Falundafa.org
 / 
el.falundafa.org

Φάλουν Ντάφα – Διαλέξεις πάνω στον Νόμο του Φο

Διδασκαλία του Φα στην Ουάσιγκτον DC το 2018



Λι Χονγκτζί, 21 Ιουνίου 2018, Ουάσιγκτον DC, ΗΠΑ



(Περίπου δέκα χιλιάδες μαθητές του Ντάφα σηκώνονται και χειροκροτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Δάσκαλος βαδίζει πάνω στη σκηνή, κάνει heshi και γνέφει με τα χέρια του σε όλους στο κοινό να καθίσουν).


Χαιρετισμούς, σε όλους! (Όλοι οι μαθητές απαντούν από κοινού, "Χαιρετισμούς, Δάσκαλε" και χειροκροτούν με ενθουσιασμό. Ο Δάσκαλος γνέφει να σταματήσουν να χειροκροτούν. ) Έχετε δουλέψει σκληρά. (Όλοι οι μαθητές: "Ο Δάσκαλος δουλεύει σκληρά!" Ο Δάσκαλος γνέφει με τα χέρια του να σταματήσουν να μιλούν) Αυτή η δίωξη, σύμφωνα με τα λόγια των παλαιών δυνάμεων, είναι απλώς μια δοκιμή και ένα βάπτισμα φωτιάς και αίματος που στοχεύει τους μαθητές του Ντάφα, όπως η τήξη του γνήσιου χρυσού. Όμως ασχέτως αυτού, ως καλλιεργητές, οι ευθύνες που έχετε επωμιστεί είναι πράγματι τεράστιες. Σώζετε όλα τα όντα. Εσείς οι ίδιοι δεν έχετε πολύ κάρμα, τουλάχιστον όχι τόσο πολύ. Παρόλα αυτά, όλοι γνωρίζετε ότι τα όντα στην ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι απλά, ακόμα και τα ζώα δεν είναι απλά. Πολλά όντα προήλθαν από υψηλά επίπεδα και πρέπει να τα σώσουμε. Τα όντα που αντιπροσωπεύουν είναι όλα αυτά που θα εξαλειφθούν στο παλαιό σύμπαν και πρέπει να τα σώσουμε. Έτσι όταν σώζουμε αυτούς, τα όντα που αντιπροσωπεύουν σώζονται επίσης. Ενώ η διάσωση τόσο πολλών ζωών και όντων φαίνεται ως κάτι πολύ σπουδαίο, τι γίνεται με το κάρμα; Το ποσό του κάρμα είναι τεράστιο. Και όπως, για σκεφτείτε το, οι άνθρωποι συσσωρεύουν τεράστιες ποσότητες κάρμα όντες σ’ αυτή τεράστια δίνη αυτού του κόσμου. Και αυτό προκαλεί δυσκολίες στην διάσωσή τους, προβλήματα και δοκιμασίες που σχετίζονται με τη διάσωσή τους, καθώς και αυτή τη δίωξη.


Αυτή η δίωξη έχει να κάνει με κακές χαμηλού επιπέδου οντότητες που μας εμποδίζουν να σώσουμε τους ανθρώπους. Τα υψηλού επιπέδου όντα πιστεύουν ότι αυτή η δίωξη είναι απλώς μια δοκιμασία και ότι διευκολύνει την καλλιέργεια των αποστόλων του Ντάφα. Αυτό συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, τα θεϊκά όντα που γνωρίζουμε από όλη την ιστορία, που συνδέονται με αληθινές θρησκείες και που ήρθαν σε αυτή τη γη για να σώσουν ανθρώπους, καθιέρωσαν το είδος της κουλτούρας που θα επέτρεπε στους ανθρώπους να κατανοήσουν το θεϊκό και τι πήγαν μέσω ήταν στην πραγματικότητα κάτι παρόμοιο. Υπό αυτή οπτική, και αυτοί είναι το ίδιο, αλλά υπάρχει βαθύτερη σημασία σε αυτά που κάνουν οι μαθητές του Ντάφα. Εάν τα ανθρώπινα όντα είναι όλα όντα υψηλών επιπέδων, όντα που κατέβηκαν και ενσαρκώθηκαν σε αυτόν τον κόσμο εξ ονόματος πολυάριθμων, γιγάντιων ομάδων όντων – τότε μόνο φανταστείτε απλά τη σπουδαιότητα τού ότι αυτοί οι άνθρωποι ζουν σε αυτόν τον κόσμο. Υπό αυτή την έννοια, η ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι απλή. Ωστόσο, αν και αυτοί οι άνθρωποι που ζουν στη γη σήμερα δεν είναι απλοί, μόλις εισέρχονται σε αυτόν τον απατηλό κόσμο και στην δίνη αυτού του επίγειου περιβάλλοντος, συμπεριφέρονται πολύ άσχημα, μερικοί συμπεριφέρονται ακόμα χειρότερα, ωστόσο η φύση της ζωής τους είναι πράγματι αξιοσημείωτη. Επιφανειακά όμως, οι σημερινοί επίγειοι άνθρωποι καθοδηγούνται από τις σύγχρονες τάσεις και τη σύγχρονη σκέψη που έχει αποκλίνει από την θεϊκά-μεταδομένη κουλτούρα, και όντας εμποτισμένοι από την κουλτούρα του σατανικού Κόμματος μέσα στην κοινωνία του σατανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, συμπεριφέρονται πολύ άσχημα. Ωστόσο πρέπει να τους σώσουμε. Οι μαθητές του Ντάφα είναι η μόνη τους ελπίδα να σωθούν και κανένας άλλος δεν είναι σε θέση να κάνει αυτό το πράγμα.


Όπως σας έχω πει, η θρησκεία είναι μόνο μια κουλτούρα που θέτει τα θεμέλια της ιστορίας για να κατανοήσουν οι άνθρωποι τους Θεούς. Πώς είναι οι διαφορετικοί Θεοί, ποιες είναι οι διαφορετικές πίστεις στους Θεούς, τι θα πρέπει να κάνουν όταν επιθυμούν τους κόσμους των Θεών και πώς είναι η άσκηση καλλιέργειας – απλώς έθεσαν μια τέτοια κουλτούρα. Ωστόσο, για να έχουν πραγματικά την επιθυμία να σώσουν όλα τα όντα, είναι σε θέση να αναλάβουν αυτή την ευθύνη κατά την τελική κρίσιμη στιγμή; Καμία θρησκεία δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό ή να αναλάβει αυτή την ευθύνη, μόνο ο Ντάφα και οι μαθητές του Ντάφα μπορούν. Επομένως, θέτοντάς το έτσι, δεν είναι απλό. Ίσως η προέλευσή σας (Ο Δάσκαλος χαμογελά) να είναι καλά τεκμηριωμένη και εξαιρετικά εκπροσωπημένη και ίσως οι εγγενείς σας ικανότητες να είναι πολύ ισχυρές, αλλά στη συνηθισμένη ανθρώπινη κοινωνία, ωστόσο, μέσα σε αυτή την κοινωνία των διαφόρων πειρασμών ή ακόμα και υπό την παρέμβαση διαφόρων ανθρώπινων προσκολλήσεων, είναι πολύ είναι δύσκολο να αποφύγετε να πέσετε στην παγίδα ή να μην μολυνθείτε από αυτά τα πράγματα. Το καλό είναι ότι στην ιστορία οι απόστολοι του Ντάφα όλοι καθαρίζονταν συνεχώς και εξαλειφόταν συνεχώς το κάρμα τους από εμένα και λόγω του ότι τα κατάφεραν έως το σημερινό στάδιο, είναι διαφορετικοί από τους καθημερινούς ανθρώπους. Στα μάτια των Θεών, σε αυτό τον τεράστιο στρόβιλο, όποιος δεν παρασύρεται στην παλίρροια και όποιος είναι σε θέση να παραμείνει ακλόνητος εκεί, είναι ήδη αξιοσημείωτος! Όποιος παραμένει ανεπηρέαστος είναι απλά εξαιρετικά αξιοσημείωτος! Οι μαθητές του Ντάφα, δεν είναι μόνο ανεπηρέαστοι, αλλά πάνε και κόντρα στην παλίρροια! (Όλοι οι μαθητές χειροκροτούν με ενθουσιασμό, ο Δάσκαλος κάνει heshi. )


Όντας μέσα στον τεράστιο στρόβιλο της ανθρωπότητας, εσείς πάτε ενάντια σε αυτήν. Αν το σκεφτείτε όμως, είναι και παραπάνω από αυτό! Ολόκληρο το σύμπαν βρίσκεται εν μέσω της εξάλειψης και εκφυλίζεται, ενώ εσείς είστε σε θέση να πάτε ενάντια σε αυτό το ρεύμα! Στη σημερινή κοινωνία, εάν ένα άτομο μπορεί να έχει μερικές ορθές σκέψεις, αυτό το άτομο είναι ήδη αξιοθαύμαστο! Έτσι δεν είναι; Σε οποιαδήποτε κοινωνία και με οποιοδήποτε κοινωνικό υπόβαθρο, κάνει τη διαφορά αν ένα ον είναι σε θέση να έχει ορθές σκέψεις. Στο παρελθόν, ο νους των ανθρώπων στην κοινωνία ήταν πολύ ορθός, η ηθική τους πολύ υψηλή, και έτσι μερικές καλές πράξεις θα τα θεωρούσατε ως τίποτα, γιατί όλοι ήταν έτσι. Στη σημερινή κοινωνία, όμως, το καλό και το κακό είναι μπερδεμένα το ένα με το άλλο, ή ακόμα και εντελώς αντεστραμμένα, οπότε αν είστε σε θέση να τα αντιμετωπίζετε όλα αυτά με ορθές σκέψεις και εάν είστε σε θέση να έχετε ορθές σκέψεις, είστε αληθινά αξιοσημείωτοι.


