Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

 

Διδάσκοντας τον Φα στο Συνέδριο του Φα στις Ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

 

(Λι Χονγκτζί, 27 έως 28 Μαρ. 1999, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)

 

 

Αυτό είναι ένα συνέδριο που διοργανώθηκε από τους μαθητές του Φάλουν Ντάφα στις ΗΠΑ για την Ανατολική Ακτή για να μοιραστούν ιδέες και κατανοήσεις από τη μελέτη του Φα(1), αλλά τώρα φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι που κάθονται εδώ είναι στην πραγματικότητα από άλλες χώρες ή περιοχές. Πολλοί από εσάς μπορεί να είχατε σκεφτεί ότι ο Δάσκαλος μπορεί να εμφανιστεί. Επιτρέψτε μου να σας πω εδώ εκ των προτέρων ότι στο μέλλον, όταν ένα συνέδριο ανταλλαγής εμπειριών πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε περιοχή, μπορεί να μην παρευρεθώ. Σας το λέω αυτό, έτσι ώστε να μην σπαταλήσετε ένα ταξίδι [αναζητώντας εμένα]. Συνέδρια του Ντάφα γίνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα σε όλο τον κόσμο και δεν είμαι σε θέση να παρευρίσκομαι σε κάθε ένα από αυτά. Θα ήθελα να σας το πω αυτό εκ των προτέρων.

 

Επιπλέον, το συγκεκριμένο συνέδριο έχει οργανωθεί πολύ καλά. Πολλοί μαθητές έχουν αθόρυβα βάλει μεγάλη προσπάθεια και συνέβαλαν σημαντικά σε αυτή την εκδήλωση. Εκ μέρους όλων σας, θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς τους μαθητές που μας παρέχουν αυτό το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, πρέπει να κάνουμε αυτό το συνέδριο να έχει επιτυχία. Ένα συνέδριο του Ντάφα(2) δεν πρέπει να είναι απλά μια τυπικότητα. Πρέπει να είναι ένα γεγονός που σας δίνει τη δυνατότητα πραγματικά να βελτιωθείτε και να βρείτε τις ελλείψεις σας και αυτό σας βοηθά πραγματικά να προοδεύσετε προς την Ολοκλήρωση. Στην περίπτωση αυτή, οι προσπάθειες των μαθητών που συνέβαλαν σε αυτό το συνέδριο θα αξίζουν τον κόπο και το συνέδριό μας θα εξυπηρετήσει τον σκοπό του πραγματικά καλά. Το ίδιο ισχύει και για συνέδρια που γίνονται σε άλλες περιοχές – θα πρέπει να κάνετε συνέδρια όπως αυτό, πραγματικά χρήσιμα για την καλλιέργεια και τη βελτίωση του καθενός και να μην επιτρέψετε να γίνουν μια τυπικότητα.

 

Η καλλιέργεια δεν πρέπει να κρίνεται από τον αριθμό των ατόμων που ασκούν. Έχω πει ότι δεν έχει σημασία για μένα το πόσοι πολλοί ή πόσο λίγοι άνθρωποι ασκούνται. Ακόμα και αν μόνο το 1% των ανθρώπων ασκούσαν καλλιέργεια, αυτό που έχω κάνει δεν θα ήταν μάταιο, χωρίς να αναφέρουμε το γεγονός ότι έχουμε πολλούς καλλιεργητές. Όλοι εσείς ασκείτε καλλιέργεια και κάνετε ουσιαστικές βελτιώσεις – είστε όλοι στη διαδικασία τού να βελτιώνεστε γρήγορα και βλέπω ότι είστε πολύ επιμελείς επίσης. Τώρα, περισσότεροι άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν έρθει να κατανοήσουν τον Ντάφα όλο και καλύτερα και θα υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μαθαίνουν τον Ντάφα. Έτσι, αντίστοιχα, αυτό θα επιφέρει κάποια ζητήματα. Δηλαδή, όταν για πρώτη φορά αρχίσατε να μελετάτε αυτόν τον Φα, μπορεί να είχατε πολλά ερωτήματα ή αμφιβολίες και πολλά ζητήματα στα οποία δεν είχατε αποκτήσει αρκετή κατανόηση, εμφανίστηκαν. Νομίζω ότι μεταξύ όλων των νέων μαθητών που κάθονται εδώ, δεν έχει σημασία από πού ή ποια εθνικότητα είστε, στη μελέτη του Φα, θα πρέπει να συνεχίζετε την ανάγνωση του βιβλίου. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν τα αινιγματικά ερωτήματα στο μυαλό σας να απαντηθούν. Μιλώ για αυτό σε κάθε συνέδριο: θα πρέπει να διαβάζετε το βιβλίο επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Γιατί συνεχίζω να επαναλαμβάνω αυτά τα λόγια; Επειδή κάθε μέρα υπάρχουν και νέοι που αρχίζουν. Ως εκ τούτου, αυτές οι λέξεις θα πρέπει να επαναληφθούν στο μέλλον. Ο σκοπός που μεταδίδω αυτόν τον Φα είναι να επιτρέψει στους ανθρώπους να καλλιεργηθούν και να επιτρέψει στους ανθρώπους να βελτιωθούν – δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό και η πραγματικότητα έχει δείξει ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί.

 

Παρόλα αυτά, όλοι γνωρίζουμε ότι έχω μόνο αυτό το ένα σαρκικό σώμα στον ανθρώπινο κόσμο. Θα ήταν πολύ δύσκολο για μένα να πω σε κάθε μαθητή πώς να καλλιεργηθεί, επειδή υπάρχουν σχεδόν 100 εκατομμύρια άνθρωποι που το μαθαίνουν αυτό και θα υπάρξουν πάρα πολλοί περισσότεροι στο μέλλον. Αυτός ο Ντάφα έχει δημοσιοποιηθεί και αν και δεν μπορώ να μιλήσω και να διδάξω τον καθένα σας προσωπικά στον ανθρώπινο κόσμο, θέλω ωστόσο να βελτιωθείτε – να βελτιωθείτε πραγματικά, να φτάσετε ακόμη και στην Ολοκλήρωση. Αν δεν μπορούσα να το επιτύχω αυτό, δεν θα σας εξαπατούσα; Όμως, η πραγματικότητα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν μόνο ανέβει μέσω της καλλιέργειας, έχουν επίσης καλλιεργηθεί πολύ καλά. Έτσι, αυτό αποδεικνύει ότι μπορώ να είμαι υπεύθυνος για όλους και ότι τα λόγια μου δεν είναι χωρίς βάση. Αυτό για το οποίο μόλις μίλησα είναι ότι δεδομένου του μεγάλου αριθμού μαθητών, δεν είμαι σε θέση να δω τον κάθε έναν από εσάς ή να σας διδάξω προσωπικά, αλλά εφ’ όσον διαβάζετε το βιβλίο, το Τζούαν Φάλουν, θα λάβετε όλα όσα δικαιούστε (Χειροκροτήματα) Όλοι γνωρίζετε ότι αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο βιβλίο. Είναι ο Φα. Διάφοροι νόμοι, θεωρίες και ιδεολογίες υπάρχουν στην ανθρώπινη κοινωνία μας, αλλά θα σας πω, όλα αυτά είναι ανθρώπινα πράγματα – είναι ανθρώπινα πράγματα στο επίπεδο της κοινής ανθρώπινης κοινωνίας. Όμως αυτό που σας διδάσκω σήμερα υπερβαίνει κατά πολύ οποιαδήποτε θεωρία στην ανθρώπινη κοινωνία και οποιονδήποτε Φα στο συνηθισμένο ανθρώπινο επίπεδο. Έτσι, όντας αυτό που είναι, έχει βεβαίως μεγαλειώδη και απροσμέτρητα εσωτερικά νοήματα. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε, αυτός ο Φα μπορεί να σας καθοδηγήσει πραγματικά να βελτιωθείτε. Επιφανειακά, το βιβλίο μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο συνηθισμένο βιβλίο – μαύρο μελάνι σε λευκό χαρτί. Αλλά τα ανθρώπινα μάτια μπορούν να αναγνωρίσουν μόνο τα πράγματα στη διάσταση αυτής της κοινής ανθρώπινης κοινωνίας και οτιδήποτε πηγαίνει πέρα από αυτό το εύρος είναι αόρατο στους ανθρώπους. Προς το παρόν, η επιστήμη δεν έχει μπορέσει να αναπτυχθεί σε αυτό το επίπεδο ακόμα και ούτε μπορεί να καταλάβει αυτά τα πράγματα. Όμως, σε άλλες διαστάσεις, σε υψηλότερα και πιο εμβριθή επίπεδα που είναι ακόμα άγνωστα στην ανθρωπότητά μας, υπάρχουν διαφορετικά περιβάλλοντα διαβίωσης και διαστάσεις στις οποίες υπάρχουν έμβια όντα. Με άλλα λόγια, ενώ φαίνεται να είναι ένα βιβλίο σε αυτήν την ανθρώπινη διάσταση, δεν είναι έτσι όταν παρατηρείται σε μια διαφορετική διάσταση. Είναι ο νόμος του Ουρανού. Δεν μιλώ εδώ για το πόσο σπουδαίος είναι ο Λι Χονγκτζί. Σας λέω συχνά ότι είμαι απλά ένα ανθρώπινο ον και δεν χρειάζεται να με θεωρείτε τόσο σπουδαίο. Αυτό γιατί αυτό που σας διδάσκω είναι αυτός ο Φα, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να έλθετε όλοι μαζί να ασκήσετε καλλιέργεια και σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθείτε και να αποκτήσετε κατανόηση αυτού του Φα.

 

Επειδή πολλοί μαθητές δεν είναι σε θέση να με δουν, έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να «πάρετε τον Φα ως δάσκαλό σας». Αυτός ο Φα μπορεί να παρέχει καθοδήγηση για τα πάντα στην καλλιέργειά σας. Πίσω από το μαύρο μελάνι που είναι τυπωμένο σε λευκό χαρτί υπάρχουν αμέτρητοι Φο, Τάος και Θεοί. Όταν διαβάσετε το βιβλίο και θέλετε να βελτιώσετε τον εαυτό σας ή να φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, οι θεοί πίσω από κάθε χαρακτήρα θα σας αφήσουν να καταλάβετε το αληθινό νόημα πίσω από αυτόν τον χαρακτήρα στα διάφορα επίπεδα, αν σε εκείνο το βασίλειο θα έπρεπε να βρίσκεται το επίπεδό σας. Αυτός είναι ο λόγος που όταν μελετάτε το βιβλίο επανειλημμένα, όσες φορές και να το έχετε διαβάσει, κάθε φορά θα έχετε μια διαφορετική κατανόηση από την ίδια πρόταση. Εκείνοι από εσάς στο ακροατήριο που έχουν διαβάσει το βιβλίο πάνω από εκατό φορές δεν είναι πλέον ένας μικρός αριθμός. Και μεταξύ των σχεδόν 100 εκατομμυρίων μαθητών του Ντάφα, όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο πάνω από εκατό φορές δεν είναι πια ένας μικρός αριθμός. Και συνεχίζετε ακόμα να το διαβάζετε. Δεν μπορείτε να αφήσετε αυτόν τον Φα κάτω τώρα, γιατί όσο περισσότερο διαβάζετε, περισσότερα πράγματα μπορείτε να βρίσκετε σε αυτό˙ όσο περισσότερο διαβάζετε, τόσο περισσότερο καταλαβαίνετε και έχετε πάει πολύ πέρα από αυτό που η ανθρωπότητα μπορεί να κατανοήσει προς το παρόν, συμπεριλαμβανομένου αυτού που μπορεί να καταλάβει η σύγχρονη επιστήμη. Έτσι μπορείτε να βελτιωθείτε και να ανεβείτε. Φυσικά, ο Φα μπορεί να σας καθοδηγήσει σε υψηλά επίπεδα και να σας καθοδηγήσει στην καλλιέργειά σας. Ο Φα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με πολλά, πάρα πολλά πράγματα. Αλλά έχω να πω σε όλους σας ότι η δική σας καλλιέργεια είναι το πιο σημαντικό. Αν ένα άτομο δεν έχει την καρδιά για καλλιέργεια, οτιδήποτε άλλο είναι εκτός ερώτησης. Πρέπει να έχετε μια καρδιά σταθερά προσηλωμένη στην καλλιέργεια. Μέσα από τη μελέτη του Φα, θα καταλάβετε σταδιακά αυτές τις αρχές και ως επακόλουθο θα γίνετε πιο αποφασιστικοί. Μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις. Είμαι ευτυχής που μπορείτε να αναγνωρίσετε τις ερωτήσεις που έχετε. Πολλές από τις ερωτήσεις που δεν έχετε απαντήσεις και θέλετε να ρωτήσετε μπορούν πραγματικά να απαντηθούν με τη συνεχή ανάγνωση του βιβλίου, ενώ καλλιεργείστε. Όπως πολλοί βετεράνοι μαθητές γνωρίζουν ήδη, θα έχετε πολλές ερωτήσεις όταν έχετε διαβάσει το βιβλίο για πρώτη φορά: «Γιατί; Γιατί; «Πολλές από τις σκέψεις, θα είναι ακόμα σε ένα στοιχειώδες επίπεδο, όπως, «Είναι αυτό πραγματικό;» Ίσως να έχετε τέτοιου είδους σκέψεις. Αλλά, όταν το διαβάσετε για δεύτερη φορά, όλα αυτά τα ερωτήματα ή οι ιδέες που είχατε κατά νου, θα απαντηθούν. Την ίδια στιγμή, νέα ερωτήματα θα παρουσιαστούν όταν διαβάσετε το βιβλίο για δεύτερη φορά. Ωστόσο, όταν διαβάσετε ο βιβλίο για τρίτη φορά, αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν. Επομένως είναι μια τέτοια προοδευτική διαδικασία. Φαίνεται απλό, αλλά στην πραγματικότητα, μπορώ να σας πω: έτσι είναι το πώς προχωράει η καλλιέργεια, επειδή κάθε φορά που το διαβάζετε βελτιώνετε τον εαυτό σας.

 

Όπως γνωρίζετε, πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τον Φα. Σε όλη την ιστορία δεν υπήρξαν ποτέ τόσοι πολλοί άνθρωποι όταν ένας ορθός Φα διδασκόταν. Φυσικά, θέλω να σώσω ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Οι βετεράνοι μαθητές ανάμεσά σας ξέρουν ότι έχω διδάξει έναν Φα τόσο μεγάλο μόνο και μόνο επειδή βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη ιστορική περίοδο τώρα. Έτσι, πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο πολύ κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την βελτίωσή σας – πρέπει να το κάνετε αυτό. Ζώντας στην ανθρώπινη κοινωνία, οι άνθρωποι πάντα έρχονται σε επαφή με τα πρακτικά πράγματα της ανθρώπινης κοινωνίας. Αν δεν εκμεταλλεύεστε τον χρόνο να διαβάζετε το βιβλίο, οι σκέψεις σας και η καρδιά για καλλιέργεια θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν. Μπορεί να γίνετε λιγότερο επιμελείς στην καλλιέργειά σας, ακόμη και στο σημείο να την εγκαταλείψετε. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Αλλά συχνά συλλογίζομαι: έχετε λάβει τον Φα, το οποίο δεν ήταν εύκολο, οπότε αν δεν τον εκτιμάτε, θα είναι τόσο κρίμα, γιατί αυτό δεν έχει γίνει μέσα στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας από την αρχή του χρόνου . Στο παρελθόν, πώς θα μπορούσε ο αληθινός Φα του Κόσμου να είχε αποκαλυφθεί στα ανθρώπινα όντα; Ήταν απολύτως αδύνατο.

 

Έχω πει ότι το διδάσκω αυτό μόνο, διότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη χρονική περίοδο στην ιστορία. Η ανθρώπινη κοινωνία στο μέλλον θα περάσει μέσα από τεράστιες αλλαγές˙ πολλά ειδικά φαινόμενα θα εμφανιστούν στο σύμπαν. Η σύγχρονη επιστήμη έχει ανακαλύψει ήδη νέα ουράνια σώματα να σχηματίζονται συνεχώς και παλιά να εκρήγνυνται. Οι εφημερίδες δεν αναφέρουν ότι νέοι γαλαξίες εμφανίζονται εκεί που δεν είχαν βρεθεί πριν και ότι πολλά αρχαία ουράνια σώματα αποσυντίθενται, με πολλά νέα να εμφανίζονται; Αυτό συμβαίνει σε πολύ μακρινά και απόμακρα Κοσμικά σώματα. Σιγά-σιγά, πλησιάζει όλο και πιο κοντά στη διάσταση που είναι ορατή στα ανθρώπινα σαρκικά μάτια μας. Αυτές οι σκηνές θα εμφανιστούν. Φυσικά, ο λόγος που αναφέρω αυτά τα πράγματα είναι για να σας πω ότι διδάσκω αυτόν τον Φα μόνο κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες ιστορικές συνθήκες. Έτσι πρέπει να αγαπάτε/τερέθηκανεκτιμάτε αυτόν τον Φα. Εάν δεν μελετάτε τον Φα, σίγουρα δεν θα είστε σε θέση να κατανοήσετε το πόσο πολύτιμος είναι ο Φα. Εάν μπορείτε να μελετάτε τον Φα, όσο περισσότερο τον μελετάτε τόσο περισσότερο θα γνωρίζετε το πόσο πολύτιμος είναι ο Φα.

 

Οι θρησκείες στην ανθρώπινη κοινωνία έχουν διανύσει ένα χρονικό διάστημα πάνω από χίλια χρόνια και με την πάροδο του χρόνου, έχουν χάσει αυτό που είναι πιο θεμελιώδες και ουσιαστικό σε μια θρησκεία. Με άλλα λόγια, δεν μπορούν πλέον να επιτύχουν τον στόχο της επιστροφής των ανθρώπων στον ουρανό με την ανύψωσή τους να ανταποκρίνεται στο πρότυπο για την Ολοκλήρωση. Αυτό σημαίνει ότι στη σύγχρονη εποχή δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τον σκοπό αυτόν και ότι οι άνθρωποι ζουν μόνο στη δική τους φαντασία. Γι’ αυτό επέλεξα να διδάξω τον Ντάφα τώρα. Θα πρέπει να ξέρετε ότι όταν δίδαξα τον Φα, αν ο στόχος δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί, θα είχε ως αποτέλεσμα ένα τρομερό πρόβλημα. Δεν το έχω αναφέρει ποτέ αυτό σε εσάς. Πριν αρχίσω να μιλάω γι’ αυτό, επιτρέψτε μου πρώτα να αναφερθώ σε ένα κοινωνικό πρόβλημα. Όπως γνωρίζετε, στην ανθρώπινη κοινωνία, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία ένα ή δύο χιλιάδες χρόνια, όλα τα είδη θεωριών, είτε καλά, είτε κακά ή ουδέτερα, έχουν εμφανιστεί˙ έτσι υπάρχουν διάφορα θρησκευτικά δόγματα. Στην αρχή, οι λίγες κύριες ορθές θρησκείες είχαν την πρόθεση να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε καλούς ανθρώπους. Διατήρησαν αποτελεσματικά τα ηθικά πρότυπα της ανθρώπινης κοινωνίας και την ίδια στιγμή, επέτρεψαν σε εκείνους που είχαν γίνει καλύτεροι άνθρωποι να ανέλθουν, ακόμα και στο σημείο να επιστρέψουν πίσω στους παραδείσους τους. Όμως, με την εκτεταμένη πάροδο του χρόνου, αυτά τα δόγματα έχουν αποδυναμωθεί σταδιακά στη σκέψη και τις αντιλήψεις των σύγχρονων ανθρώπων. Οι άνθρωποι γίνονται όλο και περισσότερο ανίκανοι να αποδεχθούν αυτά τα δόγματα και πιστεύουν όλο και λιγότερο σε αυτά. Θεωρούν το να πηγαίνουν στην εκκλησία τις Κυριακές ως αστικό πράγμα που πρέπει να κάνουν, αντί να προσπαθούν πραγματικά να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Ιησού, της Παναγίας, ή του Γιαχβέ. Δεν μπορείτε να πάτε στον παράδεισο αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Δεν μπορείτε να πάτε στον παράδεισο χωρίς να ακολουθείτε τις διδασκαλίες ενός Φο. Ορισμένοι ισχυρίζονται: “Ακολουθώ τις διδασκαλίες του». Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζετε καν πώς να ακολουθήσετε τις διδασκαλίες του. Αυτός είναι ο θεμελιώδης λόγος για τον οποίο λέω ότι οι θρησκείες δεν μπορούν πλέον να επιτρέψουν στους ανθρώπους να καλλιεργηθούν και να επιστρέψουν σπίτι τους.

 

Αλλά σήμερα έχω μεταδώσει έναν τόσο μεγάλο Φα που μπορεί να συγκινήσει βαθιά τις καρδιές όλων. Εφ' όσον μπορέσετε να διαβάσετε το βιβλίο, θα ξέρετε ότι είναι καλό. Εφ' όσον μπορέσετε να διαβάσετε το βιβλίο, θα καταλάβετε το μεγαλείο του Φα. Αυτό που διδάσκω είναι οι πραγματικές αρχές του Κόσμου και ο καθένας θα ταρακουνηθεί βαθιά από αυτόν τον Φα. Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν γίνει πολύ διεφθαρμένοι και έχουν πάει τελείως ενάντια στη φύση του σύμπαντος, θα ταρακουνηθούν επίσης βαθιά από αυτόν τον Φα. Γιατί; Επειδή έχουν γίνει εντελώς αντίθετοι σε αυτόν τον Φα, θα είναι πραγματικά φοβισμένοι, και θα τον μισούν. Με άλλα λόγια, τέτοιοι άνθρωποι είναι εντελώς καταδικασμένοι! Έτσι, ο καθένας θα ταρακουνηθεί από αυτόν τον Φα - είτε θα συμφωνήσουν με τον Φα ή θα τον  απορρίψουν.

 

Όπως έλεγα, η μετάδοσή μου αυτού του Ντάφα θα μπορούσε να επιφέρει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Κανένα από τα δόγματα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα δεν μπορεί να οδηγήσει πλέον πίσω τις καρδιές των ανθρώπων [στον τρόπο που ήταν] στην καλύτερη περίοδο του χρόνου, όμως η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι αυτός ο θεμελιώδης Φα του Κόσμου που διδάσκω μπορεί να επιτρέψει στους ανθρώπους να φτάσουν στην Ολοκλήρωση. Αλλά αν αυτός ο Φα δεν ήταν σε θέση να σας βοηθήσει να ξανά-ανέλθετε, τότε δεν θα υπήρχε κανένας άλλος τρόπος - από την μακρινή αρχαιότητα της ανθρωπότητας έως τη σύγχρονη εποχή και ακόμη και στο μέλλον - που θα σας επέτρεπε να ξανά-ανυψωθείτε και η ανθρωπότητα δεν θα είχε πια ελπίδα. Αυτό θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο! Αν αυτός ο Φα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει πραγματικά αυτόν τον σκοπό ή αν ο Φα είχε υποστεί ζημιά, δεν θα υπήρχε κανένας άλλος τρόπος για να σωθεί η ανθρωπότητα. (Χειροκρότημα) Επειδή είναι ο πιο ανώτερος Φα του Κόσμου, δεν υπάρχει άλλος Φα που θα μπορούσε να έχει την ίδια ισχύ ως ο θεμελιώδης, Μέγας Φα του Κόσμου. Αλλά η αλήθεια είναι ότι σας έχω οδηγήσει πέρα από αυτό το στάδιο: Έχω πραγματικά δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να βελτιώσουν τον εαυτό τους και οι μαθητές να ανυψωθούν πραγματικά στην καλλιέργειά τους και έχω επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να κατανοήσουν αυτόν τον Φα. Αν και η ηθική της ανθρώπινης κοινωνίας ξεπέφτει γρήγορα και έχει γίνει κακή, έχω διαπιστώσει ότι ακόμη και αν οι άνθρωποι διαπράττουν κακές πράξεις και λάθος πράξεις από άγνοια, όταν οι άνθρωποι γνωρίσουν αυτόν τον Φα συμπεριφέρονται σύμφωνα με τον Φα. Αυτό σημαίνει ότι, οι άνθρωποι εξακολουθούν ακόμη να έχουν την φύση του Φο και καλές σκέψεις και η καλή φύση τους υπάρχει ακόμα - είναι απλά ότι έχουν κάνει πολλές λάθος πράξεις από άγνοια.

 

Σας έχω οδηγήσει πέρα από αυτό το στάδιο. Αυτό είναι κάτι που με έχει κάνει πολύ ευχαριστημένο. (Χειροκροτήματα) Για τους μαθητές μας και την ανθρώπινη κοινωνία, αυτό είναι πράγμα που αξίζει την περισσότερη χαρά, επειδή έχετε πραγματικά περάσει και βγήκατε από την πιο επικίνδυνη κατάσταση. (Χειροκροτήματα) Όπως γνωρίζετε, στην ιστορία μας υπήρξαν πολλοί προφήτες, δάσκαλοι του τσιγκόνγκ 4, και άνθρωποι φωτισμένοι στις θρησκείες που έχουν κάνει πολλά σχόλια σχετικά με τις διάφορες καταστροφές που θα γίνουν στην ανθρώπινη κοινωνία στο τέλος αυτού του αιώνα. Αναφέρθηκαν ακόμα και στο ότι τα ανθρώπινα όντα θα καταστρέφονταν. Φυσικά, αυτά δεν είναι λόγια μου - Απλά σας λέω τι είπαν αυτοί οι προφήτες.

 

Μπορώ να δώσω στους ανθρώπους μια σαφή απάντηση ως προς το εάν ή όχι αυτά τα πράγματα θα συμβούν. Ξέρετε, είναι ακριβώς όπως αυτό που μόλις είπα, το παράδειγμα που χρησιμοποίησα στο Τζούαν Φάλουν. Υπάρχει ένα σάπιο μήλο – σε αυτό το τεράστιο σύμπαν, η Γη μοιάζει με ένα μήλο, ένα μήλο που έχει γίνει σάπιο μέσα και έξω. Ακριβώς όπως κάθε ανθρώπινο ον ατομικά, κάθε σωματίδιο μέσα σε αυτό το μήλο είναι σάπιο. Τότε, δεν πρέπει αυτό το μήλο να καταστραφεί,  να πεταχτεί, ή να απορριφθεί; Αν η ηθική της ανθρώπινης κοινωνίας έχει εκφυλιστεί σε αυτό το επίπεδο, στα μάτια των θεών, δεν μοιάζει με ένα σάπιο μήλο που πρέπει να καταστραφεί; Αλλά όντας θεοί, όπως όλοι γνωρίζουμε – ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται κοντά στο επίπεδο της ανθρωπότητας, όλοι έχουν έλεος για τους ανθρώπους, επομένως θέλουν να σώσουν τους ανθρώπους. Αλλά σκεφτείτε το, ο καθένας: θέλετε να σώσετε ένα σάπιο μήλο και δεν θέλετε να το πετάξετε, ώστε το αφήνετε στο δωμάτιο, αλλά γίνεται όλο και πιο σάπιο, με σκουλήκια να σέρνονται μέσα του. Τώρα υπάρχει ένα σάπιο μήλο με σκουλήκια μέσα του, στο πεντακάθαρο δωμάτιό σας - γιατί να το αφήσετε εκεί; Αν επιμένατε να το αφήσετε εκεί, δεν θα κάνατε ένα κακό πράγμα; Το ίδιο ισχύει και για αυτό το σύμπαν. Η Γη έχει ήδη γίνει έτσι. Γιατί να μην καταστραφεί; Εάν ένας θεός δεν την κατέστρεφε, δεν θα έκανε ένα κακό πράγμα; Ωστόσο, οι θεοί είναι διαφορετικοί από τους ανθρώπους. Κατέχουν δύναμη που τους επιτρέπει να μετατρέψουν το μήλο σε ένα φρέσκο, από τα πιο αρχικά του σωματίδια. Μπορούν να ξανακάνουν το μήλο φρέσκο˙ αλλάζοντας τη σύνθεσή του, το μήλο γίνεται καλό και πάλι. Επομένως, αν κάποιος το πέταγε, δεν θα έκανε λάθος πράξη; Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που οι μέσου επιπέδου θεοί μπορούν να κάνουν.

 

Σήμερα, υπάρχουν 100 εκατομμύρια άνθρωποι που καλλιεργούνται, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης τους, είναι καλοί άνθρωποι και γίνονται πιο ενάρετοι. Πραγματικά εργάζονται προς το να είναι άτομα που μπορούν να μετρηθούν με τα πρότυπα που υπάρχουν σε διαφορετικά επίπεδα του σύμπαντος. Επομένως, θα μπορούσε η Γη να ανατιναχτεί; Θα μπορούσε να καταστραφεί; Μπορεί οι προφητείες αυτών των προφητών να υλοποιηθούν; Δεν μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν. Λέω ότι καμία προφητεία δεν ισχύει πια, επειδή ο Ντάφα διαδίδεται στην ανθρώπινη κοινωνία σήμερα και οι καρδιές των ανθρώπων ανυψώνονται - ανυψώνονται γρήγορα. Χθες, ένας δημοσιογράφος μου έκανε ερωτήσεις και ανέφερε ότι τώρα 100 εκατομμύρια άνθρωποι μαθαίνουν αυτή την {εξάσκηση}. Επιπλέον, η τάση αυτή αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Θα υπάρξουν περισσότεροι άνθρωποι να τον μαθαίνουν. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 100 εκατομμύρια άνθρωποι που βελτιώνουν την ηθική τους. Εάν κάθε ένα από αυτά τα 100 εκατομμύρια άτομα πουν σε ένα ακόμα άτομο να έρθει και να μάθει, ο αριθμός θα γίνει 200 εκατομμύρια. Ο αριθμός θα πολλαπλασιαστεί πολύ γρήγορα σε ένα μεγάλο αριθμό. Όταν ο καθένας επιστρέφει στην καλοσύνη, γίνεται ένα καλό ανθρώπινο ον και βελτιώνει το δικό του ήθος, η ανθρώπινη κοινωνία θα γίνει αυτό που μόλις απεικόνισα - ένα μήλο που έχει γίνει φρέσκο. Ποιος θα μπορούσε να το καταστρέψει;

 

Η ανάπτυξη της ανθρώπινης κοινωνίας και κάθε κατάσταση στο σύμπαν έχει οργανωθεί από τους Θεούς. Αυτά τα πράγματα όλα ακολουθούν ορισμένα πρότυπα. Η ανθρώπινη κοινωνία βιώνει άσχημες καταστάσεις, συμπεριλαμβάνοντας πολέμους, σεισμούς, πλημμύρες, επιδημίες, λοιμούς κλπ. και υπάρχουν πάρα πολλές άλλες φυσικές καταστροφές. Στην πραγματικότητα, όλα αυτά έχουν έναν σκοπό. Εξαλείφουν κάρμα για την ανθρωπότητα. Οι σκέψεις των ανθρώπων κατευθύνονται από τους θεούς. Τα ανθρώπινα όντα ποτέ δεν σκέφτονται από που προέρχονται οι σκέψεις τους. Όταν θέλουν να κάνουν κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, όταν αναδύονται οι σκέψεις τους, όταν κάποια αποκαλούμενη έμπνευση εμφανίζεται, ή όταν θυμούνται ξαφνικά κάτι, όλοι νομίζουν ότι αυτά είναι δικές τους σκέψεις, όταν στην πραγματικότητα πολλές δεν είναι. Οι Θεοί διατηρούν την κάθε πτυχή της ανθρώπινης κοινωνίας υπό αυστηρό έλεγχο. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα. Υπάρχει μια αρχή στο σύμπαν που λέει: όταν έχει να κάνει με οτιδήποτε θέλει να κάνει ένας άνθρωπος, το τι θέλει να κάνει ως ατομική οντότητα, πρέπει τότε να εξετάσετε τις σκέψεις του ατόμου. Αν θέλει να καλλιεργηθεί, ωραία, θα τον βοηθήσω να καλλιεργηθεί· αν δεν θέλει να είναι καλός, θα τον αφήσω έτσι και θα γίνει ένα πολύ κακό άτομο. Αλλά συνολικά, η ανθρώπινη κοινωνία ελέγχεται από τους θεούς. Έτσι, όταν ένα άτομο είναι καλό, αυτός θα έχει ένα λαμπρό μέλλον και αν δεν είναι, δεν θα έχει, και θα έχει σκοτάδι και κακό κάρμα να τον περιμένουν.

 

Αυτό για το οποίο μόλις μίλησα τώρα προέκυψε από τη συζήτηση της καλλιέργειάς σας και του Φα μου. Ο σκοπός ήταν να πω σε όλους να τον εκτιμήσετε. Σήμερα, υπάρχουν 100 εκατομμύρια άνθρωποι που μελετούν τον Φα. Έχετε ήδη ξαναγράψει την ιστορία. Δεν αξίζει αυτό να το γιορτάσουμε; Δεν είναι υπέροχο; (Χειροκρότημα) Όμως, υπάρχουν ακόμα πολλοί κακοί άνθρωποι που κάνουν κακά πράγματα. Ακόμα και έτσι η ανθρωπότητα δεν θα έχει μεγάλες καταστροφές όπως οι προφήτες είχαν προβλέψει, θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμη πολλά αρνητικά πράγματα που συμβαίνουν σε ορισμένες περιοχές, επειδή δεν έχουν τον Φα εκεί.

 

Επειδή σήμερα είναι ένα συνέδριο ανταλλαγής κατανοήσεων και ιδεών από τη μελέτη του Φα, δεν θέλω να πάρω πολύ από το χρόνο σας. Ήθελα απλώς να σας συναντήσω. Ο στόχος του συνεδρίου μας είναι ότι όλοι σας κάνετε πρόοδο και αποκτάτε περαιτέρω κατανόηση ακούγοντας τις ομιλίες και ανταλλαγές εμπειριών άλλων μαθητών. Σίγουρα έχετε πολλές ερωτήσεις. Κάθε στιγμή υπάρχουν νέοι μαθητές που αρχίζουν να το μαθαίνουν αυτό και οι νέοι μαθητές θα έχουν ερωτήσεις. Οι βετεράνοι μαθητές έχουν επίσης κάποιες ερωτήσεις. Ας κάνουμε το εξής: Ας το κάνουμε έτσι: Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας αύριο το απόγευμα. Μόλις σας είπα ότι χρειάζεται να εκτιμήσετε τον Φα και να τον μελετάτε πολύ. Πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο ξανά και ξανά και κάνοντάς το αυτό βελτιώνεστε. Έχω ενσταλάξει τις ικανότητές μου σε αυτόν τον Ντάφα. Εφ' όσον τον μελετάτε, θα υποστείτε αλλαγές. Εφ' όσον τον μελετάτε, θα βελτιώνεστε. Εφ' όσον εξασκείστε ως το τέλος, θα είστε σε θέση να φτάσετε στην Ολοκλήρωση. (Χειροκροτήματα)

 

Θα αναφερθώ σε μερικά δευτερεύοντα πράγματα παρεμπιπτόντως. Πρώτον, από τώρα και στο εξής, οι βετεράνοι μαθητές, εφ' όσον δεν έχετε φθάσει στην Ολοκλήρωση, θα πρέπει να βγαίνετε έξω και να εξασκείστε. Το λέω αυτό για άλλη μια φορά. Γιατί το λέω αυτό; Είναι επειδή το περιβάλλον καλλιέργειάς μας, το περιβάλλον μας της μελέτης του Φα και αυτά που οι μαθητές συζητούν και λένε όταν είναι μαζί, είναι ευγενή και αποτελούν ένα σπάνιο και πολύ αγνό περιβάλλον. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στην ανθρώπινη κοινωνία και είναι το πιο καλοπροαίρετο και το πιο θαυμάσιο κομμάτι αγνής γης, έτσι δεν πρέπει να χάσετε αυτό το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει επειδή η ανθρώπινη κοινωνία συνεχίζει να πέφτει και γίνεται όλο και χειρότερη. Όλοι έχετε τις δουλειές σας σε αυτή την κοινή ανθρώπινη κοινωνία και έχετε κοινωνικές δραστηριότητες - όλοι έχετε επαφή με τους καθημερινούς ανθρώπους και την συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία. Ως εκ τούτου, αυτά που βλέπετε και ακούτε, είτε με πρόθεση είτε όχι, όλα έχουν να κάνουν με τα πράγματα των καθημερινών ανθρώπων που θα παρέμβουν με την καλλιέργειά σας. Γι’ αυτό είναι ευεργετικό για εσάς να μελετάτε τον Φα συχνά μαζί και να χρησιμοποιήσετε αυτή την λεκάνη γλυκού νερού για να καθαρίσετε τους εαυτούς σας.

