Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

 

Διδάσκοντας τον Φα στο συνέδριο του Φα στην Αυστραλία

 

(Λι Χονγκτζί – 2-3 Μαΐου 1999, Σίδνεϋ)

 

 

Γεια σε όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Σαν αστραπή έχουν περάσει ήδη ένα ή δύο χρόνια από την τελευταία φορά που ήρθα στο Σίδνεϋ. Η τελευταία φορά που ήρθα ήταν κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του Φα. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί μαθητές και η μελέτη του Ντάφα ήταν περιορισμένη στους Κινέζους. Τώρα υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι και, μετά από μια περίοδο καλλιέργειας, έχω την αίσθηση ότι είστε σε θέση να κατανοήσετε τον Φα μέσα από τον Φα. Καθώς προχωράτε στην καλλιέργειά σας, είναι σίγουρο ότι θα έχετε πολλές ερωτήσεις που θα θέλατε να απαντηθούν. Ένιωσα ότι αυτή τη φορά με τον ερχομό μου στο συνέδριο, θα μπορούσα πραγματικά να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις και να επιλύσω ορισμένα ζητήματα για εσάς. Ήταν πολύ καλή συγκυρία, έτσι αποφάσισα να έρθω και να συναντηθώ με όλους.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καλλιέργειας, η κατάσταση στην Αυστραλία ήταν σχετικά καλή. Αν και υπάρχουν ακόμη μερικές ασαφείς κατανοήσεις σχετικά με τις αρχές του Φα στην καλλιέργεια, η συνολική κατάσταση είναι καλή. Σήμερα ως επί το πλείστον θέλω να σας δω όλους και να συζητήσουμε για μερικά προβλήματα. Έτσι, αφού τελειώσω να μιλώ σήμερα, θα ακούσω κυρίως τις ομιλίες σας και αύριο το απόγευμα θα χρησιμοποιήσω τον χρόνο για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Μπορείτε να γράψετε τα ερωτήματα σας σε μια κόλλα χαρτί και να τα περάσετε στην Ομάδα Διεκπεραιώσεων του Συνεδρίου οι οποίοι στη συνέχεια θα τα δώσουν σε εμένα και θα τα απαντήσω για εσάς.

 

Υπάρχει μια προϋπόθεση για την απάντηση των ερωτήσεων. Είμαι εδώ για να απαντήσω στις ερωτήσεις των μαθητών του Φάλουν Ντάφα σχετικά με την καλλιέργειά τους και όχι για πράγματα που συμβαίνουν στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία ή γενικά για την ανθρώπινη κοινωνία. Αυτά τα ερωτήματα δεν μπορώ να τα απαντήσω, διότι είμαι υπεύθυνος μόνο για τους καλλιεργητές μου και δεν θέλω να εμπλακώ σε οποιαδήποτε πολιτική κάποιας χώρας, πολιτικές, νόμους ή κανονισμούς. Έχοντας αναλάβει αυτό το εγχείρημα πρέπει να είμαι υπεύθυνος προς τους ανθρώπους και ταυτόχρονα πρέπει να είμαι υπεύθυνος προς την κοινωνία. Η ανάπτυξη της κοινής ανθρώπινης κοινωνίας είναι προκαθορισμένη και προχωρά σύμφωνα με τον νόμο της και δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτά τα πράγματα.

 

Στη συνέχεια ας συζητήσουμε μερικά θέματα. Όλοι γνωρίζουν ότι όπου συναντώ τους μαθητές, μιλώ πάντα για ένα θέμα και πιο συγκεκριμένα, λέω σε όλους να διαβάζουν το βιβλίο περισσότερο και να μελετούν τον Φα περισσότερο. Ακόμα κι αν όλοι το γνωρίζετε θα μιλήσω ξανά για αυτό και θα συνεχίσω να το συζητώ, γιατί αν θέλετε να βελτιωθείτε στον Ντάφα, το διάβασμα του βιβλίου και η μελέτη του Φα είναι υψίστης σημασίας. Αν θεωρήσετε τον Ντάφα που διαδίδω σήμερα ως ένα κοινό, συνηθισμένο τσιγκόνγκ, τότε κάνετε ένα φρικτό λάθος. Αν θέλετε να έχετε ένα υγιές σώμα, τότε μπορείτε να πάτε στο νοσοκομείο για να θεραπεύσετε τα προβλήματα υγείας σας ή να θεραπευτείτε με άλλα ιατρικά μέσα. Νομίζω ότι εάν η υγεία σας είναι η μόνη σας ανησυχία, τότε μπορείτε απλά να πάτε σε αυτούς για ιατρική θεραπεία. Εγώ δεν κάνω θεραπείες. Σας οδηγώ σε ένα ορθό μονοπάτι άσκησης καλλιέργειας και θέλω να βαδίσετε σε ένα φωτεινό μονοπάτι. Το να κερδίζει κάποιος χρήματα από τον Ντάφα κάνοντας θεραπείες δεν επιτρέπεται. Σας οδηγώ στο πιο αγνό μονοπάτι. Για να ανυψωθείτε πραγματικά μέσα από την καλλιέργεια, πρέπει να επιμείνετε στη μελέτη του Φα.

 

Έχω πει ότι ύλη και πνεύμα είναι ένα και το αυτό. Το ζήτημα τού κατά πόσον η ύλη έρχεται πρώτη ή το πνεύμα, έχει επανειλημμένα συζητηθεί και αιτιολογηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στους φιλοσοφικούς κύκλους σε όλο τον κόσμο. Σας έχω δώσει πολλά παραδείγματα. Γνωρίζουμε τώρα ότι η σκέψη που δημιουργείται όταν οι άνθρωποι σκέφτονται ή εξετάζουν ένα ζήτημα εκδηλώνεται ως ύλη. Ωστόσο δεν είναι αυτό κάτι πνευματικό; Δηλαδή, η ύλη και το πνεύμα είναι ένα και το αυτό. Ολόκληρος ο Κόσμος, από το πιο μικροσκοπικό έως το πιο μακροσκοπικό, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, τα σωματίδια όλης της ύλης, περιέχουν όλα μία ιδιαίτερη ποιότητα, το Τζεν, Σαν, Ρεν. Στη συνέχεια, αυτό το Τζεν, Σαν, Ρεν –το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Κόσμου– θέτει το όριο για την κάθε πλευρά του κάθε πράγματος στα διαφορετικά επίπεδα του Κόσμου. Η ύλη στην πραγματικότητα αποτελείται από αυτή την μη-υλική ποιότητα. Οπότε ύλη και πνεύμα είναι ένα και το αυτό.

 

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια λανθασμένη αντίληψη. Λένε, «Όταν ασκώ τσιγκόνγκ απλά ασκώ τσιγκόνγκ και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ανυψωθεί το σίνσινγκ μου ή να διαβάσω βιβλία». Αυτό είναι το πιο κρίσιμο πρόβλημα για το οποίο θα μιλήσω. Με αυτή τη σκέψη ένα άτομο δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ανυψωθεί, και δεν είναι δυνατόν κάποιος να απαλλαγεί από τις ασθένειές του ασκώντας μόνο μερικές κινήσεις τσιγκόνγκ. Ακόμη και οι συνηθισμένοι άνθρωποι στην Κίνα το καταλαβαίνουν αυτό. Εάν δεν μελετάτε τον Φα ή δεν διαβάζετε το βιβλίο, δεν κατανοείτε τις βασικές αρχές, δεν μπορείτε να κάνετε τα ηθικά πρότυπά σας να ανυψωθούν περαιτέρω και εάν δεν μπορείτε να βελτιώσετε το σίνσινγκ σας και να γίνετε ένα καλό και καλύτερο άτομο, τότε θα έχετε ασθένειες. [1] Επειδή οι καθημερινοί άνθρωποι είναι όλοι έτσι, θα έχουν ασθένειες. Μόνο όταν ξεπεράσετε τους καθημερινούς ανθρώπους θα είστε πραγματικά ελεύθεροι από ασθένειες. Επομένως δεν είναι δυνατό να ξεπεράσετε τους καθημερινούς ανθρώπους κάνοντας απλώς μερικές κινήσεις. Μόνο κατανοώντας αληθινά τις αρχές του Φα, ανυψώνοντας τον νου και το επίπεδό σας και γενόμενοι ένα καλύτερο άτομο –ένα τόσο καλό άτομο που θα έχει ξεπεράσει τους καθημερινούς ανθρώπους, δηλαδή, ένα εξαιρετικό άτομο– δεν θα προσβληθείτε από ασθένειες με τις οποίες οι καθημερινοί άνθρωποι θα πρέπει να προσβληθούν. Αυτή είναι η αρχή. Μόλις μίλησα για το ότι, μόνο όταν γίνετε ένα καλύτερο άτομο και ξεπερνώντας τον μέσο καθημερινό άνθρωπο τού σήμερα θα μπορέσετε να είστε πραγματικά ελεύθεροι από την ασθένεια. Κατόπιν, αν θέλετε να καλλιεργηθείτε σε υψηλότερα επίπεδα, δεν θα πρέπει να υπάρχει μια ακόμη μεγαλύτερη απαίτηση; Όμως, «ελευθερία από ασθένεια» δεν ισοδυναμεί με «καλλιέργεια σε υψηλότερα επίπεδα». Απλά σημαίνει ότι είστε κάποιος που είναι σε υψηλότερο ηθικό επίπεδο από τους καθημερινούς ανθρώπους. Αυτό που σας ζητώ να κάνετε είναι να ξεπεράσετε τους καθημερινούς ανθρώπους, να ανέβετε ακόμη υψηλότερα – δηλαδή, να είστε ένα ακόμα καλύτερο άτομο, ένα άτομο με υψηλότερες ηθικές αξίες. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ανυψωθείτε μέσα από την άσκηση καλλιέργειας.

 

Κατά την παρούσα περίοδο, ορισμένοι ασκούμενοι που δεν είναι κινεζικής καταγωγής δεν δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη του Φα και δεν το καταλαβαίνουν πολύ καλά. Αυτά που είπα μόλις τώρα μπορεί να έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα για εσάς. Επειδή οι κινήσεις τσιγκόνγκ είναι απλώς συμπληρωματικές στην καλλιέργεια, δεν παίζουν θεμελιώδη ρόλο. Εάν δεν ανέβει το σίνσινγκ σας και το επίπεδό σας δεν έχει ανυψωθεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο, όσο και αν κάνετε τις ασκήσεις δεν θα ανεβείτε. Μόνο όταν το σίνσινγκ σας έχει φτάσει σε ένα επίπεδο ενός ορισμένου ύψους μπορείτε να πετύχετε βελτίωση και να απαλλαχτείτε από κάθε ασθένεια. Μόνο όταν κρατηθείτε σε υψηλότερες, ανώτερες απαιτήσεις μπορείτε να γίνετε κάποιος που θα έχει ξεπεράσει τους καθημερινούς ανθρώπους και ο οποίος ως εκ τούτου δεν θα είναι πλέον ένα καθημερινό άτομο. Κι αυτό γιατί με τους ανθρώπους στη συμβατική κοινωνία, οι σκέψεις τους, οι ενέργειες και οι πράξεις τους, όπως όλοι το βλέπετε, είναι για τα δικά τους ιδιοτελή οφέλη. Είναι εξαιρετικά εγωιστές, ακόμη και στο σημείο τού να χρησιμοποιούν κάθε αναγκαίο μέσο για χάρη του προσωπικού κέρδους. Επίσης, αυτή είναι μια περίοδος με πολύ εκφυλισμένες ηθικές αξίες. Αν είστε το ίδιο με ένα καθημερινό άτομο, μπορείτε να θεραπευτείτε από ασθένεια κάνοντας απλώς τις ασκήσεις; Δεν υπάρχει περίπτωση! Αν είστε το ίδιο με τους συνηθισμένους ανθρώπους, μπορείτε να γίνετε ένας εξαιρετικός άνθρωπος κάνοντας απλώς τις κινήσεις; Είναι απολύτως αδύνατον. Γι’ αυτό όλοι πρέπει να διαβάζετε το βιβλίο! Ο λόγος είναι ότι, όταν το πνευματικό επίπεδο και οι σκέψεις σας δεν έχουν φθάσει σε τόσο υψηλό πρότυπο, οι ασθένειές σας δεν θα θεραπευτούν και ούτε θα φθάσετε σε υψηλό επίπεδο. Γι' αυτό λέω σε όλους να διαβάζουν το βιβλίο περισσότερο και μιλώ για την ουσιαστική ανάγκη να διαβάζετε το βιβλίο.

 

Ο Φα μπορεί να σας καθοδηγήσει να βελτιωθείτε σε διάφορα επίπεδα. Το βιβλίο Τζούαν Φάλουν, είναι ένα βιβλίο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να εξασκηθούν συστηματικά, γι’ αυτό είναι υψίστης σημασίας. Ανεξάρτητα απ’ το αν είστε καλλιεργητής ή όχι, διαβάζοντας το Τζούαν Φάλουν θα σας δώσει τη δυνατότητα να καταλάβετε πώς να συμπεριφερθείτε. Αυτό γιατί η σημερινή ανθρωπότητα δεν περιορίζεται από ηθικά πρότυπα και έχει πάει ενάντια στην παράδοση και τους αρχαίους τρόπους σκέψης. Όσο περισσότερο οι άνθρωποι δίνουν σημασία στην «πραγματικότητα» που έχουν μπροστά τους, τόσο περισσότερο εγκαταλείπουν την αρχική φύση του ανθρώπου – πράγματα που είναι έμφυτα και τα καλύτερα. Οι άνθρωποι χωρίς ηθικό περιορισμό συμπεριφέρονται όπως θέλουν και αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί. Ο εκφυλισμός της ανθρωπότητας έχει ήδη θέσει τον άνθρωπο σε τρομερό κίνδυνο. Αργότερα στη διάλεξη θα εξηγήσω και θα απαντήσω σε ερωτήσεις σχετικά με αυτό για όλους σας.

 

Στη συνέχεια θα μιλήσω για μερικά ειδικά προβλήματα. Κατά την εξάσκηση ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, πολλές φορές έχει κάποιος πολλές προσκολλήσεις που δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Εδώ μιλάμε για συγκεκριμένα θέματα στην καλλιέργεια. Πολλοί άνθρωποι απλά δεν εγκαταλείπουν τις προσκολλήσεις τους, ακόμη και όταν αυτές έχουν προκαλέσει στο να είναι ξετρελαμένοι και χωρίς καθαρό νου, ακόμα δεν το συνειδητοποιούν. Για χιλιάδες χρόνια κανείς δεν έχει πραγματικά μιλήσει για το πώς πραγματικά να καλλιεργηθείτε. Ο καθένας ξέρει ότι η καλλιέργεια περιλαμβάνει το κάθισμα με τα πόδια σταυρωμένα. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν πολλές ηλικιωμένες γυναίκες στις αγροτικές περιοχές της Κίνας που κάθονται στα κρεβάτια τους όλο τον χρόνο ράβοντας ρούχα και επιδιορθώνοντας πάνινα παπούτσια. Αν ήταν τόσο απλό όπως (το να κάθεστε όλη την ώρα), τότε θα έλεγα ότι θα έπρεπε όλοι να γίνουν θεοί. Αυτή η στάση είναι απλώς μια συμπληρωματική μέθοδος. Αν δεν κάνετε άσκηση καλλιέργειας και απλά κάθεστε με τα πόδια σταυρωμένα, τότε ακόμη περισσότερο ισοδυναμεί με τίποτα, διότι δεν υπάρχει καν στοιχείο καλλιέργειας. Έτσι, σας λέω να κατανοήσετε τις αρχές του Φα και να διαβάζετε το βιβλίο καθώς προχωράτε στην καλλιέργεια. Ο στόχος είναι να ανέβετε σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Πώς ανυψώνεστε; Είναι με το να εγκαταλείπετε τις κακές σκέψεις που έχετε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, και να εγκαταλείψετε την ανταγωνιστική νοοτροπία των καθημερινών ανθρώπων για παράδειγμα. Για χάρη του μηδαμινού, ασήμαντου κέρδους, οι άνθρωποι βλάπτουν τους άλλους. Ενθουσιασμένοι με το μικρό κέρδος και πικραμένοι με μικρή απώλεια, δεν μπορείτε να φάτε ή να κοιμηθείτε καλά εξαιτίας αυτού και προσβεβλημένοι με ασθένειες από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα, τι κουραστική ζωή ζείτε! Οι άνθρωποι υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο μόνο για αυτό;

 

Τώρα που ο καθένας έχει καταλάβει αυτό το θέμα, γιατί δεν μπορείτε πραγματικά να εγκαταλείψετε τις προσκολλήσεις σας όπως κάνει ένας καλλιεργητής; Γίνετε ένας καλλιεργητής ανοιχτά και με αξιοπρέπεια. Έχω πει πολλές φορές ότι ως άτομο που καλλιεργείται σε έναν ορθό Φα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιτύχετε είναι να μην αντεπιτεθείτε όταν σας χτυπήσουν ή σας προσβάλουν. Τότε γιατί είναι ότι όταν αντιμετωπίζετε συγκρούσεις στην καλλιέργεια, απλά δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε εκείνη την προσκόλληση; Όταν οι άλλοι λένε πράγματα για εσάς που δεν είναι ευχάριστα να ακούτε, γιατί γίνεστε δυστυχισμένοι; Όταν γίνεστε δυστυχισμένοι, δεν αρνείστε στην καρδιά σας να δεχτείτε την ευκαιρία να καλλιεργηθείτε και να βελτιωθείτε; Δεν είναι ότι απλά αναζητάτε το ίδιο είδος ευτυχίας που κάνουν οι καθημερινοί άνθρωποι; Τότε δεν είστε ένας καθημερινός άνθρωπος;! Εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να σκεφτείτε: «Γιατί είμαι δυστυχισμένος; Όταν οι άλλοι μου ασκούν κριτική, γίνομαι δυστυχισμένος – δεν επιδιώκω κάτι;» Αλλά ενώ θέλετε όλοι να είναι καλοί μαζί σας και να ζήσετε μια ευχάριστη ζωή μεταξύ των συνηθισμένων ανθρώπων, πώς θα βελτιωθείτε; Χωρίς να εγκαταλείψετε οποιαδήποτε ανθρώπινα πράγματα, πώς μπορείτε να βελτιωθείτε και να ανυψωθείτε; Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορείτε να βελτιωθείτε και να ανυψωθείτε. Πρέπει πραγματικά να εγκαταλείψετε αυτά τα πράγματα – τις προσκολλήσεις που οι άνθρωποι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν.

 

Όμως, όσον αφορά αυτόν τον Ντάφα που καλλιεργείτε σήμερα, πήρα πλήρως υπόψη το πώς οι άνθρωποι με φυσιολογικές θέσεις εργασίας στην κοινωνία θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν ενώ είναι ακόμα στον κόσμο σήμερα. Έτσι, ενώ καλλιεργείτε τον Ντάφα μπορείτε να έχετε τη δουλειά σας, μπορείτε να έχετε την επιχείρησή σας, και μπορείτε να έχετε όλη την οικογενειακή σας ζωή και τις κοινωνικές σας δραστηριότητες. Η διάδοση και η μορφή καλλιέργειας του Ντάφα εντός της συνηθισμένης κοινωνίας δεν θα εμποδίσει την καλλιέργεια σας; Το υπολόγισα πλήρως αυτό. Ο Ντάφα που μεταδίδω στοχεύει άμεσα τον νου και οι προσκολλήσεις σας είναι να εξαλειφθούν μέσα στο υλικό κέρδος, αλλά δεν θα χάσετε απαραιτήτως υλικά. Αυτό είναι επειδή βλέπω ότι η ίδια η ύλη πραγματικά δεν σημαίνει τίποτα. Εάν είστε εξαιρετικά πλούσιοι, που και το σπίτι σας ακόμα είναι χτισμένο με τούβλα από χρυσό, και όμως δεν το κρατάτε σφιχτά στην καρδιά σας, αλλά αντί αυτού το παίρνετε ελαφρά, τότε θα έλεγα ότι πρόκειται για περίπτωση που δεν έχετε προσκόλληση στον υλικό πλούτο. Δηλαδή, η απαίτηση του Ντάφα είναι η αλλαγή της σκέψης ενός ατόμου, όχι να εγκαταλείψετε τα φυσικά πράγματα. Φυσικά, όσον αφορά τα τεστ της σκέψης κάποιου, αυτό το είδος σοβαρής δοκιμασίας πρέπει να γίνει για να δούμε πόσο ισχυρή είναι η επιδίωξή σας στο υλικό κέρδος και να δούμε τι είδους πράγματα θεωρείτε σημαντικά. Ο καθένας ξέρει ότι μεταξύ των μαθητών του Ντάφα μας, υπάρχουν άνθρωποι των επιχειρήσεων και ακόμη και αυτοί που εμπλέκονται σε μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι καλλιεργητές, και είναι καλοί άνθρωποι στις θέσεις εργασίας τους. Δεν λένε ψέματα ή δεν παραπλανούν τους ανθρώπους, όμως οι επιχειρήσεις τους πηγαίνουν πολύ καλά. Επίσης δεν αφοσιώνονται όπως οι καθημερινοί άνθρωποι –σε σημείο που να μην είναι σε θέση να φάνε ή να κοιμηθούν καλά– αλλά όλοι τα πάνε πολύ καλά σε επιχειρηματικά θέματα. Αυτή η τρέχουσα περίοδος οικονομικής ύφεσης τονίζει ιδιαίτερα αυτό που διακρίνει τους καλλιεργητές. Εξαιρετικά πράγματα όπως αυτό θα συμβούν όταν ένα άτομο φθάσει το πρότυπο για την καλλιέργεια.

 

Αυτό για το οποίο μόλις μίλησα ήταν οι προσκολλήσεις που εμποδίζουν την καλλιέργεια. Όταν πολλοί από εσάς, τους μαθητές μου, έχετε συναντήσει συγκρούσεις και θυμώνετε, σκεφτήκατε το γεγονός ότι ο θυμός σας απευθυνόταν στους καθημερινούς ανθρώπους; Σκεφτείτε το: Οι Φο και οι Θεοί –αυτά τα μεγαλοπρεπή φωτισμένα όντα– θα θύμωναν με τους ανθρώπους; Απολύτως όχι. Αυτό είναι επειδή δεν είναι στο επίπεδο των ανθρώπων και δεν έχουν συναίσθημα (τσινγκ), όπως έχουν οι καθημερινοί άνθρωποι. Πώς θα μπορούσαν να τοποθετήσουν τους εαυτούς τους ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους; Όταν ασχολείστε με συγκρούσεις με τον ίδιο τρόπο όπως οι καθημερινοί άνθρωποι, τότε είστε στο ίδιο επίπεδο, ή στην ίδια σφαίρα, με τους καθημερινούς ανθρώπους. Δηλαδή, είστε ένας από τους καθημερινούς ανθρώπους. Μόνο όταν δεν είστε σαν αυτούς δεν είστε ένας από αυτούς. Φυσικά τότε, αυτό που θα εμφανιστεί θα είναι ανεκτικότητα και μια τεράστια ικανότητα να συγχωρείτε. Οι καθημερινοί άνθρωποι θα το δουν με αυτό τον τρόπο, αλλά στην πραγματικότητα είναι η εκδήλωση του επιπέδου του σίνσινγκ σας στην καλλιέργεια. Έτσι, ανεξάρτητα από το περιβάλλον ή τις περιστάσεις υπό τις οποίες θα συναντήσετε προβλήματα, θα πρέπει να διατηρείτε μια συμπονετική και φιλεύσπλαχνη καρδιά στο χειρισμό των πάντων. Εάν δεν μπορείτε να αγαπάτε τον εχθρό σας, τότε δεν μπορείτε να φτάσετε στην Ολοκλήρωση. (Χειροκροτήματα) Τότε γιατί όταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος σας κάνει να θυμώσετε, δεν μπορείτε να τον συγχωρέσετε;! Και αντιθέτως διαφωνείτε και τσακώνεστε μαζί του σαν ένα καθημερινό άτομο; Αυτό δεν ισχύει και για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ασκούμενων;

 

Μόλις οι αρχές διδαχθούν σε όλους εσάς, τις καταλαβαίνετε. Αυτά για τα οποία σας λέω είναι αρχές του Φα, και αυτό που έχω κάνει γνωστό σε εσάς είναι ακριβώς το βιβλίο του Φα. Όσο για το πόσο καλά θα τεθεί σε πράξη, αυτό εξαρτάται εντελώς από το πόσο καλά καλλιεργείστε. Φυσικά μπορώ να σας βοηθήσω, αλλά αυτό επί το πλείστον δεν εκδηλώνεται στον ανθρώπινο κόσμο, και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να το δουν. Στην καλλιέργεια, είναι υψίστης σημασίας να μελετάτε το βιβλίο του Φα καλά. Θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τις προσκολλήσεις που δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε, συμπεριλαμβάνοντας τα χειρότερα μέρη.

 

Δεν πρέπει να πιστέψετε ότι οι αντιλήψεις σας είστε εσείς. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που, κατά την ανάγνωση του Ντάφα, διαβάζουν με έναν τύπο αντίληψης. Ένας τέτοιος άνθρωπος πιστεύει, «Αχ, αυτό το κομμάτι είναι καλό ... Χμμ, αυτό το κομμάτι δεν το καταλαβαίνω πολύ καλά ... Ω, δεν νομίζω ότι αυτό το κομμάτι είναι εκεί που πρέπει». Επιτρέψτε μου να σας πω, νομίζετε ότι είστε αρκετά έξυπνοι, νομίζετε ότι η κρίση σας είναι σωστή, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα φρικτό λάθος. Η νοοτροπία σας διαμορφώθηκε στη κοινωνία αυτή των καθημερινών ανθρώπων, και έτσι το πρότυπό σας για την αξιολόγηση καλού και κακού είναι το πρότυπο των καθημερινών ανθρώπων, και δεν μπορεί να είναι ανώτερο από εκείνη των συνηθισμένων ανθρώπων, και έτσι αυτό σας εμποδίζει να δείτε την πραγματική ουσία του Φα. Είναι οι προσκολλήσεις σας που σας έχουν εμποδίσει να λάβετε τον Φα. Διαλέγετε μέρη που νομίζετε ότι είναι καλά να διαβάσετε, και δεν κάνετε πραγματική καλλιέργεια. Αυτό είναι επειδή όταν βλέπετε μέρη που νομίζετε ότι δεν είναι καλά ή νομίζετε ότι δεν θέλετε να διαβάσετε, είναι ακριβώς αποκτημένες μετά τη γέννηση κακές συνήθειες του νου και οι κακές σκέψεις που λειτουργούν. Αλλά αυτό δεν είναι ο πραγματικός εαυτός σας, αν και το αντιμετωπίζετε σαν να είναι.

 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Σκεφτείτε το ο καθένας, όταν γεννιέται ένα παιδί, δεν έχει καμία από τις αντιλήψεις που έχουν οι καθημερινοί άνθρωποι. Έχω πει ότι το ουράνιο μάτι ενός παιδιού ηλικίας κάτω των έξι μπορεί να δει πράγματα μόλις απλά προφέρω μια φράση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι επειδή δεν έχει σχηματίσει κάτι εννοιολογικό από τη συνηθισμένη κοινωνία, και επειδή είναι αγνό και σε συμμόρφωση με το αρχέγονο πρότυπο του Κόσμου Τζεν, Σαν, Ρεν. Μόλις συσσωρεύσετε τη λεγόμενη κοσμική «εμπειρία, επίκτητα πλαίσια σκέψης, εκθειάζοντάς τα ως κοινή λογική και αναπτύξετε βιώματα ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, έχετε στην πραγματικότητα αλλάξει τον εαυτό σας σε κάτι αρκετά κακό. Και είναι ακριβώς αυτές οι αντιλήψεις σας που σας καθιστούν πλήρως ασυμβίβαστους με την πραγματική κατάσταση, την ουσία, και την απόλυτη αλήθεια του Κόσμου. Από τη στιγμή που σχηματίσατε αυτά τα πράγματα μετά τη γέννηση, πώς θα μπορούσαν να είναι εσείς; Ποια είναι η έννοια του «επιστρέφοντας στον αρχικό, αληθινό σας εαυτό;» Πρέπει να καθαρίσετε τον εαυτό σας, και αυτό είναι έτσι ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στην πιο αγνή, την πιο ορθή, προγεννητική σας κατάσταση – μία κατάσταση που δεν έχει αντιλήψεις όταν η σκέψη προκύπτει. Αυτή η κατάσταση είναι η πιο σοφή, και επιτρέπει σε ένα άτομο να δει τα πάντα στον κόσμο με σαφήνεια. Ο λόγος είναι, όταν δεν έχετε καθόλου αντιλήψεις, αυτό που βλέπετε θα περιλαμβάνει τα πάντα, και μπορείτε να ξέρετε για τα πάντα στον κόσμο με μία ματιά. Αυτό είναι σοφία. Όταν αντίθετα βλέπετε τα πράγματα κρατώντας τα πλαίσιά σας, θα παγιδευτείτε μέσα σε αυτά. Αλλά τα πλαίσιά σας δεν είναι η απόλυτη αλήθεια. Μπορεί να αισθάνεστε ότι η γνώση σας είναι αρκετά προχωρημένη και τα πρότυπα της αξιολόγησής σας σωστά, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι σωστά. Ακόμα και όταν μιλάω με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να μην είστε σε θέση να καταλάβετε αμέσως, να αναγνωρίσετε ή να συμφωνήσετε με αυτό που λέω. Μόνο αν μπορέστε να βάλετε πραγματικά το μυαλό σας στο να μελετάτε το βιβλίο Τζούαν Φάλουν θα είστε σε θέση να δείτε τι είναι αυτό το βιβλίο μου αληθινά!

 

Γιατί είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που μελετούν (Φάλουν Γκονγκ) στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο; Μόνο στην Κίνα υπάρχουν σχεδόν 100 εκατομμύρια άνθρωποι που μελετούν, και πολλοί από αυτούς είναι επιστήμονες, κορυφαίοι διανοούμενοι, κοινωνικοί επιστήμονες, στοχαστές, όσοι εμπλέκονται στη φιλοσοφική έρευνα, ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη. Έξω από την Κίνα, υπάρχουν τόσοι πολλοί που έχουν πτυχία Ph.D. (Δόκτωρ Φιλοσοφίας) ή πτυχίο Μάστερ, πτυχιούχοι φοιτητές και καθηγητές που μελετούν [την εξάσκηση]. Είναι όλοι τους χαζοί; Και κυρίως, στην κινεζική κοινωνία οι άνθρωποι έχουν βιώσει τόσα πολλά, πίστευαν σε συγκεκριμένους τρόπους σκέψης, πέρασαν από την Πολιτιστική Επανάσταση, και από άλλοτε ειδωλοποιημένα άτομα χωρίς σκέψη. Τα διδάγματα που αντλήθηκαν ήταν βαθιά. Έχουν βιώσει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Θα μπορούσαν τέτοιοι άνθρωποι να πιστέψουν σε κάτι τυφλά;! Τότε πώς και μαθαίνουν τον Φα, και γιατί είναι τόσο ακλόνητοι; Αυτό δεν σας λέει κάτι; Είναι επειδή λέω σε όλους να είναι καλοί άνθρωποι, να είναι καλύτεροι, εξαιρετικοί άνθρωποι, υγιείς άνθρωποι, άνθρωποι υψηλότερης ηθικής, μέχρι να γίνουν άνθρωποι που μπορούν να επιτύχουν την Ολοκλήρωση. Δεν είναι ότι λίγα λόγια από μένα, τον Λι Χονγκτζί, μπορούν να προκαλέσουν τους ανθρώπους να με ακολουθήσουν παράλογα. Ο καθένας ξέρει ότι ο Ντάφα είναι χαλαρά οργανωμένος. Αν θέλετε να το μάθετε, μπορείτε να το μάθετε. Εάν δεν θέλετε να μάθετε, μπορείτε να επιστρέψετε ελεύθερα από οπουδήποτε ήρθατε. Δεν θα κάνω τίποτα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί, ούτε οποιασδήποτε μορφή οργάνωσης, και ούτε θα σας ζητηθεί να δώσετε δεκάρα. Γιατί όλοι σας συγκεντρώνεστε εδώ, στο σημείο όπου δεν θα φεύγατε με τίποτα; Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη δική τους σκέψη και νόηση, έτσι δεν είναι; Τότε γιατί να μην μπορούν ορισμένοι άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις αντιλήψεις τους και πραγματικά να ρίξουν μια ματιά σε αυτό το βιβλίο; Ρίξτε μια ματιά σε αυτό που κάνει ο Λι Χονγκτζί; Γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που μελετούν αυτό το βιβλίο; Μετά την ανάγνωση ίσως θα καταλάβετε τι κάνω.

 

Όταν πρωτάρχισα να μεταδίδω αυτόν τον Φα είχα μια πραγματικά μεγάλη ανησυχία. Όπως όλοι γνωρίζετε, στη σημερινή ανθρώπινη κοινωνία, καμία θρησκεία δεν μπορεί να επιτρέψει το μυαλό των ανθρώπων και τα ηθικά πρότυπα της ανθρωπότητας να ξανά-ανέβουν. Όσοι ασχολούνται με τη θρησκεία το γνωρίζουν αυτό επίσης, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούν να κάνουν για αυτό. Και υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό: στον κόσμο σήμερα δεν υπάρχει ένα σύνολο διδασκαλιών ή συλλογή αρχών που να μπορούν να επιτρέψουν την ηθική της ανθρωπότητας να ξανά-ανέβει, να επιτρέψουν τις ηθικές αξίες του ανθρώπου να γίνουν ευγενείς και πάλι, πόσο μάλλον να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ξανά-ανέβουν στο σημείο της Ολοκλήρωσης. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο σαν αυτό σε ολόκληρο τον κόσμο. Τότε, στην περίπτωση αυτή, η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Αν ο Ντάφα που μεταδίδω σήμερα δεν θα μπορούσε να σώσει τους ανθρώπους, τότε οι άνθρωποι θα ήταν πάντα πέρα από κάθε λύτρωση, διότι δεν υπάρχει κανένας Φα υψηλότερος από αυτόν που δημιούργησε τον Κόσμο. Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν ορθές σκέψεις και χωρίς τον περιορισμό της ηθικής, τολμούν να κάνουν οποιαδήποτε κακή πράξη. Οι θεοί δεν θα το επιτρέψουν. Έχετε όλοι ακούσει κάτι –είτε είναι από θρησκείες ή προφητείες ή κάποια μορφή γνώσης του μέλλοντος, από βιβλία ή από στόμα σε στόμα– μιλώντας για την ανθρωπότητα να αντιμετωπίζει κάποιο είδος καταστροφής. Σκεφτείτε το όλοι, εάν η ανθρωπότητα ήταν να συνεχίζει να πέφτει όπως έχει, δεν θα ήταν επικίνδυνο; Ακόμη και αν οι θεοί δεν έρχονταν να τιμωρήσουν την ανθρωπότητα, η ανθρωπότητα θα σκότωνε τον ίδιο της τον εαυτό. Στην πραγματικότητα, η ανθρωπότητα ήδη καταστρέφει τον εαυτό της, ακόμη και αυτοκαταστρέφεται όταν δεν υπάρχει πόλεμος – καταστρέφεται εν αγνοία της. Η ρύπανση που προκαλείται από την ανάπτυξη της επιστήμης και τεχνολογίας έχει βλάψει το φυσικό περιβάλλον, και στο μέλλον το νερό θα είναι όλο μολυσμένο. Η επιστήμη και η τεχνολογία της ανθρωπότητας δεν έχει τρόπο να επιστρέψει το νερό στον αρχικό του βαθμό καθαρότητας. Ακόμη και το φαγητό που τρώτε καλλιεργείται με επιταχυνόμενο ρυθμό με τη χρήση χημικών λιπασμάτων. Σκεφτείτε το, αν η ανθρωπότητα ήταν να συνεχίσει έτσι θα διαστρεβλωθεί στην μορφή και στην εμφάνιση. Εάν τα ανθρώπινα όντα αναπαράγουν τα ανθρώπινα όντα, τότε οι άνθρωποι θα έχουν πραγματικά αρχίσει να καταστρέφουν τον ίδιο τον άνθρωπο. Εξωγήινοι φορώντας τα δέρματα των ανθρώπων θα αναπαράγονταν μαζικά, καταλαμβάνοντας τα σώματα των ανθρώπων. Η μελλοντική ανθρώπινη φυλή, προερχόμενη από αυτό το είδος των ανθρώπων, θα συνέχιζε να αναπαράγει τον άνθρωπο όλο και περισσότερο, και στο τέλος θα αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου τον άνθρωπο.

 

Φυσικά, μπορώ να δω καθαρά όλα τα προβλήματα στον κόσμο, και μπορώ να αποκαλύψω όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας. Προς το παρόν δεν μεταδίδω αυτόν τον Φα για χάρη αυτών των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρώπινη κοινωνία. Μιλώ για αυτά τα πράγματα έτσι ώστε οι καλλιεργητές να μπορούν να λάβουν τον Φα και να ανυψωθούν. Αυτός είναι και ο λόγος που το κάνω αυτό.

 

Μόλις συζήτησα για ένα πρόβλημα, και τώρα θα μιλήσω για ένα άλλο συγκεκριμένο πρόβλημα. Έχουμε κάποιους ανθρώπους που καθώς προχωράνε στην καλλιέργεια κρατούν τις προσκολλήσεις και δεν τις εγκαταλείπουν. Αυτό προκαλεί τις συγκρούσεις που αντιμετωπίζουν να γίνονται χειρότερες και τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν κατά την καλλιέργεια μεγαλύτερες, καθιστώντας τους ανίκανους να τις ξεπεράσουν. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που κάθονται εδώ ανάμεσά μας. Αυτό ως αποτέλεσμα τους αναγκάζει να στραφούν προς την αντίθετη πλευρά, που φέρει παράπονο ενάντια στον Ντάφα, ή ακόμη και παράπονο εναντίον μου. Γιατί δεν είναι άλλοι σαν εσάς; Είναι αυτά τα 100 εκατομμύρια ή τόσα άτομα όλοι ηλίθιοι; Γιατί δεν σκέφτεστε για το τι σας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση; Υπάρχουν κάποιοι που έχουν μελετήσει τον Ντάφα και που τους έχω πει να είναι έντιμοι, ορθοί άνθρωποι, να είναι καλοί άνθρωποι, και όχι να κάνουν κακά πράγματα, και όμως εξακολουθούν να πηγαίνουν και να παίζουν τζόγο. Αφότου χάνουν τα χρήματά τους γυρίζουν και κατηγορούν τον Ντάφα. Σας είπα να πάτε να παίξετε τζόγο; Ακριβώς το αντίθετο: Σας είπα ότι δεν πρέπει να πηγαίνετε να παίζετε τζόγο και να μην κάνετε αυτά τα κακά πράγματα.

