Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

 

Διδασκαλία του Φα που δόθηκε στο συνέδριο του Φα για τη δέκατη επέτειο ίδρυσης του ιστοχώρου Μίνγκχουϊ

 

(Λι Χονγκτζί,  6 Σεπτεμβρίου 2009 - ΗΠΑ)

 

 

 

(Όλοι οι μαθητές του Ντάφα σηκώνονται όρθιοι, χειροκροτούν θερμά. Ο Δάσκαλος χαμογελάει και υποδεικνύει σε όλους να καθίσουν.)

 

Είναι μια σπάνια ευκαιρία για το προσωπικό του Μίνγκχουϊ να συγκεντρωθεί για μια συνάντηση- δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να μοιραστείτε και να ανταλλάξετε ιδέες από κοντά. Γι' αυτό σκέφτηκα να είμαι μαζί σας σήμερα. Και αυτό που μόλις είπα είναι ιδιαίτερα αληθινό, δεδομένου ότι ορισμένοι μαθητές του Ντάφα έχουν βάλει όλη τους την προσπάθεια στην ιστοσελίδα του Μίνγκχουϊ, δουλεύοντας εξαιρετικά σκληρά. Το γνωρίζω αυτό.

 

Μπορεί να ειπωθεί ότι μεταξύ των ιστοσελίδων που διαχειρίζονται οι μαθητές του Ντάφα, αυτή είναι μια ζωτικής σημασίας. Από την ημέρα που δημιουργήθηκε, καθιερώθηκε σταθερά ως μέσο για την καλλιέργεια των μαθητών του Ντάφα και την ανταλλαγή εμπειριών, και προοριζόταν να αναφέρει εγκαίρως τις διώξεις των μαθητών του Ντάφα. Έτσι, ο ρόλος που έχει αναλάβει το Μίνγκχουϊ ήταν ιδιαίτερα αποφασιστικός, αποτελώντας ένα αγκάθι στο πλευρό του κακού. Αυτό σήμαινε ότι ο ιστότοπος έπρεπε να δώσει έμφαση στην ασφάλεια περισσότερο από άλλους ιστότοπους, μην αφήνοντας το κακό να εκμεταλλευτεί τυχόν κενά, καθώς ο ιστότοπος είναι σε θέση, εγκαίρως, να αναφέρει άμεσα τη δίωξη που υφίστανται οι μαθητές του Ντάφα- [οι αναφορές του Μίνγκχουϊ] δεν βασίζονται σε πληροφορίες από τρίτο χέρι, αλλά μάλλον σε υλικό από πρώτο χέρι που αποκτάται άμεσα. Το Μίνγκχουϊ έχει τα δικά του μέσα σύνδεσης με τους μαθητές του Ντάφα στην ηπειρωτική Κίνα, και έχει καταφέρει να είναι αρκετά σταθερό στην λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό σχετίζεται άμεσα με τις καταστάσεις καλλιέργειας αυτών που εμπλέκονται με το Μίνγκχουϊ, ιδιαίτερα των μαθητών του Ντάφα στην πρώτη γραμμή, και την αίσθηση ευθύνης τους. Αυτό έχει αποτρέψει το κακό. Η μοναδική φύση του Μίνγκχουϊ σήμαινε ότι μερικοί από τους συμμετέχοντες μαθητές του Ντάφα είναι σχετικά απομονωμένοι και έχουν κάπως λιγότερες ευκαιρίες να μοιραστούν με άλλους μαθητές. Αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα γι' αυτούς.

 

Όποια και αν είναι η περίπτωση, είναι απλώς εξαιρετικό το γεγονός ότι το Μίνγκχουϊ έχει φτάσει ως εδώ σήμερα. Όσον αφορά το ρόλο που έχει διαδραματίσει, έχει έντονα εκθέσει τη δίωξη του κακού. Από τη στιγμή που άρχισε η δίωξη, έχει επιπλέον παράσχει μια πραγματική εικόνα της κατάστασης καλλιέργειας των μαθητών του Ντάφα εγκαίρως, και έχει χρησιμεύσει ως σημείο σύνδεσης μεταξύ των μαθητών. Οι μαθητές παντού, είτε είναι στην ηπειρωτική χώρα, εκτός της Κίνας ή οπουδήποτε αλλού – μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες μέσω της ιστοσελίδας Μίνγκχουϊ. Δίνοντας στους μαθητές του Ντάφα ένα κανάλι όπως αυτό στην καλλιέργειά τους, ο καθένας είναι σε θέση να μάθει άμεσα τη συνολική κατάσταση της καλλιέργειας των μαθητών του Ντάφα. Και η ιστοσελίδα χρησιμεύει ως έμμεσο μέσο επικοινωνίας επίσης. Αυτό είναι εξαιρετικό.

 

Με εξαίρεση το Μίνγκχουϊ και μερικές άλλες ιστοσελίδες που μιλούν από μια διαφορετική οπτική γωνία, όλες οι ιστοσελίδες [που έχετε δημιουργήσει] αναφέρουν την κατάσταση και τη δίωξη των μαθητών του Ντάφα ως κανονικές οντότητες των μέσων ενημέρωσης στην κοινωνία. Αλλά το Μίνγκχουϊ, ωστόσο, είναι πιο άμεσο, λαμβάνοντας υπόψιν την οπτική γωνία των μαθητών του Ντάφα, και περιγράφοντας πώς πηγαίνει η καλλιέργεια των μαθητών του Ντάφα καθώς και την δίωξη. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι είναι σε θέση να αποκτήσει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν άλλες ιστοσελίδες, και έτσι αυτό δείχνει ακόμη περισσότερο πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει το Μίνγκχουϊ. Επομένως θα πρέπει, πάση θυσία, να κάνετε ακόμη καλύτερη δουλειά στη λειτουργία του ιστότοπου και να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια - να κρατήσετε τα πράγματα μυστικά από το κακό.

 

Ως μορφή καλλιέργειας, το Φάλουν Γκονγκ δεν έχει τίποτα να κρύψει. Αλλά, με το κακό ΚΚΚ να μας διώκει με τον τρόπο που μας διώκει, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή. Εξαπατά συνεχώς τον κινεζικό λαό, καθώς και τον υπόλοιπο κόσμο, κρατώντας τους ανθρώπους του κόσμου από το να γνωρίζουν τα εγκλήματα του παρελθόντος και την πραγματικότητα της δίωξης των μαθητών του Ντάφα- κρύβει την πραγματική όψη του σκοτεινού προσώπου του, ενώ χρησιμοποιεί κακά μέσα στη δίωξη. Έτσι, θέλουμε να είμαστε σε επιφυλακή απέναντί της και να αποκαλύψουμε τα κακά εγκλήματά της. Πρέπει να χτίσετε αυτό το μέσο [που είναι το Μίνγκχουϊ] περαιτέρω, και να το κάνετε ακόμα καλύτερα. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να χαλαρώσετε στην προσωπική σας καλλιέργεια, διότι το Μίνγκχουϊ θα τα πάει καλύτερα και θα είναι πιο αξιοσημείωτο μόνο αν καταφέρετε να τα πάτε καλύτερα, ως μονάδες, στην καλλιέργεια.

 

Μέσω της έκθεσης του κακού, σώζοντας αισθανόμενα όντα, και βοηθώντας τον Δάσκαλο να επανορθώσει τον Φα, το Μίνγκχουϊ έχει εδραιώσει την πανίσχυρη αρετή του και αυτό είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Ίσως στο μέλλον, όταν τα αισθανόμενα όντα θα μιλούν γι 'αυτό, θα αναφερθούν σε αυτό ως κάτι το αξιοσημείωτο επίσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Μίνγκχουϊ αναφέρεται από μια διαφορετική σκοπιά και είναι διαφορετικό από τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης –διευθύνεται από τους μαθητές του Ντάφα– τα οποία λειτουργούν ως κανονικά μέσα ενημέρωσης στην κοινωνία. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι η ιστοσελίδα έχει καταφέρει, παρά τις δύσκολες συνθήκες, με συνέπεια να διατηρεί επαφή με τους μαθητές του Ντάφα στην ηπειρωτική χώρα, και έτσι να λαμβάνει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Αυτό είναι κάτι που άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έχουν καταφέρει να κάνουν, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων, διεθνών πρακτορείων μέσων ενημέρωσης. Μην δίνετε σημασία στο τι πεδίο επιρροής η ιστοσελίδα έχει αυτή τη στιγμή: στο μέλλον οι άνθρωποι θα γνωρίζουν τη σημασία της. Και πραγματικά, ακόμα και τώρα πολλά μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι μυστικές υπηρεσίες των περισσότερων χωρών, καθώς και οι οργανώσεις και τα άτομα σε κάθε χώρα που ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα όλοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα Μίνγκχουϊ, και την ακολουθούν με ενδιαφέρον. Ξέρουν ότι [αυτά που αναφέρει] είναι αλήθεια. Είναι απλά ότι, λόγω οικονομικών συμφερόντων, εθνικά συμφέροντα, ή λόγω ορισμένων διεθνών συνθηκών, προσποιούνται άγνοια, και δεν σκοπεύουν, δεν τολμούν ή δεν επιθυμούν να προκαλέσουν το κακό ΚΚΚ. Στο εγγύς μέλλον ωστόσο οι άνθρωποι θα πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουν αυτή την υπόθεση. Όλο και περισσότερο η αλήθεια βγαίνει προς τα έξω, οπότε όποιος δεν το αντιμετωπίσει, όποιος δεν μπορεί να καταφέρει να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα, δεν θα έχει μέλλον.

 

Μην ξεγελιέστε από το πώς η κοινωνία προχωράει κανονικά αυτή τη στιγμή, απασχολημένη όπως πάντα, με τα πάντα να λειτουργούν φαινομενικά κανονικά. Αυτός είναι ο τρόπος των ανθρώπινων υποθέσεων, φυσικά, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο ο άνθρωπος είναι εδώ. Η ιστορική περίοδος κατά την οποία έλαβε χώρα η διαδικασία δημιουργίας πολιτισμού για την ανθρωπότητα είναι πλέον πίσω μας, όπως και η διαδικασία πλήρους δημιουργίας μιας δεξαμενής πολιτισμού που θα επέτρεπε στον άνθρωπο να κατανοήσει τον Ντάφα την ύστατη ώρα. Έτσι, το παρόν προορίζεται για τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τώρα όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της ιστορίας, ώστε να αντιμετωπίσουν ορθολογικά αυτό το τελικό επεισόδιο. Το πώς επιλέγει ένας άνθρωπος και τι επιλέγει - όλα ξεκινούν τώρα. Αλλά ο άνθρωπος διέπραττε συνεχώς αμαρτίες κατά τη διάρκεια της ιστορίας, οπότε καθώς οι άνθρωποι κάνουν τις επιλογές τους, υπάρχουν θεοί που χρησιμοποιούν το κακό για να παρεμβαίνουν, και αυτό έχει γίνει μια δοκιμασία για τους ανθρώπους και τα αισθανόμενα όντα. Ωστόσο, προσφέρθηκε μια διέξοδος, προκειμένου να μπορέσουν να σωθούν όσοι έχουν ακόμη καλές σκέψεις: Οι μαθητές του Ντάφα άρχισαν να αποσαφηνίζουν την αλήθεια. Οι μαθητές του Ντάφα είναι τώρα η ελπίδα σωτηρίας για τους ανθρώπους κάθε περιοχής. Έχοντας φτάσει σε αυτό το σημείο σήμερα, η ιστορία της ανθρωπότητας έχει εισέλθει στο αποκορύφωμα της.

 

Στην τελική πορεία των γεγονότων, εμπλέκονται επίσης παράγοντες που έχουν σκοπό να δοκιμάσουν τους μαθητές του Ντάφα, διότι κάθε μαθητής του Ντάφα φιλοδοξεί να καλλιεργηθεί μέχρι την Ολοκλήρωση. Ταυτόχρονα, οι μαθητές του Ντάφα έχουν μια τεράστια ευθύνη: πέρα από τη δική τους Ολοκλήρωση, ο καθένας πρέπει να επωμιστεί την αποστολή της σωτηρίας των ανθρώπων του κόσμου, των αισθανόμενων όντων. Ποτέ στην ιστορία δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Στο παρελθόν, όταν κάποιος μετέδιδε τον Φα ή μιλούσε για τη σωτηρία των αισθανόμενων όντων, ήταν απλώς μια περίπτωση ενίσχυσης και συμπλήρωσης του πολιτισμού που είναι η ιστορία της ανθρωπότητας. Ο Χριστιανισμός και ο Βουδισμός μπορεί να εξαπλώθηκαν στις αντίστοιχες περιοχές τους κατά τη διάρκεια της ιστορίας, αλλά αυτό ήταν στην πραγματικότητα για να εδραιωθεί το πολιτιστικό στοιχείο με το οποίο ο άνθρωπος κατανοεί το θείο. Ωστόσο, η εξάπλωση του Ντάφα σε όλο τον κόσμο είναι διαφορετική. Σε αυτή την περίπτωση είναι όλη η ανθρωπότητα αντιμέτωπη με το ερώτημα αν ο καθένας θα κερδίσει, στο τέλος, τη σωτηρία. Αυτό το τεράστιο στάδιο μπροστά μας σήμερα - το στάδιο της ανθρωπότητας - προετοιμάστηκε για τον Ντάφα και τους μαθητές του. Όποια εργασία ή πρωτοβουλία κι αν είναι αυτό στο οποίο εμπλέκεστε, ή ό,τι κι αν είναι αυτό που κάνετε για τη σωτηρία των αισθανόμενων όντων, θα πρέπει όλοι σας να είστε σταθεροί στο να το κάνετε και να το τελειώσετε καλά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το Μίνγκχουϊ, το οποίο στα λίγα χρόνια λειτουργίας του έχει ήδη καθιερώσει ισχυρή αρετή. Οι μαθητές του Ντάφα το συνειδητοποιούν αυτό, και ο Δάσκαλος το γνωρίζει πολύ καλά- ακόμη και οι άνθρωποι του κόσμου το θαυμάζουν, ακόμη και οι κακοί. Σε αυτή την τελική φάση θα πρέπει να το κάνετε ακόμα καλύτερα και να το κάνετε πιο ισχυρό. Δεν μπορείτε να τα παρατήσετε. Όσο περισσότερο χαλαρώνουν οι συνθήκες, τόσο λιγότερο μπορείτε να χαλαρώσετε. Όσο πιο άνετα γίνονται τα πράγματα, τόσο πιο εύκολα μπορείτε να χαλαρώσετε στη σκέψη σας και να χαλαρώσετε. Αυτό δεν αρκεί. Είναι επιτακτική ανάγκη να τα καταφέρετε καλά με αυτό. Και αυτό είναι στην πραγματικότητα το νόημα της συνάντησης που έχετε εδώ σήμερα – να μοιραστείτε μαζί μέσα από τον Φα, και να βελτιωθείτε µε βάση τον Φα. Είναι παρόμοιο με κάθε φορά που κάναμε ένα συνέδριο του Φα στο παρελθόν, όπου όλοι σας μπορούσατε να ανακαλύψετε πού υστερούσατε, να κάνετε ένα άλμα προς τα εμπρός στην καλλιέργεια σας, και στη συνέχεια να εκπληρώσετε καλύτερα το ρόλο σας με τα πρότζεκτ ή τις ομάδες στις οποίες συμμετέχετε. Το ίδιο ισχύει και για τη σημερινή συνάντηση. Μέσω της σημερινής ανταλλαγής απόψεων μπορείτε, προχωρώντας προς τα εμπρός, να κάνετε καλύτερη δουλειά με αυτό που πρέπει να κάνετε.