Τούτου λεχθέντος, θέλω να μιλήσω για ένα ζήτημα, που ποτέ δεν έχω σας μιλήσει για αυτό πριν. Συχνά μιλάμε για «καλλιέργεια», αλλά τι πραγματικά σημαίνει «καλλιέργεια»; Λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν την πραγματική σημασία της. «Καλλιέργεια» είναι η τελειοποίηση και η πραγμάτωση ενός όντος. Δεν είναι κάτι που αποκλειστικά αφορά τη θρησκεία, ούτε οι ομάδες καλλιεργητών είναι οι μόνοι που «καλλιεργούνται». Σκεφτείτε ότι τα Τρία Βασίλεια δημιουργήθηκαν σε μια εποχή που ο Κόσμος δεν ήταν πλέον καλός και ότι σε αυτή την ανθρώπινη κοινωνία, αυτοί που ζουν εδώ είναι όλοι όντα που αντιπροσωπεύουν γιγάντιες ζωές και ομάδες υψηλού επιπέδου. Τότε το ποια κοινωνία θα ήταν αυτή και πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί, δεν ήταν κάτι απλό. Στην πραγματικότητα, όταν κάποιος εισέρχεται στην ανθρώπινη κοινωνία, είναι ήδη σε ένα περιβάλλον καλλιέργειας. Έχω πει όλο αυτό το διάστημα ότι αυτή η κοινωνία ως σύνολο είναι στην πραγματικότητα ένα περιβάλλον καλλιέργειας που δημιουργήθηκε για τους μαθητές μας του Ντάφα. Δεν είστε σε μια θρησκεία, αλλά είστε στην κοινωνία που ασκεί καλλιέργεια, έτσι όλα τα κοινωνικά περιβάλλοντα έχουν γίνει οι χώροι καλλιέργειάς σας, έτσι δεν είναι; Και στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει μόνο για εσάς. Δεν είναι οι άνθρωποι επίσης μέσα σε αυτό το περιβάλλον καλλιέργειας; Έχει ποτέ υπάρξει μια κοινωνία όπως αυτή στην ιστορία;!


Κάθε κοινωνικό στρώμα, κάθε κοινωνικό περιβάλλον και η εμφάνιση κάθε διαφορετικής κοινωνικής μορφής, όλα δοκιμάζουν τις καρδιές των ανθρώπων. Όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή είναι για να φανεί πώς τοποθετούνται οι καρδιές των ανθρώπων και όλα αυτά καταγράφονται. Γιατί μια παράσταση του Shen Yun είναι σε θέση να σώσει τους ανθρώπους; Έχουν αυτό το θεμέλιο και το περιβάλλον; Έχω πει όλο αυτό το διάστημα ότι , για το Shen Yun, οι θεατές του δεν είναι απλοί άνθρωποι και δεν έρχονται τυχαία. Έχουν ήδη αυτό το θεμέλιο, έχουν επιλεγεί στην κοινωνία και είναι σε θέση να λάβουν αυτήν την προκαθορισμένη ευκαιρία για να μπορέσουν να μπουν σε αυτό το θέατρο. Δηλαδή, στην ανθρώπινη κοινωνία, σε αυτό το μεγάλο περιβάλλον, ήδη ασκούν καλλιέργεια. Όπως θυμάμαι, ίσως ήταν σε μια παράσταση σε μια πόλη στη Βόρεια Καρολίνα. Πήγα εκεί. Όλα τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί, αλλά μια χιονοθύελλα συνέβη την ημέρα της παράστασης. Το χιόνι ήταν τόσο βαρύ και παχύ που η οδήγηση έγινε αδύνατη. Ως αποτέλεσμα, μόνο το 30% όσων είχαν αγοράσει εισιτήριο ήρθε στο θέατρο. Μόνο το 30% από αυτούς ήρθαν να δουν την παράσταση, αλλά οι εμπειρίες που αυτοί οι άνθρωποι μοιράστηκαν ήταν πολύ εντυπωσιακές. Ένας θεατής μοιράστηκε τα εξής: «Αμέσως μόλις έφυγα από το σπίτι μου, ήταν σαν να ασκούσα καλλιέργεια προς το δρόμο μου εδώ. Κάθε βήμα που έκανα ήταν δύσκολο και σκεφτόμουν κάθε βήμα της διαδρομής μέχρι που μπήκα στο θέατρο. Ήταν ακριβώς όπως μια διαδικασία καλλιέργειας και αφού παρακολούθησα την παράσταση, ήταν σαν να είχα ολοκληρωθεί.» (Όλοι οι μαθητές χειροκροτούν με ενθουσιασμό) Δηλαδή, μην υποτιμάτε τη σημερινή ανθρώπινη κοινωνία, οι μαθητές του Ντάφα δεν είναι οι μόνοι που ασκούν καλλιέργεια όλα τα ανθρώπινα όντα το κάνουν αυτό επίσης. Και αυτοί επίσης σφυρηλατούνται. Στη ζωή τους, στη δουλειά τους και στα διάφορα περιβάλλοντα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι σκέψεις που έχουν, και όλη η διαδικασία μέχρι τις πράξεις τους – όλα αφορούν την τοποθέτηση τους, την τοποθέτηση τους εν μέσω της διαμάχης μεταξύ καλού και κακού.


Έτσι, σε αυτό το μεγάλο περιβάλλον, δεδομένου ότι όλοι ασκούν καλλιέργεια, τότε όλοι είναι καλλιεργητές, σωστά; Όχι. Γνωρίζετε όλοι ότι σε αυτό το καμίνι για μέταλλα, όσα ρίχνονται μέσα του δεν είναι όλα μεταλλεύματα σιδήρου. Υπάρχουν και τα κάρβουνα, έτσι δεν είναι; Χωρίς αυτά τα κάρβουνα, πώς θα μπορούσε να γίνει ο χάλυβας; Το ίδιο ισχύει για την ανθρώπινη κοινωνία. Παρόλο που πολλά όντα υψηλού επιπέδου ήρθαν εδώ, πολλοί δαίμονες και φαντάσματα ήρθαν επίσης, έχοντας μετενσαρκωθεί σε ανθρώπινα όντα, ανακατεύοντας αυτή την κοινωνία και φέρνοντας συνεχώς τους ανθρώπους στη λεγόμενη νέα σκέψη. Φέρνουν τους ανθρώπους στη σύγχρονη σκέψη, κάνοντάς σας να αποκλίνετε από το παραδοσιακό μονοπάτι που κανόνισαν οι Θεοί και κάνοντας τους ανθρώπους να καταστρέφουν οι ίδιοι το μονοπάτι της επιστροφής τους, γιατί το παραδοσιακό μονοπάτι έχει κανονιστεί από τους Θεούς. Μόλις τώρα είπα ότι, εφόσον ένας άνθρωπος ασκεί καλλιέργεια, πρέπει να περπατάει το μονοπάτι προς τη Θεότητα. Εντούτοις, συγκεκαλυμμένα αυτοί οι δαίμονες και τα φαντάσματα έχουν επίσης μετενσαρκωθεί ως ανθρώπινα όντα, ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς. Χωρίς έναν τόσο μεγάλο αριθμό, δεν θα μπορούσε να φτιαχτεί ο χάλυβας, η φωτιά δεν θα ήταν αρκετά μεγάλη, το καμίνι δεν θα είχε αρκετή θερμότητα και δεν θα λειτουργούσε αν η θερμοκρασία δεν φθάσει στον επιθυμητό βαθμό. Έτσι έχουν παίξει έναν τέτοιο ρόλο στην ανθρώπινη κοινωνία, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη σκέψη, καθώς επίσης διάφορα μέσα που διαφθείρουν την ανθρωπότητα και διάφορες εκφράσεις για να βλάψουν και να παραπλανήσουν την ανθρωπότητα. Υπάρχουν πράγματι πολλοί άνθρωποι που έχουν συρθεί σε αυτό, ειδικά οι νέοι. Η ομάδα στην οποία εστιάζουν την προσοχή τους είναι οι φοιτητές, ιδιαίτερα οι φοιτητές πανεπιστημίου.


