση και αυτή η διάσταση είναι ακριβώς μια διάσταση ψευδαίσθησης. Έτσι έχουμε υιοθετήσει την αντίθετη προσέγγιση: Στο μικροσκοπικό επίπεδο σάς μετασχηματίζουμε βαθμιαία αρχίζοντας από το σώμα σας που αποτελείται από τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια της ύπαρξής σας και διαπερνώντας, στρώμα το στρώμα, πάμε προς τα μεγαλύτερα μόρια. Με άλλα λόγια, προχωράμε προς την επιφάνεια του σώματός σας έως ότου φθάσουμε τελικά στα σαρκικά κύτταρα που αποτελούνται από το στρώμα των μορίων των ορατών στα μάτια. Στη συνέχεια θα Ολοκληρωθείτε. Αυτό είναι το μονοπάτι που παίρνουμε.


Αυτός ο μαθητής ρώτησε πώς θα μπορούσαμε να ξεφορτωθούμε τις κακές σκέψεις. Πολλοί από τους μαθητές μας έχουν καλλιεργηθεί για πολύ καιρό. Γιατί οι κακές σκέψεις που συνήθως αντανακλούνταν στα μυαλά τους δεν έχουν εξαφανιστεί; Μερικές φορές μοιάζει σαν να αυτές οι σκέψεις αφαιρέθηκαν με την καλλιέργεια, όμως μετά από μια χρονική περίοδο ανακαλύπτουν [οι μαθητές αυτοί] ότι οι κακές σκέψεις εμφανίζονται ξανά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Στην πραγματικότητα, αυτό για το οποίο μόλις τώρα μίλησα ήταν για να σας πω ότι αρχίζουμε να σας μετασχηματίζουμε από το μικροσκοπικό επίπεδο. Η επιφάνειά σας δεν έχει ακόμα αγγιχτεί. Οι κακές σκέψεις σας αποδυναμώνονται και αφαιρούνται στρώμα το στρώμα, αλλά δεν έχουν αποβληθεί τελείως. Λόγω του τύπου της πορείας που έχουμε πάρει, μπορεί να ειπωθεί ότι έχετε καλλιεργηθεί πολύ καλά ακόμα κι αν εκείνες οι σκέψεις δεν έχουν αφαιρεθεί εντελώς. Μερικές ανθρώπινες σκέψεις επιτρέπονται να παραμείνουν, έτσι ώστε να μπορείτε να συνεχίζετε την καλλιέργεια στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων προτού να φθάσετε στην Ολοκλήρωση. Εάν δεν είχατε οποιεσδήποτε συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις θα ήταν πολύ δύσκολο να μείνετε μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων.


Εάν ένας καλλιεργητής δεν είχε καμία ανθρώπινη σκέψη, θα ήξερε ποιες σκέψεις περνούν από τα μυαλά των άλλων. Από μια λέξη και μόνο, μια πράξη, μια χειρονομία, μια κίνηση, ή ακόμα και από μια ματιά στα μάτια κάποιου, θα ήξερε ακριβώς τι γίνεται με αυτόν τον άνθρωπο. Αυτό που εμφανίζεται στα μυαλά των ανθρώπων – ειδικά στα μυαλά των καθημερινών ανθρώπων στην κοινωνία – είναι όλα κακές σκέψεις, τις οποίες δεν θα ήσασταν σε θέση να αντέξετε. Επιπλέον, θα μπορούσατε να δείτε ότι οι τοξικές ουσίες στον αέρα είναι απίστευτα πολλές! Όλα τα κακά πράγματα σε όλη την κοινωνία θα ήταν ορατά και θα μπορούσατε να τα δείτε όλα. Νομίζετε ότι θα μπορούσατε να μείνετε εδώ; Θα ήταν εντελώς αδύνατο για εσάς να καλλιεργηθείτε εδώ. Γιατί κάποιοι άνθρωποι έφυγαν σε μακρινά βουνά για να καλλιεργηθούν σε απομόνωση; Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να μπορέσουν να μείνουν μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Αυτό που λέω είναι ότι όταν το μυαλό σας δεν έχει φθάσει στο τελικό σκαλοπάτι –δηλαδή προτού τα μόριά σας φθάσουν στο τελικό στάδιο μετασχηματισμού– θα έχετε ακόμα συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις να εμφανίζονται, και αυτό περιλαμβάνει και τις κακές σκέψεις που μεταφέρονται και αποσιωπούνται μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Είναι μήπως τότε αλήθεια ότι, ανεξάρτητα από το πόσο καλλιεργούμαστε, όσο δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στο επιφανειακό σώμα, οι κακές σκέψεις θα είναι εξίσου δυνατές με πριν; Όχι δεν είναι.


Δεν συνειδητοποιείτε ότι έχετε ήδη βελτιωθεί πάρα πολύ. Πολλές κακές σκέψεις σας έχουν αφαιρεθεί. Αυτές που παραμένουν είναι αδύναμες. Επιπλέον, έχετε παρατηρήσει και συνειδητοποιήσει ότι ακόμα έχετε κακές σκέψεις. Δεν ήσασταν ικανοί να τις παρατηρήσετε πριν. Όλο αυτό είναι πρόοδος και ανύψωση. Επιπλέον, ακόμα κι αν τα πράγματα που εμφανίζονται στο μυαλό σας είναι βρώμικα, και μερικές φορές ακόμα και πολύ βρώμικα, είναι πολύ αδύναμα. Όσο είστε αποφασισμένοι και όσο η Κύρια Συνείδησή σας έχει τον έλεγχο, θα είστε σε θέση να τις καταστείλετε. Πριν, δεν ήσασταν ικανοί να τις καταστείλετε. Να γιατί οι άνθρωποι οδηγούνται από αυτές τις σκέψεις ώστε να πουν κακές λέξεις και να κάνουν κακά πράγματα. Εσείς όμως τώρα μπορείτε να αισθανθείτε τις κακές σκέψεις σας, αλλά είναι δύσκολο για αυτές να σας επηρεάσουν. Αυτό που είπα μόλις σημαίνει ότι αυτή είναι η πορεία που έχουμε πάρει. Έτσι να μην φοβάστε. Γνωρίζετε ότι έχετε αυτές τις σκέψεις, επομένως είστε στη διαδικασία της βελτίωσης. Πολλές κακές σκέψεις σας έχουν ήδη αφαιρεθεί.


Όλοι εσείς που κάθεστε εδώ είστε καλλιεργητές. Τα χάσματα στην καλλιέργεια μεταξύ σας μπορεί να μην φαίνονται τόσο αξιοπρόσεχτα. Ωστόσο όταν είστε στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων και είστε με ανθρώπους που δεν ασκούν καλλιέργεια, θα το βρίσκετε αφόρητο. Θα διαπιστώσετε ότι δεν επιθυμείτε να ακούτε αυτά που λένε, και μερικές φορές θα σκέφτεστε ακόμη και ότι αυτά που κάνουν είναι ανόητα. Και γιατί είναι έτσι; Είναι επειδή ήδη υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ εσάς και αυτών. Δεν θα αισθανόσασταν έτσι εάν το χάσμα ήταν μικρό ή ασήμαντο. Το αισθάνεστε αυτό μόνο όταν το χάσμα είναι σημαντικό. Παράλληλα όμως θα αισθάνεστε μόνο ότι είστε απλά λίγο καλύτεροι από αυτούς. Και αυτό είναι επίσης μια κατάσταση καλλιέργειας που έχουμε δημιουργήσει για σας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ασκήσετε καλλιέργεια ανάμεσά τους και να εργαστείτε μαζί τους. Εάν έχετε καταλάβει αυτό που είπα μόλις τώρα, θα συνειδητοποιήσετε ότι πράγματι αυτό συμβαίνει. Αλλά από την άλλη, πρέπει ακόμα να σας πω ότι δεν πρέπει να πείτε: «Ω, τώρα καταλαβαίνω. Ώστε έτσι είναι τα πράγματα. Από τώρα και στο εξής θα τα αφήσω όπως είναι. Οι κακές σκέψεις ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν με νοιάζει καθόλου». Τότε θα τις επιτρέπατε να υπάρχουν εκούσια, το οποίο είναι το ίδιο με το να μην καλλιεργείστε. Αν και οι κακές σκέψεις ακόμα υπάρχουν, έχω πει ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο καλλιεργούμαστε – οι κακές σκέψεις αποβάλλονται βαθμιαία. Εάν δεν τις καταστέλλετε ενεργά και δεν τις ξεφορτώνεστε, εάν δεν έχετε αυτή τη θέληση και δεν είστε αποφασισμένοι, τότε δεν καλλιεργείστε. Αυτή είναι η σχέση.


Ερώτηση: Εάν ένας άνθρωπος έχει κακές σκέψεις, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να καλλιεργηθεί;


Δάσκαλος: Αυτό εξήγησα μόλις τώρα. Επιτρέψτε μου να σας δώσω μια απεικόνιση. Οι κακές σκέψεις σας, για να είμαστε σαφείς, είναι ακριβώς σαν μια κλωστή που συνεχώς κόβουμε και ξεφορτωνόμαστε, κομμάτι το κομμάτι, κομμάτι το κομμάτι. Πριν να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά [ένα κομμάτι] θα υπάρχει ακόμα. Γιατί να πείτε ότι δεν μπορείτε να καλλιεργηθείτε; Δεν είναι το κόψιμό της και η αφαίρεσή της [η διαδικασία στην] καλλιέργεια; Στην πραγματικότητα έχετε κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο στην καλλιέργεια. Συνεπώς, αυτή είναι η ιδέα.


Ερώτηση: Έχω έναν συγγενή που είναι γέρος και άρρωστος. Μπορεί και αυτός να σωθεί;


Δάσκαλος: Αυτό που ρωτάτε είναι εάν οι ηλικιωμένοι που έχουν ασθένειες μπορούν να ασκήσουν καλλιέργεια. Το Ντάφα μας διδάσκεται σε όλους, και η επιφανειακή μορφή του δεν είναι επιλεκτική. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν χρεώνουμε τίποτα για τη σημερινή διάσκεψη – η πόρτα είναι ανοικτή και μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε. Οι άνθρωποι που δεν είναι προκαθορισμένοι δεν θα θελήσουν να μπουν. Με άλλα λόγια, δεν επιλέγουμε ανθρώπους. Εάν οι άνθρωποι πραγματικά μπουν για να μάθουν και θέλουν να καλλιεργηθούν, τότε πρέπει να τους φροντίσω. Ανεξάρτητα από το πόσο γέρος ή νέος είναι αυτός ο άνθρωπος, ή άρρωστος ή όχι, πρέπει να τον φροντίσω. Αλλά το βασικό σημείο είναι εάν και κατά πόσο όταν έρχεστε εδώ αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας ως καλλιεργητή κι όχι ως έναν γέρο ή άρρωστο άνθρωπο. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο. Εάν σκέφτεστε συνέχεια: «Είμαι γέρος, μπορώ ακόμα να πετύχω στην καλλιέργεια; Υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για μένα στην άσκηση καλλιέργειας;» Αυτή η δυνατή σας προσκόλληση είναι εμπόδιο. Όσο πιο πολύ εμμένετε σε αυτή την προσκόλληση, τόσο κοντύτερη θα γίνει η ζωή σας.


Αντίστοιχα έχουν υπάρξει άνθρωποι που ήταν άρρωστοι και ήρθαν. Στην αρχή αυτού του τύπου ο άνθρωπος θα σκεφτόταν: «Άκουσα ότι οι άνθρωποι γίνονται πραγματικά υγιείς και χωρίς ασθένεια αφού ασκήσουν για λίγο Φάλουν Ντάφα». Βαθμιαία όμως, μέσα σε αυτόν τον Φα άρχισε να καταλαβαίνει και, μαζί με αυτό, απέβαλε την προσκόλληση στην ασθένεια που ήταν στις σκέψεις του. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Εάν δεν παρατούσε τη σκέψη της θεραπείας της ασθένειάς του, θα είχε δημιουργήσει ένα σοβαρό εμπόδιο στην καλλιέργειά του αφού πάντα θα σκεφτόταν στο μυαλό του: «Γιατί η ασθένειά μου δεν έχει θεραπευτεί ακόμα ενώ οι άλλοι έχουν γίνει καλά;» Στην ουσία επομένως, αυτή η σκέψη του δεν ήταν καθόλου διαφορετική από το να ασκείται για χάρη της θεραπείας της ασθένειάς του. Εγώ διδάσκω αυτόν τον Ντάφα για να σώσω τους ανθρώπους, για να λύσω τα θεμελιώδη προβλήματα των ανθρώπων, όχι για να θεραπεύσω τις αρρώστιες τους. Εάν θέλετε πραγματικά να ασκήσετε καλλιέργεια, δεν θα μπορέσετε να το κάνετε με άρρωστο σώμα. Συνεπώς εάν είστε αληθινός καλλιεργητής, η αρρώστια σας θα αφαιρεθεί φυσικά[4] κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Αλλά ο στόχος δεν είναι να θεραπευτεί η αρρώστια σας. Το σώμα σας καθαρίζεται προκειμένου να προετοιμάσω το έδαφος για την καλλιέργειά σας. Επομένως δεν θα επιτύχετε τίποτα εάν έρχεστε να θεραπεύσετε την ασθένειά σας. Νομίζω ότι έχω εξηγήσει το ζήτημα καθαρά.


Ερώτηση: Πώς θα έπρεπε να συμπεριφερθώ στα τσονγκγόου (κατοικίδια ζώα) στο σπίτι μου;


Δάσκαλος: "Τσονγκ" είναι να αγαπάς, να είσαι στοργικός. Τα αγαπάτε, είστε στοργικοί, και είστε προσκολλημένοι σε αυτά, έτσι δεν είναι; Αυτό δεν σημαίνει αυτό; Έτσι όταν υποβάλατε την ερώτηση βγάλατε έξω και την προσκόλλησή σας. Το να νοιαζόμαστε για τα ζωντανά αλλά και όλα στην φύση που υπάρχουν για τους ανθρώπους δεν είναι λάθος. Τίποτα όμως δεν πρέπει να είναι υπερβολικό. Σε τίποτα δεν πρέπει να το παρακάνουμε. Τα ανθρώπινα όντα είναι η υψηλότερη και τελειότερη ζωή στη Γη –και οι Θεοί με αυτόν τον τρόπο το βλέπουν– ενώ όλα τα ζώα (ανεξάρτητα εάν είναι μεγάλα ή μικρά) και τα φυτά, και όλα τα ζωντανά πλάσματα, δημιουργούνται για τον άνθρωπο. Όλα αυτά τα πράγματα δεν θα είχαν δημιουργηθεί εάν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι. Σε μερικές περιοχές και χώρες σήμερα η λατρεία των ζώων έχει φτάσει στα άκρα. Μερικοί άνθρωποι αγαπούν και νοιάζονται για τα ζώα περισσότερο από τους ανθρώπους.


Μόλις είπα ότι οι Θεοί δημιούργησαν τα ανθρώπινα όντα· δημιούργησαν αυτήν την Γη για να ζήσει ο άνθρωπος. Αυτά τα ζωντανά πλάσματα δημιουργήθηκαν για τους ανθρώπους για να τα χαρούν, για να παίζουν μαζί τους, για να ζήσουν κοντά τους και για να τα ταΐζουν. Και μαζί με αυτό να δώσουν στη γη μια ποικιλία. Όλα δημιουργήθηκαν για τον άνθρωπο, αλλά εάν ο άνθρωπος γίνεται κατώτερος από τα ζώα, τότε αυτό είναι ίδιο με παραβίαση των νόμων του ουρανού. Φυσικά, εμείς οι καλλιεργητές δεν πρέπει να είμαστε έτσι. Εμείς ασκούμε καλοσύνη και είμαστε συμπονετικοί σε όλα τα όντα. Αλλά δεν πρέπει καθόλου να υπερβούμε αυτήν τη συμπόνια και να αναπτύξουμε άλλη μια προσκόλληση: το να είμαστε υπερβολικά περιποιητικοί για αυτά τα πράγματα. Το να δίνουμε υπερβολική σημασία σε οτιδήποτε δεν είναι σωστό. Στη σύγχρονη εποχή, ειδικά στην Ευρώπη, οι άνθρωποι αγαπούν υπερβολικά τα σκυλιά. Έχω διαπιστώσει ότι το ίδιο συμβαίνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι οι Θεοί δημιούργησαν τα σκυλιά για να φυλούν τα σπίτια των ανθρώπων, και σε καμία περίπτωση για να γίνουν τα παιδιά σας ή οι φίλοι σας, σαν να είναι ισάξια με τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να εξισωθούν με τα σκυλιά. Έτσι δεν πρέπει ποτέ να υπερβάλετε. Θυμηθείτε αυτό: Οι άνθρωποι μπορούν να καλλιεργηθούν σε Φο, ενώ κανένα ζώο δεν μπορεί· οι άνθρωποι μπορούν να καλλιεργηθούν σε Θεούς, ενώ κανένα ζώο δεν μπορεί· και οι άνθρωποι μπορούν να πάνε σε Θεϊκούς Παραδείσους, ενώ κανένα ζώο δεν μπορεί. Εάν ένα ζώο θέλει να πάει, τότε χρειάζεται να μετενσαρκωθεί ως άνθρωπος στην επόμενη ζωή του και να καλλιεργεί προτού να μπορέσει. Νομίζω ότι το έχω εξηγήσει καθαρά.


Ερώτηση: Μπορεί η τρυφερότητά μου για άλλα ζωντανά πλάσματα να θεωρηθεί ως σεβασμός γι’ αυτά και ως επιθυμία μου να τα συντηρήσω;


Δάσκαλος: Αυτό το θέμα έχει συζητηθεί στο Τζούαν Φάλουν. Ακόμα δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε την προσκόλληση και δεν θα πω τίποτα περισσότερο. Δεν είμαι ενάντια στην προστασία ζώων που κινδυνεύουν. Η υπερβολική ζημιά που οι άνθρωποι έχουν προκαλέσει στη φύση είναι κακό, πολύ μεγάλο κακό. Όμως είναι επίσης κακό για τους ανθρώπους να υπερβάλουν σε κάτι. Να λύσουμε τα προβλήματα της ανθρώπινης καρδιάς και ηθικής, αυτό είναι το πιο θεμελιώδες. Εάν ως καλλιεργητές είστε προσκολλημένοι σε αυτά τα πράγματα, τότε αυτά είναι εμπόδια στην καλλιέργειά σας. Όταν οι καθημερινοί άνθρωποι υπερβάλλουν με αυτόν τον τρόπο –να συμπεριφέρονται στα ζώα και στους ανθρώπους σαν να είναι ίσοι– είναι σαν να υβρίζουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους, σαν να αναθεματίζουν τον ίδιο τον άνθρωπο και να καταστρέφουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπινων όντων.


Ερώτηση: Μπορούν οι γονείς και φίλοι που έχουν πεθάνει να ωφεληθούν από την καλλιέργειά μου;


Δάσκαλος: Η ζωή του καθενός κανονίζεται την ώρα της γέννησης: Ποια ημέρα κάτι καλό θα συμβεί, ποια ημέρα κάτι κακό θα συμβεί, ποιο σχολείο και πανεπιστήμιο θα παρακολουθήσει ένας άνθρωπος όταν μεγαλώνει, τι δουλειά θα κάνει μετά την αποφοίτηση... Όπως το βλέπω, όλα αυτά στην πραγματικότητα είναι προκαθορισμένα. Συνεπώς, οι προσπάθειες ενός ανθρώπου γίνονται επίσης ένα αναπόφευκτο κομμάτι του. Είναι οι άνθρωποι ικανοί να ελέγχουν τις ζωές τους; Μπορείτε να πετύχετε οτιδήποτε θελήσετε; Μπορείτε να γίνετε Πρόεδρος εάν αυτό επιθυμείτε; Όχι.


Στην πραγματικότητα, όλοι οι άνθρωποι ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε. Ωστόσο η καθοδηγητική επιρροή αυτής της κοινωνίας και αυτής της επιστήμης σάς ενθαρρύνουν να πασχίζετε για πράγματα. Έτσι όταν κάποιοι άνθρωποι αποκτούν κάτι, αισθάνονται ότι το έχουν αποκτήσει μέσω των προσπαθειών τους. Στην πραγματικότητα εάν δεν ήσασταν υπερβολικά προσκολλημένοι και ζούσατε και εργαζόσασταν κανονικά, θα αποκτούσατε ακριβώς τα ίδια. Είναι μόνο που οι προσπάθειές σας γίνονται αναπόφευκτο μέρος της απόκτησης αυτής. Τα πράγματα είναι έτσι επειδή οι άνθρωποι τα "φορτώνονται" πάνω τους. Επειδή οι άνθρωποι πέρα ως πέρα σε ολόκληρη την κοινωνία "παλεύουν" και προσπαθούν τρομερά σκληρά με αυτόν τον τρόπο, ολόκληρη η κοινωνία έχει σπρωχτεί σε αυτήν την κατάσταση. Έτσι πρέπει να κάνετε τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να πάρετε αυτό που δικαιούστε. Δεν είναι ότι ορισμένα μόνο άτομα έχουν αλλάξει, ολόκληρη η κοινωνία έχει αλλάξει. Παρ’ όλα αυτά, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής του. Τότε αφού δεν μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας, πώς θα μπορούσατε να αλλάξετε τις ζωές των άλλων; Δεν μπορείτε. Μπορεί να σκεφτείτε: «Θέλω να χρησιμοποιήσω τη δύναμη ή τα χρήματά μου για να κάνω τους στενούς συγγενείς μου, τους καλούς φίλους, και τα παιδιά μου ευτυχισμένα και να έχουν καλές ζωές». Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι η μετενσάρκωση των παιδιών σας σε αυτήν την πλούσια οικογένεια τη δική σας οφείλεται πιθανώς στις ευλογίες που συσσώρευσαν στις προηγούμενες ζωές τους. Εάν δεν έχουν ευλογίες, δεν θα είναι σε θέση να κληρονομήσουν τον πλούτο σας. Ούτε θα είναι σε θέση να μετατρέψουν τις προσπάθειές σας σε πραγματικότητα. Είναι υποχρεωτικά έτσι. Ίσως οι υπερβολικές προσπάθειές σας να γίνουν αιτία για τις ζωές τους ώστε να είναι σύντομες και να αποτύχουν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες σας, ή ίσως να πάνε να χαρτοπαίξουν ή να παίξουν στο χρηματιστήριο και με μια κίνηση να χάσουν όλον αυτό τον πλούτο που τους αφήσατε μέσω των προσπαθειών σας. Ή ίσως να συμβεί κάτι άλλο. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν έχουν τις ευλογίες δεν μπορούν να τον κληρονομήσουν. Μερικοί γονείς δίνουν στα παιδιά τους ένα ορισμένο χρηματικό ποσό, ελπίζοντας με αυτά να ζήσουν άνετα και ευτυχισμένα. Μπορώ να σας πω ότι στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλό. Πρέπει να έχουν τις ευλογίες για να συμβεί αυτό. Δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα εάν δεν έχουν τις ευλογίες. [Παραδείγματος χάριν] ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα τους αφήσετε, θα αρρωστήσουν άσχημα και θα τα ξοδέψουν σε γιατρούς και φάρμακα. Έτσι είναι τα πράγματα στον ανθρώπινο κόσμο. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν, αλλά εγώ τα βλέπω ολοκάθαρα.


Κάποιοι μπορεί τότε να σκεφτούν: «Αφού είμαι καλλιεργητής, δεν μπορώ να τους δώσω ευτυχία μέσα από την καλλιέργειά μου;» Η έννοια της ευτυχίας είναι διαφορετική στα μάτια ενός καλλιεργητή. Η ευτυχία μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων δεν είναι, στην πραγματικότητα, αληθινή ευτυχία. Είναι μόνο ένα σύντομο διάστημα ευκολίας και άνεσης που αγοράστηκε με χρήματα και δεν θα διαρκέσει για πάντα. Αυτό που θέλει ένας καλλιεργητής είναι να το κάνει αληθινά δυνατό για αυτούς να είναι ευτυχισμένοι για πάντα, να διατηρήσουν τα ανθρώπινα σώματά τους για πάντα, και να μην υποφέρουν ποτέ ξανά. Δεν υπάρχουν βάσανα στους Θεϊκούς Παραδείσους. Αλλά, όταν είστε καλλιεργητής που δεν έχει πετύχει στην καλλιέργεια και όμως θέλετε να δώσετε τόσα πολλά στους άλλους, αυτό μόνο προσκόλληση μπορεί να είναι. Και μόλις σχηματίζεται μια προσκόλληση, επιδρά στην καλλιέργειά σας. Με άλλα λόγια, πρέπει να ξεφορτωθούμε τις προσκολλήσεις μας και να καλλιεργηθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε να νοιάζεστε για οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να ζήσετε ως συνήθως μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων και να είστε μαζί με την οικογένειά σας. Σας έχω επιτρέψει να κρατήσετε αρκετές ανθρώπινες σκέψεις για να είστε σε θέση να το κάνετε αυτό· έτσι δεν είναι πρόβλημα για σας να φροντίζετε την οικογένειά σας. Αλλά εάν, ως καλλιεργητές, θέλετε άλλους να λάβουν ευτυχία μέσω της καλλιέργειάς σας, τότε μόνο ένας τρόπος υπάρχει: Βοηθήστε τους να λάβουν τον Φα. Τότε κι αυτοί θα σωθούν αργότερα. Ίσως να καλλιεργηθούν ακόμα καλύτερα από σας και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για αυτούς. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σκεφτούν: «Μπορώ να τους κάνω ευτυχισμένους μέσω της καλλιέργειάς μου, ή χρησιμοποιώντας τις ειδικές ή τις υπερφυσικές μου ικανότητες;» Όχι, δεν μπορείτε. Εάν το κάρμα του ανθρώπου είναι τεράστιο θα πρέπει να πληρώσετε εσείς για το κάρμα του, και τότε δεν θα μπορέσετε να Ολοκληρωθείτε.


Θυμάμαι μια ιστορία απ’ τον Βουδισμό. Ολόκληρη η γενέτειρα του Σακιαμούνι ήταν να πλημμυρίσει και όλοι οι χωρικοί θα πέθαιναν. Έτσι ένας από τους δέκα κύριους μαθητές του Σακιαμούνι χρησιμοποίησε μια υπερφυσική του ικανότητα για να κρατήσει όλους τους χωρικούς στο χέρι του. Ήταν νύχτα και οι άνθρωποι κοιμόντουσαν. Δεν ήξεραν [τι συνέβαινε], σαν να ήταν υπνωτισμένοι. Σκέφτηκε ότι, αφού αυτοί οι άνθρωποι ήταν όλοι στο χέρι του, δεν θα πέθαιναν. Η πλημμύρα ήρθε όπως αναμενόταν και σκέπασε την πόλη. Το επόμενο πρωί, σκέφτηκε ότι το πρόβλημα τέλειωσε και, αν και η πόλη ήταν πλημμυρισμένη οι άνθρωποί της θα ήταν εντάξει. Άνοιξε λοιπόν την παλάμη του και είδε ότι όλοι είχαν γίνει στάχτη. Επειδή το επίπεδο καλλιέργειάς του ήταν περιορισμένο, δεν γνώριζε τους Θεούς που ήταν πιο μικροσκοπικοί και πιο τεράστιοι από αυτόν. Είναι ακριβώς όπως τη σχέση μεταξύ των μορίων –τα μικρά και μεγάλα μόρια– που ανέφερα. Μπορούσε να χρησιμοποιήσει την υπερφυσική ικανότητά του μόνο μέσα στο δικό του πεδίο· δεν ήξερε τι έκαναν οι Θεοί πέρα από το πεδίο του. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας έχει τη μοίρα του. Εκτός αυτού, ένας καλλιεργητής πρέπει μόνο να βάλει τον νου του να προχωρήσει δυναμικά στην καλλιέργεια.


Υπάρχουν μερικοί που σκέφτονται: «εάν Ολοκληρωθώ μέσω της καλλιέργειας, σίγουρα θα επιστρέψω για να σώσω τα μέλη της οικογένειάς μου». Εάν έχετε αυτή την σκέψη τώρα, δεν θα πω ότι είναι προσκόλληση. Αλλά εάν συνεχώς σκέφτεστε έτσι τότε είναι μια πολύ δυνατή προσκόλληση. Εάν έχετε μια προσκόλληση σαν κι αυτή όταν θα είστε κοντά στην Ολοκλήρωση, δεν θα είστε σε θέση να Ολοκληρωθείτε. Εάν πετύχετε στην καλλιέργεια και γίνετε ένας μεγάλος Θεός ή ένας μεγάλος Φο, θα είστε ικανοί να το κάνετε αυτό; Ναι, θα είστε περισσότερο από ικανοί. Θα είστε ικανοί να κρατήσετε τη γη στην παλάμη σας χωρίς καθόλου προσπάθεια, πόσω μάλλον να σώσετε τα οικογενειακά σας μέλη. Ωστόσο επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν απερίσκεπτα, εξ αιτίας της ίδιας αρχής που μόλις ανέφερα. Εάν θέλετε να σώσετε τους ανθρώπους σας – εάν θέλετε να τους δώσετε τη σωτηρία – πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να τους κάνετε να βελτιωθούν. Εάν δεν είστε ικανοί να τους βοηθήσετε να βελτιωθούν, το να τους πάρετε σε έναν Θεϊκό Παράδεισο είναι απολύτως απαγορευμένο. Όλα στους Θεϊκούς Παραδείσους αποτελούνται από πιο μικροσκοπικά σωματίδια ύλης. Οι επιφάνειες φαίνονται πολύ λείες και απαλές, ακτινοβολώντας με λαμπρότητα. Αυτό γιατί όσο πιο μικροκοσμική η ύλη, τόσο μεγαλύτερη η ενέργειά της. Εάν ήταν να βάλετε κάτι από τη γη εκεί επάνω, θα ήταν σαν να βάζατε σκουπίδια στο πιο ιερό και μεγαλοπρεπές παλάτι. Αυτό δεν επιτρέπεται. Πρέπει να μετατρέψετε τα σκουπίδια στο καλύτερο πράγμα, σε κάτι αγνό, προτού να μπορέσετε να το κάνετε αυτό. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε να φροντίσετε τους ανθρώπους, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν γίνουν καλοί.