 

Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που ασκούν Ντάφα και οι οποίοι κατηγορούν τον Ντάφα όταν ξαφνικά υποφέρουν από κάποια απροσδόκητη ζημιά. Έχετε σκεφτεί για το ότι έδωσα επίσης ένα τέτοιο παράδειγμα στο Τζούαν Φάλουν: υπήρχε ένα άτομο που ξαφνικά αρρώστησε μια μέρα μετά την εκμάθηση του Ντάφα, σαν να είχε συμπτώματα εγκεφαλικής θρόμβωσης. Το μισό σώμα του δεν ανταποκρινόταν και ο μισός του εγκέφαλος παρέλυσε. Ωστόσο, ήταν σε θέση να περπατήσει την επόμενη ημέρα, και είχε ουσιαστικά αναρρώσει αρκετά καλά μετά από μία εβδομάδα. Στη συνέχεια είπε στους ασκούμενους στο τόπο εξάσκησης: Εξασκούσα Ντάφα σε σημείο που έπαθα ημι-παράλυση. Δεν θα εξασκηθώ πια. Σκεφτείτε το όλοι, αν δεν είχε εξασκήσει Ντάφα, θα είχε αναρρώσει από την ημι-παράλυσή του τόσο γρήγορα; Γνωρίζετε τι ακριβώς ήταν η παράλυσή του, και όμως κατηγόρησε τον Ντάφα. Μερικοί άνθρωποι πρέπει να σκεφτούν για αυτό σοβαρά. Συναντήσατε αυτή τη δυσκολία, και είπατε ότι ο Δάσκαλος δεν σας προστάτευσε. Έχετε συνειδητοποιήσει ότι αν δεν σας είχα προστατεύσει, δεν θα ήταν απλά μια ζημιά στο σώμα σας, αλλά πιθανότατα η απώλεια της ζωής σας! Το έχετε συνειδητοποιήσει αυτό; Το έχω μειώσει τόσο πολύ, αλλά ακόμα γυρίζετε και κατηγορείτε τον Ντάφα. Αυτή είναι η κατάσταση άγνοιας του ανθρώπου στην οποία βρίσκεται, και είναι πολύ δύσκολο να σωθεί. Δεν θέλει να εξοφλήσει το χρέος που ο ίδιος δημιούργησε ενώ ήταν στο Κόσμο. Θέλει να είναι απαλλαγμένος από κάθε δυσκολία, να έχει τέλεια άνεση ενώ τα υπομένω όλα εγώ για αυτόν. Είναι αυτό καλλιέργεια; Θα μπορούσε αυτό να ανυψώσει τον νου σας; Όταν συναντάτε αυτά τα προβλήματα, πώς θα καλλιεργηθείτε εάν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ορθές σκέψεις καθώς τα αντιμετωπίζετε; Πώς θα συνεχίσετε το μονοπάτι σας; Έχω κάνει τόσα πολλά για εσάς, αλλά κατηγορείτε τον Ντάφα, κατηγορείτε εμένα, ακόμη και με κακολογείτε. Φυσικά, ποτέ δεν θα παραπονεθώ για οποιονδήποτε. Απλά συζητάω τις αρχές του Φα μαζί με όλους σας, συζητώ μια αρχή. Ακόμα και αν με κακολογείτε, δεν θα έχω παράπονο εναντίον σας, επειδή το μυαλό μου δεν είναι στο επίπεδο των συνηθισμένων ανθρώπων. Είτε πείτε ότι είμαι καλός ή κακός, είτε πείτε ότι είμαι θεός ή άνθρωπος, δεν θα επηρεαστώ, διότι καμία ανθρώπινη σκέψη δεν μπορεί να με επηρεάσει. Αν μπορείτε να φτάσετε σε αυτή την κατάσταση στην οποία είμαι, τότε δεν είστε πολύ μακριά από την Ολοκλήρωση της καλλιέργειάς σας.

 

Αυτό ήταν απλά ένα παράδειγμα. Ενώ καλλιεργείστε, ο νους σας πρέπει να είναι ορθός. Φυσικά, ενώ σας λέω να είστε ορθοί, είναι πιθανό να συνεχίσετε να μην είστε ορθοί. Μπορείτε να είστε ορθοί με μόνο λίγα λόγια μου; Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ορθές σκέψεις, το οποίο μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να ανυψωθείτε μέσα από την καλλιέργεια –το πιο βασικό πράγμα– είναι το βιβλίο του Φα. Έχουμε πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους που καλλιεργούνται, έτσι δεν είναι δυνατόν για το κάθε άτομο να καθίσει εδώ σήμερα σαν εσάς. Δεν είναι δυνατό για εμένα να μιλήσω στον καθένα από εσάς, στον έναν μετά τον άλλον. Αλλά έχω μεταδώσει τον Φα, έτσι πρέπει να είμαι υπεύθυνος για εσάς. Για να σας δώσω τη δυνατότητα πραγματικά να ανυψωθείτε μέσα από την καλλιέργεια, έχω χρησιμοποιήσει μια μέθοδο, δηλαδή, παίρνοντας αυτό που μπορώ να σας δώσω και αυτό που μπορώ να σας βοηθήσω, και συμπιέζοντας όλα αυτά στο βιβλίο του Φα. Το μόνο που μένει είναι να φανεί αν θέλετε να το αποκτήσετε. Για τον λόγο αυτόν λέω σε όλους ότι όταν δεν μπορείτε να με δείτε, πρέπει να πάρετε τον Φα ως Δάσκαλο. Πάρτε τον Φα ως Δάσκαλο.

 

Στη συνέχεια θα μιλήσω για ένα μικρό πρόβλημα. Μερικοί μαθητές πηγαίνουν στα άκρα καθώς καλλιεργούνται. Ξαφνικά φωτίζονται σε κάτι και σκέφτονται, «Ω, αυτό μπορεί να ξεσηκώσει τις προσκολλήσεις μου. Δεν το θέλω. Θα μείνω μακριά από αυτό. Ωχ, αυτή η δουλειά που έχω μπορεί να ξεσηκώσει τις προσκολλήσεις μου. Θα παραιτηθώ. Χμ, νομίζω ότι θα αποφύγω απλώς τα πάντα». Σκεφτείτε το: Είναι αυτό καλλιέργεια; Δεν είναι ότι πάτε στα άκρα; Συχνά λέω κάτι. Λέω ότι καλλιεργείστε ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, και θα πρέπει να καλλιεργείστε ενώ συμμορφώνεστε με τον τρόπο των καθημερινών ανθρώπων στο μέγιστο βαθμό. Αυτό δεν είναι μια απλή πρόταση, και αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε συναντήσει το πρότυπο που διατυπώνεται στην πρόταση, απλά κάνοντας τη δουλειά σας ως συνήθως. Σκεφτείτε το προσεκτικά, ο καθένας. {Αυτό για το οποίο μιλάω} εκδηλώνεται σε κάθε πτυχή της άσκησης καλλιέργειάς σας. Αν δεν είστε σε θέση να καλλιεργηθείτε στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων {ακολουθώντας τις μορφές των} καθημερινών ανθρώπων, τότε βλάπτετε τον τρόπο της κοινωνίας των καθημερινών ανθρώπων. Αν και η συνηθισμένη κοινωνία δεν είναι καλή, δημιουργήθηκε και αυτή από τον Ντάφα του Κόσμου για τα όντα στο επίπεδο της ανθρωπότητας. Είναι ακριβώς λόγω των κακών χαρακτηριστικών της που η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να καλλιεργηθεί εδώ. Έχει ως στόχο να λιώσει και να διαλύσει την ανθρώπινη κακία, και για εσάς να ανεβείτε πάνω και πέρα, ακριβώς όπως το λουλούδι λωτού, που υψώνεται από τη λάσπη – ιερό και αγνό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάτε στα άκρα, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατανοήσετε τον Φα με έναν στρεβλωμένο τρόπο. Όταν πηγαίνετε στα άκρα, όταν θέλετε να εγκαταλείψετε όλα τα είδη {φυσιολογικών} πραγμάτων, όταν απορρίπτετε τις θέσεις εργασίας σας, για παράδειγμα, στην πραγματικότητα είστε ήδη στη μέση μιας άλλης προσκόλλησης. Ο ίδιος ο φόβος σας για τις προσκολλήσεις έχει σχηματίσει μια προσκόλληση. Είναι η προσκόλλησή σας της φοβίας προσκολλήσεων.

 

Θα πω μόνο τόσα, αφού σε λίγα λεπτά οι μαθητές θα μιλήσουν και θα μοιραστούν εμπειρίες. Ξέρω ότι κάποιοι δημοσιογράφοι είναι στο ακροατήριο, και μπορεί να έχουν έρθει από μακριά. Μπορώ να εκτιμήσω τις δυσκολίες που έχετε περάσει. Εγώ, ο Λι Χονγκτζί, δεν θέλω να επιτύχω κάποιο ανθρώπινο είδος φήμης. Θέλω μόνο να είμαι υπεύθυνος για τους ασκούμενους και τους μαθητές μου, οι οποίοι καλλιεργούν τον Ντάφα. Ο λόγος που ήρθα στην Αυστραλία ήταν για να απαντήσω στις ερωτήσεις τους για την καλλιέργεια, καθιστώντας το δυνατό για αυτούς να βελτιωθούν και να ανυψωθούν. Αλλά έχετε έρθει, και δεν θέλω να φύγετε με άδεια χέρια. Όπως πάντα, η απαίτησή μου είναι ότι αν ένας δημοσιογράφος δεν έχει τελειώσει την ανάγνωση του Τζούαν Φάλουν μια φορά, δεν θα συναντηθώ με αυτόν ή αυτήν. Μόνο αφού έχετε ένα ορισμένο επίπεδο γνώσεων σχετικά για εμάς θα μιλήσω μαζί σας. Αφού αυτό που μεταδίδω είναι τόσο μεγάλο, σίγουρα δεν μπορεί να εξηγηθεί με σαφήνεια με λίγες λέξεις. Αυτά για τα οποία θέλετε να ξέρετε είναι όλα θέματα της καθημερινής κοινωνίας. Δεν μου αρέσει να τα αναφέρω, αφού επί του παρόντος δεν εμπλέκομαι καθόλου στις συνηθισμένες ανθρώπινες υποθέσεις. Δεν εμπλέκομαι στις ανθρώπινες υποθέσεις στο ελάχιστο. Αλλά έχετε έρθει, και ελπίζω ότι μπορείτε να καθίσετε εδώ και ήρεμα να ακούσετε τις ομιλίες των ασκούμενών μας σήμερα, και να κατανοήσετε πλήρως το διήμερο συνέδριο του Φα μας. Αργότερα θα συναντηθώ με εσάς, και μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, όμως, απολύτως δεν θα συναντηθώ με κανέναν, γιατί έχω πολλά πράγματα να φροντίσω. Το συνέδριό μας του Φα έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να βελτιωθούν πραγματικά, και αυτό απολύτως δεν είναι μια τυπικότητα, και σίγουρα δεν γίνεται μόνο για να κάνει τους άλλους να καταλάβουν. (Χειροκροτήματα)

 

Εντάξει, οι μαθητές μας θα συνεχίσουν τώρα να παρακολουθούν το συνέδριο. Έτσι αυτά είναι όλα που θα πω. Αύριο το απόγευμα θα απαντήσω λεπτομερώς τις ερωτήσεις για όλους εσάς. Τώρα μαζί σας θα ακούσω τις ομιλίες των μαθητών.

 

* * * * *

 

Μπορείτε να δώσετε τα χαρτάκια. Σήμερα το απόγευμα είναι κυρίως για να εξηγήσουμε τον Φα σε εσάς, και να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που έχετε. Μετά από μια περίοδο καλλιέργειας, υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν με ό,τι είναι στο βιβλίο. Όμως, υπάρχουν ερωτήσεις που ίσως αισθάνεστε καλύτερα ρωτώντας τον Δάσκαλο για αυτές έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε γαλήνιο νου. Όλοι σας έχετε σκέψεις σαν κι αυτές, γι' αυτό θα εκπληρώσω την επιθυμία σας. Θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας για όσο μπορώ. Εντάξει, θα ξεκινήσουμε τώρα.

 

Μαθητής: Είναι όλες οι δοκιμασίες ενός ατόμου από την αρχή της καλλιέργειας κανονισμένες, ή οφείλονται σε αυτό-επιβαλλόμενους παράγοντες;

 

Δάσκαλος: Στην καλλιέργεια το μονοπάτι έχει κανονιστεί, αλλά μην περνώντας τις δοκιμασίες καλά, οφείλεται στους αυτό-επιβαλλόμενους παράγοντες. Η καλλιέργεια είναι ένα πολύ περίπλοκο πράγμα, έτσι δεν είναι η κάθε περίπτωση ίδια, ούτε θα μπορούσαν τα πράγματα που έχουν συμβεί σε ένα άτομο να συμβούν σε ένα άλλο. Το ίδιο πράγμα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο, επειδή παρόλα αυτά, καλλιεργείστε στην ψευδαίσθηση. Αν όλα ήταν τα ίδια, τότε η ψευδαίσθηση θα έσπαγε. Ο καθένας θα ήξερε τι να κάνει: «Ω, κάποιος άλλος το έχει χειριστεί με αυτόν τον τρόπο και το έκανε πολύ καλά. Έτσι θα το κάνω και εγώ». Τότε, δεν θα ονομαζόταν καλλιέργεια. Οι δοκιμασίες είναι στην πραγματικότητα τα αποτελέσματα του δικού σας κάρμα. Το κάρμα που έχει συσσωρευτεί από πολλές ζωές εμποδίζει την καλλιέργειά σας, εμποδίζοντας την επιστροφή σας στον αρχικό, αληθινό εαυτό σας, και εμποδίζοντας τη βελτίωσή σας. Είναι αυτό το κάρμα που ασκεί επίδραση. Έχω καθαρίσει ένα μέρος του, ενώ το υπόλοιπο αποθηκεύεται για να το εξαλείψετε εσείς. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μια αρχή σε αυτό το σύμπαν: αυτό που χρωστάτε πρέπει να ξεχρεωθεί. Ανεξάρτητα από το σε ποια προηγούμενη ζωή συνέβη, κάνοντας κακά πράγματα συσσωρεύετε κάρμα και στη συνέχεια, στην επόμενη ζωή ή λίγο αργότερα στην παρούσα ζωή, θα πρέπει να ξεχρεωθεί. Έτσι, είναι ακριβώς αυτό που ασκεί την επίδρασή του. Το αποκαλώ δοκιμασία. Στην πραγματικότητα, ακόμη και οι καθημερινοί άνθρωποι το βιώνουν αυτό. Οι ασθένειες και οι δυσκολίες στη ζωή που οι καθημερινοί άνθρωποι υποφέρουν κάτω από οδυνηρές καταστάσεις είναι όλα στην πραγματικότητα οι δοκιμασίες τους. Για τους μαθητές μας, είναι απλά ότι τα έχω τοποθετήσει σε διαφορετικά επίπεδα στην καλλιέργεια σας, και τα χρησιμοποιώ για να περάσετε δοκιμασίες, να καλλιεργηθείτε, και να ανυψωθεί το σίνσινγκ σας. Τα χρησιμοποιώ για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Όμως οι καθημερινοί άνθρωποι ξεπληρώνουν κάρμα μόνο για το σκοπό του ξεπληρώματος του κάρμα, έτσι δεν έχει το στοιχείο της καλλιέργειας, και οι καθημερινοί άνθρωποι ξεχρεώνουν όσο κάρμα έχουν. Στην περίπτωσή μας, το κάρμα πρέπει να εξαλειφθεί για εσάς δεδομένου ότι διαφορετικά οι δοκιμασίες θα ήταν τόσο μεγάλες, ώστε δεν θα μπορούσατε να καλλιεργηθείτε. Φυσικά υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως όλοι γνωρίζουν ήδη. Περιγράφεται πολύ καθαρά στον Φα, έτσι δεν θα το επαναλάβω.

 

Μαθητής: Ο ρυθμός της ατομικής μελέτης του Φα μου είναι διαφορετικός από ότι ο ρυθμός της ομαδικής μελέτης του Φα. Έχει σημασία αυτό;

 

Δάσκαλος: Μελετώντας τον Φα μόνοι σας, αν μπορείτε να συνεχίσετε να καλλιεργείστε σταθερά και στερεά, είναι επίσης αξιοσημείωτο. Αλλά, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι αδύνατο για εσάς να μελετάτε τον Φα πολύ επιμελώς μόνοι σας στο σπίτι, και είναι αδύνατο να μην έρχεστε σε επαφή με τη συνηθισμένη κοινωνία. Στη σημερινή συνηθισμένη κοινωνία, οι άνθρωποι απλά κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι είναι ικανοί να κάνουν όλα τα είδη των κακών πραγμάτων χωρίς καμία ηθική ή ηθικό περιορισμό. Η σημερινή ανθρωπότητα είναι απλά έτσι. Αυτοί οι άνθρωποι με τους οποίους θα έρθετε σε επαφή στην κοινωνία είναι όλοι από την κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων. Αυτό που λένε, σκέφτονται, νομίζουν, και κάνουν είναι όλα μέρος του τι κάνει η σημερινή ανθρωπότητα. Τότε, όταν καλλιεργείστε μόνοι σας χωρίς ένα πολύ καλό περιβάλλον, το μόνο περιβάλλον με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι αυτό το είδος περιβάλλοντος. Τότε, στην πραγματικότητα, επηρεάζεστε από αυτό, και γι' αυτό είναι πολύ δύσκολο για εσάς να βελτιωθείτε. Έχω πει ότι πολλοί μαθητές θεώρησαν ότι ήταν πολύ καλοί πριν την καλλιέργεια, ότι ήταν καλοί άνθρωποι. Μετά από γνήσια καλλιέργεια, ανακαλύπτουν ότι δεν ήταν αυτή η περίπτωση καθόλου. Ο λόγος που πίστευαν ότι ήταν καλοί ήταν επειδή σύγκριναν τους εαυτούς τους με τη σημερινή ανθρωπότητα, η οποία δεν είναι πλέον καλή, και δεν σύγκριναν τους εαυτούς τους με την εποχή της υψηλότερης ηθικής της ανθρωπότητας ή με τη φύση του σύμπαντος.

 

Επίσης, όταν ασκείστε σε ομάδα και ενώ είστε μαζί, αυτά που λέτε, σκέπτεστε, και κάνετε είναι όλα από καλοκάγαθες σκέψεις, και είστε σε θέση να λαμβάνετε υπόψιν τους άλλους όσο μπορείτε σε ό,τι κάνετε. Αυτό είναι ένα πολύ αγνό και καθαρό περιβάλλον, ένα κομμάτι ειρηνικής, αρμονικής, και αγνής γης. Τότε, ως καλλιεργητές σε αυτά τα περιβάλλοντα, τροφοδοτείστε από αυτή την ευσπλαχνική δύναμη μέσα σε αυτό το περιβάλλον. Αυτό είναι σίγουρο. Έτσι, υπάρχει λόγος που σας λέω να ασκείστε μαζί. Οι άνθρωποι που έρχεστε σε επαφή σε αυτό το περιβάλλον είναι όλοι καλοί άνθρωποι. Τα λόγια, οι ενέργειες και οι πράξεις τους απλά δεν είναι ίδια με εκείνα των ανθρώπων στη συνηθισμένη κοινωνία, έτσι αυτό το περιβάλλον δεν μπορεί να χαθεί. Αλλά υπάρχουν μερικές περιοχές όπου δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που μελετούν τον Ντάφα, μόνο ένα ή δύο άτομα, και δεν έχουν ένα τόσο καλό περιβάλλον. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, κάποιος πρέπει να βασιστεί στον εαυτό του. Πραγματικά υπάρχουν τέτοιοι μαθητές – πραγματικά να μελετούν ήσυχα, να καλλιεργούνται ήσυχα, και να προοδεύουν επιμελώς. Πραγματικά αξιοσημείωτο! Λέω εδώ, όμως, ότι ένα περιβάλλον ομαδικής καλλιέργειας είναι ουσιαστικό και πολύ καλό. Δεν πρέπει να χάσετε αυτό το περιβάλλον. Αυτό το περιβάλλον σφυρηλατεί τους ανθρώπους.

 

Μαθητής: Σε ανταλλαγή εμπειριών με τους μαθητές αισθάνομαι ότι οι άνδρες μαθητές έχουν την τάση να δίνουν έμφαση στην λογική κατανόηση του Φα, ενώ οι γυναίκες μαθήτριες τείνουν να δίνουν έμφαση στην αντιληπτική κατανόηση του Φα. Εάν αυτό είναι ένα κοινό φαινόμενο, πώς μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον και να βελτιωθούμε γρηγορότερα;

 

Δάσκαλος: Πραγματικά, δεν συμφωνώ με αυτό. Εκείνοι οι μαθητές που κατανοούν τον Φα καλά όλοι μπορούν λογικά να κατανοήσουν τον Φα. Μόνο εκείνοι που διαβάζουν το βιβλίο σπάνια –δηλαδή εκείνοι, οι οποίοι δεν είναι αρκετά επιμελείς, ή εκείνοι που έχουν μόλις αρχίσει να μελετούν– τείνουν να κατανοούν τον Φα αντιληπτικά. Από την άποψη αυτή δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ αρσενικού και θηλυκού. Οι σημερινές γυναίκες είναι εξαιρετικές επίσης, {δεν είναι μόνο οι άνδρες}. Έχουν τα δικά τους μυαλά και ικανότητες. Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό όπως το περιγράψατε. Και η εγγενής ποιότητα των γυναικών μαθητριών του Ντάφα και η ικανότητά τους δεν μπορούν να διακριθούν από την εξωτερική εμφάνιση.

 

Μαθητής: Πώς θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε την ιδέα του: κάνοντας καλλιέργεια στον Εντός του Τριπλού Κόσμου Φα δύο φορές;

 

Δάσκαλος: Είναι μία από τις εκδηλώσεις των διαφορετικών καταστάσεων των μαθητών, οι οποίες καθορίζουν τον τρόπο που καλλιεργούνται. Θα μπορούσε επίσης να γίνει οκτώ ή δέκα φορές. Για παράδειγμα, αν είναι μόνο να φθάσετε στην Ολοκλήρωση στο επίπεδο του Άρχατ, είναι αρκετό να καλλιεργηθείτε στον Εντός του Τριπλού Κόσμου Φα μια φορά. Εάν καλλιεργείστε προς υψηλότερα επίπεδα, τότε είναι απαραίτητο να καλλιεργηθείτε επανειλημμένα και συνεχώς κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Μερικοί άνθρωποι είναι σχετικά ευαίσθητοι. Είναι πιθανό ότι κάποιοι έχουν περισσότερη επίγνωση και γνωρίζουν λίγο περισσότερο.

 

Μαθητής: Κατά τη διαδικασία της μελέτης του Φα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τις αρχές του Φα καθαρά, χωρίς να πέσουμε στην προσκόλληση της επιδίωξης γνώσης. Πώς θα πρέπει να το χειριστούμε αυτό;

 

Δάσκαλος: Όταν είστε σε θέση να κατανοήσετε την έννοια της καλλιέργειας με βάση τον Φα, θα καταλάβετε. Ο μόνος τρόπος για να κατανοήσετε τον Φα μέσα από τον Φα είναι να διαβάζετε το βιβλίο περισσότερο. Το βιβλίο του Ντάφα μας μπορεί να λύσει όλα τα μυστήρια και να διορθώσει όλες τις ανθρώπινες σκέψεις. Εφ' όσον διαβάζετε τα βιβλία του Ντάφα μπορούν όλα να επιλυθούν. Όποτε αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να λάβετε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα, είναι στην πραγματικότητα εσείς οι ίδιοι που δεν θέλετε να λάβετε τις απαντήσεις. Αυτό είναι επειδή αν διαβάζετε το βιβλίο και μελετάτε τον Φα, οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να απαντηθεί. Όπως γνωρίζετε, οι κυβερνητικές αρχές τώρα ανοιχτά αναγνωρίζουν ότι έχουμε περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Εάν το κάθε άτομο ήθελε να με βρει, έτσι ώστε να απαντήσω στις ερωτήσεις του... με κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσε αυτό να συμβεί. Οι μαθητές της Αυστραλίας που κάθονται εδώ τώρα μπορούν να με δουν, ενώ οι Κινέζοι μαθητές δεν μπορούν να με δουν καθόλου. Είμαι συχνά στην Κίνα, στην πραγματικότητα. Δεν μπορούν να με δουν, γιατί δεν μπορώ να πάω να συναντηθώ μαζί τους. Αν μια περιοχή ξέρει πού είμαι, τότε οι μαθητές θα το διαδώσουν, με αποτέλεσμα ολόκληρη η χώρα να γνωρίζει, και τότε όλοι θα έρθουν να με βρουν. Η κοινωνία της Κίνας είναι διαφορετική από τις άλλες κοινωνίες. Εάν οι άνθρωποι δεν μπορούν να μας καταλάβουν θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στον Ντάφα, και ως εκ τούτου δεν μπορώ να συναντηθώ μαζί σας. Ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, όμως, θα είμαι ακόμα υπεύθυνος για την καλλιέργειά σας. Λοιπόν, πώς τα καταφέρνω να είμαι υπεύθυνος; Είπα ακριβώς αυτό χθες: Έχω συμπιέσει τα πάντα που μπορώ να σας δώσω στο βιβλίο του Φα, και εφ' όσον διαβάζετε το βιβλίο θα λάβετε τα πάντα. Μερικοί μαθητές έχουν ήδη διαβάσει το Τζούαν Φάλουν περισσότερο από διακόσιες φορές, και εξακολουθούν ακόμη να το διαβάζουν. Κάθε ανάγνωση είναι διαφορετική, διότι είναι ένα βιβλίο καλλιέργειας. Περιέχει μέσα εσωτερικά νοήματα σε διαφορετικά επίπεδα. Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ανάγνωσής σας θα απαντηθούν κατά τη δεύτερη ανάγνωσή σας, και θα καταλάβετε. Αλλά αφού τελειώσετε την ανάγνωση για δεύτερη φορά, θα υπάρξουν νέες ερωτήσεις, και στη συνέχεια, όταν διαβάζετε για τρίτη φορά, αυτές οι ερωτήσεις θα απαντηθούν με τον ίδιο τρόπο. Με αυτή τη συνεχή καλλιέργεια, και αυτή την συνεχή ανάγνωση, κάνετε πρόοδο με επιμέλεια. Προσθέτοντάς και τις ασκήσεις του Ντάφα, αυτό το είδος της συμπληρωματικής μεθόδου, τότε ανυψώνεστε. Μερικοί άνθρωποι συχνά με ρωτούν, «Δάσκαλε, θα είμαι σε θέση να φτάσω στην Ολοκλήρωση;» Τότε, θα απαντήσω με μια ερώτηση προς εσάς: «Λοιπόν, μπορείτε να κάνετε τα πράγματα όπως ακριβώς μόλις δίδαξα;» Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να απευθύνετε στον εαυτό σας το ερώτημα του αν μπορείτε να φτάσετε στην Ολοκλήρωση.

 

Μαθητής: Μετά την καλλιέργεια σε πολύ υψηλά επίπεδα, τα κύτταρα του σώματος έχουν αντικατασταθεί πλήρως από ύλη υψηλής ενέργειας. Εκείνη τη στιγμή, δεν υπάρχει μεταβολισμός. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να τρώμε ή να πίνουμε τότε;

 

Δάσκαλος: Ναι, αλλά πρέπει να είναι ότι ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα έχει μεταμορφωθεί σε ύλη υψηλής ενέργειας. Τότε αυτό μπορεί να γίνει. Δεν είναι επαρκές, αν η επιφάνεια του σώματος δεν έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Όπως ξέρετε, όταν κάποιος εξασκεί τσιγκόνγκ αποθηκεύει τσι και μπορεί να εκπέμπει τσι. Όταν κάποιος όμως πραγματικά καλλιεργείται σε υψηλότερα επίπεδα, δεν είναι πλέον τσι. Το τσι δεν είναι τίποτα πια, και αντί αυτού υπάρχει μια υψηλότερη ενέργεια που αποκαλώ γκονγκ. Είναι πραγματικά μια πιο μικροσκοπική ουσία ύλης. Και αυτό το είδος ουσίας της ύλης θα αποθηκευτεί στο σώμα σας. Κάθε κύτταρο στο σώμα σας θα αποθηκεύσει αυτό το είδος ουσίας υψηλής ενέργειας. Η ύλη που είναι πιο μικροσκοπική σίγουρα έχει περιοριστική φύση. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτός ο τύπος ύλης υψηλής ενέργειας θα γίνει σταδιακά όλο και πιο άφθονη, όλο και πιο σημαντική. Στη συνέχεια, τα κύτταρα στο σώμα σας, δεν θα αφομοιωθούν από αυτό; Αφού όλα τα κύτταρά σας έχουν αφομοιωθεί από αυτό το είδος ύλης υψηλής ενέργειας, το σώμα σας θα εξακολουθεί να είναι το ίδιο με το σώμα ενός καθημερινού ανθρώπου; Ένα τέτοιο σώμα τότε αποτελείται από ύλη υψηλής ενέργειας συλλεγμένη από άλλες διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, ο συνηθισμένος ανθρώπινος μεταβολισμός εξακολουθεί να υπάρχει; Δεν υπάρχει πλέον. Σε εκείνο το σημείο μπορείτε να είστε χωρίς φαγητό και ποτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φάτε ή να πιείτε. Αυτό που πραγματικά θα χρειάζεστε δεν είναι πράγματα από αυτή τη δική μας διάσταση. Εάν σας προσέφεραν ανθρώπινα πράγματα, δεν θα σας άρεσε να τα φάτε. Θα νιώθατε ναυτία με το που τα βλέπατε. Αυτό που θα χρειαστείτε τότε είναι υψηλότερη ύλη από άλλες διαστάσεις.

 

Μαθητής: Σας έχουν επιθυμήσει όλοι οι μαθητές από τη Γκουανγκτζού! Όλοι οι μαθητές από τη Γκουανγκτζού στέλνουν τους χαιρετισμούς τους!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Σε γενικές γραμμές, οι καλλιεργητές από την Αυστραλία είναι σε σχετικά χαμηλά επίπεδα;

 

Δάσκαλος: Δεν το έχω πει αυτό. Η καλλιέργεια εξαρτάται από τον ίδιο τον εαυτό κάποιου. Στην πραγματικότητα, δεν μπορείτε να ξέρετε ακόμα και τώρα σε πιο επίπεδο έχετε καλλιεργηθεί. Αν γνωρίζατε, θα είχατε ισχυρές προσκολλήσεις. Στη συνέχεια, θα γινόταν ένα είδος εμποδίου και θα στεκόταν μπροστά στο μονοπάτι της καλλιέργειάς σας. Έτσι, μην ξέροντας σημαίνει ότι δεν θα έχετε αυτή την προσκόλληση.

 

Μαθητής: Στα Απαραίτητα για Περαιτέρω Πρόοδο, ο Δάσκαλος ανέφερε ότι η καλλιέργεια είναι ένα σοβαρό θέμα, και δεν είναι η αυτό-εξέταση των καθημερινών ανθρώπων ή μετάνοια. Νιώθω ότι έχω μείνει στάσιμος σε μια κατάσταση αυτό-εξέτασης και μετάνοιας και δεν μπορώ να την ξεπεράσω. Θα ήθελα να ρωτήσω, ποια είναι η διαφορά μεταξύ της αναζήτησης μέσα στον εαυτό κάποιου και της αυτό-εξέτασης;

 

Δάσκαλος: Η βελτίωση στην καλλιέργεια δεν μπορεί να εξομοιωθεί με την αυτό-εξέταση και μετάνοια. Όμως, το γεγονός ότι είστε σε θέση να εξετάσετε τον εαυτό σας και να αισθανθείτε μετανοημένοι είναι από μόνο του μέρος της καλλιέργειας. Αυτή είναι η σχέση.

 

Ξέρετε, συχνά λέω ότι ακόμα και αν ο Χριστιανισμός και ο Καθολικισμός δεν χρησιμοποιούν τους όρους καλλιέργειας {που χρησιμοποιούμε}, και αυτοί είναι καλλιέργεια. Είναι απλά ότι λόγω των πολιτισμικών διαφορών, ο Ιησούς και ο Ιεχωβάς δεν χρησιμοποίησαν τον όρο «καλλιέργεια» (Σιούλιαν). Αυτό είναι επειδή στην κουλτούρα τους, δεν υπάρχει τέτοια έννοια, και ο τρόπος σκέψης είναι διαφορετικός. Σκεφτείτε το: Δεν καλλιεργούνται; Όταν οι άνθρωποι μπαίνουν στην εκκλησία, με πολύ ευσεβή καρδιά μετανοούν στον Κύριο και Ιησού τους. Μιλούν για το τι έχουν κάνει λάθος και σε τι αφορά η άσχημη συμπεριφορά τους, και δηλώνουν ότι θα τα πάνε καλύτερα την επόμενη φορά. Στη συνέχεια, τα πάνε καλύτερα. Μετά από αυτό, όταν {περισσότερα} λάθη βρεθούν, και πάλι υπάρχει μετάνοια, και τότε πάλι θα συμπεριφερθούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα. Σκεφτείτε το όλοι: η καλλιέργεια είναι στην πραγματικότητα η καλλιέργεια της καρδιάς κάποιου. Δεν είναι αυτό που κάνουν καλλιέργεια της καρδιάς; Τελικά γίνονται όλο και καλύτεροι, και τα πάνε όλο και καλύτερα. Δεν έχουν τότε επιτύχει τα απαιτούμενα κριτήρια που ο δικός τους παράδεισος έχει; Δεν είναι αυτό Ολοκλήρωση; Είναι ακριβώς λόγω της διαφοράς στις κουλτούρες που δεν υπήρξε καμία συζήτηση για το γκονγκ. Δεν συζητήθηκε από αυτή την άποψη με όρους τόσο πλούσιους όσο στους Ανατολικούς πολιτισμούς. Έτσι, πολλοί όροι που χρησιμοποιούν είναι σχετικά απλοί, και οι απαιτήσεις είναι σχετικά ξεκάθαρες. Μιλάνε μόνο για την πίστη, για σταθερή πίστη στο Θεό.

 

Μαθητής: Υπάρχει ένας καλλιεργητής ο οποίος βιώνει τη δοκιμασία ζωής και θανάτου, αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρος (δεν είναι νηφάλιος). Πώς πρέπει οι καλλιεργητές γύρω του να συμπεριφέρονται;

 

Δάσκαλος: «Υπάρχει ένας καλλιεργητής ο οποίος βιώνει τη δοκιμασία της ζωής και του θανάτου» – θέτοντας το με αυτόν τον τρόπο δεν είναι απόλυτα σωστό. Και αφού δεν είναι νηφάλιος, δεν μπορεί να ειπωθεί ότι καλλιεργείται. Βασικά δεν είναι επιμελής, και στηρίζεται στην αντιληπτική κατανόηση του Φα και του ανθρώπινου ενθουσιασμού. Δεν έχει πραγματικά κατανοήσει τον Φα λογικά, δεν έχει πραγματικά, επιμελώς και σταθερά καλλιεργηθεί. Δεν είναι αληθινή καλλιέργεια. Όπως γνωρίζετε, η καλλιέργεια είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω ένα τέτοιο άτομο ως καλλιεργητή. Τίποτα στον κόσμο δεν είναι πιο ιερό από την καλλιέργεια. Όταν ένα άτομο έχει κάρμα σε όλο του το σώμα, ένα άτομο του οποίου το μυαλό είναι γεμάτο με βρώμικες σκέψεις, θέλει να γίνει ένα μεγάλο Φωτισμένο Ον και να καλλιεργηθεί ως την Ολοκλήρωση, τι ιερό πράγμα που είναι αυτό, και πόσο μεγαλοπρεπής είναι η διαδικασία μέσω της οποίας εκείνος ο καλλιεργητής καταφέρνει να εγκαταλείψει τα πάντα που είναι ανθρώπινα! Θα είναι εντάξει, αν δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε σοβαρά;! Θα είναι εντάξει, αν δεν μπορείτε να περάσετε κάθε δοκιμασία μόνοι σας;! Δεν δίνει προσοχή, φαινομενικά πιστεύει αλλά δεν πιστεύει, φαινομενικά καλλιεργείται αλλά δεν καλλιεργείται, απολύτως δεν είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του – μπορεί ένα τέτοιο άτομο να φτάσει στην Ολοκλήρωση; Σωστά; Δεν θα είναι εντάξει αν δεν συμπεριφέρεστε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σίνσινγκ του Ντάφα. Οι καθημερινοί άνθρωποι αρρωσταίνουν. Η γέννηση, τα γηρατειά, η αρρώστια και ο θάνατος είναι ένας φυσικός κύκλος για τους καθημερινούς ανθρώπους.

 

Μαθητής: Ως μαθητής πανεπιστημίου ο οποίος ασκώ καλλιέργεια, πώς μπορώ να συνεχίσω να κάνω πρόοδο με επιμέλεια; Μερικοί μαθητές έχουν προτείνει ότι μην πηγαίνοντας στο κολέγιο και μπαίνοντας στο εργατικό δυναμικό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα καλύτερες συνθήκες για καλλιέργεια.

 

Δάσκαλος: Θα έλεγα ότι θα ήταν ένα φρικτό λάθος. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι άνθρωποι θα γίνουν υπερβολικά ενθουσιασμένοι όταν δουν την αλήθεια, ειδικά όταν διδάσκω τον Ντάφα σήμερα και έχω διδάξει τόσα πολλά από τα μυστικά του ουρανού. Λαμβάνοντας τον Φα ένα άτομο θα γίνει ενθουσιασμένο, και είναι εύκολο να μην ισορροπήσετε καλά το να είστε ένας καλλιεργητής και ένα καθημερινό άτομο. Το να καλλιεργείστε ενώ συμμορφώνεστε με την κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων στο μέγιστο βαθμό δεν είναι απλά μια απλή φράση: είναι ο Φα! Είναι αλληλοσυνδεόμενο από κάθε γωνία και προοπτική. Ξέρω ότι θα υπάρξουν περισσότεροι άνθρωποι να μελετούν τον Ντάφα σε όλο τον κόσμο στο μέλλον, δισεκατομμύρια ανθρώπων θα μελετούν. Όταν για πρώτη φορά δίδαξα αυτόν τον Φα ήξερα ήδη τι θα ήταν το αποτέλεσμα. Με τόσους πολλούς ανθρώπους να έρχονται όλοι να μελετήσουν, αν κανείς δεν εργαζόταν ή πήγαινε στο σχολείο, θα μπορούσε αυτό να είναι εντάξει;! Έτσι, σκέφτηκα για αυτό το στάδιο πριν αρχίσω να διδάσκω αυτόν τον Φα. Το ζήτημα του πώς να επιτραπεί στους ανθρώπους να καλλιεργηθούν στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων είναι μεγάλης σημασίας. Έτσι, ούτε η εργασία, ούτε η επιχείρησή σας, οι σπουδές σας στο σχολείο, ή οποιαδήποτε άλλη πτυχή της ζωής σας θα επηρεάσει την καλλιέργειά σας. Θα πρέπει να προχωρήσετε με την εργασία και τις σπουδές σας ως συνήθως. Η εργασία σας και οι σπουδές σας σίγουρα δεν είναι καλλιέργεια, αλλά, ως κάποιος που κάνει καλλιέργεια, το βελτιωμένο σίνσινγκ σας θα εκδηλωθεί στην εργασία και τις σπουδές σας. Αυτή είναι η σχέση. Έτσι, οπουδήποτε είναι οι μαθητές του Ντάφα, οι άνθρωποι θα λένε όλοι ότι, ως άτομο, είστε απλά θαυμάσιοι. Αυτή είναι μια κατάσταση που αντανακλά την καλλιέργειά σας ενώ συμμορφώνεστε με τη συνηθισμένη κοινωνία στο μέγιστο βαθμό. Εάν δεν μπορείτε να το επιτύχετε αυτό, σημαίνει ότι δεν συμπεριφέρεστε σύμφωνα με τα λόγια μου, με τις απαιτήσεις του Δασκάλου. Εάν δεν ακούτε καν αυτά που λέω, τότε γιατί εξακολουθείτε να με αποκαλείτε Δάσκαλο; Δεν θα σας δίδασκα να περπατήσετε ένα μονοπάτι που δεν είναι καλό. Εφόσον έχω διδάξει αυτόν τον Φα, πρέπει να είμαι υπεύθυνος για αυτό. Στην πραγματικότητα, σας εκτιμώ περισσότερο από ότι εσείς εκτιμάτε τους εαυτούς σας, διότι υπάρχετε μαζί με τον Δάσκαλο. Είστε οι πιο μεγαλειώδεις θεοί του μέλλοντος, τα παραδειγματικά μοντέλα του νέου Κόσμου, και η ελπίδα της ανθρωπότητας για το μέλλον. Με κάθε τρόπο, μην σταματήσετε να κάνετε τα πράγματα των καθημερινών ανθρώπων μόλις αρχίσετε να μαθαίνετε τον Φα. {Από την άλλη πλευρά}, για τα πράγματα που ο Ντάφα δεν επιτρέπει, αν δεν τα κάνετε, αυτό δείχνει ότι ο βαθμός σας κατανόησης είναι καλός. Αλλά αν σταματήσετε να κάνετε μια φυσιολογική, συνηθισμένη ανθρώπινη εργασία, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ που πηγάζει από την προσκόλληση του φανατισμού.