 

Επίσης, έγραψα πρόσφατα δύο άρθρα, τα οποία τα αποκαλείτε γραφές. Τα ζητήματα που τίθενται είναι κρίσιμα· είναι επίσης τα πιο προφανή προβλήματα προς το παρόν. Δηλαδή, υπάρχουν άτομα που έχουν φτάσει την ημι-φώτιση σε χαμηλά επίπεδα, οι οποίοι, επειδή τα επίπεδά τους δεν είναι υψηλά, δεν έχουν μεγάλη κατανόηση του Φα και δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν πλήρως πολλά από τα πράγματα που έχω διδάξει. Επειδή είναι σε μια κατάσταση ημι-φώτισης σε χαμηλά επίπεδα, βλέπουν μερικά υψηλού επιπέδου όντα που έχουν εκφυλιστεί και κατέφυγαν στα Τρία Βασίλεια από υψηλού επιπέδου διαστάσεις (επειδή η Επανόρθωση του Φα λαμβάνει χώρα εκεί, ο παλιός κόσμος αποσυντίθεται και ο νέος δημιουργείται, έτσι για να ξεφύγουν από αυτή την πραγματικότητα, αυτά τα όντα έχουν καταφύγει σε αυτή τη διάσταση των ανθρώπινων όντων - έχουν έρθει στην ανθρώπινη διάσταση, προκειμένου να αποφύγουν την καταστροφή), ή κάποιους θεούς των χαμηλών επιπέδων που αρχικά υπήρχαν στα Τρία Βασίλεια. Δεν μπορούν να δουν την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει σε αυτόν τον Κόσμο. Φυσικά, ήξεραν γι’ αυτό πριν έλθουν εδώ, αλλά δεν έχουν ιδέα για το τι έχει συμβεί από τότε που έφτασαν. Αυτό σημαίνει, ότι έχουν σφραγιστεί εδώ μέσα εντελώς.

 

Πολλοί από αυτούς αντιστέκονται στην Επανόρθωση του Φα και αντιστέκονται στον Ντάφα, αλλά πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση. Ακόμη και οι θεοί που ήταν αρχικά σε αυτή τη διάσταση δεν έχουν έρθει σε επαφή με αυτή την πραγματικότητα και ως εκ τούτου, δεν γνωρίζουν την αλήθεια. Έτσι και αυτοί παρεμβαίνουν με τους μαθητές του Ντάφα. Μερικοί από αυτούς παρεμβαίνουν σκόπιμα, μην ξέροντας ότι παρεμβαίνουν με τον Μεγάλο Νόμο του Κόσμου και διαπράττουν σοβαρό έγκλημα -  δεν μπορούν να το αναγνωρίσουν αυτό. Επειδή η αλήθεια του σύμπαντος είναι κρυμμένη από αυτούς, μπορούν να δουν μόνο τα πράγματα μέσα στα Τρία Βασίλεια. Τώρα ο Ντάφα έχει εισέλθει στα Τρία Βασίλεια - το έργο μέσα στα Τρία Βασίλεια έχει αρχίσει.

 

Αυτό δημιουργεί σχετικά σημαντική παρέμβαση για τα άτομα των οποίων το Τρίτο Μάτι (Τιένμου) έχει ανοίξει σε χαμηλά επίπεδα. Μερικοί μαθητές, μέσω του ανοικτού Τρίτου Ματιού τους, βλέπουν έναν μεγαλοπρεπή και αξιοπρόσεκτο θεό που εκστομίζει κάποιες λέξεις που συκοφαντούν τον Ντάφα. Φυσικά, είναι όλα πράγματα που επινόησε. Ο στόχος του είναι να δημιουργήσει σύγχυση  στους μαθητές και να τους ξεριζώσει από τον Ντάφα. Μερικοί από αυτούς μεταμφιέζονται ως τα Σώματα του Νόμου μου (φάσεν), και σας λένε τι να κάνετε. Όποιος λέει ρητά σε έναν μαθητή που καλλιεργείται το τι πρέπει να κάνει, είναι σίγουρα κάποιος που έχει έρθει να βλάψει τον Ντάφα και τους μαθητές. Γιατί πέφτετε θύματα εκμετάλλευσης; Είναι μόνο και μόνο επειδή έχετε ισχυρές προσκολλήσεις. Επιλέγετε το δικό σας μονοπάτι και η μελλοντική θέση σας είναι όπου η ύπαρξή σας θα πρέπει να είναι. Ας το σκεφτεί ο καθένας: πριν το εγχείρημά μου φτάσει σε αυτή τη διάσταση, αυτό, επίσης, είναι υπό έλεγχο.

 

Γιατί επιτρέπεται να το κάνουν αυτό; Επειδή η καλλιέργειά σας δεν μπορεί να είναι ομαλή σε όλη τη διαδρομή. Στο μέλλον, όταν θα εμφανιστείτε στον ουράνιο παράδεισό σας ως ένας μεγαλοπρεπής θεός που έχει φτάσει στην Ολοκλήρωση, όλοι οι θεοί θα σας ρωτήσουν: πώς καλλιεργηθήκατε μέχρι αυτό το μέρος; Είναι ζωτικής σημασίας το εάν έχετε υποστεί σοβαρές δοκιμασίες, το αν έχετε δοκιμάσει κάτι στην καλλιέργειά σας, όπου έπρεπε πραγματικά να αποφασίσετε αν θα συνεχίσετε την καλλιέργεια σε αυτόν τον Φα και το αν ήσασταν σταθεροί κατά τη διάρκεια δοκιμασιών. Έτσι, έχουμε χρησιμοποιήσει αυτή την παρέμβαση για να δούμε την καρδιά σας. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούσαν να περάσουν αυτές τις δοκιμασίες και εγκατέλειψαν τον Φα. Κάποιοι άρχισαν να ταλαντεύονται. Αλλά αυτές οι υποθέσεις έχουν γίνει όλο και πιο σοβαρές. Κατά συνέπεια, προέβαλα το θέμα, δίνοντας σε αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν από τον Φα μια τελευταία ευκαιρία· διαφορετικά, θα χάσουν αυτή την ευκαιρία. Σκεφτείτε το, ο καθένας: κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα του Κόσμου, πολλοί υψηλού επιπέδου Θεοί έχουν γίνει όχι τόσο καλοί και έχουν πέσει κάτω. Έχουν χάσει ακόμη και την ευκαιρία να είναι ανθρώπινα όντα. Πολλοί από αυτούς έχουν μάλιστα πεταχτεί κάτω σε θέσεις κατώτερες από τα ανθρώπινα όντα και μερικοί μάλιστα έχουν εξαλειφθεί. Έτσι τι γίνεται με τους ανθρώπους; Αν χάσετε αυτήν την ευκαιρία δεν θα υπάρξει ποτέ άλλη. Φυσικά, εσείς θα αποφασίσετε το τι θέλετε. Έγραψα το άρθρο για να σας πω να μην χάσετε αυτή την ευκαιρία.

 

Το άλλο άρθρο ήταν για κάποια άτομα που ήταν με άλλες θρησκείες ή για άτομα που εξασκούσαν άλλα πράγματα. Και αυτοί έχουν έρθει για να μάθουν τον Ντάφα, γιατί η αλήθεια του κόσμου γίνεται όλο και πιο εμφανής. Σε τελική ανάλυση τα υψηλού επιπέδου όντα έχουν ορισμένες ικανότητες. Και αυτοί επίσης έχουν συνειδητοποιήσει ότι μόνο αυτός ο Ντάφα μπορεί πραγματικά να επιτρέψει στους ανθρώπους να επιστρέψουν και ότι κανένας άλλος τρόπος καλλιέργειας στην ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι σε θέση να το πετύχει αυτό πια. Έτσι έκαναν τους δικούς τους ανθρώπους, ή κάποιους που δεν έχουν πλήρη κατανόηση αυτού, να έρθουν στον Ντάφα μας. Ο στόχος τους είναι να χρησιμοποιήσουν τον Ντάφα μας για να πάνε πίσω στις θέσεις που επιθυμούν. Στην πραγματικότητα δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα δικά τους πράγματα και απλά χρησιμοποιούν τον Ντάφα και εμένα αντί πραγματικά να θέλουν να καλλιεργηθούν στον Ντάφα. Δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από αυτούς τους λεγόμενους θεούς στις καρδιές τους, τα πράγματα στα οποία είναι προσκολλημένοι, ή ακόμα και σε πράγματα που έχουν ήδη ξεριζωθεί και δεν υπάρχουν πια.

 

Είναι εδώ στην ανθρώπινη διάσταση και δεν ξέρουν για αυτά τα πράγματα καθόλου. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον Ντάφα και αυτή η πρόθεση από μόνη της είναι αμαρτία. Θα μπορούσα κάλλιστα να τους αγνοήσω και να τους αφήσω όπως είναι, αλλά νομίζω ότι έχουν έρθει, σε τελική ανάλυση, να μάθουν αυτόν τον Φα. Ακόμα κι αν οι καρδιές και τα μυαλά τους δεν είναι αγνά, έχουν διαβάσει το βιβλίο. Έτσι, θέλω να τους δώσω την ευκαιρία, κάνοντας το σαφές και επισημαίνοντάς το. Εάν ακόμα δεν μπορείτε να γυρίσετε θα χάσετε αυτή την ευκαιρία για πάντα. Μπορώ να σας πω, μια τέτοια ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί και η ευκαιρία δεν θα έρθει ξανά. Ο Ντάφα είναι ιερός και η καλλιέργεια είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα - δεν είναι παιδικό παιχνίδι. Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να το αποκτήσετε αυτό όποτε θέλετε; Νομίζετε ότι απλά μπορείτε να το αποκτήσετε οποιαδήποτε στιγμή, σας βολεύει; Δεν είναι στο χέρι σας. Αν το χάσετε, θα το χάσετε για πάντα.

 

Θέλω να μιλήσω για κάτι ακόμα. Υπάρχουν πολλοί νέοι μαθητές μεταξύ των ασκούμενών μας. Θα πρέπει να προσέχετε με την προσωπική σας ζωή. Σχετικά με το θέμα της οικειότητας, δεν πρέπει να ακολουθήσετε την εκφυλισμένη συμπεριφορά της συνηθισμένης ανθρώπινης κοινωνίας. Μπορείτε να έχετε μια σύζυγο ή έναν σύζυγο -  αυτό είναι μια χαρά και σωστό. Δεν είναι πρόβλημα για εσάς να καλλιεργείστε ενώ συμμορφώνεστε με την συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία στον μέγιστο βαθμό. Για να ζήσετε ως αντρόγυνο είναι μια χαρά, αλλά αν δεν είστε παντρεμένοι και έχετε σεξουαλικές σχέσεις, τότε κάνετε το πιο βρωμερό πράγμα. Αυτό είναι κάτι που οι θεοί απολύτως δεν μπορούν να δεχθούν - ούτε ένας θεός δεν θα το αποδεχόταν. Έτσι, σιγουρευτείτε ότι θα δώσετε προσοχή σε αυτό. Η πορεία της καλλιέργειας ενός ατόμου είναι η ιστορία αυτού του καλλιεργητή. Αναρίθμητοι, ανυπολόγιστοι, αμέτρητοι θεοί παρακολουθούν την κάθε σκέψη και πράξη των μαθητών του Ντάφα. Ως καλλιεργητές οι οποίοι είστε αποφασισμένοι να φτάσετε στην Ολοκλήρωση, γιατί δεν μπορείτε να περάσετε αυτή τη δοκιμασία; Θα σταματήσω εδώ για σήμερα. Ελπίζω ότι αυτό το συνέδριο θα είναι επιτυχές. Αύριο το απόγευμα θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε με το συνέδριο και οι μαθητές να μοιραστούν τις εμπειρίες και την κατανόηση τους.

 

Καλό απόγευμα!

 

Κρίνοντας από τις τελευταίες δύο ημέρες, το συνέδριο αυτό πράγματι ήταν πολύ επιτυχές. Δεν μπορούν ποτέ να είναι πάρα πολλά συνέδρια όπως αυτό – που μπορούν να ωφελήσουν τους μαθητές μας, να επιτρέψουν σε όλους να βελτιωθούν, να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μάθουν ο ένας από τον άλλον πού υπολείπονται και να ωθήσουν τους ανθρώπους να προχωρούν συνεχώς επιμελώς. Αυτό είναι πολύ καλό. Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος των συνεδρίων του Φα. Μπορούν να σας βοηθήσουν στην άσκηση καλλιέργειάς σας, ο οποίος είναι και ο σκοπός των συνεδρίων του Ντάφα. Επιπλέον, μπορεί να έχετε ήδη διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό σε αυτό το συνέδριο: Η κατανόηση των δυτικών μαθητών του Φα γίνεται όλο και βαθύτερη. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά είχαμε την πιο βαθιά συζήτηση από όλες μέχρι τώρα. (Χειροκρότημα) Αυτό είναι επειδή συνεχίζουν τη μελέτη του Φα, είναι όλο και περισσότερο σε θέση να κατανοήσουν λογικά αυτόν τον Φα και είναι σε θέση να μιλήσουν για τον εαυτό τους από τον Φα. Αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικό. Το απόγευμα αυτό είναι κατά κύριο λόγο για τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Εντάξει, θα ξεκινήσω απαντώντας στις ερωτήσεις σας τώρα.

 

Ερώτηση: Η μουσική του Ντάφα, «Pudu (Πούντου)"5 μπορεί να συγκινήσει μέχρι δακρύων τους ανθρώπους. Από πού ήρθε αυτή η μουσική που σε αγγίζει;

 

Δάσκαλος: Αυτή η μουσική παίχτηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου χθες. Όλοι την έχετε ακούσει και είναι πολύ ιερή και συγκινητική. Αυτή είναι η δική μας μουσική του Ντάφα. Υπολόγισα ότι, επειδή θα υπάρξουν όλο και περισσότεροι μαθητές του Ντάφα, η μουσική άσκησής μας θα πρέπει να διατίθεται στο κοινό μέσω εκδοτικών οίκων. Αυτό εμπλέκει το θέμα πνευματικών δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, πήρα δύο προσεγγίσεις ταυτόχρονα: Πρώτον, συζητήσαμε το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων με τον συνθέτη· δεύτερον, ζήτησα από έναν ασκούμενο μουσικό να συνθέσει ένα κομμάτι να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας για τη μουσική της άσκησης. Προσωπικά μίλησα στον ασκούμενο και του είπα πώς να το κάνει και πολύ γρήγορα, τελείωσε τη σύνθεση της μουσικής. Έγραψε δύο κομμάτια - «Jishi (Τζίσι)"6 και «Pudu (Πούντου)". Κατά την ίδια χρονική περίοδο, ο συνθέτης της μουσικής άσκησης που χρησιμοποιούσαμε αρχικά  μελετούσε επίσης τον Φα και έδωσε τη μουσική στον Ντάφα άνευ όρων. (Χειροκροτήματα) Αυτό είναι σίγουρα κάτι που φέρει απεριόριστη αρετή. Έτσι σκέφτηκα ότι ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστο. Θα πρέπει, συνεπώς, να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την αρχική μουσική άσκησης, διότι όλοι μας είμαστε ήδη εξοικειωμένοι με αυτήν.

 

Θα μείνουμε με την αρχική μουσική όταν κάνουμε τις ασκήσεις, επειδή η αλλαγή θα επηρεάσει όλους αρκετά. Με αυτόν τον τρόπο τίποτα δεν χρειάζεται να αλλάξει, το οποίο είναι καλό. Ωστόσο, η νέα μουσική συντέθηκε πολύ καλά. Ο καθένας αισθάνθηκε ότι η μουσική ήταν εξαιρετική μετά το άκουσμά της· το μόνο πράγμα είναι ότι είναι πολύ ιερή και συγκινητική. Όντας τόσο ιερή και συγκινητική, συγκινεί εύκολα τους ανθρώπους, τους φέρνει δάκρυα και τους διεγείρει συναισθηματικά, γεγονός που το καθιστά δύσκολο για αυτούς να μπουν σε ηρεμία κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αυτά τα κομμάτια μουσικής μπορούν να παιχτούν κατά τη διάρκεια συνεδρίων ή άλλων δραστηριοτήτων του Ντάφα· επιπλέον γράφτηκαν από μαθητή του Ντάφα μας, επομένως είναι μουσική του Ντάφα μας. Σημειώστε ότι θα πρέπει να εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε την αρχική μουσική για να κάνουμε τις ασκήσεις, επειδή αυτή η μουσική είχε ήδη μια πολύ ισχυρή επίδραση στους μαθητές.

 

Ερώτηση: Η ώρα του διαλογισμού ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των ασκούμενων. Οι αντίστοιχες διαφορές θα εξακολουθούν να υπάρχουν αφότου η Ολοκλήρωση έχει επιτευχθεί;

 

Δάσκαλος: Όχι. Όσο ψηλά και αν καλλιεργηθείτε, το σώμα σας μετά την Ολοκλήρωση δεν είναι πλέον αυτό που είναι περιορισμένο από αυτή την ανθρώπινη διάσταση ή το χρόνο, ή οποιαδήποτε στοιχεία αυτής της διάστασης. Έτσι, το σώμα σας εκείνη τη στιγμή δεν θα επηρεάζεται καθόλου όταν διαλογίζεστε - θα είναι εύκολο για εσάς είτε καθιστοί ή ξαπλωμένοι.

 

Ερώτηση: Ο χρόνος για την άσκηση καλλιέργειας είναι περιορισμένος. Πολλοί μαθητές ανησυχούν ότι μπορεί να μην υπάρχει αρκετός χρόνος.

 

Δάσκαλος: Αυτή η σκέψη είναι λάθος - αυτό είναι ένα άλλο είδος προσκόλλησης. Μπορείτε να έχετε μία αίσθηση του επείγοντος, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως κινητήρια δύναμη για την ταχύτερη βελτίωσή σας και την ταχεία Ολοκλήρωση, αλλά αν είστε προσκολλημένοι σε αυτά τα πράγματα, είναι βέβαιο ότι θα γίνει εμπόδιο. Αντίθετα, θα καθυστερήσει την πρόοδό σας και θα επηρεάσει την καλλιέργειά σας. Έτσι, μην σκέφτεστε τίποτα και απλά προχωρήστε και καλλιεργείστε τον εαυτό σας. Όσο καλλιεργείτε τον εαυτό σας, είναι εγγυημένο ότι κινείστε προς την Ολοκλήρωση. Εφ' όσον μπορείτε να καταφέρετε να περάσετε μέσα από αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η Ολοκλήρωση θα είναι μπροστά σας. Στην καλλιέργειά σας, ο κάθε ένας από εσάς ίσως αντιμετωπίσει πράγματα που σας χτυπούν στον πυρήνα και μερικές φορές το συναίσθημα μπορεί να είναι ακόμη πολύ ισχυρό. Μερικά από αυτά τα πράγματα μπορεί να μην εκδηλωθούν άμεσα γύρω σας, στο σώμα σας, ή στα πράγματα που αντιμετωπίζετε. Ίσως να εκδηλωθούν σε πράγματα που άλλοι άνθρωποι βιώνουν, ή όταν οι άλλοι σας ασκούν κριτική, ή κατά τη διάρκεια κάποιων άλλων συγκρούσεων. Όλα αυτά θα σας κάνουν να επιλέξετε ανάμεσα στη μελέτη του Ντάφα ή την μη μελέτη του Ντάφα, ή το αν θέλετε αυτόν τον Φα. Αυτό που επιλέγετε θα εξεταστεί. Ο καθένας θα αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις.

 

Επομένως, όταν αντιμετωπίζετε αυτά τα πράγματα,  δοκιμάζεστε για να φανεί αν μπορείτε να συνεχίσετε να καλλιεργείστε και αν μπορείτε σταθερά να καλλιεργείστε στον Ντάφα. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο. Πρέπει να είστε ξεκάθαροι ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της καλλιέργειάς σας, ανά πάσα στιγμή μπορεί να παρουσιαστεί μια ευκαιρία στην οποία θα εξεταστείτε για το αν μπορείτε ή δεν μπορείτε να φτάσετε στην Ολοκλήρωση. Μπορεί να μην την περάσετε, επειδή δεν είστε σταθεροί στον Ντάφα, ή μπορεί να την περάσετε επειδή έχετε δυνατή πίστη στον Ντάφα - θα περάσετε διαμέσου με αποφασιστικότητα. Είτε την περάσετε ή αποτύχετε, μπορεί να αισθανθείτε ότι δεν ήταν τίποτα μετά, αλλά όταν είστε στη μέση αυτού δεν θα σκεφτείτε ότι δεν είναι τίποτα. Όπως και να έχει, αυτό είναι μια δοκιμασία για το αν μπορείτε ή δεν μπορείτε να προχωρήσετε προς την Ολοκλήρωση. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο. Στην πραγματικότητα, ορισμένες προσκολλήσεις είναι πολύ εύκολο για μας να τις ξεριζώσουμε από τον άνθρωπο. Από τη στιγμή που έχει επιβεβαιωθεί ότι αυτό το άτομο μπορεί να φθάσει στην Ολοκλήρωση, μπορεί να πάρει το χρόνο του για να ξεριζώσει τις προσκολλήσεις που του απομένουν. Γι’ αυτό λέω σε όλους σας ότι στην πορεία της καλλιέργειας, μπορεί να αντιμετωπίσετε αυτά τα είδη καταστάσεων. Το εάν μπορείτε να τα χειριστείτε καλά, αν μπορείτε να τα περάσετε, όλα εξαρτώνται από εσάς. Όποιος και αν είναι αυτός που είναι στη μέση των διαφόρων καταστροφών, όποιος και αν είναι που χτυπιέται στον πυρήνα, κάνοντάς τον να ταλαντεύεται, ώστε να μην μπορεί να χειριστεί τα πράγματα που αντιμετωπίζει τόσο ήρεμα όσο συνήθως - αυτές είναι οι στιγμές που δοκιμάζουν τους ανθρώπους πιο πολύ.

 

Ερώτηση: Είναι εντάξει να προσθέσουμε ταυτόχρονη μετάφραση ξένων γλωσσών στη μουσική άσκηση, διατηρώντας παράλληλα τη φωνή του Δασκάλου;

 

Δάσκαλος: Είναι εντάξει. Αλλά είναι ακόμα καλύτερο να μην προσθέσετε ταυτόχρονη μετάφραση. Δεν είναι λάθος να το προσθέσετε, επίσης, διότι μπορεί να είναι χρήσιμο για τους νέους μαθητές. Ωστόσο, οι μαγνητοταινίες των διαλέξεών μου θα πρέπει να έχουν ταυτόχρονη μετάφραση που έχει προστεθεί και αυτό γίνεται τώρα. Η φωνή μου πρέπει να υπάρχει εκεί. Όπως όλοι γνωρίζετε, η φωνή μου δεν είναι απλά μια φωνή. Γι’ αυτό και η φωνή μου πρέπει να είναι εκεί, μαζί με του διερμηνέα. Με αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία σας του να ακούτε και να αποκτάτε τον Φα, θα είναι το ίδιο με τους Κινέζους μαθητές να με ακούνε στα Κινέζικα.

 

Ερώτηση: Όταν κάποιος καλλιεργηθεί στο σημείο της τοποθέτησης του Μυστηριώδους Περάσματος, το Τρίτο Μάτι του θα παραμείνει ανοιχτό;

 

Δάσκαλος: Το Τρίτο Μάτι μερικών ανθρώπων θα παραμείνει ανοιχτό, μερικών όχι. Εξαρτάται από το άτομο και τις ειδικές συνθήκες του. Δεν μπορείτε να είστε προσκολλημένοι σε αυτό. Μόλις ακούσατε έναν Δυτικό μαθητή που είπε στην ομιλία του: «Δεν μπορώ να δω τίποτα, αλλά πιστεύω ακράδαντα σε αυτόν τον Ντάφα». Ανεξαρτήτως του πόσο καλά το άτομο αυτό έχει καλλιεργηθεί, αυτά τα λόγια του ήταν πραγματικά αξιοσημείωτα. (Χειροκροτήματα) Φτάνοντας στην Ολοκλήρωση μέσω φώτισης - είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που μπορούν να δουν δεν είναι αξιοσημείωτοι. Ο καθένας έχει τη δική του κατάσταση καλλιέργειας. Αναμφίβολα θα μπορείτε να δείτε αυτά που θα πρέπει να δείτε. Είναι εγγυημένο ότι δεν θα μπορέσετε να δείτε αυτά που δεν πρέπει να δείτε. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να δουν και αυτό είναι μια προσκόλληση από μόνο του. Έτσι, αφού έχετε αυτή την προσκόλληση, δεν θα σας επιτρέπεται να δείτε. Μερικοί άνθρωποι μπορούν μόνο να επιστρέψουν στον τόπο τους μέσω φώτισης στον Φα, αλλά επιμένουν στο να δουν. Για να μπορέσετε να φτάσετε στην Ολοκλήρωση, για το καλό του μέλλοντός σας, δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να δείτε και αυτό είναι προς όφελός σας.

 

Όλοι οι κανονισμοί που γίνονται για εσάς ως καλλιεργητές είναι προς όφελός σας. Δεν είναι καθόλου για μένα, τον Δάσκαλό σας(7). Είναι όλα κανονισμένα για την Ολοκλήρωσή σας. (Χειροκροτήματα) Ελπίζω, λοιπόν, να μπορείτε να εγκαταλείψετε όλες τις προσκολλήσεις σας - μην κρατήσετε ούτε ένα μικρό κομμάτι από αυτές. Ένα άτομο αποκτά φυσικά χωρίς επιδίωξη. Όταν έχετε μια επιθυμία, είναι μια προσκόλληση. Μπορείτε να εγκαταλείψετε τα πάντα που οι συνηθισμένοι άνθρωποι επιδιώκουν. Αυτά που θέλετε να επιτύχετε είναι τα πιο θαυμάσια πράγματα τα οποία οι καθημερινοί άνθρωποι δεν μπορούν να επιτύχουν και καθώς όλοι εγκαταλείπετε τα πράγματα των καθημερινών ανθρώπων, γιατί εξακολουθείτε να θέλετε να επιδιώκετε αυτά τα πράγματα; Δεν τα επιδιώκετε για να τα χρησιμοποιήσετε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους; Ειλικρινά, δεν εξακολουθείτε να είστε προσκολλημένοι σε αυτά τα ασήμαντα πράγματα των καθημερινών ανθρώπων; Φυσικά, μπορεί να σκεφτείτε, «πόσο ωραία θα ήταν αν μπορούσα να δω πράγματα κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας μου". Πίσω από το «πόσο ωραία θα ήταν», μπορεί να υπάρχει μια προσκόλληση. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι και δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται στην επιφάνεια. Για να είμαι πραγματικά υπεύθυνος σε σας πρέπει να εξαλείψω τις προσκολλήσεις που είναι βαθιά κρυμμένες μέσα σας.

 

Ερώτηση: Ήρθα από την Ευρώπη. Υπάρχει μία δοκιμασία που συχνά κάνει το περπάτημα πολύ δύσκολο για μένα. Κάνω κάτι λάθος;

 

Δάσκαλος: Πολλοί Δυτικοί απολαμβάνουν το τρέξιμο  ή να πηγαίνουν στο γυμναστήριο. Μερικοί άνθρωποι επίσης απολαμβάνουν το περπάτημα, νομίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να τους κάνει πιο υγιείς. Είναι αυτά τα πράγματα αποτελεσματικά; Μπορούν, για το επιφανειακό σώμα να παίξουν ρόλο στην υπεράσπιση ενάντια μικρών και όχι και τόσο σοβαρών ασθενειών. Για να το θέσουμε πιο απλά και με ακρίβεια, αυτό το είδος λειτουργίας άμυνας χρησιμεύει για να κρατήσει το κάρμα από το να επιστρέψει στην επιφάνεια. Κάνει το κάρμα να μένει εκεί πέρα. Μπορεί προσωρινά να απομακρύνει το κάρμα ασθένειας από το επιφανειακό σώμα. Αυτό είναι το είδος λειτουργίας άμυνας για το οποίο μιλάμε. Για τους καλλιεργητές, από την άλλη πλευρά, πιθανότατα πρέπει να κάνουμε όλο σας το συσσωρευμένο κάρμα ασθένειας να βγει στην επιφάνεια - να το σπρώξουμε όλο έξω και πραγματικά να σας κάνουμε θεμελιωδώς υγιείς, να σας κάνουμε ελεύθερους από το κάρμα και να σας κάνουμε καθαρούς και αγνούς. Έτσι, αυτό μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με [την λειτουργία της άμυνας]. Ίσως είναι για τον λόγο αυτόν που δεν σας λέμε να το κάνετε αυτό. Η άσκηση καλλιέργειας είναι ο μόνος τρόπος που επιτρέπει σε ένα ον να επιτύχει μια πραγματικά υγιή ζωή. Έτσι, αν θέλετε να επιτύχετε την υγεία μέσα από περπάτημα, μιλώντας ειλικρινά, αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν πιστεύετε ακράδαντα στον Ντάφα. Νομίζετε ότι ο Ντάφα δεν είναι σε θέση να σας κάνει να επιτύχετε ένα υγιές σώμα όπως κάνει το περπάτημα. Ή, μπορεί να σκεφτείτε ότι δεν το έχετε σκεφτεί βαθιά και ότι απλά πηγαίνετε για βόλτες από συνήθεια. Τότε, ίσως αυτή η συνήθειά σας να έχει γίνει μια προσκόλληση χωρίς να το έχετε συνειδητοποιήσει και πρέπει να εξαλείψετε αυτήν την προσκόλληση. Μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει την εξάλειψη αυτής της προσκόλλησής σας ως δοκιμασία ή εμπόδιο. Τότε γιατί δεν μπορείτε να το δείτε αυτό από μια άλλη προοπτική και να δείτε αν είναι να εξαλειφθούν ορισμένες προσκολλήσεις σας; Δεν θα ήταν καλύτερα να περάσετε την ώρα που χρησιμοποιείτε για τρέξιμο το πρωί ή το βράδυ κάνοντας τις ασκήσεις αντί αυτού; Νομίζω ότι όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα, αν μπορείτε να σκεφτείτε το τί είναι λάθος από την πλευρά σας, τότε μπορείτε να βελτιωθείτε γρηγορότερα. Όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, εξετάστε τον εαυτό σας και ίσως να βρείτε το πρόβλημα.

 

Ερώτηση: Όταν διαβάζουμε, μπορεί η κατάσταση της ηρεμίας που συμβαίνει όταν κάνουμε τις ασκήσεις επίσης να εμφανιστεί, όπως η εξαφάνιση του σώματος, αφήνοντας μόνο το μυαλό να διαβάζει το βιβλίο;

 

Δάσκαλος: Θα μπορούσε να συμβεί. Επειδή είναι ο Φα, μπορεί να φέρει στο προσκήνιο οποιαδήποτε κατάσταση. Οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί.

 

Ερώτηση: Έχω νοητικά εμπόδια στο να συμμετέχω σε δραστηριότητες διάδοσης του Φα. Τί πρέπει να κάνω;

 

Δάσκαλος: Δηλαδή λέτε ότι δεν θέλετε να κάνετε πράγματα της διάδοσης του Φα (Χονγκ-Φα). Τότε, προσπαθήστε να βρείτε την αιτία που σας εμποδίζει. Στην πραγματικότητα, μπορώ να πω σε όλους: δεν είναι ότι ο κάθε ένας από εσάς πρέπει να συμμετέχει σε δραστηριότητες διάδοσης του Φα, ή ότι πρέπει να κάνετε αυτό και εκείνο. Δεν έχουμε τέτοιους όρους. Δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις από εσάς. Ωστόσο, ως μαθητές, όταν έχετε ωφεληθεί από [τον Ντάφα] και το βρίσκετε καλό και θέλετε να πείτε στους συγγενείς σας, στους φίλους σας και σε περισσότερους ανθρώπους για αυτό το καλό πράγμα, αυτό είναι μια πράξη μεγάλης συμπόνιας. Προέρχεται από την καρδιά σας - θέλετε να το κάνετε από μόνοι σας. Αν δεν θέλετε να το κάνετε, μην πιέζετε τον εαυτό σας. Ελπίζω, λοιπόν, ότι όταν έχετε την επιθυμία να το κάνετε αυτό, τότε θα προχωρήσετε και θα το κάνετε, αφού μιλάμε για το να είστε συμπονετικοί και όλοι θέλουμε να μοιραστούμε καλά πράγματα με άλλους. Σε αυτόν τον κόσμο, τίποτα που θα δώσετε σε άλλους δεν θα διαρκέσει πολύ καιρό. Αν τους δώσετε χρήματα θα τα ξοδέψουν σε ελάχιστο χρόνο, έτσι δεν είναι; Όσο ωραία και αν είναι τα πράγματα που δίνετε σε άλλους, δεν υπάρχει κανένας τρόπος που να μπορούν να τα κρατήσουν για πάντα. Όταν ένα άτομο έρχεται σε αυτόν τον κόσμο, έρχεται με τίποτα και όταν φεύγει, θάβεται κάτω από το έδαφος και τα πάντα του αποσυντίθενται. Δεν θα είστε σε θέση να πάρετε τίποτα μαζί σας, έτσι όταν φεύγετε, φεύγετε με τίποτα επίσης. Τι μπορεί να διαρκέσει; Μόνο ο Φα, τον οποίο δίνετε στους άλλους, διαρκεί για πάντα και γι’ αυτό είναι το πιο πολύτιμο πράγμα. Έτσι, πηγαίνοντας πίσω σε αυτό που συζητούσαμε, το να κάνετε πράγματα για να διαδώσετε τον Φα είναι το πιο ιερό. Φυσικά, δεν λέω ότι ο καθένας πρέπει να το κάνει αυτό - λέω ότι δεν πρέπει να πιέζετε τον εαυτό σας. Αν θέλετε να το κάνετε, τότε κάντε το. Αν δεν θέλετε να το κάνετε, δεν θα πω ότι είστε λάθος.

 

Ερώτηση: Είναι καλύτερα να πούμε στους Δυτικούς να διαβάσουν το Φάλουν Γκονγκ ή το Τζούαν Φάλουν για να τους βοηθήσει να αποκτήσουν τον Φα;

 

Δάσκαλος: Αυτό εξαρτάται από την τοπική κατάστασή σας. Δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση, ούτε υπάρχει κάποιος κανόνας. Αν νομίζετε ότι διαβάζοντας πρώτα το Φάλουν Γκονγκ μπορεί να τους επιτρέψει να κατανοήσουν, τότε προχωρήστε και κάνετε αυτό. Εάν αισθάνεστε ότι οι μαθητές έχουν αρκετά καλή εγγενή ποιότητα και έχουν μια βαθύτερη κατανόηση, τότε είναι εντάξει να τους πείτε να διαβάσουν το Τζούαν Φάλουν αμέσως. Δηλαδή, κάντε τα πράγματα σύμφωνα με το δική σας κατάσταση και την περίσταση. Είναι πολύ απλό, δεν υπάρχει κανόνας.