Ξέρετε ότι όταν ο Ιησούς ήλθε να ζήσει μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων για να σώσει τους ανθρώπους, έπρεπε να υποφέρει για αυτούς, και στο τέλος καρφώθηκε σε έναν σταυρό από αυτούς. Δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Εσείς μόνο ξέρετε ότι ο Ιουδαϊσμός έκανε αυτό το φοβερό πράγμα. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο απλό. Υπήρξαν άλλοι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο. Εάν ήταν να ακολουθήσουμε τη λογική που μόλις εκφράσατε, σκεφτείτε για αυτό: Αφού ο Ιησούς είχε τέτοιες μεγάλες ικανότητες και ο πατέρας του ήταν ο Άρχοντας των Καυκασίων, δεν θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε θελήσει; Γιατί ξόδεψε τόση πολλή προσπάθεια στη γη να πείσει τους ανθρώπους να κάνουν το καλό, να πει στους ανθρώπους τις αρχές της αλήθειας, και να βασανιστεί τόσο πολύ για τα ανθρώπινα όντα; Και εκείνη την περίοδο έπρεπε, εκτός των άλλων, να υπομείνει την καταστολή και τη υπονόμευση από άλλες θρησκείες. Γιατί τότε να μπει σε τόσο κόπο για να κάνει τα πράγματα με τον τρόπο που τα έκανε; Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν είχε τέτοιες μεγάλες ικανότητες, έπρεπε ακόμα να επανορθώσει την ανθρώπινη καρδιά προκειμένου να σώσει έναν άνθρωπο. Εάν εσείς –ο οποιοσδήποτε από εσάς– που κάθεστε εδώ δεν μπορείτε να καλλιεργήσετε το σίνσινγκ σας μέχρι το σημείο της Ολοκλήρωσης, τότε ούτε εγώ μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Μπορώ να σας διδάξω τις αρχές του Φα, μπορώ να σας βοηθήσω να αναπτύξετε γκονγκ, μπορώ να εξαλείψω ένα μέρος από το κάρμα σας για σας, μπορώ να σας προστατέψω και μπορώ να κάνω μια τεράστια σειρά πραγμάτων για εσάς για τα οποία δεν ξέρετε, αλλά που είναι απαραίτητα όταν Ολοκληρωθείτε και μετά. Αλλά εάν η καρδιά σας δεν αλλάζει και το μυαλό σας δεν ανυψώνεται, τότε όλα αυτά είναι μάταια. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι εάν η καρδιά ενός ανθρώπου δεν αλλάζει, τότε ακόμα κι ένας Θεός δεν μπορεί να τον βοηθήσει.

Το να μην μπορείτε να κάνετε έναν άνθρωπο να βελτιωθεί δεν σημαίνει ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει όταν αυτός γίνεται κακός. Πώς θα μπορούσε να είναι έτσι; Μπορεί να πεταχτεί κάτω σε χαμηλότερα επίπεδα ή να εξολοθρευτεί εκούσια. Αλλά οι Θεοί είναι συμπονετικοί. Η "καρδιά αγάπης" για την οποία μίλησε ο Ιησούς δεν ήταν σε καμία περίπτωση η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Παίρνοντας την ανθρώπινη αγάπη σαν την "αγάπη" ή την "καρδιά αγάπης" για τις οποίες μίλησε ο Ιησούς ισοδυναμεί με κακοποίηση των λόγων του Ιησού, με βλασφημία κατά του Ιησού, και βλασφημία κατά των Θεών. Η καρδιά αγάπης για την οποία μίλησε ο Ιησούς είναι η "συμπόνια", μόνο που χρησιμοποίησε τη γλώσσα των δυτικών για να την εκφράσει. Εκείνη την περίοδο ο δυτικός πολιτισμός δεν είχε την έννοια της "συμπόνιας", ούτε είχε κάποιον όρο για τη "συμπόνια". Αυτό είναι μια ανομοιομορφία που προκαλείται από τις διαφορές στις χρονικές περιόδους και τους πολιτισμούς των διαφορετικών περιοχών. Νομίζω ότι έχω συζητήσει όλες τις όψεις αυτού του θέματος· δηλαδή πώς οι καθημερινοί άνθρωποι χειρίζονται αυτά τα πράγματα, πώς πρέπει εσείς να τα χειρίζεστε κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας, και πώς να τα χειριστείτε αφού επιτύχετε τελικά στην καλλιέργεια.


Ερώτηση: Ποιες απαιτήσεις πρέπει να ικανοποιούμε για να μπορέσουμε να διαδώσουμε τον Φα;


Δάσκαλος: Χθες άκουσα μαθητές από διάφορες περιοχές που έχουν κάνει δουλειά για το Ντάφα να ανταλλάσσουν από κοινού τις εμπειρίες τους. Ήμουν αληθινά ευτυχής. Για έναν λόγο, είδα την αποφασιστικότητά σας με τον Φα και την καρδιά να είστε υπεύθυνοι με τον εαυτό σας. Και μαζί με αυτό θέλετε και άλλοι να λάβουν τον Φα. Είμαι αληθινά ευτυχής για σας. Ανταλλάσσοντας ο ένας με τον άλλον εμπειρίες και κατανοήσεις από τις καταστάσεις διαφορετικών περιοχών μπορείτε βαθμιαία να εμπλουτίσετε τις κατανοήσεις σας. Όσον αφορά στην κάλυψη ορισμένων "απαιτήσεων", δεν νομίζω ότι υπάρχουν οποιεσδήποτε απαιτήσεις. Και δεν υπάρχει κανένας τρόπος για οποιεσδήποτε απαιτήσεις όσον αφορά στο να έχετε ορισμένη υλική ιδιοκτησία ή εξουσία. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα: Εφόσον είστε καλλιεργητής που έχει τον ενθουσιασμό [να διαδώσει τον Φα], μπορείτε να το κάνετε – ο καθένας μπορεί να το κάνει. Αλλά θα πρέπει να χειριστείτε ένα πράγμα καλά: Μην αναφέρεστε σε πράγματα πολύ υψηλού επιπέδου όταν μιλάτε στους ανθρώπους. Εάν τους πείτε την παρούσα κατανόησή σας πάνω στον Φα –περιλαμβανομένων αυτών που έχω πει σήμερα– εάν πείτε αυτά τα πράγματα σε αυτούς, θα φοβηθούν. Αυτό γιατί δεν έχετε αισθανθεί ότι βαθμιαία έχετε ήδη βελτιωθεί ως αυτό το στάδιο στην καλλιέργεια προτού να είστε σε θέση να κατανοήσετε αρχές τόσο υψηλές. Είναι ακόμα καθημερινοί άνθρωποι και οι σκέψεις τους είναι ακόμα στο επίπεδο των καθημερινών ανθρώπων· συλλογίζονται πώς να κάνουν χρήματα, πώς να εκπληρώσουν κάποια φιλοδοξία, πώς να κερδίσουν την εύνοια του προϊσταμένου, κ.τ.λ.. Αυτά τα πράγματα είναι ακόμα η πρώτιστη προτεραιότητα για αυτούς. Δεν θα είναι σε θέση να το αντέξουν εάν τους πείτε για πράγματα τόσο υψηλά. Μπορείτε μόνο να τους πείτε την απλούστερη επιφανειακή έννοια των λέξεων. Νομίζω ότι άνθρωποι με προκαθορισμένη σχέση θα θελήσουν να μάθουν [τον Φα] μόλις ακούσουν για αυτόν. Οι άνθρωποι χωρίς προκαθορισμένη σχέση δεν θα θέλουν να μάθουν, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε να τους πείσετε. Υπάρχει εδώ ένα σημείο που θέλω να θίξω: Βεβαιωθείτε ότι δεν σέρνετε τους ανθρώπους και ότι δεν τους αναγκάζετε να μάθουν, εάν δεν θέλουν. [Εάν λέτε:] «Είσαι φίλος μου, είσαι μέλος της οικογενείας μου – πρέπει να μάθεις, χρειάζεται να μάθεις», τότε όχι μόνο δεν θα πιστέψουν, αλλά θα πουν και κακά πράγματα και θα παίξουν αρνητικό ρόλο. Έτσι ο καθένας σας, παρακαλώ βεβαιωθείτε απολύτως να δώσετε προσοχή σε αυτό.


Ερώτηση: Είναι το Φάλουν Γκονγκ σύμφωνο σε όλα με τον Χριστιανισμό όσον αφορά την άποψή του για την εξέλιξη της ανθρωπότητας και της γης;


Δάσκαλος: Φυσικά, δεν θα κατηγορήσω τους νέους μαθητές που δεν έχουν ακόμα μελετήσει τον Φα σε βάθος. Αυτό που διδάσκω είναι οι αρχές του Κόσμου, και αυτός ο Ντάφα είναι η μεγαλύτερη [αρχή]. Διαπερνά τον Κόσμο από πάνω έως κάτω, και μπορεί να δημιουργήσει περιβάλλοντα διαβίωσης για όλα τα όντα του Κόσμου καθώς επίσης και για τους Θεούς σε διαφορετικά επίπεδα και για τους ανθρώπους. Πώς θα μπορούσε να υπάρξει οποιαδήποτε σύγκριση; Αυτός ο Ντάφα –ο Μεγάλος Νόμος– του Κόσμου έχει δημιουργήσει τα περιβάλλοντα διαβίωσης και τις συνθήκες σε διαφορετικά επίπεδα για τα έμβια όντα των διαφορετικών επιπέδων. Με άλλα λόγια, τα έμβια όντα σε ένα δεδομένο επίπεδο πρέπει να συμμορφωθούν με τις αρχές σε εκείνο το επίπεδο και με τον Φα του Κόσμου σε εκείνο το επίπεδο προκειμένου να ζήσουν εκεί. Για να το θέσω ακόμα πιο απλά, το μελλοντικό περιβάλλον στο οποίο θα ζήσετε καθορίζεται από το ύψος του επιπέδου στο οποίο μπορείτε να καλλιεργηθείτε. Ωστόσο οι αρχές που ο Ιησούς μετέδωσε στην εποχή του, ήταν αρχές που δίδασκαν τους καθημερινούς ανθρώπους της κοινωνίας πώς να καλλιεργηθούν προκειμένου να πάνε στον Παράδεισό του. Πού είναι ο Παράδεισός του; Για να είμαι ακριβής, είναι μέσα σε μια μικρή έκταση του γαλαξία μας, σε ένα ουράνιο σώμα που αντιστοιχεί στον γαλαξία μας. Ο Ιησούς είναι στο ίδιο επίπεδο με τον συμβατικό Φο που αναφέρεται στην Ανατολή, ενώ ο Άρχοντας[5] που αναφέρεται από τους Καυκασίους στη Δύση υπερβαίνει κατά πολύ αυτό το επίπεδο. Αλλά κανένας από τους δύο δεν έχει υπερβεί αυτό το μικρό σύμπαν. Ο Ντάφα μας, ωστόσο, έχει δημιουργήσει απεριόριστα και αμέτρητα σύμπαντα σαν κι αυτό, περισσότερα από όλους μαζί τους κόκκους της άμμου στον κόσμο μας. Έτσι θα λέγατε ότι μπορούν να συγκριθούν; Οι αρχές για τις οποίες μίλησε ο Ιησούς είναι μόνο ο Φα στο επίπεδο του Ταθαγκάτα στο μικρό σύμπαν μέσα στον απεριόριστο Μέγα Φα. Αυτή είναι η σχέση.


Ο Ιησούς είναι ένας έξοχος Θεός. Δεν είμαι μόνο εγώ που το λέω αυτό: Οι Θεοί στους ουρανούς όλοι τον βλέπουν έτσι. Προκειμένου να σώσει ανθρώπους σταυρώθηκε από τους ανθρώπους – έχετε ποτέ σκεφτεί τι σημαίνει αυτό; Και όμως ο Χριστιανισμός παίρνει τον σταυρό ως σύμβολο του Θεού, το έμβλημα του Θεϊκού του Βασιλείου και το σύμβολο του Χριστού. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ασέβεια στους Θεούς. Αυτό είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, σίγουρα δεν είναι κάτι που οι Θεοί έχουν πει στους ανθρώπους να κάνουν. Επειδή ο σταυρός τοποθετείται στους τάφους, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει το θάνατο – όχι έναν Θεό. Όλοι οι Θεοί στο σύμπαν καταδικάζουν τους ανθρώπους που έκαναν αυτό. Επιπλέον, ο Χριστιανισμός έχει χρησιμοποιήσει την εικόνα του Ιησού που υποφέρει πάνω στο σταυρό ως σύμβολό του. Αυτό είναι κάτι που οι Θεοί δεν μπορούν να ανεχτούν – δεν μπορούν καθόλου να το ανεχτούν! Όμως οι άνθρωποι το κάνουν ακόμα. Οι άνθρωποι κάνουν ασεβή πράγματα, όπως αυτό, προς τους Θεούς, αιώνες τώρα.


Ο Ιησούς έχει πολλές θαυμάσιες εικόνες. Έκανε πολλά θαύματα μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων. Και όμως, αντί να πάρετε τις λαμπρές και μεγαλειώδεις εικόνες του ως σύμβολα, έχετε πάρει την σταύρωση. Σέβεστε αυτόν τον Θεό ή τον μισείτε; Τον θέλετε να είναι σταυρωμένος για πάντα; Άνθρωποι, δεν ξέρετε τι κάνετε εσείς οι άνθρωποι. Μια μέρα έβλεπα τα νέα στην τηλεόραση στις Η.Π.Α. όταν είδα δύο υαλουργούς στην Ταϊβάν που ειπώθηκε ότι ήταν διάσημο ζευγάρι. Θεωρούν τα αγάλματα του Βούδα μια μορφή έργου τέχνης, και έχουν κάνει πολλά γυάλινα αγαλματίδια του Βούδα. Το να παίρνετε τον Βούδα σαν έργο τέχνης είναι αυτό καθαυτό βλασφημία του Βούδα. Αλλά εκτός αυτού, τα αγαλματίδια του Βούδα που έφτιαχναν δεν είχαν σώμα παρά μόνο κεφάλι και μισό πρόσωπο. Μετέτρεψαν τον Βούδα σε Νεωτεριστικό και Ιμπρεσσιονιστικό πράγμα. Αλλά σκεφτείτε το: Αυτοί είναι μεγαλειώδεις και πανίσχυροι Θεοί. Στον παλιό καιρό, όταν οι άνθρωποι αναφέρονταν στον Θεό ή σε έναν Ταθαγκάτα Βούδα, αισθάνονταν δέος και σεβασμό. Θα τολμούσαν ποτέ να τους μεταχειριστούν έτσι; Εσείς νομίζετε ότι απεικονίζετε τον Βούδα, ότι προωθείτε τον Βουδισμό, και ότι κάνετε καλά πράγματα. Αλλά δεν είναι μόνο η συνηθισμένη σας αγένεια: Αυτό είναι η μέγιστη ασέβεια. Στην πραγματικότητα αναθεματίζετε και συκοφαντείτε τον Βούδα, παραποιώντας την πανίσχυρη εικόνα του. Κάνετε το χειρότερο πράγμα. Τις προάλλες είπα ότι οι αξίες των ανθρώπων έχουν αναστραφεί. Οι άνθρωποι απλά δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ. Δεν μπορούν πλέον να διακρίνουν το καλό από το κακό, το ορθό από το αχρείο, ή το αγαθό από το κακόβουλο. Όλες οι αξίες έχουν γυρίσει ανάποδα.


Ερώτηση: Μπορώ να ασκώ Φάλουν Γκονγκ ενώ δουλεύω στον Χριστιανισμό;


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η δουλειά σας στον Χριστιανισμό είναι μόνο ένα επάγγελμα. Μπορείτε να δουλέψετε εκεί, σίγουρα. Έτσι κι αλλιώς δεν θεωρώ τις τρέχουσες θρησκείες ως καλλιέργεια. Τις αντιμετωπίζω ως θρησκευτικά επαγγέλματα που δεν είναι πλέον σε θέση να σώσουν ανθρώπους. Αυτό γιατί αληθινά έχουν γίνει επαγγέλματα, όχι καλλιέργεια. Παρ’ όλα αυτά, για να είναι σίγουρο ότι μπορείτε αληθινά να βελτιωθείτε και ότι μπορώ να σας πάρω σπίτι, σας ζητώ να επικεντρωθείτε σε έναν μόνο τρόπο καλλιέργειας. Αυτός είναι σίγουρα ευεργετικό για εσάς. Έχω αναλύσει λεπτομερώς το ζήτημα: «όχι δύο σχολές καλλιέργειας», στο Τζούαν Φάλουν. Αυτός ο Φα είναι απέραντος, αλλά ακόμα κι έτσι, αναμιγνύετε ακόμα πράγματα σε αυτόν. Ακόμη και στα χαμηλού επιπέδου πράγματα η μίξη είναι απαράδεκτη, και κάνοντας έτσι θα βρωμίσει το σώμα με το οποίο καλλιεργείστε και όλα αυτά που έχετε αναπτύξει με την καλλιέργεια, και δεν θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στο σπίτι. Θα καταστρέψετε την ίδια σας την πρόοδο. Είμαι η ατμομηχανή και όλοι σας κάθεστε στα επιβατικά βαγόνια. Αλλά εσείς ξηλώνετε τις ράγες – ράγες που σχεδιάστηκαν για αυτό το τραίνο. Εάν αντικαταστήσετε αυτές τις ράγες με άλλες στενές, τότε δείτε εάν μπορείτε ακόμα να πάτε στο σπίτι. Τίποτα δεν πρέπει να αναμιχθεί μέσα. Μόνο ακολουθώντας αγνά έναν τρόπο καλλιέργειας μπορείτε να φθάσετε στην Ολοκλήρωση. Όσον αφορά αυτό το θέμα, θα πρότεινα να διαβάσετε ξανά προσεκτικά το κεφάλαιο «Ασκώντας μόνο Έναν Τρόπο Καλλιέργειας» στο Τζούαν Φάλουν. Ηρεμήστε το μυαλό σας και διαβάστε το. Συνεπώς δεν θα πω άλλα πάνω σε αυτό εδώ.


Πραγματικά προσέχω για την ευημερία σας. Δεν θέλω να υποτιμήσω κάποια θρησκεία. Είναι η προκαθορισμένη σχέση που σας έχει φέρει εδώ. Εάν δεν θα μπορούσα να είμαι υπεύθυνος προς εσάς, αυτό θα ήταν πρόβλημά μου· εάν δεν μπορείτε εσείς να είστε υπεύθυνοι για τον εαυτό σας, αυτό είναι πρόβλημά σας. Συνεπώς πρέπει να εξηγήσω με σαφήνεια το ζήτημα σε σας.


Ερώτηση: Τι αντιπροσωπεύει τον Ιησού σήμερα;


Δάσκαλος: Ο Ιησούς είναι ένας πανίσχυρος Θεός στο πεδίο του. Αλλά δεν φροντίζει τίποτα πλέον σχετικό με τον Χριστιανισμό, ούτε φροντίζει τους ανθρώπους. Η θρησκεία είναι ένα όνομα που δίνεται από τα ανθρώπινα όντα. Όταν ο Ιησούς ήταν σε αυτόν τον κόσμο, δεν είπε ποτέ ότι ο τρόπος του ήταν ο Χριστιανισμός. Όταν ο Σακιαμούνι ήταν σε αυτόν τον κόσμο, δεν είπε καθόλου ότι ο τρόπος του ήταν ο Βουδισμός. Είναι οι άνθρωποι που τα έκαναν μέρος της κοινωνίας των καθημερινών ανθρώπων, τους έδωσαν ένα όνομα που ανήκει στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων –"θρησκεία"– και τα περιέλαβαν στις πολιτικές υποθέσεις. Έτσι τα αποκαλούν η μία ή η άλλη θρησκεία. Έχουν χάσει τα μέσα που επιτρέπουν αληθινά σε έναν άνθρωπο για να επαν-ανέλθει μέσω της καλλιέργειας, να φθάσει στην Ολοκλήρωση και να πάει στον Παράδεισο. Πολλές θρησκευτικές μορφές έχουν γίνει ακόμα και πολιτικοί, και υπάρχουν και μερικοί που ψαρεύουν για χρήματα. Πώς θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα των καλλιεργητών; Πώς θα μπορούσαν να γίνουν καλοί άνθρωποι και να επιστρέψουν στον Παράδεισο; Με αυτές τις βρώμικες σκέψεις, πώς θα μπορούσε ο Ιησούς να σας δώσει ένα χρυσό, ακτινοβόλο Θεϊκό σώμα; Πώς θα μπορούσε να σας αφήσει να μολύνετε αυτό το απροσμέτρητα αγνό Θεϊκό σώμα με τις βρωμερές σκέψεις σας και το γεμάτο με κάρμα σώμα σας;! Αυτό που είπα είναι αρχές του Φα, δεν αναφέρομαι στον μαθητή που έβαλε το ερώτημα.


Ερώτηση: Και τα δύο πόδια μου και τα γόνατα έχουν προβλήματα. Θα μπορέσω να καθίσω στη θέση του πλήρους λωτού;


Δάσκαλος: Εάν λέτε ότι έχετε ασθένεια, δεν αναγνωρίζω ποτέ την έννοια της "ασθένειας" επειδή προκαλείται από το κάρμα· και μερικές ασθένειες προκαλούνται από ξένα ευφυή όντα. Εάν λέτε ότι έχετε τραυματιστεί, νομίζω ότι όσο βλέπετε τον εαυτό σας ως αληθινό καλλιεργητή, απροσδόκητα θαύματα θα συμβούν. Είχαμε ανθρώπους που είχαν ακόμη και καρφιά και ατσαλένιες λάμες τοποθετημένες μέσα τους, και όμως τελικά κατάφεραν να καθίσουν στη θέση του πλήρους λωτού. Τα καρφιά και οι λάμες τοποθετούνται μόνο στο σώμα το φτιαγμένο από τα μεγαλύτερα μόρια. Φυσικά, θα έλεγα ότι κανένα από αυτά τα πράγματα δεν είναι πρόβλημα στην καλλιέργεια. Πάρτε το χρόνο σας και ασκηθείτε σταθερά. Ακόμη και 80χρονοι ή 90χρονοι άνθρωποι είναι τελικά ικανοί να καθίσουν στη θέση του πλήρους λωτού. Αλλά στο εν λόγω, δεν συστήνω να το κάνετε υπερβολικά δυνατά. Εάν δεν μπορείτε να καλύψετε πραγματικά την απαίτηση και είστε φανερά ανίκανοι να καθίσετε ακόμη και στη θέση του μισού λωτού, όμως εξαναγκάζετε βίαια τον εαυτό σας να καθίσει στον πλήρη λωτό και τελικά σπάσετε το πόδι σας, τότε αυτό δεν είναι καλό. Οι προσκολλήσεις ενός ανθρώπου θα προκαλέσουν προβλήματα όταν γίνουν ισχυρές. Το να αγωνιάτε και να ανυπομονείτε πότε θα τα καταφέρετε δεν είναι καλό. Πρέπει να προχωρήσετε με σθένος και επιμέλεια στην καλλιέργεια – αυτό είναι το σωστό, αλλά μόνο σύμφωνα με τον Φα.


Ερώτηση: Μπορεί η νοητική εστίαση στα «τρία σημεία σε μια γραμμή» να με βοηθήσει να ξεφορτωθώ γρήγορα τις σκέψεις που με αποσπούν;


Δάσκαλος: Φαίνεται ότι δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο. Το βιβλίο μας, το Τζούαν Φάλουν, μπορεί να απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις, ιδιαίτερα τις αρχικού-επιπέδου ερωτήσεις. Τα «Τρία σημεία εστίασης σε μια γραμμή» είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται στα συστήματα καλλιέργειας της Σχολής του Τάο. Τώρα που ασκείτε Φάλουν Ντάφα δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτές τις προσεγγίσεις και μεθόδους. Εκτός αυτού, αυτό δεν μπορεί να επιτρέψει σε έναν άνθρωπο να αποβάλει πλήρως τις σκέψεις που τον αποσπούν. Εάν σκόπιμα χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε μέθοδο για να φθάσετε στην κατάσταση της ηρεμίας δεν πρόκειται να δουλέψει. Δεν υπάρχει καμιά θαυματουργή ολική θεραπεία σε αυτόν τον κόσμο.


Εάν θέλετε αληθινά να φθάσετε στην ηρεμία, μόνο ένας τρόπος υπάρχει: Συνεχώς να βελτιώνετε τον εαυτό σας στον Ντάφα και να αποβάλετε τις διάφορες προσκολλήσεις σας. Όπως οι προσκολλήσεις σας θα γίνονται λιγότερες, θα παρατηρήσετε ότι το μυαλό σας γίνεται όλο και πιο αγνό και καθαρό όταν κάνετε τον διαλογισμό. Τελικά, όταν πλησιάζετε την Ολοκλήρωση, όλες οι προσκολλήσεις σας θα έχουν φύγει και θα διαπιστώσετε ότι είστε σε θέση να μπαίνετε σε ηρεμία αμέσως μόλις κάθεστε για διαλογισμό. Η βελτίωση γίνεται μέσα από αυτού του τύπου τη διαδικασία. Οι άνθρωποι που καλλιεργήθηκαν σε άλλες θρησκείες στο παρελθόν ή σε μακρινά βουνά στους αρχαίους χρόνους καλλιέργησαν το βοηθητικό πνεύμα· καθιστούσαν το Κύριο Πνεύμα αναίσθητο. Έτσι δεν μπορούσαν να δώσουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους στην καθημερινή κοινωνία να ασκήσουν καλλιέργεια, πολύ λιγότερο δε να καλλιεργήσουν το Κύριο Πνεύμα. Στην Κίνα, οι ασκούμενοι από μερικούς τρόπους καλλιέργειας στο σύστημα Τάο έπρεπε να πιούν πολύ αλκοόλ. Ίσως να έχετε ακούσει για αυτό. Κουβαλούσαν κολοκύθες με κρασί, έπιναν μέχρι που τρέκλιζαν και παραπατούσαν, και ξάπλωναν τελικά και κοιμόντουσαν για τρεις έως πέντε ημέρες ή και μια εβδομάδα χωρίς να σηκωθούν. Γιατί το έκαναν έτσι; Χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο αναισθητοποίησης του Κύριου Πνεύματος και καλλιεργούσαν τα Βοηθητικά τους Πνεύματα. Εσείς τους βλέπατε να κείτονται εκεί μεθυσμένοι και κοιμισμένοι, ενώ τα βοηθητικά πνεύματά τους είχαν αφήσει το σώμα. Αν και εκείνοι οι αθάνατοι έχουν αφήσει πίσω τους πολλά θαύματα και οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν μεγάλοι και εξαιρετικοί, εγώ νομίζω ότι εκείνοι οι άνθρωποι ήταν μάλλον θλιβεροί. Στην επόμενη ζωή έπρεπε να μετενσαρκωθούν ξανά ακριβώς όπως πριν. Τους έχω δει να μετενσαρκώνονται ξανά. Έτσι είναι τα πράγματα.


Ο καθένας, παρακαλώ ας σιγουρευτεί ότι το θυμάται αυτό: Πρέπει να επικεντρωθείτε σε μία άσκηση καλλιέργειας μόνο. Μην αναμίξετε έννοιες από οποιεσδήποτε άλλες πρακτικές. Η μίξη τους θα σας προκαλέσει παρέμβαση, και θα καταστήσουν το γκονγκ σας βρώμικο. Δεν θα έχετε κανέναν τρόπο να επιστρέψετε, και θα είναι αδύνατο για σας να ανέλθετε στην καλλιέργεια ή να Ολοκληρωθείτε. Και δεν πρέπει να πάτε να υιοθετήσετε κάποια μέθοδο ελπίζοντας για έναν ευκολότερο τρόπο στην ηρεμία ή στη βελτίωση. Αυτό θα επιφέρει προβλήματα στην καλλιέργειά σας. Χρειάζεται να βελτιώνετε στέρεα τον νου σας. Όλοι οι Θεοί σας βλέπουν. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα υιοθετήσετε κάποιες άλλες μεθόδους, καμία από τις οποίες δεν θα επιτρέψει στον νου σας να βελτιωθεί. Εάν ο νους ενός ανθρώπου δεν βελτιώνεται, τίποτα άλλο δεν μετρά. Οι ασκήσεις είναι συμπληρωματικά μέσα για να επιτύχετε την Ολοκλήρωση – δεν είναι σίγουρα ο λόγος πίσω από την πραγματική βελτίωση. Όταν το σίνσινγκ σας έχει βελτιωθεί, το γκονγκ σας θα αυξηθεί αναλόγως. Με άλλα λόγια, ο μετασχηματισμός του γκονγκ απλά επιταχύνεται με τις ασκήσεις και έτσι γίνεται η βελτίωση. Εάν το σίνσινγκ σας είναι μόνο ως ένα ορισμένο ύψος, και σκέφτεστε: «Ας επιταχύνω το μετασχηματισμό και να το κάνω υψηλότερο» δεν θα πάει καθόλου ψηλότερα. Μπορεί μόνο να φθάσει στο ύψος του σίνσινγκ σας. Επομένως η βελτίωση του σίνσινγκ είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα. Για να το θέσουμε αλλιώς, το γκονγκ ενός ανθρώπου μπορεί να είναι μόνο τόσο υψηλό όσο και το επίπεδο του [του σίνσινγκ του]. Αυτό είναι μια απόλυτη αλήθεια. Ανεξάρτητα από τον τρόπο καλλιέργειας που ασκείτε δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτό. Είναι ένας απόλυτα αληθινός νόμος του Κόσμου, ένας νόμος στον οποίον κάθε θρησκεία και κάθε τρόπος καλλιέργειας πρέπει να συμμορφώνεται.


Ερώτηση: Μπορούμε να σκεφτόμαστε ενώ κάνουμε την πέμπτη άσκηση;


Δάσκαλος: Απολύτως όχι. Εάν είναι επειδή δεν μπορείτε να γίνετε ήρεμοι, έχουμε μια μέθοδο. Μερικές φορές λέτε: "Πραγματικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Με ενοχλεί τόσο πολύ δεν έχω κανέναν τρόπο να γίνω ήρεμος. Μοιάζει σαν δέκα χιλιάδες άλογα να καλπάζουν γύρω-γύρω μέσα στο κεφάλι μου». Γιατί δεν μπορείτε να ηρεμήσετε; Είναι μια νοητική κατάσταση που προκαλείται από τις επίκτητες αντιλήψεις σας τις αποκτημένες από την κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων όπως επίσης και του κάρμα σας. Αυτές δεν είναι οι αληθινές σας σκέψεις. Τώρα που καλλιεργείστε, πρέπει να τις αποβάλετε. Γι’ αυτό δεν σας αφήνουν. Γι’ αυτό κατακλύζουν το μυαλό σας, τρέχουν εδώ κι εκεί όπως δέκα χιλιάδες άλογα καλπάζοντας μέσα στο κεφάλι σας, σας αποτρέπουν από το να γίνετε ήρεμοι και σας κάνουν να αναλώνεστε σε άγριες πτήσεις της σκέψης.


