Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

 

Διδάσκοντας τον Φα στο Σαν Φρανσίσκο

 

(Λι Χονγκτζί, 5 Νοεμβρίου 2005)

 

 

 

(Παρατεταμένο χειροκρότημα. Οι μαθητές λένε, «Καλώς ορίσατε, Δάσκαλε!»)

 

Καλημέρα! (Χειροκρότημα. Μαθητές: «Δάσκαλε, παρακαλούμε καθίστε».) Εάν καθίσω θα μπορείτε να με βλέπετε καλύτερα. Έχετε δουλέψει σκληρά. (Χειροκρότημα) Δεν έχω βγει από τη Δύση εδώ και πολύ καιρό, και πάντα ήθελα να σας δω. Τώρα είναι η ώρα των μαθητών του Ντάφα που επικυρώνουν τον Φα και σώζουν αισθανόμενα όντα, και έχετε εργαστεί σκληρά για αυτό. Αλλά ανεξάρτητα από την κατάσταση, οι μαθητές του Ντάφα ωριμάζουν τώρα πιο πολύ από ποτέ. Και όπως συνολικά η διαδικασία της Επανόρθωσης του Φα προχώρησε σταθερά προς τα εμπρός, η γενική κατάσταση έχει αλλάξει πολύ.

 

Έχετε δει ότι, κρίνοντας από τις διαθέσεις των ανθρώπων απέναντι στον Ντάφα και τους μαθητές του Ντάφα, και από την ικανότητα των ανθρώπων να διακρίνουν τις επαίσχυντες πράξεις των δυσφημιστικών ΜΜΕ του ΚΚΚ, όλα έχουν αλλάξει. Όντας έτσι η κατάσταση, για τους μαθητές του Ντάφα αυτό σημαίνει δοκιμασίες κάτω από νέες συνθήκες και όρους. Και [πράγματι] έτσι είναι, όταν τα πράγματα ησυχάζουν, ένας είναι επιρρεπής στο να γίνει αμελής. Όταν η πίεση απομακρύνεται οδηγεί κάποιον στο να νιώσει χαλαρός και να μην αξιολογεί το χρόνο όπως πριν. Αλλά αυτό είναι απαράδεκτο. Το γεγονός είναι, ότι εσείς είστε καλλιεργητές, και δεν μπορείτε να έχετε την πολυτέλεια να πάψετε να είστε επιμελείς ανεξάρτητα από το είδος των περιστάσεων που αντιμετωπίζετε. Όσο πιο χαλαρά ή άνετα γίνονται τα πράγματα, στην πραγματικότητα, τόσο πιο σοβαρή είναι η δοκιμασία που αντιμετωπίζετε. Ανεξάρτητα από το πώς οι περιστάσεις μπορεί να αλλάζουν, η κατάσταση της καλλιέργειας και οι όροι της καλλιέργειας που απαιτούνται από εσάς δεν θα αλλάξουν ποτέ, και γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορείτε να επιβραδύνετε. Επιπλέον, όπως έχετε δει, αν και η κατάσταση αλλάζει, το μιαρό φάσμα πρέπει να καθαριστεί εξ’ ολοκλήρου. Ακόμα και τώρα ασκεί πολύ αρνητική επίδραση.

 

Πάρτε το Σαν Φρανσίσκο, σαν παράδειγμα. Έχω διαπιστώσει ότι το περιβάλλον στην περιοχή του κέντρου της πόλης και αυτή ολόκληρης της παραλίας δεν είναι ακόμα σε ισορροπία. Οι κακοί παράγοντες είναι εδώ ακόμα πάρα πολλοί. Η αλήθεια είναι, ότι θα πρέπει, σ’ αυτές τις τοποθεσίες να εστιάσετε. Πρέπει να πάτε όπου υπάρχουν πολλοί Κινέζοι, να τους ξεκαθαρίσετε την αλήθεια, και να σώσετε αυτές τις άσχημα-δηλητηριασμένες Κινεζικές κοινότητες. Όλοι έχετε δει ότι τα μέρη όπου ομάδες τουριστών από την ενδοχώρα της Κίνας πηγαινοέρχονται μέσα κι έξω, είναι εκείνα όπου συγκεντρώνονται. Υπάρχουν πολλοί Κινέζοι και σε άλλα μέρη της παραλίας, επίσης, αλλά είναι διεσπαρμένοι. Ο στόχος της διευκρίνισης της αλήθειας από μέρους σας είναι να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αισθανόμενα όντα, και αυτοί που έχουν δηλητηριαστεί χειρότερα απ’ όλους δεν είναι άλλοι από τους Κινέζους. Επιφανειακά μιλώντας, αυτό που οι μαθητές του Ντάφα κάνουν, είναι αντίδραση στη δίωξη, αλλά στην πραγματικότητα το μέγιστο καθήκον σας είναι να σώσετε αισθανόμενα όντα, και αυτή είναι η αληθινή πραγμάτωση της επικύρωσης του Φα. Η δίωξη που έχει διαπραχτεί επί των μαθητών του Ντάφα και επί του λαού της Κίνας εξαπολύθηκε από το διεφθαρμένο κόμμα στην ηπειρωτική Κίνα, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εστιάσετε στην ηπειρωτική Κίνα, να εστιάσετε στους ανθρώπους της Κίνας. Η Τσάινα-τάουν είναι ακριβώς αυτή η θέση που οι γηγενείς Κινέζοι προστατεύουν περισσότερο, έτσι δεν μπορείτε να την εγκαταλείψετε και να αποτύχετε σ’ αυτή την θέση, μια θέση όπου οι μαθητές του Ντάφα, χρειάζεται να έχουν τεράστια επίδραση. Για αυτόν τον λόγο πρέπει όλοι να σταθείτε και να αναρωτηθείτε σοβαρά: Είχατε μήπως την αίσθηση ότι αυτά τα μέρη παραήταν άσχημα και ήσασταν κάπως φοβισμένοι; Αλλά για σκεφτείτε το – ποιος θα έπρεπε πραγματικά να φοβάται ποιόν;

 

Κάτω από τη σκληρότερη των διώξεων, οι μαθητές του Ντάφα της ηπειρωτικής Κίνας δεν φοβήθηκαν και πέρασαν μέσα απ’ αυτό, έχοντας επιπλέον, στην πραγματικότητα, καλλιεργηθεί στο σημείο της ωριμότητας. Ρίχνοντας μια ματιά πίσω στα πράγματα, αν και η δίωξη φαίνεται να μην ακολουθεί τη σειρά αυτών [των πραγμάτων], δεν θα συμφωνούσατε ότι, πραγματικά, οι αλλαγές στην κατάσταση και τις διάφορες περιστάσεις που έχουν προκύψει, έχουν όλες ένα σκοπό; Είτε [κάτι οφείλεται από τις] επιθυμίες του Δασκάλου είτε από τον έλεγχο των παλαιών δυνάμεων, δεν είναι ο σκοπός πίσω από αυτό, η επιτυχής καλλιέργεια των μαθητών του Ντάφα και η αποσύνθεση του κακού; Θα μπορούσε όλο αυτό να έχει συμβεί αυθαίρετα; Είναι μόνο ότι στους κακόβουλους ανθρώπους δεν έχει επιτραπεί να δουν την τάξη πίσω από αυτό. Όποτε [κι αν] αποφάσιζε το διεφθαρμένο καθεστώς του ΚΚΚ να εξοντώσει κάποιον, ποιος θα μπορούσε να αντέξει ακόμη και για τρεις ημέρες μόνο; Εσείς, εν τω μεταξύ, το καταφέρνετε αυτό εδώ και έξι ή επτά χρόνια, και αυτό είναι κάτι που το απαίσιο κόμμα απλά δεν θεώρησε ποτέ πιθανό. Είναι αυτό κάτι που απλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν; Θα μπορούσαν να αντισταθούν; Έπειτα, είναι αυτά τα οποία αντιμετωπίζουμε συνηθισμένα πράγματα; Είναι αυτά πράγματα στα οποία οι απλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να τα καταφέρουν; Μόνο άνθρωποι που καλλιεργούν, μόνο εκείνοι που φροντίζονται από τους θεούς, θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Αυτό δεν είναι αλήθεια; Έτσι δεν υπάρχει τίποτα για τους μαθητές του Ντάφα να φοβηθούν. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα έξω από την Κίνα – δεν είναι τα πράγματα πιο ευνοϊκά, σχετικά μιλώντας; Άρα, τι υπάρχει εκεί να φοβηθείτε; Και το πιο σημαντικό, σώζετε αληθινά ανθρώπους – ανοιχτά και με αξιοπρέπεια. Σώζοντάς από τα βάθη της, την ύπαρξή τους – και θα είναι σε θέση να το νιώσουν αυτό. Συν τοις άλλοις, καθώς πηγαίνετε για το ξεκαθάρισμα της αλήθειας, η καλοκαγαθία που εκπέμπετε και οι ορθές σκέψεις που προβάλλετε αποσυνθέτουν το κακό, αφυπνίζοντας αυτές τις ζωές που σώζετε και βοηθώντας τες να ανακτήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτό μπορεί πραγματικά να οδηγήσει έναν άνθρωπο να έρθει [σε κατάσταση], να δει λογικά αυτά τα πράγματα από μόνος του. Και φυσικά, μόλις ξυπνούν οι άνθρωποι, τα πράγματα είναι αμέσως διαφορετικά.

 

Υπάρχουν επίσης μερικοί μαθητές που δεν έχουν καλή κατανόηση των αλλαγών στην κατάσταση που έχει προκύψει λόγω της Επικύρωσης του Φα, και αυτό το φαινόμενο, που ισχύει για μια χούφτα περιπτώσεις, μπορεί να ιδωθεί σε κάθε περιοχή. Δηλαδή, κάθε φορά που η πρόοδος του Ντάφα εισέρχεται σε ένα νέο στάδιο, υπάρχουν μερικοί μαθητές που αξιολογούν την καλλιέργεια του Ντάφα με ανθρώπινο σκεπτικό. Η πορεία της καλλιέργειας των μαθητών του Ντάφα είναι τέτοια που η καλλιέργειά σας δεν περιλαμβάνει την αποκοπή σας από τον καθημερινό κόσμο, τέτοιο είναι το μονοπάτι. Έτσι, όπως καλλιεργείστε στην κοινωνία των απλών ανθρώπων, είτε μολύνεστε από τη συνηθισμένη κοινωνία είτε αλλάζετε [αυτή] την συνηθισμένη κοινωνία. Έτσι ακριβώς είναι. Κατά συνέπεια, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της Επανόρθωσης του Φα, ο Ντάφα τα μετασχηματίζει όλα με ταχύτητα αστραπής, ενώ οι μαθητές του Ντάφα επικυρώνουν τον Φα, σώζουν τα αισθανόμενα όντα και εξαλείφουν το κακό που διώκει τους μαθητές του Ντάφα. Οι αλλαγές στη γενική κατάσταση θα συνεχίσουν ασταμάτητα να επιφέρουν στον ανθρώπινο κόσμο διαφορετικές καταστάσεις από συμβάντα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Σ’ αυτό αναφέρονται οι μαθητές όταν μιλούν για «την πρόοδο της Επανόρθωσης του Φα». Αλλά μόλις προφανείς αλλαγές στην κατάσταση των πραγμάτων [αρχίζουν να] συμβαίνουν, μια χούφτα μαθητών δεν μπορεί να συνεχίσει. Και όποτε δεν μπορούν να συνεχίσουν, βγάζουν [προς τα έξω] την πρώτη – πρώτη δικαιολογία: «Δεν μπλεκόμαστε [έτσι] στην πολιτική; Πώς μπορούμε να καλλιεργηθούμε με αυτόν τον τρόπο;» Αλλά η αλήθεια είναι, πως εκείνοι που το λένε αυτό, σε ένα θεμελιώδες επίπεδο ο τρόπος που βλέπουν την καλλιέργεια και [ο τρόπος που] συμπεριφέρονται είναι βασισμένα σε ανθρώπινο σκεπτικό. Η απώτατη πηγή αυτού, είναι ο φόβος που παίρνει τον έλεγχο.

 

Όπως είπα πριν, αυτή είναι η μορφή που η καλλιέργεια των μαθητών του Ντάφα λαμβάνει σήμερα – η καλλιέργεια γίνεται μεταξύ των απλών ανθρώπων, [όπου] και καλλιεργείστε χωρίς αποκοπή από τον καθημερινό κόσμο. Αυτό το συζήτησα [και πιο] πριν στη διδασκαλία του Φα: Είναι ακριβώς επειδή οι μαθητές του Ντάφα καλλιεργούν αυτόν τον τρόπο, που μπορούν να πετύχουν κάτι που δεν έχει ιδωθεί ποτέ πριν στην ιστορία – ένα ανθρώπινο πλάσμα να γίνεται θεϊκό μέσω της καλλιέργειας. (Χειροκρότημα) Επειδή γίνεται εν μέσω αυτών που συμβαίνουν στην ανθρώπινη κοινωνία, είναι πραγματικά ο ίδιος ο καλλιεργητής που ανταπεξέρχεται καλά μέσα στο δέλεαρ του επίγειου κέρδους, ο οποίος κάτω από τον έντονο καθημερινό πειρασμό καταφέρνει να αποβάλλει ανθρώπινες προσκολλήσεις, και να απορρίπτει κάθε μπέρδεμα που προκύπτει από την [ανθρώπινη] συναισθηματικότητα. Αυτή η μορφή καλλιέργειας στοχεύει κατευθείαν στο ανθρώπινο μυαλό, με την έννοια ότι, στοχεύει στα εξωτερικά ερεθίσματα [που δέχεται] ο καλλιεργητής, στις σκέψεις που προκαλούνται απ’ αυτά [τα ερεθίσματα], καθώς επίσης και στις άμεσες πράξεις του. Όσο αφορά αυτό το άτομο, εάν στην καλλιέργεια μπορεί να τα πετάξει μακριά όλα αυτά, τότε δεν καλλιεργεί τον εαυτό του; Δεν συγκρατεί τον εαυτό του ενώ [βρίσκεται] εν μέσω πραγματικών, και άμεσων συμφερόντων; Μπορούν οι απλοί άνθρωποι να το κάνουν αυτό; Δεν μπορούν. Και θα μπορούσαν οι καλλιεργητές του παρελθόντος; Ούτε αυτοί θα μπορούσαν. Έτσι οι μέθοδοι καλλιέργειας του παρελθόντος, όλοι οι διάφοροι τρόποι καλλιέργειας που έμειναν στην ανθρώπινη κοινωνία κατά την ιστορία, υιοθέτησαν τη μέθοδο της αναχώρησης από την κοινωνία για να καλλιεργήσουν. Δεν τόλμησαν να καλλιεργήσουν [μέσα] στον καθημερινό κόσμο, και πίστευαν ότι η καλλιέργεια εκεί δεν ήταν εφικτή. Αυτό ήταν επειδή δεν είχαν τον Μέγα Νόμο (Ντάφα) – δεν είχαν το Μέγα Νόμο να καθοδηγήσει την καλλιέργειά τους. Σήμερα υπάρχει ο Μέγας Νόμος για να καθοδηγήσει τους ανθρώπους. Τώρα μπορείτε να το πραγματοποιήσετε αυτό, και πράγματι, είναι κάτι που το έχετε βάλει σε εφαρμογή και το έχετε πραγματοποιήσει. Με άλλα λόγια, όχι μόνο αυτό το μονοπάτι της καλλιέργειας έχει χαραχτεί, αλλά και, οι τωρινές σας εμπειρίες έχουν εν αφθονία αποδείξει την ορθότητα αυτής της πορείας και την ωριμότητα των μαθητών του Ντάφα ως αποτέλεσμα της διαδικασίας της καλλιέργειας. Είστε τώρα στο τελευταίο στάδιο που οδηγεί προς την Ολοκλήρωση, και όλο αυτό τον καιρό, μέχρι και σήμερα, συνεχίζετε να το κάνετε με έναν εξαιρετικά σταθερό και στιβαρό τρόπο. Ακόμα κι αν παρουσιάστηκαν αδυναμίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το γεγονός είναι, πως αυτό συμβαίνει σε οποιαδήποτε μορφή καλλιέργειας, γιατί σε κάθε μονοπάτι υπάρχουν [κι] εκείνοι που αποτυγχάνουν μεσοστρατίς – όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Κάτω από τις δοκιμασίες στις οποίες το ανθρώπινο μυαλό υποβάλλεται, μια κατάσταση θα προκύψει σ’ έναν καλλιεργητή, [μια κατάσταση] όπου κατανοήσεις προερχόμενες και από θεϊκές και από ανθρώπινες σκέψεις είναι παρούσες και συγκρούονται. Όταν το ανθρώπινο σκεπτικό κερδίζει το πάνω χέρι, [τότε] αυτό το άτομο κατευθύνεται προς την «ανθρωπινότητα». Όταν το θεϊκό σκεπτικό και οι ορθές σκέψεις ενός ατόμου κερδίζουν το πάνω χέρι, κατευθύνεται προς τη θέωση.

 

Ας το σκεφτούμε, πραγματικά: Τι είναι «πολιτική»; Με μερικούς ανθρώπους, όποτε [αυτοί] δεν καταλαβαίνουν τις ενέργειες που κάνουμε ενάντια στη δίωξη, αρχίζουν να λένε ότι «κάνουμε πολιτική». Όπως το βλέπω εγώ, οι συγκεκριμένοι εκείνοι άνθρωποι μεταξύ των μαθητών μας του Ντάφα [για τους οποίους αυτό συμβαίνει] έχουν φόβο μέσα τους. Στην ουσία, είναι φόβος που προκαλεί αναστάτωση, οδηγώντας στην ανθρώπινη ανησυχία. Όσο για το πώς οι απλοί άνθρωποι βλέπουν [αυτό που κάνουμε], οι μαθητές του Ντάφα δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αυτό. Εφ' όσον εσείς, ένας μαθητής του Ντάφα, κάνετε τα πράγματα ορθά, θα μετασχηματίσετε το περιβάλλον γύρω σας, και θα αλλάξετε τους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να πείτε πάρα πολλά. Το Ντάφα μου διδάσκεται στους σημερινούς μαθητές του Ντάφα, όχι στους απλούς ανθρώπους, και δεν θα πρέπει να νοιάζεστε υπερβολικά για αυτό που οι άνθρωποι σκέφτονται. Εφόσον περπατάτε ίσια το δικό σας μονοπάτι καλλιέργειας εδώ στον ανθρώπινο κόσμο, ο καθένας θα σας δει με θετική αντίληψη.

 

Τι είναι «πολιτική»; Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για αυτό, ακόμη και μεταξύ των απλών ανθρώπων. Θα σας πω ότι η έννοια της «πολιτικής» που έχουν οι Κινέζοι, περιλαμβάνει τη λήψη οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων κάνουν οι άνθρωποι, σαν απάντηση στη μορφή του πολιτικού συστήματος ή αυτές που έχουν να κάνουν με τις τακτικές του κράτους και αυτό το αποκαλούν «κάνω πολιτική». Στη δυτική κοινωνία είναι διαφορετικό. Όπως το σκέφτονται, τα πράγματα που οι άνθρωποι κάνουν στη δημόσια σφαίρα, όταν [αυτά] δεν περιλαμβάνουν χρήματα ή θρησκεία, τα υπολογίζουν σαν πολιτική. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς ο όρος καθορίζεται ή πως γίνεται κατανοητός, αυτό που θέλω να σας διαβιβάσω είναι ότι η μορφή που παίρνει η καλλιέργεια δεν δεσμεύεται από τους αυστηρούς περιορισμούς. Η καλλιέργεια την οποία εσείς ξέρετε από την ιστορία περιλαμβάνει το Βουδισμό, τον αρχικό Βουδισμό, τον Ταοϊσμό, τον αρχικό Ταοϊσμό και τις μορφές καλλιέργειάς τους, μαζί με τον Καθολικισμό, τον Χριστιανισμό, κλπ., και τις θρησκευτικές πρακτικές τους, και βέβαια έχουν υπάρξει και αρχαίες θρησκείες και διάφορες [άλλες] μορφές πίστης στο θείο. Η θρησκευτική πίστη είναι από μόνη της μια μορφή δραστηριότητας καλλιέργειας, και κατά τη διαδικασία της πίστης, ένα άτομο μπορεί να ανυψώσει τη σφαίρα σκέψης του – είναι τέτοιου είδους δραστηριότητα. Είτε έχουν είτε όχι την έννοια της «καλλιέργειας» στο Δυτικό πολιτισμό, κι αυτό υπολογίζεται ομοίως σαν καλλιέργεια και ομοίως απαιτεί από ένα άτομο να βελτιώνει τον εαυτό του. Δεν είναι η πορεία μιας ζωής που κινείται προς τη θέωση, μια [πορεία] καλλιέργειας;

 

Οποιαδήποτε όμως μορφή [καλλιέργειας] υιοθετεί ένας άνθρωπος, οποιαδήποτε μεταξύ εκείνων που έμειναν σε μας από το παρελθόν, θα σας πω, [πως] δεν είναι οι μόνες μορφές καλλιέργειας, και πολύ λιγότερο, όλες οι ζωές στο σύμπαν – ιδιαίτερα η ανθρώπινη φυλή – πρέπει να εμείνουν σε αυτές τις λίγες μορφές. Έτσι δεν είναι τα μοναδικά μονοπάτια προς τη θέωση. Είναι μόνο μερικές μορφές κουλτούρας καλλιέργειας που δόθηκαν στον άνθρωπο από τους άμετρους, αμέτρητους θεούς, και τίποτα περισσότερο από αυτό. Επιπλέον, δεν μπορούν να καταστήσουν αληθινά ικανό τον ίδιο τον άνθρωπο, ή, την κύρια ψυχή του, να καλλιεργηθεί σε έναν θεό. Στο παρελθόν ήταν πάντα η δευτερεύουσα ψυχή που έκανε την καλλιέργεια. Ο αληθινός άνθρωπος, ανεξάρτητα από τη μέθοδο με την οποία καλλιεργούνταν, θα είχε την δευτερεύουσα ψυχή του να αναχωρεί και ο ίδιος θα παρέμενε στον κύκλο της επαναγέννησης. Ο Βούδας Σακιαμούνι δήλωσε ότι υπήρχαν 84.000 τρόποι καλλιέργειας, αλλά αυτό ήταν μια κατανόηση που μεταβίβασε βασισμένος στη δική του σφαίρα [κατανόησης], και σε ένα ορισμένο πλαίσιο. Οι Ταοϊστές ισχυρίζονται ότι υπάρχουν 3.600 τρόποι καλλιέργειας, και αυτή είναι παρομοίως μια κατανόηση βασισμένη στην δική τους ιδιαίτερη σφαίρα [κατανόησης]. Η αλήθεια είναι, [πως] οι αρχές του Φα που δίδαξαν ήταν περιορισμένες. Άρα πόσα μονοπάτια υπάρχουν στον κόσμο που μπορούν να καταστήσουν ικανή μια ζωή να ανέλθει, να επιστρέψει σε ένα υψηλότερο βασίλειο; Υπάρχουν αμέτρητοι δρόμοι. Όσα πολλά αισθανόμενα όντα υπάρχουν, τόσα και μονοπάτια. Υπάρχουν τόσα πολλά. Με τόσες πολλές μορφές καλλιέργειας, τότε, φυσικά δεν μπορούν όλες να παρουσιαστούν εδώ στην ανθρώπινη κοινωνία. Ο Κόσμος έχει έναν αμέτρητο, ανυπολόγιστο αριθμό Φο, αμέτρητοι Θεοί, και επιπλέον, σε κάθε έναν από το πλήθος των θεών, ο Κόσμος στη θέση τους φαίνεται να είναι ήδη στο υψηλότερό του σημείο, χωρίς να υπάρχουν ζωές επάνω από αυτούς και να μην υπάρχει τίποτα πιο πάνω από κει που είναι. Αλλά στην πραγματικότητα, σε μεγαλύτερες σφαίρες υπάρχουν ακόμα πιο ασύγκριτα ογκώδη και υψηλά βασίλεια και ακόμη περισσότεροι Φο και Θεοί που είναι αναρίθμητοι, και όταν ατενίζουν τους θεούς κάτω από αυτούς, τους βλέπουν σαν απλούς ανθρώπους. Άρα πόσα μονοπάτια ακριβώς υπάρχουν; Είναι κι αυτά, αμέτρητα. Ξέρετε ότι ο Βούδας Σακιαμούνι επικύρωσε και φωτίστηκε στην δική του μέθοδο καλλιέργειας, η οποία συνοψίζεται στις λέξεις «δίδαγμα, συγκέντρωση, σοφία». Αυτό ήταν το μονοπάτι που ο Σακιαμούνι επικύρωσε και στο οποίο φωτίστηκε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί Φο στο Κοσμικό σώμα, είναι απλά αμέτρητοι, ανυπολόγιστοι, κι όμως στον Κόσμο δεν υπάρχει δεύτερος Βούδας του οποίου η επικύρωση και η Φώτιση να αποτελείται από το «δίδαγμα, συγκέντρωση, σοφία». Με άλλα λόγια, κάθε θεός έχει το δικό του μονοπάτι, και το σύστημα κάθε θεού έχει για τα αισθανόμενα όντα του, τα μοναδικά πρότυπα και κριτήρια του δικού του βασιλείου, βασισμένα στο Νόμο του για την άνοδο ή την πτώση μιας ζωής. Επομένως δεν θα λέγατε πως υπάρχουν πάρα πολλές προσεγγίσεις στην καλλιέργεια; Ο αριθμός είναι τεράστιος.

 

Μιλώντας για όλα αυτά, πρέπει να σας πω: Εφόσον υπάρχουν τόσες πολλές μορφές καλλιέργειας σε αυτόν τον Κόσμο, κάποιος που βλέπει αυτήν την μορφή από μια ανθρώπινη προοπτική [θα μπορούσε να αναρωτηθεί], μήπως κατά την Επανόρθωση του Φα υπάρχει κάποια μορφή καλλιέργειας που δεν θα οδηγούσα τους μαθητές του Ντάφα να υιοθετήσουν και να την χρησιμοποιήσουν για να καλλιεργηθούν; Για να είμαι σαφής πάνω σ’ αυτό, εάν εγώ, ο Δάσκαλός σας, δεν σας οδηγούσα να πάρετε αυτό το μονοπάτι που περπατάτε σήμερα και αντ' αυτού χρησιμοποιούσατε μια διαφορετική μορφή, ακόμα και τότε θα μπορούσατε να καλλιεργηθείτε προς στην Ολοκλήρωση. Ξέρετε ότι ο Κόσμος περνά μέσα από την Επανόρθωση του Φα και όλα δημιουργούνται εκ νέου, και αυτό είναι ισοδύναμο με την αναδημιουργία του Κοσμικού στερεώματος, την αναδημιουργία του Κόσμου. Όσο για το ποια μορφή θα έχουν ο μελλοντικός κόσμος ή οι μελλοντικές ζωές, και με ποιο τρόπο θα υπάρχουν, ή ποιο είδος Φα και τι μέσα σωτηρίας των ανθρώπων θα μείνουν στο μέλλον – αυτό δεν είναι κάτι που οι ζωές του παρελθόντος μπορούν να καθορίσουν, και δεν είναι κάτι που οποιαδήποτε ζωή μπορεί να καθορίσει ανεξάρτητα από το πόσο υψηλά σε επίπεδο αυτή η ζωή μπορεί να είναι, γιατί εδώ πρόκειται για το τι χρειάζεται το μέλλον. Εφόσον οι ανάγκες του μέλλοντος είναι ο καθοριστικός παράγοντας, σκεφτείτε το, εάν ο Δάσκαλος επρόκειτο να σας έχει να καλλιεργήστε στα πλαίσια της πολιτικής της κοινωνίας, [τότε] αυτό θα είχε αποτέλεσμα; (Χειροκρότημα) Ναι! Σίγουρα θα είχε. Εφόσον είχε τα πρότυπα και τις απαιτήσεις του Φα, εφόσον οι ζωές μπορούσαν να ανυψωθούν, και εφόσον οι ζωές ήταν σε θέση να φθάσουν σε υψηλές σφαίρες, τότε αναμφισβήτητα θα λειτουργούσε, γιατί αυτή θα ήταν η επιλογή του μέλλοντος, η επιλογή του μελλοντικού Κόσμου, η επιλογή του από ποιας μορφής καλλιέργεια οι μαθητές του Ντάφα είναι να περάσουν (Χειροκρότημα). Είναι μόνο ότι ο Δάσκαλος δεν επέλεξε να πάρετε εκείνο το μονοπάτι, να περπατήσετε το μονοπάτι της καλλιέργειας με εκείνο τον τρόπο. Έχω μεταδώσει σε σας μια πιο πλατιά, την πιο ιδανική μορφή καλλιέργειας, γιατί, «ο Μεγάλος Δρόμος δεν έχει μορφή»! (Χειροκρότημα) Κάθε ένας από σας είναι κομμάτι της κοινωνίας, ανήκοντας στα διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, κάθε ένας έχει την δική του ασχολία ή επάγγελμα στην κοινωνία, και έχετε τις δικές σας δεξιότητες που έχετε αποκτήσει. Σε κάθε αντίστοιχη ρύθμιση, κάτω από την καθοδήγηση του Ντάφα και χωρίς μορφή, όλοι είναι σε θέση να καλλιεργηθούν. Δεν υπάρχουν κανόνες ή μέτρα, καμιά θρησκευτική τυπολατρία και καμιά διαταγή. Αυτό είναι κάτι που ούτε καν μία θεϊκή ύπαρξη κατά το παρελθόν τόλμησε να κάνει, αλλά σήμερα, οι μαθητές του Ντάφα και εγώ το έχουμε κάνει. (Χειροκρότημα) Γιατί είναι έτσι; Επειδή αυτός ο Φα είναι απέραντος, και ο Μέγας Νόμος του Κόσμου σώζει κατευθείαν τους μαθητές του Ντάφα. Μόνο μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορούσε αυτό να επιτευχθεί.

 

Επιτρέψτε μου αλήθεια να πάω ένα βήμα παραπέρα. Τι σημαίνει «ανακατεύομαι με την πολιτική», και τι σημαίνει «μορφή καλλιέργειας»; Εδώ είναι όπου πολλοί άνθρωποι σφάλλουν. Υποθέστε ότι εγώ, ο Λι Χονγκτζί, είχα επιλέξει σε αυτήν την ζωή να είμαι αυτοκράτορας και να οδηγούσα μια ομάδα υπηκόων να καλλιεργηθούν. Αυτό θα λειτουργούσε; (Χειροκρότημα) Ναι! Σίγουρα! Εφόσον ο Φα ήταν ορθός και μπορούσε αληθινά να εξασφαλίσει ότι οι ζωές ανυψώνονταν, και εφόσον το μονοπάτι περπατούταν ορθά, τότε σίγουρα θα λειτουργούσε! Εάν ήταν πραγματικά όπως τα περιέγραψα, τότε, κι αυτό επίσης, θα μετρούσε ως η επιλογή του μέλλοντος, και επίσης θα ήταν η απαίτηση του Κόσμου του μέλλοντος. Ο Δάσκαλος δεν σας οδήγησε να πάρετε εκείνο το μονοπάτι, αυτό είναι όλο. Οτιδήποτε επιλέγεται και οποιοδήποτε μονοπάτι λαμβάνεται, έχει να κάνει με αυτό που το μέλλον χρειάζεται, και αυτό είναι που δίνει ο Δάσκαλος στους μαθητές του Ντάφα. Επέλεξα την καλύτερη μορφή καλλιέργειας να την δώσω σε όλους σας. (Χειροκρότημα) Αυτά για τα οποία μόλις μίλησα, όντας αρχές υψηλών επιπέδων, θα ήταν δύσκολο για ένα συνηθισμένο άτομο να καταλάβει. Απλά, δεν μπορεί να καταλάβει τέτοια πράγματα. Διδάσκω τον Φα στους μαθητές του Ντάφα, και σεις είστε απολύτως βέβαιοι, ως προς αυτό που οι μαθητές του Ντάφα κάνουν. Πίσω στα χρόνια που ο Δάσκαλος διέδιδε τον Φα, μίλησα για κάτι, και είναι κάτι για το οποίο πολλοί μαθητές έχουν ακούσει παλιότερα. Δηλαδή, πώς το Βουδιστικό και το Ταοϊστικό σύστημα έδωσαν μάχη μεταξύ τους, για το ποια εξωτερική εμφάνιση – Βουδιστική ή Ταοϊστική – θα επέλεγα. Διαφωνούσαν μανιωδώς για το ποιού είδους θεϊκής εξωτερικής μορφής θα προσελάμβανα για να διαδώσω τον Φα, εφόσον όποιο είδος θεϊκής εμφάνισης επιλεγόταν θα προσέδιδε τιμή και δόξα σε εκείνη την ομάδα Θεών και σε εκείνες τις ζωές. Σκεφτείτε το ο καθένας, εκείνη την περίοδο οι Ταοϊστές ήθελαν από μένα να χρησιμοποιήσω Ταοϊστική μορφή για να διαδώσω τον Φα, και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο τον τελευταίο καιρό η Ταοϊστική θρησκεία εμφανίστηκε στην Κίνα. Στο παρελθόν δεν υπήρχε καμία Ταοϊστική θρησκεία. Αυτή μεταδιδόταν από έναν δάσκαλο σε έναν μοναδικό μαθητή και γινόταν έτσι μυστικά, έτσι δεν μπορούσε να σώσει αισθανόμενα όντα σε μεγάλη κλίμακα, να σώσει όλα τα αισθανόμενα όντα, να περιλάβει τόσους πολλούς μαθητές, ή να έχει τόσους πολλούς ανθρώπους να φθάσουν στην Ολοκλήρωση. Ήταν λόγω αυτού που καθιέρωσαν την Ταοϊστική θρησκεία. Εν τούτοις, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, και είναι πράγματα για τα οποία έχω μιλήσει παλαιότερα, έτσι δεν θα τα επαναλάβω ξανά.

