Falundafa.org
 / 
el.falundafa.org

Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

Διδασκαλία του Φα στην Πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών


Λι Χονγκτζί, 22 Ιουλίου 2007, Ουάσιγκτον




Η «20/7» είναι μια ημερομηνία που έχει εξαιρετική σημασία για μας· μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην ιστορία που είναι να ακολουθήσει. Εν ριπή οφθαλμού, οκτώ χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι μαθητές του Ντάφα υποβλήθηκαν αρχικά στη δίωξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας οι μαθητές του Ντάφα έχουν διανύσει πολλές δύσκολες πορείες, και πραγματικά δεν ήταν εύκολο. Έχετε πάει καταρχάς από το να μην ξέρετε τι να κάνετε ή πώς να χειριστείτε τη δίωξη στο να καταλάβετε βαθμιαία πώς πρέπει να κάνετε τα πράγματα. Και όχι μόνο έχετε κατανοήσει το πώς να κάνετε τα πράγματα, έχετε επίσης γίνει, εξ αιτίας της τραχύτητας της δίωξης, ακόμα πιο λογικοί και με καθαρό νου.


Τα όντα σε διαφορετικά επίπεδα κάθε ένα έχουν τις δικές τους προοπτικές πάνω σε αυτήν την δίωξη. Μερικοί το βλέπουν ως πορεία που πρέπει να διανυθεί που είναι γεμάτη δοκιμασίες, ενώ άλλοι το θεωρούν αποτέλεσμα των παλαιών στοιχείων από ολόκληρο τον Κόσμο που έχει ανακατευτεί. Ακόμα άλλοι το θεωρούν ως στρώσιμο μιας πορείας για τους μαθητές του Ντάφα. Και τα όντα σε χαμηλότερα επίπεδα πιστεύουν ότι, καθώς το ορθό αναδύεται, το κακό είναι αναγκασμένο να κάνει ζημιά. Ανεξάρτητα από τις προοπτικές αντίληψης των όντων στα διαφορετικά επίπεδα, έχω πρόθεση να κάνω τα πράγματά μου καλά, και οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να βαδίσουν τα μονοπάτια τους. Αντιμετωπίζοντας τις διαφορετικές αποκαλούμενες δοκιμασίες και τα διαφορετικά είδη δαιμονικής παρέμβασης, έχετε γίνει ακόμα πιο ώριμοι.


Δεν χρειάζεται να ανησυχώ πάρα πολύ τώρα τελευταία εφόσον έχετε ωριμάσει και ξέρετε τι να κάνετε. Στα διάφορα σχέδια προβολής που προορίζονται να σώσουν τα αισθανόμενα όντα, έχετε λογικά και αποτελεσματικά αναλάβει πολλαπλά καθήκοντα, και, επιπλέον, κάνετε άριστη εργασία. Έτσι, δεν είναι απαραίτητο να ανησυχήσω για οτιδήποτε και για το κάθε τι όπως παλιά όταν πρωτο-αρχίσατε να εργάζεστε ενάντια στη δίωξη, όπου διόρθωνα συνεχώς τους μαθητές του Ντάφα μας, κατευθύνοντάς τους στο πώς να περπατήσουν καλά, και σωστά, την πορεία της καλλιέργειάς τους και σώζοντας τα αισθανόμενα όντα αντιστεκόμενοι στη δίωξη, καθώς επίσης και στο πώς να διευκρινίσουν καλύτερα τα γεγονότα εν μέσω της δίωξης. Γι’ αυτό με είδατε συχνά να δημοσιεύω διάφορα σύντομα άρθρα προορισμένα να διορθώσουν με συνέπεια τα βήματά σας. Αυτό έχει γίνει σπάνιο πρόσφατα, γιατί έχετε ωριμάσει αληθινά και ξέρετε πραγματικά τι να κάνετε. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχώ τόσο πολύ. Η εστίαση για σας τώρα είναι απλά να βρείτε τους τρόπους να τα πάτε καλύτερα, να είστε πιο αποδοτικοί, να έχετε μεγαλύτερη επίδραση, και να σώσετε περισσότερους ανθρώπους.


Εκτός από το τι χρειάζεται εσείς ως άτομα να περάσετε και να καθιερώσετε στον τελικό σας δρόμο προς την ολοκλήρωση, αυτό που είναι το πιο σημαντικό για σας και το πιο σπουδαίο αυτή την στιγμή είναι να σώσετε τους ανθρώπους. Εάν δεν ήταν για αυτό, επιτρέψτε μου να σας πω, η καλλιέργειά σας θα είχε ολοκληρωθεί πολύ καιρό πριν. Σαν μαθητές του Ντάφα έχετε κάνει αυτό που έπρεπε στην καλλιέργεια, αλλά στην Επανόρθωση του Φα μερικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί. Παραδείγματος χάριν, οι άνθρωποι στην ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι πλέον οι ίδιοι όπως όταν δημιούργησαν οι Θεοί τον άνθρωπο μια φορά κι έναν καιρό – θεία όντα έχουν πάρει τη θέση των ζωών των ανθρώπινων όντων. Εμφανίζονται ακόμα ανθρώπινοι στην επιφάνεια, αλλά στην πραγματικότητα είναι όντα από τις διαφορετικές διαστάσεις και διαφορετικά επίπεδα. Για αυτόν τον λόγο οι άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία έχουν περισσότερη νοημοσύνη και ικανότητα από τα ανθρώπινα όντα σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο στην ιστορία. Ποτέ πριν δεν έχει παρατηρηθεί μια τέτοια αλλαγή. Σύμφωνα με τους προηγούμενους κανονισμούς, ένα μεγάλο ξερίζωμα θα πραγματοποιούταν στη διαδικασία, [έχοντας επιπτώσεις σε όλα] με εξαίρεση τους μαθητές του Ντάφα που καλλιεργούνται και μια μερίδα των ανθρώπων της Γης που θα παρέμεναν να χρησιμεύσουν ως οι πρόγονοι της μελλοντικής ανθρώπινης φυλής. Πράγματα για τα οποία πολλές προφητείες μιλούν έχουν πραγματοποιηθεί, με τις μόνες αλλαγές να είναι σε αυτήν την περίοδο της ιστορίας που άρχισε με την Επανόρθωσή μου του Φα· υπάρχουν πράγματα εκείνου του κόσμου που εμπλέκονται. Αυτά τα πράγματα έχουν αλλάξει.