Εν πάση περιπτώσει, δεν θέλω να δώσω τόση έμφαση σε αυτό, μπορείτε να το ξανασκεφτείτε˙ η ανθρώπινη κοινωνία είναι βασικά σε αυτή την κατάσταση. Βρήκα επίσης ότι, και στην αρχή έβλεπα: εν μέσω της τάσης της σύγχρονης σκέψης, με τόσο μεγάλες δοκιμασίες, πόσοι άνθρωποι μπορούν να τις ξεπεράσουν; Και παρόλα αυτά διαπίστωσα ότι, με εξαίρεση την Κίνα, σε όλα τα μέρη του κόσμου, οι ανώτερες τάξεις της κοινωνίας παραμένουν ουσιαστικά ανεπηρέαστες. Ανεξάρτητα τού πόσο έντονα αυτά τα πράγματα προσπαθούν να τις επηρεάσουν, απλά δεν μπορούν. Απορρίπτουν αυτά τα σύγχρονα πράγματα και είναι κάθετοι σε αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι, ιδίως αυτοί, εξακολουθούν να φυλάσσουν σταθερά την παράδοση και έτσι το μονοπάτι που κανονίστηκε από τους Θεούς μπορεί να διατηρηθεί. Στην κοινωνία της Κίνας όμως δεν λειτουργεί έτσι. Έχοντας γαλουχηθεί με τις ιδέες του αχρείου Κομμουνιστικού Κόμματος, οι άνθρωποι είναι ανίκανοι να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό, και αποδέχονται όλα όσα μετέδωσαν οι δαίμονες που μετενσαρκώθηκαν στον Δυτικό κόσμο. Ολόκληρη η κοινωνία το κάνει, και βασικά αυτή είναι η κατάσταση. Γιατί η Κίνα είναι έτσι; Όπως όλοι γνωρίζετε, κάποτε ανέφερα για τους βασιλιάδες σε αυτόν τον κόσμο. Τώρα έχουμε δημοκρατικές κοινωνίες. Πού πήγαν όλοι αυτοί οι βασιλείς; Όλοι έχουν μετενσαρκωθεί στην Κίνα. Είναι βασιλείς όλων των περιόδων, όχι μόνο από μια συγκεκριμένη εθνότητα, ένα συγκεκριμένο έθνος ή μια περίοδο. Βασιλείς όλων των περιόδων, εκείνοι που ήρθαν από τα υψηλότερα επίπεδα των ουρανών, αντιπροσωπεύοντας ακόμη μεγαλύτερα Κοσμικά Σώματα, εκείνοι με την καλύτερη εγγενή ποιότητα – όλοι έχουν μετενσαρκωθεί στην Κίνα, σχηματίζοντας το πρωταρχικό περιβάλλον καλλιέργειας εκεί. Να γιατί το περιβάλλον εκεί είναι το πιο χαοτικό, και όλα τα κακά στοιχεία έχουν μπει σε αυτό. Εκεί η κοινωνία φαίνεται ευημερούσα με όλα τα είδη των πραγμάτων, αλλά όλα αυτά προορίζονται να δελεάσουν τις καρδιές των ανθρώπων και να διαφθείρουν την ανθρωπότητα – οι άνθρωποι απλά δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό. Σκεφτείτε το, όλοι: Πόσο δύσκολο θα ήταν να βγει κανείς από εκεί! Έτσι μερικές φορές σκεφτόμουν: Παρόλο που οι μαθητές μας του Ντάφα έχουν πραγματικά επηρεαστεί από αυτά τα πράγματα σε αυτή την ανήθικη κοινωνία της Κίνας, δεν φεύγουν από τον Ντάφα και όλοι θέλουν να κάνουν πράγματα για τον Ντάφα, και από αυτήν την άποψη είμαι πολύ ευχαριστημένος και νομίζω ότι είστε αξιοσημείωτοι. (Τα χειροκροτήματα των μαθητών αυξάνονται βαθμιαία, χειροκροτούν με ενθουσιασμό και ο Δάσκαλος κάνει παύση. ) Αυτά τα σύγχρονα πράγματα μπορούν να φανούν στις ανθρώπινες ενέργειες, στις ιδέες και ούτω καθεξής, σε όλες τις πτυχές της ζωής, και σημάδια μόλυνσης μπορούν να παρατηρηθούν παντού. Σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές του Ντάφα είναι σε θέση να κάνουν καλά τα πράγματα που πρέπει να κάνουν, δηλαδή οι μαθητές του Ντάφα είναι σε θέση να αναλάβουν την ευθύνη των όρκων που έχουν κάνει και είναι σε θέση να κάνουν όσα οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να κάνουν, αυτό είναι το πιο σημαντικό και το πιο αξιοσημείωτο. Μην αφήνοντας τον Φα, καλλιεργώντας τον εαυτό σας καλά, παρόλη την παρέμβαση, εξακολουθώντας να είστε μαθητής του Ντάφα και συνεχίζοντας να κάνετε ό,τι πρέπει να κάνει ένας μαθητής του Ντάφα – αυτό είναι αξιοσημείωτο, γιατί αυτή η κοινωνία είναι απλά πολύ περίπλοκη.


Στην πραγματικότητα, ούτε η δυτική κοινωνία δεν είναι απλή. Τα μέσα που αυτοί οι δαίμονες και τα φαντάσματα που καταστρέφουν την ανθρωπότητα χρησιμοποιούν, άρχισαν με τον πολιτισμό και την έχουν επηρεάσει από μια άλλη γωνία. Η διευρυμένη έννοια της ελευθερίας, ο διευρυμένος εγωκεντρισμός και ο λεγόμενος . . . δεν θέλω να συνεχίσω… σήμερα προωθούνται πάρα πολλά πράγματα. Δηλαδή καταστρέφουν τον παραδοσιακό πολιτισμό από μια άλλη γωνία, σε συνδυασμό με τη δύναμη της σύγχρονης σκέψης, έτσι αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια πολύ χαοτική ανθρώπινη κοινωνία. Ο Δάσκαλος μιλάει για αυτά επειδή έχει έρθει ο καιρός. Όταν τα πράγματα φτάσουν στο όριο αντιστρέφονται. Η ορθότητα αναδύεται, όλοι σταδιακά βλέπουν την ελπίδα και αυτή η περίοδος κινείται σταδιακά προς το τέλος της, οπότε θέλω να επιτρέψω σε όλους να κατανοήσουν αυτά τα πράγματα σταδιακά.


Όπως όλοι γνωρίζουμε, το σατανικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει ήδη μια φοβερά άσχημη φήμη. Ακόμη και αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία στα αχρεία κομμουνιστικά έθνη δεν είναι περήφανοι γι’ αυτό και απλώς το χρησιμοποιούν για να διατηρήσουν την εξουσία τους. Δεν μπορούν να βρουν διέξοδο για τις κοινωνίες τους, ωστόσο δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την εξουσία τους. Έτσι είναι τα πράγματα και κανείς δεν πιστεύει πραγματικά σε αυτό. Αν και αυτό το σατανικό φάσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος κυβερνά τον κόσμο, όπως και στον ανθρώπινο κόσμο, ήδη σιγά σιγά καταστρέφεται. Ανεξάρτητα από το πώς συμπεριφέρεται και ανεξάρτητα από το τι είναι αυτή η κοινωνία, οι μαθητές του Ντάφα είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτήν την κοινωνία και πρωταγωνιστείτε σε αυτό το έργο. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα κάρβουνα δεν μπορούν να συγκριθούν με τον χάλυβα, αλλά αυτά σας σφυρηλατούν, όχι το αντίστροφο. Με άλλα λόγια, ακόμη και αυτό το αχρείο Κομμουνιστικό Κόμμα και αυτοί οι δαίμονες και τα φαντάσματα, υπάρχουν για σας, ζουν για σας. Εν τω μεταξύ, όλοι γνωρίζετε ότι αυτό το σύμπαν είναι από καιρό διεφθαρμένο και δεν είναι πλέον καλό. Και αυτό υπάρχει και είναι σε θέση να υπάρχει μέχρι σήμερα λόγω του Ντάφα. Αν δεν επιτύχουμε αυτό το εγχείρημα σήμερα, όλα θα αποσυντεθούν και θα πάψουν να υπάρχουν. Εάν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματά μας καλά, αν, υπό τις τρέχουσες συνθήκες και παρά τις χαοτικές και περίπλοκες καταστάσεις, οι μαθητές του Ντάφα εξακολουθούν να κάνουν όλα αυτά, αυτό σημαίνει ότι θα επιτύχουμε. (Όλοι οι μαθητές χειροκροτούν με ενθουσιασμό)


Υπάρχει και κάτι άλλο. Όλοι γνωρίζετε ότι στην κοινωνία σήμερα, ειδικά στην Κίνα, η καταστολή και οι διώξεις συνεχίζονται. Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι η καταστολή και η δίωξη συνεχίζονται ακόμα από εκείνη την παλιά μηχανή. Αυτό το βλέπουμε πολύ καθαρά. Σχετικά με όλα αυτά, νομίζω ότι και εσείς τα έχετε καταλάβει. Φαίνονται να είναι σε αταξία, αλλά σταδιακά θα διαπιστώσετε ότι όλα είναι σε τάξη. Αυτή η ίδια η πιο χαοτική αταξία έχει διευθετηθεί και θα αλλάζει σταδιακά και όλο και περισσότερο σε τάξη. Απλά περιμένετε και δείτε. Σε κάθε περίπτωση, για τους μαθητές του Ντάφα, θα πρέπει να αντιληφθείτε το μονοπάτι που έχουμε διανύσει και το μονοπάτι που θα συνεχίσουμε να διανύουμε, θα πρέπει να τα καταλάβετε όλα αυτά καθαρά.