 

Όλο αυτό σημαίνει πως, το ποια θεωρία για καλλιέργεια, ποια μέθοδο για πραγματοποίηση, και ποια εξωτερική μορφή υιοθετήθηκε για την καλλιέργεια των μαθητών του Ντάφα ήταν πολύ σημαντικά, και ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το ποια μέθοδο ο Δάσκαλος θα υιοθετούσε. Κι αυτό διότι στην ιστορία ήξεραν καλά εκ των προτέρων ότι ο Ντάφα θα διαδιδόταν εδώ στην ανθρώπινη κοινωνία, και έτσι οι παλαιές δυνάμεις πάρα πολύ καιρό πριν, άρχισαν να κάνουν ρυθμίσεις για τα πράγματα. Και στην πραγματικότητα, δεν ήταν μόνο οι παλαιές δυνάμεις που έκαναν ρυθμίσεις αυτού του είδους. Με έναν Κόσμο τόσο απέραντο, ανεξάρτητα από το πόσο επεξηγώ τα πράγματα σε σας, το κάνω σε ένα πλαίσιο που μπορείτε να τα κατανοήσετε. Ανεξάρτητα από το πώς αυτή η υλική οντότητα ανέρχεται και σε ποιο βασίλειο φθάνει, είναι μόνο ένα γιγαντιαίο σύστημα, και γενικά μιλώντας είναι σε σχέση με αυτό το σύστημα που εξηγώ τα πράγματα σε σας. Στην πραγματικότητα ένα Κοσμικό σύστημα αυτού του είδους, ένα σύστημα τόσο τεράστιο, στα αισθανόμενα όντα [που υπάρχουν] μέσα του φαίνεται να είναι αέναο και απεριόριστο. Ακόμη και σε έναν γιγάντιο θεό έτσι εμφανίζεται να είναι. Αλλά στα πλαίσια ενός ακόμα πιο μακρινού, ακόμα πιο απέραντου Κοσμικού σώματος, δεν είναι στην πραγματικότητα παρά μια κουκκίδα σκόνης. Και σε ακόμα πιο μακρινούς χώρους υπάρχουν ακόμα κι άλλα αμέτρητα Κοσμικά σώματα όπως αυτό. Και σε θέσεις πάρα πολύ μακρινές για να φθάσει κανείς – θέσεις όπου ούτε οι θεοί [δεν] μπορούν να φθάσουν – υπάρχουν επίσης ακόμα περισσότερα απέραντα Κοσμικά σώματα. Πώς είναι εκεί οι ζωές; Πώς διακρίνονται [τα επίπεδα των ζωών] και πώς εκείνες οι ζωές βελτιώνουν τον εαυτό τους; Οι θεοί σε άλλα συστήματα δεν έχουν κανέναν τρόπο να το ξέρουν αυτό, και στην πραγματικότητα [ακόμα και να το ήξεραν] δεν θα το καταλάβαιναν. Αυτά τα πράγματα που συζητώ είναι ακατάληπτα για τους θεούς των άλλων Κόσμων.

 

Αυτό που λέω σε όλους σας είναι ότι πολλά πράγματα δεν είναι απλά ούτε στην ανθρώπινη κοινωνία. Ξέρετε ότι στη σημερινή κοινωνία υπάρχει πραγματικά μια εκθαμβωτική σειρά από διαφορετικά επαγγέλματα. Φαίνεται ότι αυτή η σύγχρονη κοινωνία είναι πολύ ακμάζουσα και τα έχει όλα. Γιατί είναι έτσι; Γιατί δεν ήταν έτσι στις αρχαίες κοινωνίες; Είναι επειδή, όπως είπα νωρίτερα, πολλές ζωές από μακρινά Κοσμικά σώματα έφεραν τα πράγματά τους εδώ στον ανθρώπινο κόσμο. Γιατί το έκαναν αυτό; Μόλις [πριν] μίλησα για το πώς ο Δάσκαλος έπρεπε να επιλέξει μεταξύ Βουδιστικής και Ταοϊστικής [εικόνας], πως ακόμη και η εξωτερική εμφάνιση ήταν πραγματικά σημαντική. Πώς θα μπορούσε λοιπόν, αυτό να είναι περιορισμένο μόνο σε αυτά τα πράγματα; Τα μονοπάτια της καλλιέργειας, τα διαφορετικά είδη τρόπων καλλιέργειας που δημιουργήθηκαν στην ιστορία για την ανθρωπότητα, και ακόμη και οι μορφές ύπαρξης πολλών εθνοτήτων και τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών πολιτισμών, ήταν όλα αποτέλεσμα εκείνων των θεών από τα μακρινά Κοσμικά σώματα που πρόσθεσαν το κομμάτι τους και παρουσίασαν για τον Ντάφα όλα αυτά που θα περιλαμβάνονταν στα μονοπάτια τους. Ο σκοπός ήταν να έλθουν εδώ όλα [αυτά] από τα οποία ο Λι Χονγκτζί θα έπρεπε να επιλέξει, έτσι ώστε να ήταν δίκαιο στον καθένα. Επιτρέψτε μου να δώσω μερικά απλά παραδείγματα. Όλοι ξέρετε ότι μαζί με τη ζωγραφική υπάρχει η μουσική και η γλυπτική. Αυτά τα πράγματα όπως επίσης και η σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία είναι όλα ξεχωριστές δεξιότητες για τις διάφορες όψεις της ανθρώπινης ζωής. Φαίνεται σαν τα ανθρώπινα όντα να δημιούργησαν αυτά τα πράγματα από μόνοι τους οι ίδιοι, και τα έκαναν για να εμπλουτίσουν την ανθρώπινη κοινωνία, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι. Ποιος είναι τότε ο πραγματικός λόγος; Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτά στην πραγματικότητα είναι [κομμάτια από] καλλιέργεια και μοναδικά χαρακτηριστικά των βασιλείων των ζωών από μακρινά συστήματα. Η ανύψωση σε εκείνο το είδος βασιλείου περιλαμβάνει το συνδυασμό της κατανόησης αυτών των δεξιοτήτων με τον Φα. Απαιτεί την ανύψωση της κατανόησης, μια απεριόριστη ανοδική αναρρίχηση. Τα σωματίδια που απαρτίζουν τις υψηλού επιπέδου διαστάσεις είναι μικρότερα, και το πεδίο του ήχου εκεί, επίσης αποτελείται από μικροκοσμικά υλικά σωματίδια, έτσι η μουσική είναι πιο ευχάριστη στο άκουσμα και τα χρώματα ομορφότερα. Όλη αυτή η ύλη αποτελείται από υψηλού επιπέδου, μικροκοσμικά σωματίδια, τα οποία δεν μπορούν να βρουν οι ζωές στις χαμηλού επιπέδου διαστάσεις. Τα έργα και οι δεξιότητες εκεί, είναι πιο προηγμένες και μαγικές, και η ανύψωση μιας ζωής σημαίνει τη διπλή ανύψωση του επιπέδου και της ικανότητας, καθώς και βελτίωση της κατανόησης αυτής της ζωής στα διαφορετικά επίπεδα. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιώντας τις έννοιες των ανθρώπων στη γη για να το περιγράψω, όταν είστε σε θέση να δημιουργήσετε καλά πράγματα, είναι επειδή είστε καλό άτομο ή επειδή έχετε κάνει κάτι καλό. Αντιθέτως, μόνο όταν βλέπουν οι θεοί ότι είστε καλό άτομο θα σας χορηγήσουν σοφία και θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε πράγματα. (Χειροκρότημα) Δεν ελέγχεται η ανθρώπινη κοινωνία από τους θεούς; Όλα αυτά τα πράγματα στην πραγματικότητα έχουν στοιχεία του Φα μέσα τους. Εάν σας οδηγούσα να υιοθετήσετε εκείνες τις μεθόδους, θα ήσαστε ακόμα σε θέση να καλλιεργηθείτε; Ναι, θα μπορούσατε να καλλιεργηθείτε ακριβώς το ίδιο. Είναι μόνο ότι δεν σας οδήγησα να πάρετε τέτοια μονοπάτια. Εκείνες είναι μέθοδοι υιοθετημένοι από διαφορετικά Κοσμικά σώματα και διαφορετικές ζωές.

 

Όντας στη διαδικασία της Επανόρθωσης του Φα ανακάλυψα μια ορισμένη κατάσταση. Τι κατάσταση; θα ρωτήσετε. Σε ένα τεράστιο Κοσμικό σώμα που είναι πάρα πολύ μακριά, η ανύψωση των ζωών εκεί, είναι πολύ διαφορετική από αυτό που είναι κατανοητό από τις ζωές στο Κοσμικό σύστημα στο οποίο είστε μέσα. Συντηρούνται από τις δεξιότητές τους και τη συνεχή βελτίωση αυτών των δεξιοτήτων. Οι θεοί σε πιο υψηλό επίπεδο, καθώς φαίνεται, έχουν δέσει το κατά πόσο αυτές οι ζωές στα χαμηλότερα επίπεδα μπορούν να εφεύρουν πράγματα και κατά πόσο μπορούν να παραγάγουν πράγματα, με την ανύψωση των επιπέδων τους. Εάν το επίπεδο ενός προσώπου είναι ανυψωμένο, η σοφία του θα διευρυνθεί, και θα του επιτραπεί να παραγάγει πράγματα, να δημιουργήσει πράγματα, και να ανυψωθεί. Αφού ανυψωθεί, θα αντιληφθεί ξανά και ξανά ότι είναι σε θέση να επιτύχει αυτά τα πράγματα μόνο λόγω της ανόδου της ηθικής του, και θα συνειδητοποιήσει ότι είναι σε θέση να ανυψωθεί, μόνο και μόνο επειδή το δικό του επίπεδό του έχει ανέβει. Ολόκληρο εκείνο το ασύγκριτα γιγαντιαίο σύστημα είναι έτσι, ανυψώνεται [κάποιος] επιδιώκοντας κάποιο τύπο δεξιότητας. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που τα αισθανόμενα όντα σε αυτό το Κοσμικό σύστημα, ειδικά στους σύγχρονους χρόνους, καταλαβαίνουν πως είναι η καλλιέργεια. Έτσι, το γιγάντιο κολοσσιαίο στερέωμα είναι πραγματικά εξαιρετικά απέραντο, περίπλοκο, και τακτοποιημένο. Όσον αφορά το τί παρουσιάζεται στην ανθρωπότητα, το ποια η ανθρωπότητα επιτρέπεται να ξέρει, και ακόμη οι δεξιότητες και τα διαφορετικά είδη πολιτισμών και οι διαφορετικοί τρόποι ύπαρξης για την ανθρωπότητα, τα ανθρώπινα όντα νομίζουν ότι ο σκοπός αυτών των πραγμάτων είναι για την ευδαιμονία της ανθρώπινης κοινωνίας. Τα ανθρώπινα όντα βλέπουν τη γνώση και τις διάφορες δεξιότητες μόνο ως πράγματα που, με την απόκτησή τους μέσω βιωμένης εμπειρίας, έχουν εμπλουτίσει τις ζωές τους και δημιούργησαν τους πολιτισμούς τους. Κανένα από αυτά δεν ισχύει. Τα ανθρώπινα όντα δεν έχουν δημιουργήσει τίποτα, και είναι ανίκανα να δημιουργήσουν οτιδήποτε. Εάν κάτι δεν υπάρχει στον Κόσμο, τότε τα ανθρώπινα όντα δεν έχουν καμία πιθανότητα να το δημιουργήσουν. Ακόμη και τα πιο ευτελή, εκφυλισμένα πράγματα στην κοινωνία εισήχθησαν από διάφορους θεούς. Αυτό έγινε επειδή η ανθρώπινη κοινωνία πηγαίνει σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαίας παραγωγής και της αμοιβαίας παρεμπόδισης, έτσι παράλληλα με το καλό, [της] δίνεται και το κακό. Όμως όντας κακό, ο σκοπός δεν ήταν το να εισαχθεί. Ο λόγος είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι τόσο διαφορετικά από τις απόψεις της ανθρωπότητας και οι διαφορές στις μορφές των ζωών είναι τόσο μεγάλες – μερικές είναι το τελείως αντίθετο των ορθών μορφών. Φυσικά, μερικά πράγματα έχουν γίνει ακόμα πιο σάπια από τότε που παρουσιάστηκαν εδώ μεταξύ των ανθρώπων, διότι στην ανθρώπινη κοινωνία υπάρχει το ζήτημα του πάθους, και κάτω από την επίδραση του πάθους αυτά τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα πιο ελεεινά και βρώμικα. Έχουν γίνει πολύ χειρότερα από ότι ήταν αρχικά, και αυτό προκλήθηκε από την ίδια την ανθρωπότητα.

 

Μόλις τώρα μιλήσαμε για το ζήτημα της πολιτικής, τι σημαίνει «ανακατεύομαι με την πολιτική», και που αυτό οδήγησε τον Δάσκαλο να μιλήσει για αυτά τα πράγματα. Αυτό ήταν για να βοηθήσει να ελευθερωθεί η σκέψη σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να ρίξετε μια ματιά σε αυτό τον Κόσμο και να ξέρετε πώς να εξετάσετε τα διάφορα πράγματα της ανθρωπότητας. Δεν είναι όπως η ανθρωπότητα τα φαντάζεται πως είναι, δεν είναι τόσο απλά. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι καλλιέργειας. Αυτός ο Ντάφα που σας έχω μεταδώσει είναι τόσο τεράστιος, όμως υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που πραγματικά μπορούν να καταλάβουν πόσο τεράστιος είναι ακριβώς, πόσο μοναδικός, και πόσο μεγαλειώδης πραγματικά είναι. Μόνο καλλιεργητές στα διαφορετικά επίπεδα μπορούν να βιώσουν πόσο ιερός είναι σε εκείνα τα επίπεδα, και [αυτοί] μόνο μέχρι εκείνο το σημείο. Καθώς οι καλλιεργητές προχωρούν προς την Ολοκλήρωση, και ειδικά αφού φθάσουν στην Ολοκλήρωση, τα πράγματα που θα τους αποκαλυφθούν, θα είναι τόσο ένδοξα, μεγαλοπρεπή, και θαυμαστά που είναι απλά απερίγραπτα. Ακόμη και οι Θεοί που είναι σε θέση να τα καταφέρουν εν μέσω της Επανόρθωσης του Φα θα μείνουν έκθαμβοι με ανεπανάληπτο δέος όταν τα δουν όλα αυτά. Ο νέος Κόσμος είναι ασύγκριτα λαμπρός, μεγαλειώδης, και ιερός.

 

Ως καλλιεργητές, μπορείτε να καταλάβετε και να κατανοήσετε αυτό που μόλις είπα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ειπωθούν αυτά τα πράγματα στους απλούς ανθρώπους. Όταν ξεκαθαρίζετε την αλήθεια μην λέτε για αυτά τα πράγματα. Εάν μιλήσετε για αυτά τα πράγματα, θα τρομάξετε τους ανθρώπους και θα βάλετε τη σκέψη τους σε αταξία. Θα είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να τα καταλάβουν. Εάν όταν ξεκαθαρίζετε την αλήθεια μιλάτε για πράγματα σε σχετικά υψηλό επίπεδο, επιτρέψτε μου να σας πω, πως δεν θα σώζετε πλέον αισθανόμενα όντα αλλά αντ’ αυτού θα τα σπρώχνετε προς τα κάτω. Δεν μπορείτε να μιλάτε για πράγματα πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Η αναφορά σε πράγματα υψηλού ή χαμηλού επιπέδου δεν είναι ένα απλό θέμα πάνω στην εξάσκηση καλής κρίσης [για το τι πρέπει να πείτε ή όχι]. Είναι ένα ζήτημα τού εάν σώζετε αισθανόμενα όντα ή τα καταστρέφετε. Έτσι όταν ξεκαθαρίζετε την αλήθεια δεν πρέπει σε καμία απολύτως περίπτωση να μιλήσετε σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή όταν ξεκαθαρίζετε την αλήθεια πρέπει μόνο να μιλάτε για τη δίωξη των μαθητών του Ντάφα, πώς το κακόβουλο κόμμα καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία της πίστης των Κινέζων, πώς ιστορικά το άθλιο κόμμα έχει καταδυναστεύσει τους Κινέζους και τους ανθρώπους των χωρών που ανήκουν στο αχρείο κομμουνιστικό μπλοκ, και πώς σήμερα διώκει τους μαθητές του Ντάφα με τον ίδιο τρόπο. Και αυτό αρκεί. Όσο για υψηλού επιπέδου καλλιέργεια και θεούς, δεν πρέπει να μιλάτε γι αυτά τα πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο για τους απλούς ανθρώπους να τα καταλάβουν. Εσείς μπορείτε να τα καταλάβετε αυτά τα πράγματα, αλλά θυμηθείτε ότι κι εσείς αρχίσατε σαν συνηθισμένο άτομο και έχετε φτάσει να καταλάβετε και να αποδεχτείτε τις υψηλού επιπέδου αρχές του Φα αφού καλλιεργηθήκατε βήμα με βήμα μέχρι σήμερα. Με τον ίδιο τρόπο ο Δάσκαλος, διδάσκοντας τον Φα, άρχισε από το απλό και προχώρησε στο εμβριθές. Εάν σας είχα πει αυτά τα πράγματα από την αρχή, ή εάν σας τα είχα διδάξει έξι, επτά, ή οκτώ, χρόνια πριν, δεν θα ήσασταν σε θέση να τα δεχτείτε. Και ακόμα κι αν μπορούσατε να τα δεχτείτε, δεν θα είχατε ξεκάθαρα καταλάβει για το τι μιλούσα. Άρα, όντας αυτή η κατάσταση, εσείς όχι μόνο πρέπει να ξεκαθαρίζετε την αλήθεια, [αλλά θα] πρέπει επίσης να είστε συνετοί όταν το κάνετε αυτό. Πρέπει να το κάνετε με φρόνηση και να μην μιλάτε για πράγματα πάρα πολύ υψηλού επιπέδου.

 

Ήταν μεγάλο το διάστημα από τότε που ήρθα εδώ τελευταία φορά, έτσι πιθανώς να θέλετε να μιλήσω λίγο περισσότερο. (Χειροκρότημα) (Πολλοί ασκούμενοι λένε, «Δάσκαλε, παρακαλούμε καθίστε.») Ας το κάνουμε έτσι. Όπως ακριβώς κάναμε πριν, μπορείτε να γράψετε ερωτήσεις σε κομμάτια χαρτιού, περάστε τες επάνω, και κατόπιν θα τις απαντήσω. Γράψτε τις λέξεις μεγάλες. Προσπαθήστε όσο το δυνατόν να μην κάνετε ερωτήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την καλλιέργεια, και προσπαθήστε όσο το δυνατόν να μην ρωτάτε για πολλά πράγματα που μπορείτε να επιλύσετε από μόνοι σας ενώ καλλιεργείστε, γιατί πρέπει να περπατήσετε το δικό σας μονοπάτι. Το ίδιο ισχύει για κάθε μαθητή. Εάν [ήταν να πετύχετε] επειδή εγώ σας πήγα εκεί, τότε δεν θα μπορούσατε απολύτως να θεωρηθείτε κάποιος που καλλιεργήθηκε, και δεν θα είχατε καλλιεργηθεί. Είναι εξαιρετικό μόνο όταν όλες οι δοκιμασίες υπερνικούνται από σας τους ίδιους. Ο Βούδας Σακιαμούνι δεν επικύρωσε και φωτίστηκε στο δικό του «δίδαγμα, συγκέντρωση, σοφία»; Τα κατάφερε από μόνος του. Το ίδιο είναι και με σας: Όλοι πρέπει να περπατήσετε τα δικά σας μονοπάτια. Εντάξει, τώρα μπορείτε να περάσετε επάνω τα χαρτιά με τις ερωτήσεις σας. (Χειροκρότημα)

 

Δεν υπάρχει καμία διαφορά είτε αρχίσατε νωρίς είτε αργά στην καλλιέργεια. Ο καθένας που κάθεται εδώ σήμερα, ανεξάρτητα από το εάν είστε νέος ή παλιός μαθητής, όταν πρόκειται για την καλλιέργεια όλοι σας έχετε την ίδια αντιμετώπιση. Ο Δάσκαλος δεν θα σας αντιμετωπίσει διαφορετικά επειδή είστε νεότερος μαθητής, ούτε εγώ θα αντιμετωπίσω άλλους διαφορετικά επειδή είναι παλιοί μαθητές. Αλλά όντας μαθητές του Ντάφα, είστε καλλιεργητές. [Και εφόσον είστε] καλλιεργητές, πρέπει να καλλιεργηθείτε μ’ αυτό τον τρόπο. Φυσικά, για τους νεότερους μαθητές υπάρχει πάντα μια διαδικασία για να κατανοήσουν πράγματα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Εφ' όσον μπορείτε αληθινά να καλλιεργήστε βασισμένοι στον Φα και να μελετάτε τον Φα τακτικά, θα είστε σε θέση γρήγορα να προφθάσετε.

 

Μπορείτε τώρα να προχωρήσετε και να περάσετε επάνω τα χαρτιά με τις ερωτήσεις.

 

Ανεξάρτητα από το πόση ισχύ έχει ο Δάσκαλος στην Επανόρθωση του Φα, οι παλαιές δυνάμεις εξακολουθούν να προκαλούν εξωτερικά έναν διαμελισμό και αυτό έχει διαχωρίσει την τεράστια δύναμη του Δασκάλου από την επιφάνεια. Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν σε θέση να δημιουργήσει αυτό το χώρισμα, αλλά χρησιμοποιούν τη μέθοδο της παράθεσης (αραδιάσματος) ενός τεράστιου πλήθους σε ένα σταθερό ρεύμα, χρησιμοποιώντας ως χώρισμα μια γιγαντιαία μάζα και τον μακρύ, αποσπασμένο χωρόχρονο τον περιλαμβανόμενο μέσα σ’ αυτή την μάζα. Εξετάζοντας το από πιο πέρα από τα Κοσμικά σώματα, κάποιος μπορεί να δει ότι πολύ σύντομα αυτό θα ξεπεραστεί, όμως, με βάση το χρόνο της ανθρώπινης διάστασης αυτό είναι μερικά χρόνια. Μόλις όμως ξεπεραστεί, τότε ολόκληρου αυτού του Κόσμου η Επανόρθωση του Φα θα έχει ολοκληρωθεί. Έτσι όπως [διαπερνώ μέχρι τέλους] τη διαδικασία σύγκρουσης με αυτό, κάνουν μερικά πράγματα ενάντια στον Δάσκαλο, και έχουν κάποια επίδραση στο εξωτερικό σώμα του Δασκάλου. Από τις 20 Ιουλίου του 1999, το κακό έχει κάνει πολλά άσχημα πράγματα, αλλά δεν θα μιλήσω πάρα πολύ για αυτά τα πράγματα. Είναι τόσο τεράστιο το ποσό του κακού που υπάρχει για τον Δάσκαλο να το καθαρίσει, και ο Δάσκαλος πρέπει να αντέξει το κάρμα πολλών μαθητών, έτσι υπάρχει ένα ορισμένο ποσό ζημιάς που γίνεται στο εξωτερικό του σώμα.

 

Μπορείτε τώρα να προχωρήσει και να περάσει μέχρι τα χαρτάκια με ερωτήσεις.

 

Μαθητής: Οι μαθητές του Ντάφα από την πόλη Τσενγκντού στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον σεβαστό Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ! Ο Δάσκαλος ξέρει για όλα τα πράγματα που συμβαίνουν στη Τσενγκντού.

 

Μαθητής: Εξηγώντας τις τρεις αποσύρσεις [1] στους συνηθισμένους ανθρώπους, αν μιλάμε για προφητείες και επιδημίες θα είναι αυτό θέτοντάς το σε πολύ υψηλό επίπεδο;

 

Δάσκαλος: Το να μιλάτε για προφητείες και επιδημίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως συμπλήρωμα για την διευκρίνιση της αλήθειας, και μην προχωράτε πέρα από την απλή αναφορά τους. Μην τις θεωρείτε ως απαραίτητο ή σημαντικό μέρος της διευκρίνισης της αλήθειας. Αν το κάνετε, [οι προσπάθειές σας] θα απομακρυνθούν από αυτό που θέλετε να κάνετε και από τον στόχο σας, και [θα] εξαρτηθείτε υπερβολικά από αυτές τις προφητείες. Μπορούν να παίξουν μόνο υποστηρικτικό ρόλο για εσάς. Μην λέτε πάρα πολλά γι’ αυτές - μπορείτε να τις θίξετε και μετά να το αφήσετε έτσι. Μόνο διευκρινίζοντας την αλήθεια με σοφία μπορείτε να σώσετε τους ανθρώπους.

 

Όλοι ξέρετε σε ποιον αναφέρομαι όταν λέω στον "αρχιδιάβολο". Έχει σκοτώσει τόσους πολλούς μαθητές του Ντάφα μέσω διώξεων, και δεν είναι ότι οι Θεοί και οι Βούδες δεν θέλουν να το τιμωρήσουν. Στην πραγματικότητα οι Θεοί και οι Βούδες, χωρίς εξαίρεση, το απεχθάνονται εντελώς. Όταν λέω "το απεχθάνονται εντελώς", χρησιμοποιώ φυσικά την ανθρώπινη γλώσσα για να το εκφράσω, εννοώντας ότι το απεχθάνονται όλοι. Τότε γιατί δεν έχει εξαλειφθεί; Παρόλο που το σύστημα των παλαιών δυνάμεων έχει εκκαθαριστεί, η επιφάνεια αυτού του κόσμου, όπως γνωρίζετε, δεν έχει διαπεραστεί. Σε αυτόν τον κόσμο που δεν έχει διαπεραστεί, οι παλιές δυνάμεις εγκατέστησαν πολλά πράγματα πριν από αιώνες-δεκάδες εκατομμύρια χρόνια πριν. Ένα πράγμα που εγκατέστησαν είναι η περιστροφή σαν ένα όργανο μέτρησης. Μόλις φτάσει σε μια διαφορετική θέση, ένα ουράνιο φαινόμενο αναδύεται στον κόσμο και συνδέεται με το ανθρώπινο σώμα. Αν το πράγμα που έστησαν οι παλιές δυνάμεις από νωρίς δεν καταστραφεί, θα συνεχίσει να κινείται και να λειτουργεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ακόμη αφήσει την τελευταία του πνοή και δεν έχει κατέβει στην κόλαση.

 

Αλλά γιατί είναι έτσι; Όπως ξέρετε, ο στόχος των παλαιών δυνάμεων είναι να δοκιμάσουν τους μαθητές του Ντάφα βάζοντας αυτούς τους κλόουν να σκηνοθετήσουν αυτή τη δίωξη, έτσι δεν είναι; Σκέφτονται, "Η δοκιμασία των μαθητών του Ντάφα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Εκείνοι οι μαθητές που δεν έχουν ακόμη βγει μπροστά θα πρέπει να το κάνουν συνεχώς, και έχετε αφήσει εκείνους που δεν τα έχουν πάει καλά, να τα πάνε καλά". Αν πρόκειται να μιλήσουμε για την παρεμπόδιση της προόδου της Επανορθώσεως του Φα σε αυτόν τον κόσμο, λοιπόν, αυτοί οι μαθητές πραγματικά την επιβραδύνουν. Αν [εγώ] δεν φροντίσω αυτούς τους ανθρώπους, θα καταστραφούν και θα καταστραφούν τελείως, αλλά έδωσαν όρκους στο παρελθόν, και ένα ον δεν μπορεί να κριθεί με βάση μόνο μία ζωή, και αντίθετα θα πρέπει να κριθεί συνολικά με βάση το τι έχει συμβεί με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, πώς θα μπορούσε να μην τους φροντίσουμε;

 

Μαθητής: Οι μαθητές του Ντάφα από την πόλη Τσινγκντάο, στην Κίνα στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ. Το αφηνιασμένο κακό εκεί δεν έχει πολύ χρόνο που του απομένει.

 

Μαθητής: Η μουσική θα αναπτυχθεί στο μέλλον με βάση την μουσική από τη δυναστεία Τανγκ;

 

Δάσκαλος: Η ανθρώπινη κοινωνία έφτασε εκεί που είναι σήμερα, και δεν θα πετύχει να προσπαθήσουμε να υιοθετήσουμε πλήρως οποιαδήποτε μορφή από την ιστορία. Η ανθρωπότητα έχει, άλλωστε, φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Αν η ανθρωπότητα επρόκειτο να επιστρέψει σε έναν ανθρώπινο τρόπο ζωής ή στον τρόπο ζωής των αρχαίων χρόνων, λοιπόν, αυτό θα ήταν τώρα μια πολύ δύσκολη προσαρμογή. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία ο Φα επανορθώνει τον ανθρώπινο κόσμο, θα εμφανίζεται μόνο η πλήρης, αληθινή εικόνα της κοινωνίας. Στο μέλλον, μόνο όταν ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος της ανθρωπότητας, θα είναι δυνατό να ξεκινήσει εκ νέου και να επιστρέψει σε ένα ανθρώπινο μονοπάτι.

 

Μαθητής: Όλοι οι μαθητές του Ντάφα από την πόλη Τσένγκντου, στην επαρχία Χεμπέι, στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο! (Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ.) Όλοι οι μαθητές του Ντάφα έχουν επιθυμήσει τον σεβαστό Δάσκαλο, θα περπατήσουν σταθερά την τελική πορεία της επικύρωσης του Φα, και θα εκπληρώσουν την ελεήμων σωτηρία του Δασκάλου.

 

Δάσκαλος: Γνωρίζω ότι οι μαθητές του Ντάφα στην Κίνα θα τα πάνε καλά, και ο καθένας το έχει δει αυτό στην πράξη – (έχουν) γίνει όλο και πιο ώριμοι και τα έχουν πάει όλο και καλύτερα. Η καλλιέργεια, όπως έχω ξαναπεί, είναι σαν τα μεγάλα κύματα που κοσκινίζουν την άμμο – αυτό που θα έχει απομείνει θα είναι χρυσός, και ο χρυσός είναι πράγματι χρυσός.

 

Μαθητής: Όσον αφορά την εξάλειψη του κάρμα που κάνουμε όταν στέλνουμε ορθές σκέψεις, αυτό αναφέρετε κυρίως στο κάρμα σκέψης ή περιλαμβάνει όλο του το κάρμα στο σώμα;

 

Το να στέλνετε ορθές σκέψεις, κατά τη διάρκεια του χρόνου που εστιάζετε στον εαυτό σας, δεν έχει στόχο την εξάλειψη του κάρμα- έχει στόχο να εξαλείψει τα στοιχεία που παρεμβαίνουν στις ορθές σκέψεις στο μυαλό σας. Στην πραγματικότητα, η αποστολή ορθών σκέψεων, αυστηρά μιλώντας, δεν δίνει μεγάλη έμφαση στο ίδιο το κάρμα, και είναι ακόμη και περιττό για τους καλλιεργητές να στέλνουν ορθές σκέψεις κατευθείαν προς το κάρμα. Οι καλλιεργητές έχουν πολύ λίγο κάρμα, και κάποιο κάρμα τοποθετείται σε διάφορες κρίσιμες συγκυρίες και χρησιμοποιείται για να ξεπεράσετε τις δοκιμασίες και να βελτιωθείτε. Το να στέλνετε ορθές σκέψεις είναι κυρίως για να εξαλείψετε τις παρεμβάσεις στο μυαλό σας, για να μπορέσετε να στοχεύσετε την κακή δίωξη με καθαρό μυαλό και ισχυρότερες ορθές σκέψεις και για να εξαλείψετε αυτά τα κακά φάσματα σε άλλες διαστάσεις. Για να σας δώσω μια αίσθηση [του με τι έχετε να κάνετε], αφού τα κακά φάσματα και οι κακοί δράκοι του κακού Κόμματος καταστραφούν και διαλυθούν, μετατρέπονται σε κατακερματισμένα, παραμορφωμένα κακά όντα. Στη συνέχεια, αφού εξαλειφθούν μεγάλες ποσότητες αυτών των όντων, τα λίγα που παραμένουν, σε συνδυασμό με τους σάπιους δαίμονες που δεν έχουν καταστραφεί εντελώς και που πιέζονται [εδώ] από διαφορετικές διαστάσεις, εννοώντας τα κακά πράγματα που έφεραν εκείνοι οι κακοί παράγοντες -αυτό που ονομάζω "σάπιους δαίμονες", και τα οποία είναι πραγματικά παραμορφωμένα, πολύ χαμηλά και ακόμη και πολύ βρώμικα όντα- συμμετέχουν στη δίωξη των μαθητών του Ντάφα και παρεμβαίνουν στην Επανόρθωση του Φα. Στη συνέχεια, φυσικά, όταν αναφέρομαι σε κακά όντα γενικά, αυτό περιλαμβάνει τους θεούς που αψηφούν τον Φα και έχουν τρυπώσει στα Τρία Βασίλεια, θεούς που παρεμβαίνουν στην Επανόρθωση του Φα και που έχουν γίνει κακοί, τις παλιές δυνάμεις και κάποιους παρεμβατικούς παράγοντες που οι παλιές δυνάμεις κανόνισαν. Μέσα σε αυτή την υλική διάσταση, αρχικά υπήρχαν επίσης κάποια κακά φάσματα που παρεμπόδιζαν την επανόρθωση του Φα και τους μαθητές του Ντάφα, και παρόλο που δεν έχουν απομείνει παρά ελάχιστοι από αυτούς, όλοι αυτοί εξακολουθούν να προκαλούν παρεμβάσεις. Ανεξάρτητα από το πώς εκδηλώνονται οι ενέργειές τους, είτε τα όντα παρεμβαίνουν στην Επανόρθωση του Φα διατηρώντας τις αρχές του παλιού σύμπαντος είτε απλά είναι κακά, εφόσον παίζουν αρνητικό ρόλο στην Επανόρθωση του Φα και προς τους μαθητές του Ντάφα, είναι όλοι αυτό που ονομάζω "το κακό". Εφόσον το σύμπαν αλλάζει και αναρίθμητα αισθανόμενα όντα πρόκειται να σωθούν κατά τη διαδικασία της αλλαγής ενός τόσο τεράστιου κοσμικού σώματος, οποιαδήποτε όντα έρχονται να παρέμβουν διαπράττουν ένα ειδεχθές και ασυγχώρητο αμάρτημα.

 

Μαθητής: Παρακαλώ μιλήστε για την τεμπελιά μερικών μαθητών και την επιθυμία τους για την καλή ζωή.