Τότε τί θα πρέπει να κάνετε όταν αντιμετωπίζετε τέτοιες ζωές; Από την προοπτική του Δασκάλου, ξέρω ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να σωθούν και είναι αντάξιοι να σωθούν. Εκτός από τα Τρία Βασίλεια, όλα τα τεράστια κοσμικά σώματα στον Κόσμο είναι Θεοί. Παρ’ όλα αυτά, όμως, όταν οι Θεοί κοιτούν κάτω από τα υψηλότερα κοσμικά σώματα, οι Θεοί στα διάφορα επίπεδα τα πιο χαμηλά τους φαίνονται στην πραγματικότητα με τον τρόπο που οι άνθρωποι φαίνονται στους Θεούς. Στο προηγούμενο, παλαιό κολοσσιαίο στερέωμα, η δημιουργία-στάση-εκφυλισμός-καταστροφή ήταν ένας απόλυτος νόμος. Έτσι οι νόμοι του κόσμου δεν είναι όπως ο άνθρωπος τους φαντάζεται – είναι άνευ διακρίσεως. Οι νόμοι αυτού του είδους αγνόησαν την συμπόνια που οι Θεοί περιλαμβάνουν όταν σώζουν τα ανθρώπινα όντα, διότι τέτοιοι ήταν οι νόμοι [του κόσμου]. Ακόμα κι αν οι Θεοί που έχουν κατέβει στα Τρία Βασίλεια προέρχονται από διαφορετικά επίπεδα, ήταν μόνο έχοντας ακλόνητη πίστη στον Ντάφα και την Επανόρθωση του Φα που ο κάθε ένας ήρθε στον ανθρώπινο κόσμο. Ήθελαν να έρθουν εδώ να λάβουν τον Φα και, μαζί με αυτό, να δώσουν την ενίσχυσή τους στον Ντάφα κατά την διάδοση του. Έτσι με αυτά τα όντα, ανεξάρτητα από τα επίπεδά τους, οι ακλόνητες ορθές σκέψεις που είχαν ήταν εξαιρετικά πολύτιμες. Ο λόγος είναι, όπως φαίνεται από τις θείες σφαίρες, η ανθρωπότητα και η ανθρώπινη κοινωνία είναι ένα αληθινά τρομακτικό θέαμα όπως παρατηρείται, και αυτό ήταν ιδιαίτερα έτσι σε αυτήν την περίπτωση, εφόσον οι Θεοί ήταν σε θέση να δουν τα ανθρώπινα όντα κατά τη διάρκεια της χειρότερης εποχής. Ήταν αρκετά γενναίοι να κατεβούν λόγω της ακλόνητης πίστης τους στον Ντάφα και την βεβαιότητά τους ότι η Επανόρθωση του Φα θα πετύχαινε σίγουρα. [Πίστεψαν ότι] ο Φα θα μπορούσε σίγουρα να τους σώσει, ότι ο Ντάφα θα πετύχαινε σίγουρα (ενθουσιώδες χειροκρότημα), και ότι η Επανόρθωση του Φα θα πετύχαινε σίγουρα, και ήταν γι’ αυτό που είχαν το θεϊκό θάρρος να έρθουν στον ανθρώπινο κόσμο. Δεν μιλώ για τους μαθητές του Ντάφα ή τους μαθητές που έλαβαν τον Φα σε διαφορετικούς καιρούς, αλλά μάλλον για τη γενική κατάσταση της ανθρώπινης φυλής σήμερα. Πολλά όντα και πολλά πράγματα στην ανθρώπινη κοινωνία έχουν αλλάξει. Με τέτοια όντα ενώπιών μας, πρέπει να ενεργήσουμε, πρέπει να τα σώσουμε.