Λέω ότι, στην καλλιέργεια, όπως το βλέπω, το πιο δύσκολο κομμάτι (ο Δάσκαλος γελάει) είναι η μεγάλη διάρκεια, ο μακρύς χρόνος εν μέσω σφυρηλάτησης. Δεν μπορείτε να δείτε το τέλος, δεν μπορείτε να δείτε την τελευταία μέρα. (Ο Δάσκαλος γελάει) Αυτό είναι πραγματικά το πιο δύσκολο. Ωστόσο, υπάρχει μια φράση που λέει: «Όταν τα πράγματα φτάνουν στο όριο, τότε πρόκειται να γυρίσουν», σωστά; Όλα είναι έτσι, και αυτός είναι ο νόμος. Θα αλλάξει όταν έλθει η ώρα, ανεξάρτητα από το αν εσείς άνθρωποι το επιθυμείτε ή όχι. Όλοι γνωρίζετε ότι η πρώην Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε προς έκπληξη όλων. Ήταν τόσο ισχυρή, πώς έγινε και διαλύθηκε; Έτσι έπρεπε. Δεν έχει σημασία τι νομίζουν οι ανθρώπινοι νόες, συμπεριλαμβανομένου αυτού που νομίζει ότι το μυαλό του είναι το πιο σταθερό. Όταν οι Θεοί σας λένε να κινηθείτε με κάποιο τρόπο, θα πρέπει να κινηθείτε έτσι. (Ο Δάσκαλος χαμόγελα) Μην αφήνετε τους εαυτούς σας αδρανείς κατά τη διάρκεια του μεγάλου χρόνου. Πολλοί άνθρωποι σταδιακά χαλαρώνουν στην καλλιέργειά τους, αλλά αυτό είναι κάτι καίριας σημασίας. Έχω πει ότι οι μαθητές στην Κίνα βρίσκονται σε αυτό το γεμάτο δυσκολίες περιβάλλον και υπό υψηλή πίεση. Βρίσκονται υπό πειρασμό σε ένα τέτοιο περίπλοκο περιβάλλον και παρόλα αυτά εξακολουθούν να είναι σε θέση να εμμένουν, κάνοντας αυτό οι μαθητές του Ντάφα πρέπει να κάνουν. Εξακολουθούν να ασκούν καλλιέργεια και να μελετούν τον Φα. Δεν είναι αυτό αξιοθαύμαστο; Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπως αυτό, και παρόλα αυτά είναι ακόμα σε θέση να κάνουν αυτά τα πράγματα. Έτσι μην χαλαρώνετε! Μόλις χαλαρώσετε, οι παλαιές δυνάμεις θα βρουν το κενό που μπορούν να εκμεταλλευτούν, και μπορούν να πάρουν ακόμα και τη ζωή σας. Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα και επώδυνα μαθήματα! Φυσικά, δεν είναι πάντα έτσι. Μερικοί άνθρωποι καλλιεργήθηκαν πολύ καλά, αλλά για να βοηθήσουν τους άλλους να καλλιεργηθούν, οι παλαιές δυνάμεις πήραν τη ζωή τους. Δεν είναι λίγες ούτε αυτές οι περιπτώσεις.


Αλλά λέω μόνο ότι, ως καλλιεργητής, δεν πρέπει να χαλαρώσετε. Έχετε διανύσει το δυσκολότερο μονοπάτι, έχετε περάσει από την πιο δύσκολη περίοδο. Περπατήστε καλά το μονοπάτι σας – είναι βέβαια εύκολο να το πείτε αλλά δύσκολο να το κάνετε. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι, εσείς έχετε έρθει για αυτό το εγχείρημα. Ανεξάρτητα τού πόσο δύσκολο είναι, η ζωή σας δημιουργήθηκε για αυτό το εγχείρημα. Κανείς από τους μαθητές του Ντάφα δεν κυβερνάται από τα Τρία Βασίλεια. Τη μέρα που κάνατε όρκο να ασκήσετε καλλιέργεια, το όνομά σας αφαιρέθηκε από τον κατάλογο στην κόλαση. (Όλοι οι μαθητές χειροκροτούν με ενθουσιασμό) Αν οι μαθητές του Ντάφα πεθάνουν, δεν θα μετενσαρκωθούν, διότι δεν εξουσιάζονται από τα Τρία Βασίλεια και δεν μπορούν να μετενσαρκωθούν μέσα στα Τρία Βασίλεια. Δεν εξουσιάζονται από την κόλαση, έτσι ούτε η κόλαση μπορεί να σας τιμωρήσει. Ελέγχονται μόνο από τον Ντάφα. (Όλοι οι μαθητές χειροκροτούν με ενθουσιασμό) Εκείνοι που πέθαναν νωρίς, ανεξάρτητα απ’ το αν τα είχαν πάει καλά ή όχι, ή για οποιονδήποτε λόγο, αυτοί οι μαθητές του Ντάφα είναι όλοι σε μια ειδική διάσταση, βλέποντάς σας ήσυχα από εκεί, περιμένοντας την τελική έκβαση. (Ολόκληρο το κοινό επικροτεί με ενθουσιασμό)


Στην πραγματικότητα, η θεμελιώδης σημασία αυτού που είπα είναι η εξής: Οι ζωές σας έχουν έρθει εδώ για αυτό! (Όλοι οι μαθητές χειροκροτούν με ενθουσιασμό) Δεν υπάρχει κάτι άλλο, πραγματικά δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό! Αυτοί είναι οι μαθητές του Ντάφα. Οι καθημερινοί άνθρωποι μπορεί να περάσουν από το εξάπτυχο μονοπάτι της μετενσάρκωσης και να μετενσαρκωθούν σε διάφορα βασίλεια. Εσείς δεν μπορείτε πλέον, είστε εδώ για αυτή τη δέσμευση του Ντάφα μόνο. Έτσι, αν δεν το κάνετε καλά, το μόνο που θα σας μείνει είναι μόνο η θλίψη και μεταμέλεια. Αυτοί οι βετεράνοι μαθητές του Ντάφα, ειδικότερα, δεν χαλαρώνουν. Έχετε περπατήσει μέχρι σήμερα μέσα από χρόνια τεράστιων δυσκολιών, δεν είναι καθόλου εύκολο! Δεν ξέρετε πώς να το εκτιμήσετε; Ακόμη και εγώ σας εκτιμώ! Ακόμη και οι Θεοί σας εκτιμούν!(Όλοι οι μαθητές χειροκροτούν με ενθουσιασμό) Έτσι, θα πρέπει εσείς να εκτιμάτε τους εαυτούς σας ακόμα περισσότερο.


Επιτρέψτε μου να σταματήσω εδώ. Θέλω να εξηγήσω και να απαντήσω σε μερικές τυπικές ερωτήσεις. (Όλοι οι μαθητές χειροκροτούν με ενθουσιασμό) Μπορείτε να περάσετε τα χαρτάκια με τις ερωτήσεις. Σας ευχαριστώ. (Το κοινό ακούει για άλλη μια φορά με ενθουσιασμό)


Μαθητής: Χαιρετισμούς Δάσκαλε! Η ανάλυση της ζημιάς που επέφερε ο κομμουνισμός σε όλο τον κόσμο και η υποστήριξη των μέσων ενημέρωσής μας για την επιστροφή στην παράδοση και την κανονικότητα έχουν επηρεάσει ψυχολογικά ένα μέρος των μαθητών οι οποίοι έχουν επηρεαστεί βαθιά τα τελευταία χρόνια από τη στρεβλωμένη σκέψη στη Δύση. Κάποιοι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να το δεχτούν αυτή τη στιγμή. Πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε να αλλάξουν γρήγορα τις ιδέες τους;


Δάσκαλος: Αυτό δεν είναι κάτι απλό, όμως μπορώ να σας πω τις βασικές αρχές. Το μονοπάτι της παράδοσης κανονίζεται από τους Θεούς – ένα μονοπάτι που μπορεί να επιτρέψει απευθείας στους ανθρώπους να επιστρέψουν. Αυτό είναι έτσι επειδή τα ανθρώπινα όντα δεν είναι απλά, και σε αυτό το μονοπάτι μπορούν να συνδεθούν με τους Θεούς. Δεδομένου ότι είπα μόλις τώρα ότι συνολικά αυτό το περιβάλλον είναι για καλλιέργεια, όταν οι άνθρωποι συναντούν τον Ντάφα, μπορούν να σωθούν αμέσως. Ωστόσο, το στρεβλωμένο μονοπάτι που αποκλίνει από την παράδοση δεν μπορεί να συνδεθεί με τους Θεούς. Αυτή η ιδέα απορρίπτει τους Θεούς και οι άνθρωποι δεν μπορούν καν να το καταλάβουν και δεν πιστεύουν στους Θεούς. Πώς να τους σώσεις; Εδώ βρίσκεται το πρόβλημα. Ως μαθητές του Ντάφα, η ευθύνη σας είναι να σώσετε όλα τα όντα. Δεν είναι αυτό θεμελιώδες ζήτημα; Πώς γίνετε να μην εξετάσετε αυτό το ζήτημα;


Δεν ανακατευόμαστε σε καμία πολιτική των καθημερινών ανθρώπων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ψέματα. Τα μέσα μας δεν μπορούν να λένε ψέματα ούτε να διαδίδουν φήμες όπως κάνουν άλλα μέσα. Δεν προωθούμε κανέναν, ούτε παίρνουμε την πρωτοβουλία να φτιάξουμε καλές ιστορίες, για κανέναν – αναφέρουμε μόνο τα γεγονότα με ακρίβεια. Οι μαθητές του Ντάφα λένε στους ανθρώπους να περπατούν το ορθό μονοπάτι. Έτσι δεν είναι; Ως εκ τούτου, νομίζω ότι η πρόθεσή μας είναι να σώσουμε ανθρώπους. Εάν κάποιος ξεχωρίζει σε αυτήν την κοινωνία και είναι σε θέση να σταματήσει την τάση της φθίνουσας ηθικής, αυτό το άτομο είναι απλά αξιοθαύμαστο! Αυτός μας βοηθά! (Όλοι οι μαθητές χειροκροτούν με ενθουσιασμό) Δεν μας βοηθά αποτελεσματικά να σώζουμε ανθρώπους; Σκεφτείτε το, ο καθένας: Εάν οι άνθρωποι ολισθήσουν κάτω ακόμα περισσότερο, πώς θα μπορέσουμε να τους σώσουμε ;! Δεν είναι αυτή η ιδέα;