 

Ερώτηση: Σεβαστέ Δάσκαλε, πώς σχετίζεται η «φύση» που αναφέρετε στο «Μη Παράλειψη στη Φύση του Φο» με την «εγγενή συμπονετική φύση» που αναφέρετε στην «Φύση του Φο";(8)

 

Δάσκαλος: Τα δύο σχετίζονται, αλλά κατά κάποιο τρόπο, είναι επίσης μη συνδεδεμένα. Αυτό είναι επειδή η φύση σας είναι εκδήλωση της σφαίρας που καθορίζεται από το επίπεδό σας. Με άλλα λόγια, είναι εκδήλωση του βασιλείου σας στο επίπεδό σας, ή μια εκδήλωση ή ενσωμάτωση των προτύπων του Ντάφα στο βασίλειο και το επίπεδο στο οποίο είχατε αρχικά γεννηθεί. Μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας· ή, όπως συνεχίζετε να βελτιώνεστε στην καλλιέργειά σας, οι καταστάσεις που εμφανίζονται συνεχώς ως αποτέλεσμα της όλο και βαθύτερης κατανόησή σας σε διάφορα επίπεδα -  αυτή είναι η φύση σας. Αλλά το εγωιστικό χαρακτηριστικό είναι αυτό με το οποίο έχετε μολυνθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά μακράς ιστορίας του σύμπαντος. Αν ολόκληρο το σύμπαν και τα κοσμικά σώματα έχουν παρεκκλίνει από τον Φα, τότε παρόμοια φαινόμενα θα εμφανίζονται παντού, χωρίς κανείς να το γνωρίζει αυτό μεταξύ τους. Είναι ακριβώς σαν να είστε ανάμεσα στο ρεύμα των συνηθισμένων ανθρώπων: αν και η ανθρώπινη κοινωνία έχει εκφυλιστεί σε τέτοιο τρομακτικό βαθμό, τα όντα εδώ δεν μπορούν να το αισθανθούν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα πάντα εδώ είναι θαυμάσια. Είναι η ίδια ιδέα. Έτσι, στην καλλιέργειά σας, δεν πρέπει μόνο να φτάσετε σε επίπεδα σε διαφορετικά βασίλεια και να επιστρέψετε στη φύση σας, αλλά θα πρέπει επίσης να εγκαταλείψετε πράγματα από τα οποία έχετε μολυνθεί σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, σε διάφορα επίπεδα και σε διαφορετικά βασίλεια - θα πρέπει να εξαλείψετε όλα αυτά τα πράγματα. Αυτό που θέλω να σας δώσω είναι η ικανότητα να φτάσετε το πιο αγνό επίπεδο από τη δημιουργία του Ουρανού και της Γης. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Όταν κάνουμε την πέμπτη άσκηση, κάνουμε είκοσι λεπτά για κάθε μία από τις τρεις κινήσεις ενίσχυσης, έτσι διαφέρει από την προφορική διδασκαλία του Δασκάλου ... [είναι αυτό εντάξει];

 

Δάσκαλος: Αν μπορείτε να το κάνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι στη μουσική άσκηση, με άλλα λόγια, αν είστε σε θέση να συνεχίσετε τις ασκήσεις αφού έχει τελειώσει η μουσική άσκηση, μπορείτε να προχωρήσετε και να συνεχίσετε με την άσκηση. Είναι το ίδιο το αν χρησιμοποιείτε τη μουσική ή όχι. Ακούμε τη μουσική για να αντικαταστήσει τις χαοτικές σκέψεις σας. Αλλιώς θα έχετε όλων των ειδών τις σκέψεις. Θα σκεφτόσαστε αυτό, θα σκεφτόσαστε εκείνο ... Εκτός αυτού, η μουσική είναι η μουσική του Ντάφα μας. Υπάρχει εσωτερικό νόημα καθώς και ο μεγαλειώδης Φα του Φο πίσω από τη μουσική. Έτσι, όταν ακούτε τη μουσική, είναι σαν να ακούτε τη μουσική ή την φωνή ενός Φο - εξυπηρετεί αυτό το είδος λειτουργίας. Αν πείτε ότι μπορείτε να επιτύχετε ηρεμία και δεν έχετε αδέσποτες σκέψεις, τότε θα είναι το ίδιο αν δεν ακούτε τη μουσική. Εάν μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι επίσης μια χαρά να το κάνετε χωρίς να ακούτε την μουσική.

 

Ερώτηση: Ποια είναι η σχέση μεταξύ του μπαίνοντας σε ντινγκ 9 και φθάνοντας σε ηρεμία;

 

Δάσκαλος: Η ηρεμία επιτυγχάνεται όταν γίνεστε γαλήνιοι και δεν σκέφτεστε τίποτα όταν κάνετε τις ασκήσεις. Μπαίνοντας σε ντινγκ σημαίνει ότι είστε σε θέση να γίνετε ντινγκ - εισέρχεστε στην κατάσταση “ξεχνώντας τη μορφή και ξεχνώντας τον εαυτό». Αλλά πρέπει να έχετε συνείδηση ότι κάνετε την άσκηση. “Ξεχνώντας τη μορφή» είναι όταν νιώθετε ότι ακόμη και το σώμα σας έχει εξαφανιστεί. “Ξεχνώντας τον εαυτό» είναι όταν δεν σκέφτεστε τίποτα εκτός από το ότι κάνετε την άσκηση. Αυτό είναι μια καλή κατάσταση, και αποκαλείται ντινγκ, ή μπαίνοντας σε ντινγκ.

 

Ερώτηση: Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ συμμορφωνόμαστε με την κατάσταση της κοινής ανθρώπινης κοινωνίας, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε με το ρεύμα, έτσι δεν είναι;

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι αλήθεια. Αυτός είναι ο λόγος που έχω πει σε όλους τους μαθητές ότι πρέπει να πηγαίνετε στις τοποθεσίες εξάσκησης για άσκηση και να παρευρίσκεστε στην ομαδική μελέτη, ανεξάρτητα από το αν είστε αρχάριοι ή βετεράνοι. Αυτό το περιβάλλον θα σας καθαρίζει και συνεχώς θα καθαρίζει τη γλώσσα σας, τη συμπεριφορά και τις αντιλήψεις που έχουν μολυνθεί από τους καθημερινούς ανθρώπους.

 

Ερώτηση: Όταν είναι πολύ ήσυχα κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, αν υπάρξει ένας ξαφνικός θόρυβος, πάντα τρομάζω.

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι εντάξει. Υπάρχουν πολλές παροιμίες σε άλλες πρακτικές, όπως ότι οι άνθρωποι μπορεί να τρομάξουν πραγματικά και το τσι τους δεν θα κατέβει από το κεφάλι και ούτω καθεξής. Δεν έχουμε αυτά τα προβλήματα. Αλλά ο καθένας - δεν έχει σημασία όποιος και αν εξασκείται - θα αντιμετωπίσει καταστάσεις όπου οι θόρυβοι θα σας ενοχλούν. Κόρνες από αυτοκίνητα μακριά, η βαβούρα των γειτόνων σας και ακόμη και ήχοι που εμφανίζονται ξαφνικά στο σπίτι σας θα σας ενοχλούν και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό. Είναι επειδή οι άνθρωποι έχουν κάρμα και όπου υπάρχει κάρμα υπάρχει δοκιμασία. Αλλά δεν θα διαρκέσει πολύ. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει συχνά κατά τα αρχικά στάδια της εξάσκησης. Κάποια στιγμή στην καλλιέργειά σας αυτά τα είδη φαινομένων θα πάψουν να υπάρχουν.

 

Ερώτηση: Θα μπορούσε ο Δάσκαλος παρακαλώ να μας πει για την προέλευση της άσκησης καλλιέργειας;

 

Δάσκαλος: Πω-πω, αυτό που θέλετε να μάθετε είναι ένα μεγάλο θέμα. Ακόμη και τα Κοσμικά σώματα [που υπάρχουν] κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής δεν είναι τα αρχέγονα. Δεν έχετε ιδέα πόσο τεράστια είναι η έννοια του Κόσμου για τον οποίο μιλώ. Η έννοια του Κόσμου που φαντάζεστε, ή αυτή που σας λέω - όσο τεράστια και αν είναι - εξακολουθεί να είναι μέσα σε ένα πολύ μικρό εύρος. Έτσι, αν θέλετε να ανιχνεύσετε την προέλευση της καλλιέργειας, θα ήταν αδιανόητο και αφάνταστο. Ως εκ τούτου, δεν θα έχει νόημα για εσάς και δεν έχει τίποτα να κάνει με την καλλιέργεια σας.

 

Ερώτηση: Αυτό που μεταδίδει ο Δάσκαλος είναι ο Φα του Κόσμου. Τότε γιατί είναι ο Παράδεισος του Φάλουν σε όχι τόσο υψηλό επίπεδο;

 

Δάσκαλος: Γιατί πρέπει ο Παράδεισος του Φάλουν να είναι σε υψηλό επίπεδο; Όπως έχω πει και χρειάζεται να το επαναλάβω: κάθομαι εδώ ως ένα ανθρώπινο ον, έτσι θεωρείστε με ως ανθρώπινο ον. Ακριβώς όπως και εσείς, χρειάζεται να τρώω και να κοιμάμαι. Φυσικά, το κάθε ον έχει την προέλευσή του. Έχω, επίσης την προέλευσή μου. Η τελευταία στάση που έκανα πριν έρθω εδώ για να το κάνω αυτό ήταν ο Παράδεισος του Φάλουν. Έτσι, πέρα από τον Παράδεισο του Φάλουν, θα μπορούσα ίσως να έχω μείνει ή να έχω δημιουργήσει άλλους παραδείσους σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Μην ανησυχείτε γι’ αυτό - μην το σκέφτεστε αυτό.

 

Ερώτηση: Οι Θεοί στα πολύ υψηλά επίπεδα δεν έχουν την εικόνα του ανθρώπινου σώματος. Τότε η διαφορά ανάμεσα στους Φο και τους Τάος συνεχίζουν να υπάρχουν μεταξύ των θεών εκεί;

 

Δάσκαλος: Θυμάμαι ότι έχω γράψει γι’ αυτό σε μια γραφή: ο Κόσμος είναι απλά τόσο αχανής. Η έννοια των ανθρώπων για τον «Φο» σήμερα, την οποία κάποτε χρησιμοποιήσατε για να κατανοήσετε τον «Φο», είναι πολύ περιορισμένη. Η έννοια του «Φο» είναι στην πραγματικότητα πολύ ευρεία. Αλλά ακόμα και τόσο ευρεία που είναι, εξακολουθεί να μην υπερβαίνει μία πολύ μεγάλη γκάμα στον Κόσμο. Η έννοια του «Τάο» δεν μπορεί να καλύψει τον απέραντο Κόσμο επίσης. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι  παύουν να υπάρχουν πέρα από ένα ορισμένο επίπεδο. Ωστόσο, επέλεξα να έχω την εικόνα ενός Φο· δεν είχα την εικόνα ενός σώματος πριν - αυτό σας λέει κάτι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Σας το έχω αναφέρει πριν ότι επέλεξα να έχω την εικόνα ενός Φο και ότι διδάσκω τον Φα του Κόσμου από τη σκοπιά της Σχολής του Φο. Στην πραγματικότητα, κατέχω όλες τις εικόνες. Νομίζω ότι αν είχατε διαβάσει το βιβλίο περισσότερο, θα έπρεπε να γνωρίζατε γι’ αυτό. Έχω μιλήσει για αυτό παλιότερα.

 

Ερώτηση: Είμαστε μαθητές σου. Αφότου φτάσουμε στην Ολοκλήρωση, θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι στο πολύ, πολύ υψηλότερο επίπεδο, υπάρχει ο Δάσκαλός μας;

 

Δάσκαλος: Μερικοί θα το γνωρίζουν, αλλά αυτό θα είναι το μόνο που θα ξέρουν. Μερικοί όχι, επειδή τα πράγματα παραπάνω  δεν θα αποκαλυφθούν σε εσάς -  δεν θα ξέρετε τίποτα από αυτά τα πράγματα. Έτσι, στην δική σας αντίληψη, δεν θα υπάρχει τίποτα παραπάνω. Αν κοιτάξετε τα επίπεδα κάτω από σας θα ξέρετε τα πάντα με μια ματιά· τα πάντα θα εμφανιστούν μπροστά στα μάτια σας, αλλά δεν θα υπάρχει τίποτα πάνω από το επίπεδο σας. Η κατάσταση εκδήλωσης σε αυτό το επίπεδο δεν είναι κάτι που μπορείτε να καταλάβετε τώρα. Ακόμα κι αν οι αρχές του Φα υπάρχουν εκεί πάνω και έχω συζητήσει τα πράγματα σε πολύ υψηλά επίπεδα, χρησιμοποιώ ακόμα ανθρώπινη γλώσσα. Εκείνη την στιγμή, οι αρχές του Φα που θα γνωρίζετε και θα ακούτε, απολύτως δεν θα είναι στη γλώσσα που σας διδάσκω τώρα. Όλες οι έννοιές σας θα αλλάξουν και θα σας φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα πάνω από εσάς. Θα σκέφτεστε ότι μπορεί να υπάρχουν πράγματα σε υψηλότερα επίπεδα και ότι ίσως, τουλάχιστον ο Δάσκαλος να είναι εκεί, αλλά αυτό όλο και όλο. Και, ακόμη και αυτές οι σκέψεις θα είναι αδύναμες. Ο λόγος είναι, ότι αυτά τα πράγματα θα καθορίζονται από τη Θέση Επίτευξής σας, θα καθορίζονται από το επίπεδό σας. Όταν έχετε καλλιεργηθεί σε αυτό το επίπεδο, θα έχετε πλήρη εξουσία σε όλα τα επίπεδα κάτω από εσάς. Όμως, όσο για τα επίπεδα πάνω από εσάς, δεν θα έχετε καμία εξουσία πάνω σε αυτά καθόλου.

 

Ερώτηση: Είναι απολύτως απαραίτητο να παρουσιάζεται το μεγάλο έμβλημα του Φάλουν σε Εκθέσεις υγείας;

 

Δάσκαλος: Οι μαθητές παρευρίσκονται σε εκθέσεις υγείας από τη βαθιά τους εκτίμηση στον Ντάφα, καθώς θέλουν να επιτρέψουν σε περισσότερους ανθρώπους να αποκτήσουν τον Φα. Όσον αφορά το αν θα πρέπει να παρουσιάζουμε το έμβλημα Φάλουν, μην το σκέφτεστε με ανθρώπινες αντιλήψεις. Παρ' όλα αυτά, πάντα πρότεινα να λαμβάνουμε υπόψη τις ιδιαίτερες περιστάσεις όταν κάνουμε αυτά τα πράγματα. Δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα άκρα με οτιδήποτε. Επειδή στην καλλιέργειά μας αξιοποιούμε τις μορφές της συνηθισμένης ανθρώπινης κοινωνίας, θα πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τους καθημερινούς ανθρώπους στο μέγιστο βαθμό στην καλλιέργειά μας. Η κατανόησή σας αυτών των λέξεων δεν πρέπει απλά να βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίον καλλιεργείστε, αλλά και στις δραστηριότητές σας διάδοσης του Φα, στην εξάσκησή σας και σε όλες τις συμπεριφορές σας. Μόνο τότε περισσότεροι άνθρωποι θα είναι σε θέση να σας καταλάβουν και μόνο τότε θα βοηθήσετε περισσότερους ανθρώπους να λάβουν τον Φα. Μην κάνετε τους ανθρώπους να νομίζουν ότι κάνετε θρησκευτικά ή κάποιας δεισιδαιμονίας πράγματα  και τους στερείτε τη δυνατότητα να σας καταλάβουν. Αν αυτό γίνει ένας παράγοντας που αποτρέπει τους ανθρώπους από το να λάβουν τον Φα, αυτό δεν είναι καλό. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα καλά - πρέπει να είμαστε λογικοί, όταν έχει να κάνει με αυτό.

 

Ερώτηση: Αφότου οι μαθητές φθάσουν στην Ολοκλήρωση, θα είναι σε θέση να δουν τον Δάσκαλο;

 

Δάσκαλος: Δεν έχετε φτάσει στην Ολοκλήρωση και ήδη σκεφτόσαστε για τα πράγματα μετά την Ολοκλήρωση. Έτσι, θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στην καλλιέργεια τώρα. Σας έχω πει για το θέμα αυτό πριν: μπορώ να εκδηλωθώ σε οποιαδήποτε σφαίρα ή επίπεδο. Έχω πλήρη εικόνα σώματος σε όλα τα επίπεδα, από πάνω προς τα κάτω -  αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε να καταλάβετε - συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου επιπέδου. Θα έρχομαι όποτε θέλω. Θυμάμαι ότι έγραψα ένα ποίημα: «Απείρως μακρινός είναι ο θόλος του Ουρανού, Όμως, με μία μόνο σκέψη // είναι μπροστά από το μάτι ..». Ανεξάρτητα από το πόσο απέραντος μπορεί να είναι, είναι αδύνατο για τα όντα σε διαφορετικά επίπεδα να πάνε πάνω από τα δικά τους επίπεδα. Για να περάσουν από τα επίπεδα κάτω από αυτούς, υπάρχουν χωρίσματα που σχηματίζονται από χρονικά διαστήματα - δηλαδή, υπάρχει ο χρόνος που εμπλέκεται, παίρνει χρόνο. Αλλά για μένα, τον Δάσκαλό σας, καμία έννοια του χρόνου δεν μπορεί να με εμποδίσει. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που είστε σε θέση να καταλάβετε αυτή τη στιγμή.

 

Ερώτηση: Σεβαστέ Δάσκαλε, γιατί έπρεπε να μετενσαρκωθείτε μερικές φορές στη γη για να μας σώσετε;

 

Δάσκαλος: Επειδή δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που κάθονται εδώ ανθρώπινα όντα και όλοι τους δεν ήρθαν στη γη κατά την ίδια χρονική περίοδο. Αν είχα μετενσαρκωθεί μόνο μια φορά, τότε τι θα γινόταν με αυτούς που ήρθαν μετά από αυτό, οι οποίοι δεν θα είχαν κανένα τρόπο να καθιερώσουν προκαθορισμένη σχέση μαζί μου; Πάρα πολλοί περίπλοκοι παράγοντες εμπλέκονται στην προετοιμασία αυτού του γεγονότος. Επίσης, έχω μετενσαρκωθεί σε διαφορετικές χώρες και σε διαφορετικές εθνικότητες. Πριν πολλές ζωές, θα μπορούσα να ήμουν ο αυτοκράτορας της χώρας σας, βασιλιάς, στρατηγός, ένας μοναχός, ένας λόγιος, ή ένας πολεμιστής. (Χειροκροτήματα) Πάρτε το αυτό σαν αστείο. Αυτό για το οποίο μιλώ είναι οι προκαθορισμένες σχέσεις.

 

Ερώτηση: Το θαλασσινό νερό είναι ένα δάκρυ ενός Φο. Παρακαλούμε πείτε μας γιατί το δάκρυ ενός Φο εκδηλώνεται στη δική μας διάσταση;

 

Δάσκαλος: Είναι ακριβώς όπως το πώς οι θεοί στον ουρανό μπορεί να πέσουν στη γη και να γίνουν ανθρώπινα όντα. Πρέπει να είστε σε θέση να το κατανοήσετε αυτό. Το θαλασσινό νερό ήταν μία σταγόνα από τα δάκρυα ενός Φο. Εάν ήταν να πάρετε αυτό το θαλασσινό νερό στον ουρανό, αυτός ο Φο ποτέ δεν θα το δεχόταν, επειδή είναι πάρα πολύ βρώμικο.

Με άλλα λόγια, έχει γίνει ουσία αυτής της σφαίρας.

 

Ερώτηση: Είμαι ακόμα παιδί. Οι γονείς μου δεν μου επιτρέπουν να ασκήσω καλλιέργεια. Τι πρέπει να κάνω;

 

Δάσκαλος: Εάν είστε ήδη μεγάλοι αρκετά για να καταλάβετε πράγματα, θα πρέπει εσείς να πάρετε την απόφαση. Το αν θέλετε ή όχι να καλλιεργηθείτε είναι στο χέρι σας. Αν πραγματικά θέλετε να καλλιεργηθείτε, δεν νομίζω ότι οι γονείς σας θα δημιουργήσουν εμπόδια για εσάς σαν να ήσασταν ενήλικας. Το κλειδί είναι αν είστε αποφασισμένοι. Κάθε άτομο θα συναντήσει δοκιμασίες στην αρχή της καλλιέργειάς του και ο καθένας θα έχει εμπόδια. Χθες ένας μαθητής ανέφερε ότι ήθελε να παρευρεθεί σε ένα συνέδριο του Φα, αλλά το σχολείο δεν του άνοιγε την πόρτα, έτσι δεν μπορούσε να πάρει τη διεύθυνση που την είχε αφήσει εκεί. Αυτό ήταν το εμπόδιο του. Ο καθένας θα αντιμετωπίσει μπλόκα στο δρόμο του στην απόκτηση του Φα, αλλά η εκδήλωση αυτών των εμποδίων είναι αρκετά ασήμαντη [σε σύγκριση με οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί]. Θα ήταν πρόβλημα, αν δεν μπορείτε να ξεπεράσετε ακόμη και αυτά τα μικρά εμπόδια. Ο Φα δεν είναι κάτι που μπορείτε να τον αποκτήσετε έτσι απλά. Αν και όλοι κάθεστε εδώ, δεν ξέρετε πόσο πολύ μπορεί να έχετε θυσιάσει για αυτόν τον Φα ώστε να καθιερωθεί αυτή η προκαθορισμένη σχέση, συμπεριλαμβάνοντας τις διαφορετικές περιόδους της ιστορίας - δεν ξέρετε πόσα δεινά έχετε περάσει για να τον λάβετε. Κάποια απ' αυτά τα γνωρίζετε και κάποια όχι. Εκείνη τη στιγμή, όταν συναντήσατε απρόσμενα τον Φα φαινόταν πολύ φυσικό για εσάς, όταν στην πραγματικότητα μια μεγάλη προσπάθεια είχε καταβληθεί στην οργάνωση του χρόνου και της τοποθεσίας για την απόκτησή του Φα. Δεν γνωρίζετε για αυτά τα πράγματα.

 

Ερώτηση: Ένας [Ντάφα] μαθητής στο Πεκίνο έχει γράψει ένα Κινεζικό-Αγγλικό εγχειρίδιο αναφοράς για τις μεταφράσεις των βιβλίων του Ντάφα. Τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό;

 

Δάσκαλος: Πρέπει να το θέσω έτσι: θέλει να κάνει κάτι καλό για τον Ντάφα, αλλά αυτό το βιβλίο δεν μπορεί απολύτως να δημοσιευθεί, επειδή κανένας από τους όρους του Ντάφα δεν μπορεί να οριστεί από τη συνηθισμένη ανθρώπινη άποψη. Όπως γνωρίζετε, όλα τα βιβλία του Ντάφα είναι ο Φα που έχω διδάξει - είναι όλα τα λόγια μου. Έχω επιμεληθεί προσωπικά όλα τα βιβλία που έχουν δημοσιευθεί. Χωρίς την επιμέλεια ή τη συγκατάθεσή μου, το υλικό δεν μπορεί να δημοσιευτεί, δεν είναι δικά μου πράγματα και δεν ανήκουν στον Ντάφα. Κανείς δεν μπορεί να συντάσσει υλικό όπως επιθυμεί. Έχω μιλήσει για αυτό παλιότερα. Φυσικά, η πρόθεση αυτού του μαθητή ήταν καλή. Πρέπει να πάρουμε πίσω αυτό το υλικό.

 

Ερώτηση: Το ανθρώπινο σώμα αυτού του κύκλου είναι το καλύτερο, και ο καθένας το θέλει. Αυτό σχετίζεται με τους κανονισμούς της Επανόρθωσης του Φα;

 

Δάσκαλος: Το ανθρώπινο σώμα αυτού του κύκλου δεν είναι το καλύτερο. Ξέρετε, το ανθρώπινο σώμα της μέσης περιόδου αυτού του Κόσμου ήταν το καλύτερο. Δεν αναφέρομαι στη μέση περίοδο αυτού του ανθρώπινου πολιτισμού. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να εμπεριέχεται  στις έννοιές σας, έτσι μην σκέφτεστε πάρα πολύ για αυτά τα πράγματα. 

 

Ερώτηση: Οι σκέψεις μου ελέγχονται από πολύ κακά πράγματα, και διαβάζοντας τα βιβλία και μελετώντας τον Φα δεν φαίνεται να βοηθούν. Ο Δάσκαλος θα με σώσει ακόμα;

 

Δάσκαλος: Έχω να μιλήσω γι’ αυτό από δύο οπτικές γωνίες. Αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους που ανέφερα στην τελευταία γραφή μου, που δεν με θεωρούσατε ως Δάσκαλό σας παλιότερα, ή αν ελέγχεστε από εκείνα τα πράγματα καθ' όλη την πορεία, όπως περιγράφεται στην γραφή - δηλαδή, δεν έχετε εξασκηθεί σε μόνο έναν τρόπο καλλιέργειας - τότε θα πρέπει να κρατήσετε τη Κύρια Συνείδησή σας ισχυρή και να παραμείνετε ασυγκίνητοι ότι και να συμβεί. Μην ανησυχείτε για το αν κάτι τριγυρίζει, ή αν υπάρχει πόνος κάπου, απλά προχωρήστε και μελετήστε και καλλιεργηθείτε και να είστε σταθεροί και τα πάντα θα αλλάξουν. Ως καλλιεργητής, όταν νιώθετε δυσφορία στο σώμα σας, αυτό δεν είναι από μόνο του ένα καλό πράγμα; Αν δεν κάνατε καλλιέργεια, τα άσχημα πράγματα στο σώμα σας δεν θα αναδύονταν. Γράφοντας και δημοσιεύοντας την γραφή ήταν για να σας δώσω άλλη μια ευκαιρία. Εάν και πάλι δεν θέλετε να αλλάξετε θα χάσετε αυτή την ευκαιρία. Γιατί έχει αλλάξει το σώμα σας σε αυτό το βαθμό; Είναι από εσάς τους ίδιους. Θα πρέπει να φωτιστείτε και να βγείτε από αυτή την παρούσα κατάσταση. Ίσως να σκεφτείτε, «Από τη στιγμή που θ’ αρχίσω να το μετανιώνω, ο Δάσκαλος θα αλλάξει τα πάντα για μένα αμέσως». Αυτό δεν είναι σωστό - δεν θα είναι καλλιέργεια.

 

Η άσκηση καλλιέργειας είναι σοβαρή. Στην πορεία σας της συνεχιζόμενης ενίσχυσης της αποφασιστικότητά σας, τη συνεχή μελέτη του Φα και τη συνεχή βαθύτερη κατανόηση σας, μπορείτε σταδιακά να κάνετε στροφή. Πριν, δεν κάνατε αληθινά καλλιέργεια στον Ντάφα. Αν και διαβάζατε το βιβλίο, ο σκοπός της ανάγνωσής σας ήταν να ρυθμιστεί το σώμα σας ή για να απαλλαγείτε από αυτά που θεωρούσατε δοκιμασίες. Έχω μεταδώσει τον Φα για να σώσω τους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν στην Ολοκλήρωση μέσω της καλλιέργειας. Δεν είναι για την επίλυση ορισμένων κρίσεων για τους ανθρώπους, τη θεραπεία ασθενειών ανθρώπων, ή για να απαλλαγούμε από πράγματα που οι άνθρωποι θεωρούν άσχημα. Έτσι, μόνο όταν πραγματικά θέλετε να καλλιεργηθείτε και να έχετε ακλόνητη πίστη στον Ντάφα θα αλλάξουν τα πάντα για εσάς. Εάν μελετάτε τον Ντάφα απλά για αυτά τα πράγματα, δεν θα αποκτήσετε τίποτα. Γιατί; Δεν είναι ότι δεν έχουμε συμπόνια για τους ανθρώπους. Είναι επειδή αυτό που φροντίζω είναι τους μαθητές και την καλλιέργειά τους, ενώ οι άνθρωποι τελικά πρέπει να ξεχρεώσουν το κάρμα που έχουν δημιουργήσει. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Δάσκαλε, παρακαλώ διαφωτίστε μας για τον λόγο πίσω από τις διαφορετικές αντιδράσεις στον Ντάφα από όντα σε διαφορετικά επίπεδα στον Κόσμο;

 

Δάσκαλος: Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την καλλιέργεια σας. Ούτε μπορώ να αποκαλύψω αυτά τα μυστικά του ουρανού για εσάς. Επιτρέψτε μου να σας πω: ολόκληρος ο Κόσμος έχει παρεκκλίνει από τον Μεγάλο Νόμο του Κόσμου για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και επειδή τα πάντα έχουν παρεκκλίνει, κανείς δεν γνωρίζει ότι και ο ίδιος έχει παρεκκλίνει. Μπορεί να το διαπιστώσει μόνο αφού έχει επανορθωθεί. Αυτό είναι ακριβώς όπως τα ανθρώπινα όντα, όπως οι καλλιεργητές που κάθονται εδώ σήμερα: όταν κοιτάξετε πίσω αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους, θα δείτε πόσο κακοί έχουν γίνει. Πριν ξεκινήσετε την καλλιέργεια, όμως, δεν είχατε αυτή την αίσθηση καθόλου. Είναι η ίδια ιδέα. Διαφορετικά είδη ψευδαισθήσεων υπάρχουν σε διαφορετικές σφαίρες.

 

Ερώτηση: Από σήμερα και μπρος και για τα δισεκατομμύρια επόμενα χρόνια, θα πρέπει όλα τα όντα να έχουν κατά νου να κοιτάνε μέσα τους όλη την ώρα;

 

Δάσκαλος: Αυτή είναι η κατάσταση της καλλιέργειας για ένα ανθρώπινο ον, δεν είναι το ίδιο με τους θεούς. Η καλλιέργεια δεν είναι ο σκοπός της ύπαρξης ενός όντος, είναι μόνο μια μέθοδος με την οποία οι άνθρωποι μπορούν να ανυψώσουν τον εαυτό τους. Πώς θα μπορούσε, ενδεχομένως, η ανθρώπινη σκέψη να χρησιμοποιηθεί για να φανταστείτε τα πράγματα των θεών; Δεν είναι απολύτως το ίδιο πράγμα. Τα ανθρώπινα όντα ... ο λόγος για τον οποίο έχω πει ότι εκτιμώ την ανθρώπινη πλευρά σας είναι επειδή μπορείτε να καλλιεργηθείτε - δεν είναι τα ανθρώπινα όντα που εκτιμώ. Για τους θεούς, οι άνθρωποι είναι βρώμικοι. Ακόμα και για μένα, το ανθρώπινο [βασίλειο] δεν είναι τίποτα περισσότερο από ότι το χαμηλότερο - αν και απολύτως απαραίτητο -επίπεδο του Κόσμου. Γι’ αυτό [λέω ότι] οι σκέψεις σας είναι πάντα περιορισμένες στο ανθρώπινο πεδίο, σκέφτεστε αυτό και εκείνο για τους ανθρώπους και χρησιμοποιείτε ανθρώπινη σκέψη για να σκεφτείτε για τους θεούς, αλλά δεν μπορείτε να το φανταστείτε καθόλου· είναι η ίδια ιδέα με τους θεούς που δεν έχουν οποιεσδήποτε ανθρώπινες σκέψεις.

 

Ερώτηση: Γιατί οι άνθρωποι που δεν έχουν αγνές προθέσεις, όταν έρχονται για να μάθουν τον Φα μπορούν να θεραπεύονται οι ασθένειές τους και βελτιώνεται η υγεία τους; Γιατί συνεχίζουν να έχουν καλή τύχη;

 

Δάσκαλος: Είναι επειδή αυτή είναι η εκδήλωση του Ντάφα στο χαμηλότερο επίπεδο. Είναι επειδή ο Φα του Κόσμου δεν προορίζεται για την καλλιέργεια των ανθρώπων - δημιουργεί διαφορετικά περιβάλλοντα διαβίωσης για τα όντα σε διαφορετικά επίπεδα. Έχετε έρθει σε επαφή με την εκδήλωση του Φα σε αυτό το επίπεδο, στο χαμηλότερο, στην ανθρώπινη κατάσταση και στο ανθρώπινο περιβάλλον διαβίωσης. Φυσικά, οι άνθρωποι δεν καλλιεργούνται, οι άνθρωποι είναι απλά άνθρωποι. Η καλύτερη κατάσταση για τους ανθρώπους είναι να είναι απαλλαγμένοι από ασθένειες, υγιείς και με καλή τύχη. Επειδή έχετε έρθει σε επαφή με τον Φα, όλα αυτά είναι πράγματα που θα αποκτήσετε.

 

Ερώτηση: Δάσκαλε, έχετε πει, «Όταν ο Ντάφα αποκαλυφθεί στην ανθρωπότητα, αυτά δεν είναι τα μόνα πράγματα που θα χάσετε."

 

Δάσκαλος: Σωστά. Πόσο μεγάλος είναι αυτός ο Κόσμος! Ακόμη και οι θεοί σε διαφορετικά επίπεδα και από διαφορετικές σφαίρες θα πέσουν κάτω αν παραβιάσουν τους κανόνες του Ουρανού. Κατά τη μακρά πορεία του χρόνου, όταν έχουν γίνει κακοί και δεν είναι σε θέση να μείνουν στις σφαίρες τους, πέφτουν σε κατώτερα βασίλεια. Μερικοί έχουν γίνει ιδιαίτερα κακοί και θα πέσουν κάτω στο ανθρώπινο επίπεδο. Μερικοί έχουν γίνει ακόμα και χειρότεροι από τους ανθρώπους, έτσι δεν θα έχουν καν την ευκαιρία να είναι άνθρωποι και μπορεί ακόμα και να καταστραφούν. Τότε είναι ακόμα χειρότερα για τον άνθρωπο. Με άλλα λόγια, «αυτά δεν είναι τα μόνα πράγματα που θα χάσετε» - αυτό σημαίνει. Ο Φα έχει εκδηλωθεί μόνο τόσο στον ανθρώπινο κόσμο, τώρα εσείς απλά καλλιεργείστε - δεν έχει ακόμη φτάσει στο στάδιο όπου θα αποκαλύψει τη δύναμή του στον ανθρώπινο κόσμο. Όταν εκδηλωθεί πραγματικά στον ανθρώπινο κόσμο, είναι τότε που θα επανορθώσει τον Φα του ανθρώπινου κόσμου. Εκείνο τον καιρό, θα υπάρξει το ζήτημα των διαφόρων εκφυλισμένων ανθρώπων που θα ξεριζωθούν. Το πού θα πάνε, θα εξαρτηθεί από το πού θα τοποθετήσουν τους εαυτούς τους.

 

Ερώτηση: Υπάρχει προθεσμία για την άσκηση καλλιέργειας. Αν δεν έχουμε ολοκληρώσει την καλλιέργεια πριν τη λήξη της προθεσμίας ...