 

O Δάσκαλος δεν τα λέει αυτά τα πράγματα επειδή είναι ευχάριστο να τα ακούτε. Το Μίνγκχουϊ πραγματικά έχει παίξει τεράστιο ρόλο. Οι καλλιεργητές, φυσικά, μερικές φορές κάνουν πράγματα ή εξετάζουν θέματα με ανθρώπινη σκέψη. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές. Αν όλοι εξέταζαν τα πράγματα με ορθές σκέψεις, τότε θα έλεγα ότι δεν θα είχαν ανάγκη να καλλιεργηθούν. (Γέλια) Και όταν υπάρχει ανθρώπινη σκέψη, υπάρχουν προβλήματα και πράγματα που υπολείπονται –υπάρχουν προβλήματα με τη συνεργασία– και παρεμβάσεις στα πράγματα ως αποτέλεσμα του φόβου. Όλα αυτά προκύπτουν. Αλλά όποια και αν είναι η περίπτωση, στο σύνολό τους τα πράγματα εξελίσσονται με υγιή τρόπο, και το κύριο σώμα τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά.

 

Μιλήσατε για πολλά πράγματα στην πρωινή σας συνάντηση, οπότε ίσως έχετε κάποιες ερωτήσεις που θέλετε να μου κάνετε. Δεν ήταν εύκολο για εμάς να συγκεντρωθούμε μαζί. Μπορούμε να ερευνήσουμε μαζί οποιεσδήποτε ερωτήσεις θέλετε να μου θέσετε, και θα απαντήσω σε όσες μπορώ. (Σύντομη παύση, ενθουσιώδες χειροκρότημα)

 

Μαθητής: Είναι αυτό που δημοσιεύει το Μίνγκχουϊ απαραίτητο μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου επανόρθωσης του Φα, ή είναι κάτι που θα περάσει στις επόμενες γενιές;

 

Δάσκαλος: Νομίζω ότι το περιεχόμενο του Μίνγκχουϊ είναι πολύτιμο υλικό που συλλέγεται κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας των μαθητών του Ντάφα. Δεν θα υπάρξει καμία δίωξη στο μέλλον, οπότε το Μίνγκχουϊ δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί για την τήρηση του απορρήτου ή την αποκάλυψη της δίωξης του κακού τότε (γέλια), αφού η κατάσταση θα έχει αλλάξει. Αλλά το Μίνγκχουϊ είναι ένα μέσο ενημέρωσης, οπότε παρόλο που αναφέρει ανοιχτά για το πώς πηγαίνει η καλλιέργεια των μαθητών του Ντάφα, νομίζω ότι, ως μέσο ενημέρωσης, πιθανότατα θα περάσει στις μελλοντικές γενιές. Ακόμα και αν δεν τους το μεταβιβάσετε, οι μεταγενέστεροι θα αγαπούν πολύ τον όρο "Μίνγκχουϊ". Αλλά, θα μπορούσε ακόμη και να είναι μια σημαντική οντότητα των μέσων ενημέρωσης που λειτουργεί στην κανονική κοινωνία. Νομίζω ότι αυτό μπορεί κάλλιστα να συμβεί. (Ο Δάσκαλος γελάει) (Όλοι χειροκροτούν)

 

Μαθητής: Κατά τη διάρκεια των πρώτων δέκα ετών, το Μίνγκχουϊ επικεντρώθηκε στο να διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο που σχετίζεται με την καλλιέργεια πληρούσε ένα συγκεκριμένο πρότυπο και επικεντρώθηκε στην αποκάλυψη των διώξεων στην ηπειρωτική χώρα. Μελλοντικά, θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του να εξηγήσει την αλήθεια σε μορφωμένους ανθρώπους και στην ευρύτερη δυτική κοινωνία;

 

Δάσκαλος: Μέχρι σήμερα το Μίνγκχουϊ έχει δώσει μια άμεση εικόνα της καλλιέργειας των μαθητών του Ντάφα. Όσο για τη διασφάλιση προτύπων, ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης θα πρέπει να κάνει σίγουρα καλή δουλειά, και αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές για το Μίνγκχουϊ. Είστε όλοι καλλιεργητές και γνωρίζετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να αναφερθεί. Αν εσφαλμένες απόψεις, ή κατανοήσεις που είναι ελλειπείς, δημοσιευτούν - ειδικά στο Μίνγκχουϊ - αυτό θα επηρεάσει νεώτερους μαθητές.

 

Μπορείτε να συζητήσετε μεταξύ σας και να αποφασίσετε αν θα ενισχύσετε τις προσπάθειές σας να εξηγήσετε την αλήθεια σε ορισμένες ομάδες το επόμενο διάστημα. Αλλά ως ιστότοπος, η πορεία του Μίνγκχουϊ έχει ήδη καθοριστεί. Είναι το δικό σας μονοπάτι, είναι η δική σας προσέγγιση και είναι η κατεύθυνση της ιστοσελίδας σας. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεστε τα πράγματα τώρα είναι μια αντανάκλαση της δικής σας καλύτερης κρίσης, οπότε θα πρέπει να συνεχίσετε όπως έχετε κάνει. Εκτός αν η δίωξη τελειώσει και δεν υπάρχει ανάγκη να εκθέσετε το κακό, με την αλήθεια να είναι γνωστή σε όλους - οπότε τα πράγματα θα έχουν αλλάξει - [η προσέγγισή σας] δεν θα πρέπει να αλλάξει πολύ.

 

Μαθητής: Οι άψογες παραστάσεις του Σεν Γιουν μπορεί πραγματικά να έχει ως αποτέλεσμα την σωτηρία των αισθανόμενων όντων και μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στους ανθρώπους. Εντωμεταξύ, η εργασία που οι μαθητές του Ντάφα κάνουν είναι συχνά αρκετά σκληρή, δεν προσπαθούν να έχουν ποιότητα, και δεν δίνουν σχεδόν καθόλου προσοχή στα πραγματικά αποτελέσματα αυτού που κάνουν.

 

Δάσκαλος: (Γέλια) Αναφέρεστε σε κάποιες από τις προσεγγίσεις και μεθόδους που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για την προώθηση και τις πωλήσεις των εισιτηρίων; Οι παραστάσεις του Σεν Γιουν είναι, φυσικά, υψηλού επιπέδου. Αυτό έχει ήδη καθιερωθεί. Τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη παραγωγή που να είναι στο ίδιο επίπεδο με το Σεν Γιουν. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το Σεν Γιουν στο κοινό ήταν κάπως ανεπαρκής. Με οτιδήποτε υπάρχει πάντα μια διαδικασία, κατά την οποία κάποιος από το να μην μπορεί να κάνει κάτι, φτάνει στο να μπορεί να το κάνει- και καθώς σταδιακά αποκτά εμπειρία και δεξιότητες, μαθαίνει να κάνει τα πράγματα καλά. Υπάρχει πράγματι μια διαδικασία.

 

Προς το παρόν ο Δάσκαλος επιβλέπει προσωπικά τα πράγματα στο Σεν Γιουν, και αυτό γιατί ο πήχης είναι ψηλά όσον αφορά την τεχνική πολυπλοκότητα καθώς και τον συντονισμό όλων των διαφόρων στοιχείων που εμπλέκονται, καθένα από τα οποία απαιτεί μια συγκεκριμένη τεχνογνωσία. Πολλοί μαθητές του Ντάφα ήθελαν να το κάνουν αυτό, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο καλά όταν προσπάθησαν. Ήθελα να καθοδηγήσω στην ωριμότητα τους μαθητές του Ντάφα που επιθυμούσαν να επικυρώσουν τον Φα και να σώσουν αισθανόμενα όντα με αυτή τη μορφή τέχνης, και φυσικά, μόλις αναμείχθηκα, έγινε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αν κάνω κάτι, θα το κάνω το καλύτερο, το καλύτερο στον κόσμο. (Ο Δάσκαλος γελάει) (Χειροκρότημα) Η προώθηση της παράστασης και η πώληση εισιτηρίων, ωστόσο, βασίζεται στους μαθητές του Ντάφα σε κάθε περιοχή. Και δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορές στις καταστάσεις καλλιέργειας των μαθητών σε κάθε τόπο, υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο πόσο καλά συνεργάζονται, και υπήρξαν ακόμη και διαφορές στο πώς η ιδέα της πώλησης εισιτηρίων και η ιδέα της παρουσίασης της ίδιας της παράστασης είχε απήχηση στους μαθητές. Έτσι, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν διαφορές στην προσέγγιση και την ποιότητα. Επίσης, δεν είχατε κάνει ποτέ πριν αυτά τα πράγματα, και οι μαθητές σε ορισμένες περιοχές δεν γνώριζαν τίποτα για τέτοια πράγματα. Οπότε, πρέπει να περάσετε από αυτή τη διαδικασία που συζητήσαμε, να μάθετε πώς να κάνετε κάτι από το μηδέν. Σταδιακά θα μάθετε πώς να κάνετε αυτά τα πράγματα και θα αποκτήσετε αυτή τη γνώση, και η ποιότητα θα βελτιωθεί σταδιακά.

 

Μαθητής: Έχω μια ερώτηση σχετικά με το προσωπικό πλήρους απασχόλησης στο Μίνγκχουϊ. Εργάζονται στον ιστότοπο με πλήρη απασχόληση τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, χωρίς κανένα εισόδημα ή μια συνηθισμένη δουλειά, και έτσι έχουν αρχίσει να ψάχνουν για κανονικές δουλειές. Υπό τις παρούσες συνθήκες, θα ήταν σωστό να υποβάλουν αίτηση για συνήθεις πηγές χρηματοδότησης;

 

Δάσκαλος: Η ύπαρξη προσωπικού πλήρους απασχόλησης μπορεί να διασφαλίσει ότι το Μίνγκχουϊ λειτουργεί ομαλά και ότι οι αναφορές του δεν διακόπτονται, πράγμα που είναι σημαντικό. Νομίζω ότι όλοι σας εμβαθύνατε τις κατανοήσεις σας μέσω της σημερινής συνάντησης. Αλλά πρέπει να είστε εσείς αυτοί που θα βρουν πώς να επιλύσουν τέτοιες προκλήσεις και πρέπει να είστε εσείς αυτοί που θα καταβάλουν την προσπάθεια. Το έργο της καλής λειτουργίας του Μίνγκχουϊ είναι μια δουλειά τεράστιας σημασίας και μια δουλειά που σώζει ανθρώπους. Προσπαθήστε να επιλύσετε τις προκλήσεις που έχουν προκύψει δουλεύοντας και συζητώντας από κοινού.

 

Αν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για τη χρηματοδότηση των συνηθισμένων ανθρώπων, μπορείτε να το κάνετε. Η κατάσταση ήταν διαφορετική πριν από μερικά χρόνια. Το κακό ήταν πραγματικά άφθονο εκείνη την εποχή, επηρέαζε όλη την ανθρωπότητα και έλεγχε όλες τις ομάδες ανθρώπων. Τα πράγματα είναι διαφορετικά τώρα. Οι άνθρωποι τώρα ξυπνούν και το μεγαλύτερο μέρος του κακού έχει εκκαθαριστεί, οπότε το κακό έχει χάσει την ικανότητα του να ελέγχει το ευρύ κοινό. Όπως έχουν τα πράγματα, μπορείτε να το δοκιμάσετε και να δείτε πώς θα πάει.

 

Μαθητής: Με την εργασία του Μίνγκχουϊ είναι απαραίτητο να διασφαλίζεται η ασφάλεια και να διατηρείται χαμηλό προφίλ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσοι από εμάς βρισκόμαστε εκτός Κίνας να αισθανόμαστε συχνά πίεση από το περιβάλλον μας, και μερικοί από εμάς δυσκολεύονται να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ικανότητές τους ή να συντονίζουν τις προσπάθειές τους με άλλους. Όταν άλλα προγράμματα προσπάθησαν να πείσουν τους ασκούμενους που εργάζονται στο Μίνγκχουϊ να ενταχθούν σε αυτά, κάποιοι μάλιστα είπαν ευθέως: "Ακόμα εργάζεστε στο Μίνγκχουϊ αυτή την περίοδο;”.

 

Δάσκαλος: Όποια και αν είναι η χρονική στιγμή, θα πρέπει να δουλέψετε για το Μίνγκχουϊ. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με αυτό το είδος της παρατήρησης. Ακόμα κι αν το Μίνγκχουϊ δεν επηρεάζει ορατά την κοινωνία τόσο πολύ όσο άλλες οντότητες των μέσων ενημέρωσης, και μπορεί να μην έχει πολύ περιεχόμενο που να ενδιαφέρει τους απλούς ανθρώπους, ωστόσο απεικονίζει την κατάσταση καλλιέργειας των μαθητών του Ντάφα χωρίς να φιλτράρεται και αναφέρει τις διώξεις στις οποίες υπόκεινται. Επομένως, είναι κομβικό και σημαντικό. Κατά μία έννοια, τα άλλα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό αυτή τη στιγμή. Εάν ένα από τα άλλα μέσα ενημέρωσης έπαυε να υπάρχει, θα υπήρχαν άλλα για να κάνουν τη δουλειά του. Αλλά αν το Μίνγκχουϊ δεν υπήρχε, κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης δεν θα μπορούσε να το αντικαταστήσει. Γι' αυτό λέω ότι το Μίνγκχουϊ όχι μόνο πρέπει να συνεχίσει, αλλά πρέπει να διοικείται καλά.

 

Μαθητής: Θέλουμε η αγγλική έκδοση του Μίνγκχουϊ και οι εκδόσεις του σε άλλες γλώσσες να λειτουργήσουν ως αποτελεσματικά εργαλεία για την ενημέρωση της δυτικής κοινωνίας σχετικά με το Φάλουν Γκονγκ και ως αποτελεσματικές πηγές για τους μαθητές του Ντάφα που συνεργάζονται με την κυβέρνηση. Οι ιστότοποι θα έπρεπε να είναι ένα οικονομικά αποδοτικό και αποτελεσματικό μέσο για αυτό. Δεν είμαστε σίγουροι, ωστόσο, αν είναι επίσης απαραίτητο το έντυπο υλικό.

 

Δάσκαλος: Οι μη κινεζικές εκδόσεις του Μίνγκχουϊ είναι πράγματι πολύ σημαντικές για τις πολλές εθνικότητες εκεί έξω, και οι κυβερνήσεις και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τις διαβάζουν. Όταν παρείχατε μια πραγματική εικόνα της κατάστασης των μαθητών του Ντάφα πριν, δεν ήθελαν πολλοί άνθρωποι να διαβάσουν. Αυτό οφειλόταν εν μέρει στο γεγονός ότι τα κακά στοιχεία έλεγχαν τους ανθρώπους- ένας άλλος παράγοντας ήταν ότι οι άνθρωποι λάμβαναν υπόψη τους τα δικά τους συμφέροντα καθώς επέλεγαν μεταξύ ενός ισχυρού κράτους που ελέγχεται από το κακό ΚΚΚ και μιας ευάλωτης ομάδας όπως το Φάλουν Γκονγκ, και αποφάσισαν να μην αντιμετωπίσουν το θέμα. Τα πράγματα είναι διαφορετικά τώρα. Τα κακά στοιχεία που έλεγχαν τους ανθρώπους έχουν εξαλειφθεί, και οι άνθρωποι αφυπνίζονται. Πίσω όταν τα κακά στοιχεία πίσω από το ΚΚΚ έλεγχαν τους ανθρώπους, οι μεγαλύτερες εφημερίδες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του κόσμου σχεδόν πάντα δεν είχαν το θάρρος να αναφέρουν το θέμα. Τώρα όμως το κάνουν και μιλούν γι' αυτό. Έχουν αρχίσει να δίνουν προσοχή στις διώξεις του ΚΚΚ κατά των μαθητών του Φάλουν Γκονγκ. Κάποια πράγματα υφίστανται διακριτικά αλλαγές, οπότε όσον αφορά τις συγκεκριμένες προσεγγίσεις που πρέπει να ακολουθήσετε, μπορείτε να τις δοκιμάσετε αν τα πράγματα φαίνονται εφικτά.

