Falundafa.org
 / 
el.falundafa.org

Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

Διδάσκοντας τον Φα σε περιοδεία στη Βόρεια Αμερική


Λι Χονγκτζί, Μάρτιος 2002




Γεια χαρά σε όλους! (Χειροκρότημα)


Δεν σας έχω δει για πολύ. Θα ήθελα να σας μιλήσω σε για διάφορα πράγματα. Όταν τελειώσω, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορείτε να τις ρωτήσετε και με την ευκαιρία να τις απαντήσω για εσάς.


Θα μιλήσω κυρίως για τρία πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ο καθένας πρέπει να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη μελέτη του Φα. Σας λέω συχνά για αυτό. Αλλά αυτό για το οποίο θα μιλήσω σήμερα είναι διαφορετικό. Πρόκειται να σας πω τους πιο σπουδαίους λόγους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάθε μαθητή του Ντάφα να μελετά τον Φα καλά. Αυτό είναι επειδή είστε πολύ διαφορετικοί από οποιαδήποτε μέθοδο καλλιέργειας στο παρελθόν και από τους καλλιεργητές στο παρελθόν, γιατί οι αποστολές σας είναι πολύ σπουδαίες. Ο Νόμος του Κόσμου διδάσκεται εδώ – ποιος θα ερχόταν να ακούσει τον Νόμο; Και τι θα έκαναν αυτά τα όντα που θα άκουγαν τον Νόμο; Όλα αυτά τα πράγματα έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα. Έχω πει ότι οι μαθητές του Ντάφα είναι μεγαλειώδεις. Στην πραγματικότητα, οι ευθύνες που επωμίζεστε είναι πολύ μεγάλες. Γνωρίζετε μόνο ότι μερικοί μαθητές έκαναν συμφωνίες με εμένα στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι μαθητές που προήλθαν από άλλα Κοσμικά κολοσσιαία στερεώματα που είναι εξαιρετικά μακρινά και εξαιρετικά απέραντα, και ήρθαν να καθιερώσουν μια καρμική σχέση. Υπάρχουν επίσης και μερικοί άνθρωποι που μπήκαν ενώ ο Ντάφα διαδιδόταν αυτή τη φορά, επειδή η πόρτα είναι ολάνοιχτη και πολλοί άνθρωποι με αρκετά καλή εγγενή ποιότητα έχουν μπει, επίσης. Έτσι, αυτές είναι οι τρεις κατηγορίες στις οποίες οι μαθητές μας του Ντάφα ανήκουν κυρίως.


Σκεφτείτε το, γιατί όντα από μακρινά Κοσμικά σώματα να έλθουν εδώ; Επειδή εδώ είναι να πραγματοποιηθεί η Επανόρθωση του Φα στον Κόσμο, και είναι αντιπρόσωποι εξαιρετικά πολυπληθών ομάδων όντων στα μακρινά Κοσμικά σώματα και κολοσσιαία στερεώματα· ήρθαν εδώ για να καθιερώσουν μια καρμική σχέση με τον Δάσκαλο ώστε να εξασφαλίσουν ότι στην Επανόρθωση του Φα εν μέσω της αναδημιουργίας ολόκληρου του Κόσμου δεν θα αφήνονταν έξω· ο στόχος τους ήταν να δώσουν την ευκαιρία στα αισθανόμενα όντα εκεί να σωθούν. Πολυπληθείς, αμέτρητες ομάδες όντων είναι εκεί. Ούτε εκείνοι οι άνθρωποι που ήταν σε θέση να υπογράψουν συμφωνίες με εμένα είναι απλά όντα – και αυτοί προέρχονται από τεράστια Κοσμικά σώματα. Εφόσον τα επίπεδά τους ήταν πραγματικά υψηλά, σκεφτείτε το, δεν αντιπροσωπεύουν επίσης γιγαντιαία Κοσμικά σώματα; Υπάρχουν επίσης μερικοί που είναι μαθητές που μπήκαν ενώ ο Φα διαδιδόταν αυτή τη φορά και πραγματικά οι περισσότεροι από αυτούς επίσης προέρχονται από πολύ υψηλά επίπεδα.


Αυτό για το οποίο μόλις μίλησα είναι για το ποιος έχει έρθει να ακούσει τον Φα. Εάν άνθρωποι όπως αυτοί έχουν έρθει να ακούσουν τον Φα, τότε για σκεφτείτε το, κάθε μαθητής του Ντάφα δεν αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό γιγαντιαίο Κοσμικό σώμα; Εάν είναι έτσι τα πράγματα, τότε το εάν ένας μαθητής του Ντάφα καλλιεργηθεί καλά ή [καλλιεργηθεί] άσχημα δεν καθορίζει εάν τα όντα εκείνων των γιγαντιαίων Κοσμικών σωμάτων θα σωθούν ή όχι; Μπορώ να σας πω ότι, οπωσδήποτε έτσι είναι τα πράγματα.


Ο λόγος είναι, ότι το γιγαντιαίο Κοσμικό σώμα που είναι κάτω από εσάς, είναι σχεδόν όπως το σώμα σας, επειδή τόσο γιγαντιαίοι είστε. Υπάρχουν αμέτρητα αισθανόμενα όντα και αμέτρητα Κοσμικά στερεώματα μέσα εκεί. Η καλλιέργειά σας καθορίζει εάν αυτές οι γιγαντιαίες ομάδες όντων είναι καλές ή κακές, και εάν μπορούν να διατηρηθούν ή όχι! Εξετάζοντάς το από ένα μικροσκοπικό επίπεδο, το ανθρώπινο σώμα σας που εκδηλώνεται στον ανθρώπινο κόσμο, στην πραγματικότητα είναι επίσης ένα γιγαντιαίο σύστημα. Όσο καλλιεργείστε, πρώτα αυτό το μέρος του σώματός σας θεραπεύεται και μένει υγιές, και στη συνέχεια μετασχηματίζεται βαθμιαία σε ύλη υψηλής ενέργειας. Οι αλλαγές στην επιφάνεια μπορεί να μην είναι μεγάλες. Κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα, ο Κόσμος κάνει σημαντικά περάσματα από τον μικρόκοσμο προς την επιφάνεια· και κατά τη διάρκεια της καλλιέργειάς τους, οι μαθητές του Ντάφα αλλάζουν επίσης από τον μικρόκοσμο προς την επιφάνεια. Όσο καλλιεργείστε, τα σώματά σας στον μικρόκοσμο κάνουν ταχύτατες υπερβάσεις στα επίπεδα. Και στην καλλιέργειά τους στα σώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των σπουδαστών μας δεν έχουν απομείνει πάρα πολλά στην επιφάνεια πλέον. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδό σας, τόσο περισσότερο είστε υπεύθυνος. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδό σας, τόσο πιο γιγαντιαίο το Κοσμικό σώμα και περισσότερα τα αισθανόμενα όντα που αντιπροσωπεύετε, και θα είστε υπεύθυνοι για εκείνη την περιοχή. Με άλλα λόγια, όσο συνεχίζετε να καλλιεργείστε, το ανθρώπινο σώμα σας θα συνεχίζει να βελτιώνεται, θα γίνεται ολοένα και καλύτερο και συγχρόνως θα μετασχηματίζεται στο σώμα ενός Θεού. Εάν δεν καλλιεργείστε καλά, όπως έχετε δει, οι αλλαγές στο σώμα στην επιφάνεια είναι σχετικά μικρές. Με άλλα λόγια, το γιγαντιαίο Κοσμικό σώμα που αντιπροσωπεύετε είναι το ίδιο όπως το σώμα σας – αντιστοιχεί στο σώμα σας. Τότε ίσως πολλά όντα δεν σωθούν επειδή δεν καλλιεργηθήκατε καλά – είναι επειδή εσείς δεν έχετε καλλιεργηθεί καλά που και αυτά δεν μπορούν να βελτιωθούν. Το ότι δεν εγκαταλείπετε πολλές προσκολλήσεις σας παρεμβαίνει σε αυτά, και, στη συνέχεια, και αυτά παρεμβαίνουν σε εσάς.


Συχνά λέω ότι είναι ανάγκη να μελετάτε τον Φα καλά. Όποτε έχω συναντηθεί με μαθητές στις διασκέψεις του Φα ή σε άλλα μέρη, πάντα λέω ότι πρέπει να κάνετε τη μελέτη του Φα την πρώτη προτεραιότητα και ότι ανεξάρτητα από το πόσο πολυάσχολοι είστε πρέπει να μελετάτε τον Φα. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σας πω πράγματα σε ένα επίπεδο τόσο βαθύ, και δεν μπορούσα να το αποκαλύψω αυτό. Αλλά τώρα μετά από αυτήν την δοκιμασία είστε ικανοί να καταλάβετε τον Φα πιο βαθιά και έχετε γίνει ωριμότεροι στην καλλιέργειά σας και στην επικύρωση του Φα. Σήμερα μπορώ να σας το πω αυτό: Η καλλιέργειά σας δεν είναι καθόλου μια προσωπική, απλή υπόθεση τού να φτάσετε στην Ολοκλήρωση – η καλλιέργειά σας είναι το να σώσετε τα αμέτρητα αισθανόμενα όντα στο Κοσμικό σώμα που αντιστοιχεί σε σας και τα οποία έχουν εναποθέσει την άπειρη ελπίδα τους πάνω σας. Η καλλιέργεια όλων σας σώζει τα αισθανόμενα όντα σε κάθε ξεχωριστό γιγαντιαίο Κοσμικό κολοσσιαίο στερέωμα.


Γιατί λέω ότι οι μαθητές του Ντάφα είναι διαφορετικοί από τους καλλιεργητές του παρελθόντος; Λέω ότι οι μαθητές του Ντάφα είναι μεγαλειώδεις, αλλά μόνο εάν έχετε καλλιεργηθεί πραγματικά καλά η Ολοκλήρωσή σας είναι αληθινά μεγαλειώδης. Η Ολοκλήρωση ενός μαθητή του Ντάφα δεν αφορά απλώς ένα συνηθισμένο ον που ξεφεύγει από τα Τρία Βασίλεια. Σκεφτείτε το, όταν καλλιεργείστε καλά, λίγα όντα στον γιγαντιαίο Κόσμο μετατρέπονται σε κακά και λίγα από αυτά θα εξολοθρευτούν. Και όταν επιστρέψετε, αληθινά θα σας θεωρούν τον Άρχοντά τους, τον Βασιλιά τους, και θα έχουν απεριόριστο σεβασμό για σας, επειδή εσείς τους σώσατε, εσείς θυσιάσατε για αυτούς, και εσείς τους δώσατε όλα όσα έχουν. Αλλά εάν δεν καλλιεργηθείτε καλά, πολλά όντα θα εξολοθρευτούν επειδή δεν μπορούμε να μην εξαλείψουμε τα όντα που δεν είναι πλέον σε θέση να σωθούν. Γιατί είναι έτσι; Κατά τη διάρκεια αυτής της δίωξης, τα όντα στις διαφορετικές διαστάσεις όλα διαδραματίζουν έναν ρόλο, είτε είναι καλά όντα είτε κακά όντα. Τα κακά όντα παρεμβαίνουν στην Επανόρθωση του Φα, διώκοντας τους μαθητές μας και την ίδια στιγμή παρεμβαίνουν σε εσάς. Έτσι πρέπει να τα εξαλείψετε με πλήρη σοβαρότητα. Εάν δεν καλλιεργηθείτε καλά πολλά όντα θα εξαλειφθούν και όταν φθάσετε στην Ολοκλήρωση, επιστρέφοντας στη θέση σας, θα διαπιστώσετε ότι ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός όντων τα οποία κάποια στιγμή εναπόθεσαν την άπειρη ελπίδα τους πάνω σας έχουν εξαλειφθεί. Τότε σε αυτό το κολοσσιαίο Κοσμικό στερέωμα, είναι πολύ πιθανό τα Κοσμικά σώματα που αντιπροσωπεύετε να είναι σε μια σπασμένη και ελλιπή κατάσταση και αμέτρητα αισθανόμενα όντα θα έχουν εξαλειφθεί.


Ξέρετε, πολλοί μαθητές δεν έχουν καταλάβει τα πράγματα με σαφήνεια κατά τη διάρκεια αυτής της δίωξης και την έχουν θεωρήσει μια συνηθισμένη ανθρώπινη δίωξη ενάντια σε ανθρώπινα όντα. Στην πραγματικότητα, αυτή η δίωξη είναι εξ ολοκλήρου μία πρωτοφανής κακόβουλη δοκιμή για τους μαθητές του Ντάφα που κανονίστηκε από τις παλαιές δυνάμεις οι οποίες δεν επιτρέπουν στα κακά όντα που χρησιμοποιούνται να ξέρουν ποια είναι η αληθινή κατάσταση – κάνουν αληθινά ζημιά. Αν και δεν αναγνωρίζω καμία από αυτές τις ρυθμίσεις, σε τελική ανάλυση έχουν κάνει αυτά τα πράγματα. Δεν αναγνωρίζω κανένα από τα πράγματα που έχουν κανονίσει στην ιστορία, και κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα αντιτίθεμαι εντελώς σε αυτούς. Έτσι εν μέσω αυτής της δίωξης των αισθανόμενων όντων πρέπει να διευκρινίζουμε την αλήθεια στους ανθρώπους και την ίδια στιγμή να καλλιεργούμε τους εαυτούς μας καλά και να εξαλείφουμε το κακό με ορθές σκέψεις. Αν και δεν αναγνωρίζουμε τίποτα δικό τους, η κακόβουλη συκοφάντησή τους κατά τη διάρκεια αυτής της δίωξης έχει δηλητηριάσει τα μυαλά αμέτρητων αισθανόμενων όντων.


Εάν η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο σήμερα έχει αληθινά έλθει από τα υψηλά επίπεδα να λάβει τον Φα, σκεφτείτε το – δεν είναι απλά και μόνο μερικά συνηθισμένα όντα. Ακόμη και ένας Ταθαγκάτα αντιπροσωπεύει μια γιγαντιαία ομάδα όντων. Αλλά δεν περιορίζονται στους Ταθαγκάτα – αυτοί που έχουν έρθει στον ανθρώπινο κόσμο έχουν όλοι μεγάλες ικανότητες. Βασιλείς και Άρχοντες πολλών Κοσμικών σωμάτων έχουν έρθει εδώ, και αντιπροσωπεύουν γιγαντιαία Κοσμικά σώματα. Αλλά αφότου ήλθαν στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, έπεσαν στην αυταπάτη και ακόμη έχουν συμμετάσχει και σε αυτήν την δίωξη του Ντάφα. Τότε εάν κάποιος σαν κι αυτόν εξαλειφθεί, για σκεφτείτε το, δεν είναι μόνο αυτός που εξαλείφεται – αυτό που εξαλείφεται είναι επίσης ένα γιγαντιαίο Κοσμικό σώμα.


Έχω πει ότι οι μαθητές του Ντάφα είναι αξιοθαύμαστοι. Εν μέσω μιας τόσο σοβαρής δίωξης, εσείς ακόμα διευκρινίζετε την αλήθεια στους ανθρώπους του κόσμου και σώζετε αισθανόμενα όντα. Τα όντα που σώζετε, σκεφτείτε το, είναι απλώς συνηθισμένα ανθρώπινα όντα; Εάν πραγματικά αντιστοιχούν σε γιγαντιαία Κοσμικά σώματα, τότε όταν διευκρινίζετε την αλήθεια σε έναν από αυτούς σώζετε ένα γιγαντιαίο Κοσμικό σώμα, μια γιγαντιαία ομάδα όντων, σώζετε έναν Άρχοντα ή έναν Βασιλιά. Επομένως, δεν είναι οι μαθητές του Ντάφα μεγαλειώδεις; Τα πράγματα με τα οποία οι μαθητές του Ντάφα έρχονται αντιμέτωποι είναι όλα πραγματικά βαρυσήμαντα. Οι άνθρωποι στο παρελθόν μιλούσαν για σωτηρία αισθανόμενων όντων όμως εκείνοι που σώζονταν ήταν μόνο τετριμμένα ανθρώπινα όντα, συνηθισμένα ανθρώπινα όντα. Δεν ήταν άξια να σωθούν από μαθητές του Ντάφα – αυτό δεν χρειαζόταν να γίνει από τους μαθητές μου του Ντάφα. Τα πράγματα που κάνετε είναι όλα εξαιρετικά σημαντικά. Κατά τη διάρκεια της σημερινής δίωξης, εάν ένα συνηθισμένο, καθημερινό άτομο μπορεί να πει σε ένα άλλο άτομο: «μη διώκεις το Ντάφα, το Φάλουν Ντάφα είναι καλό» και ως αποτέλεσμα αυτό το άτομο δεν διώκει τους μαθητές του Ντάφα, και στο μέλλον έχει ακόμη και την ευκαιρία να παραμείνει και να λάβει τον Φα, εάν ήλθε από ένα υψηλό επίπεδο να λάβει τον Φα, τότε η καλλιέργειά του θα είναι γρήγορη. Τότε σκεφτείτε το, η Ολοκλήρωσή του θα είναι η Ολοκλήρωση μιας τεράστιας ομάδας όντων και η Ολοκλήρωση ενός Άρχοντα ή ενός Βασιλιά. Όμως η Ολοκλήρωσή του έγινε δυνατή από ένα καθημερινό άτομο. Ε λοιπόν εκείνο το καθημερινό άτομο, εκείνο το συνηθισμένο καθημερινό άτομο, θα γίνει ακόμη και εκείνο ένας μεγάλος Θεός. Τότε ακόμα παραπάνω, τι θα γίνει με τους μαθητές του Ντάφα που κάνουν κάτι τόσο μεγαλειώδες – που, δεν σώζουν μόνο ένα άτομο ή μερικά άτομα, [αλλά] παίρνουν συνεχώς την πρωτοβουλία να διευκρινίσουν την αλήθεια στους ανθρώπους του κόσμου, που συνεχώς κάνουν αυτά τα πράγματα και σώζουν ακόμα περισσότερα όντα – δεν είναι αυτό εκπληκτικό;


Είπα λίγο πρωτύτερα ότι για έναν μαθητή του Ντάφα, η επίτευξη της Ολοκλήρωσης μέσω προσωπικής καλλιέργειας δεν είναι και τόσο σπουδαίο πράγμα – είναι μόνο τα θεμέλια που ένας μαθητής του Ντάφα θέτει για τον εαυτό του στη διαδικασία καλλιέργειας για να τον προετοιμάσει για μεγαλύτερα πράγματα. Εάν κάποιος θεωρεί την μεμονωμένη Ολοκλήρωσή του ως το σημαντικότερο πράγμα, θα έλεγα ότι αυτός δεν είναι άξιος να είναι μαθητής του Ντάφα της περιόδου Επανόρθωσης του Φα. Συνεπώς ποιος μπορεί να ονομαστεί μαθητής του Ντάφα της περιόδου Επανόρθωσης του Φα; Ξέρω ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Οι μαθητές μας του Ντάφα αριθμούσαν παλιότερα μόνο 100 εκατομμύρια συνολικά. Τι είδους αναλογία είναι αυτή; Δεν μπορούν οι άλλοι άνθρωποι να λάβουν τον Φα; Στο επόμενο στάδιο θα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θα καλλιεργούνται, και θα υπάρξουν ακόμα άνθρωποι που θα φθάσουν στην Ολοκλήρωση, όμως αυτό δεν θα είναι παρά προσωπική καλλιέργεια. Ο λόγος είναι ότι αυτοί που λαμβάνουν τον Φα κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης αποκαλούνται «μαθητές του Ντάφα της περιόδου Επανόρθωσης του Φα.». Συνυπάρχετε με την περίοδο Επανόρθωσης του Φα και ο Ντάφα έχει εναποθέσει επάνω σας μεγαλειώδεις ευθύνες και αποστολές· ενώ εκείνοι οι άνθρωποι που θα λάβουν τον Φα αργότερα θα κάνουν μόνο προσωπική καλλιέργεια. Δεν θα έχουν αυτήν την τιμή και δεν είναι αρκετά τυχεροί να είναι μέρος ενός τέτοιου μεγαλειώδους πράγματος. Έτσι το ότι σώζουμε αισθανόμενα όντα δεν είναι κάτι αληθινά αξιοθαύμαστο, κάτι αληθινά μεγαλειώδες; Στην πραγματικότητα, είναι επίσης πολύ επείγον.


Είπα νωρίτερα ότι εάν δεν καλλιεργηθούμε καλά, για τους μαθητές του Ντάφα μας δεν θα είναι μόνο ένα ζήτημα αιώνιας μεταμέλειας, όταν φθάσουν στην Ολοκλήρωση αργότερα. Εκείνοι που θα έχουν καλλιεργηθεί καλά θα έχουν αληθινά μια μεγάλη Ολοκλήρωση όταν επιστρέψουν – όλα τα αισθανόμενα όντα που έβαλαν την άπειρη ελπίδα τους πάνω τους θα έχουν σωθεί από αυτούς. Αλλά όταν μερικοί από εκείνους που δεν καλλιεργήθηκαν καλά επιστρέψουν, θα βρουν τα σύμπαντά τους σε μια σπασμένη και ελλιπή κατάσταση. Σε ό,τι αφορά εκείνους που πήγαν στην αντίθετη πλευρά κατά τη διάρκεια αυτής της δίωξης ή ακόμα και αυτούς που έκαναν φοβερά πράγματα, επιτρέψτε μου να σας πω ότι, ο Δάσκαλος ακόμα δεν θέλει να τους εγκαταλείψει. (Χειροκρότημα) Τίποτα δικό τους στην επιφάνεια δεν μπορεί πλέον να επανέλθει. Επειδή δεν έχουν καλλιεργηθεί καλά και δεν τα έχουν πάει καλά, εκείνα τα τεράστια και πολυάριθμα όντα είναι όλα πέρα από σωτηρία. Επειδή δεν αναγνωρίζω τις ρυθμίσεις των παλαιών δυνάμεων και δεν αναγνωρίζω αυτήν τη δίωξη, και επειδή οι παλαιές δυνάμεις έχουν χωρίσει την επιφάνεια και τις αρχικές φύσεις των μαθητών του Ντάφα, υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία οι μαθητές του Ντάφα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, και οι επιφάνειές τους χειραγωγούνται από κακά όντα και έχουν οδηγηθεί να κάνουν κάποια κακά πράγματα – αυτό είναι επειδή έχουν προσκολλήσεις που έχουν γίνει αντικείμενα εκμετάλλευσης από τα κακά όντα – έτσι εγώ θα εξαγάγω τις αρχικές φύσεις των μαθητών του Ντάφα. Εν τω μεταξύ, αμφότερες, οι παλαιές δυνάμεις που κανόνισαν να χειραγωγηθούν οι επιφάνειες των μαθητών του Ντάφα για να κάνουν κακά πράγματα και εκείνα τα κακά όντα που χρησιμοποιήθηκαν από τις παλαιές δυνάμεις για να διώξουν άμεσα το Ντάφα, θα απογυμνωθούν από τις Θέσεις Επίτευξής τους και θα απογυμνωθούν από όλες τους τις ικανότητες. Θα «μπηχτούν» στα μέρη των ανθρωπίνων σωμάτων αυτών των μαθητών του Ντάφα που διώχτηκαν από αυτούς, τα οποία αποτελούνται από κάρμα και παντός είδους επίκτητα αποκτημένες ιδέες και αυτό το μέρος του ανθρώπινου σώματος θα εξαλειφθεί στην μεταβολική διαδικασία – δηλαδή το μέρος που έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από αυτούς – και αφότου «μπηχτούν» σε αυτό, θα πάνε μαζί κάτω στην κόλαση. Αυτό είναι επειδή στην πραγματικότητα τα κακά πράγματα γίνονται από τις παλαιές δυνάμεις χρησιμοποιώντας τα κακά όντα και χειραγωγώντας το κάρμα και τις αντιλήψεις των ανθρώπων. Αναγκάζουν σε τέτοιους δικούς μου μαθητές να επιστρέψουν με τον ίδιο τρόπο που ήρθαν, αλλά χωρίς να φέρουν τίποτα πίσω· εν τω μεταξύ, όταν επιστρέψουν, τα γιγαντιαία Κοσμικά σώματα που αντιπροσωπεύουν θα είναι κενά και δεν θα έχουν πλέον όλα τα όντα που ήταν εκεί. Επειδή δεν καλλιεργήθηκαν καλά, όλα θα έχουν γίνει κακά και θα έχουν αποβληθεί και [έτσι] μπορούν μόνο να ξαναδημιουργηθούν. Γι’ αυτό λέω ότι στην προσωπική σας καλλιέργεια είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίζετε επίμονα να μελετάτε τον Φα. Εάν δεν μελετάτε τον Φα καλά, όταν κάνετε δουλειές του Ντάφα θα υπάρξουν πολλά πράγματα που θα είναι δύσκολο για εσάς να τα χειριστείτε σωστά ή καλά. Αλλά εάν πράγματι μελετάτε τον Φα καλά, θα διαπιστώσετε ότι πολλά πράγματα τα κάνετε πολύ ευκολότερα, και την ίδια στιγμή, τα προβλήματα είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν. Γι’ αυτό λέω ότι ανεξάρτητα από το πόσο πολυάσχολοι είστε, πρέπει να μελετάτε τον Φα.