 

Δάσκαλος: Τι πετυχαίνετε με τόση σκέψη; Ξανά και ξανά έχω τονίσει αυτό το σημείο: το να το σκεφτόσαστε αυτό είναι προσκόλληση. Εγκαταλείψτε το και μην το σκέφτεστε. Ο χρόνος που θα σας δοθεί να καλλιεργηθείτε σίγουρα θα είναι αρκετός, αλλά δεν θα είναι αρκετός αν δεν κάνετε το καλύτερο με τον χρόνο σας. Εάν πείτε, «Τότε επιτρέψτε μου να πάρω το χρόνο μου στη καλλιέργεια. Θα έχω αρκετό χρόνο; «Όχι, δεν θα έχετε, επειδή ο Φα είναι ιερός.

 

Ερώτηση: Το αίμα ενός καλλιεργητή είναι πολύ πολύτιμο. Πώς επιτρέπεται να το απομυζούν τα κουνούπια;

 

Δάσκαλος: Ξέρετε πόσο βρώμικο το αίμα σας είναι όταν το κάρμα σας αποβάλλεται κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας; Γνωρίζετε ότι αυτό που απομυζούν τα κουνούπια είναι κάτι βρώμικο; Φυσικά, στην καλλιέργεια μας, όταν το σώμα μας γίνεται όλο και πιο υγιές και γίνεται όλο και καλύτερο από αυτά των καθημερινών ανθρώπων, θα μπορούσε ακόμα να συμβεί. Ας υποθέσουμε ότι αυτό το κουνούπι ήταν μια ζωή που κάποτε σκοτώσατε πριν από αυτή τη ζωή - δεν θα πρέπει να το ξεπληρώσετε; Ωστόσο, αυτό που αφαιρείται σίγουρα δεν θα είναι κάτι πολύτιμο. Μην βλέπετε πάντοτε το ότι έχετε υποστεί ζημιά. Γιατί δεν σκέφτεστε για το πώς να ξεπληρώσετε τα καρμικά χρέη που χρωστάτε; Μερικοί άνθρωποι έχουν σκοτώσει πάρα πολλούς ανθρώπους σε προηγούμενες ζωές τους και έχουν κάνει πολλά άσχημα πράγματα. Τώρα θέλουν να καλλιεργηθούν σήμερα και δεν επιτρέπουν ακόμη και τα κουνούπια να τους τσιμπήσουν; Θέλετε απλά να φύγετε από εδώ σαν να μην συνέβη τίποτα; Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό; Αν έχετε καλλιεργηθεί πολύ καλά ή έχετε πολύ λίγο κάρμα, θα δείτε ότι τα κουνούπια δεν θα είναι σε θέση να έρθουν κοντά σας - θα τσιμπούν τους γύρω σας, αλλά όχι εσάς. Αυτό είναι επειδή όταν δεν έχετε μαύρο κάρμα στο σώμα σας, τα κουνούπια δεν τολμούν να εισέλθουν σε αυτό το είδος καθαρού θετικού (γιανγκ) περιβάλλοντος. Τα κουνούπια είναι σε θέση να έρθουν όταν υπάρχει ένα αρνητικό (γιν) περιβάλλον, που τους ταιριάζει και τους αρέσει. Μόνο όταν το αίμα σας πληροί το πρότυπό τους, τούς αρέσει να το απομυζούν. Εάν το αίμα σας είναι αγνό, τα κουνούπια στην πραγματικότητα δεν θα το θέλουν. Δεν είναι έτσι το πώς λειτουργεί; (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Αφού όλη η ύλη σε άλλες διαστάσεις έχει μια πραγματική ύπαρξη, γιατί να υπάρχει το ζήτημα της  μεταμόρφωσης με την πρόθεση του νου;

 

Δάσκαλος: Σωστά, αλλά μην ψάχνετε απλώς τις λεπτομέρειες. Έχω πει ότι ακόμη και οι σκέψεις των ανθρώπων είναι ουσίες. Αυτά που σκέφτεστε μπορούν να υλοποιηθούν και τα λόγια σας, ότι λέτε, έχουν μια μορφή. Είναι απλά ότι δεν μπορείτε να το δείτε. Τα πάντα έχουν υλική ύπαρξη. Η ύλη στα μάτια του ανθρώπου είναι διαφορετική από αυτή στα μάτια των θεών. Οι μορφές ύπαρξης της ύλης που παρατηρούνται από τον άνθρωπο δεν είναι πραγματικές και δεν είναι ακίνητες. Αυτή είναι η αληθινή εκδήλωση της ύπαρξης του σύμπαντος. Οι ανθρώπινες σκέψεις έχουν γίνει τόσο εκφυλισμένες - αυτά που σκέφτονται είναι όλα πράγματα που είναι άθλια, κακά, αγενή, εγωιστικά, γεμάτα με επιδίωξη και συναίσθημα (τσινγκ) και ούτω καθεξής. Γι’ αυτό αυτά που σκέφτονται είναι όλα ψευδείς εντυπώσεις. Όλοι πάντα σκέφτεστε πολύ περιορισμένα. Γιατί λέγεται ότι η σοφία ενός Φο είναι τεράστια; Σκέφτεται διαφορετικά από εσάς, η ικανότητά του είναι τεράστια και δεν σκέφτεται για τα πράγματα μόνο από μία πλευρά.

 

Ερώτηση: Είμαι ένας δυτικός μαθητής. Αισθάνομαι ότι η «αγάπη» φαίνεται να έχει χάσει τη θέση της στο Τζούαν Φάλουν.

 

Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να σας πω, ότι η αγάπη για την οποία μίλησε ο Ιησούς, η Παναγία και ο Γιαχβέ δεν είναι η «αγάπη» η κατανοητή από τον άνθρωπο - είναι σιμπέι 10 (συμπόνια). Επειδή η ανθρωπότητα σήμερα δεν έχει τη λέξη σιμπέι στη δυτική γλώσσα, οι άνθρωποι των μεταγενέστερων γενεών χρησιμοποίησαν τη λέξη «αγάπη» στη θέση αυτών που είπαν οι θεοί. Αυτό το είδος αγάπης, στους θεούς, είναι βρώμικο, ενώ το σιμπέι είναι ιερό. Λόγω της αγάπης, οι άνθρωποι βυθίζονται στη σεξουαλική επιθυμία. Λόγω της αγάπης, οι άνθρωποι βυθίζονται στην αμαρτωλή, διεφθαρμένη σεξουαλική συμπεριφορά. Λόγω της αγάπης, οι άνθρωποι κάνουν πολλά κακά πράγματα και πράγματα που οι θεοί δεν μπορούν να ανεχτούν. Η αγάπη έχει μια πλευρά που η ανθρωπότητα θεωρεί καλή, το οποίο περιλαμβάνει βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Την ίδια στιγμή, έχει μια κακή, αρνητική πλευρά. Το σιμπέι, από την άλλη πλευρά, είναι εντελώς καλό. Έτσι, η αγάπη των δυτικών Θεών για την οποία μίλησαν στο παρελθόν, θα σας πω και πάλι ρητά, αποκαλείται σιμπέι και όχι η αγάπη για την οποία οι άνθρωποι μιλούν σε αυτόν τον ανθρώπινο κόσμο. Αυτό είναι επειδή δεν υπήρχε η έννοια του σιμπέι στον πολιτισμό σας. Οι πρόγονοί σας χρησιμοποίησαν τη λέξη «αγάπη» για να καταγράψουν τα λόγια των θεών, αυτό είναι όλο.

 

Ερώτηση: Για τους δυτικούς, η «κατοχή πνεύματος» είναι πολύ περίεργο και δύσκολο να κατανοηθεί. Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε με σαφήνεια την «κατοχή πνεύματος» στους δυτικούς;

 

Δάσκαλος: Η μετενσάρκωση είναι κάτι που υπάρχει στη Δύση επίσης. Είναι κάτι από το οποίο ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει. Είναι απλά ότι ο Ιησούς μίλησε μόνο για την κόλαση και δεν άγγιξε την μετενσάρκωση. Ο Ιησούς τόνισε ότι οι άνθρωποι είχαν αμαρτίες, αλλά δεν αποκάλυψε ότι ο λόγος που οι άνθρωποι ήταν αμαρτωλοί ήταν επειδή είχαν κάρμα. Αυτό οφείλεται στις διαφορές των ανθρώπινων πολιτισμών. Όσο για την κατοχή πνεύματος, δεν είναι ότι δεν υπάρχει στο δυτικό πολιτισμό. Θυμάστε ότι η Καινή Διαθήκη περιλαμβάνει ιστορίες του Ιησού που εξορκίζει πνεύματα που κατείχαν τους ανθρώπους; Έχουν καταγραφεί στην Αγία Γραφή. Τα πνεύματα είπαν: «Αυτό δεν έχει τίποτα να κάνει με εσένα Ιησού, δεν έχεις καμία δουλειά εδώ». Ωστόσο, ο Ιησούς επέμεινε να τα εξορκίσει. Κρίνοντας από αυτό, δεν κατανοείτε πλήρως τον δικό σας πολιτισμό.

 

Ερώτηση: «Μην χτυπάτε πίσω όταν σας χτυπούν· μην καταριέστε και εσείς όταν σας έχουν καταραστεί». Μπορούμε να πούμε το εξής: «Αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό;"

 

Δάσκαλος: Για τους καλλιεργητές, η πράξη του «Μην χτυπάτε πίσω όταν σας χτυπούν· μην βλαστημάτε όταν σας βλαστημούν» αντανακλά τον πιο κατάλληλο τρόπο χειρισμού του. Ο λόγος είναι ότι, όταν ένα άτομο σας χτυπά ή σας βλαστημά, είναι πάντα το αποτέλεσμα διαφωνιών ή συγκρούσεων. Αν του πείτε «Δεν θα έπρεπε να με χτυπήσεις», μπορεί να σας χτυπήσει περισσότερες φορές. Αν έχετε θέμα μαζί του, τότε θα συγκρουστείτε μαζί του. Τα πράγματα θα πάψουν μόνο αν δεν του δώσετε καμία σημασία. Επομένως, «Μην χτυπάτε πίσω όταν σας χτυπούν· μη βρίζετε όταν σας βρίζουν» δηλώνει» τον πιο κατάλληλο τρόπο. (Χειροκροτήματα) Έχουμε κάποιους ανθρώπους που είναι σε θέση να το κάνουν αυτό. Θα έλεγα ότι καλλιεργούνται πολύ καλά, καθόλου άσχημα. Μερικοί άνθρωποι ξέρουν: «Όταν με χτυπήσεις, δεν θα σε χτυπήσω· όταν μου φωνάξεις, δεν θα σου φωνάξω». Ωστόσο, κατά βάθος εξακολουθούν να αισθάνονται ανήσυχα και ακόμη θέλουν να προσθέσουν λίγα λόγια: «Δεν θα έπρεπε να με χτυπήσεις». Αυτό είναι επειδή δεν μπορείτε ακόμα να το εγκαταλείψετε βαθιά μέσα σας και ακόμα δεν θέλετε να πληρώσετε τα χρέη που του χρωστάτε, ή ακόμα και όταν το ξεπληρώσατε εξακολουθείτε να είστε απρόθυμοι να το βγάλετε μέσα από την καρδιά σας. Έτσι, θέλετε ακόμα να προσθέσετε μια ακόμη πρόταση για να ανακουφίσετε τον εαυτό σας. Φυσικά, αυτό που λέω ακούγεται κάπως διαλεκτικό. Θέλω να ρωτήσω: Καυκάσιοι και Μαύροι μαθητές μου, όταν μιλάω με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να καταλάβετε; (Χειροκροτήματα) Ωραία, σας ευχαριστώ.

 

Ερώτηση: Το επάγγελμα μου είναι η διδασκαλία φιλοσοφίας και λογοτεχνίας. Νομίζω ότι η φιλοσοφία και η λογοτεχνία είναι πολύτιμα για την ανθρώπινη κοινωνία.

 

Δάσκαλος: Λέω στον καθένα σας, στην καλλιέργειά μας πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τον τρόπο της ανθρώπινης κοινωνίας στο μέγιστο βαθμό. Θα πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε οποιαδήποτε δουλειά που είναι να κάνετε και δεν είναι λάθος, επειδή η εργασία σας είναι ξεχωριστή από την καλλιέργειά σας και είναι μόνο ότι το σίνσινγκ11 σας θα αντανακλάται στο πώς θα κάνετε τη δουλειά σας. Όλοι θα πουν ότι είστε καλός και ότι οι άνθρωποι που καλλιεργούνται στον Ντάφα είναι τόσο καλοί, επειδή έχετε συμπεριφερθεί καλά. Όσο για το πώς [η φιλοσοφία και η λογοτεχνία] θα τοποθετηθεί στο μέλλον, λοιπόν, αν και ολόκληρος ο Κόσμος έχει παρεκκλίνει από τον Φα, έτσι πού αλλού υπάρχει ένα κομμάτι αγνής γης εκτός από τον Ντάφα στην ανθρώπινη κοινωνία; Πού αλλού υπάρχει καθαρό μέρος; Δεν θέλω να μιλήσω για τα πράγματα του μέλλοντος. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, τα πάντα στην ανθρώπινη κοινωνία έχουν εκφυλιστεί. Ίσως αυτοί που δεν μπορούν να γίνουν καλοί στο μέλλον, να πρέπει να εξαλειφθούν και αυτό δεν περιορίζεται μόνο στους ανθρώπους. Προς το παρόν μπορείτε απλά να προχωρήσετε και να συνεχίσετε να κάνετε το επάγγελμά σας, επειδή η Επανόρθωση του Φα δεν έχει ακόμη φθάσει στο στάδιο της ανθρωπότητας. Τώρα είναι απλά ότι ο Φα σας σώζει.

 

Ερώτηση: Τα πράγματα δεν έχουν πάει καλά στην οικογένειά μου, το οποίο προκάλεσε τους γονείς μου να είναι ασεβείς προς τον Ντάφα. Δημιουργώ κάρμα;

 

Δάσκαλος: Δεν θα πρέπει να εξεταστεί με αυτόν τον τρόπο. Θα πρέπει να εξετάσουμε αυτό το θέμα από δύο οπτικές γωνίες. Μια πιθανότητα είναι ότι το δικό σας κάρμα το προκάλεσε αυτό. Η άλλη πιθανότητα είναι ότι δεν έχετε εξαλείψει τις προσκολλήσεις σας στην καλλιέργειά σας. Και οι δύο λόγοι υπάρχουν, αλλά υπάρχουν επίσης διαφορετικές καταστάσεις που εκδηλώνονται από την έλλειψη κατανόησης του Ντάφα από διαφορετικούς ανθρώπους.

 

Ερώτηση: Μερικοί Χριστιανοί δεν πιστεύουν στο Εξάπτυχο Μονοπάτι της Μετενσάρκωσης.

 

Δάσκαλος: Δεν είπε ο Ιησούς ότι αν οι άνθρωποι έκαναν κακά πράγματα θα πήγαιναν στην κόλαση; Μπορώ μόνο να σας πω το εξής. Μερικοί από εσάς μπορεί να έχετε διαβάσει την Καινή Διαθήκη και την Παλαιά Διαθήκη. Η Καινή Διαθήκη, κυρίως, ήταν όλη γραμμένη από αυτό το άτομο ή εκείνο το άτομο, παράγραφο μετά την παράγραφο καταγραμμένων λόγων - λόγων που καταγράφηκαν από τη μνήμη. Δηλαδή, όσοι άκουσαν τη διδασκαλία του Ιησού τα έγραψαν με βάση αυτά που θυμήθηκαν. Αλλά μπορούσαν τα λόγια του Ιησού κατά τη διάρκεια της ζωής του - για σκεφτείτε το, ο καθένας - να είναι τόσα λίγα όσα περιέχονται σε αυτό το βιβλίο; Τόσα λίγα; Ο Ιησούς μίλησε για πολλά πράγματα. Πάρα πολλά πράγματα ξεχάστηκαν από τους ανθρώπους και ως αποτέλεσμα δεν καταγράφηκαν. Γιατί λοιπόν δεν καταγράφηκαν; Ένας άλλος λόγος ήταν ότι τα ανθρώπινα όντα μόνο τόσο άξιζε να γνωρίζουν.

 

Αφού ο Νόμος του Φο, ακόμη και στο επίπεδο του Ταθαγκάτα12, δεν μπορεί να γίνει τελείως γνωστός στα ανθρώπινα όντα, αυτό που ο Σακιαμούνι13 δίδαξε όταν ήταν στον ανθρώπινο κόσμο, ήταν ο Φα στο επίπεδο του Άρχατ14 και τα ανθρώπινα όντα μπορούσαν να γνωρίζουν μόνο τόσο. Αυτά που είπε ο Ιησούς ήταν αρκετά για να επιτρέψει σε εκείνους που ακολούθησαν τα λόγια του να φτάσουν στον ουρανό - αυτό ήταν αρκετό. Έτσι οι Θεοί δεν επέτρεψαν πάρα πολλά απ’ αυτά να παραμείνουν εδώ. Στην Ανατολή, αν και υπάρχουν πολλές γραφές, όλες είναι αποσπασματικές και ελλιπείς καταγραφές από τη μνήμη - αυτό είναι σίγουρο. Από μια διαφορετική σκοπιά, μερικοί Καυκάσιοι μετενσαρκώθηκαν από Ασιάτες. Έτσι, αν δεν έχετε αυτά τα πράγματα, ενώ είστε στη Δύση, θα μπορούσατε να τα βιώσετε όταν μετενσαρκωθήκατε ως Ασιάτες; Επιπλέον, πολλοί Ασιάτες και Δυτικοί μετενσαρκώνονται σε ανταπόδοση, δηλαδή, μετενσαρκώνονται ο ένας στο άλλον πέρα δώθε. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται κοντά στην ασιατική κουλτούρα, μερικοί στο δυτικό πολιτισμό. Είναι πιθανό ότι αυτό προκαλείται από τα χαρακτηριστικά που έμειναν από τις μετενσαρκώσεις τους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ωστόσο, ακόμα κι αν μπορεί να είστε λευκός, ή μπορεί να είστε κίτρινος ή μαύρος, θα μπορούσατε να ανήκετε σε οποιαδήποτε φυλή

 

Ερώτηση: Λόγω της κακής όρασης, οι ηλικιωμένοι προτιμούν να ακούνε τις διαλέξεις από κασέτα. Είναι αυτό τόσο αποτελεσματικό όσο η ανάγνωση του Ντάφα;

 

Δάσκαλος: Είναι το ίδιο. Αν μελετάτε τον Φα ολόψυχα, είναι πιθανό ότι τα μάτια σας μπορεί να υποστούν αλλαγές. Ακούγοντας είναι το ίδιο όπως η ανάγνωση. Μην μιλάτε για το πόσο ηλικιωμένοι ή νεαροί και αν είστε. Αυτό επίσης θα μπορούσε να είναι η δική σας προσκόλληση και εμπόδιο. Στον Ντάφα η ηλικία δεν κάνει καμία διαφορά, απλά προχωρήστε και καλλιεργηθείτε. Θυμάμαι πως, πριν κάποια χρόνια, όταν δίδασκα τον Φα στο Πεκίνο, στους μαθητές άρεσε να με αποκαλούν «Μέγα Δάσκαλο". Αργότερα, ένας ηλικιωμένος άνδρας στο ακροατήριο, ο οποίος ήταν κατά πάσα πιθανότητα στα εβδομήντα ή ογδόντα του, υπέβαλε ερώτημα προς εμένα, λέγοντας : «Γιατί αποκαλείτε τον εαυτό σας Μέγα Δάσκαλο;» Όσο ηλικιωμένος και αν είμαι, ούτε εγώ δεν αποκαλώ τον εαυτό μου «Μέγα Δάσκαλο» (Γέλια) Έτσι, του είπα,» δεν αποκαλώ τον εαυτό μου 'Μέγα Δάσκαλο'. Οι άνθρωποι με αποκαλούν έτσι από σεβασμό. Επινόησαν τον όρο 'Μέγα Δάσκαλο.'« Στην πραγματικότητα, μπορείτε να με αποκαλείτε όπως θέλετε. Μπορείτε να με αποκαλέσετε με το όνομά μου, ή μπορείτε να με αποκαλέσετε «Δάσκαλε» ή «Κύριε,» όλα είναι μια χαρά. Δεν με νοιάζουν αυτά τα πράγματα και δεν με νοιάζει οποιαδήποτε τυπικότητα. Στην πραγματικότητα, οι ανθρώπινες ηλικίες δεν ισχύουν για τους καλλιεργητές επειδή η Κύρια Ψυχή κάποιου (γιουάνσεν) θα μπορούσε να είναι οποιασδήποτε ηλικίας και αυτός είναι ο αληθινός εαυτός. Μιλώντας υπό αυτήν την έννοια, είμαι ο παλαιότερος σε αυτό το σύμπαν. Κανείς από εσάς δεν είναι μεγαλύτερος από εμένα. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Το «Λούνγιου» περιλαμβάνει ολόκληρο το περιεχόμενο του Τζούαν Φάλουν. Παρακαλώ πείτε μας γιατί ονομάζεται «Λούνγιου."

 

Δάσκαλος: Ξέρετε, φαίνεται ότι ο Κομφούκιος έχει ένα «Λουνγιού 15», επίσης, αλλά οι έννοιες και το περιεχόμενο του είναι εντελώς διαφορετικά. Συζητώ το (λουν) αυτόν τον Νόμο του Φο, χρησιμοποιώντας την ανθρώπινη γλώσσα (γιου), γι’ αυτό το αποκαλώ Λουνγιού. (Χειροκρότημα) Αυτή είναι η ιδέα. Η ανθρώπινη γλώσσα θα χρησιμοποιηθεί από τον Φα, έτσι όπως και να την χρησιμοποιήσω είναι μια χαρά. Εφ' όσον τα πράγματα μπορούν να εξηγηθούν με σαφήνεια, εφ' όσον μπορώ να σας σώσω και εφ' όσον ο Φα μπορεί να διδαχθεί σαφώς, θα τη χρησιμοποιήσω με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, οι σύγχρονες τυποποιημένες γλώσσες και λεξιλόγια δεν με περιορίζουν.

 

Ερώτηση: Ένας μαθητής του Ντάφα που εργάζεται σε νοσοκομείο καρκινοπαθών σχεδιάζει να διαδώσει τον Φα εκεί. Είναι αυτό κατάλληλο;

 

Δάσκαλος: Αυτό εξαρτάται από το ποια είναι η πρόθεση. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον Ντάφα για να θεραπεύσετε ασθένειες για τους ανθρώπους. Ο Ντάφα μπορεί να διορθώσει οποιαδήποτε ανώμαλη κατάσταση. Είναι αφύσικο το ότι οι άνθρωποι έχουν ασθένειες, όμως ο Ντάφα δεν προορίζεται για τη διόρθωση ανώμαλων καταστάσεων των ανθρώπων. Ο σκοπός της διδασκαλίας του Φα στους ανθρώπους είναι για να τους σώσει. Είναι ο μεγαλοπρεπής Νόμος του Ουρανού που έχει δημιουργήσει διαφορετικά περιβάλλοντα διαβίωσης για διαφορετικά όντα στο σύμπαν. (Χειροκροτήματα) Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να θεραπεύσετε ασθένειες για τα ανθρώπινα όντα, αν αυτή είναι η πρόθεσή σας, τότε αυτό δεν είναι σωστό, έτσι δεν είναι; «Ω, ο Ντάφα μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Ας πάμε στα νοσοκομεία για τη θεραπεία καρκίνου των ανθρώπων». Αυτό δεν είναι σωτηρία των ανθρώπων, αλλά χρησιμοποιώντας τον Ντάφα για τη θεραπεία της ασθένειας – αυτό δεν είναι σωστό.

 

Δεν είναι ότι δεν είμαστε συμπονετικοί. Σας έχω πει ότι, ανεξάρτητα από το αν είναι ο Ιησούς, η Παναγία, ο Γιαχβέ (του οποίου η ικανότητα υπερβαίνει ακόμα και τους δύο προηγούμενους), ή οι Φο στις ανατολικές θρησκείες, με ένα νεύμα του χεριού δεν θα υπήρχε ούτε ένα άρρωστο άτομο σε αυτή τη μικρή Γη. Γιατί δεν είναι συμπονετικοί και να το κάνουν αυτό για τους ανθρώπους; Επειδή οι ίδιοι οι άνθρωποι κάνουν κακά πράγματα. Αν το έκανα αυτό για εσάς σήμερα, θα συνεχίζατε να κάνετε κακά πράγματα αύριο. Φυσικά, αυτό δεν είναι για να τιμωρηθούν οι άνθρωποι - είναι η αρχή του σύμπαντος που αξιολογεί όλα τα όντα. Επειδή οι άνθρωποι έχουν κάνει κακά πράγματα, πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι γι’ αυτά. Ας υποθέσουμε ότι σκοτώσατε κάποιον και ένας Φο εξάλειψε το κάρμα για σας. Τότε, θα σήμαινε ότι έχετε την άδεια να σκοτώνετε ανθρώπους όποτε επιθυμείτε; Πώς θα μπορούσε να είναι αποδεκτό για έναν Φο να εξαλείψει τις ασθένειές σας αφού είχατε σκοτώσει ανθρώπους και δημιουργήσατε κάρμα; Όταν οι άνθρωποι κάνουν κακά πράγματα πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτό και φέρουν τη σχετική ευθύνη. Αλλά όταν οι άνθρωποι έχουν κάνει κακά πράγματα, η πιο προφανής εκδήλωση αυτού στο ανθρώπινο σώμα, είναι η ασθένεια, η οποία χρησιμοποιείται για να τιμωρήσει τους ανθρώπους. Δεν είμαι ο μόνος που το λέω αυτό - ο Ιησούς είπε επίσης ότι οι άνθρωποι έχουν αμαρτίες. Γιατί οι άνθρωποι έχουν αμαρτίες; Είναι ακριβώς επειδή οι άνθρωποι έχουν κάρμα στο σώμα τους. Ο Δυτικός πολιτισμός δεν έχει τη λέξη «κάρμα» - δεν υπάρχει τέτοια λέξη στον δυτικό πολιτισμό. Έτσι ο Ιησούς χρησιμοποίησε τη λέξη «αμαρτία» για να επεξηγήσει το γενική άποψη. Στην πραγματικότητα, δεν είναι το να έχετε κάρμα το ίδιο με το να έχετε αμαρτίες; Χωρίς αμαρτίες, πώς θα μπορούσε να υπάρχει κάρμα; Είναι η ίδια ιδέα.

 

Ερώτηση: Μετά την Ολοκλήρωση, όταν φτάσουμε στα δικά μας επίπεδα, τα σώματά μας θα φέρουν τα σημάδια από τον σεβαστό Δάσκαλό μας;

 

Δάσκαλος: Δεν υπάρχει ζήτημα σημαδιών στο σώμα σας, αφού έχετε φτάσει στην Ολοκλήρωση. Τα σημάδια είναι για τους ανθρώπους μέσα στο λαβύρινθο· σημαδεύεστε αφού έχετε πέσει εδώ. Μετά την Ολοκλήρωση, θα είστε μια ανεξάρτητη οντότητα, ένας μεγαλοπρεπής Θεός ο οποίος μπορεί να παίρνει αποφάσεις από μόνος του. Αυτό που σας δίνω δεν είναι περιορισμοί, αλλά [την ευκαιρία να γίνετε] ένας μεγαλοπρεπής Θεός. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Άνθρωποι που δεν ασκούν Φάλουν Ντάφα τους αρέσει να ακούνε τη μουσική, «Πούντου» και «Τζίσι» Δάσκαλε, παρακαλώ πείτε μας, μπορούμε να τους αφήνουμε να το ακούνε;

 

Δάσκαλος: Ναι, είναι απλά μουσική. Φυσικά, όταν ακούνε τη μουσική του Ντάφα μας, είναι σίγουρα καλό για αυτούς.

 

Ερώτηση: Στη σημερινή κοινωνία, η έννοια της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών επικρατεί. Ως μαθητές θηλυκού φύλου, πώς μπορούμε να είμαστε ευγενείς και τρυφερές ενώ προχωρούμε επιμελώς στην καλλιέργεια;

 

Δάσκαλος: Οι άνθρωποι λένε ότι οι γυναίκες στις μέρες μας γίνονται όλο και πιο φιλελεύθερες και οι προσωπικότητές τους όλο και ισχυρότερες. Στην πραγματικότητα, δεν οδηγείστε από την ευγενική (Σαν) πλευρά σας. Δεν πιστεύω ότι η δύναμη κατ' ανάγκη αντανακλάται στην εξωτερική έκφραση ενός ατόμου. Αν στην καθημερινή σας ζωή είστε μια ευγενική, αληθινή γυναίκα, η επάρκεια σας θα σας επιτρέψει να έχετε όλα όσα σας αξίζουν ακριβώς. Δεν είναι απαραίτητο να εκφράζετε τον εαυτό σας με σκληρούς και αντρικούς τρόπους για να αποκτήσετε αυτά τα πράγματα. Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω; (Χειροκροτήματα) Με άλλα λόγια, αν είστε γυναίκα, θα πρέπει να συμπεριφερθείτε ως τέτοια και να είστε καλή και ευγενική. Μόνο τότε μπορείτε να κερδίσετε τον σεβασμό και την αγάπη από τους άνδρες. Εάν δεν είστε καλή και ευγενική, οι άνδρες θα σας φοβούνται όταν σας βλέπουν, (γέλιο) και δεν θα είστε σε θέση να έχετε την αγάπη ή ακόμα την οικογενειακή στοργή που θα έπρεπε να έχετε. Αντίθετα, ας μη μιλήσουμε μόνο για τις γυναίκες - εμείς οι άνδρες, επίσης θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν άνδρες. Αλλά όλες οι κοινωνίες στη γη έχουν γίνει κακές σήμερα, ώστε να μπορώ να ζητήσω μόνο από τους μαθητές μου να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο - δεν είναι εφικτό από την κοινωνία. Θυμάμαι ότι στη Δύση πριν από τη δεκαετία του πενήντα, οι άνδρες ήταν πολύ ευγενείς και αντιμετώπιζαν τις γυναίκες με σεβασμό. Και επειδή οι γυναίκες συμπεριφέρονταν ως γυναίκες, στους άνδρες άρεσε να τις βοηθάνε, να τις σέβονται και να τις φροντίζουν. Ταυτόχρονα, από την γυναικεία πλευρά, οι γυναίκες εκτιμούσαν τους συζύγους τους. Αυτή ήταν η ανθρώπινη συμπεριφορά. Ωστόσο, σήμερα τα έχετε καταστρέψει όλα.

 

Στην ασιατική κοινωνία, οι γυναίκες έχουν γίνει υπερβολικά ισχυρές, με αποτέλεσμα οι άνδρες να γίνονται σαν τις γυναίκες. Μπορώ να σας πω ότι βαθιά μέσα σας, θέλετε τους άνδρες σας να είναι δυνατοί, αλλά στο μυαλό σας θέλετε εσείς να υπερισχύετε. Δεν είναι αντιφατικό αυτό; Αν ο τρόπος της κοινωνίας καταντήσει έτσι, οι άνδρες θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να περπατούν τριγύρω με αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό; Θα έχουν τον ανδρισμό τους; Δεν μπορούν δύο άνθρωποι να είναι επικεφαλής μίας οικογένειας, όπως δεν μπορούν να υπάρχουν δύο βασιλείς του ίδιου βουνού. Έτσι, όταν δύο τίγρεις τσακώνονται, η μία θα πρέπει να πληγωθεί, (γέλιο) και η οικογένεια είναι αναγκασμένη να είναι δυσαρμονική. Πώς μπορεί να λειτουργήσει εάν δύο μεγάλοι βασιλιάδες ζουν κάτω από την ίδια στέγη; Θα πρέπει να υπάρχει μία κεφαλή στην οικογένεια. Γι’ αυτό υπάρχουν διαζύγια και διχόνοια στην οικογένεια. Πάντα λέτε κάτι: οι άνδρες λένε ότι οι γυναίκες δεν συμπεριφέρονται καθόλου σαν γυναίκες και οι γυναίκες λένε ότι οι άνδρες δεν μοιάζουν καθόλου σαν άνδρες.

 

Είναι ακόμα πιο κραυγαλέο στη δυτική κοινωνία όπου όταν παντρεύονται μεταξύ τους, έχουν ήδη διαιρέσει την περιουσία τους: «Όταν χωρίσουμε στο μέλλον, αυτό ανήκει σε μένα και αυτό ανήκει σε σένα». Είναι ακόμα πιο κραυγαλέο. Η αίσθηση μιας γυναίκας να εξαρτάται από τον άνδρα της όταν είναι παντρεμένη είναι απλώς ανύπαρκτη. Και οι άνδρες δεν σκέφτονται ότι όταν οι γυναίκες τούς παντρεύονται, έχουν στηρίξει πάνω τους όλη τους τη ζωή και γι’ αυτό πρέπει να είναι υπεύθυνοι προς αυτές - πλέον δεν σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο καθόλου. Το προσωπικό συμφέρον και η προσωπική ελευθερία έχουν αναλάβει τα πάντα. Πού τότε θα βρείτε τη ζεστασιά μιας οικογένειας; Οι άνθρωποι ανταγωνίζονται και προσπαθούν να υπερισχύσουν ο ένας του άλλου - κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει παραχώρηση. Σας λέω ότι τα ανθρώπινα όντα δεν πρέπει να είναι έτσι! (Χειροκρότημα) Όταν ακόμη και τα ζευγάρια δεν τολμούν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και δεν υπάρχει μέρος που μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση ασφάλειας, ζεστασιάς και στοργής, δεν ζείτε μια οδυνηρή ζωή; Στο μυαλό σας, σκέφτεστε: «Δεν πρέπει να είναι έτσι. Θα πρέπει να έχουμε ένα ζεστό και στοργικό μέρος». Αλλά η εξωτερική σας συμπεριφορά τα καταστρέφει όλα αυτά και τα εγωιστικά χαρακτηριστικά σας, κάνουν ένα τέτοιο μέρος αδύνατο να υπάρξει. Όταν ο καθένας συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο χάνονται οι υπέροχες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Φυσικά, μπορώ να πω αυτά τα πράγματα μόνο στους μαθητές μου, σε εσάς και να σας πω ότι αυτά δεν είναι σωστά. Δεν υπάρχει θεραπεία για την ανθρωπότητα πια και θα ήταν αδύνατο να γυρίσουν τα πάντα πίσω. Σήμερα, οι συζητήσεις στην κοινωνία και η τάση των μέσων ενημέρωσης είναι όλα σχετικά με την προσωπική ελευθερία και έχουν ανοχή στην ατομικότητα. Μπορώ να σας πω, αυτή η ευνοημένη ατομικότητα σάς κάνει να φαίνεστε ελεύθεροι, αλλά στην πραγματικότητα, ποτέ δεν θα είστε σε θέση να απολαύσετε τη ζεστασιά και την στοργή πια! Και ποτέ δεν θα έχετε κάποιον που μπορείτε να εμπιστευθείτε! (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Θα υπάρξουν μαθητές του Ντάφα που καλλιεργούνται στους κόσμους των Φο για να γίνουν συνηθισμένα όντα; (Γέλια)

 

Δάσκαλος: Μην γελάτε. Αυτή είναι μια εννοιολογική ερώτηση. Οι καλλιεργητές έχουν Θέση Επίτευξης, έτσι σίγουρα δεν θα είναι απλά συνηθισμένα όντα. Έχουν όλοι Θέση Επίτευξης αφότου φτάσουν στην Ολοκλήρωση.