 

Μαθητής: Πιστεύουμε ότι η κάλυψη του Μίνγκχουϊ για τα γεγονότα σε όλο τον κόσμο πρέπει να εμπλουτιστεί και ελπίζουμε να φέρουμε πίσω συνασκούμενους καλλιεργητές που εργάζονταν στο Μίνγκχουϊ. Μπορούμε να τους πούμε ότι η κάλυψη των γεγονότων εκτός Κίνας από το Μίνγκχουϊ παραμένει σημαντική; Εάν δεν πιστεύουν ακράδαντα στη σημασία του Μίνγκχουϊ, είναι αρκετά δύσκολο να τους ενθαρρύνουμε να εργαστούν σκληρά για τη διεθνή κάλυψη.

 

Δάσκαλος: Το είπα πριν από λίγο: Το Μίνγκχουϊ είναι πολύ σημαντικό. Οι πληροφορίες από πρώτο χέρι που παίρνει από την Κίνα είναι σίγουρα αξιόπιστες, και κανένας άλλος ιστότοπος δεν προσεγγίζει τα πράγματα από την ίδια οπτική γωνία - δηλαδή, ως παράθυρο στην καλλιέργεια των μαθητών του Ντάφα. Τότε, ως μαθητές του Ντάφα, πρέπει να έχετε μια θετική άποψη για το Μίνγκχουϊ, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σκέφτονται οι απλοί άνθρωποι. Υπάρχουν κάποιοι που δεν βλέπουν το Μίνγκχουϊ με θετικό τρόπο, και θα έλεγα ότι έχουν πρόβλημα. Τουλάχιστον αυτό είναι σίγουρο. Δεδομένου ότι το Μίνγκχουϊ αναφέρει άμεσα την κατάσταση καλλιέργειας του κύριου σώματος των μαθητών του Ντάφα, παίζει τον κομβικό ρόλο της διευκόλυνσης της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των μαθητών του Ντάφα σε όλο τον κόσμο, και αυτό είναι κάτι που κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης δεν μπορεί να κάνει. Ούτε μπορούν να κάνουν ρεπορτάζ από την οπτική γωνία του Μίνγκχουϊ. Έτσι, αυτό είναι που κάνει το Minghui να ξεχωρίζει. Φυσικά, είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξουν ελλείψεις. Αλλά, καθώς καλλιεργείστε και ωριμάζετε, θα βελτιωθείτε όσον αφορά αυτά τα πράγματα και θα δυναμώσετε στην πορεία.

 

Μαθητής: Για χρόνια υπήρχε σοβαρή έλλειψη DVD για τους μαθητές του Ντάφα στην ηπειρωτική χώρα για να τα διανείμουν. Μπορούμε να έχουμε καλλιεργητές από το Μίνγκχουϊ ή που δούλευαν για το FGMTV να συνεχίσουν να κάνουν προγράμματα για την ηπειρωτική χώρα που να διευκρινίζουν τα γεγονότα για το Φάλουν Γκονγκ;

 

Δάσκαλος: Δεν μπορώ να εμπλακώ στις λεπτομέρειες αυτών των πραγμάτων. Αν αυτοί οι μαθητές έχουν τις προϋποθέσεις και το χρόνο που απαιτείται, τότε μπορείτε να προχωρήσετε και να συνεργαστείτε μαζί τους. Δεν έχω καμία αντίρρηση. Αν όμως εργάζονται ήδη σε άλλα πρότζεκτ ή δραστηριότητες, τότε θα πρέπει να φροντίσετε για τον συντονισμό των πραγμάτων. Συζητήστε το μαζί τους. Αυτά τα DVD κάποτε έκαναν πολύ καλό. Μπορείτε να κάνετε αυτό που περιγράψατε, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

 

Μαθητής: Είμαστε κουρασμένοι κάθε μέρα, και έχουμε κάνει πολλή δουλειά. Αλλά και πάλι, δεν έχουμε δει αισθητά καλύτερα αποτελέσματα στην σωτηρία των ανθρώπων. Κάτι φαίνεται να μας μπλοκάρει.

 

Δάσκαλος: Σίγουρα θα υπάρξουν δυσκολίες και θα είστε πράγματι κουρασμένοι. Όσοι από εσάς είστε στην πρώτη γραμμή δεν έχετε πολύ χρόνο για να ξεκουραστείτε, το ξέρω. Είπατε ότι τα αποτελέσματα που έχετε σώζοντας αισθανόμενα όντα, σώζοντας ανθρώπους, δεν είναι αισθητά. Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Το έργο του Μίνγκχουϊ αναφέρεται και παρακολουθείται από διάφορα μέσα ενημέρωσης, και θα μάθουν για την κατάσταση του [Ντάφα] από τα πράγματα που αναφέρει η ιστοσελίδα. Επίσης, όλο και περισσότεροι συνηθισμένοι άνθρωποι έρχονται να αναγνωρίσουν το Μίνγκχουϊ, και μερικοί θα διαβάσουν το Μίνγκχουϊ αφού γνωρίσουν τον Ντάφα.

 

Μαθητής: Για να σώσουμε τους ανθρώπους πιο γρήγορα, θα πρέπει, πρώτα απ' όλα, να βοηθήσουμε τους μαθητές στην Κίνα που δεν έχουν βγει μπροστά να το κάνουν το συντομότερο δυνατό. Σε ορισμένα μέρη της Κίνας έχουν δημιουργηθεί μικρές τοποθεσίες μελέτης του Φα, και οι άνθρωποι βοηθούν ο ένας τον άλλον σε αυτές, γεγονός που έχει μεγάλο αποτέλεσμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Μίνγκχουϊ για να ενθαρρύνουμε τους φοιτητές στην Κίνα να σχηματίσουν μικρές ομάδες μελέτης του Φα, έτσι ώστε να μπορούν να μοιραστούν καλύτερα τις εμπειρίες τους μεταξύ τους και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, ενώ εξακολουθούν να έχουν γνώμονα την ασφάλεια;

 

Δάσκαλος: Ομάδες μελέτης του Φα, χώροι εξάσκησης και συνέδρια ανταλλαγής εμπειριών – αυτά είναι που σας έχω δώσει και πάντα υποστήριζα τη χρήση τους. Αλλά η κατάσταση καλλιέργειας ορισμένων μαθητών είναι τέτοια που παραμελούν την ασφάλεια σε κάποιο βαθμό, και πάνω στην παρόρμηση της στιγμής, όταν είναι ενθουσιασμένοι, ξεχνούν τα πάντα- ή σε άλλες περιπτώσεις το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι φτάνουν στα άκρα- και έπειτα υπάρχουν κάποιοι που είναι προσκολλημένοι στην επίδειξη. Οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα θα μας προκαλέσει απώλειες ή θα θέσει σε κίνδυνο άλλους μαθητές. Είναι εντάξει να κάνετε αυτό για το οποίο ρωτήσατε, αλλά τέτοια πράγματα δεν μπορούν να γίνονται απρόσεκτα.

 

Μαθητής: Ορισμένοι μαθητές στην Κίνα είναι πολύ έμπειροι στο να ξεκαθαρίζουν την αλήθεια και μπορούν να κάνουν τους περαστικούς να κάνουν τις "τρεις αποσύρσεις" μέσα σε τρία έως πέντε λεπτά. Μερικοί μαθητές έχουν πει στους ανθρώπους ότι θα σωθούν αν πουν "Φάλουν Ντάφα Χάο". Ωστόσο, ορισμένοι συνασκούμενοι καλλιεργητές πιστεύουν ότι αν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κάποιος δεν μπορεί να καταφέρει να εξηγήσει τόσο καλά τα γεγονότα σχετικά με τον Ντάφα και τη δίωξη, τότε, ακόμη και αν το άτομο συμφωνήσει στις "τρεις αποσύρσεις", δεν είναι εγγυημένη η σωτηρία του. Άλλοι μαθητές πιστεύουν, ωστόσο, ότι εφόσον το άτομο διαμόρφωσε μια τόσο καλή σκέψη, θα σωθεί.

 

Δάσκαλος: Μόλις κάποιος δηλώσει την αποχώρηση του από το κακό ΚΚΚ, δεν βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των κακών στοιχείων του κακού ΚΚΚ ή των θεών αυτού του σύμπαντος που δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει η Επανόρθωση του Φα, και γίνεται ένα ον που έχει πάρει θέση. Τέτοιοι άνθρωποι ανήκουν στο μέλλον, και θα τους φροντίζουν θεοί που παίζουν θετικούς ρόλους. Η υπόλοιπη ζωή του και οι μελλοντικές προοπτικές της ύπαρξής του θα επαναπροσδιοριστούν. Τη στιγμή που αναδύεται η αληθινή σκέψη ενός ατόμου, όλα αρχίζουν να αλλάζουν.

 

Όταν κάποιος εγκαταλείπει το κακό ΚΚΚ, δεν βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχό του. Και μόλις δεν ελέγχεται από αυτό, υφίσταται αμέσως μια αλλαγή. Και τι είδους αλλαγή είναι αυτή; Το σώμα του καθαρίζεται από τα δηλητηριώδη στοιχεία και τους παράγοντες του κακού ΚΚΚ, και βλέπει διαφορετικά τα θέματα του Φάλουν Γκονγκ και τη δίωξη που έχει υποστεί. Αυτό προκύπτει ως αποτέλεσμα [της δικής του πράξης της αποκοπής από το Κόμμα], έτσι θα εισέλθει στο μέλλον. Ωστόσο, αν λέει: "Αντιτίθεμαι στο κακό ΚΚΚ, αλλά δεν εγκρίνω ούτε το Φάλουν Γκονγκ", αυτό ισοδυναμεί με το να μην έχει πάρει ακόμη την τελική του θέση, αφού δεν υπάρχει τρίτη επιλογή.

 

Μαθητής: Το Μίνγκχουϊ έχει θέσει ουσιαστικά τα πρότυπα και το περιεχόμενο των φυλλαδίων για την διευκρίνηση της αλήθειας. Αλλά όσον αφορά τα τηλεοπτικά προγράμματα, οι συνασκούμενοι καλλιεργητές μας έξω από την Κίνα δεν έχουν παράγει οποιαδήποτε ολοκληρωμένα DVD από το «Γενναίο Ταξίδι Μεταξύ του Ουρανού και Γης» πριν από πέντε χρόνια. Οι μαθητές στην Κίνα έχουν πλέον ενοποιήσει σε ένα DVD διάφορα προγράμματα μικρής διάρκειας που ευαισθητοποιούν τα γεγονότα για το Ντάφα και ταινίες μικρού μήκους που εκθέτουν το ΚΚΚ, όπως αυτό σχετικά με την Σφαγή της Τιενανμέν και αυτό για τους σεισμούς. Αλλά η ποιότητα είναι ελλιπής. Γνωρίζω ότι η παραγωγή ενός καλού DVD για την διευκρίνιση της αλήθειας είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, αλλά επειδή μπορεί να είναι τόσο ισχυρό, θα ήθελα να προτείνω τους συνασκούμενους καλλιεργητές μας εκτός της Κίνας, οι οποίοι έχουν τα μέσα να το κάνουν αυτό προτεραιότητα και να επιλύσουν αυτό το δίλημμα. Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο να κάνω μια τέτοια πρόταση όταν αυτοί οι μαθητές του Ντάφα είναι τόσο απασχολημένοι.

 

Δάσκαλος: Αν έχετε τα μέσα για να κάνετε τέτοια πράγματα, τότε μπορείτε να εργαστείτε σε αυτά μαζί. Αν όχι, τότε μην το πιέζετε. Αν δεν έχετε άλλα πρότζεκτ σε εξέλιξη, αν δεν εργάζεστε σε κάτι τόσο επείγον ή αν κάποιοι μαθητές δεν έχουν συμμετάσχει σε κανένα πρότζεκτ και παρόλα αυτά έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες, τότε μπορείτε να το δοκιμάσετε.

 

Μαθητής: Μπορεί το Μινγκχούι να οργανώσει θεματικές συζητήσεις για κάποια κοινά προβλήματα, όπως το να φοβάσαι, να είσαι προσκολλημένος στο χρόνο, να βασίζεσαι σε απλούς ανθρώπους κ.λπ.

 

Δάσκαλος: Μπορείτε να συζητήσετε μαζί οτιδήποτε σχετίζεται με την καλλιέργεια. Μπορείτε να γράφετε άρθρα ή να διευθύνετε μια μικρή στήλη. Αλλά ναι, θα πρέπει να συντονίζετε καλά τις προσπάθειές σας σε τέτοια πράγματα.

 

Μαθητής: Θα ήθελα να ρωτήσω τον αξιοσέβαστο Δάσκαλο πώς πρέπει να θεωρηθεί η πρόσληψη έντιμων δικηγόρων από τους μαθητές στην Κίνα ως μέσο για την άσκηση νομικής δράσης. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι δικηγόροι μιλούν ορθά και σταθερά στο δικαστήριο, αλλά οι εμπλεκόμενοι μαθητές δεν γλιτώνουν την καταδίκη. Υπάρχουν επίσης μαθητές που πιστεύουν ότι αν δεν προσλάβουμε δικηγόρους για να κάνουν μια δήλωση "αθώωσης" για εμάς, αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε τη δίωξη του κακού.

 

Δάσκαλος: Να πώς το βλέπω εγώ. Εάν έχετε τα μέσα ή οι συνθήκες είναι κατάλληλες, τότε νομίζω ότι πρέπει να προσλάβετε δικηγόρους. Και γιατί το λέω αυτό; Δεν υποτίθεται ότι οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να καλλιεργούνται ενώ συμμορφώνονται στο μέγιστο βαθμό με τον τρόπο των συνηθισμένων ανθρώπων; Τότε σκεφτείτε ότι το κακό ΚΚΚ ισχυρίζεται ότι είναι "μεγάλο, ένδοξο και σωστό" και λέει στον κόσμο ότι σέβεται το κράτος δικαίου. Λοιπόν, τότε θα προσλάμβανα έναν δικηγόρο και θα το έβλεπα. Κάθε λέξη που έχουν πει στα επιχειρήματά τους ορισμένοι από τους δικηγόρους που έχουν υπερασπιστεί το Φάλουν Γκονγκ και τους μαθητές του Ντάφα έχει βγάλει νόημα, και αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο. Παρόλο που τα αποτελέσματα έχουν ποικίλει, ο τρόπος με τον οποίο αυτές οι παρατηρήσεις εκθέτουν την κακή δίωξη ισοδυναμεί με την αποσαφήνιση της αλήθειας και τη σωτηρία των αισθανόμενων όντων. Το Μίνγκχουϊ και άλλοι ιστότοποι έχουν μεταφέρει αναφορές σχετικά με τη δίωξη αυτών των δικηγόρων, και αυτό έχει επιβεβαιώσει περαιτέρω ότι το νομικό σύστημα του κακού Κόμματος είναι μια απάτη – έχει εκθέσει περαιτέρω την πραγματική φύση του κακού ΚΚΚ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δικηγόροι θα πρέπει να εξακολουθούν να προσλαμβάνονται.