Αυτό για το οποίο μόλις μίλησα ήταν το πρώτο πράγμα. Το δεύτερο πράγμα είναι ότι είναι ανάγκη να θέσουμε ως προτεραιότητα τη διευκρίνιση της αλήθειας. Πρέπει να ξέρετε ότι η διευκρίνιση της αλήθειας είναι εξαιρετικά σημαντική για τους μαθητές του Ντάφα. Εσείς δεν κάνετε μόνο προσωπική καλλιέργεια – αυτή καθ’ αυτή η καλλιέργειά σας σώζει τα όντα στα γιγαντιαία Κοσμικά σώματα που αντιπροσωπεύετε. Όταν διευκρινίζετε την αλήθεια σώζετε ακόμα περισσότερα και ακόμα μεγαλύτερα επιπλέον Κοσμικά σώματα και τα όντα σε εκείνα τα Κοσμικά σώματα, επειδή αυτό είναι η ευθύνη που ο Ντάφα και η ιστορία έχει εναποθέσει πάνω σας. Προηγουμένως είπα ότι εάν πολλά όντα ήρθαν στον κόσμο με εξαιρετικό υπόβαθρο – εάν είναι Βασιλείς, Άρχοντες και Θεοί τεράστιων Κοσμικών σωμάτων – τότε αυτά που αντιπροσωπεύουν είναι τεράστια Κοσμικά σώματα και πολυάριθμες ομάδες όντων. Όταν εσείς σώζετε ένα τέτοιο άτομο, για σκεφτείτε το, δεν σώζετε έναν Θεό; Πιθανώς να είναι ένας εξαιρετικά υψηλού επιπέδου Θεός, και να αντιστοιχεί σε ακόμα μεγαλύτερα Κοσμικά σώματα και πολυάριθμα αισθανόμενα όντα. Για ποια πανίσχυρη αρετή μιλάμε τότε; Είναι αυτό ένα απλό πράγμα; Μόνο οι μαθητές του Ντάφα μπορούν να επωμιστούν τέτοιες μεγάλες αποστολές.


Επομένως για σας, η προσωπική Ολοκλήρωση είναι κάτι δευτερεύον. Έχετε καλλιεργηθεί πάρα πολλές φορές στην ιστορία και έχετε περάσει από ταξίδια όπως αυτό σε πολλές χρονικές περιόδους. Η τρέχουσα δοκιμασία τού να επιτύχετε το στάνταρ για την προσωπική Ολοκλήρωση δεν είναι καθόλου κάτι δύσκολο. Αυτό είναι το στάνταρ μέτρησης για το πόσο από τον Ντάφα αντιλαμβάνεστε. Η διαδικασία της προσωπικής σας καλλιέργειας και Ολοκλήρωσης στην πραγματικότητα έθετε θεμέλια για την προστασία από μέρους σας του Φα και την επικύρωση του Φα αργότερα. Αυτό είναι επειδή πρέπει να έχετε συγκεκριμένες ποιότητες, και πρέπει να έχετε μια βαθιά κατανόηση και έλεγχο του Φα· την ίδια στιγμή, στη διαδικασία καλλιέργειάς σας πρέπει να ανταποκρίνεστε πλήρως στα προσωπικά στάνταρ που είστε σε θέση να φθάσετε. Μόνο τότε μπορείτε να επικυρώσετε αληθινά τον Φα και να κάνετε αυτό που ένας μαθητής του Ντάφα πρέπει να κάνει στις κρίσιμες στιγμές. Έτσι οι ευθύνες ενός μαθητή του Ντάφα δεν είναι χάριν της προσωπικής Ολοκλήρωσης, αλλά για να σωθούν αισθανόμενα όντα ενώ επικυρώνετε τον Φα – αυτή είναι η ιστορική αποστολή ενός μαθητή του Ντάφα, και γι’ αυτό οι μαθητές του Ντάφα είναι αληθινά μεγαλειώδεις.


Θα ήθελα να σας πω ότι, στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο… τα Αρχέγονα Πνεύματα των ανθρώπων μέσα σε αυτό το ανθρώπινο δέρμα, πίσω τότε όταν οι Θεοί αρχικά δημιούργησαν τον άνθρωπο, έχουν αφεθεί βαθμιαία σε άλλες διαστάσεις κατά τη διάρκεια των πρόσφατων χρονικών περιόδων, και δεν τους έχει επιτραπεί να μετενσαρκωθούν ξανά. Η τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπινων δερμάτων καταλαμβάνεται τώρα από όντα υψηλού επιπέδου. Με άλλα λόγια, θέλησαν να έρθουν και να λάβουν τον Φα, και χρειάζονταν να χρησιμοποιήσουν ανθρώπινα δέρματα· Οι μαθητές του Ντάφα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ αυτών. Γι’ αυτόν τον λόγο η διευκρίνιση της αλήθειας από μέρους σας είναι εξαιρετικά σημαντική.


Φυσικά, πολλοί μαθητές έχουν κάνει ήσυχα πολλή δουλειά πάνω στη διευκρίνιση της αλήθειας, μοιράζοντας φυλλάδια, κάνοντας τηλεφωνήματα, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, πηγαίνοντας στα προξενεία, και χρησιμοποιώντας κάθε μορφή μέσου ενημέρωσης για να πουν στους ανθρώπους του κόσμου την αλήθεια για το Ντάφα και να εκθέσουν τη δίωξη του κακού. Οι μαθητές μέσα στην Κίνα είναι ακόμα πιο εξαιρετικοί – κάτω από την τεράστια πίεση του κακού, επικυρώνουν τον Φα και σώζουν αισθανόμενα όντα. Όλο αυτό είναι εξαιρετικό, είναι μεγαλειώδες. Επιπλέον, το έχετε κάνει αυτό με δική σας πρωτοβουλία. Είτε είναι στο τσουχτερό κρύο του χειμώνα, είτε στην αβάσταχτη κάψα του καλοκαιριού, είτε όταν όλα είναι καλυμμένα απ’ τον πάγο και το χιόνι είτε μέσα στη βροχή, και ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι νοοτροπίες των ανθρώπων ή πόσο δύσκολο είναι, δεν έχετε σταματήσει. Ο Δάσκαλος ξέρει για όλα αυτά. Το βλέπω και είμαι ευτυχής. Ξέρω ότι από μόνοι σας επιλέγετε να κάνετε το τι πρέπει. Και είναι πράγματι αυτό που το γενικό σώμα των μαθητών του Ντάφα κάνει. Φυσικά, υπάρχουν και μερικοί που δεν είναι επιμελείς, υπάρχουν μερικοί των οποίων η κατανόηση δεν είναι επαρκής. Αλλά αυτοί δεν μπορούν να αντιπροσωπεύσουν τη μεγαλύτερη ομάδα. Το γενικό σώμα τα πάει πραγματικά καλά. Και συν τοις άλλοις, εκείνοι που δεν έκαναν βήματα προς τα εμπρός, τώρα προχωρούν [και αυτοί] βαθμιαία προς τα εμπρός. Έχω βεβαιώσει όλα αυτά που κάνετε πολλές φορές. Με άλλα λόγια, οι μαθητές του Ντάφα κάνουν τα πράγματα λίγο-πολύ σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Επανόρθωσης του Φα. Δεν υπάρχουν προβλήματα σε όλο αυτό, και είναι εξαιρετικά καλό.


Μόλις τώρα συζήτησα δύο πράγματα. Το τρίτο πράγμα είναι η αποστολή από μέρους σας ορθών σκέψεων. Αυτά είναι τα τρία πράγματα που οι μαθητές του Ντάφα χρειάζεται να κάνουν αυτή τη στιγμή. Η αποστολή ορθών σκέψεων είναι άλλο ένα αληθινά μεγαλειώδες πράγμα για τους μαθητές μας του Ντάφα. Αυτή η υπερβολική δίωξη του Ντάφα, των σπουδαστών του Ντάφα, και των ανθρώπων του κόσμου που έχει συμβεί από τις 20 Ιουλίου του 1999 είναι πρωτοφανής. Στην ιστορία, οι διώξεις του Χριστιανισμού, του Βουδισμού, και άλλων θρησκειών δεν ήταν ποτέ τόσο κακόβουλες. Πίσω τότε δεν υπήρχαν συσκευές μαζικών μέσων όπως αυτές, τα μεταφορικά μέσα δεν ήταν προηγμένα, και οι διώξεις περιορίζονταν σε μικρές περιοχές. Σήμερα, η περιοχή της Κίνας είναι τεράστια, και ο αριθμός των αισθανόμενων όντων που έχουν πέσει θύματα είναι πολύ μεγάλος – στην Κίνα μόνο, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν άμεσα πέσει θύματα. Αλλά αυτή η δίωξη δεν περιορίζεται μόνο στην Κίνα. Αυτή η δίωξη στην πραγματικότητα είναι παγκόσμια – η συκοφαντία έχει δηλητηριάσει τα μυαλά των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, τα ψέματα και η προπαγάνδα που έχουν καλύψει τη γη έχουν ασκήσει τεράστια πίεση στους μαθητές του Ντάφα. Και σοβαρότερα, τέτοια ψέματα και συκοφαντία έχουν δηλητηριάσει τα μυαλά των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο Νόμος του Κόσμου. Είναι ο Νόμος που δημιούργησε όλη τη ζωή. Εάν οποιουδήποτε όντος το μυαλό περιέχει κακές σκέψεις για τον Ντάφα – σκεφτείτε το, η Επανόρθωση του Φα πραγματοποιείται τώρα και η στάση ενός όντος απέναντι στην Επανόρθωση του Φα καθορίζει εάν αυτό [το ον] θα παραμείνει ή θα αποβληθεί – θα μπορούσε αυτό το ον να κρατηθεί ακόμα, όταν ο Φα θα αποκαθιστά τον ανθρώπινο κόσμο; Θα ξεριζωθεί μόλις αρχίζει η Επανόρθωση του Φα του ανθρώπινου κόσμου. Επομένως δεν είναι αυτό μια δίωξη [κατά] ολόκληρου του κόσμου, [κατά] ολόκληρης της ανθρώπινης φυλής;


Οι μαθητές του Ντάφα είναι αξιοθαύμαστοι. Όταν πρωτάρχισε η δίωξη, δεν είχατε αντιμετωπίσει ποτέ κάτι σαν κι αυτό, δεν ήσασταν διανοητικά έτοιμοι, και πραγματικά δεν ξέρατε τι να κάνετε. Τότε λίγο-λίγο ηρεμήσατε, και βαθμιαία προχωρήσατε μπροστά για να επικυρώσετε τον Φα. Τώρα εκθέτετε πιο λογικά το κακό και σώζετε αισθανόμενα όντα. Σε αυτό το σημείο έχουμε δώσει βασικά τη δυνατότητα σε όλες τις κυβερνήσεις και τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν ότι το Φάλουν Ντάφα μας είναι καλό. Όλοι ξέρουν ότι άδικα διωκόμαστε, όλοι ξέρουν την άσχημη φύση του κακόβουλου επικεφαλής αχρείου στην Κίνα και το διεφθαρμένο, αηδιαστικό πρόσωπο αυτού του τύραννου, και μπορούν να δουν ολοκάθαρα την μοχθηρία της συμμορίας των πολιτικών αχρείων. Αυτό στο οποίο είμαστε ενάντια είναι η τεράστια κρατική μηχανή προπαγάνδας που διευθύνεται από έναν εξαιρετικά κακό, πολιτικό αχρείο κυβερνήτη. Έχουμε κατορθώσει να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μάθουν την αλήθεια για τη δίωξη, και να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους τα μυαλά των οποίων δηλητηριάστηκαν από τη συκοφαντία και τα ψέματα. Είναι αξιοθαύμαστο – αληθινά αξιοθαύμαστο. Αυτό το κάνουν ακόμα περισσότερο οι μαθητές στη χώρα της Κίνας παρά την άγρια πίεση. Έχουν αφυπνίσει τον κινέζικο λαό. Και έχουν αφυπνίσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι ξέρουν τώρα την κακία αυτής της δίωξης. Κανένας δεν συμβαδίζει με αυτήν και ο καθένας της αντιστέκεται. Θα μπορούσε τότε το κακό να συνεχιστεί ακόμα; Στην πραγματικότητα, οι κακοί παράγοντες που ελέγχουν τη δίωξη είναι πλέον εξαιρετικά λίγοι και οι παλαιές δυνάμεις πιστεύουν ότι δεν έχουν αρκετά για να δοκιμάσουν τον Ντάφα. Το κακό, επίσης, έχει δει ότι έχει τελειώσει, ότι ο Ντάφα δεν πρόκειται να ξεριζωθεί ποτέ.


Θυμηθείτε πίσω τότε όταν πρωταρχίσατε να εκπέμπετε ορθές σκέψεις. Εκείνα τα κακά όντα που δίωκαν τους μαθητές του Ντάφα έρχονταν αμέσως, στοιχιζόμενα σε σχηματισμό και κτυπώντας τα τύμπανά τους. Μέσω της εκπομπής ορθών σκέψεων για μία χρονική περίοδο, έχετε καθαρίσει μεγάλες ποσότητες από αυτούς τους κακούς παράγοντες. Τώρα όταν στέλνετε ορθές σκέψεις, το γκονγκ σας πρέπει να ψάξει παντού για αυτά τα κακά πράγματα. Μόλις οι μαθητές του Ντάφα κρατούν τις παλάμες τους κάθετες αυτά το βάζουν στα πόδια. Οι μαθητές του Ντάφα είναι σε θέση να κοιτάζουν ορθά τους κακούς ανθρώπους κατ’ ευθείαν στα μάτια και οι κακοί άνθρωποι προσπαθούν αμέσως να αποφύγουν την οπτική επαφή. Αυτό είναι επειδή οι ορθές σκέψεις τρομοκρατούν τα κακά όντα που χειραγωγούν τους κακούς ανθρώπους, επειδή ξέρουν ότι εάν αργήσουν να το βάλουν στα πόδια έστω και για λίγο θα εξαλειφθούν στη στιγμή από τις ορθές σκέψεις των μαθητών του Ντάφα. Γι’ αυτό το κακό τώρα συνεχώς πάει και κολλάει γύρω εκεί όπου το κακό συγκεντρώνεται, [δηλαδή] στην Κίνα. Οι κακοί παράγοντες που ελέγχουν τα μυαλά των ανθρώπων στα άλλα μέρη του κόσμου είναι στην τελική φάση της εξάλειψης.


Θυμάμαι ότι όταν αυτό μόλις είχε αρχίσει στις 20 Ιουλίου του 1999, σε πολλά μέρη του κόσμου κανένας δεν ήξερε τι ήταν το Ντάφα – «Τέτοια μεγάλης κλίμακας καταστολή συμβαίνει ξαφνικά στην Κίνα, περί τίνος πρόκειται;» Τα ειδησεογραφικά μέσα σε ολόκληρο τον κόσμο επαναλάμβαναν τη συκοφαντική προπαγάνδα της Κίνας. Η πίεση ήταν τεράστια πίσω τότε. Φυσικά, αυτή ήταν μόνο η εξωτερική μορφή της πίεσης. Υπήρχε επίσης και ένα πρωταρχικό είδος πίεσης. Αλλά ακόμη και η εξωτερική πίεση δεν ήταν κάτι που είχε ειδωθεί ποτέ πριν στην ιστορία. Έχετε πάει ενάντια σε αυτήν την πίεση και τα έχετε αποκαταστήσει όλα σε αυτήν την έκταση. Αυτό είναι αληθινά αξιοθαύμαστο.


Εκείνη τη στιγμή, όταν οι κακοί παράγοντες στον Κόσμο που είναι προγραμματισμένοι για εξάλειψη πιέζονταν από πάνω, ήταν εξαιρετικά τεράστιοι. Στούπωσαν υπερβολικά ολόκληρα τα Τρία Βασίλεια και τις διαστάσεις τις φτιαγμένες από στρώματα επί στρωμάτων σωματιδίων. Το κακό ολόκληρου του Κόσμου πιεζόταν κάτω – κάτι τόσο τεράστιο πιεζόταν κάτω προς την ανθρωπότητα και προς τα Τρία Βασίλεια. Είδατε ότι η φωτογραφία της γης που δημοσιεύθηκε πίσω τότε από τα μέσα πώς έμοιαζε με το πρόσωπο ενός δαίμονα. Αλλά αυτό ήταν μόνο η εκδήλωση στη διάσταση του επιφανειακού στρώματος της Γης. Εάν δεν ήταν για την Επανόρθωση του Φα, ούτε μία ύπαρξη στα Τρία Βασίλεια δεν θα είχε επιζήσει, επειδή εκείνο το πράγμα ήταν αρκετά ισχυρό να καταστρέψει ένα πολύ μεγάλο Κοσμικό σώμα. Όταν η δύναμη της Επανόρθωσης του Φα κατέστρεψε όλα τα πράγματα που πιέζονταν κάτω, οι παράγοντες που είχαν περιορίσει τις σκέψεις των ανθρώπων εξαλείφτηκαν συνολικά, και η κατάσταση άλλαξε πολύ μετά από αυτό. Όταν προσπαθούσατε να διευκρινίσετε την αλήθεια παλιότερα, πολλοί άνθρωποι δεν άκουγαν καθόλου και η συμπεριφορά τους ήταν απαίσια. Όταν προσπαθούσατε να διευκρινίσετε την αλήθεια πάλι αφότου καταστράφηκαν εκείνα τα πράγματα, οι άνθρωποι έγιναν πρόθυμοι να την δεχτούν, και ήταν σε θέση να σας ακούσουν. Αλλά δεν ήταν ακόμα αρκετά λογικοί, επειδή εκείνα τα κακά όντα που είχαν έλθει στα Τρία Βασίλεια ακόμα χειρίζονταν ανθρώπους – ακόμα χειραγωγούσαν τους ανθρώπους που είχαν κακές σκέψεις για το Ντάφα. Ως αποτέλεσμα της συκοφαντικής προπαγάνδας, υπήρχαν αρκετοί τέτοιοι άνθρωποι και γι’ αυτό η πίεση πάνω μας ήταν ακόμα πολύ μεγάλη. Επίσης, πολλά κακά όντα ήταν πραγματικά ότι πιο βρωμερό. Ήταν κάτω από εκείνες τις περιστάσεις που σας είπα να στέλνετε ορθές σκέψεις. Αφότου εξαλείφτηκαν οι κακοί παράγοντες που χειρίζονταν τα ανθρώπινα όντα κατά την αποστολή των ορθών σκέψεών μας, μόνο τότε οι άνθρωποι του κόσμου έγιναν πραγματικά ξεκάθαροι στον νου.


Σε όλη τη διαδικασία της Επανόρθωσης του Φα, το γκονγκ μου έρχεται από τον μικρόκοσμο προς την επιφάνεια. Η ταχύτητα είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά γρήγορη. Θα μιλήσω για την ταχύτητα της Επανόρθωσης του Φα σε ένα λεπτό. Πριν η δύναμη της Επανόρθωσης του Φα φθάσει στο επίπεδο της επιφάνειας των ανθρώπινων όντων, ή με άλλα λόγια, όσο η Επανόρθωση του Φα συνεχίζει προς αυτήν την επιφάνεια, κατά τη διάρκεια αυτού του μικρού χάσματος χρόνου προτού η επιφάνεια περάσει μέσα από την Επανόρθωση του Φα, οι κακές παλαιές δυνάμεις επιδεικνύουν όλα τα πράγματά τους, και χρησιμοποιούν τα χειρότερα και χαμηλού επιπέδου, απαίσια βρωμισμένα και περίεργα σχηματισμένα όντα για να διώξουν τον Ντάφα και τους μαθητές του Ντάφα. Οι μαθητές του Ντάφα, σε αντίθεση, επικυρώνουν τον Φα και σώζουν αισθανόμενα όντα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προτού να φθάσει η Επανόρθωση του Φα. Όλα εκθέτονται κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.


Το “σώμα” της Επανόρθωσης του Φα θα συνεχίσει να εφορμά μέσω των υπόλοιπων διαστάσεων, συνεχώς, μέχρις ότου η Επανόρθωση του Φα να τελειώσει ολοκληρωτικά. Αλλά, μέχρι η δύναμη της Επανόρθωσης του Φα φθάσει στις επιφανειακές διαστάσεις, ο παλιός Φα, ο εκφυλισμένος Φα του Κόσμου, θα υπάρχει ακόμα στις επιφανειακές διαστάσεις. Επομένως, αυτός ο παλιός Φα θα συνεχίσει να κυβερνά όλα τα όντα στις παλιές διαστάσεις έως ότου φθάσει η Επανόρθωση του Φα. Εάν αυτός ο παλιός Φα καταστρεφόταν πάρα πολύ νωρίς, δηλ., εάν ο παλιός Φα καταστρεφόταν προτού φθάσει η Επανόρθωση του Φα, για σκεφτείτε το, θα εμφανίζονταν σοβαρά προβλήματα: από την κορυφή του Κόσμου έως το κατώτατο σημείο του, οι οριζόντιες διαστάσεις, οι κάθετες διαστάσεις, όλες οι διαστάσεις θα έπεφταν σε αταξία, όλοι οι χρόνοι στον Κόσμο θα έπαυαν να υπάρχουν, [ο Κόσμος] θα γινόταν η μεγαλύτερη διάσταση, ο γρηγορότερος χρόνος, όλα τα όντα στις παλαιές διαστάσεις θα αποσυντίθονταν με τη γρηγορότερη ταχύτητα στον γρηγορότερο χρόνο, όλη η ύλη θα γινόταν αμέσως κακή, και όλα όσα θα παρέμεναν στην επιφάνεια του παλαιού Κόσμου και που δεν θα είχαν περάσει από την Επανόρθωση του Φα θα πέθαιναν και θα αποσυντίθονταν στη στιγμή. Αυτό το μικρό κομματάκι επιφάνειας του παλαιού Κόσμου που δεν έχει περάσει από την Επανόρθωση του Φα αποτελείται επίσης από αμέτρητες γιγαντιαίες διαστάσεις, αμέτρητα αισθανόμενα όντα, και αμέτρητους Θεούς, έτσι προτού να περάσει από την Επανόρθωση του Φα δεν μπορεί ακόμα να καταστραφεί, ειδάλλως τα αισθανόμενα όντα εκεί θα αποσυντίθονταν προτού φθάσει η Επανόρθωση του Φα και δεν θα σώζονταν. Ο Δάσκαλος δεν σώζει μόνο εσάς και τους ανθρώπους του κόσμου – σώζω επίσης και εκείνα τα υψηλού επιπέδου όντα. Τα παλαιά όντα δεν είναι ικανά να δουν με τι μοιάζει ο νέος Κόσμος και ούτε τους επιτρέπεται να τον δουν. Έτσι ακολουθούν τις αρχές του παλιού Φα – και κρατούν όλα τα του παλιού Κόσμου. Γι’ αυτόν τον λόγο όταν τους κρατώ στις απαιτήσεις του νέου Κόσμου δεν είναι πρόθυμοι να συμμορφωθούν – δεν μπορούν να τον δουν. Επομένως, κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα, ο παλιός Φα παίζει στην πραγματικότητα το ρόλο παρεμπόδισης σε μένα και στους μαθητές του Ντάφα. Έχω τη δύναμη (ικανότητα) να τον καταστρέψω. Αλλά όπως μόλις είπα, για να σώσω τα αισθανόμενα όντα δεν μπορώ να τον καταστρέψω. Εάν καταστρεφόταν, αυτά τα όντα δεν θα μπορούσαν να σωθούν, και όλα τα αισθανόμενα όντα σε αυτά τα Κοσμικά σώματα θα είχαν εξαλειφθεί εντελώς. Εκτός αυτού, το κύριο σώμα των μαθητών του Ντάφα μας είναι ακόμα εδώ, και θα ήταν ακόμη δυσκολότερο να προσφερθεί η σωτηρία.


Έτσι λοιπόν, πολλά πράγματα δεν μπορούν να εξεταστούν υπεραπλουστευμένα. Εάν αυτός ο παλιός Φα δεν απομακρυνθεί, θα καταστήσει την Επανόρθωση του Φα δύσκολη· αλλά απ’ την άλλη εάν αυτός ο Φα απομακρυνθεί, θα επιδράσει πολύ σοβαρά στη σωτηρία των αισθανόμενων όντων. Όταν οι μαθητές του Ντάφα αποστέλλουν ορθές σκέψεις, αγνές και ορθές σκέψεις, για να καθαρίσουν εξαλείφοντας τη δίωξη του κακού προς αυτούς, αυτό επιτρέπεται – οι αρχές του παλιού Φα περιλαμβάνουν επίσης αρχές όπως αυτήν. Αυτό είναι η ίδια ιδέα όπως η προσέγγιση της καλλιέργειας με ορθές σκέψεις, ή η σωτηρία αισθανόμενων όντων με ορθές σκέψεις. Γι’ αυτό μπορείτε να το κάνετε αυτό. Εάν ο δάσκαλος επρόκειτο να το κάνει για σας, οι αρχές του παλιού Φα και οι παλαιοί Θεοί δεν θα το ανέχονταν αυτό. Έχω ήδη κάνει πολλά πράγματα για σας, έτσι εάν το παράκανα, κάνοντας πάρα πολλά, ή εάν τα αναλάμβανα εντελώς όλα και τα έκανα όλα, οι αρχές του παλιού Φα και τα όντα στον παλαιό Κόσμο θα το έβλεπαν αυτό και δεν θα το ανέχονταν καθόλου. Θα σκέφτονταν ότι είχα αναλάβει όλα τα δικά σας και ότι οι μαθητές του Ντάφα δεν είχαν κάνει τη δική τους καλλιέργεια. Έτσι θα εξεγείρονταν για να το εμποδίσουν.