 

Δάσκαλος: Οι συνηθισμένοι άνθρωποι θέλουν μια ζωή σε αυτόν τον κόσμο που να είναι γεμάτη πλούτο και δύναμη και να αποδίδει τιμή στους προγόνους τους, ώστε να μπορούν να ξεχωρίζουν και να καμαρώνουν με υπερηφάνεια. Αυτό επιδιώκουν οι άνθρωποι. Όταν πεθάνουν, θα πρέπει να κατέβουν στην κόλαση για να πληρώσουν για το κάρμα που απέκτησαν, και αυτός είναι ο κύκλος που περνούν οι άνθρωποι, συσσωρεύοντας κάρμα και πληρώνοντας γι’ αυτό. Ως καλλιεργητές, δεν κυνηγάτε αυτά τα πράγματα. Το να μην κυνηγάτε αυτά τα πράγματα, όμως, δεν είναι ένα απλό θέμα να το πείτε και αυτό να είναι το ίδιο με την καλλιέργεια. Πρέπει να είστε σε θέση να το εφαρμόσετε στην πράξη κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας. Παρόλο που δεν θα μπορέσετε να φτάσετε εντελώς σε αυτό το σημείο προς το παρόν, πρέπει να καταβάλλετε φιλότιμη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και να προσπαθήσετε με κάθε τρόπο να βελτιωθείτε. Μερικοί μαθητές ξεχνούν ότι είναι καλλιεργητές και γίνονται δυστυχισμένοι μόλις συναντήσουν κάτι ενοχλητικό. Μερικοί μαθητές γίνονται δυστυχισμένοι κάθε φορά που αντιμετωπίζουν συγκρούσεις ή συναισθηματική αναταραχή. Σε αυτή την περίπτωση, εξακολουθείτε να καλλιεργείστε; Οι καλλιεργητές βλέπουν τα πράγματα ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο. Βλέπουν τις θλίψεις και τα βάσανα ως καλές ευκαιρίες για βελτίωση. [Για τους καλλιεργητές] όλα αυτά είναι καλά πράγματα, και όσο πιο πολλά είναι και όσο πιο γρήγορα έρχονται, τόσο πιο γρήγορη είναι η βελτίωση. Κάποιοι καλλιεργητές θέλουν να τα απωθήσουν και σκέφτονται: "Μην έρχεστε". Κάθε φορά που έρχονται [συγκρούσεις και αναταραχές] σκέφτονται ότι οι άλλοι έχουν πρόβλημα μαζί τους και δεν αντέχουν όταν οι άλλοι λένε κάτι αρνητικό γι’ αυτούς. Θέλετε απλώς να ζήσετε μια πιο ευχάριστη ζωή, αλλά είναι αυτό καλλιέργεια; Μπορείτε πραγματικά να καλλιεργηθείτε με αυτόν τον τρόπο; Αν μέχρι σήμερα δεν μπορείτε ακόμα να συνειδητοποιήσετε αυτή την αρχή, τότε ως δάσκαλός σας, δεν ξέρω πώς θα μπορέσετε ποτέ να προχωρήσετε προς την Ολοκλήρωση. Εφόσον επιδιώκεις να ζεις άνετα, λοιπόν, μπορείς να προχωρήσεις με αυτό. Ο Δάσκαλος δεν θα πει τίποτα όταν ένα συνηθισμένο άτομο επιδιώκει μια ζωή άνεσης. Αυτό συμβαίνει επειδή κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι λάθος για ένα συνηθισμένο άτομο να επιδιώκει να ζει άνετα- ένας άνθρωπος συνεχίζει τη ζωή του με τέτοιες επιδιώξεις. Έτσι είναι η ανθρώπινη κοινωνία επί του παρόντος. Ο Δάσκαλος δεν θέλει να πει τίποτα για τα πράγματα των συνηθισμένων ανθρώπων αυτή τη στιγμή. Αλλά ως καλλιεργητές, δεν μπορείτε να δείτε τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο.

 

Μαθητής: Έχει περάσει ένας χρόνος από τη δημοσίευση των Εννέα Σχόλιων, αλλά μόνο 5,3 εκατομμύρια έχουν αποσυρθεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο ανθρώπους του κόσμου να εγκαταλείψουν το Κόμμα;

 

Δάσκαλος: Σκεφτείτε το όλοι, τι θα συμβεί αν ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων εγκαταλείψει το Κόμμα; Αν ξαφνικά δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι εγκαταλείψουν το Κόμμα, το κακό Κόμμα θα πάψει να υπάρχει αμέσως. Αλλά τα κακά στοιχεία που οργανώνονται από τις παλιές δυνάμεις παρεμβαίνουν, και θέλουν να διατηρήσουν τις λεγόμενες συνθήκες για τη δοκιμή των μαθητών του Φάλουν Ντάφα. Δεν θα συναινέσουν στο να εγκαταλείψουν το Κόμμα τόσοι πολλοί άνθρωποι με τη μία. Το κακό δεν τολμά να παρέμβει σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα όπου οι άνθρωποι κάνουν μια επιλογή που καθορίζει την επιβίωση ή την καταστροφή τους, αλλά τα κακά στοιχεία παρεμβαίνουν στην ικανότητα μετάδοσης και λήψης μηνυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα, είτε το μέσο είναι τηλεφωνήματα, είτε emails, είτε πληροφορίες που μεταδίδονται από ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει εκτός Κίνας, μόνο τόσα αιτήματα για παραιτήσεις μπορούν να ληφθούν μέσω των διαφόρων καναλιών πληροφόρησης. Και τα κανάλια επικοινωνίας δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην ηπειρωτική Κίνα που θέλουν να αποχωρήσουν από το Κόμμα, αλλά δεν μπορούν να βρουν ένα μέσο για να το κάνουν, και δεν μπορούν να βρουν ανθρώπους για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν να εγκαταλείψουν τις τρεις κομμουνιστικές οργανώσεις κάθε μέρα διατηρείται σε αυτό το επίπεδο. Διαφορετικά, ο αριθμός θα ήταν πολύ μεγάλος, και μόλις υπάρξουν πολλοί άνθρωποι [που παραιτούνται], θα αποτελέσει πολύ σοβαρή απειλή για το κακό.

 

Όπως γνωρίζετε, η πληθώρα των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το Κόμμα μετά τη δημοσίευση των Εννέα Σχολίων είναι θέμα επιλογής του μέλλοντός τους, οπότε ο καθένας πρέπει να πάρει θέση. Αναρωτιέστε τι θα συμβεί καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι παραιτούνται; Επειδή τα Εννέα Σχόλια διαδίδονται όλο και ευρύτερα στην κοινωνία, η επιρροή τους αυξάνεται. Μόλις το κακό Κόμμα άρχισε να παρεμβαίνει στην Επανόρθωση του Φα και να διώκει τους μαθητές του Ντάφα, ο Ουρανός αποφάσισε να εξαλείψει το κακό Κόμμα. Υπήρξε ομόφωνη συμφωνία τόσο μεταξύ των θεών που παίζουν θετικό ρόλο όσο και μεταξύ των παλαιών δυνάμεων που παίζουν αρνητικό ρόλο. Ήταν μόνο ότι κάποια κακά στοιχεία επέμεναν να χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάσει τους μαθητές του Ντάφα, και δεν ήθελαν να εξαλειφθεί αμέσως – ωστόσο, θα εξαλειφθεί σίγουρα. Το πολύ-πολύ να έπαιζε το λεγόμενο ρόλο του ως δοκιμασία των μαθητών του Ντάφα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απομάκρυνσής του, με την ιδέα ότι σε εκείνους τους μαθητές που δεν τα πήγαν καλά θα τους δινόταν άλλη μια ευκαιρία να μετριάσουν και να βελτιωθούν, και να τα καταφέρουν όσον αφορά την κατανόηση. Αν τα κακά φαντάσματα εξαφανίζονταν όλα αμέσως, το κακό Κόμμα θα κατέρρεε αμέσως, και τότε ποιος θα τολμούσε να διώξει το Φάλουν Γκονγκ; Ποιος άλλος έχει τέτοιο θράσος; (Ο Δάσκαλος χαμογελάει) Έτσι, οι μαθητές του Ντάφα που δεν τα έχουν πάει καλά δεν θα είχαν καμία πιθανότητα, τότε; Είναι αλήθεια ότι ο Δάσκαλος δεν αναγνωρίζει τη δίωξη, αλλά τα πράγματα έχουν φτάσει εδώ που είναι σήμερα και η δίωξη έχει, τελικά, συμβεί. Εκτός αυτού, υπάρχουν τόσοι πολλοί μαθητές του Ντάφα που τα έχουν πάει πολύ καλά και τα έχουν καταφέρει. Αλλά όσον αφορά εκείνους που έχουν περάσει στην αντίθετη πλευρά και έχουν γράψει κάτι για το κακό, τι μπορούμε να κάνουμε για τον λεκέ; Τι μπορούμε να κάνουμε για εκείνους που είχαν προηγουμένως επωφεληθεί από τον Ντάφα και στη συνέχεια δεν επικύρωσαν τον Φα κατά τη διάρκεια της δίωξης; Πρέπει να τους δοθεί μια ευκαιρία, σωστά;

 

Η συνεχής αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εγκαταλείπουν το Κόμμα είναι η διαδικασία της κατάρρευσης του κακού Κόμματος. Σύντομα, ένα φαινόμενο θα εμφανιστεί στην κινεζική κοινωνία: Όταν μια ομάδα ανθρώπων κάθεται στο γραφείο της, ή στο εργοστάσιο ή σε ένα κατάστημα, ή κάθεται γύρω από το τραπέζι του δείπνου, ή ακόμη και όταν φιλοξενούν φίλους στο σπίτι τους, η συζήτησή τους θα πηγαίνει κάπως έτσι: "Έχετε παραιτηθεί;" (Το κοινό γελάει) "Ναι, έχω παραιτηθεί εδώ και πολύ καιρό". "Ω, γιατί δεν μου είπες πότε παραιτήθηκες από το Κόμμα;" (Το κοινό γελάει και χειροκροτεί) Σκεφτείτε το όλοι, όταν η κινεζική κοινωνία φτάσει σε αυτό το στάδιο, θα υπάρχει ακόμα το κακό Κόμμα; Οι κακοί άνθρωποι νομίζουν ότι θα είναι μια χαρά, αφού έχουν τα υποτιθέμενα ισχυρά εργαλεία που συνοδεύουν τη δικτατορία. Το κακό θα συνεχίσει να αποσυντίθεται ανεπαίσθητα και το κακό Κόμμα θα είναι αβοήθητο μπροστά στην επιλογή του λαού. Στην πραγματικότητα, πριν από τις 20 Ιουλίου 1999, είπα στην ανοιχτή επιστολή μου προς αυτούς ότι οι διώξεις θα τους κάνουν να χάσουν την πίστη του κοινού. Στην πραγματικότητα, όταν ο αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το Κόμμα έφτασε τα 5 εκατομμύρια, τα θεμέλια του κακού Κόμματος ξηλώθηκαν. Έτσι, όταν ο αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το Κόμμα έφτασε τα 5 εκατομμύρια, τα μέλη του ΚΚΚ, από πάνω μέχρι κάτω, δεν είχαν πλέον εμπιστοσύνη στο κακό Κόμμα. (Το κοινό χειροκροτεί) Αυτό συνέβη επειδή γνώριζαν ότι τίποτα δεν μπορούσε να αναβιώσει αυτό το κακό Κόμμα όταν βρισκόταν στο νεκροκρέβατό του. Κανείς δεν έχει τρόπο να το κάνει αυτό. (Χειροκροτήματα του κοινού)

 

Μαθητής: Οι συνηθισμένοι άνθρωποι λένε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα δώσουν στην Κίνα μια ευκαιρία να λάμψει στην παγκόσμια σκηνή, και μετά από αυτό το κακό Κόμμα θα καταρρεύσει. Τι πρέπει να κατανοήσουμε από αυτό;

 

Δάσκαλος: Οι συνηθισμένοι άνθρωποι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Λοιπόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες απέχουν μερικά χρόνια, οπότε είναι αμφίβολο αν το κακό κόμμα θα τα καταφέρει μέχρι τότε. Και το αν θα του δοθεί ή όχι η ευκαιρία να λάμψει δεν εξαρτάται από τους ανθρώπους. Η ανθρώπινη κοινωνία δεν δημιουργήθηκε γι’ αυτό. Τι υπάρχει εκεί για να λάμψει, τέλος πάντων; Ξέρετε, πριν υπήρχαν άνθρωποι που ανησυχούσαν για το τι θα συνέβαινε στην Κίνα αν το κακό Κόμμα έπεφτε - μια γελοία σκέψη που ενστάλαξε η κουλτούρα του κακού Κόμματος. Όταν το κακό ΚΚΚ διαλυθεί, η Κίνα δεν θα παραμείνει Κίνα; Φυσικά, υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που εξακολουθούν να διατηρούν αυτή την ανησυχία τώρα. Οι άνθρωποι τώρα σκέφτονται ενεργά τα πράγματα και γνωρίζουν ότι το κακό Κόμμα είναι καταδικασμένο. Ο κινεζικός λαός μιλάει τώρα για το πώς θα σταθεροποιηθεί η κινεζική κοινωνία όταν το κακό Κόμμα πέσει. Αυτό λένε τώρα οι άνθρωποι. Η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων αλλάζουν. Σκεφτείτε το όλοι. Η Κίνα είναι η Κίνα και έχει πολιτισμό πέντε χιλιάδων ετών. Όταν μια δυναστεία φεύγει, είναι απαραίτητο να ανησυχούμε ότι μια νέα δεν θα πάρει τη θέση της; Όταν οι θεοί θέλουν κάτι να πέσει στο χάος, σίγουρα θα το κάνει, είτε το θέλουν [οι άνθρωποι αυτό] είτε όχι- όταν οι θεοί δεν θέλουν να πέσει στο χάος, σίγουρα δεν θα είναι χαοτικό, ακόμα κι αν [οι άνθρωποι αυτό] το θέλουν. (Χειροκροτήματα)

 

Το κακό Κόμμα προσκολλάται στο ιδεολογικό σύστημα του κινεζικού έθνους, στα ανθρώπινα σώματα και στον κινεζικό πολιτισμό. Ταυτόχρονα, υπονομεύει την κινεζική κουλτούρα και διώκει τον κινεζικό λαό. Αν το κακό Κόμμα καταρρεύσει και τα κακά του φαντάσματα καταστραφούν όλα –αν εξατμιστεί ξαφνικά στον ανθρώπινο κόσμο– η Κίνα δεν θα εξακολουθήσει να είναι Κίνα; (Χειροκρότημα) Επιπλέον, αν ο κινεζικός λαός και οι κυβερνώντες μπορούν πραγματικά να συνειδητοποιήσουν το κακό του κακού Κόμματος και να σκεφτούν τι είναι προς το συμφέρον του έθνους, τότε αυτή η κοινωνία θα κάνει σίγουρα μια σταθερή μετάβαση. Αλλά φυσικά, αυτά είναι απλώς λόγια, και όσον αφορά το πώς θα πάει, δεν θα οδηγηθεί και δεν θα κατευθυνθεί από την ανθρώπινη βούληση - οι θεοί έχουν τις ρυθμίσεις τους. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Ο σεβαστός Δάσκαλος μίλησε για τις καλές τέχνες και τη μουσική, έτσι η Έκθεση Τέχνης της Αλήθειας-Καλοσύνης-Ανεκτικότητας και το Γκαλά της Πρωτοχρονιάς έχουν εκτεταμένη σημασία;

 

Δάσκαλος: Δεν έχει σημασία τι ταλέντα έχουν οι μαθητές του Ντάφα και δεν έχει σημασία τι πτυχή του πολιτισμού αφορούν αυτά στην ανθρώπινη κοινωνία, αυτά είναι ταλέντα που έχουν οι άνθρωποι. Έτσι πρέπει να γίνει κατανοητό προς το παρόν, τουλάχιστον. Οι μαθητές του Ντάφα χρησιμοποιούν τις μοναδικές τους δυνάμεις καθώς επικυρώνουν τον Φα. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να κάνουν οι μαθητές του Ντάφα, και μπορεί να ειπωθεί ότι αξιοποιούν στο έπακρο τα ταλέντα τους για να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν οι μαθητές του Ντάφα, οπότε αυτό είναι σπουδαίο πράγμα. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει με όλους; Εκείνοι από εσάς που είναι καλοί στους υπολογιστές σπάνε τον αποκλεισμό του Διαδικτύου και διευκρινίζουν την αλήθεια στο Διαδίκτυο, και φυσικά υπάρχουν και εκείνοι με άλλα ταλέντα. Όλα είναι το ίδιο. Εκείνοι που πραγματικά δεν έχουν ιδιαίτερα ταλέντα μοιράζουν φυλλάδια στους δρόμους, και η ισχυρή αρετή είναι η ίδια. Κανείς δεν θα αποτύχει να φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο καλλιέργειας επειδή η κοινωνία δεν θεωρεί αυτό που κάνει επιστημονικά ή τεχνολογικά προηγμένο. Αυτό είναι αδύνατον. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Τα ΜΜΕ μας ανέδειξαν αρχαίες προφητείες που αναφέρουν ότι το ΚΚΚ θα πεθάνει στο έτος του κόκορα και παρόμοια πράγματα. Αλλά τα πάντα αλλάζουν κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα. Αν αυτό που θα συμβεί, δεν ταιριάζει με τις προφητείες, θα βλάψει τη φήμη των μέσων μας;

 

Δάσκαλος: Όσο για τη φήμη των μέσων ενημέρωσης που έχουν πληγεί, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε γι’ αυτό. Αλλά [θέλω να πω ότι] τα μέσα ενημέρωσης είναι απλώς μέσα ενημέρωσης, αυτά τα πράγματα δεν είναι κάποιο είδος Απόλυτης Αλήθειας, και οι μαθητές του Ντάφα δεν πρέπει να προσκολλώνται υπερβολικά σε αυτά. Μερικοί άνθρωποι είναι πάντα προσκολλημένοι σε αυτά που έχουν πει οι προφητείες και γιατί δεν συνέβησαν με αυτόν τον τρόπο. Έχουν αρχίσει να τα θεωρούν αυτά ως τον Φα. Μην ξεχνάτε ότι από την αρχή της Επανόρθωσης του Φα, τα πάντα έπρεπε να καθορίζονται από το τι χρειάζεται το μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας από την οποία περνάει η ίδια η επανόρθωση του Φα. Οι προφητείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν συμβάλλουν στη σωτηρία των αισθανόμενων όντων. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που λένε: "Κάτι που είπε ο Δάσκαλος φαίνεται να σημαίνει αυτό και αυτό, αλλά γιατί δεν συνέβη όταν ήρθε η ώρα;" [Οι άνθρωποι που αισθάνονται έτσι] στην πραγματικότητα απλά κάνουν εικασίες. Η προσκόλληση στον χρόνο δεν είναι προσκόλληση; Μόνο όταν καλλιεργείστε χωρίς παραλείψεις ή κενά είναι η καλύτερη καλλιέργεια. Οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν οι μαθητές του Ντάφα, ανοιχτά και με αυτοπεποίθηση. Όταν [είστε σε θέση να το κάνετε αυτό] και δεν έχετε καμία σκέψη ότι εξαρτάστε από άλλους ανθρώπους ή πράγματα, το κακό δεν θα τολμήσει να εκμεταλλευτεί τα κενά σας, και τα κακά πράγματα θα φύγουν στη θέα σας και μόνο, επειδή δεν έχετε παραλείψεις που μπορεί να εκμεταλλευτεί. Όταν το κακό μπορεί να καταδιώκει μαθητές, αυτό δεν συμβαίνει επειδή καταφέρνει να εκμεταλλευτεί τα κενά των μαθητών που προκύπτουν από τις προσκολλήσεις τους; Αυτός δεν είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να διώξει τους μαθητές εξ αρχής; Αυτό περιλαμβάνει ορισμένους μαθητές που αισθάνονται σωματική δυσφορία, ακόμη και σε σημείο να έχουν φαινομενικά σοβαρές παθήσεις ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και να πεθαίνουν πρόωρα. Υπάρχουν παράγοντες που έχουν κανονιστεί από τις παλιές δυνάμεις που δρουν εκεί, αλλά υπάρχει επίσης ένα στοιχείο των ίδιων των μαθητών που δεν ενεργούν τόσο ορθά. Αν [εσείς] ενεργείτε με πραγματικά ορθό τρόπο, τίποτα δεν θα τολμήσει να κουνήσει το δάχτυλο εναντίον σας. (Χειροκροτήματα) Είναι εύκολο να ειπωθεί, αλλά για τους καλλιεργητές, είναι πολύ δύσκολο να κάνετε καθώς καλλιεργείστε, και ο Δάσκαλος το βλέπει αυτό. Αλλά υπάρχει ένα σημείο που θέλω να επισημάνω: Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, να έχετε ορθές σκέψεις και να ενεργείτε ορθά, και δεν θα υπάρξει καμία δοκιμασία που δεν θα μπορείτε να περάσετε. Ακόμη και αν τα πράγματα γίνουν πολύ σοβαρά και δεν ξέρετε πού βρίσκεται το δικό σας πρόβλημα, δεν μπορείτε να είστε χωρίς ορθές σκέψεις. Όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις, η θεμελιώδης πίστη σας στον Ντάφα δεν μπορεί να ταλαντεύεται, επειδή όταν [η πίστη σας παραμένει ισχυρή], ακόμη κι αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε πλήρως κάτι ή δεν έχετε κάνει κάτι καλά και δεν περάσατε μια σημαντική δοκιμασία, ή ακόμη κι αν χάσετε το ανθρώπινο σώμα σας και φύγετε από αυτόν τον κόσμο, θα επιτύχετε παρ’ όλα αυτά την Ολοκλήρωση. (Χειροκρότημα) Αυτό συμβαίνει επειδή ο Δάσκαλος δεν αναγνωρίζει αυτόν τον διωγμό, και αυτό το πράγμα συνέβη σε εσάς από τον διωγμό. Έτσι, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το προσέχετε αυτό. Τη στιγμή εκείνη, αν ξαφνικά αλλάξετε πλευρά και γίνετε κακοί τη συγκεκριμένη στιγμή, τότε όλα μπορεί να τελειώσουν. Οι ορθές σκέψεις σας πρέπει να είναι αρκετά ισχυρές, και ακόμη και όταν δεν έχετε περάσει καλά μια δοκιμασία, δεν μπορείτε να αμφιταλαντεύεστε για το πιο θεμελιώδες ζήτημα. Μαθητές του Ντάφα, επιτρέψτε μου να σας πω για μια αρχή. Εάν ένα συνηθισμένο άτομο μπορεί να κάνει τα πράγματα των μαθητών του Ντάφα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που οι μαθητές του Ντάφα διώκονται, αυτό το άτομο θα γίνει σίγουρα ένα θεϊκό ον, ακόμα κι αν είναι ένα συνηθισμένο άτομο που δεν έχει καλλιεργηθεί. (Χειροκρότημα) Έχετε κάνει τόσα πολλά, και αν είναι θέμα μιας ή δύο δοκιμασιών ή μιας μεγάλης δοκιμασίας που διοργανώθηκε από τις παλιές δυνάμεις και δεν ξεπεράστηκε -αν αυτό είναι το μόνο- είναι μόνο θέμα του επιπέδου της Ολοκλήρωσής σας, όχι θέμα του αν θα φτάσετε στην Ολοκλήρωση τελικά. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Είναι ο Λέι Φενγκ [2] προϊόν της κουλτούρας του κακού Κόμματος; Μπορεί να παραμείνει στο Τζούαν Φάλουν;

 

Δάσκαλος: Το κακό Κόμμα έχει προσκολληθεί στο κινεζικό έθνος και στα σώματα και τον πολιτισμό του κινεζικού λαού. Χρησιμοποιεί τον κινεζικό λαό και την κινεζική κουλτούρα για να κάνει κακό στον κινεζικό λαό και την κουλτούρα του. Ο Λέι Φενγκ έχει στην πραγματικότητα μια υποταγμένη ψυχή που είναι ένας πρατγιεκαβούδας (αυτοφωτισμένος). Φυσικά, αυτή είναι η κατάσταση των θεϊκών όντων στο παλιό σύμπαν. Όσον αφορά το πώς θα τοποθετηθεί στο μέλλον, αυτό είναι κάτι που ανήκει στο μέλλον. Το πόσο πίσω πηγαίνει η σχέση του και τι είδους άμεσες σχέσεις έχει με το κακό Κόμμα θα φανεί στο μέλλον.

 

Μαθητής: Μπορούμε να διαβάσουμε το Τζούαν Φάλουν δυνατά και να μεταδοθεί μέσω ραδιοφωνικού σταθμού; Για δεκαπέντε λεπτά την εβδομάδα;

 

Δάσκαλος: Δεν είναι ότι δεν μπορείτε να το μεταδώσετε μέσω ραδιοφώνου, αλλά φαίνεται ότι η χρονική στιγμή δεν είναι ακόμη η κατάλληλη. Ο προγραμματισμός πρέπει να βασίζεται σε αυτό που αρέσει στο σημερινό κοινό να βλέπει ή να ακούει, και [αυτό που προτείνατε] είναι εφικτό μόνο όταν οι άνθρωποι έχουν κατανοήσει ευρέως τον Ντάφα. Επί του παρόντος, μόνο όταν τα προγράμματά σας ταιριάζουν στο γούστο του κοινού θα έχετε περισσότερους ακροατές. Και μόνο αφού συμβεί αυτό θα μπορέσετε να επιτύχετε το αποτέλεσμα της διευκρίνισης της αλήθειας και της σωτηρίας των αισθανόμενων όντων. Αν το περιεχόμενο που σχετίζεται με τον Ντάφα καταλαμβάνει πάρα πολύ χρόνο, οι συνηθισμένοι άνθρωποι που δεν ασκούν καλλιέργεια δεν θα το βρουν ενδιαφέρον. Το εσωτερικό νόημα του Ντάφα δεν μπορεί να τεθεί εκεί έξω για τους συνηθισμένους ανθρώπους τόσο τυχαία, έτσι ώστε η μετάδοση με αυτόν τον τρόπο δεν θα είναι αποτελεσματική. Δεν θα έπρεπε η σωτηρία των ανθρώπων να γίνεται με σοφία; Όταν οι άνθρωποι έχουν ένα ορισμένο επίπεδο κατανόησης για τον Ντάφα, μπορεί να είναι αποδεκτό να γίνει αυτό. Σε αυτό το στάδιο, ο χρόνος δεν φαίνεται πολύ κατάλληλος.

 

Μαθητής: Η Επανόρθωση του Φα ξεκίνησε πολύ καιρό πριν;

 

Δάσκαλος: Ξεκίνησε δύο χρόνια πριν αρχίσω να διδάσκω το Φα. Αλλά ορισμένοι μαθητές έχουν δει ότι άρχισε στο μακρινό παρελθόν, πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια, πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια, ή ακόμα και πέρα από αυτό. Μπορεί αυτό να ισχύει; Ναι. Αυτό συμβαίνει επειδή ο χρόνος εδώ είναι διαφορετικός από τον χρόνο εκεί. Εδώ, αν ξεκίνησα κάτι πριν από ένα δευτερόλεπτο, εκεί πέρα έχει ήδη περάσει πολύς καιρός, ίσως δέκα χιλιάδες χρόνια. Μέχρι στιγμής έχουμε δει δεκαέξι χρόνια να περνούν. Σε ορισμένες διαστάσεις έχουν περάσει εκατομμύρια χρόνια. Αυτή είναι η ιδέα. Υπάρχει αυτή η διαφορά στο χρόνο.

 

Μαθητής: Αυτή τη στιγμή, πολλοί μαθητές έχουν έντονη αίσθηση των χρωμάτων. Δάσκαλε, παρακαλώ μιλήστε λίγο για τα χρώματα κόκκινο και μαύρο.

 

Δάσκαλος: Στο σύμπαν, το σκοτάδι υποδηλώνει συνήθως αρνητικά όντα και διαστάσεις- ιδιαίτερα στις διαστάσεις χαμηλότερου επιπέδου, μια σκοτεινή εμφάνιση υποδηλώνει γενικά ένα αρνητικό ον. Φυσικά δεν είναι κάθε περίπτωση έτσι. Για παράδειγμα, ορισμένοι Ντάος φορούν μαύρα ρούχα. Στην πραγματικότητα, όμως, στα αρνητικά όντα πράγματι αρέσει το σκοτάδι, και επίσης τους αρέσει η παρατυπία. Ωστόσο, όσον αφορά αυτά τα αρνητικά όντα, ανεξάρτητα από το από ποια διάσταση προέρχονται ή ακόμη και αν είναι δαίμονες, ή οποιοδήποτε είδος όντων μπορεί να είναι, αν δεν εμπλέκονται σε ζημιές στον Ντάφα και δεν επηρεάζουν το θέμα της Επανόρθωσης του Φα, δεν είναι όντα που πρέπει να εξαλειφθούν κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα.

 

Είναι απαραίτητο να υπάρχουν αρνητικά όντα στο σύμπαν. Αν τα πάντα στο σύμπαν ήταν θετικά και κάθε σφαίρα ήταν θετική, τότε η θετικότητα θα έπαυε να υπάρχει. Φυσικά, όπου υπάρχουν Βούδες, σίγουρα δεν υπάρχουν όντα τόσο βρώμικα και κακά όσο αυτά στη γη. Στα βασίλειά τους, παρουσιάζονται τόσο θετικά όσο και αρνητικά όντα, αλλά τα βασίλεια αυτών των αρνητικών όντων βρίσκονται επίσης στα ίδια επίπεδα. Στα χαμηλότερα επίπεδα, τα όχι και τόσο καλά όντα φαίνονται ακόμη χειρότερα, ενώ τα καλά όντα δεν είναι τόσο καλά όσο εκείνα στα υψηλότερα επίπεδα. Αυτό προκαλείται από τη διαφορά στα βασίλεια. Αν δεν υπήρχαν αρνητικά όντα στο σύμπαν, σκεφτείτε το όλοι, αν ολόκληρο το σύμπαν ήταν θετικό, τότε τι θα σήμαινε να είσαι θετικός; Κανείς δεν θα καταλάβαινε τι σημαίνει να είσαι θετικός, αφού δεν θα υπήρχε τίποτα για να συγκριθεί. Αν όλα ήταν καλά, τότε πού θα βρίσκατε το κακό; Επειδή έχουν να συγκρίνουν τα κακά πράγματα με [τα καλά], οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τι είναι καλό και τι είναι κακό. Λόγω της κακίας των δαιμόνων, οι άνθρωποι έχουν μάθει τι είναι η καλοσύνη των Βούδα. Ακριβώς όπως έχω πει και πριν, οι δοκιμασίες θα επιφέρουν αυτή την κατάσταση του νου στα όντα: Μόνο μετά από μεγάλη προσπάθεια οι άνθρωποι θα καταλάβουν τους κόπους που απαιτούνται για να πετύχουν κάτι, και κατά συνέπεια θα νιώσουν ευτυχισμένοι που το έχουν. Και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η ζωτικότητα και η λάμψη των αισθανόμενων όντων και του σύμπαντος θα εκδηλωθούν. Έτσι είναι τα πράγματα στην αλήθεια.

 

Επίσης, όπως όλοι γνωρίζετε, το κακό Κόμμα έχει εκδηλωθεί σε αυτόν τον ανθρώπινο κόσμο ως ειδωλοποίηση του κόκκινου χρώματος και το έχει καταστήσει σύμβολο του κακού Κόμματος. Στους ουρανούς, η αρχική του εικόνα είναι ένας κόκκινος, κακός δράκος. Γι’ αυτό εδώ στη γη από την αρχή άρχισε να εγκαθιδρύει κόκκινα καθεστώτα, κόκκινες επαναστάσεις, τον Κόκκινο Στρατό, τους κόκκινους επαναστάτες στην Πολιτιστική Επανάσταση, τους Κόκκινους Φρουρούς, τα κόκκινα περιβραχιόνια, τα κόκκινα σήματα για το κολάρο, τις κόκκινες σημαίες, τα πέντε κόκκινα αστέρια, τα μεγάλα κόκκινα φανάρια, τις τεράστιες κόκκινες κολώνες, τους κόκκινους τοίχους - σε κάθε περίπτωση, όλα είναι κόκκινα. Το κακό Κόμμα το αποκαλεί "νέο κόσμο γεμάτο κόκκινο". Είναι όμως πραγματικά τρομακτικό για τα ανθρώπινα όντα - ένας κόσμος γεμάτος με κόκκινο. Και τώρα, σήμερα που το κακό Κόμμα είναι έτοιμο να καταρρεύσει εντελώς, δείτε τι βάζει το κακό Κόμμα στις σκηνές για παραστάσεις: κόκκινες κουρτίνες, κόκκινος φωτισμός, κόκκινα κοστούμια, κόκκινα σκηνικά - αμάν, όλη η σκηνή είναι γεμάτη με κόκκινο. Αν δεν είναι τεράστια κόκκινα φανάρια, τότε είναι κόκκινες σημαίες που γεμίζουν τη σκηνή. Εγώ γενικά αναφέρομαι σε αυτό ως "κόκκινο του κακού κόμματος". Το έντονο κόκκινο, από αισθητική άποψη ή από την άποψη του τι σημαίνει συνήθως στην κοινωνία, πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για να συμπληρώνει και να ενισχύει, όχι ως βασικό χρώμα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε μεγάλα μπλοκ κόκκινου ως φόντο, γιατί αν το κάνετε αυτό, όλα τα άλλα χρώματα δεν μπορούν να ξεχωρίσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κόκκινο χρώμα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για να συμπληρώνει και να ενισχύει. Τότε γιατί το κακό κόμμα λατρεύει τόσο πολύ το κόκκινο; Είναι στην πραγματικότητα μια αντανάκλαση της λατρείας του για το αίμα και της ανάγκης του να ικανοποιήσει μια δίψα για αίμα. Η κουλτούρα του κακού Κόμματος παραδέχεται ανοιχτά ότι η κόκκινη σημαία βάφτηκε με αίμα. Το κακό Κόμμα εύχεται οι δρόμοι να ήταν πλημμυρισμένοι με το αίμα των ανθρώπων. Πολλοί άνθρωποι πραγματικά αηδιάζουν με τον τρόπο που χρησιμοποιείται το κόκκινο χρώμα. Μερικοί μαθητές που κάθονται στο ακροατήριο εδώ φορούν κόκκινο, αλλά φυσικά, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο του κακού Κόμματος εκεί, καθώς είστε μαθητές του Ντάφα. Υπάρχει ένας σκοπός πίσω από το "κόκκινο του κακού Κόμματος" που χρησιμοποιείται ακόμα πιο αχαλίνωτα τώρα. Αυτή τη στιγμή, ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται στις ταινίες και στη σκηνή έχει φτάσει σε ένα τρελό, ασυνάρτητο επίπεδο. Αν δεν το έχετε παρατηρήσει, μπορείτε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα προγράμματα του. Το κάνουν αυτό επειδή απομένουν λίγα κακά πνεύματα και όντα και το κακό είναι έτοιμο να πέσει, οπότε προσπαθεί να γεμίσει τις τάξεις τους και να ενισχύσει το ηθικό τους.