Τότε ποια όντα πρόκειται να προσεχθούν κατά τη διάρκεια της περιόδου της Επανόρθωσης του Φα, σε αυτό το κρίσιμο σημείο στην ιστορία; Εκείνοι με πλήρη εμπιστοσύνη στον Ντάφα και με τις αντίστοιχες πράξεις· αυτές οι ζωές είναι πολύτιμες. Έτσι θεωρώ ότι εάν το δείτε αυτό από την προοπτική μου ή στα πλαίσια των ευθυνών των μαθητών του Ντάφα, όλοι έχουμε αυτό το καθήκον και πρέπει να αναλάβουμε αυτό το έργο. Γι' αυτό οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να προσπαθήσουν να σώσουν τους ανθρώπους του κόσμου και να σώσουν τα αισθανόμενα όντα. Έχετε ξεκινήσει πολλές προσπάθειες στη συνηθισμένη κοινωνία να σώσετε τους ανθρώπους, και έχετε κάνει πολλές δραστηριότητες παρόμοιες με εκείνες της συνηθισμένης κοινωνίας, ή έχετε κάνει πράγματα που έχουν μοιάσει με εκείνα των συνηθισμένων ανθρώπων, αλλά το αρχικό σημείο και οι στόχοι είναι διαφορετικοί. Είτε είναι ειδησεογραφικά μέσα/ΜΜΕ ή ιστοχώροι, ή οποιαδήποτε από τα πράγματα που κάνετε χρησιμοποιώντας ποικίλες προσεγγίσεις από τη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, σώζουν στην πραγματικότητα τους ανθρώπους. Οτιδήποτε κάνετε είναι για το καλό των ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο. Φαίνεται σαν να αναζητάμε βοήθεια από τους ανθρώπους, όταν στην πραγματικότητα τους σώζουμε. Δεν πειράζει εάν αναζητάμε βοήθεια με τη χρηματοδότηση, το ανθρώπινο δυναμικό, ή υλική βοήθεια· διευκρινίζοντας τα γεγονότα στις κυβερνήσεις στις διαφορετικές χώρες· ερχόμενοι σε επαφή με τις πολιτικές ομάδες στην κοινωνία· ή επικοινωνώντας με άλλους τομείς της κοινωνίας, κανένα από αυτά δεν είναι για χάρη του Φάλουν Γκονγκ, ούτε για την δική σας καλλιέργεια. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που κάποιος κάνει στην καλλιέργεια. Όλα αυτά είναι για χάριν της σωτηρίας των ανθρώπων. Όταν προσεγγίζετε τους ανθρώπους, τότε είναι που τους σώζετε. Όταν οι άνθρωποι δίνουν υποστήριξη αφότου καταλάβουν την αλήθεια, χάριν της διευκρίνισής σας των γεγονότων, αυτό είναι που σώζει ανθρώπους· και τα θετικά αποτελέσματα που παράγονται αφότου συνειδητοποιήσουν την αλήθεια, είναι για την σωτηρία των ανθρώπων. Με άλλα λόγια, αφότου κατορθώσουν οι συνηθισμένοι άνθρωποι να κατανοήσουν τα πράγματα και είναι σε θέση να προσφέρουν υποστήριξη, η επίπτωση εκείνης της υποστήριξης μπορεί από μόνη της να σώσει ανθρώπους. Μπορείτε να το πάτε ένα βήμα περαιτέρω και να πείτε ότι όταν κάνουμε πράγματα, είτε επιτυχή είτε όχι, εκείνα τα πράγματα σώζουν τους ανθρώπους το ίδιο και διευκρινίζουν τα γεγονότα. Αυτά είναι που κάνουν οι μαθητές του Ντάφα. Εάν δεν υπήρχε η ανάγκη να γίνουν τέτοια πράγματα, η καλλιέργεια των μαθητών του Ντάφα θα είχε τελειώσει ήδη. Έτσι όλα αυτά που κάνετε τώρα είναι για τα αισθανόμενα όντα.


Είπα στην προηγούμενη διάλεξή μου ότι η προσωπική ολοκλήρωση δεν είναι πλέον ζήτημα για τους μαθητές του Ντάφα. Ίσως ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν κατάλαβαν ακριβώς αυτό που εννοούσα, αλλά αυτή είναι η ιδέα. Φυσικά, αν και η διαδικασία [της επίτευξης της,] η τελική πορεία που πρέπει να πάρετε ως μαθητές του Ντάφα φαίνεται να έχει επεκταθεί. Για αυτόν τον λόγο τα πράγματα φαίνονται να προχωρούν λίγο αργά όσον αφορά την προσωπική βελτίωση, αλλά αυτό το γεγονός δεν θα σας επηρεάσει πολύ. Έτσι αυτό που κάνετε προσιδιάζει το χτίσιμο μεγαλύτερης ισχυρής αρετής και είναι αξιοθαύμαστο, επειδή αυτό γίνεται εντελώς για χάριν των αισθανόμενων όντων και όχι για προσωπικό κέρδος, ή απλά για την προσωπική καλλιέργεια.


Τότε κατά την διαδικασία της πραγμάτωσης όλων αυτών των πραγμάτων, θα υπάρξουν πολλές, πολλές περιοχές που θα είναι λιγότερο από ικανοποιητικές, και θα υπάρξουν άνθρωποι – και ακόμη και μαθητές του Ντάφα – που δεν καταλαβαίνουν. Θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που είναι επιμελείς και εκείνοι που δεν είναι, και θα υπάρχουν πάντα νέοι μαθητές που μόλις μπήκαν, και μαθητές με διαφορετικές περιστάσεις, έτσι θα υπάρχουν πάντα διαφορετικές ερμηνείες και οπτικές των πραγμάτων. Και αυτό είναι ειδικότερα έτσι με τους μαθητές που είναι από την Κίνα, των οποίων η σκέψη είναι σε μια τελείως παραμορφωμένη κατάσταση αφότου έχουν ζήσει για πολύ κάτω από υψηλή πίεση, εν μέσω του πολιτισμού του Κόμματος, και εν μέσω των διαπροσωπικών σχέσεων διαστρεβλωμένων από τον πολιτισμό του Κόμματος. Όταν οι μαθητές της χώρας – και όχι μόνο μαθητές, αλλά συνηθισμένοι άνθρωποι επίσης – εγκατασταθούν στο εξωτερικό, ανακαλύπτουν ότι ο τρόπος που οι άνθρωποι σκέφτονται και ενεργούν στις κανονικές κοινωνίες είναι απολύτως διαφορετικός από ότι στην Κίνα. Και είναι σε σημείο που δεδομένου ότι είναι συνηθισμένοι στον τρόπο ζωής στον πολιτισμό του Κόμματος και τις έντονες διαπροσωπικές σχέσεις εκεί, μόλις πάνε έξω από την Κίνα αντιλαμβάνονται πραγματικά τους ξένους ως πραγματικά χαζούς. Και οι μη-Κινέζοι, από τη μεριά τους, δεν μπορούν να καταλάβουν τις συνήθειες, τα έθιμα, ή τους τρόπους αλληλεπίδρασης των προερχόμενων από την Κίνα με τον κόσμο. Πραγματικά, ο τρόπος με τον οποίο είναι τα πράγματα σε όλο τον κόσμο αντιπροσωπεύει αυτό που είναι φυσιολογικό για τις διαπροσωπικές σχέσεις. Εκεί δεν είναι απαραίτητο να βάλετε τόσο πολλή διανοητική προσπάθεια στις σχέσεις σας με τους ανθρώπους, και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να είστε τόσο πονηροί. Αυτός είναι ο τρόπος που τα κανονικά ανθρώπινα όντα έχουν.

Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνο ή πονηρό είναι ένα άτομο, όλα καταλήγουν το ίδιο στο τέλος. Πάρτε την περίπτωση κάποιου που είναι πολύ χαζός. Μπορεί να βρείτε ένα άτομο ηλίθιο και απονήρευτο, ενώ ένα άλλο είναι πολύ πονηρό. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς ζείτε την ζωή σας, η κατάληξη θα είναι η ίδια. Σίγουρα δεν θα αλλάξει απλά επειδή ένα άτομο είναι πονηρό, ούτε αυτό θα αλλάξει επειδή ένα άτομο είναι απονήρευτο. Το μόνο που μπορεί να κάνει το να είστε πονηροί είναι να σας μετατρέψει σε χειρότερο άνθρωπο, και ενώ δημιουργείτε κάρμα θα πέφτετε προς τα κάτω. Καθώς το περιβάλλον σας και εσείς οι ίδιοι γίνεστε ανήσυχοι και με τεταμένες σχέσεις, τα μυαλά εκείνων γύρω από εσάς θα γίνουν στη συνέχεια πιο περίπλοκα, και τότε η περίπλοκη σκέψη τους θα σας αναγκάσει στη συνέχεια να γίνετε ακόμα χειρότεροι.


Θα ήθελα να πω μερικά ακόμα λόγια για αυτό. Πρόσφατα, μαθητές έχουν έρθει από την Κίνα ο ένας μετά τον άλλον. [Σε αυτούς τους μαθητές θα πω το εξής:] πρέπει να προσπαθήσετε όσο καλύτερα μπορείτε να επικοινωνείτε περισσότερο με μαθητές που δεν προέρχονται από τη χώρα μας, να ανοιχτείτε περισσότερο, και μέσω της συζήτησης να καθαρίσετε τους εαυτούς σας. Ο τρόπος με τον οποίον οι άνθρωποι προχωρούν στη ζωή έξω από την Κίνα είναι ο φυσιολογικός τρόπος για τα ανθρώπινα όντα να ζουν, τουλάχιστον στις σύγχρονες εποχές. Σε σύγκριση με τους αρχαίους, που ζούσαν χωρίς σύγχρονη τεχνολογία, ο σημερινός τρόπος ζωής είναι φυσικά απολύτως διαφορετικός. Τα πράγματα ήταν καλύτερα πίσω τότε. Έτσι μιλώ απλά για τα πράγματα αυτή τη στιγμή, τα οποία, στα πλαίσια της σημερινής κοινωνίας, μπορούν να θεωρηθούν συγκριτικά φυσιολογικά. Έτσι, πρέπει να ανταλλάζετε και να επικοινωνείτε πολύ σε αυτό το πλαίσιο με τους μαθητές έξω από την Κίνα, και όχι πάντα να προσκολλάστε και να χρησιμοποιείτε τη νοοτροπία της κουλτούρας του Κόμματος της Κίνας όταν συμπεριφέρεστε σε αυτήν την κοινωνία. Πολλοί άνθρωποι που άφησαν την Κίνα κάποτε, συνήρθαν βαθμιαία, και αφότου έμειναν ένα κάποιο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό. Σαν μαθητές του Ντάφα, πρέπει να επικυρώνετε τον Φα και να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνουν οι μαθητές του Ντάφα. Δεν μπορείτε να κάνετε τόσο πολύ καιρό να αλλάξετε τον εαυτό σας. Δεν υπάρχει χρόνος για αυτό. Αυτό σχετίζεται ιδιαίτερα με εκείνους τους μαθητές που δεν τα πήγαν καλά στην Κίνα και που έκαναν λάθη: Η Επανόρθωση του Φα δεν έχει τελειώσει ακόμα, έτσι προφτάστε γρήγορα. Φυσικά, δεν σκέφτομαι ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους νεώτερους μαθητές – απλά μελετήστε τον Φα περισσότερο, κάνετε το καλύτερό σας να προφθάσετε, και κρατήστε το ρυθμό με την πρόοδο της Επανόρθωσης του Φα.