Φυσικά, εάν εμποδίσουν τα πράγματα μπορώ να τους εξαλείψω. Αλλά μπορεί αυτό να λειτουργήσει; Πολλά πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Για παράδειγμα, θα σας δώσω μια επεξήγηση. Μερικοί μαθητές στην Κίνα δεν έχουν συμπεριφερθεί πολύ καλά κατά περιόδους. Όταν συλλαμβάνονταν και διώκονταν, εκείνοι οι μοχθηροί αστυνομικοί όταν τους κτυπούσαν, τους κτυπούσαν φρικτά. Αλλά σε εκείνη την στιγμή, οι ορθές σκέψεις μερικών σπουδαστών δεν ήταν επαρκείς, και έτσι η δίωξη που υπόφεραν γινόταν πιο αυστηρή. Όταν το κακό τούς κτυπούσε ξεχνούσαν ότι ήταν μαθητές του Ντάφα, και δεν σκέφτονταν: «θα ζητήσω από τον Δάσκαλο να με βοηθήσει.». Ή, όταν μερικοί ζητούσαν βοήθεια από τον Δάσκαλο, είχαν μια ισχυρή προσκόλληση φόβου. Όταν ήταν χτυπημένοι και σε πολύ πόνο, πολλοί από αυτούς φώναζαν, «Ωχ! Μαμά!» Αντιμετώπιζαν εντελώς αυτήν την δίωξη ως δίωξη συνηθισμένων ανθρώπινων όντων ενάντια σε άλλα ανθρώπινα όντα. Τότε εάν θα προσπαθούσα να τους προστατεύσω εκείνη τη στιγμή, εκείνες οι παλαιές δυνάμεις δεν θα το ανέχονταν αυτό, επειδή υπεραμύνονται των αρχών του παλαιού Κόσμου· πιστεύουν ότι αυτές είναι οι μόνες αρχές του Κόσμου, και δεν μπορούν να δουν τον νέο Κόσμο. Θα έλεγαν: «Αυτός είναι μαθητής σου; Νομίζεις ότι σε βλέπει ως Δάσκαλό του; Βλέπει τον εαυτό του ως καλλιεργητή; Έχει ορθές σκέψεις; Έχει παραμερίσει τη σκέψη της ζωής και του θανάτου; Έχει παραμείνει στερεός και ακλόνητος, όπως το διαμάντι;» Σε εκείνες τις στιγμές, ο Δάσκαλος αληθινά δεν θα μπορούσε να αποκριθεί στο θράσος της κριτικής τους. Φυσικά, δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν είναι μαθητής μου απλώς λόγω της συμπεριφοράς του σε μία ή δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια μιας ζωής. Το ξέρουν και αυτό, επίσης, έτσι λένε: «Ο λόγος που τον χτυπάμε είναι για να βγουν έξω οι ορθές σκέψεις του. Βλέπεις, δεν σε αναγνωρίζει καν ως δάσκαλό του. Και ούτε θεωρεί τον εαυτό του μαθητή του Ντάφα.»


Γι’ αυτό μερικές φορές ο Δάσκαλος πραγματικά δεν απέμενε με τίποτα [για] να πει. Αλλά, επειδή ο Κόσμος περνά από την Επανόρθωση του Φα, δεν αναγνωρίζω αυτήν την δίωξη ούτε στο ελάχιστο. Μπορώ να καθαρίσω εντελώς τους Θεούς που χειραγωγούν και χρησιμοποιούν τα κακά όντα, καθώς επίσης και τα ίδια τα κακά όντα. Ανεξάρτητα από το πόσο υψηλά είναι τα επίπεδά τους, ανεξάρτητα από το ποιος χτύπησε, ποιος έκανε το χειρισμό, ποιος χρησιμοποίησε άλλους, ή ποιος το κανόνισε, μπορώ να τους αρπάξω με ένα ισχυρό κτύπημα του χεριού μου και να τους καταστρέψω. Όπως κάθομαι εδώ, ο Δάσκαλος είναι απλώς ένα συνηθισμένο άτομο – απλά θεωρείστε με ως ένα συνηθισμένο άτομο. Αλλά τα σώματα του Δασκάλου σε όλες τις άλλες διαστάσεις είναι απέραντα πέρα από κάθε σύγκριση, με το κάθε ένα μεγαλύτερο από το επόμενο· ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είναι ο Κόσμος, ακόμα δεν είναι τόσο μεγάλος όσο είμαι εγώ. (Χειροκρότημα) Αλλά σκεφτείτε το, ο καθένας, εάν ήταν να καταστρέψω εκείνα τα όντα, οι παλαιές αρχές και τα όντα στις γιγαντιαίες επιφανειακές διαστάσεις του Κόσμου που δεν έχουν περάσει από την Επανόρθωση του Φα όλα θα το έβλεπαν και θα έλεγαν: «τι κάνεις εκεί;» Έτσι θα συσπειρώνονταν και θα επιτίθονταν, και θα σχημάτιζαν μια δύναμη που θα αντιτασσόταν σε μένα. Όμως και έτσι, ακόμα θα ήμουν σε θέση να τους καταστρέψω – ανεξάρτητα από το πόσοι από αυτούς θα έρχονταν, θα μπορούσα να τους καθαρίσω απομακρύνοντάς τους, να τους απογυμνώσω από τις Θέσεις Επίτευξής τους, και να τους πετάξω κάτω στην κόλαση. Αλλά σκεφτείτε το ο καθένας, εγώ ήρθα να σώσω όλα τα όντα. Δεν είναι κι αυτοί οι Θεοί όντα, επίσης; Είναι όντα των πολύ πιο υψηλών επιπέδων, όντα που είναι ακόμα πιο αντάξια για διάσωση. Αυτός ο μαθητής του Ντάφα, από την άλλη μεριά, δεν ενεργεί όπως ένας μαθητής του Ντάφα, όμως για αυτόν καταστρέφω αμέτρητους, αμέτρητους Θεούς – για σκεφτείτε το, είναι σωστό αυτό; Όχι. Γι’ αυτό σας λέω ότι είναι φριχτά δύσκολο για τον Δάσκαλο να φροντίζει ορισμένα πράγματα. Δεν είναι ότι ο Δάσκαλος δεν έχει τη ικανότητα· είναι ότι πρέπει να δώσει την ευκαιρία σε όλα τα αισθανόμενα όντα να σωθούν. Όταν συμπεριφέρεστε ορθά ο Δάσκαλος μπορεί να κάνει τα πάντα για σας. Εάν οι ορθές σκέψεις σας είναι αληθινά ισχυρές, εάν είστε σε θέση να παραμερίσετε τη σκέψη για τη ζωή και τον θάνατο, και εάν είστε στερεοί και ακλόνητοι όπως το διαμάντι, τότε εκείνα τα κακά όντα δεν θα τολμήσουν να σας αγγίξουν, επειδή ξέρουν ότι εκτός από το να σας σκοτώσουν οποιοσδήποτε τύπος δίωξης θα είναι άχρηστος. Το κακό δεν θα έχει καμία επιλογή παρά να σας αφήσει ήσυχους. Εάν σε αυτό το σενάριο το κακό ακόμα σας διώξει, τότε ο Δάσκαλος δεν θα δείξει καμία επιείκεια. Ο Δάσκαλος έχει αμέτρητα Σώματα του Νόμου, και συν τοις άλλοις, υπάρχουν αμέτρητοι ορθοί Θεοί που με βοηθούν να κάνω πράγματα, και θα εξαλείψουν κατευθείαν το κακό, επίσης. Δεν σας είπα παλιότερα ότι ο κάθε ένας από εσάς μαθητές του Ντάφα έχει οκτώ τύπους από Ουράνιους Φύλακες του Φα που σας προστατεύουν; Είναι επειδή δεν τα έχετε πάει αρκετά καλά που όλοι αυτοί οι Θεοί περιορίζονται από τις αρχές του Φα του παλαιού Κόσμου και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, παρόλη την αληθινή επιθυμία τους να βοηθήσουν.


Τότε ποια ακριβώς είναι η σχέση μεταξύ εμένα και των παλαιών δυνάμεων; Επιτρέψτε μου να μιλήσω για αυτό. Το γεγονός είναι ότι, αυτές οι παλαιές δυνάμεις, για να κυριολεκτήσουμε, δεν προσπαθούν να καταστρέψουν αυτήν την Επανόρθωση του Φα και δεν τολμούν να την καταστρέψουν. Ο σκοπός τους, αν και είναι βρώμικος, είναι επίσης να επιτύχει αυτή η Επανόρθωση του Φα, είναι μόνο ότι θέλουν όλο αυτό να ακολουθήσει τις απαιτήσεις τους – θέλουν η Επανόρθωση του Φα να ακολουθήσει τις απαιτήσεις τους – κάτι που είναι απολύτως απαγορευμένο. Αυτό επειδή όλα τα όντα στον Κόσμο έχουν εκφυλιστεί· ακόμη και τα αρχικά στοιχεία που συγκροτούν τις υπάρξεις τους δεν είναι πλέον καθαρά – ακόμα και τα στοιχεία των στοιχείων δεν είναι πλέον καθαρά. Αυτό δεν μπορούν να το ανιχνεύσουν οι ίδιοι, και ό,τι κι αν κάνουν, δεν είναι σε θέση να καταστήσουν τους εαυτούς τους αληθινά καθαρούς πάλι. Δεν μπορούν καν να καλύψουν τις απαιτήσεις της Επανόρθωσης του Φα και του νέου Κόσμου – πώς θα μπορούσαν αυτοί να επανορθώσουν τον Φα; Πώς θα μπορούσε η Επανόρθωση του Φα να ακολουθήσει τις απαιτήσεις τους; Εάν μετά από την Επανόρθωση του Φα ο νέος Κόσμος δημιουργούταν σύμφωνα με τα πρότυπα και τις απαιτήσεις των όντων του παλαιού Κόσμου, τότε δεν θα ήταν ακόμα ο παλαιός Κόσμος; Δεν θα ήταν ότι θα άλλαζε η μορφή των πραγμάτων χωρίς όμως να αντιμετωπιστεί το γενεσιουργό ζήτημα; Κανένα από τα αισθανόμενα όντα στον παλαιό Κόσμο δεν έχει οποιαδήποτε ιδέα πώς ήταν ο Κόσμος στην αρχική, την πιο αγνή και την πλέον ορθή κατάστασή του, έτσι λοιπόν πώς θα μπορούσε αυτό να γίνει με τον τρόπο τους; Γι’ αυτό δεν μπορώ να τους αναγνωρίσω. Αλλά δεν θέλουν να αποσυντεθούν βάσει των παλαιών αρχών του Φα – του σχηματισμού, της στάσης, του εκφυλισμού, και της καταστροφής, έτσι, από ένστικτο θέλουν να σωθούν. Όντα από το υψηλότερο επίπεδο έως το χαμηλότερο επίπεδο του Κόσμου έχουν συμμετάσχει σε αυτό, σε αυτό το πλήρες σύστημα που τα διατρέχει όλα μέχρι κάτω· σε κάθε επίπεδο είκοσι τοις εκατό των όντων έχουν συμμετάσχει, και κάθε επίπεδο κανονίζει συγκεκριμένα πώς να με βοηθήσει να κάνω την Επανόρθωση του Φα. Αλλά τα στρώματα επί στρωμάτων των όντων έχουν γίνει βρώμικα, και ακόμη και το τελευταίο ον έχει γίνει βρώμικο. Όταν με βοηθούν, την ίδια στιγμή κρύβουν την εγωιστική πρόθεσή τους. Όλοι θέλουν να αλλάξουν τους άλλους αλλά όχι τον εαυτόν τους – κανένας δεν θέλει να αλλάξει ο ίδιος – και προσπαθούν ακόμη και να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα πράγματα στα οποία είναι προσκολλημένοι και δεν θα τα παρατήσουν. Έχουν κάνει πολλά πράγματα πολύ άσχημα καθ’ όλη τη διαδικασία· μερικά από τα πράγματα τα έκαναν σκόπιμα ενώ με μερικά άλλα δεν μπόρεσαν καν να συνειδητοποιήσουν ότι εκείνα ήταν κακά πράγματα. Έτσι τίποτα από αυτά που έχουν κάνει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα πρότυπα του νέου Κόσμου, και δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί ακόμη και στα πρότυπα του αρχικού σταδίου του παλαιού Κόσμου, έτσι είναι μακριά από τις απαιτήσεις του νέου Κόσμου, που είναι εντελώς διαφορετικός. Αυτά τα όντα δεν έχουν κανέναν τρόπο να γνωρίσουν το πώς θα είναι ο νέος Κόσμος. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η συμπεριφορά των αισθανόμενων όντων προς την Επανόρθωση του Φα καθορίζει το μέλλον τους. Με άλλα λόγια, εν μέσω της Επανόρθωσης του Φα, όλα τα όντα εξετάζονται και επανατοποθετούνται, συμπεριλαμβανομένης και της εξάλειψης. Γι’ αυτό δεν τους επιτρέπεται καθόλου να γνωρίζουν πώς θα είναι ο νέος Κόσμος. Ό,τι περνά από την Επανόρθωση του Φα είναι απολύτως διαφορετικό από οτιδήποτε κανόνισαν αυτοί.


Ενώ είμαστε σε αυτό το θέμα, επιτρέψτε μου να μιλήσω πρώτα λίγο για τον χρόνο. Στην πραγματικότητα, η Επανόρθωση του Φα κινείται αστραπιαία. Έξω από το Κοσμικό σώμα, όλα του νέου Κόσμου μπορούν να δημιουργηθούν τόσο γρήγορα όσο το νεύμα ενός χεριού. Αν και αυτό είναι απλώς μία αναλογία, πραγματικά είναι σαν να γίνεται ακριβώς με ένα νεύμα – είναι τόσο γρήγορο. Τότε γιατί μου έχει πάρει περισσότερο από δέκα χρόνια για να το φέρω αυτό εις πέρας; Η αλήθεια είναι ότι, υπάρχουν διαφορετικές διαστάσεις στον Κόσμο και κάθε διάσταση έχει έναν διαφορετικό χρόνο. Στον Κόσμο, από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο, από το απείρως μικροσκοπικό στο απείρως μακροσκοπικό, υπάρχουν αμέτρητα σωματίδια· σε κάθε σωματίδιο υπάρχει ένας ανεξάρτητος χρόνος και κάθε χρόνος έχει ένα διαφορετικό μήκος. Τότε μέσα στους διαφορετικού-μεγέθους κόσμους που συγκροτούνται από σωματίδια, υπάρχουν χρόνοι· μέσα στα ακόμα πιο γιγαντιαία Κοσμικά σώματα που συγκροτούνται από αμέτρητα σωματίδια, υπάρχουν επίσης χρόνοι· και τότε οι γιγαντιαίες ομάδες σωματιδίων που είναι στα ίδια επίπεδα και υφίστανται ως σύνολο, έχουν επίσης ακόμα περισσότερο γιγαντιαίους χρόνους. Στον Κόσμο υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί χρόνοι που είναι τόσο αμέτρητοι όσο και τα όντα στον Κόσμο. Και ο Κόσμος συνολικά έχει άλλον έναν χρόνο ο οποίος περιέχει αμέτρητους, αμέτρητους χρόνους που ασκούν τις συγκεκριμένες επιδράσεις τους σε όλες τις διαφορετικές διαστάσεις· όλοι αυτοί οι χρόνοι δημιουργήθηκαν για τους τρόπους ύπαρξης των αισθανόμενων όντων στις διαφορετικές διαστάσεις. Έτσι οι χρόνοι μερικών διαστάσεων είναι πολύ γρήγοροι, ενώ οι χρόνοι μερικών διαστάσεων είναι πολύ αργοί. Για την πρόταση που μόλις εξέφρασα, για τις διαφορετικές ταχύτητες στις διαφορετικές διαστάσεις, για παράδειγμα, από την αρχή τους μέχρι τώρα, οι χρόνοι μερικών διαστάσεων έχουν προχωρήσει με την ίδια ταχύτητα όπως ο δικός μου εδώ, ενώ σε μερικές διαστάσεις αρκετές ημέρες έχουν ήδη περάσει, σε μερικές διαστάσεις δέκα χιλιάδες χρόνια έχουν ήδη περάσει και σε μερικές διαστάσεις εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, ή και χιλιάδες δισεκατομμύρια χρόνια έχουν ήδη περάσει, τόσο γρήγορα. Αυτό είναι επειδή ο Κόσμος είναι απίστευτα γιγαντιαίος, τα σωματίδια μέσα του είναι απείρως μικροσκοπικά και απείρως μακροσκοπικά, και έχουν όλα τους χρόνους τους. Για σκεφτείτε το, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είναι ο Κόσμος στην ολότητά του, εάν η Επανόρθωση του Φα πραγματοποιηθεί πέρα από όλες τις έννοιες του χρόνου που είναι μέσα στον Κόσμο, πέρα από όλα, εάν γίνει έξω από τον χρόνο του Κόσμου και δεν περιοριστεί από οποιοδήποτε συγκεκριμένο χρόνο, τότε ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είναι ο Κόσμος και το πόσοι διαφορετικοί χρόνοι υπάρχουν, έξω από το Κοσμικό σώμα ολοκληρώνεται με το νεύμα ενός χεριού. Και αυτή η ταχύτητα είναι ακόμη γρηγορότερη και από τον γρηγορότερο χρόνο μέσα στον Κόσμο. Αλλά, σκεφτήκατε κάτι; Σε μερικά μέρη εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια έχουν ήδη περάσει καθώς αυτό το νεύμα πραγματοποιείται.


Δεν είναι και τόσο άσχημα σε αυτήν την ανθρώπινη διάσταση – είναι μόνο δέκα και κάτι χρόνια που ξεκίνησε η Επανόρθωση του Φα, και είναι μόνο δύο και κάτι χρόνια από τις 20 Ιουλίου 1999, «γεφυρώνοντας» τέσσερα ημερολογιακά χρόνια, και η «Φα-Επανόρθωσή» μου είναι μόνο δέκα και κάτι χρόνια. Για σκεφτείτε το, δεν είναι γρήγορο; Στην πραγματικότητα είναι πολύ γρήγορο – όλο αυτό γίνεται στον χρόνο που χρειάζεται ένα νεύμα χεριού και η διαφορά στον χρόνο που εκδηλώνεται στην ανθρώπινη διάσταση είναι περισσότερο από δέκα χρόνια. Επιπλέον, ο γενικός χρόνος του Κόσμου έχει ωθηθεί [να είναι] γρηγορότερος από τότε που ξεκίνησε η Επανόρθωση του Φα. Πριν από τον Ιούλιο του 1999, αυτό που συνήθως ήταν ένα δευτερόλεπτο, [μετά] ήταν μια ολόκληρη ημέρα. Ακόμη και τώρα συνεχίζει να επιταχύνεται. Αυτό που συνήθως ήταν ένα δευτερόλεπτο, τώρα είναι ένας ολόκληρος χρόνος – και αυτό είναι μόνο μια μέση τιμή· και επιταχύνεται κι άλλο.


Για σκεφτείτε το ο καθένας, με αυτή την γρήγορη ταχύτητα [όλο αυτό] δεν είναι τίποτα λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρη την ιστορία της ύπαρξής σας ή την αιωνιότητα της ύπαρξής σας. Στο μέλλον, όταν θα ξανακοιτάξετε αυτήν την χρονική περίοδο [θα διαπιστώσετε ότι] ήταν μόνο μια στιγμή, ότι δεν ήταν τίποτα. Στην αρχή αυτής της δίωξης, κάθε ημέρα γινόταν αισθητή σαν να ήταν ένας χρόνος, σε όλους σας. Ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της πρόσφατης χρονικής περιόδου, πολλοί μαθητές αναρωτήθηκαν: «Πότε θα τελειώσει; Πόσο θα τραβήξει ακόμα αυτή η δίωξη μέχρι να τελειώσει;» Μερικοί άνθρωποι σκέφτηκαν τον Δάσκαλο που έχει γράψει στα ποιήματά του ότι η άνοιξη έρχεται, (όλοι γελούν) και σκέφτηκαν: «Α, άρα θα τελειώσει την άνοιξη;». Ανέφερα και το φθινόπωρο στα ποιήματά μου, (όλοι γελούν) Τότε μερικοί μαθητές είπαν: «Αυτό πρέπει να σημαίνει ότι πρόκειται να τελειώσει το φθινόπωρο.». Τότε όταν το φθινόπωρο πέρασε και αυτό δεν τελείωσε, φάνηκαν να είναι κάπως απογοητευμένοι. Για σκεφτείτε το, δεν είναι αυτό σαν να χρησιμοποιείτε τη συνηθισμένη ανθρώπινη σκέψη για να εξετάσετε αυτά τα πράγματα;


Εάν ένα άτομο σκέφτεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, ή δύο άνθρωποι σκέφτονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, ή ακόμα και τρεις άνθρωποι σκέφτονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Αλλά εάν συνολικά οι μαθητές του Ντάφα ή εάν οι περισσότεροι σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, τότε αυτό δεν είναι μια ισχυρή προσκόλληση, ένα ισχυρό εμπόδιο; Αντί αληθινά να χρησιμοποιήσετε αυτήν την χρονική περίοδο καλά, ελπίζετε να τελειώσει σύντομα. Για σκεφτείτε το, εάν το τελειώναμε σήμερα, πόσοι άνθρωποι στην Κίνα θα πέθαιναν; Πολλοί άνθρωποι αντιστοιχούν σε πολυάριθμα όντα και σε ακόμα μεγαλύτερα Κοσμικά σώματα, επομένως, εάν αυτό τελείωνε αμέσως τώρα, πόσα όντα θα εξαλείφονταν; Εάν λόγω της ανικανότητάς μας να καθαρίσουμε τις κακές σκέψεις μέσα στα κεφάλια τους που είναι εχθρικές προς τον Μεγάλο Νόμο του Κόσμου και ενώ πολλοί από αυτούς αντιπροσωπεύουν γιγαντιαία Κοσμικά σώματα, τότε πόσα όντα στα σύμπαντα που αντιστοιχούν σε αυτούς θα πέθαιναν ως αποτέλεσμα της εξάλειψης αυτών των ανθρώπων; Συνειδητοποιείτε πόσα όντα θα εξαλείφονταν; Έχετε σκεφτεί για αυτό; Εσείς είστε μαθητές του Ντάφα και η ιστορία έχει εναποθέσει επάνω σας μεγαλειώδεις ευθύνες. Πρέπει να κάνουμε καλή χρήση αυτής της περιόδου. Εφόσον αυτό δεν έχει τελειώσει υπάρχει [ακόμα] μια ευκαιρία να σωθούν αισθανόμενα όντα. Υπάρχει μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα που απέμεινε· μόλις αρχίσει η Επανόρθωση του Φα του ανθρώπινου κόσμου, θα τεθεί ο προσδιορισμός θέσης των ανθρώπων. Αν και δεν αναγνωρίζουμε τις ρυθμίσεις των παλαιών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου έχετε «σκληραγωγηθεί» και έχετε εδραιώσει την πανίσχυρη αρετή των μαθητών του Ντάφα. Τώρα που ο Ντάφα διώκεται, το πρώτο πράγμα που οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να σκέφτονται είναι πώς να σώσουν αισθανόμενα όντα και πώς να επικυρώσουν τον Ντάφα. Δεν είναι αυτό μεγαλειώδες; Δεν αναγνωρίζουμε αυτήν την ρύθμιση από το κακό ούτε στο ελάχιστο, αλλά σε τελευταία ανάλυση, η δίωξη έχει γίνει, και εν τέλει, το κακό έχει διώξει τόσα πολλά αισθανόμενα όντα. Δεν θα έπρεπε η πρώτη σκέψη μας να είναι πώς να κάνουμε καλή χρήση του χρόνου ώστε να τα σώσουμε; Το να την αντιμετωπίζουμε ως μια συνηθισμένη ανθρώπινη δίωξη ενάντια σε άλλα ανθρώπινα όντα, το να σκεφτόμαστε με ένα συνηθισμένο ανθρώπινο μυαλό: «Πότε θα αποκαταστήσουν το όνομά μας; Πότε θα τελειώσει;» – για σκεφτείτε το, είναι αυτές σκέψεις που θα έπρεπε να έχει ένας μαθητής του Ντάφα;


Μην ανησυχείτε ότι θα κρατήσει για πολύ. Μπορώ να σας πω ότι ο Χριστιανισμός άνθησε μετά από τριακόσια χρόνια δίωξης. Δεν είναι ένας μαθητής του Ντάφα, με τη σημαντική αποστολή του, τόσο καλός όσο ένας συνηθισμένος καλλιεργητής; Αυτό που είναι κρίσιμο είναι το πώς καταλαβαίνουμε τα πράγματα. Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω, εάν αυτό διαρκούσε άλλα δέκα χρόνια για να σώσουμε όλα τα αισθανόμενα όντα, θα το κάνατε ακόμα; (Οι σπουδαστές απαντούν μαζί, «Ναι! ») (Χειροκρότημα) Έτσι πρέπει να είναι ένας μαθητής του Ντάφα. (Χειροκρότημα) Φυσικά, δεν θα υπάρξουν άλλα δέκα χρόνια. Δεν επιτρέπεται να πάρει τόσο πολύ και δεν έχει απομείνει τόσος πολύς χρόνος στις ζωές τους.