 

Μαθητής: Θεωρώ ότι κάποιες από τις θεμελιώδεις προσκολλήσεις μου είναι πολύ επίμονες και έχουν επηρεάσει τη βελτίωσή μου και τη σωτηρία των αισθανόμενων όντων. Ζητώ από τον Δάσκαλο από την καρδιά μου να αφαιρέσει αυτά τα επίμονα μέρη της ύπαρξης μου και να τα αναδημιουργήσει.

 

Δάσκαλος: Ο Δάσκαλος φροντίζει για όλα. Αν δεν αντιστέκεστε ή δεν χειρίζεστε τα πράγματα με ορθές σκέψεις, αλλά αντίθετα αφήνετε συχνά τις προσκολλήσεις να καθοδηγούν τη συμπεριφορά σας, τότε αυτό δεν είναι καλλιέργεια. Πώς μπορεί να είναι σωστό να ζητάτε από τον Δάσκαλο να κάνει τα πάντα! Αν επρόκειτο να σας αναδημιουργήσω, θα αναδημιουργηθείτε πραγματικά, και δεν θα ήσασταν εντελώς εσείς. Γι’ αυτό πρέπει να καλλιεργήσετε τον εαυτό σας. Οι αρχές Φα είναι όλες εκεί. Γιατί οι άλλοι μπορούν να το πετύχουν αυτό, αλλά εσείς όχι; Μελετήστε περισσότερο τον Φα, και ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα άρθρα στην Clearwisdom που δημοσιεύουν οι μαθητές για να τα μοιραστούν μεταξύ τους. Είναι πραγματικά υπέροχα, και πράγματι πολύ ώριμα. Μερικά από τα άρθρα ήταν πραγματικά καλά γραμμένα. Συγκρίνετε τον εαυτό σας με αυτά και δείτε πού υστερείτε. Πρέπει να περπατήσετε το δικό σας μονοπάτι. Διαφορετικά, όταν ανεβείτε στους ουρανούς, οι άλλοι θα σας αμφισβητούν λέγοντας: "Πώς ανέβηκες εδώ πάνω; Ποιο μέρος είναι αποτέλεσμα της δικής σας φώτισης; Δεν ήσασταν σε θέση να ξεπεράσετε ούτε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, και μόνο αφού το αφαίρεσε ο δάσκαλός σας, τα καταφέρατε. Δεν μπορείτε να πείτε ότι καλλιεργηθήκατε. Δεν καλλιεργήθηκες για να φτάσεις μέχρι εδώ. Έτσι δεν είναι;" Δεν θα ένιωθες άνετα να μείνεις εκεί πάνω και θα κατέβαινες κάτω. (Ο Δάσκαλος γελάει) Και πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να καλλιεργηθείτε ξανά μόλις επιστρέφατε κάτω; Μην χάσετε αυτή την προκαθορισμένη ευκαιρία. Τι είναι τόσο δύσκολο σε αυτό; Σκεφτείτε το, [και θα δείτε ότι] αυτό έχει να κάνει με το να μην αγαπάτε αρκετά την προκαθορισμένη σας ευκαιρία να καλλιεργηθείτε, με το να μην εκτιμάτε αρκετά τον Φα και να μην εκτιμάτε αρκετά τη δική σας ζωή. Όταν κατανοήσετε πραγματικά αυτά τα πράγματα, θα τα πάτε καλά.

 

Μαθητής: Οι μαθητές εκτός Κίνας έλαβαν τον Φα στο εξωτερικό επειδή έχουν τη δική τους ειδική αποστολή. Τώρα που όλοι οι μαθητές του Ντάφα ασχολούνται με το έργο των μέσων ενημέρωσης, είναι αλήθεια ότι περισσότεροι μαθητές θα πρέπει να βγουν έξω και να συμμετάσχουν στο έργο των μέσων ενημέρωσης; Σύμφωνα με την κατανόησή μου, όλοι οι μαθητές στο εξωτερικό θα πρέπει να ασχολούνται με την εργασία στα μέσα ενημέρωσης.

 

Δάσκαλος: Ποιος σας το είπε αυτό; (Το κοινό γελάει) Αυτό για το οποίο μόλις μίλησα ήταν το πώς οι μαθητές του Ντάφα επικυρώνουν όλοι τον Φα σύμφωνα με τις δικές τους δυνάμεις. Όταν πρόκειται να κάνετε δουλειά στα μέσα ενημέρωσης, αν μπορείτε να γράψετε, ξέρετε πώς λειτουργούντα μέσα ενημέρωσης ή μπορείτε να πουλήσετε διαφημίσεις ή μπορείτε να κάνετε άλλη συμπληρωματική δουλειά για ένα μέσο ενημέρωσης, αυτό σημαίνει ότι έχετε τις σωστές δεξιότητες για να κάνετε δουλειά στα μέσα ενημέρωσης και μπορείτε να προχωρήσετε. Δεν είναι ο καθένας που βάζει τις δικές του ικανότητες σε χρήση και βρίσκει το κατάλληλο σημείο για να επικυρώσει τον Φα; Δεν κάνετε όλοι το ίδιο πράγμα. Μόλις μίλησα γι’ αυτό, σωστά; [Δεν είπα] ότι ο Μεγάλος Δρόμος δεν έχει μορφή, και ο καθένας επικυρώνει ενεργά τον Φα μέσα στο δικό του κοινωνικό στρώμα και επάγγελμα χρησιμοποιώντας τις δικές του μοναδικές δυνάμεις;

 

Μαθητής: Όταν μελετάμε τον Φα με μικρούς μαθητές, είναι εντάξει να παρακάμπτουμε τους χαρακτήρες που δεν αναγνωρίζουν;

 

Δάσκαλος: Μπορούν να ρωτήσουν για τους χαρακτήρες που δεν γνωρίζουν και να ενημερώσουν ο ένας τον άλλον. Αν κανένα από τα παιδιά δεν αναγνωρίζει τη λέξη, τότε δεν είναι πρόβλημα να την παραλείψουν - μπορούν να ρωτήσουν τους ενήλικες γι’ αυτήν αργότερα, και εκεί υπάρχει μια διαδικασία. Όταν πέφτουν πάνω σε μια λέξη που δεν αναγνωρίζουν, αν τότε σταματήσουν τη μελέτη για την υπόλοιπη ημέρα και περιμένουν [να μελετήσουν ξανά] μέχρι να ρωτήσουν και να μάθουν ποια είναι η λέξη, αυτό δεν είναι κατάλληλο.

 

Μαθητής: Το κακό φάσμα του αχρείου κόμματος υπήρχε στην προηγούμενη γη;

 

Δάσκαλος: Όχι, είναι απλώς ένα πρόσφατο προϊόν αυτής της γης. Οι παλιές δυνάμεις αισθάνονται ότι είναι μεγάλο επίτευγμα να έχουν διατηρήσει το κακό Κόμμα για τα εκατό και πλέον χρόνια από τη δημιουργία του. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ενάντια στο σύμπαν, και τα όντα σε ολόκληρο το σύμπαν είναι εχθροί του και θέλουν να το εξαλείψουν. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική κοινωνία θέλουν να νικήσουν το κακό Κόμμα. Αυτό δεν είναι ότι τα ανθρώπινα όντα θέλουν να νικήσουν το κακό Κόμμα: Αυτό είναι κοσμικές δυνάμεις που εκδηλώνονται σε αυτή την ανθρώπινη διάσταση. Τα ίδια τα ανθρώπινα όντα, όμως, είναι επίσης ενάντια σε πράγματα όπως η βίαιη επανάσταση και η ταξική πάλη που υποστηρίζει το κακό Κόμμα.

 

Μαθητής: Οι άλλες διαστάσεις των συνηθισμένων ανθρώπων που δεν καλλιεργούνται πώς είναι;

 

Δάσκαλος: Γιατί ενδιαφέρεστε για την κατάσταση ενός συνηθισμένου ανθρώπου που δεν καλλιεργεί; Είναι δύσκολο να πούμε αν έχουν άλλες διαστάσεις. Πολλοί άνθρωποι τις κατέστρεψαν όταν έκαναν κακά πράγματα. Κάποιοι τις έχουν, κάποιοι δεν τις έχουν πλέον.

 

Μαθητής: Είμαι ένας Ταϊβανέζος μαθητής του Ντάφα που ζει στη Βόρεια Αμερική. Οι Ταϊβανέζοι μαθητές του Ντάφα στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον σεβαστό Δάσκαλο.

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Μπορούν οι μαθητές που συλλέγουν υπογραφές μπροστά από το Προξενείο στο Σαν Φραντσίσκο να μοιράσουν τα Εννέα Σχόλια σε ανθρώπους, Κινέζους και μη, που επισκέπτονται το Προξενείο;

 

Δάσκαλος: Σίγουρα μπορούν. Καθώς μιλάμε για τα Εννέα Σχόλια, θέλω να μιλήσω μαζί σας γι’ αυτό λίγο περισσότερο. Όταν κυκλοφόρησαν τα Εννέα Σχόλια, κάποιοι είπαν ότι εμπλεκόσασταν με την πολιτική, και ορισμένοι μαθητές που είχαν τον φόβο να ενεργεί στο μυαλό τους συμμερίζονταν την ίδια άποψη. Αλλά τι υπάρχει για να φοβάστε; Αν τα Εννέα Σχόλια δεν ήταν κάτι που ο Δάσκαλος ζήτησε να γίνει, θα μπορούσαν οι μαθητές του Ντάφα να το έχουν κάνει;

 

Γνωρίζετε το σκοπό της διανομής των Εννέα Σχολίων, σωστά; Από την ημέρα που ξεκίνησε η δίωξη, οι μαθητές του Ντάφα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην ηπειρωτική Κίνα, συνέχισαν να γράφουν στην κεντρική κυβέρνηση του κακού Κόμματος. Καθένα από τα επτά μέλη της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου, συμπεριλαμβανομένου αυτού του αρχιδιαβόλου, καίνε έναν τεράστιο αριθμό επιστολών κάθε μέρα. Ο αρχιδαίμονας έχει καεί έναν κάδο με επιστολές κάθε μέρα. Του διευκρινίσαμε την αλήθεια και του ζητήσαμε να σταματήσει τη δίωξη, αλλά επέμενε να συνεχίσει τη δίωξη. Στο τέλος, εξαπέλυσε παρόλα αυτά, αυτή τη δίωξη στις 20 Ιουλίου 1999. Ακόμα και με αυτό, εξακολουθούσα να του δίνω ευκαιρίες. Του διευκρινίσαμε ξανά την αλήθεια, και ενώ μας διώκουν, του δώσαμε έναν ακόμη ολόκληρο χρόνο. Οι επιστολές ασχολήθηκαν με τον αντίκτυπο που θα είχε η δίωξη στην ίδια [την αρχηγία], στο έθνος και ακόμη και στο κακό κόμμα. Τα πράγματα επεξηγήθηκαν με μεγάλη σαφήνεια, αλλά εξακολουθούσε να υφίσταται ο διωγμός. Με άλλα λόγια, η δίωξη δεν σταμάτησε ούτε μετά από ένα χρόνο πειθούς. Εξακολουθούσε να συνεχίζεται η δίωξη. Τότε οι μαθητές του Ντάφα είπαν στον κόσμο ότι ήταν ο αρχιδαίμονας που χρησιμοποιούσε μονομερώς, πεισματικά τη δύναμη του κακού Κόμματος για να διώξει τους μαθητές του Φάλουν Γκονγκ. Αυτός ο κλόουν νόμιζε πραγματικά ότι ήταν αυτοκράτορας. Η ζήλια του, η διεστραμμένη νοοτροπία του και η παράλογη οργή του οδήγησαν σε αυτή τη δίωξη. Στη συνέχεια το αποκαλύψαμε μπροστά στους ανθρώπους όλου του κόσμου και αφήσαμε όλο τον κόσμο να μάθει για αυτόν τον κλόουν που είχε χάσει το μυαλό του. Όταν η δίωξη συνεχίστηκε ακόμη, ασκήσαμε αγωγές εναντίον του σε όλο τον κόσμο. Αν και είναι τόσο μοχθηρός, στην πραγματικότητα είναι πολύ δειλός. Όταν είδε τις καταστροφές να ξεπροβάλλουν μπροστά του, φοβήθηκε μέχρι θανάτου. Αλλά το κακό φάντασμα του κακού Κόμματος και των κακών, χαοτικών φαντασμάτων και όντων έλεγχε αυτόν τον παλιάτσο, ο οποίος βρισκόταν σε μια κατάσταση όπου ήταν αδύνατο να υποχωρήσει με αξιοπρέπεια. Για να συνεχίσουν να διώκουν τους μαθητές του Φάλουν Γκονγκ εκμεταλλεύτηκαν τις άθλιες σκέψεις του. Και η δίωξη εξακολουθούσε να μην σταματά. Οι μαθητές του Ντάφα στη συνέχεια τον εξέθεσαν περαιτέρω και τον μήνυσαν σε μεγαλύτερη κλίμακα σε όλο τον κόσμο. Μετά από αυτό δεν μπορούσε πλέον να δείξει το πρόσωπό του. Κανένας άλλος ηγέτης χώρας πουθενά στον κόσμο δεν έχει ντροπιαστεί τόσο πολύ. Στην ιστορία της Κίνας, δεν υπήρξε ποτέ αυτοκράτορας του οποίου οι κακές πράξεις εκτέθηκαν από τον λαό τόσο έντονα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του. Οι πράξεις που προέκυψαν από αυτό το διεστραμμένο μυαλό έχουν πραγματικά αηδιάσει τους ανθρώπους του κόσμου. Ανεξάρτητα από το πόσο κακός μπορεί να ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας Τσιν, οι άνθρωποι μίλησαν γι’ αυτόν και τον έκριναν μόνο αφού πέθανε. Κανένας αυτοκράτορας δεν έχει εκτεθεί ολοκληρωτικά με αυτόν τον τρόπο όσο ήταν ακόμα στην εξουσία - εκτεθειμένος, δηλαδή, σε σημείο που να είναι σάπιος και απρόσιτος. Οι ηγέτες σε πολλές χώρες μιλούν γι’ αυτόν, θεωρώντας τον ψυχασθενή και παράλογο, έναν ανόητο με νοητική ανεπάρκεια.

Οι καλλιεργητές είναι σε ένα ταξίδι προς τη θεότητα. Δεν βλέπουν κανέναν άνθρωπο ως εχθρό τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν όλα τα αισθανόμενα όντα. Ακόμη και αν ένα άτομο έχει γίνει τόσο κακό που δεν μπορεί πλέον να σωθεί, και πάλι δεν θα του επιτρέψουμε να συνεχίσει τη δίωξη. Όπως όλοι γνωρίζετε, απομακρύνθηκε από την εξουσία κατά την περιοδική αλλαγή των κυβερνητικών αξιωματούχων. Η αλήθεια είναι ότι είχε τρελαθεί υπερβολικά και είχε ξεφύγει από τον έλεγχο, και οι παλιές δυνάμεις το ανάγκασαν να παραιτηθεί. Οι παλιές δυνάμεις γνωρίζουν ότι φοβόταν μήπως λογοδοτήσει για τα κακά πράγματα που έκανε, και γι’ αυτό τοποθέτησε δικούς της ανθρώπους σε υψηλά επίπεδα του κακού κόμματος. Οι παλιές δυνάμεις πίστευαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να ισορροπήσουν την εξουσία κατάλληλα. Επιπλέον, μια τέτοια ρύθμιση θα επέτρεπε στους παράγοντες του κακού Κόμματος να βγουν στην επιφάνεια. Αυτά [τα δύο πράγματα], τελικά, χρησιμοποιούσαν το ένα το άλλο από την αρχή. Δεδομένου αυτού, οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να εκθέσουν το κακό Κόμμα, βοηθώντας τους πάντες να ρίξουν μια ματιά στο γιατί το κακό Κόμμα ήθελε να διώξει το Φάλουν Γκονγκ, τι είναι το κακό Κόμμα και τι είναι το Φάλουν Γκονγκ. Όλο αυτό το διάστημα οι μαθητές του Ντάφα εξηγούσαν τι είναι το Φάλουν Γκονγκ, και τώρα θα εξηγήσετε επίσης τι είναι το κακό Κόμμα.

 

Ο λόγος για τον οποίο οι μαθητές του Ντάφα το κάνουν αυτό δεν είναι για να ανατρέψουν το κακό Κόμμα, και ακόμη λιγότερο είναι μια συνωμοσία για να καταλάβουν την εξουσία. Οι μαθητές του Ντάφα το εκθέτουν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να δουν καθαρά την πραγματική του φύση και να σταματήσουν να συνεργάζονται μαζί του στη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ. (Χειροκροτήματα) Αυτός είναι ο στόχος μας. Ωστόσο, ο Νόμος του Φο είναι ένα σοβαρό πράγμα- μόλις ληφθεί μια απόφαση, μόλις ξεκινήσει ένα εγχείρημα, πρέπει να ολοκληρωθεί. Έτσι, ήξερα ότι όταν βγήκαν τα Εννέα Σχόλια, μόλις η αληθινή εικόνα παρουσιαζόταν στους ανθρώπους του κόσμου και στον κινεζικό λαό, το κακό ΚΚΚ θα διαλυόταν σίγουρα. Εξάλλου, η δύναμη του Νόμου του Φο είναι σε δράση. Φυσικά, το έχω πει και στο παρελθόν, και δεν αστειευόμουν: Αν τα Εννέα Σχόλια δεν λειτουργήσουν, έχουμε άλλα μέσα. (Χειροκροτήματα) Δεν θα καταφύγουμε στη βία και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ειρηνικό μέσο που υπάρχει για να τερματίσουμε τις διώξεις. Όπως λέει και το ρητό, "ο νόμος του Φο είναι απέραντος". Αν δεν το πιστεύετε, απλά περιμένετε και θα δείτε. (Χειροκροτήματα)

 

Φυσικά, τα Εννέα Σχόλια θα είναι περισσότερο από επαρκή. (Ο δάσκαλος γελάει) Από τη στιγμή που οι θεοί αποφάσισαν να καταστρέψουν το κακό Κόμμα τη στιγμή που άρχισε να διώκει το Φάλουν Γκονγκ, η πίστη ή η έλλειψη πίστης κάθε Κινέζου στο κακό Κόμμα έχει γίνει κάτι που καθορίζει αν θα εξαλειφθεί στο μέλλον. Αυτός είναι ο ρόλος που παίζουν τα Εννέα Σχόλια στην διευκρίνιση της αλήθειας. Οι θεοί το έχουν δει αυτό, και γι’ αυτό όλα τα ανώτερα όντα, θετικοί και αρνητικοί θεοί, ανεξάρτητα από την προέλευση και τον σκοπό τους, χρησιμοποιούν όλοι τους συνηθισμένους ανθρώπους για να προωθήσουν τα Εννέα Σχόλια στην Κίνα. Αυτοί που μεταφέρουν τα Εννέα Σχόλια στην ηπειρωτική Κίνα δεν περιορίζονται μόνο στους μαθητές του Ντάφα, αλλά και οι συνηθισμένοι άνθρωποι έχουν φέρει τα Εννέα Σχόλια σε μεγάλες ποσότητες, μερικοί ακόμη και σε εμπορευματοκιβώτια. Επίσης, πολλοί συνηθισμένοι άνθρωποι συγκεντρώνουν και εκτυπώνουν τα Εννέα Σχόλια σε τυπογραφεία. Όλοι οι θεοί κάνουν αυτά τα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές του Ντάφα δεν είναι οι μόνοι που παίζουν αυτό το ρόλο στη διάσωση των όντων. Ακόμα και οι συνηθισμένοι άνθρωποι το κάνουν, πολλοί συνηθισμένοι άνθρωποι. Το κακό Κόμμα καταδιώκει τους Κινέζους ανθρώπους για τόσα πολλά χρόνια. Κατά τη διάρκεια των ετών που βρίσκεται στην κινεζική κοινωνία, έχει, στο διάστημα από την ίδρυσή του, βλάψει περισσότερα από τα δύο τρίτα του κινεζικού λαού στα πολλά πολιτικά του κινήματα, και πολλοί μισούν το κακό Κόμμα. Για ορισμένους στην Κίνα είναι πραγματικά ένα φλεγόμενο μένος. Αυτοί οι άνθρωποι το κάνουν. Οι θεοί χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για να προωθήσουν τα Εννέα Σχόλια. Θα δείτε, σύντομα θα τελειώσουν όλα για το κακό Κόμμα. (Χειροκρότημα) Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν επειδή το αν οι άνθρωποι θα μείνουν ή θα φύγουν σχετίζεται με το αν τα όντα στα ανώτερα βασίλεια μπορούν να μείνουν, και αυτά είναι τεράστιες ομάδες όντων. Επιπλέον, έχει σχέση με σχεδόν όλα τα ουράνια όντα, άμεσα ή έμμεσα.

 

Κάποιοι ρώτησαν: «Πρέπει οι άνθρωποι από άλλες χώρες να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από το Κόμμα;» Δεν είναι μεγάλο θέμα για τους ανθρώπους από άλλες χώρες. Το κακό Κόμμα στην Ανατολική Ευρώπη κατέρρευσε επειδή οι άνθρωποι ήταν εναντίον του. Οι άνθρωποι εκεί έκαναν ήδη αυτό που έπρεπε να κάνουν. Ο κινεζικός λαός δεν το έχει κάνει. Ο κινεζικός λαός πρέπει να κάνει αυτή τη δήλωση. Με οποιονδήποτε τρόπο, πρέπει να ανακοινώσετε δημόσια ότι αποχωρείτε από το κακό Κόμμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για τους Κινέζους, ξεκινώντας ως Νεαρός Πρωτοπόρος στο δημοτικό σχολείο, μέχρι να γίνετε μέλος του Συνδέσμου Νεολαίας και στη συνέχεια μέλος του Κόμματος, έχετε δώσει υποσχέσεις μπροστά στη σημαία του αίματος. Οι υποσχέσεις που έχετε δώσει δεν είναι απλή υπόθεση. Οι θεοί θεωρούν ότι αυτές είναι όρκοι αίματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Κινέζοι πρέπει να δηλώνουν ξεκάθαρα τις αποσύρσεις τους- διαφορετικά δεν μετράνε. Μπορείτε να πείτε ότι έχετε ήδη αποσυρθεί στο μυαλό σας εδώ και πολύ καιρό και δεν πληρώνετε πλέον τις κομματικές συνδρομές. Όχι, αυτό δεν μετράει. Όταν δώσατε εκείνο τον αιματηρό όρκο στους ουρανούς μπροστά στη σημαία του αίματος, μια πράξη που έγινε άμεσα μάρτυρας από αμέτρητους θεούς στους ουρανούς, είπατε ότι θα αφιερώσετε ολόκληρη τη ζωή σας και την ύπαρξή σας στο κακό Κόμμα. Αφού εκστόμισες αυτά τα λόγια και αφού έδωσες έναν τόσο σοβαρό όρκο αίματος, τώρα θέλεις να το τακτοποιήσεις τόσο αδιάφορα και επιπόλαια; Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Έτσι, αν θέλουν να περάσουν στην επόμενη φάση, οι Κινέζοι πρέπει να ανακοινώσουν δημόσια τις παραιτήσεις τους από το Κόμμα. Πρέπει να αναλάβουν δράση για να κάνουν την ανακοίνωση, και δεν είναι αποδεκτό να παίρνουν απλώς θέση χωρίς καμία ενέργεια.

 

Μαθητής: Εμείς οι Βιετναμέζοι μαθητές βρισκόμαστε στη διαδικασία της μετάφρασης του Τζούαν Φάλουν. Έχουμε πάντα την αίσθηση ότι η μετάφρασή μας δεν είναι ακριβείς, και αυτό συνεχίζεται για πάνω από δύο χρόνια. Δάσκαλε, παρακαλώ δώστε μας κάποια καθοδήγηση.

 

Δάσκαλος: Όσον αφορά τη μετάφραση του Τζούαν Φάλουν, μιλήστε με μαθητές που το έκαναν αυτό με άλλες γλώσσες και ίσως καταλάβετε ότι είναι αδύνατο να το μεταφράσετε με απόλυτη ακρίβεια. Φυσικά, αν χρησιμοποιούσατε τα αυθεντικά, κλασικά βιετναμέζικα, σχεδόν δεν θα χρειαζόταν να το μεταφράσετε, επειδή κάποτε οι κινεζικοί χαρακτήρες χρησιμοποιούνταν σχεδόν σε όλα τα μέρη της Ασίας. Αλλά αργότερα, όταν οι Γάλλοι δημιούργησαν αυτούς τους χαρακτήρες για τους Βιετναμέζους, απέκοψαν τη σύγχρονη βιετναμέζικη σκέψη από τον αρχαίο πολιτισμό της. Οι σύγχρονοι Βιετναμέζοι έχουν πράγματι επηρεαστεί όσον αφορά τον τρόπο σκέψης τους. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα εσωτερικό νόημα στη σύγχρονη βιετναμέζικη γλώσσα και γι’ αυτό είναι τόσο δύσκολο να μεταφραστεί με ακρίβεια. Επομένως, θα πρέπει απλώς να ακολουθήσετε τη μεταφραστική προσέγγιση που χρησιμοποιούν τα αγγλικά και άλλες γλώσσες. Βάλτε τα δυνατά σας για να εκφράσετε το επιφανειακό νόημα με σαφήνεια, και αυτό θα είναι αρκετά καλό. Δεν χρειάζεται να μεταφράσετε τις αρχές του Φα σε υψηλότερα επίπεδα. Ο Φα θα εμφανίσει τις εσωτερικές έννοιες των υψηλότερων επιπέδων, και αυτό είναι η εκδήλωση των εσωτερικών εννοιών του Φα σε διαφορετικά επίπεδα.

 

Μαθητής: Πώς πρέπει να χειριστούμε το θέμα των επενδύσεων σε σχέση με την κερδοσκοπία; Αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα στη δουλειά.

 

Δάσκαλος: Αν αναφέρεστε στο να το κάνετε αυτό ως επάγγελμα στην ανθρώπινη κοινωνία, δεν είναι κάτι που μπορείτε να το αποκαλέσετε μέρος της καλλιέργειας. Ακόμα κι αν είστε μαθητής του Ντάφα, η εργασία σας στην κοινωνία δεν είναι καλλιέργεια, αλλά η καλλιέργειά σας θα αντανακλάται στην εργασία σας στην κοινωνία. Έτσι σχετίζονται μεταξύ τους. Όποιο κι αν είναι το επάγγελμά σας στη συνηθισμένη κοινωνία, πρέπει να το κάνετε σύμφωνα με τους κανόνες και τις μορφές της ανθρώπινης κοινωνίας. Έτσι λειτουργεί. Όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ κερδοσκοπίας και επένδυσης, είναι θέμα της κατάστασης της κοινωνίας. Οι μαθητές μας θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να χειριστούν σωστά τον εαυτό τους. Αν αισθάνεστε ότι υπάρχει μια επιχειρηματική προοπτική, μια ευκαιρία, τότε προχωρήστε και κάντε το. Μια επενδυτική ευκαιρία δεν είναι απαραίτητα το ίδιο με την κερδοσκοπία- δεν εμπίπτει απαραίτητα στην κατηγορία της κερδοσκοπίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος έχει αναπτυχθεί στην κοινωνία, όλοι οι τομείς φαίνεται να έχουν κορεστεί, ιδίως τον τελευταίο καιρό. Έτσι, οι αργοπορημένοι δυσκολεύονται να εδραιωθούν, και όταν κάποιος βρίσκει μια ευκαιρία, είναι μια επιχειρηματική προοπτική. Τα πράγματα λοιπόν θα πάνε καλά αν έχετε σαφή αντίληψη σε θέματα όπως αυτό. Η ίδια η εργασία δεν είναι καλλιέργεια.

 

Μαθητής: Δεν μπορώ να συμβαδίσω με την πρόοδο της Επανόρθωσης του Φα και, από τα τρία πράγματα, δεν τα έχω καταφέρει καλά στο να διευκρινίσω την αλήθεια. Είμαι πραγματικά ανήσυχος γι’ αυτό. Ωστόσο, εργάζομαι σκληρά στη μελέτη του Φα και στην απομνημόνευση του Φα. Θα μπορέσω να έχω μια γρήγορη πρόοδο; Εκ μέρους των μαθητών του Ντάφα από την περιοχή Φενγκτάι του Πεκίνου, στέλνω τους χαιρετισμούς μας στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! Αν δεν τα πήγατε καλά, προσπαθήστε να βελτιωθείτε σταδιακά. Είναι καλό που ξέρετε ότι πρέπει να επικεντρωθείτε σε αυτό. Δεν έχει νόημα να είστε αγχωμένοι και αυτό είναι μια προσκόλληση. Μην αγχώνεστε και απλά κάντε αυτό που πρέπει να κάνουν οι μαθητές του Ντάφα. Κοιτάξτε πώς το κάνουν οι άλλοι και ακολουθήστε το παράδειγμά τους. Σταδιακά θα χαράξετε το δικό σας μονοπάτι, και σταδιακά θα είστε σε θέση να το κάνετε με τον δικό σας τρόπο.

 

Μαθητής: Οι Περουβιανοί και Ισπανόφωνοι μαθητές στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον σεβαστό Δάσκαλε!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ! (Χειροκροτήματα) Τώρα ο αριθμός των μαθητών στη Νότια Αμερική αυξάνεται σταδιακά και οι πιο παλιοί αρχίζουν να ωριμάζουν. Αυτές είναι σπουδαίες εξελίξεις. Οι μαθητές του Ντάφα έχουν γίνει σχεδόν η μόνη ελπίδα για την ανθρωπότητα σε ορισμένες περιοχές. Παρόλο που επιφανειακά η κοινωνία συνεχίζει να υπάρχει και οι μαθητές του Ντάφα περνούν σχεδόν απαρατήρητοι από τους διάφορους βιομηχανικούς και επαγγελματικούς τομείς, αυτή δεν είναι η πραγματικότητα. Τα θεία όντα και όλα τα αισθανόμενα όντα στο σύμπαν παρακολουθούν. Οι θέσεις στις οποίες βρίσκονται οι μαθητές του Ντάφα και οι ρόλοι που παίζουν συνδέονται και οι δύο με την επιβίωση της ανθρωπότητας.

 

Μαθητής: Εκθέτοντας την κακία του ΚΚΚ, πώς μπορούν τα μέσα ενημέρωσης μας να χειριστούν τα πράγματα σωστά, ώστε οι απλοί άνθρωποι να συνεχίσουν να μας αποδέχονται και να μας υποστηρίζουν;

 

Δάσκαλος: Θα πρέπει να θυμάστε ότι οι ορθές σκέψεις σας μπορούν να αλλάξουν τους συνηθισμένους ανθρώπους και ότι δεν πρέπει να καθοδηγείστε από αυτούς. Αν οι συνηθισμένοι άνθρωποι λένε κάτι ή παρεμβαίνουν μαζί σας, μην το παίρνετε κατάκαρδα και απλώς κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε. Οι πηγές των ανθρώπινων σκέψεων είναι πολύ περίπλοκες και σε πολλές περιπτώσεις μιλούν οι αντιλήψεις των ανθρώπων και όχι οι αληθινές τους σκέψεις ή τα αληθινά τους όντα. Έτσι, τα πράγματα που λένε είναι συχνά πλασματικά και δεν είναι αυτό που εννοούν. Ξεχνούν τα πράγματα που μόλις είπαν αμέσως αφού τα πουν. Δεν παίρνουν καν στα σοβαρά τις δικές τους δηλώσεις, οπότε γιατί να το κάνετε εσείς; Μην ανησυχείτε για το τι λένε, [αλλά] κάθε λέξη που λέτε είναι σαν κεραυνός για αυτούς.

 

Μαθητής: Ένας πολύ μικρός αριθμός βετεράνων μαθητών έχει κάνει για αρκετό καιρό την εργασία του Ντάφα χωρίς να μελετήσει τον Φα ή να κάνει τις ασκήσεις. Αν αυτό συνεχιστεί έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλλιεργούνται;

 

Δάσκαλος: Το πρόβλημα αυτό είναι πράγματι υπαρκτό. Πολλοί μαθητές του Ντάφα επωμίζονται διάφορα πρότζεκτ του Ντάφα, και πρέπει να γίνουν πράγματα που επικυρώνουν τον Φα, οπότε δεν έχουν χρόνο να μελετήσουν τον Φα ή έχουν λιγότερο χρόνο να μελετήσουν τον Φα και να κάνουν τις ασκήσεις. Πράγματι δεν μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό μακροπρόθεσμα. Αυτό συμβαίνει επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι, ειδικά όταν πρόκειται για τους μαθητές στην ηπειρωτική Κίνα, το αν ένας μαθητής μπορεί να βαδίσει το μονοπάτι ενάρετα και καλά κάτω από αυτές τις συνθήκες εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την καλή μελέτη του Φα. Αν δεν μελετήσετε τον Φα, οι ορθές σκέψεις σας δεν θα είναι ισχυρές- αν δεν μελετήσετε τον Φα, οι αλλαγές στην επιφάνεια θα είναι αργές για εσάς και ο ρόλος σας στον περιορισμό του κακού στην κοινωνία θα είναι αδύναμος.

 

Μαθητής: Ποια είναι η κατάσταση των παλαιών δυνάμεων σήμερα; Είναι η ύπαρξή τους μόνο για χάρη της καλλιέργειας των μαθητών και της κατάλληλης τοποθέτησης των αισθανόμενων όντων;

 

Δάσκαλος: Με απλά λόγια, υπάρχουν για χάρη της ίδιας τους της ύπαρξης. Ό,τι κάνουν το κάνουν για χάρη της δικής τους ύπαρξης. Αν πετύχαιναν να χειραγωγήσουν τους μαθητές του Ντάφα, αυτό το σύμπαν θα κατέληγε σαν να μην είχε αλλάξει τίποτα και θα παρέμενε όπως πριν. Αυτή είναι η κατάσταση. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Το μέλλον δεν αναγνωρίζει τίποτα από τις παλιές δυνάμεις και η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Το συνολικό σύστημα των παλαιών δυνάμεων έχει ήδη καταστραφεί, αφού η επανόρθωση του Φα το κατέστρεψε στο ύψιστο επίπεδο. Απλώς τα πράγματα που άφησαν οι παλιές δυνάμεις σε αυτόν τον κόσμο στο παρελθόν εξακολουθούν να έχουν επιφανειακή επίδραση- τα πράγματα που δεν έχουν καταστραφεί εξακολουθούν να λειτουργούν. Όσον αφορά το τι θα συμβεί στα αισθανόμενα όντα, τα ανθρώπινα όντα ειδικότερα, οι παλιές δυνάμεις δεν νοιάζονται καθόλου.