 

Ερώτηση: Ο Ντάφα μπορεί να αλλάξει τον επιφανειακό εαυτό μου καθώς και τον εαυτό μου σε διαφορετικά επίπεδα σε διαφορετικές διαστάσεις. Είναι σωστή αυτή η κατανόηση;

 

Δάσκαλος: Αυτή η κατανόηση δεν είναι λανθασμένη. Έχω ξαναπεί: Χωρίς ανθρώπινο σώμα, είναι αδύνατο να ασκήσετε καλλιέργεια και είναι αδύνατο να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Τότε πώς θα μπορούσαν τα σώματά σας σε άλλες διαστάσεις, ενδεχομένως να αλλάξουν; Δεν μπορείτε να καλλιεργηθείτε χωρίς αυτό το ανθρώπινο σώμα, έτσι πρέπει να καλλιεργηθείτε εδώ, σε αυτό το ανθρώπινο μέρος, να αλλάξετε τον εαυτό σας. Μερικές φορές, όταν μελετάτε ένα βιβλίο του Ντάφα, δεν είστε συγκεντρωμένοι και τα χείλη σας τελειώνουν την ανάγνωση ενός αποσπάσματος, αλλά το μυαλό σας δεν είναι εκεί. Αυτό συμβαίνει γιατί η δευτερεύουσα συνείδησή σας (φου γισί) ή άλλοι παράγοντες λειτουργούν. Η προσοχή σας είναι παρούσα κατά καιρούς, μόνο για να εξαφανιστεί αμέσως μετά. Εάν έχετε αυτό το πρόβλημα συχνά, τότε είναι το ίδιο με το να παραδίδετε όλα αυτά τα πράγματα και να δίνετε αυτόν τον Φα σε κάποιον άλλον. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό και δεν σας επιτρέπω να καλλιεργείστε με αυτόν τον τρόπο.

 

Ερώτηση: Πώς θα πρέπει να κατανοήσουμε τη διαφορά ανάμεσα στην αγάπη και την προσκόλληση.

 

Δάσκαλος: Είναι δύο διαφορετικές έννοιες. Η αγάπη μπορεί να γεννήσει προσκολλήσεις, μπορεί να προκαλέσει προσκολλήσεις κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, αλλά μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων και στην κοινωνία, είναι ακόμα κάτι ουσιαστικό. Χωρίς την αγάπη, τα ανθρώπινα όντα θα είναι ακόμα πιο πιθανό να κάνουν κακά πράγματα και η δαιμονική τους φύση θα είναι ακόμη ισχυρότερη. Έτσι, τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αγάπη και συναίσθημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το συναίσθημα είναι ένα ανθρώπινο πράγμα - είναι ένα απαραίτητο στοιχείο του περιβάλλοντος διαβίωσης που παρέχεται στους ανθρώπους, αλλά δεν είναι για τους Θεούς. Ως καλλιεργητές, πρέπει να ανυψωθείτε πάνω από αυτό και να καλλιεργήσετε απομακρύνοντας τις προσκολλήσεις που προκύπτουν από την αγάπη και το συναίσθημα. Αυτή είναι η σχέση μεταξύ αυτών των πραγμάτων. Αν θέλετε να είστε σε θέση να αγαπάτε χωρίς να έχετε προσκολληθεί, αυτό είναι αδύνατον. Αλλά στη διαδικασία της καλλιέργειάς σας, δεν μπορείτε ενδεχομένως να πάρετε τα πάντα ελαφρά, να εγκαταλείψετε τα πάντα και να μην είστε τόσο προσκολλημένοι αμέσως. Έτσι, στην παρούσα φάση σας, σε όποια κατάσταση και αν είστε, μπορείτε απλά να είστε σε αυτή την κατάσταση.

 

Μην πιέζετε τον εαυτό σας: «Βαθιά μέσα μου αγαπώ, αγαπώ τα μέλη της οικογένειάς μου, αλλά θα αναγκάσω τον εαυτό μου να σταματήσω να τους αγαπώ». Αυτό θα ήταν λάθος, επειδή το επίπεδό σας δεν έχει ανυψωθεί και απλά προσπαθείτε να το κάνετε με το ζόρι. Αν το κάνετε αυτό, θα κάνει πραγματικά τους ανθρώπους να παρερμηνεύσουν τον Ντάφα και θα βλάψει την εικόνα του Ντάφα. Καθώς μειώνεται η αγάπη στην καλλιέργειά σας, θα αντικατασταθεί από την συμπόνια (σιμπεϊ) που αναδύεται. Ξέρετε, κάθομαι εδώ και - χρησιμοποιώντας τα λόγια σας - αγαπώ και νοιάζομαι για τον κάθε έναν από εσάς. Στην πραγματικότητα, είναι ένα είδος συμπόνιας (χειροκροτήματα), αλλά είναι τελείως διαφορετικό από το είδος των προσωπικών συναισθημάτων σας. Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να διαφοροποιήσετε την αγάπη που έχετε μεταξύ σας και αυτή που εγώ έχω. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Κατά τη διάρκεια της ομαδικής εξάσκησης, όταν κάποιος κάνει πολύ θόρυβο όταν φτάνει αργά και φεύγει νωρίς, γεγονός που το καθιστά δύσκολο για τους άλλους να μπουν σε κατάσταση ηρεμίας, θα πρέπει να του το επισημάνουμε;

 

Δάσκαλος: Αυτή η ερώτηση μου θυμίζει μια άλλη σκέψη μου. Επιτρέψτε μου να σας πω, πριν από την Πολιτιστική Επανάσταση, οι Κινέζοι ήταν γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι ήταν άνθρωποι της ευπρέπειας και ήταν πολύ ιδιαίτεροι και ειδικότερα στο να είναι πολιτισμένοι, στην υγιεινή τους, καθώς και για τα πράγματα που εμφανίζονταν στην επιφάνεια. Οι κουλτούρες στις γειτονικές χώρες της Κίνας προήλθαν όλες από τους Κινέζους - έμαθαν από την Κίνα. (Χειροκρότημα) Αλλά ξέρατε ότι μετά την Πολιτιστική Επανάσταση, αυτά απορρίφθηκαν ως «τα τέσσερα ξεπερασμένα"; Αντί αυτού, έχοντας βρωμιά σε όλο το σώμα του κάποιος και χοντρούς κάλους στα χέρια, ήταν από τα πράγματα για να είναι υπερήφανος, και οι ψείρες ακόμη αποκαλούνταν «επαναστατικά ζωύφια». Οι άνθρωποι θεωρούσαν τη βρωμιά ως κάτι καλό. Αυτού του είδους η αντίληψη συνεχίστηκε και αυτή τη στιγμή, αν και οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων έχουν βελτιωθεί και είναι πιο προσεκτικοί σε αυτά πράγματα, αυτές οι ιδέες που έχουν απομείνει από την Πολιτιστική Επανάσταση δεν έχουν ακόμη καταστραφεί. Ακόμα κι αν έχετε πάει στις δυτικές κοινωνίες, οι άνθρωποι στις δυτικές κοινωνίες αισθάνονται ότι είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να σας ανεχτούν υπό αυτή την έννοια.

 

Δεν νοιάζεστε για τις λεπτομέρειες των κανόνων συμπεριφοράς, δεν περιποιείστε τον εαυτό σας, φαίνεστε ατημέλητοι, μιλάτε δυνατά χωρίς να λαμβάνετε υπόψη τις περιστάσεις ή την τοποθεσία και δεν δίνετε προσοχή στην υγιεινή. Φυσικά, έχω πει ότι πρέπει να συμμορφώνεστε με τους καθημερινούς ανθρώπους στο μέγιστο βαθμό ενώ καλλιεργείστε. Ως μαθητές που καλλιεργείστε, θα πρέπει να το επιτύχετε αυτό. Αυτό θα έπρεπε να μην είναι ζήτημα και δεν είναι κάτι που ήθελα να συζητήσω. Αλλά ξέρατε ότι λόγω της συμπεριφοράς σας, ορισμένοι δυτικοί μαθητές έχουν φοβηθεί να συμμετέχουν μαζί σας όταν διαδίδετε τον Φα; Θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό τώρα! Αυτό δεν είναι απλά ένα ζήτημα συμπεριφοράς. Πρέπει πραγματικά να δώσετε προσοχή στα πράγματα που σχετίζονται με αυτή την θεώρηση. Δεν σας ζητώ να κάνετε συγκεκριμένα μοντέρνο ντύσιμο. Θα πρέπει να είστε συνειδητοί ως προς την ανθρώπινη ευγένεια εξωτερικά. Μπορώ να σας πω, η εσωτερική έννοια του Ντάφα περιλαμβάνει στην πραγματικότητα ό,τι είναι στο χαμηλότερο επίπεδο επίσης. Όταν σκέφτεστε τους άλλους σε ό,τι κάνετε, πιστεύω ότι θα είστε σε θέση να κάνετε τα πάντα καλά. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Ένας μαθητής είπε ότι είχε ζητήσει και πάρει την έγκριση του Δασκάλου για ορισμένα πράγματα. Ωστόσο, άλλοι θεωρούν ότι η διαγωγή, τα λόγια του και η συμπεριφορά του δεν είναι όπως αυτά ενός καλλιεργητή.

 

Δάσκαλος: Όταν δύο άνθρωποι συζητούν και δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, πολλοί από αυτούς με αναφέρουν και λένε, «ο Δάσκαλος είπε αυτό» για να υπερασπιστούν τις δικές τους προσκολλήσεις και να καλύψουν τις προσκολλήσεις που θα πρέπει να εγκαταλείψουν. Αυτό είναι απαίσιο. Αλλά αντιστρόφως, δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν είναι ένας μαθητής ή ότι δεν έχει καλλιεργηθεί καλά μόνο και μόνο επειδή μπορείτε να δείτε ότι μερικά από τα λόγια του και η συμπεριφορά του δεν είναι σύμφωνα με τον Ντάφα. Στην πραγματικότητα, έχει εξαλείψει πολλές από τις προσκολλήσεις του ήδη και είναι πολύ καλύτερος από ότι οι καθημερινοί άνθρωποι. Μόνο οι προσκολλήσεις που δεν έχει εγκαταλείψει μπορούν να εκδηλωθούν. Έτσι, όταν τις βλέπετε, είναι δύσκολο για έναν καλλιεργητή να το αποδεχθεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να κρίνουμε ένα άτομο από τον τρόπο που ενεργεί. Το συζήτησα και από τις δύο γωνίες μόλις τώρα.

 

Ερώτηση: τα πρόσωπα μερικών βετεράνων μαθητών είναι σκούρα και έχουν πολλές κηλίδες και μερικοί είναι πολύ λεπτοί. Αυτά τα φαινόμενα είναι φυσιολογικά;

 

Δάσκαλος: Η καλλιέργεια είναι περίπλοκη. Αν νοιάζεστε για αυτά τα πράγματα πολύ, θα συμβεί σκόπιμα να τα βλέπετε για να φανεί αν θα συνεχίσετε την καλλιέργεια. Από την άλλη πλευρά, όταν αυτά τα άτομα αναπτύξουν αυτές τις καταστάσεις, πρέπει πραγματικά να δούμε αν στην πραγματικότητα καλλιεργούνται επιμελώς. Μπορεί να διαβάζουν τα βιβλία και να κάνουν τις ασκήσεις, αλλά στην ουσία, πώς τα πάνε πραγματικά; Μερικοί άνθρωποι διαβάζουν τα βιβλία, αλλά έχει ήδη περάσει πάνω από ένας χρόνος και ακόμα δεν έχουν τελειώσει την ανάγνωση του Τζούαν Φάλουν αν και πάντα διαβάζουν, κάνουν τις ασκήσεις επιμελώς και ενθαρρύνουν άλλους να το ασκήσουν. Η άσκηση καλλιέργειας είναι σοβαρή. Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι πιο σοβαρό από ότι η καλλιέργεια. Πρέπει να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε πραγματικά στις απαιτήσεις. 

 

Ερώτηση: Εάν κάποιος δεν συμμετέχει στις ομαδικές ασκήσεις το πρωί και δεν έχει δοκιμαστεί από τους σφοδρούς ανέμους, τον καυτό ήλιο, το δριμύ κρύο του χειμώνα ή την έντονη ζέστη του καλοκαιριού, θα επηρεάσει αυτό την Ολοκλήρωση του;

 

Δάσκαλος: Δεν είναι πραγματικά αυτοί οι παράγοντες. Δεν ανέφερα ότι ο σκοπός του να περνάτε από δυσκολίες είναι να εξαλείψετε τις προσκολλήσεις σας και να βελτιωθείτε; Δεν σημαίνει τίποτα όταν οι άνθρωποι απλά υπομένουν δυσκολίες - όση ταλαιπωρία και να περάσουν. Το κλειδί είναι ότι το περιβάλλον της ομαδικής εξάσκησης μπορεί να σφυρηλατήσει και να βελτιώσει τους ανθρώπους. Στην πιο εξωτερική επιφάνεια ένα άτομο, συναναστρέφεται με μη-καλλιεργητές στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία όλη την ώρα. Από ποιους κατά κύριο λόγο θα θέλατε να επηρεαστείτε - από αυτούς ή από τους μαθητές του Ντάφα, ενώ είστε στον Ντάφα; Αυτό θέλω να πω.

 

Ερώτηση: Ποιοι δημιούργησαν το σύμπαν, ο Φα ή οι Θεοί; Έχω ακούσει ότι Θεοί δημιούργησαν το σύμπαν, αλλά σπανίως έχω ακούσει ότι Φο ή Τάος δημιούργησαν το σύμπαν.

 

Δάσκαλος: Τότε ποιος δημιούργησε τους Θεούς έχετε ακούσει; Θα πρέπει να μελετάτε τον Φα περισσότερο. Αλλά τα λόγια σας φέρουν κάτι στο νου. Ίσως πολλοί άνθρωποι να έχουν ακούσει ότι οι δυτικές θρησκείες υποστηρίζουν ότι ο Κύριός τους δημιούργησε τον κόσμο και ο Βουδισμός στην Ανατολή διδάσκει ότι ήταν το κάρμα του Φο που δημιούργησε το σύμπαν. Η έννοια τους για το κάρμα είναι ότι κάνοντας οτιδήποτε είναι κάρμα, ή αποτέλεσμα του κάρμα. Στους Ανατολικούς μύθους και αρχαίους θρύλους, ακούμε ότι ο Πάνγκου16 δημιούργησε τον Ουρανό και τη Γη. Ας μιλήσουμε για την ιστορία του Πάνγκου που δημιουργεί τον Ουρανό και τη Γη. Μπορεί να έχετε ακούσει στην ιστορία του Πάνγκου, ότι στο τέλος, αμέσως το σώμα του έγινε ο ουρανός, η γη, τα βουνά, τα ποτάμια και τα αστέρια στον ουρανό. Ανεξάρτητα από το πώς ειπώθηκε, μπορώ να πω σε όλους ότι σε διάφορα επίπεδα, ανεξάρτητα ποίου επιπέδου θεός είστε, είναι αδύνατο για σας να ξέρετε για τα πράγματα που είναι πάνω από σας. Κατά τη μακρά πορεία της ιστορίας [τα όντα] παρέκκλιναν από τον Φα εδώ και πολύ καιρό και πολλά όντα δεν γνωρίζουν καν για τον Φα πια· τον έχουν ξεχάσει. Γιατί τον έχουν ξεχάσει; Από όλα τα όντα του τρέχοντος κύκλου πολιτισμού, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλά είναι τα επίπεδά τους ή ήταν, τα περισσότερα δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του ένατου κύκλου. Όσον αφορά το πως ήταν ο Φα πριν τον ένατο κύκλο, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Και όταν έχει να κάνει με τον ένατο κύκλο, ξέρουν ακόμη λιγότερο για το τί είναι ο Φα και το μόνο που ξέρουν είναι ότι σε διαφορετικά επίπεδα υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα. Με άλλα λόγια, τα αρχέγονα όντα είναι σχεδόν ανύπαρκτα πλέον και γι’ αυτό [τα όντα] δεν ξέρουν το πώς το σύμπαν  προέκυψε.

 

Όταν καταστροφές συμβαίνουν σε διαφορετικά επίπεδα του σύμπαντος, είναι στην πραγματικότητα διαφορετικά κοσμικά σώματα που διαλύονται. Όπως λέτε εσείς, εκρήγνυνται. Μετά την έκρηξη, ένας υψηλότερου επιπέδου θεός δεν θα κατέβαινε και να επέτρεπε στους θεούς του χαμηλότερου επιπέδου να τον δουν να δημιουργεί το σύμπαν. Ο υψηλότερου επιπέδου θεός θα δημιουργούσε έναν χαμηλότερου επιπέδου θεό και θα είχε αυτόν να δημιουργήσει ένα σύμπαν στο επόμενο επίπεδο, έτσι σε αυτό το επίπεδο νέοι θεοί θα γεννιόνταν. Έχω πει ότι όντα μπορούν να δημιουργηθούν σε όλα τα διαφορετικά επίπεδα. Ένας θεός γεννημένος σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει το σύμπαν εκείνου του στρώματος. Ως προς το αν υπάρχουν θεοί στα υψηλότερα επίπεδα του σύμπαντος, δεν έχει ιδέα.

 

Αυτό που μόλις εξήγησα είναι στην πραγματικότητα μια αρχή: δηλαδή, Φο, Τάος και Θεοί σε διαφορετικά επίπεδα έχουν όλοι τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα πάντα στο σύμπαν, στα ή κάτω από τα επίπεδα τους. Αλλά επειδή βρίσκονται εντός της δικής του εμβέλειάς, σκέφτεται ότι ο ίδιος έχει δημιουργήσει το σύμπαν. Αυτή είναι η περίπτωση με τους σχετικά αρχέγονους θεούς. Ας υποθέσουμε ότι ένας θεός δημιουργεί ένα σύμπαν αχανές, τότε αργότερα ένας θεός γεννιέται σε ένα ορισμένο επίπεδο και κατά τη διάρκεια μιας ορισμένης περιόδου αυτού του σύμπαντος. Αν μετά από ένα εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, προβλήματα προκύψουν στο σύμπαν που είναι στην επικράτεια (βασίλειο) όπου αυτός ο θεός γεννήθηκε, διαλύεται από τους Θεούς από πάνω του και εκρήξεις θα συμβούν. Στη συνέχεια, όταν αναδομήσει τα πάντα μετέπειτα, νομίζει ότι έχει εκ νέου δημιουργήσει το σύμπαν. Δεν ξέρει ότι υπάρχουν μεγαλύτερα σύμπαντα πάνω από αυτό το σύμπαν. Έτσι, με την ίδια λογική, τέτοια πράγματα μπορεί επίσης να πραγματοποιηθούν σε στρώματα μικρότερα από το δικό του. Σε στρώματα πολύ μικρότερα από το δικό του, η δημιουργία των συμπάντων σε διάφορα επίπεδα συμβαίνει επίσης. Καταλαβαίνετε τι μόλις είπα; (Χειροκροτήματα) το εξήγησα αυτό στην 5η διάλεξη του Τζουάν Φάλουν: διαφορετικοί θεοί δημιούργησαν σύμπαντα με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πολλοί από εσάς είχατε ερωτήσεις [σχετικά μ’ αυτό], έτσι δεν είναι; Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση που μόλις περιέγραψα. Ο Κόσμος είναι τόσο τεράστιος. Οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα επίπεδα είναι απλώς μικροσκοπικά σωματίδια μέσα στα εξαιρετικά τεράστια Κοσμικά σώματα και αυτό, ακόμα και στους θεούς, είναι αδιανόητο.

 

Ερώτηση: Είναι οι θεοί που αναφέρονται στους αρχαίους ελληνικούς και κινέζικους μύθους φανταστικοί ή υπήρξαν πραγματικά;

 

Δάσκαλος: Μπορώ να σας πω, σύμφωνα με την τρέχουσα επιστήμη, οι άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία σκάβουν όλο και βαθύτερα στην «πραγματικότητα". Ωστόσο αυτή η πραγματικότητα είναι ψευδής και η γνήσια και εκπληκτική αλήθεια του σύμπαντος έχει όλο και περισσότερο καλυφθεί από αυτή την ψευδή «πραγματικότητα". Προκαλείται από τους ίδιους τους ανθρώπους. Είναι αυτοί οι ίδιοι που έχουν πιστέψει σε αυτά τα επιφανειακά πράγματα όλο και περισσότερο. Πολλοί από τους αρχαίους μύθους είναι αλήθεια, αλλά οι άνθρωποι τα θεωρούν ως ιστορίες που επινοήθηκαν από άλλους. Σήμερα διδάσκω τον Μεγάλο Νόμο του Κόσμου. Ό,τι επιφέρει και ό,τι θα συμβεί στο μέλλον θα συγκλονίσει όλα τα όντα. Στο μέλλον, γεγονότα που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, θα εκτυλιχτούν, επειδή ο Φα θα φτάσει εδώ στον ανθρώπινο κόσμο. Ό,τι οι άνθρωποι δεν πιστεύουν θα συμβεί και θα είναι τόσο συγκλονιστικό που οι άνθρωποι θα μείνουν άφωνοι. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η αντίδραση που θα προκαλέσει αυτό το συμβάν ή το πόσο καιρό θα διαρκέσει, μετά από χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι θα το θεωρούν ως μύθο και μετά από περισσότερα χρόνια που θα περάσουν, οι άνθρωποι μπορεί να το θεωρούν ως κάτι που επινοήθηκε από άλλους ακριβώς το ίδιο. Τόσο περιορισμένα είναι τα ανθρώπινα όντα. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται την εμφάνιση του Ιησού; Λένε ότι οι άνθρωποι το επινόησαν. Δεν υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι η εμφάνιση του Σακιαμούνι στην Ανατολή επινοήθηκε;

 

Ερώτηση: Οι γονείς μου έχουν καλλιεργηθεί στον Βουδισμό για πολλά χρόνια. Είναι μεταξύ αυτών που, όπως περιγράφεται σε δύο πρόσφατες γραφές του Δασκάλου, είναι χαμένοι στην ψευδαίσθηση. Πώς μπορώ να τους κάνω να ασκήσουν τον ορθό τρόπο καλλιέργειας;

 

Δάσκαλος: Δείξτε τους τις γραφές που έχω γράψει - αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για λογαριασμό οποιουδήποτε άλλου. Μπορούμε μόνο να συμβουλέψουμε τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που είναι καλό και δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε τους άλλους σε οτιδήποτε. Δεν μπορούμε να τους το επιβάλουμε. Αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να αποκτήσουν είναι δικός τους λογαριασμός. Δεν μετράει αν εξαναγκαστούν να κάνουν κάτι, μετρά μόνο αν το κάνουν οι ίδιοι και αν οι ίδιοι καλλιεργηθούν.

 

Ερώτηση: Εάν οι συνθήκες διαβίωσης κάποιου ήταν πολύ καλές, αλλά τώρα ζει σκόπιμα μια λιτή ζωή, θεωρείται αυτό ως προσκόλληση;

 

Δάσκαλος: Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή οι Κινέζοι πέρασαν μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο που είναι τόσο φοβισμένοι να είναι φτωχοί και ότι θα μπορούσε να προκαλέσει στους ανθρώπους να είναι υπερβολικά ολιγαρκείς. Όταν κάποιος πηγαίνει στα άκρα, δεν είναι καλό. Ζήστε κανονικά. Το να είσαι λιτός δεν είναι κακό πράγμα, αλλά αν κάτι πάει στα άκρα, γίνεται κακό πράγμα. Ένας καλλιεργητής δεν πρέπει να έχει προκαταλήψεις. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να είστε λιτοί.

 

Ερώτηση: Είναι το ίδιο το Σώμα του Νόμου σας που φροντίζει έναν μαθητή όταν αυτός ασκεί καλλιέργεια στην Κίνα ή ταξιδεύει στην Ευρώπη;

 

Δάσκαλος: Το ίδιο Σώμα του Νόμου, διαφορετικά Σώματα του Νόμου ... υπάρχει διαφορά μεταξύ των Σωμάτων του Νόμου; Μπορώ να σας πω ότι όλοι φροντίζονται από την ίδια σοφία μου. Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Στην πραγματικότητα, τα Σώματα του Νόμου μου είμαι εγώ.  Τα Σώματα του Νόμου σκέφτονται ό,τι σκέφτομαι.

 

Ερώτηση: Μπορείτε να μας πείτε τι είναι το «Αληθινό Σώμα» και τι είναι το «Σώμα του Γκονγκ";

 

Δάσκαλος: Υπάρχει μια διαφορά. Στα μάτια των θεών, τα πάντα εδώ σε αυτό το ανθρώπινο μέρος θεωρούνται μη πραγματικά και μόνο το σώμα ενός Φο ή Θεού είναι πραγματικό, έτσι αποκαλούν ένα σώμα από αυτό ή ένα υψηλότερο επίπεδο «Αληθινό Σώμα".  «Σώμα του γκονγκ"17 είναι κάτι που έχω μόνο εγώ. Δεν υπάρχουν άλλα όντα στο Κόσμο που το έχουν. Είναι το τεράστιο γκονγκ μου που μπορεί την ίδια ώρα να παίρνει τη μορφή της εικόνας μου. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Όταν κάνω τις ασκήσεις, πάντα ακούω τον Δάσκαλο να μιλάει.

 

Δάσκαλος: Αν είναι για τον Φα και είναι το ίδιο με αυτό που αναφέρεται στα βιβλία, δεν υπάρχει ανησυχία. Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι υπερφυσικές ικανότητές σας εκδηλώνονται - είναι μια εκδήλωση των υπερφυσικών ικανοτήτων σας. Αν δεν είναι κάτι που είναι στον Φα, τότε θα πρέπει να είναι παρέμβαση.

 

Ερώτηση: Όταν διδάσκουμε τα παιδιά την εξάσκηση, εκτός από το να τους λέμε να είναι καλοί άνθρωποι, θα πρέπει να τους διαβάζουμε τις γραφές;

 

Δάσκαλος: Όταν τους λέτε να είναι καλοί άνθρωποι, τους λέτε μόνο να είναι καλοί άνθρωποι μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Μόνο ο Φα μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ανυψωθούν. Έτσι δεν είναι; Τα παιδιά μπορούν να κάνουν τις πέντε ασκήσεις στο βαθμό που μπορούν. Εάν δεν μπορούν να τις κάνουν είναι εντάξει να κάνουν τις ασκήσεις αφού έχουν μεγαλώσει περισσότερο.

 

Ερώτηση: Θα ήταν σκόπιμο να εξηγήσω τις αρχές του Ντάφα στα παιδιά με λέξεις που καταλαβαίνουν;

 

Δάσκαλος: Δεν νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα. Επειδή είστε καλλιεργητής δεν θα το εξηγήσετε με λάθος τρόπο. Συλλογιστείτε το για να το εξηγήσετε στα παιδιά. Δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα.

 

Ερώτηση: Είχα μια δοκιμασία, αλλά έχασα την αποφασιστικότητά μου. Θέλω να ξαναρχίσω την καλλιέργεια.

 

Δάσκαλος: Ακριβώς τώρα ένας μαθητής με ρώτησε αν θα μπορούσε ακόμα να καλλιεργηθεί. Με άλλα λόγια, μπορεί να υπήρξαν πράγματα που δεν τα πήγε καλά ή όπου ένιωθε ότι δεν είχε ανταποκριθεί στα πρότυπα για έναν μαθητή. Αφού έχετε κάνει λάθη, μπορείτε ακόμα να κάνετε καλλιέργεια; Είτε μπορείτε ή δεν μπορείτε να καλλιεργηθείτε όλα εξαρτώνται από εσάς. Έχετε ήδη ακούσει τον Φα και έχετε λάβει τον Φα. Φυσικά, δεν τα πήγατε καλά και δεν περάσατε εκείνη τη δοκιμασία - αυτό ήταν μια τεράστια απώλεια πράγματι. Μπορείτε να καλλιεργηθείτε ξανά, ηρεμήστε το μυαλό σας, να είστε αποφασισμένοι και ξεκινήστε από την αρχή. Από τη στιγμή που είστε ήδη αποφασισμένοι να καλλιεργηθείτε στον Ντάφα και έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι ήσασταν λάθος, γιατί δεν δυναμώνετε τη θέλησή σας και να προφτάσετε και πάλι; Εφ' όσον έχετε αυτή τη σκέψη και θέλετε να το κάνετε, δεν χρειάζεται να το πείτε σε εμένα ή σε οποιονδήποτε άλλον - απλά προχωρήστε και καλλιεργηθείτε και πιστεύω ότι θα είστε εντάξει. Στην πραγματικότητα, όλοι σας δεν ξεκινήσατε την καλλιέργειά σας μόνο και μόνο επειδή θέλατε να καλλιεργηθείτε και ως εκ τούτου λάβατε τον Ντάφα; Αλλά δεν μπορείτε να συνεχίσετε να χάνετε τις ευκαιρίες σας και να κάνετε λάθη. Η καλλιέργεια είναι σοβαρή, έτσι εάν συνεχίσετε να κάνετε λάθη, φοβάμαι ότι στο μέλλον δεν θα έχετε πια ευκαιρίες σαν κι αυτή να μπείτε σε αυτόν τον Φα. Από τη στιγμή που είχατε την ευκαιρία να μπείτε στον Φα, μην το χάσετε ξανά.

 

Ερώτηση: Αρκετοί μαθητές που κατοικούν στη Βόρεια Αμερική συζούν με τους συντρόφους τους χωρίς να είναι παντρεμένοι. Κάποιοι είχαν ακόμη και παιδιά. Θα έπρεπε να αποκτήσουν ένα πιστοποιητικό γάμου αναδρομικά;

 

Δάσκαλος: Ναι. Σας έχω πει να συμμορφώνεστε στο μέγιστο με τον τρόπο της συνηθισμένης ανθρώπινης κοινωνίας στην καλλιέργειά σας. Ας μιλήσουμε γι’ αυτό με έναν άλλο τρόπο. Στην Κίνα, όταν παντρεύονταν οι άνθρωποι στο παρελθόν, χρειάζονταν την έγκριση του Ουρανού και της Γης, και γι’ αυτό υπήρχε «η υπόκλιση στον Ουρανό και τη Γη». Χρειάζονταν έγκριση από τους γονείς τους, έτσι έπρεπε να υποκλιθούν μπροστά στους γονείς τους. Στις Δυτικές κοινωνίες, οι άνθρωποι χρειάζονταν την αναγνώριση από τον Κύριό τους ή τον Θεό και αυτός είναι ο λόγος που πήγαιναν στην εκκλησία και υπόσχονταν στον Κύριο και ο Κύριος ή Θεός θα ήταν μάρτυράς τους και θα πιστοποιούσε την ένωσή τους. Στις Δυτικές κοινωνίες σήμερα αυτά τα πράγματα έχουν διαταραχτεί και πολλοί άνθρωποι δεν περνούν πια από οποιεσδήποτε τυπικότητες. Δύο άνθρωποι απλά ενώνονται μαζί χωρίς κανέναν περιορισμό· όταν είναι ευτυχισμένοι μαζί, μένουν μαζί και όταν δεν είναι, θα βρουν απλά κάποιον άλλο σύντροφο. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ως μαθητές του Ντάφα, θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζετε αυτές τις βασικές αρχές. Η ανηθικότητα στη Δύση έχει δημιουργήσει τεράστιο ποσό κάρμα. Μου φαίνεται ότι οι άνθρωποι από την Ανατολή είναι ακόμα χειρότερα. Θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτά τα πράγματα. Εμείς λέμε ότι τα ανθρώπινα όντα έχουν εκφυλιστεί και όμως όταν ένας καλλιεργητής συμπεριφέρεται και ο ίδιος ακόμη χειρότερα από ότι ένα συνηθισμένο άτομο, δεν είναι αυτό πρόβλημα; Φυσικά, μπορείτε να σκεφτείτε, «Ακόμα κι αν δεν κάναμε τις γραφειοκρατικές διατυπώσεις, στο νου μας και στη συμπεριφορά είναι σαν να είμαστε παντρεμένοι. Και τώρα που έχουμε και παιδιά μαζί, ο χωρισμός δεν είναι εφικτός για εμάς σε αυτό το σημείο". Αλλά δεν έχετε περάσει μέσα από τις κατάλληλες διαδικασίες. Αν αισθάνεστε ότι μπορείτε να είστε υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον, θα έλεγα ότι είναι πολύ καλό, αλλά γιατί δεν περνάτε μέσα από τις διαδικασίες; Τουλάχιστον, επιτρέψτε στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία να σας θεωρεί νόμιμα παντρεμένους, συζύγους. Έτσι δεν θα έπρεπε να είναι; Με άλλα λόγια, δεν θα πρέπει να είστε πάρα πολύ περιστασιακοί, όταν πρόκειται για τέτοια ζητήματα. Δεν θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε αυτό το θέμα. Ανεξάρτητα από το τι έχετε κάνει στο παρελθόν, ας είναι περασμένα ξεχασμένα. Προχωρήστε προς τα εμπρός και κάντε το σωστά.

 

Ερώτηση: Πώς μπορούμε να καθορίσουμε αν ένα όραμα είναι το αποτέλεσμα της Κύριας Ψυχής να εγκαταλείπει το σώμα ή αποτέλεσμα της επίτευξης Φώτισης;

 

Δάσκαλος: Αυτό έχει συζητηθεί παλιότερα. Ξέρετε, το έχω εξηγήσει αυτό με σαφήνεια στη γραφή με τίτλο «Γιατί κάποιος δεν μπορεί να δει». Γιατί δεν μπορείτε να δείτε; Ακόμα και όταν βλέπετε, δεν θα είναι καθαρά. Με άλλα λόγια, ακόμα και όταν είστε σε θέση να δείτε πράγματα δεν θα είναι καθαρά. Εάν είναι καθαρά, θα περικλείει μια περιορισμένη περιοχή. [Η όρασή σας] σίγουρα δεν θα είναι απεριόριστη, όπως αυτή ενός θεού, όπου γνωρίζετε τα πάντα και βλέπετε τα πάντα σαν να βλέπατε ταινία. Φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που είναι ειδικές περιπτώσεις. Απεικονίζω τη γενική κατάσταση.

 

Ερώτηση: Πήγα να παρευρεθώ σε ένα συνέδριο του Φα, ενώ υπήρχε μια μεγάλη χιονοθύελλα και το αυτοκίνητό μου χάλασε στο δρόμο. Η οικογένειά μου δεν μπορούσε να καταλάβει την επικίνδυνη συμπεριφορά μου.

 

Δάσκαλος: Τίποτα δεν μπορεί να γίνει που να συμφωνεί με μια απλή φόρμουλα, όπου τα πάντα μπορούν να γίνουν σύμφωνα με αυτή τη φόρμουλα. Στην καλλιέργεια, οι καταστάσεις που το κάθε άτομο συναντά είναι περίπλοκες και η αιτία για κάτι, μπορεί να είναι ένα πράγμα ή ένα άλλο. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι έχουν προβλήματα επειδή δεν πέρασαν μια δοκιμασία σίνσινγκ, ή θα μπορούσε να είναι επειδή άλλα πράγματα ήταν πιο σημαντικά. Θα μπορούσε επίσης να ήταν ότι η δοκιμασία έπρεπε να συμβεί και επομένως αντιμετωπίσατε δυσκολίες και συναντήσατε εμπόδια. Έτσι η καλλιέργεια είναι εξαιρετικά περίπλοκη και δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε. Θα μπορούσε επίσης να είναι ότι το χάλασμα του αυτοκινήτου σας, σάς εμπόδισε από το να εμπλακείτε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα κάποια χιλιόμετρα μετά. Οτιδήποτε για διάφορους λόγους θα μπορούσε να είναι σε λειτουργία. Στην καλλιέργεια, όλα όσα βιώνετε είναι καλό πράγμα και  καθιερώνετε τη δική σας πανίσχυρη αρετή.