 

Η πρόσληψη ενός δικηγόρου και η υπεράσπιση στο δικαστήριο μπορεί να χρησιμεύσει στη σωτηρία των ανθρώπων. Όποιος παρευρίσκεται στη δικαστική ακρόαση, είτε πρόκειται για κάποιον που έχει σταλεί από το κακό ΚΚΚ είτε για έναν απλό πολίτη, θα ακούσει τα γεγονότα να αποσαφηνίζονται όταν του παρουσιάζεται η σωστή επιχειρηματολογία των δικηγόρων. Δεν χρησιμεύει αυτό για να αναδείξει την καλοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους; Κάποιοι δικαστές σιώπησαν καθώς άκουγαν, κρεμώντας το κεφάλι τους. Και ορισμένοι αστυνομικοί έχουν μάλιστα, μετά το τέλος του δικαστηρίου, δείξει θαυμασμό λέγοντας πράγματα όπως: "Καλά τα είπατε!" όταν έφυγαν από το δικαστήριο. Αυτό σήμαινε ότι η καλοσύνη αυτών των ανθρώπων αφυπνίστηκε. Τι είναι αυτό που φοβάται το κακό; Δεν είναι ακριβώς αυτό που φοβούνται; Γι' αυτό πιστεύω ότι η πρόσληψη δικηγόρων είναι απαραίτητη. Όταν οι άνθρωποι του κόσμου έχουν το θάρρος να βγουν μπροστά και να μιλήσουν, και όταν δουν ότι είναι κακό να διώκουν το Φάλουν Γκονγκ, δεν είναι τότε που το κακό Κόμμα θα καταρρεύσει; Οι άνθρωποι θα γνωρίζουν ότι η τιμωρία περιμένει τους δράστες και θα συνειδητοποιήσουν ότι το κακό Κόμμα θα λογοδοτήσει όταν πέσει. Και όσοι συμμετέχουν στη δίωξη θα συνειδητοποιήσουν ότι και αυτοί θα δικαστούν στο μέλλον. Δεν θα σκεφτούν οι άνθρωποι αυτά τα πράγματα; Δεν θα συγκλονίσουν και θα τρομάξουν έτσι το κακό; Και δεν θα βοηθούσε αυτό στον περιορισμό της δίωξης; Το κακό φοβάται την υπεράσπιση που θα προβάλουν αυτοί οι δικηγόροι, και έτσι δεν επιτρέπει τέτοιες υπερασπίσεις. Δεν είναι λοιπόν αυτός ένας ακόμη λόγος που πρέπει να γίνει αυτό; Αλλά αυτό που είπαμε, μην πιέζετε τα πράγματα αν οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες, και μην φτάνετε στα άκρα. Μην επιμένετε να το κάνετε ακόμα και αν δεν υπάρχουν οι συνθήκες, μόνο και μόνο επειδή ο Δάσκαλος είπε αυτό που είπε. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τη λογική σας καθώς προχωράτε στο να βοηθήσετε τον Δάσκαλο με τη Επανόρθωση του Φα.

 

Μαθητής: Δεδομένων των σημερινών συνθηκών, οι μαθητές στην Κίνα φτιάχνουν μόνοι τους βιβλία του Ντάφα. Μερικοί μαθητές πιστεύουν ότι το να κάνουν τα βιβλία του Ντάφα ωραία και κομψά είναι μια επίδειξη σεβασμού προς τον Δάσκαλο και τον Φα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι περιορισμένοι πόροι μας θα πρέπει να δαπανηθούν σε υλικά αποσαφήνισης της αλήθειας για τη σωτηρία των ανθρώπων.

 

Δάσκαλος: Σωστά. Το να κάνουμε τα βιβλία τόσο κομψά και όμορφα δεν είναι πραγματικά απαραίτητο αυτή τη στιγμή στην ηπειρωτική χώρα. Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης των πραγμάτων, όσο κομψά κι αν τα φτιάξεις εκεί, δεν θα φτάσουν την ποιότητα της εκτύπωσης που γίνεται εκτός Κίνας. Τότε γιατί να καταβάλλετε όλη αυτή την προσπάθεια; Εφόσον έχετε βιβλία για να μελετήσετε το Φα και τα οποία μπορούν να χρησιμεύσουν για να σώσετε ανθρώπους, αυτό είναι αρκετό. Οι εκδόσεις σε χαρτί είναι εξίσου καλές. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσετε κομψότητα. Αντ' αυτού θα πρέπει να βάλετε όλη σας την προσπάθεια στο να σώσετε ανθρώπους. Αν χρειάζεται να κάνετε τα βιβλία λίγο πιο κομψά για να σώσετε ανθρώπους, τότε αυτό είναι εντάξει. Αλλά, αν αυτό δεν ισχύει, τότε επικεντρώστε τις προσπάθειές σας στα "τρία πράγματα”.

 

Μαθητής: Πώς μπορεί το Μίνγκχουϊ να παίξει σημαντικότερο ρόλο στη διάσωση ανθρώπων εκτός Κίνας;

 

Δάσκαλος: Το μονοπάτι που ακολούθησε η Μίνγκχουϊ είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι. Η στόχευση των προσπαθειών του Μίνγκχουϊ στους ανθρώπους εκτός Κίνας δεν είναι ένα από τα ειδικά καθήκοντα της ιστοσελίδας. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, και καθώς ο κόσμος κατανοεί καλύτερα το Φάλουν Γκονγκ, οι άνθρωποι θα σπεύδουν όλο και περισσότερο να διαβάσουν το Μίνγκχουϊ. Αυτό συμβαίνει επειδή θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι μαθητές του Ντάφα είναι η ελπίδα τους για σωτηρία. Τα πράγματα θα αλλάξουν εκείνη τη στιγμή, αλλά αυτή τη στιγμή το Μίνγκχουϊ επικεντρώνεται στο κύριο σώμα των διωκόμενων μαθητών του Ντάφα τελικά και, σε αντίθεση με άλλα μέσα ενημέρωσης, είναι περισσότερο ένα παράθυρο στην καλλιέργεια των μαθητών του Ντάφα.

 

Μαθητής: Όταν οι μαθητές του Ντάφα μοιράζουν υλικό σε τουριστικά σημεία ή αεροδρόμια εκτός Κίνας, σε πολλά τέτοια μέρη μοιράζουν κυρίως εφημερίδες τρίτων και φυλλάδια που μιλούν για την αποχώρηση από το ΚΚΚ. Τα υλικά που παρουσιάζουν τον Ντάφα πιο άμεσα δεν τοποθετούνται σε εμφανές σημείο.

 

Δάσκαλος: Οι βαθιές διδασκαλίες του Φάλουν Γκονγκ είναι αδύνατο να κατανοηθούν από τους συνηθισμένους ανθρώπους και δεν μπορούν να ειπωθούν σε υψηλά επίπεδα. Αν θέλετε να παρουσιάσετε τον Ντάφα με άμεσο τρόπο, το ενημερωτικό σας υλικό θα πρέπει να εξηγεί τα πιο απλά και κατανοητά σημεία, όπως τι είναι το Φάλουν Γκονγκ. Μιλήστε για το Φάλουν Γκονγκ σε ένα απλό και βασικό επίπεδο, όπως το πώς να συμπεριφέρεστε και πόσο αποτελεσματικές είναι οι ασκήσεις. Ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια ξοδεύετε για να αποσαφηνίσετε τα γεγονότα, αυτό είναι το πιο θεμελιώδες περιεχόμενο που πρέπει πάντα να εξηγείτε. Πολλοί άνθρωποι δεν κατανοούν τι είναι το Φάλουν Γκονγκ λόγω της έλλειψης βασικών γνώσεων, και έτσι αυτό θα είναι πάντα κάτι που θα πρέπει να εξηγείτε. Κανένα από τα υψηλότερα και πιο βαθιά σημεία της καλλιέργειας του Φάλουν Γκονγκ δεν πρέπει να εξηγείται στους συνηθισμένους ανθρώπους, γιατί τέτοια πράγματα θα είχαν μόνο αρνητική επίδραση στους ανθρώπους, αφού οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να τα κατανοήσουν. Μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε καταφέρει να τα κατανοήσετε πλήρως, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι έχετε κάνει καλλιέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχετε καταφέρει να κατανοήσετε τα πράγματα σιγά-σιγά. Αν θέλετε ένας συνηθισμένος άνθρωπος να κατανοήσει τον Ντάφα σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο με τη μία, ο άνθρωπος δεν μπορεί, και το να το κάνετε αυτό θα ισοδυναμούσε με το να τον απομακρύνετε. Επομένως, δεν θα πρέπει να εξηγείτε τα πράγματα στους συνηθισμένους ανθρώπους σε υψηλά επίπεδα.

 

Μαθητής: Όταν κάποιοι συνηθισμένοι άνθρωποι στην ηπειρωτική Κίνα είδαν μαθητές του Ντάφα να μοιράζουν εφημερίδες τρίτων, σχολίασαν, χωρίς καν να διαβάσουν προσεκτικά τις εφημερίδες, ότι το Φάλουν Γκονγκ "πολιτικοποιείται" ή νόμιζαν ότι συνεργαζόμαστε με ακτιβιστές της δημοκρατίας.

 

Δάσκαλος: Πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό το θέμα. Πρέπει να έχετε καθαρό μυαλό και να σώζετε τους ανθρώπους με λογικό τρόπο. Στις μέρες μας οι άνθρωποι γνωρίζουν, ωστόσο, ότι το κακό ΚΚΚ είναι κακό, οπότε αν λένε ότι είστε μαζί με τους ακτιβιστές της δημοκρατίας ή ότι ανήκετε σε κάποιο δημοκρατικό κόμμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ γι' αυτό προς το παρόν. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε [αυτό που κάνετε] ως: "Θέλω απλώς να δείτε το κακό ΚΚΚ ως αυτό που είναι, και αφού το κάνετε, θα σας πω τι είναι το Φάλουν Γκονγκ". Είναι καλό να κάνετε τα πράγματα ένα βήμα τη φορά. Και στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι δεν θα ήθελαν τίποτα περισσότερο από το να μπει το Φάλουν Γκονγκ τώρα στην πολιτική και να ανατρέψει το κακό ΚΚΚ (το κοινό γελάει). Η πλειοψηφία των Κινέζων έχει αυτή τη σκέψη. Ακόμα κι αν το Φάλουν Γκονγκ δεν θέλει την εξουσία του και δεν μπαίνουμε στην πολιτική, πρέπει να διακρίνετε αν αυτά που λένε οι συνηθισμένοι άνθρωποι τα εννοούν με αποδοκιμαστικό τρόπο ή είναι απλά μια αντανάκλαση της ρηχής κατανόησης τους. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να χειριστείτε τα πράγματα όπως ταιριάζει στην κατάσταση και να είστε πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Μαθητής: Κατά τη διευκρίνιση των γεγονότων, πολλοί μαθητές της ηπειρωτικής χώρας δίνουν μόνο τα Εννέα Σχόλια και επικεντρώνονται αποκλειστικά στα κοινωνικά ζητήματα και την αποχώρηση από το ΚΚΚ. Φαίνεται να πιστεύουν ότι το να μιλούν θετικά για το Φάλουν Γκονγκ είναι ξεπερασμένο.

 

Δάσκαλος: Μπορείτε να γράψετε μερικά άρθρα για το Μίνγκχουϊ σχετικά με την κατανόηση σας και να μοιραστείτε αυτή την προοπτική με τους μαθητές στην ηπειρωτική χώρα. Μπορείτε να τους μιλήσετε και να τους το πείτε. Πρέπει να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για το Φάλουν Γκονγκ. Τα πιο βασικά πράγματα, όπως τι είναι το Φάλουν Γκονγκ, δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεται. Πρέπει να μιλάμε γι' αυτό. Οι άνθρωποι που δεν έχουν ακούσει την αλήθεια και δεν ξέρουν τι είναι το Φάλουν Γκονγκ, ή οι άνθρωποι που είναι προκατειλημμένοι ενάντια στο Φάλουν Γκονγκ, δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν τα πράγματα σε ένα πολύ βασικό επίπεδο, και οι προκαταλήψεις τους προκλήθηκαν από την κακή κατήχηση του ΚΚΚ. Έτσι, χρειάζεται ακόμα να τους ενημερώσετε για το Φάλουν Γκονγκ, και στην πραγματικότητα, θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε αυτό.

 

Μαθητής: Οι μαθητές του Ντάφα από την ηπειρωτική χώρα που εργάζονται στην επιστήμη και την τεχνολογία στέλνουν τους χαιρετισμούς τους στον σεβαστό Δάσκαλό τους! Σχεδόν κάθε μαθητής δημοτικού σχολείου στην ηπειρωτική χώρα, από το δημοτικό μέχρι το γυμνάσιο, έχει δηλητηριαστεί από το κακό Κόμμα- έχουν κατηχηθεί με κακά πράγματα για τον Ντάφα. Θα ήταν εντάξει για εμάς να επικεντρωθούμε σε αυτούς τους μαθητές και τους δασκάλους τους στις τρέχουσες προσπάθειές μας να αποσαφηνίσουμε την αλήθεια, και να τους βοηθήσουμε να αποσυρθούν από το ΚΚΚ και τις οργανώσεις που συνδέονται με αυτό; Αυτό είναι κάπως ευκολότερο να επιτευχθεί, και μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια παρέχοντας ενημερωτικό υλικό.

 

Δάσκαλος: Φυσικά και μπορείτε να κάνετε τέτοια πράγματα. Όσον αφορά τέτοιες συγκεκριμένες ερωτήσεις, μπορώ μόνο να πω ότι όταν εντοπίζετε ένα πρόβλημα καθώς προχωράτε στην αποσαφήνιση της αλήθειας, θα πρέπει να προχωρήσετε και να το αντιμετωπίσετε.

 

Μαθητής: Διαπιστώσαμε ότι ένας από τους κύριους λόγους που ορισμένες περιοχές υφίστανται σοβαρό διωγμό είναι ότι δεν υπάρχει αρκετό υλικό που να εκθέτει το κακό σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, τα υλικά που υπάρχουν γενικά δεν αναφέρονται λεπτομερώς στα μέλη της οικογένειας των κακοποιών, ιδίως στα παιδιά τους. Ως αποτέλεσμα, οι κακοποιοί δεν αισθάνονται το βάρος της κοινής γνώμης που τους βαραίνει και ορισμένοι έχουν δράσει με ακόμη μεγαλύτερο θράσος. Έχουμε πάρει τέτοια μαθήματα πολλές φορές. Δεν είμαι σίγουρος, είναι αυτός ο σωστός τρόπος να το δούμε;

 

Δάσκαλος: Αυτοί είναι πράγματι κάποιοι από τους παράγοντες που συμβάλλουν. Μπορείτε να αναφέρετε [τα είδη των λεπτομερειών που περιγράψατε] στο Μίνγκχουϊ, να βάζετε τους μαθητές να συλλέγουν πιο ακριβείς πληροφορίες για το κακό και να τις αναφέρουν, και να βάζετε τους τοπικούς μαθητές να εκθέτουν σθεναρά αυτούς τους κακούς ανθρώπους. Αυτά είναι πράγματα στα οποία το Μίνγκχουϊ θα πρέπει να βοηθήσει, και θα πρέπει να πείτε αυτά που είπα στους μαθητές σε αυτές τις περιοχές που δεν το έχουν κάνει αυτό ή δεν το έχουν κάνει αρκετά.