Ξέρετε, για να καλλιεργηθεί ένας άνθρωπος πρέπει να βρει τον εαυτό του και να καλλιεργηθεί. Εάν είστε σε θέση να τις διαφοροποιήσετε από τον εαυτό σας και να σκεφτείτε: «Αυτές δεν είναι εγώ. Εσείς σκεφτείτε εάν θέλετε, αλλά εγώ θέλω να γίνω ήρεμος. Ας δούμε πόση ώρα μπορείτε να συνεχίσετε να τρέχετε έτσι» μετά δείτε τες ως σκέψεις άλλων. Εάν πραγματικά μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας και διαφοροποιηθείτε από αυτά, αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει. Δηλαδή εάν δείτε τον εαυτό σας ως κάποιον τρίτο: «θα σε βλέπω να σκέφτεσαι παντού συνεχώς· για να δούμε πόση ώρα μπορείς να σκέφτεσαι» τότε ίσως τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα. Αλλά αυτό είναι μόνο μια μέθοδος για να διαφοροποιήσετε τον εαυτό σας και να ενισχύσετε την Κύρια Συνείδησή σας – δεν θα σας επιτρέψει να μπείτε στην κατάσταση της απόλυτης γαλήνης. Γιατί αυτός ο τρόπος λειτουργεί, ενώ η μέθοδος[6] που αναφέρθηκε νωρίτερα όχι; Είναι γιατί εκείνη η μέθοδος ανήκει σε έναν από τους μικρούς(δευτερεύοντες) τρόπους εξάσκησης, οι οποίοι δεν μπορούν να σας οδηγήσουν σπίτι. Όλες εκείνες οι μέθοδοι επιδιώκουν τεχνητά να ανυψώσουν τους ανθρώπους, χωρίς τη βελτίωση του σίνσινγκ. Αυτό δεν επιτρέπεται και δεν θα λειτουργήσει.


Γιατί σας λέω για αυτήν την μέθοδο; Δεν θα σας φέρει σε κατάσταση απόλυτης γαλήνης, αλλά φέρνει κάτι καλό σχετικά με αυτό: [Πιο συγκεκριμένα], μπορείτε να εξακριβώσετε ποιες σκέψεις είναι δικές σας και ποιες δεν είναι. Βεβαίως δεν θα αναγνωρίσετε εκείνες τις κακές σκέψεις [ως δικές σας], κι έτσι φυσικά γρήγορα θα αποβληθούν. Δεν είναι κι αυτό «η καλλιέργεια εξαρτάται από τον ίδιο τον καλλιεργητή, ενώ το γκονγκ εξαρτάται από τον δάσκαλό του»; Γιατί σας λέω να μην τις αναγνωρίσετε; Σκεφτείτε το ο καθένας: Ποιο μέρος του σώματός σας δεν είστε εσείς; Τα χέρια σας κινούνται όπως εσείς τα θέλετε, τα πόδια σας κινούνται όπως εσείς τα θέλετε, και το κεφάλι σας κινείται όπως εσείς το θέλετε, και αυτό γιατί όλα αυτά είναι εσείς. Τότε γιατί εκείνες οι σκέψεις δεν ησυχάζουν όπως εσείς τις θέλετε; Είναι επειδή δεν είναι εσείς. Ο αληθινός εαυτός σας είναι καθαρός και αγνός. Τα βρώμικα πράγματα είναι επίκτητη μεταγεννητική μόλυνση. Γι’ αυτό πρέπει να αφαιρεθούν και να απορριφθούν στην καλλιέργεια, και αυτό τα απορρίπτει.


Ερώτηση: Μπορούν οι ομοφυλόφιλοι που δεν σταματούν τη συμπεριφορά τους…


Δάσκαλος: Εννοείτε, «μπορεί κάποιος να καλλιεργηθεί εάν δεν παρατήσει το σύντροφό του σε αυτήν την συμπεριφορά;».


Μπορώ να σας πω ότι ανέφερα χθες κάτι: Είπα ότι οι Θεοί δεν θεωρούν πλέον τους ανθρώπους, ανθρώπους. Ακόμα κι αν υποστηρίζετε ακόμα τις θρησκείες, ο Ιησούς δεν σας φροντίζει πλέον. Ούτε αρχικά αναγνώρισε τη θρησκεία – αναγνώρισε μόνο τις ανθρώπινες καρδιές που θα μπορούσαν να γίνουν πάλι καλές. Γιατί δεν φροντίζει τους ανθρώπους άλλο; Επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν σήμερα να αποκληθούν άνθρωποι. Πραγματικά, έτσι είναι τα πράγματα. Ποτέ στην ιστορία η κοινωνία δεν έχει βρωμίσει τόσο πολύ όσο σήμερα. Χθες ανέφερα πράγματα όπως το οργανωμένο έγκλημα, τον εθισμό στα ναρκωτικά, τη διαστροφή, τη σεξουαλική απελευθέρωση, την ακολασία, την αιμομιξία, και τη μετατόπιση στις ανθρώπινες αξίες, καθώς επίσης και την ομοφυλοφιλία... Σκεφτείτε το ο καθένας: Οι άνθρωποι δημιουργούνται από τους Θεούς. Σε έναν άνδρα δίνεται μια σύζυγος. Αυτό ορίστηκε από τους Θεούς. Οι άνθρωποι θέλουν τώρα να βρουν έναν σύντροφο του ιδίου φύλου. Οι Θεοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι τα κάνουν αυτά επειδή δεν έχουν πλέον ανθρώπινες αξίες. Αφήνεστε επιπόλαια στις σκέψεις σας. Οι σκέψεις σας, όπως αυτές που ανέφερα προηγουμένως, δεν είναι στην πραγματικότητα εσείς. Η νοοτροπία που σας κάνει ομοφυλόφιλο δημιουργήθηκε από τα επίκτητα–διαμορφωμένα κακά πράγματα. Αλλά εσείς οι ίδιοι παρασυρθήκατε από αυτές και πήγατε μαζί τους και κυλιστήκατε με απόλαυση στη λάσπη. Χρειάζεται να βρείτε πάλι τον εαυτό σας και να σταματήσετε αυτά τα ακάθαρτα πράγματα. Οι Θεοί τα βλέπουν ως βρωμερά. Ανεξάρτητα εάν μια κυβέρνηση το επιτρέπει, ο νόμος της κυβέρνησής σας δεν είναι η αλήθεια του Σύμπαντος. Αυτό γιατί ο νόμος μιας κυβέρνησης φτιάχνεται από τους ανθρώπους, και όταν οι άνθρωποι κάνουν νόμους, έχουν την πρόθεση να κυβερνήσουν και να τιμωρήσουν άλλους, ή κάνουν τους νόμους ενάντια στη συνείδησή τους με σκοπό να κουκουλώσουν πράγματα και να κερδίσουν εξουσία ή ψηφοφορίες. Επομένως δεν γίνονται με καλές προθέσεις.


Νομίζω ότι το γεγονός ότι αυτή η ερώτηση υποβλήθηκε σημαίνει ότι [αυτός που την υπέβαλλε] συνειδητοποιεί ότι αυτό είναι ακατάλληλο. Οι άνθρωποι σήμερα δεν μπορούν πλέον να διακρίνουν μεταξύ του σωστού και του λανθασμένου, μεταξύ αυτού που πρέπει να κάνουν και αυτού που δεν πρέπει να κάνουν. Ο καθένας κατολισθαίνει με τις τάσεις της κοινωνίας. Η ανθρώπινη ηθική κατολισθαίνει με τεράστια ταχύτητα και συνεχίζει να χειροτερεύει. Επειδή όλοι είναι στη μέση του χείμαρρου, είναι ανίκανοι να διακρίνουν μεταξύ καλού και κακού. Ότι έγινε πριν από την καλλιέργειά σας έγινε· αφήστε τα περασμένα στο παρελθόν. Ως καλλιεργητής πρέπει πρώτα απ’ όλα να ζείτε όπως ζει ένας άνθρωπος, αξιότιμα και έντιμα. Στη συνέχεια, ενωθείτε με τους άλλους καλλιεργητές και γίνετε καλλιεργητής. Και τελικά, ανυψωθείτε και γίνετε ένας καθαρότερος, ευγενέστερος άνθρωπος – ένας που φθάνει στα θεϊκά πεδία και που είναι όπως ένας Θεός. Οι Θεοί δεν θα επέτρεπαν ποτέ σε έναν καλλιεργητή να κάνει κάτι τέτοιο, ούτε καν στους καθημερινούς ανθρώπους.


Ερώτηση: Υπάρχει κάποιος τρόπος να επικοινωνήσουμε με ευφυή όντα πέρα από τη γη;


Δάσκαλος: Φαίνεται ότι η προσκόλλησή σας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πολλές από τις ερωτήσεις που τίθενται σήμερα είναι από αυτούς που έχουν έρθει για πρώτη φορά. Έχοντας δει πολλές ταινίες, έχοντας διαβάσει πολλές φανταστικές ιστορίες, και έχοντας επηρεαστεί από πολλά πράγματα στην κοινωνία, οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει μια στρεβλωμένη νοοτροπία που ενδίδει στη φαντασία. Ρωτάτε πώς να επικοινωνήσετε με ευφυή όντα. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι ένα συνηθισμένο άτομο δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και δεν έχει την ικανότητα. Εάν θα μπορούσατε πράγματι να επικοινωνήσετε με ευφυή όντα αλλά δεν ήσασταν καλλιεργητής οι ίδιοι και χωρίς ενέργεια, θα βρισκόσασταν σε κίνδυνο. Μπορεί να χάσετε τη ζωή σας οποιαδήποτε στιγμή. Εκτός αυτού, θα βλέπατε φρικιαστικά πνεύματα αλλά κανένα υψηλού επιπέδου ον, γιατί το επίπεδό σας θα ήταν πάρα πολύ χαμηλό και περιορισμένο, ίδιο με αυτό των ανθρώπων. Συνεπώς θα ήταν μια τρομακτική κατάσταση. Είναι ακόμα πιο τρομακτικό εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με ζωντανά όντα πέρα από τη γη. Οι ζωές πέρα από τη γη είναι απλώς ζωές σε άλλους πλανήτες μέσα σε αυτήν τη φυσική διάσταση που τα ανθρώπινα μάτια μας μπορούν να αντιληφθούν. Όμως εκείνες οι ζωές δεν θεωρούν τους ανθρώπους ανθρώπινα όντα. Νομίζουν ότι οι άνθρωποι είναι κτήνη, ένα είδος ζώου. Θανατώνουν τους ανθρώπους και κάνουν πειράματα με αυτούς εκούσια. Απαγάγουν ανθρώπους στους πλανήτες τους, τους κλειδώνουν σε κλουβιά, και τους εκθέτουν ως ζώα. Πολλοί από τους γήινους ανθρώπους που έχουν χαθεί πάρθηκαν από αυτούς.


Μπορώ επίσης να σας πω ότι η σημερινή ανθρώπινη επιστήμη δημιουργήθηκε από αυτούς. Γιατί αυτοί οι εξωγήινοι δημιούργησαν για τους ανθρώπους κάτι σαν την τρέχουσα επιστήμη; Είναι επειδή αυτό που έχουν στον πλανήτη τους είναι κάτι σαν και αυτό. Θέλουν να το φέρουν σε αυτόν τον πλανήτη και τελικά να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους. Διαπίστωσαν ότι το ανθρώπινο σώμα είναι πραγματικά τέλειο, άψογο. Έτσι ορέγονται το ανθρώπινο σώμα και θέλουν τελικά να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους. Έχουν προσθέσει τα πράγματά τους σε ένα στρώμα των μοριακών κυττάρων των ανθρώπων. Αυτό ήδη γίνεται τώρα και έχει σχεδιαστεί σε μια μεγάλη κλίμακα. Έτσι για μένα, για να σας σώσω σήμερα, δεν πρέπει μόνο να αφαιρέσω όλες τις προσκολλήσεις και το κάρμα που πρέπει να αποβάλετε, αλλά πρέπει και να καθαρίσω αυτήν την ουσία για εσάς. Ο δρόμος στον οποίο ταξιδεύει η ανθρωπότητα είναι φοβερός. Οι υπολογιστές θα διατάζουν τους ανθρώπους μια μέρα. Οι τρέχουσες εξελίξεις έχουν προσαρμοστεί σε αυτήν την τροχιά. Οι άνθρωποι επρόκειτο να γίνουν οι σκλάβοι των υπολογιστών και των μηχανημάτων, και να αντικατασταθούν τελικά από εξωγήινους. Γιατί οι υπολογιστές έχουν αναπτυχθεί τόσο γρήγορα, και γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει γίνει ξαφνικά τόσο "κοφτερός"; Όλο αυτό έχει εφαρμοστεί από εξωγήινους που ελέγχουν τον ανθρώπινο νου. Οι εξωγήινοι έχουν αρχειοθετήσει τον καθένα που ξέρει πώς να χειρίζεται έναν υπολογιστή. Πραγματικά. Όσον αφορά στους μαθητές μας, τα έχω καθαρίσει όλα αυτά για αυτούς, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζονται από εξωγήινους όταν χρησιμοποιούν τους υπολογιστές.


Γιατί υπάρχουν εξωγήινοι; Μερικοί εξωγήινοι προέρχονται από τους πλανήτες τους. Γιατί μερικοί εξωγήινοι έρχονται πάντα στη γη; Είναι επειδή κάποτε ήταν άνθρωποι στη γη. Αλλά [εκείνη η γη] δεν ήταν η γη η τωρινή. Ήταν η προηγούμενη γη που υπήρχε στην ίδια θέση με αυτήν την γη. Η γη έχει αντικατασταθεί πολλές φορές. Κάθε φορά που αντικαθιστούταν, υπήρχε μια μερίδα ζωών – έμβια όντα δημιουργημένα από Θεούς με διαφορετικές εμφανίσεις, μερικοί από τους οποίους ήταν παρόμοιοι με τους σημερινούς ανθρώπους, και κάποιοι είχαν διαφορετικές μορφές – οι οποίοι ήταν σχετικά καλοί εκείνη την εποχή και έτσι κρατήθηκαν. Δεν καταστράφηκαν, όμως ούτε τους επετράπη να μπουν στην περίοδο της ανθρώπινης ανάπτυξης στην επόμενη Γη. Έτσι εστάλησαν σε άλλο πλανήτη. Έτσι γινόταν κάθε φορά. Επίσης, έχει μείνει ένα αρχείο αυτού του σύμπαντος, γιατί αυτοί ήταν άνθρωποι στη γη σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Εξυπηρετεί αυτό τον σκοπό. Αλλά μετά από μια μείωση στην επιτήρηση τους, αναπτύχθηκαν, και δημιούργησαν παντός είδους επιστημονικών μεθόδων σύμφωνα με τα σχέδιά τους· μερικοί είναι όπως το είδος στη γη μας, μερικοί έχουν άλλες μορφές, και υπάρχει μια ποικιλία τρόπων ανάπτυξης. Φυσικά, δεν χρησιμοποιούν τον όρο "επιστήμη". Τα ονόματα που χρησιμοποιούν ανήκουν στις γλώσσες και τις έννοιές τους. Αυτά τα πράγματα έχουν εκφυλιστεί όλο και πιο πολύ. Και με την απόκλιση του Μεγάλου Φα του Κόσμου, οι εξωγήινοι έχουν γίνει και αυτοί ολοένα και χειρότεροι. Γι’ αυτό όλοι οι εξωγήινοι είναι στο στάδιο της πλήρους εξάλειψης. Εξαλείφονται πέρα ως πέρα σε ολόκληρο το σύμπαν. Προς το παρόν, αυτοί που είναι εκεί έχουν εξαλειφθεί. Όσοι έμειναν είναι μόνο εκείνοι που έχουν δραπετεύσει στη Γη, οι οποίοι έχουν ανακατευτεί μεταξύ των ανθρώπων ή έχουν προσκολληθεί σε ανθρώπινα σώματα. Και υπάρχουν και άλλοι τύποι επίσης. Τους βλέπω όλους. Ας κάνουν τα προκλητικά πράγματά τους για την ώρα. Δεν θα αργήσουν να εξαλειφθούν. (Ενθουσιώδες χειροκρότημα) Η διαφθορά της ανθρωπότητας σχετίζεται άμεσα και με αυτούς. Αυτές είναι αμαρτίες, και έτσι πρέπει να εξαλειφθούν.


Ερώτηση: Μερικοί άνθρωποι έχουν πει ότι ο δάσκαλος προτείνει την πρώτη άσκηση τρεις φορές και τη δεύτερη άσκηση για μισή ώρα.


Δάσκαλος: Η κατάσταση κάθε ανθρώπου είναι διαφορετική. Όσο πολύ κι αν τις κάνετε είναι εντάξει. Οι ήρεμες ασκήσεις συνήθως δεν λειτουργούν αρκετά εάν δεν ασκούνται για αρκετή ώρα. Εάν έχετε το χρόνο, είναι καλύτερα να κάνετε τις ασκήσεις περισσότερο. Αλλά δεν θα λειτουργήσει εάν σταματήσετε όλα τα άλλα και κάνετε όλη την ημέρα μόνο τις ασκήσεις. Όταν το πεδίο σκέψης σας δεν φθάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο, το γκονγκ σας δεν θα είναι σε θέση να αυξηθεί μέχρι εκεί μόνο με τις ασκήσεις. Έτσι η καλλιέργεια του σίνσινγκ σας πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Γιατί σας έχω πει να διαβάζετε το βιβλίο περισσότερο; Διαβάζοντας περισσότερο το βιβλίο σας επιτρέπει να καταλάβετε τις αμέτρητες αρχές· Διαβάζοντας περισσότερο το βιβλίο σας επιτρέπει να ανυψώσετε το σίνσινγκ σας. Δεν υπάρχει καμία καθορισμένη χρονική απαίτηση. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα καλύτερα εάν η δεύτερη άσκηση γίνεται για λιγότερο από μισή ώρα. Όμως θα λειτουργήσει; Ναι. Κάντε την σύμφωνα με το χρόνο που έχετε. Αυτό νομίζω. Πρέπει να κάνετε την πέμπτη άσκηση σύμφωνα με τη δυνατότητά σας. Δεν είναι ρεαλιστικό να σας ζητήσω να ασκηθείτε για μία ώρα όταν με τα πόδια σε πλήρη λωτό μπορείτε να καθίσετε μόνο για δεκαπέντε λεπτά, σωστά; Κάντε τις ασκήσεις σύμφωνα με τη δυνατότητά σας. Ωστόσο η μισή ώρα είναι ένα μεγάλο εμπόδιο. Ανεξάρτητα από πόσο καλά μπορείτε να καθίσετε στη θέση του λωτού, είναι εγγυημένο ότι υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο όταν φθάνετε στη μισή ώρα. Είναι πραγματικά δύσκολο να το υπερβείτε. Αλλά, μόλις υπερβείτε την μισή ώρα, [στο διαλογισμό] δεν θα είναι τόσο δύσκολο όσο όταν ήσαστε στο εμπόδιο της μισής ώρας.


Ερώτηση: Κάθε χώρα έχει τα χαρακτηριστικά της. Πώς μπορούμε να επιτρέψουμε στο Φάλουν Ντάφα να αναπτυχθεί γρηγορότερα, όπως στην Ελβετία;


Δάσκαλος: Εξαρτάται από το πώς εσείς, σύμφωνα με την κατάστασή σας, επιτρέπετε σε περισσότερους απ’ τους ανθρώπους σας να λάβουν τον Ντάφα. Μερικοί άνθρωποι λένε: «Δίνοντας τα χρήματά μου σε άλλους είναι μια καλή πράξη». Εγώ λέω ότι έχετε φροντίσει για την ευτυχία και την άνεσή τους μόνο προς το παρόν. Δώστε τους τον Ντάφα και θα ωφεληθούν για πάντα, ζωή μετά τη ζωή. Τι πολύτιμο πράγμα τους δίνετε! Υπάρχει ένα ρητό στην Κίνα: «Εάν κάποιος ακούσει το Τάο το πρωί, μπορεί να πεθάνει το βράδυ». Φυσικά, δεν λένε: «Άκουσα τον Φα αυτό το πρωί, γι’ αυτό θα πεθάνω το βράδυ». Δεν εννοεί αυτό. Εννοεί: «Αφού άκουσα το Τάο ή άκουσα τον Φα το πρωί, τότε ακόμα κι αν πρόκειται να πεθάνω το βράδυ αληθινά δεν φοβάμαι». Και γιατί είναι έτσι; Είναι γιατί ο μέγιστος φόβος ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπου είναι μήπως πάει στην κόλαση. Αλλά σκεφτείτε το: Εάν ο Φα είναι στο κεφάλι σας, θα τολμήσει η κόλαση να σας λάβει; Θα τολμήσει να λάβει τον Ντάφα; Δεν θα τολμήσει. Ή με άλλα λόγια, θα μπορούσε το μέρος του μυαλού σας που περιέχει τον Φα να είναι ακόμα ένα κακό μέρος; Αυτό εννοεί. Πώς να έχετε τον Ντάφα να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών χωρών; Αυτό εξαρτάται από το τι κάνετε εσείς. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί, δεν υπάρχει κανένας ειδικός τρόπος. Παραδείγματος χάριν, οι άνθρωποι σε μερικές χώρες απολαμβάνουν τη μουσική, οι άνθρωποι σε μερικές χώρες επιθυμούν να παρατηρούν, και οι άνθρωποι σε μερικές άλλες χώρες επιθυμούν να ζουν ασυγκράτητα χωρίς περιορισμό. Αυτά είναι τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους. Κάντε τα πράγματα όπως νομίζετε ότι ταιριάζουν και πηγαίνετε παράλληλα με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά και τις διαφορετικές συμπεριφορές που οι άνθρωποι έχουν. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε καλά.


Ερώτηση: Πώς διακρίνουμε τους καλούς από τους κακούς ανθρώπους;


Δάσκαλος: Τι είναι ένας καλός άνθρωπος; Τι είναι ένας κακός; Νομίζετε ότι μόνο εάν ένας άνθρωπος κάνει κακές πράξεις είναι κακός άνθρωπος; Δεν είναι έτσι. Μερικοί άνθρωποι που δεν κάνουν κακά πράγματα φαίνονται επίσης πραγματικά κακοί, μόνο που δεν το αποκαλύπτουν ή το παρουσιάζουν με έναν μάλλον σκοτεινό τρόπο. Γιατί είναι έτσι; Ένας άνθρωπος δεν έχει καθόλου συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις όταν βγαίνει από τη μήτρα της μητέρας του. Ξέρει μόνο το γάλα και να κλαίει. Όλα τα των καθημερινών ανθρώπων που ενσταλάχθηκαν σε αυτόν έρχονται επίκτητα. Στις παλιές μέρες οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν την οικογενειακή εκπαίδευση πολύ σοβαρά. Νομίζω ότι η γονική πειθαρχία που αυτά τα παιδιά λάβαιναν στις καυκάσιες οικογένειες εκείνο τον καιρό ήταν άριστη. Ωστόσο σήμερα, ο βαθμός στον οποίο τα παιδιά είναι αφημένα – ειδικά στις ΗΠΑ – είναι πέρα από κάθε περιγραφή. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν καθόλου μα καθόλου τρόπους. Ολόκληρη η εκπαίδευσή τους έχει αποτύχει. Για να είναι υπεύθυνοι στην ανθρωπότητα, οι άνθρωποι πρέπει να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους. Πέστε τους τι είναι καλό και τι είναι κακό, και θα το πάρουν όλο στα κεφάλια τους. Είναι ακριβώς όπως μια τσάντα. Εάν σας γεμίσουν την τσάντα με χρυσό, οι άνθρωποι θα πουν ότι αυτό που έχετε είναι χρυσός· εάν σας την γεμίσουν με βρωμιές, θα πουν ότι έχετε βρωμιές. Συνεπώς έτσι είναι οι άνθρωποι. Εάν έχετε πάρει καλά πράγματα στο κεφάλι σας, είστε καλός άνθρωπος, και όταν θα κάνετε πράγματα οι σκέψεις σας αναγκαστικά θα είναι καλές. Εάν γεμίζετε το κεφάλι σας με κακές σκέψεις, αυτά που θα κάνετε και αυτά που θα σκέφτεστε θα είναι όλα κακά, βρώμικες σκέψεις. Αυτή είναι η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ των καλών και των κακών ανθρώπων.


Τι είναι καλός άνθρωπος; Τι είναι κακός άνθρωπος; Όλα αυτά όπως η βία και η πορνογραφία που προωθούνται από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας της κοινωνίας και που δημοσιεύονται σε όλων των ειδών τις εφημερίδες και τα περιοδικά έχουν ενσταλαχτεί στο κεφάλι σας. Έτσι οι άνθρωποι επιθυμούν να τα βλέπουν, να τα διαβάζουν, και να τα προσέχουν. Όσο περισσότερα από αυτά απορροφάτε, τόσο περισσότερο γίνεστε σαν και αυτά. Μην προσέχετε, μην βλέπετε, και μη διαβάζετε αυτά τα πράγματα. Πρέπει να προσέχετε, να βλέπετε, και να διαβάζετε καλά πράγματα. Όσο περισσότερα καλά πράγματα απορροφάτε, όλο και περισσότερο γίνεστε καλός άνθρωπος. Η συμπεριφορά σας ελέγχεται από το μυαλό σας. Οι άνθρωποι δεν θεωρούν την εκπαίδευση σημαντική και δεν δίνουν βάρος στη διδασκαλία των νεότερων γενεών· αυτό είναι έγκλημα ενάντια σε ολόκληρη την κοινωνία. Οι νέοι σήμερα είναι απλά τρομακτικοί όταν τους σκέφτεστε ή τους παρατηρείτε. Μερικές φορές όταν τους βλέπω θα προτιμούσα μάλλον να μην κοίταζα. Από μέσα έως έξω, από το μυαλό έως την καρδιά, από τη συμπεριφορά μέχρι το ντύσιμο – τίποτα σε αυτούς δεν είναι ορθό.


Φυσικά, αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχουν ακόμα μερικοί των οποίων η οικογενειακή εκπαίδευση είναι σχετικά καλή και υπάρχουν μερικοί γονείς που πειθαρχούν τα παιδιά τους καλύτερα. Πρέπει να καταλάβετε ότι δημιουργείτε την επόμενη γενιά και τη μελλοντική κοινωνία. Θα μπορούσατε να πείτε ότι δεν επωμίζεστε ευθύνη για το πώς θα είναι η επόμενη γενιά;


Ερώτηση: Είμαι ασκούμενος από τη Σουηδία. Ξέρω ότι η ανάγνωση του Τζούαν Φάλουν στα κινέζικα θα μου επιτρέψει να έχω πιο βαθιά κατανόηση. Αλλά αξίζει να ξοδέψω τόσο χρόνο από την καλλιέργεια μαθαίνοντας κινέζικα;


Δάσκαλος: Εντάξει, επιτρέψτε μου να μιλήσω σε όλους σας για αυτό. Εάν μάθετε κινέζικα μέσω του Τζούαν Φάλουν, δεν θα έχετε μάθει κινέζικα ενώ την ίδια στιγμή μελετάτε και τον Φα; Είναι αλήθεια, τα κινέζικα μπορούν να αντιπροσωπεύσουν τις αρχικές λέξεις μου, χωρίς απόκλιση. Αυτό είναι βέβαιο, αφού στα κινέζικα διδάσκω τον Φα. Γιατί επέλεξα να γεννηθώ στην Κίνα και να διδάξω τον Φα στην Κίνα; Επειδή αυτή η υπόθεση κανονίστηκε πολύ-πολύ καιρό πριν. Η γλώσσα των ανθρώπων σ’ αυτήν την περιοχή έχει τη μεγαλύτερη εσωτερική σημασία. Ολόκληρη η ανάπτυξή της στην ιστορία κανονίστηκε για τη μελλοντική διάδοση του Ντάφα. Πολλές ρυθμίσεις έγιναν για αυτό. Έτσι κανονίστηκε πάρα μα πάρα πολύ καιρό πριν, προτού ακόμα οι Καυκάσιοι αυτού του κύκλου να μπουν στον πολιτισμό. Επομένως αυτό το έθνος έχει μια αρκετά αρχαία ιστορία. Η γλώσσα του είναι η πλουσιότερη στον κόσμο, έχει το μεγαλύτερο εσωτερικό νόημα, και είναι σχετικά πιο ικανή να περιγράψει την έννοια ενός Κόσμου τόσο απέραντου. Χωρίς μια πλούσια γλώσσα δεν μπορεί να εξηγηθεί ή να περιγραφεί εύκολα. Αλλά ακόμα κι έτσι, αυτή η ανθρώπινη γλώσσα δεν μπορεί να τον εκφράσει τελικά πιο πέρα από ένα σημείο – δεν μπορεί να τον περιγράψει άλλο, ούτε μπορεί να τον εξηγήσει καθαρά. Καμία γλώσσα δεν μπορεί. Ωστόσο στο επίπεδο των ανθρώπων, σε αυτό το χαμηλό επίπεδο, είναι σε θέση να τα περιγράψει όλα πλήρως.


Έπειτα, μήπως είναι ότι χωρίς την ανάγνωση του κινέζικου βιβλίου δεν μπορείτε να ασκήσετε καλλιέργεια, ότι δεν μπορείτε να φθάσετε στο επίπεδο που είναι πρέπει να φθάσετε, ή ότι η ταχύτητα [της προόδου σας] επηρεάζεται; Μπορώ να σας πω, ότι δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση. Γιατί όχι; Επειδή όταν διδάσκω τον Φα χρησιμοποιώντας αυτήν τη σύνθετη γλώσσα, πολλοί Θεοί σε διαφορετικά επίπεδα ακούνε τον Φα. Δεν είστε οι μόνοι που κάθεστε εδώ να ακούσετε τον Φα – υπάρχουν πολλοί, πολλοί Θεοί που ακούνε επίσης. Έτσι η καλλιέργειά σας μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων δεν θα επηρεαστεί όταν διαβάζετε στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ή σε άλλες γλώσσες. Εκτός αυτού, οι περισσότεροι από τους μεταφραστές είναι μαθητές μας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε διαφορά, είναι μόνο επιφανειακή, σημασιολογική διαφορά. Όσο καλλιεργούμαστε, θα τα διορθώνουμε βαθμιαία και θα τα αναθεωρούμε για να τα κάνουμε ακόμα πιο τέλεια.