Στα σίγουρα, τα έχετε καταφέρει μέσω μιας τέτοιας παρατεταμένης περιόδου δοκιμασιών και δεινών, και ως μαθητές του Ντάφα έχετε όντως σώσει πολλούς ανθρώπους στην ανθρώπινη κοινωνία και έχετε ανατρέψει αληθινά την επίδραση του δηλητηρίου που διαδίδεται σε όλο τον κόσμο από τα ΜΜΕ του ΚΚΚ όταν άρχισε το γεγονός της «20/7» του 1999. Εκείνον τον καιρό, τα ΜΜΕ όλου του κόσμου παρουσίαζαν την προπαγάνδα που δόθηκε από τους εκπροσώπους του κακού Κόμματος στην Κίνα, η οποία ισοδυναμούσε στην προώθηση της δίωξης εκ μέρους του Κόμματος. Εκείνοι στη δυτική κοινωνία δεν ήταν ξεκάθαροι ως προς αυτό. Δεν συνειδητοποίησαν ότι το κακό Κόμμα είναι τόσο κακόηθες, ούτε είχαν μια καλή κατανόηση του κακού Κόμματος. Η πίεση ήταν πράγματι τεράστια δεδομένου ότι ήμασταν ενάντια μιας τέτοιας μεγάλης κλίμακας, παγκόσμιας, και αρνητικά οργανωμένης προπαγάνδας που μας κηλίδωνε. Αλλά οι μαθητές του Ντάφα, και ειδικά οι βετεράνοι, δεν φοβήθηκαν από αυτό. Οι μαθητές του Ντάφα που ζουν σε όλο τον κόσμο ήταν εξίσου αξιοθαύμαστοι. Αρχίσατε με το να μην ξέρετε τι να κάνετε. Αργότερα, όμως, γίνατε βαθμιαία ξεκάθαροι και λογικοί, και ξέρατε πώς να αντιμετωπίζετε τα πράγματα. Κατά τη διάρκεια εκείνης της χρονικής περιόδου, πολλοί αναλογίζονταν: «Είναι το Φάλουν Γκονγκ πραγματικά όπως αυτό που το κακό Κόμμα λέει στην προπαγάνδα του; Είναι η εξάσκηση που μαθαίνω πραγματικά ορθή;» Πράγματι, αντιμέτωποι με τέτοια δυσφήμηση από το κακό, πολλά όντα πέρασαν από μια διεργασία στο νου τους. Σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές του Ντάφα τα πήγαν πολύ καλά στο τέλος. Η μεγάλη πλειοψηφία τα κατάφερε, βοήθησε την απέραντη παλίρροια της Επανόρθωσης του Φα να αναστρέψει ολόκληρη την κατάσταση γύρω, και στο τέλος βοήθησε να προκαλέσει εκείνα τα φερέφωνα που ελέγχονται εντελώς από το κακό Κόμμα να μην τολμήσουν άλλο να μας δυσφημούν σε όλο τον κόσμο. Δεν τολμούν πλέον να κατασκευάσουν πράγματα επειδή ξέρουν ότι οι μαθητές του Ντάφα που τα αντιμετωπίζουν είναι σε θέση να τους εκθέσουν. Μόλις το κακό Κόμμα δημιουργεί περισσότερα ψέματα ή κάνει κάτι κακό, οι μαθητές του Ντάφα το εκθέτουν και ξεκαθαρίζουν τα πράγματα σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας σε ολόκληρο τον κόσμο να δει το κακό ποιο είναι και βοηθώντας περισσότερους ανθρώπους να ξέρουν για αυτό. Έτσι είτε μας δυσφημεί ή κάνει άσχημα πράγματα, είναι το ίδιο με το να λέει σε ολόκληρο τον κόσμο να δει τη διαφθορά του ενώ ταυτόχρονα προωθεί το Φάλουν Γκονγκ προς όφελός μας και αναπτύσσει την επιρροή του Φάλουν Γκονγκ στη σκέψη των ανθρώπων παντού. Οτιδήποτε και να κάνει, μας προωθεί.


Πραγματικά, ότι και να κάνουν οι παλαιές δυνάμεις, αυτό θα συμβεί κάτω από την επίδραση [του νόμου] της αμοιβαίας- παραγωγής αμοιβαίας-παρεμπόδισης του κόσμου – οτιδήποτε και να κάνει θα ανέλθει σε διαφήμιση για λογαριασμό των μαθητών του Ντάφα. Πάρτε, παραδείγματος χάριν, τα πολλά ομαδικά πράγματα που κάνουν οι μαθητές του Ντάφα. Μόλις το κακό παρεμβαίνει, οι δυνάμεις που είναι ορθές και καλές εμφανίζονται στη συνέχεια. Και είναι το ίδιο με οτιδήποτε κάνουν οι κακοί άνθρωποι: Μόλις μας δυσφημήσουν, ή θέλουν να κάνουν κάτι κακό και να προκαλέσουν πρόβλημα, αυτό έχει έμφυτα ως συνέπεια την επέκταση της επιρροής μας.


Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των χρόνων του κακού Κόμματος που προωθεί τα πράγματα για λογαριασμό μας. Είτε είναι οι ιστοχώροι που διευθύνουν οι μαθητές του Ντάφα, ο τηλεοπτικός σταθμός, ή η εφημερίδα Epoch Times, σε πολλές περιπτώσεις έχουν δοκιμάσει κάτι τέτοιο. Ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της εορταστικής παράστασης του περασμένου χρόνου (το υπερθέαμα του Κινέζικου Καινούργιου Χρόνου της Νέας Δυναστείας Τανγκ και περιοδείας του Θιάσου). Στην αρχή πολλοί άνθρωποι δεν ήξεραν για αυτό, αλλά μετά [το ΚΚΚ] πήγε παντού με την προπαγάνδα τους, λέγοντας στους ανθρώπους να μην έρθουν να δουν την παράσταση – έκαναν τα πράγματα πιο επιμελώς από ότι οι μαθητές του Ντάφα (Όλοι γελούν), αναζήτησαν ακόμα περισσότερους ανθρώπους από ότι εμείς. (Όλοι γελούν, χειροκροτούν) Μια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η παράσταση στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα. Πήραν τηλέφωνο και έγραψαν επιστολές σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου λέγοντάς τους να μην παρευρεθούν στην παράσταση, νομίζοντας ότι ο κόσμος δεν ξέρει τι είδους ύπαρξη είναι το ΚΚΚ και ότι θα πρόσεχαν αυτά που είπε. Η προπαγάνδα τους ωθήθηκε τόσο ευρέως και η επιρροή της ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τότε τους μαθητές του Ντάφα. Το αποτέλεσμα, εντούτοις, ήταν ότι ο καθένας από εκείνους τους αξιωματούχους παρευρέθηκε στην παράσταση. (Όλοι γελούν, χειροκροτούν δυνατά) Όπως εξελίχθηκε, οι αξιωματούχοι είπαν ακόμη χιουμοριστικά, «θα μπορούσαμε να οργανώσουμε μια σύνοδο του Κοινοβουλίου εδώ πριν παρακολουθήσουμε την παράσταση.» (Όλοι γελούν, χειροκροτούν) τα ίδια θεατρικά συνέβησαν στην παράσταση της Οτάβας στον Καναδά.