Αλλά αυτό που είναι κρίσιμο είναι το πώς οι μαθητές του Ντάφα εξετάζουν τα πράγματα. Εάν ένας ή δύο άνθρωποι σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο δεν είναι πρόβλημα. Αλλά εάν όλοι οι μαθητές του Ντάφα σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, τότε ναι, αυτό είναι πρόβλημα. Θυμάστε πώς πριν από τις 25 Απριλίου του 1999 ο πρωθυπουργός της Κίνας είπε θετικά πράγματα για το Ντάφα; Όταν οι μαθητές μας πήγαν να κάνουν έκκληση στις 25 Απριλίου, συναντήθηκε με μερικούς μαθητές του Ντάφα και είπε καλά πράγματα. Αφότου άρχισε η δίωξη, αυτό προκάλεσε σε μερικούς από τους μαθητές μας να αναπτύξουν πολλές συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις και σκέφτονταν: «Ελπίζω ο επικεφαλής του κακού στη χώρα της Κίνας να πεθάνει σύντομα. Ελπίζω να πέσει από την εξουσία ώστε να πάρει τη θέση του ο πρωθυπουργός. Και εάν ο πρωθυπουργός είναι στην εξουσία, τότε δεν θα αποκατασταθεί το όνομά μας;» Αυτό δεν πέρασε στο μυαλό σας; Αυτός είναι ο Νόμος του Κόσμου· εάν οι άνθρωποι θέλουν να του επιτεθούν, νομίζετε ότι απλά μπορούν να του επιτεθούν; Και εάν τα ανθρώπινα όντα θέλουν να αποκαταστήσουν το όνομά μας, νομίζετε ότι απλά μπορούν να αποκαταστήσουν το όνομά μας; Οι άνθρωποι δεν είναι αντάξιοι αυτού! Πώς θα μπορούσατε να αποθέσετε τις ελπίδες σας σε ένα συνηθισμένο άτομο; Εσείς είστε μαθητές του Ντάφα! Καθένας από εσάς μαθητές του Ντάφα αντιπροσωπεύει μια μεγάλη, γιγαντιαία διάσταση. Με τι ισοδυναμεί η ανθρωπότητα; Είναι μόνο ότι οι παλαιές δυνάμεις την χρησιμοποιούν και έχουν σφραγίσει τις σπουδαιότερες ικανότητές σας. Πώς μπορείτε να σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο για τα πράγματα; Εάν όλοι σας σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο, οι παλαιές δυνάμεις θα το δουν και θα σκεφτούν: «Πώς μπορούν όλοι να έχουν αυτές τις σκέψεις; Αυτές οι σκέψεις πρέπει να αφαιρεθούν, έτσι ας κάνουμε αυτόν τον πρωθυπουργό να γίνει κακός.» Θα τον καθιστούσαν κακό προκειμένου να ξεφορτωθείτε τις συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις σας. Έτσι δεν είναι; Οι παλαιές δυνάμεις δεν έχουν κανένα σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή – εάν θέλουν να σκοτώσουν, απλά σκοτώνουν. Εν μέσω της Επανόρθωσης του Φα είναι μόνο προσκολλημένοι με τις ρυθμίσεις τους.


Εάν η Επανόρθωση του Φα καταστρεφόταν πραγματικά, ο Κόσμος αληθινά θα έπαυε να υπάρχει, και οι παλαιές δυνάμεις θα έπαυαν επίσης να υπάρχουν· ούτε μία ύπαρξη δεν θα υπήρχε, και όλα θα αποσυντίθονταν. Αν και οι παλαιές δυνάμεις θέλουν να αντικαταστήσουν με έναν νέο [Κόσμο] τον Κόσμο, στην πραγματικότητα δεν μπορούν να το πετύχουν αυτό. Έτσι η ύπαρξή τους προσκολλάται σε αυτό που θέλουν να κάνουν και ο ρόλος που παίζουν στην προσπάθεια να ελεγχθεί η Επανόρθωση του Φα είναι εκατό τοις εκατό κακός. Όλη η παρέμβαση στην Επανόρθωση του Φα κανονίστηκε από αυτούς, έτσι όταν δεν γίνονται τα πράγματα σύμφωνα με τις ρυθμίσεις και τις επιθυμίες τους, κάνουν κακόβουλα πράγματα. Στην Επανόρθωση του Φα αυτά τα όντα πρόκειται να εξαλειφθούν. Καθώς διευκρινίζετε την αλήθεια, έχετε δει ότι μερικοί άνθρωποι είναι αληθινά δύσκολο να σωθούν τώρα. Στην πραγματικότητα, μπορώ να σας πω ότι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο είναι ήδη εντελώς πέρα από σωτηρία. Θυμάστε αυτή τη γραμμή που έγραψα: «πόσοι μπορούν να σωθούν από συμπόνια;» Μαθητές του Ντάφα, ανεξάρτητα τού πόσο θυσιάζετε όταν διευκρινίζετε την αλήθεια, πρέπει να σας πω [ότι], στο τέλος θα υπάρξουν ακόμα πολλά όντα που δεν θα μπορούν να σωθούν – αυτά είναι καταδικασμένα να εξαλειφθούν. Ξέρω πόσοι άνθρωποι στην χώρα της Κίνας θα εξαλειφθούν, και αυτό είναι τρομακτικό – ο αριθμός είναι τεράστιος.


Επιτρέψτε μου να πάω πίσω όπου ήμουν. Μιλούσα για τη σχέση μεταξύ των παλαιών δυνάμεων και εμένα. Οι παλαιές δυνάμεις είδαν ότι σύμφωνα με τις αρχές του Φα του σχηματισμού, της στάσης, του εκφυλισμού και της καταστροφής, ο Κόσμος θα κατευθυνόταν προς την τελική φάση του. Προκειμένου να σωθούν, άρχισαν να το κανονίζουν αυτό από μια πολύ μακρινή εποχή. Κανένας δεν ξέρει ποιος είμαι. Ούτε και εγώ ξέρω ποιος είμαι. Καμία ύπαρξη δεν με έχει δει ποτέ, και καμία ύπαρξη δεν με έχει ποτέ αποκαλέσει με οποιοδήποτε όνομα. Δεν έχω μορφή ούτε όνομα, και είμαι διαφορετικός από οτιδήποτε συνθέτει οποιαδήποτε ύπαρξη στον Κόσμο. Για τα αισθανόμενα όντα στον Κόσμο, δεν έχω τίποτα. Ίσως όταν ο Κόσμος πάψει να υπάρχει, μόνο εγώ θα είμαι εκεί. Δεν έχω τίποτα. Καμία ύπαρξη δεν ξέρει ποιος είμαι. Ωστόσο χωρίς εμένα, ο Κόσμος δεν θα υπήρχε. Ο λόγος που έχω έρθει εδώ είναι να σώσω όλα τα αισθανόμενα όντα εν μέσω της Επανόρθωσης του Φα σε μία εποχή που το κολοσσιαίο στερέωμα του Κόσμου αποσυντίθεται.


Στην πραγματικότητα, όλα αυτά που οι παλαιές δυνάμεις έχουν κάνει είναι από ένα φυσικό ένστικτο που έχουν τα όντα του Κόσμου να προσπαθούν να σώσουν τους εαυτούς τους. Αλλά είναι άχρηστο. Κάθε φορά προτού το κολοσσιαίο στερέωμα κόντευε να τελειώσει, τα όντα, σε εκείνους τους καιρούς, όλα έκαναν αυτό το ίδιο, αλλά στην ουσία επιτάχυναν την αποσύνθεση. Με άλλα λόγια, κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα, όλο αυτό που η συμπεριφορά των αισθανόμενων όντων εκθέτει προς τα έξω είναι η στάση τους απέναντι στην Επανόρθωση του Φα, και αυτό καθορίζει το εάν θα διατηρηθούν ή όχι – [δηλαδή] το πόσο καλή είναι η στάση τους προς την Επανόρθωση του Φα αξιολογείται και χρησιμοποιείται για να τα επανατοποθετήσει. Με άλλα λόγια, αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις συμπεριφορές των αισθανόμενων όντων στην τελική φάση του σχηματισμού, της στάσης, του εκφυλισμού, και της καταστροφής.


Όταν εμφανίστηκα κατευθείαν στο χαμηλότερο-μέσο επίπεδο του κολοσσιαίου στερεώματος, τα υψηλού επιπέδου όντα στο κολοσσιαίο στερέωμα το είδαν. Από [την κατάσταση] τού να μην έχω τίποτα, συσσωρεύτηκα σε κάτι – αλλά όχι μία σύνθεση σωματιδίων, επειδή δεν έχω σωματίδια. Ξέρετε, δεν θα μπορούσα να έρθω εδώ, όπου οι άνθρωποι είναι, σε μόνο ένα βήμα· εάν η σύνθεση του σώματος κάποιου είναι πολύ μικροσκοπική αυτό έχει επιπτώσεις σε όλα μέσα στο σύμπαν. Με άλλα λόγια, ανεξάρτητα από το επίπεδο ενός όντος, εάν μπει σε ένα σύμπαν σε χαμηλότερο επίπεδο αυτό το σύμπαν θα καταστραφεί, γιατί όσο πιο μικροσκοπική είναι η ύλη, τόσο περισσότερη ενέργεια έχει και μεγαλύτερη η ακτινοβολία της. Αν και η ενέργεια ενός Θεού έχει νοημοσύνη και είναι φιλεύσπλαχνη, θα τα αλλάξει, παρόλα αυτά, όλα. Έτσι πρέπει να μετενσαρκωθεί επίπεδο το επίπεδο, και μόνο όταν έχει μια επιφάνεια σωματιδίων εκείνου του επιπέδου τότε μπορεί να μείνει σε εκείνο το επίπεδο. Αλλά τότε, για σκεφτείτε το ο καθένας, αυτό απαιτεί έναν εξαιρετικά μακροπρόθεσμο χρόνο. Συνεπώς έτσι μπήκα, βήμα το βήμα.


Δεν είμαι ο μόνος – πολλοί Θεοί στο κολοσσιαίο στερέωμα έχουν έρθει κάτω στον ανθρώπινο κόσμο· και αυτοί, επίσης, έπρεπε να έρθουν κάτω βήμα το βήμα με αυτόν τον τρόπο. Πολλοί Θεοί από διαφορετικά επίπεδα έχουν έλθει από τον Κόσμο και ήρθαν με σκοπό τη διάσωση του κολοσσιαίου στερεώματος. Για τους ανθρώπους, είναι όντα σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Ορκίστηκαν να σώσουν όλο αυτό και πράγματι πολλοί από αυτούς ήρθαν κάτω. Η αρχική πρόθεσή τους ήταν καλή, αλλά ήταν ανίκανοι να την φέρουν εις πέρας. Όχι μόνο δεν μπορούσαν να το κάνουν, αλλά δεν μπορούσαν επίσης και να επιστρέψουν πλέον. Στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι, μόλις κάποιος μπει στα Τρία Βασίλεια είναι αδύνατο, για αυτόν, να επιστρέψει, για πάντα. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσοι ήρθαν, τα όντα στο πιο υψηλό επίπεδο του κολοσσιαίου στερεώματος είδαν ότι κανένας από αυτούς δεν θα μπορούσε να το φέρει εις πέρας. Πρόσεχαν, επίσης, και εμένα καθ’ όλη τη διάρκεια, και το είδαν πολύ καθαρά από εκεί επάνω: «Α, αυτός εκεί μπορεί να το κάνει.» Σκέφτηκαν ότι η σύνθεση της ύπαρξής μου ήταν διαφορετική από αυτήν όλων των άλλων όντων στον Κόσμο και ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει την πρωταρχική φύση μου. Έτσι αποφάσισαν να με επιλέξουν. Στην πραγματικότητα, πολλοί Θεοί έχουν έρθει στη Γη.


Αν και με επέλεξαν, δεν ήξεραν ποιος πραγματικά ήμουν. Τότε λοιπόν γιατί ακόμα συμβάδισα μαζί με μερικές από τις ρυθμίσεις που έκαναν στην ιστορία; Επειδή αυτό περιλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Ξέρετε, λίγο πριν μίλησα για το πώς υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων μεταξύ των μαθητών του Ντάφα, και μία από αυτές ήρθε για να καθιερώσει μια καρμική σχέση. Ο αριθμός των μαθητών του Ντάφα σε αυτήν την ομάδα είναι πολύ μεγάλος. Ήλθαν από μακρινά Κοσμικά σώματα να καθιερώσουν μια καρμική σχέση, και αντιπροσωπεύουν πολυάριθμα αισθανόμενα όντα σε πολύ μακρινά και γιγαντιαία Κοσμικά σώματα· ως αντιπρόσωποι που εστάλησαν από αισθανόμενα όντα, ήρθαν στη Γη να καθιερώσουν μια καρμική σχέση επειδή η Επανόρθωση του Φα επρόκειτο να γίνει εδώ. Εάν δεν είχα συμμετάσχει σε αυτό, τότε, για σκεφτείτε το, εκείνα τα όντα στο πιο υψηλό επίπεδο του Κόσμου θα είχαν επιλέξει κάποιον άλλο για να καθιερώσουν μια καρμική σχέση μαζί του, και οι πολυάριθμοι Θεοί από τα μακρινά Κοσμικά σώματα θα είχαν επιλέξει κάποιον άλλο για να καθιερώσουν καρμική σχέση μαζί του. Αυτό δεν είναι κάτι δευτερεύον. Εάν οι παλαιές δυνάμεις είχαν κανονίσει σχολαστικά για ένα άλλο ον τα πράγματα σε κάθε επίπεδο που ήταν για την ανανέωση του κολοσσιαίου στερεώματος, αυτό θα είχε οδηγήσει σε μια φοβερή κατάσταση. Δεν θα καθιέρωναν τότε καρμική σχέση με το λάθος άτομο; Φυσικά, ακόμα κι αν πράγματι συνέβαινε αυτό, ακόμα δεν θα ήταν σε θέση να εμποδίσουν την Φα-Επανόρθωσή μου. Αλλά ένα σοβαρό πρόβλημα θα είχε εμφανιστεί: Όταν θα έφθανε ο χρόνος που θα άρχιζε η σωτηρία, ο άνθρωπος που θα είχαν επιλέξει θα άρχιζε να το κάνει, ακόμα κι αν δεν θα ήταν σε θέση να το κάνει· εν τω μεταξύ εγώ θα άρχιζα να κάνω την αληθινή Επανόρθωση του Φα· τότε σίγουρα θα σκέφτονταν ότι τους παρεμπόδιζα, και θα παρέτασσαν όλα τα όντα σε ολόκληρο τον παλαιό Κόσμο να με εξολοθρεύσουν – σίγουρα θα πίστευαν ότι ήμουν κάποιος που αναστάτωνε τις υποθέσεις τους και θα προσπαθούσαν να με εκμηδενίσουν. Αλλά, κανένας δεν θα ήταν σε θέση να με εκμηδενίσει και κανένας δεν θα ήταν σε θέση να εμποδίσει την Φα-Επανόρθωσή μου. Επομένως, για σκεφτείτε το, τι θα συνέβαινε; Η ταχύτητα της Επανόρθωσης του Φα δεν μπορεί καθόλου να επηρεαστεί, έτσι εάν την εμπόδιζαν θα τους εξάλειφα. Θα καταστρέφονταν αμέσως και, ανεξάρτητα από το πόσοι από αυτούς συμμετείχαν, όλοι θα καταστρέφονταν. Τότε, για σκεφτείτε για μια στιγμή – εγώ δεν ήρθα να σώσω όλα τα αισθανόμενα όντα; Εάν όλοι καταστρέφονταν, ποιους θα έσωζα; Γι’ αυτόν τον λόγο πίσω στην ιστορία όταν με επέλεγαν, το εξέτασα από την προοπτική της διάσωσής τους και δεν αντιτέθηκα σε αυτό, αλλά ούτε και μπορούσα να τους ενημερώσω για το ποιος ήμουν. Συνεπώς, να το πώς τα κανόνισαν όλα στο κολοσσιαίο στερέωμα, περιλαμβάνοντας και όλα αυτά που έχουν πραγματοποιηθεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η σκέψη μου ήταν ότι όταν θα άρχιζε η Επανόρθωση του Φα, θα ήταν ένα τεστ και για αυτούς. Και επειδή τίποτα [από αυτά] που θα έκαναν δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα πρότυπα του νέου Κόσμου, θα αντιμετώπιζα οτιδήποτε κι αν έκαναν αυτοί ως παιχνίδι. «Εάν θέλετε να παίξετε, θα παίξω κι εγώ.» Και αυτό είναι όλο. Όσον αφορά σε αυτό που είναι αληθινά η Επανόρθωση του Φα, [αυτό] είναι ένα διαφορετικό θέμα. Απολύτως δεν τους επιτρέπεται να γνωρίζουν το πώς είναι ο νέος Κόσμος. Κανένα ον δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από την Επανόρθωση του Φα. Νομίζουν ότι με επέλεξαν, ότι αυτό ισοδυναμεί με τη διάσωσή μου και ότι έχουν προσφέρει πάρα πολλά. Όσον αφορά σε αυτό που ο Κόσμος θα ήταν και το πώς οι ίδιοι θα ήταν μετά την Επανόρθωση του Φα, ήθελαν να έχουν αυτό που οι ίδιοι ήθελαν, και να διατηρήσουν αυτό που οι ίδιοι ήθελαν να διατηρήσουν. Για σκεφτείτε το. Πέστε ότι ο νέος Κόσμος είναι ένας Κόσμος από ατόφιο χρυσάφι: εάν κάτι βρώμικο μπει μέσα, τότε δεν θα γινόταν βρώμικος; Πώς θα μπορούσε αυτό να επιτραπεί; Καμία ύπαρξη δεν μπορεί να δραπετεύσει από την Επανόρθωση του Φα – Καμία. Όλα στο Κοσμικό σώμα, στο κολοσσιαίο στερέωμα, είναι μέρος αυτού. Έτσι με άλλα λόγια, ανεξάρτητα από το πώς οι παλαιές δυνάμεις πήγαν να κανονίσουν τα πράγματα, τους άφησα να τα κανονίσουν, αλλά στο τέλος αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί καθόλου να γίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Συνεπώς, να ο λόγος που όλα αυτά τα εμπόδια έχουν προκύψει σήμερα· είναι το αποτέλεσμα της επιμονής των παλαιών δυνάμεων να ακολουθήσω τις ρυθμίσεις τους. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα είναι αυτά τα εμπόδια, [αυτό] στην πραγματικότητα δεν έχει επηρεάσει την ουσία της «Φα-Επανόρθωσής» μου. Και η ταχύτητα είναι το ίδιο γρήγορη. Γίνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου ακριβώς το ίδιο – ο νέος Κόσμος τα εγκαθιδρύει όλα εντελώς σύμφωνα με τα πρότυπα του Ντάφα. Στην πραγματικότητα, οι παλαιές δυνάμεις απλώς ενεργούν κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού κενού μέχρι να φθάσει η Επανόρθωση του Φα· και οι μαθητές του Ντάφα, επίσης, στηρίζουν τον Φα και σώζουν αισθανόμενα όντα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου· τα κακόβουλα, ποταπά όντα που χρησιμοποιούνται από τις παλαιές δυνάμεις, εν τω μεταξύ, κάνουν πράγματα εδώ που διώκουν τους μαθητές του Ντάφα και τα αισθανόμενα όντα· και οι κακοί άνθρωποι που χειραγωγούνται από τα ποταπά, κακόβουλα όντα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επίσης κάνουν κακό.


Για πόσο καιρό οι παλαιές δυνάμεις κανόνιζαν τέτοια πράγματα εδώ όπου είναι οι άνθρωποι; Όσο ο χρόνος δύο Γαιών. Είπα παλιότερα ότι ο Ντάφα διδάχτηκε στον ανθρώπινο κόσμο και μια πολύ μακρινή εποχή πίσω στο παρελθόν. Πολλοί μαθητές με ρώτησαν τότε πότε διδάχτηκε. Διδάχτηκε στην προηγούμενη Γη. Γιατί; Η προηγούμενη Γη ήταν ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε για αυτήν την Γη. Οι παλαιές δυνάμεις πειραματίστηκαν με την τελευταία Γη ώστε να σιγουρευτούν ότι δεν θα υπήρχαν προβλήματα στο τέλος με τις ρυθμίσεις τους για την αναδόμηση. Έγινε για να σιγουρευτούν ότι δεν θα εμφανιζόταν κανένα πρόβλημα, και για να το αποτρέψουν από λοξοδρόμηση. Τότε γιατί χρειάστηκε να κάνουν ένα τόσο μακροπρόθεσμο πείραμα; Επειδή δεν είχαν υπάρξει ποτέ πριν οποιαδήποτε όντα όπως ο άνθρωπος εδώ στη θέση αυτής της Γης. Γιατί μιλώ πάντα για εξωγήινα όντα; Είναι επειδή ανεξάρτητα από το πόσες Γαίες αναδομήθηκαν στο παρελθόν, τα κύρια όντα εδώ, στη θέση αυτής της Γης, ήταν μορφές ζωής όπως των εξωγήινων. Είχαν διαφορές σε κάθε χρονική περίοδο, αλλά καμία τους δεν είχε την εικόνα του ανθρώπου.


Γιατί οι Θεοί στην ιστορία δημιούργησαν τον άνθρωπο κατ’ εικόνα τους; Και αυτό επίσης είναι ένα μυστήριο στον κόσμο της καλλιέργειας. Θα σας το πω, είναι επειδή ο Φα επρόκειτο να διδαχτεί εδώ, και τα αισθανόμενα όντα που ακούνε τον Φα χρειάζεται να έχουν μια εμφάνιση αντάξια του ακούσματος του Φα. Φέρνοντας ένα τσούρμο από ζώα, εδώ, για να ακούσουν τον Φα, θα ήταν προσβολή στον Μεγάλο Νόμο, τον Μέγα Φα, και αυτό απολύτως δεν επιτρέπεται. Εάν δεν ήταν για τον Ντάφα που θα διδασκόταν εδώ, και ένας Θεός δημιουργούσε όντα εδώ με την ανθρώπινη εικόνα, όλοι οι Θεοί θα τον εξάλειφαν, επειδή αυτό το ίδιο θα ήταν σαν να πρόσβαλλε τους Θεούς. Ήταν για την Επανόρθωση του Φα που οι Θεοί δημιούργησαν τα ανθρώπινα όντα στη Γη κατά την εικόνα τους. Οι Ασιάτες δημιουργήθηκαν από Θεούς που μοιάζουν με Ασιάτες, οι Δυτικοί δημιουργήθηκαν από Θεούς που μοιάζουν με τους δυτικούς, Θεοί που μοιάζουν με τους μαύρους ανθρώπους δημιούργησαν τους μαύρους ανθρώπους και οι άλλες φυλές των ανθρώπων δημιουργήθηκαν από άλλους Θεούς. Εκείνη την εποχή όλοι οι άνθρωποι αποκαλούσαν εκείνους τους Θεούς που τους δημιούργησαν Άρχοντες. Αλλά τώρα ενενήντα τοις εκατό της ανθρώπινης φυλής είναι όντα από υψηλά επίπεδα και οι περισσότεροι από αυτούς είναι από πολύ υψηλά επίπεδα. Χρησιμοποιούν μόνο τα ανθρώπινα δέρματα που οι Θεοί δημιούργησαν αρχικά· στην πραγματικότητα δεν έχουν κάποια άμεση σχέση με τους Θεούς που δημιούργησαν την ανθρώπινη ύπαρξη. Πίσω τότε όταν δίδασκα τον Φα στην πρώτη Γη, δεν δίδαξα έναν Φα αυτού του μεγέθους, επειδή εκείνος ήταν μόνο για πειραματικούς λόγους. Ο Φα που διδάχτηκε έσωζε αισθανόμενα όντα μόνο στον παράδεισο του Φάλουν, έτσι τα αισθανόμενα όντα που σώθηκαν κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου είναι όλα στον παράδεισο του Φάλουν. Εκείνη η Γη επιτράπηκε να υπάρξει μέχρι και το τελικό στάδιο. Η τεχνολογία εκείνη την εποχή ήταν πολύ προηγμένη· τότε ήταν που το φεγγάρι στάλθηκε εκεί πάνω. Όμως ο υψηλά ανεπτυγμένος βιομηχανικός τομέας έκανε τον αέρα, το νερό, το χώμα, τα φυτά και τα τρόφιμα των ανθρώπων – τα πάντα σε εκείνη την εποχή – να παραμορφωθούν. Στο τέλος, ακόμα και οι άνθρωποι παραμορφώθηκαν, η ενέργεια της Γης μειώθηκε εντελώς, και οι άνθρωποι εκείνης της περιόδου τερματίστηκαν.


Έτσι η περίοδος αυτή της Γης άρχισε 100 εκατομμύρια χρόνια πριν. Μερικοί από εσάς τους παρόντες εδώ μπορεί να σκεφτείτε: «Ναι αλλά αυτό που έμαθα από τα βιβλία είναι ότι είναι 3.5 με 4.5 δισεκατομμύρια χρόνια.» Μπορώ να σας πω ότι η περίοδος της κάθε Γης έχει διαρκέσει 100 εκατομμύρια χρόνια, και η προηγούμενη Γη επίσης διήρκησε 100 εκατομμύρια χρόνια. Αλλά στο Τζούαν Φάλουν σας είπα επίσης ότι τα τεχνουργήματα στη γη χρονολογούνται πίσω εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια και ότι μερικά από αυτά πάνε πίσω περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια χρόνια. Προσπαθούσα μόνο να πω στους ανθρώπους ότι οι προϊστορικοί πολιτισμοί υπήρξαν. Οι άνθρωποι μόνο τόσα επιτρέπεται να γνωρίζουν· δηλαδή ότι μέσα στην ιστορία αυτών των 100 εκατομμυρίων ετών η ανθρωπότητα επίσης δημιούργησε πολλούς προϊστορικούς πολιτισμούς. Οι πλανήτες που ήταν προηγουμένως στη θέση της Γης πέρασαν επίσης από αποσύνθεση και αναδημιουργία πολλές φορές. Στον Κόσμο πολλοί πλανήτες αποσυντίθενται και τα υπολείμματά τους επιπλέουν εδώ κι εκεί, σχηματίζοντας σκόνη και μικρά αστεροειδή αντικείμενα. Στο γιγαντιαίο Κοσμικό σώμα, πλανήτες αποσυντίθενται συνεχώς και ανασχηματίζονται συνεχώς. Για να αποσυντεθούν εκρήγνυνται. Η Γη επίσης ανασχηματίστηκε από προηγούμενες Γαίες που εξερράγονταν διαδοχικά και στη συνέχεια ανασχηματίζονταν στην επόμενη Γη – η μία εκρήγνυται, η επόμενη ανασχηματίζεται. Υπάρχει πολλή σκόνη στο διάστημα. Ορισμένη από αυτή είναι τεράστια, κάποια από αυτή είναι σαν μεγάλοι βράχοι που μερικοί από αυτούς είναι τόσο μεγάλοι όσο αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα και μερικοί είναι ακόμα πιο μεγάλοι όσο 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε κάθε πλανήτη έχουν υπάρξει πολιτισμοί και οι προηγούμενες Γαίες είχαν επίσης πολιτισμούς. Έτσι, σε πολλά μεγάλα κομμάτια από αυτά που δεν καταστράφηκαν εντελώς από τις εκρήξεις, υπάρχουν υπολείμματα των πολιτισμών των προηγούμενων πλασμάτων. Όταν η Γη αναδημιουργήθηκε αυτό έγινε βάζοντας μαζί αυτήν την κοσμική σκόνη, και γι’ αυτό υπάρχουν κατάλοιπα τεχνουργημάτων και πολιτισμών από τις προηγούμενες Γαίες και άλλους πλανήτες. Έτσι εάν δεν το αποκάλυπτα αυτό σήμερα, οι γεωλόγοι και οι ιστορικοί δεν θα ήταν σε θέση να υπολογίσουν από ποιες περιόδους είναι τα υλικά σε αυτήν τη Γη, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν. Αυτή η Γη, όπως μόλις είπα, έχει μια ιστορία 100 εκατομμυρίων ετών· μετρώντας τα μέχρι το παρόν είναι ακριβώς 100 εκατομμύρια χρόνια και έχει φθάσει στην ηλικία της προηγούμενης Γης που ήταν εδώ. Φυσικά, κατά τη διάρκεια αυτών των 100 εκατομμυρίων ετών η ανθρωπότητα έχει περάσει από κάμποσους πολιτισμούς, και έχει καταστραφεί από τους Θεούς πολλές φορές λόγω της ηθικής της παρακμής. Ο αποκαλούμενος πολιτισμός που η ανθρωπότητα έχει ακριβώς τώρα, κανονίστηκε σκόπιμα από τις παλαιές δυνάμεις – δεν είναι ένας αληθινός ανθρώπινος πολιτισμός.