 

Μαθητής: Τα όντα και οι άνθρωποι που δεν έχουν ακόμα αφυπνιστεί θα ξεριζωθούν. Θα έχουν ευκαιρίες στο μέλλον για να σωθούν;

 

Δάσκαλος: Τα όντα που δεν έχουν ακόμη αφυπνιστεί εξακολουθούν να έχουν το χρόνο να το κάνουν τώρα, έτσι δεν είναι; Όσο για το μέλλον, δεν έχουμε θέσει κάτι το οριστικό. Οι μαθητές του Ντάφα πρέπει απλά να προχωρήσουν και να κάνουν τα πράγματα των μαθητών του Ντάφα. Αν τα όντα που πραγματικά δεν μπορούν να σωθούν ξεριζωθούν, λοιπόν, αυτό δεν είναι κάτι στο οποίο πρέπει να προσκολληθούμε και αυτό είναι το τι απαιτεί η Επανόρθωση του Φα. Όταν η τεράστια δύναμη της Επανόρθωσης του Φα έρθει, δεν θα υπάρχει μεγάλη φασαρία πάνω σε αυτό ή εκείνο. Θα είναι σαν τα πράγματα που αφανίζονται, και θα τελειώσει σε μια στιγμή.

 

Μαθητής: Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που τα Εννέα Σχόλια έχουν διαδοθεί, και ο αριθμός των ατόμων που αποχωρούν από το κόμμα έχει σταθεροποιηθεί σε περίπου 20.000 κάθε μέρα. Αν το κακό Κομμουνιστικό Κόμμα καταρρεύσει, αυτό σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα που ο Φα επανορθώνει τον ανθρώπινο κόσμο;

 

Δάσκαλος: Αυτό που ρωτάτε είναι στην πραγματικότητα δύο ερωτήματα. (Λέτε ότι) ο ημερήσιος αριθμός των ανθρώπων που αποχωρούν από το κόμμα είναι πάντοτε 20.000, (και αναρωτιέστε αν) θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και εκατό χιλιάδες ή 10 εκατομμύρια την ημέρα. Απευθύνθηκα στο ερώτημα αυτό νωρίτερα.

 

Αν το κακό Κόμμα καταρρεύσει, είναι αυτή η στιγμή που ο Φα θα επανορθώσει τον ανθρώπινο κόσμο, ρωτάτε; Αυτό είναι ακόμα άγνωστο αυτή τη στιγμή. Αν το κακό Κόμμα καταρρεύσει πριν αρχίσει η επανόρθωση του ανθρώπινου κόσμου από τον Φα, αυτό θα οδηγήσει πραγματικά σε μια περίοδο της σύγχρονης κοινωνίας όπου δεν θα υπάρχει κακό Κόμμα. Και όσον αφορά ειδικά την Κίνα, αυτό θα επιφέρει κάποια ζητήματα που αφορούν ειδικά μια κοινωνία απαλλαγμένη από το κακό Κόμμα. Όταν φτάσει η επανόρθωση του Φα στον ανθρώπινο κόσμο, θα δούμε τον τρόπο ζωής για το επόμενο στάδιο της ανθρωπότητας. Δεν θα πρέπει να σκέφτεστε τίποτα από αυτά τώρα, ούτε είναι κάτι για το οποίο οι άνθρωποι πρέπει να ανησυχούν. Θα είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση της ανθρώπινης κοινωνίας. Θα το αντιμετωπίσω αυτό από μια άλλη οπτική γωνία: Είναι μια πράξη συμπόνιας για τους μαθητές του Ντάφα να σώζουν όλα τα όντα, και εσείς προσπαθείτε να σώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα αισθανόμενα όντα. Αν καταφέρετε να σώσετε τους μισούς ανθρώπους, ο Δάσκαλος θα είναι πραγματικά χαρούμενος για εσάς!

 

Μαθητής: Έχω μια ερώτηση Δάσκαλε. Υπάρχουν μερικοί συνηθισμένοι άνθρωποι στην περιοχή του Κόλπου που υπονομεύουν ενεργά τον Ντάφα και είναι εχθρικοί προς τον Ντάφα, το οποίο έχει επηρεάσει αρκετά αρνητικά άλλους συνηθισμένους ανθρώπους. Αυτό οφείλεται στους τοπικούς μαθητές του Ντάφα μας που δεν τα έχουν πάει καλά. Πώς μπορούμε να τα πάμε καλύτερα;

 

Δάσκαλος: Όταν οι ορθές σκέψεις των μαθητών του Ντάφα είναι λίγο ισχυρότερες, όλα θα αλλάξουν από τους μαθητές του Ντάφα και το κακό θα εξαλειφθεί. Τότε τι θα γίνει με τους κακούς ανθρώπους; Δεν είναι αυτοί οι λίγοι κακοί άνθρωποι που κάνουν αυτά τα πράγματα υπό τον έλεγχο του κακού; Όταν το κακό εξαλειφθεί και θα σταθείτε μπροστά από εκείνο το άτομο, θα τολμά να πει αρνητική λέξη (για τον Ντάφα); Αντιμέτωπος με έναν θεό, δεν θα τολμήσει. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Δάσκαλε, παρακαλώ εξηγήστε τη σχέση μεταξύ των επιπέδων και διαστάσεων.

 

Δάσκαλος: Οι αλλαγές στα επίπεδα για τις οποίες μιλάω είναι αλλαγές στις διαστάσεις. Κάθε επίπεδο είναι μια διάσταση, αυτή είναι η ιδέα.

 

Μαθητής: Η ομάδα μας είχε πάντα ατελείωτες διαφωνίες σχετικά με το ποιες προσεγγίσεις θα έπρεπε να ακολουθήσουμε. Ένας συνασκούμενος πιστεύει ότι η τρέχουσα προσέγγιση δεν έχει μέλλον και είναι γεμάτη ανεπάρκειες, ενώ η δική του προσέγγιση είναι καλύτερη, έχει μακροπρόθεσμα οφέλη και θα εξοικονομήσει ανθρώπινους και υλικούς πόρους. Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τον Δάσκαλο να μας διαφωτίσει σχετικά με τις αρχές του Φα;

 

Δάσκαλος: Εάν απαιτούνται οδηγίες του Δασκάλου για τέτοια συγκεκριμένα πράγματα που οι μαθητές του Ντάφα κάνουν, δεν είναι το ίδιο με το να τα κάνω μόνος μου; Θα είστε τίποτα περισσότερο από ένα από τα χέρια μου τότε, έτσι δεν είναι; Θέλω να έχετε το δικό σας μυαλό και το δικό σας σώμα, και να είστε ένα ολοκληρωμένο θεϊκό ον. Θα πρέπει να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε, και όταν πρόκειται για αυτά τα πράγματα, θα πρέπει να τα χειριστείτε, να τα κρίνετε, και να τα συντονίσετε εσείς οι ίδιοι. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάτε καλά.

 

Μαθητής: Οι μαθητές του Ντάφα από τα ακόλουθα μέρη στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο: Η περιοχή Φενγκταϊ του Πεκίνου, η πόλη Τσιανγκμέν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, η πόλη της Τσονγκτσίν, η πόλη Ντάλιαν, η Πόλη Σενγιάνγκ, η Πόλη Τζενγκτζού στην επαρχία Χενάν, η επαρχία Σανσί, η επαρχία Γιουνάν, η επαρχία Γκουιτζού, το Πεκίνο, η επαρχία Τζιανγκσί, η πόλη Σιάν, η πόλη Νανίνγκ στην επαρχία Γκουανγκσί, η πόλη Σεντζέν, η επαρχία Χουνάν, το Πανεπιστήμιο Λαντζού, η πόλη Γκουανγκτζού, η Σαγκάη, η πόλη Σιγιάν στην επαρχία Χουμπεϊ, η πόλη Τανγκσάν, η Αριζόνα, το Βανκούβερ, το Βιετνάμ, το Σαν Ντιέγκο, η πόλη Χαρμπίν της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ, η πόλη Τσιτσιχάρ, η πόλη Ντατσίνγκ, η πόλη Μουνταντζιάνγκ, η επαρχία Σιντζιάνγκ, η πόλη Τιαντζίν, η πόλη Σιτζιατζουάνγκ, η πόλη Τσινγκντάο στην επαρχία Σαντόνγκ και η πόλη Ανσάν στην επαρχία Λιαονίνγκ.

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ. (Χειροκροτήματα) Πρόσφατα κάποιοι μαθητές του Ντάφα από την ηπειρωτική Κίνα έχουν έρθει στο εξωτερικό και ο Δάσκαλος γνωρίζει γι’ αυτό. Ελπίζω ότι θα εξακολουθήσετε να κάνετε καλή δουλειά με αυτό που πρέπει να κάνουν οι μαθητές του Ντάφα, δεδομένου του νέου σας περιβάλλοντος. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, είστε πάντα ένας μαθητής του Ντάφα. (Χειροκρότημα)

 

Μαθητής: Έχω αναγνωρίσει προσκολλήσεις όπως αλαζονεία και ζήλια στον εαυτό μου, οπότε γιατί δεν έχω καταφέρει να τα εγκαταλείψω ακόμη και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα;

 

Δάσκαλος: Αν πραγματικά παίρνετε αυτά τα θέματα τόσο σοβαρά, θα μπορέσετε να τα περιορίσετε. Τότε θα μπορέσετε να τα αποδυναμώσετε και σταδιακά να απαλλαγείτε εντελώς από αυτά. Αν πρόκειται για μια περίπτωση όπου έχετε επίγνωση και αισθάνεστε άγχος γι’ αυτό, αλλά στην πράξη δεν το περιορίζετε πραγματικά και δεν το καταστέλλετε, τότε στην πραγματικότητα απλώς σταματάτε σε αυτή τη νοητική δραστηριότητα του να βλέπετε και να αισθάνεστε κάτι, αλλά δεν έχετε κάνει καμία ενέργεια για να καταστείλετε αυτό το πράγμα. Με άλλα λόγια, το έχετε μόνο σκεφτεί αλλά δεν το έχετε πραγματικά καλλιεργήσει και θέσει σε εφαρμογή. Μια άλλη κατάσταση είναι αυτή όπου μπορεί να πείτε: «Έχω καλλιεργηθεί ολόψυχα και την έχω πραγματοποιήσει με συγκεκριμένες πράξεις, αλλά αυτό [το πρόβλημα] εξακολουθεί να συμβαίνει». Αυτό [συμβαίνει] επειδή τα πράγματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας μακράς χρονικής περιόδου έχουν διαχωριστεί σε στρώματα από παράγοντες που πιέστηκαν εδώ κάτω από όντα από το παλιό σύμπαν. Έτσι, κάθε φορά που ένα στρώμα διαπερνάται, αυτό το στρώμα εξαλείφεται- στη συνέχεια, ένα άλλο στρώμα διαπερνάται και εξαλείφεται- και ένα άλλο στρώμα διαπερνάται και εξαλείφεται. Με αυτόν τον τρόπο, θα γίνονται όλο και πιο αδύναμοι, και θα υπάρχουν όλο και λιγότεροι από αυτούς. Δεν θα εξαφανιστούν όλα μαζί, και αυτό είναι που σας οδηγεί να βιώσετε αυτό [το συναίσθημα που έχετε]. Το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες ανθρώπινες προσκολλήσεις, το ίδιο συμβαίνει και με αυτές.

 

Μαθητής: Θα μπορούσε ο Δάσκαλος να με καθοδηγήσει σχετικά με τη διαφορά μεταξύ του να είναι ο νους ασυγκίνητος και του να βρίσκεται σε κατάσταση αδιαφορίας, τα οποία έχω βιώσει κατά καιρούς;

 

Δάσκαλος: Κατά την καλλιέργεια, θα εκδηλωθούν διαφορετικές καταστάσεις και μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολο να τις διακρίνετε. Αλλά συνήθως η κατάσταση ενός πολύ ήρεμου νου είναι τέτοια που εξακολουθεί να είναι γαλήνιος όταν αντιμετωπίζει πολλές παρεμβάσεις, και δεν επηρεάζεται από τα συνηθισμένα ανθρώπινα συναισθήματα, όπως ο ενθουσιασμός, το αίσθημα αδικίας κ.λπ. Είναι πολύ ήρεμο, και δεν θα επηρεάσει αρνητικά το να κάνεις τα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι μαθητές του Ντάφα. Υπάρχει σίγουρα μια διαφορά μεταξύ αυτού και της ανθρώπινης κατάστασης του να αισθάνεσαι αβοήθητος, να μην θέλεις να κάνεις τίποτα και να μουδιάζεις σε κάτι όταν το βλέπεις πολύ συχνά.

 

Μαθητής: Κάποιοι μαθητές στην περιοχή μας έχουν αρχίσει να επενδύουν σε ακίνητη περιουσία πρόσφατα, και το κάνουν αυτό με καλές προθέσεις. Αλλά συνεχώς αισθάνομαι κάπως άβολα με αυτό, με την ανησυχία ότι η αγορά ακινήτων τώρα και περιμένοντας την τιμή να ανέβει πριν από την πώληση είναι παρόμοια με τον τζόγο.

 

Δάσκαλος: Δεν είναι τόσο σοβαρό. Η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι απλώς επιχειρηματική δραστηριότητα, και είναι εντάξει για τους μαθητές του Ντάφα να πάνε και να την κάνουν καλά. Ενώ είμαστε στο θέμα του τζόγου, θέλω να σας μιλήσω για το θέμα της κερδοσκοπίας σε μετοχές. Υπάρχουν διάφορα είδη μετοχών. Ας πούμε ότι αγοράζω έναν ορισμένο αριθμό μετοχών ή επενδύω ένα ορισμένο ποσό σε μια εταιρεία. Η ανάληψη αυτών των μετοχών σε μια εταιρεία είναι απλώς μια κανονική μορφή επένδυσης. Κάθε μήνα μπορεί να έχω ένα συγκεκριμένο ποσό κέρδους από αυτήν και δεν έχω κάνει κερδοσκοπικές επενδύσεις σε αυτήν με βάση τις διακυμάνσεις της τιμής της. Αυτό δεν είναι το είδος της κερδοσκοπίας σε μετοχές για το οποίο μίλησα προηγουμένως. Αυτό για το οποίο μίλησα είναι η "κερδοσκοπία" σε μετοχές -θα πρέπει όλοι να το θυμάστε αυτό- είναι η "κερδοσκοπία" σε μετοχές, που σημαίνει ότι παρακολουθείτε καθημερινά τις διακυμάνσεις της τιμής και η καρδιά σας ουσιαστικά σέρνεται πάνω-κάτω μαζί με την τιμή. (Το κοινό γελάει) Πώς θα μπορούσατε να καλλιεργηθείτε τότε; Δεν θα μπορούσατε. Πώς θα μπορούσατε να καλλιεργηθείτε όταν το μυαλό σας είναι εντελώς επικεντρωμένο στις μετοχές σας; Η προσκόλληση σας θα ήταν τόσο ισχυρή που θα γινόσασταν ακόμα πιο συνηθισμένοι από τους συνηθισμένους ανθρώπους. Πώς θα μπορούσατε τότε να αποκαλείστε καλλιεργητής; Σίγουρα δεν θα μπορούσες να καλλιεργηθείς τότε, και σε αυτό αναφερόμουν. Αν ο καθένας από εσάς είχε ένα μερίδιο σε κάποια εταιρεία και δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα άλλο εκτός από το να παίρνει χρήματα από αυτήν κάθε μήνα, και μετά ξοδεύατε άφθονο χρόνο κάνοντας πράγματα που κάνουν οι μαθητές του Ντάφα για να επικυρώσουν τον Φα, θα ήμουν πανευτυχής! (Χειροκρότημα) Αυτό δεν είναι αυτό στο οποίο αναφερόμουν όταν συζήτησα την κερδοσκοπία με μετοχές. Αυτό για το οποίο μόλις μίλησα περιλαμβάνει επίσης την επένδυση σε ακίνητα. Εάν έχετε μια ευκαιρία, τότε προχωρήστε, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκεί. Φυσικά θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να ανέβει η τιμή πριν πουλήσετε. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να μην είστε σε θέση να το εντοπίσετε με τόση ακρίβεια. Τι θα συμβεί, λοιπόν, αν αποτύχετε; Αυτά είναι όλα τα πράγματα των συνηθισμένων ανθρώπων. Το θέμα είναι πώς μπορείτε να το χειριστείτε κατάλληλα. Αυτά είναι θέματα εργασίας στην ανθρώπινη κοινωνία και η εργασία δεν είναι καλλιέργεια, αλλά η καλλιέργεια σας θα αντανακλάται στην εργασία σας.

 

Μαθητής: Δάσκαλε, παρακαλώ μιλήστε για το πώς οι διάφορες φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα σχετίζονται με την πρόοδο της Επανόρθωσης του Φα.

 

Δάσκαλος: Η συζήτηση τέτοιων θεμάτων είναι ένα ευαίσθητο θέμα για την ανθρώπινη κοινωνία, οπότε είναι καλύτερο να μην τα συζητήσω – δεν θα είχε κανένα όφελος να το κάνω. Ρίξτε μια ματιά, όμως, όλοι. Η σημερινή κοινωνία είναι τόσο περίπλοκη, οι καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων έχουν γίνει τόσο κακά, και η ηθική και η συμπεριφορά της ανθρωπότητας είναι τόσο κακές - πώς θα μπορούσαν να μην υπάρξουν καταστροφές; Σίγουρα θα υπάρξουν καταστροφές. Αλλά δεν θα στοχεύουν εξ ολοκλήρου στις αμαρτίες που διαπράχθηκαν κατά τη δίωξη των μαθητών του Ντάφα, αφού το ίδιο το κάρμα της ανθρωπότητας απλώς μεγαλώνει και μεγαλώνει. Φυσικά, υπάρχουν επίσης στοιχεία εδώ που σχετίζονται με τη στάση των ανθρώπων απέναντι στον Ντάφα. Επιπλέον, οι περιοχές όπου έχουν χτυπήσει οι καταστροφές είναι μέρη όπου δεν υπάρχουν μαθητές του Ντάφα, και στην ηπειρωτική Κίνα έχουν συμβεί σε περιοχές όπου η δίωξη των μαθητών του Ντάφα είναι σοβαρή.

 

Μαθητής: Θα ήθελα να ρωτήσω πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που διαχειρίζονται από εμάς τους μαθητές στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επικυρώνουν τον Φα και να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο;

 

Δάσκαλος: Αυτή η ερώτηση είναι πολύ γενική. Μαθητές του Ντάφα: Κάντε καλά αυτό που πρέπει να κάνετε. Κάθε εμπλεκόμενος μαθητής έχει την ικανότητα να κάνει προληπτικά καλά αυτό που πρέπει να κάνει- εν τω μεταξύ, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει καλός συντονισμός και συνεργασία, ώστε να παράγετε μεγαλύτερο αποτέλεσμα και να έχετε μεγαλύτερα αποτελέσματα. Τα [μέσα ενημέρωσης που διευθύνετε] θα έχουν πετύχει όταν είναι σε θέση να διαδραματίσουν πραγματικά έναν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση των αισθανόμενων όντων.

 

Μαθητής: Μαθητές από την Ταϊβάν στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο.

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Οι μαθητές στη νότια Ταϊβάν προετοιμάζονται για το πρωτοχρονιάτικο γκαλά της Νέας Δυναστείας Τανγκ 2006, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον για το NTDTV από το κοινό της Ταϊβάν. Μπορώ να ρωτήσω τον Δάσκαλο αν η ίδρυση του NTDTV στην Ταϊβάν είναι μια διευθέτηση από θεϊκά όντα; Επίσης, θα ήθελα να ζητήσω από τον Δάσκαλο να συζητήσει τις ανώτερες αρχές που εμπλέκονται στην απώλεια του ΚΚΚ στο περιστατικό της Eutelsat.

 

Δάσκαλος: Όλα αυτά είναι θέματα της τηλεόρασης της Νέας Δυναστείας Τανγκ και δεν έχουν ευρύτερη εφαρμογή. Αυτά τα πράγματα είναι εξαιρετικά. Καθώς η Επανόρθωση του Φα έχει φτάσει σε αυτό το στάδιο, επιτρέψτε μου να σας πω ότι στο πλευρό του Δασκάλου και στις πλευρές των μαθητών του Ντάφα υπάρχουν πολλοί ορθοί θεοί, και μια σταθερή ροή θεών γίνονται ορθοί, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν αλλάξει και θα έχουν τώρα μια θετική στάση απέναντι στην Επανόρθωση του Φα και τους μαθητές του Ντάφα. Θέλουν να γυρίσουν εντελώς και να βοηθήσουν να παίξουν έναν θετικό ρόλο, και αυτό θα φέρνει συνεχώς θετικά αποτελέσματα.

 

Το περιστατικό της Eutelsat έχει τελειώσει εδώ και πολύ καιρό, οπότε δεν θα μιλήσω γι’ αυτό. Ένα πράγμα είναι σίγουρο όταν πρόκειται για το κακό ΚΚΚ: Ό,τι κι αν κάνει το κακό ΚΚΚ στη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, μόλις κάνει κάτι, αυτό το πράγμα θα μετατραπεί σε σκάνδαλο και αποτυχία. Αυτό έχει καθοριστεί από τους θεούς. (Χειροκρότημα) Αυτό συμβαίνει επειδή η ιστορία δεν ξετυλίγεται για χάρη της. Οι παλιές δυνάμεις το είχαν βάλει να παίζει ένα ρόλο μόνο για να δοκιμάζει τους μαθητές, και η σημερινή ιστορία δημιουργήθηκε ειδικά για την επανόρθωση του Φα και εκτυλίσσεται για χάρη των μαθητών του Ντάφα.

 

Μαθητής: Είναι σωστό να θεωρείται επάγγελμα η πώληση διαφημίσεων για τους Epoch Times;

 

Δάσκαλος: Αν μπορείτε να βγάλετε τα προς το ζην πουλώντας διαφημίσεις, τότε προχωρήστε και κάντε το. Αυτό είναι ένα επάγγελμα, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να το κάνετε αυτό. [Το λέω αυτό] επειδή το μέσο ενημέρωσης που διευθύνουν οι μαθητές της Epoch Times δεν είναι από μόνο του καλλιέργεια- είναι κάτι που στέκεται από μόνο του στην κοινωνία και είναι μια κανονική δουλειά. Το ίδιο ισχύει και για τις εταιρείες που διευθύνετε. Ή ας πούμε ότι διευθύνετε την εταιρεία κάποιου άλλου, δεν είναι το να πηγαίνετε να εργαστείτε στην εταιρεία κάποιου άλλου το ίδιο με το να πηγαίνετε να εργαστείτε στη δική σας εταιρεία; Αυτή είναι η αρχή. Ωστόσο, η καλλιέργειά σας θα αντανακλάται στην εργασία. Συν τοις άλλοις, τα μέσα ενημέρωσης που διευθύνετε ιδρύθηκαν από μαθητές του Ντάφα για την επικύρωση του Φα, οπότε φυσικά αυτό είναι ένα ιδιαίτερα καλό πράγμα. Αν παίρνετε διαφημίσεις γι’ αυτό, έτσι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί, τότε δεν βάζετε το δικό σας λιθαράκι για την επικύρωση του Φα από τους μαθητές του Ντάφα; Μερικοί άνθρωποι λένε, "Μπορώ να σώσω τους ανθρώπους άμεσα με το να τους αποσαφηνίσω την αλήθεια. Σήμερα έπεισα κάποιον για την πραγματική κατάσταση μέσω της αποσαφήνισης των γεγονότων. Αισθάνομαι τόσο ευτυχής που αυτό το άτομο έχει σωθεί." Λοιπόν, όσον αφορά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και εκεί θα έχετε ένα ρόλο στο να σώζετε αισθανόμενα όντα. Ας πούμε ότι εκατό άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτό το έργο των μέσων ενημέρωσης, τότε αν τα μέσα ενημέρωσης έσωσαν εκατό ανθρώπους την ημέρα, ένας από αυτούς σίγουρα σώθηκε από εσάς. Οι εφημερίδες διανέμονται κάθε μέρα, οπότε σίγουρα υπάρχουν περισσότεροι από εκατό άνθρωποι [που σώζονται], σωστά; Τότε δεν έχετε σώσει κάποιον κάθε μέρα; Αυτή είναι σίγουρα η αρχή που λειτουργεί εδώ, διότι εργαστήκατε μαζί για να κρατήσετε την εφημερίδα σε λειτουργία, πράγμα που σημαίνει ότι αποσαφηνίζετε την αλήθεια από κοινού.

 

Μαθητής: Μερικοί ακτιβιστές της δημοκρατίας στο εξωτερικό μου ζήτησαν συγκεκριμένα να μεταφέρω τους χαιρετισμούς τους στον σεβαστό Δάσκαλο.

 

Δάσκαλος: Τότε τους ευχαριστώ. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τον Ντάφα και τους μαθητές του Ντάφα.

 

Δάσκαλος: Ναι, αισθανόμενα όντα, ανεξάρτητα από το τι κάνετε σήμερα, δεν ήρθατε όλοι για τον Φα;

 

Μαθητής: Αισθάνομαι ότι οι παλιές δυνάμεις κανόνισαν πολλά κακά στοιχεία σε ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και μερικές φορές αισθάνομαι ότι τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχω καλλιεργηθεί καλά ή μήπως είναι απλώς ένα συναίσθημα;

 

Δάσκαλος: Αυτό δεν είναι απαραίτητα πάντα η περίπτωση. Ας αφήσουμε στην άκρη τις παλιές δυνάμεις προς το παρόν. Η ανθρώπινη κοινωνία με την οποία έχετε να κάνετε έφτασε στο σημερινό στάδιο αφού πέρασε από μια περίπλοκη διαδικασία κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Οι τρόποι σκέψης είναι περίπλοκοι, η κατάσταση της κοινωνίας είναι περίπλοκη και πολλά πράγματα -συμπεριλαμβανομένων των ορθών και των κακών, των καλών και των κακών- είναι όλα ανακατεμένα μεταξύ τους. Αντιμέτωποι με αυτού του είδους την κοινωνία και τους ανθρώπους, οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να καλλιεργηθούν και να σώσουν όλα τα όντα, γιατί αυτό που αντιμετωπίζετε και αυτό που τίθεται μπροστά σας είναι μόνο τα δύσκολα πράγματα. Αυτά είναι που βλέπετε σήμερα.

 

Μαθητής: Οι βιομηχανικές και επιχειρηματικές τομείς στις ΗΠΑ εξακολουθούν να περιορίζονται από τις παλαιές δυνάμεις;

 

Δάσκαλος: Ξέρω σε τι αναφέρεστε – μιλάτε για το ότι πηγαίνουν στην Κίνα και συνεχίζουν να επενδύουν και να ενισχύουν το κακό ΚΚΚ. Θα ήθελα να σας πω σε όλους ότι ο Δάσκαλος δεν είναι εναντίον του κινεζικού έθνους που γίνεται πλούσιο και ισχυρό. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι εκεί θα ευημερήσουν και θα γίνουν πιο πολιτισμένοι [στον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τα πράγματα]. Αυτό που είμαι εναντίον είναι οι παλιές δυνάμεις που στέλνουν μεγάλα χρηματικά ποσά εκεί κατά τη διάρκεια της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ και το κακό που χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα για να διώξει τους μαθητές του Ντάφα. Αυτό που είμαι εναντίον είναι ότι δημιουργούν την ευκαιρία για να συμβεί αυτό. Πίσω όταν άρχισα να διαδίδω τον Φα αποφάσισα ότι η Κίνα θα έπρεπε να γίνει ευημερούσα. Κατά τη διάρκεια των ετών που διέδιδα τον Φα, οι παλιές δυνάμεις στάθηκαν στο δρόμο και δεν επέτρεψαν να συμβεί αυτό. Όταν άρχισε η δίωξη του Ντάφα, άρχισαν να στέλνουν χρήματα εκεί και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Όταν δεν αναγνώρισα αυτό που έκαναν, είπαν, "Δεν θέλατε να γίνει ευημερούσα;" Εκμεταλλεύονταν τα κενά της επανόρθωσης του Φα και, στην πραγματικότητα, έκαναν αυτό που ήθελαν να κάνουν. Ακόμα κι έτσι, οι μαθητές του Ντάφα τα κατάφεραν. Οι θετικοί παράγοντες παίζουν αποφασιστικό ρόλο και το βαλιτσάκι με τα κόλπα του κακού δεν λειτουργεί πλέον. Σκεφτείτε το όλοι. Το κακό Κόμμα πρόκειται να πέσει, και αν η οικονομία της Κίνας καταρρεύσει μαζί του, δεν θα είναι [οι παλιές δυνάμεις] που θα κάνουν κάτι κακό ξανά; Θα εκμεταλλευτούν και πάλι τα κενά, σωστά; Αυτά είναι τα πράγματα που κάνουν. Μην ανησυχείτε γι’ αυτό προς το παρόν, όμως. Όταν το κακό Κόμμα εξαφανιστεί, ο κινεζικός λαός θα συνεχίσει να επιβιώνει.

 

Μαθητής: Πώς μπορούν τα κινεζικά και τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης να συνεργαστούν καλά μεταξύ τους;

 

Δάσκαλος: Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό, οπότε τα μέσα ενημέρωσης στα αγγλικά και σε άλλες γλώσσες μπορούν να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες τους. Στην πραγματικότητα, τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν αισθητή την παρουσία τους αυτή τη στιγμή. Μέχρι στιγμής η κατάσταση με την εφημερίδα είναι αρκετά καλή. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά σταδιακά τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καλή συνεργασία. Οι μαθητές που διανέμουν τις εφημερίδες μπορούν να παραδίδουν και τις δύο εφημερίδες ταυτόχρονα, [για παράδειγμα]. Ένα άλλο παράδειγμα είναι να μοιράζονται όλοι οι ειδησεογραφικοί πόροι των μαθητών του Ντάφα. Αυτά είναι και τα δύο παραδείγματα πολύ καλών μορφών συνεργασίας. Θα πρέπει να συνεχίσετε να βελτιώνετε τη συνεργασία και τον συντονισμό και με άλλους τρόπους, επίσης.

 

Μαθητής: Υπάρχουν κάποιοι από τους συνηθισμένους ανθρώπους που έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ευρεία διάδοση των Εννέα Σχολίων μπορεί να διαλύσει το ΚΚΚ, αλλά αυτή τη στιγμή ο ημερήσιος ρυθμός αποχώρησης από το Κόμμα εξακολουθεί να είναι μόνο περίπου 20.000. Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές του Ντάφα για να βελτιωθούν; Πώς μπορούμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα χιονοστιβάδας όσον αφορά τις αποχωρήσεις από το Κόμμα;

 

Δάσκαλος: Δεν νομίζω ότι θα παραμείνει έτσι για πάντα. Οι αλλαγές θα έρθουν καθώς θα επιλύονται τα δικά μας προβλήματα και καθώς θα αυξάνεται η επίδραση των Εννέα Σχολίων. Στην πραγματικότητα, το κακό και οι κακοί άνθρωποι έχουν ήδη χάσει την εμπιστοσύνη τους. Το ΚΚΚ είναι σαν κάτι σάπιο που ετοιμάζεται να εκδιωχθεί από την Κίνα - είναι ήδη στον αέρα από την κλωτσιά, έχει ξεριζωθεί και βρίσκεται στο δρόμο της εξόδου. Όλα αυτά τα πράγματα αλλάζουν μαζί με την κατάσταση.

 

Μαθητής: Πώς θα κάνουμε όλους τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της εκπομπής του Sound of Hope στην Κίνα;

 

Δάσκαλος: Το κακό ΚΚΚ θεωρεί το Sound of Hope, το New Tang Dynasty TV και το The Epoch Times ως τις μεγαλύτερες ανησυχίες του. Γι’ αυτό λένε ότι το Φάλουν Γκονγκ έχει τρεις μεγάλες ομάδες μέσων ενημέρωσης. Αναφέρονται στον Sound of Hope, την NTDTV και την Epoch Times. Μπορείτε να πείτε ότι το κακό φοβάται μέχρι θανάτου το Φάλουν Γκονγκ. Πράγματι, δεν φοβάται τις Ηνωμένες Πολιτείες και ακόμη λιγότερο την Ευρώπη. Φοβάται το Φάλουν Γκονγκ επειδή το Φάλουν Γκονγκ ξέρει τι είναι όλα αυτά, αναγνωρίζει πιο ξεκάθαρα τα σχέδιά του και ξέρει πώς να το κάνει να καταρρεύσει. (Χειροκροτήματα) Όσο δεν σταματάει τις διώξεις, θα συνεχίσουμε να τις ασκούμε μέχρι να καταρρεύσει. Στην πραγματικότητα, όλοι οι Κινέζοι γνωρίζουν πώς είναι το κακό ΚΚΚ και πώς σκέφτονται οι ηγέτες του Κόμματος που χειραγωγούνται από το κακό. Αλλά οι άνθρωποι που ζουν στον δυτικό κόσμο και έχουν μια φυσιολογική νοοτροπία δεν γνωρίζουν αυτά τα πράγματα. Δεν έχουν ιδέα για το τι σημαίνει η κουλτούρα του κακού Κόμματος. Γι’ αυτό θα έλεγα ότι αν μια μέρα το κακό Κόμμα ξαφνικά εξαφανιστεί από την Κίνα ή πέσει, οι άλλες κυβερνήσεις θα είναι άσχετες με το πώς συνέβη αυτό. Για να μάθετε τι είναι το κακό ΚΚΚ, πρέπει πρώτα να μάθετε πώς βλέπει τα θέματα, πώς σκέφτεται και πώς λέει ψέματα. Αν δεν έχετε κατανόηση ακόμη και αυτών των πιο βασικών πραγμάτων, όλες οι πληροφορίες που θα συγκεντρώσετε θα είναι λανθασμένες.

 

Μαθητής: Δάσκαλε, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στους μαθητές που εργάζονται στην αγγλική Epoch Times και να μας πείτε πώς να τα πάμε καλύτερα στο μέλλον.