Φυσικά, αυτά τα πράγματα που μόλις συζήτησα, βλέποντάς τα από μια άλλη γωνία, προορίζονται επίσης να σας πουν ότι το γεγονός ότι ο παλαιός κόσμος μπορούσε να διαρκέσει μέχρι σήμερα και να φθάσει σε αυτό το σημείο, και το γεγονός ότι τα αισθανόμενα όντα και η ανθρωπότητα ήταν σε θέση να παραμείνουν μέχρι σήμερα, είναι επειδή αυτά τα όντα περίμεναν για τη σωτηρία. Με άλλα λόγια, λοιπόν, περίμεναν τους μαθητές του Ντάφα να καθιερώσουν την ισχυρή τους αρετή και να δείξουν ταυτόχρονα την ικανότητα που έχουν οι μαθητές του Ντάφα να σώζουν τα αισθανόμενα όντα. Επομένως αυτό το στάδιο δεν κρατήθηκε για τους μαθητές του Ντάφα; (Ενθουσιώδες χειροκρότημα) Ναι, σίγουρα. Έτσι, οποιοδήποτε κακό άτομο μπορεί να πάει και να διαπράξει τις αδικαιολόγητες πράξεις του και να πηγαίνει να δημιουργεί μπελάδες, αλλά ότι κι’ αν επιτυγχάνει είναι βέβαιο ότι προσφέρει βοήθεια στους μαθητές του Ντάφα στην σωτηρία των ανθρώπων. (Χειροκρότημα) Αυτό δεν ήταν η αρχική πρόθεσή του ή αυτό που εκείνοι οι κακοί άνθρωποι ήθελαν, αλλά μόλις κάνουν μια κίνηση, αναπόφευκτα αυτή την επίδραση έχει.


Δηλαδή, μην δίνετε σημασία σε οτιδήποτε είναι η πραγματικότητα της σημερινής ανθρωπότητας ή όσο αχαλίνωτο και αν είναι το κακό: Οι άνθρωποι που έχουν έρθει σε αυτόν τον κόσμο σας περιμένουν να τους σώσετε! (Χειροκρότημα) Όλα τα δυσμενή πράγματα που εμφανίζονται είναι δοκιμασίες για τους μαθητές του Ντάφα σχετιζόμενα με την αυξανόμενη εξαιρετική αρετή. (Χειροκρότημα) Τώρα που το έθεσα με αυτόν τον τρόπο, οι σκέψεις σας θα είναι πιο ξεκάθαρες. Οτιδήποτε συγκεκριμένες δυσκολίες αντιμετωπίσετε, αν και μπορούν να εμφανιστούν ίδιες σε μορφή με εκείνες των συνηθισμένων ανθρώπων και φαίνονται λίγο πολύ ίδιες με τα προβλήματα των συνηθισμένων ανθρώπων, στην πραγματικότητα, εάν κοιτάξετε καλά, με ήρεμη ματιά, εάν κοιτάξτε λίγο την πορεία που έχετε διανύσει, δεν είναι αυτή η περίπτωση; Ναι είναι. Αυτό είναι επειδή αυτό το εγχείρημα που κάνω ακολουθεί τα σχέδιά μου, και δεν περιμένουμε όλη την ανθρωπότητα να έρθει να μάθει Φάλουν Γκονγκ· αυτό το εγχείρημά μου διαιρείται σε δύο στάδια. Υπάρχει η περίοδος της Επανόρθωσης του Φα, έτσι στην περίοδο της Επανόρθωσης του Φα υπάρχουν μαθητές του Ντάφα της περιόδου της Επανόρθωσης του Φα. Αφότου τελειώσει η περίοδος της Επανόρθωσης του Φα, τότε είναι η περίοδος που ο Φα αποκαθιστά τον ανθρώπινο κόσμο. Έτσι υπάρχουν δύο στάδια. Στο μέλλον, τότε, όταν ο Φα Επανορθώνει τον ανθρώπινο κόσμο θα υπάρχουν μαθητές του Ντάφα της περιόδου της Επανόρθωσης του Φα του ανθρώπινου κόσμου, και η εξαιρετική αρετή τους θα είναι διαφορετική από αυτήν των μαθητών του Ντάφα της περιόδου της Επανόρθωσης του Φα. Αυτές είναι δύο ξεχωριστές φάσεις.


Έτσι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, κατά τη διάρκεια της περιόδου Επανόρθωσης του Φα, οι μαθητές του Ντάφα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ευθύνη να σώσουν τα αισθανόμενα όντα του μέλλοντος. Εάν δεν ήταν για το γεγονός ότι ζωές των υψηλών επιπέδων ήρθαν κάτω σε αυτόν τον κόσμο να λάβουν το Φα, οι μαθητές του Ντάφα δεν θα χρειάζονταν να κάνουν αυτά τα πράγματα. Αλλά αφού τα υψηλού επιπέδου όντα ήρθαν και πήραν την θέση [των ανθρώπων], μεγέθυνε τη σημαντικότητα αυτής της υπόθεσης και της σωτηρίας των ανθρώπων. Αλλά, αν ήταν αλλιώς, αν ήταν ακόμα μια κανονική ανθρώπινη κοινωνία, θα ήταν παρ' όλα αυτά διαιρεμένο σε δύο στάδια. Και γιατί αυτό; Επειδή στη διαδικασία της μεγάλης κλίμακας ξεριζώματος της ανθρωπότητας, μερικοί καλοί άνθρωποι θα μείνουν για να χρησιμεύσουν ως οι πρόγονοι της μελλοντικής ανθρώπινης φυλής· επίσης, κατά τη διάρκεια της περιόδου όπου ο Φα Επανορθώνει τον ανθρώπινο κόσμο, μια δόξα πρόκειται να δημιουργηθεί για τον Ντάφα όπου η ανθρωπότητα προσφέρει ανταπόδοση στον Ντάφα, και θα είναι μια περίοδος όπου ο Ντάφα ακμάζει στην ανθρώπινη κοινωνία. Αυτό είναι ιστορικά αναπόφευκτο. Η ανθρωπότητα θα πρέπει να δώσει ευχαριστίες. Το γεγονός ότι η Επανόρθωση του Φα θα ολοκληρωθεί τελικά εδώ μετρά ως καλή τύχη για την ανθρωπότητα.