Τότε γιατί να μην δημιουργηθούν κατευθείαν ανθρώπινα δέρματα την εποχή που θα διδάσκεται ο Φα και να έρθουν οι Θεοί εδώ κάτω να ακούσουν τον Φα; Γιατί αντ’ αυτού να δημιουργηθεί ο άνθρωπος τόσο πολύ νωρίτερα στην ιστορία; Χρειάζεται να ξέρετε ότι όταν οι Θεοί δημιουργούν ανθρώπους, δεν μπορούν να περιλάβουν σε αυτούς τις σκέψεις και τους τρόπους σκέψης των Θεών, επειδή αυτό θα τους έκανε πλήρεις Θεούς και όχι ανθρώπινα όντα. Και αυτό δεν επιτρέπεται. Αν και οι άνθρωποι έχουν την εμφάνιση των Θεών, οι Θεοί δεν μπορούν να θεωρήσουν τους ανθρώπους συγγενείς τους, γιατί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται εντελώς διαφορετικά από τους Θεούς. Έτσι, με τι έμοιαζαν οι άνθρωποι αρχικά; Η σωματική δομή των ανθρώπων δημιουργήθηκε από τους Θεούς, έτσι είναι το τελειότερο ανθρώπινο σωματικό σύστημα σε αυτήν την διάσταση. Όλα τα εξωγήινα όντα αναστενάζουν από θαυμασμό όταν το βλέπουν! Φυσικά, περιλαμβάνει επίσης τις τρεις ψυχές και τα επτά πνεύματα των ανθρώπων και μαζί με αυτό διαμορφώνεται ένα ολοκληρωμένο ανθρώπινο σώμα. Χωρίς τις τρεις ψυχές και τα επτά πνεύματα θα ήταν μόνο η επιφάνεια ενός ανθρώπινου σώματος ή ένα «ανθρώπινο δέρμα». Η έννοια του «ανθρώπινου δέρματος» είναι διαφορετική από το δέρμα που ξέρουν τα ανθρώπινα όντα. Οι Θεοί θεωρούν όλα τα του ανθρώπινου σώματος στην πιο ακραία εξωτερική επιφάνεια, που αποτελείται από μοριακά σωματίδια, περιλαμβάνοντας τα κόκαλά του, το αίμα, τα εσωτερικά όργανα, και ούτω καθεξής, ολόκληρη η δομή του ανθρώπινου σώματος στην επιφάνεια, ή για να το θέσουμε με έναν άλλον τρόπο, εξετάζοντας το από τον μικρόκοσμο, το ανθρώπινο μέρος που αποτελείται από μοριακά κύτταρα στην επιφάνεια, όλα όσα είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι όταν τεμαχίζεται το σώμα, ως «ανθρώπινο δέρμα»• οι Θεοί αναφέρονται σε όλη αυτή την δομή στην επιφάνεια ως «ανθρώπινο δέρμα». Δεν αναφέρονται στην επιδερμίδα των ανθρώπινων όντων.


Αλλά ένας άνθρωπος ο οποίος στερείται της δυνατότητας να καταλάβει τον Κόσμο και όλα τα πράγματα στον ανθρώπινο κόσμο ή να καταλάβει το πώς η ζωή εκδηλώνεται, ένας άνθρωπος που στερείται της δυνατότητας να υπομείνει τις αλλαγές στον καλειδοσκοπικό κόσμο, που δεν έχει οποιεσδήποτε διαμορφωμένες ιδέες και που δεν μπορεί να καταλάβει ή να προσαρμοστεί στον Κόσμο, τη Γη, ή στον φυσικό κόσμο – πώς θα ενεργούσε; Θα σας πω, όταν θα του έρχονταν ευτυχή πράγματα, θα έτρεχε και θα ανέβαινε σε ένα δέντρο και θα βρυχούταν με ατελείωτο γέλιο, γελώντας τόσο υστερικά που θα ήταν τρομακτικό. Όταν θα του συνέβαινε κάτι λυπητερό και επώδυνο θα τρύπωνε σε ένα λαγούμι στο έδαφος, και δεν θα ήταν σε θέση να το ξεπεράσει για μέρες. Όταν θα συναντούσε ξαφνικά κάτι που θα τον θύμωνε, θα ξεσπούσε τον θυμό του χωρίς οποιαδήποτε σκέψη των συνεπειών. Και θα πέθαινε από ευτυχία, θυμό, θλίψη ή χαρά. Σκεφτείτε το, θα μπορούσε αυτός ο τύπος ανθρώπου να ακούσει τον Φα; Ωστόσο όταν οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν αρχικά ήταν όπως αυτόν· δεν είχαν καμία αίσθηση ή απόχρωση εννοιών μέσα τους, δεν είχαν καθόλου αντοχή και η ιδέα και η κατανόησή τους για τα πράγματα σε αυτήν την διάσταση ήταν ελλιπείς. Έτσι οι άνθρωποι έπρεπε να περάσουν από μια μεγάλη χρονική περίοδο για να εμπλουτιστεί βαθμιαία το ανθρώπινο μυαλό και να τους δοθεί ουσία και αντοχή. Αυτό δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι αυτά τα 100 εκατομμύρια χρόνια ξοδεύτηκαν κάνοντας αυτό. Ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρονται οι άνθρωποι σήμερα είναι τέτοιος που δεν πανικοβάλλονται όταν συμβαίνει κάτι σε αυτούς, μένουν ατάραχοι και ήρεμοι, σκέφτονται λογικά, και έχουν ακόμη και δημιουργικότητα. Το γεγονός ότι τα ανθρώπινα όντα έχουν τέτοια μυαλά και σκέφτονται πλέον κανονικά είναι αποτέλεσμα των Θεών που σκόπιμα το δημιούργησαν αυτό για τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας απίστευτα μεγάλης χρονικής περιόδου στην ιστορία. Και αυτή η διαδικασία, μπορώ να σας πω, συνεχίστηκε μέχρι πέντε χιλιάδες χρόνια πριν.


Όταν έφθασε σε αυτήν τη χρονική περίοδο των τελευταίων πέντε χιλιάδων ετών του ημιθεϊκού πολιτισμού της Κίνας, άρχισε μια συστηματική ομαλοποίηση του ανθρώπινου μυαλού έτσι ώστε να ήταν σε θέση να δεχτεί τον Φα. Αν και οι αρχές στην ανθρώπινη διάσταση είναι ανεστραμμένες, ο Μεγάλος Φα του Κόσμου είναι ορθός. Όταν διδάσκω τον Φα, οι εσωτερικές έννοιες των αρχών του Φα, οι λέξεις, και οι τρόποι που εκφράζονται ακούγονται διαφορετικά στα διαφορετικά επίπεδα πάνω από τα Τρία Βασίλεια, αλλά οι αρχές του Φα είναι ακόμα απαράλλαχτες από την αρχή μέχρι το τέλος. Στα υψηλά επίπεδα δεν εκδηλώνεται το ίδιο, ωστόσο δεν είναι ανακόλουθα. Εάν δίδασκα έναν τρόπο εδώ μεταξύ των ανθρώπων και έναν άλλο τρόπο στους ουρανούς, για σκεφτείτε το, αυτός ο Φα δεν θα τα κάλυπτε όλα – και δεν μπορούμε να το έχουμε αυτό – επειδή στην Επανόρθωση του Φα ο Φα που διδάσκεται εδώ μεταξύ των ανθρώπων πρέπει να αντιστοιχεί σε ολόκληρο τον Κόσμο. Όταν διδάσκω τον Φα, οι εαυτοί μου σε κάθε επίπεδο μετά το επίπεδο επίσης διδάσκουν τον Φα, και αισθανόμενα όντα σε κάθε επίπεδο μετά το επίπεδο ακούνε τον Φα.


Τότε πώς θα διαμορφωνόταν η ανθρώπινη σκέψη και θα ομαλοποιούταν με έναν τρόπο που να του επέτρεπε να καταλάβει τον Φα όταν τον ακούει; Με όποιον τρόπο κι αν επρόκειτο να διδάξω τον Φα, αναλόγως έπρεπε ο πολιτισμός της ανθρωπότητας και το ανθρώπινο μυαλό να διαμορφωθούν. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο όλοι γνωρίζουν τι είναι η αρετή, τι είναι η πίστη, τι είναι η καλοσύνη, τι είναι η κακία, και τι είναι το καλό και το κακό – αυτά είναι τα πιο βασικά. Στην Κίνα εκδηλώνονται πιο χειροπιαστά και οι εσωτερικές έννοιές τους είναι βαθύτερες. Επειδή ο Φα επρόκειτο να διδαχτεί εκεί, και εκεί επρόκειτο να γίνει αυτό το εγχείρημα, ένας πλούσιος πολιτισμός που θα μπορούσε αληθινά να επιτρέψει στους ανθρώπους να αναγνωρίσουν και να καταλάβουν τον Φα έπρεπε να δημιουργηθεί εκεί. Σας είπα πιο πριν ότι στην ιστορία διαμόρφωνα καρμικές σχέσεις με πολλούς από τους μαθητές μου του Ντάφα καθ όλη τη διάρκεια. Η καθιέρωση των καρμικών σχέσεων ήταν μόνο ο εξωτερικός στόχος· αφότου σφυρηλατούνταν οι καρμικές σχέσεις, οι μαθητές του Ντάφα και εγώ έπρεπε επίσης να επωμιστούμε την ευθύνη της δημιουργίας ανθρώπινου πολιτισμού και της κουλτούρας που ο Ντάφα θα απαιτούσε. Αυτό είναι επειδή στην ιστορία, εάν ένα συνηθισμένο, καθημερινό άτομο ήθελε να αφήσει πίσω του στην ιστορία της ανθρωπότητας – που δημιουργήθηκε για τη διδασκαλία του Ντάφα – έναν πολιτισμό, ιστορικά υπολείμματα ή μια θεωρία, αυτό απολύτως δεν θα του είχε επιτραπεί. Έτσι όλος ο πολιτισμός που μεταβιβάστηκε από την ιστορία έγινε από τους μαθητές του Ντάφα· και φυσικά υπήρχε επίσης ο Δάσκαλος, που σας οδηγούσε. Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι όπως μια παράσταση, και εσείς παίξατε όλους τους ρόλους – από τους βασιλιάδες μέχρι τον κοινό χωριάτη, από τους ήρωες μέχρι τους κακοποιούς (γέλιο), από τους διανοούμενους μέχρι τους διάσημους ανθρώπους και τους ήρωες. Μην γελάτε! Εάν κανένας δεν έπαιζε τον ρόλο του κακοποιού, τότε όταν θα δίδασκα τον Φα σήμερα κανένας δεν θα ήξερε τι είναι ένας κακοποιός, ποιες είναι οι ενέργειες ενός κακοποιού, πώς σκέφτεται και τι αισθάνεται ή με τι μοιάζει ένας κακοποιός. Δεν μπορούν να υπάρξουν κενά σημεία στον Φα.


Ξέρετε για το Ειδύλλιο των Τριών Βασιλείων, σωστά; Το Ειδύλλιο των Τριών Βασιλείων κατέδειξε «yi.»[19] Μέσω μιας δυναστείας και ενός αγώνα δύναμης μεταξύ τριών δυνάμεων, η εσωτερική έννοια του yi καταδείχθηκε πλήρως. Επίσης, ήταν για μία χρονική περίοδο τόσο μακρά όσο μια δυναστεία που η βαθιά έννοια του yi καταδείχθηκε, και μόνο μετά από αυτό η ανθρωπότητα, όταν ο Φα διδάσκεται σήμερα, πραγματικά έχει μια βαθιά κατανόηση του yi και ξέρει τι είναι το yi, την εκτεταμένη σχέση μεταξύ της επιφάνειάς του και της εσωτερικής έννοιάς του, ή το πώς εκδηλώνεται σε βαθύτερα επίπεδα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξέρουν μόνο την επιφανειακή έννοια αυτής της λέξης – χρειάζεται να καταλάβουν όλη την εσωτερική έννοιά της. Φυσικά, το Ειδύλλιο των Τριών Βασιλείων κατέδειξε επίσης την επινοητικότητα του ανθρώπου και άλλες ιδιότητες.


Ο Γιούε Φέι από τη Νότια Σονγκ δυναστεία κατέδειξε τι είναι η «αφοσίωση». Τι σημαίνει «αφοσίωση»; Δεν μπορείτε μόνο να το πείτε και να δώσετε μια εξήγηση. Μόνο μετά από μία ολόκληρη δυναστεία οι άνθρωποι ήταν ικανοί να γνωρίζουν πραγματικά την αληθινή εσωτερική έννοιά της, με τι σχετίζεται σε βαθύτερα επίπεδα και πώς καταδεικνύεται στην πράξη.


Στην ιστορία, υπήρξαν επίσης διάφορες σχολές σκέψης, και υπήρξαν επίσης οι έννοιες για την καλοσύνη, την yi, την ευπρέπεια, την εκμάθηση, την εμπιστοσύνη, και ούτω καθεξής, τις οποίες ο Κομφούκιος εξέθεσε με τη διδασκαλία του τού χρυσού μέσου όρου. Μόνο αφού ήρθαν ο Σακιαμούνι, ο Λάο Τζι και ο Ιησούς μπόρεσαν οι άνθρωποι σήμερα αληθινά να μάθουν τι είναι η ορθή πίστη και τι είναι η καλλιέργεια, τι είναι ο Φο, ο Τάο, ο Θεός, και ούτω καθεξής – αυτά τα πράγματα. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας η σκέψη της σημερινής ανθρωπότητας εμπλουτιζόταν, και αυτό έχει επιτρέψει στους ανθρώπους να αναγνωρίσουν και να καταλάβουν τον Φα και να λάβουν τον Φα. Ολόκληρη η διαδρομή της ιστορίας της ανθρωπότητας έθετε αυτά τα θεμέλια. Με άλλα λόγια, ήταν για τη διδασκαλία του Ντάφα που δημιουργήθηκαν τα ανθρώπινα όντα και ο ανθρώπινος πολιτισμός – και όχι ότι ο Φα διδάσκεται σύμφωνα με τον πολιτισμό της ανθρωπότητας και ακόμα λιγότερο [ότι] είναι προϊόν του πολιτισμού της ανθρωπότητας. Έτσι, αυτό είναι που κάναμε σε αυτά τα πέντε χιλιάδες χρόνια.


Ενώ είμαστε σε αυτό το θέμα, επιτρέψτε μου να το θέσω πιο παραστατικά: η ανθρώπινη κοινωνία είναι όπως μια θεατρική παράσταση – δυναστεία μετά τη δυναστεία, είναι ακριβώς όπως ανοίγει η μεγάλη κουρτίνα και μια δυναστεία αρχίζει να παίζει, και καθώς η δυναστεία τελειώνει, η μεγάλη κουρτίνα κλείνει· τότε ανοίγει πάλι, και μια διαφορετική δυναστεία αντικαθιστά την παλιά. Δυναστεία μετά τη δυναστεία, η μία μετά την άλλη, παρήλασαν κατά αυτόν τον τρόπο, διαμόρφωσαν καρμικές σχέσεις, άφησαν πίσω ιστορία και δημιούργησαν τους πολιτισμούς που απαιτούνταν από την ανθρωπότητα, εκτελώντας τη μια σκηνή μετά την άλλη. Γιατί αυτές στην Κίνα αποκαλέστηκαν «δυναστείες», ενώ αλλού «χώρες»; Γιατί [αλλού] οι ηγέτες [τους] αποκαλέστηκαν «βασιλιάδες», ενώ στην Κίνα αποκαλέστηκαν «αυτοκράτορες»; Επιτρέψτε μου να σας πω, αυτό δεν είναι κάποια διαφορά στην ορολογία ή τους πολιτισμούς. Επειδή η ανθρωπότητα δημιουργήθηκε για τον Ντάφα, ο Ντάφα είναι το κύριο θέμα αυτής της παράστασης, και οι υπάρξεις όλων των αισθανόμενων όντων περιστρέφονται γύρω από αυτό το κύριο θέμα. Είναι μόνο ότι οι άνθρωποι έχουν απορροφηθεί με τις συγκρούσεις και τις συμπλοκές που έχουν παιχτεί στις λεπτομέρειες της παράστασης, και έχουν ξεχάσει το κύριο θέμα της παράστασης και τον σκοπό της ζωής. Η σκηνή της παράστασης είναι η Κίνα.


Δυναστεία μετά τη δυναστεία, οι άνθρωποι σε κάθε δυναστεία ήταν μια δυναστεία ανθρώπων από τους ουρανούς. Ήταν αντιπρόσωποι από μακρινά Κοσμικά σώματα, που αντιπροσώπευαν τα αμέτρητα αισθανόμενα όντα εκεί και που ήρθαν εδώ για να διαμορφώσουν μια καρμική σχέση ώστε αυτά τα αισθανόμενα όντα να μην μείνουν απέξω κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα. Διαμορφώνοντας μια καρμική σχέση κατά τη διάρκεια της δυναστείας τους, άφηναν πίσω τον πολιτισμό που έφερναν μαζί τους. Και αφότου διαμόρφωναν την καρμική τους σχέση, στην επόμενη ζωή μετενσαρκώνονταν σε άλλες περιοχές και περίμεναν την ημέρα που θα διδασκόταν ο Ντάφα. Με κάθε δυναστεία ήταν έτσι, και όλα τα έθνη στον κόσμο ενσαρκώθηκαν στην Κίνα – και αυτό περιλαμβάνει άτομα σε κάθε χώρα. Εκτός από τον μεγάλο αριθμό όντων από υψηλότερα πεδία που ήρθαν αφότου άρχισα να διδάσκω τον Φα τον τελευταίο καιρό, οι άνθρωποι σε κάθε χώρα έχουν ενσαρκωθεί στην Κίνα σε κάποιο σημείο στην ιστορία. Ανεξάρτητα από το ποια χώρα είστε, πρώτα ήσασταν Κινέζοι σε αυτήν την γη, επειδή η πρώτη ενσάρκωσή σας ήταν εκεί. Έχοντας πει τόσα πολλά, είναι ανάγκη να σας πω ότι η μορφή και το εσωτερικό νόημα της Κίνας ως χώρα στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Μήπως εκπλαγήκατε από αυτό που μόλις είπα; Στην πραγματικότητα, ο κινεζικός πολιτισμός αφέθηκε πίσω από όλους τους ανθρώπους του κόσμου στις διάφορες δυναστείες· και αυτοί οι άνθρωποι αφότου διαμόρφωσαν μια καρμική σχέση μετενσαρκώθηκαν σε άλλες περιοχές. Για παράδειγμα, οι σημερινοί Αμερικανοί ήταν άνθρωποι της Μεγάλης δυναστείας Μινγκ. Στους σημερινούς Αμερικανούς αρέσει πολύ ο Ταοϊσμός και καταδεικνύουν ακόμα τις αξίες εκείνης της εποχής. Εκείνη την εποχή όταν ο Ταοϊσμός έφθανε στο αποκορύφωμα της δημοτικότητάς του στη δυναστεία Μινγκ, σε μερικές πόλεις σχεδόν κάθε οικογένεια είχε φούρνο φτιαγμένο στο σπίτι. Η Αγγλία ήταν η Μεγάλη Τανγκ, η Γαλλία η Μεγάλη Τσινγκ, η Ιταλία η Γιουάν, η Αυστραλία η Σιά, η Ρωσία η Τζου, η Σουηδία ήταν η Βόρεια Σονγκ, η Ταϊβάν ήταν η Νότια Σονγκ και η Ιαπωνία ήταν η Σούι. Σε εκείνους τους χρόνους, άνθρωποι από κάθε δυναστεία άφηναν την Κίνα και ενσαρκώνονταν σε τοποθεσίες που δεν υπήρχαν οι χώρες που είναι εκεί τώρα – ήταν ακόμα ερημιές και άγριοι τόποι. Έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι επανενσαρκώθηκαν παντού στον κόσμο με έναν διεσπαρμένο τρόπο, και επέστρεψαν στις θέσεις τους μόνο τον τελευταίο καιρό. Άνθρωποι από τη μια δυναστεία πήγαν σε έναν τόπο, ενώ άνθρωποι από μια άλλη δυναστεία πήγαν σε άλλο τόπο – Έτσι προχώρησε το πράγμα. Συνεπώς, για να κυριολεκτήσουμε, πού είναι η «Κίνα»; Και ποιος είναι «ο κινέζικος λαός»; «Κίνα» στην ουσία δεν υπάρχει.


«Αλλά τώρα υπάρχει, σωστά; Επειδή και αυτή, επίσης, τώρα αποκαλείται χώρα και δεν υπάρχουν πλέον δυναστείες.». Στην πραγματικότητα, ακόμα δεν υπάρχει, επειδή όταν επρόκειτο να παιχτεί η τελευταία σκηνή, [δηλαδή] όταν ο Φα επρόκειτο να διδαχτεί, τα αισθανόμενα όντα από όλο τον κόσμο που είχαν διαμορφώσει καρμική σχέση με εμένα, οι άνθρωποι που ήταν οι πιο πιθανοί να λάβουν τον Φα [αλλά] και εκείνοι που θα διαδραμάτιζαν έναν αρνητικό ρόλο όταν ο Ντάφα θα διαδιδόταν ευρέως, όλοι ενσαρκώθηκαν ξανά στην Κίνα. Είτε ήταν αυτοί που ήρθαν να λάβουν τον Φα είτε εκείνοι που ήρθαν να κάνουν ζημιά, όλοι ήρθαν για αυτόν τον Φα, γεννήθηκαν για τον Φα, και σχηματίστηκαν για τον Φα – ο καθένας στη θέση του. Γι’ αυτό οι άνθρωποι στην Κίνα σήμερα είναι οι πιο εκλεκτικοί· είναι επειδή τα θετικά και τα αρνητικά όντα από όλο τον κόσμο, που ήρθαν για την περίοδο της Επανόρθωσης του Φα, έχουν μαζευτεί εκεί. Αλλά ανεξάρτητα από το εάν ένα ον ήρθε να παίξει έναν θετικό ή αρνητικό ρόλο, επειδή η Επανόρθωση του Φα δεν αναγνωρίζει τις ρυθμίσεις των παλαιών δυνάμεων, όσο ένα ον μπορεί να εξετάσει και να χειριστεί την Επανόρθωση του Φα σωστά, υπάρχει ακόμα ελπίδα να μην εξαλειφθεί. Και εάν μπορεί να λάβει τον Φα, θα τον σώσω. Υπάρχει κάτι που σας έχω αναφέρει παλιότερα. Ρώτησα, ξέρετε γιατί εμφανίστηκε η δημοκρατία στον κόσμο; Ο θεμελιώδης λόγος είναι ότι οι Βασιλείς εκείνων των εθνοτήτων, που ήλθαν από εκείνα τα Κοσμικά σώματα, έχουν όλοι μετενσαρκωθεί στην Κίνα, έτσι λοιπόν σε αυτές τις άλλες περιοχές ποιος θα μπορούσε να ανακηρυχτεί Βασιλιάς; Στο τέλος, αυτά τα υψηλού επιπέδου παλαιάς δύναμης όντα αποφάσισαν: «Ας αφήσουμε τους ανθρώπους να εκλέγουν οι ίδιοι τους ηγέτες τους.» Όταν κάποιος εκλέγεται δεν μπορεί να αποκληθεί Βασιλιάς. «Έτσι ας τον αποκαλέσουμε πρόεδρο.». Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αφού γίνεται ο ηγέτης τους δεν μπορεί να συμπεριφερθεί όπως ένας Βασιλιάς· όταν γίνεται κακός, οι άνθρωποι μπορούν να λένε κακά πράγματα για αυτόν, και εάν γίνει ακόμα χειρότερος μπορεί να κατηγορηθεί και κάποιος άλλος θα εκλεγεί. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που εκείνα τα όντα εκεί επάνω κανόνισαν τη δημοκρατία. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, επίσης. Αυτό που εκδηλώνεται σε αυτόν τον ανθρώπινο τόπο περιλαμβάνει επίσης αρχές του ανθρώπινου επιπέδου. Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα το τι γίνεται. Έτσι ακόμα και αν οι άνθρωποι στην Κίνα δεν φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακοί – το οποίο οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα κάρμα στους πρόσφατους χρόνους – αν και αυτό το δέρμα δεν είναι πλέον τόσο ωραίο, το υλικό εσωτερικά είναι πολύ σημαντικό. Σκεφτείτε πόσο τρομακτικό θα είναι εάν τα αισθανόμενα όντα εκεί καταστραφούν. Είτε είναι αυτοί τους οποίους αντιπροσωπεύουν, είτε οι διαστάσεις και τα αισθανόμενα όντα που αντιστοιχούν στους ίδιους, είναι όλοι πολύ σημαντικές ομάδες όντων.