 

Δάσκαλος:Ό,τι κι αν κάνετε, αρχικά πάντα θα αντιμετωπίζετε πίεση και ελλείψεις στους τρεις τομείς, των ανθρώπινων πόρων, των υλικών πόρων και των οικονομικών πόρων. Παρά ταύτα, είστε μαθητές του Ντάφα τελικά, και έχετε καταφέρει κάτι που οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν. Από τη στιγμή που ξεκινήσατε [αυτό το πρότζεκτ], πιστεύω ότι σίγουρα θα το κάνετε καλά, σίγουρα. Όσον αφορά το πώς να το κάνετε καλύτερα, πρέπει να βάλετε τα κεφάλια σας μαζί και να χαράξετε ένα μονοπάτι που θα φτιάξετε μόνοι σας. Ανυπομονώ να ακούσω καλά νέα [για την πρόοδό σας].

 

Μαθητής: Από τότε που η εφημερίδα Epoch Times έγινε η πλατφόρμα και ο διαμεσολαβητής για τα Εννέα Σχόλια, αισθάνθηκα ακόμη πιο βαθιά τη μεγάλη σημασία της καλής λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης. Μόνο με μια ισχυρότερη λειτουργική βάση θα έχουν η Epoch Times ισχυρότερη φωνή. Σήμερα, όταν άκουσα τον Δάσκαλο να μιλάει για το πώς υπάρχουν διαφορετικές μορφές καλλιέργειας, ένιωσα ότι η βελτίωση των επαγγελματικών μας δεξιοτήτων συνδέεται με τη βελτίωση της καλλιέργειας. Αυτό ισχύει για τη σύνταξη ειδήσεων, τη σελιδοποίηση, το χειρισμό λογιστικών θεμάτων κ.λπ. Μπορώ να ζητήσω από τον Δάσκαλο να μας δώσει περισσότερη καθοδήγηση σχετικά με το πώς να διαχειριζόμαστε τα μέσα ενημέρωσης και να τα καταφέρνουμε καλύτερα σε αυτό;

 

Δάσκαλος: Όπως είπα και προηγουμένως, αν θέλετε να τα πάτε καλύτερα, πρέπει να συνεργάζεστε και να συντονίζεστε καλά, να εκτελείτε κάθε εργασία με υπευθυνότητα και προσοχή και μέσω της συλλογικής σας προσπάθειας να κάνετε το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης να ξεχωρίζει. Αν όλοι σας τα πάτε καλά, το μέσο ενημέρωσης είναι βέβαιο ότι θα τα πάει καλά, και θα έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα στη διάσωση των αισθανόμενων όντων. Όσους ανθρώπους και αν σώσει, έχετε μερίδιο σε αυτό, επειδή είναι η συλλογική σας φωνή, η φωνή όλων όσων συμμετέχουν στη λειτουργία της εφημερίδας.

 

Μαθητής: Χαιρετισμούς στον Δάσκαλο εκ μέρους των μαθητών του Ντάφα στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Συμμετέχω σε ένα πρόγραμμα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και συχνά βλέπω ότι μας λείπουν πόροι, όπως ελλείψεις στις τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας μας ή έλλειψη χρηματοδότησης, και αδυναμία σύνδεσης με περισσότερους μαθητές, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν περισσότεροι άνθρωποι. Παραμένουμε στο επίπεδο ενός εργαστηρίου [και όχι μιας μεγάλης επιχείρησης]. Πώς μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό;

 

Δάσκαλος: Αυτή είναι πράγματι η κατάσταση που αντιμετωπίζετε τώρα. Αν έχετε ισχυρές ορθές σκέψεις, αν συνεργάζεστε και συντονίζεστε καλά και αν βαδίζετε το μονοπάτι σας ορθά, όλα θα πάνε καλύτερα. Οι μαθητές στην ηπειρωτική Κίνα περνούν στην πραγματικότητα πολύ πιο δύσκολα. Οι χώροι παραγωγής υλικών τους είναι βασικά σε επίπεδο νοικοκυριού και ξεφυτρώνουν παντού. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι περπατούν στα δικά τους μονοπάτια. Κάθε άτομο, ή κάποιοι που συντονίζονται μεταξύ τους σε μικρή κλίμακα, βαδίζουν το δικό τους μονοπάτι. Δεν είπα προηγουμένως ότι όσον αφορά τη μορφή της καλλιέργειάς μας, ο Μεγάλος Δρόμος δεν έχει μορφή; Αυτό ισχύει για τα πράγματα που κάνετε για να διευκρινίσετε τα γεγονότα. Δεν είναι σαν μια κατάσταση όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν και κάνουν πράγματα υπό την καθοδήγηση και την προτροπή κάποιου επικεφαλής βοηθού, κάθε άλλο. Εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπου πρέπει να συνεργαστείτε μεταξύ σας για κάτι με τον επικεφαλής βοηθό να παρέχει κεντρικό συντονισμό, ο καθένας θα πρέπει να παίρνει πρωτοβουλίες και να βαδίζει το δικό του μονοπάτι. Αν τα πάντα ήταν συγκεντρωτικά και γίνονταν με όλους μαζί, αν τα πάντα αποφασίζονταν από τον επικεφαλής βοηθό και όλοι τον ακολουθούσαν και έκαναν το ίδιο πράγμα, τότε σε ό,τι κι αν καλλιεργούσε ο επικεφαλής βοηθός, εσείς δεν θα γινόσασταν τίποτα περισσότερο από αισθανόμενα όντα στον κόσμο του. Δεν το θέλω αυτό για εσάς. Θέλω κάθε μαθητής του Ντάφα να γίνει βασιλιάς. Κάθε άτομο πρέπει να χαράξει το δικό του μονοπάτι, και κάθε άτομο πρέπει να επικυρώσει και να φτάσει στη δική του ουράνια θέση. (Χειροκροτήματα)

 

Έχοντας πει αυτό, θέλω να υπενθυμίσω σε όλους σας, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακούτε κανέναν πια, τώρα που ο Δάσκαλος είπε ότι πρέπει να περπατάτε όλοι το δικό σας μονοπάτι. Όταν απαιτείται συνολικός συντονισμός, πρέπει να συνεργάζεστε καλά. Έτσι, οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για διαφορετικές περιοχές πρέπει να παίξουν τους ρόλους τους με καθαρό μυαλό και λογική. Όποτε είναι απαραίτητο, όλοι σας πρέπει να συνεργάζεστε καλά με τους συντονιστές.

 

Μαθητής: Εργάζομαι σε εστιατόριο και γενικά αφιερώνω λίγο χρόνο για να διευκρινίσω την αλήθεια. Πηγαίνω στην προπόνηση και βοηθάω με την Epoch Times μόνο τα Σαββατοκύριακα. Θεωρούμαι γνήσιος, καλλιεργητής μαθητής;

 

Δάσκαλος: Εάν σε καθημερινή βάση μπορείτε να επωφεληθείτε από τις συνθήκες που σας παρέχει η δουλειά σας, ή όταν έρχεστε σε επαφή με τους ανθρώπους του κόσμου, εξακολουθείτε να θυμάστε να αποσαφηνίζετε την αλήθεια και να σώζετε τα αισθανόμενα όντα, και να κάνετε αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει ένας μαθητής του Ντάφα - εάν μελετάτε τον Φα με τον ίδιο τρόπο και κάνετε όλα τα τρία πράγματα, είστε ένας μαθητής του Ντάφα.

 

Μαθητής: Πρόσφατα, αρκετοί ηλικιωμένοι μαθητές στην περιοχή του Κόλπου πέθαναν ο ένας μετά το άλλο, και δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος. Ποια θα είναι η θέση στην οποία θα επιστρέψουν;

 

Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα μίλησα γι’ αυτό πολύ νωρίς, στο Τζούαν Φάλουν. Κάποιοι μαθητές δεν είναι επιμελείς, αλλά ο χρόνος που αφιερώνουν στην εκμάθηση του Ντάφα δεν θα είναι μάταιος, ούτε και ο χρόνος που αφιέρωσαν στο να κάνουν πράγματα του Ντάφα. Όσα κι αν έκαναν, τόσα θα λάβουν. Εξαίρεση αποτελούν εκείνοι που εγκαταλείπουν τον Ντάφα, ιδιαίτερα εκείνοι που φεύγουν όταν ο Ντάφα διώκεται- αν πεθάνουν, [αυτό που περιέγραψα] δεν ισχύει γι’ αυτούς. Δεν υπάρχει ελπίδα για αυτούς.

 

Μαθητής: Αισθάνομαι ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να μιλήσω για τα γεγονότα που σχετίζονται με τα Εννέα Σχόλια και τις αποσύρσεις του ΚΚΚ από ό,τι παλαιότερα, όταν διευκρινίζαμε την αλήθεια για τον Ντάφα. Συχνά φοβάμαι να μιλήσω για αυτά τα δύο πράγματα ταυτόχρονα. Δεν ξέρω πού έχω κολλήσει.

 

Δάσκαλος: Έχετε κολλήσει εξαιτίας της δικής σας κατανόησης. Εσείς οι ίδιοι δεν έχετε κατανοήσει γιατί κάνουμε τα Εννέα Σχόλια, ή τουλάχιστον δεν το έχετε καταλάβει ξεκάθαρα. (Ο δάσκαλος γελάει) Γιατί οι μαθητές του Ντάφα διανέμουν τα Εννέα Σχόλια; Σκέφτεστε ότι το να μιλάτε για τα Εννέα Σχόλια μοιάζει σαν να εμπλέκεστε στην πολιτική, και ότι μόνο το να μιλάτε για τα άλλα γεγονότα σχετικά με το ότι ο Ντάφα διώκεται, είναι στην πραγματικότητα σαν να ασχολείστε με κάτι που σχετίζεται με τον Ντάφα. Στην πραγματικότητα, πριν, όταν [απλώς] αντιτασσόσασταν στη δίωξη και μιλούσατε για την αλήθεια του Ντάφα, δεν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έλεγαν ότι γινόταν πολιτική; Ο σκοπός της διανομής των Εννέα Σχολίων από εσάς είναι να εκθέσετε και να τερματίσετε τη δίωξη του κακού Κόμματος, παρά να ρίξετε αυτό το κακό Κόμμα. Όσο συνεχίζεται η δίωξη, οι μαθητές του Ντάφα θα συνεχίσουν να διανέμουν τα Εννέα Σχόλια, μέχρι τελικά το κακό ΚΚΚ να διαλυθεί και η δίωξη να σταματήσει. Αυτό δεν σας δίνει σωστούς λόγους και απόλυτη αυτοπεποίθηση [για να το κάνετε αυτό];

 

Μαθητής: Μαθητές του Ντάφα από την Σαγκάη στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο.

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους. (Χειροκροτήματα) Όταν οι μαθητές του Ντάφα της Σαγκάης στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο, αυτός ο αρχιδαίμονας που κάθεται στη φωλιά του στη Σαγκάη τρομοκρατείται.

 

Μαθητής: Οι μαθητές του Ντάφα έχουν μια πολύ αδύναμη αίσθηση για το πώς οι εταιρείες ξοδεύουν χρήματα για διαφήμιση. Μήπως αυτό δίνει στο κακό έναν λόγο να μπλοκάρει το εισόδημά μας;

 

Δάσκαλος: Όχι, δεν ισχύει. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι οι Epoch Times είναι ήδη ένα μέσο ενημέρωσης με μεγάλη επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλοι, ανεξάρτητα από το ποιος είναι, και ειδικά οι Κινέζοι, θέλουν να μάθουν για την Epoch Times και να ενημερωθούν για τις ειδήσεις που μεταδίδουν οι Epoch Times. Φυσικά, στην πορεία θα υπάρξουν άνθρωποι που θα αντιστέκονται, αλλά καθώς διευκρινίζουμε την αλήθεια περισσότερο και το κάνουμε πιο βαθιά, πολλοί άνθρωποι αλλάζουν. Το μέσο ενημέρωσης που είναι η Epoch Times έχει γίνει η μόνη πολυεθνική εφημερίδα που καλύπτει ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό συμβαίνει ήδη.

 

Μαθητής: Αισθάνομαι όλο και περισσότερο ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Σεβαστέ Δάσκαλε, πώς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό χρησιμοποιώντας ορθές σκέψεις; Μπορούμε να στείλουμε ορθές σκέψεις για να παρατείνουμε τον χρόνο; (Το κοινό γελάει.)

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι δύσκολο να γίνει και δεν είστε ακόμα ικανοί να το κάνετε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καθώς η επανόρθωση του Φα προχωράει πιο γρήγορα, ο χρόνος επίσης περνάει πιο γρήγορα. Με άλλα λόγια, καθώς η Φα-Επανόρθωση προχωράει ταχύτερα, τα ουράνια σώματα κινούνται και περιστρέφονται αντίστοιχα ταχύτερα, όπως και ολόκληρο το σύμπαν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό συμβαίνει σε τόσο γιγαντιαία κλίμακα. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, επειδή η Επανόρθωση του Φα το έχει ήδη λάβει υπόψη της, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι μαθητές του Ντάφα είναι το καλύτερο δυνατό. Είναι αλήθεια ότι θα νιώσετε ότι ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Μερικές φορές, σηκώνεστε το πρωί, απασχολείστε τρέχοντας γύρω-γύρω κάνοντας μερικά πράγματα, και έχει σκοτεινιάσει πριν το καταλάβετε. [Αναρωτιέστε,] πώς γίνεται να υπάρχει τόσο λίγος χρόνος; Αυτό είναι πράγματι αλήθεια. Οι άνθρωποι δεν έχουν την ικανότητα να συμβαδίζουν, επειδή η επανόρθωση του Φα συμβαίνει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Πολλοί από εμάς θυμόμαστε ότι στο παρελθόν, νιώθαμε πάντα ότι η μέρα ήταν πολύ μεγάλη. Όταν ήμουν μικρός, άκουγα συχνά άλλους να λένε, πώς γίνεται να μην έχει σκοτεινιάσει ακόμη; Οι άνθρωποι ήταν κουρασμένοι αφού δούλευαν όλη μέρα και αισθάνονταν ότι η μέρα ήταν τόσο μεγάλη και δούλευαν όλη την ώρα. Τώρα είναι διαφορετικά. Σήμερα, οι άνθρωποι λένε ότι έχει σκοτεινιάσει πριν προλάβουν να κάνουν οτιδήποτε. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά που μπορεί να αισθανθούν τα ανθρώπινα όντα.

 

Μαθητής: Πήρα τον Φα το 1998, και είναι η πρώτη φορά που κάνω ερώτηση στον Δάσκαλο σε συνέδριο ανταλλαγής εμπειριών. Δάσκαλε, έχω κάνει αρκετά πράγματα τα τελευταία χρόνια, όμως νιώθω σαν να μην έχω πολλά να πω όταν οι άλλοι μοιράζονται εμπειρίες. Είναι αυτό επειδή δεν έχω μελετήσει καλά τον Φα ή επειδή οι ορθές σκέψεις μου δεν είναι αρκετά ισχυρές;

 

Δάσκαλος: Ίσως είναι θέμα προσωπικότητας. Αν δεν έχετε τίποτα να πείτε, τότε αφιερώστε περισσότερο χρόνο στο να ακούτε. Δείτε αν υπάρχουν κενά μεταξύ εσάς και των άλλων και κάντε συγκρίσεις. Το να μοιράζεστε ο ένας με τον άλλο παρέχει ένα περιβάλλον όπου οι μαθητές του Ντάφα προχωρούν μπροστά και βελτιώνονται μαζί. Αυτός ο λίγος χρόνος είναι ο μόνος χρόνος [που προορίζεται για αυτόν τον σκοπό] ενώ καλλιεργείστε στον ανθρώπινο κόσμο, και είναι το περιβάλλον όπου οι μαθητές του Ντάφα συναντιούνται, ένα περιβάλλον καλλιέργειας. Περνάτε περισσότερο χρόνο στην κοινωνία των συνηθισμένων ανθρώπων και καλλιεργείστε στον ανθρώπινο κόσμο, και δεν διαχωρίζετε τον εαυτό σας από τα εγκόσμια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτός ο λίγος χρόνος είναι πολύτιμος και πολύ περιορισμένος για τους μαθητές του Ντάφα.

 

Μαθητής: Οι δημοσιεύσεις άρθρων μέσω του Διαδικτύου μπλοκάρονται από το κακό και ελέγχουν [την πρόσβαση] στους ιστότοπους. Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν άλλο ιστότοπο στις Ηνωμένες Πολιτείες; Δάσκαλε, παρακαλώ δώστε μας κάποια κατεύθυνση για να το κάνουμε αυτό, και ειδικά για την ιδέα να το χρησιμοποιήσουμε για άρθρα από τα Εννέα Σχόλια που έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.

 

Δάσκαλος: Ναι, σίγουρα μπορείτε. Θα πρέπει να σκεφτείτε τρόπους για να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι εκεί έξω σήμερα, και οι μαθητές του Ντάφα λειτουργούν αρκετούς. Όλοι έχουν μια επίδραση.

 

Μαθητής: Μετά τη δημοσίευση των Εννέα Σχολίων έκανα ό,τι μπορούσα για να τα διανείμω. Εκείνη την εποχή η σύζυγός μου μού έφερε πολλές δοκιμασίες. Έπεσα [σε επίπεδο] και είχα κάποιο αρκετά σοβαρό κάρμα ασθένειας. Τώρα έχω περιστασιακά σοβαρές υποτροπές (του κάρμα της ασθένειας0, και το βρίσκω πραγματικά δύσκολο να υπομείνω τις δοκιμασίες που μου φέρνει η γυναίκα μου. Θέλω να ξεπεράσω αυτή τη δοκιμασία το συντομότερο δυνατό.

 

Δάσκαλος: Αντιμετωπίστε όλα όσα αντιμετωπίζετε ως καλλιεργητής, και θα είστε σε θέση να ξεπεράσετε τα πάντα. (Χειροκρότημα) Θα πρέπει να αναρωτηθείτε: Αν ένα θεϊκό ον αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα, πώς θα το χειριζόταν; Όταν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, αυτό θα πρέπει να σκέφτεστε. Απλά προσπαθήστε να τα καταφέρετε και να το χειριστείτε με αυτόν τον τρόπο, και δείτε τι θα συμβεί.

 

Μαθητής: Οι Δυτικοί μαθητές που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποσυρθούν από το Κόμμα;

 

Δάσκαλος: Αυτό δεν είναι σημαντικό ζήτημα. Σίγουρα, πολλοί μαθητές αποσύρονται, όπως εκείνοι από τις πρώην χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Εφόσον είναι μαθητές του Ντάφα τώρα, το αν αποσύρονται ή όχι δεν είναι σημαντικό γεγονός από μόνο του, αλλά ο ψυχολογικός αντίκτυπος των αποχωρήσεών τους στο κακό ΚΚΚ είναι αρκετά σημαντικός.

 

Μαθητής: Μόλις αναφέρατε ότι δεν πρέπει να μιλάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο κατά τη διάρκεια της διευκρίνισης της αλήθειας. Αυτό σημαίνει ότι στις αναφορές μας στα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε φράσεις όπως "το κακό φάσμα του κομμουνισμού" και "οι θεοί θέλουν να εξαλείψουν το ΚΚΚ”;

 

Δάσκαλος: Αυτό δεν είναι πρόβλημα, αυτά τα πράγματα δεν είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Η αναφορά στο "κακό φάντασμα του κομμουνισμού" δεν είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Το αναδεικνύω αυτό και σταδιακά δίνω μια εμπεριστατωμένη εξήγηση του θέματος. Τα Εννέα Σχόλια το αναφέρουν επίσης. Η κουβέντα για τους "θεούς που θέλουν να εξαλείψουν το ΚΚΚ" είναι επίσης αληθινή και πραγματική. Όταν μιλάτε γι’ αυτό, οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να το νιώσουν αυτό, καθώς έχουν μια πλευρά που γνωρίζει. Όταν ανέφερα ότι οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να το δεχτούν αν μιλάτε σε πολύ υψηλό επίπεδο, αναφερόμουν στα πράγματα στην καλλιέργεια, επειδή οι αρχές της καλλιέργειας είναι αντίθετες από αυτές των ανθρώπων. Ενώ οι άνθρωποι αισθάνονται ότι το να ζεις μια άνετη ζωή είναι καλό πράγμα, οι καλλιεργητές πιστεύουν ότι, για χάρη της βελτίωσης του εαυτού τους, το αντίθετο είναι καλό πράγμα. Αυτό δεν είναι ένα παράδειγμα μιας ορθής αρχής που υπάρχει ταυτόχρονα με μια αντεστραμμένη;

 

Μαθητής: Πώς γνωρίζουμε για τους μεγάλους ιστορικούς μας όρκους; Όταν διαβάζω το Τζούαν Φάλουν και μελετώ τον Φα, μπορώ να θυμάμαι [τι μελετώ], αλλά μόλις γυρίσω και γίνω ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ξεχνάω.

 

Δάσκαλος: Όταν γίνεσαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, φυσικά και δεν πρέπει να γνωρίζεις τον Φα. Αντίθετα, θα πρέπει να πείτε ότι μόλις έρθετε σε επαφή με την συνηθισμένη κοινωνία ξεχνάτε ότι είστε καλλιεργητής. Αυτό πιθανόν να οφείλεται στην έλλειψη ορθών σκέψεων. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τόσο ξεκάθαρα για τους όποιους μεγάλους όρκους μπορεί να έχετε κάνει στο παρελθόν, ούτε θα πρέπει να ανησυχείτε γι’ αυτό. Σήμερα είστε κάποιος που έχει αποκτήσει τον Φα και, όντας καλλιεργητής, θα πρέπει απλώς να κάνετε αυτό που απαιτείται από τους καλλιεργητές. Είπατε ότι δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον Φα που μελετήσατε - δεν πειράζει. Ας πούμε ότι δεν θυμάσαι μετά την πρώτη ανάγνωση και ακόμα δεν θυμάσαι μετά τη δεύτερη ανάγνωση, τότε βάλε την καρδιά σου στη μελέτη και σίγουρα θα κάνεις κάποια πρόοδο. Αν πραγματικά δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να το θυμηθείτε, τότε είναι μια δοκιμασία που έχει τεθεί μπροστά σας. Αν δεν συμβαίνει αυτό και το ότι δεν θυμάστε οφείλεται στο ότι δεν δίνετε αρκετή προσοχή, τότε το ζήτημα που τίθεται είναι να γίνετε πιο επιμελείς.

 

Μαθητής: Οι μαθητές του Ντάφα της πόλης Σενγιάνγκ δίνουν τις καλύτερες ευχές τους στον Δάσκαλο. (Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους) Ο Δάσκαλος είπε στο Τζούαν Φάλουν ότι θα προστατεύσει κάθε μαθητή έως ότου ένας μαθητής έχει τη ικανότητα να προστατεύει τον εαυτό του. Ωστόσο, πολλοί μαθητές παρ’ όλα αυτά δεν ολοκλήρωσαν το ταξίδι που ο Δάσκαλος κανόνισε, και σκοτώθηκαν από τη δίωξη του κακού. Όσοι έχουν πεθάνει καλλιεργήθηκαν μάταια;

 

Δάσκαλος: Αν κάθε μαθητής του Ντάφα μπορεί να σκέφτεται και να ενεργεί ορθά καθώς αντιμετωπίζει τα πράγματα και μπορεί να βλέπει τα πράγματα με ορθές σκέψεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κανείς σας δεν θα φοβάται όταν αντιμετωπίζει διώξεις. Αν είστε έτσι, ποιος θα τολμούσε να σας διώξει! Αν ένα άτομο είναι εντελώς μέσα στον Φα, κανείς δεν μπορεί να το αγγίξει. Αυτό δεν είναι το να έχεις την ικανότητα να προστατεύεις τον εαυτό σου; Στην πραγματικότητα, όσον αφορά τους βετεράνους μαθητές [που ξεκίνησαν] πριν από τη δίωξη, σας ανύψωσα όλους στις θέσεις σας. Εφόσον μπορείτε να αντιμετωπίζετε τα πράγματα με ορθές σκέψεις και ορθές πράξεις, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας πλήρως, και αυτό ισχύει επίσης και για τους νέους μαθητές που εντάχθηκαν αργότερα. Απλώς κάποιοι μαθητές απλώς δεν έχουν ορθές σκέψεις. Έχουν όλα τα πράγματα στη θέση τους, και όμως όταν βιώνουν διωγμό εξακολουθούν να βλέπουν τα πράγματα με ανθρώπινη νοοτροπία και εξακολουθούν να έχουν ένα μεγάλο σωρό προσκολλήσεις. Τι πρέπει να κάνει ο Δάσκαλος; Θα πρέπει να αναλάβω πλήρως όλα όσα υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε για την επικύρωση του Φα; Τότε θα ήσασταν εσείς που θα καλλιεργούσατε ή θα ήταν ο Δάσκαλος που θα το έκανε; Επιτρέψτε μου να επαναλάβω: Είναι οι μαθητές του Ντάφα, όχι οι συνηθισμένοι άνθρωποι, που ο Δάσκαλος προστατεύει εν μέσω της δίωξης.

 

Έχω εξηγήσει αυτά τα πράγματα με μεγάλη σαφήνεια σε διάφορες διαλέξεις του Φα. Αν είστε μαθητής που μόλις ήρθε από την ηπειρωτική χώρα, αναζητήστε τον Φα που έχω διδάξει τα τελευταία χρόνια και διαβάστε τον, καθώς θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να τα εξηγήσω όλα λεπτομερώς. Πολλά πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα. Στοιχεία του παρελθόντος του κάθε ατόμου, καθώς και στοιχεία που έχουν τακτοποιηθεί από τις παλιές δυνάμεις, παίζουν ρόλο.

 

Έχω αστειευτεί μαζί σας γι’ αυτό στο παρελθόν, λέγοντας ότι όλοι οι διάσημοι και επιφανείς άνθρωποι στο παρελθόν ήταν μαθητές του Ντάφα. Οι μαθητές του Ντάφα ήταν τόσο χαρούμενοι όταν το άκουσαν, σκεπτόμενοι, "Ήμασταν όλοι αυτοί οι διάσημοι άνθρωποι στην ιστορία!" Ωστόσο, πολλές από αυτές τις ιστορικές προσωπικότητες πήραν πολλές ζωές. Μερικοί μαθητές του Ντάφα ήταν κλέφτες και ληστές στην ιστορία, και μερικοί διέπραξαν ακόμη και τρομερά εγκλήματα. Φυσικά, μαθητές του Ντάφα, εφόσον καλλιεργείστε τώρα, ο Δάσκαλος μπορεί να εναρμονίσει και να επιλύσει καλοπροαίρετα αυτά τα πράγματα και να φροντίσει για όλα αυτά. Αλλά η καλλιέργεια είναι ιερή και είναι σοβαρή. Ο Δάσκαλος θα επιλύσει καλοπροαίρετα αυτά τα πράγματα και έχει πραγματικά διευθετήσει πολλά από τα χρέη σας για εσάς- ωστόσο, με ένα τόσο μεγάλο, σημαντικό ζήτημα, σε μια δοκιμασία ζωής και θανάτου, μπορούν οι καλλιεργητές να μην έχουν υψηλά πρότυπα; Όσοι μαθητές δεν είναι επιμελείς θα δυσκολευτούν να τα καταφέρουν. Έχοντας τόσο μεγάλα χρέη, σε στιγμές ζωής και θανάτου θα μπορούσε να σας επιτραπεί να τα καταφέρετε χωρίς ορθές σκέψεις; Όταν μερικοί από εσάς τους μαθητές της ενδοχώρας διώχθηκαν σκληρά, φτάσατε σε ένα σημείο όπου δεν θεωρούσατε πλέον τους εαυτούς σας μαθητές του Ντάφα. Το κεφάλι σας ήταν γεμάτο συνηθισμένες ανθρώπινες σκέψεις. Ενώ ήσασταν υπό διωγμό, ήσασταν προσκολλημένοι στη ζωή ενός συνηθισμένου ανθρώπου με άνεση. Τότε πώς θα μπορούσατε να αντιμετωπιστείτε ως θεϊκό ον; Πώς θα μπορούσαν να διευθετηθούν αυτά τα χρέη από το παρελθόν; Θα μπορούσατε να περάσετε τις δοκιμασίες τόσο εύκολα; Υπάρχουν λοιπόν πολλοί διαφορετικοί λόγοι και διάφοροι παράγοντες που δεν μπορείτε να εξετάσετε με ανθρώπινο τρόπο, σκεπτόμενοι πράγματα όπως: " Καλλιεργήθηκαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, και τώρα δεν έχουν καλλιεργηθεί όλοι μάταια; Σκοτώθηκαν από τον διωγμό, έτσι απλά; Δεν υποτίθεται ότι ο Δάσκαλος προστατεύει τους μαθητές του Ντάφα; Πού ήταν η προστασία;" Ναι, προστατεύω τους μαθητές του Ντάφα. Αλλά, ακόμη και όταν βρίσκονταν στο χείλος του θανάτου, δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους μαθητές του Ντάφα, ούτε θυμόντουσαν ότι είχαν ακόμη εμένα, τον δάσκαλό τους. Αυτό που είχαν στο μυαλό τους ήταν: "Αν πεθάνω εδώ, σε τι θα έχει χρησιμεύσει η ζωή μου; Ποιος θα φροντίσει τα παιδιά μου; Θα ξαναπαντρευτεί η γυναίκα μου;" Όταν τους καταδίωκαν σκληρά, δεν φώναζαν τον Δάσκαλο, αντίθετα φώναζαν τη μητέρα τους ή ακόμη φώναζαν τον Ουρανό και τη Γη. Όταν προσπάθησα να σταματήσω τη δίωξη, οι παλιές δυνάμεις και οι θεοί του σύμπαντος είπαν όλοι: "Πρέπει να είσαι σταθερός σε θέματα αρχών όταν επανορθώνεις τον Φα. Ποιον Φα επανορθώνεις; Θα πάρετε τα μη ορθά πράγματα και θα τα θεωρήσετε ως τον ορθό Φα; Είναι αυτός μαθητής σου εκεί πέρα; Κοίταξέ τον, σε θεωρεί δάσκαλό του;" Όσο πιο σοβαρά διώχθηκε το άτομο, τόσο περισσότερο αυξάνονταν οι ανθρώπινες προσκολλήσεις του, αντί να γίνει πιο σταθερός όσο προχωρούσε ο διωγμός και να έχει όλο και πιο ισχυρές ορθές σκέψεις για να αντισταθεί στον διωγμό. Πείτε μου, τι θα μπορούσε να γίνει; Σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη στιγμή που σκοτώθηκε από τη δίωξη, δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό του ως μαθητή του Ντάφα.

 

Ευτυχώς, ο Δάσκαλος αναγνωρίζει όλα όσα έχουν κάνει οι μαθητές του Ντάφα. Αφού σκοτωθεί από τον διωγμό, αναγνωρίζω το γεγονός ότι σκοτώθηκε από τον διωγμό επειδή καλλιεργούσε τον Ντάφα. Παρά το γεγονός ότι δεν τα πήγε καλά στο να ξεπεράσει αυτή τη συγκεκριμένη δοκιμασία, δεν θα αφήσω την καλλιέργειά του να είναι μάταιη. (Χειροκρότημα) Γι’ αυτό έχω πει ότι αυτό που περιμένει τους μαθητές του Ντάφα, ό,τι κι αν συμβεί, είναι πάντα το λαμπρότερο και καλύτερο μέλλον. (Χειροκρότημα) Αυτό που υπομείνατε στον διωγμό δεν συγκρίνεται στο ελάχιστο με αυτό που θα σας δοθεί στο μέλλον. Και είναι αλήθεια ότι οι παλιές δυνάμεις εκμεταλλεύτηκαν τα κενά κάποιων πραγματικά καλών μαθητών και τους σκότωσαν μέσω της δίωξης. Αυτό συνέβη και στην περιοχή του Κόλπου, και αυτό πονάει πολύ την καρδιά του Δασκάλου.

 

Φυσικά, στο θέμα αυτό υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες. Όσο κάποιος μπορεί να ενεργεί σαν θεϊκό ον, τίποτα δεν θα τολμήσει να τον σκοτώσει μέσω της δίωξης.

 

Μαθητής: Πώς θα πρέπει να δούμε το ζήτημα του να δίνουμε δώρα στον επικεφαλής δεσμοφύλακα, προκειμένου να απαλυνθεί ο πόνος των συγγενών που έχουν φυλακιστεί για την εξάσκηση του Φάλουν Γκονγκ;

 

Δάσκαλος: Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάποιο σημαντικό λάθος. Είναι απλώς ότι θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να ενεργείτε λίγο πιο ορθά και να τα πηγαίνετε λίγο καλύτερα. Αν μπορούσατε να διευκρινίσετε την αλήθεια σε εκείνον τον επικεφαλής φρουρό της φυλακής με πολύ έντονες ορθές σκέψεις και να του περάσετε το μήνυμα, θα ήταν πολύ καλύτερο από το να του κάνετε δώρα. Αλλά αυτά είναι απλώς λόγια, και όταν το κάνετε έτσι σε ένα τέτοιο περιβάλλον... το ερώτημα είναι, θα έχετε πολύ ισχυρές ορθές σκέψεις; Είστε σε θέση να έχετε πραγματικά ισχυρές ορθές σκέψεις όταν δέχεστε πίεση από το κακό; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά όταν το γυρίσετε και το σκεφτείτε, η ανθρώπινη ιστορία δεν δημιουργήθηκε για το σήμερα; Δεν είναι όλα όσα οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να σφυρηλατήσουν ακριβώς για να τα καταφέρουν μέσα από όλα αυτά; Έτσι, για να περάσετε από το να είστε άνθρωποι στο να είστε θεοί, δεν χρειάζεται να τα καταφέρετε με αυτόν τον τρόπο; (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Θα ήθελα να στείλω χαιρετισμούς στον Δάσκαλο εκ μέρους όλων των μαθητών του Ντάφα από την 8η Διμοιρία της Γυναικείας Φυλακής της Επαρχίας Λιαονίνγκ.

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ. Η διατύπωση το κάνει να ακούγεται σαν οι μαθητές του Ντάφα να είναι η "8η διμοιρία" αυτής της φυλακής, έτσι δεν είναι; Θα έπρεπε να πείτε, "Μαθητές του Ντάφα που διώκονται από την 8η διμοιρία της φυλακής". Δεν είναι η δική μας "8η διμοιρία". Οι μαθητές του Ντάφα δεν αναγνωρίζουν τίποτα από αυτά που οργανώθηκαν από τις παλιές δυνάμεις, και ακόμη λιγότερο αναγνωρίζουν τη δίωξη του κακού Κόμματος.