Ξέρω ότι πολλοί μαθητές θέλουν να διαβάσουν τα κινέζικα και να καταλάβουν τις αρχικές λέξεις μου και τις αρχικές έννοιές τους, που είναι φυσικά το καλύτερο – αυτό είναι ακόμα καλύτερο. Εάν, ωστόσο, δεν είστε ικανοί να το κάνετε αυτό, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι, εφόσον το Τζούαν Φάλουν είναι μεταφρασμένο στη γλώσσα σας, πίσω του υπάρχουν αμέτρητοι Φο, Ντάος, και Θεοί που θα σας επιτρέψουν να καταλάβετε τις αρχές σε εκείνα τα επίπεδα ακριβώς το ίδιο. Αυτό δεν είναι κάτι που περιλαμβάνεται στην επιφάνεια των λέξεων, αφού δεν μπορεί να γραφτεί – ακόμη και στα κινέζικα. Συνεπώς η καλλιέργειά σας δεν θα επηρεαστεί. Αλλά στο εν λόγω, πολλά θαύματα έχουν συμβεί για κάποιους ασκούμενους που έχουν μελετήσει τα κινέζικα. Σε τελική ανάλυση, ο Φα είναι ο Νόμος. Έχουν υπάρξει πράγματι μερικά θαύματα. Δεν θα δώσω όμως παραδείγματα, για να αποφύγουμε μερικοί από εμάς να τα μιμηθούν με κακό τρόπο και να αναπτύξουν κι άλλες προσκολλήσεις.


Ερώτηση: Πώς μπορούμε να πούμε εάν η καρδιά ενός γνήσιου καλλιεργητή είναι αμετακίνητη; Πώς διακρίνουμε τους γνήσιους καλλιεργητές από τους ψεύτικους;


Δάσκαλος: Δεν είστε ικανοί να το κάνετε ενώ ακόμα καλλιεργείστε. Αλλά μπορώ να σας πω ότι το Ντάφα μας είναι ανοικτό στον καθένα. Ποιος είναι ψεύτικος; Ποιος είναι γνήσιος; Οι πλαστοί μπορεί αύριο να γίνουν γνήσιοι, ενώ οι γνήσιοι μπορεί, για κάποιους λόγους, αύριο να μην μελετήσουν αληθινά τον Φα. Ο Φα μου επομένως έχει ανοίξει μια τόσο τεράστια πόρτα. Αλλά είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι βλάπτουν τον Φα. Οδηγούνται σε σφάλματα από αυτούς τους δαίμονες που αντιστέκονται στον Φα. Τέτοιοι άνθρωποι είναι εύκολο να διακριθούν, γιατί αντιτίθενται στον Φα από την ενδότατη φύση τους μέχρι τα λόγια και τις πράξεις τους. Έτσι είναι. Μερικοί μαθητές μαλώνουν ο ένας με τον άλλον για το ποιος πιστεύουν ότι καλλιεργείται πραγματικά και ποιος όχι. Νομίζω ότι αυτό δεν πρέπει αληθινά να συμβαίνει. Όλοι σας στην πραγματικότητα καλλιεργείστε γνήσια επειδή η πρόθεσή σας είναι να προστατεύσετε τον Φα.


Ξέρω τα συναισθήματά σας προς τον Φα: όταν νομίζετε ότι κάποιος βλάπτει τον Φα, δεν μπορείτε απλά να το ανεχτείτε. Επειδή καλλιεργείστε, είστε τώρα υπερασπιστές του Ντάφα. Καλλιεργείστε στον Ντάφα, κι έτσι είστε και εσείς ένα κομμάτι του Ντάφα. Εν τούτοις, δεν ισχύει η περίπτωση ότι είμαστε χωρίς συγκρούσεις. Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, δεν ισχύει η περίπτωση ότι οι μαθητές είναι πάντα σε αρμονία ο ένας με τον άλλον. Και γιατί είναι αυτό; Είναι επειδή αυτές οι προσκολλήσεις που δεν έχετε αποβάλει ακόμα μέσω της καλλιέργειας –αυτές οι συνηθισμένες ανθρώπινες προσκολλήσεις που εμφανίζονται έντονα– θα βγουν στις ενέργειές σας, ενώ το μέρος του μυαλού σας που έχετε ήδη καλλιεργήσει δεν θα φανεί. Επειδή οι προσκολλήσεις δεν είναι πλέον εκεί δεν μπορούν να παρουσιαστούν. Όμως είναι ακριβώς το μέρος του μυαλού σας που δεν έχει ακόμα καλλιεργηθεί που εκδηλώνεται. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν είναι καλός; Όχι, σε καμία περίπτωση. Αντίθετα, πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ καλός, μόνο που οι όχι-ακόμα καλλιεργημένες προσκολλήσεις του εκτίθενται. Ποιος ο σκοπός να εκτεθούν; Είναι για τους άλλους να του τις δείξουν, ή για κάποιον άλλον που έχει μια παρόμοια προσκόλληση να έρθει σε διαφωνία με αυτόν. Ο σκοπός είναι για κάθε έναν από αυτούς να εγκαταλείψουν τις προσκολλήσεις τους.


Όποτε αντιμετωπίζετε προβλήματα πρέπει ο καθένας σας να κοιτάει εσωτερικά – να ψάχνετε για την αιτία μέσα σας, ανεξάρτητα από το εάν φταίτε εσείς ή όχι. Θυμηθείτε τα λόγια μου: Ανεξάρτητα από το εάν το πρόβλημα είναι από λάθος σας ή όχι, πρέπει να κοιτάζετε μέσα σας, και θα βρείτε ένα πρόβλημα. Εάν το ζήτημα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με εσάς ή δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε από τις προσκολλήσεις που πρέπει να σπάσετε, τότε αυτό το πράγμα σπάνια θα συμβεί σε σας. Εάν δεν είχατε προσκόλληση το πρόβλημα δεν θα είχε προκύψει. Πρέπει να είμαι υπεύθυνος για την καλλιέργειά σας. Οποιοδήποτε πρόβλημα που συμβαίνει σε σας, γύρω από σας, ή μεταξύ σας, πιθανότατα σχετίζεται με σας, και υπάρχει κάτι για σας να ξεφορτωθείτε. Ανεξάρτητα εάν είναι από λάθος σας ή όχι, όταν τα σώματα του Νόμου μου πρόκειται να σας αφαιρέσουν την προσκόλλησή σας, δεν ενδιαφέρονται εάν το λάθος είναι δικό σας ή κάποιου άλλου. Εφόσον έχετε μια προσκόλληση, θα δοκιμάσουν τα πάντα για να συναντήσετε προβλήματα και να φτάσετε να αναγνωρίσετε την προσκόλληση που σας κάνει να μένετε πίσω. Κι όμως εσείς ακόμα κοιτάζετε γύρω: «δεν είναι δικό μου το λάθος» ή σκέφτεστε ακόμα: «προστατεύω τον Φα». Εν τω μεταξύ και ο άλλος σκέφτεται: «προστατεύω τον Φα». Στην πραγματικότητα, η σύγκρουση εμφανίζεται επειδή πιθανότατα και οι δύο κάνετε λάθος.


Μερικοί μαθητές κρεμούν την εικόνα μου σε περίοπτη θέση, ανάβουν κεριά, καίνε θυμίαμα, και υποκλίνονται βαθιά σε εμένα. Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι δεν κάνετε αυτά τα πράγματα. Πάντα ήμουν αντίθετος στους μαθητές που ασχολούνται με θρησκευτικά τελετουργικά ενώ καλλιεργούνται μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Η θρησκεία έχει γίνει ένας οργανισμός στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων και δεν είναι καλλιέργεια. Με σέβεστε, και αφού έχετε αυτή την καρδιά είναι αρκετό για να με κάνει ευτυχισμένο.


Υπάρχει ένα άλλο πράγμα για το οποίο θέλω να σας μιλήσω σχετικά. Έχουμε πάρα πολλούς Καυκάσιους των οποίων το Τρίτο Μάτι θα ανοίξει μόλις αρχίσουν να καλλιεργούνται. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο ζήτημα στο μέλλον. Επειδή οι Κινέζοι έχουν αποκτήσει πάρα πολλές αντιλήψεις διαφόρων ειδών, όταν πρωτοδίδασκα τον Φα στην Κίνα έπρεπε να χρησιμοποιήσω κάτι αρκετά ισχυρό για να ανοίξω το Τρίτο Μάτι τους – διαμορφώσαμε κάτι τέτοιο στην αρχή. Σήμερα με τους Καυκάσιους μαθητές, το Τρίτο Μάτι ανοίγει λίγο μετά που αυτοί μάθουν τον Φα. Έτσι ένα πρόβλημα εμφανίζεται. Ανεξάρτητα από το εάν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους που έχουν δει όντα που οι καθημερινοί άνθρωποι δεν μπορούν ή εάν έχετε δει άλλες σκηνές, βεβαιωθείτε πως θα θυμάστε τα λόγια μου σήμερα: Μην δώσετε πολλή προσοχή σε αυτά. Εάν είδατε κάτι απλά αφήστε το να είναι. Μην επηρεάζεστε. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα νοιώσετε συνεπαρμένοι από αυτό. Αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω απ’ το να βλέπετε πραγματικά φαινόμενα σε πολύ χαμηλό επίπεδο, και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει το επίπεδό σας. Έτσι, είτε μπορείτε να δείτε πράγματα είτε όχι, πρέπει να βάλετε το μυαλό σας στη μελέτη του Φα. Διαβάζετε το βιβλίο και μελετάτε τον Φα. Διαβάζετε το βιβλίο και μελετάτε τον Φα. Σχεδόν κάθε φορά που διδάσκω τον Φα λέω ανελλιπώς σε σας να διαβάζετε το βιβλίο, να διαβάζετε το βιβλίο, και να διαβάζετε το βιβλίο. Εφόσον διαβάζετε το βιβλίο θα επιτύχετε πράγματα καλύτερα από ότι αναμένατε.


Όταν βλέπετε με το Μάτι σας, ανεξάρτητα από το πόσο βλέπετε, αυτά είναι μόνο πράγματα που φαίνονται στο επίπεδό σας. Μην ανακατέψετε οποιεσδήποτε προσκολλήσεις. Το να είστε σε θέση να δείτε είναι καλό πράγμα, και δεν θα φράξω το Μάτι σας. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι ανεξάρτητα από αυτό που έχετε δει, πρέπει να συνεχίσετε να μελετάτε τον Φα. Βεβαιωθείτε να θυμηθείτε αυτό: Κανένα από τα υψηλού επιπέδου όντα δεν είναι δάσκαλοί σας. Μην δεχτείτε τίποτα από αυτούς. Εάν το κάνετε θα προκαλέσει μια σοβαρή κατάσταση που πηγαίνει ενάντια στο "όχι δεύτερη μέθοδος καλλιέργειας». Πρέπει να βάλετε το μυαλό σας στον Φα κατά την καλλιέργεια. Θυμηθείτε το αυτό: Είναι ο Φα που το καθιστά δυνατό για εσάς να Ολοκληρωθείτε, και είναι ο Φα που άνοιξε το Τρίτο Μάτι σας. Πρέπει να καλλιεργηθείτε στον Φα προκειμένου να Ολοκληρωθείτε. Με το να είστε προσκολλημένος σε οτιδήποτε έξω από τον Φα θα σας κάνει να αποτύχετε στα μισά του δρόμου πέρα για πέρα.


Ερώτηση: Η φίλη μου είναι Κινέζα. Διαβάζοντας τα βιβλία, έμαθα ότι δεν είναι σωστό να έχω έναν διαφυλετικό γάμο. Αποφάσισα να χωρίσω με αυτήν.


Δάσκαλος: Δεν έχω πει ποτέ όχι στην επιθυμία σας να παντρευτείτε κάποιον μιας διαφορετικής φυλής. Κι αυτό γιατί, αυτό είναι ένα πρόβλημα που απέμεινε σε μας από την ιστορία, και δεν έχει καμία σχέση με σας. Όλοι εκείνοι που πρόκειται να παραμείνουν στη γη στο μέλλον πρέπει να είναι καθαρόαιμοι. Εσείς όμως θα φθάσετε στην Ολοκλήρωση. Είστε καλλιεργητές και δεν είστε κομμάτι από αυτό. Όσο για τους απογόνους σας, εάν μπορούν να ασκήσουν καλλιέργεια θα τους βγάλουμε κι αυτούς έξω. Θα τους επιτρέψουμε να πάνε εκεί όπου τα Πνεύματά τους (γιουανσέν) ανήκουν και πρέπει να πάνε. Έτσι θα το χειριστούμε.


Η πανίσχυρη δύναμη του Ντάφα είναι απεριόριστη. Έχουμε άφθονους τρόπους για να χειριστούμε τα πράγματα. Για τους μαθητές μας έχουμε οποιαδήποτε μέσα χρειαστούν. Αλλά δεν μπορούμε απερίσκεπτα να κάνουμε πράγματα για τους καθημερινούς ανθρώπους. Αυτή είναι η σχέση. Όσον αφορά στην περίπτωσή σας, δεν είπα ότι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, ούτε είπα ότι μπορείτε. Κι αυτό γιατί προς το παρόν θα αφήσουμε το θέμα ως έχει. Έτσι είναι η κοινωνία σήμερα. Είναι παρόμοιο με το γεγονός ότι έχετε πολιτισμό εξωγήινων όντων. Εξάλλου, δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο σε σας όταν θα φροντίζεται. Εφόσον θα έχετε φθάσει στην Ολοκλήρωση, εκείνοι που θα είναι στη γη στο μέλλον δεν θα είναι εσείς. Όλοι σας θα έχετε πάει σε Θεϊκούς Παραδείσους. Αυτή είναι η κατάσταση.


Ερώτηση: Το Πνεύμα έχει εμφάνιση;


Δάσκαλος: Ναι, το πνεύμα έχει εμφάνιση και η εμφάνισή του είναι όπως εσείς. Ωστόσο εκείνη η εμφάνιση είναι ομορφότερη από αυτήν του φυσικού σας σώματος. Είναι φωτεινό διότι τα σωματίδια που συνθέτουν το σώμα του είναι πιο εκλεπτυσμένα, πιο μικροσκοπικά, και κατέχουν μεγαλύτερο ενεργειακό δυναμικό από το επιφανειακό φυσικό σώμα.


Ερώτηση: Η εμφάνιση ενός ανθρώπου αλλάζει όταν αυτός μετενσαρκώνεται;


Δάσκαλος: Ναι, αλλάζει. Αλλά ορισμένα ισχυρά αρχικά χαρακτηριστικά παραμένουν. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι δεν αλλάζω εδώ και πολλές ζωές μετενσάρκωσης. Αλλά όταν ενσαρκώθηκα ως Καυκάσιος, είχα ίσια μύτη, τα μάτια μου ήταν βαθιά, και ήταν μπλε.


Ερώτηση: Ο δάσκαλος έχει πει ότι τα σώματα στις διάφορες διαστάσεις είναι ανεξάρτητα όντα. Δυσκολεύομαι να το καταλάβω. Ποια η σχέση μεταξύ του Πνεύματος και των σωμάτων στις διάφορες διαστάσεις;


Δάσκαλος: Αυτό σχετίζεται με τη δομή του σύμπαντος και όχι άμεσα με τους ίδιους τους ανθρώπους. Σε πολλές διαστάσεις υπάρχουν "εσύ" τα οποία είναι ίδια όπως εσείς. Μοιράζονται το ίδιο όνομα αλλά είναι ανεξάρτητα. Αυτό είναι διαφορετικό από τα σώματά σας στις διάφορες διαστάσεις. Τα σώματά σας στις διάφορες διαστάσεις είναι τα σώματά σας που αποτελούνται από διαφορετικά μοριακά σωματίδια στις διαφορετικές διαστάσεις. Αυτά είναι όλα εσείς.


Ερώτηση: Έχετε πει ότι η δαιμονική φύση της ανθρωπότητας έχει γίνει τώρα κυρίαρχη. Τότε μέχρι ποιο σημείο η δαιμονική φύση μου αποδίδεται σε ανθρώπινους παράγοντες, και μέχρι ποιο σημείο προέρχεται από άλλες διαστάσεις;


Δάσκαλος: Κάθε άνθρωπος έχει υλικά χαρακτηριστικά, μισά από τα οποία είναι θετικά και μισά αρνητικά. Και μαζί με αυτά, ένα κομμάτι του είναι οι επίκτητα αποκτημένες αντιλήψεις και το κάρμα σκέψης. Συχνά το θέτω με αυτόν τον τρόπο: Ως άνθρωπος είστε όπως ένα φόρεμα και, το σώμα και οι σκέψεις σας είναι όπως ένα καπέλο. Όταν ένας άλλος τα φορά, εσείς γίνεστε αυτά. Εάν η συνείδηση του Κύριου Πνεύματος ενός ανθρώπου δεν είναι ισχυρή, μπορεί να φορεθεί από άλλα όντα οποιαδήποτε στιγμή. Αφού τα πράγματα έχουν γίνει τόσο χαοτικά στο σημείο που είναι τώρα, τα πολλά είδη κακών πράξεων που οι άνθρωποι διαπράττουν στη σημερινή κοινωνία είναι ένα πραγματικά πολύ σοβαρό πρόβλημα. Στο παρελθόν, κανένα ον πέρα από τα Τρία Βασίλεια δεν επιτρεπόταν να μπει στα Τρία Βασίλεια· κανένα ον μέσα στα τρία Βασίλεια δεν επιτρεπόταν να βγει από τα Τρία Βασίλεια· οι ζωές στα διαφορετικά επίπεδα μέσα στα Τρία Βασίλεια δεν επιτρεπόταν να παρέμβουν η μια στην άλλη· και η κατοχή πνευμάτων επίσης δεν επιτρεπόταν. Τώρα όλα αυτά τα πράγματα έχουν συμβεί. Και αυτή η θέση της ανθρωπότητας είναι η πιο χαοτική. Πολλοί άνθρωποι... όταν οι σκέψεις τους είναι κακές είναι όταν οι σκέψεις τους συμμορφώνονται στη δαιμονική φύση, και όταν οι σκέψεις της δαιμονικής φύσης τους είναι ισχυρές. Οι άνθρωποι συνεχώς διαβάζουν, βλέπουν, και ακούνε κακά πράγματα στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, βάζουν τα κακά πράγματα στα κεφάλια τους, και έτσι η δαιμονική φύση τους γίνεται μεγάλη. Εάν η δαιμονική φύση σας είναι μεγάλη τότε θα ευθυγραμμιστείτε με τους δαίμονες και οι δαίμονες θα σας συμπαθήσουν. Και επειδή εσείς και οι δαίμονες θα είστε όμοιοι θα μπουν στο σώμα σας. Κι αυτό είναι, ό,τι αποδίδεται στους εξωτερικούς παράγοντες. Επειδή οι σκέψεις σας γίνονται εύκολα ίδιες με τις δικές τους, μπορούν εύκολα να σας ελέγξουν. Αυτή είναι μία κατάσταση. Στις διαστάσεις στο ίδιο επίπεδο, όπως αυτό των ανθρώπων, υπάρχουν αμέτρητες διεφθαρμένες ζωές και ελέγχουν απροκάλυπτα τους ανθρώπους. Για ποιο λόγο ελέγχουν τους ανθρώπους; Εποφθαλμιούν τη γήινη ζωή, θέλουν να καταλάβουν τα ανθρώπινα σώματα, και θέλουν να αδράξουν τις ανθρώπινες ουσίες. Οι ανθρώπινες ουσίες είναι χρήσιμες σε αυτούς αφού υποβληθούν σε μετασχηματισμό. Γι’ αυτό επιλέγουν εκείνους τους ανθρώπους που τους ταιριάζουν. Η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με αυτό το πρόβλημα, ωστόσο οι άνθρωποι ακόμα σκέφτονται ότι είναι πολύ εύποροι σήμερα.


Αυτά τα προβλήματα είναι στο τελικό στάδιο της επίλυσης. Γι’ αυτόν τον λόγο οι άνθρωποι σήμερα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαροι όσον αφορά τη διαβίωσή τους. Σιγά-σιγά βρίσκουν τον εαυτό τους. Πριν από αυτό, οι άνθρωποι ζούσαν με συγκεχυμένο νου και οδηγούνταν από αυτές τις ζωές, από περίπλοκους και τεράστιους παράγοντες. [Χρειάστηκε] να ελευθερώσω απολύτως τα ανθρώπινα όντα, να αποβάλλω εντελώς αυτούς τους εξωτερικούς ελέγχους, και να επιτρέψω στους ανθρώπους να ελέγχουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Διαφορετικά, ο Φα που διδάσκω σήμερα θα απευθυνόταν σε εκείνους. Δεν θα λειτουργούσε εάν ήσασταν όλοι σε μια ομιχλώδη νοητική κατάσταση, δεν μπορούσατε να βρείτε τον εαυτό σας, και αφήνατε σε αυτούς να τα λάβουν όλα. Έτσι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κάνω για τους μαθητές μου. (Χειροκρότημα) Και οι καθημερινοί άνθρωποι επίσης φροντίζονται, γιατί είναι πραγματικά σοβαρό εάν οι καθημερινοί άνθρωποι στην κοινωνία περιορίζονται και δεν μπορούν να λάβουν τον Φα. Γι’ αυτόν τον λόγο όταν μερικοί μαθητές εξέφρασαν σε εμένα την αυτοκριτική τους για το πώς δεν είχαν διαδώσει τον Φα καλά, εγώ τους είπα: «Τα έχετε πάει πολύ καλά, αλλά πολλές καταστάσεις είναι πέρα από τις δυνατότητές σας». Δεν είναι λάθος σας που δεν μπορείτε να επιτύχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Εάν όμως δεν έχετε προσπαθήσει, τότε είναι πρόβλημά σας.


Ήταν φορές που κοίταξα κάτω από ένα υψηλό κτήριο και παρατήρησα τους ανθρώπους να τρέχουν πάνω-κάτω. Σκεφτόμουν: «Πώς ζουν οι άνθρωποι σήμερα με αυτόν τον τρόπο;» Ενώ αισθανόμουν συμπόνια για αυτούς, ταυτόχρονα σκεφτόμουν ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι, τα έχουν καταστρέψει όλα εδώ συμβαδίζοντας με όλο αυτό. Υπάρχουν λόγοι για τη διαφθορά της κοινωνίας, αλλά ο καθένας έχει συμβάλει στο πρόβλημα, μεγαλώνοντας το κύμα. Οι άνθρωποι δεν έχουν συμπεριφερθεί καλά σε αυτόν τον δυνατό χείμαρρο. Αντ’ αυτού έχουν αφεθεί. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν αφεθεί είναι η τεράστια έκθεση της δαιμονικής φύσης στα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Όταν φωνάζουν άγρια και ουρλιάζουν, δεν συνειδητοποιούν ότι η δαιμονική φύση εκρήγνυται με σφοδρότητα και κερδίζει δύναμη. Όταν οι άνθρωποι κάνουν αυτόν τον άγριο χορό όπου φωνάζουν και ωρύονται παράλογα, αυτή είναι η μεγαλύτερη έκθεση της δαιμονικής φύσης. Τα πράγματα που γίνονται λογικά, όταν ένας άνθρωπος ξέρει τι κάνει, συνήθως γίνονται από σκέψεις καλοσύνης(Σαν). Αυτός είναι ο αληθινός εαυτός ενός ανθρώπου.


Ερώτηση: Ανέκαθεν θεωρούσα τον εαυτό μου ως ισχυρό άτομο και ως κάποιον που μπορεί να συγκρατεί τον εαυτό του. Γιατί δεν μπορώ να σταματήσω τα δάκρυά μου κάθε φορά που βλέπω τον Δάσκαλο ή σας αναφέρω;


Δάσκαλος: Θα ήθελα να σας πω ότι σε διαφορετικές περιόδους της ιστορίας και σε διαφορετικές χώρες, πάρα πολλοί από εσάς εδώ στο ακροατήριο είχαν μια πολύ δυνατή προκαθορισμένη σχέση με εμένα. Αυτό είναι η μια όψη αυτού. Υπάρχει μια άλλη όψη. «Σε αυτόν τον βρωμισμένο κόσμο ακόμα διαδίδετε αυτό το εκπληκτικό πράγμα». Αυτές οι λέξεις λέγονται από τους Θεούς που δεν καταλαβαίνουν τι κάνω. Έτσι είναι ακόμα πιο δύσκολο για μένα να σας σώσω. Το κομμάτι σας που εκδηλώνεται σε αυτήν την διάσταση δεν το αντιλαμβάνεται, ενώ η πλευρά σας που είναι σε άλλες διαστάσεις τα βλέπει όλα και καταλαβαίνει τι σας έχω δώσει. Η ανικανότητά σας να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας σε εμένα με λέξεις, πράξεις, ή ακόμα και με οποιαδήποτε πιθανή ιδέα, αναγκάζει αυτήν την πλευρά σας να ρίχνει δάκρυα ανεξήγητα. Δεν ξέρετε ακριβώς σε ποιο βαθμό η ανθρώπινη κοινωνία έχει βρωμίσει. Είναι απίστευτα βρώμικη, το κάρμα στα σώματα των ανθρώπων είναι ογκώδες [και συμπαγές], και οι κακές σκέψεις στα μυαλά των ανθρώπων είναι άφθονες. Είναι πράγματι τόσο πολύ. Ωστόσο το αφαιρώ όλο αυτό για σας, και φυτεύω στο σώμα σας ένα λαμπερό χρυσό Φάλουν και δεκάδες χιλιάδες πράγματα από αυτόν ολόκληρο τον Φα έτσι ώστε να μπορείτε να καλλιεργηθείτε, και καθαρίζω το τρομερά ακάθαρτο σώμα σας. Αυτά είναι πράγματα που κανένας, από την αρχή του Ουρανού και της Γης, δεν έχει τολμήσει να κάνει. (Χειροκρότημα) Από μια άλλη σκοπιά, έχετε συναντήσει ένα καλότυχο γεγονός που κανένας δεν έχει δει για όσο έχουν υπάρξει ο Ουρανός και η Γη. Γι’ αυτόν τον λόγο σας συμβαίνει αυτό. Επειδή έχετε γίνει όλο και πιο ξεκάθαροι στον νου, γι’ αυτό θέτω τα πράγματα όλο και περισσότερο αναλυτικά.


Ερώτηση: Ο Δάσκαλος έχει πει ότι η επιστήμη είναι μια θρησκεία. Αυτό πραγματικά με συγκλόνισε. Θα το εξηγούσατε παρακαλώ σε περισσότερο βάθος;


Δάσκαλος: Είναι μια θρησκεία, και μάλιστα μια πολύ καλά εδραιωμένη θρησκεία. Οι άλλες θρησκείες σας έχουν να αντιληφθείτε πνευματικά και μετά βαθμιαία, κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, να ανακαλύψετε τα αληθινά θαυμάσια πράγματα στον κόσμο, να ανακαλύψετε πράγματα που αληθινά έχουν υλική ύπαρξη. Έτσι προχωρούν τα πράγματα [στις άλλες θρησκείες]. Η θρησκεία της επιστήμης, εν τω μεταξύ, σας έχει να ανακαλύψετε μερικά υλικά πράγματα, και με αυτό σας οδηγεί να πιστέψετε σε αυτήν όλο και περισσότερο. Τελικά σας κάνει να κρέμεστε από αυτήν και να γίνεστε ολοένα και πιο εξαρτώμενοι και νομίζετε ότι φαίνεται σαν την αλήθεια. Αυτή η θρησκεία [της επιστήμης] σάς οδηγεί σε πνευματική πεποίθηση μέσω των υλικών πραγμάτων, ενώ οι συνηθισμένες θρησκείες σας οδηγούν από την πνευματική αντίληψη σε μια αληθινή αντίληψη για τα υλικά πράγματα. Έχει πάρει τον αντίθετο δρόμο. Έτσι δεν μπορεί να διακριθεί από τους ανθρώπους. Όσον αφορά οτιδήποτε που πρόκειται να έχει μια βάση σε αυτόν τον κόσμο, να είναι σε θέση να υποστηριχτεί και να καθιερωθεί, χρειάζεται να υπάρχει ένας βασικός παράγοντας: Πρέπει να διαμορφωθεί ένα πεδίο σε αυτή τη διάσταση, ένα πεδίο που υπάρχει υλικά[7]. Πάρτε τη θρησκεία για παράδειγμα. Ο λόγος που μια θρησκεία μπορεί να καθιερωθεί είναι ότι κατά την πορεία της πίστης πολλών ανθρώπων, οι συζητήσεις τους στη σταθερή πίστη, η λατρεία τους, και τα λοιπά, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον. Την ίδια στιγμή αυτό το περιβάλλον προστατεύει τη θρησκεία.


Με την επιστήμη είναι ακριβώς το ίδιο. Το περιβάλλον της έχει γίνει τεράστιο. Η πανταχού παρουσία της διαπερνά σχεδόν κάθε γωνία της ανθρώπινης διάστασης, περιλαμβάνοντας κάθε τομέα. Θα μπορούσατε να πείτε ότι τα καλύπτει όλα, και είναι πέρα από κάθε σύγκριση με οποιαδήποτε θρησκεία. Ωστόσο μόλις το υλικό περιβάλλον διαμορφωθεί, η ανθρώπινη διάσταση έχει [και εκδηλώνει] τον νόμο της αμοιβαίας-παραγωγής και της αμοιβαίας-παρεμπόδισης: Όπου υπάρχει ένα θετικό υπάρχει και ένα αρνητικό, και όπου υπάρχει καλό υπάρχει κακό. Έτσι το περιβάλλον που διαμορφώνεται σε αυτήν την διάσταση έχει επίσης δύο τέτοιους παράγοντες: Ο ένας είναι καλός και ο άλλος κακός. Το ίδιο πράγμα ισχύει και με τη θρησκεία, αφού ο σχηματισμός της φέρει αυτούς τους δύο παράγοντες. Όταν είστε ενάντιά της, ο κακός παράγοντάς της θέλει ακόμη και να σας σκοτώσει. Αυτό είναι ο αρνητικός, ο κακός παράγοντας σε αυτό το περιβάλλον. Εάν πιστεύετε σε αυτήν, ο παράγοντας της άλλης πλευράς είναι καλότροπος απέναντί σας, και ευγενής. Αυτή είναι η καλή της πλευρά. Η επιστήμη έχει επίσης αυτούς τους παράγοντες. Εάν είστε ενάντια στην επιστήμη, αν και δεν θα σας σκοτώσει, οι άνθρωποι θα σηκωθούν μαζί για να σας επιτεθούν. Θα πουν ότι είστε "προληπτικοί" ή ότι είστε γελοίοι. Θα σας απαξιώσει στην κοινωνία έτσι ώστε να είστε άνευ αξίας. Αρχίζοντας από το δημοτικό σχολείο, εάν δεν πιστεύετε σε αυτήν [την επιστήμη] ή δεν την μαθαίνετε καλά, θα σας αποβάλλει. Στο γυμνάσιο, εάν δεν την μελετάτε καλά, δεν θα πάρετε καλό βαθμό ή δεν θα περάσετε. Και εάν ακόμα δεν την κατέχετε καλά, δεν θα πάρετε μια καλή δουλειά. Οι τομείς αυτής της κοινωνίας είναι γεμάτοι με τα επαγγέλματά της.