 

Μαθητής: Νέοι μαθητές από την πόλη Λέσαν στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο! Οι μαθητές του Ντάφα του Πεκίνου στέλνουν τον υψηλότερο σεβασμό τους στον Δάσκαλο! Οι μαθητές της πόλης Ντάλιαν στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Είπατε στην Όγδοη Διάλεξη του Τζούαν Φάλουν, στην ενότητα «Όποιος Εξασκεί Καλλιέργεια Θα Επιτύχει Γκονγκ», ότι: «όλα τα μηνύματα, τα έμβια όντα και τα κύτταρα στο σώμα σας επιτυγχάνουν γκονγκ». Τα μηνύματα και τα έμβια όντα σε τι αναφέρονται;

 

Δάσκαλος: Το κάθε κύτταρό σας φέρει την εικόνα του εαυτού σας, σε όλη τη διαδρομή μέχρι το πιο μικροσκοπικό του μικροσκοπικού. Δεν συζητάω απλά αυτό το θέμα σε σχέση με τον Φα. Η ανθρωπότητα το έχει αναγνωρίσει επίσης αυτό τώρα. Οι επιστήμονες παίρνουν διατομές των κυττάρων μικρών ζώων και αργότερα τα μεταφέρουν σε υπολογιστές, και όταν αυτά εμφανίζονται στην οθόνη, ανακαλύπτουν ότι το κύτταρο έχει την εικόνα αυτού του μικρού ζώου, και είναι πανομοιότυπα. Αλλά όταν μόνο η επιφάνεια κοιταχτεί, είναι απλά ένα κύτταρο. Αυτό που θέλω να πω είναι, όταν κάνετε τις ασκήσεις και τα πάντα στο σώμα σας αλλάζουν καθώς προχωράτε, δεν είναι τότε το κύτταρό σας ένα ζωντανό ον; Είναι σίγουρα. Επιπλέον, ό,τι προέρχεται ως αποτέλεσμα της καλλιέργειάς σας έχει ζωή πάνω του, συμπεριλαμβανομένου του γκονγκ σας, συμπεριλαμβανομένου του κάθε σωματιδίου του γκονγκ σας, τα διάφορα εργαλεία του Φα, υπερφυσικές ικανότητες, και θεϊκές δυνάμεις. Και δεν είναι μόνο αυτό – όταν ένα άτομο φτάσει στην Ολοκλήρωση πρέπει να έχει έναν πλούτο πραγμάτων, διότι μόνο τότε μπορεί να γίνει ένα Μεγάλο Φωτισμένο Ον. Έτσι είναι όλα ζωντανά, όλα έχουν ζωή και ικανότητες. Αυτό σημαίνει.

 

Μαθητής: Τα δίδυμα είναι δύο Αρχέγονα Πνεύματα που μετενσαρκώνονται ταυτόχρονα;

 

Δάσκαλος: Αυτή είναι σίγουρα η περίπτωση. Σίγουρα δεν είναι ένα αρχέγονο πνεύμα χωρισμένο σε δύο μισά.

 

Μαθητής: Σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής η πολυγαμία ασκείται. Είναι εντάξει να διαδώσουμε τον Φα σε αυτούς;

 

Δάσκαλος: Ναι, οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει. Υπάρχουν διαφορές στα κοινωνικά πρότυπα, διαφορές στις κατανοήσεις των ανθρώπων για την ηθική, τη λογική, και τις αντιλήψεις. Έτσι, υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Αλλά τίποτα από αυτά δεν επηρεάζει την ικανότητά τους να καλλιεργηθούν. Σε οποιοδήποτε περιβάλλον, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ο οποιοσδήποτε μπορεί να καλλιεργηθεί. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα καλλιεργηθούν ή όχι.

 

Μαθητής: Το ανθρώπινο σώμα μας σε αυτή τη διάσταση δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σωματίδιο στο τεράστιο σώμα του Κόσμου. Ωστόσο, οι διαφορές στα μεγέθη των σωματιδίων συνθέτουν τις διαφορές στις διαστάσεις, με αποτέλεσμα να έχει κάποιος ένα σώμα σε διάφορες διαστάσεις. Αλλά αυτή η διάσταση δεν ανήκει μόνο σε εσάς, αλλά είναι ένα μέρος του Κόσμου.

 

Δάσκαλος: Σωστά, αυτή η κατανόηση είναι σωστή. Ακόμα κι αν εσείς οι ίδιοι είστε ένα άτομο, είστε επίσης ένα σωματίδιο μέσα στο συλλογικό σώμα του Κόσμου, ένα μέλος της συλλογικής ύπαρξης. Για παράδειγμα, όπως αυτό για το οποίο μόλις μίλησα, είστε μια ατομική ύπαρξη. Μπορεί επίσης να ειπωθεί ότι είστε ένα ολόκληρο ον σε αυτό το βασίλειο, με κάθε κύτταρο στο σώμα σας να είναι μια ανεξάρτητη μορφή σωματιδίου που φέρει ακριβώς την ίδια εικόνα με τη δική σας, αλλά είναι επίσης μέρος του συνόλου ταυτόχρονα.

 

Μαθητής: Ο Δάσκαλος έχει πει ότι η κατάσταση των κοινωνιών της αρχαίας Κίνας και των αρχαίων λαών ήταν καλύτερες από εκείνες της σύγχρονης εποχής. Πώς λοιπόν πρέπει να κατανοήσουμε την διαμάχη και τους πολέμους που συνέβαιναν στην αρχαία κινεζική ιστορία; Είναι όπως είπε ο Κομφούκιος, ότι μόνο η αρχαία κοινωνία πριν από την Περίοδο τον Εμπόλεμων κρατών της Άνοιξης και του Φθινοπώρου και η περίοδος των Τριών Αυτοκρατόρων και Πέντε Βασιλέων [2] ήταν καλή;

 

Δάσκαλος: Όλες οι αρχαίες κοινωνίες ήταν καλύτερες από τη σύγχρονη κοινωνία, ανεξάρτητα από το ποια περίοδο. Αυτό συγκρίνει ανθρώπους με τους ανθρώπους όμως, και στην πραγματικότητα αυτή η διάσταση των ανθρώπων είναι απλά πολύ κακή. Κοιτάζοντας από οποιαδήποτε διάσταση στο σύμπαν που είναι υψηλότερη από το ανθρώπινο επίπεδο, αυτό το μέρος των ανθρώπων είναι όλο άσχημο, το πιο βρώμικο, και το λιγότερο σε θέση να δει την αλήθεια του Κόσμου. Ήταν κακό καθ’ όλη τη διάρκεια, και οι σημερινοί άνθρωποι είναι ακόμα χειρότεροι εφόσον τώρα οι αντιλήψεις των ανθρώπων είναι ανεστραμμένες. Δεν μιλώ για τους ανθρώπους που είναι αντίθετοι σε σχέση με άλλες διαστάσεις. Αυτό είχε προκαθορισθεί από τους ουρανούς. Μιλώ για τη σύγκριση των σημερινών ανθρώπων με τους ανθρώπους του παρελθόντος – οι αντιλήψεις τους είναι αντίθετες, το καλό και το κακό αντεστραμμένα. Έτσι τώρα, όταν οι άνθρωποι κάνουν κακά πράγματα, δεν συνειδητοποιούν πλέον ότι κάνουν κάτι κακό, και νομίζουν ότι κάνουν καλό πράγμα. Εάν πείτε ότι είναι στραμμένοι αποκλειστικά στο κέρδος, θα έλεγαν ότι είναι ένα σημάδι ικανότητας. Όταν ένα τέτοιο άτομο δει ότι ένας κλέφτης λήστεψε κάποιον, δεν λέει ότι ο κλέφτης είναι κακός. Λέει ότι δεν προσέχατε αρκετά. Δεν είναι αυτό μια περίπτωση των εννοιών που είναι εντελώς ανάποδα; Οι σύγχρονοι άνθρωποι λένε ότι τα αρχαία χρόνια δεν ήταν καλά, αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι μια αντανάκλαση των σύγχρονων ανθρώπων χρησιμοποιώντας μια εκφυλισμένη αντίληψη να κρίνει τους αρχαίους. Στις ταινίες που παράγονται στο Χονγκ Κονγκ βλέπετε αρχαίους ανθρώπους να παρουσιάζονται να θανατώνουν και να μάχονται συνεχώς, αλλά αυτό είναι απλά καλλιτεχνική τεχνική, καλλιτεχνικό διακοσμητικό στοιχείο. Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας αρκετών χιλιάδων χρόνων, πράγματα όπως αυτά είναι τόσο ασήμαντα που δεν είναι άξια λόγου. Όπως γνωρίζετε, η τέχνη πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη ζωή.

 

Οι άνθρωποι του παρελθόντος έλεγαν, «Όταν χτυπάτε τους ανθρώπους, μην χτυπάτε το πρόσωπο». Αυτή η φράση ακούγεται πολύ απλή. Αλλά ακόμη και όταν μάχονταν, ένα άτομο ήταν σε θέση να συγκρατήσει τον εαυτό του και δεν επιτρεπόταν να κάνει ό,τι ήθελε. Ωστόσο, τώρα, όταν οι άνθρωποι παλεύουν χτυπούν ειδικά το πρόσωπο. Απάνθρωπα, μοχθηρά, και χωρίς καμία αυτοσυγκράτηση, ο άνθρωπος είναι πλέον διαφορετικός. Φυσικά, γιατί υπήρχαν πόλεμοι στην αρχαιότητα; Επιτρέψτε μου να σας πω, αυτό καθορίστηκε από τους ουρανούς. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αρχές του Φα του Κόσμου που ορίστηκαν για τους ανθρώπους σε αυτή τη διάσταση είναι στην πραγματικότητα: κατακτώντας τον κόσμο με στρατιωτική δύναμη. Ο νικητής κυβερνά τη χώρα. Και οι δυνατοί είναι ήρωες. Αυτά τα πράγματα, από τη σκοπιά των διαστάσεων υψηλών επιπέδων, είναι όλα κακά, αλλά στη μέση των αντίθετων αρχών του ανθρώπου ταιριάζει με τις αρχές του ανθρώπου που είναι αντίθετες από του Κόσμου, και έχουν ασκήσει την επίδρασή τους στην ανθρώπινη κοινωνία για χιλιάδες χρόνια. Όταν το κάρμα του ανθρώπου γίνεται μεγάλο είναι αναγκαίο το κάρμα να εξαλειφθεί. Έτσι φυσικές καταστροφές, ανθρώπινες καταστροφές, και ανθρώπινοι πόλεμοι προκύπτουν.

 

Μαθητής: Όσον αφορά τις λέξεις ή έννοιες που δεν καταλαβαίνω κατά την ανάγνωση του Τζούαν Φάλουν ή ακούγοντας τη διδασκαλία σας του Φα μέσω των απαντήσεων σε ερωτήσεις σε άλλες περιοχές, είναι απολύτως απαραίτητο να κατανοηθούν λέξεις όπως «φυσικά» και «αναπόφευκτα;» [3]

 

Δάσκαλος: Η επιφάνεια των λέξεων είναι γενικά ίδια με την κατανόηση των ανθρώπων. Δεν είναι πραγματικά απαραίτητο να αναλύσετε αυτές τις λέξεις. Κατά την ανάγνωση του βιβλίου πρέπει να αποφεύγετε να σκάβετε μέσα στις λέξεις. Θα πρέπει να διαβάζετε απλά διαδοχικά, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι διαβάζετε τον Φα. Θα πρέπει να είστε συνειδητοί για το τι διαβάζετε. Ωστόσο, το εσωτερικό νόημα του Φα δεν είναι στην επιφάνεια. Όταν είστε σαφείς με τις άλλες και υψηλότερες ερμηνείες της πρότασης, αυτή είναι η εσωτερική έννοια των αρχών του Φα που εκδηλώνεται και ο Φα που αποκαλύπτεται.

 

Μαθητής: Ως βελονιστής, κατά την τοποθέτηση των βελονών έρχομαι σε επαφή με το δέρμα του ασθενούς και όταν χρησιμοποιείται η τεχνική της «βεντούζας» ως θεραπεία, αντλεί πολλά βρώμικα πράγματα από το δέρμα του ασθενούς. Αυτές οι δύο ενέργειες μεταδίδουν κάρμα. Μπορεί ένας καλλιεργητής να συνεχίσει να κάνει αυτό το είδος εργασίας;

 

Δάσκαλος: Μην είστε τόσο υπερβολικά επιφυλακτικοί, επειδή έρχεστε σε επαφή με τους καθημερινούς ανθρώπους σε όλες τις δραστηριότητές σας στην κοινωνία. Για παράδειγμα, η καρέκλα στην οποία κάθεστε: κάποιος άλλος μόλις κάθισε σε αυτή. Θα καθίσετε σε αυτή ή όχι; Πράγματα που άλλοι άνθρωποι έχουν αγγίξει: θα τα αγγίξετε ή όχι; Αυτό το είδος έμμεσης επαφής είναι ακόμα επαφή. Αυτή η κοινωνία είναι βρώμικη, και έτσι είναι απλά. Οι καλλιεργητές δεν μπορούν να έχουν τη νοοτροπία της φοβίας αυτού ή φοβίας εκείνου, σχηματίζοντας έναν άλλο τύπο προσκόλλησης – την προσκόλληση του φόβου όλων των πραγμάτων. Καλλιεργηθείτε ανοιχτά και με αξιοπρέπεια. Αυτό που το σώμα σας εκπέμπει είναι ορθό φως του Φα. Υπάρχουν πολλοί μαθητές του Ντάφα που συμμετέχουν σε επιστημονική έρευνα. Κατά τη διάρκεια πειραμάτων με βακτήρια, όταν κατά λάθος τα χέρια τους πλησίασαν κοντά στο σημείο όπου τα βακτήρια βρίσκονταν, ανακαλύφθηκε ότι τα βακτήρια πέθαναν όλα. Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις τέτοιες. Δηλαδή, εσείς ως μαθητές του Ντάφα έχετε εγγενώς την ικανότητα να σκοτώσετε βακτήρια. Δεν χρησιμοποιείτε μια μέθοδο τσιγκόνγκ να κάνετε θεραπείες {στη δουλειά σας}, αλλά χρησιμοποιείτε μεθόδους των καθημερινών ανθρώπων της ιατρικής θεραπείας, για αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ακόμα κι αν είχατε μολυνθεί με λίγο κάρμα, είναι μικρότερο από μικρό και δεν έχει καμία επίδραση. Αν χρησιμοποιούσατε τσιγκόνγκ να θεραπεύσετε τους ανθρώπους όμως, θα ήταν διαφορετικά. Αυτό θα ήταν πολύ ξεκάθαρα συναλλαγή με άλλους ανθρώπους, με εσάς να αποκτάτε την ασθένεια και να δίνετε τα καλά πράγματα στους άλλους. Έτσι, μπορώ να πω ότι αυτοί οι ψευτο-δάσκαλοι τσιγκόνγκ που δεν έχουν περάσει από καλλιέργεια, που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν μόνο για να βγάλουν λεφτά, στην πραγματικότητα βλάπτουν τον εαυτό τους – βλάπτουν τον εαυτό τους θανάσιμα. Οι άνθρωποι τολμούν να κάνουν οτιδήποτε για τα χρήματα και δεν ξέρουν καν ότι κάνουν ζημιά στον εαυτό τους.

 

Μαθητής: Έχω καλλιεργηθεί για περισσότερο από δύο χρόνια τώρα. Πιστεύω ακράδαντα στον Ντάφα και έχω αποκτήσει ένα ορισμένο επίπεδο κατανόησης. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συνεδρίων ανταλλαγής εμπειριών, δεν ξέρω τι να πω. Καταλαβαίνω πράγματα στην καρδιά μου, αλλά δεν μπορώ να τα εκφράσω με σαφήνεια. Γι' αυτό δεν θέλω να πω τίποτα. Αυτό οφείλεται στο ότι οι εγγενείς ικανότητες επικοινωνίας μου είναι ελλιπείς ή λόγω ανεπαρκούς κατανόησης του Φα;

 

Δάσκαλος: Αυτό μπορεί να μην οφείλεται κατ' ανάγκη σε πρόβλημα με την κατανόηση σας του Φα. Ο καθένας έχει μια διαφορετική κατάσταση στην καλλιέργεια.

 

Μαθητής: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε εκείνους που άρχισαν να καλλιεργούνται νωρίτερα και εκείνους που άρχισαν να καλλιεργούνται αργότερα;

 

Δάσκαλος: Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Ποτέ δεν είπα ότι εκείνοι που άρχισαν να καλλιεργούνται νωρίτερα θα είναι έτσι και έτσι, και εκείνοι που άρχισαν να καλλιεργούνται αργότερα θα είναι έτσι και έτσι. Ο Ντάφα εξακολουθεί να διαδίδεται. Εφ' όσον τον έχετε λάβει, θα πρέπει απλώς να προχωρήσετε με την καλλιέργειά σας. Εάν δεν υπήρχε τρόπος να φτάσετε στην Ολοκλήρωση, δεν θα επιτρεπόταν να καλλιεργηθείτε. Οι διαφορές στο επίπεδο δεν οφείλονται στο πόσο καιρό ένα άτομο έχει αποκτήσει τον Φα, αλλά με την προσωπική καλλιέργεια του ατόμου.

 

Μαθητής: Ενώ κάνω διαλογισμό, δεν μπορώ να σταματήσω το κεφάλι μου από τη συνεχή ταλάντευση και περιστροφή. Εξαιτίας αυτού, δεν μπορώ να φτάσω σε μια ήρεμη κατάσταση κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Αντί αυτού, αυτό με κάνει να νιώθω πανικό εσωτερικά. Τι συμβαίνει;

 

Δάσκαλος: Υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια. Το πρώτο συμβαίνει όταν ένας νέος μαθητής δεν έχει ακόμη γίνει πραγματικός καλλιεργητής. Σε αυτή την περίπτωση ίσως είχατε μάθει κάποια άλλα πράγματα στο παρελθόν, ή είχατε κάποια πράγματα στο παρελθόν στο σπίτι σας για να προσκυνάτε, ή λατρεύατε κάποια πράγματα στο παρελθόν. Κάνοντας κακά πράγματα μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων και φέροντας έτσι κάτι στον ίδιο σας τον εαυτό, είναι μια άλλη πιθανή αιτία που δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αν κατά τη διαδικασία της εξάσκησής σας μπορείτε να καταφέρετε να καλλιεργήσετε πραγματικά τον Ντάφα με μια σταθερή καρδιά, τότε θα εξαλείψω αυτό το πράγμα. Και υπάρχει μια άλλη κατάσταση. Δηλαδή, αφότου ένα άτομο αρχίζει να καλλιεργείται, το σώμα του ρυθμίζεται κατά το αρχικό στάδιο. Κάποιο μέρος του σώματός του έχει υποφέρει από προβλήματα υγείας στο παρελθόν. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είναι μια αντανάκλαση του κάρμα που εξαλείφεται σε εκείνο το σημείο. Και οι δύο περιπτώσεις είναι πιθανές αιτίες. Αλλά κάνετε το καλύτερό σας να μην ταλαντεύεστε. Αν είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο να ελεγχθεί, μπορείτε να ασκηθείτε με τα μάτια σας ανοιχτά. Γιατί είναι ότι δεν κινείστε τώρα; Θα πρέπει απλά να διατηρήσετε την τωρινή κατάστασή σας ενώ ασκείστε και παράλληλα κλείστε τα μάτια σας μόνο όταν δεν κινείστε πια. Η ταλάντευση μπορεί επίσης να εμφανιστεί στους καλλιεργητές των οποίων το μεγάλο ουράνιο κύκλωμα ανοίγει.

 

Μαθητής: Όλοι οι μαθητές του Ντάφα από το Πίτσμπουργκ στις Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Ενώ ένας ενήλικας κάνει το διαλογισμό, είναι εντάξει για ένα παιδί να κοιμάται δίπλα του; Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, πώς θα επηρεάσει το Κύριο Πνεύμα και Βοηθητικό Πνεύμα του παιδιού;

 

Δάσκαλος: Πραγματικά ρωτάτε αν το παιδί θα είναι σε θέση να αποκτήσει γκονγκ. Ωστόσο, δεν θέλετε να το πείτε ευθέως, επειδή έχετε προσκόλληση εκεί. Δεν έχω πει ότι με ένα άτομο που ασκείται, όλη η οικογένεια επωφελείται; Τουλάχιστον, το ενεργειακό πεδίο που φέρετε είναι ωφέλιμο για όλα τα μέλη της οικογένειάς σας από τη στιγμή που καλλιεργείτε τον ορθό Φα, και η καλοκάγαθη και γαλήνια δύναμη που φέρετε μπορεί να διορθώσει όλες τις λάθος καταστάσεις.

 

Μαθητής: Υπάρχει ένα το άτομο που είπε ότι μόλις κάποιος έχει καλλιεργηθεί σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, αν αυτός συχνά μιλάει ή ανακαλεί την προηγούμενη διαδικασία της καλλιέργειάς του και τον τρόπο που αισθανόταν ενώ το κάρμα του εξαλείφονταν, θα πέσει πάλι κάτω στο επίπεδο που ήταν σε εκείνο το σημείο στο παρελθόν.

 

Δάσκαλος: Πώς θα μπορούσε αυτό να είναι δυνατόν;! Όταν ένας καλλιεργητής μιλάει για τη διαδικασία της καλλιέργειάς του είναι να βοηθήσει και τον εαυτό του και τους άλλους μαθητές του Ντάφα για να τα πάνε καλύτερα όταν περνούν μέσα από αυτή τη μορφή δοκιμασίας πάλι. Αυτό δεν έχει καμία επίδραση στο επίπεδο κάποιου καθόλου. Αλλά, αν το έκανε με τη νοοτροπία της επίδειξης είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Σε αυτή την περίπτωση, όταν μιλάει για αυτό σε ορισμένους μαθητές δεν θα τους αρέσει να το ακούν αυτό.

 

Μαθητής: Είπατε χθες ότι το πνεύμα και η ύλη είναι ένα. Τότε τι σχέση έχει αυτό με εμάς και τη μελέτη του Φα;

 

Δάσκαλος: Το άτομο που έδωσε το σημείωμα αυτό δεν είναι ακόμη μαθητής και δεν έχει ακόμα καταλάβει τον Φα που διδάσκω. Αλλά θα συνεχίσω και θα απαντήσω στην ερώτησή σας, αφού διδάσκω καλλιέργεια εδώ. Έχετε ακούσει ξεκάθαρα μόλις τώρα ότι τα ανθρώπινα σώματα μπορούν να υποστούν αλλαγές κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Όλες αυτές οι αλλαγές προκαλούνται από τις βελτιώσεις στο σίνσινγκ του καλλιεργητή και την ανύψωση του νου κατά τη διαδικασία της καλλιέργειας. Οι άνθρωποι συνήθως πιστεύουν ότι το σίνσινγκ ανήκει στο άυλο, ή νοητικό, επίπεδο και ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του νου και της ύλης. Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται, «Τι έχει να κάνει ο εγκέφαλος με τις ασκήσεις που εξασκούμε; Απλά κάνουμε τις ασκήσεις εδώ. Γιατί οι αρχές αυτές συζητιούνται;» Αυτός είναι ο θεμελιώδης λόγος για τον οποίο το γκονγκ πολλών ανθρώπων δεν αυξάνεται με την εξάσκησή τους. Όταν κατανοήσετε τις αρχές, οι σκέψεις σας θα ανυψωθούν, η κατάσταση του μυαλού θα βελτιωθεί, και θα κατανοήσετε ακόμα και ανώτερες αρχές. Αυτό αντανακλά την βελτιωμένη κατάσταση του νου σας και τη θέση της κατάστασης του νου σας. Μόνο όταν φτάσετε σε αυτό το πρότυπο μπορεί να αυξηθεί το γκονγκ σας. Αυτή είναι η αρχή. Αν δεν κατανοείτε αυτήν την αρχή, το γκονγκ σας δεν θα αυξηθεί ακόμη και αν κάνετε τις ασκήσεις καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς διακοπή για φαγητό ή ποτό. Αλλά αν πείτε ότι απλά θέλετε να διαβάζετε το βιβλίο και να μην κάνετε τις ασκήσεις, τότε δεν μπορείτε να θεωρηθείτε ένας μαθητής του Ντάφα που καλλιεργείται, διότι απλά θα το μελετούσατε ως θεωρία. Μπορείτε να το ονομάσετε «καλλιέργεια» μόνο όταν κάποιος θέλει να καλλιεργηθεί, έχει την επιθυμία να φτάσει στην Ολοκλήρωση, και ταυτόχρονα κάνει τα πράγματα που η καλλιέργεια περιλαμβάνει. Αυτή είναι μόνο μια επιφανειακή επιπέδου εξήγηση όμως. Στην πραγματικότητα, η ανύψωση του νου είναι η ανύψωση του γκονγκ, διότι το πνεύμα και η ύλη είναι ένα.

 

Μαθητής: Κατά την ανάγνωση του Τζούαν Φάλουν, το ίδιο φαινόμενο συνέβη αρκετές φορές: διαβάζοντας το βιβλίο, το κεφάλι μου ξαφνικά το αισθάνθηκα βαρύ και ένιωσα έντονη υπνηλία. Αλλά δεν αποκοιμήθηκα. Ένιωσα τα μάτια μου συνεχώς να προσελκύονται σε ένα συγκεκριμένο απόσπασμα του βιβλίου. Ξαφνικά ένα άλλο απόσπασμα λέξεων εμφανίστηκε στο βιβλίο, αλλά αυτές οι λέξεις δεν ήταν από το Τζούαν Φάλουν.

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι το κάρμα σκέψης σας που σοβαρά παρεμβαίνει με εσάς και δεν σας επιτρέπει να διαβάσετε το βιβλίο και να μελετήσετε τον Φα. Σας κάνει να αισθανθείτε υπνηλία και να θέλετε να κοιμηθείτε. Σας κάνει να χάνετε τις ορθές σκέψεις σας και την ορθή πίστη. Όταν γίνεται ανήσυχο, θα εκδηλώσει τον εαυτό του ακόμη και θα παρέμβει με εσάς, προκαλώντας ακόμη και λέξεις να εμφανίζονται στο κεφάλι σας. Δαίμονες που προκαλούν ζημιά στον Ντάφα επίσης το κάνουν αυτό. Όταν γίνονται ανήσυχοι, θα φιλονικούν ακόμη και με εσάς στο μυαλό σας, θα σας μιλούν, και δεν θα σας αφήνουν να μελετάτε. Δεν είναι προφανές; Το κάρμα σκέψης ή εξωτερική παρέμβαση είναι σε λειτουργία και σας αποτρέπει από την ανύψωση. Αυτό συμβαίνει επειδή η βελτίωσή σας το εξαλείφει. Έχω πει ότι θα εξαλείψω το κάρμα σας. Όταν εξαλειφθεί πραγματικά, πράγματι αποσυντίθεται. Θα το δεχτεί αυτό; Έτσι, κάνει ό, τι μπορεί για να αντεπιτεθεί. Αν θεωρείτε αυτά τα πράγματα μέρος του εαυτού σας, τότε δεν θα είστε σε θέση να λάβετε τον Φα, διότι ο Φα δίνεται σε εσάς και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δοθεί σε αυτό το κάρμα. Έτσι, πρέπει να το υπερνικήσετε. Όση υπνηλία και να έχετε, πρέπει να το ξεπεράσετε, να το καταστείλετε και να το εξαλείψετε. Τη στιγμή που θα ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο είναι επίσης η στιγμή που εξαλείφεται.

 

Μαθητής: Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι σε σχέση με πολλά πράγματα κάνω λάθος μόλις πω ή κάνω οτιδήποτε, γι' αυτό δεν τολμώ πλέον να πω ή να κάνω οτιδήποτε. Αλλά αρκετοί άνθρωποι γύρω μου πιστεύουν ότι είμαι υπερβολικά επιφυλακτικός.

 

Δάσκαλος: Το νομίζω επίσης. Στην πραγματικότητα, είναι μια κατάσταση που προκύπτει όταν κάποιος έχει δει την αλήθεια και συνειδητοποιεί ότι οι ανθρώπινες αρχές είναι στην πραγματικότητα ανεστραμμένες. Είναι μια εκδήλωση της διαδικασίας του να γίνετε καλλιεργητής. Αλλά την ίδια στιγμή, πρέπει να συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε ως καλλιεργητής και να καλλιεργείστε με έναν ανοικτό και αξιοπρεπή τρόπο. Το μόνο πράγμα είναι ότι το επίπεδο ενός καλλιεργητή θα εμφανιστεί στα πράγματα που κάνει εκούσια και ακούσια, και θα ανταποκριθούν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Μην παγιδευτείτε σε ένα άλλο είδος προσκόλλησης, να φοβάστε να κάνετε λάθη όταν λέτε ή κάνετε πράγματα. Αυτός ο φόβος είναι επίσης μια προσκόλληση. Δοκιμάστε το καλύτερό σας για να κάνετε τα πράγματα κατά τρόπο ανοικτό και αξιοπρεπή. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό.

 

Μαθητής: Μπορείτε να μας πείτε την ριζική αιτία της ματαιοδοξίας μας;

 

Δάσκαλος: Το συναίσθημα. Σας αρέσει όταν άλλοι άνθρωποι λένε ότι είστε καλοί. Σας αρέσει όταν άλλοι άνθρωποι σας επαινούν και σας κολακεύουν. Σας αρέσει όταν άλλοι άνθρωποι σας σέβονται. Και φοβάστε οτιδήποτε βλάπτει την εικόνα σας. Όλα αυτά αναπτύσσουν την νοοτροπία της ματαιοδοξίας. Είναι προσκόλληση. Η επιθυμία του ανθρώπου στη φήμη είναι πολύ ισχυρή. Στην πραγματικότητα, όταν βάλετε τον νου σας σε ηρεμία και δεν φέρετε τόσα βάρη, θα καλλιεργηθείτε πιο γρήγορα.

 

Μαθητής: Κατά τη διαδικασία της καλλιέργειας, πολλές δοκιμασίες είναι εύκολες να περαστούν. Ήμουν σε θέση να τις ξεπεράσω καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια. Αλλά το συναίσθημα είναι ένα τεστ που είναι πολύ δύσκολο να περαστεί. Δεν ήμουν σε θέση να το περάσω μετά από αρκετές προσπάθειες, εφόσον είμαι αρκετά πράος και συγκινούμαι εύκολα. Έχω καλλιεργηθεί για σχεδόν δύο χρόνια τώρα. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λόγω προβλημάτων με τα συναισθήματά μου προς τον φίλο μου, σταμάτησα να εξασκούμαι για αρκετούς μήνες. Τώρα θέλω να αρχίσω να εξασκώ και πάλι. Θα συνεχίσει ο Δάσκαλος να με φροντίζει;

 

Δάσκαλος: Η πόρτα του Ντάφα έχει ακόμη μείνει ορθάνοιχτη. Υπάρχουν συνεχώς ακόμα νέοι μαθητές που έρχονται να τον μελετήσουν. Νέοι μαθητές εξακολουθούν να μπαίνουν στην πόρτα. Όσο καλλιεργείστε, τα πάντα εξαρτώνται από εσάς. Αλλά δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε έτσι όλη την ώρα. Είναι αρκετό να μάθετε ένα μάθημα μια φορά. Το συναίσθημα είναι κάτι που είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλειφθεί. Επιτρέψτε μου να σας πω αυτό: τα ανθρώπινα όντα όλα πιστεύουν ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους είναι μέρη του σώματός τους και είναι προϊόντα των σκέψεών τους. Δεν είναι καθόλου η περίπτωση. Το συναίσθημα είναι ακριβώς η εκδήλωση των πιο παράλογων πραγμάτων. Όποτε ταράζεστε από το συναίσθημα, δεν είστε σε θέση να πράξετε λογικά καθόλου. Σκεφτείτε το προσεκτικά, όταν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε κάποια πράγματα από το μυαλό σας, όταν αισθάνεστε θυμωμένοι και αισθάνεστε ότι σας έχουν φερθεί άδικα, εκείνες τις στιγμές οδηγείστε από το συναίσθημα. Μερικοί άνθρωποι είναι εντελώς ανίκανοι να ελέγξουν τον εαυτό τους και γίνονται υπερβολικά απερίσκεπτοι. Όταν τα συναισθήματα κάποιου γίνονται αφύσικα, σημαίνει ότι οδηγείται από το συναίσθημα μέχρι το σημείο να γίνει παράλογος. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγάλη δυσκολία να εγκαταλείψουν το συναίσθημα, ακόμη και στο σημείο να αισθάνονται μια συγκινητική απώλεια όταν προσπαθούν, και παρασύρονται τόσο παθητικά από το συναίσθημα. Το συναίσθημα είναι σε λειτουργία στα πάντα. Στην πραγματικότητα, αυτό το συναίσθημα είναι ένας θεός μέσα στη διάστασή μας των Τριών Βασιλείων. Δημιουργήθηκε για τα ανθρώπινα όντα, και υπάρχει για χάρη των ανθρώπινων όντων και όλων των αισθανόμενων όντων μέσα στα Τρία Βασίλεια. Χωρίς συναίσθημα, τα ανθρώπινα όντα θα γίνονταν ψυχρά και αδιάφορα. Εάν τα ανθρώπινα όντα δεν είχαν καθόλου συναίσθημα, θα ήταν ακόμη πιο κακοήθη. Τότε, η ζωή για την ανθρωπότητα δεν θα είχε νόημα. Ακριβώς επειδή υπάρχει συναίσθημα, οι άνθρωποι έχουν μάθει να αισθάνονται ευτυχείς, θυμωμένοι, λυπημένοι, και ενθουσιασμένοι. Ακριβώς επειδή υπάρχει συναίσθημα, υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών. Ακριβώς επειδή υπάρχει συναίσθημα, οι άνθρωποι είναι σε θέση να δημιουργούν οικογένειες. Ακριβώς επειδή υπάρχει συναίσθημα, οι άνθρωποι μπορούν να αγαπούν και να προστατεύουν τα παιδιά τους. Το συναίσθημα είναι σε θέση να αναλάβει αυτούς τους ρόλους για τα ανθρώπινα όντα. Αλλά λόγω λανθασμένων σκέψεων, το συναίσθημα μπορεί επίσης να φέρει μη ορθή συμπεριφορά στα ανθρώπινα όντα ή εσφαλμένους τρόπους σκέψης. Από τη στιγμή που ένα άτομο γεννιέται είναι βυθισμένο στο συναίσθημα. Έχει εμποτίσει όλα τα κύτταρά σας. Όλα τα μόρια και τα κύτταρα μέσα στα Τρία Βασίλεια είναι εμποτισμένα από αυτό. Έτσι είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγετε από αυτό κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Ως καλλιεργητής, αν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε το συναίσθημα, όλη η συμπεριφορά σας είναι ανθρώπινη συμπεριφορά. Δίνοντας αξία στο συναίσθημα είναι στην πραγματικότητα υπεράσπιση του συναισθήματος. Και σε αυτή την περίπτωση, είστε απλώς ένα συνηθισμένο ανθρώπινο ον. Εάν μπορέσετε να το εγκαταλείψετε αυτό, τότε δεν είστε πλέον μέρος του, και είστε ένας θεός. Αυτή είναι η αρχή.

 

Οι Φο, οι Μποντισάτβες, οι Άρχατ, και οι Θεοί βρίσκονται έξω από αυτό το συναίσθημα. Θεοί έξω από τα Τρία Βασίλεια δεν έχουν ανθρώπινο συναίσθημα. Αλλά το ότι δεν έχουν ανθρώπινο συναίσθημα δεν ισοδυναμεί με το να μην φροντίζουν και να προστατεύουν τους άλλους. Κατέχουν κάτι υψηλότερο, που ονομάζεται συμπόνια (σιμπέϊ), το οποίο είναι πιο ευγενές, ευρύτερο και πιο θαυμάσιο. Το συναίσθημα είναι ένα στοιχείο μέσα στα Τρία Βασίλεια.

 

Μαθητής: Μαθητές από την πόλη Φουτζόου μου τηλεφώνησαν και μου ζήτησαν να δώσουν τις ευχές τους προς τον σεβαστό Δάσκαλό τους!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Η Σιγκαπούρη είναι μια κοινωνία που είναι πολυφυλετική και χρησιμοποιεί τα Αγγλικά ως κοινή γλώσσα. Ο πληθυσμός της είναι 3,2 εκατομμύρια, 76% των οποίων είναι Κινέζοι. Αλλά σήμερα, μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων εκεί μαθαίνουν Ντάφα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σπουδάσει στην αγγλική γλώσσα. Μπορούν να καταλάβουν προφορικά τα κινέζικα, αλλά έχουν πρόβλημα στην ανάγνωση κινέζικων. Αυτό είναι ένα από τα πολλά πράγματα που χρησιμεύει ως εμπόδιο και δημιουργεί δυσκολίες με τους ανθρώπους να μπορούν να λάβουν τον Φα. Ο ίδιος επίσης έχω σπουδάσει στην αγγλική γλώσσα και μπορώ να καταλάβω τις δυσκολίες τους. Δάσκαλε, πώς μπορούμε να διαδώσουμε τον Ντάφα σε περισσότερους ανθρώπους στη Σιγκαπούρη με αυτή την κατάσταση;

 

Δάσκαλος: Αυτό το είδος κατάστασης υπάρχει και σε άλλες περιοχές. Υπάρχουν κάποιοι Κινέζοι στην Αυστραλία, ενώ υπάρχουν και Κινέζοι που ζουν σε άλλες δυτικές χώρες, αλλά έχουν μεγαλώσει πλήρως στον δυτικό πολιτισμό, έτσι ώστε να μην μιλούν κινέζικα. Αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να μελετήσουν τον Φα; Μπορούν να διαβάσουν την αγγλική έκδοση του Τζουάν Φάλουν ή να διαβάσουν το Τζούαν Φάλουν σε άλλες γλώσσες. Μπορούν να λάβουν τον Φα ακριβώς το ίδιο. Αυτό δεν είναι πρόβλημα.