 

Ερώτηση: Έχουμε μόνο δύο ημέρες για να διοργανώσουμε σεμινάριο για την παρουσίαση του Ντάφα. Είναι αυτό εντάξει;

 

Δάσκαλος: Εάν έχετε μόνο δύο ημέρες για να οργανώσετε ένα σεμινάριο, να παρουσιάσετε το Φάλουν Ντάφα, ο χρόνος είναι πολύ σύντομος. Αν κάποιος δεν μπορεί να διαβάσει όλο το Τζούαν Φάλουν μέχρι το τέλος χωρίς να αποπροσανατολιστεί, θα είναι δύσκολο γι’ αυτόν να σηκώσει το βιβλίο πάλι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι επειδή οι άνθρωποι έχουν κάρμα σκέψης. Είναι οι αντιλήψεις στο μυαλό κάποιου που δημιουργούν κάρμα. Όταν διαβάζετε το βιβλίο, το κάρμα στο μυαλό σας εξαλείφεται. Το κάρμα είναι ζωντανό και ξέρει ότι το εξαλείφετε, έτσι αρχίζει προσπαθώντας να μην σας αφήσει να αγγίξετε το βιβλίο. Ακόμα και όταν έχετε χρόνο, θα σας κάνει να ξεχάσετε να διαβάσετε το βιβλίο. Θα κάνει ότι μπορεί για να μην σας αφήσει να έχετε το χρόνο να διαβάσετε το βιβλίο. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τον χρόνο να συνεχίσουν την ανάγνωση του βιβλίου, εάν δεν μπορέσουν να το τελειώσουν την πρώτη φορά. Το ίδιο ισχύει και με την παρακολούθηση των βιντεοταινιών. Εάν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε όλο το σύνολο, θα φαίνεται δύσκολο να βρεθεί χρόνος για να παρακολουθήσετε περισσότερα από αυτό. Δαίμονες παρεμβαίνουν. Δεν σας επιτρέπουν να έχετε τον χρόνο και χρησιμοποιούν όλα τα είδη μεθόδων να μην σας αφήσουν να το αγγίξετε ξανά. Γι’ αυτό υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, δεν έχετε πολύ χρόνο για να διαδώσετε τον Φα. Όσον αφορά αυτό το ζήτημα, μπορείτε μόνο να το χειριστείτε σύμφωνα με τη δική σας κατάσταση.

 

Ερώτηση: Αν κάποιος αποδέχεται καλοπροαίρετα δώρα από έναν συνασκούμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα χάνει την αρετή του ασταμάτητα;

 

Δάσκαλος: Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Η οικογένεια ενός μαθητή ξαφνικά βρίσκεται σε οικονομικές δυσκολίες. Για έναν καλλιεργητή, αυτή η δυσκολία είναι πολύ πιθανόν το αποτέλεσμα του ότι χρωστούσε αυτό το είδος χρέους στο παρελθόν. Κατά τη διαδικασία εξάλειψης κάρμα, αυτός πρέπει να υπομείνει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ. Λέω ότι θα μπορούσε να είναι μία τέτοια περίπτωση. Στη συνέχεια, κάποιοι μαθητές θεωρούν ότι αφού αυτός περνά μια τέτοια δύσκολη στιγμή, «Θα πρέπει να τον βοηθήσουμε». Πώς να τον βοηθήσουμε; Ο καθένας συνεισφέρει κάποια χρήματα, του δίνει χρήματα και παρέχει στην οικογένειά του. Λοιπόν, αυτός σταματά να κάνει το οτιδήποτε από τότε και στο εξής. Εκτός από τη μελέτη του Φα, απλά μένει στο σπίτι και ζει με τα χρήματά τους. Λίγο αργότερα, σταματά τη μελέτη του Φα επίσης: «Απλά φέρτε μου τα χρήματα και θα ζω ακριβώς όπως τώρα». Σκεφτείτε το, ο καθένας. Έχετε συμπόνια, αλλά δεν μπορείτε να χειρίζεστε αυτά τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Ο καθένας έχει τις δικές του δοκιμασίες. Μπορείτε να τον βοηθήσετε από συμπόνια βοηθώντας τον να βρει δουλειά ή προσωρινά να φροντίσετε κάποιες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν μπορείτε απολύτως να το κάνετε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα διαταράζατε το μονοπάτι που κανόνισα γι’ αυτόν και θα γινόταν αδύνατο για αυτόν να καλλιεργηθεί. Στο τέλος, θα σταματούσε την καλλιέργεια. Θα σταματούσε να ψάχνει για δουλειά και δεν θα ήθελε να λύσει το πρόβλημα επειδή είχε χρήματα να ξοδέψει και θα έλεγε, «Απλά φέρτε μου χρήματα κάθε μήνα». Τότε θα έλεγα, μα τι κάνουν πραγματικά οι μαθητές;

 

Δίνοντας δώρα; Τι είναι το δίνοντας δώρα; Κάποιος δίνει σε κάποιον άλλον κάτι; Γιατί θα πρέπει κάποιος που δεν γνωρίζετε να σας δώσει πράγματα; Εντάξει, ώστε γνωρίζετε ο ένας τον άλλον και είστε όλοι μαθητές. Όμως, θα πρέπει ένας μαθητής να δώσει έτσι τυχαία σε έναν άλλο μαθητή ακριβά πράγματα; Γιατί να το κάνετε αυτό; Πρέπει να υπάρχει λόγος! Ακόμα και αν αυτά δεν είναι ακριβά πράγματα, γιατί εξακολουθούν να τους τα παρέχουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Γιατί; Και γιατί τα αποδέχεστε; Είναι επειδή δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε την προσκόλλησή σας στην απληστία; Ή υπάρχουν άλλοι λόγοι; Γιατί δεν προσπαθείτε να τους βρείτε; Αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτός το Ντάφα μας δεν εμπλέκεται με χρήματα ή υλικά αγαθά και δεν συσσωρεύουμε χρήματα ή υλικά αγαθά. Έχετε έρθει να ασκήσετε καλλιέργεια και από όλους εσάς που κάθεστε εδώ, δεν ζητώ ούτε μια δεκάρα. Γιατί τότε όταν άλλοι άνθρωποι σας δίνουν πράγματα, δεν μπορείτε να το αφήσετε; Εδώ θα κάνω μια παρατήρηση σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα: Όλοι όσοι εργάζονται για τον Ντάφα και όλοι όσοι εργάζονται για τον Δάσκαλο, ανεξάρτητα από τον λόγο, απολύτως δεν μπορείτε να δεχθείτε τίποτα από τους μαθητές. Πράγματα που πρέπει να διαβιβαστούν στον Δάσκαλο πρέπει να δοθούν στον Δάσκαλο να τα χειριστεί. Μην πάρετε το θάρρος να χειρίζεστε αυτά τα πράγματα μόνοι σας, μην τα κρατάτε για τον εαυτό σας, να τα κατέχετε, ή ανοικτές επιστολές ή άλλα πράγματα που προορίζονται για τον Δάσκαλο.

 

Ερώτηση: Είναι ο εκφυλισμός ενός όντος αποτέλεσμα της Κύριας Ψυχής που έχει μολυνθεί με προσκολλήσεις ή η φύση της Κύριας Ψυχής που έχει αλλάξει;

 

Δάσκαλος: Δεν εξετάζω τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Η ύπαρξη ενός ατόμου είναι μια οντότητα και δεν μπορείτε να πείτε ότι η Κύρια Ψυχή σας, η Δευτερεύουσα Ψυχή σας (φου γιουάνσεν), ή το σώμα σας έχει γίνει έτσι ή αλλιώς. Αν κάποιος είναι λάθος, είναι λάθος, τελεία και παύλα, γιατί  κάθε σκέψη σας περιλαμβάνει όλα τα εσύ σας, των διαφόρων επιπέδων. Όταν κάποιος διορθώνει τα λάθη του, τότε αυτός είναι ένας καλός άνθρωπος. Αν κάποιος είναι σε θέση να καλλιεργήσει τον εαυτό του, μπορεί να προχωρήσει υψηλότερα.

 

Ερώτηση: Στο μικρό σύμπαν του ανθρώπινου σώματος, είναι όλα τα όντα στο ίδιο επίπεδο με την Κύρια Ψυχή που ελέγχει το ανθρώπινο σώμα;

 

Δάσκαλος: Δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Είστε υψηλότεροι από όλα τα όντα στο σώμα σας. Την ίδια στιγμή, ανάμεσα σε όλα τα κύτταρά σας υπάρχει ένα σύστημα διακυβέρνησης με ταυτόσημες σκέψεις.

 

Ερώτηση: Είμαι δεκατριών ετών και γεννήθηκα στην Ιαπωνία. Λόγω του εμποδίου της γλώσσας, δεν έχω καμία ιδέα για το πώς να καλλιεργηθώ.

 

Δάσκαλος: Οι ενήλικες [γύρω του] θα πρέπει να βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Έχοντας γεννηθεί στην Ιαπωνία, δεν καταλαβαίνει κινέζικα. Όντας τόσο νέος, δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως κάποια από τα πράγματα ούτε στα ιαπωνικά και δεν αναγνωρίζει όλους τους χαρακτήρες, έτσι θα έχει δυσκολίες. Όταν δεν καταλαβαίνετε ορισμένα τμήματα, απλά ρωτήστε τους ενήλικες και σταδιακά θα καταλάβετε τα πάντα. Τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα. Ξέρετε, στην Κίνα υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν πήγαν ποτέ στο σχολείο, αλλά διαβάζουν το Τζούαν Φάλουν. Αφότου το διάβασαν ξανά και ξανά ήταν σε θέση να διαβάζουν ολόκληρο το βιβλίο. Υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι άνθρωποι μεταξύ των μαθητών του Ντάφα. Κάποιες δεκαετίες ή ακόμα και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους έχει περάσει και ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν χαρακτήρες. Ωστόσο, μέσα από τη μελέτη του Ντάφα, ήταν σε θέση να διαβάσουν το Τζούαν Φάλουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα έγιναν αρκετά εξοικειωμένοι με το κείμενο μέσω της ανάγνωσης. Αυτό είναι πραγματικά θαύμα! Είναι ο Φα σε τελική ανάλυση, έτσι αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν. Φυσικά, τα παιδιά μπορεί να μην έχουν την επιμονή των ενηλίκων, αλλά θα το λάβω υπόψη μου αυτό. Τα παιδιά είναι σε τελική ανάλυση παιδιά. Αν κάνετε κάποια προσπάθεια και οι ενήλικες βοηθήσουν λίγο, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί.

 

Ερώτηση: Τι είδους προκαθορισμένες σχέσεις έχουν οι Δευτερεύουσες Ψυχές μεταξύ τους;

 

Δάσκαλος: Θα μπορούσαν να έχουν προκαθορισμένες σχέσεις ή μπορεί και όχι. Δεν υπάρχει φόρμουλα. Ο καθένας έχει τις δικές του, μοναδικές καταστάσεις σε προηγούμενες ζωές του και αυτά είναι προκαθορισμένες σχέσεις ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την καλλιέργειά σας. Είναι αρκετό το ότι η Κύρια Ψυχή σας αποκτά τον Φα εδώ με πλήρη επίγνωση. Άλλες δευτερεύουσες ψυχές φυσικά θα  ακολουθήσουν καθώς καλλιεργείστε.

 

Ερώτηση: Μπορούμε να προωθήσουμε τον Φα σε σχολή πολεμικών τεχνών;

 

Δάσκαλος: Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα βοηθώντας τους ανθρώπους να αποκτήσουν τον Φα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα: μερικές πολεμικές τέχνες είναι Ταοϊστικές πολεμικές τέχνες, οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία του τσιγκόνγκ. Άλλες πολεμικές τέχνες δεν θα προκαλέσουν καμία παρέμβαση. Πολλοί άνθρωποι που ασκούν Ντάφα ασκούν επίσης πολεμικές τέχνες και κανένα από αυτά δεν μας επηρεάζει.

 

Ερώτηση: Αφότου ο Δάσκαλος αποκάλυψε το τι είναι πραγματικά η επιστήμη και τις διάφορες ανεπάρκειες της ανθρώπινης κοινωνίας, το μυαλό μου μπερδεύτηκε πολύ όταν ήταν να κρίνω πράγματα και δεν μπορώ να το επιλύσω.

 

Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να επαναλάβω το εξής: θα πρέπει να συμμορφώνεστε με τον τρόπο της συνηθισμένης κοινωνίας στον μέγιστο βαθμό στην καλλιέργειά σας. Θα σας πω: Έχω αποκαλύψει τους πραγματικούς παράγοντες πίσω από την επιστήμη, αλλά δεν είμαι εναντίον της επιστήμης. Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω αυτό και πάλι: Έχω αποκαλύψει το τι πραγματικά είναι η επιστήμη, αλλά δεν είμαι ενάντια στην επιστήμη, γιατί είναι, σε τελική ανάλυση, κάτι που μια μορφή όντων διαθέτει ανάμεσα σε όλα τα όντα στο Κόσμο. Έχω επισημάνει εδώ ότι η ανθρωπότητα δεν θα πρέπει να είναι σε αυτή την κατάσταση, καθώς και τον λόγο για τον οποίο η ανθρωπότητα έχει εκφυλιστεί. Δεν αντιτίθεμαι στην επιστήμη. Προχωρήστε και κάντε οποιαδήποτε δουλειά κάνετε. Είναι απλά ότι σε σύγκριση με τον Νόμο του Φο είναι πολύ περιορισμένη. Θα το καταλάβετε αυτό σταδιακά καθώς καλλιεργείστε περισσότερο.

 

Ερώτηση: Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος όταν έλαβα τον Φα αρχικά, αλλά επειδή χάθηκα πάρα πολύ βαθιά στην ψευδαίσθηση, έκανα μερικά πολύ κακά πράγματα. Έχω τελειώσει;

 

Δάσκαλος: Η καλλιέργεια στον Ντάφα είναι ακόμη σε εξέλιξη και οι μαθητές συνεχίζουν να κάνουν επιμελή πρόοδο. Καταφέρατε να δώσετε αυτό το σημείωμα εδώ και επίσης το διάβασα για εσάς, επομένως, η προκαθορισμένη σχέση σας είναι πολύ ισχυρή. Αδράξτε τη μέρα. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Είμαι από το Λίβανο. Οι υπόλοιποι της οικογένειάς μου είναι θρησκευόμενοι. Εγώ δεν είμαι, αλλά ανησυχώ ότι θα μπορούσα να επηρεαστώ.

 

Δάσκαλος: Δεν θα επηρεαστείτε. Εσείς μελετάτε τα δικά σας και αυτοί πιστεύουν στα δικά τους. Δεν θα σας επηρεάσει. Είναι επειδή αυτό που πιστεύουν αυτοί δεν φροντίζεται από τους Θεούς και επειδή κανένας θεός δεν το φροντίζει, η περίπτωση είναι, ότι ακόμη λιγότερο θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε επίδραση.

 

Ερώτηση: Μερικές μεγάλες δοκιμασίες του σίνσινγκ μου συνέβησαν ακριβώς πριν παρευρεθώ σε Συνέδρια του Φα. Ήταν κανονισμένα από τα Σώματα του Νόμου σας;

 

Δάσκαλος: Όσο είστε μαθητές, θα είμαι υπεύθυνος για εσάς. Όσον αφορά το αν σας έβαζα να περνάτε από δοκιμασίες σίνσινγκ ή το αν οφείλεται σε ορισμένους άλλους συγκεκριμένους λόγους, ως Δάσκαλός σας, είμαι απολύτως υπεύθυνος για εσάς όσον αφορά αυτά τα πράγματα. Ό,τι συμβαίνει σε έναν καλλιεργητή είναι καλό. Απλά προχωρήστε και καλλιεργείστε τον εαυτό σας. Μπορεί να μην παρατηρήσατε ότι χθες το πρωί, όταν ένας μαθητής μίλησε για την εμπειρία του, ανέφερε [σε ένα σημείο], ότι όσο σκληρά και αν καλλιεργούταν, δεν αισθανόταν ότι είχε κάνει οποιαδήποτε περαιτέρω πρόοδο. Και τότε, μια μέρα, στα ξαφνικά κατάλαβε, «Ήρθε η ώρα για μένα να αλλάξω σε αυτόν τον τομέα». Στη συνέχεια καθώς καλλιεργήθηκε περισσότερο, αυτός ο τοίχος έσπασε αμέσως και ένα διαφορετικό επίπεδο ήταν άμεσα μπροστά στα μάτια του. Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείτε περισσότερο την ομιλία του συγκεκριμένου μαθητή.

 

Ερώτηση: Το Φάλουν Ντάφα έσωσε τους ανθρώπους σε μια προϊστορική περίοδο. Γιατί όλα τα όντα έχουν ξεχάσει τον Φα;

 

Δάσκαλος: Αναφέρεστε σε ανθρώπους ή Θεούς; Εκείνοι που σώθηκαν από τον Ντάφα όλοι πήγαν στους ουρανούς. Τότε πώς ξέρετε ότι τα όντα έχουν ξεχάσει τον Φα; Μπορώ να σας πω, όταν ένα άτομο έχει φτάσει στην Ολοκλήρωση μέσω της καλλιέργειας, όλα σε αυτόν σφυρηλατούνται από τον Φα και όλα αφομοιώνονται στον Φα. Όταν είστε στον Ντάφα, είστε ένα μέρος του Ντάφα. Στην πραγματικότητα, όλα τα όντα σε ολόκληρο τον Κόσμο είναι μέρος του Ντάφα. Είναι απλά ότι έχουν σταδιακά παρεκκλίνει από τον Φα. Όταν ένα ον έχει παρεκκλίνει, πέφτει και πηγαίνει σε όποιο επίπεδο ανήκει. Όταν όμως όλα τα όντα έχουν παρεκκλίνει, τότε, αυτό το τμήμα πρέπει να διαλυθεί και νέα όντα μετά δημιουργούνται εκ νέου.

 

Ερώτηση: Το να καλλιεργηθούμε είναι το να εμβαθύνουμε την κατανόηση και την απομνημόνευση του Ντάφα. Μπορεί να ειπωθεί με αυτόν τον τρόπο;

 

Δάσκαλος: Δεν είναι έτσι. Αυτό που απομνημονεύετε τώρα είναι απλώς η χαμηλότερη μορφή με την οποία εκφράζεται ο Φα - αυτό που διδάσκω μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Αλλά ο Φα που θα κατανοήσετε όταν επιτύχετε την Ολοκλήρωση σε διάφορα επίπεδα, θα είναι διαφορετικός, εκτός από τα εσωτερικά νοήματα, από τον Φα που σας διδάσκω τώρα - ούτε μία λέξη δεν θα είναι ίδια. Μπορείτε να καταλάβετε τι λέω; (Χειροκρότημα) Επομένως ακόμα δεν μπορείτε να μην σκεφτόσαστε για πράγματα των Θεών με ανθρώπινες αντιλήψεις.

 

Ερώτηση: Έχω διαπιστώσει ότι έχω φτάσει μέχρι εδώ ξεπερνώντας προσκολλήσεις και οι προσκολλήσεις δεν είναι για το αν είναι σωστό ή λάθος στην επιφάνεια· κατά κύριο λόγο, η εσωτερική έννοια είναι διαφορετική.

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι αλήθεια, επειδή όταν ο Ντάφα σας καθοδηγεί μέσω της καλλιέργειας σε διάφορα επίπεδα, είστε μόνο σε θέση να το καταλάβετε στο μυαλό σας, αλλά δεν μπορείτε να το εκφράσετε με λόγια. Παραμορφώνεται μόλις μπει στην γλωσσική έκφραση των καθημερινών ανθρώπων -  πριν προφέρετε ακόμη τα λόγια, με το που μπαίνει στη διαδικασία του μοντάζ της γλωσσικής έκφρασης των καθημερινών ανθρώπων, είναι ήδη διαφορετικό. Αυτός είναι ο λόγος που τη στιγμή που θα μιλήσετε γι’ αυτό, δεν είναι πλέον το πραγματικό νόημα αυτού του επιπέδου. Μπορεί να το έχετε συνειδητοποιήσει αυτό επίσης. Έτσι, μπορείτε να καταλάβετε μόνο στο μυαλό σας, αλλά όχι να το εκφράσετε με λόγια. Αλλά γιατί είστε σε θέση να μιλήσετε για τις εμπειρίες και την κατανόησή σας; Αυτό είναι επειδή τα πράγματα για τα οποία μιλάτε είναι πράγματα του χαμηλότερου επιπέδου και στην εξωτερική επιφάνεια, ή πράγματα από το παρελθόν σας. Φυσικά, οι νέοι μαθητές μιλάνε για τις τρέχουσες εμπειρίες τους, επειδή αυτά για τα οποία οι νέοι μαθητές μιλούν είναι περιορισμένα πράγματα στην επιφάνεια.

 

Ερώτηση: Ο Δάσκαλος μου έδωσε υπαινιγμούς αρκετές φορές, αλλά δεν θέλω να σκεφτώ πολύ υψηλά για τον εαυτό μου. Υπάρχει προσκόλληση πίσω από αυτή τη σκέψη;

 

Δάσκαλος: Όχι απαραίτητα, γιατί μερικές φορές ένα άτομο φοβάται την ανάπτυξη της προσκόλλησης της αυταρέσκειας, γι’ αυτό προσπαθεί να ελέγξει τον εαυτό του και να αποτρέψει τον εαυτό του από το να γίνει αυτάρεσκος ή να σκέφτεται πολύ υψηλά τον εαυτό του. Νομίζω ότι είναι καλό, αλλά μην είστε πολύ προσκολλημένοι στο να το κάνετε αυτό, ή μπορεί να γίνει μια άλλη προσκόλληση. Απλά καλλιεργηθείτε με έναν αξιοπρεπή και ορθό τρόπο.

 

Ερώτηση: Μερικοί άνθρωποι επικρίνουν τους άλλους, λέγοντας «Αυτό είναι μία προσκόλλησή σας» και «Αυτό είναι μια προσκόλληση δική σας». Αλλά δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι οι ίδιοι προσκολλημένοι;

 

Δάσκαλος: Και τα δύο είναι δυνατόν. Το ζήτημα που τίθεται είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά είναι πιθανόν ότι το άτομο που έθεσε το ερώτημα να είναι προσκολλημένο με κάτι. Όταν μερικοί από εσάς λέτε ότι οι άλλοι είναι προσκολλημένοι, μήπως είναι επειδή οι δικές σας προσκολλήσεις έχουν εκτεθεί, επομένως γυρίζετε και καλύπτετε τις δικές σας προσκολλήσεις λέγοντας ότι οι άλλοι είναι προσκολλημένοι; (Χειροκρότημα) Και σε αυτούς που τους έχει ειπωθεί ότι είναι προσκολλημένοι: αντί να εγκαταλείψετε τις προσκολλήσεις σας, λέτε ότι εκείνοι που είπαν ότι είστε προσκολλημένοι είναι προσκολλημένοι επειδή δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε τις προσκολλήσεις σας;

 

Ερώτηση: Εάν ένα άτομο σε μια θέση ευθύνης, δίνει τη θέση του σε κάποιον που είναι πιο ικανός, δεν συμβάλλει στην επικύρωση του Ντάφα;

 

Δάσκαλος: Κοιτάζοντας επιφανειακά τα λόγια σας, όλοι θα συμφωνούσαν ότι έχετε δίκιο. Αυτό δεν είναι το ζήτημα. Όταν κάποιος που όχι μόνο καλλιεργείται ο ίδιος καλά, αλλά είναι επίσης πολύ ικανός και δεν κάνει τη δουλειά, θα είναι απώλεια για τον Ντάφα. Εάν είστε σε θέση να το δείτε από την άποψη αυτή, από την άποψη του τί είναι καλό για τον Φα, θα έλεγα ότι είναι πραγματικά εξαιρετικό. Φυσικά, από την άλλη πλευρά όμως, αν έχετε άλλες βαθιά κρυμμένες σκέψεις και δεν τολμάτε καν να εξετάσετε ότι θα μπορούσαν ίσως να είναι προσκολλήσεις και αν κάθε φορά που οι σκέψεις σας τις ακουμπήσουν τις καλύπτετε και δεν τις αφήνετε να ξεφύγουν, τότε αυτό δεν είναι σωστό.

 

Ερώτηση: Έχω πει πολλές φορές στον εαυτό μου να χρησιμοποιώ την καρδιά μου και ό,τι έχω να το παρέχω για τον Δάσκαλο.

 

Δάσκαλος: Καταλαβαίνω τα αισθήματα του καθενός. Επιτρέψτε μου να σας πω, αυτό είναι κληρονομιά των θρησκειών. Ο Σακιαμούνι όντως είπε - επειδή οι μαθητές του χρειάζονταν να ζητούν ελεημοσύνη - ότι η παροχή τροφίμων στους μοναχούς ήταν κάτι που θα έφερνε απεριόριστη αξία. Αλλά ποτέ δεν είπε ότι η παροχή για τον ίδιο ή δίνοντάς του χρήματα θα φέρει απεριόριστη αξία. Οι θρησκείες δεν είναι πλέον σε θέση να ακολουθήσουν τις απαιτήσεις του Βούδα. Γι’ αυτό κάποιοι μοναχοί είναι πολύ άπληστοι σήμερα. Θέλουν πάρα πολλά χρήματα, έτσι προωθούν αυτή την ιδέα: «Μόνο αν δώσετε σε μένα θα έχετε απεριόριστη αξία". Λοιπόν, πώς πρέπει να προσφέρετε σε αυτούς; Υποτίθεται ότι όσο περισσότερο τους δώσετε, τόσο το καλύτερο. Πιστεύουν ακόμη ότι είναι σπουδαίο αν τους προσφέρετε σε σημείο εξάντλησης όλων των οικονομικών πόρων σας. Σκεφτείτε το, αυτό είναι πολύ εγωιστικό. Αυτές οι εγωιστικές σκέψεις, ακόμη και στο βαθμό του να λαμβάνουν όλα τα υπάρχοντά των άλλων και ακόμα δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι, είναι ακόμη χειρότερο και από τους κακούς δαίμονες. Πώς θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι καλλιεργητές;

 

Ο Ντάφα δεν μπορεί να μετρηθεί με χρήματα. Εσείς, επίσης, είστε ένας καλλιεργητής, οπότε γιατί θα πρέπει κάποιος άλλος να προσφέρει για εσάς; Γιατί δέχεστε τα χρήματα των άλλων; (Χειροκροτήματα) Από μια άλλη σκοπιά, το άτομο που θέλετε να σας παρέχει, επίσης κάνει καλλιέργεια του Φο. Αλλιώς, γιατί να παρέχει για εσάς; Ίσως να έχει καλλιεργηθεί καλύτερα από εσάς! Τι σας δίνει το δικαίωμα να σας παρέχει κάποιος; Θα έπρεπε να παρέχετε εσείς γι’ αυτόν! Φυσικά, στις μέρες μας οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να βλέπουν τις θρησκείες να θέλουν χρήματα και εξουσία και να συμμετέχουν στην πολιτική, επομένως, δεν το θεωρούν έκπληξη πια. Ψέματα μπορεί να φαίνονται να είναι αληθινά, αφότου έχουν επαναληφθεί τρεις φορές, έτσι όσο περισσότερο οι άνθρωποι τα ακούν, τόσο περισσότερο αποδεκτά γίνονται και οι άνθρωποι σταματούν να σκέφτονται αν είναι σωστά. Φυσικά, ορισμένοι μαθητές νοιάζονται για τις συνθήκες διαβίωσης του Δασκάλου και συχνά σκέφτονται να βοηθήσουν στο να επιλύσουν ορισμένα από τα ζητήματα που αφορούν την διαβίωση του Δασκάλου. Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε για αυτό. Ξέρω πώς αισθάνεστε.

 

Ερώτηση: Ο μοναδικός σκοπός της ζωής είναι να αφομοιωθούμε στο Τζεν-Σαν-Ρεν. Εάν παρεκκλίνω από αυτό, θα ζητήσω ότι τόσο το σώμα όσο και η ψυχή μου να καταστραφούν.

 

Δάσκαλος: Έχετε ήδη μια πολύ βαθιά κατανόηση του Φα, και η αποφασιστικότητά σας να φτάσετε στην Ολοκλήρωση είναι ακλόνητη. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό. Και πιστεύω ότι μόνο ένα άτομο που έχει μια πολύ σταθερή βάση στην καλλιέργεια του Φα μπορούσε να γράψει αυτά τα λόγια.

 

Ερώτηση: Στο μέλλον, θα εξακολουθήσει κάποιος μετά τον Δάσκαλο να συνεχίσει τη διάδοση του Ντάφα;

 

Δάσκαλος: Μόλις γίνει αυτό θα τελειώσει. Είστε στη κρίσιμη στιγμή της μετάβασης του Κόσμου. Μόλις η Επανόρθωση του Φα έχει τελειώσει, η μελλοντική ανθρωπότητα θα αναπτυχθεί εκ νέου. Δεν θα ξέρουν για τον Ντάφα, αλλά θα ξέρουν ότι κάτι τέτοιο συνέβη στην ιστορία. Όσον αφορά τις αρχές αυτού του Ντάφα, δεν θα δουν ούτε μια λέξη από αυτές. Όταν ο νέος πολιτισμός τους έχει καθιερωθεί, θα υπάρξουν νέοι Φο, Τάος, ή Θεοί που θα κατεβαίνουν στον ανθρώπινο κόσμο για να σώσουν τους ανθρώπους, επομένως τα όντα στο μέλλον θα ακούσουν επίσης τον Νόμο του Φο. Ίσως εκείνο τον καιρό στην Δυτική κοινωνία ένας Θεός όπως ο Ιησούς θα έρθει και πάλι στον ανθρώπινο κόσμο. Αυτά τα πράγματα θα συμβούν στη νέα εποχή και δεν έχουν καμία σχέση με εσάς.

 

Ερώτηση: Το Τζούαν Φάλουν και τα άλλα βιβλία που έχει δημοσιεύσει ο Δάσκαλος έχουν την ίδια δύναμη του Φα;

 

Δάσκαλος: Σωστά. Όλα εφ' όσον ανήκουν στον Ντάφα, έχουν το ίδιο απέραντο εσωτερικό νόημα. [Αλλά] θα σας πω ότι αν θέλετε να καλλιεργηθείτε με συστηματικό τρόπο, θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε ένα βιβλίο, στο Τζούαν Φάλουν. Όλα τα άλλα βιβλία χρησιμεύουν μόνο ως αναφορά για σας. Τα συμπληρωματικά βιβλία έχουν διαφορετική συμπληρωματική αξία σε διαφορετικά επίπεδα, επειδή διαφορετικές εσωτερικές έννοιες υπάρχουν σε διαφορετικά επίπεδα. Ωστόσο, αν θέλετε να καλλιεργηθείτε συστηματικά, ακολουθείστε το Τζούαν Φάλουν. Γι’ αυτό θα πρέπει να διαβάζετε το Τζούαν Φάλουν επανειλημμένα.

 

Ερώτηση: Είναι αλήθεια ότι όλοι οι μαθητές που φτάνουν στην Ολοκλήρωση θα πάνε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα; Αλλιώς, δεν θα χρειαζόταν ένας τέτοιος τεράστιος Φα;

 

Δάσκαλος: Με άλλα λόγια, λέτε: «0 Δάσκαλος μάς έχει διδάξει έναν τέτοιον εμβριθή, υψηλού επιπέδου Μεγάλο Νόμο. Αν και μας έχετε διδάξει πράγματα τόσο υψηλά, όμως  δεν μπορούμε να φθάσουμε σε επίπεδο τόσο υψηλό, τότε μας έχετε διδάξει αυτά τα πράγματα μάταια;» Επιτρέψτε μου να σας πω - και κάποιοι μαθητές μπορεί να το έχουν δει - σε κάθε συνέδριο του Φα , εκείνοι που ακούνε τον Φα δεν περιορίζονται σε εσάς τα ανθρώπινα όντα. Φυσικά, τα εσωτερικά νοήματα της ίδιας πρότασης που ακούνε από μένα είναι διαφορετικά από ό,τι ακούτε εσείς και το τι κατανοούν οι καλλιεργητές σε αυτό το επίπεδο.

 

Ερώτηση: Όταν ένας άλλος μαθητής είπε στην ομιλία του, «Θέλω να επιστρέψω στο σπίτι μου», για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω από τα βάθη της καρδιάς μου.

 

Δάσκαλος: Ίσως να άγγιξε το πιο θεμελιώδες μέρος σας, το πιο μικροσκοπικό μέρος σας.

 

Ερώτηση: Η Σριβάτσα είναι το σύμβολο του επιπέδου ενός Φο. Έτσι, υπάρχει σύμβολο για το επίπεδο ενός Τάο;

 

Δάσκαλος: Δεν μπορείτε να εφαρμόσετε μια φόρμουλα για τα πράγματα στους ουρανούς - δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα, οι εκδηλώσεις των διαφόρων Θεών δεν βρίσκονται στο τι είδους σύμβολα έχουν ή πόσα σύμβολα έχουν. Η Σριβάτσα είναι μόνο μια εκδήλωση ενός Φο -  αντιπροσωπεύει έναν Φο. Φυσικά, έτσι εκδηλώνεται ένας Φο· οι Φο έχουν αυτό το σύμβολο που απεικονίζει το επίπεδό τους. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πείτε με μια ματιά τα επίπεδα των Θεών στους ουρανούς - με μια ματιά θα ξέρετε τα επίπεδά τους.

 

Ερώτηση: Στο παρελθόν, σε όλους τους τρόπους καλλιέργειας, ήταν οι βοηθητικές ψυχές που αποκτούσαν το γκονγκ. Τότε, στους τρόπους καλλιέργειας των Δυτικών θρησκειών, ποιοι αποκτούσαν το γκονγκ;

 

Δάσκαλος: Υπάρχει κάποια ερώτηση σχετικά με αυτό; Στους Δυτικούς τρόπους καλλιέργειας, δεν είναι το ίδιο ότι η δευτερεύουσα ψυχή φεύγει όταν το φυσικό σώμα πεθάνει; Δεν μπορεί να υπάρξει ένα άτομο που να λείψει από τη Γη. Έτσι η Κύρια Ψυχή του ατόμου συνεχίζει να μετενσαρκώνεται.

 

Ερώτηση: Οι Δυτικοί πιστεύουν ότι ο Θεός είναι ο μόνος Δημιουργός αυτού του σύμπαντος. Πώς μπορούμε να σπάσουμε αυτό το εμπόδιο;

 

Δάσκαλος: Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε να συζητήσετε μαζί τους, ή να τους δώσετε το βιβλίο να το διαβάσουν. Εκτός από αυτά δεν υπάρχει άλλη προσέγγιση. Δεν μπορείτε να τους πιέσετε να το πιστεύουν αυτό. Αν αυτοί οι ίδιοι δεν το πιστεύουν, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αυτή τη στιγμή. Έχω πει ότι για τους Θεούς των διαφορετικών επιπέδων στον Κόσμο, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλά είναι τα επίπεδά τους ή σε ποια επίπεδα ανήκουν, δεν έχουν καμία ιδέα για το τι υπάρχει από πάνω τους. Σήμερα, στις αρχές του Φα που διδάσκω, σας λέω ότι υπάρχουν αυτά τα υψηλά επίπεδα και εσείς απλά ακούτε όλες αυτές τις αρχές ενώ είστε μέσα στην ανθρώπινη ψευδαίσθηση. Ωστόσο όταν πραγματικά λιώσετε μέσα στον Φα, θα είστε μέρος αυτού του επιπέδου του Φα και εκείνη την στιγμή όταν κάποιος σας πει για υψηλότερα επίπεδα και όμως, δεν θα το πιστεύετε. Είναι επειδή μπροστά στα μάτια σας θα δείτε πραγματικά τα πάντα και κάτω από το επίπεδό σας χωρίς καμία παράλειψη και σε αυτή την κατάσταση, απολύτως δεν θα πιστεύετε την ύπαρξη του οτιδήποτε δεν μπορείτε να δείτε. Τώρα σκέφτεστε, «Επειδή ο Δάσκαλος μάς το έχει πει αυτό, εγώ θα το πιστέψω στο μέλλον». Επιτρέψτε μου να σας πω, εκείνη τη στιγμή ούτε το γλωσσικό ύφος ούτε η μορφή του Φα που σας διδάσκω σήμερα θα είναι αυτό που είναι τώρα.