Μιλώντας από μια άλλη γωνία, κάθε επάγγελμα είναι γεμάτο επιστήμη. Δεν θα έχετε ένα καλό επάγγελμα εάν δεν την μελετήσετε καλά. Και όμως, αυτή η επιστήμη δεν είναι προηγμένη. Η ανάπτυξή της περιορίζεται μόνο στα όρια της παρούσας διάστασης. Δεν είναι ικανή να αποδείξει την ύπαρξη των Θεών. Ούτε γνωρίζει για τη δίκαια ανταπόδοση στις αδικίες. Θα σας στιγματίσει ως προληπτικούς εάν μιλήσετε για την ύπαρξη Θεών. Εάν πείτε ότι ένας άνθρωπος που κάνει κακά πράγματα θα αντιμετωπίσει τιμωρία ως ανταπόδοση, ότι ένας άνθρωπος ανταμείβεται όταν κάνει καλό, και ότι ένας άνθρωπος πρέπει να εκτιμά την αρετή για να είναι καλός άνθρωπος, η επιστήμη θα κηρύξει τα λόγια σας αιρετικά και κακόβουλα. Στην πραγματικότητα, αυτή η επιστήμη επιτίθεται στην καλύτερη πλευρά των ανθρώπινων όντων: την έμφυτη ποιότητα τού να είναι αληθινά καλοί. Δεν λέει στους ανθρώπους να εκτιμούν την αρετή, ούτε λέει στους ανθρώπους να είναι καλοί. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εξαπολύσουν όλες τις επιθυμίες τους, καταστρέφοντας το περιβάλλον που ο άνθρωπος χρειάζεται προκειμένου να υπάρξει, μαζί με την έμφυτη φύση και τα πρότυπα για την ανθρωπότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, η επιστήμη δεν είναι μια ορθή θρησκεία. Αλλά έχει δώσει στους ανθρώπους την ευκολία στις ζωές τους στην ανθρώπινη διάσταση, μαζί με την ψευδαίσθηση της προσωρινής άνεσης. Έχει δώσει τα μέσα για ψεύτικη ελευθερία και ψεύτικη πρόοδο –αφού [πρώτα] οι άνθρωποι έχουν αυτοκαταστραφεί– και έτσι κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν σε αυτήν ακόμη περισσότερο. Όπως όμως το βλέπουν οι Θεοί, η υπερβολική ευκολία και η άνεση για τους ανθρώπους δεν είναι καλά πράγματα. Αυξάνουν και συσσωρεύουν κάρμα. Και χωρίς να ξεχρεώσει τα καρμικά του χρέη, ένας άνθρωπος πάει τελικά στην κόλαση. Ακόμη και η ζωή του θα εξαλειφθεί. Στις παλιές ημέρες, εσείς οι Δυτικοί ξέρατε για αυτήν την αρχή, και οι πιο ηλικιωμένοι καταλάβαιναν επίσης αυτή την αρχή: Το να υπομείνει κάποιος λίγη δυσκολία είναι εντάξει και όχι κάτι κακό, αφού είναι καλό για να δυναμώνει τον εαυτό του σε ένα σκληρό περιβάλλον. Όλοι το καταλάβαιναν αυτό.


Ένας άνθρωπος αποβάλλει κάρμα όταν υπομένει δυσκολίες. Μόνο όταν αφαιρεθεί το κάρμα θα καταφέρει ένας άνθρωπος να έχει την αληθινή ευτυχία –ευτυχία χωρίς κάρμα– στην επόμενη ζωή του. Εάν θέλετε να ασκήσετε καλλιέργεια, τα καρμικά [σας] χρέη θα μετασχηματιστούν σε γκονγκ καθώς τακτοποιούνται, και θα επιστρέψετε στον Θεϊκό σας Παράδεισο. Η θρησκεία της επιστήμης σάς λέει να πιστεύετε μόνο σε αυτήν και να μην πιστεύετε στους πραγματικούς Θεούς. Επιπλέον, ωθεί τους ανθρώπους στην αντίθετη κατεύθυνση – συνεχώς παράγουν κάρμα. Δεν θα συμφωνούσατε ότι δεν είναι ορθή; Αλλά αυτό [που] συζητώ εδώ είναι η γενική μορφή αυτής της επιστήμης. Δεν είπα ότι αντιτίθεμαι στους ακαδημαϊκούς τομείς που δημιουργήθηκαν από τη σύγχρονη επιστήμη. Οι άνθρωποι ζουν με αυτόν τον τρόπο σε αυτό το περιβάλλον και δουλεύοντας σύμφωνα με αυτές τις γραμμές. Αφού η κοινωνία έχει φτάσει να είναι με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αλλά να τη διατηρήσουμε όπως είναι και δεν αντιτίθεμαι σε αυτό. Σας έχω πει μόνο την αλήθεια για την επιστήμη.


Μαζί με αυτό, μπορώ να σας πω ότι η επιστήμη δεν είναι η απόλυτη αλήθεια. Γιατί ο Αϊνστάιν προσχώρησε στη θρησκεία στα τελευταία του χρόνια; Αυτός – ένας άνθρωπος με τόσα μεγάλα επιτεύγματα στην επιστήμη – ανακάλυψε ότι οι θρησκείες είχαν δίκιο. Οι άνθρωποι δεν τον καταλαβαίνουν γιατί δεν έχουν την ευφυΐα του. Αυτοί οι ισχυρογνώμονες άνθρωποι δεν τον καταλαβαίνουν· οι άνθρωποι των οποίων η σοφία είναι λιγότερη από του Αϊνστάιν πράγματι δεν τον καταλαβαίνουν. Ο Αϊνστάιν τελικά ανακάλυψε ότι αυτό που η θρησκεία είχε διδάξει ήταν αληθινό, και ότι η θρησκεία ήταν η αληθινή επιστήμη. Έτσι άρχισε να πιστεύει σε μια ορθή θρησκεία. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω τι είπα μόλις πριν. Προχωρήστε και κάνετε ότι επάγγελμα πρέπει να κάνετε, επειδή [ο Κόσμος], από πάνω έως κάτω, έχει αναγκάσει ολόκληρη την κοινωνία να φτάσει σε αυτό το παρόν στάδιο. Οι άνθρωποι την κρατούν έτσι. Δεν θέλω να επέμβω. Εφόσον αυτοί που σώζω είστε εσείς, την αφήνω να είναι για την ώρα. Έχω πει απλά στους ανθρώπους την αληθινή κατάστασή της. Τα έχω πει σε καλλιεργητές – δεν είπα αυτά τα πράγματα στους καθημερινούς ανθρώπους ή στους ανθρώπους στην κοινωνία. Ούτε και χρειάζεται να ξέρουν. Στην πραγματικότητα, δεν είμαι ο μόνος που έχει μιλήσει για αυτήν την κατάσταση. Πολλοί ευφυείς άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η επιστήμη είναι μια θρησκεία· μερικοί καθημερινοί άνθρωποι ξέρουν.


Ερώτηση: Με ποιον τρόπο οι μαθητές του Ντάφα που φθάνουν στην Ολοκλήρωση θα αφήσουν αυτόν τον κόσμο;


Δάσκαλος: Αυτή η ερώτηση έχει τεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Εάν ένας άνθρωπος προορίζεται να πάει στον παράδεισο του Φάλουν, θα πάει στον παράδεισο του Φάλουν· και όταν φθάσει στην Ολοκλήρωση θα πάρει μαζί του το φυσικό σώμα του, το οποίο θα έχει μετασχηματιστεί σε ύλη υψηλής ενέργειας. Αλλά οι περισσότεροι από σας είναι από άλλους, διαφορετικούς παραδείσους σε πιο υψηλά επίπεδα, και σε εκείνους τους παραδείσους το φυσικό σώμα δεν χρειάζεται. Δεν θεωρούν το ανθρώπινο σώμα κάτι καλό. Επιτρέποντάς σας να φέρετε ένα φυσικό σώμα θα άλλαζε όλα αυτά που ο παράδεισός σας είχε αρχικά. Έτσι δεν θέλουν τα φυσικά σώματα, ακόμα και αν επρόκειτο να τους δώσετε αυτά. Αλλά, πρέπει να ξέρετε, όλοι έχουν αυτήν την σκέψη: «Θέλω και εγώ να έχω ένα». Είναι το κομμάτι σας που δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα την καλλιέργεια που ανακλάται στο σκεπτικό ενός καθημερινού ανθρώπου, το οποίο είναι στο πιο επιφανειακό επίπεδο. Θα σκέφτεστε διαφορετικά όταν δείτε την πραγματική κατάσταση. Θα σκέφτεστε όπως ένας Θεός, [και θα πείτε:] «Α, ώστε έτσι είναι τα πράγματα».


Όμως θέλω επίσης να φέρω στην ανθρωπότητα μια εκπληκτική σκηνή κατά την διάρκεια της Ολοκλήρωσής σας. Η σκέψη μου είναι αυτή: Να έχουμε όλους τους μαθητές του Ντάφα, ανεξάρτητα από το εάν χρειάζονται σώματα ή όχι, να ανυψώνονται με τα σώματά τους στον ουρανό και μετά να πετούν μακριά· εκείνοι που δεν χρειάζονται σώματα θα έχουν τα σώματά τους να περάσουν από "Μετασχηματισμό σε Φως" στον αέρα. Αυτό θα δημιουργήσει μια δόξα που δεν υπήρξε ποτέ πριν στην ιστορία, αφήνοντας στους ανθρώπους ένα βαθύ μάθημα. Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στους Θεούς, γι’ αυτό ας εκδηλωθούν αληθινά οι Θεοί ενώπιον των ανθρώπων. Αυτό είναι που σκέφτομαι, αλλά το εάν είναι δυνατό θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Όσον αφορά στην Ολοκλήρωση, δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Είναι μόνο ζήτημα τού ποια μορφή θα υιοθετηθεί.


Ερώτηση: Πολλοί μαθητές δεν ξέρουν πώς τα έχουν πάει στην καλλιέργεια, και αμφιβάλουν εάν μπορούν να πετύχουν στην καλλιέργεια και να φθάσουν στην Ολοκλήρωση.


Δάσκαλος: Αυτό είναι μια άλλη προσκόλληση. Επιπλέον, η ίδια, αυτή καθαυτή, η δυσπιστία είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην καλλιέργεια. Δεν είπα λίγο πριν, «εάν κάποιος ακούσει το Τάο το πρωί, μπορεί να πεθάνει το βράδυ»; Αυτό σημαίνει ότι εάν το μυαλό σας γεμίσει με τον Φα, τα κακά πράγματα που παραμένουν δεν θα είναι πολλά, ή ίσως θα έχουν αποβληθεί ακόμη και ολοκληρωτικά. Μου λέτε που πρέπει να τοποθετηθείτε. Συχνά σας λέω ότι αφού έχετε λάβει τον Φα δεν πρέπει πλέον να σκέφτεστε για αυτά τα ζητήματα. Το να τα σκέφτεστε περαιτέρω είναι προσκόλληση. Δεν είναι προσκόλληση; Έχει επιπτώσεις στην πρόοδό σας. Θα υπάρξουν περισσότεροι άνθρωποι που θα ακούσουν τον Φα στο μέλλον. Ωστόσο δεν θα μπορεί ο καθένας από αυτούς να φθάσει στην Ολοκλήρωση· δεν θα έρθει ο καθένας να ακούσει τον Φα. Ανεξάρτητα από το πώς μερικοί άνθρωποι καλλιεργούνται ακόμα δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την προσκόλλησή τους στη θεραπεία· ανεξάρτητα από το πώς έχουν καλλιεργηθεί, ακόμα δεν μπορούν να ξυπνήσουν σε αυτό. Αυτό δεν λειτουργεί. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που κάθονται εδώ σήμερα δεν έχουν αυτά τα προβλήματα. (Χειροκρότημα) Πολλοί άνθρωποι δεν αξίζουν να ακούσουν τον Φα. Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι από παντού δεν μπορούν να καθίσουν εδώ όπως εσείς. Αυτός ο Ντάφα είναι ιερός. Μπορεί να σας φαίνεται ότι τυχαία περάσατε αυτήν την πόρτα, μπήκατε, και ακούσατε τον Φα. Δεν ξέρετε τι προκαθορισμένη σχέση έχετε που λειτούργησε για αυτήν την "σύμπτωση".


Ερώτηση: Πώς ξέρω εάν μπορώ να ασκήσω καλλιέργεια;


Δάσκαλος: Η πόρτα μου είναι ορθάνοιχτη. Λέω ότι έχω ανοίξει μια τεράστια πόρτα. Αλλά στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω: Η πόρτα που έχω ανοίξει είναι τόσο πλατιά που δεν υπάρχει πλέον πόρτα, είναι τελείως ανοικτά. (Χειροκρότημα) Ανεξάρτητα από το ποιος είστε, θα είμαι υπεύθυνος για σας εφόσον μπορείτε να καλλιεργηθείτε. Έχετε καταλάβει τι ακριβώς σας είπα, σωστά; (Χειροκρότημα).


Ερώτηση: Μπορούν οι ομοφυλόφιλοι να ασκήσουν Ντάφα;


Δάσκαλος: Ναι, αλλά πρέπει να διορθώσουν αυτήν την κακή συμπεριφορά, να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ακεραιότητα όπως ένας άνθρωπος, να βρουν τον εαυτό τους και να ξεφύγουν από αυτή τη σκοτεινή κατάσταση του νου. (Χειροκρότημα).


Στην απάντηση στην ερώτηση του σπουδαστή μόλις τώρα, επειδή μιλώ στους καλλιεργητές μας για ζητήματα στην καλλιέργεια, τα θέματα που εμπλέκονται είναι σχετικά υψηλά. Ίσως αυτοί που μπήκαν μέσα απρόσμενα ή αυτοί που μόλις ήρθαν να βρουν μερικά από αυτά τα πράγματα δύσκολα για να τα καταλάβουν. Ίσως να μας μπερδέψετε με καμιά θρησκεία. Μπορώ να σας πω ότι δεν είμαστε οποιοδήποτε είδος θρησκείας. Λέω μόνο στους ανθρώπους για αυτόν τον Φα. Εάν θέλετε να ασκήσετε καλλιέργεια, θα σας βοηθήσω. Εάν δεν θέλετε να μάθετε, θα σας αφήσω ήσυχους. Δεν έχουμε οποιαδήποτε μορφή, ούτε σας περιορίζουμε από οποιαδήποτε άποψη – δεν υπάρχει κανένας θρησκευτικός κανόνας οποιουδήποτε είδους. Δεν θα πάρουμε ούτε μια δεκάρα από τους ανθρώπους. Αφού έρχεστε, μπορείτε να ακούσετε όπως εσείς θέλετε. Εάν θέλετε να μάθετε, μπορείτε να μάθετε. Εάν δεν θέλετε να μάθετε, μπορείτε να πάτε όπου θέλετε.


Ερώτηση: Είμαι γιατρός στο επάγγελμα. Εάν οδηγήσω τους ασθενείς μου να ασκήσουν καλλιέργεια και οι ασθένειές τους δεν χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άλλο, τι θα κάνω για να ζήσω;


Δάσκαλος: Κι έτσι σας ανησυχεί αυτό. (Όλοι ευθυμούν). Στην πραγματικότητα, θα ήθελα να σας πω ότι δεν είναι όλοι οι ασθενείς σας σε θέση να ασκήσουν καλλιέργεια. Μερικοί άνθρωποι δεν θα ασκήσουν ακόμα κι αν τους πείτε για αυτό. Αλλά συγχρόνως, εάν είναι αληθινά προκαθορισμένο – ίσως πολλοί άνθρωποι με ασθένεια έχουν αυτό το είδος – θα έρθουν και με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσουν την καλλιέργεια. Ίσως να έχουν αυτό το είδος προκαθορισμένης σχέσης. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσαν να υπάρξουν παντός είδους καταστάσεις. Όσον αφορά στο να βγάζετε τα προς το ζειν ως γιατρός που θεραπεύει ασθενείς, ακόμα χρησιμοποιείτε συνηθισμένες ανθρώπινες αντιλήψεις για να το εξετάσετε. Στην πραγματικότητα, δεν θα είναι όπως το φανταστήκατε. Θα υπάρχουν ακόμα ασθενείς. Φεύγουν οι παλιοί, νέοι έρχονται. Ο Ντάφα θα λάβει υπόψη αυτά τα πράγματα. Μίλησα έτσι βλέποντάς το από τη σκοπιά των καθημερινών ανθρώπων. Από μια υψηλού επιπέδου σκοπιά, εάν ένας ασθενής είναι πιθανόν να λάβει τον Φα και δεν τον αφήνετε να λάβει τον Φα επειδή πρέπει να κάνετε χρήματα – φυσικά, ο σκοπός σας δεν είναι να κάνετε χρήματα, αλλά να βγάλετε τα προς το ζειν – τότε νομίζω ότι αυτό είναι λάθος. Δεν είναι όπως το σκεφτήκατε.


Ερώτηση: Ο σύζυγός μου και εγώ αρχίσαμε να ασκούμε Φάλουν Γκονγκ τον Σεπτέμβριο του 1997. Τον Μάρτιο του 1998, ο σύζυγός μου πέθανε ξαφνικά από καρδιακή πάθηση. Πώς πρέπει να εκλάβω το θάνατο του συζύγου μου;


Δάσκαλος: Εάν θα μπορούσε να έχει καλλιεργηθεί αληθινά, αξιοπρεπώς και ορθά, και αληθινά θεωρούσε τον εαυτό του καλλιεργητή, τότε δεν νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε πιθανότατα να συμβεί. Φυσικά, όταν λέω ότι δεν καλλιεργούταν ή ότι δεν καλλιεργήθηκε καθόλου, μπορεί να μην συμφωνείτε με αυτό. Αλλά πρέπει να σας πω ότι η καλλιέργεια είναι ένα πραγματικά σοβαρό πράγμα. Το να έχετε έναν μέσο, συνηθισμένο άνθρωπο να καλλιεργείται σε ένα εξαιρετικά υψηλού-επιπέδου ον, να γίνει Φο, να γίνει Θεός, ή να τον καταστήσετε ικανό να «πάει στον Παράδεισο» όπως λένε οι Δυτικοί – θα λέγατε ότι υπάρχει στα της ανθρωπότητας κάτι πιο σοβαρό από αυτό; Τίποτα δεν είναι τόσο σοβαρό. Έτσι λοιπόν πώς θα έπρεπε ένας καλλιεργητής να το χειριστεί όταν έρχεται αντιμέτωπος με αυτό; Δεν θα έπρεπε να το αντιμετωπίσετε αληθινά σοβαρά, και πραγματικά να δείτε τον εαυτό σας ως καλλιεργητή; Εάν βαθιά μέσα του ένας άνθρωπος που καλλιεργείται ακόμα σκέφτεται για την ασθένειά του, για το κομμάτι της καλής ζωής που νοσταλγεί, και είναι απρόθυμος να παρατήσει την προσκόλληση σε αυτά τα πράγματα της κοινωνίας των καθημερινών ανθρώπων, δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει με σταθερότητα. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι που θα είχαν πεθάνει από θανατηφόρες ασθένειες έχουν επανέλθει και έχουν γίνει αληθινοί μαθητές του Ντάφα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και αυτοί που δεν μπόρεσαν να καλλιεργηθούν αληθινά και που πέθαναν, παράτειναν τις ζωές τους.


Η καλλιέργεια μπορεί να παρατείνει τη ζωή ενός ανθρώπου. Η συνεχής εξάσκηση παρατείνει τη ζωή ενός ανθρώπου συνεχώς. Έτσι οι ηλικιωμένοι θα έχουν αρκετό χρόνο να ασκήσουν. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ντάφα μας, το οποίο καλλιεργεί αμφότερα το μυαλό και το σώμα. Τότε γιατί δεν μπορούν οι ζωές των ασθενών μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων να παραταθούν ακριβώς το ίδιο; Σκεφτείτε το: Μήπως παρατείνεται η ζωή ενός ανθρώπου, για να μπορεί να ζήσει μια συνηθισμένη ανθρώπινη ζωή, ή για να του δοθεί η δυνατότητα να καλλιεργηθεί σοβαρά; Πώς θα μπορούσε να επιτραπεί εάν αυτός δεν μπορούσε να ξεκαθαρίσει αυτήν την σχέση και ασκούσε αδιάφορα[8]; Η παράταση της ζωής ενός ανθρώπου γίνεται εντελώς με σκοπό την καλλιέργεια. Εάν παραμείνει ο ίδιος όπως πριν είναι δύσκολο να εγγυηθούμε ότι αυτός δεν θα χάσει τη ζωή του.


Υπάρχουν αμέτρητοι ασθενείς με καρκίνο που έχουν γίνει καλά, αλλά υπάρχουν επίσης ασθενείς με καρκίνο που έχουν πεθάνει. Γιατί; Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Μερικοί άνθρωποι πραγματικά δεν ήταν προσκολλημένοι σε τίποτα αφότου συνειδητοποίησαν ότι είχαν λάβει αυτόν τον Φα. Όπως ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του πόνου αυτός ο άνθρωπος σκεφτόταν: «Πεθαίνω, κι όμως έχω τη δυνατότητα να διαβάσω κάτι σαν κι αυτό! Αληθινά μετανιώνω που δεν το διάβασα νωρίτερα!» Δεν σκέφτηκε να το χρησιμοποιήσει για να θεραπεύσει την ασθένειά του. Έκανε απλά την καλύτερη χρήση του χρόνου του για να διαβάσει το βιβλίο. Είπε: «Δεν θα ζήσω για πολύ. Καλύτερα να βιαστώ να διαβάσω το βιβλίο, πρέπει να προλάβω να το διαβάσω. Θα διαβάσω όσο περισσότερο γίνεται και όσες περισσότερες φορές μπορέσω στα χρόνια ή τις ημέρες που μου απομένουν». Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ωστόσο, μπόρεσε χωρίς καλά-καλά να το καταλάβει να σηκωθεί απ’ το κρεβάτι, οι όγκοι του εξαφανίστηκαν, ήταν σε θέση να περπατήσει, ήταν σε θέση να σταθεί όρθιος, και ξαφνικά ανακάλυψε ότι αισθάνθηκε ξαλαφρωμένος από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Το νοσοκομείο τον επανεξέτασε και διαπίστωσε ότι ο καρκίνος του θεραπεύτηκε τελείως. Αλλά οι γιατροί συχνά δεν αναγνωρίζουν ότι ο Ντάφα θεράπευσε την ασθένεια ενός ασθενή. Για αυτούς το να το αναγνωρίσουν θα ήταν το ίδιο σαν η σύγχρονη επιστήμη να αρνιόταν τον εαυτό της. Έτσι λένε: «Ω, ήταν λάθος η διάγνωση». Έχουν υπάρξει πάρα πολλές περιπτώσεις όπως αυτήν.


Φυσικά, υπάρχουν και άνθρωποι όπως αυτός: Ακούει ότι η εξάσκηση στην καλλιέργεια του Ντάφα μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια, κι έτσι σκέφτεται: «Ω!», και έρχεται για εξάσκηση. Παράλληλα είχε μάθει ότι ένας άνθρωπος που έρχεται για να θεραπευτεί δεν θα θεραπευθεί και θα ασκήσει μάταια, αφού ο στόχος μας είναι να ασκήσουμε καλλιέργεια και όχι να θεραπεύσουμε τις ασθένειες των ανθρώπων. Εφόσον έχετε λάβει τον Ντάφα η ασθένειά σας θα θεραπευτεί, αλλά ο στόχος δεν είναι να σας θεραπεύσουμε. Αυτός όμως δεν ήθελε να καλλιεργηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ντάφα μας, ούτε ήθελε να είναι καλλιεργητής. Ήθελε μόνο να ξεφορτωθεί την ασθένειά του. Μα θα μπορούσε αυτός ο ιερός Ντάφα να μεταδοθεί σε αυτόν με σκοπό τη θεραπεία της ασθένειας; Όχι. Ήξερε όμως επίσης: «Εφόσον δεν αναφέρω για θεραπεία ασθένειας και δεν ζητήσω από τον Δάσκαλο να με θεραπεύσει, ο Δάσκαλος σίγουρα θα θεραπεύσει την ασθένειά μου σε εύθετο χρόνο». Βλέπετε, δεν το είπε προφορικά και μπορεί ακόμη να σταμάτησε να μιλάει για την ασθένειά του, δεν έλεγε σε κανέναν γι’ αυτήν, αλλά μετά και από πολύ καιρό σκεφτόταν ακόμα βαθιά μέσα του: «Εφόσον κάνω τις ασκήσεις ο Δάσκαλος σίγουρα θα με θεραπεύσει τον κατάλληλο χρόνο». Ακόμα σκεφτόταν για αυτό με αυτό τον τρόπο. Αυτή η μικρή παρέκκλιση έκανε την πραγματική, θεμελιώδη διαφορά. Αυτό το πολύ μικρό κομματάκι παρέκκλισης αποκάλυπτε την αληθινή του φύση: Ακόμα ενδιαφερόταν να θεραπευτεί.


Γενικά, παρατείνουμε το χρόνο για ασθενείς με καρκίνο που έρχονται, δίνοντας τους ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη. Η νοσοκομειακή πρόγνωση είπε ότι αυτός ο άνθρωπος θα πέθαινε σε δύο έως τρεις μήνες. Αλλά ο χρόνος που του δώσαμε παρατάθηκε σε έναν χρόνο, ενάμιση χρόνο, και έπειτα δύο χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, αυτός ακόμα δεν άλλαξε τον τρόπο σκέψης του. Ακόμα ανησυχεί για την ασθένειά του: «Μήπως η ασθένειά μου ξαναεμφανιστεί; Ο Δάσκαλος με φρόντισε πραγματικά και με θεράπευσε εντελώς;» Βλέπετε, ακόμα το είχε αυτό στο μυαλό του. Δεν το είπε ποτέ ανοιχτά σε κανέναν, όμως βαθιά μέσα του το σκεφτόταν ακόμα: «ο Δάσκαλος σίγουρα θα με βοηθήσει να θεραπεύσω την ασθένειά μου». Έτσι αν και έμοιαζε να ασκούσε, βαθιά στον πυρήνα του είχε την πρόθεση να θεραπευτεί. Δεν προσπαθούσε να εξαπατήσει εμένα, να εξαπατήσει τους άλλους, και να εξαπατήσει τον Ντάφα; Δεν μπορούσε κανέναν να εξαπατήσει – στην πραγματικότητα εξαπατούσε τον εαυτό του. Μόνο ο αληθινός μετασχηματισμός του νου σας μετρά ως αληθινή καλλιέργεια. Αρκετές φορές, όταν μερικοί από τους μαθητές μας φθάνουν στις προκαθορισμένες ηλικίες τους –δηλαδή όταν διανύσουν τα προαποφασισμένα χρόνια τους, και μπορούν να ζήσουν μόνο έως τότε– εάν ακόμα είναι ανίκανοι να θεωρήσουν τους εαυτούς τους καλλιεργητές, εκείνη την περίοδο θα πεθάνουν. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, οι περισσότεροι έχουν ζήσει πολύ πέρα από την αρχική προθεσμία τους. Τους δίνονται οι ευκαιρίες και ο χρόνος να αλλάξουν, αλλά εάν δεν είναι πραγματικά ικανοί να αλλάξουν τότε αφήνονται μόνοι. Στην επιφάνεια, ακόμα διαβάζουν τα βιβλία μας και κάνουν τις ασκήσεις, αλλά θα πεθάνουν. Είναι όπως αυτό που είπα για το πώς όχι όλοι από τους πολλούς ανθρώπους που καλλιεργούν τον Ντάφα θα φθάσουν στην Ολοκλήρωση. Αυτό εννοούσα. Με άλλα λόγια, εάν δεν μπορείτε αληθινά να δείτε τον εαυτό σας ως καλλιεργητή, εάν δεν είστε ικανοί να το κάνετε αυτό, όσοι από εσάς συνεχίζουν, σε κάποια χρόνια θα πρέπει να αναχωρήσουν.


[Για αυτούς τους ανθρώπους,] στη διάρκεια της ζωής σας έχετε ήδη ζήσει όλη την ανθρώπινη ζωή που θα έπρεπε να ζήσετε, έτσι χρειάζεται να κάνετε την καλύτερη χρήση του χρόνου σας για να καλλιεργηθείτε. Εάν ριχτείτε εντελώς στο να γίνετε καλλιεργητής η ζωή σας θα επεκταθεί. Φυσικά, δεν θα ξέρετε ότι αυτή η ζωή που ζείτε είναι μια επέκταση· θα φαίνεται το ίδιο με τη ζωή πριν. Η συνεχής άσκηση καλλιέργειάς σας θα παρατείνει συνεχώς τη ζωή σας, θα παρατείνει έτσι τον χρόνο καλλιέργειάς σας, και συνεπώς θα σας επιτρέψει να έχετε αρκετό χρόνο να καλλιεργηθείτε και να επιτύχετε την Ολοκλήρωση. Για όσους από εσάς που οι ζωές τους έχουν επεκταθεί, εάν δεν μπορείτε να δείτε τους εαυτούς σας ως καλλιεργητές, τότε μπορεί να χάσετε τη ζωή σας ανά πάσα στιγμή. Αυτό γιατί ο Ντάφα δεν μπορεί επιπόλαια να επεκτείνει τη ζωή ενός καθημερινού ανθρώπου που δεν είναι ικανός να καλλιεργηθεί. Η ζωή ενός ανθρώπου είναι προκαθορισμένη. Όταν φθάνει σε έναν ορισμένο χρόνο είναι κανονισμένο να πεθάνει και μετά να μετενσαρκωθεί. Ο [άλλος] άνθρωπος εκεί πέρα είναι ήδη έγκυος, περιμένοντάς τον να μετενσαρκωθεί, περιμένοντάς τον να γεννηθεί. Εάν δεν γεννηθεί, πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει; Αφότου γεννηθεί θα ζήσει έναν ορισμένο αριθμό χρόνων στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία. Αργότερα θα χρειαστεί να δουλέψει, και η δουλειά του τον περιμένει. Το να μην αφηνόταν να πάει, πώς θα μπορούσε να επιτραπεί; Θα αναστάτωνε την τάξη ολόκληρης της κοινωνίας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο για εκείνους που καλλιεργούν Ντάφα. Κι αυτό γιατί τίποτα στον κόσμο δεν είναι πιο εκπληκτικό από τη λαχτάρα ενός ανθρώπου να καλλιεργηθεί και να ξανανέβει. Να γιατί μπορούμε να φροντίσουμε όλο αυτά για σας, και να κανονίσουμε άλλους να αντικαταστήσουν εσάς, έναν καλλιεργητή. Γι’ αυτό λέμε ότι ένας καλλιεργητής δεν είναι καθόλου συνηθισμένος άνθρωπος.


Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό το πράγμα για έναν καθημερινό άνθρωπο; Δεν θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά; Έτσι είναι. Γι’ αυτό αν και είπα ότι ο Ντάφα είναι τόσο θαυμάσιος, και αν και αυτό που είπα ηχεί καλό και χειροκροτάτε όταν ακούτε για Ολοκλήρωση, εάν, από την άλλη μεριά, δεν μπορείτε αληθινά να καλλιεργηθείτε, δεν θα επιτύχετε τίποτα. Εάν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε ως καλλιεργητής δεν θα επιτύχετε τίποτα. Μόνο η βελτίωση του σίνσινγκ μετρά ως αληθινή βελτίωση. Μπορεί ένας άνθρωπος να προστατευτεί από τον θάνατο με το να κάνει μόνο τις ασκήσεις καθημερινά, σαν ήταν συνηθισμένες σωματικές ασκήσεις; Θα έλεγα ότι αυτό είναι αστείο. Εάν κάνει τις ασκήσεις κάθε ημέρα χωρίς να βελτιώνει το σίνσινγκ του, θα έλεγα ότι η εξάσκηση του είναι το ίδιο με το να κάνει συνηθισμένες σωματικές ασκήσεις. Αλλά, ακόμα κι αν βρίσκει μια μικρή διαφορά, είναι δύσκολο για αυτόν να αλλάξει. Όταν έχετε αλλάξει και έχετε ξεφορτωθεί τις ανθρώπινες αντιλήψεις –όταν είστε σε θέση να το κάνετε αυτό– τότε είστε ένας Θεός. Εάν δεν είστε ικανοί να το κάνετε αυτό, είστε άνθρωπος. Αλλά θα μπορούσε αυτό να είναι τόσο εύκολο όσο ηχεί; Χωρίς τα πνευματικά θεμέλια που εδραιώνονται μέσω μιας βαθμιαίας διαδικασίας καλλιέργειας, ένας άνθρωπος δεν είναι ικανός να εγκαταλείψει τα πάντα, ακόμα κι αν του το πείτε! .


Εάν αντιμετωπίσετε το θάνατο σήμερα –ανεξάρτητα από ποια μορφή θανάτου– και είστε απολύτως άφοβος, εάν δεν ανησυχήσετε καθόλου για αυτό και σκεφτείτε: «Ίσως να πάω στον Παράδεισο αφότου πεθαίνω», τότε ο θάνατος αληθινά δεν θα συμβεί πλέον. Το κλειδί είναι ο νους ενός ανθρώπου. Η καλλιέργεια του Ντάφα μας στοχεύει ακριβώς στον νου σας – το να καλλιεργηθείτε σημαίνει να καλλιεργήσετε τον ανθρώπινο νου. Εάν ο νους σας δεν αλλάζει, όλα τα άλλα που κάνετε δεν σημαίνουν τίποτα. Οι εξωτερικές πράξεις δεν σημαίνουν τίποτα.


Δεν αναφέρομαι στο σπουδαστή που έθεσε αυτό το ερώτημα. Μιλώ για μια αρχή – χρησιμοποιώ το ερώτημα για να σας εξηγήσω μια αρχή.


Ερώτηση: Εάν θέλω να λύσω ένα πρόβλημα ή να εξαλείψω μια λανθασμένη αντίληψη, βοηθά να κρατήσω μια σκέψη προκειμένου να ενθαρρύνω τον εαυτό μου κάνοντας τις ασκήσεις;


Δάσκαλος: Δεν είμαι ενάντια στο να κρατήσετε μια σκέψη στο μυαλό κάνοντας τις ασκήσεις προκειμένου να δυναμώσετε τη θέλησή σας στο αρχικό στάδιο, ούτε μπορώ να πω ότι κάνετε λάθος. Αλλά η καλλιέργεια είναι ένα τόσο θαυμάσιο πράγμα, αλλά και ένα σοβαρό πράγμα. Γιατί να χρησιμοποιήσετε «μία σκέψη» για να συγκρατηθείτε;! Νομίζω ότι είναι καλύτερο να καλλιεργηθείτε με μια σκέψη όπως: «Θέλω να φθάσω στην Ολοκλήρωση· θέλω να φθάσω σε ένα υψηλό επίπεδο». Ο λόγος για αυτό βρίσκεται σε ένα ρητό [που λέγεται] στον κόσμο της καλλιέργειας: «Μην επιδιώκετε τίποτα και αποκτήστε φυσικά». Αυτή είναι η καλύτερη κατάσταση για τον νου. Γιατί εκείνοι οι ασθενείς με καρκίνο που ανέφερα λίγο πιο πριν επανήλθαν; Δεν σκέφτηκαν για τη θεραπεία των ασθενειών τους, ούτε σκέφτηκαν ότι θα θεραπεύονταν μετά το διάβασμα του βιβλίου. Όμως θεραπεύτηκαν. Αυτό συμφωνεί απόλυτα με το «μην επιδιώκετε τίποτα και αποκτήστε φυσικά». Μην έχοντας καμία προσκόλληση και κανένα εμπόδιο, ανέκαμψαν γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος.


Ερώτηση: Αυτήν την περίοδο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έρχονται στην Ευρώπη να διαδώσουν τον Βουδισμό. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Φάλουν Ντάφα μας και άλλων βουδιστικών πρακτικών;


Δάσκαλος: Η διαφορά είναι εξαιρετικά σημαντική. Στον Βουδισμό λατρεύουν τον Βούδα Σακιαμούνι· θεωρούν ότι ο Βούδας Σακιαμούνι ίδρυσε τον Βουδισμό. Φυσικά, ο Βουδισμός Μαχαγιάνα λατρεύει και άλλους Βούδες επίσης, ενώ ο Ταντρικός Λαμαϊσμός – ο Θιβετιανός Λαμαϊσμός στην Κίνα – είναι εντελώς διαφορετικός από τον Βουδισμό που ίδρυσε ο Σακιαμούνι. Γι’ αυτόν τον λόγο αποκαλείται Λαμαϊσμός. Ο υψηλότερος Βούδας που λατρεύει είναι ο Μέγας Ήλιος Ταθαγκάτα. Το Λευκό Τμήμα του Λαμαϊσμού λατρεύει τον Μιλαρέπα. Όλοι αυτοί είναι διαφορετικοί. Έτσι έχουν γίνει εντελώς διαφορετικοί από τον Βουδισμό του Σακιαμούνι. Αυτός είναι ο Βουδισμός. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσής του εξελίχτηκε σε θρησκεία με ναούς, διάφορα θρησκευτικά τελετουργικά, κανόνες, και τα λοιπά. Είναι επομένως θρησκεία.


Εδώ δεν έχουμε τίποτα. Δεν σας λέω να κάνετε αυτό ή το άλλο, ή ότι πρέπει να είστε έτσι ή αλλιώς. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Διαβάζετε και μελετάτε τον Φα από μόνοι σας, και είστε καλοί άνθρωποι από μόνοι σας. Έτσι αυτό είναι κάτι είναι εντελώς διαφορετικό από τη θρησκεία. Όσον αφορά στη μορφή μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων, η δική μας είναι μια μορφή καλλιέργειας που είναι εντελώς ελεύθερη και χωρίς οποιουσδήποτε περιορισμούς. Γιατί το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο; Επειδή έχουμε τον Ντάφα, [τον Μεγάλο Νόμο,] από τον οποίο μαθαίνουμε και ξέρουμε πώς να κάνουμε τα πράγματα. Επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τον μαθαίνουν, εάν όλοι εμείς μαζευόμασταν [και καλλιεργούμασταν μαζί], αυτό θα προκαλούσε καταστροφή στο μέλλον – θα ήταν καταστροφή για την ανθρωπότητα. Εάν κανείς δεν επρόκειτο πλέον να δουλεύει και εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων ήταν να γίνουν μοναχοί και μοναχές, αυτό απλά δεν θα λειτουργούσε. Θα έφερνε προβλήματα στην κοινωνία, στην ανθρώπινη κοινωνία, και δεν θα λειτουργούσε. Έτσι είναι ανάγκη να πάτε και να δουλέψετε. Και όχι μόνο πρέπει να πάτε και να δουλέψετε, αλλά πρέπει και να κάνετε την δουλειά σας καλά. Εάν δεν κάνετε την δουλειά σας καλά, είναι το ίδιο με το να μην ικανοποιείτε τα κριτήρια για έναν καλλιεργητή, εφόσον ένας καλλιεργητής πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι καλός άνθρωπος μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Τι είναι καλός άνθρωπος; Είναι κάποιος, που είναι καλός οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Εφόσον παίρνετε έναν μισθό από το αφεντικό σας, εάν δεν κάνετε καλή δουλειά για αυτόν, δεν νομίζω ότι θα έλεγε πως είστε καλός άνθρωπος. Θα παίρνατε τα χρήματά του χωρίς να κάνετε την δουλειά. Έτσι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε τα πράγματα καλά. Οπουδήποτε κι αν είστε, οι άνθρωποι πρέπει να λένε ότι είστε καλός άνθρωπος.


Έχω πει ότι οι θρησκείες τώρα δεν είναι πλέον ικανές να σώσουν ανθρώπους. Δεν είπα ότι είναι κακές θρησκείες. Αλλά πολλοί άνθρωποι στις θρησκείες οδηγούνται από τα λεφτά. Ορισμένοι είναι στους ναούς ή τις εκκλησίες μόνο και μόνο για να μαζέψουν πολλά λεφτά. Λέγεται ότι σε μια χώρα το νούμερο ένα πλούσιο άτομο, δηλαδή το πλουσιότερο άτομο στη χώρα του, είναι ένας μοναχός. Και αυτοί οι άνθρωποι στέλνουν χρήματα και στο σπίτι μόλις πάρουν αρκετά. Δεν είναι το ίδιο όπως το να κάνανε ένα επάγγελμα; Οι μοναχοί στην Κίνα είναι ακόμα και ταξινομημένοι σε τμήματα και βαθμίδες, και παίρνουν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά αναλόγως. Άκουσα ότι υπάρχουν ακόμη και υπηρεσιακά γραφεία. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πλέον καλλιέργεια – δεν το αναγνωρίζω ως καλλιέργεια.


Και υπάρχουν μερικές θρησκείες που μιλούν ειδικά για την Ημέρα της Κρίσεως και εστιάζουν σε αυτά τα πράγματα. Αυτές είναι εκατό τοις εκατό κακές[9] θρησκείες. Προκαλούν κοινωνική αναταραχή και είναι ανεύθυνες προς την κοινωνία. Έτσι δεν είναι δύσκολο να διακριθούν αυτές οι κακές θρησκείες. Μπορώ επίσης να σας πω ότι οτιδήποτε άλλο εκτός από τις αρχικές, ορθές θρησκείες, όλες οι υπόλοιπες είναι κακές. Λέγοντας αρχικές, ορθές θρησκείες εννοώ τον Καθολικισμό, τον Χριστιανισμό[10], τον Βουδισμό, τον Ταοϊσμό, και τον Ιουδαϊσμό. Αυτές είναι οι γνήσιες, αρχικές, ορθές θρησκείες. Στις πιο πρόσφατες ιστορικές περιόδους, ιδιαίτερα στα μεταγενέστερα στάδια του Χριστιανισμού, 99,9 τοις εκατό των θρησκειών που προέκυψαν ήταν κακές θρησκείες. Γιατί αυτό; Ακόμα κι αν δεν έχουν κάνει τρομερά κακά πράγματα, εμπόδισαν τις ορθές θρησκείες από το να σώσουν ανθρώπους τότε που οι ορθές θρησκείες ήταν ακόμα ικανές να το κάνουν· εμπόδισαν τους ανθρώπους στην άσκηση ενός ενάρετου Φα, εμπόδισαν την πίστη των ανθρώπων στις ορθές θρησκείες. Δεν έχουν βλάψει τους ανθρώπους οδηγώντας τους σε στραβό μονοπάτι και παρεμβαίνοντας στον ορθό Φα; Δεν είναι κακές; Αυτές οι αμαρτίες από μόνες τους είναι τεράστιες. Καθώς οι θρησκείες έφτασαν σήμερα στο τελευταίο στάδιο, δεν μπορούν πλέον να σώσουν ανθρώπους. Πολλοί άνθρωποι σε αυτές έχουν γίνει πολιτικοί.


Ερώτηση: Μπορεί ο πόνος που προκαλείται από τις προσκολλήσεις να μετασχηματίσει το κάρμα;


Δάσκαλος: Όταν προσπαθείτε να εγκαταλείψετε τις προσκολλήσεις σας κατά την καλλιέργεια αλλά δεν μπορείτε, (είναι δυνατόν να) μεταμορφώνετε κάρμα κατά τη διάρκεια αυτής της επίπονης δοκιμασίας. Σε ποιες περιπτώσεις δεν θα μεταμορφώσετε κάρμα; Όταν ξέρετε πολύ καλά ότι είναι προσκόλληση, όμως παρ’ όλα αυτά θέλετε να είστε προσκολλημένοι σε αυτήν και θέλετε απλά να κάνετε τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. [Τότε] δεν θα μετασχηματίσετε κάρμα μέσω του βασάνου. Και αυτό γιατί συνειδητά [πάτε και] κάνετε τα λάθη προκαλώντας στον εαυτό σας προβλήματα! Όσο για τους καθημερινούς ανθρώπους, η ίδια αρχή ισχύει και για αυτούς, έτσι τα πράγματα είναι τα ίδια και για αυτούς. Αλλά εμείς δεν ασχολούμαστε με τις υποθέσεις των καθημερινών ανθρώπων. Το πώς εξελίσσεται η κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων είναι δουλειά των καθημερινών ανθρώπων. Εδώ εμείς διδάσκουμε μόνο τον Φα σε καλλιεργητές.


Ερώτηση: Οι ομοφυλόφιλοι έχουν πολύ κάρμα; Μπορούν βαθμιαία να σπάσουν τις προσκολλήσεις τους και να ασκήσουν καλλιέργεια στο Ντάφα;


Δάσκαλος: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για αυτούς που είναι ομοφυλόφιλοι, υπό τον όρο ότι το εγκαταλείπουν, ζουν με αξιοπρέπεια και αρετή όπως ένας άνθρωπος, και αρχίσουν να ασκούν καλλιέργεια. Μην σκέφτεστε για το πρόβλημα του κάρμα – μην το σκέφτεστε άλλο. Δεν σας έχω πει ότι όσο είστε σε θέση να καλλιεργηθείτε, μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε μέσα είναι απαραίτητα; (Χειροκρότημα) Εάν ρωτάτε απλά το εάν υπάρχει πολύ κάρμα, [δείτε αυτό:] Το ανθρώπινο απεκκριτικό όργανο συνήθως φέρει κάρμα, καθώς αδειάζει προς τα κάτω με την έκκριση, αφού είναι τέτοιου είδους όργανο. Συνεπώς αυτό το κάρμα θα επιφέρει συνέπειες εάν έχετε άσεμνη επαφή.


Ερώτηση: Ο Δάσκαλος είπε ότι τρεις χιλιάδες μικρά σύμπαντα αποτελούν το δευτέρου-επιπέδου σύμπαν, και τρεις χιλιάδες δευτέρου-επιπέδου σύμπαντα αποτελούν το τρίτου-επιπέδου σύμπαν. Γιατί είναι πάντα "τρεις χιλιάδες";


Δάσκαλος: Ξέρετε ότι είπα: «Τίποτα δεν συμβαίνει κατά τύχη, και ό,τι αποκαλείται "φυσικό" [απλά] δεν υπάρχει». Όταν η επιστήμη δεν είναι σε θέση να γνωρίσει ή να κατανοήσει κάτι, το αποκαλεί "φυσικό φαινόμενο". Αυτός ο όρος από μόνος του περιορίζει τα μυαλά των ανθρώπων. Οι άνθρωποι δεν το συλλογίζονται περαιτέρω, αφού πιστεύουν ότι η επιστήμη είναι, σε τελική ανάλυση, επιστημονική. Αυτό το βρίσκω αληθινά γελοίο. Η επιστήμη είναι ανίκανη να εξηγήσει τα πράγματα, αλλά μπορεί να εξαπατήσει τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κανένα "φυσικό φαινόμενο". Οι ζωές που είναι με ή χωρίς μορφή υπάρχουν μαζί σε αυτόν τον απέραντο Κόσμο. Οι τεράστιες άμορφες ζωές ασκούν την επιρροή τους και ισορροπούν τα πάντα στον Κόσμο και δημιουργούν τα πάντα στον Κόσμο. Σκεφτείτε το: Γιατί τα μόρια του σιδήρου είναι τοποθετημένα με τόση τάξη; Γιατί τα μόρια του χρυσού είναι τακτοποιημένα όπως είναι; Γιατί [τα μόρια] του χαλκού είναι τακτοποιημένα όπως είναι; Γιατί [τα μόρια] του αλουμινίου είναι τακτοποιημένα όπως είναι; Και γιατί οι ρυθμίσεις είναι τόσο άρτιες και "νοικοκυρεμένες"; Εάν η ρύθμιση δεν είναι άρτια και "νοικοκυρεμένη" τότε μια αλλαγή θα συμβεί. Ποια αλλαγή; Εάν ο χρυσός δεν ακολουθεί αυτήν την ιδιαίτερη μοριακή ρύθμιση των μεταλλικών στοιχείων, θα γίνει κάτι άλλο· η διαφορά είναι μόνο στην επιφάνεια. Έτσι λοιπόν όλο αυτό ακολουθεί ένα σχέδιο κανονικότητας, και αυτό το σχέδιο κανονικότητας σε καμία περίπτωση δεν διαμορφώνεται φυσικά – είναι μόνο ότι η σημερινή επιστήμη δεν το ξέρει αυτό και είναι ανίκανη να το ανιχνεύσει. Υπάρχουν αμέτρητες μικροκοσμικές ζωές και τεράστια υψηλού επιπέδου όντα που κάνουν διαφορετικά πράγματα, που διευθύνουν διαφορετικά θέματα, και ισορροπούν τα πάντα.


Θέλω επίσης να σας πω κάτι. Δεν θέλησα να το αναφέρω πριν επειδή οι ανθρώπινες αντιλήψεις είναι τόσο παιδαριώδεις που είναι παράλογες στα μάτια των υψηλού-επιπέδου όντων και των Θεών. Όταν φθάσετε στα υψηλά επίπεδα θα ανακαλύψετε ότι κάθε θεωρία που αυτή η επιστήμη έχει καθιερώσει για τους ανθρώπους είναι κατά κάποιο τρόπο γελοία. Η επιστήμη τώρα θεωρεί ότι οι άνθρωποι που ζουν στη γη είναι σε θέση να σταθούν στη γη χωρίς να παρασέρνονται από τον αέρα ή να πετάνε μακριά λόγω της γήινης βαρύτητας. Στην πραγματικότητα, έχουμε διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως η θεωρία του «νόμου της παγκόσμιας έλξης». Δεν διδάσκω τον Φα στους καθημερινούς ανθρώπους στην κοινωνία. Διδάσκω στους μαθητές μου εδώ οι οποίοι καλλιεργούνται, λέγοντας σας την αλήθεια του Κόσμου και την αληθινή κατάσταση της ζωής και της υλικής ύπαρξης. Μέσα σε αυτόν τον Κόσμο, που περιβάλλει τη γη, υπάρχει ένα τεράστιο, εξαιρετικά μικροσκοπικό υλικό περιβάλλον που αποτελείται από υλικές ζωές, στρώμα μετά το στρώμα, οι οποίες διαμορφώνουν αυτό το περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν. Επίσης, το μικροσκοπικό νερό των διαφορετικών επιπέδων που τα μάτια σας δεν μπορούν να δουν δημιουργεί τους πολυάριθμους παράγοντες που επιτρέπουν την ύπαρξη φυτών, ζώων, και ύλης, και που επιτρέπουν στο ανθρώπινο είδος να έχει βιωσιμότητα εδώ, να είναι σε θέση να ζήσει.


Υπάρχει ένας τύπος ύλης που επιτρέπει στους ανθρώπους να σταθούν στο έδαφος κάθετα και που τους αποτρέπει από το να κλίνουν πλευρικά· και υπάρχει ένας τύπος ύλης που ενεργεί ως πίεση και που πιέζει τους ανθρώπους και τα αντικείμενα ώστε να τα αποτρέψει από το να πάνε προς τα επάνω. Υπάρχει ένας άλλος τύπος ύλης που εξασφαλίζει τη συνολική σταθερότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου και των άλλων οργάνων. Εάν ο εγκέφαλός σας και τα διάφορα όργανα δεν ήταν σταθερά, όταν στεκόσασταν κανονικά θα αισθανόσασταν σαν να είστε ξαπλωμένοι· ή ανεξάρτητα από το πόσο ίσια στεκόσασταν εκεί, θα αισθανόσαστε ότι δεν μπορείτε καθόλου να σταθείτε ίσια. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση βαρύτητα που παράγεται από τη γήινη περιστροφή. Η άμμος σε ένα πιάτο θα φύγει μακριά εάν την περιστρέψετε. Έτσι ώστε με κανένα τρόπο τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αλλά εάν ένας άνθρωπος ξεπεράσει το περιβάλλον διαβίωσης της Γης, όταν φθάνει πέρα από αυτό το περιβάλλον, θα έχει βγει από το όριο του περιβάλλοντος που διατηρείται για τους ανθρώπους από τα υψηλού επιπέδου όντα, και αυτός ο άνθρωπος θα έχει ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση. Η παρούσα επιστήμη το έχει ονομάσει αυτό "μηδενική βαρύτητα" ή "κατάσταση έλλειψης βαρύτητας". Γνωρίζετε ότι, αν και ένα αντικείμενο τόσο μεγάλο όπως το φεγγάρι έχει "μηδενική βαρύτητα", εν τούτοις καθοδηγείται από τη Γη ακόμα κι αν είναι τόσο μακριά. Πώς μπορεί [λοιπόν] ένας άνθρωπος που δεν έχει πάει τόσο μακριά όσο το φεγγάρι να έχει "μηδενική βαρύτητα";


Οι άνθρωποι έχουν το δικό τους περιβάλλον που ζουν. Κάθε πλανήτης είναι στη θέση του, και τοποθετούνται εκεί από τις τεράστιες ζωές στον Κόσμο. Είναι ακριβώς όπως ο χάλυβας, ο σίδηρος, και ο χρυσός που έχουμε σήμερα, των οποίων τα σχέδια των μοριακών και ατομικών ρυθμίσεων στο εσωτερικό τους δεν αλλάζουν. Λέω ότι δεν υπάρχουν καθόλου "φυσικά φαινόμενα". Αν και όλα αυτά που η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει τα έχει ταξινομήσει ως "φυσικά", έχει παρ’ όλα αυτά καταφέρει να εξαπατήσει τους ανθρώπους. Αυτός ο όρος, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τους έχει εξαπατήσει όλους. Γιατί είναι πάντα τρεις χιλιάδες; Ό,τι είπα ακριβώς πριν, ήταν για να σας πω ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη τακτικότητα πίσω από αυτόν τον αριθμό, τρεις χιλιάδες, και ότι είναι κανονισμένο. Αλλά δεν είναι απολύτως τρεις χιλιάδες πάντα, αφού ό,τι έχω πει είναι γενικευμένοι αριθμοί με σκοπό να εκφράσω πράγματα με την ανθρώπινη γλώσσα και με έναν τρόπο που να σας επιτρέπει όσο καλύτερα γίνεται να καταλάβετε.


Ερώτηση: Οι προσπάθειές μας να διαδώσουμε τον Φα δεν ήταν καρποφόρες. Είναι λόγω του ενθουσιασμού μας και το πώς έχουμε κάνει τα πράγματα, ή λόγω μιας λειψής σε βάθος μελέτης του Φα; Κάποιος είπε: «Η έμφυτη φωτισμένη φύση ενός ανθρώπου ξέρει τι να κάνει». Είναι σωστό αυτό;


Δάσκαλος: Οι λέξεις αυτές είναι σωστές. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί ακόμα κάτω από τις τρέχουσες περιστάσεις. Έτσι κάτω από τις τρέχουσες περιστάσεις, χρειάζεται να κάνετε τα πράγματα βασισμένα στις υπάρχουσες καταστάσεις. Εάν θέλετε να βοηθήσετε άλλους να λάβουν τον Φα, πέστε τους απλά για τις αρχές του Φα στο χαμηλότερο και πιο επιφανειακό επίπεδο, και δείτε εάν θέλουν να μάθουν, εφόσον η πρόθεσή σας είναι να μάθουν οι άλλοι για το καλύτερο πράγμα. Εάν θέλουν να μάθουν, θα μάθουν· εάν δεν θέλουν να μάθουν, μην προσπαθείτε να τους πείσετε να μάθουν. Ο λόγος είναι ότι, εάν η καρδιά ενός ανθρώπου δεν αλλάζει, και όμως εσείς προσπαθείτε να τον πείσετε και τον αναγκάσετε να έρθει να μάθει χάριν της σχέσης σας, αυτή η εκμάθηση θα είναι πλαστή. Είναι πλαστό όταν ένας άνθρωπος πηγαίνει από την εκτίμηση για τη φιλία. Δεν θα πάρει τίποτα. Δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος ή χειροπιαστός κανόνας για αποκτήσει κάποιος τον Φα, αφού έχουμε πάρει την πορεία ενός «Μεγάλου Τρόπου Χωρίς Μορφή». Και η διάδοση του Φα γίνεται εθελοντικά. Εάν οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν, καλώς να μάθουν. Εάν δεν θέλουν να μάθουν, αφήστε τους όπως είναι. Οι απαιτήσεις που θέτετε για τον εαυτό σας εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από εσάς. Φυσικά, ως καλλιεργητής, χρειάζεται πραγματικά να ανυψώνετε το σίνσινγκ σας και ο δάσκαλός σας θα φροντίσει τα υπόλοιπα. Ο δάσκαλός σας θα δημιουργήσει για σας τις ευνοϊκές συνθήκες μόλις το σίνσινγκ σας ανυψωθεί.


Το πρόβλημα δεν είναι μιας ελλιπούς σε βάθος μελέτης του Φα από τη μεριά σας. Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι η ακόλουθη: Μετά από μια περίοδο καλλιέργειας, ένα πολύ μεγάλο χάσμα αναπτύσσεται ανάμεσα σε σας και τους καθημερινούς ανθρώπους όσον αφορά τα επίπεδα και τις αντιλήψεις. Έτσι εάν μιλήσετε από ένα επίπεδο τόσο υψηλό όσο το δικό σας δεν θα επιτύχετε καλά αποτελέσματα, επειδή οι άλλοι είναι ακόμα καθημερινοί άνθρωποι. Ένα συνηθισμένο άτομο κοιτάει τις μετοχές του κάθε ημέρα, κάνει σχέδια ενάντια στους άλλους, παλεύει και ανταγωνίζεται με άλλους για προσωπικό συμφέρον, ενθουσιάζεται με τα ασήμαντα κέρδη και υποφέρει με τις ασήμαντες απώλειες, κάνει οτιδήποτε τον ευχαριστεί, και έχει όλους τους ανθρώπινους συναισθηματισμούς και τις επιθυμίες. Έτσι είναι ένα καθημερινό άτομο. Εάν του πείτε ξαφνικά για υψηλού επιπέδου πράγματα καλλιέργειας είναι σίγουρο πως η σκέψη του δεν θα είναι σε θέση να τα δεχτεί. Πρέπει να του πείτε μόνο το πιο εμφανές νόημα του Ντάφα και να τον αφήσετε να διαβάσει μόνος του για τις εσωτερικές έννοιες. Νομίζω ότι θα είναι ευκολότερο για αυτόν να αποδεχτεί τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο.


Ερώτηση: Κάποιος είπε ότι η μυωπία είναι μια ανώμαλη κατάσταση. Πρότεινε ότι αυτοί που φορούν γυαλιά θα πρέπει να τα βγάλουν. Είπε ότι αυτό θα τους βοηθούσε να ξεπληρώσουν το καρμικό τους χρέος.


Δάσκαλος: Ποτέ δεν το έχω πει αυτό. Παρακαλώ μην γενικεύετε τα πράγματα. Δεν έχω καθορίσει εδώ το πώς θα πρέπει όλα να γίνουν συγκεκριμένα. Έτσι παρακαλώ μην κάνετε αυτό που δεν κάνω, επειδή η περίπτωση του καθένα είναι διαφορετική. Μερικές πλευρές του κάρμα ενός ανθρώπου είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν κατά την καλλιέργειά του, και έτσι μετασχηματίζονται για αυτόν. Αλλά η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή για μερικούς ανθρώπους. Εάν αυτή η πλευρά του κάρμα ενός ανθρώπου είναι μόνο συνηθισμένη, θα αποβληθεί γρήγορα, και δεν θα μπορεί πλέον να φοράει γυαλιά. Η όρασή του θα είναι θολή εάν τα φορά. Μόλις βγάλει τα γυαλιά, η όρασή του θα είναι μια χαρά – τόσο καλή όσο και τα κανονικά μάτια. Αυτό είναι για να πει σε εκείνους τους ανθρώπους ότι δεν πρέπει να συνεχίσουν να φορούν γυαλιά και ότι τα μάτια τους είναι μια χαρά. Θυμάμαι πώς την τελευταία φορά στη Νέα Υόρκη όταν ακριβώς τελείωνα τη διάλεξη πάνω στον Φα, κάποιος κούνησε το βραχίονά του και χτύπησε τον φακό επαφής ενός άλλου σπουδαστή (οι φακοί που κάποιος φοράει κάτω από τα βλέφαρα). Ο φακός επαφής έπεσε έξω και σχίστηκε, αλλά το μάτι του δεν έπαθε κάτι. Στην πραγματικότητα, αυτό του έλεγε ότι τα μάτια του είχαν γίνει φυσιολογικά. Αλλά δεν ξύπνησε σε αυτό, και επέμενε να φορά τον άλλο φακό. Ωστόσο το μάτι που δεν είχε φακό είχε την ίδια όραση σαν να ήταν ο φακός μέσα, και έβλεπε τα πράγματα πολύ καθαρά. Αν και μπορούσε να δει καθαρά και η όρασή του είχε γίνει άριστη, φορούσε ακόμα τον άλλο φακό. Παρατήρησε μια διαφορά μεταξύ των δύο ματιών και αισθάνθηκε άβολα. Αυτό σήμαινε ότι ο φακός δεν μπορούσε πλέον να διορθώσει την όρασή του και έπρεπε να τον βγάλει έξω. Δεν το έκανε όμως, και επέμενε να τον φοράει. Όμως φωτίστηκε στο μισό από αυτό: Ήξερε ότι στο ένα μάτι δεν χρειάζεται να φοράει τον φακό, αλλά ακόμα αν και δεν τον βόλευε φορούσε τον άλλο φακό. Στην πραγματικότητα, και τα δύο μάτια είχαν επανέλθει.