 

Μαθητής: Ο Δάσκαλος είπε ότι όλα τα ανθρώπινα όντα στη Γη αυτή τη στιγμή δεν θεωρείται ότι είναι άνθρωποι. Είναι αυτή η κατανόηση μου σωστή; Στην αρχή, όταν αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν κάτω, δεν προκλήθηκε από αυτούς το να πέσουν κάτω βήμα το βήμα επειδή έγιναν κακοί. Αντί αυτού, πήραν το ρίσκο και ήρθαν εδώ κάτω. Αλλά από τη στιγμή που έφτασαν στον ανθρώπινο κόσμο, όλοι έπεσαν στην αυταπάτη και έχουν συσσωρεύσει πολύ κάρμα. Μερικοί άνθρωποι έχουν συσσωρεύσει πολύ κάρμα και έχουν χαθεί εντελώς. Δεν είναι πλέον σε θέση να καλλιεργηθούν καθόλου. Αλλά παρ' όλα αυτά, ο Δάσκαλος εξετάζει μόνο το γεγονός ότι κατέβηκαν για να λάβουν τον Φα αρχικά. Έτσι, ανεξάρτητα από το ποιος είναι, εφόσον αναπτύξει τη σκέψη του να θέλει να καλλιεργηθεί σήμερα και αρχίσει την εξάσκηση, ο Δάσκαλος θα του προσφέρει σωτηρία.

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι βασικά σωστό. Αλλά δεν ήλθαν όλοι οι άνθρωποι εδώ κάτω από ορθές σκέψεις. Ορισμένοι έπεσαν σε αυτό το επίπεδο. Αλλά όταν προσφέρεται σωτηρία στους ανθρώπους, ο Ντάφα αντιμετωπίζει όλους το ίδιο. Αυτή η πόρτα μου είναι τόσο ευρέως ανοιχτή ώστε δεν υπάρχει πόρτα πια. Κοιτάμε μόνο τις καρδιές των ανθρώπων. Επιπλέον, είναι αλήθεια ότι έχω πει ότι τα ανθρώπινα όντα στον σημερινό κόσμο δεν ήρθαν για να είναι άνθρωποι. Αλλά ούτε ήρθαν όλοι για να γίνουν Φο, Τάο, ή Θεοί. Αυτό σημαίνει ότι δεν δεν ήρθαν όλοι για να καλλιεργηθούν. Αλλά όλοι ήρθαν λόγω του Ντάφα, διαμορφώθηκαν από τον Ντάφα, και δημιουργήθηκαν από τον Ντάφα. Παίζουν θετικούς και αρνητικούς ρόλους.

 

Μαθητής: Από τότε που άρχισα να μελετώ Φάλουν Ντάφα, σας έχω δει στα όνειρά μου δύο φορές. Και τις δύο φορές, μοιάζατε με την παρούσα εικόνα σας. Έλαβα την μόρφωσή μου στην αγγλική γλώσσα και είμαι επίσης ένα παιδί μεικτής φυλής. Γιατί δεν μπόρεσα να δω τα Σώματα του Νόμου σας αλλά μπορούσα να δω ένα διαχωρισμένο σώμα σας;

 

Δάσκαλος: Η καλλιέργεια του καθενός προοδεύει διαφορετικά. Δεν θέλω να σας μιλήσω πολύ συγκεκριμένα. Οι καταστάσεις μερικών μαθητών είναι διαφορετικές και δεν μπορούν να δουν τα Σώματα του Νόμου μου ούτε αυτοί. Ο καθένας ξέρει ότι το Σώμα του Νόμου έχει την εικόνα ενός Φο, με μπλε μαλλιά και φορώντας μια κίτρινη κασάγια. Πριν φτάσετε στο επίπεδο ενός Φο, δεν σας επιτρέπεται να δείτε την εικόνα ενός Φο. Αυτό είναι το θέμα. Για να μην διαταραχθεί η βελτίωσή σας, δεν λέω πολλά για τις ειδικές καταστάσεις σας. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να δουν, και βλέποντας μπορεί εύκολα αυτό να οδηγήσει στην προσκόλληση της αυταρέσκειας. Έτσι πάντα αποφεύγω να μιλάω για συγκεκριμένες καταστάσεις, και οι άνθρωποι με ρωτούν για όλα αυτά συνέχεια. Μερικοί άνθρωποι φέρουν τα εγγενή στοιχεία τους μαζί, τα οποία τους επιτρέπουν να βλέπουν. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι, όπως επίσης σας έχω πει, ότι μη ανθρώπινα όντα ήρθαν για να είναι άνθρωποι, και είναι λόγω αυτού. Έπειτα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καλλιεργηθεί πολύ καλά και πρέπει να επιτύχουν πρόοδο γρηγορότερα. Δεν τους επιτρέπεται να βλέπουν, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν τίποτα. Καμία θρησκεία ή μέθοδος καλλιέργειας δεν είναι σε θέση να σας σώσει σε θέση που είναι ακόμη υψηλότερη από τους δικούς της θεούς. Ο Ντάφα μας μπορεί να σώσει όλα τα αισθανόμενα όντα. Πόσο ψηλά ένα άτομο καλλιεργείται εξαρτάται από το ίδιο το άτομο. Αυτό είναι επειδή ο Ντάφα είναι ο Φα του Κόσμου και έχει δημιουργήσει τα περιβάλλοντα διαβίωσης για όλα τα όντα στον Κόσμο. Μπορεί να σας φέρει πίσω στην αρχική θέση. Αλλά οι απαιτήσεις είναι αντίστοιχα υψηλές. Ορισμένοι μαθητές χρειάζεται να καλλιεργηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αν η [κατάστασή τους που χρειάζεται να] φωτιστούν σε πράγματα διαταραχθεί, ποτέ δεν θα είναι σε θέση να επιτύχουν εκείνο το επίπεδο.

 

Η πορεία της καλλιέργειας καθορίζεται με βάση το άτομο. Ο καθένας είναι διαφορετικός. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να δουν πολύ καθαρά, βλέποντας ένα πράγμα μετά το άλλο καθώς περνάει ο καιρός. Μερικοί άνθρωποι εν τω μεταξύ απλά δεν μπορούν να δουν τίποτα. Μην νομίζετε ότι όσοι δεν μπορούν να δουν τίποτα βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο, και μην νομίζετε ότι όσοι μπορούν να δουν έχουν καλλιεργηθεί καλά. Το επίπεδο της καλλιέργειας κάποιου είναι βασισμένο στο επίπεδο του σίνσινγκ του. Αυτό είναι σίγουρο. Καθ’ όλη την ιστορία δεν υπήρξε ποτέ ένα σύστημα καλλιέργειας που χρησιμοποιούσε υπερφυσικές ικανότητες ως πρότυπο για να κρίνει το πόσο καλό είναι το σίνσινγκ ενός ατόμου ή το πόσο υψηλό είναι το επίπεδό του. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ.

 

Μαθητής: Όλα μετασχηματίζονται από το Ντε. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας πράγματα από τον Δάσκαλο θα είναι αιτία να χάσει κάποιος αρετή;

 

Δάσκαλος: Έχω πει και στο παρελθόν, είπα ότι όλοι σας είστε καλλιεργητές και πρέπει να κρατήσετε τους εαυτούς σας σε αυστηρά πρότυπα. Όποιοι και να είστε, θα πρέπει να ενεργείτε με αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι επειδή είστε στη διαδικασία της καλλιέργειας και είναι η απαίτηση για την καλλιέργειά σας. Αλλά εγώ δεν είμαι ένας καλλιεργητής. Ο Δάσκαλος είναι εδώ για να σας σώσει. Θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι με αυτό. Έτσι, δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ να συγκρίνετε τον εαυτό σας μαζί μου.

 

Μαθητής: Ο Δάσκαλος είπε ότι το μονοπάτι καλλιέργειας για τον κάθε μαθητή είναι κανονισμένο μέχρι την Ολοκλήρωση. Αλλά στο Τζούαν Φάλουν λέει: «Αυτό που έχουν σωματικά, μαζί με την αντοχή τους, είναι προκαθορισμένο».

 

Δάσκαλος: Δεν υπάρχει αντίφαση εκεί. Έχω κανονίσει για τον καθένα να φτάσει στην Ολοκλήρωση. Αλλά ο καθένας δεν θα φτάσει αναγκαστικά στην Ολοκλήρωση στο ίδιο βασίλειο. Δεν είναι αυτή η ιδέα; Έτσι, τα πράγματα που εσείς οι ίδιοι φέρετε, η ικανότητά σας να αντέχετε, η ικανότητα να υπομένετε, και πού είναι οι αρχικές θέσεις σας, είναι όλα διαφορετικά.

 

Μαθητής: « ... Μερικοί άνθρωποι θα βιώσουν το Ξεκλείδωμα του Γκονγκ ή θα φωτιστούν ... σε πολύ χαμηλό επίπεδο». Στην περίπτωση ενός τέτοιου ατόμου, σε ποιο σημείο είναι κανονισμένο για αυτούς να Ολοκληρωθούν;

 

Δάσκαλος: Αισθάνεστε ότι δεν είναι σημαντικό, αλλά άλλοι το βρίσκουν σημαντικό! Οι μη-καλλιεργητές όλοι αισθάνονται αρκετά ικανοποιημένοι πετυχαίνοντας ακόμη και ένα μικρό επίτευγμα μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων. Αισθάνονται ότι είναι αρκετά σημαντικό και ότι πραγματικά απολαμβάνουν τη ζωή τους. Έτσι δεν λειτουργεί; Καθώς διάφοροι καλλιεργητές Ολοκληρώνονται σε ορισμένα επίπεδα, έχει νόημα για αυτούς!

 

Μαθητής: Έχω μελετήσει τον Φα και κάνω τις ασκήσεις για περισσότερο από ένα χρόνο. Αλλά κάθε φορά που κάνω τις όρθιες ασκήσεις, δεν μπορώ να σταματήσω τον εαυτό μου από το συνεχές χασμουρητό και τη ροή δακρύων στο πρόσωπό μου. Είναι επειδή δεν έχω εγκαταλείψει κάποιες προσκολλήσεις;

 

Δάσκαλος: Όχι. Το χασμουρητό είναι μια κατάσταση καλλιέργειας. Εμφανίζεται συχνά κατά το αρχικό στάδιο της καλλιέργειας. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι σταθερή. Κατά το αρχικό στάδιο, όταν το τσι που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του σώματος σπρώχνεται στο κεφάλι και πρέπει να αποβληθεί, το χασμουρητό μπορεί να συμβεί. Δεν είναι τίποτα κακό. Κατά την αρχική φάση καθώς το σώμα ρυθμίζεται, η εξάλειψη των ασθενειών στο κεφάλι θα προκαλέσει επίσης αυτό να συμβεί. Είναι ένα φαινόμενο στην πορεία της καλλιέργειας.

 

Μαθητής: Όταν οι άνθρωποι επιμένουν στις δικές τους απόψεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα, πώς μπορεί κάποιος να διακρίνει προσκολλήσεις από την επιμονή στη γνώμη του; Για παράδειγμα, όταν οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα αλλά μπορεί να υιοθετηθεί μόνο μία προσέγγιση, και κάθε άποψη είναι η εκδήλωση του Φα σε διάφορα επίπεδα, θα πρέπει κάποιος να χειριστεί το θέμα σύμφωνα με τη δική του κατανόηση ή την απόφαση της ομάδας; Πώς μπορεί ο κάθε μαθητής που παίρνει τον Φα ως Δάσκαλο να το εφαρμόσει στην πράξη;

 

Δάσκαλος: Όταν έχουμε να κάνουμε με ένα θέμα και παρουσιάζονται διαφορετικές απόψεις, αφού συζητηθεί το θέμα, θα πρέπει να βάλετε πρώτα τον Ντάφα και δεν θα πρέπει να τονίσετε υπερβολικά τη δική σας ιδέα. Αφού μια τελική απόφαση παρθεί, θα πρέπει να συνεργαστείτε για να φέρετε εις πέρας την εργασία καλά. Όταν οι άνθρωποι επιμένουν στις δικές τους απόψεις και σπαταλάνε πολύ χρόνο στο να διαπληκτίζονται για το θέμα, αλλά χωρίς να είναι σε θέση να καταλήξουν σε συμφωνία, χρησιμοποιούνται από δαίμονες ή τη δαιμονική φύση που βλάπτει τον Φα. Επιμένοντας στην δική σας γνώμη πεισματικά, και αρνούμενοι να την εγκαταλείψετε είναι προσκόλληση του «εαυτού».

 

Μαθητής: Η γνώμη ενός ατόμου για ένα θέμα θα προκαλέσει τις δικές του αντιλήψεις να αναπτυχθούν. Αλλά η διαφορά μεταξύ ενός καλλιεργητή και ενός καθημερινού ατόμου βρίσκεται στην κατάσταση του νου που βρίσκεται, όταν έχει να κάνει με τις δικές του αντιλήψεις. Ένας καθημερινός άνθρωπος είναι προσκολλημένος με την ορθότητα της δικής του αντίληψης και συνεπώς ελπίζει ότι άλλοι άνθρωποι θα συμφωνήσουν μαζί του. Σε αντίθεση, ένας καλλιεργητής έχει τις δικές του απόψεις αλλά δεν τις επιβάλλει σε άλλους ανθρώπους. Είναι σωστή αυτή η κατανόηση;

 

Δάσκαλος: Δεν είναι απολύτως σωστό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένας καλλιεργητής δεν θα διαμορφώσει εύκολα αντιλήψεις ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, και βάζει τον Φα πάνω από όλα. Χρησιμοποιεί τον Φα για να ξεπεράσει τις αυταπάτες και να εξαλείψει τις ανθρώπινες αντιλήψεις, και χρησιμοποιεί τον Φα για να κρίνει τα πάντα. Εκτός από τη χρήση καθορισμένων ορθών σκέψεων για να επικυρώσει τον Φα, κάνει τα πράγματα των καθημερινών ανθρώπων φυσικά χωρίς επιδίωξη. Δεν έχει καμία προσκόλληση με το αν μπορεί αυτό να επιτευχθεί ή όχι, έτσι ακόμη λιγότερο θα πρέπει αυτός να έχει άκαμπτες αντιλήψεις.

 

Πώς θα πρέπει οι μαθητές του Ντάφα να χειρίζονται τις διαμάχες; Τις χειρίζεστε με ορθές σκέψεις; Ειδικά όταν υπάρχουν έντονες συγκρούσεις που οφείλονται σε διαφορές απόψεων, θα πρέπει να εξετάσετε τον εαυτό σας και να δείτε ποια είναι η θέση σας σύμφωνα με την καρδιά σας. Είναι 100% στον Φα; Ποια είναι η βάση της επιμονής σας για τη δική σας γνώμη; Θα πρέπει να κοιτάξετε στην ρίζα αυτής της σκέψης.

 

Μαθητής: Ένας από τους μαθητές μας έχει μια απαισιόδοξη στάση, λέγοντας ότι θα μπορούσε να είναι ένα ον μέσα στα Τρία Βασίλεια και είναι πιθανό ότι δεν μπορεί να βγει από τα Τρία Βασίλεια όσο σκληρά και να προσπαθήσει. Είναι σωστή η σκέψη του;

 

Δάσκαλος: Ποιος του είπε ότι είναι ένα ον μέσα στα Τρία Βασίλεια; Ποτέ δεν έχω πει σε κανέναν ότι δεν μπορεί να καλλιεργηθεί. Σας λέω ότι δεν με νοιάζει ποιοι είστε, και δεν με νοιάζει για ποιο πράγμα ήρθατε εδώ. Ακόμη και αν γεννηθήκατε για να βλάψετε τον Φα, εξακολουθώ να σας προσφέρω σωτηρία. (Χειροκροτήματα)

 

Γνωρίζατε ότι ο αριθμός των μαθητών του Ντάφα σήμερα είναι πραγματικά αρκετά μεγάλος; Αν εμείς οι ίδιοι δεν τα πηγαίναμε καλά, με μια τόσο μεγάλη ομάδα ανθρώπων οι συνέπειες θα ήταν μεγάλες. Στη συνέχεια, ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες θα αρχίσουν να δίνουν προσοχή. Στην πραγματικότητα, πάντα υπήρχαν άνθρωποι που θέλουν να δουν τι συμβαίνει {στο Φάλουν Ντάφα}. Μερικοί άνθρωποι που εργάζονται ως κατάσκοποι, ασκούνται μαζί με τους μαθητές και παρατηρούν, βλέποντας τι κάνουν. Ξέρετε πώς βλέπω την κατάσταση; Δεν έχει σημασία τι είδους δουλειά κάνει, είναι ένα αισθανόμενο ον. Είναι πρώτα ένα ον. Ως προς τη στάση μου σε αυτούς, απλώς τους θεωρώ ως ανθρώπους με διαφορετικές θέσεις εργασίας. Ό,τι είδους σκέψεις και να είχαν όταν μπήκαν για πρώτη φορά σε αυτό το περιβάλλον μας, τους αντιμετωπίζω όλους με καλοκάγαθες σκέψεις. Εφόσον θέλει κάποιος να καλλιεργηθεί, θα είμαι υπεύθυνος για αυτόν. Έτσι, όταν πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους από τους κυβερνητικούς οργανισμούς που ήρθαν να γνωρίσουν τον Ντάφα ανακάλυψαν ότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό σε εμάς, και μάλιστα άρχισαν να σκέφτονται ότι ο Ντάφα είναι τόσο καλός, άρχισαν να μελετούν τον Ντάφα στα σοβαρά. Αργότερα, είπαν στους μαθητές μας, «Ξέρεις ποιος είμαι; Είμαι ένας μυστικός πράκτορας. Κατάλαβα πόσο καλοί είστε. Τώρα πρόκειται να τον μάθω!» (Χειροκρότημα)

 

Λέω ότι ο Ντάφα μας δεν φοβάται στο να είναι κατανοητός από τους άλλους. Κάθε μαθητής και κάθε εθελοντής μας συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο: «Έχετε έρθει εδώ για να μας γνωρίσετε. Ό,τι θέλετε να ξέρετε, θα σας το πω. Ό,τι θέλετε να δείτε, θα το βγάλω και θα σας το δείξω». Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό. Όλα διεξάγονται με ορθό και ανοιχτό τρόπο. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό είναι το μόνο κομμάτι αγνής γης στον ανθρώπινο κόσμο. Πριν γνωρίσουν το Ντάφα, οι σημερινοί άνθρωποι πίστευαν ότι δεν υπάρχουν καλοί άνθρωποι πια. Αν δεν μας ξέρουν και δεν μπουν σε αυτό το περιβάλλον, πραγματικά δεν θα πιστέψουν ότι υπάρχουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο.

 

Μαθητής: Όταν μόλις έχω ξυπνήσει ή περπατώ τριγύρω, ένα μέρος του εγκεφάλου μου θα απαγγείλει συχνά ορισμένα αποσπάσματα του Τζούαν Φάλουν, αλλά η κύρια συνείδησή μου σκέφτεται για πράγματα των καθημερινών ανθρώπων. Είναι η πλευρά του εαυτού μου που έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια που κάνει την απαγγελία;

 

Δάσκαλος: Ναι, μπορεί να συμβεί αυτό το είδος κατάστασης. Η πλευρά σας που έχει καλλιεργηθεί πλήρως έχει καθαρό νου και ανησυχεί για αυτή την ανθρώπινη πλευρά που δεν έχει καλλιεργηθεί καλά και δεν κάνει σταθερή πρόοδο.

 

Μαθητής: Ο σύζυγός μου έκανε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στις Ανατολικές ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο. Ο Δάσκαλος τον ενθάρρυνε και του είπε να καθαρίσει τον εσωτερικό εαυτό του, να αλλάξει τον εαυτό του τελείως, και να αρχίσει εκ νέου. Ξέρει ότι πρέπει να ακολουθήσει τα λόγια του Δασκάλου και πραγματικά να καλλιεργηθεί. Αλλά ο σύζυγός μου έχει μείνει κολλημένος σε μια κατάσταση βαθιάς λύπης και αυτοκριτικής, και δεν μπορεί να βγει από αυτή. Υπάρχει επίσης ισχυρή δαιμονική παρέμβαση. Αυτό έχει συνεχιστεί για περισσότερο από τέσσερις μήνες τώρα.

 

Δάσκαλος: Είναι επειδή η κύρια συνείδηση του συζύγου σας είναι πολύ αδύναμη και δεν μπορεί να διατηρήσει τον έλεγχο του εαυτού του με ένα καθαρό μυαλό. Του είπα ότι ήταν λάθος, και τότε κόλλησε σε κατάσταση αυτο-ενοχοποίησης. Έχει πάει στο άλλο άκρο και έχει προσκολληθεί σε αυτό. Δαίμονες τότε και πάλι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την λανθασμένη σκέψη του, και παρεμβαίνουν με αυτόν.

 

Μαθητής: Μπορεί ακόμα να καλλιεργηθεί;

 

Δάσκαλος: Θα πρέπει να κάνετε αυτή την ερώτηση σε αυτόν. Γιατί έχω πει ότι οι ψυχασθενείς δεν μπορούν να καλλιεργηθούν; Ο καθένας γνωρίζει ότι αυτός ο Ντάφα μας είναι για την καλλιέργεια της κύριας συνείδησής σας. Αυτό σημαίνει ότι δίνεται σε εσάς τους ίδιους. Θα πρέπει να καλλιεργείτε τον εαυτό σας με μια καθαρή συνείδηση. Όλες οι προηγούμενες μέθοδοι καλλιέργειας, συμπεριλαμβανομένων όλων των προηγούμενων θρησκειών, ήταν για την καλλιέργεια της βοηθητικής συνείδησης. Αφότου ένα άτομο πέθαινε, το αρχέγονο πνεύμα του εξακολουθούσε να μετενσαρκώνεται όπως πριν. Το μέρος που συνάντησε το πρότυπο ήταν σε θέση να ανέβει στον ουρανό, αλλά αυτό δεν ήταν ο πραγματικός σας εαυτός, αλλά το βοηθητικό πνεύμα. Αυτό ήταν ένα μυστήριο από την αρχή του χρόνου, και δεν μπορούσε να αποκαλυφθεί στο παρελθόν. Σήμερα, για να μεταδώσουμε αυτόν τον Ντάφα και να επιτρέψουμε σε εσάς πραγματικά να σωθείτε, έχω αποκαλύψει τα μυστήρια αυτά από την αρχή του χρόνου, το μυστικό των μυστικών, και τα ουράνια μυστικά των ουράνιων μυστικών σε όλα τα αισθανόμενα όντα. Εάν δεν μπορείτε να καλλιεργήσετε τον εαυτό σας, και εσείς οι ίδιοι δεν έχετε καθαρό νου, σε ποιον δίνω αυτόν τον Φα; Ποιον ρωτάω να τον λάβει; Έτσι, η Κύρια Συνείδησή σας πρέπει να είναι καθαρή. Αν δεν είστε καθαροί, τότε δεν θα λειτουργήσει. Έτσι, έχω επανειλημμένα πει σε όλους ότι πρέπει να καλλιεργείστε με έναν λογικό, ορθό, και αξιοπρεπή τρόπο.

 

Μαθητής: Όταν κάνω τον διαλογισμό, μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα μαξιλάρι για να στηρίζει την λεκάνη μου και να υποστηρίξει το κάτω μέρος της πλάτης μου;

 

Δάσκαλος: Μπορείτε να το κάνετε προς το παρόν. Πρέπει να σας επιτρέψω να περάσετε από μια διαδικασία καθώς κάνετε τις ασκήσεις. Στο μέλλον, όμως, δεν θα είστε σε θέση να το κάνετε αυτό, επειδή θα έχετε σίγουρα ασκηθεί καλά.

 

Μαθητής: Στο όνειρό μου, ο Δάσκαλος μου είπε ότι αν μπορούσα να αντιστρέψω το πραγματικό σε ψεύτικο και να εξαλείψω όλα όσα είναι ψεύτικα μέσω της καλλιέργειάς μου, τότε θα ολοκληρώσω την καλλιέργειά μου.

 

Δάσκαλος: Αυτό θα πρέπει να εξεταστεί από δύο πλευρές. Πρώτον, στα μάτια των θεών, αυτή η πραγματικότητα της ανθρώπινης κοινωνίας δεν είναι αληθινή. Επιπλέον, αυτό είναι ένας υπαινιγμός για τα αληθινά πράγματα με τα οποία είστε προσκολλημένος, και είναι ένας υπαινιγμός για εκείνη την πλευρά σας που έχει ιδιαίτερες προσκολλήσεις. Μπορώ να σας πω για αυτό μόνο με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορείτε να με έχετε να σας εξηγώ τα λόγια που προορίζονται ως υπαινιγμοί για εσάς. Αλλιώς γιατί να σας έχω δώσει την υπόδειξη εξ’ αρχής;

 

Μαθητής: Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σημασία στην ακολουθία στην οποία οι λέξεις «Τζεν, Σαν, Ρεν» εμφανίζονται;

 

Δάσκαλος: Περικλείουν τα πάντα. «Τζεν» περιέχει «Τζεν, Σαν, Ρεν». «Σαν» περιέχει «Τζεν, Σαν, Ρεν», επίσης. Και «Ρεν» περιέχει επίσης «Τζεν, Σαν, Ρεν».

 

Μαθητής: Όταν μιλάμε για τη σχολή του Φο και τη σχολή του Τάο στο Τζούαν Φάλουν, ο Δάσκαλος συνήθως βάζει τη σχολή του Τάο μπροστά από τη σχολή του Φο. Μήπως αυτό έχει να κάνει με την σειρά στο οποίο το «Τζεν, Σαν, Ρεν» εμφανίζεται;

 

Δάσκαλος: Δεν θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας σε θέματα όπως αυτό. Δεν υπάρχει καμία ειδική σχέση εδώ. Το βρίσκω ωραίο να πω «Φο, Τάο και Θεοί». Θα μπορούσα να πω «Τάο, Φο, και Θεοί», αλλά θα ακουγόταν περίεργο. Ή θα μπορούσα να πω «Θεοί, Τάο και Φο», αλλά απλά δεν ακούγεται τόσο ωραία. Λέγοντας «Τζεν, Σαν, Ρεν» ακούγεται τόσο ωραία! Θα μπορούσα να τα αλλάξω μια χαρά, αλλά θα ακουγόταν περίεργο. Ωστόσο, όπως τα λέω, είναι το πώς όλοι θα πρέπει να το λέτε.

 

Μαθητής: Είμαι ένα σοβαρό και προσεκτικό άτομο που είναι επίσης ανυπόμονο. Αισθάνομαι ότι αυτή η κατάσταση του νου έχει γίνει ένα εμπόδιο για την καλλιέργειά μου.

 

Δάσκαλος: Είναι σίγουρα ένα εμπόδιο. Είναι πολύ καλό ότι μπορείτε να το αισθανθείτε αυτό.

 

Μαθητής: Αυτό προκαλείται από επίκτητα αποκτημένες αντιλήψεις και κάρμα; Ή μήπως προκαλείται από τα αρχικά μου μοναδικά χαρακτηριστικά;

 

Δάσκαλος: Προκαλείται από αντιλήψεις. Αυτό το είδος της αντίληψης αναπτύσσεται επί μακρό χρονικό διάστημα. Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε τα πράγματα, σας αναγκάζει να πέσετε σε αυτό το είδος αντίληψης. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα λεγόμενα επιφυλακτικότητα, σοβαρότητα, και ανυπομονησία. Έχει εξελιχθεί σε κάτι σαν συνήθεια. Έχετε τη ικανότητα να το εξαλείψετε αυτό εντελώς.

 

Μαθητής: Ο Δάσκαλος είπε ότι το να θέλουμε να καλλιεργηθούμε σε ένα τέτοιο δύσκολο περιβάλλον είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Αλλά στην περίπτωσή μου, πιστεύω ότι πρέπει να καλλιεργηθώ, γιατί αισθάνομαι ότι η ζωή στον ανθρώπινο κόσμο είναι πολύ επώδυνη και βαρετή. Είναι επειδή δεν είμαι σε θέση να υπομείνω καθόλου πόνο;

 

Δάσκαλος: Δεν είναι αυτή η περίπτωση. Αυτό που περιέγραψα είναι ο τρόπος που όλοι οι θεοί σκέφτονται για τα ανθρώπινα όντα. Αλλά τα συναισθήματά σας είναι τα φυσιολογικά συναισθήματα των ανθρώπων του κόσμου. Η ανθρώπινη κοινωνία έχει σίγουρα πολλά βάσανα. Όντα σε όλες τις άλλες διαστάσεις είναι σε θέση να πετάνε και να επιπλέουν παντού. Είναι σε θέση να γίνονται μεγάλα ή μικρά. Είναι όλα πολύ φυσικά για αυτούς. Μόνο οι διαστάσεις η ανθρώπινη και όσες έχουν εξωτερικό περίβλημα εμφανίζονται έτσι. Από τη στιγμή που για πρώτη φορά γεννηθήκατε έχετε περιοριστεί από τα πάντα σε αυτή τη διάσταση. Κουράζεστε όταν περπατάτε, αν δεν φάτε αισθάνεστε πεινασμένοι, αν δεν πιείτε θα διψάσετε, αν δεν φοράτε αρκετά ρούχα αισθάνεστε κρύο, και ούτω καθεξής. Αυτή είναι η ταλαιπωρία που έρχεται φυσικά με το που μπαίνετε σε αυτή τη διάσταση. Φυσικά, υπάρχουν επίσης σίνσινγκ συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων, οι εκδηλώσεις του κάρμα, και η συνεχής δημιουργία του κάρμα που οφείλεται στην άγνοια. Υπάρχουν επίσης δεινά που δεν έχουν ακόμη ανιχνευθεί από τους ανθρώπους, δεινά που δεν μπορούν να οριστούν με σαφήνεια, έτσι η ανθρωπότητα είναι απλά γεμάτη βάσανα.

 

Μαθητής: Ένας μαθητής του Ντάφα είχε μια ερώτηση. Είπε ότι κάθε φορά που αγγίζει μέταλλο, ηλεκτρική ενέργεια εκπέμπεται από τα χέρια του. Αυτό συμβαίνει για περισσότερο από ένα χρόνο. Δάσκαλε, αυτό σημαίνει ότι έχει παραμείνει στο ίδιο επίπεδο;

 

Δάσκαλος: Όχι. Για τα ανθρώπινα όντα, ένα μεγάλο μέρος όλης της ενέργειας που προκύπτει από ένα άτομο κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας –δηλαδή, το γκονγκ σας και οι μεταμορφώσεις του σώματός σας– μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια. Τα ανθρώπινα όντα είναι πιο ευαίσθητα στα στοιχεία της ηλεκτρικής ενέργειας. Στην πραγματικότητα, η ηλεκτρική ενέργεια είναι η εκδήλωση ενός τύπου ενέργειας. Μιλώντας από μια άλλη οπτική γωνία, αν κάποιος δεν είναι αρκετά επιμελής σε ορισμένα μέρη της καλλιέργειάς του ή έχει πέσει λίγο σε ορισμένα μέρη, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι μια υπόδειξη για αυτόν. Υπάρχει μια άλλη κατάσταση: όταν ένα άτομο βελτιώνει το επίπεδό του κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς του, θα κάνει υπερβάσεις στην επιφάνεια του σώματός του επίσης. Ίσως να υπάρξει μια διαφορά στο πώς αναπτύσσεται η αντίστοιχη ικανότητά του να απομακρύνει την ηλεκτρική ενέργεια. Στην περίπτωση αυτή επίσης, αυτό το είδος εκδήλωσης θα συμβεί. Αυτό είναι ένα μικρό πράγμα και δεν έχει καμία σημασία, αλλά αυτό θα τακτοποιηθεί για εσάς.

 

Μαθητής: Μερικοί άνθρωποι στο Σίδνεϋ επιτίθενται στον Ντάφα. Ένας μαθητής πιστεύει ότι θα πρέπει να κάνουμε αγωγή εναντίον τους. Θεωρώ ότι χρησιμοποιούνται καθημερινών ανθρώπων τρόποι για να αγωνιστούμε με τους καθημερινούς ανθρώπους. Είναι σωστός ο τρόπος σκέψης μου ή λάθος;

 

Δάσκαλος: Κατ' αρχάς, θέλω να επιβεβαιώσω αυτόν τον μαθητή: το να έχετε την επιθυμία να υπερασπίσετε τον Ντάφα δεν είναι λάθος. Πρέπει να δούμε το πώς αυτοί οι άνθρωποι βλάπτουν τον Φα. Αν έχουν προκαλέσει ένα ορισμένο επίπεδο επιπτώσεων στον Ντάφα, τότε, από την πλευρά των μαθητών για την υπεράσπιση του Ντάφα, χρησιμοποιώντας νομικά μέσα για να επιλυθεί δεν είναι λάθος. Φυσικά, θα πρέπει να προσπαθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε να μην εμπλακούμε σε αυτά τα πράγματα. Αλλά αν πρέπει να επιλυθεί μέσω νομικών μέσων, δεν είναι έξω από τη σφαίρα της δυνατότητας μας. Αλλά επειδή προσφέρουμε στους ανθρώπους σωτηρία, θα πρέπει να αφήνουμε πάντα μια διέξοδο για τους ανθρώπους και να δίνουμε στους ανθρώπους μια ευκαιρία. Ακόμη και αν προκάλεσαν ζημιά κατά λάθος στον Φα, θα πρέπει να συνεχίσουμε να τους επιτρέπουμε να έχουν μια διαδικασία στο να μας καταλάβουν. Μπορείτε να πάτε και να τους μιλήσετε. Αν συνεχίσουν να συμπεριφέρονται έτσι, τότε για εμάς να χρησιμοποιήσουμε νομικά μέσα δεν είναι έξω από τη σφαίρα της δυνατότητας μας. Αυτό συμβαίνει επειδή η Ένωση Φάλουν Ντάφα της Αυστραλίας είναι μια νόμιμη, εγγεγραμμένη ομάδα και νόμιμη στα μάτια του νόμου, και δεν θα έπρεπε να δέχεται επίθεση από τους ανθρώπους κατά βούληση. Όμως, πολλά πράγματα όπως αυτά έχουν να κάνουν με την προσωπική καλλιέργειά σας. Μην παραλείψετε να εξετάσετε τον εαυτό σας. Θα πρέπει να δείτε αν αυτό προκαλείται από τις δικές σας προσκολλήσεις, ή ίσως από ορισμένους παράγοντες που προκαλούνται από τις προσκολλήσεις που δεν έχετε εξαλείψει.

 

Μαθητής: Η ερώτησή μου είναι η εξής. Περισσότερες από δεκάδες χιλιάδες καταστάσεις εμφανίζονται κατά τη διαδικασία της καλλιέργειας. Πώς μπορούμε να κρίνουμε αν έχουμε χειριστεί σωστά τις καταστάσεις που εμφανίζονται κατά τη διαδικασία της καλλιέργειας;

 

Δάσκαλος: Όλα τα συναισθήματα και οι καταστάσεις που εμφανίζονται κατά τη διαδικασία της ατομικής καλλιέργειας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κανονικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Ο καθένας θέλει να περάσει κάθε δοκιμασία καλά στη διαδικασία της καλλιέργειας, και επίσης θέλει να γνωρίζει αν έχει πραγματικά περάσει τις δοκιμασίες καλά ή όχι. Στην πραγματικότητα, εάν πραγματικά είστε σε θέση να μείνετε ασυγκίνητοι μπροστά στην ιδιοτέλεια, έχετε περάσει την δοκιμασία. Εάν είστε πραγματικά σε θέση να ψάξετε για τις αιτίες μέσα σας αντιμετωπίζοντας συγκρούσεις και επομένως να διορθώνετε τον εαυτό σας πρώτα, έχετε περάσει την δοκιμασία. Αν είστε σε θέση να εγκαταλείπετε τις προσκολλήσεις σας μέσα σε όλα τα είδη δοκιμασιών, έχετε περάσει την δοκιμασία. Φυσικά, υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί υπέρβασης των δοκιμασιών. Μερικοί μαθητές είναι σε θέση να χειριστούν τα πάντα καλά. Μερικοί μαθητές είναι σε θέση να τα χειριστούν καλά στην επιφάνεια, αλλά δεν είναι σε θέση να τα εγκαταλείψουν βαθειά μέσα τους. Κάποιοι φαίνονται να είναι αρκετά καλοί, αλλά εξακολουθούν να αισθάνονται λίγο άβολα εσωτερικά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν κρατήσει ένα μικρό κομμάτι αυτών {των προσκολλήσεων}. Δεν είναι δύσκολο να προσδιοριστεί.

 

Αλλά μήπως αυτό πάει να πει ότι ο καθένας πρέπει να περάσει κάθε δοκιμασία καλά και ότι δεν θα ανταποκρίνεται στο πρότυπο της καλλιέργειας αν δεν περάσει την δοκιμασία; Αυτό πάει να πει ότι δεν είστε καλός; Δεν είναι αυτή η περίπτωση. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η καλλιέργεια είναι να καλλιεργηθεί ο νους κάποιου. Επιτρέψτε μου να το εξηγήσω με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια. Στην αντιμετώπιση της ιδιοτέλειας, στην αντιμετώπιση του θυμού και του μίσους, εν μέσω των συγκρούσεων μεταξύ των ανθρώπων, θα προκληθείτε. Αν πραγματικά μπορείτε να παραμείνετε ασυγκίνητοι, τότε θα έλεγα ότι είστε πραγματικά εξαιρετικοί! Κάθε φορά που δεν έχετε περάσει μια δοκιμασία καλά, σκέφτεστε, «Επειδή δεν έχω περάσει αυτή τη δοκιμασία καλά, αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι καλός;» Η απάντηση είναι όχι. Οι κατανοήσεις μερικών ανθρώπων είναι λίγο υψηλότερες, ενώ κάποιων άλλων ανθρώπων είναι λίγο χαμηλότερες. Μερικοί άνθρωποι έχουν περάσει εκείνη τη δοκιμασία καλά, μερικοί τα έχουν πάει λίγο χειρότερα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν περάσει τη δοκιμασία καθόλου καλά. Αλλά όλοι γνωρίζετε ότι θα έπρεπε να αισθάνεστε λύπη, και είστε αναστατωμένοι με τον εαυτό σας που δεν τα πήγατε καλά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πάρετε την απόφαση και να προσπαθήστε να περάσετε τη δοκιμασία καλά την επόμενη φορά, έτσι ώστε να αποζημιωθείτε αυτή την φορά για την περίπτωση που δεν τα πήγατε καλά. Όταν η δοκιμασία εμφανιστεί την επόμενη φορά, θα είστε αποφασισμένοι να την περάσετε καλά. Και στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς είναι η καλλιέργεια. Αν μπορούσατε να περάσετε την κάθε δοκιμασία, θα έλεγα ότι δεν θα είναι πλέον καλλιέργεια. Σε αυτή την περίπτωση εγώ, ο Δάσκαλός σας, δεν θα έχω τηρήσει την ευθύνη μου και θα είχα κανονίσει δοκιμασίες που ήταν πάρα πολύ μικρές για εσάς, οι οποίες σας οδήγησαν να μην είστε σε θέση να βελτιώσετε το σίνσινγκ σας μέσα από αυτές. Δεν θα ήταν αυτή η περίπτωση;

 

Μαθητής: Ιάπωνες μαθητές στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Έχω καλλιεργηθεί για περισσότερο από τρία χρόνια τώρα. Η μητέρα μου πέθανε τον περασμένο Μάρτιο. Είχε επίσης καλλιεργηθεί για τρία χρόνια. Μου συμβαίνει συχνά να λυπάμαι πικρά για πολλά πράγματα που δεν έκανα καλά, τα οποία οδήγησαν σε μεγαλύτερες δοκιμασίες για εκείνη. Φταίω ο ίδιος διότι δεν ήμουν σε θέση να είμαι πραγματικά χρήσιμος σε αυτήν από την οπτική του Φα όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την δοκιμασία της ζωής και του θανάτου, γιατί δεν είχα δει καθαρά την ιερή φύση του Ντάφα εκείνο τον καιρό.