Αν και ένα ανθρώπινο σώμα δεν σημαίνει πραγματικά τίποτα χωρίς την κύρια ψυχή (γιουάνσεν), φέρει ένα μεγάλο ποσό πληροφοριών, και εάν ήταν να επαναδημιουργηθεί σίγουρα δεν θα ήταν όπως είναι τώρα. Ένας νεο-δημιουργημένος άνθρωπος θα ήταν ακριβώς όπως ένα λευκό φύλλο χαρτιού, και με τον κόσμο ενώπιών του, το μυαλό του θα ήταν μια κενή πλάκα. Όσον αφορά τον φυσικό κόσμο, δεν θα είχε την πλήρη σκέψη ή τις αντιλήψεις που έχει ένας άνθρωπος, ούτε την αντίληψη των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους ένας άνθρωπος ενεργεί σε σχέση με τον υλικό κόσμο, και παρομοίως με τις διάφορες θεωρίες και τους ανθρώπινους κανόνες που έχουν διαμορφωθεί από την ανθρωπότητα αυτού του κύκλου· ο Κινεζικός λαός αυτής της περιόδου έχει τις αντιλήψεις της «ανθρωπιάς,» «ορθότητας,» «ευπρέπειας,» «μάθησης,» και «εμπιστοσύνης,» ενώ στη δύση, επίσης, υπάρχουν κανόνες για την ανθρώπινη συμπεριφορά, και ούτω καθεξής. Ένας νεο-δημιουργημένος άνθρωπος θα έβρισκε ένα τεράστιο σύνολο πραγμάτων όπως αυτά ακατανόητα. Ο άνθρωπος εμπλουτίζεται μόνο με το να έχει περάσει από ατελείωτα χρόνια ζωής στην κοινωνία και έχοντας ζήσει μέσω της μακροχρόνιας πορείας της ιστορίας. Όπως μόλις επισήμανα, δεν είναι η κύρια ψυχή στην οποία αναφέρομαι, αλλά κατά μείζονα λόγο οι πληροφορίες που το ανθρώπινο σαρκικό σώμα φέρει. Και αυτό είναι ιδιαίτερα έτσι για τα σημερινά ανθρώπινα όντα, τα οποία δεν αντιδρούν με πολύ ακραίους τρόπους όταν αντιμετωπίζουν κάτι – δεν σοκάρονται και δεν ταράζονται αμέσως όταν συμβαίνει κάτι κακό, και δεν ενθουσιάζονται υπέρμετρα όταν προκύπτει κάτι καλό. Όμως έτσι θα ήταν κάποιος που στερούνταν οποιοδήποτε βάθος σκέψης. Μέσα στην μεγάλη διάρκεια του χρόνου, ο άνθρωπος έχει γίνει όλο και πιο σταθερός. Αυτό όμως δεν είναι μόνο θέμα της ανθρώπινης σκέψης, δεδομένου ότι συσχετίζεται επίσης άμεσα με το ανθρώπινο σαρκικό σώμα. Κατόπιν όταν το ανθρώπινο σαρκικό σώμα, φτάνοντας στην τωρινή φάση της ιστορίας, αφαιρεί και καθαρίζει όλα τα κακά πράγματά του, αυτό το έξοχο σώμα που μένει είναι αληθινά ένα αριστούργημα, ένα αριστούργημα αληθινά αντάξιο της αγάπης, και αληθινά ένα αποκορύφωμα της ιστορίας του Κόσμου. (Χειροκρότημα)


Με άλλα λόγια, στον Κόσμο, πολλά θαυμάσια όντα καθώς επίσης και ποικίλα πολύτιμα στοιχεία έχουν πράγματι δημιουργηθεί μέσα στην μακροχρόνια και απέραντη διάρκεια της ανάπτυξης όπου τα Κοσμικά σώματα έχουν υποβληθεί, και αυτά δεν θα ήταν τα ίδια εάν επαναδημιουργούνταν. Αυτό είναι ένας σοβαρός παράγοντας στην απαίτηση της Επανόρθωσης του Φα. Εάν όλα σε αυτόν τον Κόσμο δεν υπήρχαν και όλα έπρεπε να αρχίσουν από την αρχή, τα αποτελέσματα, ανεξάρτητα από το πώς τα πράγματα είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και ακόμα κι αν η ίδια ιστορία χρησιμοποιούνταν, παρ’ όλα αυτά σίγουρα θα εξελίσσονταν να είναι διαφορετικά από το πώς είναι τα πράγματα με τα όντα που υπάρχουν σήμερα. Δεν θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι τα ίδια, και γι΄ αυτό τα θεία όντα σε όλο τον Κόσμο θεωρούν την ιστορία που έχουν διανύσει ως εξαιρετικά πολύτιμη.