 

Μαθητής: Κάποια μέλη των οικογενειών των μαθητών που πέθαναν εξαιτίας των διώξεων έχουν μίσος προς τον Ντάφα ως αποτέλεσμα. Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτά τα μέλη της οικογένειας που είναι και τα ίδια θύματα της δίωξης και που δυσκολεύονται να κατανοήσουν την αλήθεια με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετωπίζαμε τα συνηθισμένα αισθανόμενα όντα;

 

Δάσκαλος: Φυσικά και μπορείτε. Πρέπει να τους ξεκαθαρίσετε τα γεγονότα. Κάντε τους να συνειδητοποιήσουν ποιος σκότωσε το μέλος της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια της δίωξης – το κακό ΚΚΚ.

 

Μαθητής: Επιτρέπεται στους μαθητές να αγοράζουν υλικά για την διευκρίνιση της αλήθειας από τοπικούς σταθμούς παραγωγής; Για παράδειγμα, να πληρώνουν ένα γιουάν για ένα CD ή ακόμη λιγότερο για ένα φυλλάδιο κ.λπ.

 

Δάσκαλος: Συνήθως τα υλικά αυτά παρέχονται δωρεάν. Αν ένας χώρος παραγωγής έχει προβλήματα με τα κονδύλια και αρχίσει να χρεώνει τους μαθητές, τότε τι θα κάνουν οι μαθητές που δεν έχουν εισόδημα ή έχουν χαμηλό εισόδημα; Βλέποντας το θέμα από τη σκοπιά της σωτηρίας των ανθρώπων, μερικές φορές ακόμη και όταν τα πράγματα είναι δωρεάν είναι δύσκολο να τα δώσετε στους ανθρώπους, και αν αρχίσετε να χρεώνετε χρήματα, είναι ακόμη λιγότερο πιθανό να τα θέλουν οι συνηθισμένοι άνθρωποι. Άρα, αυτό δεν θα δυσκόλευε τη σωτηρία των ανθρώπων; Σε ορισμένες περιοχές οι μαθητές του Ντάφα μας είναι οικονομικά εύποροι, και μπορούν όλοι μαζί να συνεισφέρουν και να υποστηρίξουν μια τοποθεσία παραγωγής. Αλλά αυτό δεν θα λειτουργούσε σε περιοχές όπου οι μαθητές δεν τα πάνε τόσο καλά οικονομικά.

 

Μαθητής: Μπορούν οι χώροι παραγωγής να χρεώνουν στο κόστος για τα βιβλία του Ντάφα που φτιάχνουν;

 

Δάσκαλος: Έχω πει εδώ και καιρό ότι επιτρέπεται να καλύψετε τα έξοδα σας όταν φτιάχνετε βιβλία του Ντάφα προς πώληση.

 

Μαθητής: Εφόσον έχουν γίνει διορθώσεις [στα βιβλία], θα πρέπει οι άνθρωποι στην ηπειρωτική χώρα να παράγουν μαζικά τις νέες εκδόσεις αυτή τη στιγμή και να τις δίνουν δωρεάν στους μαθητές;

 

Δάσκαλος: Αυτό εξαρτάται από το τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι. Αν έχετε τα μέσα να το κάνετε, τότε προχωρήστε και παράγετε τα. Διαφορετικά, μπορείτε να το καθυστερήσετε για λίγο. Όσον αφορά το να τα δώσετε δωρεάν στους μαθητές, μπορείτε να προχωρήσετε αν πραγματικά είστε σε θέση να το κάνετε. Αυτά είναι αρκετά συγκεκριμένα πράγματα, ωστόσο, και θα ξέρετε τι να κάνετε αφού το σκεφτείτε λίγο.

 

Μαθητής: Χαιρετισμούς στον Δάσκαλο εκ μέρους των μαθητών του Ντάφα στην Τσάνγκτσουν. Στους μαθητές σας λείπετε. Πριν από τη δίωξη, εκείνοι που υπηρετούσαν ως βοηθοί στα κέντρα βοήθειας έπαιζαν μεγάλο ρόλο, και τώρα, στη δίωξη, έχουν υποφέρει πολύ. Πολλοί από αυτούς δεν τα πάνε καλά προς το παρόν, και νιώθουμε ότι είναι τόσο κρίμα. Καθώς η επανόρθωση του Φα πλησιάζει στο τέλος της, τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι; Πώς θα πρέπει να τους βοηθήσουμε;

 

Δάσκαλος: Όταν αποσαφηνίζουμε την αλήθεια, αντιμετωπίζουμε όλους το ίδιο. Η δίωξη του κακού έχει προκαλέσει στους βοηθούς μεγάλα βάσανα. Αλλά δεν αναγνωρίζω αυτή τη δίωξη των μαθητών μας, και [τα κακά στοιχεία] καταστρέφονται πλήρως κατά τη διάρκεια της επανόρθωσης του Φα. Ωστόσο, το κακό εξακολουθεί να διώκει μανιωδώς τους μαθητές του Ντάφα σε αυτή την περίοδο πριν φτάσει η Φα-Επανόρθωση, και γι' αυτό λέω ότι εκείνοι που μπορούν να τα καταφέρουν είναι οι πιο αξιόλογοι. Οι βοηθοί από το πρώην κέντρο βοήθειας και άλλα είδη συντονιστών ήταν κάποτε καλλιεργητές όπως ακριβώς και οι άλλοι μαθητές. Δεν είναι ότι έγιναν βοηθοί επειδή διέπρεψαν στην καλλιέργεια- ίσως δεν καλλιεργούνταν τόσο σταθερά όσο ακόμη και ο μέσος μαθητής. Στην πραγματικότητα έγιναν συντονιστές ή βοηθοί επειδή ήταν πρόθυμοι και ικανοί να κάνουν πράγματα. Όταν τους ξεκαθαρίζετε την αλήθεια, πρέπει να βρείτε πού έχουν κολλήσει.

 

Μαθητής: Αφού άρχισε η δίωξη, κύμα μετά το κύμα καλλιεργητών βγήκαν μπροστά για να αναλάβουν συντονιστικούς ρόλους, αλλά το ένα κύμα μετά το άλλο υπέστησαν διωγμό. Όλοι εργάζονται σκληρά, αλλά ο συντονισμός μας δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο που είχαμε πριν από τη δίωξη.

 

Δάσκαλος: Η δίωξη του κακού απλά δεν μπορεί να αγγίξει τους μαθητές που έχουν πραγματικά ισχυρές ορθές σκέψεις. Όταν η δίωξη του κακού ήταν στα χειρότερα της, αυτοί οι μαθητές δεν έδιναν στο κακό κανένα κενό για να επωφεληθεί. Εκείνοι που είχαν πραγματικά ισχυρές ορθές σκέψεις μπορούσαν να αντέξουν [την δίωξη]. Εκείνοι που δεν είχαν ισχυρές ορθές σκέψεις, ωστόσο, δυσκολεύονταν να αντέξουν. Θα μπορούσατε να είστε αρκετά χαρούμενοι όταν ένας βετεράνος μαθητής που δεν είχε βγει μπροστά πριν, βγει μπροστά, αφού τώρα έχετε ένα άλλο ζευγάρι χεριών βοήθειας. Αλλά μην ξεχνάτε ότι ήταν ανθρώπινες προσκολλήσεις που τον εμπόδισαν να βγει μπροστά, και αυτές οι ανθρώπινες προσκολλήσεις θα φέρουν προβλήματα μαζί τους. Ήταν ο φόβος ή τα ζητήματα καλλιέργειας που οδήγησαν το κακό να συλλάβει ένα τέτοιο άτομο. Αλλά αυτό που είπαμε, αν οι ορθές σκέψεις του είναι πραγματικά ισχυρές και έχει κατανοήσει τα πράγματα σε υψηλό επίπεδο, τότε ακόμα και αν επιστρέψει στο μονοπάτι και ξεκινήσει από την αρχή, μπορεί να αποτρέψει τη δίωξη. Μόνο αν συμβαίνει αυτό, θα είναι σχετικά σταθερός και δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

 

Μαθητής: Προς το παρόν οι συντονιστές στην ηπειρωτική Κίνα δεν αντιμετωπίζουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα αντιμετωπίζουν εκείνοι στις ενώσεις του Ντάφα σε όλο τον κόσμο. Μερικές φορές είναι προφανές ότι αυτό που κάνουν οι συνασκούμενοι καλλιεργητές είναι λάθος, και σε ορισμένες περιπτώσεις επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια μας, όμως ο συντονιστής αρνείται να αλλάξει την προσέγγιση του ακόμα και μετά από πολλές συζητήσεις. Μας μένει να προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνασκούμενων μας καλλιεργητών χρησιμοποιώντας απλώς ορθές σκέψεις. Τι πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις;

 

Δάσκαλος: Ναι, υπάρχουν πράγματι κάποιοι που είναι τόσο απερίσκεπτοι. Το κακό θα επωφεληθεί από τα κενά τους, και αυτό είναι που επιφέρει τα προβλήματα που περιγράψατε. Δεν είναι επιμελείς και δεν δίνουν καμία προσοχή στην ασφάλεια των άλλων. Αν όλοι μπορούσαν να δουν τα πράγματα με λογική και να κάνουν τα πράγματα με ορθές σκέψεις, η κατάσταση θα ήταν τελείως διαφορετική.

 

Μαθητής: Στις μέρες μας υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που εγκαταλείπουν τον Ντάφα για κάποια θρησκεία και οι συνθήκες ποικίλλουν. Μερικοί εξακολουθούν να θεωρούν τους εαυτούς τους μαθητές του Δασκάλου αλλά επιμένουν σε αποκλίνουσες αντιλήψεις. Έχουμε ξοδέψει αρκετή ενέργεια προσπαθώντας να τους βοηθήσουμε. Μερικοί έχουν επιστρέψει σε εμάς, ενώ άλλοι εξακολουθούν να προσκολλώνται πεισματικά σε αυτά τα ασήμαντα θρησκευτικά πράγματα. Ξέρουμε ότι ο Δάσκαλος τους προσέχει από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για το τι άλλο πρέπει να κάνουμε.

 

Δάσκαλος: Κάντε καλή δουλειά στο να τους εξηγήσετε τα πράγματα και να στοχεύσετε στα σωστά σημεία, και θα ανακτήσουν τη διαύγεια τους, αρκεί να μπορέσετε να βοηθήσετε το άτομο να δει πού είναι λάθος η κατανόηση του. Για τους περισσότερους από αυτούς τους ανθρώπους το θέμα είναι ο φόβος. Αυτή τη στιγμή αυτές οι θρησκείες δεν διώκονται ανοιχτά, αλλά αν και όταν διωχθούν, ας δούμε πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι. Είναι ο φόβος σε δράση.

 

Μαθητής: Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Τσάνγκτσουν που έχουν προκαθορισμένες σχέσεις με τον Δάσκαλο και παραδέχονται ότι ο Δάσκαλος είναι σπουδαίο άτομο. Αλλά συναντάμε μεγάλες προκλήσεις όταν προχωράμε βαθύτερα καθώς τους διευκρινίζουμε την αλήθεια. Ποιες άλλες μεθόδους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να τους σώσουμε;

 

Δάσκαλος: Αν διευκρινίζετε την αλήθεια σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε βρει το πρόβλημα και έχετε εφαρμόσει τη σωστή λύση. Εκεί όπου έχουν κάνει το λάθος, εκεί θα πρέπει να κατευθυνθεί η συζήτηση σας. Υπάρχουν επίσης κάποιοι παράγοντες που άφησε πίσω του το κακό που εργάζεται, καθώς και ψέματα που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του διωγμού. Μόλις βρείτε το θεμελιώδες μπλοκάρισμα που έχουν, θα μπορέσετε να το επιλύσετε.

 

Μαθητής: Είναι σωστό για τους μαθητές του Ντάφα της ηπειρωτικής χώρας να συμμετέχουν στο κίνημα "Προσωρινή Κυβέρνηση της Κίνας"; (Δάσκαλος: Όχι, αυτό δεν είναι κατάλληλο.) Αυτή τη στιγμή σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που έχουν ενταχθεί στη διαδικτυακή ομάδα "προσωρινή κυβέρνηση" είναι μαθητές του Ντάφα της ηπειρωτικής χώρας, και η ομάδα συνεχίζει να προσπαθεί να πείσει τους μαθητές της ηπειρωτικής χώρας να συμμετάσχουν.

 

Δάσκαλος: Δεν θέλω οι μαθητές του Ντάφα να συμμετέχουν στις υποθέσεις των συνηθισμένων ανθρώπων. Η "προσωρινή κυβέρνηση", το κίνημα της δημοκρατίας και διάφορες ομάδες δημοκρατίας ταυτίζονται με τους μαθητές του Ντάφα και είναι φιλικοί προς εμάς, αλλά δεν μπορείτε, γι' αυτό το λόγο, να αναμειγνύετε τις συνηθισμένες υποθέσεις μαζί με την καλλιέργεια και την ιστορική ευθύνη που έχουν οι μαθητές του Ντάφα. Οι μαθητές του Ντάφα δεν πρέπει να συμμετέχουν σε συνηθισμένες υποθέσεις. Για να το θέσω αλλιώς, οι μαθητές του Ντάφα είναι μια ομάδα καλλιεργητών, και ο μόνος λόγος που μπορούν να εγκαταλείψουν τα πάντα και να ανατρέψουν το κακό είναι επειδή έχουν τον Φα στην καρδιά τους. Είναι πρόβλημα αν οι μαθητές του Ντάφα διεξάγουν τις δουλειές των συνηθισμένων ανθρώπων. Και αν η ομάδα ήταν να διαλυθεί πραγματικά, τότε όλοι όσοι έβαλαν την ελπίδα τους στο Φάλουν Γκονγκ θα έχαναν την ελπίδα τους επίσης.