 

Δάσκαλος: Δεν υπάρχει λόγος να κατηγορείτε τον εαυτό σας. Αν κατηγορείτε τον εαυτό σας πάρα πολύ, γίνεται προσκόλληση. Κάθε ένας από εσάς είναι στην διαδικασία της καλλιέργειας, και είναι πολύ πιθανό ότι μπορεί να κάνετε κάποια πράγματα λάθος. Αλλά δεν παίζετε τον καθοριστικό ρόλο για τους άλλους ανθρώπους, ειδικά όταν τα άλλα άτομα είναι οι ίδιοι καλλιεργητές. Η καλλιέργεια είναι ατομική υπόθεση. Αν είχε τη δυνατότητα να παραμείνει ανεπηρέαστη και να χειριστεί τον εαυτό της καλά στην αντιμετώπιση της παρέμβασης, τότε πραγματικά θα ονομαζόταν καλλιέργεια. {Λέτε ότι} άλλοι άνθρωποι δεν τα πήγαν καλά και η βοήθεια που της δώσανε ήταν πολύ μικρή. Λοιπόν, αν ένας καλλιεργητής στηρίζεται στη βοήθεια των άλλων ανθρώπων, δεν ονομάζεται δική του καλλιέργεια. Δεν υπάρχει πραγματικά λόγος να κατηγορείτε τον εαυτό σας εδώ. Εάν δεν τα έχετε πάει καλά, θα πρέπει να μάθετε αυτά τα μαθήματα και να τα πάτε ακόμα καλύτερα. Δείτε το από πολλές οπτικές γωνίες! Ίσως δεν είναι τόσο άσχημα όσο το είχατε φανταστεί. Ίσως όποιος έχει μάθει Ντάφα δεν τον έχει μελετήσει μάταια. Ίσως η Ολοκλήρωσή σας στο μέλλον θα έχει ως αποτέλεσμα στο να σωθεί.

 

Μαθητής: Θα μπορούσατε να μας μιλήσετε για τη δομή της ύλης;

 

Δάσκαλος: Τι ευρεία ερώτηση! Την δομή της ύλης σε ποιο επίπεδο; Την δομή σε τι είδους τύπο ύλης; Είναι πολύ περίπλοκο. Η επιστήμη έχει ήδη κατανοήσει τις επιφανειακές ρυθμίσεις των μορίων. Η δομή της ύλης δεν μπορεί να εξηγηθεί στο σύνολό της. Δεν θα μπορούσα να το εξηγήσω στο σύνολό της ακόμη και αν μιλούσα για αυτό για αρκετές ημέρες. Όταν έχω εξηγήσει την έννοια του Κόσμου σε εσάς, εξακολουθώ να χρησιμοποιώ

 ανθρώπινες κατανοήσεις, ανθρώπινη σκέψη, και ανθρώπινο λεξιλόγιο στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Είναι πολύ περιορισμένο και γενικό. Ακόμα και τότε, μίλαγα μόνο γενικά για τον τρόπο ύπαρξης ενός είδους ύλης. Επίσης, η ανθρώπινη γλώσσα είναι εξαιρετικά ελλιπής και περιορισμένη, καθώς η ανθρωπότητα δεν έχει τις λέξεις και το λεξιλόγιο για να το περιγράψει αυτό.

 

Μαθητής: Πώς η χρονική ακολουθία των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα σε αυτή τη διάστασή μας εκδηλώνονται σε άλλες διαστάσεις που δεν έχουν την έννοια του χρόνου; Εμφανίζονται άμεσα με βάση τη χρονική περίοδο;

 

Δάσκαλος: Τις προάλλες, ένας νεαρός άνδρας με ρώτησε, « Ένα συν ένα ίσον δύο, αυτό είναι μια αλήθεια». Είπα: «Είναι μια αλήθεια ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους. Λέω ότι μόλις είναι έξω από αυτή τη διάσταση, δεν είναι πια αλήθεια. Δεν είναι η αλήθεια σε διαφορετικούς χώρο-χρόνους». Δηλαδή, σε διαφορετικούς χώρο-χρόνους δεν μπορείτε να το μετρήσετε χρησιμοποιώντας ανθρώπινες έννοιες, καθώς τα όντα εκεί έχουν επίσης τους δικούς τους τρόπους υπολογισμού χρόνου, τρόπους ύπαρξης, και τρόπους κατανόησης των πραγμάτων. Είναι εντελώς διαφορετικά. Τι είναι καλό ή κακό και τι είναι θετικό ή αρνητικό είναι όλα διαφορετικά από το πώς οι άνθρωποι τα κατανοούν.

 

Μαθητής: Ο καθένας έχει το δικό του κάρμα να ξεπληρώσει. Κάποιος πρέπει να επωμιστεί το δικό του κάρμα, και άλλοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουν επιπόλαια. Αν η ζωή κάποιου βρίσκεται σε κίνδυνο, πώς πρέπει ένα άτομο που καλλιεργείται να χειριστεί αυτό το θέμα;

 

Δάσκαλος: Έχω μιλήσει για αυτό το θέμα πολλές φορές. Ακόμα κι αν οι καλλιεργητές δεν παρεμβαίνουν με τα ζητήματα των καθημερινών ανθρώπων, αν δείτε ένα άτομο να διαπράττει τρομερά εγκλήματα και δεν κάνετε τίποτα, αυτό είναι ένα πρόβλημα του σίνσινγκ. Το «χωρίς πρόθεση» (γου-γουεϊ) για το οποίο έχω μιλήσει αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν πρέπει να στρέφεστε στην εύρεση ορισμένων πράξεων που πρέπει να κάνετε ενώ κρατάτε ορισμένες προσκολλήσεις.

 

Μαθητής: Οι μαθητές του Χονγκ Κονγκ στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Κατά την ανάγνωση του βιβλίου Τζούαν Φάλουν, άλλες σκέψεις που αποσπούν την προσοχή μπαίνουν μέσα στο νου μου καθώς διαβάζω. Πώς πρέπει να δω σωστά και να χειριστώ αυτά τα προβλήματα;

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι απολύτως φυσικό, όλοι θα συναντήσουν αυτό το πρόβλημα. Αλλά θα πρέπει να το ξεπεράσετε. Αυτό προκαλείται από τις επίκτητα διαμορφωμένες αντιλήψεις στο μυαλό σας και το κάρμα που δημιουργήθηκε στις σκέψεις σας. Παρεμβαίνουν με την καλλιέργειά σας και την απόκτηση του Φα. Αντισταθείτε σε αυτά: «Θα πρέπει να επικεντρωθώ στην ανάγνωση του βιβλίου και στη μελέτη του Φα με αποφασιστικότητα». Με αυτόν τον τρόπο τα εξαλείφετε. Επειδή είναι ο Φα, η μελέτη σας του Φα τα εξαλείφει. Δεν πρέπει να τα αφήσετε να σας επηρεάσουν. Αν τα μάτια σας διαβάζουν το βιβλίο, αλλά το μυαλό σας δεν είναι εκεί, και δεν γνωρίζετε καν πώς πρέπει να προφέρεται η κάθε λέξη, αυτό δεν είναι αποδεκτό. Είναι το ίδιο με το να διαβάζετε μάταια.

 

Μαθητής: Φαίνεται ότι κάθε φορά που έχω αντιμετωπίσει μια σίνσινγκ δοκιμασία, έχω την αίσθηση ότι την πέρασα εκείνη την στιγμή. Αλλά όταν ρίχνω μια ματιά σε αυτό εκ των υστέρων, βρίσκω ότι δεν πέρασα τη δοκιμασία καλά, ή δεν πέρασα τη δοκιμασία καθόλου. Αυτό το συναίσθημα οφείλεται στην ανύψωση του επιπέδου μου;

 

Δάσκαλος: Σωστά, αν έχετε ανέβει επίπεδο μέσω της καλλιέργειας, θα αισθανθείτε έτσι όταν ρίξετε μια ματιά πίσω. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει γιατί το πρότυπο έχει γίνει υψηλότερο και ως εκ τούτου οι απαιτήσεις είναι υψηλότερες.

 

Ας κάνουμε ένα διάλειμμα για δέκα λεπτά, εντάξει;

 

(Οι μαθητές δίνουν στο Δάσκαλο φρέσκα μπουκέτα λουλουδιών, εκφράζοντας τον υψηλότερο σεβασμό τους στον Δάσκαλο.) (Χειροκροτήματα)

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα) Αυτά τα λουλούδια φαίνονται αρκετά ακριβά. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε αυτά τα χρήματα. Εμείς δεν ανησυχούμε για αυτά τα πράγματα. Αλλά και πάλι, σας ευχαριστώ όλους. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Μερικοί μαθητές έμαθαν άλλες πρακτικές στο παρελθόν και μπορούν να κάνουν το διαλογισμό για δύο με τρεις ώρες. Πάντα πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους μαθητές που δεν μπορούν να κάνουν τον διαλογισμό καλά, και δεν δίνουν προσοχή στη μελέτη του Φα ή την καλλιέργεια του σίνσινγκ τους. Δάσκαλε, παρακαλώ διευκρινίστε το θέμα για εμάς.

 

Δάσκαλος: Όπως και να είναι η σωματική κατάσταση ενός ατόμου αρχικά, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά μόλις μπει πραγματικά στον Ντάφα. Μερικοί μαθητές έκαναν αθλητισμό. Μερικοί μαθητές συνήθιζαν να χορεύουν. Τα πόδια τους ήταν πολύ ευέλικτα, και ήταν σε θέση να καθίσουν στη θέση του ολόκληρου λωτού αμέσως, πολύ εύκολα. Αλλά με αυτό έκαναν την άσκηση; Όχι. Αν πραγματικά ήθελαν να καλλιεργηθούν, θα διαπίστωναν ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θα έβρισκαν ότι αν και έχουν τα πόδια ενός χορευτή, δεν μπορούν πλέον να κάνουν τον ολόκληρο λωτό. Και θα αισθανθούν αρκετά επώδυνα. Αυτό συμβαίνει γιατί το σταύρωμα των ποδιών ενός καλλιεργητή σίγουρα δεν μπορεί να είναι απλά να κάθεται με τα πόδια σταυρωμένα χωρίς μηχανισμό. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι καλλιέργεια, και όλα τα δικά σας είναι για χάρη και για την εξασφάλιση της βελτίωσής σας, και αυτό περιλαμβάνει τον διαλογισμό. Ο διαλογισμός είναι καλός μόνο αν μπορεί να εξαλείψει πραγματικά το κάρμα σας και να βελτιώσει το σίνσινγκ σας. Διαφορετικά, όση ώρα και να μπορείτε να καθίσετε με τα πόδια σας σταυρωμένα, τι καλό κάνει; Αν δεν είναι ικανό να εξαλείψει το κάρμα σας, αν δεν είναι ικανό να έχει οποιαδήποτε επίδραση στην καλλιέργειά σας, και απλά σταυρώνετε τα πόδια απλά για να σταυρώνετε τα πόδια σας, τότε δεν έχει σημασία πόση ώρα μπορείτε να καθίσετε σε ολόκληρο λωτό, τι καλό κάνει; Δεν είναι αλήθεια; Δεν επικρίνω κανέναν εδώ. Απλά εξηγώ τις αρχές του Φα. Ποτέ δεν είπα ότι εκείνοι που μπορούν να κάθονται με σταυρωμένα τα πόδια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα ή μίλησα για το πόσο καλά έχουν καλλιεργηθεί. Αν είχατε μάθει άλλες πρακτικές στο παρελθόν ή κάνατε χορό, αθλητισμό, ή άλλα πράγματα και δεν ήταν οδυνηρό να σταυρώνετε τα πόδια σας πριν, και σταυρώνοντας τα πόδια σας τώρα αισθάνεστε το ίδιο με το πώς αισθανθήκατε όταν τα σταυρώνατε στο παρελθόν και δεν έχει αλλάξει, τότε αυτό δεν είναι μικρό θέμα! Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Ντάφα απλώς να σας ακουμπήσει ελαφρά και να σας προσπεράσει. Αν δεν έχετε πραγματικά μελετήσει τον Φα, δεν θα εκτιμήσετε πόσο πολύτιμος είναι αυτός ο Φα. Εν τω μεταξύ, όσοι δεν μπορούν να διπλώσουν τα πόδια τους δεν θα πρέπει να ανησυχούν πάρα πολύ. Αν μετατραπεί σε προσκόλληση, και αυτό δημιουργεί εμπόδια. Πάρτε τον χρόνο σας. Θα πρέπει πρώτα να βάλετε τα πόδια σας στο μισό λωτό, και εντέλει θα μπορέσετε να κάνετε τον ολόκληρο λωτό. Άνθρωποι που είναι στα ογδόντα τους και που ποτέ δεν είχαν καθίσει σε ολόκληρο λωτό είναι πλέον σε θέση να το κάνουν. Γιατί δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο; Ο καθένας είναι σε θέση να καθίσει στον ολόκληρο λωτό.

 

Μαθητής: Έχω μελετήσει τον Φα για πολλά χρόνια τώρα. Αλλά εξακολουθώ να νιώθω ότι είμαι πολύ μακριά από {την κατάσταση του να έχω}«ενόραση σε όλα τα μυστήρια».

 

Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι είναι το ανθρώπινο μέρος σας στην επιφάνεια που δεν έχει καλλιεργηθεί καλά και που θέλει να ξέρει για τους θεούς. Επίσης, είναι οι επίκτητα αποκτημένες ιδέες και το κάρμα σκέψης στο μυαλό σας που είναι προσκολλημένα με τέτοια πράγματα. Πώς θα μπορούσε να επιτραπεί σε αυτά τα πράγματα να γνωρίζουν για τα θεία πράγματα; Επιπλέον, δεν είστε σε θέση να διακρίνετε με σαφήνεια ποιες είναι οι δικές σας σωστές σκέψεις. Κατά τη διαδικασία της καλλιέργειάς σας, καθώς διαβάζετε το Τζούαν Φάλουν και ξαφνικά φωτίζεστε σε μία αρχή του Φα, είστε ήδη σε αυτό το επίπεδο. Αλλιώς, η αρχή του Φα σε αυτό το επίπεδο απολύτως δεν θα είχε αποκαλυφθεί σε εσάς. Τότε γιατί δεν επιτρέπεται να γνωρίζετε τα πάντα με τη μία; Είναι επειδή η πλευρά σας που δεν έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια, απολύτως δεν επιτρέπεται να ξέρει για Θεούς και Φο, ενώ η πλευρά σας που έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια έχει διαχωριστεί. Μπορείτε μόνο να καταλάβετε σταδιακά τις αρχές σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα μέσω της μελέτης του Φα, που είναι ήδη ένας τρόπος που αποκαλύπτει πράγματα σε εσάς. Η πλευρά ενός καλλιεργητή που έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια, ωστόσο, είναι σε θέση να επιτύχει αυτό το πρότυπο αμέσως. Το μέρος που έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια είναι σε θέση να κατανοήσει όλες τις αρχές στον Κόσμο στο επίπεδό του αμέσως. Πολλοί μαθητές δεν μπορούν να σκεφτούν και να κάνουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις μόλις με δουν. Φαίνεται ότι δεν έχουν τίποτα να πουν. Στην πραγματικότητα, είναι ότι έχετε ήδη κατανοήσει τα πάντα. Η πλευρά σας που έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια αμέσως ξυπνά τη στιγμή που με βλέπετε, και έτσι το επιφανειακό ανθρώπινο δέρμα που δεν έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια γίνεται ξεκάθαρο για τα πράγματα. Αλλά αυτή η ανθρώπινη πλευρά, η οποία δεν έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια, έχει πάντα ερωτήσεις να κάνει. Έτσι μόλις φύγετε, η ανθρώπινη επιφάνεια ξαφνικά σκέφτεται ερωτήσεις να κάνει: «Ωχ, πώς και δεν έκανα την ερώτηση που είχα στον Δάσκαλο;» Πολλοί άνθρωποι είναι έτσι.

 

Μαθητής: Πάντα έδινα προσοχή και ερευνούσα στοιχεία της διαδικασίας της καλλιέργειας και στο τι παρεμβαίνει με την επιμελή καλλιέργεια του Νόμου του Φο, έτσι ώστε να μου επιτρέψει να καλλιεργηθώ καλύτερα.

 

Δάσκαλος: Δεν υπάρχει τίποτα για έρευνα εκεί. Υπάρχει μόνο το πρόβλημα των προσκολλήσεων. Δεν μπορώ να εξηγήσω τις αρχές του Φα σαφέστερα. Στο παρελθόν οι άνθρωποι έπρεπε να φωτιστούν σε όλα αυτά τα πράγματα οι ίδιοι. Αλλά τα έχω εξηγήσει όλα αυτά. Να είστε βέβαιοι να μην μελετάτε τον Φα με την νοοτροπία του να κάνετε έρευνα στον Ντάφα. Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα, θα πρέπει να εξετάσετε μόνο τα προβλήματα με τη σκέψη σας. Είναι σίγουρα η αιτία του προβλήματός σας. Μόλις εξαλείψετε την προσκόλλησή σας, είναι εγγυημένο ότι θα περάσετε αυτή τη δοκιμασία. Θα είστε σε θέση να χειριστείτε το θέμα καλά και θα είστε σε θέση να ανυψώσετε τον εαυτό σας.

 

Μαθητής: Συχνά μοιράζομαι εμπειρίες και κατανοήσεις με εκείνους των οποίων η κατανόηση του Φα είναι σχετικά κοντά στη δικιά μου και έχουν την ίδια φώτιση σε ορισμένα θέματα. Είναι αυτό προσκόλληση;

 

Δάσκαλος: Αυτό εξαρτάται από το αν η επιθυμία σας να είστε κοντά στους μαθητές με τους οποίους μπορείτε να συζητήσετε περιέχει οποιεσδήποτε άλλες ανθρώπινες επιθυμίες. Αν δεν έχει, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Εάν περιέχει οποιοδήποτε λανθασμένο στοιχείο, είναι πολύ πιθανό να γίνει εμπόδιο που σας αποτρέπει από το να καλλιεργηθείτε επιμελώς.

 

Μαθητής: Όταν αντιμετωπίζουμε διαφορετικές κατανοήσεις του Φα ή διαφορετική φώτιση σε ένα συγκεκριμένο θέμα, πώς μπορώ να διαλύσω τις δικές μου άκαμπτες αντιλήψεις και να ανυψώσω τον εαυτό μου καλύτερα;

 

Δάσκαλος: Ως καλλιεργητής, δεν μπορείτε να βελτιωθείτε με άλλους στο ίδιο επίπεδο την ίδια στιγμή. Έτσι, είναι πιθανό ότι εσείς και άλλοι μαθητές να έχετε διαφορετικές απόψεις και διαφορετικές αντιλήψεις των αρχών του Φα. Η διαφορετική κατανόησή σας του Φα σε κάθε δευτερόλεπτο οδηγεί σε διαφορές επιπέδων μεταξύ σας. Κάθε μαθητής βελτιώνεται και προοδεύει επιμελώς. Αλλά είναι πιθανό οι κατανοήσεις σας του Φα να είναι όλες διαφορετικές. Όπως και να έχει, σε ό,τι κάνετε, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας του Ντάφα, θα πρέπει να κάνετε το καλύτερό σας, να βάλετε τον Ντάφα ως κορυφαία προτεραιότητα, βάλτε την επικύρωση του Ντάφα και την σωτηρία των ανθρώπων του κόσμου ως την κορυφαία προτεραιότητα και να έχετε την επικύρωση του Ντάφα ως κύρια βάση της σκέψης σας. Κατά τη διάδοση του Φα στους καθημερινούς ανθρώπους, θα πρέπει να ενεργείτε με τέτοιο τρόπο που οι καθημερινοί άνθρωποι να μπορούν να καταλάβουν, και να επιδείξετε στους καθημερινούς ανθρώπους πράγματα που βασίζονται στις πιο επιφανειακές αρχές του Φα. Όσο υψηλό και να είναι το επίπεδο των αρχών του Φα που έχετε κατανοήσει και το πόσο ψηλά έχετε καλλιεργηθεί, δεν μπορείτε πραγματικά να τα εξηγήσετε με λόγια και μπορείτε να τα καταλάβετε μόνο στην καρδιά σας. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρχές που είναι πέρα από το συνηθισμένο για να εργαστείτε με τους καθημερινούς ανθρώπους, αλλά δεν μπορείτε επίσης να συγχέετε τον εαυτό σας με τους καθημερινούς ανθρώπους.

 

Μαθητής: Ο Δάσκαλος έχει πει ότι κανένα από τα όντα σε οποιαδήποτε από τις άλλες διαστάσεις δεν έχουν αυτό το σώμα που έχουμε εμείς οι άνθρωποι.

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι σωστό. Κανένας δεν έχει το σώμα που αποτελείται από μόρια αυτού του ανθρώπινου επιπέδου. Αλλά σε όχι και τόσο υψηλά επίπεδα έξω από τα Τρία Βασίλεια, υπάρχει ένας πολύ μικρός αριθμός ειδικών περιπτώσεων όπου αυτό υπάρχει.

 

Μαθητής: «Επομένως, δεν θα αρρωστήσουν, ούτε θα υπάρξουν προβλήματα γέννησης, γηρατειών, αρρώστιας και θανάτου. Δεν θα υπάρχουν τέτοια βάσανα. Οι άνθρωποι σε άλλες διαστάσεις μπορούν να μετεωρίζονται, και είναι χωρίς βάρος, είναι θαυμάσια». Τότε γιατί είναι ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν μετά το θάνατό τους, αφού έχουν ξεφύγει από αυτό το στρώμα κελύφους που είναι το σαρκικό ανθρώπινο σώμα;

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν φύγει από τα Τρία Βασίλεια μετά το θάνατό τους. Οι άνθρωποι μέσα στα Τρία Βασίλεια αποκαλούνται όλοι άνθρωποι και ως εκ τούτου όλοι υποφέρουν. Η μόνη διαφορά είναι ότι όσο υψηλότερη η θέση τους μέσα στα Τρία Βασίλεια, τόσο ελαφρώς καλύτερα είναι σε σύγκριση με εκείνους που βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά. Οι άνθρωποι στον ανθρώπινο κόσμο δεν είναι στην πραγματικότητα αυτοί που υποφέρουν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν όντα που βρίσκονται σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα από ότι εκείνα των ανθρώπων. Επιπλέον, υπάρχει η κόλαση και υπάρχουν πραγματικά πολλά επίπεδα που είναι χαμηλότερα από την κόλαση. Σε σύγκριση με τους Θεούς, οι άνθρωποι υποφέρουν το περισσότερο. Το ζήτημα της γέννησης, των γηρατειών, της ασθένειας, και του θανάτου υπάρχει σε όλα τα Τρία Βασίλεια, και δεν περιορίζεται μόνο στους ανθρώπους. Μετά την αναχώρηση από το ανθρώπινο σώμα, το αρχέγονο πνεύμα ενός συνηθισμένου ατόμου δεν θα είναι σε θέση να ξεφύγει από τα Τρία Βασίλεια. Εξακολουθεί να είναι μέσα στα Τρία Βασίλεια και θα πρέπει ακόμα να πάει πίσω και να περάσει από μετενσάρκωση μετά το θάνατο. Σε διάφορα επίπεδα μέσα στα Τρία Βασίλεια που είναι υψηλότερα από ότι το ανθρώπινο επίπεδο, υπάρχει πολύ λιγότερη ταλαιπωρία από ότι περνούν οι άνθρωποι. Αν κάποιος είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι ένα ανθρώπινο ον και σε χαμηλότερο επίπεδο από το ανθρώπινο επίπεδο, τότε τα βάσανα του θα είναι περισσότερα από ότι εκείνα των ανθρώπων. Οι άνθρωποι στα διάφορα επίπεδα μέσα στα Τρία Βασίλεια συλλογικά ονομάζονται άνθρωποι. Αλλά οι άνθρωποι στους ουρανούς αποκαλούν εμάς τους ανθρώπους στη γη «ανθρώπους» και αποκαλούν τους ανθρώπους στους ουρανούς «ουράνιους ανθρώπους».

 

Μαθητής: Μαθητές της πόλης Ναντζίνγκ στέλνουν τους χαιρετισμούς τους σε εσάς!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Όλες οι μαθητές της πόλης Σεντζέν στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Ήρθα σε επαφή με τον Ντάφα πριν από ένα χρόνο. Αισθάνομαι πολύ καλά για αυτό. Αλλά έχω θρησκευτικές πεποιθήσεις και δεν θέλω να τις εγκαταλείψω. Σύμφωνα με την απαίτηση του Ντάφα, κάποιος πρέπει να ασκείται με έναν μόνο τρόπο καλλιέργειας. Είναι δύσκολο για εμένα να επιλέξω μεταξύ του Ντάφα και της θρησκείας. Παρακαλώ πείτε μου τι πρέπει να κάνω.

 

Δάσκαλος: Είναι καλύτερα να κάνετε την ερώτηση στον εαυτό σας. Είστε εσείς που αποφασίζετε το τι θέλετε να επιλέξετε. Αλλά έχω εξηγήσει τα πράγματα πολύ καθαρά σε σχέση με τις αρχές του Φα. Αν και είστε εσείς που περπατάτε το δικό σας μονοπάτι, έχω πει σε όλους σας τη πραγματική κατάσταση στον κόσμο της καλλιέργειας. Παλιά όταν διέδιδα τον Φα στην Κίνα, μόλις άρχιζα το μάθημα σε οποιοδήποτε μέρος, ήταν εγγυημένο ότι μια πρακτική ψεύτικου τσιγκόνγκ θα ξεκινούσε μάθημα σε ένα κοντινό μέρος. Οι άνθρωποι αποφασίζουν μόνοι τους αν θέλουν κάτι ορθό ή κακό. Έχουμε ένα συνέδριο του Φα εδώ σήμερα. Δεν είναι κάποια θρησκευτική οργάνωση που κάνει κάποια συνάντηση εδώ γύρω; Εν πάση περιπτώσει, είναι οι κακές παλαιές δυνάμεις χρησιμοποιώντας την αρχή της αμοιβαίας παραγωγής και της αμοιβαίας παρεμπόδισης να παρεμβαίνει με την απόκτηση σωτηρίας των ανθρώπων. Φαίνεται να είναι αρκετά εύκολο για τους ανθρώπους να λάβουν τον Φα. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι εύκολο. Προς το παρόν, καμία από τις ορθές θρησκείες δεν έχουν τους θεούς τους να τις επιβλέπουν πια, και οι άνθρωποι σε αυτές τις θρησκείες αγωνίζονται για χρήματα, κέρδος και θέση. Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν στη θρησκεία είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Έχω εξηγήσει αυτές τις αρχές πολύ καθαρά. Είτε πιστεύετε σε κάποια είτε όχι και τι θα επιλέξετε είναι δική σας υπόθεση. Μπορείτε να καλλιεργήσετε ό,τι θέλετε να καλλιεργήσετε, και δεν χρειάζεται να καλλιεργηθείτε εάν δεν θέλετε. Κοιτάζω μόνο τις καρδιές των ανθρώπων εδώ, και δεν έχουμε τίποτα που να είναι απλή τυπικότητα.

 

Μαθητής: Όταν επιτευχθεί η Ολοκλήρωση, τα σώματα των μαθητών του Ντάφα θα είναι σε δύο είδη καταστάσεων. Το ένα είναι ότι το σώμα θα έχει αντικατασταθεί από ύλη υψηλής ενέργειας, και το άλλο είναι ότι το σώμα θα έχει αντικατασταθεί από το Αθάνατο Βρέφος. Είναι σωστή αυτή η κατανόηση;

 

Δάσκαλος: Σας δίνω ό,τι είναι το καλύτερο. Αλλά η κατάσταση του καθενός είναι διαφορετική. Σε ορισμένες περιπτώσεις το άτομο δεν θα θέλει να πάρει το σαρκικό σώμα ακόμη και αν του δινόταν, γιατί αν έπαιρνε το σαρκικό σώμα μαζί του όταν πήγαινε πίσω στον κόσμο του, οι θεοί εκεί θα αισθάνονταν ότι είναι αρκετά παράξενο, και έτσι δεν θα το έπαιρνε. Υπάρχουν μαθητές που θα πουν ότι θέλουν να έχουν τα πάντα. Αλλά στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείτε την ανθρώπινη σκέψη για να εξετάσετε αυτά τα πράγματα. Όταν κατανοήσετε και γίνετε φωτισμένοι, απολύτως δεν θα βλέπετε τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο καθόλου. Αυτό είναι επειδή εκείνη την ώρα, δεν θα έχετε καθόλου ανθρώπινες σκέψεις και θα εξετάσετε τα θέματα πλήρως με την βάση εκείνου του επιπέδου. Στην πραγματικότητα, οτιδήποτε μπορεί να καλλιεργηθεί μέσω της εξάσκησης της καλλιέργειας του Ντάφα. Οι μαθητές θα έχουν ό,τι χρειαστούν, διότι αυτός είναι ο απόλυτος Φα του Κόσμου.

 

Μαθητής: Είναι όλοι οι μαθητές φύλακες θεοί του Φα καθορισμένοι από τον Δάσκαλο;

 

Δάσκαλος: Η καλλιέργεια σε έναν ορθό Φα φροντίζεται και προστατεύεται από τον Δάσκαλο, θεούς, και ουράνιους στρατιώτες. Αλλά, μην χρησιμοποιείτε όρους και έννοιες από άλλες θρησκείες, καθώς αυτά μεταφέρουν ακάθαρτα στοιχεία. Ας βάλουμε στην άκρη εσάς, τους καλλιεργητές του Ντάφα για μια στιγμή: ακόμη και όταν πρόκειται για πολλά από αυτά τα άτομα τα ντυμένα με βρώμικα, κουρελιασμένα ρούχα, μεταφέροντας ένα σωρό από παλιά βαμβακερά παπλώματα, που κοιμούνται όπου τυχαίνει αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται να είναι ζητιάνοι, αλλά γύρω από αυτούς υπάρχουν Ουράνιοι Φύλακες του Νόμου, που τους προστατεύουν. Μπορούν οι άνθρωποι να πουν ποιος είναι ένα συγκεκριμένο άτομο πραγματικά; Όχι, οι άνθρωποι δεν μπορούν, δεδομένου ότι οι άνθρωποι βλέπουν πράγματα με τα ανθρώπινα μάτια. Γιατί είναι ότι μερικοί μαθητές γίνονται πιο θαρραλέοι αμέσως μετά αφού αρχίσουν την καλλιέργεια, ενώ στο παρελθόν δεν τολμούσαν να περπατήσουν στο σκοτάδι, και τώρα τολμούν μετά την καλλιέργεια στον Ντάφα; Όλα αυτά έχουν λόγο.

 

Μαθητής: Όλοι οι μαθητές από την περιφέρεια Τζίνγκντε της επαρχίας Τζιανγκσί στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Εάν, στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων, δέχτηκα τα οφέλη που παρέχονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, μετά την απόκτηση του Φα θα πρέπει να μην δέχομαι πλέον αυτά τα οφέλη; Φοβάμαι ότι με την αποδοχή των παροχών αυτών δεν μπορώ να ξεπληρώσω το κάρμα.

 

Δάσκαλος: Αυτό το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί από δύο οπτικές γωνίες. Αν είστε ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, και υποθέτοντας ότι δεν μπορείτε να εργαστείτε, δεν έχετε τους πόρους για να ζήσετε, και αυτή η χώρα έχει αυτήν την πολιτική, τότε νομίζω ότι είναι εντάξει. Αυτό είναι επειδή αυτό που σας έχω πει να κάνετε είναι να καλλιεργηθείτε ενώ συμμορφώνεστε με τους καθημερινούς ανθρώπους στον μέγιστο βαθμό. Επίσης, δεν εξετάζω αυτά τα είδη μορφών, κοιτάζω μόνο την καρδιά ενός ατόμου. Αν έτσι συμβαίνει στη σημερινή ανθρώπινη κοινωνία, οι νόμοι το έχουν ορίσει, και η κοινωνία σάς επιτρέπει να το κάνετε αυτό, τότε στο θέμα αυτό μπορείτε να συμμορφωθείτε με αυτό στον μέγιστο βαθμό. Εάν, ωστόσο, η ασθένεια που προκάλεσε την αναπηρία έχει ήδη θεραπευτεί μέσω του Ντάφα και όμως ακόμα αποδέχεστε αυτές τις παροχές χωρίς να το έχετε πει στην κυβέρνηση, τότε αυτό είναι πρόβλημα του σίνσινγκ. Θα πρέπει να εξεταστεί κατά αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν επίσης και άλλες μορφές κοινωνικών παροχών, έτσι εφόσον πληρείτε τους όρους που καθορίζονται από την καθημερινή κοινωνία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την αποδοχή τους.

 

Μαθητής: Όταν το κάρμα σκέψης ή άλλα μηνύματα παρεμβαίνουν ενώ κάνουμε τις ασκήσεις, συνεχίζουν την πορεία τους πριν να μπορώ να τα διαλύσω.

 

Δάσκαλος: Εάν αυτό συνέβη πολύ γρήγορα και δεν μπορούσατε να αντιδράσετε σε αυτόν τον χρόνο, δεν σημαίνει ότι δεν έχετε καλλιεργηθεί καλά. Από την άλλη πλευρά, αν το αφήσετε να συνεχίσει την πορεία του, ενώ γνωρίζετε ότι αυτό είναι λάθος, αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε καλλιεργήσει τον εαυτό σας. Αν του επιτρέψετε να υπαγορεύει τις πράξεις σας, αυτό θα είναι σαν συμπεριφορά ενός καθημερινού ατόμου. Στην πραγματικότητα, όταν το εντοπίσετε, αν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε εσείς, συνειδητοποιήσετε ότι σκέψεις σαν αυτές δεν είναι σωστές, τότε στην πραγματικότητα το διαλύετε αυτό. Εάν τα θεμέλια που έχετε καθιερώσει μέσω της μελέτης του Φα από μέρα σε μέρα ήταν λίγο πιο σταθερά, τότε θα ήταν πολύ καλύτερα. Οι καθημερινοί άνθρωποι δεν κάνουν καλλιέργεια, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναγνωρίσουν πράγματα αυτού του είδους, πιστεύουν ότι όλες οι σκέψεις είναι δικές τους. Στο τέλος οι αντιλήψεις που διαμορφώνονται μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων υπαγορεύουν όλα όσα κάνουν οι άνθρωποι, αλλά οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα κάνουν οι ίδιοι. Σε εκείνο το σημείο οι άνθρωποι από μόνοι τους έχουν θαφτεί, έχουν καλυφθεί, δεν ασκούν πλέον οποιαδήποτε λειτουργία, και απολύτως δεν είναι πλέον οι ίδιοι άνθρωποι. Σήμερα οι άνθρωποι στην κοινωνία όλοι ζουν έτσι. Κι όμως πραγματικά σκέφτονται και οι άνθρωποι πραγματικά τους επαινούν ότι είναι τόσο σπουδαίοι, ότι αποκλείεται να επωφεληθούν, ότι αποκλείεται να εξαπατηθούν, ότι είναι ικανοί, είναι ιδιαίτερα έμπειροι ... θα έλεγα ότι ένα άτομο όπως αυτό είναι ανόητο σε ακραίες συνθήκες. Δεν έχει οδηγήσει τη ζωή του, την έχει δώσει σε κάτι άλλο για να ζήσει για αυτόν, και το σώμα του έχει ελεγχθεί από κάτι άλλο.

 

Μαθητής: Παρόλο που έχω λάβει μέτρα για να διακρίνω καθαρά τι είναι ο εαυτός μου, ακόμα δεν μπορώ να το σταματήσω εντελώς.

 

Δάσκαλος: Εάν ήταν να πείτε, «Εγώ δεν σε θέλω», και αυτό απλά πέθαινε, αυτό θα ήταν πάρα πολύ έντιμο. Όταν μπορείτε να το διακρίνετε καθαρά, εσείς οι ίδιοι γίνεστε ισχυρότεροι, εσείς οι ίδιοι αφυπνίζεστε και φωτίζεστε, εσείς οι ίδιοι ξεπερνάτε την πολιορκία του, και γίνεστε σταδιακά ισχυρότεροι, ενώ σταδιακά γίνεται πιο αδύναμο και σταδιακά εξαφανίζεται, μέχρι το σημείο όπου τελικά έχει εξαλειφθεί. Πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία.

 

Μαθητής: Αυτό θα φέρει άσχημα πράγματα στο γκονγκ μου;

 

Δάσκαλος: Όχι. Επειδή οι ορθές σκέψεις σας ασκούν την επίδρασή τους. Όταν δεν είστε σε εγρήγορση θα εκμεταλλευτούν τα κενά σας, αλλά το γκονγκ σας δεν θα επηρεαστεί, επειδή ο Δάσκαλος το φροντίζει. Αν μελετάτε τον Φα πολύ, διατηρείτε ορθές σκέψεις, και κοιτάζετε προς τα μέσα και εξετάζετε τον εαυτό σας για ελλείψεις όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα, θα είναι φοβισμένο και μόνο από αυτό. Θα ξέρει ότι με το να είναι εκτεθειμένο θα οδηγήσει στην εξάλειψή του, και ότι καταστρέφεται.