Μιλώντας για αυτά τα πράγματα, θα πω και για κάτι άλλο. Μόλις ανέφερα ότι η ιστορία αυτής της Γης έχει διάρκεια μόνο 100 εκατομμύρια χρόνια. Βασικά, τα 100 εκατομμύρια χρόνια σε αυτήν την Γη διαιρούνται σε δύο κύριες περιόδους, με 50 εκατομμύρια χρόνια η κάθε μία. Τα πρώτα 50 εκατομμύρια χρόνια ήταν η περίοδος στην οποία συνυπήρξαν γίγαντες, νάνοι και μέσου μεγέθους άνθρωποι. Οι γίγαντες είχαν ένα μέσο ύψος πέντε μέτρων· οι μέσου μεγέθους άνθρωποι ήταν ίδιοι με μας τους σύγχρονους ανθρώπους, με ένα μέσο ύψος λιγότερο από δύο μέτρα και οι νάνοι ήταν μόνο μερικές ίντσες ψηλοί. Όταν οι Θεοί δημιούργησαν τους ανθρώπους, γιατί δημιούργησαν ταυτόχρονα αυτούς τους τρεις τύπους; Ήταν για να δοκιμάσουν ποιος εξ αυτών των τριών τύπων ανθρώπων θα ταίριαζε να ζήσει στη γη μέχρι την τελική φάση και θα ταίριαζε να λάβει τον Φα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 50 εκατομμύριων ετών, διαμορφωνόταν συνεχώς η ανθρώπινη ικανότητα να καταλαβαίνει τον κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή καθοριζόταν ποιος τύπος ανθρώπου θα κρατιόταν. Στο τέλος διαπιστώθηκε ότι οι γίγαντες δεν ήταν κατάλληλοι. Επειδή είχαν μεγάλα σώματα, οι αποστάσεις ήταν κοντινές για αυτούς, από την άποψη της σχέσης τους με τη γη. Συντόμευαν επίσης τον χρόνο, σχετικά μιλώντας, επειδή η κατανάλωση υλικών πόρων από τους γίγαντες δεν ήταν ανάλογη με τη Γη. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι και οι νάνοι δεν ήταν σε αναλογία – δάση υπήρχαν παντού στη γη και ήταν δύσκολο για αυτους να καθαρίσουν τα δέντρα. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε καθόλου καθαρισμένο έδαφος και θα ήταν δύσκολο για αυτους να εδραιώσουν έναν πολιτισμό όπως ο σημερινός. Εν τω μεταξύ, ο χρόνος στη γη φαινόταν να είναι πολύ μακρύς για τους νάνους και οι αποστάσεις ήταν πάρα πολύ μεγάλες· το πέρασμα των ωκεανών θα αποδεικνυόταν πάρα πολύ δύσκολο για τους νάνους. Έτσι δεν ήταν κατάλληλοι. Τότε οι γίγαντες και οι νάνοι εξαλείφθηκαν. Δεν εξαλείφθηκαν κατ’ ευθείαν – 50 εκατομμύρια χρόνια πέρασαν προτού να αρχίσουν να εξαλείφονται βαθμιαία από την ιστορία. Ήταν δύο αιώνες πριν που οι γίγαντες εξαφανίστηκαν τελικά από προσώπου γης· με άλλα λόγια, ήταν μόλις λίγο πάνω από διακόσια χρόνια που οι γίγαντες εξαφανίστηκαν τελικά από προσώπου γης. Οι νάνοι, εν τω μεταξύ, ακόμα εμφανίζονταν μέχρι εβδομήντα ή ογδόντα χρόνια πριν. Μόνο τον τελευταίο καιρό πραγματικά εξέλειπαν και δεν είναι ότι έχουν εντελώς χαθεί – μερικοί πήγαν σε άλλες διαστάσεις και μερικοί πήγαν μέσα στη γη. Ξέρουν ότι είναι άνθρωποι που έχουν ξεριζωθεί, έτσι δεν έχουν επαφή με τους σύγχρονους ανθρώπους.


Τώρα που είμαστε σε αυτό το θέμα, θα ξεσκεπάσω δύο μυστήρια του παρελθόντος. Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να εξηγήσει πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες. Πώς οι άνθρωποι μετέφεραν τέτοιες τεράστιες πέτρες; Για μερικούς ανθρώπους που είναι πέντε μέτρα ψηλοί, το να τις κινήσουν δεν είναι κάτι διαφορετικό από τον σημερινό άνθρωπο που κινεί έναν μεγάλο βράχο. Η κατασκευή εκείνων των πυραμίδων, για τους ύψους πέντε μέτρων ανθρώπους, ήταν το ίδιο με εμάς σήμερα που κατασκευάζουμε ένα κτίριο. Ένα άλλο μυστήριο είναι, γιατί υπήρξαν μεγάλα ζώα όπως οι δεινόσαυροι; Η αλήθεια είναι ότι προετοιμάστηκαν για τους γίγαντες. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του τρόπου που κοιτάει τα μεγάλα ζώα όπως τους δεινοσαύρους ένας ύψους πέντε μέτρων άνθρωπος και ο τρόπος που οι άνθρωποί μας σήμερα βλέπουν τις αγελάδες. Διαφορετικά είδη έπρεπε να προετοιμαστούν για διαφορετικούς ανθρώπους. Όλα στη γη δημιουργήθηκαν για τον άνθρωπο και σχηματίστηκαν για τον άνθρωπο. Μπορώ επίσης να σας πω, καθώς είμαι σε αυτό το θέμα, ότι τα ζώα δεν μπορούν καθόλου να εξισωθούν με τους ανθρώπους – δεν μπορείτε καθόλου να τα σκέφτεστε ως το ίδιο πράγμα. Μπορείτε να έχετε έλεος για αυτά και μπορείτε να τα φροντίζετε, αλλά δεν μπορείτε καθόλου να τα αντιμετωπίζετε όπως τα ανθρώπινα όντα. Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από τους Θεούς· το να συγκρίνετε τα ζώα με τους ανθρώπους είναι το ίδιο με το να προσβάλλετε τον άνθρωπο και να βλασφημείτε τους Θεούς. Η αλήθεια της ιστορίας σύντομα θα παρουσιαστεί στους ανθρώπους, και εκείνη τη στιγμή η ανθρωπότητα θα έχει τις αληθινές, τις σωστές απόψεις για τον Κόσμο, τη ζωή και την ύλη. Σήμερα όταν μερικοί άνθρωποι κάνουν αρχαιολογική εργασία πηγαίνουν και κολλούν ανθρώπινα οστά επάνω σε δεινοσαύρους, και όσον αφορά την οικοδόμηση των πυραμίδων, οι άνθρωποι επίσης χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες, στενές κατανοήσεις για να το μελετήσουν και να βγάλουν συμπεράσματα. Η αλήθεια είναι ότι πολλές κατανοήσεις που η επιστήμη έχει για αυτόν τον άμεσο φυσικό κόσμο είναι λάθος• ακόμη και η αφετηρία τους είναι λάθος. Ακόμη και η θεωρία της βαρύτητας είναι λάθος. Θα πω στους ανθρώπους για αυτά τα πράγματα όταν υπάρξει ευκαιρία.


Μόλις ξεσκέπασα το πέπλο που καλύπτει την ανθρώπινη ιστορία. (Χειροκρότημα). Δεν ήταν για να συζητήσουμε την ιστορία, επειδή η ανθρωπότητα δημιουργήθηκε και διαμορφώθηκε για τον Ντάφα. Έτσι, καθώς σας έλεγα αυτήν την ιστορία, σας δίδασκα τον Φα, αφού όλο αυτό σχετίζεται με τον Φα. Πολλά πράγματα είναι πραγματικά σημαντικά για τους μαθητές του Ντάφα, ιδιαίτερα επειδή αυτά τα πράγματα και όλα αυτά που κάνετε τώρα είναι όλα αναμεμειγμένα με τις ευθύνες σας προς τον Ντάφα και επειδή περιλαμβάνουν αυτούς καθ’ αυτούς εμβριθείς και ζωτικούς παράγοντες των μαθητών του Ντάφα. Το εξηγώ αυτό με την ελπίδα ότι από αυτό το σημείο και μετά θα τα πάτε ακόμα καλύτερα στην Επανόρθωση του Φα. Πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά και πρέπει να τα κάνετε καλά, επειδή αυτό που θέλετε είναι να ολοκληρώσετε τα πάντα, και έχετε ευθύνες – έχετε έρθει με την αποστολή και την ευθύνη να σώσετε αισθανόμενα όντα. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι θα έσωζαν αισθανόμενα όντα. Αλλά ποιος ήξερε την αληθινή έννοια της διάσωσης αισθανόμενων όντων; Εσείς αληθινά σώζετε αισθανόμενα όντα, και μόνο εσείς είστε άξιοι να κάνετε κάτι τόσο μεγαλειώδες. Σιγουρευτείτε ότι δεν θα χάσετε αυτήν την ευκαιρία!


Δεν θα πω πολλά περισσότερα. Στη συνέχεια, εάν οποιοσδήποτε από σας έχει ακόμα ερωτήσεις που χρειάζεται να υποβάλει, που νομίζει ότι είναι σημαντικές, μπορείτε να τις ρωτήσετε και θα χρησιμοποιήσω το χρόνο που έχουμε για να τις απαντήσω για σας. Όσον αφορά στα συγκεκριμένα πράγματα στην εργασία σας, τη ζωή σας, ή την καλλιέργειά σας, αυτά είναι παράγοντες και όροι που σας επιτρέπουν να βελτιωθείτε στην προσωπική σας καλλιέργεια, είναι αυτό στο οποίο χρειάζεται να φωτιστείτε οι ίδιοι και δοκιμές που οι ίδιοι πρέπει να περάσετε. Νομίζω πως πρέπει να αφήσω εσάς να πάρετε την πανίσχυρη αρετή από την εμφώτιση που θα έχετε από μόνοι σας. Εάν τα απαντήσω για εσάς δεν θα είναι δικά σας.


Ερώτηση: Όταν στέλνουμε ορθές σκέψεις, μήπως οι τύποι(φόρμουλες) και οι θέσεις των χεριών αντιστοιχούν οι μεν στις δε με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο;


Δάσκαλος: Όχι, από εσάς εξαρτάται το ποια από τις δύο θέσεις χεριών θα χρησιμοποιήσετε με ποιον από τους δύο τύπους.


Ερώτηση: Κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα [μερικοί άνθρωποι] ακούνε αυτό που λέγεται από τους μαθητές των οποίων τα Τρίτα Μάτια είναι ανοικτά και δεν χρησιμοποιούν τον Φα για να αξιολογήσουν τα πάντα.


Δάσκαλος: Πάντα, είτε κάνετε πράγματα ως ομάδα είτε επικυρώνετε τον Φα ως άτομο, όλα πρέπει να έχουν κέντρο τον Ντάφα, όλα πρέπει να αξιολογούνται χρησιμοποιώντας τον Φα, και απολύτως δεν μπορείτε να πάτε σύμφωνα με οτιδήποτε κάποιος μπορεί να δει με το Τρίτο Μάτι του. Αυτό είναι επειδή αν και τα περισσότερα από αυτά που βλέπουν οι μαθητές είναι αληθινά, είναι μόνο ένα κομμάτι από ολόκληρη την εικόνα, και την ίδια στιγμή, είναι περιορισμένο στα επίπεδά τους, και κάποιες φορές είναι κάτι ψεύτικο που προκύπτει από τις προσκολλήσεις τους. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι σε αυτόν τον κόσμο, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλός είναι ένας Θεός, αυτός ο Κόσμος είναι ακόμα ένα μυστήριο για αυτόν, και είναι ακόμα ένα ον που χρειάζεται να σωθεί κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα του Κόσμου. Το τι μπορεί να δει και να ξέρει είναι μόνο τα πράγματα στα επίπεδα που είναι και όχι η αληθινή κατάσταση ολόκληρου του Κόσμου, και ακόμα λιγότερο είναι η πραγματική, τελική και αληθινή εικόνα αυτών που οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να κάνουν στην Επανόρθωση του Φα. Ανεξάρτητα από το τι βλέπετε να κάνουν αυτοί οι Θεοί, ή τι τους ακούτε να λένε, μην το πιστεύετε. Κάντε μόνο τα πράγματα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ντάφα και του Δασκάλου. Πρέπει να κάνετε τα πάντα ορθά – αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και εξαιρετικά μεγαλειώδες! Δεν μπορείτε να πάρετε κάτι που κάποιος βλέπει ως οδηγό σας.


Όταν κάνετε πράγματα με άλλους μαθητές του Ντάφα, είναι αναπόφευκτο το να μην έχετε διαφωνίες, και είναι αναπόφευκτο το να μην έχετε διαφορές στις απόψεις. Γιατί; Γιατί οι προσκολλήσεις σας πρέπει κάπως να εκτεθούν ώστε να μπορέσετε να τις ξεφορτωθείτε. Αλλά εάν, μετά από μια διαφωνία, αρνείστε να κάνετε πίσω για πολύ καιρό, τότε αυτό είναι πρόβλημα, και είναι επειδή δεν κοιτάξατε μέσα σας και δεν είδατε το δικό σας πρόβλημα. Όλοι θέλετε να είστε υπεύθυνοι στον Ντάφα και οι προθέσεις σας είναι καλές. Αλλά συχνά δεν παρακολουθείτε τους εαυτούς σας και είναι πολύ πιθανό να έχετε μερικές συνηθισμένες ανθρώπινες προσκολλήσεις. Σιγουρευτείτε ότι δίνετε προσοχή σε αυτά τα πράγματα.


Μαθητές του Ντάφα, έχοντας φθάσει σε αυτό το στάδιο στην Επανόρθωση του Φα σήμερα, ο Δάσκαλος βεβαιώνει όλα όσα κάνετε κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα. Μέχρι τις 20 Ιουλίου του 1999 είχα ήδη ωθήσει όλους τους μαθητές τής προ 20ης Ιουλίου στις θέσεις τους – σας ώθησα στις υψηλότερες θέσεις σας. Σας έχω πει παλιότερα ότι οι αλλαγές σας αρχίζουν από τον απώτατο μικρόκοσμο και την αρχική φύση. Μερικοί μαθητές αισθάνθηκαν: «καλλιεργούμαι τόσο γρήγορα.». Όλοι αισθανθήκατε έτσι πίσω τότε. Η διαδικασία της Ολοκλήρωσής σας και η τελική ανύψωσή σας στην καλλιέργεια ήταν αμφότερες με σκοπό την κατοπινή επικύρωση από μέρους σας του Φα. Έτσι εάν είστε κάποιος που μελέτησε τον Φα καλά στην περίοδο της προσωπικής καλλιέργειας, θα τα πάτε καλά με την επικύρωση του Φα και τη διάσωση αισθανόμενων όντων εν μέσω της δίωξης• το σώμα σας στην επιφάνεια θα συνταυτίζεται συνεχώς με τα υψηλά επίπεδα μέσα στην Επανόρθωση του Φα και ό,τι απομένει στην ανθρώπινη επιφάνειά σας θα γίνεται όλο και λιγότερο. Αλλά για εκείνους που δεν τα έχουν πάει καλά, που έχουν πάει στην αντίθετη πλευρά, ή που δεν προχώρησαν προς τα εμπρός, μπορούμε να δούμε ότι τα σώματά τους στην θεϊκή πλευρά τους διαλύονται στρώμα το στρώμα. Φυσικά, αυτό το εγχείρημα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, η Επανόρθωση του Φα δεν έχει ολοκληρωθεί, έτσι υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία για σας να τα πάτε και πάλι καλά. Πράγματι, όσο υπάρχει ακόμα μια μέρα πριν τελειώσει η δίωξη, αυτή η μέρα είναι μια ευκαιρία. Χρησιμοποιήστε την καλά, κάντε τα πράγματα καλύτερα, επιστρέψτε πιο σύντομα, και μην χάνετε άλλες ευκαιρίες. Μην μένετε στα περασμένα λάθη σας – εάν έχετε κάνει λάθη, τότε, κάντε καλά τα πράγματα από τώρα και στο εξής. Μην σκέφτεστε για πράγματα που έχουν συμβεί. Σκεφτείτε για το πώς θα τα κάνετε καλά από τώρα και στο εξής και γίνετε αληθινά υπεύθυνος προς τον εαυτό σας και τα αισθανόμενα όντα.


Θα ήθελα να αναφέρω άλλο ένα πράγμα. Όταν μερικοί από τους μαθητές μας έχουν διαφορές γνώμης στην εργασία τους, προτιμούν να τηλεφωνούν στα μέλη της οικογενείας μου και να ρωτούν τις απόψεις τους. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι τα μέλη της οικογενείας μου είναι και αυτοί καλλιεργητές, και, επίσης, δεν μπορούν να κρίνουν απαραιτήτως τα πράγματα σωστά όλη την ώρα. Και αυτοί επίσης, μπορεί να κάνουν το λάθος πράγμα ή να πουν το λάθος πράγμα – αυτό που λένε δεν είναι Φα. Μην το κάνετε άλλο αυτό. Μην σπρώχνετε μακριά τις ευκαιρίες σας να καθιερώσετε τη δική σας πανίσχυρη αρετή και να βελτιωθείτε στην καλλιέργεια. Κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα κάθε ένας περπατά το δικό του μονοπάτι και αυτό είναι η ιστορία που κάθε μαθητής του Ντάφα δημιουργεί.


Αυτά είναι όλα που θα πω. Στη συνέχεια, εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, μπορείτε να τις ρωτήσετε.


Ερώτηση: Γιατί ο Δάσκαλος έχει συχνά μικρούς μαθητές να κάνουν πράγματα στους ουρανούς;


Δάσκαλος: Είναι επειδή αυτοί δεν έχουν τις επίκτητα διαμορφωμένες αντιλήψεις που έχουν οι ενήλικες, η φύση τους είναι καθαρότερη και η ενέργεια που στέλνουν δεν επηρεάζεται από τις σκέψεις των καθημερινών ανθρώπων. Από μια άλλη οπτική, η έκταση των ικανοτήτων ενός ανθρώπου δεν περιορίζεται από την ηλικία του ως καθημερινό άτομο.


Ερώτηση: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να λάβουν τον Ντάφα στο περιβάλλον του Χονγκ Κονγκ, όπου οι άνθρωποι έχουν μανία με τα χρήματα και τον υλικό πλούτο;


Δάσκαλος: Εσείς είστε μαθητές του Ντάφα και σώζετε τα αισθανόμενα όντα που έχουν δηλητηριαστεί από τα ψέματα του κακού. Όσο ένας άνθρωπος δεν είναι ενάντια στον Ντάφα, μπορεί να τα καταφέρει να αποφύγει τον κίνδυνο να εξαλειφθεί όταν ο Φα θα αποκαθιστά τον ανθρώπινο κόσμο. Όσο για εκείνα τα όντα που δεν έχουν προσπαθήσει να βλάψουν τον Φα αλλά δεν είναι καλοί, ή όχι τόσο καλοί, αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε τίποτα για αυτούς. Ο λόγος είναι [ότι], στο επόμενο στάδιο θα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θα ασκούν καλλιέργεια και τα αισθανόμενα όντα στο επόμενο στάδιο ακόμα θα χρειάζεται να τοποθετηθούν καθώς ο Φα θα αποκαθιστά τον ανθρώπινο κόσμο. Αυτή τη στιγμή η εστίαση της διάσωσής μας είναι σε αυτούς τους ανθρώπους που τα μυαλά τους έχουν δηλητηριαστεί από τα ψέματα του κακού. Αυτά τα εξαιρετικά κακά όντα, που εξαλείφονται καθώς εμείς σώζουμε αισθανόμενα όντα, μόνο αυτά στοχεύουμε επειδή αυτά βλάπτουν τον Φα. Υπάρχουν πολλά άλλα όντα που είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά αλλά που δεν έχουν προσπαθήσει να βλάψουν τον Φα, και που δεν έχουν συμμετάσχει σε αυτήν την υπόθεση – μην κάνετε τίποτα για αυτά. Γιατί; Το επόμενο στάδιο της Επανόρθωσης του Φα θα είναι επίσης μια ευκαιρία για εκείνους που δεν έχουν προσπαθήσει να βλάψουν τον Φα. Και την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι του επόμενου σταδίου ακόμα θα χρειάζεται να καλλιεργηθούν. Αυτά τα πράγματα είναι μέρος του επόμενου σταδίου.


Αυτό που οι μαθητές του Ντάφα έχουν να κάνουν σήμερα είναι να είναι υπεύθυνοι στον Ντάφα. Μην αγγίζετε τα πράγματα στην κοινωνία των καθημερινών ανθρώπων. Όταν διευκρινίζετε την αλήθεια μην λέτε υψηλού επιπέδου πράγματα· το κυριότερο πράγμα δεν είναι να έχουμε ανθρώπους να καταλάβουν το πόσο υψηλού επιπέδου και εμβριθής είναι ο Φα. Εντάξει, οι άνθρωποι που είναι ιδιαίτερα καλοί είναι μια εξαίρεση, και μπορείτε να τους πείτε για αυτά. Αλλά όταν διευκρινίζετε την αλήθεια σε ένα μέσο άτομο, πέστε του μόνο ότι διωκόμαστε και ότι κάνουμε μόνο ασκήσεις και προσπαθούμε να είμαστε καλοί άνθρωποι• έτσι θα είναι σε θέση να καταλάβουν. Αφότου μάθουν την αλήθεια, οι άνθρωποι θα δουν όλη την προπαγάνδα και αυτό που [πραγματικά] είναι, [δηλαδή] ψέματα, και θα καταλάβουν φυσιολογικά το πόσο αξιοκαταφρόνητη και κακόβουλη είναι. Αφότου οι άνθρωποι το αντιληφθούν θα αγανακτήσουν: «Μα πώς μπορεί μία κυβέρνηση να ενεργεί σα μια συμμορία κακοποιών; Έχετε διωχτεί τόσο άσχημα, και διώκεστε ακριβώς γιατί προσπαθείτε να είστε καλοί άνθρωποι.». Χρησιμοποιήστε μόνο τις απλούστερες ιδέες όταν μιλάτε στους ανθρώπους. Όχι μόνο θα είναι σε θέση να το δεχτούν και να το καταλάβουν, αλλά θα είναι επίσης λιγότερο πιθανό να το παρανοήσουν. Έχετε καλλιεργηθεί για τόσο πολύ καιρό, και η κατανόησή σας του Φα είναι πολύ βαθιά. Εάν μιλήσετε για την υψηλού επιπέδου κατανόησή σας του Φα, θα είναι δύσκολο για τους καθημερινούς ανθρώπους να καταλάβουν, και είναι πολύ πιθανό να το παρεξηγήσουν· έχετε φτάσει στις υψηλού επιπέδου κατανοήσεις που έχετε σήμερα μόνο μετά από μια μακροχρόνια διαδικασία καλλιέργειας. Θέλετε οι άνθρωποι να καταλάβουν αμέσως τα πράγματα σε επίπεδο τόσο υψηλό, αλλά δεν είναι σε θέση, έτσι μην μιλάτε σε αυτούς σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Ακόμα και σε θρησκευόμενους ανθρώπους όταν διευκρινίζετε την αλήθεια δεν πρέπει να μιλάτε σε υψηλό επίπεδο. Πείτε μόνο για τη δίωξη που υπομένουμε. Εάν δεν θέλουν να ακούσουν για άλλες πνευματικές πεποιθήσεις, δεν τους λέμε για πνευματικές πεποιθήσεις· πέστε τους ότι απλά κάνουμε ασκήσεις. Είναι δύσκολο να σωθούν οι άνθρωποι σήμερα. Πρέπει να τους εξηγείτε τα πράγματα ακολουθώντας τη λογική των προσκολλήσεών τους. Για χάρη της διάσωσής τους, μην δημιουργείτε καθόλου εμπόδια για αυτούς.