Μαθητής: Μετά την ανάγνωση της έκθεσης "Πώς το Φάντασμα του Κομμουνισμού κυβερνά τον κόσμο μας", που γράφτηκε από τη συντακτική ομάδα των Εννέα Σχολίων, μια σειρά άρθρων που εκθέτουν το κακό φάσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος, άρχισα κάπως να ανησυχώ και να αισθάνομαι ανήμπορος καθώς το σατανικό φάσμα έχει διεισδύσει σε όλες τις πτυχές της ανθρωπότητας. (Δάσκαλος: Αυτό συμβαίνει. ) Ρωτώ με σεβασμό τον Δάσκαλο: Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε ορθές σκέψεις και να εξαλείψουμε τις αντιλήψεις μας;


Δάσκαλος: Εάν μπορείτε να το αναγνωρίσετε ξεκάθαρα όταν εσείς ο ίδιος μελετάτε τον Φα, κάνετε ήδη αυτό το πράγμα. Εάν οι καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να το αναγνωρίσουν ξεκάθαρα, και αυτοί θα το απορρίψουν. Όσο μπορείτε να το αναγνωρίζετε ξεκάθαρα, θα ξέρετε, ως άτομο, τι πρέπει να κάνετε. Εμείς διευκρινίζουμε την αλήθεια επίσης για αυτό. Όσο για το ποιος θα το εξαλείψει, αυτό δεν είναι κάτι που οι μαθητές μας του Ντάφα θα κάνουν. Εμείς μόνο σώζουμε ανθρώπους, λέγοντας στους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν.


Εάν αυτός ο άνθρωπος έκανε τον όρκο «Θα αφιερώσω τη ζωή μου στον κομμουνισμό» μ’ αυτόν και μ’ αυτόν τον τρόπο, σκεφτείτε το, ο καθένας: Οι ουράνιες αρχές δεν πρέπει να εκλαμβάνονται τόσο επιπόλαια. Τι σημαίνει να κάνεις έναν όρκο; Κάθε λέξη που λένε οι άνθρωποι έχει καταγραφεί από τους Θεούς. Ορκιστήκατε να αφιερώσετε τη ζωή σας στο κακό Κομμουνιστικό Κόμμα, σκεφτείτε το, ο καθένας: Η ζωή σας τότε εξουσιάζεται από το κακό Κομμουνιστικό Κόμμα και έτσι αυτό θα σας χειριστεί κατά βούληση. Μερικές φορές, όταν διευκρινίζετε την αλήθεια σε κάποιον, αυτός δεν ακούει καθόλου. Δεν είναι ότι δεν ακούει. Είναι ότι το κομμουνιστικό κακό φάσμα κατέχει το σώμα του, τον αντικαθιστά και δεν τον αφήνει να ακούσει. Αυτό συμβαίνει διότι το κομμουνιστικό κακό φάσμα έχει τη δύναμη, επειδή αυτή η ζωή του ανήκει. Τούτου λεχθέντος, οι μαθητές μας του Ντάφα έχουν πολλή σοφία και με την πάροδο του χρόνου έφτασαν να έχουν σε μια σαφή κατανόηση. Ζητούν από τους ανθρώπους να αποχωρήσουν πρώτα από το Κόμμα – πρώτα εξηγούν πόσο κακό είναι το κακό Κομμουνιστικό Κόμμα, τα άθλια πράγματα που το κακό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει κάνει και εξηγούν την κακή του φύση. Τότε του ζητάτε να αποχωρήσει από το Κόμμα. Μόλις συμφωνήσει να αποσυρθεί από το Κόμμα, σπουδαία, τώρα του ξεκαθαρίζετε την αλήθεια και δεν την απορρίπτει πια. Γιατί έτσι? Διότι δεν είναι πλέον υπό τον έλεγχο αυτού του κακού φάσματος. Εάν θέλει να επιμείνει να τον ελέγχει, οι Θεοί θα το εξαλείψουν. (Δάσκαλος γελάει) Γιατί μετά την αποχώρηση ενός ανθρώπου από το Κόμμα είναι εύκολο να διευκρινίσουμε την αλήθεια σε αυτόν; Αυτός είναι ο λόγος. (Όλοι οι μαθητές χειροκροτούν με ενθουσιασμό)


Λέμε ότι το κακό φάσμα κυβερνά τον κόσμο. Στην πραγματικότητα ορθοί Θεοί επίσης τον κυβερνούν. Η ανθρώπινη κοινωνία έχει θετικά και αρνητικά ταυτόχρονα. Αλλά όταν η ανθρωπότητα γίνεται ολοένα και πιο αρνητική και καθώς το αρνητικό στοιχείο γίνεται όλο και μεγαλύτερο, η ισορροπία ανατρέπεται, [και φαίνεται] σαν το κακό φάντασμα να κυβερνά τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος. Όταν οι άνθρωποι έχουν ορθές σκέψεις, και όταν οι άνθρωποι βλέπουν ξεκάθαρα το κακό, τότε η ισορροπία θα επανέλθει.


Μαθητής: Τώρα μερικοί νεαροί μαθητές συμμετέχουν στην προώθηση του Shen Yun και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εκτός από αυτά, πολύ λίγοι νεαροί μαθητές συμμετέχουν τακτικά και ενεργά σε άλλα πρότζεκτ, στη διάδοση του Φα ή τη διευκρίνιση της αλήθειας. Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για να σφυρηλατήσουμε τους νεαρούς μαθητές;


Δάσκαλος: Για αυτό το ζήτημα, πώς να το θέσω; Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι ζήτημα, αφού παντού υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και κάθε πρότζεκτ χρειάζεται ανθρώπους και όλοι χρησιμοποιούν νεαρούς μαθητές του Ντάφα. Όσο είναι πρόθυμοι, κάθε πρότζεκτ θα τους έχει. Το Σεν Γιουν τους χρησιμοποιεί (ο δάσκαλος γελάει) – είναι όλοι νεαροί μαθητές του Ντάφα στο Shen Yun.


Μαθητής: Κάποιοι μαθητές έχουν συζητήσει ιδιωτικά ότι ο Φα πρόκειται να επανορθώσει τον ανθρώπινο κόσμο και η Επανόρθωση του Φα εισέρχεται σε ένα νέο στάδιο. Αυτό το στάδιο είναι διαφορετικό από το παρελθόν. Στο παρελθόν, οι μαθητές του Ντάφα χρειαζόταν να εκθέτουν σθεναρά τη δίωξη και να αποσαφηνίζουν την αλήθεια για το Ντάφα. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνουν οι μαθητές της περιόδου Επανόρθωσης του Φα είναι να οδηγήσουν την κοινωνία . . .


Δάσκαλος: Αν και παίζετε πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν μπορείτε ακόμα να οδηγήσετε την κοινωνία. Προς το παρόν, δεν μπορείτε να οδηγήσετε την κοινωνία. Μπορούμε να δούμε καθαρά την πραγματικότητα και μπορούμε να σώσουμε ανθρώπους. Όσον αφορά το να οδηγήσετε την κοινωνία, στην πραγματικότητα ακόμη και στο μέλλον, ως καλλιεργητές δεν θέλουμε να ενοχλούμε τα πράγματα στην κοινωνία. Θα υπάρξουν άλλοι που με φυσικό τρόπο θα φροντίσουν την κοινωνία. Εσείς να ανησυχείτε μόνο για την διάσωση των ανθρώπων, και εγώ νοιάζομαι μόνο για τις καρδιές των ανθρώπων.


Μαθητής: Όταν οι πωλήσεις εισιτηρίων Shen Yun δεν ήταν οι καλύτερες πέρυσι, ο συντονιστής του Shen Yun στην περιοχή μας επέκρινε όλους τους συντονιστές των άλλων πρότζεκτ που επικυρώνουν τον Ντάφα, λέγοντας ότι δεν κατέβαλαν όλες τις προσπάθειές τους για την προώθηση του Shen Yun. Φέτος, μετά την παράσταση του Shen Yun, είπε και πάλι, αναφερόμενος σε αυτό που είπε ο Δάσκαλος: «Μεταξύ όλων των πρότζεκτ που σώζουν ανθρώπους, το Shen Yun έχει τη μεγαλύτερη δύναμη να σώσει τους ανθρώπους». (Δάσκαλος: Το είπα αυτό. ) Χωρίς αμφιβολία πιστεύω ακράδαντα στη μεγάλη δύναμη του Shen Yun να σώσει ανθρώπους. Η ερώτησή μου είναι, πρέπει όλοι να εγκαταλείψουν τα πρότζεκτ στα οποία εμπλέκονται και να πάνε να προωθήσουν το Shen Yun;


Δάσκαλος: Τη στιγμή που ξεκινήσαμε και ιδρύσαμε το Shen Yun, δεν το είπα αυτό. Ακόμα και στην πρώιμη φάση της προώθησης του Shen Yun, όταν η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, είπα ότι όλοι εκείνοι οι μαθητές του Ντάφα που δεν είναι απασχολημένοι ή αυτοί που δεν είναι απασχολημένοι σε διάφορα πρότζεκτ του Ντάφα, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προώθηση του Shen Yun. Ως συντονιστής, όταν είδε ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων δεν ήταν καλές, ανησύχησε – ίσως αυτή ήταν η κατάσταση. Αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό που να αφορά κάποια αρχή. Ωστόσο θέλω να πω σε όλους, ότι εφόσον το Shen Yun είναι τόσο δυνατό στη διάσωση των ανθρώπων – μετά από κάθε παράσταση, θα σωθούν μία μα δύο χιλιάδες άνθρωποι – οι μαθητές που δεν είναι απασχολημένοι πρέπει να το εξετάσουν προσεκτικά. Γιατί είστε εδώ? Ωστόσο, υπάρχουν όλο και λιγότερες ευκαιρίες.