 

Μαθητής: Αν στη διάρκεια της ζωής του κάποιος δεν μπορεί ακόμη να καλλιεργηθεί ως την Ολοκλήρωση, είναι δυνατόν να πάει σε έναν παράδεισο με κάρμα; Και να συνεχίσει να ασκεί καλλιέργεια στον παράδεισο του Φάλουν, όπως ακριβώς και με τον Παράδεισο της Απόλυτης Μακαριότητας;

 

Δάσκαλος: Ο Κόσμος περνάει από την Επανόρθωση του Φα και τα ουράνια σώματα ανακατασκευάζονται και πάλι. Μετά την Επανόρθωση του Φα όλα θα είναι στην καλύτερη κατάσταση, έτσι όσοι δεν πληρούν το πρότυπο δεν μπορούν να γίνουν όντα σε επίπεδα υψηλότερα από το πρότυπό τους. Όπου είναι το πρότυπό τους, εκεί θα βρίσκονται. Στην πραγματικότητα, επιτρέψτε μου να πω σε όλους σας, στο παρελθόν, ο Παράδεισος της Υπέρτατης Μακαριότητας είχε αυτό το φαινόμενο {που περιγράψατε}, αλλά είναι δύσκολο να ειπωθεί αν αυτό θα συμβεί μετά την Επανόρθωση του Φα. Πηγαίνοντας σε ένα παράδεισο με κάρμα δεν είναι όπως οι άνθρωποι το φαντάζονται να είναι. Οι άνθρωποι το έχουν διαστρεβλώσει με ανθρώπινα συναισθήματα και χαρακτηριστικά. Τι είναι το «πηγαίνοντας σε έναν παράδεισο με κάρμα;» Επιτρέψτε μου να σας πω, εκείνοι που είναι πραγματικά σε θέση να πάνε σε έναν παράδεισο με κάρμα θα έχουν ήδη φτάσει στην πραγματικότητα το πρότυπο όσον αφορά την αποφασιστικότητα και πίστη. Η πιο δύσκολη δοκιμασία για τους ανθρώπους, η δοκιμασία που πρέπει να περαστεί κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, είναι να εγκαταλείψετε τη ζωή και το θάνατο. Φυσικά, δεν είναι ότι ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίσει τη δοκιμασία της απώλειας της ζωής του, αλλά δεν είναι εντελώς αδύνατον ότι αυτό θα συμβεί. Όταν το κάθε άτομο αντιμετωπίζει τη δική του πιο δύσκολη δοκιμασία, όταν δοκιμαστεί για να φανεί αν μπορεί να εγκαταλείψει την μεγαλύτερη προσκόλλησή του, στην πραγματικότητα δοκιμάζεται σχετικά με το αν μπορεί να την εγκαταλείψει. Αν είναι σε θέση να εγκαταλείψει τη ζωή και το θάνατο, είναι ένας θεός. Αν δεν είναι σε θέση να εγκαταλείψει τη ζωή και το θάνατο, είναι άνθρωπος. Φυσικά, το να είστε σε θέση να εγκαταλείψετε τη ζωή και το θάνατο, δεν ισοδυναμεί πραγματικά με το να πεθάνετε: ο σκοπός της καλλιέργειας είναι να αφαιρέσετε τις ανθρώπινες προσκολλήσεις. Ένα άτομο πεθαίνει και το μυαλό του δεν έχει καμία αίσθηση του φόβου πάνω στο θάνατο μπορεί ένας καθημερινός άνθρωπος να το επιτύχει αυτό; Σκεφτείτε το πώς αισθάνεστε όταν είναι να αντιμετωπίσετε τον επικείμενο θάνατο. Θα μπορούσε κάποιος χωρίς οποιαδήποτε θεμέλια καλλιέργειας ή πνευματικά θεμέλια να το επιτύχει αυτό; Ένα άτομο που δεν φοβάται τον θάνατο καθόλου, ακόμα και όταν αυτός είναι έτοιμος να πεθάνει, θα εξακολουθεί να ψέλνει τον «Φο», και όχι μόνο δεν έχει κανέναν φόβο, αλλά ενώ ψέλνει τον «Φο» μια σκέψη χαράς θα προκύψει μέσα του, αφήνοντάς τον με ένα είδος χαράς προς τον Φο. Πέστε μου λοιπόν: θα μπορούσε ένα τέτοιο άτομο να πάει στην κόλαση; Έχει εγκαταλείψει τη ζωή και το θάνατο εξαιτίας των αποφασισμένων, ορθών σκέψεων. Αυτό για αρχή, δεν είναι η πράξη ενός ανθρώπινου όντος – ποιος άνθρωπος δεν φοβάται τον θάνατο! Καθώς ψέλνει τον «Φο» {υπό τις συνθήκες αυτές}, πώς δεν θα μπορούσε ένας Φο να τον δεχτεί βλέποντας ένα άτομο σαν αυτό; Φυσικά, εξακολουθεί να έχει κάρμα, αφού δεν έχει καλλιεργηθεί επιμελώς, και εξακολουθεί να έχει προσκολλήσεις που δεν έχουν εγκαταλειφθεί, έτσι τι μπορεί να γίνει για αυτό; Θα πάει σε ένα μέρος πολύ κοντά στον Παράδεισο της Απόλυτης Μακαριότητας, όπου θα συνεχίσει να καλλιεργείται θα καλλιεργηθεί για δεκάδες χιλιάδες χρόνια ή εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, και όταν φτάσει το πρότυπο θα πάει στον Παράδεισο της Υπέρτατης Μακαριότητας. Γιατί πρέπει να καλλιεργηθεί για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Επειδή σε τελική ανάλυση, εκείνο το μέρος δεν έχει καμία ταλαιπωρία, και χωρίς βάσανα η καλλιέργεια είναι αργή. Γιατί λοιπόν είναι η καλλιέργεια γρήγορη σε αυτό το μέρος των ανθρώπων; Και μέσα σε μια ζωή απλά για μερικές δεκαετίεςγιατί είναι δυνατό να ολοκληρωθεί η καλλιέργεια; Και είναι ακόμη πιο γρήγορα για τους μαθητές μου του Ντάφα, διότι αυτό το μέρος των ανθρώπων έχει βάσανα. Ο καθένας γεννήθηκε από τη μήτρα της μητέρας του και είναι στην ίδια κατάσταση. Οι άνθρωποι μη γνωρίζοντας το πώς είναι να μην υποφέρουν, δεν αισθάνονται ότι υποφέρουν. Στην πραγματικότητα, στα μάτια των Θεών, οι άνθρωποι υποφέρουν πολύ. Η καλλιέργεια στον Ντάφα απολύτως δεν θα είναι μάταιη. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι επιμελείς στην προσωπική τους καλλιέργεια, ή ίσως απλά δεν είναι αρκετά επιμελείς ή έχουν σχετικά χαμηλή ικανότητα αφύπνισης. Μόλις τελειώσουν οι ζωές τους θα λάβουν κάτι και θα φροντιστούν. Για όσους έχουν την επιθυμία να συνεχίσουν την καλλιέργεια στην επόμενη ζωή, όλα αυτά που έχουν καλλιεργήσει θα διατηρηθούν, και δεν θα είναι μάταια. Θα μετενσαρκωθούν και θα φέρουν μαζί τους αυτά που έλαβαν, και θα συνεχίσουν να καλλιεργούνται μετά τη μετενσάρκωση. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι όμως, που πραγματικά δεν μπορούν να συνεχίσουν την καλλιέργεια, στην οποία περίπτωση θα κανονιστεί να λάβουν ανταμοιβές στην επόμενη ζωή τους. Μπορεί να γίνουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ή να κάνουν περιουσία. Φυσικά, αυτό δεν είναι αυτό που οι καλλιεργητές θέλουν. Αλλά αυτό είναι το τι συμβαίνει με εκείνους που δεν μπορούν να συνεχίσουν την καλλιέργεια.

 

Αλλά υπάρχει ένα άλλο σημείο. Ας πούμε ότι ο γιος ενός ασκούμενου έχει φτάσει στην Ολοκλήρωση, και ακόμα κι αν αυτός {ο πατέρας}ασκούμενος καλλιεργήθηκε, ο ίδιος δεν έφτασε στην Ολοκλήρωση. Τότε νομίζω ότι είναι δυνατόν ο γιος του να τον πάρει στον παράδεισο του, να είναι ένα αισθανόμενο ον εκεί, αν και χωρίς Θέση Επίτευξης. Θα είναι ένα αισθανόμενο ον, ή με άλλα λόγια, ένα κοινό ον. Υπάρχουν και άλλα αισθανόμενα όντα στον παράδεισο ενός Φο επίσης. Δεν θα είναι o τύπος του βρώμικου όντος που βρίσκεται στη γη όμως, αλλά αντί αυτού, ένα ουράνιο ον που έχει φτάσει το πρότυπο εκείνου του επιπέδου.

 

Μαθητής: Οι μαθητές της Τσανγκτσούν στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον σεβαστό Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Είναι η προσκόλληση στον «εαυτό» η πιο δύσκολη προσκόλληση να εξαλειφθεί;

 

Δάσκαλος: Φυσικά. Ο καθένας που ζει στον κόσμο ζει για τον εαυτό του, και πολλές ιδιοτελείς προσκολλήσεις προκύπτουν από αυτό. Μόλις εμφανιστεί ο εγωισμός, γίνεται εύκολο για κάποιον να επηρεαστεί από το συναίσθημα, και κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, τα πράγματα που είναι δύσκολο να εγκαταλειφθούν και να κοπούν τα δεσμά εκδηλώνονται παντού, και γίνεται δύσκολο να εγκαταλείψετε αυτές τις προσκολλήσεις κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Μερικές φορές, όταν κάνετε πράγματα για τον Ντάφα, η υπεράσπιση και η προστασία του δικού σας ρόλου εμφανίζεται επίσης. Για παράδειγμα, υπερασπίζεστε και προστατεύετε τη φήμη σας και τα θέλω σας. Για τους καθημερινούς ανθρώπους γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο: έχουν επιθυμίες, όπως θέλουν να γίνουν αξιωματούχοι, να δοξάσουν τους προγόνους τους, να κάνουν τους άλλους να τους επαινέσουν, να πλουτίσουν και να είναι ανώτεροι από τους άλλους. Η υπεράσπιση και η προστασία των επιθυμιών κάποιου είναι μια εκδήλωση των συναισθημάτων και της ιδιοτέλειας, γι' αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα να σταματήσει κάποιος να κάνει. Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε όλους με συμπόνια και να αναζητάτε τις αιτίες στον εαυτό σας όταν συναντάτε κάποιο πρόβλημα. Ακόμα και αν οι άλλοι μας κακολογούν ή μας χτυπούν, θα πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μέσα μας – «Ήταν επειδή ήμουν λάθος σε κάτι;» Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε την αιτία της σύγκρουσης, και είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τη προσκόλληση στον εγωισμό. Να έχετε μια όλο και μεγαλύτερη καρδιά, στο σημείο όπου στην προσωπική σας καλλιέργεια μπορείτε να συγχωρέσετε τον καθένα, συμπεριλαμβανομένων και των εχθρών σας. Αυτό είναι επειδή αυτό που αναφέρετε ως εχθρούς ορίζεται έτσι από τους ανθρώπους για χάρη της δικής τους ωφέλειας και κέρδους, και δεν είναι αυτό κάτι που κάνουν οι θεοί. Έτσι, η απαίτηση είναι υψηλή πώς θα μπορούσαν οι Θεοί να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως εχθρούς; Επομένως, κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, θα πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε πρώτα τους άλλους όταν αντιμετωπίζουμε κάτι. Όταν κερδίζετε κάτι που ανήκει σε κάποιον άλλον, θα πρέπει να σκεφτείτε για το άλλο άτομο, πώς μπορεί να τον επηρεάσει αρνητικά; Δεν θα αισθάνεται λυπημένος; Με τα πάντα θα πρέπει να σκέφτεστε τους άλλους πρώτα να σκέφτεστε τους άλλους, και μετά να σκεφτείτε τον εαυτό σας. Θέλω να καλλιεργηθείτε για να φθάσετε στο είδος της Ολοκλήρωσης που είναι ενός ορθού Φα, με ορθή φώτιση, όπου οι άλλοι έρχονται πριν από τον εαυτό σας. Αυτό είναι απομακρύνοντας τον εγωισμό, είστε σε θέση να αφαιρέσετε τον «εαυτό». Το μέρος σας που έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια είναι εγγυημένο ότι μοιάζει με αυτό που μόλις περιέγραψα, είναι πλήρως έτσι. Επομένως, κοιτάζοντας τα πράγματα από εκεί που είστε, αν όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα μπορείτε να κοιτάξετε για τα αίτια στη δική σας πλευρά, να σκεφτείτε περισσότερο για την ευημερία των άλλων, να καλλιεργήσετε τον εαυτό σας, να κοιτάξτε εσωτερικά, να κοιτάτε λιγότερο τις αδυναμίες των άλλων, και να καταφέρετε να κάνετε αυτό που διδάσκω με ό,τι κάνετε, τότε στην πραγματικότητα ήδη προοδεύετε επιμελώς.

 

Μαθητής: Τα τελευταία χρόνια, συμμετέχω συνεχώς στις υποθέσεις ενός Βουδιστικού ναού. Από τη μελέτη του Φα έχω αισθανθεί ότι υπάρχει μια σύγκρουση συμφερόντων, αλλά δεν ξέρω πώς να το χειριστώ αυτό. Ξέρω ότι πρέπει να εγκαταλείψω τις προσκολλήσεις μου, αλλά βρίσκω ότι είναι δύσκολο να εγκαταλείψω τις ευθύνες μου εκεί. Παρακαλώ πείτε μου πώς να το χειριστώ.

 

Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο. Γιατί δεν μπορείτε να το εγκαταλείψετε αυτό; Εσείς λέτε ότι αυτό που δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε είναι η ευθύνη. Αυτό είναι το πρότυπο των καθημερινών ανθρώπων, αλλά έχει αυτό τίποτα να κάνει με την καλλιέργεια της φύσης του Φο; Αυτό που δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε είναι συνηθισμένο ανθρώπινο συναίσθημα. Είναι αυτή η ευθύνη κάτι που ο Φο θεωρεί ότι είναι σημαντικό; Τότε, σε ποιον είστε υπεύθυνος; Είστε υπεύθυνος για την ίδια τη θρησκεία; Θα μπορούσε η δική σας ευθύνη να φέρει ένα άτομο στην Ολοκλήρωση;! Τότε, μπορεί η ευθύνη σας να οδηγήσει εσάς τον ίδιο στην Ολοκλήρωση; Αν δεν μπορείτε να φτάσετε στην Ολοκλήρωση, γιατί είστε προσκολλημένοι με αυτό; Δεν θα πρέπει να είστε υπεύθυνοι για τη δική σας αληθινή Ολοκλήρωση; Θα πρέπει, για χάρη της λεγόμενης ευθύνης σας, να παραμείνετε προσκολλημένοι όλη σας τη ζωή, αφήνοντας τον Ντάφα να σας προσπεράσει από τι στιγμή που τον έχετε ακουμπήσει; Ή θα πρέπει πραγματικά να αδράξετε αυτή την ευκαιρία και να είστε υπεύθυνος για την πραγματική καλλιέργειά σας και την επιδίωξη της αληθινής Ολοκλήρωσης; Αυτό είναι ένα πολύ απλό θέμα, έτσι δεν είναι; Όταν κάποιος κάνει πράγματα με πρόθεση (γου-γουεϊ), απολύτως δεν θα φτάσει στην Ολοκλήρωση. Ακόμα κι αν καλλιεργούσασταν σε αυτόν το ναό, αν μια τέτοια προσκόλληση υποτιθέμενης «ευθύνης» δεν αφαιρούνταν, ακόμα και ο Βούδας θα ήταν αηδιασμένος βλέποντάς το. Μην νομίζετε ότι επειδή έχετε εκπληρώσει ευθύνες εκεί, ο Βούδας θα το πάρει ως να σημαίνει ότι έχετε φτάσει το πρότυπο. Ο Βούδας δεν αναγνωρίζει τη θρησκεία, αλλά αντί αυτού, μόνο την καρδιά ενός ατόμου. Ο άνθρωπος καθιέρωσε τη θρησκεία: ο Ιησούς δεν δημιούργησε μια θρησκεία κατά τη διάρκεια της εποχής του, και ούτε ο Σακιαμούνι δεν καθιέρωσε μια θρησκεία κατά τη διάρκεια της εποχής του. Αντί αυτού, αναγνώρισαν μόνο την καρδιά που είχε ο καλλιεργητής. Φυσικά, είναι ακόμα καλύτερα για τους καλλιεργητές να έχουν ένα κοινό περιβάλλον που ευνοεί την καλλιέργεια. Αυτό βάζει την αληθινή καλλιέργεια, μέχρι να φτάσετε στην Ολοκλήρωση και τη Θέση Επίτευξης, ως ύψιστη προτεραιότητα. Δεν είναι η προσκόλληση σε ένα περιβάλλον ή μια θρησκευτική κοινωνία από μόνο του μια πρόθεση; Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν, «έχω κατασκευάσει τόσους πολλούς ναούς, και έχω χτίσει τόσα αγάλματα του Βούδα. Έτσι, στο μέλλον θα πρέπει να είμαι σε θέση να Ολοκληρωθώ». Θα έλεγα ότι δεν θα φτάσετε στην Ολοκλήρωση. Μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων, υπάρχουν πολλοί που φτιάχνουν αγάλματα του Βούδα επίσης, και δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλά μια δουλειά – αυτό είναι ότι έχουν πρόθεση. Όλοι οι Φα με πρόθεση είναι απατηλοί όπως οι φυσαλίδες – έτσι είπε ο Βούδας Σακιαμούνι. {Αν}το μυαλό σας δεν ανυψώνεται πραγματικά, και αν το κεφάλι ενός καθημερινού ανθρώπου είναι γεμάτο από κάρμα σκέψης, συνεχώς να εκδηλώνει κακές σκέψεις, τότε το να τοποθετηθεί εκεί όπου είναι ένας Βούδας θα είναι ακριβώς όπως η τοποθέτηση ενός σωρού σκουπιδιών μπροστά από ένα Θεό ή Φο – θα είναι αυτό αποδεκτό; Απολύτως δεν θα είναι. Έτσι, η καλλιέργεια απαιτεί ότι ο καθένας απορρίπτει αυτά τα ακάθαρτα, κακά πράγματα, έτσι ώστε να επιτευχθεί ένα αγνό, καθαρό σώμα, ένας καθαρός τρόπος σκέψης, καθώς και ένα υψηλότερο επίπεδο σκέψης. Μόνο τότε μπορείτε να πάτε σε αυτό το μέρος. Εάν ακόμη δεν μπορείτε να παρατήσετε ή να εγκαταλείψετε εκείνα τα πράγματα που είναι τόσο γεμάτα με πρόθεση, δεν θα ήταν αυτό ανόητο;!

 

Μαθητής: Πόσα χρόνια θα συνεχίσετε να διδάσκετε τον Φα;

 

Δάσκαλος: Μέχρι ο Φα να τελειώσει την Επανόρθωση στον ανθρώπινο κόσμο.

 

Μαθητής: Οι εσωτερικές έννοιες του «ανθρώπου», «ανθρωπότητα» και «καθημερινοί άνθρωποι» στο βιβλίο είναι διαφορετικές;

 

Δάσκαλος: Είναι το ίδιο. Απλά χρησιμοποιούνται σε διαφορετικά πλαίσια, αλλά η εσωτερική έννοια είναι η ίδια. Οι καθημερινοί άνθρωποι είναι απλά άνθρωποι, αλλά στην πραγματικότητα σε υψηλότερα επίπεδα, «οι άνθρωποι» περιλαμβάνουν ουράνιους ανθρώπους – δηλαδή ουράνιους ανθρώπους μέσα στα Τρία Βασίλεια. «η ανθρωπότητα» αναφέρεται στους ανθρώπους, και όσοι δεν ασκούν καλλιέργεια είναι «καθημερινοί άνθρωποι».

 

Μαθητής: Όταν φωτιστώ σε ορισμένες πέραν του συνηθισμένου αρχές κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας και δεν ξέρω αν είναι σωστές, τι πρέπει να κάνω;

 

Δάσκαλος: Με το που φωτιστείτε σε πέραν του συνηθισμένου αρχές θα έχετε σίγουρα μια αίσθηση ότι είναι κάτι ιερό και ένα αίσθημα που έρχεται με την ανύψωση των ορθών σκέψεων που βρίσκονται σε συμμόρφωση με τις αρχές του Φα του Ντάφα. Οι αρχές του Φα σε υψηλότερα επίπεδα μπορούν μόνο να γίνουν κατανοητές διαισθητικά. Οι αρχαίοι μίλησαν για την διαισθητική κατανόηση – κάποιος καταλαβαίνει στο μυαλό του αλλά το βρίσκει πολύ δύσκολο να το εκφράσει μέσα από την ανθρώπινη γλώσσα. Όταν το πείτε δυνατά, θα ανακαλύψετε ότι γίνεται απλό και συνηθισμένο, όπως και οι αρχές των καθημερινών ανθρώπων. Μόλις εκφράζεται χρησιμοποιώντας την ανθρώπινη γλώσσα, χάνει τη γεύση του. Γιατί; Είναι επειδή οι αρχές σε υψηλά επίπεδα μπορούν μόνο να εκφράζονται μέσω της σκέψης και της γλώσσας σε υψηλά επίπεδα, έτσι οι μαθητές έχουν ένα ακόμη λόγο να μην εμφανίζουν μπροστά στους καθημερινούς ανθρώπους ενέργειες που βασίζονται στην φώτιση σε υψηλότερο επίπεδο από ότι οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι είναι απλώς άνθρωποι, και οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν τις αρχές και τις ενέργειες που βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο.

 

Ακολουθήστε την πορεία της καλλιέργειας, ενώ συμμορφώνεστε με τη συνηθισμένη κοινωνία στο μέγιστο βαθμό. Οι υψηλότερες αρχές του Φα στις οποίες έχετε φωτιστεί δηλώνουν τη βελτίωσή σας στην καλλιέργεια, και αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμφανίζετε αυτές τις καταστάσεις ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους. Όταν έχετε κατανοήσει αρχές του Φα σε αυτήν την πλευρά, οι αλλαγές στις άλλες διαστάσεις είναι πολύ μεγάλες, και το μέρος του σώματος που αποτελείται από μικροσκοπικά σωματίδια υφίστανται έντονες αλλαγές. Επίσης, σε εκείνο το επίπεδο των αρχών του Φα τα πάντα είναι άμεσα κατανοητά.

 

Μαθητής: Όταν βλέπω αντικείμενα ή όντα σε άλλες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, πώς πρέπει να κρίνω αν είναι καλά ή κακά;

 

Δάσκαλος: Είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους που έχουν μόλις αρχίσει καλλιέργεια να κρίνουν, δεν είναι εύκολο να γίνει σαφής διάκριση. Επίσης, υπάρχουν πολλοί θεοί από τις διαστάσεις υψηλών επιπέδων οι οποίοι έχουν καταφύγει εδώ κάτω για να αποφύγουν την Επανόρθωση του Φα, και υπάρχουν πολλοί θεοί σε διάφορες διαστάσεις μέσα στα Τρία Βασίλεια που δεν γνωρίζουν για τα θέματα που είναι υψηλότερα από τα επίπεδά τους, έτσι και αυτοί βρίσκονται στην ψευδαίσθηση σε κάποιο βαθμό. Αλλά η συμπεριφορά τους προς τα ανθρώπινα όντα είναι σχετικά καλοκάγαθη. Από ανθρώπινη σκοπιά είναι καλοκάγαθοι. Αλλά δεν πληρούν πλέον το πρότυπο στο επίπεδο του βασιλείου τους. Είναι απλά ότι όταν οι άνθρωποι τους δουν, φαίνονται να είναι πιο καλοκάγαθοι από ότι τα ανθρώπινα όντα. Έτσι είναι εύκολο αυτό να προκαλέσει ένα μικρό αριθμό μαθητών να μπερδευτούν και να είναι ασαφείς όταν έχουν προσκολλήσεις. Τι πρέπει να κάνετε; Σας έχω μάθει να ασκείτε μόνο έναν τρόπο καλλιέργειας. Όποιος κι αν είναι, μην επικοινωνείτε μαζί του και μην συγκινηθείτε ότι και να δείτε. Μπορείτε να αποφύγετε να του μιλήσετε, μπορείτε απλά να μην επικοινωνήσετε μαζί του καθόλου και ούτε καν να τον κοιτάξετε. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να γίνει. Αποφύγετε τα πάντα του, και μην ακούτε τίποτα από όσα σας λέει. Ίσως σας κολακεύσει, προκειμένου να τον ακούσετε. Μπορεί να σας πει τι είναι ο αριθμός του λαχείου που κερδίζει αύριο – μπορεί κάλλιστα να ενεργήσει έτσι. Φυσικά, αυτά τα πράγματα δεν είναι τυχαία, καθώς είναι δοκιμασίες στην καλλιέργειά σας, δοκιμάζοντας τις ανθρώπινες προσκολλήσεις σας. Έτσι, ο καθένας πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα αυτά. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα εφόσον είστε αποφασιστικοί στο να μην αλληλεπιδράτε μαζί τους. Σε αυτό το σημείο είναι πολύ δύσκολο για εσάς να τους ξεχωρίσετε.

 

Μαθητής: Τα πολύ μικρά παιδιά των καλλιεργητών χρειάζεται να επισκέπτονται κάποιον γιατρό;

 

Δάσκαλος: Οι άνθρωποι που δεν κάνουν καλλιέργεια θα πρέπει να βλέπουν τον γιατρό όταν είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι οι συνηθισμένοι άνθρωποι χρειάζεται να πάνε στον γιατρό όταν αρρωσταίνουν. Εδώ μιλάω για ανθρώπους που είναι γνήσιοι καλλιεργητές. Τα σώματά σας όλων θα μετατραπούν σε σώματα του Φο, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί από γιατρούς όποια θεραπεία και αν σας δώσουν. Αλλά μεταξύ εκείνων που καλλιεργούν τον Ντάφα, συχνά υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν παιδιά, και είναι πολύ πιθανό ότι δεν είναι συνηθισμένα παιδιά. Πριν μετενσαρκωθεί, το παιδί γνωρίζει –«Αυτή η οικογένεια θα μελετήσει τον Ντάφα στο μέλλον. Θέλω να μετενσαρκωθώ σε αυτή την οικογένεια»– σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό ότι θα μπορούσε να έχει ένα εξαιρετικό υπόβαθρο. Με αυτόν τον τύπο παιδιού, πριν το παιδί είναι στην ηλικία που μπορεί να κάνει τις ασκήσεις το ίδιο, η εκτέλεση των ασκήσεων από εσάς, τον ενήλικα, θα εξυπηρετήσει σαν να κάνετε τις ασκήσεις για το παιδί. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπως αυτή, και αυτό θα είναι στο χέρι εσάς των ενηλίκων να κρίνετε και να το χειριστείτε. Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε αν αυτή είναι η κατάσταση, τότε το να τον πάτε στο νοσοκομείο δεν θεωρείται λάθος. Αλλά σε τέτοια θέματα η δική σας καρδιά θα εξεταστεί, διότι θα αποκαλύψει διάφορες σκέψεις και καταστάσεις του νου. Ας το θέσω έτσι: αν είστε αποφασισμένος καλλιεργητής του Ντάφα, θα καταλάβετε ότι το κάθε άτομο έχει το δικό του πεπρωμένο, και προβλήματα που δεν θα πρέπει να συμβούν, δεν θα επιτραπεί έτσι απλά να συμβούν. Συνήθως ο τύπος παιδιού για τον οποίο μόλις μίλησα –που ήρθε από υψηλά επίπεδα– ήρθε να λάβει τον Φα. Δεν έχουν καθόλου κάρμα, και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα υγείας. Όλα όσα υπομένουν μπορεί πολύ καλά να τα υποφέρουν για εσάς, τον ενήλικα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπως αυτή. Αλλά δεν είναι οριστικό. Θα πρέπει να εκτιμήσετε και να χειριστείτε ειδικές περιπτώσεις οι ίδιοι.

 

Μαθητής: Μαθητές από τη Σιγκαπούρη στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Μαθητές από την επαρχία Τζιανγκσού στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Υπάρχουν περίπου δέκα χιλιάδες άνθρωποι που πηγαίνουν και προσκυνούν το άγαλμα του Μεγάλου Βούδα στο βουνό Λινγκ στην πόλη Γουσί, στην επαρχία Τζιανγκσού. Αλλά λέγεται ότι ένα πνεύμα κατέχει τον Μεγάλο Βούδα, και η κοιλιά αποθηκεύει πολλά δοχεία που περιέχουν στάχτη. Μαθητές λογομαχούν ασταμάτητα για να πάνε εκεί να διαδώσουν τον Φα, και ζητάμε από τον Δάσκαλο να μας δώσει κάποια κατεύθυνση.

 

Δάσκαλος: Η διάδοση του Φα προορίζεται για τους ανθρώπους, όχι για ένα άγαλμα. Σκεφτείτε το, οι άνθρωποι έχουν τοποθετήσει ακόμη και δοχεία με στάχτες στην κοιλιά του Βούδα: αυτό που κάνουν είναι κάτι καλό ή κακό; Γιατί να κάνουν οι μοναχοί κάτι τέτοιο; Είναι επειδή τα μέλη της οικογένειας του θανόντος δαπάνησαν χρήματα. Ο μοναχός αυτός, με σκοπό να κάνει χρήματα, θα πουλούσε ακόμη και τον Βούδα! Τα πράγματα είναι ένα τέτοιο χάος προς το παρόν. Όταν οι άνθρωποι λατρεύουν τον Βούδα, τι είναι αυτό που πραγματικά λατρεύουν; Λατρεύουν αυτά τα δοχεία που περιέχουν στάχτη;! Έχει πραγματικά φτάσει σε γελοίο σημείο. Ο αποθανών θα επιβαρυνθεί τόσο μεγάλη αμαρτία λόγω του τι έκαναν αυτοί οι άνθρωποι, και τα μέλη των οικογενειών τους και των προγόνων όλοι θα εμπλακούν.

 

Μαθητής: Είδα Φάλουν και μερικές σκηνές, αλλά μετά όταν μοιράστηκα την εμπειρία με τους μαθητές μας, του Φάλουν Γκονγκ, όλες οι σκηνές και τα Φάλουν εξαφανίστηκαν αμέσως. Μήπως έκανα κάτι λάθος;

 

Δάσκαλος: Αυτό θα πρέπει να εξεταστεί από δύο οπτικές γωνίες. Αν μιλήσετε με τους άλλους και είστε ενθουσιασμένοι, τότε ίσως να εξαφανιστούν, δεν σας επιτρέπεται να τα βλέπετε πια. Αυτό θα συμβεί επειδή οι ιερές σκηνές που είδατε όχι μόνο δεν σας οδήγησαν στην ανάπτυξη πιο σταθερών σκέψεων της καλλιέργειας του Ντάφα, ή πιο αγνές και καθαρές σκέψεις, αλλά, αντίθετα, σας προκάλεσε να γίνετε περιχαρής. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια δεν θα σας επιτρέπεται να συνεχίσετε να βλέπετε, καθώς η ευθύνη για την καλλιέργειά σας πρέπει να εκπληρωθεί. Εάν μετά αφού τα είδατε αυτά τα πράγματα δεν είχατε καθόλου σκέψεις ενθουσιασμού ή σκέψεις για επίδειξη, και αισθανθήκατε ότι ήταν κάτι αληθινό, και μιλήσατε για αυτό με τους άλλους μαθητές με σκοπό να τους επιτρέψετε να δυναμώσουν τις ορθές σκέψεις τους, τότε, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα καθόλου. Δεν είναι ότι το να μιλάμε για αυτά τα πράγματα δεν επιτρέπεται. Το πρόβλημα είναι όταν μιλάμε με προσκολλήσεις.

 

Μαθητής: Αν καλλιεργηθούμε πολύ καλά, ίσως θα εξακολουθήσουμε να είμαστε νέοι όταν φτάσουμε στην Ολοκλήρωση. Σε εκείνο το σημείο θα πρέπει να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τις ευθύνες μας προς τα μέλη της οικογένειας;

 

Δάσκαλος: Εάν δεν αφαιρέσετε αυτό το είδος προσκόλλησης δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να φτάσετε στην Ολοκλήρωση. Σκέφτεστε αυτά τα πράγματα με τις συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις. Επιτρέψτε μου να πω σε όλους σας, δεν εξαλείφω απλά κάρμα για εσάς και σας φροντίζω μόνο. Εάν καλλιεργηθείτε σε μία Θέση Επίτευξης, ο παράδεισός σας θα είναι πλούσιος και ποικιλόμορφος, και θα κάνω πολλά, πάρα πολλά πράγματα για εσάς. Θα πρέπει να επιλύσω για εσάς τις ζωές που χρωστάτε στους ανθρώπους από το παρελθόν, τις ζωές που έχετε σκοτώσει, και όλες τις αδικίες και ευγνωμοσύνες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να κάνω για εσάς. Αν είστε προσκολλημένοι σε προβλήματα όπως αυτό που θέσατε, θα γίνουν ένα μεγάλο εμπόδιο για την πρόοδο της καλλιέργειάς σας. Εγκαταλείψτε αυτές τις ανθρώπινες σκέψεις και απλά ανησυχήστε για την καλλιέργεια. Πριν την Ολοκλήρωση θα πρέπει να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας ως μέλος της οικογένειας, να είστε σίγουροι.

 

Μαθητής: Η Βίβλος λέει ότι ο Ιησούς θύμωσε στον ναό με εκείνους που χρέωναν υψηλές τιμές, αλλά η απαίτηση του Φάλουν Ντάφα είναι ότι δεν μπορούμε να θυμώνουμε. Αν ο Ιησούς είναι ένας Βούδας, πώς πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό;

 

Δάσκαλος: Ο ίδιος ο Ιησούς δεν έγραψε την Βίβλο, και το πώς οι άνθρωποι έχουν απεικονίσει τις ενέργειες του Ιησού είναι σίγουρα ανακριβές. Είναι πολύ πιθανό να είχε έναν ελαφρώς πιο κρύο, πιο σκληρό τόνο προς εκείνους τους ανθρώπους που χρέωναν υψηλές τιμές. Είναι κάποιος που μισεί την πονηριά και ο οποίος είναι πολύ αυστηρός με αυτούς που κάνουν κακά πράγματα, αλλά δεν θα θύμωνε πραγματικά.

 

Μαθητής: Μαθητές στη Σαγκάη στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο και ελπίζουν ότι ο Δάσκαλος θα επισκεφθεί τη Σαγκάη!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά στην κατανόηση της εκδήλωσης σε διαφορετικά επίπεδα του «Μεγάλου Τρόπου χωρίς μορφή;» Όταν κάνω την εργασία μου ως βοηθός, υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια κοινή συμφωνία στις δραστηριότητες διάδοσης του Φα λόγω της διαφοράς στα επίπεδα μεταξύ των υπεύθυνων της ένωσης και των βοηθών. Έτσι, κάποιοι μαθητές αφιερώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια σε συζήτηση. Αυτό φαίνεται κάπως σχετικό με τις κατανοήσεις των μαθητών.

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι πολύ συχνό. Πολλοί βοηθοί στην Κίνα έχουν ωριμάσει και είναι σε θέση πρώτα να σκεφτούν αν έχουν ελλείψεις ή όχι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, έτσι ουσιαστικά καλλιεργούνται με έναν υγιή τρόπο. Όμως, υπάρχουν βοηθοί σε ορισμένες περιοχές που έχουν μελετήσει τον Φα μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ή που δεν είναι πολύ επιμελείς και είναι απασχολημένοι στο να κάνουν την εργασία. Έτσι λογομαχούν όταν προβλήματα εμφανίζονται και δεν ψάχνουν μέσα τους. Όταν αισθάνεστε ότι κάτι είναι λάθος, θα πρέπει να σκεφτείτε για το αν υπάρχει κάτι λάθος με τον εαυτό σας. Είτε μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό ή όχι είναι το πρότυπο για την αξιολόγηση των μαθητών του Ντάφα. Μετά την ανακάλυψη ότι δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το αρχικό σας σημείο, θα πρέπει στη συνέχεια να αναφέρετε το θέμα με το άλλο άτομο με έναν ψύχραιμο και φιλικό τρόπο. Εάν τα δύο μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση είναι σε θέση να χειριστούν τον εαυτό τους με αυτόν τον τρόπο, πώς θα μπορούσε να υπάρξει σύγκρουση; Τι θα υπήρχε για λογομαχία; Όπως και να έχει όμως, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν λογομαχίες –και μάλιστα πολύ έντονες μερικές φορές– προκειμένου να εξαλειφθούν οι προσκολλήσεις καθώς προχωράτε με την καλλιέργεια. Αυτό συμβαίνει γιατί καλλιεργείστε και εξακολουθείτε να έχετε προσκολλήσεις που δεν έχουν εξαλειφθεί. Υπάρχουν στιγμές που δεν το αντιλαμβάνεστε και υπάρχουν περιπτώσεις που έχετε ξεχάσει να ψάξετε προς τα μέσα. Με το να είστε προσκολλημένοι με ορισμένες συμπεριφορές και με το να είστε προσκολλημένοι με τις αντιλήψεις κάποιου μπορούν να οδηγήσουν σε λογομαχίες.

 

Μαθητής: Πώς πρέπει να κατανοήσουμε την εκδήλωση του «Μεγάλου Τρόπου χωρίς μορφή» σε διαφορετικά επίπεδα;

 

Δάσκαλος: Η μορφή που ο Ντάφα έχει υιοθετήσει στη σημερινή κοινωνία είναι ο «Μεγάλος Τρόπος χωρίς μορφή». Καμία μορφή στη συνηθισμένη κοινωνία δεν είναι άξια της διάδοσης του Ντάφα. Γι' αυτό και δεν έχω υιοθετήσει οποιαδήποτε μορφή. Αν θέλετε να έρθετε και να το μάθετε σήμερα, μπορείτε να το μάθετε. Εάν δεν θέλετε, τότε είστε ελεύθεροι να φύγετε. Είναι στο χέρι σας. Φυσικά, αν πραγματικά θέλετε να μάθετε, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι σε εσάς. Ωστόσο, αυτός ο τύπος υπευθυνότητας δεν είναι ορατός στους καθημερινούς ανθρώπους. Σε αυτή τη διάσταση των καθημερινών ανθρώπων, είναι άμορφος. Δεν υπάρχουν γραφεία. Χρήματα ή περιουσία δεν εμπλέκονται. Κάθε ένας από εσάς είναι μέλος της συνηθισμένης κοινωνίας, και εργάζεστε ή σπουδάζετε στη συνηθισμένη κοινωνία και ζείτε σε όλα τα είδη περιβαλλόντων. Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε εσάς και τους καθημερινούς ανθρώπους είναι ότι εσείς καλλιεργείτε τον εαυτό σας, και εσείς οι ίδιοι ξέρετε ότι είστε καλλιεργητές. Οι καθημερινοί άνθρωποι δεν καλλιεργούνται και μερικές φορές δεν μπορούν να καταλάβουν τους καλλιεργητές. Είναι το ίδιο πράγμα με τους μαθητές να πηγαίνουν στο Γραφείο Συμβουλίου της Επικρατείας στο Τζονγκνανχαϊ:[4] «Πώς ήταν και όλοι αυτοί οι άνθρωποι ξαφνικά εμφανίστηκαν από το πουθενά και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν εξίσου γρήγορα» {Μπορούσαν να κάνουν αυτό} επειδή είναι όλοι μέλη της κοινωνίας και δεν υπάρχει καμία μορφή. Η μόνη διαφορά είναι ότι ήταν καλλιεργητές. Ήρθαν από το ευρύ κοινό, και πήγαν πίσω στο ευρύ κοινό μετά την έκφραση της γνώμης τους. Δεν υπάρχει καμία μορφή οργάνωσης. Ακόμα κι αν αυτή είναι πραγματικά η περίπτωση, αυτοί οι άνθρωποι που είναι συνηθισμένοι να διαμορφώνουν οργανώσεις, καθώς και το ευρύ κοινό, το οποίο είναι συνηθισμένο να τους οργανώνουν, δεν μπορούν να το καταλάβουν. Νομίζουν ότι θα πρέπει να είστε καλά οργανωμένοι. Είναι πραγματικά δύσκολο για τους σημερινούς Κινέζους να κατανοήσουν τα πράγματα που κάνουν οι καλλιεργητές. Υπάρχουν ακόμα μερικοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν καθόλου ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι σήμερα που είναι καλοί άνθρωποι.