 

Μαθητής: Υπήρχε ένας μαθητής του Ντάφα από μια φτωχή περιοχή που ήθελε να προσλάβει έναν αξιόλογο δικηγόρο μετά τη σύλληψη του και να καταθέσει αγωγή, αλλά τα δικαστικά έξοδα ήταν εκατό χιλιάδες γιουάν. Οικονομικά ήταν πάρα πολλά για την οικογένεια αυτού του μαθητή του Ντάφα, και βασικά δεν υπήρχε κανένας συνασκούμενος καλλιεργητής στην περιοχή με οικονομικά μέσα. Έτσι, έπρεπε να βασιστεί στη βοήθεια ολόκληρης της ομάδας των συνασκούμενων του καλλιεργητών. Θα έπρεπε αυτό να θεωρηθεί ως συλλογή κεφαλαίων;

 

Δάσκαλος: Αν οι αμοιβές ήταν πολύ υψηλές, αυτό ήταν από μόνο του πρόβλημα. Πρέπει να βρείτε έναν δικηγόρο με αίσθημα δικαιοσύνης διευκρινίζοντας την αλήθεια. Η ανάληψη νομικής δράσης μπορεί πραγματικά να χρησιμεύσει για να εκθέσετε το κακό, να σώσετε τα αισθανόμενα όντα και να προστατεύσετε τους μαθητές του Ντάφα. Αν οι τοπικοί μαθητές του Ντάφα μπορούν να φτάσουν σε μια σαφή κατανόηση του θέματος, και αν όλοι σας μπορείτε να συνεργαστείτε καλά για την εκτέλεση του, τότε νομίζω ότι η προσπάθεια σας θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Αλλά, αν ο μοναδικός σκοπός είναι να αποφύγετε να συλληφθείτε και να διωχθείτε από το κακό, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ισχυρή αρετή. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τίποτα κακό στο να βοηθούν οι άνθρωποι ο ένας τον άλλον και να δωρίζουν κάποια χρήματα για να προσλάβουν έναν δικηγόρο. Αλλά αν είναι ένας συντονιστής που λέει σε όλους να δώσουν χρήματα για δικηγόρο, αν το κόστος είναι μεγάλο και αν δεν συμφωνούν όλοι, τότε θα ήθελα να εξετάσω το κίνητρο του ατόμου.

 

Μαθητής: Υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια όταν ένας μαθητής του Ντάφα που βρίσκεται στη λίστα καταζητούμενων του κακού αναλαμβάνει το ρόλο του συντονιστή;

 

Δάσκαλος: Για να προστατεύσετε τους μαθητές του Ντάφα, νομίζω ότι πρέπει να λάβετε υπόψη σας την ασφάλεια.

 

Μαθητής: Η ποιότητα της αρθρογραφίας του κινεζικού ιστότοπου δεν έχει βελτιωθεί ακόμα μετά από πολύ καιρό, προκαλώντας προβλήματα αναγνωσιμότητας στους συνηθισμένους ανθρώπους, ιδιαίτερα στους διανοούμενους ανθρώπους. Είναι αυτός ένας παράγοντας που έχει επηρεάσει το ποσοστό μας να σώζουμε ανθρώπους;

 

Δάσκαλος: Δεν έχω ακούσει πολλά γι' αυτό. Ο πρωταρχικός στόχος των ρεπορτάζ του Μίνγκχουϊ είναι να εκθέσει το κακό και να δείξει την πραγματική κατάσταση της καλλιέργειας των μαθητών του Ντάφα, οπότε είναι εντάξει εφόσον μπορείτε να διατηρήσετε μια κανονική ποιότητα πεζογραφίας. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να γίνετε μια λογοτεχνική ή καλλιτεχνική έκδοση. Φυσικά, θα ήταν καλύτερα αν η γραφή σας ήταν ιδιαίτερα καλή. Αλλά, αν λέτε ότι η γραφή του Μίνγκχουϊ είναι τόσο κακή που δεν μπορεί να σώσει ανθρώπους, λοιπόν, δεν θα συμφωνούσα με αυτό. (Γέλια)

 

Μαθητής: Η εβδομαδιαία έκδοση του Μίνγκχουϊ (Minghui Weekly Overseas Edition) εκδίδεται σήμερα σε μέρη όπως το Χόνγκ Κόνγκ, την Ταϊβάν, τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, την Ουάσινγκτον, το Σαν Φρανσίσκο και το Ντάλας. Οι συνασκούμενοι καλλιεργητές πιστεύουν ότι είχε καλό αντίκτυπο στην διευκρίνηση της αλήθειας. Θα μπορούσαμε να διαλέξουμε μια άλλη έκδοση του Μίνγκχουϊ που διευκρινίζει την αλήθεια και να την δημοσιεύσουμε εκτός Κίνας;

 

Δάσκαλος: Μπορείτε να δοκιμάσετε να διανείμετε το υλικό του Μίνγκχουϊ στην κοινωνία, αλλά είναι τελικά μια αφιλτράριστη αναφορά για το πώς οι μαθητές του Ντάφα υφίστανται διώξεις και πώς πηγαίνει η καλλιέργεια τους, οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο καλά οι συνηθισμένοι άνθρωποι θα είναι σε θέση να το αποδεχτούν.

 

Μαθητής: Όταν διευκρινίσαμε την αλήθεια στους πολιτικούς στη Δύση, διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι νομοθέτες που είναι κοινωνικά φιλελεύθεροι έδειξαν υποστήριξη στις προσπάθειες των μαθητών του Φάλουν Γκονγκ να σταματήσει η δίωξη. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε εδώ; Ή θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να τους ενθαρρύνουμε να δείξουν την υποστήριξή τους στο Φάλουν Γκονγκ ως ομάδα;

 

Δάσκαλος: Ναι, μπορείτε να το κάνετε αυτό. Όταν διευκρινίζουμε την αλήθεια, στοχεύουμε στους ανθρώπους και το κάνουμε για να σώσουμε τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι. Αν ήταν πρόθυμοι να περάσουν ένα ψήφισμα κατά της δίωξης, αυτό θα είχε νόημα και, ταυτόχρονα, δεν θα άρεσε πολύ στο ΚΚΚ!

 

Μαθητής: Αυτή τη στιγμή το Μίνγκχουϊ μεταφέρει κάποια αποσπάσματα που παρήγαγε το NTD με σχόλια του κοινού για τις παραστάσεις του Σεν Γιουν. Μπορούμε να τα παράγουμε μαζικά και να τα χρησιμοποιήσουμε ως μέρος του υλικού μας που έχει σκοπό να διαδώσει το Σεν Γιουν;

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι κάτι που η NTD και οι άλλες οντότητες των μέσων ενημέρωσης θα μπορούσαν να κάνουν σε ευρύτερη κλίμακα, αλλά το Μίνγκχουϊ δεν θα πρέπει να κάνει το ίδιο. Το Μίνγκχουϊ δεν θα πρέπει να παρεκκλίνει από την πορεία του.

 

Μαθητής: Είναι κατάλληλη η ενεργητικότητα με την οποία οι άνθρωποι διανέμουν σήμερα τα DVD του Σεν Γιουν στην ηπειρωτική χώρα; Είναι εντάξει να λέμε στους ανθρώπους για τον Ντάφα ενώ εργαζόμαστε για την ευρεία προώθηση του Σεν Γιουν; Κάποιοι συνασκούμενοι καλλιεργητές έχουν πει ότι είναι καλύτερο να μην δημιουργούμε εμπόδιο στους ανθρώπους πριν παρακολουθήσουν το Σεν Γιουν, καθώς τότε θα νομίζουν ότι είναι κάτι που σχετίζεται με τον Ντάφα.

 

Δάσκαλος: Ακριβώς. Αν δεν μπορείτε να του μεταφέρετε την αλήθεια εκείνη τη στιγμή, τότε είναι καλύτερο να μην πείτε τίποτα στην αρχή. Ο αποδέκτης θα αλλάξει αφού παρακολουθήσει το DVD. Τότε, όταν πάτε και τον πλησιάσετε για να του διευκρινίσετε την αλήθεια, θα είναι δεκτικός σε αυτό που θα του πείτε. Αν προσπαθήσετε να του διευκρινίσετε την αλήθεια πριν το παρακολουθήσει και δεν τα καταφέρετε, θα το παρακολουθήσει με προκατάληψη. Αν έχει έστω και αυτή τη μία σκέψη στο μυαλό του, το αποτέλεσμα καθώς παρακολουθεί δεν θα είναι καλό, αφού αυτή η σκέψη θα λειτουργήσει ως εμπόδιο γι' αυτόν.

 

Μαθητής: Όταν κάποιοι συνασκούμενοι καλλιεργητές στην ηπειρωτική χώρα υποβάλλουν ένα άρθρο, μας ζητούν να το προωθήσουμε στην κινεζική έκδοση των Epoch Times, αν η Μίνγκχουϊ δεν το δημοσιεύσει. Αποτελεί αυτό κίνδυνο για την ασφάλεια; Πιθανώς θα πρέπει να προσπαθήσουν να διατηρήσουν μόνο μία γραμμή επικοινωνίας και αυτή να είναι με το Μίνγκχουϊ.

 

Δάσκαλος: Ναι, μπορείτε να το κάνετε αν δεν έχετε ανησυχίες για την ασφάλεια. Αλλά αν έχετε, τότε πρέπει να χειριστείτε το θέμα με λογική.

 

Μαθητής: Ο Δάσκαλος ανέφερε προηγουμένως ότι τουλάχιστον πάνω από το πενήντα τοις εκατό των αισθανόμενων όντων στην ηπειρωτική χώρα θα πρέπει να σωθούν. Πώς φαίνεται η κατάσταση αυτή τη στιγμή; Αν μπορούσαμε να συνεχίσουμε να είμαστε επιμελείς και να έχουμε ορθές σκέψεις, θα υπήρχε ελπίδα να ξεπεράσουμε αυτόν τον στόχο; Θα μπορούσαμε να φτάσουμε το εξήντα με εβδομήντα τοις εκατό;

 

Δάσκαλος: Όταν οι θεοί σε κάθε επίπεδο είδαν την κατάσταση των πραγμάτων σε αυτόν τον κόσμο, έκαναν ορισμένες διευθετήσεις, με αποτέλεσμα σε κάθε επίπεδο η διευθέτηση να προβλέπει ότι ένας στους δέκα ανθρώπους στη γη θα παραμείνει. Με βάση το πόσα έχετε κάνει μέχρι στιγμής, ο αριθμός αυτός δεν είναι αρκετός. Δεν είναι ότι θέλω να κρατήσω κάποιο συγκεκριμένο ποσό. Αντίθετα, θα πρέπει να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους, και τουλάχιστον οι μισοί θα πρέπει να είναι σε θέση να παραμείνουν- ή ιδανικά, θα μπορούσε να είναι εβδομήντα ή ογδόντα τοις εκατό. Γι' αυτό λοιπόν σας ζήτησα να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να τα σώσετε. Γνωρίζω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο ήρθε από ψηλά, το οποίο είναι ένα σενάριο διαφορετικό από αυτό που έβλεπαν οι θεοί όταν έκαναν αυτές τις ρυθμίσεις στην αρχή. Αν είχαν συνειδητοποιήσει τι είδους ανθρώπινα όντα θα βρίσκονταν εδώ σήμερα, ότι θα προέρχονταν από υψηλότερα επίπεδα, δεν θα είχαν τολμήσει να ορίσουν τον αριθμό σε έναν στους δέκα ανθρώπους τότε. Αλλά όπως έχουν τα πράγματα, το κακό έχει διευθετήσει τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό, και είναι πράγματα που κανείς δεν μπορεί να ανακαλέσει. Έτσι, αντιμέτωποι με αυτού του είδους τα εμπόδια που δημιούργησε το κακό, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας να διευκρινίσουμε την αλήθεια.

 

Μαθητής: Δεδομένου ότι οι γαλλικές εκδόσεις των ιστότοπων Clearharmony και Minghui διαθέτουν περιορισμένο αριθμό μεταφραστών, μοιράζονται επί του παρόντος τα μεταφρασμένα άρθρα μεταξύ τους, και αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο των δύο ιστότοπων είναι εξαιρετικά παρόμοιο. Ορισμένοι συνασκούμενοι καλλιεργητές αναρωτήθηκαν αν είναι απαραίτητο να διατηρούνται δύο ιστότοποι με σχεδόν πανομοιότυπο περιεχόμενο.

 

Δάσκαλος: Αν οι Γάλλοι φοιτητές κατάφερναν να έχουν αρκετό ανθρώπινο δυναμικό, τότε οι ιστοσελίδες θα πρέπει να προσπαθήσουν να μην είναι τόσο παρόμοιες. Αλλά, αν το ανθρώπινο δυναμικό δεν είναι αρκετό, τότε είναι δύσκολο να πούμε. Αλλά αυτό που μπορεί να κάνει η Clearharmony είναι να αναφέρει κάποια άλλα πράγματα. Ωστόσο, το Minghui δεν μπορεί να αλλάξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Είναι διαφορετικά.

 

Μαθητής: Η γερμανική έκδοση της Clearharmony θα ήθελε, δεδομένου ότι της λείπει ανθρώπινο δυναμικό, να συνεργαστεί με τη Minghui και να μοιραστεί τους οικονομικούς πόρους.

 

Δάσκαλος: Το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι το τμήμα αναφορών του Minghui [της Clearharmony] πρέπει να μοιράζονται, και με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείται ανθρώπινο δυναμικό. Αλλά το υπόλοιπο περιεχόμενο θα πρέπει να εξακολουθεί να παράγεται από την ίδια την Clearharmony.

 

Μαθητής: Ο Ντάφα έχει διαδοθεί σε πολλές χώρες. Πώς θα πρέπει να καταγράψουμε καλύτερα αυτή τη μεγάλη εξάπλωση του Ντάφα στην ιστοσελίδα του Μίνγκχουϊ;

 

Δάσκαλος: Δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνει πρωτίστως το Μίνγκχουϊ. Απλά αναφερθείτε σε αυτό κανονικά και αυτό θα είναι μια χαρά. Αυτό στο οποίο εστιάζει κυρίως το Μίνγκχουϊ είναι η ανάπτυξη της καλλιέργειας του κύριου σώματος των μαθητών του Ντάφα, με ιδιαίτερο μέλημα την έκθεση της δίωξης που λαμβάνει χώρα στην ηπειρωτική χώρα- ο κύριος άξονας των αναφορών του είναι σχετικά με τις συνθήκες καλλιέργειας των μαθητών του Ντάφα στην ηπειρωτική χώρα. Μπορείτε να κάνετε άλλα πράγματα ως συμπλήρωμα. Αλλά, δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτό το μονοπάτι που ακολουθείτε τώρα, το μονοπάτι που έχετε χαράξει.

 

Μαθητής: Η δημοσίευση της γαλλικής έκδοσης του Φάλουν Γκονγκ έχει σταματήσει, αν και εξακολουθεί να κυκλοφορεί μεταξύ των μαθητών μας. Θα ήταν εντάξει για εμάς να δώσουμε την ηλεκτρονική έκδοση της στους νεοεισερχόμενους δωρεάν;

 

Δάσκαλος: Ναι, μπορείς να το κάνετε αυτό. Ήταν πάντα διαθέσιμο στο διαδίκτυο, στις ιστοσελίδες του Ντάφα, και το υλικό του Φάλουν Γκονγκ ήταν πάντα διαθέσιμο για δωρεάν λήψη από εκεί. Μπορείτε να το κάνετε αυτό.