Στην Ευρώπη, είπα επίσης ότι αρχικά ήθελα να συμμετάσχουν όλοι, επιτρέποντας σε όλους να δημιουργήσουν ισχυρή αρετή σε αυτή τη διαδικασία και να θέσουν ένα καλό θεμέλιο για την ίδια τους την καλλιέργεια, έτσι ώστε να βελτιωθούν. Αλλά πολλοί από τους μαθητές μας δεν το πήραν σοβαρά. Όταν ήρθαν γύρω και ήθελαν να συμμετάσχουν, συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα του θέματος, τα εισιτήρια έγινε πολύ εύκολο να πωληθούν. Μέσω διαφημίσεων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, τα εισιτήρια πωλούνταν, οπότε δεν είχατε την ευκαιρία όταν θέλατε να συμμετάσχετε. Έτσι είναι η καλλιέργεια: Δεν περιμένει για κανέναν.


Μαθητής: Ορισμένα παιδιά μαθητών του Ντάφα ακολούθησαν και αυτά τη μελέτη του Φα και τις ασκήσεις όταν ήταν νέοι, αλλά τότε οι γονείς τους δεν είχαν επαρκή κατανόηση για το πώς θα έφερναν νεαρούς μαθητές και ήταν επίσης πολυάσχολοι κάνοντας πρότζεκτ επικύρωσης του Ντάφα. Έτσι δεν τα πήγαν καλά καθοδηγώντας τα παιδιά τους να κατανοήσουν πραγματικά την καλλιέργεια. Τώρα αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και μπαίνουν στην κοινωνία και σε μεγάλο βαθμό έχουν αφήσει την καλλιέργεια. Έχουν μια προκαθορισμένη σχέση με τον Ντάφα, γι’ αυτό μετενσαρκώθηκαν σε οικογένειες μαθητών του Ντάφα. Τώρα που η Επανόρθωση του Φα πλησιάζει την ολοκλήρωσή της, εμείς ως γονείς, έχουμε πλέον την ευκαιρία να επανορθώσουμε για τα λάθη του παρελθόντος στην ανατροφή των παιδιών;


Δάσκαλος: Α, μιλώντας για αυτό – είναι μάλλον δύσκολο. Πρέπει να διευκρινίσετε την αλήθεια σε αυτόν, όπως κάνετε και στους άλλους ανθρώπους. Μη το αντιμετωπίζετε σαν να είστε ο γονιός και είναι το παιδί σας. Δεν θα ακούσει. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική προσέγγιση για να ξεκαθαρίσετε την αλήθεια σε αυτόν. Να πώς.


Το γνωρίζω κι εγώ πολύ καλά από εμπειρία. Κατά την πρώιμη περίοδο του πρότζεκτ του Shen Yun, οι άνθρωποι δεν είχαν επαρκή κατανόηση για το Shen Yun. Θα αναρωτιόταν: Αφού το παιδί τελειώσει με χορό, τι θα κάνει μετά; Δεν γνώριζαν ότι ο Δάσκαλος δεν θα ζητούσε έτσι απλά μόνο από τους ανθρώπους να κάνουν κάτι και εκεί τελειώνει το θέμα – έπρεπε να δω το μέλλον του παιδιού. Έχω δημιουργήσει ένα γυμνάσιο, ένα κολέγιο και μια σχολή με πτυχίο. Στην αρχή, οι γονείς δεν ήταν διατεθειμένοι να στείλουν τα παιδιά τους – δεν μπορούσαν να αντέξουν να χωριστούν από αυτά. Δεν μπορούσαν να τους αφήσουν να πάνε, αλλά είναι ακριβώς στην ηλικία των δώδεκα ή δεκατριών που είναι ο καιρός να αναπτύξουν δεξιότητες και η ευκαμψία είναι καλή. Αλλά δεν μπορούσαν να αντέξουν να τα αφήσουν να πάνε. Μέχρι τη στιγμή που το παιδί ήταν δεκατέσσερα ή δεκαπέντε χρονών, είδαν ότι δεν μπορούσε πλέον να ελεγχθεί, καθώς θα αντιμιλούσε και θα μάλωνε μαζί τους. Βλέποντας ότι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, έστελναν βιαστικά τα παιδιά τους στο Βουνό. (Όλοι γελούν) Αλλά τα σώματα των παιδιών είχαν ήδη γίνει άκαμπτα και έτσι θα δοκίμαζαν δυσκολίες στο Βουνό. Το γνωρίζω αυτό πολύ καλά από εμπειρία.


Μαθητής: Στην Κίνα μερικοί συνηθισμένοι άνθρωποι παρήγαγαν κονκάρδες Φάλουν, και ασκούμενοι σε μερικές περιοχές τις αγόραζαν διαδικτυακά σε μεγάλες ποσότητες και τις διένειμαν μεταξύ των ασκουμένων. Είχαμε διαφωνίες σχετικά με το εάν αυτό είναι κατάλληλο.


Δάσκαλος: Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να έχετε κονκάρδες Φάλουν. Αλλά εάν αυτό είναι κάποιου είδους προσπάθεια να βγει χρηματικό κέρδος, τότε οι μαθητές του Ντάφα δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτό, γιατί θα ήταν πολύ ριψοκίνδυνο. Δεν θα έπρεπε να είναι θέμα όμως, εάν απλώς ήθελαν να τα φτιάξουν και να επιτρέψουν στους ανθρώπους να έχουν μια κονκάρδα Φάλουν σε τιμή κόστους. Όμως πρέπει πραγματικά να δοθεί προσοχή στην ασφάλεια εάν πρόκειται για την Κίνα. Κι αυτό επειδή οι ασκούμενοι δεν μπορούν δημόσια να φορούν κονκάρδες Φάλουν εκεί τώρα, γιατί θα ήταν να σαν να παραδίδονται στους κακούς αστυνομικούς. Ποια είναι η συμβουλή μου τότε; Μοιάζει να μην είναι η κατάλληλη στιγμή να τις φτιάξουμε. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό παρά μόνο το θέμα της ασφάλειας.


Μαθητής: Στην Κίνα, όπου η δίωξη ακόμη συνεχίζεται, συχνά μαθαίνουμε εσωτερικές πληροφορίες για μελλοντικές δραστηριότητες του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας ή της μονάδας Προστασίας Εσωτερικής Ασφάλειας. Από τη μία, ανησυχώ ότι αν δεν το μοιραστώ με ανθρώπους, δεν θα ξέρουν να βάλουν περισσότερη προσπάθεια στις ορθές σκέψεις τους για να σταματήσουν τα σχέδια του κακού. Αλλά από την άλλη, ανησυχώ ότι αν το μοιραστώ με ανθρώπους η αρνητική πληροφορία θα τους επηρεάσει και θα τους αποσπάσει από το να κάνουν τα πράγματα που θα έπρεπε να κάνουν. Μερικές φορές όταν μοιράστηκα τις πληροφορίες με άλλους ένιωσα ότι ήταν αναγκαίο να προσθέσω μερικά λόγια όπως «ελπίζω ο καθένας να είναι προσεκτικός, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να έχουμε ορθές σκέψεις και πράξεις, να σταματήσουμε τη δίωξη, και να τα πάμε καλά με ότι είναι να κάνουμε.» Σκέφτομαι αν αυτό που έκανα ήταν εντάξει.


Δάσκαλος: Αυτό είναι εντάξει. Οι μαθητές του Ντάφα που εργάζονται στο Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας γνωρίζουν μερικά πράγματα αλλά μερικές φορές αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα. Ανησυχούν ότι πληροφορώντας τους άλλους για κάτι μήπως τους ωθήσει να πάνε στα άκρα, αλλά εάν δεν πουν και τίποτα ίσως να έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην είναι τόσο προσεκτικοί στην ασφάλεια όπως θα έπρεπε. Αυτές είναι έγκυρες ανησυχίες. Το καλύτερο θα ήταν εάν όλοι μπορούσατε να παραμείνετε λογικοί και συνετοί, και να κάνετε καλή δουλειά με ό,τι είναι να κάνετε και να μην κάνετε ακατάλληλα πράγματα. Αλλά με την κοινωνία να έχει γίνει τόσο περίπλοκη και μπερδεμένη όπως είναι τώρα, καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι δύσκολο.


Μαθητής: Μερικοί ασκούμενοι έχουν βάλει βίντεο των παραγωγών 2016, 2017, 2018 του Shen Yun σε USB και τα μοιράστηκαν με άλλους ασκούμενους. Μερικοί άλλοι τους θύμισαν το σημείωμα από τη συντακτική ομάδα του Minghui ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει, αλλά ακόμη κάνουν όπως νομίζουν.


Δάσκαλος: Είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι θέλουν να δουν το Shen Yun. Αλλά η ασφάλεια είναι ένα ζήτημα.