Ερώτηση: Είμαι μαθητής που έλαβε τον Φα μόλις μερικούς μήνες πριν. Που διαφέρω εγώ από εκείνους τους μαθητές που έλαβαν τον Φα πριν από τις 20 Ιουλίου 1999;


Δάσκαλος: Οι παλαιές δυνάμεις κανόνισαν επίσης ότι μερικοί μαθητές του Ντάφα θα έμπαιναν στο Ντάφα κατά τη διάρκεια της δίωξης. Θεωρούν ότι εάν κάποιος μπαίνει ενώ η δίωξη είναι τόσο σοβαρή, η πανίσχυρη αρετή του εκτοξεύεται κατευθείαν επάνω. Αλλά υπάρχουν επίσης μερικοί που είναι μέρος της επόμενης ομάδας που είναι να φθάσει στην Ολοκλήρωση και που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, έτσι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να ειπωθεί ποιος ακριβώς είναι σε ποια κατάσταση. Όμως, είτε έτσι είτε αλλιώς, το να έχετε λάβει τον Ντάφα είναι το πιο τυχερό από τα πιο τυχερά πράγματα, έτσι πρέπει να κάνετε καλή χρήση αυτής της χρονικής περιόδου, να καλλιεργηθείτε αληθινά, να λάβετε αληθινά τον Φα και να ανέλθετε στην καλλιέργεια. Δεν μπορεί ο καθένας να λάβει τον Φα, και ούτε ο καθένας μπορεί να μπει, επειδή αυτός είναι ο Μεγάλος Νόμος του Κόσμου. Γιατί, πίσω τότε που δίδασκα τον Ντάφα, οι παλαιές δυνάμεις έθεσαν το τελικό όριο στον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που θα λάμβαναν τον Φα κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου στα 100 εκατομμύρια; Ακόμη και αυτοί οι 100 εκατομμύρια άνθρωποι είναι αποτέλεσμα της επιμονής μου. Τότε, ο οριακός αριθμός που ήθελαν ήταν 70 εκατομμύρια, ενώ εγώ ήθελα 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Ήξεραν ότι εάν 200 εκατομμύρια άνθρωποι επρόκειτο να λάμβαναν τον Φα κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου δεν θα ήταν σε θέση να κάνουν αυτήν την άθλια, την αποκαλούμενη «δοκιμή» να συμβεί, έτσι περιόρισαν τον τελικό συνολικό αριθμό σε 100 εκατομμύρια. Μια μεγάλη ομάδα από αυτούς τους ανθρώπους είχε μόλις λάβει τον Φα όταν δεν μπορούσαν πια αυτοί να περιμένουν άλλο να αρχίσουν την αποκαλούμενη δοκιμασία. Αυτό ήταν άδικο για αυτούς τους ανθρώπους. Όσοι από σας που λάβατε τον Φα πρόσφατα, δεν σας έχω πει σε ποια κατηγορία ανήκετε. Δεν πρέπει να σκέφτεστε για αυτό. Μόνο κάντε αυτό που είναι να κάνετε.


Ερώτηση: Γεια σας, Δάσκαλε. Θα ήθελα να υποβάλω μια ερώτηση· πιο συγκεκριμένα, σε ένα από τα νέα άρθρα σας μιλάτε για «την αναγέννηση των τριών περιοχών.». Ο μαθητής σας δεν το καταλαβαίνει. Δάσκαλε, θα θέλατε παρακαλώ να εξηγήσετε;


Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι στην ηλικία σας πρέπει να ξέρουν. Εκείνοι που εκπαιδεύτηκαν με ιδιαίτερα μαθήματα στο παρελθόν ή που πήγαν στο σχολείο πριν το 1950, όλοι μελέτησαν το Τρεις Κλασικοί Χαρακτήρες στην εκπαίδευσή τους. Στο Τρεις Κλασικοί Χαρακτήρες, και στον κινεζικό πολιτισμό, ανέκαθεν έχει υπάρξει η έννοια των τριών περιοχών. Γίνεται επίσης πολύς λόγος για αυτό και στην Ταοϊστική σκέψη. Οι «τρεις περιοχές» στην πραγματικότητα αναφέρονται στους Ουρανούς, στη Γη και στον Άνθρωπο. «Η αναγέννηση των τριών περιοχών» αναφέρεται [φέρνοντας την Νέα Εποχή] στους Νέους Ουρανούς, τη Νέα Γη και τον Νέο Άνθρωπο.


Ερώτηση: Γεια σας, Δάσκαλε. Θα ήθελα να υποβάλω μια ερώτηση. Η κομφουκιανική σκέψη διατρέχει όλες τις δυναστείες της Κίνας. Έτσι θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η σχέση μεταξύ της κομφουκιανικής σκέψης και της διάδοσης του Ντάφα στην Κίνα;


Δάσκαλος: Ο κομφουκιανισμός, όπως μόλις είπα, έθεσε μόνο ένα θεμέλιο για την ανθρώπινη σκέψη – αυτό είναι όλο. Επέτρεψε στους ανθρώπους να γνωρίζουν τι είναι η μέση οδός και τα συγκεκριμένα πράγματα στα οποία τα ανθρώπινα όντα πρέπει να πιστεύουν και να ακολουθούν, όπως η καλοσύνη, το yi, η ευπρέπεια, η φιλομάθεια και η εμπιστοσύνη, και λίγο πολύ μέχρι εκεί έφτανε. Ο πολιτισμός σε κάθε μία από τις περιόδους της ανθρωπότητας έθετε θεμέλια για τη σκέψη που οι άνθρωποι έπρεπε να έχουν όταν θα λαμβάνουν τον Φα, επιτρέποντάς τους, στο τέλος, να κατανοήσουν τον Φα και να καταλάβουν τον Φα όταν θα λαμβάνουν τον Φα.


Ερώτηση: Σήμερα κάνουμε πολλή δουλειά για το Ντάφα και ο χρόνος μας είναι πολύ περιορισμένος. Το βρίσκω δύσκολο να εξασφαλίσω δύο ώρες εξάσκησης κάθε ημέρα. Αναρωτιέμαι εάν είναι εντάξει να ασκούμαι λιγότερο.


Δάσκαλος: Μαθητές του Ντάφα, ο Δάσκαλος έχει πει ότι έχετε εργαστεί σκληρά – αληθινά έχετε εργαστεί σκληρά. Δεν έχω την καρδιά να σας πω συγκεκριμένα να κάνετε και κάτι άλλο. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι παίρνουν την πρωτοβουλία να επωμιστούν πολλά πράγματα, και ακόμη κοιμούνται καθημερινά πολύ λίγο, και πρέπει επίσης να πάνε και στη δουλειά τους – είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι, νομίζω ότι πρέπει ακόμα να βρείτε χρόνο να μελετάτε τον Φα και να κάνετε τις ασκήσεις. Νομίζω ότι ένας καλλιεργητής δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς να κάνει τις ασκήσεις. Αν και το να κάνει τις ασκήσεις είναι μόνο συμπληρωματικό στη βελτίωσή σας, είναι και αυτό ένα μέρος του Φα και συνδέεται με όλες τις αλλαγές στο σώμα σας. Φυσικά, εάν έχετε πάρα πολλά πράγματα να κάνετε και είστε πάρα πολύ απασχολημένοι και ασκείστε λιγότερο ή δεν ασκείστε καθόλου για μερικές ημέρες, είναι εντάξει να το αναπληρώσετε αργότερα. Εάν είστε αληθινά πολύ απασχολημένοι και αληθινά έχετε πολύ λίγο χρόνο να κάνετε τις ασκήσεις, ο Δάσκαλος έχει τους τρόπους να το κάνει αυτό για σας, επίσης. Αλλά νομίζω ότι όντας πολυάσχολοι και υπομένοντας λίγη δυσκολία είναι η πανίσχυρη αρετή σας ως μαθητής του Ντάφα. Στο μέλλον όταν το ξανακοιτάξετε, θα το βρείτε αξιοθαύμαστο!


Ερώτηση: Πώς δημιουργήθηκαν τα υψηλότερα όντα στον Κόσμο;


Δάσκαλος: Στο μέλλον θα σας διδάξω τον υψηλότερο Φα. Θα μιλήσω για το πώς σχηματίστηκε ο Κόσμος και αυτή η ερώτηση θα συζητηθεί τότε. Είναι ακόμα λίγο νωρίς τώρα για να μιλήσουμε για αυτό.


Ερώτηση: Όταν μελέτησα τον Φα, διάβασα για το πώς οι άνθρωποι στους Ουρανούς περνούν από μετενσάρκωση κάθε πεντακόσια χρόνια και εκείνοι στη Γη περνούν από μετενσάρκωση κάθε εκατό χρόνια. Τι γίνεται με αυτό;


Δάσκαλος: Τα Τρία Βασίλεια είναι το χαμηλότερο επίπεδο στον Κόσμο. Τα Τρία Βασίλεια διαιρούνται σε τρία κύρια επίπεδα, γι’ αυτό αποκαλούνται Τρία Βασίλεια. Μέσα σε κάθε επίπεδο υπάρχουν τρία επίπεδα μεγάλων ουρανών, έτσι υπάρχουν συνολικά εννέα επίπεδα ουρανών. Και αυτά τα εννέα επίπεδα ουρανών διαιρούνται σε πολλούς μικρότερους ουρανούς, έτσι μερικοί άνθρωποι τα αποκαλούν τα τριάντα τρία επίπεδα ουρανών, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα. Όλα τα όντα σε αυτό το πεδίο περνούν από μετενσάρκωση, ενώ τα όντα έξω από τα Τρία Βασίλεια όχι. Τα όντα μέσα στα Τρία Βασίλεια έχουν μια σχετικά σύντομη διάρκεια ζωής σε κάθε ζωή: οι άνθρωποι στη Γη ζουν μόνο για μερικές δεκαετίες· τα όντα σε ένα επίπεδο πιο υψηλά μπορούν να ζήσουν για εκατό έως διακόσια χρόνια· αυτοί σε ένα ακόμα πιο υψηλό επίπεδο μπορούν να ζήσουν για διακόσια έως τριακόσια χρόνια· αυτοί σε ακόμα ένα επίπεδο πιο υψηλά μπορούν να ζήσουν για τριακόσια έως τετρακόσια χρόνια· και εκείνοι στο πιο υψηλό επίπεδο μπορούν να ζήσουν γύρω στα χίλια χρόνια. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια είναι, πρέπει τελικά να πέσουν και να περάσουν ξανά από μετενσάρκωση. Μόλις ένα ον υπερβεί τα Τρία Βασίλεια παύει πλέον να περνά από μετενσάρκωση.


Ερώτηση: Πότε θα έχουμε αναθεωρήσεις στα βιβλία του Ντάφα και με ποια έκδοση πρέπει να συμβαδίσουμε;


Δάσκαλος: Όταν βρίσκουμε ανακριβείς λέξεις είναι απαραίτητο να κάνουμε αναθεωρήσεις. Με τον Δάσκαλο εδώ, ο Φα δεν μπορεί να υπονομευθεί. Για τα κινέζικα βιβλία, πηγαίνετε με αυτό που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Ταϊβάν.


Ερώτηση: Νομίζω ότι το τρέχον σχολικό σύστημα παρεκκλίνει όλο και περισσότερο από το Τζεν, Σαν, Ρεν. Είναι σαν να διδάσκουν τα παιδιά να γίνουν ρομπότ, τα κακομαθαίνουν, δεν τους διδάσκουν τις αρχές και τις ιδέες για το πώς να συμπεριφέρονται, δεν δίνουν σημασία στην αρετή, και δεν διδάσκουν καλοσύνη (Σαν) ή ανεκτικότητα (Ρεν). Έτσι δεν θέλω να στείλω το παιδί μου στο σχολείο. Θέλω να τον κρατήσω στο σπίτι και να τον διδάξω ο ίδιος. Μήπως το πάω πολύ στα άκρα; Ελπίζω ότι στο μέλλον θα υπάρξουν σχολεία του Ντάφα.


Δάσκαλος: Αυτή τη στιγμή, όταν διδάσκω τον Φα ενσωματώνω επίσης και τη σημερινή επιστήμη, επειδή η ανθρωπότητα είναι ήδη όπως είναι. Αν και σήμερα η εκπαίδευση που δίνεται στα σχολεία δεν μπορεί να διδάξει τα παιδιά να είναι καλά και κακομαθαίνει τη σκέψη των παιδιών, η γνώση που είναι διαθέσιμη μπορεί ακόμα να τα βοηθήσει να καταλάβουν τον Φα αργότερα. Φυσικά, είναι καλύτερο να έχουμε σχολεία που να διευθύνονται από μαθητές του Ντάφα, αλλά μέχρι να τα έχουμε νομίζω είναι καλύτερο να τον αφήσετε να αποκτήσει κάποια γνώση. Και μετά όταν έρχεται στο σπίτι μπορείτε να του διαβάσετε το Τζούαν Φάλουν και να τον διδάξετε πώς να συμπεριφέρεται. Αυτό είναι όλο που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή. Η μεταβατική περίοδος θα είναι μικρή.


Ερώτηση: Γιατί υπάρχουν πολλές αναθεωρήσεις στις λέξεις στα νέα άρθρα;


Δάσκαλος: Τους ενημέρωσα τηλεφωνικά για τα έξι άρθρα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα· Τα υπαγόρευσα και ανέλαβε ο ιστοχώρος Μίνγκχουϊ να τα μεταγράψει, έτσι υπήρχαν λάθη. Συνήθως, αφότου λέω στο Μίνγκχουϊ να δημοσιεύσει ένα άρθρο δεν το ελέγχω ξανά, και μόνο όταν μερικοί άνθρωποι παρατηρούν κάτι και με ρωτούν για αυτό τότε ρίχνω μια ματιά. Αυτό συνέβη κυρίως επειδή ήμουν πολυάσχολος και δεν είχα τον χρόνο να ελέγξω.


Ερώτηση: Είμαι από την Κορέα. Η κατανόησή μου είναι ότι ο καθένας είναι ίσος κάτω από τον Ντάφα. Αλλά πολλοί νέοι μαθητές έχουν πολιτιστικές διαφορές. Παρακαλώ θα μιλούσατε λίγο για αυτό;


Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, όταν το Τζούαν Φάλουν μεταφράζεται σε διαφορετικές γλώσσες δεν έχει επιπτώσεις στην κατανόηση του Φα από μέρους σας στο επιφανειακό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, πιο συγκεκριμένα, η εσωτερική έννοια του Φα δεν φανερώνεται στις επιφανειακές λέξεις. Όσο διαβάζετε συνεχώς το βιβλίο θα διαπιστώσετε ότι έχετε συνεχώς νέες κατανοήσεις των αρχών του Φα, και θα βλέπετε πάντα περισσότερες αρχές του Φα. Αυτό στην ουσία είναι ο Φα που φέρνει προς τα έξω τη σοφία σας. Έτσι, η βελτίωσή σας δεν επηρεάζεται. Στη χώρα της Κίνας πολλοί ηλικιωμένοι που ήταν αναλφάβητοι έμαθαν να διαβάσουν μέσω της μελέτης του Φα, και η βελτίωσή τους δεν επηρεάστηκε.


Ερώτηση: Μερικοί νέοι μαθητές έχουν πολιτιστικά εμπόδια και είναι ανίκανοι να καταλάβουν τον Φα.


Δάσκαλος: Οι νέοι μαθητές μπορούν να φτάσουν να καταλάβουν λίγο-λίγο τη φορά. Μην τους λέτε πράγματα που είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Μιλήστε μόνο για αυτό που είναι στην επιφάνεια, όπως το πώς να βελτιώσουν το σίνσινγκ τους, πώς να γίνουν καλά και να μείνουν υγιείς. Με την πάροδο του χρόνου θα φτάσουν στις δικές τους κατανοήσεις διαβάζοντας το βιβλίο περισσότερο.


Ερώτηση: Πολλοί δυτικοί έχουν έρθει να μάθουν τις ασκήσεις από μας, περιλαμβανομένων και ανθρώπων από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Μπορούμε να κάνουμε ένα σετ μουσικής των ασκήσεων που να είναι παρόμοιες με τις ταινίες των διαλέξεων του Φα, που έχουν τις οδηγίες του Δασκάλου αλλά έχουν ταυτόχρονα και αγγλική μετάφραση;


Δάσκαλος: Ναι. Αλλά μην μεταφράστε τους στίχους. Οι στίχοι είναι αυτό που οι καθημερινοί άνθρωποι αναφέρουν ως επωδοί. Ο ήχος και η εκδήλωση κάθε χαρακτήρα έχουν μια αντίστοιχη επίδραση σε συγκεκριμένα Κοσμικά σώματα. Μόλις μεταφραστεί οι σωστοί ήχοι και οι εσωτερικοί παράγοντες χάνονται.


Ερώτηση: Θέλω να ρωτήσω για κάτι. Νομίζω ότι είναι κάτι αρκετά κοινό, δηλαδή, νομίζω ότι πολλοί μαθητές του Ντάφα αισθάνονται πολύ καλά όταν βγαίνουν για να διαδώσουν τον Φα και το βρίσκουν πολύ εύκολο να επικοινωνούν με τους άλλους ανθρώπους. Αλλά οι δοκιμασίες τους στο σπίτι φαίνονται να είναι πολύ μεγάλες. Παραδείγματος χάριν, οι σύζυγοι μερικών δεν τους καταλαβαίνουν πραγματικά. Πάρτε τους γονείς μου για παράδειγμα: έχουν μια συγκεκριμένη κοινωνική θέση στην Κίνα, κι έτσι βρίσκονται σε πολλή πίεση. Νομίζω ότι οι συγγενείς πολλών μαθητών του Ντάφα στην Κίνα πιστεύουν ότι το Φάλουν Γκονγκ είναι καλό, αλλά φοβούνται ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε κίνδυνο έξω από την Κίνα. Νομίζω ότι αυτοί οι συγγενείς των μαθητών του Ντάφα έχουν υπομείνει επίσης μερικά πράγματα. Θα ήθελα να ξέρω τι θα γίνει με αυτούς όταν ο Φα θα αποκαθιστά τον ανθρώπινο κόσμο;


Δάσκαλος: Αυτή η προσκόλληση πρέπει να εγκαταλειφθεί. Ο Φα αξιολογεί τις πράξεις όλων των αισθανόμενων όντων αυτό το διάστημα. Εάν κάποιος δεν έχει κάνει ζημιά στον Φα τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά εάν κάποιος έχει κακές σκέψεις για το Ντάφα, τότε από την προοπτική της διάσωσης όλων των αισθανόμενων όντων, πρέπει πρώτα να εξηγήσετε τα πράγματα στα μέλη της οικογενείας σας· πρέπει να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε για να τους εξηγήσετε τα πράγματα και να τους βοηθήσετε να παρατήσουν αυτές τις σκέψεις.


Ερώτηση: Μετά από αυτήν τη διάσκεψη του Φα θα γίνει μια εκδήλωση και μερικοί καθημερινοί άνθρωποι θα παρευρεθούν. Μπορούμε να τραγουδήσουμε τραγούδια από την ανθρώπινη κοινωνία που είναι σχετικά ορθά;


Δάσκαλος: Οι καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να έρχονται να ακούν τις εκδηλώσεις μας – εμείς σώζουμε όλα τα όντα. Επιτρέπεται να έρθουν να ακούνε ακόμη και τις διασκέψεις μας του Φα. Οι συζητήσεις που γίνονται από τους μαθητές κατά τη διάρκεια των διασκέψεων του Φα είναι ευεργετικές σε αυτούς. Επομένως αυτό δεν είναι πρόβλημα. Ως προς το εάν τα τραγούδια των καθημερινών ανθρώπων μπορούν να τραγουδηθούν στις μεγάλες αίθουσες του Ντάφα μας, η απάντηση είναι όχι. (Χειροκρότημα) Γιατί όχι; Εάν συμμετέχετε σε μια εκδήλωση στη συνηθισμένη κοινωνία – δηλαδή, εάν είναι μαθητές του Ντάφα που συμμετέχουν σε μία είδους «καθημερινών ανθρώπων» εκδήλωση – αν το τραγούδι δεν είναι κακόγουστο και δεν είναι καθόλου πολιτικό, τότε δεν πειράζει. Αλλά εάν είναι εξ ολοκλήρου συναυλία του Ντάφα μας, νομίζω ότι πρέπει να την κάνουμε πιο αγνή και ορθή. Όταν δεν οργανώνεται από το Ντάφα μας δεν πειράζει. Πρέπει να κάνετε σαφή διάκριση. Ρωτήσατε εάν είναι εντάξει όταν το τραγούδι είναι ορθό. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο για σας να ξέρετε εάν ο συνθέτης του τραγουδιού δεν έχει συμμετάσχει στη δίωξη του Ντάφα. Πώς ξέρετε ότι δεν έχει γράψει τραγούδια που διώκουν το Ντάφα στην Κίνα; Δεν μπορείτε να το κρίνετε αυτό αυτή τη στιγμή. Εάν ο συνθέτης είναι μαθητής του Ντάφα και το ίδιο το τραγούδι δεν είναι με κανένα τρόπο πολιτικό, τότε είναι μια χαρά. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να κρίνετε αυτά τα πράγματα.


Ερώτηση: Εάν οι μαθητές στη χώρα της Κίνας βγουν για να διαδώσουν τον Φα, θα συλληφθούν σίγουρα. Αλλά εάν δεν διαδίδουν τον Φα, φοβούνται ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στα επίπεδά τους κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα. Πώς θα έπρεπε οι μαθητές στη χώρα της Κίνας να το χειριστούν αυτό;


Δάσκαλος: Κανένα από αυτά τα δύο είδη σκέψης δεν είναι σωστό. Εάν ένας άνθρωπος δεν βγαίνει για να διαδώσει τον Φα, φοβάται ότι θα έχει επιπτώσεις στο επίπεδό του, φοβάται ότι θα έχει επιπτώσεις στη βελτίωσή του και φοβάται ότι θα έχει επιπτώσεις στην Ολοκλήρωσή του. Φοβάται το ένα, φοβάται το άλλο – αντί αληθινά να εξετάσει τα πράγματα ως μαθητής του Ντάφα. Οι μαθητές του Ντάφα απολύτως πρέπει να επικυρώνουν τον Φα, και πρέπει να σώζουν αισθανόμενα όντα. Είναι ακριβώς λόγω αυτών των συνηθισμένων ανθρώπινων προσκολλήσεων που τα προβλήματα τείνουν να εμφανίζονται – γι’ αυτόν τον λόγο πολλά προβλήματα έχουν εμφανιστεί.


Γνωρίζω πλήρως την κατάσταση στην Κίνα – είμαι τέλεια ενήμερος. Εάν ένας μαθητής του Ντάφα δεν επικυρώνει τον Φα, δεν νομίζω ότι αυτό είναι σωστό. Δεν μπορώ να θέσω τα πράγματα πολύ συγκεκριμένα. Πολλά πράγματα είναι ρυθμίσεις των παλαιών δυνάμεων. Επιπλέον, τα κανόνισαν με μεγάλη λεπτομέρεια, και οι εκδηλώσεις είναι εξαιρετικά σύνθετες. Η κατάσταση στη χώρα της Κίνας φαίνεται χαοτική, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ καλά ταξινομημένη.


Υπάρχουν δύο περιπτώσεις στις οποίες δεν μπορούν να αγγίξουν έναν μαθητή του Ντάφα. Ο ένας είναι όταν είναι στερεός σα βράχος. Δεν τολμούν να τον αγγίξουν, επειδή ξέρουν εκείνη τη στιγμή ότι εάν αυτός ο μαθητής έχει πάρει μια ορθή πορεία και έχει συμπεριφερθεί καλά και κάποιος τολμήσει ακόμα να τον διώξει, ανεξάρτητα το αν είναι οι παλαιές δυνάμεις ή ποιες είναι οι παλαιές αρχές – εγώ δεν θα τους δείξω απολύτως κανένα έλεος. Υπάρχουν αμέτρητοι ορθοί Θεοί στο πλευρό μου, επίσης! Και έχω επίσης αμέτρητα Σώματα του Νόμου που κάνουν Επανόρθωση του Φα. Η μόνη ανησυχία μου είναι ότι οι ίδιοι οι μαθητές του Ντάφα δεν θα είναι σταθεροί εσωτερικά όταν υπάρχει κάποιο είδος προσκόλλησης, κάποιο είδος φόβου, τότε οι παλαιές δυνάμεις το βλέπουν αυτό και εκμεταλλεύονται τις παραλείψεις και τους διώκουν. Και εάν οι ορθές σκέψεις ενός ανθρώπου δεν είναι επαρκείς ενώ διώκεται, θα διωχτεί ακόμα χειρότερα. Έτσι είναι πάντα τα πράγματα. Επίσης, η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των σπουδαστών είναι αυτοί που δεν είχαν καθιερώσει άμεσα μια καρμική σχέση με εμένα στην ιστορία. Αυτή τη φορά καθώς ο Φα διαδίδεται η πόρτα είναι ορθάνοιχτη, και οι παλαιές δυνάμεις δεν ήταν ικανές να τους εμποδίσουν να μπουν. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των σπουδαστών έχει συμπεριφερθεί καλά. Δεν τολμούν να διώξουν πάρα πολύ άσχημα εκείνους που καθιέρωσαν μια καρμική σχέση στην ιστορία, επειδή αυτοί οι μαθητές έχουν υποφέρει με αυτόν τον τρόπο παλιότερα στην ιστορία. Εάν κάθε μαθητής του Ντάφα –άσχετα από το σε ποια κατηγορία ανήκει– είναι σε θέση να τα πάει καλά, αυτή η δίωξη θα είχε τελειώσει πολύ καιρό πριν. Μιλώντας για το να είναι σε θέση να τα πάει καλά, είναι ευκολότερο να λέγεται από το να γίνεται – δεν είναι όπως το να πω στον καθένα ότι πρέπει να τα πάει καλά και τότε θα είναι σε θέση να το κάνει. Αυτό προέρχεται από το να έχει χτίσει μια στέρεα βάση στην καλλιέργεια χτισμένη μέσω της μελέτης του Φα για πολύ καιρό. Στην πραγματικότητα, η μεγάλη πλειοψηφία μας έχει συμπεριφερθεί πραγματικά καλά. Εκείνοι που δεν τα έχουν πάει καλά είναι από την τρίτη ομάδα σπουδαστών. Και επειδή δεν τα έχουν πάει καλά, η δίωξη έχει γίνει σοβαρότερη, κάνοντας την κατάσταση του Ντάφα να φαίνεται σαν να διώκεται εξαιρετικά επικίνδυνα και άγρια. Στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το σε ποια ομάδα ανήκει ένας άνθρωπος, ο Δάσκαλος φροντίζει όλους το ίδιο. Όταν λέμε για το να παραμερίσουμε τη σκέψη για τη ζωή και το θάνατο έξω από τη χώρα της Κίνας, είναι απολύτως διαφορετικό από το όταν οι μαθητές μέσα σε εκείνο το περιβάλλον, κάτω από εκείνη την πίεση, και κάτω από εκείνη την κατάσταση συζητούν το να παραμερίσουν τη σκέψη για τη ζωή και το θάνατο. Δεν θέλω να πω πολύ περισσότερα για αυτά τα πράγματα. Εάν εν τούτοις μπορούν αληθινά σε εκείνο το περιβάλλον να παραμερίσουν τη σκέψη της ζωής και του θανάτου, τότε η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, αφότου συλλαμβάνονται μερικοί μαθητές του Ντάφα, είναι σε θέση να διατηρήσουν μια ακλόνητη ηρεμία και δεν έχουν κανέναν φόβο. Θα δείτε ότι οι παλαιές δυνάμεις δεν τολμούν να τους διώξουν. Είναι επειδή ξέρουν ότι εκτός και αν τους κτυπήσουν μέχρι θανάτου, οποιαδήποτε δίωξη ενάντιά τους δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, έτσι δεν τους αγγίζουν. Πόσοι μαθητές μπορούν να το κάνουν αυτό; Το να είναι τόσο ακλόνητοι στον Ντάφα τρομάζει το κακό. Σε αντίθεση, εκείνοι των οποίων οι ανθρώπινες προσκολλήσεις είναι πάρα πολύ ισχυρές και που δεν έχουν μελετήσει τον Φα σε βάθος έχουν φέρει πολύ βάσανο στους ίδιους που δεν θα έπρεπε να έχουν περάσει. Μερικοί από αυτούς έχουν γράψει τις αποκαλούμενες «δηλώσεις μετάνοιας» ή έχουν υπογράψει κάποια πράγματα. Επειδή δεν αναγνωρίζω αυτήν τη δίωξη, θα τους δώσω περισσότερες ευκαιρίες προτού να ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα. Έχω δει από τις πράξεις των περισσοτέρων σπουδαστών ότι, αφότου διώχτηκαν, έχουν φτάσει να καταλάβουν με μεγαλύτερη ηρεμία και λογική τη σοβαρότητα του Ντάφα και της καλλιέργειας. Την ίδια στιγμή, βλέπουν τη σοβαρότητα αυτής της δίωξης πιο καθαρά και δεν κάνουν πλέον τα πράγματα με τόση πολλή ανθρώπινη προσκόλληση, όπως τα έκαναν πριν. Έχουν παρατήσει βαθμιαία αυτές τις προσκολλήσεις, έτσι τα πράγματα που κάνουν είναι όλο και περισσότερο αγνά και ορθά, και όλο και καλύτερα. Έχουν γίνει όλο και περισσότερο σταθεροί, και λογικότεροι. Μην βλέπετε μόνο την επιφάνεια της δίωξης. Όταν ο Φα θα αποκαθιστά τον ανθρώπινο κόσμο όλη η αλήθεια θα ξετυλιχτεί μπροστά στα μάτια των ανθρώπων. Οι μαθητές του Ντάφα στη χώρα της Κίνας είναι πράγματι αξιοθαύμαστοι.