 

Μαθητής: Οι άνθρωποι της λευκής φυλής έχουν απομείνει από τον προηγούμενο πολιτισμό. Τότε, οι άνθρωποι της κίτρινης φυλής και τα μέλη των άλλων φυλών είναι ...

 

Δάσκαλος: Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύκλου πολιτισμού οι ηπειρωτικές πλάκες ήταν διαφορετικές από αυτές του σήμερα. Αλλά σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι της κίτρινης φυλής ζούσαν στις περιοχές της Νότιας και Βόρειας Αμερικής. Οι ιθαγενείς Αμερικανοί που ζουν εκεί σήμερα κατατάσσονται ως της κίτρινης φυλής. Οι άνθρωποι της κίτρινης φυλής που ζούσαν στον τόπο όπου η Κίνα είναι τώρα –ο πιο κεντρικός τόπος {όπου βρίσκονταν}εκείνη την εποχή ήταν στο Καζακστάν– μετά την Μεγάλη Πλημμύρα, μετανάστευσαν στην περιοχή που είναι η μεγάλη έρημο της Σιντζιάνγκ. Εκείνη την εποχή ήταν γη γόνιμου εδάφους. Αργότερα συνεχώς μετανάστευαν ανατολικά. Για να κυριολεκτήσουμε, οι Ινδοί, οι Αιγύπτιοι, οι Πέρσες, η κίτρινη φυλή, η λευκή φυλή, και η μαύρη φυλή είναι οι έξι μεγάλες φυλές της παρούσας Γης. Όλες οι υπόλοιπες είναι ανακατεμένες φυλές.

Μαθητής: Αισθάνομαι ότι οι διαλέξεις του Φα του Δασκάλου είναι οι απαντήσεις στα μυστήρια στο Τζούαν Φάλουν και λύνουν τα μυστήρια. Αν πάω να ακούσω τις διαλέξεις του Φα σε διάφορα μέρη για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο όπως τώρα, μπορεί αυτό να θεωρηθεί ως δική μου φώτιση στο Τζούαν Φάλουν;

 

Δάσκαλος: Θα ήθελα να μοιραστώ ένα κομμάτι αλήθειας μαζί σας. Τα ανθρώπινα όντα δεν είναι άξια να ακούσουν τις διαλέξεις του Φα μου. (Χειροκροτήματα) Αν ήταν μόνο για χάρη της διδασκαλίας του Φα στα ανθρώπινα όντα, θα ήταν αρκετό για έναν Ταθαγκάτα να κατέβει στον ανθρώπινο κόσμο. Καθώς διδάσκω τον Φα, μερικοί άνθρωποι που κάθονται στο ακροατήριο μπορούν να δουν ότι υπάρχουν έμβια όντα από στρώματα επί στρωμάτων διαφόρων ουρανίων σωμάτων να ακούν. Δεν διδάσκω τον Φα στα ανθρώπινα όντα μόνο. Λέγοντάς το αυτό, είναι εγγυημένο ότι υπάρχουν πράγματα που έχουν μείνει για να καλλιεργήσετε κατά τη διαδικασία της καλλιέργειας. Ανησυχείτε ότι έχω εξηγήσει τον Φα πλήρως και τον έχω εξηγήσει τόσο ξεκάθαρα ώστε δεν υπάρχει τίποτα για εσάς να καλλιεργήσετε, και ότι αυτό ως εκ τούτου δεν μετράει – αυτό εννοούσατε; Αυτό δεν είναι η περίπτωση. Υπάρχουν πράγματα που έχουν μείνει να καλλιεργήσετε.

 

Μαθητής: Μαθητές στο Ουρούμτσι, το Σιντζιάνγκ, στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Δεν είναι ότι όποια κι αν είναι η αρχική Θέση Επίτευξης κάποιου, εκεί είναι το σημείο μέχρι στο οποίο μπορεί κάποιος να καλλιεργηθεί;

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι γενικά η περίπτωση για εκείνους που ήρθαν από υψηλά επίπεδα. Αλλά ξέρετε ποιος είστε; Ήρθατε από ένα υψηλό επίπεδο; Ακόμη και στην περίπτωση εκείνων που ήρθαν από υψηλά επίπεδα, έπεσαν κάτω επειδή έκαναν αμαρτίες; Δεν έχετε ιδέα από πού ήρθατε. Ακόμη και με εκείνους που ήρθαν από πάνω, μετά από αρκετές χιλιάδες χρόνια μετενσάρκωσης και το μεγάλο πέρασμα του χρόνου, το κάρμα τους είναι τόσο μεγάλο που έχουν εντελώς χάσει όλα τα αρχικά τους χαρακτηριστικά. Είναι καλύτερα να μην κάνετε ερωτήσεις από τέτοιες ισχυρές ανθρώπινες προσκολλήσεις.

 

Μαθητής: Θα μπορούσα να σας ζητήσω να μιλήσετε για τον εαυτό σας και την καθημερινή σας ζωή;

 

Δάσκαλος: Είστε ακόμα ένας καθημερινός άνθρωπος αυτή τη στιγμή, και το ερώτημα που κάνατε είναι ερώτημα ενός καθημερινού ανθρώπου. Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου. Αυτό που έχω δώσει στους ανθρώπους είναι αυτές οι αρχές του Φα. Θα πρέπει απλά να μου φέρεστε ως ένα συνηθισμένο ανθρώπινο ον. Είμαι απλά ένα ανθρώπινο ον με μια πλήρη ανθρώπινη εικόνα που μιλά σε εσάς εδώ, χρησιμοποιώντας την ανθρώπινη γλώσσα. Ως προς το πόση δύναμη έχω, δεν θα το αποδείξω και δεν θα είστε σε θέση να το δείτε. Αλλά όσο καλλιεργείστε, θα είμαι υπεύθυνος για εσάς – είμαι σε θέση να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Οι μαθητές μας το έχουν επίσης κατανοήσει αυτό μέσα από τις εμπειρίες της πραγματικής ζωής, και δεν χρειάζεται να μιλήσω περισσότερο για αυτό. Οι άνθρωποι του μέλλοντος δεν θα γνωρίζουν την ύπαρξή μου. Αν όλοι οι μαθητές σήμερα είναι σε θέση να Ολοκληρωθούν, τότε δεν έχω διδάξει τον Φα σε ανθρώπινα όντα, αλλά αντί αυτού σε θεούς. Οι άνθρωποι που δεν καλλιεργούνται δεν θα γνωρίζουν τίποτα μόλις περάσουν από μια άλλη ζωή και άλλη μετενσάρκωση. Οι άνθρωποι του μέλλοντος δεν θα επιτρέπεται να γνωρίζουν για εμένα. Αυτό που θα απομείνει δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από θρύλους. Έτσι, δεν θέλω να αφήσω τίποτα πίσω για τους ανθρώπους. Δεν θέλω να μιλήσω για την ιστορία της ζωής μου ή το πως είμαι έτσι ή αλλιώς, και δεν θέλω άλλους να γράψουν για μένα. Οι μαθητές μου θα γνωρίζουν για μένα στο μέλλον. Μετά την Ολοκλήρωση θα γνωρίζουν με σαφήνεια τι ακριβώς είμαι. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Όλοι οι μαθητές της Νέας Ζηλανδίας στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον σεβαστό Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στην κατανόησή μου των αρχών του Φα και τη βελτίωση του σίνσινγκ μου. Η κατανόησή μου των αρχών του Φα ήταν πάντα μπροστά και σε ένα σχετικά υψηλό επίπεδο. Αλλά ενώ καλλιεργούμαι γνήσια, η βελτίωση του σίνσινγκ μου υστερεί και μερικές φορές είναι αρκετά ελλιπής. Φοβάμαι ότι οι αρχές στις οποίες έχω φωτιστεί υπό μια τέτοια κατάσταση μπορεί να είναι λάθος.

 

Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, αφού μπορείτε να το αναγνωρίσετε αυτό, έχετε καλλιεργηθεί αρκετά καλά. Οι καθημερινοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να δουν τα λάθη τους, ενώ εσείς μπορείτε να δείτε τις διαφορές στις διάφορες καταστάσεις της καλλιέργειάς σας. Στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό που έχετε φανταστεί. Με την κατανόηση των αρχών του Φα, είναι συνήθως εύκολο να είμαστε σαφείς. Αλλά, αν όλες οι διάφορες προσκολλήσεις που έχει ένα άτομο στην ιδιοτέλεια και στο συναισθηματισμό καθώς ο ίδιος αντιμετωπίζει τις πραγματικότητες που υπάρχουν στην κοινωνία, εάν θα μπορούσαν να εξαλειφθούν αμέσως μόλις κατανοείτε τις αρχές του Φα, δεν θα υπήρχε ανάγκη για καλλιέργεια και δεν θα υπήρχαν δοκιμασίες για να περάσετε. Όταν είστε προσκολλημένοι σε κάτι και προσπαθείτε να βρείτε δικαιολογία στον Φα, είναι βέβαιο ότι θα είναι λάθος. Μελετήστε τον Φα χωρίς οποιαδήποτε επιδίωξη, και αυτό που θα κατανοήσετε είναι βέβαιο ότι θα είναι η σωστή φώτιση.

 

Μαθητής: Μαθητές στο Πεκίνο και στις Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς μου, κάρμα λαγνείας εμφανίζεται μερικές φορές. Πώς μπορώ να το εξαλείψω;

 

Δάσκαλος: Τα πράγματα που θα συναντήσετε στα όνειρά σας είναι διάφοροι τύποι δοκιμασιών για εσάς. Είναι για να φανεί εάν η καρδιά σας έχει καλλιεργηθεί σταθερά κατά τη διάρκεια της καθημερινής καλλιέργειάς σας και αν μπορείτε να περάσετε αυτή τη δοκιμασία καλά. Είναι ένα τεστ για να φανεί αν μπορείτε να περάσετε αυτή τη δοκιμασία και αν έχετε καλλιεργηθεί σταθερά. Αυτό συμβαίνει γιατί μόνο τότε θα εμφανιστεί η πραγματική κατάστασή σας, καθώς όλες οι επιθυμίες σας να καλύψετε και να κρύψετε πράγματα είναι κοιμισμένα εκείνη τη στιγμή. Αν δεν τα έχετε πάει καλά, θα πρέπει να πάρετε στα σοβαρά το θέμα, διότι, σε τελική ανάλυση, δεν τα έχετε πάει καλά. Εάν έχετε καλλιεργηθεί καλά στην καθημερινή ζωή σας, σίγουρα θα τα πάτε καλά στα όνειρά σας και θα είστε σε θέση να περάσετε την δοκιμασία.

 

Μαθητής: Όταν συναντώ προβλήματα ή αναλογίζομαι τα προβλήματα, βρίσκω ότι οι σκέψεις μου είναι πάντα επικεντρωμένες γύρω από τον εαυτό μου να είναι έτσι ή έτσι. Φαίνεται ότι υπάρχει μια ρίζα που απλά δεν μπορεί να εξαλειφθεί και είμαι πολύ αναστατωμένος από αυτό. Γιατί δεν είμαι σε θέση να διατηρήσω μια κατάσταση ορθής συνείδησης;

 

Δάσκαλος: Εξαιρετικά! Βλέπω την επιθυμία σας να το εξαλείψετε. Αυτό είναι ακριβώς η καλλιέργεια. Όσον αφορά την εξάλειψη της δικής σας εγωιστικής καρδιάς –εκείνη τη ρίζα– παίρνει μια διαδικασία, διότι αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου μέρους της ζωής σας. Πιστεύω ότι θα καταφέρετε σίγουρα να το εξαλείψετε κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας, αυτό το θεμελιώδες πράγμα πίσω από τον εγωισμό. Είστε σε θέση να αναγνωρίσετε όλα αυτά τα πράγματα και είστε σε θέση να επικεντρωθείτε στην εξάλειψή του κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Αυτό είναι πολύ καλό, και είναι ακριβώς αυτό που είναι η καλλιέργεια!

 

Μαθητής: Πάντα αισθάνομαι ότι δεν είμαι επιμελής, δεν μπορώ να υπομείνω ταλαιπωρίες, και έχω έλλειψη επιμονής. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ενισχυθεί η ικανότητά μου να υπομένω ταλαιπωρίες;

 

Δάσκαλος: Διαβάστε το βιβλίο περισσότερο, και σταδιακά θα ενισχύσετε την αποφασιστικότητά σας στην καλλιέργεια. Τότε θα είστε σε θέση να ξεπεράσετε όλα τα πράγματα. Δεν υπάρχει σύντομος τρόπος, και η καλλιέργεια πρέπει να διεξάγεται με αυτόν τον τρόπο. Είστε σε θέση να αναγνωρίσετε όλα αυτά τα πράγματα, και αυτό είναι πολύ καλό. Είστε σε θέση να αναγνωρίσετε όλα αυτά τα πράγματα, και αυτό είναι κάτι που οι καθημερινοί άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν. Στην πραγματικότητα, το να είστε δυσαρεστημένοι με τον εαυτό σας δείχνει ότι καλλιεργείστε, και η ικανότητά σας θα αυξηθεί σταδιακά.

 

Μαθητής: Όταν άκουσα όλες τις λανθασμένες αναφορές που τα ΜΜΕ έξω από την Κίνα έκαναν για τον Δάσκαλο και το Φάλουν Ντάφα, αν και έκανα ορισμένα πράγματα για την προστασία του Ντάφα, στην καρδιά μου έχω την αίσθηση ότι οι ενέργειές τους δεν ήταν άξιες προσοχής . Είναι η σκέψη μου σωστή;

Δάσκαλος: Όταν άλλοι άνθρωποι επιτίθενται στον Ντάφα, εάν αισθάνεστε ότι δεν επιτίθενται σε εσάς, τότε δεν είστε μέλος του Ντάφα. Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι πήγαν στο Πεκίνο για να κάνουν αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας στο Τζονγκνανχαϊ; Ένιωσαν ότι η υπόθεση στην πόλη Τιαντζίν[5] στόχευε αυτούς. Ένιωσαν ότι όταν η αστυνομία συλλάμβανε τους μαθητές του Ντάφα, ότι ήταν το ίδιο σαν και οι ίδιοι να συλλαμβάνονταν. Αυτό είναι επειδή είναι όλοι μέλη που καλλιεργούνται και ο καθένας καλλιεργεί τον ίδιο Φα. Όσον αφορά τη δίωξη των μαθητών στη Τιαντζίν, δεν θα έπρεπε οι άλλοι μαθητές μας να αναφέρουν την κατάσταση στις αρμόδιες υπηρεσίες με καλές προθέσεις; Όσον αφορά τις εσφαλμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, να τους πείτε ότι αυτά είναι ανακριβή και πείτε τους την πραγματική μας κατάσταση. Δεν μπορείτε απλά να παρακολουθείτε απαθείς την κακόβουλη δίωξη του Ντάφα και να μην κάνετε τίποτα. {Το να} βλάπτουν τις πιθανότητες των ανθρώπων να αποκτήσουν τον Φα είναι μια μεγάλη υπόθεση. Επειδή οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης μπορούν να αντιγραφούν η μία από την άλλη, μόλις κάποιος κάνει μια αναφορά, άλλες εφημερίδες μπορεί να το αντιγράψουν. Η δική σας, πραγματική εμπειρία ζωής είναι πολύ πιο πειστική από αυτό. Αν πείτε ότι εγώ, ο Λι Χονγκτζί, είμαι καλός, δεν θα του δώσω καμία σημασία. Αν πείτε ότι είμαι κακός, επίσης δεν θα δώσω σημασία. Οι καθημερινοί άνθρωποι δεν μπορούν να με επηρεάσουν. Αλλά για εσάς, που είστε μαθητές, η προστασία του Ντάφα είναι κάτι που πρέπει να κάνετε. Αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κακή πλευρά σας και να μαλώσετε μαζί τους. Θα πρέπει να τους πείτε την αληθινή κατάσταση με μια συμπονετική καρδιά, και αυτό ακριβώς είναι η προστασία του Φα.

 

Μαθητής: Όλοι οι μαθητές στην πόλη Σεντζέν στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: (1) Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να μας πείτε αν τα Σώματα του Νόμου των Επτά Αρχέγονων Φο στο Ναό Φενγκουό αντιπροσωπεύουν τα τελικά τους επίπεδα ή τα επίπεδά τους κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας;

 

Δάσκαλος: Λοιπόν, αυτοί είναι Φο, είναι ήδη Φο, οπότε δεν υπάρχει θέμα καλλιέργειας ή επιπέδων. Γιατί ρωτήσατε για αυτό; Αυτό δεν είναι κάτι του Ντάφα και δεν έχει τίποτα να κάνει με την βελτίωση μέσα από την καλλιέργεια.

 

Μαθητής: (2) Είναι οι Επτά Αρχέγονοι Φο οι αρχέγονες ζωές για τις οποίες μιλήσατε;

 

Δάσκαλος: Οι τίτλοι τους είναι απλά το είδος ειδικών τίτλων που έχουν αυτοί οι Φο. Όταν αποκαλούνται «αρχέγονοι», αναφέρεται στο πόσο καιρό ο τίτλος αυτός έχει υπάρξει, και καθώς τα πράγματα αλλάζουν μπορεί να μην αναφέρεται στα πρώτα αρχέγονα όντα πια. Σε διαφορετικά επίπεδα και σε διαφορετικά βασίλεια υπάρχουν διαφορετικές κατανοήσεις του «αρχέγονου». Φαίνεται ότι για τα ανθρώπινα όντα οτιδήποτε που πηγαίνει πέρα από αυτή την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού ή έχει μια ιστορία πολλών χιλιάδων ετών θεωρείται αρχέγονο. Αλλά στα μάτια των Φο, είναι μόνο μια στιγμή. Σε υψηλού επιπέδου όντα, δεν είναι και τόσο αρχέγονα.

 

Μαθητής: (3) Γιατί τα αγάλματα του Βούδα Σακιαμούνι κοιτούν την δύση;

 

Δάσκαλος: Καλλιεργείτε Βουδισμό, έτσι δεν είναι; Και έτσι θέλετε να με ρωτήσετε πράγματα για τον Βούδα. Διδάσκω Ντάφα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το Βουδισμό. Το να κάθεστε εδώ σήμερα είναι η προκαθορισμένη σχέση σας, ωστόσο, μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας. Οι ναοί χτίζονται να έχουν πρόσοψη σε όλες τις κατευθύνσεις. Μερικοί είναι χτισμένοι κοιτάζοντας ανατολικά, μερικοί είναι χτισμένοι προς τα δυτικά, και μερικοί είναι χτισμένοι με νότιο προσανατολισμό. Όποια κατεύθυνση αντικρίζει η μεγάλη αίθουσα είναι βέβαιο ότι θα είναι η κατεύθυνση που και το άγαλμα του Βούδα θα αντικρίζει. Αυτά τα πράγματα δεν δείχνουν και πολλά και είναι όλα ανθρώπινες πράξεις. Ο Βούδας είναι ένα πραγματικό και μεγαλοπρεπές φωτισμένο ον, ενώ αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι ένα μεγάλο άγαλμα από λάσπη. Εάν ένα άτομο θέλει να καλλιεργήσει τη Φύση του Φο, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην πραγματική βελτίωση του εαυτού του, διότι οτιδήποτε γεμάτο με πρόθεση ή προσκόλληση στον ίδιο τον Βουδισμό δεν είναι καλλιέργεια, αλλά αντί για αυτό, ένα εμπόδιο.

 

Μαθητής: Είναι το Τζεν, Σαν, Ρεν υπερ-ύλη; Είναι αρχέγονα όντα; Ή είναι υπερ-αρχέγονα όντα;

 

Δάσκαλος: Βουδισμός και πάλι. Δεδομένου ότι έχετε έρθει εδώ, είναι η προκαθορισμένη σχέση σας, και έτσι ακόμα, θέλω να απαντήσω στην ερώτησή σας. Το Τζεν, Σαν, Ρεν είναι η ιδιαίτερη ποιότητα ολόκληρου του Κόσμου, και ο Φα του Κόσμου προέρχεται από το Τζεν, Σαν, Ρεν. Όσο χαμηλότερα πηγαίνει, τόσο πιο πολύπλοκος γίνεται ο Φα, και τόσο περισσότερες και μεγαλύτερες οι απαιτήσεις του γίνονται, ακριβώς όπως μια πυραμίδα. Αυτός ο Ντάφα έχει δημιουργήσει περιβάλλοντα ύπαρξης σε διαφορετικά επίπεδα για όλα τα αισθανόμενα όντα στον Κόσμο, και δημιούργησε Φο, Τάο, Θεούς και ανθρώπους σε διάφορα επίπεδα καθώς και δαίμονες και άλλα αισθανόμενα όντα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του ουρανού και της γης, και όλης της ύλης. Αυτός ο Κόσμος είναι τόσο περίπλοκος που δεν μπορεί να περιγραφεί με σαφήνεια με την ανθρώπινη γλώσσα. Επιπλέον, έχει άλλες διαφορετικές καταστάσεις ύπαρξης, οι οποίες παρέχουν σε όλα τα αισθανόμενα όντα στοιχεία της ύπαρξης σε διαφορετικά επίπεδα, όπως της αμοιβαίας παραγωγής και αμοιβαίας παρεμπόδισης, Γιν και Γιανγκ, και ούτω καθεξής – πολλά, πάρα πολλά πράγματα. Όλα προέρχονται από αυτόν τον Ντάφα του Κόσμου. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Πριν το συνέδριο, τηλεφώνησα στους ανθρώπους επικοινωνίας για να πάρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις για την παρακολούθηση του συνεδρίου. Το άτομο που απάντησε στο τηλέφωνο με ρώτησε αν είμαι μαθητής του Φάλουν Γκονγκ, και δεν ήξερα πώς να απαντήσω εκείνη τη στιγμή γιατί το μαθαίνω μόνος μου για ένα χρόνο τώρα. Δάσκαλε Λι, παρακαλώ πείτε μου αν μπορώ να θεωρηθώ μαθητής σας.

 

Δάσκαλος: Εάν αληθινά το μαθαίνετε, τότε είστε, ανεξάρτητα από το αν μαθαίνετε μόνοι σας. (Χειροκροτήματα) Οι αλλαγές που έχετε βιώσει και οι υπαινιγμοί που σας έχω δώσει στην καθημερινή ζωή σας δεν σας το έχουν ήδη πει αυτό; Δεδομένου ότι δεν έχετε το περιβάλλον όπου καλλιεργείστε μαζί με όλους, υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία δεν έχετε φωτιστεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε καλλιεργηθεί. Θα πρέπει να κάνετε τις ασκήσεις με τους άλλους μαθητές περισσότερο, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε ακόμα πιο γρήγορα.

 

Μαθητής: Ο Δάσκαλος έχει πει ότι από το 1992, όλοι οι θεοί από διάφορες θρησκείες σταμάτησαν την επίβλεψη υποθέσεων του ανθρώπινου κόσμου. Έχω φτωχή ποιότητα φώτισης και δεν έχω καταλάβει τι εννοούσατε. Δάσκαλε, παρακαλώ εξηγήστε το λίγο.

 

Δάσκαλος: Έχω μιλήσει για αυτό το θέμα σε διάφορες διαλέξεις του Φα. Όταν ήρθα για να σας διδάξω τον Φα αυτή τη φορά, δεν ήταν απλά για λόγους σωτηρίας των ανθρώπων. Αυτή είναι η Επανόρθωση του Φα του Κόσμου, η οποία σχετίζεται με την ανθρωπότητα. Δηλαδή, ακόμη και οι θεοί τους οποίους λατρεύατε επαναπροσδιορίζουν τη θέση τους κατά τη διάρκεια αυτής της Επανόρθωσης του Φα, και ακόμα περισσότερο είναι έτσι η κατάσταση για τα ανθρώπινα όντα. Πώς θα μπορούσαν να εξακολουθούν να επιβλέπουν τις υποθέσεις της ανθρωπότητας;

 

Μαθητής: Οι μαθητές του Ντάφα από τις πόλεις Χέφεϊ στην επαρχία Άνχουϊ, Σενγιάνγκ, και Γιανμπιάν στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Ένα άτομο έλεγε άσχημα πράγματα για τον Ντάφα και άρχισα να διαφωνώ με αυτόν. Είναι αλήθεια ότι δεν ακολούθησα το Ρεν, του Τζεν-Σαν,-Ρεν του Ντάφα; Η λογομαχία με τους ανθρώπους μετράει ως προσκόλληση;

 

Δάσκαλος: Θα πρέπει να το κάνετε με λογική και να του μιλήσετε με μια καλοκάγαθη καρδιά και συμπόνια. Αν πραγματικά δεν θέλει να ακούσει, τότε απλά αφήστε το. Στην πραγματικότητα, δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι όταν μιλάτε μαζί του για τις αρχές του Ντάφα, μιλάτε μαζί του για τον Φα και διαδίδετε τον Φα σε αυτόν, και τον βοηθάτε και του προσφέρετε σωτηρία! Είτε θέλει να το ακούσει ή όχι είναι η επιλογή του. Γιατί να θέλετε να λογομαχήσετε με αυτόν; Θα είναι πιο αποτελεσματικό αν χειριστείτε όλα αυτά τα πράγματα με συμπόνια.

 

Μαθητής: Ενώ μελετώ τον Φα, μερικές φορές φωτίζομαι σε μια αρχή του Φα. Αλλά μόλις θέλω να το εκφράσω με λόγια, αισθάνομαι ότι αυτή η κατανόηση δεν είναι πλέον σωστή. Αυτό το συναίσθημα γίνεται όλο και πιο εμφανές.

 

Δάσκαλος: Σωστά! Μόλις μίλησα για αυτό, έτσι δεν είναι; Μπορείτε να το καταλάβετε μόνο διαισθητικά και δεν μπορείτε να το περιγράψετε με λόγια. Από τη στιγμή που χρησιμοποιείτε την ανθρώπινη γλώσσα για να το πείτε δυνατά, πέφτει κάτω και γίνεται μια αρχή που είναι στο ίδιο επίπεδο με τους καθημερινούς ανθρώπους.

 

Μαθητής: Μεταξύ των καλλιεργητών, υπάρχει ένα μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών απ’ ότι ανδρών;

 

Δάσκαλος: Φαίνεται ότι οι σημερινές γυναίκες μπορούν να καταλάβουν τον Ντάφα γρηγορότερα, και αυτό είναι πραγματικά ένα καλό πράγμα.

 

Μαθητής: Αρχικά μου άρεσαν τα παιδιά πολύ και πραγματικά ήθελα να έχω κάποια. Αλλά αφού γνώρισα τον Ντάφα, κατάλαβα πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο της ανθρωπότητας και πόσο εκφυλισμένη είναι η ανθρώπινη ηθική. Τότε τι νόημα έχει να κάνει κάποιος παιδιά και να αφήσει τέτοιες αθώες καρδιές και ψυχές να μολυνθούν;

 

Δάσκαλος: Επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είστε εσείς που δημιουργείτε τη ζωή, αλλά είναι ότι ένα ον εισέρχεται στην ανθρώπινη μήτρα και μετενσαρκώνεται. Ότι κάρμα και αν έχει είναι κάτι που ο ίδιος φέρει. Αν δεν γεννιόταν μέσα από εσάς, τότε θα γεννηθεί μέσα από κάποιον άλλον ακριβώς το ίδιο. Αφού είστε μαθητής του Ντάφα, γιατί να εξακολουθείτε να φοβάστε ότι τα παιδιά σας θα μολυνθούν;

 

Μαθητής: Είμαι νηπιαγωγός που εργάζεται με τις μειονότητες. Η δουλειά μου είναι να επισκέπτομαι διαφορετικά νηπιαγωγεία για να διδάξω την κινεζική κουλτούρα και παράδοση. Θέλω πραγματικά να διδάξω τις πέντε ασκήσεις του Δασκάλου στα παιδιά. Επιτρέπεται να το κάνω αυτό;

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι πολύ καλό. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες περιοχές όλοι, από τον επικεφαλής των παιδικών σταθμών μέχρι τους εκπαιδευτικούς – εξασκούνται, και τα παιδιά εκεί επίσης. Τα παιδιά δεν έχουν προσκολλήσεις. Όταν κάθονται εκεί, εκπληκτικό! Είναι τόσο καλό – πραγματικά αγνό και υπέροχο. Φυσικά κάνοντας αυτό που περιγράφεται είναι καλό πράγμα. Εκπαιδεύοντας τα παιδιά με τις αρχές του Ντάφα θα τους φέρει ατελείωτα οφέλη σε ολόκληρη τη ζωή τους.

 

Μαθητής: Μερικοί άνθρωποι ειλικρινά εξασκούν Χριστιανισμό, Βουδισμό, κλπ, και δεν έχουν την ευκαιρία να λάβουν το Φάλουν Ντάφα. Θα έχουν μια διέξοδο;

 

Δάσκαλος: Πριν αρχίσω να το κάνω αυτό, οι θεοί τους, αποκάλυψαν ρητά σε αυτούς τους δικούς τους ανθρώπους οι οποίοι θα μπορούσαν πραγματικά να σωθούν, ότι θα το έκανα αυτό. Μερικοί άνθρωποι το πίστεψαν και μερικοί άνθρωποι δεν το πίστεψαν. Δεν βλέπω το τι είδους θρησκεία είναι ή πόσο υψηλόβαθμη είναι η θέση ενός ατόμου. Δεν δίνω προσοχή στο ποιος είναι κάποιος: Κοιτάζω μόνο την καρδιά του ατόμου. Στεκόμενος μπροστά μου, ο καθένας είναι ένα ανθρώπινο ον πρώτα, και κοιτάζω μόνο τις καρδιές των ανθρώπων. Εάν δεν θέλετε να καλλιεργηθείτε, δεν θα κάνω τίποτα. Αν θέλετε, μπορώ να σας προσφέρω σωτηρία. Έτσι είναι! Δεν δίνω σημασία σε καμία τυπικότητα, και εγώ δεν κοιτάω την υψηλόβαθμη θέση ενός ατόμου ή σε τι {θρησκεία} πιστεύει αυτός. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Καλλιεργούμαι στον Ντάφα για αρκετά χρόνια. Κατά τους τελευταίους μήνες, ενώ ανταλλάσσω εμπειρίες με όλους, έχω διαπιστώσει ότι ορισμένοι μαθητές μιλούν ατελείωτα, και αυτό με έχει κάνει να έχω όλο και λιγότερη επιθυμία να μιλάω. Δάσκαλε, παρακαλώ πείτε μου αν η κατάστασή μου είναι σωστή.

 

 Δάσκαλος: Αν συνέχιζαν να μιλάνε ασταμάτητα, και όσο περισσότερο μιλούσαν, τόσο λιγότερο θέλατε να ακούσετε και τόσο πιο ανήσυχοι αισθανθήκατε, τότε αυτό σημαίνει ότι έχετε προσκόλληση! Και όσο περισσότερο μιλούσε, τόσο περισσότερο φαινόταν ότι δεν υπήρχε τελειωμός. Αυτό στην πραγματικότητα στόχευε εσάς, ακόμα κι αν δεν μιλούσε απευθείας σε εσάς. (Χειροκροτήματα) Ήταν για να εκθέσει τις προσκολλήσεις σας. Στην πραγματικότητα, οι προσκολλήσεις σας έχουν εκτεθεί. Είναι απλά ότι προσπαθούσατε να τις καλύψετε λέγοντας ότι το άλλο άτομο μιλούσε ατελείωτα. Δεν σας έχω πει ότι θα πρέπει να εξετάζετε τον εαυτό σας ότι και να συναντήσετε; Δεν ήταν κάποια προσκόλλησή σας που έβγαινε στην επιφάνεια; Επειδή είστε καλλιεργητές και εξαιρετικοί άνθρωποι, γιατί εξακολουθείτε να βλέπετε τα κακά πράγματα στους συνηθισμένους ανθρώπους και συγκρίνετε τον εαυτό σας με αυτούς; Ακόμα κι αν αυτός είναι καλλιεργητής, ακόμα καλλιεργείται ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους, και ο ίδιος εξακολουθεί να έχει προσκολλήσεις που δεν έχει εξαλείψει και εξακολουθεί να εμφανίζει συμπεριφορά των καθημερινών ανθρώπων. Αν δεν είχε αυτά τα πράγματα, δεν θα ήταν ένας Φο; Δεν θα ήταν ένας Θεός; Δεν είναι αλήθεια; Έτσι, μόλις αυτό ή εκείνο το πρόβλημα παρουσιάζεται μεταξύ των μαθητών μας, απλά σκέφτεστε γιατί το άλλο άτομο έχει καλλιεργηθεί τόσο άσχημα, και δεν θέλετε να κοιτάξετε τον εαυτό σας. Έχω πει σε όλους στις διαλέξεις μου του Φα ότι όταν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ δύο ανθρώπων και το βλέπει ένα τρίτο άτομο, ακόμη και το τρίτο άτομο θα πρέπει να σκεφτεί για τον εαυτό του, «Ω, μια αντιπαράθεση συμβαίνει μεταξύ τους, οπότε γιατί ήμουν εκεί για να το δω; Είναι επειδή έχω ορισμένες προσκολλήσεις; Είναι επειδή έχω αυτό το είδος προβλήματος επίσης;» Από τη στιγμή που καλλιεργείστε, θα πρέπει να είστε πραγματικά υπεύθυνοι για τον εαυτό σας και πρέπει να εξετάζετε τον εαυτό σας. Ένα άλλο πράγμα που θέλω να αναφέρω, είναι ότι στις ομαδικές συνεδρίες μελέτης του Φα κάποιοι μαθητές πηγαίνουν και όλο λένε για πράγματα που δεν έχουν σχέση με τον Ντάφα ή την καλλιέργεια, και αυτό παρεμβαίνει με τους μαθητές μας και την καλλιέργειά τους. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό, και θα πρέπει να το επισημάνετε καθαρά σε εκείνους που το κάνουν αυτό.

 

Μαθητής: Όταν βλέπω την εγωιστική πλευρά των καλλιεργητών, νιώθω τόσο άσχημα.

 

Δάσκαλος: Τότε έχετε άλλη προσκόλληση. Θα πρέπει να είναι ότι κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει την καρδιά ενός καλλιεργητή. Όταν δείτε να εμφανίζεται ο εγωισμός του, είναι πιθανό ότι εμφανίζεται για να του μιλήσετε και να τον βοηθήσετε να το συνειδητοποιήσει αυτό και να το εξαλείψει. Εάν επηρεάζεστε από τον εγωισμό του και αναστατώνεστε από αυτό, πώς θα μπορούσε να είναι ότι δεν έχετε καμία προσκόλληση; Δεν είναι ;

 

Μαθητής: Γιατί είναι ότι μόλις κάποιος δημιουργεί δαίμονες στο μυαλό του, αυτός θα πέσει κάτω και δεν θα είναι σε θέση να καλλιεργηθεί ξανά;

 

Δάσκαλος: Έκανα ένα είδος περιγραφής. Εάν η δημιουργία δαιμόνων στο μυαλό κάποιου γίνεται στο βαθμό που δεν μπορεί να αντιστραφεί, θα πέσει μέχρι τον πάτο. Αν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι έχει συμβεί, τότε υπάρχει ακόμα περιθώριο για να σώσει την κατάσταση. Έλεγα σε όλους, με βάση τις αρχές του Φα για τον κίνδυνο δημιουργίας δαιμόνων στο μυαλό κάποιου.

 

Μαθητής: Μπορούν οι καλλιεργητές να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό σύστημα και να διευκολύνουν τους ανθρώπους στην κοινωνία να δεχθούν τον Ντάφα;

Δάσκαλος: Υπάρχουν πολλοί μαθητές που αισθάνονται ότι ο Ντάφα είναι πολύ καλός, είναι σε θέση να αλλάξει τις καρδιές όλων, και είναι σε θέση να κάνει την κοινωνία να επιτύχει πραγματικά την καλύτερη κατάσταση, μία (κατάσταση) με υψηλό ηθικό πρότυπο. Έτσι, πολλοί μαθητές και καθημερινοί άνθρωποι που δεν καλλιεργούνται νομίζουν ότι αν θα μπορούσε να είναι ευρύτερα αποδεκτός από τους ανθρώπους σε όλη την κοινωνία και να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, πόσο θαυμάσια η κοινωνία θα γινόταν! Στην πραγματικότητα, το μυαλό σας είναι ακόμα στην κοινή ανθρώπινη κοινωνία. Μπορώ μόνο έτσι να το θέσω σε εσάς, διότι η κατανόησή σας του Φα δεν είναι τόσο βαθιά ακόμα, και δεν έχετε αντιληφθεί αρκετά ότι αυτός ο Φα που διδάσκω δεν είναι για χάρη του να πετύχετε κάτι στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία. Κατά κύριο λόγο είναι για χάρη της διδασκαλίας του Φα σε καλλιεργητές και επιτρέποντας στους καλλιεργητές να σωθούν. Η συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία είναι απλά αυτό που είναι. Αν υπήρχαν πραγματικά κάποιοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν τις καλοκάγαθες αρχές του Φα του Ντάφα για να αλλάξει το ηθικό πρότυπο στην κοινωνία, το οποίο εκφυλίζεται καθημερινά, τότε αυτό θα ήταν μια ένδειξη καλής καρδιάς των ανθρώπων, και δεν θα ήμουν ενάντια σε αυτό. Αυτό είναι επειδή θα διέδιδε τον Ντάφα για το καλό του λαού, έτσι είναι. Αυτά είναι πράγματα των καθημερινών ανθρώπων, και πράγματα που θα συμβούν στο επόμενο στάδιο όταν ο Φα Επανορθώνει τον ανθρώπινο κόσμο.

 

Μαθητής: Όλοι οι μαθητές στην Ταϊβάν στέλνουν τους χαιρετισμούς τους σε εσάς!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Έχω πολλές ερωτήσεις να σας κάνω. Το επίπεδο της ικανότητας ενός ατόμου έρχεται με το Αρχέγονο Πνεύμα του κατά τη γέννηση, ή είναι κανονισμένο με βάση την αρετή και το κάρμα του;

 

Δάσκαλος: Υπάρχουν δύο τύποι ικανότητας για τις οποίες μιλήσατε. Η πρώτη είναι η λεγόμενη εξυπνάδα των καθημερινών ανθρώπων, και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τη διαδικασία της καλλιέργειας. Αντί αυτού, είναι ένα σοβαρό εμπόδιο. Ένας άλλος τύπος είναι η εμφάνιση των ικανοτήτων που είναι πέρα από εκείνες των συνηθισμένων ανθρώπων κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Οφείλονται σε κάποια προγεννητικά καθώς και μεταγεννητικά στοιχεία. Αλλά στην καλλιέργεια αυτά δεν είναι τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για να κρίνουμε το επίπεδο ενός ανθρώπου. Για να κρίνουμε την ικανότητα ενός ατόμου να καλλιεργηθεί και να κατανοήσει τον Φα, πρέπει κάποιος να εξετάσει την βάση του ατόμου. Η αρχική φύση ενός ατόμου είναι θαμμένη κατά τη διάρκεια των μακρόχρονων ζωών μετενσάρκωσης. Το πόσο μπορεί η αρχική φύση ενός ατόμου να φανεί είναι το πόσο καλή είναι η βάση του και η ικανότητα του ατόμου να αφυπνιστεί.