Υπάρχει κάτι ακόμα που μπορεί να μην σας έχει συμβεί. Έχουμε πετύχει πολλά πράγματα, η Σχολή Fei Tian και το Sen Yun έχουν πετύχει πολλά που είναι παγκοσμίου κύρους σε αξία. Αλλά δεν ανεβάζουμε αυτά τα πράγματα στο διαδίκτυο ούτε τα δημοσιοποιούμε εκεί. Κι αυτό επειδή το διαδίκτυο είναι σαν τον Διάβολο. Υπάρχουν όλων των ειδών τα πράγματα εκεί μέσα, και είναι το πιο κακόηθες μέρος – είναι το προϊόν της ανθρωπότητας που έχει γίνει κακή. Γιατί να θέλουμε να αναμίξουμε τα πράγματα μας εκεί; Γιατί να θέλουμε να πετάξουμε τα όμορφα έργα μας σε αυτό το βόθρο; Αλλά υπάρχουν ασκούμενοι που πάντα βάζουν τα πράγματα του Shen Yun, ή άλλα δικά μας πράγματα στο διαδίκτυο. Φυσικά, οι αντίστοιχες ιστοσελίδες των Shen Yun και Fei Tian παρέχουν μερικές πληροφορίες για αυτά, αλλά αυτό έχει έναν σκοπό και συμβαδίζει με τις πρακτικές των κανονικών επιχειρήσεων. Εάν τύχει να δείτε το κακό να μιλάει άσχημα για εμάς στο διαδίκτυο, απλώς βάλτε τα δυνατά σας να το αγνοήσετε, φυσικά. Θα εξαφανιστεί εάν δεν του δώσετε σημασία. Όσο πιο πολύ προσοχή του δίνετε, τόσο περισσότερο τρέφεται από αυτό.


Έτσι εάν δεν είστε προσεκτικοί και βάλετε υλικό του Shen Yun ή ηχογραφήσεις διαδικτυακά, άλλοι άνθρωποι μπορεί να τα αρπάξουν από το ίντερνετ. Αλλά να έχετε κατά νου ότι πολλά από τα πράγματα του Shen Yun – περιλαμβάνοντας τη μουσική του Shen Yun είναι από τους ουρανούς. Εάν μπορούσε ο καθένας απλώς να τα κατεβάσει από το ίντερνετ, και χρησιμοποιούνταν για να επιτεθούν στον Ντάφα ή χρησιμοποιούνταν ως μέρος των πιο αχρείων πραγμάτων στην ανθρώπινη κοινωνία, πώς θα νιώθατε; Εσείς θα ήσασταν αυτός που το επέτρεψε! Μπορείτε να δείτε το πρόβλημα, σωστά; Έτσι για αυτό δεν θέλω αυτά τα καλά πράγματά μας να μπουν στο διαδίκτυο. Ο σκοπός τους είναι να δώσουν στην ανθρωπότητα ένα μέλλον!


Μαθητής: Τι θα έπρεπε να κάνουμε αυτόν τον καιρό για να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια του συντονισμού πραγμάτων στην Κίνα σε ευρεία κλίμακα; Είναι κατάλληλο για κάποιον να πάρει τον ρόλο του «γενικού συντονιστή» μιας περιφέρειας και μετά να τον έχουμε να επιβλέπει τα πράγματα στους δήμους σε αυτήν την περιοχή; Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι εάν οι μικρότερες περιοχές δεν συντονιστούν με αυτόν τον τρόπο, σημαίνει ότι δεν έχουμε γίνει «ένα σώμα.»


Δάσκαλος: Όχι, αυτό δεν πρέπει να γίνει. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτό πραγματικά δεν πρέπει να γίνει, ακόμα και αν η πρόθεσή σας είναι καλή. Γνωρίζω καλά ότι υπάρχουν όρια σε αυτό που οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν φυσικά όταν αντιμετωπίζουν δίωξη. Όταν βρίσκεστε ψυχολογικά στο όριο σας , ή ακόμη όταν δεν μπορείτε να σκεφτείτε ξεκάθαρα, και τα σκληρά βασανιστήρια συνεχίζονται, ίσως να υποχωρήσετε και να φανερώσετε πράγματα που δεν θα έπρεπε να αποκαλύψετε. Αλλά δεν θα έπρεπε απαραιτήτως να κριθείτε από αυτό, τελικά. Θα κατανοούσαμε ότι δεν τα πήγατε καλά, σε αυτό το ζήτημα, γιατί απλώς δεν μπορούσατε να το αντέξετε άλλο ή ήσασταν εκτός εαυτού. Και επειδή το ταξίδι της καλλιέργειάς σας δεν έχει τελειώσει, μπορεί ακόμη να συναντήσετε περισσότερες ευκαιρίες μπροστά σας. Όμως, θα ήταν σοβαρό εάν δεν χειριζόσασταν καλά τα πράγματα σχετικά με αυτό που συζητάμε. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο σοβαρά εάν οι αποτυχίες σας οδηγούσαν στον θάνατο άλλων μαθητών του Ντάφα. Γι’ αυτό σας λέω να μην κάνετε τα πράγματα έτσι.


Το Minghui. org παρέχει στους μαθητές του Ντάφα ένα χώρο για να μοιράζονται και να ανταλλάζουν ιδέες, ενώ παράλληλα προσφέρει επίσης σε μη ασκούμενους ένα παράθυρο για τον κόσμο μας. Έτσι μπορείτε να μοιράζεστε οποιεσδήποτε ιδέες έχετε μέσω της ιστοσελίδας. Αλλά το να συντονίζετε πράγματα σε μεγάλη κλίμακα δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνετε [στην Κίνα] σε αυτή τη φάση. Πραγματικά πρέπει να συλλογίζεστε την ασφάλεια του καθενός.


Μαθητής: Τα τελευταία χρόνια ένας αριθμός ασκουμένων στην περιοχή μας πέθαναν, περιλαμβάνοντας και μερικούς που είχαν σημαντικούς ρόλους ως συντονιστές. Μερικοί έχασαν τη ζωή τους από κάρμα ασθένειας, παρόλο που αληθινά δεν ήθελαν να παραδοθούν σε αυτό. Είναι κοινή πεποίθηση ότι ένας λόγος για αυτό ήταν παράγοντες που λειτουργούσαν και το έκαναν αναπόφευκτο.


Δάσκαλος: Όπως ανέφερα προηγουμένως, ο λόγος που μερικοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν να χάσουν τη ζωή τους ήταν για να το δουν άλλοι – ήταν για την καλλιέργειά τους. Έτσι ήταν το πώς το κανόνισαν οι παλαιές δυνάμεις. Δεν ήταν επειδή δεν τα πήγαν καλά. Αλλά υπήρξαν περιπτώσεις που το άτομο ήταν χαλαρό στην καλλιέργεια του, και αυτά είναι μαθήματα για εμάς. Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που το άτομο υπόκειτο σε δίωξη, και ένιωσε ανήμπορος και δεν μπορούσε να καταλάβει ποιο ήταν το πρόβλημα (ή τα προβλήματά του).


Ο κάθε ασκούμενος του Ντάφα φιλοδοξεί να γίνει ένας αληθινός καλλιεργητής, κάποιος που είναι σταθερός και στέρεος στην καλλιέργεια του καθώς βαδίζει το μονοπάτι προς την θέωση. Αλλά για μερικούς ασκούμενους αυτό είναι μόνο μια επιθυμία, καθώς τα μυαλά τους δεν έχουν φτάσει σε εκείνο το πνευματικό βασίλειο ή επίπεδο. Ίσως σκέφτονται μέσα τους: «Απορρίπτω τη δίωξη των παλαιών δυνάμεων.» Αλλά τα μυαλά τους δεν έχουν φτάσει σε εκείνο το πνευματικό βασίλειο ή επίπεδο, όπου κάποιος μπορεί να το κάνει αυτό. Έτσι οι ορθές τους σκέψεις δεν είναι επαρκώς συμπαγείς. Μερικές φορές οι παλαιές δυνάμεις σας παρακολουθούν για να δουν εάν μπορείτε, στο τέλος, να κλονιστείτε. Έτσι δημιουργούν προβλήματα για εσάς βασισμένα στις σκέψεις σας. Εάν κλονιστείτε, θα έχουν πετύχει. Έτσι υπό αυτές τις συνθήκες νομίζω ότι όταν νεότεροι ασκούμενοι ή εκείνοι που δεν έχουν κατορθώσει να βελτιωθούν στην καλλιέργεια τους για ένα μεγάλο διάστημα, αντιμετωπίζουν ένα τεστ με κάρμα ασθένειας, μερικές φορές είναι εντάξει για αυτούς να δουν έναν γιατρό. Είναι εντάξει για αυτούς να πάνε στο νοσοκομείο. Θα αντιμετωπιστεί απλώς ως ένα επεισόδιο κατά την πορεία του μονοπατιού τους στην καλλιέργεια. Αλλά νομίζω ότι αυτό δεν είναι ζήτημα για τους μαθητές του Ντάφα που είναι στέρεοι στην καλλιέργεια τους, έχουν δυνατές ορθές σκέψεις, και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.