Ερώτηση: Έχω δύο ερωτήσεις να υποβάλλω. Η μία είναι ότι η οικογένεια και οι φίλοι μερικών μαθητών του Ντάφα έξω από την Κίνα συνήθιζαν να ασκούνται, αλλά αφότου άρχισε η δίωξη βαθμιαία τα παράτησαν. Θέλουν να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν τώρα. Μια άλλη ερώτηση είναι ότι μερικοί μαθητές που είναι πολύ επιμελείς μερικές φορές ακόμα περνάνε αυτό που μοιάζει να είναι αρκετά σοβαρό κάρμα ασθένειας. Θα ήθελαν να ξέρουν εάν είναι το δικό τους κάρμα ή το κακό που κάνει ζημιά. Πώς θα έπρεπε να το χειριστούν αυτό;


Δάσκαλος: Όσον αφορά στην πρώτη ερώτηση, ό,τι κι αν θέλουν να κάνουν είναι στο χέρι τους – αληθινά εξαρτάται από αυτούς. Όσον αφορά στη δεύτερη ερώτηση, όταν αντιμετωπίζετε κάτι κοιτάξτε πρώτα τον εαυτό σας – αυτό είναι το πιο μεγάλο γνώρισμα που ξεχωρίζει τους μαθητές του Ντάφα από τους καθημερινούς ανθρώπους. Εάν αληθινά δεν έχουμε οποιαδήποτε προβλήματα από τη μεριά μας, τότε πρέπει να είναι η δίωξη του κακού των μαθητών του Ντάφα. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της Επανόρθωσης του Φα, το κάρμα των μαθητών του Ντάφα δεν είναι πλέον ζήτημα. Πρέπει συνειδητά και ξεκάθαρα να αναγνωρίζετε τη δίωξη των κακών όντων. Κάνουν αληθινά κακά πράγματα. Το καλύτερο είναι οι μαθητές του Ντάφα να περπατούν τις πορείες τους ορθά και να μην επιτρέπετε στο κακό να αδράξει οποιαδήποτε δικαιολογία για να σας διώξει.


Ερώτηση: Μπορώ να φανταστώ λίγο πώς θα μοιάζει ο νέος Κόσμος;


Δάσκαλος: Και η ανθρωπότητα θα υποστεί αλλαγές. Έτσι ο Κόσμος υποβάλλεται σε αλλαγές, από πάνω ως κάτω μέχρι την ανθρωπότητα. Ο νέος Κόσμος τελειοποιεί όλα τα είδη στοιχείων όπου ο παλαιός κόσμος είναι ατελής. Ο νέος Κόσμος είναι πληρέστερος, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσε καθόλου να επιλυθεί στο παρελθόν χωρίς να χρησιμοποιηθεί η φόρμα της Επανόρθωσης του Φα. Στο παρελθόν, όποτε ένας κύκλος του Κόσμου δεν ήταν πλέον αρκετά καλός, θα αποσυντιθόταν, θα αναδημιουργούταν και θα άρχιζε να αναπτύσσεται πάλι· και όταν γινόταν κακός απλώς θα επαναδημιουργούταν. Η Επανόρθωση του Φα συμβαίνει για πρώτη φορά στο κολοσσιαίο στερέωμα από την αρχή του χρόνου. Έτσι έχω χρησιμοποιήσει την ευκαιρία αυτής της Επανόρθωσης του Φα να αλλάξω πολλά πράγματα. Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτά τα πράγματα. Αλλά μπορώ να σας πω ότι, επειδή η ανθρωπότητα είναι ένα μέρος του Κόσμου και επειδή ο Ντάφα έχει διαδοθεί εδώ… Στο παρελθόν δεν υπήρχε καμία ανθρώπινη φυλή εδώ· ανεξάρτητα από το πόσες Γαίες έχουν αναδημιουργηθεί μετά από αποσύνθεση, τα κύρια όντα εδώ πάντα είχαν την εμφάνιση εξωγήινων όντων. Οι εξωτερικές εμφανίσεις τους ήταν πολύ διαφορετικές κάθε φορά, αλλά καμία από αυτές δεν είχε την εξωτερική εμφάνιση και τα εσωτερικά συστήματα των ανθρώπινων όντων, πόσω μάλλον το ανθρώπινο μυαλό. Αλλά τα σημερινά ανθρώπινα όντα δημιουργήθηκαν για τη διάδοση του Ντάφα. Έτσι αφότου εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν αμαρτήσει ενάντια στον Ντάφα θα αποβληθούν, οι άνθρωποι που θα παραμείνουν θα έχουν ευλογίες. Έτσι στο μέλλον οι άνθρωποι στη Γη πραγματικά θα έχουν την εμφάνιση των ανθρώπων. Με άλλα λόγια, η μελλοντική ανθρώπινη φυλή θα αρχίσει αληθινά στο επόμενο στάδιο. Η μορφή ζωής αυτή τη φορά δημιουργήθηκε για τη διάδοση του Ντάφα. Στο μέλλον θα υπάρχουν ακόμα Φο, Ντάος και Θεοί που θα έρχονται κάτω στη γη να σώσουν ανθρώπους, τα αισθανόμενα όντα θα είναι ακόμα σε θέση να ακούσουν τον Φα, και τα αισθανόμενα όντα θα σωθούν και πάλι. Αλλά πράγματα όπως, το να έρχεται ένας Θεός να σώσει τους ανθρώπους και να σταυρώνεται αυτό δεν θα συμβεί ποτέ ξανά.


Ερώτηση: Θέλω να ρωτήσω για αυτό: μερικές φορές όταν διευκρινίζουμε την αλήθεια ανακύπτουν μερικές ιστορικές μορφές. Επειδή δεν ξέρουμε για τις πολλές καρμικές σχέσεις, μήπως θα έπρεπε να είμαστε προσεκτικότεροι με ορισμένα πράγματα;


Δάσκαλος: Κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα, εσείς απλώς επικυρώνετε τον Φα με την ανθρώπινη γλώσσα και με τα σημεία που μπορούν να γίνουν κοινώς κατανοητά από την ανθρωπότητα. Απλώς κάντε το σύμφωνα με αυτά που η ανθρωπότητα μπορεί να αναγνωρίσει αυτές τις μέρες ως καλό και κακό, ή σωστό και λάθος. Όποιον στην ιστορία και να αναφέρετε δεν υπάρχει πρόβλημα.


Ερώτηση: Θα ήθελα να δώσω μερικά παραδείγματα αυτού που μόλις είπατε για την κατάσταση των σπουδαστών στο εσωτερικό της Κίνας που είναι πολύ καλή. Από ότι [πληροφορίες] συλλέγω, σχεδόν όλοι οι συγγενείς και φίλοι μου με τους οποίους έχω έρθει σε επαφή είναι πραγματικά σταθεροί. Μερικοί από αυτούς πήγαν στην Τιενανμέν κατά τρόπο ανοικτό και αξιοπρεπή. Έφυγαν το πρωί και επέστρεψαν το βράδυ· πήραν το αεροπλάνο το πρωί και γύρισαν με αεροπλάνο το βράδυ. Όχι μόνο φώναξαν: «Το Φάλουν Ντάφα είναι καλό!» αλλά και σήκωσαν πανό, και τίποτα δεν συνέβη σε αυτούς. Επίσης, υπάρχει ένα ηλικιωμένο άτομο που είναι ενενήντα-κάτι χρονών και βγαίνει για να διαδώσει τον Φα καθημερινά, και τίποτα δεν έχει συμβεί σε αυτόν. Σε κάθε περίπτωση, είναι όλοι πολύ σταθεροί. Μόνο ένα άτομο που ξέρω έχει συλληφθεί, αλλά έχει συμπεριφερθεί πολύ καλά. Μιλώντας μαζί τους μπορώ να αισθανθώ ότι η κατάσταση είναι άριστη. Μου είπαν: «είναι καλά, τα πάμε πολύ καλά.» Αφότου άκουσα αυτό αισθάνθηκα πολύ καλά.


Δάσκαλος: Αυτή είναι η κατάσταση τώρα. Είναι επειδή δεν υπάρχουν πλέον τόσα πολλά κακά όντα για τις παλαιές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν. Και τη στιγμή που βλέπουν τους μαθητές του Ντάφα να στέλνουν ορθές σκέψεις το βάζουν στα πόδια. Όταν πηγαίνετε στα κινεζικά προξενεία να κάνετε εκκλήσεις, τα προξενεία φαίνονται πραγματικά φοβισμένα. Δεν είναι στην πραγματικότητα τα ανθρώπινα όντα που φοβούνται, αλλά εκείνα τα κακά [όντα] που χειραγωγούν τους ανθρώπους. Όταν αυτό εκδηλώνεται εδώ σε αυτήν την ανθρώπινη διάσταση, εμφανίζονται να είναι πραγματικά φοβισμένοι, όταν στην πραγματικότητα είναι οι κακοί παράγοντες που είναι φοβισμένοι. Εάν το κακό αποβληθεί τελείως, και εάν εκείνη τη στιγμή ακόμη και οι άνθρωποι στα προξενεία βγουν να μάθουν Φάλουν Γκονγκ από μας, θα ήταν απλώς πάρα πολύ τρομακτικό για εκείνον τον επικεφαλής πολιτικό αχρείο στην Κίνα. Γι’ αυτό τα κακά όντα προσπαθούν τόσο σκληρά να ελέγξουν εκείνους που εργάζονται στα προξενεία, και να συνεχίσουν όλα αυτά που το κακό κάνει. Αλλά παρόλο αυτό, δεν μπορούν να το συνεχίσουν άλλο. Στην Κίνα, εκτός από την πόλη όπου ο αρχηγός του κακού κατοικεί, στις άλλες περιοχές το κακό δεν ελέγχει πλέον ολόκληρη την περιοχή. Τα κακά όντα έχουν εξαλειφθεί τόσο πολύ που δεν έχουν μείνει πολλά, και η κατάσταση στις μεγάλες περιοχές γίνεται καλύτερη. Εάν αποστείλετε ορθές σκέψεις στο κεφάλι του κακού από κοντινή απόσταση, το κακό δεν θα συνεχίσει να το αναπληρώνει και να το προστατεύει αρκετά γρήγορα, και εκείνο το πλάσμα θα φτάσει στην τελευταία του ανάσα. Ο λόγος είναι [ότι], κανένα από τα ανθρώπινα πράγματά του δεν έχει απομείνει, και το δέρμα του στηρίζεται εξ ολοκλήρου από τα κακά όντα [που] με την εκπομπή ορθών σκέψεων εξαλείφονται. Εάν αυτό το ξαναγέμισμα δεν μπορεί να διατηρηθεί θα πέσει νεκρός. Την τελευταία φορά όταν οι μαθητές έστειλαν ορθές σκέψεις από κοντά του στη Μάλτα, σχεδόν κατέρρευσε. Έτσι είναι. Δεν έχει πλέον τίποτα ανθρώπινο μέσα του. Τώρα έχει χάσει τα λογικά του και δεν έχει κανονικές ανθρώπινες σκέψεις. Ζει για μας. Ο ανθρώπινος τρόπος σκέψης του γίνεται όλο και λιγότερο λογικός. Στην πραγματικότητα, τα μέλη του προσωπικού των προξενείων σε μερικές περιοχές έχουν αρχίσει ήδη να βγαίνουν και να έρχονται σε επαφή με τους μαθητές μας, μερικοί έχουν πάρει ήδη τα υλικά μας ήσυχα, και έχουν πει σε μας ιδιωτικά: «καλά κάνετε!» (Χειροκρότημα) Αυτό δεν ήταν δυνατό πριν. Γιατί συνέβη αυτό; Αφότου εξαλείφθηκε το κακό που ήλεγχε τους ανθρώπους, οι άνθρωποι άρχισαν να σκέφτονται ήρεμα. Τώρα το σκέφτονται από μόνοι τους: «Τι ακριβώς είναι το Φάλουν Γκονγκ; Γιατί έχουν διώξει το Φάλουν Γκονγκ με αυτόν τον τρόπο;». Και έχουν αναγνωρίσει τη δίωξη του κακού και όλα τα ψέματα που έχουν επιδειχτεί. Οι άνθρωποι είναι συγκλονισμένοι και τώρα προσπαθούν ενεργά να μάθουν την αλήθεια.


Ερώτηση: Έχω δύο ερωτήσεις. Εργαζόμαστε στα τηλεοπτικά προγράμματα του FGM. Πριν λίγο καιρό, λάβαμε ανταπόκριση από μερικούς θεατές που είπαν ότι το ειδησεογραφικό μας πρόγραμμα έμοιαζε πολύ δύσκαμπτο.


Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι ο τόνος του προγράμματός σας είναι πολύ καλός. (Χειροκρότημα) Δεν έχει την αίσθηση των ταξικών αγώνων, είναι αρκετά ουδέτερος. Εάν ωστόσο ο τόνος είναι πάρα πολύ μαλακός, κι αυτό δεν είναι καλό. Στην πραγματικότητα, είπα στην τηλεόραση και τους ραδιοσταθμούς σε πολλές περιοχές ότι ο τόνος των σπουδαστών του Λος Άντζελες στις ραδιοφωνικές μεταδόσεις τους είναι πολύ κατάλληλος – δεν είναι ούτε πολύ δύσκαμπτος αλλά ούτε πολύ μαλακός, είναι αρκετά μετρημένος. Φυσικά, αυτό δεν είναι για να σας εγκωμιάσω – μην το παίρνετε πάνω σας. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να το καταστήσουμε ακόμα πιο μετρημένο. Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Οι καθημερινοί άνθρωποι λένε παντός είδους πράγματα, και είναι δύσκολο να γίνει κάτι να ταιριάζει με όλες τις προτιμήσεις· σε μερικούς ανθρώπους αρέσουν τα πικάντικα πράγματα, σε μερικούς τα ξινά πράγματα, και μερικοί άνθρωποι συμπαθούν τα γλυκά πράγματα. Εμείς πρέπει ακριβώς να προβάλουμε μια μετρημένη εικόνα, κάντε το ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Φυσικά, μπορείτε να είστε λίγο φυσικότεροι και πιο χαλαρωμένοι. Όταν είστε μπροστά στην κάμερα είστε ένας ηθοποιός, έτσι ίσως πρέπει να δώσετε προσοχή στην βελτίωση της εμφάνισής σας λίγο περισσότερο.


Ερώτηση: Έχω άλλη μία ερώτηση. Εκτός από την παραγωγή των προγραμμάτων για το Ντάφα, κάνουμε επίσης μερικά καθημερινών ανθρώπων προγράμματα που δεν έχουμε τίποτα για το Ντάφα σε αυτά. Πώς να το ισορροπήσουμε κατάλληλα αυτό; Πόσο χρόνο θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε για να παραγάγουμε προγράμματα για το Ντάφα; Και πόσα προγράμματα μη-Ντάφα θα έπρεπε να εκπέμπουμε;


Δάσκαλος: Από εσάς εξαρτάται το πώς το κανονίζετε αυτό, από εσάς εξαρτάται το πώς χειρίζεστε τις λεπτομέρειες. Κάντε ακριβώς αυτό που αισθάνεστε ότι είναι κατάλληλο αφότου συζητήσετε ο ένας με τον άλλον. Η αλήθεια είναι, στην επικύρωσή σας του Φα σήμερα, στο στάδιο της διευκρίνισης της αλήθειας των μαθητών του Ντάφα, οι μορφές που έχετε υιοθετήσει, οι διάφορες μέθοδοι που έχετε χρησιμοποιήσει, και όλα τα διαφορετικά πράγματα που έχετε κάνει, όλα τα έχετε χειριστεί πολύ καλά. Μην υποτιμάτε την αποστολή από μέρους σας ακόμη και ενός φυλλαδίου ή ενός βιβλιαρίου στην Κίνα, το τηλεφώνημα που κάνετε εκεί, ή το fax που στέλνετε εκεί ή την αποστολή κάθε είδους πληροφορίας – η επίδραση είναι πολύ σημαντική, και η επίδρασή της στον εκφοβισμό και την εξάλειψη του κακού είναι τεράστια, αληθινά τεράστια. Είναι λόγω της συκοφαντικής προπαγάνδας του κακού που οι άνθρωποι έχουν κακές σκέψεις στα μυαλά τους. Όταν οι άνθρωποι γίνονται ξεκάθαροι, είναι τότε που εκείνα τα κακά πράγματα αποβάλλονται και αποσυντίθενται. Εάν ένας άνθρωπος αληθινά αντιπροσωπεύει ένα γιγαντιαίο Κοσμικό σώμα, η στροφή του σημαίνει ότι πολυάριθμα αισθανόμενα όντα σώζονται – ο αντίκτυπος είναι τεράστιος! Αλήθεια, όλα αυτά τα πράγματα γίνονται πραγματικά καλά. Μην υποτιμάτε αυτά τα πράγματα. Φυσικά, όσο για το πώς να κάνετε τα πράγματα συγκεκριμένα, χρειάζεται εσείς ο ίδιος να κρίνετε τι είναι κατάλληλο και πώς να το καταστήσετε αποδεκτό στους ανθρώπους. Εάν μια μορφή ΜΜΕ πρόκειται να είναι στο πλαίσιο αυτών στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, πρέπει να γίνει αποδεκτό στους καθημερινούς ανθρώπους. Εάν δεν έχει τίποτα παρά άρθρα που εκθέτουν τη δίωξη, στην πραγματικότητα δεν θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στην έκθεση του κακού και τη διάσωση των αισθανόμενων όντων, επειδή σε τελική ανάλυση, το προοριζόμενο ακροατήριο δεν είναι καλλιεργητές. Έτσι πρέπει να κάνουμε αυτά τα προγράμματα πιο ποικίλα και πιο ενδιαφέροντα στους ανθρώπους ώστε να θέλουν να τα δουν. Και τότε επίσης συμπληρώνουμε τα πράγματα με προγράμματα για το Ντάφα. Κάνοντάς το με αυτόν τον τρόπο θα ασκήσει μεγαλύτερη επίδραση στους καθημερινούς ανθρώπους. Δεν θα λειτουργήσει εάν δεν έχει οποιοδήποτε καθημερινού ανθρώπου τύπο περιεχομένου, εφόσον προσπαθείτε να το κάνετε όπως αυτά στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία. Όσο για το πόσο πολύ από αυτό πρέπει να συμπεριλάβετε, χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την κρίση σας· το ποσό πρέπει να είναι κατάλληλο.


Ερώτηση: Χαιρετισμούς στον Δάσκαλο από τους μαθητές στην πατρίδα του Δασκάλου, την Τσανγκτσούν! Πότε θα μπορέσετε να επιστρέψετε να τους δείτε;


Δάσκαλος: Δεν νομίζω ότι θα είναι πολύ ο καιρός από τώρα. Δυναστεία μετά τη δυναστεία στην Κίνα, ο αυτοκράτορας κάθε δυναστείας αποκαλούταν, «αυτός που ζει δέκα χιλιάδες χρόνια.». Αλλά κανένας από αυτούς δεν μπορούσε να ζήσει τόσο πολύ. Κάθε δυναστεία ήθελε να καταστήσει την εξουσία της ακλόνητη, αλλά δεν ήταν, σε τελευταία ανάλυση, ακλόνητη. Δεν έχουμε καμία επιθυμία να νικήσουμε το καθεστώς στην Κίνα, δεν έχουμε οποιαδήποτε πολιτική φιλοδοξία. Διωκόμαστε χωρίς δικαιολογία. Εμείς απλώς εκθέτουμε την κακόβουλη συμμορία των αχρείων που μας διώκει. Πολλοί άνθρωποι στην κινεζική κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα ενάντια σε αυτήν την δίωξη. Είναι μόνο ότι κάτω από αυτήν την έντονη πίεση δεν τολμούν να πουν τίποτα. Αλλά, ό, τι κάνουν οι άνθρωποι καθορίζει το μέλλον τους. Ο Ντάφα αξιολογεί όλους τους ανθρώπους. Θα το πω ακόμα μια φορά: η ανθρώπινη κοινωνία δημιουργήθηκε για τον Ντάφα, και καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, τίποτα που δεν είχε καμία σχέση με τον Ντάφα, δεν θα είχε πραγματοποιηθεί. Ήταν ο επικεφαλής του κακού που άρχισε αυτήν την κουβέντα για το ότι «το Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει να νικήσει το Φάλουν Γκονγκ.». Γιατί το Κομμουνιστικό Κόμμα να θέλει να νικήσει το Φάλουν Γκονγκ; Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το βρίσκουν παράξενο – «το Κομμουνιστικό Κόμμα ελέγχει ολόκληρο το στρατό της Κίνας, την αστυνομική δύναμη, και την κυβέρνηση. Γιατί να θέλει να νικήσει μια ομάδα άοπλων ανθρώπων που ζουν σύμφωνα με τους νόμους του και που θέλουν μόνο να είναι καλοί άνθρωποι; Πόσο παράλογο!». Στην πραγματικότητα, όσο ο Ντάφα διαδιδόταν πλατιά οι καρδιές των ανθρώπων γίνονταν καλές και η κοινωνική σταθερότητα βελτιωνόταν. Ποιος κέρδιζε αυτό το όφελος; Αυτός που ήταν στην εξουσία, σωστά; Δεν είναι απολύτως παράλογο; Εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για πολιτική δύναμη. Στην πραγματικότητα, προτού να αρχίσει η δίωξη, τα οικογενειακά μέλη και των επτά μελών της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας ασκούσαν Φάλουν Γκονγκ, και τα επτά μέλη της Μόνιμης Επιτροπής είχαν διαβάσει το βιβλίο. Ήξεραν απολύτως καλά τι ήταν το Φάλουν Γκονγκ. Η ζηλοτυπία που αναπτύχθηκε στις πολιτικές διαμάχες έχει αναπαραγάγει αυτά τα πράγματα όπου οι άνθρωποι επιτίθενται ο ένας στον άλλο, και το έκαναν να χάσει τη λογική του και να είναι ανίκανο να ανεχτεί οτιδήποτε. Το εύρος του μυαλού του είναι απίστευτα μικρό, ενώ οι επιθυμίες του απίστευτα μεγάλες· το θάρρος του είναι απίστευτα μικρό, ενώ η ζηλοτυπία του απίστευτα μεγάλη. Δεν ξέρει τίποτα για το πώς να κυβερνήσει μια χώρα, και η ικανότητά του να κάνει σοβαρά πράγματα είναι μικρότερη από αυτή του προϊσταμένου ενός μικρού τμήματος σε μια τοπική επιχείρηση. Όταν γίνεται παράλογο δεν είναι καθόλου διαφορετικό από έναν δαίμονα. Συν τοις άλλοις, το αρχέγονο πνεύμα του είναι ένας φρύνος(βάτραχος). Είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος σαν κι αυτόν! Στην παράσταση αυτού του ανθρώπινου κόσμου, πού θα μπορούσατε να βρείτε έναν ηθοποιό σαν κι αυτόν; Πήρε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αναζήτησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας για να βρεθεί! (Χειροκρότημα) Οι παλαιές δυνάμεις δεν θέλουν να τον αφήσουν να πάει κάτω στην κόλαση αμέσως, και το λένε αυτό επειδή δεν θα είναι ποτέ σε θέση να βρουν έναν χαρακτήρα όπως αυτόν ξανά.