 

Μαθητής: Παλαιότερα, όταν κάναμε ποιοτικό έλεγχο στην κάλυψη των ειδήσεων εκτός Κίνας, δεν αποφεύγαμε το σύνθημα "Διαλύστε το ΚΚΚ, σταματήστε τις διώξεις". Ωστόσο, δεν δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή τη φράση στο ρεπορτάζ μας, καθώς ανησυχούσαμε μήπως δώσουμε στους μαθητές του Ντάφα τη λανθασμένη εντύπωση ότι αυτό ήταν κάποιου είδους "κατεύθυνση" που έπρεπε να ακολουθήσουν. Επιπλέον, είχαμε παρατηρήσει ότι κάποιοι μαθητές το είχαν κάνει πραγματικά μεγάλο θέμα. Το χειριστήκαμε κατάλληλα; Ή μήπως ανησυχούσαμε υπερβολικά;

 

Δάσκαλος: Η διαδικασία της διάλυσης είναι μια διαδικασία μείωσης και εξάλειψής. Πρώτον, αυτό μειώνει τη δίωξη των μαθητών του Ντάφα, και δεύτερον διευρύνει το πεδίο των ανθρώπων που μπορούν να σωθούν. Και στην πραγματικότητα, η αποκάλυψη των ψεμάτων του κακού Κόμματος καθώς διευκρινίζουμε την αλήθεια έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυσή του, και αυτό είναι που συμβαίνει, διότι αυτό το κακό καθεστώς συντηρείται από την εξαπάτηση. Όσον αφορά λοιπόν το Μίνγκχουϊ, είναι εντάξει αν επιμείνετε στη στάση [σχετικά με αυτό] που είχατε μέχρι τώρα. Ποτέ στην ιστορία κανένας τρόπος καλλιέργειας δεν είχε κάποια μορφή σύνδεσης με την πολιτική εξουσία. Αλλά υπάρχει κάτι που όλοι γνωρίζετε, δηλαδή, ότι είτε ήταν ο Χριστιανισμός, ο Βουδισμός κ.λπ., όλοι τους επεδίωκαν να νικήσουν το κακό. Είτε επρόκειτο για τον Σατανά, τον Βασιλιά Μάρα, ή όποιος κι αν ήταν -συμπεριλαμβανομένων των κακών δαιμόνων που έκαναν κακό στους ανθρώπους-, τόσο οι μοναχοί όσο και οι δάσκαλοι του Ντάρμα θα τους αντιμετώπιζαν μέσω θρησκευτικών τελετουργιών. Στις παλιές μέρες του Χριστιανισμού και του Καθολικισμού υπήρχαν δάσκαλοι ή ειδικοί που χειρίζονταν ρητά τέτοια πράγματα. Όποια και αν ήταν η κατάσταση, σε καμία περίπτωση δεν στόχευαν τα κακά όντα που είχαν καταλάβει την πολιτική εξουσία.

 

Μόλις κάποιοι ακούνε για "διάλυση του ΚΚΚ", δυσκολεύονται να το καταλάβουν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που κάνουμε είναι να σώζουμε αισθανόμενα όντα που έχουν κρατηθεί όμηροι από τον αρχιδιάβολο, από τον Κακό - τους δίνουμε λύτρωση. Πολλοί άνθρωποι ρωτούν: «Τι σχέση έχει αυτό με την καλλιέργειά μας;» Πράγματι, η καλλιέργεια που γίνεται σήμερα είναι διαφορετική από εκείνη που γινόταν στο παρελθόν, γιατί οι μαθητές του Ντάφα βρίσκονται σε μια αποστολή. Από τις πολυάριθμες, άφθονες, αμέτρητες ζωντανές οντότητες, γιατί εσείς γίνατε μαθητής του Ντάφα; Πώς γίνεται να είστε μαθητές του Ντάφα ακριβώς τη στιγμή που αυτό το τεράστιο σύμπαν περνάει από μια διαδικασία ανανέωσης και αναδημιουργίας; Τόσο μεγάλη είναι η ευθύνη των μαθητών του Ντάφα, και αυτή η ευθύνη συνεπάγεται τη σωτηρία των αισθανόμενων όντων όταν δεν είναι πλέον καλά και όταν οι άνθρωποι του κόσμου έχουν κρατηθεί όμηροι από αυτό το άθλιο δαίμονα, το κακό ΚΚΚ, και δεν έχουν καμία ελπίδα. Επιπλέον, τα αισθανόμενα όντα σήμερα προήλθαν από τους ουρανούς, με το καθένα, επιπλέον, να είναι ο εκπρόσωπος ενός συστήματος κοσμικών σωμάτων. Η διάσωση ενός ατόμου ισοδυναμεί έτσι με τη διάσωση αμέτρητων, άπειρων ζωών, και η πανίσχυρη αρετή που βρίσκεται πίσω από αυτή την πράξη είναι απλά τεράστια. Θα λέγατε ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να επιτύχει ένας συνηθισμένος άνθρωπος; Θα μπορούσε να είναι άξιος; Δεν θα μπορούσε να είναι. Μόνο εκείνοι που είναι άξιοι να είναι μαθητές του Ντάφα θα μπορούσαν να το επιτύχουν αυτό, και μόνο αυτοί θα μπορούσαν να διαλύσουν αυτό το άθλιο δαίμονα.

 

Κάτι τόσο σημαντικό όσο αυτό, σίγουρα θα συνδέεται άμεσα με την επανόρθωση του Φα, και γι' αυτό σας αποκαλώ "μαθητές του Ντάφα της περιόδου επανόρθωσης του Φα". Τότε, ποια είναι η διαφορά στην καλλιέργεια των μαθητών του Ντάφα της περιόδου της Επανορθώσεως του Φα και των μαθητών του Ντάφα του μέλλοντος; Η καλλιέργεια του μέλλοντος δεν θα έχει μια τόσο μεγάλη αποστολή ή ευθύνη που συνδέεται με αυτήν – αυτό που θα είναι τότε ουσιαστικό είναι η προσωπική ολοκλήρωση του καθενός. Τότε σήμερα, όταν οι μαθητές του Ντάφα αντιμετωπίζουν ένα τόσο μεγάλο κακό στον κόσμο, ένα κακό που όχι μόνο έχει κρατήσει ομήρους τους ανθρώπους του κόσμου, αλλά επιπλέον διώκει τους μαθητές του Ντάφα που θα μπορούσαν να τους σώσουν –ένα κακό που έχει καταστρέψει τόσα πολλά αισθανόμενα όντα στο παρελθόν του, και αυτή τη στιγμή τόσα πολλά αισθανόμενα όντα καταστρέφονται– τότε αν οι μαθητές μας δεν αναλάβουν δράση για να τα σώσουν, ποιος θα το κάνει; Αν και δεν αναγνωρίζω αυτόν τον διωγμό, έχει τελικά λάβει χώρα και άνθρωποι έχουν διωχθεί. Πρέπει λοιπόν να δράσουμε για να τους σώσουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενημερώσουμε τους ανθρώπους ότι το κακό ΚΚΚ είναι η επίγεια μορφή του διαβόλου και πρέπει να θυμόμαστε ότι το νόημα της διάλυσης του είναι να σώσουμε τους ανθρώπους. Στόχος μας δεν είναι να το διαλύσουμε, αλλά να σώσουμε τους ανθρώπους. Δεν το διαλύουμε για να καταλάβουμε την πολιτική του εξουσία, αλλά για να απελευθερώσουμε τον κινεζικό λαό που έχει κρατήσει όμηρο. Θέλουμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη δύναμη για να πούμε στους ανθρώπους τα γεγονότα, για να σώσουμε τα αισθανόμενα όντα.

 

Μόλις όλοι μάθουν την αλήθεια, ο διωγμός δεν θα μπορεί να συνεχιστεί και το κακό ΚΚΚ θα πέσει από την εξουσία. Αλλά αυτό που κάνουμε δεν έχει σκοπό την ανατροπή του- μάλλον είναι για τη σωτηρία των αισθανόμενων όντων. Ο διώκτης θα έχει πέσει μόνος του και τα αισθανόμενα όντα θα τον έχουν διαλύσει. Το μοχθηρό ΚΚΚ είναι ο αρχιδαίμονας και έτσι, όταν το διαλύουμε, στοχεύουμε στους κακούς παράγοντες πίσω από αυτό, στη μοχθηρή μορφή του Κόμματος σε αυτόν τον κόσμο και όχι στους πραγματικούς ανθρώπους. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητάμε από τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το Κόμμα, να ξεφύγουν από το κακό Κόμμα και να ξεφύγουν από τον κλοιό του κακού. Με εξαίρεση μια χούφτα κακών αρχηγών που είναι ενσαρκωμένα κακά όντα, δεν θεωρούμε κανέναν ως δαίμονα- είναι αντίθετα ότι οι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί από αυτό. Έτσι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα. Έτσι, λοιπόν, όσον αφορά το Μίνγκχουϊ, απλά χειριστείτε το καλά, και θα είναι μια χαρά αν δεν είστε άμεσοι σχετικά με τη διάλυση του κακού Κόμματος ή αν μιλάτε κάπως λιγότερο γι' αυτό ή αν επιλέξετε να αναφέρεστε λιγότερο σε αυτό.

 

Μαθητής: Όταν θέλουμε να παρουσιάσουμε τον Σεν Γιουν σε συνηθισμένους ανθρώπους, μπορούμε να στείλουμε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του Σεν Γιουν σε συνήθεις οργανισμούς ή σε ιδιώτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

 

Δάσκαλος: Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να τους παρουσιάσουμε την ιστοσελίδα του Σεν Γιουν. Αλλά, αν το κάνετε με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται σαν ενοχλητικό ανεπιθύμητο ηλεκτρονικό μήνυμα, τότε θα έχει άσχημο αποτέλεσμα. Επομένως, πρέπει να το κάνετε με λογική και έξυπνο τρόπο. Μην ενοχλείτε τους ανθρώπους.

 

Μαθητής: Όλη η ομάδα της ιαπωνικής έκδοσης του Μίνγκχουϊ στέλνει τους χαιρετισμούς της στον Δάσκαλο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και θα κάνουμε καλύτερη δουλειά για να αντικατοπτρίσουμε την κινεζική έκδοση του Μίνγκχουϊ.

 

Δάσκαλος: Ναι, το πιστεύω. Μπορώ να το πω αυτό επειδή δουλεύατε στην ιστοσελίδα όλο αυτό το διάστημα, και αυτό που κάνατε δεν ήταν καθόλου εύκολο.

 

Μαθητής: Σε πολλές περιοχές όπου το επίπεδο του σίνσινγκ συνολικά είναι ανεπαρκές ή η συνεργασία δεν είναι καλή, οι άνθρωποι διστάζουν να προσκαλέσουν τον Σεν Γιουν να εμφανιστεί ή φοβούνται μήπως υποστούν οικονομικές απώλειες από τη διοργάνωση της παράστασης. Είναι δύσκολο να προχωρήσουν τα πράγματα. Θα ήθελα να ζητήσω από τον Δάσκαλο να μας δώσει κάποια κατεύθυνση σε αυτό. Φοβάμαι ότι αν εξακολουθούμε να μην παρουσιάζουμε την παράσταση, θα είναι πολύ αργά.

 

Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα τόσο δύσκολο στην παρουσίαση μιας παράστασης του Σεν Γιουν. Μόνο επειδή ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό, νομίζει ότι είναι δύσκολο. Απλά πρέπει να βρείτε ένα ξενοδοχείο, να τους βοηθήσετε να εγκατασταθούν και να τους παρέχετε διαμονή. Στη συνέχεια, τους ετοιμάζετε λίγο φαγητό κάθε μέρα- το να αγοράζετε γεύματα σε κουτιά ή πρόχειρο φαγητό είναι επίσης εντάξει. Και ο καθένας μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη εργασία για την επικοινωνία με το θέατρο. Αλλά βεβαιωθείτε ότι όποιος επικοινωνεί με το θέατρο το έχει συμφωνήσει με τον τοπική Ένωση του Ντάφα και αναλαμβάνει αυτό το έργο εκ μέρους της τοπικής Ένωσης. Στη συνέχεια, όταν επικοινωνείτε με το θέατρο, μπορείτε να τους παίξετε το βίντεο που παρήγαγε το NTD και το οποίο παρουσιάζει τον Σεν Γιουν και το βίντεο με τις αναφορές του κοινού, και θα ξέρουν τι είναι αφού το δουν. Δεν χρειάζεται να πείτε τίποτα, και θα σας ρωτήσουν οι ίδιοι αν ελπίζετε να τους κάνετε να κλείσουν την παράσταση ή αν θέλετε να νοικιάσετε εσείς το θέατρο. Τις περισσότερες φορές οι μαθητές μας ασχολούνται οι ίδιοι με τις πωλήσεις εισιτηρίων. Έτσι, είναι πραγματικά αρκετά απλό. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κόστος είναι ξεκάθαρα διατυπωμένο όταν υπογράφετε τυχόν συμβόλαια. Όσον αφορά τα εισιτήρια, ένα συγκεκριμένο ποσό μπορεί να σας αναλογεί και στη συνέχεια να είστε υπεύθυνοι για την πώλησή τους, ενώ το εκδοτήριο έχει ένα μέρος για το οποίο είναι υπεύθυνο- και αφού πουλήσετε όσα εισιτήρια καταφέρατε, μπορείτε να επιστρέψετε τα υπόλοιπα στο εκδοτήριο. Θα θελήσετε να τους επιστρέψετε το υπόλοιπο, δεδομένου ότι κάθε εισιτήριο αντιπροσωπεύει χρήματα που αντιστοιχούν στην τιμή του εισιτηρίου, και τέλος, μπορείτε να εξοφλήσετε τον λογαριασμό μαζί τους. Ή, αν ενοικιάζατε μόνο τον χώρο, τότε θα πρέπει να τακτοποιήσετε μόνο ένα πράγμα, που είναι το συνολικό κόστος του χώρου. Αυτό που είναι το πιο κρίσιμο είναι όλες οι επίπονες, απαιτητικές προσπάθειες για την πώληση εισιτηρίων από τους μαθητές μας. Ωστόσο, τα βήματα που απαιτούνται είναι απλά. Δεν είναι πολύπλοκα.

 

Αλλά υπάρχει ένα πράγμα, το οποίο είναι ότι στη δυτική κοινωνία υπάρχουν διαβαθμίσεις της κοινωνικής τάξης, και το ίδιο ισχύει και για τους χώρους. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να επισημανθεί. Αν ο χώρος σας είναι πολυτελής, θα έρθουν οι καταξιωμένες προσωπικότητες της κοινωνίας- και αν δεν είναι, δεν θα έρθουν. Πρέπει να το ξεκαθαρίσετε αυτό. Μην είστε τόσο ενθουσιώδεις στην αναζήτηση μιας οικονομικής συμφωνίας. Αν δεν παρευρεθεί η κύρια δύναμη της κοινωνίας, το κοινό σας θα είναι μικρό.

 

Μαθητής: Μπορούν οι δημοσιογράφοι του Μίνγκχουϊ να αναφέρουν τις ιστορίες υποστήριξης που δόθηκε στο Φάλουν Γκονγκ από τα μέλη των οικογενειών των φοιτητών;

 

Δάσκαλος: Αν είναι θετικά, φυσικά και μπορούν. Οτιδήποτε τέτοιο είναι εντάξει. Αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, μπορείτε να προχωρήσετε σε τέτοια πράγματα. Τέτοια πράγματα μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα τη σωτηρία των ανθρώπων, αφού απεικονίζουν τους μαθητές του Ντάφα σε θετικό φως και τη θετική στάση των ανθρώπων απέναντι στους μαθητές του Ντάφα.

 

Μαθητής: Θα μπορούσε το Clearharmony.net να δημοσιεύσει τα γραπτά του Δασκάλου; Ή θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει μόνο το Μίνγκχουϊ;

 

Δάσκαλος: Τα δημοσιεύω μόνο στο Μίνγκχουϊ επειδή κάνοντας το αυτό βοηθά στο να διατηρήσει την αξιοπιστία του. Άλλες ιστοσελίδες που διευθύνονται από τους μαθητές του Ντάφα και προορίζονται για τη δική μας κοινότητα μπορούν να τα αναδημοσιεύσουν, και αυτό θα βοηθήσει στην προστασία από αυτές τις ψεύτικες ιστοσελίδες που προκαλούν προβλήματα.