 

Μαθητής: Οι ιερές εικόνες των Φο, Τάο και Θεών που απεικονίζονται στα γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο έμειναν πίσω από το παρελθόν. Πώς κατάφεραν να παραμείνουν στον ανθρώπινο κόσμο;

Δάσκαλος: Ρωτάτε πώς οι άνθρωποι γνώριζαν για την εικόνα του Βούδα. Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ των ανθρώπων που ζουν σε χρονικές περιόδους που η ηθική της ανθρωπότητας είναι αρκετά καλή και άνθρωποι που ζουν σε χρονικές περιόδους όταν η ανθρώπινη ηθική είναι κακή. Όσο υψηλότερο είναι το ηθικό πρότυπο της ανθρώπινης κοινωνίας, τόσο περισσότεροι οι θεοί εμφανίζουν την αλήθεια του σύμπαντος στους ανθρώπους, και αυτό είναι κάτι που επιφέρει η κατάσταση της κοινωνίας στο σύνολό της. Επομένως, η σημερινή κοινωνία δεν είναι καλή, γιατί αυτό που η σημερινή κοινωνία λατρεύει, είναι την επιστήμη και όχι τους θεούς, και γι' αυτό οι άνθρωποι μπορούν να δουν όλο και λιγότερο. Επιπλέον, αυτή η επιστήμη δημιουργήθηκε για τον άνθρωπο από εξωγήινους, οι οποίοι είναι επίσης όντα σε αυτή τη διάσταση. Είναι μόνο ότι είναι όντα από άλλους πλανήτες. Πολλά από εκείνα τα μεγάλα έργα ζωγραφικής στο Μουσείο του Λούβρου στη Γαλλία απεικονίζουν θεία πράγματα. Οι απεικονίσεις είναι αρκετά ρεαλιστικές. Έχω δει τα έργα ζωγραφικής και είναι πράγματι έτσι όπως είναι εκεί. Αλλά έμειναν από την εποχή που ο Χριστιανισμός βρισκόταν στο αποκορύφωμά του. Με άλλα λόγια, είχαν κληρονομηθεί από μια εποχή όπου το ηθικό πρότυπο του ανθρώπου ήταν στα καλύτερά του και οι άνθρωποι πίστευαν στους θεούς περισσότερο. Υπήρχαν πολλοί καλλιτέχνες οι οποίοι ήταν επίσης αφιερωμένοι Χριστιανοί. Έτσι οι θεοί εμφάνιζαν πράγματα σε αυτούς, και αυτοί ήταν σε θέση να τα δουν. Γνωρίζετε όλοι πόσο οι καλλιτέχνες είναι σπουδαίοι στην απομνημόνευση των εικόνων. Αφού είδαν αυτές τις σκηνές των θεών ήταν σε θέση να τις ζωγραφίσουν. Νιώθω ότι τις ζωγράφισαν πολύ κοντά στην πραγματικότητα, με έναν πολύ ρεαλιστικό τρόπο, και ότι μοιάζουν αληθινά έτσι όπως είναι. Βλέποντας μεγάλα έργα ζωγραφικής όπως αυτά, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται μια ατμόσφαιρα αγιότητας και ευλάβειας – το είδος σεβασμού για τους μεγαλοπρεπείς θεούς. Ήταν με τον ίδιο τρόπο που οι εικόνες των Φο έμειναν πίσω στην ανθρωπότητα.

 

Μαθητής: Η ύλη που σχηματίζεται μέσω της καλλιέργειας μέχρι την Ολοκλήρωση είναι πολύτιμη για εκείνους σε υψηλότερα επίπεδα. Έχει να κάνει με την επιστροφή στον αρχικό αληθινό εαυτό κάποιου καθώς και τη διαδικασία της καλλιέργειας;

 

Δάσκαλος: Δεν είναι όπως το έχετε συνδέσει καθόλου, καθώς η διαδικασία της καλλιέργειάς σας έχει να κάνει στην πραγματικότητα με την επιστροφή στον αρχικό, αληθινό σας εαυτό. «Η ύλη που σχηματίζεται μέσω της καλλιέργειας μέχρι την Ολοκλήρωση είναι πολύτιμη για εκείνους σε υψηλότερα επίπεδα» – αυτό δεν έχει νόημα. Μπορεί να μην είναι πολύτιμη για τους θεούς που βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό στο οποίο θα Ολοκληρωθείτε. Και ακόμα ανώτεροι θεοί το βλέπουν ως βρωμιά. Στην πραγματικότητα, ό,τι σε αυτό το σύμπαν δεν είναι καλό πετιέται εδώ σε αυτήν την ανθρώπινη κοινωνία.

 

Μαθητής: Μπορούν οι Χριστιανοί να καλλιεργηθούν στον Ντάφα;

 

Δάσκαλος: Μόλις είπα αυτά τα λόγια: Είπα ότι οι Θεοί δεν δίνουν καμία σημασία σε οποιεσδήποτε θρησκείες ούτε στο ελάχιστο, διότι είναι κάτι που επέφεραν οι άνθρωποι. Όταν ο Ιησούς ήταν σε αυτόν τον κόσμο δεν υπήρχε εκκλησία, και δεν υπήρχε η θρησκεία του Χριστιανισμού. Και όταν ο Σακιαμούνι ήταν σε αυτόν τον κόσμο δεν υπήρχε ναός, αφού αυτά επήλθαν από τον άνθρωπο. Όταν ο Σακιαμούνι ήταν σε αυτόν τον κόσμο δεν υπήρχαν γραφές, και όταν ο Ιησούς ήταν σε αυτόν τον κόσμο δεν υπήρξε επίσης καμία Αγία Γραφή. Οι άνθρωποι τα έγραψαν αργότερα υπενθυμίζοντας τι είχε ειπωθεί νωρίτερα.

 

Οι Φο και οι Θεοί δεν δίνουν καμία σημασία στις μορφές που οι άνθρωποι δημιουργούν, έτσι, ποια η σημασία του να νοιάζεστε για το ποια μορφή θα υιοθετήσετε; Η θρησκεία δεν είναι κακό πράγμα για την ανθρωπότητα, αλλά αν οι άνθρωποι προσκολληθούν με την ίδια τη μορφή, τότε δεν είναι σοβαροί μαθητές των Θεών ή των Φο. Όπως γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης όλοι οι ναοί εκείνοι είχαν κατεδαφιστεί. Γιατί οι Φο δεν παρενέβησαν εκείνον τον καιρό; Λοιπόν, γιατί να παρέμβουν; Όλων των ειδών άνθρωποι πήγαν σε αυτούς τους ναούς, ζητώντας για όλων των ειδών πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι που ζητούν πράγματα από τον Βούδα δεν καλλιεργούνται. Ο σκοπός της λατρείας τους στον Βούδα είναι να έχουν την ευλογία του Βούδα, έτσι ώστε να κάνουν ένα γιο, να πλουτίσουν, ή για να ευλογηθούν ώστε να αποφευχθούν οι καταστροφές και οι συμφορές. Είναι ο Βούδας εκεί για να κάνει αυτά για εσάς; Ο Βούδας είναι εκεί για να φροντίσει ριζικά την σωτηρία όλων των αισθανόμενων όντων και να σας σώσει στους ουρανούς. Αλλά αντί αυτού, αναζητάτε την άνεση ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους. Έτσι, για τους Φο, αυτό το είδος προσκόλλησης ζητώντας πράγματα από τον Βούδα είναι η χειρότερη προσκόλληση, μια προσκόλληση που κάνει τον Βούδα να αισθάνεται άσχημα. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι κάνουν. Χειρίζονται τους Φο με ανθρώπινα συναισθήματα, σκεπτόμενοι: «Λέω ότι εσείς οι Βούδες και οι Μποντισάτβες είστε θαυμάσιοι, γεμάτοι έλεος και συμπόνια. Έτσι, οι Βούδες και οι Μποντισάτβες θα πρέπει να εκπληρώσουν τις επιθυμίες μου. Λέω ότι, αυτός ο Βούδας, είναι Μέγας, ώστε ο Βούδας θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος». Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Φο αισθάνονται ευτυχείς με λίγα τέτοια λόγια. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι καρδιές των ανθρώπων μπορούν να επηρεάσουν την καρδιά ενός Βούδα. Νομίζουν ότι μερικά κομπλιμέντα θα κάνουν τους Φο ευτυχείς – πόσο γελοίο. Όταν κάποιος σαν και αυτόν λατρεύει το άγαλμα του Βούδα εκεί, μπορεί ο Βούδας να μείνει εκεί; Αυτός ο Βούδας ενοχλείται ακούγοντάς το αυτό και έχει φύγει προ πολλού. Και δεδομένου ότι δεν υπάρχει Βούδας στο άγαλμα, τότε τα κακά πνεύματα που φέρνουν διαταραχή στον κόσμο έρχονται να απαιτήσουν κάψιμο λιβανιού. Τι είναι λοιπόν αυτό που οι άνθρωποι λατρεύουν τότε; Σκεφτείτε το ο καθένας, ποιος ο λόγος να διατηρηθεί αυτός ο ναός; Εάν οι άνθρωποι δεν τον κατεδαφίσουν, οι ίδιοι οι Φο θα τον χτυπήσουν με κεραυνό. Δεν είναι αυτή η ιδέα; Έτσι οι θεοί κοιτούν μόνο τις καρδιές των ανθρώπων. Αν η καρδιά σας δεν φτάνει το πρότυπο για την καλλιέργεια, ποιος ο λόγος να υπερασπίζετε τον Βουδισμό ή κάποια άλλη θρησκεία; Ήταν ανθρώπινα όντα που δημιούργησαν αυτά τα πράγματα. Έτσι, αυτό που υπερασπίζετε είναι θρησκεία, και είστε προσκολλημένοι με την ίδια τη θρησκεία. Λέτε, «Αν προστατεύσω αυτή τη θρησκεία, τότε μπορώ να γίνει ένας Βούδας, μπορώ να γίνω ένας Θεός, και μπορώ να πάω στον ουρανό». Αλλά δεν είναι αυτό αστείο;

 

Μαθητής: Ο Χριστιανισμός δεν είναι πολύ διαφορετικός από το Φάλουν Ντάφα; Είναι απλά η διαφορά μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης;

 

Δάσκαλος: Η διαφορά είναι τεράστια, το Φάλουν Ντάφα είναι ο Φα που δημιούργησε τoν Κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα αισθανόμενα όντα, συμπεριλαμβάνοντας και τους ανθρώπους και τους θεούς, τους ουρανούς και τη γη, και όλα τα πράγματα και τα αντικείμενα. Όλοι οι θεοί δημιουργήθηκαν από τον Ντάφα του Κόσμου. Θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο βιβλίο Τζούαν Φάλουν. Σε αυτό το βιβλίο έχω εξηγήσει αυτά τα θέματα με σαφήνεια. Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο, καθώς υπάρχει μια αγγλική έκδοση του Τζούαν Φάλουν.

 

Μαθητής: Έχω μια ερώτηση που ελπίζω παρακαλώ να απαντήσετε. Καλλιεργούμαι, και σε μια περίοδο άνω των τριών ετών έχω περάσει εύκολα τις δοκιμασίες, αλλά μόλις πέρυσι άρχισαν να εμφανίζονται οι μεγάλες δοκιμασίες. Υπάρχει αίμα στα κόπρανά μου για αρκετούς μήνες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τώρα έχει επηρεάσει την υγεία μου. Μπορώ να βελτιωθώ στην καλλιέργεια έτσι;

Δάσκαλος: Ίσως έχετε όλοι συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το ερώτημα που θέτει. Θέλετε να είναι ήσυχα ακριβώς όπως εκείνα τα τρία χρόνια, αλλά έτσι πάει η καλλιέργεια; Ήσασταν πραγματικά επιμελής αυτά τα τρία χρόνια; Έχετε πραγματικά θεωρήσει τον εαυτό σας ως καλλιεργητή; Έχετε συναντήσει το πρότυπο; Μερικές φορές στην καρδιά σας θεωρείτε τα οικογενειακά ζητήματα πιο σημαντικά από τον Φα, αυτό που είναι στο μυαλό σας είναι η απόκτηση χρημάτων και η προσκόλληση με την αγάπη για την οικογένεια, σε όλα αυτά δίνετε μεγαλύτερη σημασία από ότι στον Φα, και δεν θέλετε να εξαλείψετε το δικό σας κάρμα ή να υπομείνετε οποιαδήποτε δυσκολία. Είναι αυτό ένας πραγματικός μαθητής που καλλιεργείται; Ακόμα και μετά από δέκα χρόνια τέτοιας καλλιέργειας τίποτα δεν θα αλλάξει. Όταν αρχίζω να σας πηγαίνω υψηλότερα, και αρχίζω να καθαρίζω το σώμα σας, θρόμβοι αίματος, αίμα αποβλήτων, και κακά πράγματα από πριν θα αποβληθούν. Αλλά αμέσως το παίρνετε να σημαίνει ότι το σώμα σας έχει προβλήματα. Δεν είστε σε θέση να διατηρήσετε ακλόνητες, ορθές σκέψεις, δεν πιστεύετε ότι είναι ο Δάσκαλος που σας καθαρίζει κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Η καλλιέργεια είναι τόσο ιερό ζήτημα, και όμως το παίρνετε να είναι ασθένεια. Πώς το βλέπω αυτό το θέμα; Είναι αυτό πέρασμα της δοκιμασίας; Η καρδιά σας δεν είναι ακόμη σταθερή και ακλόνητη. Αρχικά ήταν ένα καλό πράγμα – καθαρίζοντας το σώμα σας για εσάς. Ποιος θα έκανε τέτοιο πράγμα για εσάς; Δεν σας δόθηκε επειδή θέλατε να καλλιεργηθείτε; Όταν βρισκόσαστε αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα, αποτυχαίνετε να το καταλάβετε σωστά, εξακολουθείτε να καλλιεργείστε έτσι αργά, και δεν είστε σε θέση να προοδεύσετε επιμελώς. Όταν δεν μπορείτε να τα καταλάβετε αυτά από τη σκοπιά του Φα, τότε αυτή η διαδικασία κατά την οποία το σώμα σας καθαρίζεται καθυστερεί, και δεν περνάει για πολύ καιρό, παρατεινόμενη για αρκετούς μήνες. Στη συνέχεια, οι σκέψεις σας γίνονται ακόμη λιγότερο σταθερές, και η δοκιμασία φαίνεται μεγαλύτερη όσο περνάει περισσότερο ο καιρός, και είναι ακόμα πιο δύσκολο να περαστεί. Σκέφτεστε, «Γιατί έχει διαρκέσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, και ακόμα δεν μπορεί να περάσει;» Οι σκέψεις αρχίζουν να ταλαντεύονται: «Δεν είναι αυτός ο τρόπος καλλιέργειας αποτελεσματικός; Ο Δάσκαλος με φροντίζει; Τι συμβαίνει;» Έχει ήδη επηρεάσει την υγεία σας. Σε αυτό το ζήτημα δεν έχετε δει τον εαυτό σας ως καλλιεργητή.

 

Με πολλά συγκεκριμένα προβλήματα κανονικά θα προτιμούσα να μην σας πω για αυτά. Αλλά σκεφτείτε το, μετά την καλλιέργεια του Ντάφα πολλοί άνθρωποι έχουν αναρρώσει από διάφορες ανίατες ασθένειες που είχαν, ακόμη και ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν είχαν προσκολλήσεις, και έτσι επιμελώς προόδευαν και δεν σκέφτονταν τα προβλήματα υγείας τους καθόλου. «Το νοσοκομείο με έχει ήδη καταδικάσει σε θάνατο, γιατί να φοβάμαι το θάνατο; Σήμερα έχω λάβει τον Ντάφα. Θα καλλιεργηθώ! Όσο μπορέσω να προχωρήσω θα είναι μια χαρά, θα καλλιεργηθώ με όλη την δύναμη μου! Ώρα για να εξασκηθώ!» Ανεπαίσθητα οι ασθένειές τους έχουν όλες εξαφανιστεί, γιατί δεν είχαν καμία προσκόλληση σε αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες σοβαρές, καταληκτικές (μοιραίες) ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων ασθενών με θανατηφόρες ασθένειες, και πέθαναν. Γιατί συνέβη αυτό; Επειδή ήρθαν εξ ολοκλήρου για θεραπεία, και κατά την εξάσκηση δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη δική τους προσκόλληση. Σκέφτηκαν ότι: «Με την εξάσκηση του Φάλουν Γκονγκ εκείνος και ο τάδε ανάρρωσαν από ανίατη ασθένεια. Και εγώ μπορώ να αναρρώσω εξασκώντας το! Έχω έρθει να εξασκηθώ, ώστε αυτός ο δάσκαλος θα με φροντίσει επίσης!» Σκέφτονται: Όσο διαβάζω το βιβλίο, όσο κάνω τις ασκήσεις, ο Δάσκαλος σίγουρα θα με θεραπεύσει». Βλέπετε, το μυαλό τους έχει λίγο ξεφύγει. Έτσι θα εξακολουθούν να σκέφτονται: «Ο Δάσκαλος θα με θεραπεύσει σίγουρα». Στην επιφάνεια έκαναν καλλιέργεια και διάβαζαν το βιβλίο όπως όλοι οι άλλοι, αλλά δεν το διάβαζαν για χάρη της συγκεκριμένης πάθησης; Πρέπει να τους δω σε σχέση με τη θεμελιώδη φύση τους! Η καλλιέργεια είναι ιερή. Προσπαθείτε να εξαπατήσετε τον Φο; Προσπαθείτε να εξαπατήσετε τον Δάσκαλο; Εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας. Χωρίς να αλλάξετε σε θεμελιώδες επίπεδο, μπορεί να μετρήσει ως γνήσια καλλιέργεια; Γιατί είναι ότι οι μαθητές μπορούν να δοκιμαστούν στα όνειρά τους; Όταν όλες οι προθέσεις σας που μπορούν να κρύβουν τις {προσκολλήσεις] σας είναι κοιμισμένες, τότε θα ρίξουμε μια ματιά να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεστε. Θα πρέπει να φθάσετε πραγματικά το πρότυπο ενός καλλιεργητή – δεν είναι αυτή η αρχή; Έχετε μάθει τον Ντάφα τώρα, αλλά δεν κάνετε σταθερή πρόοδο. Με κάθε τρόπο μην χάσετε την ευκαιρία. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν καν να λάβουν τον Φα.

 

Μαθητής: Γιατί είναι ότι κάθε φορά που συμμετέχω στην ομαδική εξάσκηση, ο σύζυγός μου αισθάνεται πολύ άσχημα;

 

Δάσκαλος: Προκαλείται από το κάρμα σας. Αφού αρχίσατε την καλλιέργεια, πώς θα μπορούσε απλά να απαλλαγείτε από τα πολλά χρέη που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ζωών σας και να γίνετε ένας θεός με ευκολία; Τι είδους Θεός θα ήταν αυτό; Δημιουργώντας κάρμα αλλά χωρίς να χρειάζεται να είστε υπεύθυνοι για αυτό – πώς θα μπορούσε αυτό να επιτραπεί! Όταν ένας θεός κοιτάζει την ύπαρξη ενός ατόμου, δεν βλέπει τη διάρκεια μίας ζωής του ατόμου. Η μετενσάρκωση από ζωή σε ζωή είναι σαν να περνάει μία ημέρα μετά την άλλη. Δεν σας επιτρέπεται απλά να σηκωθείτε ένα πρωί μετά από μια νύχτα ύπνου και να πείτε ότι δεν αναγνωρίζετε τι κάνατε χθες. Έτσι δεν είναι; Οι Θεοί κοιτάζουν την ύπαρξή σας ως σύνολο, και ό,τι κάνατε σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο θα πρέπει να εξεταστεί.

 

Μαθητής: Πώς ένα άτομο μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της ανεκτικότητας του;

 

Δάσκαλος: Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς σας, φυσικά θα επεκταθεί, καθώς δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε κατά βούληση. Όσο περισσότερες προσκολλήσεις εγκαταλείπετε, τόσο μεγαλύτερη η καρδιά κάποιου γίνεται και τόσο μεγαλύτερη η ανεκτικότητα κάποιου.

 

Μαθητής: Ονειρεύτηκα ότι ο Δάσκαλος μου ταχυδρόμησε τέσσερα ποτήρια νερού, αλλά μόνο ένα έφτασε πλήρως άθικτο. Την επόμενη μέρα ονειρεύτηκα ότι είχα τέσσερις κόρες, αλλά μόνο η μία επέζησε. Κάποιοι συνασκούμενοι κατανόησαν ότι ίσως έλαβα μόνο το ένα τέταρτο από αυτό που έχει δώσει ο Δάσκαλος. Είναι σωστό αυτό;

 

Δάσκαλος: Σας δόθηκε για να φωτιστείτε, έτσι δεν μπορώ να το αποκαλύψω. Αν το αποκαλύψω, τότε δεν θα το έδινα αυτό στον εαυτό μου για να το καταλάβω;

 

Μαθητής: Μετά την επίτευξη του βασιλείου και του επιπέδου ενός Φο, υπάρχουν ακόμα το αρχέγονο πνεύμα και το βοηθητικό πνεύμα;

 

Δάσκαλος: Σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχουν. Δεν έχω αναφέρει στο Τζούαν Φάλουν ότι μετά την επίτευξη της Ολοκλήρωσης το Βοηθητικό Πνεύμα μπορεί να υπάρξει μόνο ως φύλακας του Φα ή σε κάποια άλλη μορφή;

 

Μαθητής: Η Κίνα είναι ένα καλό περιβάλλον για καλλιέργεια. Τα αποτελέσματα της καλλιέργειας θα επηρεαστούν αφότου κατοικήσω στην Αυστραλία για κάποιο χρονικό διάστημα;

 

Δάσκαλος: Δεν θα επηρεαστούν. Όσο καλλιεργείστε, είναι το ίδιο παντού.

 

Μαθητής: Όταν κάθομαι σε διαλογισμό για μία ώρα, συνήθως αισθάνομαι σαν να παίρνει πολύ χρόνο, και πρέπει να το τελειώσω με πόνο. Αλλά έχω διαπιστώσει ότι κατά καιρούς όταν εξαλείφω κάρμα και διαλογίζομαι, ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα. Σε μια στιγμή φαίνεται ότι έχει τελειώσει, και η αίσθηση είναι διαφορετική. Είναι σωστή αυτή η κατάσταση;

 

Δάσκαλος: Αυτές είναι όλες καταστάσεις που εκδηλώνονται όταν κάνετε τις ασκήσεις, και η εμφάνισή τους είναι πολύ φυσικό.

 

Μαθητής: Αν διαλογίζομαι σε καιρούς που εξαλείφω κάρμα, και οι δύο πλευρές θα εξαλείψουν κάρμα;

 

Δάσκαλος: Ποιες δύο πλευρές; Η πλευρά που έχει καλλιεργηθεί καλά δεν θα αισθανθεί πόνο, και όσο για τα πόδια του σώματος, φυσικά, θα έχουν πόνο. Όταν κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όχι μόνο τα πόδια σας θα πονέσουν: υπάρχει επίσης πόνος και μούδιασμα στη πλάτη, αίσθημα ανησυχίας, και αίσθημα ναυτίας. Έτσι είναι το πώς υποφέρετε σωματικά και ψυχικά! Ο πόνος στα πόδια είναι απλώς κάτι να αντέξετε σε σωματικό επίπεδο, και ενώ διαλογίζεστε, θα έχετε επίσης {να χειριστείτε} πράγματα που σας προκαλούν να γίνεστε ανήσυχοι! Σε εκείνο το σημείο θέλετε να κατεβάσετε τα πόδια σας. Πολλοί από τους ασκούμενούς μας αισθάνονται αυτά τα πράγματα. Υποφέροντας όντως εξαλείφετε κάρμα.

Μαθητής: Νιώθω πολύ τυχερός που είμαι σε θέση να σας δω προσωπικά, και τώρα έχω μια ερώτηση. Μιλήσατε για το εξασκώντας μόνο έναν τρόπο καλλιέργειας. Αν κατά τη διάρκεια της καθημερινής ζωής διαβάσω Βουδιστικές γραφές και βιβλία, νομίζω ότι για κάποιους μαθητές χαμηλού επιπέδου όπως εγώ, θα πρέπει να είναι ωφέλιμο. Μπορούμε να φτάσουμε αργά το πρότυπο, διότι ο Βουδισμός είναι επίσης ο Νόμος του Φο. Είναι σωστό αυτό;

 

Δάσκαλος: Η σκέψη σου δεν είναι σωστή, διότι ο Ντάφα και ο Βουδισμός δεν είναι το ίδιο πράγμα. Θα πρέπει να διαβάσετε το Τζούαν Φαλούν περισσότερο. Ειλικρινά θέλω να πω πολλά σε εσάς. Και αυτά που θέλετε να ξέρετε είναι πολλά, αλλά δεν έχω αρκετό χρόνο σήμερα. Εδώ συζητώ με τους μαθητές μου, που καλλιεργούνται, προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει ενώ καλλιεργούνται σε διαφορετικά επίπεδα. Αν θέλετε να καλλιεργηθείτε, τότε διαβάστε το βιβλίο. Διαβάστε το Τζούαν Φάλουν, και στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε. Μπορείτε να αποφασίσετε για τον εαυτό σας αν θα καλλιεργηθείτε ή αν θα διαβάσετε τις Βουδιστικές γραφές σας. Ο Ντάφα είναι διαφορετικός από όλες τις θρησκείες.

 

Μαθητής: Βλέποντάς σας, αισθάνομαι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά και μένω άφωνος. Θέλω να πω κάτι αλλά δεν ξέρω τι να πω. Όταν αυτό συμβαίνει, είναι ότι η κύρια συνείδησή μου είναι ασαφής, ή είναι ότι το ανθρώπινο συναίσθημα που έχω είναι πάρα πολύ ισχυρό;

 

Δάσκαλος: Καμία δεν είναι η περίπτωση. Όταν πολλοί μαθητές –όχι μόνο εσείς– με δείτε, δεν έχετε τίποτα να πείτε. Είναι επειδή εκείνη την ώρα, το μέρος σας που έχει καλλιεργηθεί καλά είναι σε εγρήγορση. Η πλευρά που έχει καλλιεργηθεί καλά γνωρίζει τα πάντα για τις αρχές του Φα σε εκείνο το επίπεδο, ώστε βλέποντάς με δεν υπάρχει τίποτα να ρωτήσετε. Ο Δάσκαλος έχει κάνει τόσα πολλά για όλους, και η πλευρά σας που γνωρίζει ξέρει. Στην επιφάνεια απλά εξηγώ τις αρχές του Φα για εσάς, αλλά οι αληθινές βελτιώσεις σας σε άλλους τομείς, καθώς και η εξάλειψη του κάρμα για εσάς και πολλά πράγματα που έχουν γίνει για εσάς – ένα μέρος σας μπορεί να τα δει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέποντάς με απλά θέλετε να κλάψετε, όμως η πλευρά σας που δεν έχει καλλιεργηθεί καλά, δεν ξέρει τον λόγο για το κλάμα. Αυτή είναι η κατάσταση. Αυτό είναι επειδή ξέρετε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να περιγράψετε αυτά τα πράγματα που ο Δάσκαλος έχει κάνει για εσάς. Σε αυτόν τον πέραν σωτηρίας, χαοτικό κόσμο, σε μια εποχή που η ανθρώπινη ηθική πέφτει ταχύτατα, σας βοηθάω να εξαλείψετε το κάρμα και σας δίνω τόσα πολλά πράγματα. Αν δεν σας έδινα αυτή την ευκαιρία, κανείς δεν θα σας την έδινε. Έτσι εκείνη η πλευρά σας το έχει δει αυτό. Έτσι είναι η κατάσταση αυτή. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Θα ήθελα να ρωτήσω, πώς μπορώ να ξέρω ότι έχω λάβει τον Φα; Στο παρελθόν είχα διαβήτη και υψηλή χοληστερόλη, και μετά την καλλιέργεια στο Φάλουν Γκονγκ όλα είναι καλά. Αυτό σημαίνει ότι έχω ήδη λάβει τον Φα;

 

Δάσκαλος: Αυτό δεν σημαίνει ότι φροντίζεστε; Η άσκηση καλλιέργειας συνεπιφέρει πάντα πρώτα τη ρύθμιση του σώματος μέχρι να είναι καλά, και στη συνέχεια μπαίνει στη φάση της επίσημης καλλιέργειας. Ήδη βιώνετε αλλαγές. Αν δεν σας είχα φροντίσει, αυτές οι αλλαγές δεν θα είχαν συμβεί. Δεν είναι αυτό παράδειγμα των αλλαγών που συμβαίνουν από τον Φα τότε; Θα πρέπει απλά να διαβάζετε το βιβλίο πολύ, να μελετάτε τον Φα πολύ, και να προοδεύετε επιμελώς.

 

Μαθητής: Στην καλλιέργεια, μας επιτρέπεται να απαγγέλουμε τις φόρμουλες της άσκησης ενώ κάνουμε τις ασκήσεις;

 

Δάσκαλος: Απαγγείλετε τις φόρμουλες πριν κάνετε τις ασκήσεις. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων δεν είναι απαραίτητο να τις απαγγέλετε, και είναι καλύτερα να μην σκέφτεστε τίποτα. Αυτό είναι το καλύτερο.

 

Μαθητής: Μπορούν οι μαθητές που έχουν μόλις τώρα αρχίσει την καλλιέργεια να Ολοκληρωθούν μαζί με τους μαθητές που έχουν καλλιεργηθεί για πολλά χρόνια; Υπάρχουν μερικοί ηλικιωμένοι των οποίων το επίπεδο παιδείας είναι περιορισμένο, και υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες δικοί τους, ειδικά έχοντας μικρή ικανότητα να κατανοήσουν τον Φα. Πώς θα έπρεπε να δούμε την καλλιέργειά τους για την Ολοκλήρωση;

 

Δάσκαλος: Μην υποτιμάτε την παλαιότερη γενιά, καθώς όλα εξαρτώνται από τον δικό του βαθμό επιμέλειας κάθε ατόμου, και δεν μπορείτε να βλέπετε την ηλικία ενός ατόμου έτσι. Αφού σας έκανα να λάβετε τον Φα, πάντα θα σας δίνω άφθονο χρόνο. Αλλά αν δεν μπορείτε να είστε επιμελής, αν δεν είστε σε θέση να θεωρείτε τον εαυτό σας ως καλλιεργητή, τότε όλα είναι μάταια. Θα σας δώσω άφθονο χρόνο. Είναι αρκετός ο χρόνος για να είστε επιμελής, όχι χρόνος για να καλλιεργείστε με μισή καρδιά.

 

Μαθητής: Τρεις ημέρες αφότου το παιδί μου γεννήθηκε, είδα ένα ηλικιωμένο ξένο φορώντας μαύρα ρούχα και ένα ψηλό καπέλο, καλύπτοντας το παιδί με μια κουβέρτα. Ο καθένας στην οικογένειά μας είναι καλλιεργητής του Ντάφα, έτσι θα έπρεπε να είναι το Σώμα του Νόμου του Δασκάλου και όχι ο ηλικιωμένος ξένος. Δεν καταλαβαίνω, έτσι θα ήθελα να ρωτήσω τον Δάσκαλο να το εξηγήσει λίγο αυτό;

 

Δάσκαλος: Έχω διαφορετικές εικόνες σε διαφορετικά επίπεδα, και έχω διαφορετικούς παραδείσους σε διαφορετικά επίπεδα. Επίσης, όσο για το από πού ήρθε το παιδί να λάβει τον Φα, ή είτε έχει ένα θεϊκό ον που τον ακολουθεί και τον προσέχει, δεν μπορώ να σας πω οτιδήποτε από αυτά. Απλά προχωρήστε και καλλιεργηθείτε. Βλέποντας τέτοια πράγματα θα πρέπει να είναι κάποιος ακόμα πιο επιμελής.

 

Μαθητής: Ελπίζουμε πολύ ότι οι μαθητές της λευκής φυλής που έχουν επωφεληθεί από τον Ντάφα να μπορούν να προχωρήσουν μπροστά και ενεργά να παρουσιάσουν τον Ντάφα σε μέλη της εθνικής τους καταγωγής.

 

Δάσκαλος: Κάθε μαθητής του Ντάφα, ανεξάρτητα από το αν είναι λευκός, Κινέζος, ή κάποιος από άλλη εθνικότητα, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας.

 

Μαθητής: Μετά την άφιξή μου στην Αυστραλία μου πήρε τέσσερις μήνες για να βρω τόπο εξάσκησης. Όλοι οι μαθητές είναι οικείοι, αλλά ποτέ δεν τους είχα συναντήσει πριν. Στο συνέδριο ανταλλαγής εμπειριών, όλοι οι καλλιεργητές του Ντάφα που είδα φαίνεται σαν να τους έχω ξανασυναντήσει και δεν φαίνονται άγνωστοι καθόλου. Γιατί συμβαίνει αυτό;

 

Δάσκαλος: Φυσικά αυτή είναι η περίπτωση. Οι μαθητές του Ντάφα μας όλοι καλλιεργούν τον ίδιο Φα, όλοι καλλιεργούνται στον Ντάφα. Οι πλευρές που έχουν καλλιεργηθεί καλά όλοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά, και μεταξύ σας, ίσως να γνωρίζατε ο ένας τον άλλον από κάποια άλλη ζωή.

 

Μαθητής: Το μυαλό μου είναι συχνά κενό, αλλά συχνά κάποιοι άνθρωποι με ρωτούν, «Λέτε ότι το Φάλουν Γκονγκ είναι καλό, οπότε γιατί δεν μπορείτε να θυμηθείτε τίποτα;»

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι επειδή η πλευρά που έχει καλλιεργηθεί καλά, η πλευρά που έχει καλλιεργηθεί σε μια κατάσταση σαφήνειας, έχει μπλοκαριστεί, ενώ η πλευρά που είναι ασαφής είναι πάντα η πλευρά που δεν έχει καλλιεργηθεί καλά. Μην αφήνετε τα πράγματα που παρεμβαίνουν με εσάς να ασκούν επίδραση και πάλι.

 

Μαθητής: Από την παιδική ηλικία έχω νιώσει αυτολύπηση. Είναι η αυτολύπηση επίσης μια προσκόλληση που πρέπει να αφαιρεθεί;

 

Δάσκαλος: Σωστά. Εγκαταλείψτε το, αφού από σήμερα είστε το πιο τυχερό ον στον Κόσμο. Είστε ένας μαθητής του Ντάφα, και ακόμη και οι Θεοί στους ουρανούς σας ζηλεύουν. Έτσι τι υπάρχει για να αισθάνεστε αυτολύπηση;

 

* * * * *

Το διήμερο συνέδριό μας κοντεύει να τελειώσει. Πιστεύω ότι μέσα από αυτό το διήμερο συνέδριο του Φα ο καθένας έχει κάνει βελτιώσεις. Επίσης, αυτό το συνέδριο του Φα ήταν μια πλήρης επιτυχία και πολύ καλό, επιτυγχάνοντας το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αυτό το συνέδριο του Φα επέτρεψε σε κάθε μαθητή να βρει πού υστερεί, και στην μετέπειτα καλλιέργεια, ο καθένας τους θα συνεχίσει προοδεύοντας επιμελώς, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη του στην καλλιέργεια, και κάνοντας αυτό το συνέδριο του Φα πραγματικά να ανταποκριθεί στον σκοπό του. Αυτός είναι ο στόχος του συνεδρίου. Ελπίζω επίσης ότι το συνέδριο του Φα θα χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης και ότι θα είστε υπεύθυνοι για τον εαυτό σας στην καλλιέργεια από τώρα και στο εξής. Υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός νέων μαθητών που κάθονται εδώ, και υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν αρκετή κατανόηση του Ντάφα. Από τη στιγμή που έχετε έρθει και είδατε όλα αυτά, ελπίζω ότι θα πάρετε ένα αντίγραφο του βιβλίου και να μάθετε για αυτό. {Σκεφτείτε το}, γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι το μελετούν αυτό, και γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι καλλιεργούνται; Ίσως βιώσατε μια αρμονική ατμόσφαιρα εδώ σε αυτό το περιβάλλον μας. Αυτή τη στιγμή ένα άτομο δεν μπορεί να βρει κάτι τέτοιο, ανεξάρτητα από την περίσταση ή τον τόπο στο οποίο μπορεί να βρίσκεται.

 

Καθώς το κάνω αυτό έχω λάβει υπόψη το να είμαι υπεύθυνος για τους ανθρώπους και την κοινωνία, και μάλιστα χωρίς να έχουμε προκαλέσει πρόβλημα στην κοινωνία. Σε όποια περιοχή και να μένουν οι μαθητές μας, είναι καλοί άνθρωποι. Κάθε φορά που συναντάμε οποιοδήποτε πρόβλημα ή οποιαδήποτε δυσκολία, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια καλοπροαίρετη καρδιά και συμπόνια για να μιλήσουμε στους άλλους ανθρώπους, και απολύτως δεν επιτρέπεται στην κακή πλευρά σας να παίξει κάποιον ρόλο.

 

Αυτό το συνέδριο του Φα κοντεύει να ολοκληρωθεί, και ελπίζω ότι όλοι σας θα είστε πιο επιμελείς από τώρα και στο εξής. Μετά από αυτό το συνέδριο του Φα θα υπάρξουν ακόμη περισσότεροι μαθητές να μελετούν τον Φα, με βάση το παρελθόν και αποκτώντας έμπνευση για το μέλλον, και πιστεύω ότι όλοι σας θα είστε σε θέση να τα πάτε καλά. Τέλος, ελπίζω ότι όλοι θα βελτιώνεστε συνεχώς και σύντομα να φτάσετε την Ολοκλήρωση! (Χειροκροτήματα)

 

________________________________________

 

[1] Σημείωση του Μεταφραστή: Ο κινέζικος όρος για «ασθένεια» εδώ θα μπορούσε να καλύψει μία μεγάλη γκάμα προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων πόνο πλάτης, αρθρίτιδα, προβλήματα όρασης, κ.λπ.

 

[2] ΣτΜ: Πιστεύεται γενικά ότι η Περίοδος Εμπόλεμης Κατάστασης της Άνοιξης και Φθινοπώρου διήρκεσε από το 770 π.Χ. έως το 221 π.Χ. και ότι η περίοδος των Τριών Αυτοκρατόρων και των Πέντε Βασιλέων διήρκεσε από το 3000 π.Χ. έως το 2000 π.Χ. Ο Κομφούκιος πιστεύεται ότι γεννήθηκε το 551 π.Χ. και πέθανε το 479 π.Χ.

 

[3] ΣτΜ: Οι Κινέζικες λέξεις εδώ είναι κάπως πιο γενικές από τις αγγλικές.

 

[4] ΣτΜ: Πρόκειται για την προσπάθεια που έγινε στις 25 Απριλίου 1999, από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ που έκαναν έκκληση διαμαρτυρίας προς τις Κινεζικές αρχές.

 

[5] ΣτΜ: Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση της κινεζικής αστυνομίας να ξυλοκοπά και να συλλαμβάνει ασκούμενους παράνομα λίγο πριν τη συνάντηση στις 25 Απριλίου.