 

Μαθητής: Στις 5 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, διάβασα μια ομαδική δήλωση από δεκάδες μαθητές σε εκείνη τη φυλακή, δηλώνοντας ότι θα καλλιεργηθούν σταθερά στον Ντάφα και θα ακολουθήσουν τον Δάσκαλο μέχρι τέλους. Δάσκαλε, παρακαλώ να έχετε το μυαλό σας ήσυχο.

 

Δάσκαλος: Αν αυτά τα λόγια είχαν ειπωθεί πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια, πραγματικά δεν θα μπορούσα να ηρεμήσω το μυαλό μου, αλλά τώρα μπορώ. (Χειροκρότημα) Τότε ήταν ασαφές αν οι μαθητές του Ντάφα θα μπορούσαν να τα καταφέρουν κατά τη διάρκεια αυτής της δίωξης, και ασαφές πόσοι θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Παρόλο που οι θεοί τους προστάτευαν και ο Δάσκαλος τους παρακολουθούσε και τους προστάτευε, ενώ διώκονταν, θα μπορούσαν οι μαθητές του Ντάφα να έχουν πραγματικά ορθές σκέψεις και ορθές πράξεις όπως οι θεοί; Το να τα καταφέρει κανείς εξαρτάται από τις δικές του σταθερές ορθές σκέψεις και τη σταθερή πίστη στον Ντάφα. Ο Δάσκαλος μπορεί να αναλάβει τα βάσανα για σας, και μπορώ ακόμη και να υπομείνω τον πόνο στη θέση σας, αλλά μπορείτε να έχετε τον νου σας σε μια ορθή κατάσταση όταν βρίσκεστε κάτω από τέτοια βάναυση και άγρια πίεση; Αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας ως θεό ή ως ανθρώπινο ον; Έχετε άφθονες ορθές σκέψεις; Όλα αυτά τα πράγματα εξαρτώνται από εσάς, από εσάς τους ίδιους.

 

Μαθητής: Δάσκαλε, υπάρχει μια τάση σύμφωνα με την οποία οι διαφορές μεταξύ των επιπέδων των μαθητών αυξάνονται, και μερικοί μαθητές έχουν κατ 'επανάληψη παρεμποδιστεί από το κάρμα ασθένειας και δεν ήταν σε θέση να το ξεπεράσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πώς μπορούμε να βελτιωθούμε καλύτερα ως σύνολο;

 

Δάσκαλος: Έχω μιλήσει γι’ αυτό πολλές φορές στο παρελθόν και πολλοί μαθητές το έχουν ήδη καταλάβει. Όταν οι μαθητές παρουσιάζουν σοβαρό κάρμα ασθένειας, αυτό έχει αναμφίβολα δύο στόχους. Ο ένας είναι να εμφανίσει το άτομο αυτό μια τέτοια κατάσταση και στη συνέχεια να φανεί πώς το βλέπουν οι άνθρωποι γύρω του. Είναι για να φανεί πώς και αν το μυαλό σας συγκινείται από αυτό. Δεν είναι αυτή η περίπτωση; Αν όλοι συγκινηθούν, σκεπτόμενοι: «Ουάου, έχει καλλιεργηθεί τόσο καλά, πώς μπορεί να είναι έτσι;», τότε οι προσκολλήσεις αναδύονται και οι ανθρώπινες σκέψεις βγαίνουν στην επιφάνεια. Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται: «Αν ακόμη και αυτός έχει γίνει έτσι, θα μπορέσω να τα καταφέρω εγώ;» Όλα τα είδη των ανθρώπινων προσκολλήσεων αναδύονται στην επιφάνεια. Τότε οι παλιές δυνάμεις λένε: "Είχα δίκιο που το έκανα αυτό, έτσι δεν είναι; Ο λόγος που έβαλα το κάρμα της ασθένειας αυτού του ατόμου να γίνει τόσο σοβαρό ήταν για να δοκιμάσω αν έχει ορθές σκέψεις ή ανθρώπινη σκέψη. Κάναμε το σωστό, έτσι δεν είναι; Βλέπετε, δεν επέστρεψαν αυτές οι ανθρώπινες σκέψεις των μαθητών σας; Τόσες πολλές ανθρώπινες σκέψεις επέστρεψαν, οπότε πρέπει να στοχεύσουμε αυτές τις ανθρώπινες σκέψεις. Επομένως, θα αυξήσουμε το κάρμα ασθένειας αυτού του μαθητή και θα δούμε αν όλοι σας εξακολουθείτε να καλλιεργείστε”.

 

Ό,τι κι αν συμβεί, κανείς δεν πρέπει να επηρεαστεί εσωτερικά. Κάθε μαθητής θα πρέπει να σκέφτεται μόνο να παρέχει βοήθεια ως μαθητής του Ντάφα, στο βαθμό που είναι ικανός, και δεν υπάρχει τίποτα για να αναστατωθεί. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε αυτό το άτομο, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα με ορθές σκέψεις. Συνεχίστε να κάνετε ό,τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε. Μην προσκολληθείτε σε αυτό εξετάζοντάς το με ανθρώπινο τρόπο και μην κάνετε αυτά τα προβλήματα χειρότερα στο μυαλό σας. Κοιτάξτε με πολύ ορθό τρόπο πώς σχετίζεται με όλα τα άλλα και μην το θεωρείτε πολύ σημαντικό και να είστε πολύ ήρεμοι. Οι παλιές δυνάμεις θα χάσουν τότε το ενδιαφέρον τους, σκεπτόμενες: "Αυτοί οι άνθρωποι δεν συγκινούνται. Αν κανένας από αυτούς δεν συγκινείται, ποιο είναι το νόημα;". Τότε θα παρατήσουν το θέμα, και το κάρμα ασθένειας αυτού του ατόμου θα εξαφανιστεί αμέσως. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια.

 

Ο άλλος στόχος αφορά το ίδιο το άτομο: Πόσο καλά έχει καλλιεργηθεί το άτομο που παρουσιάζει το κάρμα της ασθένειας; Είναι σε θέση να τα καταφέρει με ισχυρές ορθές σκέψεις ενώ βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση; Αντιμετωπίζει πραγματικά τον εαυτό του ως θεό και δεν δίνει καμία απολύτως σημασία σε τίποτα από όλα αυτά; Σήμερα διάβασα μια αναφορά στον ιστότοπο Minghui. Μια μαθήτρια είχε ξυλοκοπηθεί τόσο άσχημα που τα πόδια της είχαν σπάσει και είχαν γίνει κομμάτια, και δεν έφτιαξαν τα οστά της πριν της βάλουν γύψο. Δεν πέρασε καν από το μυαλό της μαθήτριας ότι θα γινόταν ανάπηρη εξαιτίας αυτού. Δεν έδωσε καθόλου σημασία σε αυτό. Απλώς μελετούσε τον Φα κάθε μέρα, και οι ορθές σκέψεις της ήταν πολύ ισχυρές. Όταν μπόρεσε να καθίσει λίγο, άρχισε να κάνει τις ασκήσεις. Οι γιατροί της είπαν ότι τα οστά της είχαν συντριβεί και σπάσει σε πολλά σημεία και ότι ο γύψος είχε τοποθετηθεί πριν τα οστά σταθεροποιηθούν. Όλα αυτά έγιναν από αυτούς τους ανθρώπους στο νοσοκομείο των φυλακών. Εκείνη δεν έδωσε καμία σημασία σε αυτό και απλώς είπε στον εαυτό της: "Θέλω να σταυρώσω τα πόδια μου και να κάνω τις ασκήσεις". Πίεσε τον εαυτό της και το έκανε, παρόλο που ήταν εξαιρετικά επώδυνο να το κάνει. Καθώς περνούσε ο καιρός, δεν αισθανόταν πλέον πόνο όταν σταύρωνε τα πόδια της. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ανάρρωσε. Τώρα μπορεί να πηδάει πάνω και κάτω χωρίς κανένα πρόβλημα και είναι σαν ένα εντελώς φυσιολογικό άτομο. (Χειροκρότημα) Αν κάποιος από εσάς μπορεί να συμπεριφερθεί έτσι, οι παλιές δυνάμεις δεν θα τολμήσουν να σας αγγίξουν. Όποιος μπορεί να είναι έτσι, θα μπορεί να τα καταφέρει όταν αντιμετωπίζει δοκιμασίες. Τι είναι οι " ορθές σκέψεις "; Αυτό είναι το νόημα των ορθών σκέψεων.

 

Μαθητής: Μερικοί συνασκούμενοι μαθητές λένε ότι τα Εννέα Σχόλια φέρουν τη δύναμη του Φα. Είναι αλήθεια αυτό;

 

Δάσκαλος: Είναι αλήθεια. Όσον αφορά τα Εννέα Σχόλια, λοιπόν, όλοι γνωρίζουν για την διευκρίνιση της αλήθειας, τη σωτηρία των αισθανόμενων όντων και την αποσύνθεση του κακού φάσματος του φαύλου Κόμματος - δεν είναι αυτά τα πράγματα που οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να κάνουν ενώ επικυρώνουν τον Φα, και πράγματα που πρέπει να γίνουν από τον Ντάφα κατά τη διάρκεια της επανόρθωσης του Φα; Φυσικά και φέρει τη δύναμη του Φα. Αλλά δεν πρέπει να το μελετάτε σαν να ήταν ο Φα. (Το κοινό γελάει). Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως υλικό που βοηθάει κάποιον να κατανοήσει το κακό Κόμμα. Αλλά όσοι μαθητές είναι μπερδεμένοι πάνω σε αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να το διαβάσουν περισσότερο, καθώς θα είναι ωφέλιμο. Αυτή είναι η κατάσταση με το θέμα αυτό.

 

Μαθητής: Μερικοί άνθρωποι που έχουν έρθει από την ηπειρωτική Κίνα είναι πολύ συμπαθείς και υποστηρίζουν το Φάλουν Γκονγκ, αλλά δεν είναι πρόθυμοι να αποχωρήσουν από το Κόμμα. Εκτός από το να τους δώσουμε τα Εννέα Σχόλια, τι μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά;

 

Δάσκαλος: Μερικοί άνθρωποι είναι πέρα από κάθε βοήθεια. Μόλις είπα κάτι: Αν καταφέρνατε να σώσετε τους μισούς ανθρώπους, θα ήταν μεγάλη επιτυχία. Με άλλα λόγια, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορείτε να σώσετε, πολλοί που δεν μπορούν πλέον να σωθούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλλά δεν πρέπει να σταματήσετε να κάνετε πράγματα για να σώσετε ανθρώπους μόνο και μόνο εξαιτίας εκείνων που δεν μπορούν πλέον να σωθούν. Θα πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε αυτά τα πράγματα. Επίσης, αυτή η υπόθεση δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος της και δεν μπορεί να εξαχθεί κανένα συμπέρασμα. Είναι ακόμη άγνωστο αν μια δεδομένη ζωή θα έχει περαιτέρω ευκαιρίες ή όχι. Καθώς η συνολική κατάσταση αλλάζει, μπορεί να αλλάξει και αυτός μαζί της. Αυτή τη στιγμή αυτά τα πράγματα είναι απλώς εκδηλώσεις του τι συμβαίνει σε αυτή τη διαδικασία

 

Μαθητής: Λόγω των προσκολλήσεών μου, με εκμεταλλεύτηκαν οι παλιές δυνάμεις και το κακό φάντασμα του κακού Κόμματος, και έπεσα έξω από τις τάξεις [των μαθητών του Ντάφα] για ένα με δύο χρόνια. Οι παλιές δυνάμεις έκαναν αναποτελεσματική την εκτέλεση των ασκήσεων, και όλο αυτό το χρονικό διάστημα έκανα υπομονή. Νομίζω ότι μέσω της μελέτης του Φάλουν Γκονγκ, κάνοντας καλά τα τρία πράγματα που μας έχει δώσει ο Δάσκαλος να κάνουμε, και συνεχίζοντας με την επανόρθωση του Δασκάλου, θα μπορέσω σίγουρα να τα καταφέρω.

 

Δάσκαλος: Ναι, αυτό είναι το σωστό μονοπάτι. Οι ορθές σκέψεις δεν θα πρέπει να είναι μόνο λόγια. Αντίθετα, οι ορθές σκέψεις, οι ορθές πράξεις και η επιμέλεια είναι σε ισχύ. Η πτώση από τις τάξεις για ένα ή δύο χρόνια δεν είναι σύντομο χρονικό διάστημα. Ό,τι και να γίνει, όμως, εφόσον η δίωξη δεν έχει τελειώσει, οι ευκαιρίες αφθονούν αυτή τη στιγμή για όσους δεν έχουν βγει μπροστά ή δεν έχουν προλάβει την πρόοδο της επανόρθωσης του Φα. Κάντε το καλύτερο που μπορείτε. Αυτό πρέπει να κάνετε. Πρέπει να αδράξετε την ημέρα.

 

Μαθητής: Είναι σημαντικό για τους μικρούς μαθητές του Ντάφα να διαβάσουν τα Εννέα Σχόλια;

 

Δάσκαλος: Για τους μικρούς μαθητές του Ντάφα στις ΗΠΑ, η μελέτη του Φα εξακολουθεί να είναι πιο σημαντική από τη στιγμή που δεν έχουν δηλητηριαστεί και καταστραφεί από το κακό Κόμμα. Εκείνοι στην Κίνα είναι διαφορετικοί - εκείνοι στην ηπειρωτική Κίνα είναι διαφορετικοί. Για εκείνους στις Η.Π.Α. είναι εντάξει να μελετούν απλώς τον Φα περισσότερο.

 

Μαθητής: Μερικοί μαθητές του Ντάφα είναι πολύ προσκολλημένοι στις συνηθισμένες δεξιότητες. Δάσκαλε, σε παρακαλώ πες μας πώς να απαλλαγούμε από τις προσκολλήσεις σε αυτές τις δεξιότητες.

 

Δάσκαλος: Αν έχει να κάνει με το ότι κάποιος θέλει να κάνει καλά τη δουλειά του, τότε δεν θα πρέπει να θεωρείται πρόβλημα. Αλλά αν επηρεάζει τους μαθητές του Ντάφα που επικυρώνουν τον Φα, τότε οι απώλειες αντισταθμίζουν τα οφέλη. Είναι απλώς θέμα να κρατάτε τα πράγματα στη σωστή προοπτική, έτσι ώστε να κάνετε καλά τη δουλειά σας, αλλά να μην το αφήνετε να επηρεάζει αρνητικά τα πράγματα που κάνουν οι μαθητές του Ντάφα.

 

Μαθητής: Ένας από τους στίχους της άσκησης έχει τις λέξεις «Χρυσός Πίθηκος χωρίζει το σώμα του». Έχει κάποιο βαθύτερο εσωτερικό νόημα; Είναι μια υπόδειξη ότι οι μαθητές του Ντάφα θα πρέπει να έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν το κρυμμένο κακό; Οι μαθητές του Ντάφα στην πόλη Γκουανγκτζόου ζητούν να στείλω χαιρετισμούς στον Δάσκαλο!

 

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ! (Χειροκροτήματα) Τίποτα στον Ντάφα δεν είναι απλό και ξεκάθαρο. Τα πάντα έχουν το εσωτερικό τους νόημα, και τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υπαινιγμός και ως τρόπος για να βοηθήσουν τους μαθητές του Ντάφα να κατανοήσουν τον Φα βαθύτερα.

 

Μαθητής: Πολλοί μαθητές έχουν πρόσφατα ιδρύσει επιχειρήσεις. Δάσκαλε, θα μπορούσατε να μας πείτε αν υπάρχει πραγματικά επείγουσα ανάγκη για κάτι τέτοιο; Πώς πρέπει να εξισορροπήσουμε αυτά τα είδη πραγμάτων [σε σχέση με το τι πρέπει να κάνουμε ως μαθητές του Ντάφα];

 

Δάσκαλος: Αν ένα άτομο είχε προβλήματα στην κάλυψη των αναγκών μιας φυσιολογικής ζωής και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα, τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Αλλά ό,τι και να γίνει, ένα άτομο δεν μπορεί να ξεχάσει ότι είναι μαθητής του Ντάφα ή να ξεχάσει να κάνει τα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι μαθητές του Ντάφα. Στην πραγματικότητα αυτό το θέμα είναι πολύ απλό.

 

Μαθητής: Θα ήθελα να ηχογραφήσω τη νέα διάλεξη που δίνετε και να την ακούσω ο ίδιος, είναι αυτό εντάξει; Μπορώ να το μετατρέψω σε CD για να το ακούσουν άλλοι μαθητές;

 

Δάσκαλος: Όχι, δεν μπορείτε. Ακόμα και αν το ηχογραφήσετε και το ακούσετε μόνοι σας, δεν επιτρέπεται. Έχω μιλήσει για αυτό το θέμα πολλές φορές. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τη δική του ηχογράφηση κατά βούληση, πόσο μάλλον να την διανείμει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε φορά που δίνω μια ομιλία θα επεξεργαστώ [το αντίγραφο που γίνεται] και στη συνέχεια θα το μετατρέψω σε βιβλίο, και είναι γι’ αυτόν τον λόγο. Το κάνω αυτό, καθώς αυτό που λέω σε μια δεδομένη περίσταση προορίζεται για τους μαθητές στο συγκεκριμένο περιβάλλον και δεν έχει άμεση σχέση με άλλες περιοχές. Αφού, όμως, επιμεληθεί και μετατραπεί σε βιβλίο, είναι διαφορετικό θέμα, καθώς τότε έχει ευρείες εφαρμογές. Συνεπώς, πρέπει να κάνω διορθώσεις στο χειρόγραφο. Μόλις εκδοθεί ως βιβλίο, τυχόν διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των επεξεργασμένων θέσεων και της αρχικής ηχητικής/βιντεοσκοπημένης εγγραφής θα υπονομεύσουν τον Φα. Και αυτοί που υπονομεύουν τον Φα: Οι Θεοί παρακολουθούν κάθε σας ενέργεια. Σε λίγο, πρέπει να παραδώσετε όλα αυτά τα πράγματα στο προσωπικό του συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοκασετών. Δεν πρέπει να κάνετε τέτοια πράγματα, και πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό! Οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να υπονομεύσουν τον Φα. Έχω πει ότι μόνο όταν οι ίδιοι οι μαθητές του Ντάφα δεν τα πάνε καλά μπορεί να προκληθεί ζημιά. Μερικοί άνθρωποι λένε, "Έχω τον ήχο της διάλεξης του Φα του Δασκάλου σε ένα συγκεκριμένο μέρος που κανείς άλλος δεν έχει - μόνο εγώ έχω ένα αντίγραφο." Είναι αρκετά ευχαριστημένος με τον εαυτό του, και είναι μια πολύ κακή κατάσταση του νου. Χρησιμοποιεί αποκλειστικά την ανθρώπινη σκέψη για να εξετάσει τα θέματα της καλλιέργειας, και στην πραγματικότητα υπονομεύει τον Φα. Είναι μια πρώιμη ένδειξη ότι ένα άτομο πρόκειται να υπονομεύσει τον Φα. Μόλις αυτό το πράγμα βγει προς τα έξω, θα υπονομεύσει τον Φα, ακόμη και αν πρόκειται για μια ομιλία που δόθηκε από τον Δάσκαλο. Ξέρετε πώς με τη χρήση της σημερινής τεχνολογίας οτιδήποτε μπορεί να πλαστογραφηθεί, τμήματα μπορούν να αντικατασταθούν, και πράγματα όπως ηχογραφήσεις φωνής μπορούν να κολληθούν και να συναρμολογηθούν. Δεν έχει κάνει τέτοια πράγματα το κακό Κόμμα προκειμένου να διώξει το Φάλουν Γκονγκ; Πιστεύετε ότι αυτό που έχετε είναι ασφαλές; Μόνο οι ομιλίες που έχουν δημοσιευτεί επίσημα στον ιστότοπο της Clearwisdom ή τυπώθηκαν επίσημα ως βιβλία μπορούν να επαληθευτούν – κανείς δεν μπορεί να τις υπονομεύσει. Οι παλιές δυνάμεις δεν σας έχουν κυνηγήσει ακόμα, αλλά όταν πλησιάσετε την Ολοκλήρωση και φτάσετε στο τελικό στάδιο, σίγουρα θα σας σταματήσουν εξαιτίας αυτού. Εκείνη τη στιγμή θα είναι πολύ αργά για να μετανιώσετε.

 

Μαθητής: Το κακό ΚΚΚ εκδηλώνεται ως ένα κόκκινο δράκο στη κάτω διάσταση. Είναι κατ 'εικόνα ενός ασιατικού δράκου ή Δυτικού δράκου;

 

Δάσκαλος: Είναι στην εικόνα ενός ασιατικού δράκου, αλλά μερικές φορές χρησιμοποιείται η εικόνα ενός δράκου στη Δύση, η οποία μπορεί να γίνει κατανοητή από τους Δυτικούς. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό θέμα και δεν επηρεάζει κάτι το ουσιαστικό.

 

Μαθητής: Μερικοί μαθητές αφοσιώνονται ολοκληρωτικά στο να το κάνουν πράγματα για τον Ντάφα. Κάποιοι έχουν αντιμετωπίσει απειλητικό κίνδυνο για τη ζωή τους. Θα μπορούσε να είναι επειδή παραμέλησαν τη δική τους καλλιέργεια και δεν πέρασαν ορισμένες δοκιμασίες καλά. Αλλά ακριβώς επειδή εξακολουθούσαν να είναι καλλιεργητές, δεν θα μπορούσαν ενδεχομένως να περάσουν καλά την κάθε δοκιμασία. Γιατί δεν μπορούσε ο Ντάφα να τους προστατεύσει;

 

Δάσκαλος: Φαίνεται ότι απαιτείτε να μάθετε γιατί ο Ντάφα δεν τους προστάτευσε. Η κατάσταση του κάθε ατόμου είναι πολύ περίπλοκη, και δεν ισχύει ότι ένα άτομο μπορεί να περάσει κάθε δοκιμασία με την ίδια ακριβώς, μικρή ποσότητα ορθών σκέψεων. Κάποιες απαιτούν αρκετά μεγάλη ποσότητα ορθών σκέψεων για να περάσουν- κάποιες μπορούν να περάσουν μόνο αφού αποβληθεί η προσκόλληση στη ζωή κάποιου. Τι είναι η καλλιέργεια; Είναι η πορεία προς τη θεότητα! [Θα λειτουργούσε αν] ο Δάσκαλος επωμιζόταν τα πάντα για εσάς, ο Ντάφα σας προστάτευε όποιον κίνδυνο κι αν συναντούσατε, και είχατε μια ομπρέλα ασφάλειας πάνω από το κεφάλι σας; Αν δεν υπήρχαν καθόλου δοκιμασίες, πόσο χαλαρό θα ήταν αυτό το ύφος της καλλιέργειας - ποιος δεν θα καλλιεργούνταν; Τα πράγματα είναι στην πραγματικότητα πολύ περίπλοκα. Κάποιοι μαθητές είχαν συμφωνίες με τις παλιές δυνάμεις που χρονολογούνταν από την προϊστορική εποχή, και σε αυτή την περίπτωση τι μπορεί να γίνει αν πρέπει να αναχωρήσει σε μια συγκεκριμένη ώρα; Ορισμένοι μαθητές δεν εξάλειψαν ποτέ τις θεμελιώδεις προσκολλήσεις τους, και αυτό είναι ένα ζήτημα του κατά πόσον είναι πραγματικά μαθητές του Ντάφα σε θεμελιώδες επίπεδο. Και οι συνηθισμένοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πράγματα που κάνουν οι μαθητές του Ντάφα, αλλά δεν μπορούν να τους φροντίζουν ως μαθητές του Ντάφα. Τα κενά κάποιων μαθητών τα εκμεταλλεύτηκαν οι παλιές δυνάμεις και ήταν απρόθυμοι να αφήσουν τις προσκολλήσεις τους, όμως η δοκιμασία που αντιμετώπισαν μπορεί κάλλιστα να ήταν η μεγάλη δοκιμασία της ζωής ή του θανάτου. Και σε αυτή την περίπτωση τι θα μπορούσε να γίνει; Ορισμένοι μαθητές είχαν φτάσει στο τέλος της ζωής τους, αλλά δεν ήταν επιμελείς, και σε μερικές εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις [οι μαθητές] έπρεπε να αναχωρήσουν λίγο νωρίτερα, για να αναφέρω μερικά παραδείγματα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βλέπετε την καλλιέργεια με ανθρώπινη νοοτροπία!

 

Μόλις είπα ότι οι αρχές των καλλιεργητών και των συνηθισμένων ανθρώπων είναι αντίθετες. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μια άνετη ζωή είναι καλό πράγμα, ενώ οι μαθητές του Ντάφα πιστεύουν ότι το να είναι όλα εύκολα είναι κακό πράγμα όταν πρόκειται για τη βελτίωσή τους και ότι η ταλαιπωρία ευνοεί τη βελτίωση. (Χειροκρότημα) Έχετε καταφέρει να αντιστρέψετε τις θεμελιώδεις αντιλήψεις σας; Όταν συναντάτε λίγες δυσκολίες ή κάτι εδώ και εκεί, δεν μπορείτε να τα καταφέρετε. Και όταν τελικά συσσωρεύεται σε ένα πολύ μεγάλο ποσό, γίνεται μια μεγάλη δοκιμασία, και αυτή τη δοκιμασία δεν μπορείτε να την περάσετε χωρίς να αφήσετε [την προσκόλληση στη ζωή σας]. Τι θα μπορούσε να γίνει, λοιπόν; Η δοκιμασία θα μπορούσε ακόμη και να γίνει τόσο μεγάλη που δεν θα μπορούσατε να ξεπεράσετε τα πράγματα ακόμη και αν αφήνατε [αυτή την προσκόλληση στη ζωή σας]. Οι παλιές δυνάμεις δεν θα σας άφηναν να τα καταφέρετε, και οι ορθές σκέψεις σας δεν θα ήταν αρκετά ισχυρές. Πείτε μου τι θα μπορούσε να γίνει. Τι θα ήθελες να κάνει ο Δάσκαλος; Ο Δάσκαλος σας προστατεύει άνευ όρων, αλλά εσείς δεν είστε επιμελής, ακόμη και σε σημείο να γίνετε σαν ένα συνηθισμένο άτομο! Λέτε, "Είμαι μαθητής του Ντάφα", αλλά οι σκέψεις και η συμπεριφορά σας είναι αυτές ενός συνηθισμένου ανθρώπου. Είναι οι μαθητές του Ντάφα στους οποίους φέρνω τη σωτηρία σήμερα, και δεν μπορώ να πάω και να προστατεύσω αδικαιολόγητα ένα συνηθισμένο άτομο. Η "γέννηση, η γήρανση, η ασθένεια και ο θάνατος" που αντιμετωπίζει ένα συνηθισμένο άτομο είναι ένας νόμος που έχει επιβληθεί από τους ουρανούς και δεν μπορεί να παρεμβληθεί χωρίς λόγο. Ξέρετε τι κάνει ο Δάσκαλος σήμερα; Επανορθώνω το Φα του σύμπαντος. Πώς το επανορθώνω; Τι χρησιμοποιώ για να το επανορθώσω; Μπορώ να επανορθώσω τον Φα του σύμπαντος με λανθασμένο τρόπο; Το να προστατεύεις άνευ όρων έναν ανεπαρκή καλλιεργητή είναι αυτό υπεύθυνο απέναντί σου; Είναι αυτό η επανόρθωση του Φα του σύμπαντος; Γιατί οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να καλλιεργούνται, να περνούν τις δοκιμασίες, να έχουν ισχυρές ορθές σκέψεις, και να περνούν από βάσανα; Μόνο αυτά τα πράγματα μπορούν να θεωρηθούν ως καλλιέργεια. Στην πραγματικότητα, η καλλιέργεια έχει να κάνει με το να έρθεις εδώ για να υποφέρεις, όχι να έρθεις εδώ για να προστατευτείς στον ανθρώπινο κόσμο. Όταν κάποιος μελετά τον Ντάφα, θα προστατεύεται, αλλά η καλλιέργεια του Ντάφα απαιτεί επίσης να υπομείνει κανείς τα βάσανα. Μερικοί μαθητές λένε: "Όταν αντιμετωπίζουμε κίνδυνο, ο Δάσκαλος θα μας προστατεύσει". Και ναι, αυτό είναι αλήθεια! Σίγουρα θα υπάρξει προστασία όταν ένα άτομο έχει ορθές σκέψεις και πράξεις.

 

Μαθητής: Ένα λεπτό πριν δω τον σεβαστό Δάσκαλο σήμερα, μια σκέψη ξαφνικά εμφανίστηκε στον νου μου, «ο Δάσκαλος έχει έρθει, και είναι πάνω στη σκηνή». Τότε σας είδα, και ήμουν τόσο ενθουσιασμένος. Η ηλικιωμένη μητέρα μου, που είναι ενενήντα πέντε χρονών και αναλφάβητη, ψέλνει κάθε μέρα, «Το Φάλουν Ντάφα είναι καλό», «το Τζεν Σαν Ρεν είναι καλό», και «ο Δάσκαλος είναι καλός». Της λείπει ο Δάσκαλος πολύ.

 

Δάσκαλος: Οι συμπεριφορές που έχουν τα αισθανόμενα όντα απέναντι στον Ντάφα δεν χρειάζεται να είναι τόσο τυπικές όσο αυτές των καλλιεργητών. Αυτό που μόλις είπα, από την άλλη πλευρά, ήταν πολύ σοβαρό. Είστε καλλιεργητές, οπότε όταν ακόμα δεν βλέπετε αυτά τα πιο θεμελιώδη ζητήματα καθαρά, πρέπει να σας θέσω τα πράγματα με αυστηρούς όρους. Για τους συνηθισμένους ανθρώπους αυτό δεν είναι απαραίτητο. Είναι μόνο αξιολύπητα αισθανόμενα όντα και πρέπει να σωθούν. Εσείς πρέπει να σώσετε τους άλλους, και αυτό δεν θα λειτουργούσε αν δεν τα καταφέρνατε καλά οι ίδιοι. Αν συνέβαινε αυτό, δεν θα ήσασταν σε θέση να σώσετε τους άλλους και θα αποτυγχάνατε να σώσετε ακόμη και τους εαυτούς σας.

 

Μαθητής: Οι μαθητές του Ντάφα από τη Δυτική περιφέρεια είναι βαθιά ευγνώμονες στον σεβαστό Δάσκαλο που εμφανίστηκε στο Συνέδριο του Φα και έδωσε μια διάλεξη για τον Φα.

Δάσκαλος: Σας ευχαριστώ όλους! (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Οι μαθητές που έχουν πάει στη Νέα Υόρκη αισθάνονται ότι ο ρυθμός των δραστηριοτήτων που οι μαθητές στην Καλιφόρνια διοργανώνουν για να επικυρώσουν το Φα δεν είναι αρκετά γρήγορος, ωστόσο οι μαθητές στην Καλιφόρνια είναι πολύ ικανοί και οικονομικά ευκατάστατοι. Πώς μπορούν οι μαθητές του Ντάφα στη Δύση να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνάμεις τους και να είναι πιο αποτελεσματικοί στην επικύρωση του Φα;

 

Δάσκαλος: Οι μαθητές μόλις μίλησαν για τους ανθρώπους που κλέβουν τις εφημερίδες μας, για το πώς οι δυνάμεις του κακού είναι πραγματικά ισχυρές, καθώς και για το πώς μερικοί άνθρωποι έχουν κάνει ζημιά στον Φα. Αλλά έχω παρατηρήσει ότι η περιοχή της Τσαϊνατάουν είναι ένα κενό σημείο στην προσπάθειά σας να διευκρινίσετε την αλήθεια και να επικυρώσετε τον Φα. Και όμως αυτή είναι το πιο, το πιο σημαντικό μέρος στην περιοχή σας στα Δυτικά. Ως επί το πλείστον δεν έχετε δώσει μεγάλη προσοχή σε αυτό. Περπάτησα γύρω από την περιοχή και δεν κατάφερα να βρω ούτε ένα αντίτυπο της Epoch Times. Με αυτά τα πράγματα θα πρέπει όλοι να είμαστε σαφείς για το τι θα πρέπει οι μαθητές του Ντάφα να κάνουν!

 

Μαθητής: Είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να διευκρινίζουμε την αλήθεια κάθε φορά που ένας υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος επισκέπτεται μια άλλη χώρα;

 

Δάσκαλος: Ναι, οι μαθητές του Ντάφα έχουν κάνει τα πράγματα όπως οι συνθήκες το επέτρεπαν, και θα πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με την εκάστοτε περίσταση.

 

Μαθητής: Όταν Κινέζοι αξιωματούχοι επισκέπτονται τις ΗΠΑ, μέχρι πού πρέπει να φτάσουμε με τις μηνύσεις;

 

Δάσκαλος:Στις περιπτώσεις αυτών των ανθρώπων που έχουν διώξει το Φάλουν Γκονγκ σκληρά και δεν δείχνουν καμία μεταμέλεια, μόλις έχετε αποδείξεις μπορείτε να προχωρήσετε σε μήνυση. Στην πραγματικότητα, όμως, η μήνυση αυτών των ανθρώπων δεν είναι το ζητούμενο. Η μήνυση γίνεται για να καταλάβουν ότι η δίωξη που έχουν κάνει δεν είναι μια κακή πράξη που τελειώνει μόλις τελειώσει: Θα υπάρξει μια ανταπόδοση, και ο σατανική δίωξη πρέπει να σταματήσει. Γίνεται για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν στην δίωξη. Πρέπει να είστε ξεκάθαροι σε αυτό.

 

Μαθητής: Δάσκαλε, παρακαλούμε να μιλήσετε λίγο για το θέμα της διάσωσης των ορφανών.