 

Μαθητής: Στη Γενεύη, και στην Ελβετία γενικότερα, η προετοιμασία μας για την παρουσίαση του Σεν Γιουν και το περιβάλλον καλλιέργειας μας δεν ήταν ίδια με εκείνα άλλων χωρών. Τι είναι μοναδικό για τη Γενεύη ή την Ελβετία;

 

Δάσκαλος: Δεν είναι ότι υπάρχει κάτι μοναδικό που συμβαίνει. Το να φέρουμε το Σεν Γιουν στη Γενεύη και την Ελβετία είναι το ίδιο με οπουδήποτε αλλού, ή τουλάχιστον, η οργάνωση της παράστασης κατά την περίοδο που το Σεν Γιουν βρίσκεται σε περιοδεία είναι η ίδια. Η μόνη διαφορά θα ήταν αν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι που κλείνουν την παράσταση, οπότε οι μαθητές μας δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με την πώληση εισιτηρίων. Σε αυτό το σενάριο οι μαθητές δεν χρειάζεται να συμμετέχουν, αφού είναι οι συνηθισμένοι άνθρωποι που πωλούν τα εισιτήρια, και ήταν αυτοί που έκλεισαν το θέατρο. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Αν όμως ο θίασος έρχεται στην Ελβετία στο πλαίσιο της περιοδείας του, τότε οι μαθητές χρειάζεται να συμμετέχουν. Όταν πρόκειται για περιοδεία και η παράσταση δεν έχει κλειστεί από άλλους, όποιος λέει στους μαθητές ότι δεν χρειάζεται να εμπλακούν, κάνει λάθος.

 

Μαθητής: Ο Δάσκαλος έχει πει ότι πέρα από τα Τρία Βασίλεια ο Φα έχει ήδη επανορθωθεί πλήρως, και ότι η πλειοψηφία των ανθρώπινων όντων προήλθε από υψηλότερα επίπεδα. Μπορεί αυτό να γίνει κατανοητό ότι, είτε αυτοί οι άνθρωποι σώζονται είτε όχι, τα αρχικά κοσμικά τους σώματα έχουν ήδη σωθεί και έχουν εισέλθει στο μέλλον;

 

Δάσκαλος: Πολλοί μαθητές του Ντάφα ήρθαν από υψηλά επίπεδα, και μερικοί είναι από πολύ υψηλά επίπεδα- και πράγματι, η επανόρθωση του Φα έχει ολοκληρωθεί σε εκείνα τα μέρη. Μπορεί κανείς να προβλέψει πώς θα είναι τα πράγματα όταν ένας μαθητής του Ντάφα ολοκληρώσει την καλλιέργειά του, καθώς ο Δάσκαλος τον έχει βοηθήσει να εναρμονίσει και να τελειοποιήσει τα πράγματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας Επανορθώσεως του Φα. Αλλά αν κάπου στην πορεία αυτός ο μαθητής του Ντάφα αποτύχει να καλλιεργηθεί τόσο ψηλά, τότε αυτός ο [αντίστοιχος] κόσμος θα διαλυθεί και θα αναπτυχθεί και θα εναρμονιστεί γι' αυτόν εκ νέου σε όποιο ύψος έχει καταφέρει να καλλιεργηθεί. Εάν στο τέλος το άτομο δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει την καλλιέργεια του, τότε δεν θα υπάρχει τίποτα, και δεν θα υπάρχει κοσμικό σώμα γι' αυτόν στο μέλλον, ούτε θα υπάρχει ένας τόπος γι' αυτόν- όλα όσα είχε εκπροσωπήσει θα πάψουν να υπάρχουν, και θα είναι ακριβώς σαν ένα συνηθισμένο άτομο.

 

Μαθητής: Δεν υπάρχουν πολλοί μαθητές στην περιοχή μου. Αν το Μίνγκχουϊ δημοσιεύσει αναφορές αποκλειστικών συνεντεύξεων με αυτούς τους μαθητές, θα τους αποκαλύψει στο κακό;

 

Δάσκαλος: Αυτό είναι ένα θέμα. Όταν μερικές φορές δεν υπάρχουν πολλοί μαθητές σε μια δεδομένη περιοχή και αναφέρετε από πού είστε όταν δημοσιεύετε το κείμενο της αποκλειστικής συνέντευξης, τότε είναι πολύ πιθανό το κακό να μαντέψει το πού βρίσκεται αυτός ο μαθητής. Έτσι, το Μίνγκχουϊ θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιεί διακριτικότητα όταν πρόκειται για τέτοια πράγματα και να μην τα αποκαλύπτει. Να έχετε κατά νου την ασφάλεια τους.

 

Μαθητής: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα "Minghui Focus" έπαιξε κάποτε πολύ καλό ρόλο στην διευκρίνιση της αλήθειας, αλλά, λόγω προβλημάτων ανθρώπινου δυναμικού, σταμάτησε. Θα θέλαμε να επαναλάβουμε αυτό το πρόγραμμα, και προσπαθήσαμε για ένα χρονικό διάστημα. Ωστόσο, για διάφορους λόγους, δεν έχουμε καταφέρει να το επανεκκινήσουμε μέχρι στιγμής. Έχοντας ακούσει τον Φα του Δάσκαλου σήμερα, αναρωτιέμαι αν αυτό το πρόγραμμα δεν είναι πράγματι απαραίτητο;

 

Δάσκαλος: Το είπα αυτό; Με ό,τι κι αν κάνετε, είναι στο χέρι σας να κάνετε καλή δουλειά στο να συνεργάζεστε και να συζητάτε μεταξύ σας. Αυτή η ερώτηση είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν θα αντιταχθώ σε ό,τι κι αν κάνετε- εφόσον περιλαμβάνει την διευκρίνιση της αλήθειας, θα το υποστηρίξω. Το μεγαλύτερο ζήτημα για εσάς είναι να καταφέρετε να συνεργαστείτε καλά. Είναι στο χέρι σας να βρείτε πώς να μετατρέψετε μια ιδέα σε πράξη, και να αποφασίσετε αν έχετε την ικανότητα να το κάνετε ή όχι. Υπό την προϋπόθεση ότι αυτό που κάνετε είναι για να σώσετε ανθρώπους, είμαι υπέρ. Όλα όσα κάνουν οι μαθητές του Ντάφα θα πρέπει να είναι για να σώσουν ανθρώπους και να διευκρινίσουν την αλήθεια.

 

Μαθητής: Υπάρχουν ορισμένες μεγάλες πόλεις στην ηπειρωτική χώρα που δεν έχουν ακόμη τοπικό υλικό για την διευκρίνιση της αλήθειας, όπως μια τοπική έκδοση του Minghui Weekly ή μικρά φυλλάδια για την διευκρίνιση της αλήθειας. Είναι αυτή μια κατάσταση όπου θα πρέπει να παρέμβουμε για να βοηθήσουμε τους συνασκούμενους μας καλλιεργητές στην ηπειρωτική χώρα να φτιάξουν τοπικά υλικά διευκρίνισης της αλήθειας, ή θα πρέπει να περιμένουμε να το κάνουν αυτοί;

 

Δάσκαλος: Όπως αποδεικνύεται, το ανθρώπινο δυναμικό είναι πολύ περιορισμένο εδώ εκτός Κίνας. Αν αναλάβετε όλες τις εκατοντάδες πόλεις της ηπειρωτικής χώρας και προσπαθήσετε να φτιάξετε τα υλικά διευκρίνισης της αλήθειας για αυτές, πραγματικά δεν θα είστε σε θέση να το κάνετε. Αυτό το είδος του θέματος απαιτεί επίσης καλό συντονισμό.

 

Μαθητής: Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην προσπάθεια μας να κλείσουμε έναν χώρο. Αυτό ήταν αποτέλεσμα του ότι δεν είχαμε μηνύσει το κινεζικό προξενείο για την καταδιωκτική του συμπεριφορά;

 

Δάσκαλος: Μερικές φορές, όταν κάνετε αίτηση για έναν χώρο, σωστά, οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε δεν είναι απλώς πράγματα που είναι συνδεδεμένα με την παρουσίαση του Σεν Γιουν, αλλά μάλλον οφείλονται στο κακό ΚΚΚ που έχει προκαλέσει προβλήματα στα παρασκήνια. Αλλά όποια και αν είναι η παρέμβαση που μπορεί να κάνουν, αυτό που πιστεύω είναι ότι οι μαθητές του Ντάφα βαδίζουν το δικό τους μονοπάτι, και εφόσον προχωράτε με τα πράγματα έχοντας ορθές σκέψεις, φυσικά θα πετύχετε. Ωστόσο, δεν θα μπορέσετε να κάνετε καλή δουλειά με αυτό που πρέπει να κάνετε, αν τους αφήσετε να σας ταρακουνήσουν. Ναι, μπορείτε να τους κάνετε μήνυση. Το να τους εκθέσετε για να τους δει όλος ο κόσμος θα βοηθούσε τις πωλήσεις των εισιτηρίων σας, στην πραγματικότητα. Αλλά αν το ανθρώπινο δυναμικό σας δεν επαρκεί, τότε σκεφτείτε το και μετά προχωρήστε. Ασχοληθείτε πρώτα με το κύριο καθήκον σας και μετά μπορείτε να τους πάτε στα δικαστήρια. Αλλά το να τους κάνετε μήνυση δεν είναι το ζητούμενο. Το θέμα είναι να τους εκθέσετε. Το κακόβουλο ΚΚΚ δεν αντιλαμβάνεται πόσο άσχημο φαίνεται στον έξω κόσμο. Για παράδειγμα, όπου πηγαίνει ο Σεν Γιουν για να εμφανιστεί, το προξενείο ή η πρεσβεία του κακού ΚΚΚ τηλεφωνεί στους ξένους διπλωμάτες που υπηρετούν σε αυτή την πόλη, λέγοντάς τους να μην πάνε να δουν την παράσταση του Σεν Γιουν. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι ότι πάνε να αγοράσουν εισιτήρια και να παρακολουθήσουν την παράσταση. Πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν καν για την παράσταση πριν από τα τηλεφωνήματα. Το γεγονός ότι το κάνουν αυτό ισοδυναμεί με δωρεάν διαφήμιση του Σεν Γιουν. Και όταν αυτοί οι άνθρωποι πάνε να αγοράσουν τα εισιτήριά τους, ρωτούν γιατί το κάνουν αυτό [το προξενείο ή η πρεσβεία του κακού ΚΚΚ], πράγμα που μας δίνει μια τέλεια ευκαιρία να τους διευκρινίσουμε την αλήθεια. Έχω πει εδώ και καιρό ότι αν το κακό ΚΚΚ απλώς απέφευγε να κάνει οτιδήποτε, θα ήταν μάλλον καλύτερα, γιατί μόλις κάνει κάτι μετατρέπεται σε σκάνδαλο και τα κάνει χειρότερα.

 

Αυτά είναι όλα όσα έχω να πω. Τι τεράστια ευθύνη επωμίζονται οι μαθητές του Ντάφα. Κάθε ένα από τα πρότζεκτ και τις πρωτοβουλίες που κάνετε για να σώσετε ανθρώπους οργανώθηκε και προωθήθηκε δυναμικά από μαθητές του Ντάφα, και αυτά τα πράγματα είχαν τεράστιο αντίκτυπο καθώς τα υλοποιήσατε. Τα αποτελέσματα της διευκρίνισης της αλήθειας και της σωτηρίας των ανθρώπων ήταν πραγματικά εμφανή. Αυτό με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Πίσω στην αρχή ανησυχούσα αρκετά για τα πράγματα σε επίπεδο λεπτομέρειας, ανησυχώντας ότι δεν θα τα χειριζόσασταν καλά και ότι θα δυσκολευόσασταν να διαχειριστείτε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζατε. Έτσι, τότε ήμουν πολύ ανήσυχος. Τώρα δεν είμαι. Όλες οι προσπάθειές σας πάνε καλά, και δεν είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να τηλεφωνώ στους διάφορους συντονιστές του έργου. Έχετε ωριμάσει και τα πράγματα πηγαίνουν όλο και καλύτερα. Το μονοπάτι που έχει ακολουθήσει κάθε μία από τις οντότητες των μέσων μαζικής ενημέρωσης έχει χαραχθεί από εσάς. Αποφασίσατε μόνοι σας την κατεύθυνση των μέσων ενημέρωσης και καταφέρατε να εκτιμήσετε καλά τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το Μίνγκχουϊ, καθώς τα έχει καταφέρει άριστα από αυτή την άποψη. Έχει χειριστεί τα πράγματα σταθερά σε όλη τη διάρκεια, και δεν έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα- η ανάπτυξή του ήταν συνολικά υγιής. Και κατά τη διάρκεια όλων αυτών, μόνο και μόνο με το να μην έχετε προβλήματα, έχετε επιφέρει στο κακό το μεγαλύτερο πλήγμα του.

 

Η σταθερότητα του Μίνγκχουϊ, η κατάσταση της ύπαρξής του που είναι αδιαπέραστη από παρεμβάσεις και η έγκαιρη αναφορά του - αυτά τα πράγματα έκαναν αρχικά το κακό ΚΚΚ να το μισήσει με μανία. Και τώρα, απλά το τρέμει από φόβο. Όσο για τους ανθρώπους του κόσμου, δεν έχουν όλοι συνταχθεί με το κακό. Μεταξύ των ανθρώπων που εξαπατήθηκαν, κάποιοι ήταν αντίθετοι στο Φάλουν Γκονγκ, αλλά τώρα έχουν αρχίσει να το θαυμάζουν. Αυτό δείχνει ακριβώς τι τεράστιο αντίκτυπο είχε πραγματικά η διευκρίνιση της αλήθειας. Τουλάχιστον, έχετε όλοι σας μπορέσει να δείτε την κατάσταση των μαθητών στην Κίνα και στο εξωτερικό και την ανταλλαγή πληροφοριών που λαμβάνει χώρα, και από αυτές τις πληροφορίες γνωρίζετε για τη συνολική κατάσταση των πραγμάτων, ποια είναι η κατάσταση της καλλιέργειας των μαθητών του Ντάφα συνολικά, και τις ιδιαιτερότητες της δίωξης των μαθητών του Ντάφα από το κακό- έχετε επίσης μάθει πώς οι μαθητές του Ντάφα έχουν αντισταθεί στη δίωξη. Πράγματι, όπως και αν είναι η κατάσταση της καλλιέργειας των μαθητών του Ντάφα, θα υπάρχουν κάποιοι που έχουν διανύσει το μονοπάτι καλά και κάποιοι που το έχουν διανύσει φτωχά. Αλλά όποια και αν είναι η περίπτωση, το Μίνγκχουϊ έχει πραγματικά επιτύχει ένα πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα με την έγκαιρη αναφορά του. Αυτό κάνει το Μίνγκχουϊ κάτι το ξεχωριστό, και οι μαθητές που συμμετέχουν είναι εξαιρετικοί.

 

Σας ευχαριστώ όλους! Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. (Ενθουσιώδες χειροκρότημα)

 

 

[1] Το "Μίνγκχουϊ" όπως χρησιμοποιείται σε αυτή τη μετάφραση περιλαμβάνει τις ιστοσελίδες Μίνγκχουϊ σε όλες τις γλώσσες