Μερικοί άνθρωποι ωστόσο είναι διαφορετικοί. Η μυωπία μερικών ανθρώπων συσχετίζεται με άλλους, περίπλοκους παράγοντες που χρειάζεται να εξεταστούν βαθμιαία όσο αυτοί συνεχίζουν να καλλιεργούνται, και έτσι δεν αφαιρείται γρήγορα. Εάν στο μυαλό του μπει η σκέψη ότι: «άλλοι άνθρωποι έχουν πετάξει τα γυαλιά τους σύντομα αφότου άρχισαν, έτσι κι εγώ πρέπει να πετάξω τα δικά μου», ή «πρέπει να τα πετάξω ακόμα κι αν δεν μπορώ», τότε αυτός θα προκαλέσει πρόβλημα στην εργασία και στην καθημερινή ζωή του. Αφού εξαναγκάζει τον εαυτό του να το κάνει αυτό και έχει αυτή την πρόθεση και θέλει να το κάνει με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να το κάνει. Αλλά είναι μια δυσκολία για αυτόν. Και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στον εαυτό του εάν το εξαναγκάζει, κι αυτό δεν είναι σωστό. Έτσι λοιπόν σχετικά με αυτό το ζήτημα, νομίζω ότι πρέπει να πάμε ανάλογα με την κατάσταση. Αυτό γιατί αντίθετα από άλλα προβλήματα υγείας, που μπορούν να έχουν επιπτώσεις στην καλλιέργειά σας, αυτό δεν έχει. Ένας άνθρωπος που φορά γυαλιά μπορεί να διαβάσει το βιβλίο και να κάνει τις ασκήσεις. Εάν έχει επιπτώσεις στην καλλιέργειά σας, τότε θα πρέπει πραγματικά συγκεκριμένα να επιλύσουμε το πρόβλημα. Έτσι μην οριοθετείτε κάτι άκαμπτα ή ομοιόμορφα – δεν πρέπει να το κάνετε αυτό.


Ερώτηση: Όταν κάποιος καταλαβαίνει ξαφνικά μια αρχή ενώ μελετά τον Φα, είναι επειδή οι Φο, οι Ντάος, και οι Θεοί σε ορισμένο επίπεδο ξυπνούν τη σοφία του σε εκείνο το επίπεδο επειδή το σίνσινγκ του έχει φθάσει σε αυτό το επίπεδο;


Δάσκαλος: Μπορείτε να το καταλάβετε με αυτό τον τρόπο. Εφόσον η καλλιέργεια εξαρτάται από τον ίδιο τον καλλιεργητή ενώ το γκονγκ εξαρτάται από τον δάσκαλο, εσείς στην πραγματικότητα δεν κάνετε τίποτε από αυτά τα πράγματα, ούτε αυτά τα πράγματα είναι από εκείνα που θα μπορούσατε να κάνετε. Σκεφτείτε το. Κάποιοι από εσάς έχουν διαβάσει το βιβλίο πάνω από εκατό φορές κατά την καλλιέργεια του Ντάφα. Όσο περισσότερο διαβάζουν, τόσο περισσότερα ανακαλύπτουν στο βιβλίο. Αλλά αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν στο επιφανειακό επίπεδο των λέξεων. Γιατί περιέχει τόσο βαθιές αρχές; Δεν μπορούν να το εξηγήσουν. Στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς επειδή υπάρχει απεριόριστος Φα πίσω από τις λέξεις. Όταν ένα ορισμένο επίπεδο επιτυγχάνεται – όταν καλλιεργηθείτε ως ένα ορισμένο επίπεδο και θεωρηθεί ότι πρέπει να ξέρετε τις αρχές σε αυτό το επίπεδο, θα καταλάβετε αμέσως τις αρχές μόλις διαβάσετε εκείνη τη γραμμή. Με άλλα λόγια, είναι η στιγμή για τους Φο, τους Ντάος, και τους Θεούς πίσω από τις λέξεις να σας επιτρέψουν να γνωρίσετε τις αρχές σε εκείνο το επίπεδο. Έτσι σας το επισημαίνουν. Γι’ αυτόν τον λόγο σε εκείνη την περίπτωση αισθάνεστε όπως: «Ω, τώρα καταλαβαίνω». Αλλά υπάρχει μια άλλη κατάσταση που δεν έχετε παρατηρήσει: Όταν φτάνετε να καταλάβετε τις αρχές σε εκείνο το επίπεδο –τις αρχές πίσω από εκείνες τις λέξεις– το σώμα σας δοκιμάζει διάφορες αντιδράσεις. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ρίγος στο σώμα τους· μερικοί αισθάνονται ζεστασιά στην κορυφή του κεφαλιού που τους διαπερνά γρήγορα ως κάτω στα πέλματα των ποδιών· και μερικοί αισθάνονται ένα θερμό ρεύμα, σαν να το σώμα τους να φουσκώνει ξαφνικά, σαν μια αίσθηση του ενθουσιασμού. Υπάρχουν διαφορετικές αισθήσεις. Είναι ακριβώς εκείνη τη στιγμή που ολόκληρη η κατάσταση του ανθρώπου αλλάζει δραματικά, αλλά αυτό που η επιφάνεια του σώματος –η αποτελούμενη από τα μεγαλύτερου-στρώματος μόρια– λαμβάνει, είναι πραγματικά αδύναμο. Έτσι φτάνει μόνο αυτή η αίσθηση.


Όμως το μέρος του σώματός σας που αποτελείται από πιο μικροσκοπικά σωματίδια υποβάλλεται σε τεράστιες αλλαγές – αλλαγές που φτάνουν αληθινά μέχρι τον πυρήνα σας. Εάν θέλετε να μπείτε σε εκείνο το επίπεδο, πρέπει να εναρμονιστείτε με τα σωματικά πρότυπα των ζωών σε εκείνο το επίπεδο και να συμβαδίσετε με τις απαιτήσεις εκείνου του επιπέδου για τον νου. Να γιατί τέτοιες τεράστιες αλλαγές πραγματοποιούνται. Αλλά, όταν φτάνουν στην επιφάνεια του σώματός σας καταλήγουν πραγματικά αδύναμες. Αυτό γιατί μετασχηματίζουμε το σώμα σας από τη θεμελιώδη φύση του, καλλιεργώντας σας στο πιο μικροσκοπικό επίπεδο. Επιπλέον, χωρίζουμε το κομμάτι που έχετε καλλιεργήσει από τα κομμάτια που δεν έχετε [καλλιεργήσει]. Εμφανίζονται να είναι ένα σώμα, όταν στην πραγματικότητα αποκόπτονται στη μέση και δεν συνδέονται. Αλλά δεν είναι εντελώς ασύνδετα. Τα πρωτεύοντα κομμάτια παραμένουν ασύνδετα και, σε έναν ελάχιστο βαθμό, το καλλιεργημένο τμήμα του σώματός σας που βρίσκεται στην επιφάνεια παραμένει αμετακίνητο. Ποιο είναι το πλεονέκτημα; Καλλιεργείστε μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων, έτσι έχετε ακόμα τη συνηθισμένη ανθρώπινη συμπεριφορά, συμπεριφορά που οδηγείται από τις διάφορες συνηθισμένες ανθρώπινες επιθυμίες. Μπορεί ακόμη να πείτε όλα τα είδη πραγμάτων που και οι καθημερινοί άνθρωποι λένε. Ένας Θεός δεν μπορεί να λέει ή να κάνει αυτά τα πράγματα. Εάν το κομμάτι που έχετε καλλιεργήσει ήταν να σας ακολουθεί όταν μιλάτε ή να ακολουθεί το ανθρώπινο σώμα για να κάνει ανθρώπινα πράγματα, τότε δεν θα άξιζε να είναι ένα θεϊκό κομμάτι, και [έτσι] αυτό το κομμάτι θα ήταν κι αυτό ανθρώπινο. Βλέπετε τον λόγο πίσω από αυτό;


Για να σας αποτρέψουμε από το να κατρακυλήσετε προς τα κάτω, όσο το κομμάτι σας, που δεν έχει ακόμα καλλιεργηθεί πλήρως, διατηρείται μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων και το μέρος που είναι καλλιεργημένο παραμένει άθικτο, τίποτα από τη συμπεριφορά σας [εδώ] δεν θα παρέμβει στον νου σας ή στο σώμα σας εκεί. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι χωρισμένα. Αυτή είναι η μέθοδος που έχουμε υιοθετήσει. Όχι μόνο μπορείτε να εργαστείτε, να μελετήσετε, και να ζήσετε μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων, αλλά μπορείτε επίσης και να καλλιεργηθείτε. Τα μέρη σας που έχουν πετύχει την Ολοκλήρωση χωρίζονται συνεχώς. Κάποιοι έχουν πει ότι στο μυαλό τους έχουν ακόμα κακές σκέψεις που εμφανίζονται και μάλιστα ακόμα πιο βρώμικες. Μην φοβάστε. Αυτό είναι έτσι γιατί η καλλιέργειά σας δεν έχει φθάσει στην επιφάνεια. Αλλά θα πρέπει ακόμα να τις καταστέλλετε και να τις απορρίπτετε, γιατί γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι η καλλιέργεια. Από την άλλη, ακόμα κι αν μόνο ένα μικροσκοπικό κομματάκι, ακόμα κι αν ένα κύτταρο του ανθρώπινου σώματος είχε φθάσει σε ένα επίπεδο πέρα από τα Τρία Βασίλεια (όταν κάποιος ξεπερνάει τα Τρία Βασίλεια γίνεται Άρχατ, συνεπώς το κύτταρο φθάνει στο επίπεδο του Άρχατ), θα κυριαρχούσε σε ολόκληρο το σώμα σας, επομένως αυτό θα ίσχυε ακόμα περισσότερο όταν ένα μεγάλο κομμάτι του σώματός σας είχε πλήρως καλλιεργηθεί. Αυτό γιατί ενώ το υπόλοιπο του σώματός σας θα ήταν στα Τρία Βασίλεια και αδύναμο, αυτό το κύτταρο είναι ήδη μια υψηλού επιπέδου ζωή και πανίσχυρο. Έτσι θα εξουσίαζε ολόκληρο τον νου σας, και η ομιλία σας και η συμπεριφορά σας δεν θα ήταν πια ήταν ανθρώπινη – θα ήταν θεϊκή.


Τότε γιατί δεν έχετε φθάσει σε αυτό το σημείο μετά από καλλιέργεια τόσο μακροχρόνια; Στην πραγματικότητα, αυτό είναι έτσι επειδή χωρίσαμε εκείνο το κομμάτι. Να γιατί δεν μπορείτε να το επιτύχετε. Εάν μπορούσατε αληθινά να το επιτύχετε –υποθέστε ότι επρόκειτο να σας ξεκλειδώσω όλους σήμερα– στα παρόντα επίπεδά σας η γη δεν θα ήταν σε θέση να σας κρατήσει. Καθένας από εσάς θα κατείχε τεράστιες Θεϊκές δυνάμεις. Συνέβησαν δονήσεις κατά την διάρκεια της Φώτισης του Σακιαμούνι. Εκείνη την ώρα, οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν σεισμοί, καθιζήσεις εδάφους και τσουνάμι. Μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή τρανταζόταν. Με τόσους πολλούς ανθρώπους [σήμερα] –σκεφτείτε το– η γη δεν θα μπορούσε να το αντέξει. Ο λόγος είναι ότι τα σώματα ενός ανθρώπου στις άλλες διαστάσεις μπορούν να είναι απείρως μεγάλα – μπορούν να είναι απείρως μεγάλα στο επίπεδο που είστε. Τι σημαίνει αυτό; Παραδείγματος χάριν, πέστε ότι έχετε καλλιεργηθεί σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, ότι έχετε φθάσει στο πρώτο στρώμα των ουρανών: Το σώμα σας θα διευρυνθεί στο μέγεθος του πρώτου στρώματος των ουρανών, αλλά επίσης μπορεί να σμικρυνθεί και να γίνει πραγματικά μικροσκοπικό. Ωστόσο τα παρόντα φυσικά ανθρώπινα σώματά μας αποτελούνται, από την άλλη, από τα μεγαλύτερα μοριακά σωματίδια· δεν κατέχουν [αυτήν] την ποιότητα νοημοσύνης, έτσι εμφανίζονται να είναι σταθερά. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι σταθερά. Τα μόρια του σώματός σας είναι σε κίνηση. Κάτω από ένα υπερ-μικροσκόπιο το σώμα σας είναι όπως η άμμος: Όλα τα μόρια σε αυτό στριφογυρίζουν και κινούνται. Αλλά επειδή τα μάτια σας αποτελούνται από μόρια σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορείτε να το δείτε αυτό. Γιατί ο Σακιαμούνι ήταν ικανός να δει πράγματα σε τόσο μικροσκοπικά επίπεδα; Τα μάτια του ήταν αυτά ενός Φο, και αποτελούνταν από ύλη σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα. Έτσι επομένως μπορούσε να δει μέσα από πολλή ύλη.


Ερώτηση: Είναι οι Φο, οι Ντάος, και οι Θεοί σε αναρίθμητα επίπεδα και σε ακόμα υψηλότερα πεδία η υλική ενσωμάτωση της σοφίας του Δασκάλου που εκδηλώνεται σε εκείνα τα επίπεδα;


Δάσκαλος: Δεν μπορείτε να το θέσετε έτσι. Όταν πετυχαίνετε στην καλλιέργεια είστε ακόμα ο εαυτός σας. Ωστόσο στον απέραντο Φα και στον Κόσμο που δημιουργήθηκε από τον Φα, είστε επίσης μέρος του Κόσμου. Βλέπετε ότι το ανθρώπινο σώμα έχει έναν ολοκληρωμένο νου και ένα στόμα που μιλά, αλλά [συγχρόνως] ξέρετε ότι αυτό το σώμα αποτελείται από αμέτρητα κύτταρα επάνω σε αμέτρητα κύτταρα, ότι τα κύτταρα αποτελούνται από μόρια, και ότι ακόμη περισσότερο αμέτρητα μικροσκοπικά σωματίδια διαμορφώνουν μόρια. Θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτά δεν είναι εσείς; Συνεπώς αυτά τα σωματίδια είναι μέρος σας. Αυτό είναι διαφορετικό από τα σώματά σας που υπάρχουν στις διαφορετικές διαστάσεις και για τα οποία μίλησα. Τα κύτταρά σας δεν κάνουν μεγάλες κινήσεις όπως κάνουν τα χέρια σας και τα πόδια σας. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι στα πεδία τους κινούνται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, μόνο που είναι πραγματικά μικροσκοπικά σε εκείνα τα πεδία και δεν μπορείτε να τα αντιληφθείτε, έτσι δεν φαίνεται να κινούνται. Να γιατί όλο το σώμα σας φαίνεται να είναι υπό τον έλεγχό σας, υπό τον έλεγχο της Κύριας Συνείδησής σας. Αλλά είστε επίσης κομμάτι του συνολικού σώματος του σύμπαντος, και το σύμπαν δημιουργήθηκε από τον Φα. Αυτή είναι η σχέση.


Ερώτηση: Ο χρόνος είναι περιορισμένος. Ενώ θέλω να διαβάσω το βιβλίο κατευθείαν, θέλω επίσης και να απομνημονεύσω το βιβλίο. Αλλά μετά νοιώθω ότι η απομνημόνευση του βιβλίου θα έχει επιπτώσεις στην ανάγνωσή του βιβλίου. Πώς μπορώ να ισορροπήσω τα δύο;


Δάσκαλος: Η ανάγνωση του βιβλίου απ’ την αρχή ως το τέλος συμβάλλει παρά πολύ στη βελτίωσή σας. Εάν θέλετε να απομνημονεύσετε το βιβλίο, πρέπει να καταβάλετε κάποια προσπάθεια να το απομνημονεύσετε για μια χρονική περίοδο. Θα σας διαθέσει χρόνο αργότερα από το να πρέπει να διαβάζετε με το βιβλίο στο χέρι. Αλλά θα πρέπει να δώσετε κάποιο χρόνο για να επικεντρωθείτε στην απομνημόνευσή του. Διαφορετικά, εάν θέλετε να το διαβάσετε κατευθείαν, μετά θέλετε να το απομνημονεύσετε, και μετά επιστρέφετε στην επιθυμία να το διαβάσετε κατευθείαν, τότε αν σκέφτεστε έτσι όλη την ώρα αυτό θα σας κρατήσει κολλημένους έτσι. Η απομνημόνευση του βιβλίου δεν θα έχει επιπτώσεις στο να διαβάσετε το βιβλίο κατευθείαν, ούτε θα εμποδίσει την πρόοδό σας λόγω μιας έλλειψης τού να το διαβάσετε κατευθείαν. Αυτό γιατί όταν απομνημονεύετε το βιβλίο, πίσω από κάθε λέξη υπάρχουν άπειροι Φο, Ντάος, και Θεοί, και κάθε λέξη μπορεί να σας επιτρέψει να καταλάβετε αρχές σε διαφορετικά επίπεδα.


Ερώτηση: Ανήκω στην γενιά που είδε το ναζιστικό σύμβολο. Θα επιθυμούσα να ρωτήσω γιατί το σύμβολο συνέβη να ιδιοποιηθεί; Πώς θα έπρεπε να καταλάβουμε την αληθινή έννοια αυτού του συμβόλου;


Δάσκαλος: Ξέρετε ότι το σύμβολο του συστήματος του Βούδα αναγνωρίστηκε στον Βουδισμό την εποχή του Σακιαμούνι. Πάνω από είκοσι πέντε αιώνες έχουν περάσει από τότε. Με άλλα λόγια, προηγείται κατά πολύ χρονικώς από την εποχή των Ναζί. Λέγεται ότι άνθρωποι το έχουν βρει στα [υπολείμματα του] ελληνικού πολιτισμού. Συνεπώς προηγείται χρονικώς του Βουδισμού περισσότερα από χίλια χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η ιστορία του είναι αρκετά μεγάλη. Και αυτό είναι μόνο ό,τι μπορεί να γνωστοποιηθεί στους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, το σύμβολο ανήκει στους Φο. Πόσο παλιοί είναι οι Φο; Αυτοί δεν μπορούν να μετρηθούν με τον χρόνο – δηλαδή τον χρόνο στη γη. Έτσι αυτό το σύμβολο το δικό τους είναι πολύ αρχαίο για το Κοσμικό σώμα και για το σύμπαν. Είναι πολύ αρχαίο ακόμη και για το σύμπαν, πόσο μάλλον για τον χρόνο της ανθρωπότητας!


Τότε γιατί οι Ναζί το χρησιμοποίησαν; Έχω αναφέρει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, και ότι το "φυσικό" δεν υπάρχει. Αυτό το ζήτημα είναι πολύ ευαίσθητο στην Καυκάσια κοινωνία. Εγώ διδάσκω μόνο τον Φα στους μαθητές μου, τους μαθητές του Ντάφα. Δεν τον διδάσκω στους καθημερινούς ανθρώπους της κοινωνίας – δεν διδάσκω σε καθημερινούς ανθρώπους. Σας λέω μόνο αυτά τα πράγματα επειδή είμαι υπεύθυνος προς εσάς στην καλλιέργεια.


Τίποτα το οποίο συμβαίνει στη γη –δηλαδή τίποτα που να συμβαίνει στην ανθρώπινη κοινωνία– δεν είναι τυχαίο. Ξέρετε, για να αποτραπεί οι άνθρωποι από το να εκφυλιστούν πρόωρα μέχρι του σημείου να καταστραφούν– [με άλλα λόγια,] για να διατηρήσουν τις ανθρώπινες ζωές και να επιτρέψουν στο μέγιστο στους ανθρώπους να επιστρέψουν πάλι κατά την μετενσάρκωση και να μην κατέβουν στην κόλαση και τελικά αντιμετωπίσουν πλήρη αφανισμό – οι Θεοί στο παρελθόν συνεχώς βοηθούσαν τους ανθρώπους να ξεπληρώνουν το κάρμα τους. Αυτό δεν είναι γνωστό στον άνθρωπο. Καθώς οι Θεοί βοηθούσαν τον άνθρωπο να ξεπληρώσει το κάρμα του, βοηθούσαν επίσης την κοινωνία, την ύλη, και όλα τα όντα να ξεπληρώσουν το κάρμα τους. Ακόμη και ορισμένη ύλη έχει κάρμα. Παραδείγματος χάριν, πέστε ότι ένας άνθρωπος έχει κάνει [πολλές] κακές πράξεις. Πεθαίνει και το κάρμα του τον ακολουθεί – ακολουθεί την ύπαρξή του. Τότε δεν θα είναι σε θέση να μετενσαρκωθεί ως άνθρωπος στην επόμενη ζωή του. Εάν αυτός μετενσαρκωθεί ως δέντρο, τότε αυτό το δέντρο θα έχει κάρμα. Εάν αυτός μετενσαρκωθεί ως ζώο, τότε το ζώο θα έχει κάρμα. Για τον ίδιο λόγο, αυτό σημαίνει ότι εάν αυτός μετενσαρκωθεί ως κάποιο υλικό, αυτό το υλικό θα έχει κάρμα. Θα έλεγα ότι εάν μπορούσατε να ανοίξετε τα μάτια σας και να ρίξετε μια ματιά στον κόσμο, σχεδόν δεν θα μπορούσατε να ζήσετε εδώ – υπάρχει τεράστιο κάρμα παντού. Τι συμβαίνει εάν το ανθρώπινο κάρμα γίνεται πάρα πολύ ογκώδες; Οι Θεοί δεν θα έρθουν στον ανθρώπινο κόσμο να αποβάλουν άμεσα το κάρμα για τα ανθρώπινα όντα. Η εξάλειψη του κάρμα δεν μπορεί να είναι χωρίς όρους – ο Κόσμος έχει αυτόν τον νόμο. Έτσι οι Θεοί πάνε πάντα σύμφωνα με τους νόμους του Κόσμου όταν κάνουν πράγματα.


Ο Κόσμος έχει έναν νόμο. Ποιος είναι αυτός; Καλείται: «χωρίς απώλεια, κανένα κέρδος». Για να κερδίσει κάποιος πρέπει να χάσει. Έτσι εάν θέλετε να εξαλείψετε κάρμα για τον άνθρωπο, οι άνθρωποι θα πρέπει να υπομείνουν το κάρμα. Εάν δεν τους βοηθήσετε να ξεπληρώσουν το κάρμα τους θα συσσωρεύουν όλο και περισσότερο από αυτό. Εάν το κάρμα γίνει τεράστιο, αποκαλείται «κακό πέρα από τη συγχώρεση». Αφότου φτάσει η κατάσταση του «κακού πέρα από τη συγχώρεση» αυτό που ακολουθεί είναι ο αφανισμός. Η ύπαρξη του ανθρώπου θα αφανιστεί και δεν θα επιτραπεί να συνεχίσει – θα εξαλειφθεί εντελώς. Επομένως εάν θέλετε να εξαλείψετε κάρμα για τους ανθρώπους, ώστε να τους προστατέψετε, πρέπει να υποφέρουν βάσανα για να ξεπληρώσουν το κάρμα τους. Πώς να υποφέρουν; Πρέπει να υποφέρουν φυσικές καταστροφές, καταστροφές δημιουργημένες από τον άνθρωπο, και αρρώστιες. Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω μια αλήθεια: Εάν ένας άνθρωπος δεν αρρωσταίνει, εάν δεν αρρωστήσει ούτε μια φορά στη ζωή του, αυτός ο άνθρωπος είναι εκατό τοις εκατό εγγυημένο ότι θα κατέβει στην κόλαση όταν πεθάνει. Αυτό γιατί ένας άνθρωπος όσο είναι ζωντανός παράγει κάρμα. Είναι ακριβώς όπως αυτό που είπε ο Ιησούς: Ο άνθρωπος έχει αμαρτίες. Οι άνθρωποι είναι σε κίνδυνο εάν παράγουν μόνο κάρμα και δεν το ξεπληρώνουν. Γι’ αυτόν τον λόγο οι άνθρωποι αρρωσταίνουν και έχουν κακοτυχίες. Τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι σε μια μεγάλη κλίμακα έχουν συσσωρεύσει κάρμα; Σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες, και ακόμη επιδημίες και πόλεμοι.


Μιλώντας για πολέμους, έχουμε επιστρέψει στο θέμα μας. Το ζήτημα γίνεται ευαίσθητο εάν το αναλύσουμε περαιτέρω. Αυτό που σας είπα είναι στην πραγματικότητα η αλήθεια του Σύμπαντος. Έτσι επιτρέψτε μου να σταματήσω εδώ. Τίποτα στον κόσμο δεν είναι τυχαίο. Επειδή δεν θέλω να αναμιχθώ στην πολιτική ούτε να παρενοχλήσω την κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, και επειδή είμαι μόνο υπεύθυνος για εσάς τους καλλιεργητές, θα σταματήσω εδώ. Θέλω να το αφήσω σε σας να το αναλύσετε μόνοι σας.


Ερώτηση: Άνθρωποι από άλλες πρακτικές συχνά μας ενοχλούν στον τόπο εξάσκησής μας.


Δάσκαλος: Εάν κανένας δεν σας παρενοχλούσε ενώ ασκείτε έναν ορθό Φα, τότε δεν θα πετυχαίνατε σε αυτόν. Εάν κανένας δεν σας δημιουργούσε προβλήματα, δεν θα είχατε ένα περιβάλλον για να βελτιώσετε το σίνσινγκ σας. Είναι αδύνατο για εσάς να επιτύχετε στην καλλιέργεια εάν δεν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε προβλήματα. Αυτό είναι η αρχή εν δράσει. Ωστόσο όταν μερικοί από τους μαθητές μας αντιμετωπίζουν αυτές τις ενοχλήσεις, συχνά σπρώχνουν μακριά το πρόβλημα στο όνομα του Ντάφα μας. Αντί να εξετάσουν τους εαυτούς τους, στηρίζονται στον Ντάφα να διώξει τα προβλήματα. Παραδείγματος χάριν, λένε: «Αυτός είναι εδώ για να βλάψει τον Φα μας!». Δεν ψάχνουν μέσα τους για την αιτία ούτε αναρωτιούνται γιατί τα πράγματα συνέβησαν με αυτόν τον τρόπο: «Είναι μήπως επειδή έχουμε κάνει κάτι που δεν πρέπει; Είναι ότι δεν έκανα τα πράγματα καλά ο ίδιος; Είναι κάποια προειδοποίηση για εμάς πάνω σε κάτι ή κάποια δοκιμασία;». Η αλήθεια είναι ότι οι ξένοι δεν μπορούν ποτέ να προκαλέσουν επιπτώσεις στον Φα. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν πιο πολύ για να βελτιώσουν τους μαθητές μας. Μαθητές σε ορισμένες περιοχές που είχαν δύο διαφορετικές απόψεις άρχισαν να μαλώνουν. Στην αρχή δεν το θεώρησαν ένα περιβάλλον για να κάνουν τις βελτιώσεις που πρέπει να κάνουν ή μια καλή ευκαιρία να βρουν που υπολείπονται. Ως αποτέλεσμα το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Και στο τέλος, χειρίστηκαν τα πράγματα όπως οι καθημερινοί άνθρωποι. Έτσι έπεσαν, τουλάχιστον όσον αφορά αυτό, στο επίπεδο των καθημερινών ανθρώπων. Έτσι, παρόμοια προβλήματα θα εμφανιστούν πάλι στο μέλλον, επειδή πρέπει να σας καταστήσω ικανούς να περάσετε αυτήν τη δοκιμασία. Δεν μπορείτε να την παραλείψετε – πρέπει να την περάσετε. Συνεπώς είπα ότι έτσι πηγαίνει η καλλιέργεια: Δεν σας επιτρέπεται να κρατήσετε ούτε μία προσκόλληση. Εάν εμείς μπορούμε αληθινά να είμαστε αμετακίνητοι ακόμα και όταν πέφτουν κεραυνοί, θα δείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα φύγουν από μόνοι τους.


Υπάρχει όμως και μια άλλη κατάσταση. Εμείς οι άνθρωποι οι ίδιοι έχουμε κάρμα. Θέλετε να ασκήσετε καλλιέργεια, όμως υπάρχουν τόσα πολλά όντα στα Τρία Βασίλεια που δεν έχουν επιτύχει τον Ορθό Καρπό[11]. Εάν έχουν ένα χρέος να τακτοποιήσουν μαζί σας ή εάν τους οφείλατε σε οποιεσδήποτε από τις προηγούμενες ζωές σας, θα έρθουν πραγματικά για εκδίκηση. Θα προσπαθήσουν πραγματικά να σας αποτρέψουν από την καλλιέργεια, και θα υιοθετήσουν παντός είδους μέθοδο για να σας παρεμποδίσουν. Μπορεί ακόμη και να κάνουν παράξενα πράγματα για να σας εκφοβίσουν. Μολαταύτα, εσείς πρέπει να παραμείνετε ανεπηρέαστος. Τώρα καλλιεργείστε, επομένως τι υπάρχει να σας φοβίσει; Καλλιεργείστε με μεγαλοπρέπεια και αρετή. Εκτός αυτού, καλλιεργείστε σε έναν ορθό Φα. Έτσι λοιπόν αφού σας παρενοχλήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτά τα πονηρά, κακόβουλα πράγματα θα το βρουν χωρίς νόημα και θα φύγουν. Δεν μπορούν να έχουν επίπτωση σε τίποτα. Επειδή πολλοί άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν αυτό το είδος πράγματος, το έχω εξετάσει και στο Τζούαν Φάλουν.