 

Ερώτηση: Οι Θεοί έχουν Κύριες Ψυχές;

 

Δάσκαλος: Δεν μπορείτε να συγκρίνετε τους Θεούς με τους ανθρώπους, επειδή οι άνθρωποι είναι στην ψευδαίσθηση. Οι Θεοί δεν έχουν Κύριες Ψυχές, Δευτερεύουσες Ψυχές, ή άλλες μορφές ύπαρξης - οι Θεοί είναι απλά οι εαυτοί τους. Αλλά οι Θεοί έχουν Θεϊκά σώματα, αν και ο τρόπος που το σώμα υφίσταται δεν είναι με το πώς η Κύρια Ψυχή ενός ανθρώπινου όντος σχετίζεται με το ανθρώπινο σώμα του – δεν είναι τέτοια η σχέση, επειδή εκείνοι είναι ένα. Και ξέρουν για όλα αυτά τα πράγματα ολοκάθαρα, ενώ οι άνθρωποι δεν ξέρουν τίποτα.

 

Ερώτηση: Είμαι νεοφερμένος. Δεν μπορώ πραγματικά να πιστέψω στην ύπαρξη των θεών και των ουρανών. Αν μελετήσω τον Φα επιμελώς, καλλιεργήσω το μυαλό μου και κάνω τις ασκήσεις, μπορώ να είμαι μαθητής σας;

 

Δάσκαλος: Ναι, μπορείτε. Όλοι μπορείτε. Απλά προχωρήστε και καλλιεργηθείτε. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι των οποίων η σκέψη ήταν πιο άκαμπτη από τη δική σας και όμως τελικά όλοι έχουν αναβαθμίσει τα επίπεδα μέσα από την καλλιέργειά τους. Μην ανησυχείτε γι’ αυτό και απλά καλλιεργηθείτε. Στην πραγματικότητα, από τα λόγια σας [μπορώ να καταλάβω ότι] έχετε αρχίσει να έχετε τη σκέψη του να μάθετε Ντάφα, το οποίο είναι μόνο η αρχή. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα βάση της σκέψης σας, δεν είναι ρεαλιστικό να αλλάξουν τα πάντα, επομένως μέσα από τη μελέτη του Φα σταδιακά θα γνωρίσετε πράγματα ως προς τις αρχές του Φα και τελικά θα ανυψωθείτε σε σημείο που να αισθάνεστε, να έρχεστε σε επαφή και να βλέπετε πράγματα.

 

Ερώτηση: Βλέπω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εικόνες που συνυπάρχουν. Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να καλλιεργήσουν ένα Αληθινό Σώμα;

 

Δάσκαλος: Επειδή ο Ντάφα αλλάζει τους ανθρώπους με απίστευτη ταχύτητα, είδατε τις εικόνες του σώματός τους που υπάρχουν σε άλλες διαστάσεις.

 

Ερώτηση: Μου αρέσει να ακούω τις ηχογραφήσεις των διαλέξεων του Δασκάλου πριν πάω για ύπνο, αλλά συχνά με παίρνει ο ύπνος πριν το τέλος. Είναι αυτό ασέβεια προς τον Δάσκαλο;

 

Δάσκαλος: Λοιπόν αυτό σκέφτομαι: αν θέλετε να ασκηθείτε επιμελώς θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τη μελέτη του Φα σοβαρά. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και μπορείτε μόνο να κοιμηθείτε ενώ ακούτε αυτόν τον Φα, τότε χρησιμοποιείτε τον Φα για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Από που έρχεσαι; Όπως και να έχει κάποιοι όντως κοιμούνται όταν ακούνε τον Φα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πώς θα μπορούσε να μην αντιμετωπίζετε αυτό που σας κάνει να κοιμάστε και να μην ακούτε τον Φα ως δαίμονας; Και αν είναι, γιατί δεν τον νικάτε;

 

Ερώτηση: Οι ώμοι ενός συνασκούμενου τρέμουν έντονα όταν κάνει τις ασκήσεις και η κατάσταση παραμένει ακόμη και όταν ο ίδιος κρατά τα μάτια του ανοιχτά.

 

Δάσκαλος: Ζητήστε του να διαθέτει περισσότερο χρόνο στη μελέτη του Φα και στην ανάγνωση των βιβλίων και πραγματικά να βελτιώνει τον εαυτό του με βάση τον Φα. Όταν ένα άτομο δεν μπορεί να εστιάσει σε έναν τρόπο καλλιέργειας, αυτό το είδος κατάστασης θα συμβεί. Ή, εάν στην καλλιέργεια ένα άτομο έχει προβλήματα με τους ώμους του, οι ώμοι του μπορεί να τρέμουν έτσι, όταν οι ασθένειές του θεραπεύονται. Αν αυτό συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό σημαίνει ότι είναι ακόμα στο αρχικό στάδιο θεραπείας ασθενειών και δεν έχει κάνει καμία πρόοδο. Καλλιεργηθείτε με αγνό μυαλό. Όταν πραγματικά βελτιωθεί στην κατανόηση του Φα, αυτό θα περάσει γρήγορα και θα ξεπεράσει αυτό το επίπεδο. Όταν νιώθετε σωματική δυσφορία κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας και δεν περνάει για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί δεν εγκαταλείπετε τις προσκολλήσεις σας και πραγματικά να καλλιεργηθείτε στον Ντάφα; Όταν το μόνο που θέλετε είναι να απαλλαγείτε από τις ασθένειες μέσω των ασκήσεων, ή εάν θέλετε να καλλιεργηθείτε αλλά δεν διαβάζετε τα βιβλία, πώς θα μπορούσατε να μεταμορφώσετε τον εαυτό σας; Και πώς θα μπορούσε να μην έχετε κολλήσει εκεί και να παραμένετε σε αυτή την κατάσταση;

 

Ερώτηση: Στην καθημερινή ζωή μου, δεν με νοιάζουν πολλά πράγματα. Μήπως αυτό επίσης, μου προκαλεί το να είμαι αδιάφορος με τις δοκιμασίες κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας μου;

 

Δάσκαλος: Αν κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας ο Ντάφα δεν μπορεί να σας συγκινήσει και φαίνεται να μην είναι καθόλου διαφορετικό από όλα τα άλλα συνηθισμένα πράγματα, τότε νομίζω ότι είναι πραγματικά πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαθέτετε περισσότερο χρόνο επικεντρώνοντας στην ανάγνωση του Φα και να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο. Όταν είναι σαν ένα σιδερένιο τείχος και δεν μπορεί να σπάσει και παρεμποδίζει σοβαρά την ποιότητα φώτισής σας και την κατανόησή σας του Φα, γιατί δεν το σπάτε και να το ανοίξετε;

 

Ερώτηση: Έκανα κάτι τρομερό. Μπορώ ακόμα να καλλιεργηθώ;

 

Δάσκαλος: Πραγματικά δεν θα πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε λάθη ξανά και ξανά αφότου έχετε λάβει τον Φα! Οι προσκολλήσεις που δεν ήσασταν σε θέση να εγκαταλείψετε σας κάνουν εν γνώσει σας, να κάνετε λάθος. Αν δεν μάθετε τα μαθήματά σας και δεν τα μετατρέψετε σε πηγή έμπνευσης για τον εαυτό σας να αλλάξετε ριζικά και να αρχίσετε εκ νέου, θα χάσετε αυτή την ευκαιρία.

 

Ερώτηση: Έχω συχνά νέες κατανοήσεις από τις αλήθειες του Φα. Είναι αυτά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο;

 

Δάσκαλος: Όταν έχετε νέες κατανοήσεις βελτιώνεστε.  Αισθάνεστε μεγάλη διαφορά και όταν νιώθετε τη διαφορά, κάνετε πρόοδο. Οι καθημερινοί άνθρωποι δεν βλέπουν τίποτα λανθασμένο με τον εαυτό τους. Η κατανόηση στην οποία φωτίζεστε σε εκείνη την κατάσταση δεν είναι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο - δεν είναι έτσι. Επειδή οι μικροσκοπικές μεταμορφώσεις δεν μπορούν να εκδηλωθούν στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, μπορείτε μόνο να το καταλάβετε ή να το αισθανθείτε από τις αντιλήψεις που αντανακλώνται από τις αλήθειες του Φα. Έτσι συμβαίνει.

 

Ερώτηση: «Αν η ζήλια δεν εξαλειφθεί, όλες οι σκέψεις που έχετε καλλιεργήσει γίνονται εύθραυστες». Σε τί είδους «σκέψεις» (σιν) αναφέρεται αυτό;

 

Δάσκαλος: Το «σιν» που αναφέρθηκε εδώ, φυσικά, αναφέρεται σε όλες τις ορθές σκέψεις κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας. Οι ορθές σκέψεις είναι πραγματικά επίσης ορθές κατανοήσεις. Σημαίνει ότι το μέρος σας που δεν είναι πλήρως καλλιεργημένο γίνεται πολύ εύθραυστο.

 

Αυτό μου θυμίζει κάτι. Το νέο βιβλίο, Διάλεξη στο Συνέδριο του Φα των βοηθών στην Τσανγκτσούν, που δημοσιεύθηκε στο Χονγκ Κονγκ, έχει τις λέξεις «ο Φα της ανθρωπότητας» στην τρίτη γραμμή στη δωδέκατη σελίδα. Αλλάξτε το «ανθρωπότητα» σε «Κόσμος» έτσι ώστε να διαβάζεται «ο Φα του Κόσμου». Για το βιβλίο που εκδόθηκε στην Κίνα, αυτό είναι κατά πάσα πιθανότητα στη δέκατη τέταρτη σελίδα.

 

Ερώτηση: Η ομαδική μελέτη και η ατομική μελέτη του βιβλίου Τζούαν Φάλουν στο σπίτι, προοδεύει με διαφορετικό ρυθμό. Αυτό θα επιβραδύνει την καλλιέργεια;

 

Δάσκαλος: Αν μελετάτε προσεκτικά δεν θα σας επηρεάσει. Θα σας πω, όταν διαβάζετε το Τζούαν Φάλουν, διαβάστε από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν δεν μπορείτε να τελειώσετε σήμερα, συνεχίστε από το σημείο που σταματήσατε αύριο. Αν πάλι δεν τελειώσετε, την επόμενη φορά συνεχίστε να διαβάζετε από το σημείο όπου σταματήσατε προηγουμένως. Διαβάστε με αυτόν τον τρόπο και μην διαβάζετε επιλεκτικά στην ανάγνωσή σας. Αυτό που είναι χειρότερο είναι όταν οι άνθρωποι διαβάζουν το Τζούαν Φάλουν για πρώτη φορά και αξιολογούν τον Φα με τις ανθρώπινες αντιλήψεις τους: «Ω, φαίνεται καλή η έννοια εδώ. Έχω αμφιβολίες με τα πράγματα που αναφέρονται εκεί». Τότε θα έχει διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο χωρίς λόγο - δεν θα κερδίσει τίποτα, τι κρίμα! Είναι επειδή αυτός ο Φα είναι ένας ιερός Νόμος του Ουρανού. Ένας άνθρωπος δεν έχει ιδέα πόσο κάρμα έχει, ή από που προέρχονται οι σκέψεις του. Επειδή αξιολογεί έναν τέτοιο Φα με ανθρώπινο μυαλό, δεν θα είναι σε θέση να δει τίποτα. Διαβάστε το βιβλίο χωρίς προκαταλήψεις. Μπορείτε να κρίνετε το βιβλίο αφού έχετε τελειώσει την ανάγνωση. Μην το αξιολογείτε κατά τη διαδικασία της ανάγνωσής σας.

 

Ερώτηση: Τον χειμώνα, πρέπει να φοράμε πολύ βαριά ρούχα όταν κάνουμε τις ασκήσεις σε εξωτερικούς χώρους και είναι πολύ εύκολο για τα χέρια μας να αγγίξουν τα ρούχα μας. Αυτό θα επηρεάσει τη λειτουργία των ενεργειακών μηχανισμών;

 

Δάσκαλος: Όταν τα χέρια σας αγγίζουν τα βαριά ρούχα που φοριούνται για τον κρύο καιρό, αυτό δεν θα επηρεάσει την εξάσκησή σας. Όταν κάνει πάρα πολύ κρύο, θα πρέπει να φοράτε γάντια για τις ασκήσεις και να μην παγώνετε. Στην πραγματικότητα, οι ασκούμενοι δεν θα πάθουν κρυοπαγήματα, αλλά μερικοί άνθρωποι έπαθαν κάνοντας τις ασκήσεις. Γιατί συνέβη αυτό; Σκεφτείτε το: στον Ντάφα κανείς δεν είναι αναγκασμένος να κάνει καλλιέργεια – το ίδιο το άτομο πρέπει να θέλει να το κάνει. Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας του Ντάφα πολλοί νέοι μαθητές έρχονται να μάθουν τον Φα. Δεν έχουν τόσο καλή ή υψηλή ποιότητα φώτισης, ή τόσο υψηλά επίπεδα ακόμα και δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη, έτσι δεν μπορούμε ακόμη να πούμε ότι έχουν έρθει εδώ για να καλλιεργηθούν. Με άλλα λόγια, όταν δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε ως πραγματικούς μαθητές που καλλιεργούνται, εάν πάθουν κρυοπαγήματα, δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον Φα; Από τη στιγμή που είναι απλά στο αρχικό επίπεδο και μόλις εντάχθηκαν, δεν έχει καθοριστεί ακόμη ότι είναι καλλιεργητές. Αν πάθουν κρυοπαγήματα όταν το δοκιμάζουν έξω, τι τεράστιο αντίκτυπο που θα έχει. Νέοι μαθητές έρχονται να αρχίσουν καλλιέργεια, έτσι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Μερικοί μαθητές παθαίνουν κρυοπαγήματα, διότι επιμένουν να το κάνουν αυτό. Στην πραγματικότητα, από τη μια, αυτό τους βοηθά να εξαλείψουν κάρμα· από την άλλη, είναι ένας τρόπος για να τους κάνει να φωτιστούν σε αυτό.

 

Ερώτηση: Οι κινήσεις μερικών ατόμων είναι πολύ ανακριβείς. Αυτό θα επηρεάσει τους ενεργειακούς μηχανισμούς και το Φάλουν;

 

Δάσκαλος: Είναι πρόβλημα εάν οι κινήσεις είναι πολύ ανακριβείς. Εάν η απόκλιση είναι μικρή, δεν μπορούμε να περιμένουμε ο καθένας να είναι ακριβώς το ίδιο σαν να βγήκαν από το ίδιο καλούπι. Επειδή δεν είναι ακριβώς ίδιοι σαν να είχαν παραχθεί από μηχανές, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν διαφορές μεταξύ τους. Ακόμη και αν δεν υπήρχαν διαφορές, δεν θα υπάρχουν ακόμα διαφορές αν είστε μεγαλύτερος από ό,τι το άλλο άτομο; Αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατο όλα να είναι το ίδιο, έτσι δεν είναι; Αλλά αν οι κινήσεις σας αποκλίνουν πάρα πολύ, αυτό είναι πρόβλημα. Θα πρέπει να κάνουμε τις κινήσεις μας όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

 

Ερώτηση: Το κάρμα εξαλείφεται πιο γρήγορα όταν κάνουμε τις ασκήσεις έξω στο κρύο του χειμώνα ή τη ζέστη του καλοκαιριού αντί να τις κάνουμε σε κλειστούς χώρους;

 

Δάσκαλος: Ακριβώς όπως είπα πριν από λίγο, είναι σίγουρα καλό να κάνετε τις ασκήσεις σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν μπορείτε να αναζητάτε σκόπιμα δυσκολίες. Αν ζείτε στα Βόρεια και το χειμώνα κάνει πολύ κρύο, θα πρέπει να φοράτε γάντια και σακάκια. Για να είμαι ειλικρινής, τα κρυοπαγήματα δεν εξαλείφουν πολύ κάρμα. Η ανύψωση του σίνσινγκ σας είναι αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωσή σας. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Δεν είμαστε σε θέση να δούμε τον Δάσκαλο στην Κίνα. Συνασκούμενοι μαθητές στην περιοχή μου ζήτησαν επανειλημμένα να δώσω τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο.

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους. (Χειροκροτήματα) Καταλαβαίνω πολύ καλά πώς αισθάνονται οι μαθητές στην Κίνα. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι πολύ εύκολο να κάνουμε ένα συνέδριο ανταλλαγής εμπειριών έξω από την Κίνα. Μόλις είχαμε ένα στο Λος Άντζελες και όχι μετά από πολύ καιρό ξαναβλεπόμαστε πάλι εδώ.  Είναι αρκετά δύσκολο για τους μαθητές στην Κίνα. Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια, σχεδόν 100 εκατομμύρια μαθητές στην Κίνα και πράγματι έχει γίνει πολύ δύσκολο για αυτούς να με δουν. Μόλις μάθουν που θα είμαι ή που θα μείνω, φαίνεται ότι όλοι οι μαθητές θα ήθελαν να πάνε εκεί. Τα αεροπλάνα και τα τρένα θα είναι υπερφορτωμένα, οι δρόμοι μπλοκαρισμένοι και η κυβέρνηση θα το έβρισκε απαράδεκτο. Έτσι, προκειμένου να διατηρηθεί ένα σταθερό περιβάλλον για αυτούς, τους αφήνω να καλλιεργηθούν χωρίς παρέμβαση και να μην ενοχλήσουν την κοινωνία ή να φέρουν αναστάτωση στην κυβέρνηση, δεν μπορώ να συναντιέμαι έτσι με αυτούς.

 

Ερώτηση: Θα έχει ο Δάσκαλος την ευκαιρία να επισκεφθεί το Βέλγιο; Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων μας διάδοσης του Φα, έχουμε αντιμετωπίσει καταστάσεις στις οποίες κάποια άτομα χρεώνουν δίδακτρα για την οργάνωση μαθημάτων ή σεμιναρίων.

 

Δάσκαλος: Θα έχω την ευκαιρία να επισκεφθώ το Βέλγιο. (Χειροκροτήματα) Όποιος εισπράττει χρήματα για τη διεξαγωγή μαθημάτων ή σεμιναρίων δεν είναι μαθητής του Ντάφα - αυτό είναι αναμφισβήτητο (Χειροκρότημα). Επειδή ανταλλάσσει τον Ντάφα για χρήματα, δεν είναι ένα μικρό πρόβλημα. Αλλά αν οι μαθητές εθελοντικά βοηθήσουν στο να έχουν ένα μέρος για τη διεξαγωγή μιας δραστηριότητας, τότε δεν είμαι εναντίον αυτού. Εκτός από κάτι τέτοιο, είναι απαράδεκτο.

 

Ερώτηση: Τον τελευταίο καιρό έχω αισθανθεί ότι ο χρόνος πετά ακόμη πιο γρήγορα φέτος σε σχέση με πέρυσι. Τι σημαίνει αυτό;

 

Δάσκαλος: Φυσικά, έχω μιλήσει για αυτό παλιότερα. Μπορεί να είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να πιστεύουν αυτά που λέω, καθώς πρέπει να συζητηθούν σε υψηλό επίπεδο, αλλά όμως συνεχίζετε να ρωτάτε για αυτά τα πράγματα ... Έχω υπερβεί όλους τους χρόνους κάνοντάς το αυτό. Αλλιώς - σκεφτείτε το - όταν ένα ον εισέρχεται σε ένα πεδίο χρόνου, περιορίζεται από αυτόν τον χρόνο· όταν μπαίνει σε ένα άλλο πεδίο χρόνου, τότε περιορίζεται από εκείνο το πεδίο χρόνου. Εξαντλώντας τη ζωή μου, ή δέκα, εκατό, χίλιες, ή δεκάδες χιλιάδες ζωές μου δεν θα ήταν αρκετές για να τελειώσει αυτό το πράγμα. Επειδή έχω υπερβεί όλους τους χρόνους κάνοντάς το αυτό, δεν  περιορίζομαι από οποιοδήποτε χρόνο. Προκειμένου να το επισπεύσω αυτό, έπρεπε να επιταχύνω το χρόνο ολόκληρου του Κόσμου. Έτσι, το μεγαλύτερο Φάλουν επιταχύνει ακόμα την περιστροφή του και ωθεί από την κορυφή. Ολόκληρος ο Κόσμος είναι συνδεδεμένος μαζί ως σύνολο, από πάνω προς τα κάτω, επομένως ο χρόνος γίνεται όλο και πιο γρήγορος. Πόσο γρήγορος έχει γίνει, περίπου; Όντα σε διαφορετικούς χωροχρόνους δεν αισθάνονται ότι είναι γρήγορος γιατί όσο γρήγορος και αν γίνεται, τα πάντα στις διαστάσεις τους επιταχύνουν μαζί με αυτόν. Είστε σε θέση να καταλάβετε τι εννοώ; Υπάρχουν ακόμα είκοσι τέσσερις ώρες σε μια μέρα και οι άνθρωποι πηγαίνουν στις δουλειές τους το ίδιο. Ο χρόνος σε όλη αυτή τη διάσταση έχει επιταχυνθεί πολύ πιο γρήγορα, αλλά το ρολόι ακόμη χτυπά σύμφωνα με την κλίμακα των είκοσι τεσσάρων ωρών την ημέρα, έτσι οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ότι είναι γρήγορο. Και οι άνθρωποι βλέπουν την ανατολή και τη δύση του ήλιου να επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο όπως συνήθως.

 

Όταν όλα είναι σε επιτάχυνση, τα πάντα εδώ επιταχύνονται επίσης - ο μεταβολισμός σας, κάθε χειρονομία σας, κάθε ματιά και ο τρόπος σκέψης σας όλα πηγαίνουν πιο γρήγορα μαζί με αυτό. Ομοίως, τα περιβάλλοντα που κατοικούν διαφορετικά όντα επιταχύνονται επίσης. Τα πάντα επιταχύνονται, έτσι κανείς δεν αισθάνεται την επιτάχυνση. Έτσι, πόσο γρήγορο έχει γίνει; Σήμερα περίπου ο χρόνος μίας ημέρας είναι ένα δευτερόλεπτο. Στην πραγματικότητα, τώρα που το σκέφτομαι, τα ανθρώπινα όντα είναι πολύ θλιβερά, όμως είναι ακόμη πολύ απορροφημένα στο να κάνουν ανθρώπινα πράγματα και εξακολουθούν να νομίζουν ότι είναι θαυμάσια. Η ανθρωπότητα θέλει ακόμα την περαιτέρω ανάπτυξή της. Τα ανθρώπινα όντα είναι απλά ανθρώπινα όντα. Δεν το συνειδητοποιούν καν όταν αυτοκαταστρέφονται από άγνοια. Η ημέρα που θα έχουν πραγματικά κλωνοποιήσει ένα άτομο είναι η ημέρα που οι εξωγήινοι θα ξεκινήσουν επισήμως να αντικαθιστούν τα ανθρώπινα όντα. Οι θεοί δεν θα οργανώσουν για ένα κλωνοποιημένο ανθρώπινο ον να έχει ψυχή, επομένως το άτομο που έχει παραχθεί θα είναι απλά σαν ένα πτώμα. Χωρίς ψυχή είναι νεκρό από τη γέννηση. Τι θα συμβεί τότε; Οι εξωγήινοι θα επωφεληθούν από αυτό, μπαίνοντας σε αυτά τα σώματα και θα γίνουν οι ψυχές τους.

 

Ερώτηση: Μπορούμε να μελετήσουμε ακόμα το Τζούαν Φάλουν αφού φτάσουμε στην Ολοκλήρωση;

 

Δάσκαλος: Οι Θεοί στους ουρανούς μαθαίνουν επίσης τον Ντάφα, αλλά οι λέξεις δεν είναι σαν αυτές. Αντί αυτού, έχουν εκδηλώσεις του Φα στο επίπεδό τους.

 

Ερώτηση: Ο Δάσκαλος οργάνωσε τις πορείες της καλλιέργειάς μας. Αν αλλάξουμε εσκεμμένα το περιβάλλον εργασίας και διαβίωσής μας, θα επηρεάσει την καλλιέργειά μας;

 

Δάσκαλος: Δεν θέλω να αναζητώ δυσκολίες με εσκεμμένο  τρόπο. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα: Αν οι συνθήκες το επιτρέπουν και είναι ευνοϊκές και θέλετε να βρείτε μια καλύτερη δουλειά, το επικροτώ να το κάνετε. Αν οι συνθήκες είναι ώριμες και άλλοι παράγοντες είναι επίσης ευνοϊκοί, δεν νομίζω το να βρείτε άλλο μέρος για να ζήσετε θα επηρεάσει τίποτα και ίσως αυτό είναι επίσης μέρος της καλλιέργειάς σας. Αλλά φυσικά, αν επιμένετε να κάνετε πράγματα που είναι αδύνατο να επιτευχθούν ή ακόμη και να επιμένετε στην αναζήτηση δυσκολίας, τότε ίσως να καταστρέφετε τα πράγματα. Όταν προσπαθείτε να φωτιστείτε από τις αλήθειες του Φα στο Ντάφα, πρέπει να σκέφτεστε τα πράγματα καλά και να μην πηγαίνετε ενάντια στη ροή των πραγμάτων.

 

Ερώτηση: Ο Δάσκαλος είπε ότι δεν θα πρέπει να σχολιάζουμε ή να αναλύουμε τον Φα. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τις αντιλήψεις μας και την κατανόηση του Φα, επίσης.

 

Δάσκαλος: Πώς θα μπορούσε αυτό να είναι σωστό; Είναι τότε λάθος για μας να καθόμαστε εδώ σήμερα και να συζητάμε πράγματα; Δεν μπορείτε να το κατανοείτε με αυτόν τον τρόπο. Εάν δεν μπορείτε καν να μιλήσετε για τις δικές σας αντιλήψεις και τις εμπειρίες σας, όπως κάνουμε στο συνέδριο σήμερα, τότε θα έλεγα ότι είναι λάθος. Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να δώσετε μια ομιλία για τα πράγματα στα οποία είστε προσκολλημένοι και δεν ήσασταν σε θέση να τα εγκαταλείψετε και η προσκόλληση προκαλεί ορισμένες παρανοήσεις του Φα ή έχει ένα προβληματικό αντίκτυπο στην κατεύθυνση των πραγμάτων που σχετίζονται με τον Ντάφα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε το γιατί οι άλλοι δεν σας αφήνουν να μιλάτε. Αν δεν έχετε αυτά τα προβλήματα, τότε η άλλη πλευρά είναι λάθος. Αν σε αυτό το ιερό συνέδριο θέλετε να χρησιμοποιήσετε το στόμα μου να επικρίνω κάποιον δεν θα πετύχει, γιατί μπορώ να δω από που προέρχονται οι σκέψεις σας.

 

Ερώτηση: Μια μέρα, ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι στη λέξη «Δάσκαλος» έχει δοθεί εξ ολοκλήρου νέο νόημα. Είναι η πιο ιερή λέξη.

 

Δάσκαλος: Τότε, αυτό είναι επειδή το νόημα πίσω από τη λέξη έχει αποκαλυφθεί σε εσάς. Μην υποτιμάτε οποιαδήποτε λέξη στον Ντάφα. Φο υπάρχουν πίσω από κάθε λέξη και κάθε λέξη είναι ο Φα. Αυτός είναι ο λόγος που όταν μερικοί άνθρωποι λένε, «διαβάζω τον Φα επιλεκτικά» και παραλείπουν ένα μέρος ή το άλλο, ή λένε ότι μπορούν να καταλάβουν ένα μέρος, αλλά διαφωνούν με την άλλη παράγραφο, δεν θα είναι σε θέση να λάβουν κάτι από αυτόν.

 

Ερώτηση: Έχετε δημιουργήσει διαφορετικούς παραδείσους σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Ποια είναι τα ονόματα αυτών των παραδείσων;

 

Δάσκαλος: Τα ανθρώπινα όντα επιτρέπεται μόνο να ξέρουν για τους Ταθαγκάτα στο επίπεδο του Σακιαμούνι. Δεν επιτρέπεται να γνωρίζετε τίποτα για τους θεούς σε υψηλότερα επίπεδα. Έχω μιλήσει για αυτό πολλές φορές στο παρελθόν - το συζήτησα αυτό ακόμη και κατά τις πρώτες ημέρες. Στα ανθρώπινα όντα δεν επιτρέπεται να γνωρίζουν. Στους ανθρώπους δεν επιτρέπεται να γνωρίζουν τα ονόματα των θεών στα υψηλότερα επίπεδα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πουν τα ονόματά τους, καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με βλασφημία. Αυτό είναι επειδή σε αυτούς, τα ανθρώπινα όντα είναι απλά πολύ κατώτερα. Μπορώ να σας πω, οι θεοί δεν θεωρούν τους ανθρώπους να είναι συγγενείς τους. Ακόμα κι αν έχουν οίκτο για τον άνθρωπο και έχουν έλεος για αυτούς, έχουν έλεος για την ανθρώπινη μορφή ζωής. Παρ' όλα αυτά, θεωρούν τον άνθρωπο ζώο (το οποίο ωστόσο, δεν είναι η ίδια έννοια όπως ορίζεται στην θεωρία της εξέλιξης).

 

Ερώτηση: Το Φάλουν Ντάφα έσωσε τους ανθρώπους σε μεγάλη κλίμακα σε μια προϊστορική περίοδο. Σε αυτόν τον κύκλο της ανθρωπότητας, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας τέτοιος υψηλού επιπέδου Φα διδάσκεται. Ήταν ο Φα που διδάχτηκε στο παρελθόν ίδιος με τον Ντάφα που διδάσκεται τώρα;

 

Δάσκαλος: Πρώτα απ' όλα, ποιος ήταν ο πρώτος τελικά, από τους πιο αρχέγονους καιρούς, που να διδάσκει αυτόν τον Φα του Κόσμου; Δεύτερον, αν αργότερα στην ιστορία δίδασκα ένα μέρος αυτού του Μεγάλου Φα του Κόσμου, δεν θα δίδασκα αυτόν του Φα; Όταν διδάσκω τον Φα στα ανθρώπινα όντα, είναι απαραίτητο για μένα να μιλήσω για τον Φα σε τέτοιο υψηλό επίπεδο; Όχι. Στην ιστορία αν δεν είχα έρθει να επανορθώσω τον Φα και δίδασκα μόνο το μέρος του Φα που μπορούσε να σώσει τους ανθρώπους, τότε δεν ήταν αυτό ο Φα του Κόσμου; Δίδαξα μόνο στο επίπεδο που τα ανθρώπινα όντα είχαν το δικαίωμα να γνωρίζουν, όχι υψηλότερα. Δεν ήταν επίσης ο ίδιος Φα; Ήταν ο ίδιος Φα.

 

Ερώτηση: Γιατί όντα παράγονται στον Κόσμο;

 

Δάσκαλος: Ακριβώς όπως οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους τρόπους σκέψης τους να κατανοήσουν τα ανθρώπινα όντα, το ανθρώπινο μυαλό δεν θα είναι ποτέ σε θέση να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο οι θεοί υπάρχουν και σκέφτονται. Τα ανθρώπινα όντα δεν καταλαβαίνουν καν τον Κόσμο και δεν έχουν ιδέα το πώς είναι, έτσι πώς θα μπορούσαν να ρωτήσουν για πράγματα στον Κόσμο; Η ερώτηση αυτή ισοδυναμεί με το να ρωτάμε, «Γιατί θα πρέπει να υπάρχει το σύμπαν;» Ας μην ασχοληθούμε με το γιατί υπάρχει ο Κόσμος ή γιατί υπάρχει ζωή, διότι αυτά δεν είναι πράγματα που μπορείτε ή πρέπει να γνωρίζετε. Ακόμα και όταν έχετε καλλιεργηθεί σε υψηλό επίπεδο, όσο υψηλό και αν είναι, αυτά δεν είναι πράγματα που θα γνωρίζετε. Φυσικά, δεν θα είχε νόημα να δημιουργηθεί ένας κενός Κόσμος χωρίς ζωή ή οτιδήποτε μέσα σ' αυτό, έτσι δεν είναι; Χρησιμοποιώντας ανθρώπινα λόγια, ήταν ο Κύριος (ο Βασιλιάς των Βασιλέων), ή, ο Σεβαστός Κύριος όλων των Φο, Τάο και Θεών σε ενότητα, ο οποίος το ήθελε με αυτό τον τρόπο.

 

Ερώτηση: Ποια είναι η απόλυτη έννοια της ύπαρξης ενός όντος;

 

Δάσκαλος: Χρησιμοποιείτε ανθρώπινο τρόπο σκέψης για να σκεφτείτε για το σύμπαν και το νόημα της ζωής -  δεν είναι καθόλου αυτό που οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι είναι. Ας μιλήσουμε για τον άνθρωπο: αν οι άνθρωποι είχαν βαρεθεί τη ζωή, δεν θα υπήρχε ανάγκη για μένα να έρθω να διδάξω τον Φα. Είναι επειδή όλοι θέλουν να ζήσουν. Σας μιλώ για τους ανθρώπους γενικά. Στην πραγματικότητα, δεν έχετε καμία ιδέα για το εσωτερικό νόημα αυτού που διδάσκω, ότι είναι υψηλότερο από ό,τι είστε σε θέση να γνωρίζετε. Όντα σε διαφορετικά επίπεδα έχουν όλα τις έννοιες τους για την ύπαρξή και όλα έχουν τη δική τους αληθινή κατανόηση της ύπαρξής τους. Οι πραγματικές κατανοήσεις στα επίπεδά τους είναι εντελώς διαφορετικές από τις δικές σας κατανοήσεις. Αυτό είναι επειδή οι κατανοήσεις των ανθρώπων είναι αντεστραμμένες, δεν μπορούν να δουν την αλήθεια, δεν μπορούν να δουν το μέλλον τους, δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν πλήρως τα πράγματα και δεν μπορούν να δουν μέσα από τα πράγματα. Όσο προηγμένη και αν έχει γίνει η επιστήμη, ακόμα σέρνεται σε αυτή τη διάσταση. Αυτός είναι ο λόγος που έχετε τόσες πολλές περίεργες σκέψεις. Αν μπορούσατε να αξιολογήσετε τα πράγματα  χωρίς προκαταλήψεις, θα ήσασταν ένας απίστευτα εξαιρετικός θεός. Αλλά είναι αδύνατο για τα ανθρώπινα όντα να το κάνουν.