 

Δάσκαλος: Η διάσωση των ορφανών δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνει από τους μαθητές μας, γιατί το θέμα αυτό χρειάζεται την ανάμειξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ούτε θα πρέπει να καταναλώνει επιπλέον ενέργεια ή πόρους. Η διάσωση των ορφανών δεν είναι παρά ένα από τα πολλά πράγματα που κάνουν οι μαθητές του Ντάφα για να διευκρινίσουν την αλήθεια, να σταματήσουν τις διώξεις και να σώσουν τα αισθανόμενα όντα, και δεν είναι το μεγαλύτερο πράγμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μαθητές που εργάζονται πάνω σε αυτό με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

 

Μαθητής: Πρόσφατα μερικοί άνθρωποι μοιράζουν άρθρα από τον Βουδιστικό Σύνδεσμο της Κίνας που επικρίνουν και συκοφαντούν τον Ντάφα. Πώς μπορούμε να το χειριστούμε αυτό καλύτερα;

 

Δάσκαλος: Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια ποικιλία προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων. Ξεκινήστε με την αποστολή ορθών σκέψεων για να καθαρίσει το κακό πίσω τους, διότι εκείνοι στην βουδιστική θρησκεία που είναι ενάντια στον Ντάφα είναι, όπως και άλλοι, ελεγχόμενοι από κακούς παράγοντες που τους ωθούν να κάνουν πράγματα. Μεταξύ αυτών στην Βουδιστική θρησκεία πράγματι υπάρχουν δαίμονες που μετενσαρκώθηκαν εδώ για να διαδραματίσουν ένα ρόλο στη δίωξη, και είχαν μια πολύ κακή επίδραση. Θα πρέπει να εξαλειφθούν στο μέλλον. Χρησιμοποιήστε θετικά μέσα για να αντιμετωπίσετε (αυτό που κάνουν) - πρώτα μιλήστε τους σοβαρά, και στη συνέχεια προχωρήστε σε διευκρινίσεις και αποδεικτικά στοιχεία.

Μαθητής: Πώς πρέπει εγώ ως γιατρός, να χειριστώ το ζήτημα όταν μου ζητούν να κάνω εκτρώσεις; Είναι αυτό κάτι που μπορώ να κάνω για τους συνηθισμένους ανθρώπους;

 

Δάσκαλος: Έχω ήδη κάνει αυτό το σημείο απολύτως σαφές στο Τζούαν Φάλουν: το ζήτημα της αφαίρεσης ζωής.

 

Μαθητής: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνασκούμενους μαθητές να γίνουν πιο δραστήριοι και να αναλάβουν πρωτοβουλία; Εδώ και αρκετό καιρό τώρα ένας καλός αριθμός των μαθητών στηρίζονται κυρίως στα κέντρα βοήθειας και τους βοηθούς να τους οργανώνουν και να τους παίρνουν για να συμμετάσχουν στην επικύρωση του Φα. Η τάση τους στην εξάρτηση αυτή είναι αρκετά ισχυρή.

 

Δάσκαλος: Πράγματι. Ακριβώς λόγω της ανάγνωσης αυτής της ερώτησης, οι μαθητές μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν: Όλοι οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να περπατήσουν τα δικά τους μονοπάτια. Ο καθένας πρέπει να παίξει ενεργά το δικό του ρόλο, να βρει πράγματα να κάνει και να αναζητήσει και να σώσει τους ανθρώπους που πρόκειται να σώσει- δεν μπορείτε να βασιστείτε στους βοηθούς να σας πουν τι να κάνετε. Ως επί το πλείστον οι βοηθοί δεν οργανώνουν προς το παρόν πράγματα, εκτός αν πρόκειται για δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας, οπότε δεν πρόκειται να επικυρώσετε τον Φα παρά μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις; Έτσι, την πλειονότητα του χρόνου είναι οι μαθητές του Ντάφα που κάνουν τα πράγματα μόνοι τους.

 

Μαθητής: Θα ήθελα να ρωτήσω, μετά την κατάρρευση του κακού Κόμματος, ο λαός της Κίνας θα έχει ακόμα την ευκαιρία να δηλώσει ότι παραιτείται από το Κόμμα;

 

Δάσκαλος: Τί νόημα θα είχε να παραιτηθούν αφού αυτό έχει ήδη καταρρεύσει; Τώρα είναι στην πραγματικότητα η στιγμή που τα όντα παίρνουν θέση, οπότε πώς θα μπορούσε να υπάρξουν ακόμα ευκαιρίες να το κάνουν αυτό αφότου το κακό Κόμμα καταρρεύσει;

 

Μαθητής: Φαίνεται ότι η εφημερίδα The Epoch Times έχει σχεδόν σταματήσει να δημοσιεύει τα Εννέα Σχόλια. Θα πρέπει οι κινεζικές και αγγλόφωνες εκδόσεις των Epoch Times να δώσουν βαρύτητα και να συνεχίσουν να δημοσιεύουν τα Εννέα Σχόλια; Οι μαθητές του Ντάφα του Λος Άντζελες στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον Δάσκαλο.

 

Δάσκαλος: Η Epoch Times θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη αυτή την ερώτηση. Δεν είναι καθόλου διαφορετικό από ότι με το τηλεοπτικό κανάλι New Tang Dynasty, το οποίο το έχει μεταδώσει χωρίς να σταματήσει και το έχει διατηρήσει. Τα Εννέα Σχόλια είναι η σωτηρία των ανθρώπων. Απλά κάντε το με αυτόν τον τρόπο. Οι άνθρωποι δεν θα κουραστούν από αυτό.

 

Μαθητής: Παρόλο που τα Εννέα Σχόλια έχουν δημοσιευθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, εξακολουθούν να υπάρχουν μια χούφτα βετεράνοι μαθητές που δεν έχουν καταφέρει να αποβάλουν το κέλυφος του κακού φάσματος, και πιστεύουν ότι πριν την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας το κακό κόμμα ήταν καλό, ότι έγινε κακό αργότερα.

 

Δάσκαλος:. Ήταν κακό ακόμη και στο σημείο εκείνο όταν κατέλαβε την εξουσία. Τα Εννέα Σχόλια έχει εκθέσει την απαίσια ιστορία του. Στο παρελθόν, όταν από ιδιοτέλεια ενήργησε λίγο καλύτερα απέναντι σε όσους δεν κατανοούσαν την πραγματική εικόνα, ήταν απλά βιτρίνα για να έχει περισσότερους ανθρώπους να ενταχθούν στις τάξεις του. Όταν ανήλθε στην εξουσία κατά τη διάρκεια της Κομμούνας του Παρισιού, ήταν αλήτες που εξεργέθηκαν. Στα χρόνια εκείνα, η εξέγερση της Κομμούνας του Παρισιού κατέστρεψε τον ένδοξο πολιτισμό που οι θεοί επιθυμούσαν να αφήσουν στους ανθρώπους αυτού του πολιτισμού. Έχετε δει στο Παρίσι τα γλυπτά που κοσμούν τους δρόμους και τα έργα ζωγραφικής που διασώθηκαν, σωστά; Θα σας πω ότι αυτά δεν είναι περισσότερο από το δέκα τοις εκατό αυτού που είχε κάποτε το Παρίσι, διότι πολλά ιστορικά μνημεία και τα καλύτερα έργα τέχνης καταστράφηκαν από την Κομμούνα του Παρισιού. Ήταν τρομερά καταστροφική. Εκείνη την εποχή το Παρίσι κατακλυζόταν από έργα τέχνης και οι θεοί αναστέναζαν με θαυμασμό. Μια τόσο όμορφη πόλη καταστράφηκε έτσι.

 

Μαθητής: Η καλλιέργειά μας αυτή τη στιγμή είναι καλλιέργεια για χάρη των άλλων, καλλιέργεια για χάρη της σωτηρίας των αισθανόμενων όντων. Είναι αυτός ο σωστός τρόπος να το θέσουμε;

 

Δάσκαλος: Όχι, δεν είναι. Είναι για τον εαυτό σας που καλλιεργείτε. Τα αισθανόμενα όντα που σώζετε περικλείονται από την καλλιέργεια που κάνετε, με τον στόχο [της καλλιέργειας] να εξακολουθεί να είναι η ολοκλήρωση του δικού σας κόσμου. Έχω πει πριν ότι πολλοί έχουν ήδη φτάσει στο επίπεδο της ολοκλήρωσης. Δεν το λέω αυτό τυχαία. Τότε που το είπα αυτό, το ενενήντα τοις εκατό των μαθητών μας είχαν ανυψωθεί στις θέσεις τους, και οι θέσεις των μαθητών του Ντάφα δεν είναι κάτι συνηθισμένο, δεν είναι ένας συνηθισμένη θέση επίτευξης. Αυτή η θέση επίτευξης είναι ανέφικτη μέσω αποκλειστικά προσωπικής καλλιέργειας, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με συνηθισμένα μέσα καλλιέργειας σε οκτώ, δέκα ή ακόμα και εκατό ζωές! (Χειροκρότημα) Αυτό συμβαίνει επειδή 1) είστε ζωές που σώζονται από τον Μεγάλο Νόμο, 2) είστε μαθητές του Ντάφα κατά τη διάρκεια της περιόδου της επανόρθωσης του Φα του Κόσμου, και 3) έχετε την γιγαντιαία αποστολή της σωτηρίας των αισθανόμενων όντων. Και οι ζωές που σώζετε δεν είναι ούτε συνηθισμένες: Πολλά αισθανόμενα όντα έχουν, όπως εσείς, προέρχονται από υψηλά επίπεδα. Οι μαθητές του Ντάφα έχουν μια τόσο μεγάλη αποστολή, και γι’ αυτό μπορείτε να καλλιεργηθείτε σε τέτοια ύψη, να επικυρώσετε μια θέση επίτευξης τόσο μεγάλη και να έχετε τέτοια ένδοξα επιτεύγματα. (Χειροκροτήματα)

 

Μαθητής: Ο σύζυγός μου είναι ένας Δυτικός που δεν καλλιεργεί τον Ντάφα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών της επανόρθωσης του Φα έχει υπομείνει πολλά. Δεν καταλαβαίνει τα πράγματα που κάνω και τώρα ζητάει διαζύγιο. Η μαθήτριά σας προσπάθησε σκληρά να τον πείσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μήπως αυτό προκλήθηκε επειδή η μαθήτριά σας καλλιεργήθηκε πολύ ανεπαρκώς σε ορισμένα θέματα;

 

Δάσκαλος: Όσον αφορά τα πράγματα αυτού του είδους, ο Δάσκαλος μπορεί να μιλήσει μόνο με παραδείγματα. Αλλά συχνά, όταν αναφέρω ένα παράδειγμα, θεωρείτε ότι αναφέρομαι σε εσάς. Αυτό δεν ισχύει. Ας πάρουμε το θέμα της οικογένειας, ή τη στοργή μεταξύ συζύγων, ή οποιοδήποτε από μια σειρά άλλων πραγμάτων. Έχετε εξετάσει αυτά τα πράγματα με βάση τον Φα; Τον αντιμετωπίσατε πραγματικά σαν να ήσασταν συμπονετικοί με ένα αισθανόμενο ον; Αν το είχατε κάνει πραγματικά, ίσως τα πράγματα να μην ήταν όπως είναι σήμερα. Εάν στο οικογενειακό περιβάλλον η συμπεριφορά σας μοιάζει εντελώς με αυτή ενός συνηθισμένου ανθρώπου, τότε είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτού του είδους τα πράγματα. Τίποτα δεν είναι απλό. Αν μπορείτε πραγματικά να αφήσετε τις προσκολλήσεις σας και αν οι προσκολλήσεις δεν έχουν καμία επιρροή πάνω σας, τότε οι συγκρούσεις θα εξαφανιστούν σαν καπνός.

 

Μαθητής: Υπάρχει ένα άτομο που είναι πολύ ενθουσιώδης με τις δραστηριότητες του Ντάφα, σε σημείο που γυρίζει από μέρος σε μέρος για να πει στους ανθρώπους ότι ο Ντάφα είναι καλός. Ωστόσο, πολλοί συνηθισμένοι άνθρωποι έχουν αρνητική εντύπωση για τον Ντάφα εξαιτίας της επικοινωνίας τους μαζί του. Για χρόνια οι μαθητές έχουν προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τον βοηθήσουν, αλλά αυτό δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Αυτό το άτομο έχει προσκολλήσεις στην επίδειξη, στην διαμάχη, στην απληστία και στην επίδειξη υπερφυσικών δυνάμεων, και όταν κάνει τις ασκήσεις ή στέλνει ορθές σκέψεις τα πράγματα φαίνονται αρκετά περίεργα. Έχει φτάσει σε σημείο που οι μη ασκούμενοι μας έχουν ρωτήσει: "Γιατί του επιτρέπετε να είναι ένας από εσάς;”.

 

Δάσκαλος: Υπάρχουν πράγματι μαθητές σαν κι αυτόν μεταξύ των μαθητών μας. Θα πρέπει να γίνονται όλο και πιο ορθολογικοί όσο ο χρόνος προχωράει και πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο τέλος. Ωστόσο, εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται στα πρότυπα, και είναι απορροφημένοι σε αυτές τις ασήμαντες ικανότητες και δεξιότητες που έχουν, προσκολλημένοι σε αυτά τα μικρά τους πράγματα και ανίκανοι να βελτιωθούν. Πριν από λίγα λεπτά μίλησα για το ύψος της θέσης επίτευξης των μαθητών του Ντάφα μας, και πολλοί από τους μαθητές μας ήταν σε θέση να το κατανοήσουν, ενώ αυτά τα άτομα προσκολλώνται πεισματικά σε αυτά τα μικρά πράγματα που μπορούν να δουν και δεν καταφέρνουν να σημειώσουν πρόοδο, , και είναι μάλιστα αρκετά ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους. Αυτού του είδους η νοοτροπία είναι μια τόσο τεράστια προσκόλληση - μια προσκόλληση του μεγαλύτερου μεγέθους. Καθίστανται παράλογοι από κάθε είδους παράγοντες, και παρόλα αυτά νομίζουν ότι είναι αρκετά λογικοί.

 

Μαθητής: Έχετε πει στο παρελθόν ότι όταν οι μαθητές του Ντάφα εργάζονται μαζί και πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση, η δύναμη του Φα που εκδηλώνεται είναι μεγάλη. Ωστόσο, όταν κάποιοι μαθητές διαπιστώνουν ότι έχουν διαφορετική γνώμη ο ένας από τον άλλο, μαλώνουν δυνατά μεταξύ τους δημοσίως, οδηγώντας τους συνηθισμένους ανθρώπους να συγκεντρώνονται γύρω τους και να παρακολουθούν. Μερικοί μαθητές λένε ότι η επίδραση που έχει αυτό είναι αρνητική.

 

Δάσκαλος: Θα ήθελα να εξετάσω αυτό το πρόβλημα από δύο οπτικές γωνίες. Οι μαθητές μας φοβούνται τους ανθρώπους που συγκεντρώνονται γύρω και παρακολουθούν. Αν υπάρχει προσκόλληση ανησυχίας σχετικά με την φήμη από πλευρά σας, είναι πιθανό το στόμα του άλλου ατόμου να χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή για να ξεσηκώσει ένα περιστατικό και να προσελκύσει θεατές, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τη προσκόλληση σας. Πρόκειται για καλλιέργεια άλλωστε, έτσι κάθε είδους μέσο θα χρησιμοποιηθεί για να εκθέσει τις προσκολλήσεις σας. Φυσικά, όταν δεν μπορείτε να δείτε τι είναι σε λειτουργία θα πείτε, «το αποτέλεσμα είναι κακό». Αλλά ίσως αυτοί οι συνηθισμένοι άνθρωποι πραγματικά να μην είδαν ή να άκουσαν κάτι, και ίσως ακόμη και να είναι σε σύγχυση σχετικά με το τι συμβαίνει. Αυτή είναι λοιπόν μια πτυχή του θέματος. Η άλλη είναι ότι μερικοί μαθητές δεν δίνουν προσοχή καθόλου στην επίδραση που μπορεί να έχει για τον Ντάφα. Όποια και αν είναι η περίσταση, δεν λαμβάνουν υπόψη την εικόνα του Ντάφα, πεισματικά επιμένουν στα δικά τους πράγματα, και θεωρούν τη δική τους άποψη να είναι πρώτη και καλύτερη. Τότε, δεν είναι αυτό μια τρομερή προσκόλληση; Όποιος επιμένει να συνεχίσει προς αυτό το αδιέξοδο και αδυνατεί να δεί τις δικές του προσκολλήσεις, τα κενά του ατόμου τα εκμεταλλεύονται δαίμονες και το κακό. Οι προσκολλήσεις του μεγεθύνονται, ενισχύονται και επεκτείνονται. Και όσο περισσότερο πιστεύει στο μυαλό του ότι έχει δίκιο για το θέμα αυτό, τόσο περισσότερο αισθάνεται δικαιολογημένος που το κάνει. Οποιαδήποτε ανθρώπινη προσκόλληση (που έχει) μεγεθύνεται από δαίμονες. Πραγματικά δεν μπορεί να καταφέρει να έρθει στα λογικά του εκείνη τη στιγμή. Αλλά θέλω να σας πω, και αυτό είναι για να μην συνεχίσει αυτό το είδος πράγματος από να συμβαίνει: Σε κάθε περίπτωση δώστε προσοχή στην εικόνα των μαθητών του Ντάφα. Αν είστε σαν αυτό το (άτομο που περιγράφεται στο ερώτημα), πώς θα μπορούσατε να σώσετε τους ανθρώπους; Οι ορθές σκέψεις σας πρέπει να είναι ισχυρές. Μην αφήνετε το κακό να εκμεταλλεύεται τα κενά σας με αυτόν τον τρόπο.

 

Μαθητής: Θα μπορούσε ο Δάσκαλος παρακαλώ να εξηγήσει για τους μαθητές του τι σημαίνουν οι γραμμές «Με κοινό σκοπό ήρθατε στη γη / και λαμβάνοντας τον Φα πήρατε το προβάδισμα»;

 

Δάσκαλος: Βεβαίως. Μερικοί μαθητές έχουν καλλιεργηθεί καλά και έχουν αποκτήσει πραγματικά τον Φα στην πρώτοι, και έτσι έχουν ενάρετες σκέψεις και πράξεις, παραμένοντας πάντα στον Φα. Μερικοί άνθρωποι έλαβαν τον Ντάφα νωρίτερα από άλλους, ενώ άλλοι άρχισαν να μαθαίνουν τον Ντάφα αργότερα – αυτό αναφέρεται στο ότι προηγούνται όσον αφορά την απόκτηση της μορφής του.

 

Μαθητής: Μερικοί μαθητές πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία, το αντιμετωπίζουν ως ένα μέρος για να κοινωνικοποιηθούν. Είναι σωστό αυτό;

 

Δάσκαλος: Δεν έχουν μάθει τον Φα σε βάθος. Πράγματι έχουμε ανθρώπους που είναι με το ένα πόδι στην πρακτική μας και με το άλλο έξω. Αν θέλετε να είστε ένας συνηθισμένος άνθρωπος, τότε προχωρήστε - δεν είπα ότι οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να επισκέπτονται ορισμένα μέρη. Αν θέλετε να καλλιεργηθείτε στον Ντάφα, τότε είστε ευπρόσδεκτοι να το κάνετε, και αν δεν επιθυμείτε να καλλιεργηθείτε, τότε μην το κάνετε. Αλλά όσον αφορά εκείνους που πραγματικά καλλιεργούνται, πρέπει να τηρούν το "όχι δεύτερος τρόπος καλλιέργειας". Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν [σε εκκλησίες] λόγω του ότι θέλουν να διευκρινίσουν την αλήθεια εκεί, αλλά όταν διαδίδετε τον Φα, δεν πρέπει να κάνετε στόχο ειδικά τις θρησκευτικές ομάδες. Εγώ, ο δάσκαλός σας, δεν το έχω κάνει καν αυτό, επειδή αυτό είναι κάτι του επόμενου σταδίου. Τώρα είναι η στιγμή που στοχεύουμε όλους τους ανθρώπους του κόσμου-και ιδιαίτερα τους Κινέζους-καθώς διευκρινίζουμε την αλήθεια.

 

Μαθητής: Υπάρχει ένας βετεράνος μαθητής του οποίου ο γιος έχει κάνει πολλά πράγματα που έβλαψαν τον Ντάφα. Θα ήθελα να ρωτήσω, μπορεί να κάνει σαφή διαχωρισμό μεταξύ αυτής και του γιου της; Πώς θα πρέπει να εξετάσουμε αυτό το θέμα;

 

Δάσκαλος: Ο καθένας είναι υπεύθυνος ο ίδιος για ό,τι κάνει, και κανείς δεν μπορεί να πάρει τη θέση κάποιου άλλου. Δεν υπάρχει λόγος να τραβήξετε μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον εαυτό σας και αυτόν, καθώς, όπως και να 'χει, αυτά είναι πράγματα που έχει κάνει εκείνος, όχι εσείς. Αν, όταν διευκρινίζετε την αλήθεια, εσείς και οι υπόλοιποι δεν τον σταματήσατε επιτυχώς ή δεν του δώσατε τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσει τι διακυβεύεται και ποιες είναι οι συνέπειες, τότε αυτό εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα εκ μέρους του. Αν όντως του είπατε πολλά και εξακολουθεί να κάνει αυτά τα πράγματα, τότε είναι δικό του πρόβλημα και μπορείτε να τον αφήσετε να φύγει. Κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει τον Ντάφα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, ο ουρανός δεν θα πέσει ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που καταστρέφει είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

 

Μαθητής: Υπάρχουν μαθητές στην περιοχή μας που έχουν μελετήσει τον Φα και έχουν καλλιεργηθεί για πολλά χρόνια και όμως συχνά συμπεριφέρονται με ακραίους τρόπους. Επιπλέον, οι συμπεριφορές τους είναι άσχημες. Αυτό έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους. Μερικοί συνασκούμενοι καλλιεργητές πιστεύουν ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι πραγματικά μαθητές μας, και θα πρέπει να τους απομακρύνουμε.

 

Δάσκαλος: Οι παλιές δυνάμεις κανόνισαν να υπάρχουν κάποιοι μεταξύ των μαθητών μας για να προκαλέσουν ταραχές. Ο σκοπός τους είναι να διασφαλίσουν ότι το περιβάλλον που έχουν οι μαθητές του Ντάφα δεν είναι πολύ ειρηνικό, και έτσι να προκαλέσουν την εμφάνιση των ανθρώπινων προσκολλήσεων των μαθητών. Έτσι, επιδιώκουν να ανακατεύουν και να μπερδεύουν τα πράγματα, και οι παλιές δυνάμεις επωφελούνται μέσα στο χάος που προκύπτει. Όσον αφορά λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους, έχετε ήδη έρθει [στον Ντάφα], και ως δάσκαλος, σας θεωρώ μαθητές μου- το αν θέλετε να θεωρείτε τους εαυτούς σας μαθητές μου είναι κάτι που θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε ξανά προσεκτικά. Αφού αποφασίσετε, τότε κάντε τα πράγματα σύμφωνα με τις απαιτήσεις για τους μαθητές του Ντάφα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου, του Λι Χονγκτζί, και μην γίνεστε θολωμένοι και μην κάνετε παράλογα πράγματα, όπως σχεδίαζαν οι παλιές δυνάμεις για εσάς, και πέσετε κάτω, στο τέλος.

 

Μαθητής: Υπάρχουν πολλοί Κινέζοι στην Τσαϊνατάουν του Σαν Φρανσίσκο. Ένα μέρος των ανθρώπων εκεί δεν είναι πρόθυμοι να δεχτούν το υλικό μας της διευκρίνησης της αλήθειας και δεν ακούν όταν μιλάμε σε αυτούς. Πώς θα πρέπει να χειριστούμε αυτούς τους ανθρώπους;

 

Δάσκαλος: Τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από την περσινή. Και το παρόν είναι διαφορετικό ακόμη και από το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Δοκιμάστε το και δείτε, είναι ακόμα όπως πριν; Ακόμα κι αν είναι, πρέπει να χαράξετε ένα δρόμο μέσω της δύναμης των ορθών σκέψεών σας, σωστά; (Χειροκρότημα)

 

Μαθητής: Στην ηπειρωτική Κίνα υπάρχουν περιπτώσεις όπου με την απλή αναφορά του "Φάλουν Γκονγκ" ή των "Εννέα Σχολίων", οι άνθρωποι δεν τολμούν να ακούσουν.

 

Δάσκαλος: Υπάρχουν όλα τα είδη των ανθρώπων εκεί έξω, και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται μέχρι θανάτου το αχρείο Κόμμα. Το αχρείο Κόμμα έχει κάνει κακό για τόσα πολλά χρόνια. Το βασικό πράγμα είναι για τους μαθητές του Ντάφα να χρησιμοποιούν ορθές σκέψεις για να εξαλείψετε τα φάσματα του κακού που ελέγχει τους ανθρώπους, και στη συνέχεια, να διευκρινίσετε την αλήθεια σε αυτούς ξανά. Προχωρήστε με σοφία. Σώζετε τους ανθρώπους, σε τελική ανάλυση.

 

Μαθητής: Συχνά αισθάνομαι κάποια άμορφο πράγμα να πιέζει προς τα κάτω το κεφάλι μου, ειδικά όταν ηρεμώ. Δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι καλό ή αν πρόκειται για ένα κακό φάσμα που παρεμβαίνει.

 

Δάσκαλος: Αν οι μαθητές του Ντάφα μπορούν να κάνουν τα πράγματα ορθά, και εφόσον δεν έχουν ισχυρές προσκολλήσεις ή πράγματα στα οποία είναι προσκολλημένοι σε ένα θεμελιώδες επίπεδο, τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Μερικοί λένε ότι ενώ μελετούν τον Φα συναντούν τέτοια και τέτοια πράγματα. Αυτό είναι κάτι που λέω συχνά: (χειροκρότημα), γιατί προέκυψε μόνο επειδή καλλιεργείστε στον Ντάφα. Μερικοί μαθητές βιώνουν όλα τα είδη των δυσκολιών μετά την είσοδό τους στον Ντάφα. Αν δεν καλλιεργούσατε, αυτές οι δοκιμασίες θα οδηγούσαν στην καταστροφή σας. Αλλά ακριβώς επειδή καλλιεργείστε στον Ντάφα, ακόμη και αν η πίεση που αντιμετωπίζετε είναι μεγάλη όταν οι δυσκολίες σας έρχονται νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε, και οι δοκιμασίες του σίνσινγκ σας είναι δύσκολο να περάσετε – και μερικές φορές οι δοκιμασίες μπορεί να είναι τεράστιες- όταν όλα λέγονται και γίνονται, αυτές οι δυσκολίες είναι όλα πράγματα που πρέπει να ξεπεράσετε, είναι λογαριασμοί που πρέπει να διευθετήσετε, λογαριασμοί που πρέπει να πληρώσετε. (Το κοινό γελάει) Δεν είναι σπουδαία πράγματα, λοιπόν; Έτσι, είτε είναι καλά πράγματα είτε κακά πράγματα που συναντάτε, εφόσον καλλιεργείστε στον Ντάφα, είναι όλα θετικά, να είστε σίγουροι.

 

Αυτό είναι όλα που ήθελα να πω για σήμερα. (Χειροκροτήματα) Το συνέδριο του Φα θα πρέπει να συνεχιστεί. Ο Δάσκαλος έθεσε κάποια πράγματα με μάλλον βαριές λέξεις, κάποια τέθηκαν λίγο έμμεσα, και άλλα, ενώ απευθύνονταν σε κάποια σοβαρά προβλήματα, τέθηκαν μάλλον απαλά. Αλλά όποια και αν είναι η περίπτωση, ως μαθητές του Ντάφα θα πρέπει να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνουν οι μαθητές του Ντάφα, με βάση τον Φα. Μερικοί άνθρωποι μου λένε: "Δάσκαλε, γιατί βελτιώνομαι τόσο αργά σήμερα;" Στο οποίο θα απαντούσα: Οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να κάνουν καλά τα τρία πράγματα, και εσείς έχετε κάνει μόνο ένα από αυτά, οπότε δεν αισθάνεστε καμία βελτίωση. Αν μπορείτε να κάνετε και τα τρία πράγματα και να τα κάνετε πολύ καλά, θα αισθανθείτε ότι βελτιώνεστε- είναι τελείως διαφορετικό από πριν, στο στάδιο της προσωπικής καλλιέργειας και της μελέτης του Φα Αυτό είναι σε λειτουργία. Η κατάσταση των πραγμάτων από τις 20 Ιουλίου του 1999, υπήρξε εντελώς διαφορετική από εκείνη του πριν από τις 20 Ιουλίου 1999. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάνοντας τα τρία πράγματα καλά είναι καλλιέργεια, ενώ κάνοντας μόνο ένα από τα τρία δεν είναι – έτσι είναι τα πράγματα, και δεν θα είστε σε θέση να βελτιωθείτε με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να τα κάνουν καλά. Φυσικά, κάποιοι από εσάς εδώ σήμερα είναι νέοι μαθητές, και οι απαιτήσεις αυτές δεν ισχύουν για εσάς. Αυτή τη στιγμή εφόσον μπορείτε να μελετάτε τον Φα καλά και να καλλιεργείστε με βάση τον Φα, είναι εντάξει στο παρόν στάδιο. Αλλά για τους βετεράνους μαθητές μας, είχατε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι δεν έχετε καμία επιλογή αλλά από το να κάνετε τα πράγματα με βάση τον Φα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μια διαδικασία κατανόησης των πραγμάτων από την οποία περνούν οι νέοι μαθητές, και παρόλο που μπορεί να μιλάτε για την έννοια του "να γίνεις Φο επί τόπου", αυτό είναι απλώς μια περιγραφή [που δεν πρέπει να λαμβάνεται κυριολεκτικά]. Θα μπορούσε ένα άτομο να μετατραπεί σε Φο έτσι απλά, χωρίς να εξαλείψει το κάρμα του, χωρίς να βελτιωθεί από την άποψη της κατανόησης ή να ανυψωθεί από την άποψη των επιπέδων; Τι είδους Φο θα ήταν αυτό; Αυτή είναι απλώς μια περιγραφή. Εφόσον είστε μαθητές του Ντάφα, μέσω της συμμετοχής σας σε αυτό το Συνέδριο του Φα ή ακούγοντας την ομιλία του Δασκάλου θα πάρετε κάτι από αυτό, και θα πρέπει να τα πάτε ακόμα καλύτερα.

 

Ο χρόνος είναι πραγματικά πολύ περιορισμένος. Όλοι έχετε δει ότι οι αλλαγές σε αυτόν τον κόσμο, καθώς και εκείνες στην κατάσταση της επικύρωσης του Φα από τους μαθητές του Ντάφα, συμβαίνουν γρήγορα. Έτσι, καθώς ο χρόνος συνεχίζει να τρέχει, θα έχετε ακόμα χρόνο να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνουν οι μαθητές του Ντάφα; Γιατί να μην αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας, τότε; Οι μαθητές του Ντάφα βλέπουν τις δυσκολίες ως καλά πράγματα και ως ευκαιρίες για βελτίωση, και καθώς το περιβάλλον βελτιώνεται όλο και περισσότερο, οι δυσκολίες θα γίνονται όλο και λιγότερες. Όταν δεν χρειάζεται πλέον να διευκρινίζετε την αλήθεια και οι άνθρωποι παίρνουν την πρωτοβουλία να έρθουν να ακούσουν την αλήθεια από εσάς ή να σας αναζητήσουν για να μάθουν την πρακτική, δεν θα έχετε χάσει την ευκαιρία να εδραιώσετε την ισχυρή αρετή σας; Ίσως σκέφτεστε: "Αυτό είναι υπέροχο, μπορούν όλοι να έρθουν να μάθουν, και αυτό θα με γλιτώσει από κάποιο πρόβλημα". Αλλά τότε δεν θα έχετε τις προϋποθέσεις για να βελτιωθείτε, σωστά; Έτσι, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι, ό,τι και να γίνει, πρέπει να εκτιμήσετε αυτό το χρονικό διάστημα, γιατί θα χαθεί εν ριπή οφθαλμού.

 

Οι άνθρωποι, που βρίσκονται μέσα σε αυτόν τον χρόνο, δεν έχουν μεγάλη επίγνωση του ίδιου του χρόνου. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο ένα άτομο μπορεί να περάσει μια ολόκληρη ζωή. Μέσα σε αυτό το ένα δευτερόλεπτο, όμως, αυτό που μπορεί να αισθάνεται το άτομο είναι το πέρασμα ενός έτους, και το αισθάνεται περίπου το ίδιο για το άτομο αυτό με το να χρειάζεται ένας χρόνος για να περάσει αυτό το έτος. Ομοίως, δεν υπάρχει καμία αίσθηση για κάτι ασυνήθιστο, διότι μια ζωή, ενώ βρίσκεται υπό την επίδραση του χρόνου, δεν μπορεί να αισθανθεί τον ρυθμό με τον οποίο περνάει ο χρόνος. Το σύμπαν αποτελείται από διαφορετικούς χρόνους όπως αυτοί, και οι άνθρωποι είναι εκείνοι που αισθάνονται ότι υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος. Από την οπτική γωνία του υψηλότερου σημείου του σύμπαντος, δεν είναι παρά μια στιγμή, απλώς σε σχέση με τον χρόνο, έχετε περιοριστεί στην κατάσταση των ανθρώπων. Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ μεγάλη ήταν η ιστορία του σύμπαντος, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ μεγάλη ήταν η διευθέτηση στην ιστορία για τη Επανόρθωση του Φα, και ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν δημιουργήσει τα Τρία Βασίλεια, όλα αυτά θα περάσουν με το πέρασμα του χρόνου, και όλα τα καινούργια θα εμφανιστούν γρήγορα. Πολλοί μαθητές το περιμένουν με ανυπομονησία, αλλά όταν πραγματικά εμφανιστεί, η καλλιέργειά σας θα έχει τελειώσει. Όποιο και αν είναι το επίπεδό σας εκείνη τη στιγμή, αυτό θα είναι το επίπεδό σας, και φυσικά αν είστε άνθρωπος, τότε άνθρωπος θα είστε. Όλα θα έχουν οριστικοποιηθεί τότε.

 

Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω ότι θα τα πάτε ακόμα καλύτερα, θα είστε ακόμα πιο επιμελείς και θα το κάνετε έτσι ώστε όταν σας ξαναδώ, η αλλαγή να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Σας ευχαριστώ όλους. (Χειροκροτήματα)

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 

[1] Αναφορά στην απόσυρση από τις τρεις κινεζικές κομμουνιστικές οργανώσεις: το Κόμμα, του Συνδέσμου Νέων και τους Νέους Πρωτοπόρους.

 

[2] Ένας στρατιώτης και ηθικό πρότυπο που προωθούνταν ευρέως από το ΚΚΚ το 1960.