Συχνά λέω ότι δεν ανησυχώ πολύ για την τελική έκβαση, εφόσον ό,τι είναι να ολοκληρωθεί στην Επανόρθωση του Φα είναι αναπόφευκτο. Ανεξάρτητα από το πόσο βασανιστικά τα πράγματα μπορεί να γίνουν κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο. Έτσι δεν δίνω πολλή προσοχή σε αυτό, δεδομένου ότι θα πετύχει. Αυτό που εκτιμώ πιο πολύ είναι η διαδικασία. Μόνο με την πληρότητα της διαδικασίας που βιώνει ένα ον μπορεί να έχετε την πλήρη οντότητα που είναι αυτό το ον. Ολόκληρη η διαδικασία της Επανόρθωσης του Φα είναι η πολυτιμότερη – είναι η ολότητα του Κόσμου, και το πιο αξιοθαύμαστο εγχείρημα. Η διαδικασία της Επανόρθωσης του Φα είναι πρωταρχικής σημασίας, έτσι οι παλαιές δυνάμεις δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν απλά με τον τρόπο που επιθυμούν. Δεδομένου ότι αυτό είναι Επανόρθωση του Φα, είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός με την πορεία που επιθυμώ να πάρω, εφόσον αυτό είναι για την δημιουργία του μέλλοντος. Όλα αυτά που έχω κάνει στον Κόσμο είναι τα πιο αντάξια της αγάπης, και είναι αυτό που θα επιβεβαιώσω και θα αναγνωρίσω στο μέλλον. Τα πράγματα που δεν θέλω δεν μπορούν να αναγνωριστούν ή να επιβεβαιωθούν – είναι ντροπή. Έτσι στην Επανόρθωση του Φα, δεν έχει σημασία ποια είδη δαιμονικών δοκιμασιών αντιμετωπίσω ή ποια είδη πληγμάτων παρουσιαστούν, δεν μπορούν να αλλάξουν τη θέλησή μου, ούτε να αλλάξουν αυτό που σχεδιάζω να φέρω εις πέρας. (Ενθουσιώδες χειροκρότημα)


Σχεδόν μισός χρόνος έχει περάσει από το τελευταίο συνέδριο του Φα. Έχετε κάνει άριστη εργασία κατά τη διάρκεια αυτού του μισού έτους. Τα πράγματα προχωρούν γρήγορα. Καθώς τα κακά όντα γίνονται όλο και λιγότερα, τα μυαλά των ανθρώπων του κόσμου αλλάζουν, η κοινωνία αλλάζει, και τα αισθανόμενα όντα αλλάζουν. Όταν λέω «αισθανόμενα όντα», στην πραγματικότητα αυτό δεν περιορίζεται στην ανθρώπινη φυλή. Όλα τα αντικείμενα, ανεξάρτητα από το εάν η σύγχρονη επιστήμη τα θεωρεί οργανικά ή ανόργανα, είναι στην πραγματικότητα ζωντανά. Τα πάντα είναι ζωντανά. Όταν μιλάμε για «αισθανόμενα όντα,» αναφερόμαστε σε όλα τα ζωντανά πράγματα. Οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στα αισθανόμενα όντα είναι μια αντανάκλαση των επιτευγμάτων των μαθητών του Ντάφα καθώς η Επανόρθωση του Φα έχει προχωρήσει προς τα εμπρός, ενώ η απόδοση των μαθητών του Ντάφα μας καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου της Επανόρθωσης του Φα έχει επιβεβαιώσει πλήρως την τιμή και τη δόξα που έχουν οι μαθητές του Ντάφα της περιόδου της Επανόρθωσης του Φα. Πόσο θαυμάσιο! Στη φάση μπροστά, να τα πάτε ακόμα καλύτερα με αυτό που πρέπει να κάνετε, να βαδίσετε καλά το τελικό στάδιο του ταξιδιού, και να τα πάτε ακόμα καλύτερα με αυτό που είναι να κάνετε. Μην εφησυχάζετε απλά επειδή νομίζετε ότι έχετε κάνει αυτό και εκείνο, γιατί υπάρχουν τόσα πολλά αισθανόμενα όντα που πρέπει να σώσουμε ακόμα. Πρέπει ακόμα να ωθήσετε τον εαυτό σας έτσι ώστε να μπορέσετε να καθιερώσετε ακόμα μεγαλύτερη ισχυρή αρετή μέσα σε ένα περιορισμένο χρονικό πλαίσιο, και έτσι ώστε να μην έχετε καμία μεταμέλεια όταν όλα τελειώσουν. Έτσι ελπίζω ότι θα τα πάτε ακόμα καλύτερα και να είστε πιο θαυμάσιοι.


Βεβαίως ακόμα έχετε πολλές ανεπάρκειες στην καλλιέργειά σας, και έχω δει πολλές ανεπάρκειες που ξεχωρίζουν πραγματικά. Δεν έχω πει τίποτα όλον αυτόν τον καιρό, και δεν θέλω να πω τίποτα τώρα. Αυτό είναι επειδή ξέρω ότι αν και αυτές οι ανεπάρκειες είναι αρκετά μεγάλες, μερικές είχαν την επίδραση να αποτρέψουν την παρέμβαση κατά τη διάρκεια της Επανόρθωσης του Φα. Αλλά με αυτό που ειπώθηκε, μην προσπαθήσετε να μαντέψετε τί είναι αυτές – μην σκεφτείτε ότι οι ανεπάρκειές σας πρέπει να κρατηθούν. (Ο Δάσκαλος γελά) Είναι απλά ότι έχω δει μερικά προβλήματα. Εν τέλει θα τακτοποιήσω αυτά τα πράγματα για εσάς, μολοταύτα.


Όπως και να έχει, πρέπει να κάνετε τα τελικά πράγματα ακόμα καλύτερα και να καθιερώσετε ακόμα μεγαλύτερη ισχυρή αρετή. Δεν είναι για χάρη μου ή για χάριν της Επανόρθωσης του Φα: Είναι για εσάς τους ίδιους. (Ενθουσιώδες χειροκρότημα) Τα αισθανόμενα όντα του μέλλοντος θα σας ευχαριστούν. (Χειροκρότημα) Ας λάμψουν οι ζωές ακόμα πιο λαμπρά στον Κόσμο του μέλλοντος. (Μακρόχρονο, ενθουσιώδες χειροκρότημα)