 

Μπορεί να πείτε: “Μπορώ να το κάνω αυτό. Βλέπετε, αυτά που λέω είναι όλα προς όφελος των άλλων, χωρίς άλλες σκέψεις, όμως σε άλλους δεν αρέσουν». Είναι πράγματι αλήθεια ότι τα λόγια σας δεν περιέχουν οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις; Έχετε συνειδητοποιήσει την επίδραση της μίξης των αντιλήψεών σας που σχηματίστηκαν μετά την γέννηση, αντιλήψεις που σχηματίστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και το κάρμα σκέψης σας που μπαίνει στο παιχνίδι όταν μιλάτε; Οι ανθρώπινες σκέψεις δεν θα είναι ποτέ αγνές. Μερικές τέτοιες σκέψεις μπορεί να σας έχουν αποκαλυφθεί, οπότε ξέρετε. Μερικές όχι, οπότε δεν γνωρίζετε. Μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν όταν αυτές οι σκέψεις έχουν εκδηλωθεί. Έτσι, οι παράγοντες σε ό,τι λέτε περιλαμβάνουν πάρα πολλά περίπλοκα πράγματα. Τα λόγια των θεών, στους ανθρώπους, είναι απολύτως αγνά. Λέτε ότι είστε φιλεύσπλαχνοι (σιμπεϊ), αλλά στην πραγματικότητα το έλεός σας έχει μέσα αναμείξει πολλούς παράγοντες ανθρώπινων αντιλήψεων που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια διαφορετικών χρονικών περιόδων. Η σκέψη σας είναι ανθρώπινη σκέψη και περιέχει τα πάντα. Οι σκέψεις που εκπέμπονται από το μυαλό σας περιέχουν οτιδήποτε και τα πάντα. Είναι ακριβώς για την εξάλειψη του οτιδήποτε είναι ακάθαρτο και ανεπαρκές, που ένα άτομο καλλιεργεί τον εαυτό του.

 

Ερώτηση: Το κλάμα θα πρέπει να είναι μια κατάσταση σε μια δεδομένη χρονική περίοδο, αλλά γιατί δεν μπορώ να ξεπεράσω αυτή την κατάσταση αφού έχει περάσει ένας χρόνος;

 

Δάσκαλος: Αυτό θα μπορούσε να είναι παρέμβαση επίσης. Γιατί δεν μπορείτε να το ξεπεράσετε μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα; Θα ήταν λάθος αν κλαίτε τόσο πολύ που δεν μπορείτε να ακούσετε ακόμα και τον Φα. Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε αυτόν τον μαθητή. Αν, όταν πρόκειται για ορισμένα πράγματα - με την προϋπόθεση ότι δεν παρεμβαίνει με την καλλιέργειά σας - βιώνετε αυτή την κατάσταση, τότε είναι δυνατό ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι. [Για παράδειγμα,] κάνατε λάθη στο παρελθόν, είδατε πως έχετε αλλάξει - όλες οι αλλαγές που έχουν συμβεί, που είναι πέρα από κάθε φαντασία σας - ή [βλέπετε ότι] έχετε τραβηχτεί από την κόλαση, έχετε καθαριστεί και σας δίνονται ακόμα και όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα. Πώς θα μπορούσατε να μην κλάψετε;

 

Ή, ίσως να είχατε συγγένεια με εμένα σε κάποια ορισμένη ζωή. Υπάρχουν όλων των ειδών οι δυνατότητες. Αυτός είναι ο λόγος.

 

Ερώτηση: Ας πούμε, για παράδειγμα, όταν τα όντα που παράγονται σε έναν κόσμο των 18 καρατίων χρυσού δεν είναι πλέον αγνά, για να επιστρέψουν στον κόσμο των 24 καρατίων χρυσού αφού ο Φα έχει επανορθωθεί, μπορούν να φτάσουν στην Ολοκλήρωση μόνο κρατώντας τον εαυτό τους σε υψηλά πρότυπα. Είναι αυτό σωστό;

 

Δάσκαλος: Σωστά. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί αμέσως· κατά κάποιον τρόπο, επιτυγχάνεται σταδιακά μέσα από τη συνεχή διαδικασία της καλλιέργειας. Εκείνο το χρονικό διάστημα τα πάντα θα είναι πολύ ομαλά και φυσικά και δεν θα είστε αναγκασμένοι να κάνετε οτιδήποτε. Μιλώντας για αυτό, θυμάμαι κάτι που συνέβη όταν φρόντιζα κάποια πράγματα για εσάς κατά τα πρώτα χρόνια. Αφού τελείωσα τον χειρισμό των πάντων στο πιο μικροκοσμικό στρώμα της ύπαρξής σας, ένιωσα ότι κάτι δεν ήταν σωστό ακόμα. Στα ακόμα πιο βαθιά κρυμμένα μέρη όπου η ύπαρξή σας διαμορφώθηκε, βρήκα ότι ακόμη και εκείνη η θεμελιώδης ύλη είχε εκφυλιστεί, επίμονα διαμορφώνοντας όλα τα πράγματα που δεν θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν. Σε εκείνο το σημείο, στα μάτια των άλλων θεών, ακόμη και η θεμελιώδης φύση των όντων δεν ήταν πλέον πολύ καλή και ήταν αδύνατο να κρατηθεί αυτό το σύμπαν πια. Αλλά τα αντέστρεψα όλα αυτά για εσάς. (Χειροκρότημα) Ήταν ένα πολύ δύσκολο πράγμα να γίνει. Οποιαδήποτε απόκλιση ή μην κάνοντάς το καλά στο παραμικρό θα είχε επηρεάσει κάθε πτυχή του μέλλοντός σας. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει. Στο τέλος θυμήθηκα ότι όταν είχα μόλις αρχίσει να εργάζομαι για την Επανόρθωση του Φα, ήταν πραγματικά δύσκολο. Μιλάω για το φαινόμενο της ύπαρξής σας εδώ, αλλά δεν υπάρχουν οι ίδιες και ακόμα πιο μικροκοσμικές καταστάσεις σε υψηλότερα επίπεδα; Έτσι ήταν ένα πολύ δύσκολο πράγμα να κάνω, αλλά το έκανα, ανταποκρίθηκα στις προδιαγραφές και ξεπέρασα τα καλύτερα πρότυπα που υπήρξαν ποτέ. (Χειροκροτήματα)

 

Επίσης, διαπίστωσα ότι ο εκφυλισμός της ανθρωπότητας προκλήθηκε από την ύλη σε πολύ υψηλά επίπεδα που είχε εκφυλιστεί. Και αυτά τα διαστρεβλωμένα πράγματα είναι πολύ επίμονα. Ο τρόπος που εκδηλώνονται άμεσα εδώ μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να φανεί στην εξωτερική συμπεριφορά της σημερινής νεολαίας, που είναι ανεύθυνοι, απείθαρχοι και με έλλειψη αυτοελέγχου. Φωνάζουν και ουρλιάζουν, αλλόκοτα χορεύοντας με τη μουσική και παίζουν βίντεο-παιχνίδια. Με λίγα λόγια, τα μυαλά τους είναι γεμισμένα με αυτά τα πράγματα του λεγόμενου σύγχρονου τρόπου ζωής.

 

Ερώτηση: Διαλογίζομαι στην στάση του μισού λωτού. Ο έντονος πόνος που βιώνω στα πόδια μου είναι συνεχής, όχι διακεκομμένος.

 

Δάσκαλος: Φυσικά, ο διακεκομμένος πόνος στον οποίον αναφέρομαι είναι όταν το άτομο είναι σε θέση να κάτσει στον διπλό λωτό - τότε ο πόνος εμφανίζεται κατά διαστήματα. Όταν έχετε μόλις καταφέρει να σταυρώνετε τα πόδια σας ο πόνος θα είναι σταθερός και αυτό γιατί ποτέ δεν είχατε τα πόδια σας σταυρωμένα σε διπλό λωτό πριν. Ή, αν έχετε μόλις καταφέρει να σταυρώνετε τα πόδια σας, ο πόνος θα είναι πραγματικά ασταμάτητος, σαν να μην είναι ανεκτός ούτε για δευτερόλεπτο και θα πρέπει να ξεδιπλώσετε τα πόδια σας αμέσως. Αυτή είναι η αίσθηση που έχετε εσωτερικά. Τρέμετε από τον πόνο, τον οποίο είναι δύσκολο να υπομείνετε και τρυπά και αναστατώνει την καρδιά σας. Καταλαβαίνω βαθιά όλα όσα περνάτε. Αν είναι να μιλήσουμε για αυτή την κατάσταση, τότε θα μιλήσουμε γι’ αυτό από δύο οπτικές γωνίες: ίσως ποτέ δεν έχετε σταυρώσει τα πόδια σας σε διπλό λωτό πριν και έτσι τα οστά των ποδιών σας είναι άκαμπτα και οι τένοντες είναι ανελαστικοί· ή ίσως να είναι το αποτέλεσμα του κάρμα. Και τα δύο είναι δυνατόν.

 

Ερώτηση: Έχω πάντα την αίσθηση ότι υπολείπομαι στις απαιτήσεις του Ντάφα και πάντα αισθάνομαι ότι δεν έχω αρκετό χρόνο. Είναι αυτό προσκόλληση;

 

Δάσκαλος: Το τελευταίο μέρος είναι προσκόλληση. Το πρώτο μέρος σωστά αναφέρθηκε. Μην ανησυχείτε καθόλου για το [αν θα υπάρχει ή όχι αρκετός] χρόνος. Όσο συνεχίζετε να καλλιεργείστε, κινείστε προς την Ολοκλήρωση. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα: πρέπει να είστε επιμελείς! Εάν λέτε, «θα πάρω το χρόνο μου, δέκα χρόνια, οκτώ χρόνια, ή είκοσι χρόνια - Θα το κάνω σιγά-σιγά,» τότε δεν θα σας περιμένω.

 

Ερώτηση: Τα όντα που θα σωθούν και θα τοποθετηθούν στους παραδείσους όσων έχουν πετύχει στην καλλιέργεια, έχουν επίσης προκαθορισμένες σχέσεις με τους καλλιεργητές;

 

Δάσκαλος: Όλα τα όντα στον παράδεισό σας μπορεί να είχαν προκαθορισμένες σχέσεις μαζί σας στον ανθρώπινο κόσμο. Αυτό που βλέπω είναι η καρδιά σας. Όταν φτάσετε στην Ολοκλήρωση, τι θα γίνουν με τα χρέη που οφείλετε; Καθώς εσείς καλλιεργείστε, ολοκληρώνω τον κόσμο σας. Κάποια από τα όντα που τους χρωστάτε θα γίνουν συνηθισμένα όντα στον παράδεισό σας και τότε φυσικά θα είναι ευχαριστημένα γι’ αυτό. Αυτό είναι αντανάκλαση του ελέους σας και της πανίσχυρης αρετής σας και συγχρόνως τους έχετε σώσει, μετατρέποντάς το σε κάτι καλό. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Είναι σωστό να πούμε ότι η φώτιση στον Φα κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας είναι για τον σκοπό της φώτισης στο συγκεκριμένο εσωτερικό νόημα του Τζεν-Σαν-Ρεν18, το οποίο είναι στο υψηλότερο επίπεδο;

 

Δάσκαλος: Δεν είναι αυτή η περίπτωση. Η φώτιση για την οποία μιλάω αναφέρεται στο αν είστε σε θέση να χειριστείτε τα πάντα με ορθές σκέψεις κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας. Η πρόταση που μόλις είπα περιγράφει ακριβώς το είδος φώτισης που είναι να συμβεί κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας στον Ντάφα. Δεν είναι το να κάθεστε εδώ σκεφτόμενοι με πρόθεση, ή προσπαθώντας να βρείτε κάποιο νόημα από κάποια συγκεκριμένη λέξη. Δεν είναι έτσι. Μερικοί άνθρωποι είναι αργοί στη συνειδητοποίηση αυτών των πραγμάτων. Όταν αισθάνονται λίγη δυσφορία, με ρωτούν γιατί δεν αισθάνονται καλά: «Δάσκαλε, πώς και δεν αισθάνομαι καλά;» Ή, μπορεί να ρωτήσουν κάποιον άλλον, «Τί μου συμβαίνει σήμερα;» Την επόμενη μέρα όταν αντιμετωπίζουν ανησυχητικά πράγματα, [θα πουν,] «Γιατί ανησυχητικά πράγματα πάντα συμβαίνουν σε μένα;» Επομένως, θα πούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν φτωχή ποιότητα φώτισης. Στην πραγματικότητα, όταν έχουν σωματική δυσφορία, είναι όταν οι ασθένειές τους  καθαρίζονται, ή είναι εκδήλωση του γκονγκ τους που αναπτύσσεται. Ωστόσο, το εκλαμβάνουν ως κακό πράγμα. Όταν αντιμετωπίζουν δοκιμασίες, είναι μια ευκαιρία για να βελτιώσουν το σίνσινγκ τους. Θα πρέπει να καλλιεργηθούν. Χωρίς αυτές τις καταστάσεις, πώς θα μπορούσαν να το πετύχουν αυτό; Πώς θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν, εφόσον δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν αυτό και δεν μπορούν να το αντέξουν; Θα ήταν αδύνατο για αυτούς να καλλιεργηθούν. Αυτό δείχνει ότι η ποιότητα φώτισης αυτών των ανθρώπων είναι ακριβώς τόσο φτωχή. Αυτό είναι το είδος φώτισης στο οποίο αναφέρομαι.

 

Ερώτηση: Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν ασκούν καλλιέργεια στην Κίνα και στον κόσμο. Δάσκαλε, παρακαλώ πείτε τους μερικά σημαντικά λόγια.

 

Δάσκαλος: Όλος ο Φα που συζητώ έχει νόημα και σκοπό. Τα ανθρώπινα όντα είναι απλά ανθρώπινα όντα. Τι μου ζητάτε να πω στα ανθρώπινα όντα; Επιτρέψτε μου να σας πω ... θα σας πω, δεν σας θεωρώ ως ανθρώπινα όντα, επειδή είστε άνθρωποι που καλλιεργείστε και είστε στην κατάσταση ενός θεού. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Το κέντρο βοήθειας επιτρέπει οι μαθητές  του [Ντάφα] να κάνουν τις ασκήσεις μόνο στη γειτονιά τους και δεν επιτρέπει για τις ομαδικές δραστηριότητες να διαδίδουν τον Φα ή να κάνουν τις ασκήσεις.

 

Δάσκαλος: Η κατάσταση που περιγράψατε θα μπορούσε να είναι δική σας παρεξήγηση· επίσης θα μπορούσε να είναι ατόπημα στο έργο του συντονιστή εκείνου του κέντρου βοήθειας. Και τα δύο είναι δυνατόν. Δεν μπορώ να σχολιάσω συγκεκριμένα για το θέμα αυτό. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ένα πράγμα που έχω πει: όταν δύο άνθρωποι έχουν μια σύγκρουση και ένα τρίτο άτομο το βλέπει, ακόμη και αυτό το τρίτο άτομο θα πρέπει να σκεφτεί αν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα από τη μεριά του - «Γιατί συνέβη να το δω;» Αυτό ισχύει περισσότερο για τα δύο άτομα που εμπλέκονται στη σύγκρουση. Θα πρέπει οι ίδιοι να εξετάσουν ακόμη περισσότερο τους εαυτούς τους, επειδή πρέπει να καλλιεργηθούν εσωτερικά. Έτσι, όταν διαπιστώσετε ότι δεν συμφωνείτε με κάτι, είναι ότι δεν συμφωνεί με τις ιδέες σας, ή ότι δεν είναι σύμφωνο με τον Ντάφα; Θα πρέπει να το εξετάσετε αυτό επίσης. Αν έχετε δίκιο, τότε ως υπεύθυνος για τον Ντάφα, μπορείτε να αναφέρετε τη λογική και σωστή άποψή σας στον συντονιστή. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που είναι καλλιεργητής θα το λάβει υπόψη. Έτσι είναι το πώς θα πρέπει να λειτουργεί.

 

Ερώτηση: Στην Γραφή «Αποφασιστικότητα,» ο Δάσκαλος λέει ότι η παρέμβαση από άλλες διαστάσεις χρησιμοποιεί διάφορα μέσα για να προσεγγίσει τους μαθητές και να προκαλέσει ζημιά.

 

Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι: Δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι σας λένε να κάνετε αν δεν συμφωνεί με τον Ντάφα, δεν μπορείτε να μάθετε οποιεσδήποτε κινήσεις που σας διδάσκονται, αν αυτές δεν είναι κινήσεις του Ντάφα και δεν μπορείτε να τους ακολουθήσετε να κάνουν οτιδήποτε που δεν θα έπρεπε να κάνουμε στον Ντάφα. [Εφόσον το κάνετε αυτό] επαρκεί. Μερικά κακά πράγματα προσποιούνται ότι είναι τα Σώματα του Νόμου μου. Χειριστείτε τον εαυτό σας καλά και αξιολογείστε τα πράγματα με τον Ντάφα. Αν κάποιος βασίζεται στα Σώματα του Νόμου να του πουν τι να κάνει, αυτό προσελκύει δαίμονες.

 

Ερώτηση: Δάσκαλε, θα μπορούσατε να μας πείτε μερικά από τα πράγματα που κάνατε όταν μεταδίδατε τον Φα;

 

Δάσκαλος: Αυτό που μπορώ να σας πω είναι αυτός ο Φα και το πώς να καλλιεργηθείτε προς τα πάνω. Απλά εστιάστε την προσοχή σας σε αυτό. Όλα τα άλλα πράγματα που θέλετε να ξέρετε έχουν αναβληθεί για μετά την Ολοκλήρωση. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας με φαντασιώσεις τώρα.

 

Ερώτηση: Υπάρχει βαθύτερο νόημα στην παροχή  Φάλουν  από τον Δάσκαλο στους μαθητές, το οποίο είναι ότι μετά αφότου φτάσουμε στην Ολοκλήρωση και επιστρέψουμε στις αρχικές θέσεις μας, ποτέ δεν θα πέσουμε κάτω πάλι.

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι που σκοπεύω να κάνω. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Δάσκαλε Λι, μπορείτε να φέρετε τη λάμψη σας στην Αφρική;

 

Δάσκαλος: Ορισμένα πράγματα δεν είναι όπως τα φαντάζεστε. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι Κινέζοι μαθητές ήταν μαύροι άνθρωποι σε προηγούμενες ζωές τους· μερικοί καυκάσιοι μαθητές μας ήταν πιθανώς επίσης μαύροι. Δηλαδή, κάτι τόσο τεράστιο  δεν είναι τόσο απλό όσο η επιφανειακή μορφή που μπορείτε να φανταστείτε. Δεν θα αφήσω πίσω οποιονδήποτε ο οποίος είναι να σωθεί. (Χειροκροτήματα) Ελπίζω να διαβάζετε τα βιβλία και να μελετάτε τον Φα πολύ και συνεχώς να βελτιώνετε τον εαυτό σας.

 

Ερώτηση: Παρακαλούμε εξηγήστε πώς μπορούμε να αποτρέψουμε το Φάλουν Ντάφα από το να γίνει μια θρησκεία, όταν σταματήσετε να διδάσκετε τον Φα.

 

Δάσκαλος: Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι’ αυτό. Θα είμαι εδώ μαζί με αυτόν τον Ντάφα σε όλη τη διαδρομή μέχρι να τελειώσω τα πάντα σε αυτόν τον ανθρώπινο κόσμο. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Όταν διασκεδάζω κάνοντας ορισμένα πράγματα, έχω ένα αίσθημα ενοχής. Γιατί συμβαίνει αυτό;

 

Δάσκαλος: Θα σας πω αυτό: πολλά ευχάριστα πράγματα δεν είναι απαραίτητα καλά. Γιατί; Είναι επειδή οι άνθρωποι στις μέρες μας έχουν προσαρμοστεί στις τάσεις της εποχής και δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν την ύπαρξη της αρνητικής πλευράς των πραγμάτων. Εάν είστε σε θέση να κρίνετε τα πράγματα με τις αρχαίες αξίες των ανθρώπων από το παρελθόν, θα διαπιστώσετε ότι [τα πράγματα σήμερα] είναι λάθος. Αν τα αξιολογήσετε με τον Ντάφα, θα βρείτε ότι είναι ακόμη πιο λάθος και σε αντίθεση με τον Φα. Επιπλέον, μια ισχυρή επιθυμία να διασκεδάσετε είναι μια προσκόλληση που θα επηρεάσει την καλλιέργειά σας του Ντάφα.

 

Ερώτηση: Μερικές φορές, κάποια σκηνή από την αναβάθμιση του σίνσινγκ μου διαδραματίζεται μέσα στο μυαλό μου, κάνοντάς με να αισθάνομαι σαν να συνέβη πραγματικά.

 

Δάσκαλος: Μία ευχάριστη σκηνή της βελτίωσης του σίνσινγκ σας είναι σίγουρα καλό πράγμα και είναι πραγματική. Προς το παρόν, αυτό που αισθάνεστε μπορεί να ανιχνευθεί μόνο με αυτόν τον τρόπο από την κατανόηση σας και δεν μπορεί ακόμη να εκδηλωθεί στην πραγματικότητα των καθημερινών ανθρώπων. Είναι επειδή ακόμα καλλιεργείστε, ακόμα καλλιεργείστε με ένα ανθρώπινο σώμα. Υπάρχουν ακόμα πολλά κακά πράγματα στο ανθρώπινο σώμα, έτσι δεν μπορείτε να φαίνεστε σαν θεοί ενώ τα έχετε. Επί τη ευκαιρία, θα αναφέρω κάτι πάλι. Πρόσφατα, πολλά άτομα, συμπεριλαμβανομένων τόσο νέων όσο και βετεράνων μαθητών, έχουν αναπτύξει ισχυρές προσκολλήσεις με το Τρίτο Μάτι. Επιτρέψτε μου να σας πω για κάτι που είναι πολύ αληθινό και μια σημαντική αιτία πίσω από όλα αυτά: έχετε πολλές κακές σκέψεις και αντιλήψεις στο μυαλό σας και όταν το Μάτι της Σοφίας του Τρίτου Ματιού σας βλέπει τις σκηνές που είναι πέρα από την ανθρώπινη διάσταση, αυτά τα πράγματα βλέπουν αυτές τις σκηνές επίσης. Αλλά σε αυτά τα κακά πράγματα δεν τους επιτρέπεται να δουν τις αληθινές εμφανίσεις των θεών». Καταλαβαίνετε; Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να δουν προς το παρόν.

 

Ερώτηση: Είμαι συνειδητός για την κατάσταση του σίνσινγκ μου και ταυτόχρονα, έχω την αίσθηση ότι έχω δαιμονική φύση. Πώς μπορώ να εξαλείψω τη δαιμονική φύση μου;

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι πραγματικά μια εξαιρετική κατάσταση. Με άλλα λόγια, είστε σε θέση να αισθανθείτε την κακή πλευρά του εαυτού σας, έτσι θα πρέπει να την αποκρούσετε, να της αντισταθείτε και να την απορρίψετε. Θα πρέπει να την αποκρούσετε στο μυαλό σας, να μην ακολουθείτε αυτές τις σκέψεις και να σταματήσετε να κάνετε αυτά τα κακά πράγματα. Τότε κάνετε καλλιέργεια και βελτιώνεστε - αυτό λέγεται καλλιέργεια.

 

Ερώτηση: Στην ομαδική εξάσκηση, είναι καλύτερα απλά να ακούμε την φόρμουλα που απαγγέλλεται δυνατά από εσάς πριν από κάθε άσκηση, ή να την απαγγέλλουμε  δυνατά από κοινού.

 

Δάσκαλος: Η απαγγελία στο μυαλό σας είναι αρκετό - απαγγέλλουμε πάντα αυτές τις φόρμουλες στο μυαλό μας, έτσι δεν είναι; Αλλά δεν είμαι αντίθετος στο να τις απαγγέλλετε δυνατά. Φυσικά, αν τις απαγγέλλετε δυνατά, είναι καλύτερα να το κάνετε ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της ομαδικής εξάσκησης. Αυτό εξαρτάται από εσάς. Δεν ανησυχώ με τις μορφές. Αλλά όταν είστε περισσότερο σε αρμονία και τάξη κατά τη διάρκεια της ομαδικής εξάσκησης, θα αφήσει τους ανθρώπους με μια καλή εντύπωση, έτσι δεν είναι; Κάντε το ανάλογα με την κατάστασή σας. Δεν θα αντιταχθώ και δεν μπορώ να επιβάλλω κανόνες. Κάντε το σύμφωνα με τις δικές σας περιστάσεις - κάντε ότι νομίζετε ότι είναι καλό.

 

Ερώτηση: Δάσκαλε, παρακαλώ πείτε λίγα λόγια για όλους τους μαθητές στην Κίνα. Θα ήταν πολύτιμο για την μελέτη μας του Φα και στο να είμαστε επιμελείς στην πρόοδό μας.

 

Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, τα πάντα για τα οποία μόλις μίλησα προορίζονταν επίσης και για τους μαθητές στην Κίνα, επειδή ξέρω ότι οι βίντεο και οι ακουστικές ηχογραφήσεις που έχετε κάνει θα περαστούν στην Κίνα. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Μιλήσατε για την εξάλειψη της προσκόλλησης του συναισθήματος. Τότε γιατί δακρύζουν οι θεοί;

 

Δάσκαλος: Αυτά είναι δάκρυα ελέους. Και τα συναισθήματα και οι συνειδητοποιήσεις ενός θεού διαφέρουν απόλυτα από εκείνα των ανθρώπων. Δεν είναι απολύτως στο ίδιο επίπεδο, ούτε είναι η ίδια έννοια. Επιπλέον, οι θεοί σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα δεν θα χύσουν δάκρυα για τα ανθρώπινα όντα. Θα χύσουν δάκρυα μόνο για τα όντα κάτω από αυτούς, επειδή στα μάτια τους, οι άνθρωποι είναι απλά άνθρωποι.

 

Ερώτηση: Στο μυαλό μου, δεν θέλω να κάνω τίποτα. Μετά την ανάγνωση των ιερών κειμένων του Δασκάλου, αισθάνομαι συγκλονισμένος και με μία αίσθηση του επείγοντος, όμως δεν μπορώ να συντονίσω το μυαλό μου σε αυτή την ταχύτητα.

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι επειδή η τεμπελιά έχει αρχίσει να σας βαραίνει, επομένως θα πρέπει να το ξεπεράσετε αυτό. Όλοι θα το αντιμετωπίσετε. Μερικές φορές αυτό εκδηλώνεται πολύ έντονα· άλλες φορές φαίνεται σχετικά ήπιο. Αυτό είναι που σας εμποδίζει από το να κάνετε τις ασκήσεις ή να είστε επιμελείς στην καλλιέργειά σας. Ξεπεράστε το! Συντρίψτε το. Ίσως ο καθοριστικός παράγοντας, ή η ουσία αυτού του εμποδίου, είναι η προσκόλλησή σας και αν μπορείτε να την  ξεσκεπάσετε μπορεί να το ξεπεράσετε και να το υπερνικήσετε αμέσως. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Το σύμπαν του μέλλοντος χρειάζεται αρχικά όντα, έτσι ήρθε ο Δάσκαλος. Είναι επειδή υπάρχουν πολλά τέτοια αρχικά όντα στη Γη;

 

Δάσκαλος: Δεν ήρθα εδώ για να σώσω κάποια «αρχικά όντα". Αυτή η ιδέα δεν είναι σωστή. Όταν διδάσκω τον Φα σε αυτό το ανθρώπινο μέρος, όλες οι άλλες διαστάσεις μπορούν να ακούσουν τον Φα επίσης, έτσι ήρθα εδώ για να διδάξω τον Φα. Διαφορετικά, αν ήταν να διδάξω τον Φα σε ένα άλλο επίπεδο, τα όντα κάτω από αυτό το επίπεδο δεν θα ήταν σε θέση να τον ακούσουν, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων όντων. Φυσικά, σε όλα τα επίπεδα, υπάρχουν αρχικά όντα.

 

Ερώτηση: Η Κίνα συμμετέχει σε κάποια πράγματα που σχετίζονται με τον Βουδισμό κατά τρόπο δυναμικό. Τι  γίνεται με αυτό;

 

Δάσκαλος: Ας μην ασχοληθούμε με αυτά τα πράγματα - είναι όλα καθημερινών ανθρώπων θέματα. Ο σκοπός που κάνουν πράγματα σχετικά με τον Βουδισμό είναι για να λάβουν ευλογίες ή να κερδίσουν χρήματα από αυτό. Χτίζουν ναούς για να βγάλουν λεφτά ή για τουρισμό. Τα ανθρώπινα όντα απλά κάνουν ανθρώπινα πράγματα. Εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτό. Εφόσον ο Βουδισμός έχει γίνει μέρος των ανθρώπινων όντων, ότι και αν κάνουν τα ανθρώπινα όντα, απλά αφήστε τους να τα κάνουν.

 

Ερώτηση: Όλοι οι μαθητές που παρευρίσκονται σε αυτό το συνέδριο από δεκαεννέα διαφορετικές επαρχίες, πόλεις ή συνοικίες και τριάντα τρεις περιοχές στην Κίνα, δίνουν τις καλύτερες ευχές τους στον Δάσκαλο εκ μέρους των μαθητών από τις αντίστοιχες περιοχές τους.

 

Δάσκαλος: Ευχαριστώ όλους σας. (Χειροκροτήματα)

 

Ερώτηση: Όλοι οι μαθητές του Ντάφα που έχουν παρακολουθήσει το συνέδριο αυτό από άλλες χώρες δίνουν τις καλύτερες ευχές τους στον Δάσκαλο εκ μέρους των μαθητών στις αντίστοιχες χώρες ή περιοχές τους.

 

Δάσκαλος: Ευχαριστώ όλους σας. (Χειροκροτήματα)

 

Μερικοί μαθητές μου ζήτησαν να κάνω τις Μεγάλες Συνθηματικές Χειρονομίες. Ώστε θέλετε πραγματικά να τις κάνω; (Χειροκροτήματα)

 

Εντάξει, θα κάνω μια σειρά από Μεγάλες Συνθηματικές χειρονομίες για εσάς. Στη συνέχεια, το συνέδριό μας θα τελειώσει.

 

Αυτό το συνέδριο του Φα θα τελειώσει σύντομα. Ήταν πραγματικά επιτυχές. Ξέρω ότι μέσα από αυτό το συνέδριο οι μαθητές έχουν βελτιωθεί σε κάποιο βαθμό, βρήκαν που έχουν ελλείψεις και συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να καλλιεργηθούν πιο επιμελώς. (Χειροκροτήματα) Το συνέδριο έχει υπηρετήσει τον σκοπό του καλά. Αυτό είναι εξαιρετικό. Εκτός από τους βετεράνους μαθητές, υπάρχουν επίσης μερικοί άνθρωποι στο ακροατήριο που ήρθαν εδώ για να ακούσουν τον Φα για πρώτη φορά. Ελπίζω ότι ο καθένας που έχει έρθει σε αυτή την αίθουσα συνεδριάσεων να μπορεί να πάρει ένα αντίγραφο του Τζούαν Φάλουν, ρίξτε μια ματιά στο τι είναι αυτός ο Ντάφα και αποκτήστε κάποια κατανόηση του, επειδή, μπορώ να σας πω, υπάρχουν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι που το ασκούν αυτό. (Χειροκρότημα) Εύχομαι ότι αυτό το συνέδριο του Φα θα χρησιμεύσει ως μια ώθηση για να σας κάνει να καλλιεργηθείτε πιο επιμελώς και να ανέλθετε πιο γρήγορα και να κάνει αυτούς που έχουν μείνει πίσω να βιαστούν και εκείνους που έχουν πάει σε λάθος μονοπάτι να βιαστούν και να γυρίσουν! (Χειροκροτήματα) Θα είναι καλύτερα να μην χάσετε αυτή την ευκαιρία. Δεν μπορείτε να αφήνετε τις ευκαιρίες να χάνονται ξανά και ξανά. Ξέρω ότι αυτό το συνέδριο θα λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη για την ανατολική ακτή, το σύνολο των ΗΠΑ και άλλες περιοχές. Θα υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που θα έρχονται να αρχίσουν καλλιέργεια στον Ντάφα, να γίνονται καλοί άνθρωποι στον κόσμο, γινόμενοι ακόμη καλύτεροι άνθρωποι, σε όλη τη διαδρομή μέχρι να γίνουν καλοί άνθρωποι σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. (Χειροκροτήματα) Θα σταματήσω εδώ. Αυτό είναι το μόνο που θα πω. Σας ευχαριστώ, όλους. Ελπίζω ότι όλοι θα φτάσουν στην Ολοκλήρωση όσο το δυνατόν συντομότερα. (Χειροκροτήματα)

 

 

 

===================================================

 

Μεταφραστικοί όροι:

 

1.Φα(fax)  - «Νόμος», «Τρόπος/Δρόμος», ή «Αρχές".

 

2. Ντάφα (dah- fah) - «Ο Μέγας Τρόπος/Δρόμος», ή «Ο Μεγάλος Νόμος".  Συντομογραφία του ονόματος Φάλουν Ντάφα, «Ο Μέγας Τρόπος (Καλλιέργειας) του Τροχού του Νόμου."

 

3. Ντάο - α) Επίσης γνωστό ως το «Τάο», ένας Ταοϊστικός όρος «ο τρόπος της φύσης και του σύμπαντος» β) Ένα φωτισμένο ον που έχει επιτύχει το Τάο.

 

4. Τσιγκόνγκ - μια γενική ονομασία για ορισμένες πρακτικές που καλλιεργούν το ανθρώπινο σώμα. Τις τελευταίες δεκαετίες, ασκήσεις τσιγκόνγκ ήταν πάρα πολύ δημοφιλείς στην Κίνα.

 

5. Πούντου - «Συμπαντική Σωτηρία."

 

6. Τζίσι - «Σώζοντας τον Κόσμο."

 

7. Δάσκαλος -ο κινέζικος όρος που χρησιμοποιείται εδώ, Σίφου, αποτελείται από δύο χαρακτήρες: ο ένας σημαίνει «δάσκαλος», ο άλλος «πατέρας».

 

8. Αυτό είναι ένα άρθρο στο βιβλίο Τζούαν Φάλουν II.

 

9. Ντινγκ - μια κατάσταση διαλογισμού στην οποία το μυαλό είναι εντελώς γαλήνιο, ακίνητο, και χωρίς σκέψεις, αλλά συνειδητό.

 

10. σιμπεϊ - συμπόνια, έλεος.

 

11. σίνσινγκ  - «φύση του νου», «σκέψη,» ή «χαρακτήρα".

 

12. Ταθαγκάτα - Φωτισμένο Ον με Θέση Επίτευξης που είναι πάνω από τα επίπεδα των Μποντισάτβα και Άρχατ.

 

13. Σακιαμούνι - Ο Βούδας Σακιαμούνι-, ή «ο Βούδας,» Σιντάρτα Γκαουτάμα. Ευρέως γνωστός ως ο ιδρυτής του Βουδισμού, έζησε στην αρχαία Ινδία περίπου τον 5ο αιώνα π.Χ.

 

14. Άρχατ - Φωτισμένο Ον με Θέση Επίτευξης που είναι πέρα από τον Τριπλό Κόσμο, αλλά χαμηλότερο από ό,τι μια Μποντισάτβα.

 

15. Λουνγιού(luhn-yoo) - αυτή είναι η κινεζική λέξη που χρησιμοποιείται για τα Ανάλεκτα του Κομφούκιου.

 

16. Ένας θεός σε αρχαίο κινεζικό μύθο που λέγεται ότι δημιούργησε το σύμπαν.

 

17. Γκονγκ - «ενέργεια καλλιέργειας."

 

18. Τζεν-Σαν-Ρεν - Τζεν (αλήθεια, ειλικρίνεια )· Σαν (συμπόνια, καλοσύνη, ευγένεια,)· Ρεν (ανοχή, ανεκτικότητα, αντοχή, αυτοέλεγχος).