Ερώτηση: Τι είναι ο «αφανισμός του σώματος και του πνεύματος ενός ανθρώπου»;


Δάσκαλος: Αυτό είναι κάτι που τρομάζει πραγματικά – είναι αφάνταστα τρομακτικό. Εάν ήταν να σας πω τις λεπτομέρειες, δεν θα ήσασταν σε θέση να αντέξετε την έκταση της τρομακτικότητάς του. Είναι απίστευτα τρομακτικό! Οι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν μόνο μία ζωή, όταν στην πραγματικότητα αυτή η ζωή είναι ακριβώς όπως όταν κοιμόσαστε, αφού ο αληθινός σας εαυτός παίζει ελάχιστο ρόλο. Όταν βγείτε από το κέλυφος του φυσικού σας σώματος, θα διαπιστώσετε ότι είστε ελαφριοί και ικανοί να επιπλέετε. Θα ανακαλύψετε ότι το μυαλό σας είναι εντελώς ανοικτό, καθώς τότε είστε απαλλαγμένοι από τους περιορισμούς του ανθρώπινου εγκεφάλου. Με το που μπαίνετε σε εκείνη τη διάσταση, ο χρόνος θα γίνει διαφορετικός από τον χρόνο στη διάσταση των συνηθισμένων ανθρώπων. Είναι όπως το ξύπνημα από τον ύπνο: Ξαφνικά θα διαπιστώσετε ότι όλα αυτά που κάνατε κατά τη διάρκεια της ζωής σας είναι καθαρά και ζωντανά μπροστά στα μάτια σας. Κάθε μικρό πραγματάκι θα εμφανιστεί, σαν το είχατε κάνει ακριβώς τώρα – τόσο καθαρό θα είναι. Ο εγκέφαλος θα έχει ξαφνικά απελευθερωθεί. Θα ξέρετε όλα τα καλά πράγματα και τα κακά πράγματα που έχετε κάνει. Μπορείτε να πείτε ότι τα πράγματα που έχετε κάνει μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων δεν είναι δικές σας πράξεις; Δεν μπορείτε απλά να μετενσαρκωθείτε πάλι και να συνεχίσετε τα κακά πράγματα. Οι Θεοί εξετάζουν την ύπαρξή σας στην ολότητά της, όχι μόνο τη μία ζωή σας. Συνεπώς, εσείς, ως μία ύπαρξη, πρέπει να πληρώσετε για όλα αυτά που έχετε κάνει. Αυτή είναι η αρχή. Έτσι εάν ένας άνθρωπος κάνει κακές πράξεις πρέπει να πληρώσει για αυτές.


Εάν πρόκειται να συμβεί αφανισμός, αυτό προκαλεί τόσο τρόμο! Εάν σώμα και πνεύμα πρόκειται να εξοντωθούν εντελώς, πώς θα γίνει αυτή η εξόντωση; Γίνεται θανατώνοντας και εξοντώνοντας τα υλικά όντα ολόκληρης της ζωής αυτού του ατόμου. Τη στιγμή που το σώμα θανατώνεται, το Πνεύμα του και τα όλα ευφυή όντα του – τα οποία μπορούν να υπάρξουν στα βασίλεια σε αυτό το ίδιο επίπεδο – όλα θα θανατωθούν. Αλλά δεν είναι πραγματικά νεκρός αφού θανατωθεί. Έχει αφήσει μόνο αυτό το επίπεδο, ενώ τα πιο μικροσκοπικά όντα του υπάρχουν ακόμα. Τότε την ίδια στιγμή θανατώνονται τα πιο μικροσκοπικά όντα. Και θα πρέπει να πληρώσει για το κάρμα του σε κάθε επίπεδο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της θανάτωσης. Πώς πληρώνει για αυτό; Πληρώνει μέσω του πόνου από την εξολόθρευση και μέσω όλων των βασάνων – ακριβώς σαν να υφίσταται όλα τα είδη βασανιστηρίων στην Κόλαση, σαν να τον καίνε με ένα κομμάτι πυρωμένο σίδερο. Εν ολίγοις, όλα πρέπει να ξεπληρωθούν μέσω βασανιστηρίων, και μετά θα θανατώνεται επίπεδο το επίπεδο. Η ύπαρξή του όμως ακόμα και μετά από τη θανάτωση δεν έχει εξοντωθεί, διότι ακόμα έχει όντα που αποτελούνται από πιο μικροσκοπικά σωματίδια. Τα όντα σε εκείνα τα επίπεδα πρέπει να συνεχίσουν να υποφέρουν, για να συνεχιστεί η θανάτωση. Και τότε τα σώματά του σε ακόμη πιο μικροσκοπικά επίπεδα θα συνεχίσουν να υποφέρουν, και θα συνεχίζεται η θανάτωση, έως ότου όλα εκμηδενίζονται εντελώς. Αυτή η αγωνία είναι απόλυτα τρομαχτική!!! Μερικοί άνθρωποι λένε: «όταν πεθαίνω, όλα τα κακά πράγματα που έκανα θα τελειώσουν μαζί μου». Πώς θα μπορούσε αυτό να είναι τόσο εύκολο;! Πρέπει να πληρώσετε για όλα τα κακά πράγματα που κάνατε προτού να τελειώσουν «μαζί σας». Ωστόσο αυτό «τελείωμα» δεν είναι πραγματικά τελείωμα: Πετιέστε κάτω κάπου τρομερά βρώμικα – στο πιο σιχαμερό μέρος στον Κόσμο. Όλοι οι Θεοί λένε ότι το ανθρώπινο πτύελο είναι το πιο βρωμερό πράγμα. Θα ριχτείτε σε ένα πτυελοδοχείο. Θεωρείτε ότι το πτύελο ενός άρρωστου ατόμου είναι ακάθαρτο, το πιο ακάθαρτο πράγμα. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνα τα πιο βρωμερά από τα πιο βρωμερά μέρη. Αυτό το άτομο θα πεταχτεί εκεί κάτω στο πιο βρωμερό από τα πιο βρωμερά μέρη, όμως θα έχει ακόμα ένα ίχνος συνείδησης και θα ξέρει ότι είναι βρωμερά. Πέστε μου τι σημαίνει να είναι εκεί! Θα μείνει εκεί για πάντα και δεν θα είναι ποτέ σε θέση να βγει. Αυτό κι αν είναι πραγματικά τρομαχτικό! Ο Σακιαμούνι δεν το συζήτησε ποτέ σε αυτήν την έκταση. Μίλησε μόνο για την κόλαση και ανέφερε τα δεκαοχτώ επίπεδα της Κόλασης. Κάθε επίπεδο της Κόλασης είναι πιο άθλιο από το προηγούμενο. Μερικές φορές λέω ότι ούτε δεκαοχτώ επίπεδα Κόλασης δεν είναι αρκετά να κρατήσουν την αμαρτία ενός ατόμου για την καταστροφή του Ντάφα. Μόλις σας μίλησα για κάτι πολύ τρομακτικό!


Ερώτηση: Είμαι τυχερός που συμμετέχω στο καθήκον της μετάφρασης των βιβλίων του Δασκάλου. Ο Δάσκαλος ανέφερε στο Τζούαν Φάλουν για έναν «τρελό μοναχό που σκουπίζει τον Τσιν». Αυτό είναι το όνομα ενός ανθρώπου ή είναι μια ιστορική παραβολή;


Δάσκαλος: Το περιστατικό με τον «τρελό μοναχό που σκουπίζει τον Τσιν» πραγματικά συνέβη. Η ιστορία έλαβε χώρα στον ναό Λινγκγίν στην Χανγκτζόου στην Κίνα. Ο κακόβουλος υπουργός Τσιν Χούι κατά την περίοδο των Νότιων Σονγκ ήρθε στον ναό να κάψει θυμίαμα. Ένας μοναχός χρησιμοποίησε μια σκούπα για να βουρτσίσει τη βρωμιά στον κακόβουλο υπουργό Τσιν Χούι μερικές φορές. Δηλαδή ο Τσιν Χούι μπήκε στο ναό ενώ αυτός σκούπιζε το έδαφος. Τότε χρησιμοποίησε τη σκούπα του για να σκουπίσει προς το μέρος του Τσιν Χούι, σκουπίζοντας τη βρωμιά και επάνω του σε σημείο που τα μάτια του Τσιν Χούι γούρλωσαν απ’ το θυμό. Επειδή ήταν ο Πρωθυπουργός, διέταξε τη φρουρά του να συλλάβει το μοναχό, αλλά έπειτα είδε ότι ο μοναχός ήταν διαταραγμένος. Θα μπορούσατε να πείτε ότι ήταν παράφρων, και όντως φαινόταν παράφρων, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν καθόλου παράφρων. Αντίθετα ήταν πολύ λογικός. Οι μέθοδοι καλλιέργειας ήταν περίεργες στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να σας έχουμε να ακολουθήσετε εκείνα τα είδη καλλιεργειών. Νομίζω ότι αυτή η κοινωνία θα είχε πρόβλημα εάν όλοι σας ήσασταν διαταραγμένοι. Σε αυτήν την περίπτωση, η κατάσταση του μοναχού προκλήθηκε από μία κατάσταση καλλιέργειας. «Τσιν» σημαίνει Τσιν Χούι, ο Τσιν Χούι που προκάλεσε τον θάνατο του Γιούε Φέι[12]. Είναι μια ιστορία καλλιέργειας από την αρχαία Κίνα.


Ερώτηση: Πόσος χρόνος μεσολαβεί προτού κάποιος μπορέσει να μετενσαρκωθεί πάλι;


Δάσκαλος: Ρωτάτε: «Μετά το θάνατο, πόσο καιρό μένει κάποιος εκεί πάνω πριν μετενσαρκωθεί ξανά». Ανησυχείτε λίγο παραπάνω για πράγματα στα οποία δεν έχετε καμία ανάμιξη. Αυτά τα πράγματα τακτοποιούνται από εκείνους τους ιδιαίτερους Θεούς που είναι υπεύθυνοι για τη μετενσάρκωση και τις υποθέσεις στον ανθρώπινο κόσμο. Όλα γίνονται από αυτούς σύμφωνα με την περίπτωση ενός ανθρώπου και την καρμική του κατάσταση. Ωστόσο υπάρχει μια ορισμένη κατάσταση, όπου μερικοί άνθρωποι πρέπει να περιμένουν για πολύ χρόνο πριν να μετενσαρκωθούν· άλλοι περιμένουν λίγο. Γιατί; Λάβετε υπόψη σας ότι όταν ανθρώπινα όντα μετενσαρκώνονται στην κοινωνία τείνουν να έρχονται κατά ομάδες. Επομένως αντί να μετενσαρκώνονται κάπου τυχαία, έρχονται συχνά ως ομάδα. Οι άνθρωποι μέσα σε μια ομάδα σχηματίζουν συγκεκριμένες κοινωνικές σχέσεις μεταξύ τους σε μια ζωή, και στην επόμενη ζωή πάλι κανονίζεται ώστε να συσχετιστούν στην κοινωνία. Πολύ συχνά, εκείνοι που δεν είναι συσχετισμένοι με την ομάδα σας, φαίνονται να μην έχουν καμία σχέση με σας. Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτόν τον κόσμο όλοι έχουν περάσει το συναίσθημα ότι μερικοί άνθρωποι στην κοινωνία δεν φαίνονται να έχουν να κάνουν τίποτα με αυτούς, ενώ μερικοί άλλοι πάντα φαίνονται να έχουν κάποια σύνδεση με αυτούς. Αυτοί (οι τελευταίοι) μπορεί πολύ καλά να είναι άνθρωποι στην ομάδα τους. Συνεπώς μια ομάδα συχνά μετενσαρκώνεται μαζί όταν έρχεται ο χρόνος για τη μετενσάρκωση. Αλλά μπορεί να μην ζουν στο ίδιο μέρος, ούτε να έρθουν όλοι την ίδια στιγμή. Πρώτα μπορεί να έρχεστε εσείς, πιο μετά έρχεται κάποιος άλλος, κάποιοι είναι ηλικιωμένοι, κάποιοι πιο νέοι. Σε κάθε περίπτωση, έτσι έρχονται. Αφού ήρθατε εδώ, θα δώσετε πίσω σε αυτόν και σε αυτή τη ζωή αυτό που του οφείλατε στην προηγούμενη ζωή σας. Έτσι είναι τα πράγματα. Εάν ήσασταν καλοί σε αυτόν στην προηγούμενη ζωή του, σε αυτή τη ζωή θα έχετε τη βοήθειά του και θα σας ξεπληρώσει με κάτι καλό. Είναι ακριβώς έτσι. Αυτό αναφέρεται σε μερικά από τα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της μετενσάρκωσης για αυτούς που δεν έχουν συσσωρεύσει πολύ κάρμα. Εκείνοι των οποίων το κάρμα είναι τεράστιο μπορεί να είναι ανίκανοι να μετενσαρκωθούν ως ανθρώπινα όντα πάλι. Θα μετενσαρκωθούν ως φυτά, ζώα, ή τελικά ουσίες. Αποβάλλονται μόνο στο έσχατο τέλος.


Ερώτηση: Έχετε πει ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να πάρει το κάρμα άλλων, ούτε ακόμη και αυτό των παιδιών του. Το είκοσι-ενός χρονών παιδί μου γίνεται ηθικά διεφθαρμένο. Τι μπορώ να κάνω για να αποκτήσει, έστω μια αίσθηση ευθύνης;


Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να απαντήσω στην πρώτη ερώτησή σας πρώτα. Το νόημα είναι ότι, ένας άνθρωπος δεν μπορεί απολύτως σε καμία περίπτωση να αλλάξει τις ζωές των άλλων. Δεν μπορείτε να ελέγξετε ούτε καν τη δική σας ζωή, πόσο μάλλον τις ζωές των άλλων. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί ένας άνθρωπος, μονάχα περπατά την πορεία της ύπαρξής του. Ίσως να φαίνεται σαν να αποκτήσατε κάτι με τις προσπάθειές σας, όταν στην πραγματικότητα αυτό ήταν αναπόφευκτο. Και ότι εάν δεν είχατε προσπαθήσει σκληρά δεν θα το είχατε λάβει. Αυτό γιατί η σκληρή προσπάθεια επίσης γίνεται ένα φυσικό κομμάτι σας, και είστε βέβαιοι ότι θα ενεργήσετε έτσι όταν έρθει ο καιρός. Κατά τον ίδιο τρόπο, διαπράττετε έγκλημα εάν δεν εκπαιδεύετε τα παιδιά σας ή αν δεν τα διδάσκετε πώς να συμπεριφέρονται. Οι γονείς μοιράζονται ένα μέρος του κάρμα που παράγεται από τα παιδιά τους όταν κάνουν κακά πράγματα, αποτέλεσμα της φτωχής εκπαίδευσης. Αλλά είναι διαφορετικό θέμα εάν το παιδί δεν μπορεί να διδαχθεί από μια μικρή ηλικία, αφού όλα προσχεδιάζονται. Τότε γιατί πρέπει ακόμα [κι έτσι] να τα εκπαιδεύσετε; Εάν τους διδάξετε να είναι καλά άτομα, δεν θα παράγουν πλέον πολύ κάρμα, η ποιότητα των ζωών τους θα είναι διαφορετική, και μπορεί ακόμη να γίνουν και ασκούμενοι.


Όσον αφορά στην πληρωμή για κάρμα άλλων, αυτό είναι ένα τρομακτικό πράγμα! Αυτό είναι επειδή εάν επρόκειτο να προσθέσετε κάρμα άλλων στο δικό σας, δεν θα ήσασταν σε θέση ούτε καν μερικές ημέρες να ζήσετε προτού να πεθάνετε. Το κάρμα σας θα ήταν πελώριο – δεν είναι όπως το έχουν φανταστεί οι άνθρωποι. Έχω αποκαλύψει υψηλού επιπέδου πράγματα σε σας, αλλά συχνά τα κατανοείτε με την ανθρώπινη σκέψη, κι αυτό δεν λειτουργεί. Όσον αφορά για ένα παιδί που γίνεται διεφθαρμένο, έχουμε πράγματι την ευθύνη ως γονείς να το διδάξουμε καλά. Αλλά αυτό το παιδί [που αναφέρετε] είναι ήδη ενήλικος, και δεν θα ακούσει καθόλου. Δεν τον πειθαρχήσατε αυστηρά όταν ήταν μικρός και τον χαλάσατε. Ήταν αναπόφευκτο ότι θα γινόταν διεφθαρμένος όταν μεγαλώσει. Νομίζω ότι είναι δύσκολο να πειθαρχηθεί τώρα. Εάν σας ακούει, μπορείτε να του προσφέρετε μια καλή συμβουλή όταν είναι πρόθυμος να ακούσει. Είναι καλύτερα να μην πείτε τίποτα όταν είναι θυμωμένος, γιατί λέγοντας κάτι τότε είναι σαν να μην είπατε τίποτα, και μπορεί ακόμη και να νοιώσετε απογοήτευση. Δεν είναι λάθος σας εάν δεν μπορεί να πειθαρχηθεί καθόλου. Αλλά είμαστε ακόμα υπεύθυνοι για το ότι δεν τους διαπαιδαγωγήσαμε καλά στο παρελθόν – δεν τίθεται ζήτημα γι’ αυτό. Εάν η επόμενη γενιά της ανθρωπότητας συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, η παλαιότερη γενιά θα έχει διαπράξει αμαρτία.


Εάν ένας άνθρωπος μπορεί ακόμα να έχει καθαρό νου και είναι σε θέση να βρει τον εαυτό του –δηλαδή, όταν μπορεί να αποδεχτεί κάποια πράγματα επιπέδου– μπορείτε να του δώσετε το βιβλίο να διαβάσει. Εάν μπορεί να το διαβάσει, μπορεί ακόμα να υπάρξει ένας τρόπος. Υπάρχουν μερικοί που διέπραξαν εγκλήματα στο παρελθόν και έχουν διορθώσει τους τρόπους τους μέσω της καλλιέργειας του Ντάφα. Υπάρχουν επίσης τοξικομανείς που έχουν θεραπευτεί από τον εθισμό τους αφότου ξεκίνησαν να ασκούνται μαζί μας. Αλλά θα σας πω αυτό: Βεβαιωθείτε ότι δεν θα φέρετε οποιουσδήποτε τοξικομανείς στους τόπους εξάσκησής μας με σκοπό να καθαριστούν οι εθισμοί τους – θα βλάψετε το Ντάφα μου. Η εξάσκησή μας δεν κάνει αυτό το πράγμα για τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι κάνουν κακά πράγματα από μόνοι τους, κι έτσι πρέπει να υποφέρουν για αυτό. Σας λέμε εδώ: Η δύναμη του Ντάφα μας είναι απεριόριστη, αλλά είναι για τους ανθρώπους [που θέλουν αληθινά] να ασκήσουν καλλιέργεια. Εάν αληθινά ασκείτε καλλιέργεια, δεν θα έκανε για σας να έχετε ένα τέτοιο ακάθαρτο σώμα και μυαλό. Γι’ αυτόν τον λόγο σας καθαρίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα αισθανθείτε καλύτερα φυσικά, τα προβλήματα υγείας σας θα χαθούν, ή ίσως οι κακές συνήθειές σας θα αφαιρεθούν. Θα επιφέρει αυτά τα αποτελέσματα. Αυτό γίνεται με σκοπό την καλλιέργεια, και όχι τη θεραπεία ανθρώπων ή να καθαρίσει τους ανθρώπους από δηλητήρια.


Ερώτηση: Έχετε πει ότι όλα στον κόσμο έχουν ζωή. Πώς γίνεται και μερικοί άνθρωποι είναι σε θέση να θυμηθούν πράγματα που έκαναν στις προηγούμενες ζωές τους, αλλά λίγοι να θυμούνται ότι ήταν φυτά ή ζώα πριν;


Δάσκαλος: Αυτό γιατί δεν έχετε ακούσει κάποιους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν κάμποσοι, στην πραγματικότητα. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να θυμηθούν πράγματα από τις προηγούμενες ζωές τους επειδή οι εγκέφαλοί τους δεν καθαρίστηκαν εντελώς. Κατά τη διάρκεια της μετενσάρκωσής τους, οι εγκέφαλοί τους δεν καθαρίστηκαν κατάλληλα ή εκείνο το μέρος της μνήμης τους δεν κλειδώθηκε ερμητικά. Έμεινε λίγο και έτσι έχουν μνήμες από την προηγούμενη ζωή τους. Όσον αφορά τα φυτά, όταν έδινα σεμινάρια για να διδάξω τον Φα στην Κίνα, οι μαθητές κατέγραψαν για εμένα, μετά από δέκα ημέρες μελέτης και καλλιέργειας, τι έμαθαν μέσα από την εμπειρία τους, και πολλοί άνθρωποι ανέφεραν πράγματα όπως αυτά. Ήξεραν από ποιο είδος φυτού είχαν μετενσαρκωθεί. Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω: Αυτό δεν είναι ματιά στην αληθινή ύπαρξή τους, αυτή είναι μόνο η ματιά τους σε εκείνη τη συγκεκριμένη ζωή. Κάποιος μπορεί να μετενσαρκωθεί ως οτιδήποτε κατά τη διάρκεια του κύκλου του θανάτου και της επαναγέννησης. Αυτό το οποίο είστε αληθινά εξαρτάται από αυτό που είναι το Πνεύμα σας – μόνο αυτή είναι η αληθινή σας εικόνα.


Ερώτηση: Μπορούμε να συστήσουμε το Τζούαν Φάλουν σε ιερείς και σε μοναχές σε μεγάλη κλίμακα;


Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα τους θεωρώ όλους αυτούς καθημερινούς ανθρώπους. Θα γίνουν Θεοί μόνο εάν μπορούν αληθινά να πετύχουν στην καλλιέργεια. Αλλά τώρα είναι ακόμα άνθρωποι, συνηθισμένοι άνθρωποι. Απλά έχουν ένα διαφορετικό επάγγελμα. Έτσι το βλέπω. Ωστόσο η εργασία τους σχετίζεται, σε τελική ανάλυση, με την καλλιέργεια, και έτσι η θρησκεία είναι ένα εμπόδιο για αυτούς. Κρατιούνται πεισματικά από τη θρησκεία τους, και δεν είναι ικανοί να την εγκαταλείψουν – αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για αυτούς για να λάβουν τον Ντάφα. Έτσι δεν υπάρχει τρόπος να τους πείτε τις αρχές του Φα. Εάν οι καρδιές τους δεν συγκινηθούν από αυτόν τον απέραντο Φα του Κόσμου, δεν χρειάζεται να μπαίνετε στον κόπο γι’ αυτούς άλλο. Και έχουν ένα ακόμα τεράστιο εμπόδιο: Ούτε καν διαβάζουν το βιβλίο [του Ντάφα]. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το χειριστείτε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιό τους. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αφαιρεθεί το εμπόδιο; Μπορείτε να τους μιλήσετε. Εάν καταλάβουν αυτό που λέτε, θα σας ακούσουν. Εάν δεν είναι πρόθυμοι να αντιληφθούν αυτό που λέτε, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να κάνετε.


Ερώτηση: Τα ζώα δεν μπορούν να πάνε στον Παράδεισο, επομένως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν οποιαδήποτε ζώα στους Θεϊκούς Παραδείσους; Είναι σωστό αυτό το συμπέρασμα;


Δάσκαλος: Δεν είναι ότι προσπαθώ να επινοήσω κάτι. Διδάσκω τις αρχές του Φα του Κόσμου και την αληθινή του κατάσταση. Έτσι το μυαλό σας πρέπει να είναι καθαρό σχετικά με αυτό. Στα ζώα απαγορεύεται αυστηρά η μετάβασή τους στον Παράδεισο. Εάν θέλουν να πάνε στους Θεϊκούς Παραδείσους, πρέπει πρώτα να μετενσαρκωθούν ως άνθρωποι και μετά να ασκήσουν καλλιέργεια προτού να μπορέσουν να πάνε. Ούτε οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στον Παράδεισο – πρέπει και αυτοί να ασκήσουν καλλιέργεια. Τότε υπάρχουν ζώα στους Θεϊκούς Παραδείσους; Ναι, υπάρχουν. Είναι όλα υπάκουα και ευγενικά ζώα. Υπάρχουν ελέφαντες και λιοντάρια, όπως επίσης δράκοι και φοίνικες. Δεν μπορούν να συγκριθούν με τα ζώα στον ανθρώπινο κόσμο – είναι Θεοί, ακριβώς όπως οι δράκοι που λατρεύονται στην Ανατολή. Αλλά υπάρχουν και άλλοι οργανισμοί και ζώα επίσης, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων γεννιέται σε εκείνες τις διαστάσεις. Δημιουργούνται από τον Φα για τα όντα σε εκείνα τα επίπεδα, και δημιουργούνται προκειμένου να εμπλουτιστεί το περιβάλλον των υψηλού επιπέδου όντων σε εκείνα τα επίπεδα. Αλλά υπάρχουν επίσης και εκείνα που ανέβηκαν από τη γη, αν και δεν έφθασαν εκεί μέσω καλλιέργειας. Οι παράδεισοι κάποιων Φο έχουν ζώα. Πώς έφθασαν εκεί πάνω; Υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουν ανέβει εκεί μέσω σωτηρίας από τους Φο, αν και θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο εκτός από ζώα όταν ήταν στη γη. Μπορεί να ήταν άνθρωποι. Δεν πρόκειται να επεκταθώ λεπτομερώς σε αυτό. Με άλλα λόγια, πρέπει να σταματήσετε να σκέφτεστε για αυτά τα θεϊκά πράγματα. Στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με την καλλιέργειά σας. Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας πρέπει να βιαστείτε για να ξεφορτωθείτε τις κακές σκέψεις σας. Χρειάζεται να γίνετε ένας εξαιρετικός άνθρωπος, να αλλάξετε σε έναν ακόμα πιο εξαιρετικό άνθρωπο, και τελικά να επιτύχετε το πρότυπο ενός Θεού.


Ερώτηση: Μέσα σε ποια διάσταση είναι το Κύριο Πνεύμα; Ελέγχει ταυτόχρονα τα σώματα σε κάθε διάσταση;


Δάσκαλος: Σωστά. Αλλά δεν είναι εντελώς έτσι, επειδή το μέρος του που μπερδεύεται και εμποδίζεται από τις ψευδαισθήσεις της συνηθισμένης ανθρώπινης κοινωνίας είναι ανίκανο να παίξει κάποιο ρόλο.


Νομίζω ότι αυτή η διάσκεψη του Φα ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Την ώρα που μοιραζόσασταν τις εμπειρίες και τις κατανοήσεις σας, την πιο πολλή ώρα άκουγα εκεί πάνω. Διαπίστωσα σε αυτήν τη διάσκεψη ότι οι Καυκάσιοι μαθητές στην Ευρώπη έχουν προχωρήσει πολύ γρήγορα, και η κατανόησή τους πάνω στον Φα είναι βαθιά. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ πριν – είναι εξαιρετικά σημαντικό. Με άλλα λόγια, αυτή η διάσκεψη του Φα ήταν μια πλήρης επιτυχία και πέτυχε τον στόχο της. Νομίζω ότι αυτή η διάσκεψη, τουλάχιστον μεταξύ των σπουδαστών που έχουμε αυτήν την περίοδο, θα προκαλέσει ένα κύμα μελέτης του Φα. Θα εκτιμήσετε αυτόν τον Φα ακόμη περισσότερο, και μαζί με αυτό θα διαδώσετε αυτόν τον Φα και θα επιτρέψετε σε περισσότερους ανθρώπους να έρθουν να μάθουν αυτόν τον Φα. Αντιλαμβάνεστε την πολυτιμότητα αυτού του Φα όλο και περισσότερο, και αυτό επειδή έχετε έρθει σε σημείο να γνωρίσετε τις αρχές του Φα σε διαφορετικά επίπεδα μέσω της σταθερής σας καλλιέργειας και της βελτίωσής σας. Αυτός σας έχει επιτρέψει να καταλάβετε ποιος είναι. Όσο πιο πολύ μελετάτε τον Φα, τόσο πολυτιμότερο θα τον βρίσκετε. Έτσι αυτό που σας επιτρέπει να προχωρήσετε καλύτερα είναι να διαβάζετε το βιβλίο πολύ. Διαβάζοντας πολύ το βιβλίο σάς επιτρέπει να προοδεύσετε πάρα πολύ γρήγορα.


Από την αρχή, ο καθένας από τους μαθητές μας που κάθονται εδώ ήταν σε θέση να ακούσει πραγματικά προσεκτικά και πραγματικά να σκεφτεί και να συσχετίσει πράγματα με τον εαυτό του. Αυτό είναι θαυμάσιο. Επίσης ελπίζω ότι μέσω αυτής της διάσκεψης του Φα θα προοδεύσετε ακόμα γρηγορότερα στο εγγύς μέλλον – θα προοδεύσετε ακόμα πιο γρήγορα αντλώντας από τη δύναμη αυτού του Ντάφα και τη δύναμη της διάσκεψης του Ντάφα. Όταν σας δω την επόμενη φορά σίγουρα θα έχετε κάνει ακόμα μεγαλύτερες προόδους και θα έχετε πετύχει ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές. Αυτό εννοείται, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για αυτό. Μπορείτε μόνο να προοδεύετε όλο και περισσότερο και να έρχεστε όλο και πιο κοντά στην Ολοκλήρωση.


Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο αφού ήδη έχω μιλήσει πολύ. Όλοι σας –ιδιαίτερα οι βετεράνοι μαθητές– ξέρετε τι να κάνετε. Ελπίζω πως μπορείτε να ισορροπήσετε τη μελέτη του Φα, την εργασία σας, και τα άλλα πράγματα που κάνετε μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Ελπίζω ότι θα ασκήσετε καλλιέργεια με μεγαλοπρέπεια και κατά τρόπο ορθό, και θα προσπαθήσετε να φθάσετε σύντομα στην Ολοκλήρωση.




Γλωσσάριο


(παρέχεται από τους μεταφραστές)


Τάο 1. Γνωστό και ως «Ντάο», Ταοϊστικός όρος για «τον Τρόπο(ή Δρόμο) της φύσης και του Κόσμου» 2. Φωτισμένο Ον που έχει επιτύχει το Τάο.


Ντάφα «Ο Μέγας Νόμος» ή «Ο Μέγας Τρόπος»· επίσης συντομογραφία για τη μέθοδο άσκησης καλλιέργειας Φάλουν Ντάφα «Ο Μεγάλος Τρόπος(ή Δρόμος) Καλλιέργειας του Τροχού του Νόμου»


Φα «Νόμος» ή «Τρόπος»


γκονγκ «Ενέργεια Καλλιέργειας


τσιγκόνγκ Ενεργειακή άσκηση. Ένας γενικός όρος για κινέζικες πρακτικές που καλλιεργούν το ανθρώπινο σώμα. Το τσιγκόνγκ έχει γίνει πάρα πολύ δημοφιλές τις τελευταίες δεκαετίες στην Κίνα.


σίνσινγκ «φύση του νου», «φύση της καρδιάς», «νοοτροπία»(με την γενικότερη έννοια) ή «χαρακτήρας».


Παρατήρηση:

Οι υποσημειώσεις στο κάτω μέρος της σελίδας και το γλωσσάρι στο τέλος του κειμένου σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μέρος της διδασκαλίας του «Νόμου του Φο» αλλά παρέχονται από τους μεταφραστές προς διευκόλυνση του αναγνώστη.