Οι παλαιές δυνάμεις το χρησιμοποιούν αυτό για να κάνουν ζημιά. Ίσως να σοκαριστήκατε από αυτό που είπα μόλις πριν. Αλλά, το είπα επειδή βρήκα ότι οι παλαιές δυνάμεις χρησιμοποιούν αυτήν την κατάσταση για να εκδιώξουν τους ασκούμενούς μας. Όταν οι παλαιές δυνάμεις το χρησιμοποιούν αυτό. . . Όπως είπα νωρίτερα, οι κακές, χαμηλού επιπέδου οντότητες - και αυτό συμπεριλαμβάνει τις χαμηλού επιπέδου παλαιές δυνάμεις – είναι πραγματικά κακές. Δεν θέλουν να πετύχετε στην καλλιέργεια, και θέλουν να σας διώκουν μέχρι θανάτου. Τα όντα στα υψηλότερα επίπεδα, εν τω μεταξύ, βλέπουν την δίωξη ως κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας σφυρηλατήσει. Έτσι υπάρχουν πολλαπλά επίπεδα σε όλο αυτό. Όντα σε χαμηλότερα επίπεδα, δηλαδή, αυτά στο χαμηλότερο επίπεδο, που μπορούν να διώκουν τα σώματα των μαθητών του Ντάφα, προσπαθούν να σας αναστατώσουν. Φυσικά, υπάρχουν όλων των ειδών οι αιτίες που λειτουργούν. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως τα φαντάζεστε να είναι, όπου τα θεϊκά όντα ή εγώ μπορούμε να φροντίσουμε τα πάντα για εσάς. Μερικές από τις αιτίες είναι απλώς πολύ περίπλοκες για να αρχίσω να τις εξηγώ. Έτσι, νέοι ασκούμενοι ή εκείνοι που ξέρουν ότι δεν έχουν προοδεύσει για αρκετό καιρό και έχουν καλλιεργηθεί ανά διαστήματα, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να δείτε έναν γιατρό.


Παλιά, όταν έλεγα ότι δεν είναι κατάλληλο για τους μαθητές του Ντάφα να πάνε στο νοσοκομείο, ανέφερα ότι θεότητες ή άγιοι άνθρωποι, όπως εκείνοι που καλλιεργήθηκαν στα βουνά για εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια δεν θα πήγαιναν ποτέ στο νοσοκομείο. Σωστά; Αντίθετα, οι γιατροί στα νοσοκομεία θα αναζητούσαν αυτούς όταν είναι άρρωστοι. (Γέλιο και χειροκροτήματα). Αυτή είναι η ιδέα. Έτσι σιγουρευτείτε να τα έχετε όλα αυτά υπόψιν.


Μαθητής: Μερικοί ασκούμενοι είναι πολύ εύποροι αλλά δεν χρησιμοποιούν τα χρήματα τους για να βοηθήσουν να σωθούν άνθρωποι. Απλώς δεν είναι επιμελείς στην καλλιέργειά τους ή κάνουν ένα σοβαρό λάθος;


Δάσκαλος: Μην εστιάζετε στα πράγματα έτσι. Μεταξύ αυτών που είναι εύποροι σίγουρα πρόκειται να υπάρχουν και μαθητές του Ντάφα, καθώς μαθητές βρίσκονται σε κάθε κοινωνική τάξη. Εάν κάποιος είναι πλούσιος ή όχι δεν σχετίζεται με το αν κάνει λάθος. Μερικοί άνθρωποι είναι να έχουν πλούτο αλλά δεν ήταν πολύ επιμελείς στην καλλιέργεια και υπάρχουν άλλοι που έχουν πλούτο και ήταν επιμελείς. Αυτό είναι ζήτημα του πώς καλλιεργούνται, το οποίο δεν σχετίζεται με τα πορτοφόλια τους (γέλιο). Και δεν είναι ότι είναι μόνο εντάξει εάν δωρίζουν χρήματα. Είναι πρόβλημα όταν τα πρότζεκτ σας δεν έχουν κέρδος και πάντα στηρίζονται σε συνεισφορές από ασκούμενους. Μερικοί άνθρωποι ξοδεύουν γρήγορα τα χρήματα τους ή ακόμη και τα ξοδεύουν αλόγιστα, και δίνουν μικρή σημασία στους οικονομικούς τους περιορισμούς ή ποιανού τα χρήματα ξοδεύουν.


Πολλά από τα πρότζεκτ των μαθητών του Ντάφα υπολείπονται σε πόρους. Αυτό είναι επειδή οι παλαιές δυνάμεις παρακολουθούν για να δουν εάν μπορείτε να επιτύχετε κάτω από τέτοιες δύσκολες συνθήκες. Πιστεύουν ότι αυτή είναι η καλλιέργεια σας, η μεγαλειώδης αρετή σας, και το πόσο εξαιρετικοί είστε – και μόνο τότε θα σας εγκρίνουν. Εάν μπορούσατε να έχετε οτιδήποτε χρειαζόσασταν, είτε σε ανθρώπινο δυναμικό είτε σε πόρους, τότε, θα τους έμοιαζε ότι ήταν πολύ εύκολο για τους μαθητές του Ντάφα, και ότι το να σώζετε ανθρώπους ήταν παιχνιδάκι. [Ίσως πουν:] «Ω, ώστε θέλετε να διαπεράσετε το ιντερνετικό τείχος της Κίνας; Ε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε έναν δορυφόρο [και να εκπέμψετε εκεί].» (Γέλιο). Θα μπορούσατε να κάνετε ό,τι θέλατε. Τότε νομίζετε ότι οι παλαιές δυνάμεις θα αναγνώριζαν τα επιτεύγματά σας σε αυτήν την περίπτωση; Γι’ αυτό το ταξίδι μας ήταν πάντα τόσο δύσκολο. Οι παλαιές δυνάμεις νομίζουν ότι είναι δίκαιο μόνο όταν έχετε να αντιμετωπίσετε αυτόν τον κόσμο με περισσότερους από 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους, έχοντας σοβαρούς περιορισμούς – οικονομικούς, υλικούς, και ανθρώπινου δυναμικού. Νομίζουν ότι διαφορετικά οι μαθητές του Ντάφα θα παρά-ήταν ικανοί. Αλλά τέλος πάντων, υπάρχουν ζητήματα μεταξύ των παλαιών δυνάμεων και εμένα που είναι να τακτοποιηθούν αργότερα. Για την ώρα, έτσι είναι το πώς πρέπει να κάνουμε τα πράγματα, και θα πρέπει να τα κάνουμε καλά.


Μαθητής: Υπάρχει κάτι που με μπερδεύει μερικές φορές. Όταν περνάω κάρμα ασθένειας ή δοκιμασίες, είναι λόγω ανακατέματος των παλαιών δυνάμεων ή λόγω του κάρμα μου που εξαλείφεται; Κοιτώντας μέσα μου είδα πολλές ελλείψεις από μεριάς μου. Αλλά εάν οι δοκιμασίες συνεχίζονται, Δάσκαλε, θα ήθελα να ρωτήσω, τι παραπάνω μπορώ να κάνω για να αναβαθμιστώ;


Δάσκαλος: Έχω πει ότι δεν υπάρχει τίποτα για να φοβηθείτε εάν έχετε τον Ντάφα. Αλλά μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν τίποτα για να φοβηθούν εάν έχουν το βιβλίο του Ντάφα. Παλιά, κάποιος πήγε ακόμη και στη μέση του δρόμου με ένα βιβλίο του Ντάφα στο χέρι του, περπατώντας μέσα στην κίνηση σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, φωνάζοντας: «Είμαι μαθητής του Ντάφα και κανείς δεν μπορεί να με χτυπήσει!» Το σκεπτικό του δεν ήταν πολύ διαφορετικό. Μόνο όταν πραγματικά μελετάτε και απορροφάτε τον Ντάφα, πραγματικά «έχετε τον Ντάφα.» Εάν πραγματικά τον έχετε ακολουθήσει και έχετε δουλέψει με τον εαυτό σας, και γίνατε ένας αληθινός μαθητής, τότε πραγματικά «έχετε τον Ντάφα» και δεν υπάρχει τίποτα για να φοβηθείτε. Έτσι αυτή είναι μια πλευρά των πραγμάτων.


Επίσης, όπως μόλις έλεγα, οι παλαιές δυνάμεις καραδοκούν για τις ελλείψεις των μαθητών του Ντάφα, και αυτή είναι μια άλλη άποψη. Ένας άλλος λόγος είναι το να αποτύχει κάποιος να βρει τις προσκολλήσεις του. Αλλά αυτό που εμπλέκεται δεν είναι πάντα τόσο απλό, έτσι είναι. Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια πιθανοί λόγοι. Τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μερικό ασκούμενοι περνούν παρόμοιες δοκιμασίες ξανά και ξανά επειδή έχουν μεγάλο ποσό κάρμα. Όπως έχω εξηγήσει, υπάρχουν τρεις κατηγορίες μαθητών του Ντάφα. Αλλά ακόμη και αν έχετε πολύ κάρμα, μπορείτε να ξεπεράσετε οποιαδήποτε δοκιμασία εφόσον έχετε δυνατές ορθές σκέψεις. Το κάρμα ωστόσο, χρειάζεται να εξαλειφθεί, έτσι μπορεί να υπάρξει κάτι που μοιάζει με υποτροπή. Εάν αυτό συμβεί μπορείτε απλώς να το δείτε ως ένα τεστ, σαν κάτι μέσα από το οποίο θα καλλιεργηθείτε. Διατηρείστε τις σκέψεις σας θετικές και δυνατές, και θα το ξεπεράσετε ξανά. Η καλλιέργεια δεν έχει μόνο ένα σχήμα ή μορφή. Η κατάσταση του κάθε ατόμου είναι μοναδική. Αλλά θα ήθελα να γνωρίζετε ένα πράγμα: τώρα έχετε τον Ντάφα μαζί σας, έχετε λάβει τον Φα και η ζωή σας ανήκει στον Μεγάλο Τρόπο, έτσι θα πρέπει να προχωρήσετε μπροστά χωρίς καμία αμφιβολία, με ορθές σκέψεις και πράξεις, και να κάνετε τα πράγματα όπως σας έχω διδάξει. Αλλά, εάν νιώθετε ότι δεν έχετε καλλιεργηθεί καλά και δεν συμβαδίζετε, και δεν μπορείτε να χειριστείτε [τη φυσική δοκιμασία που αντιμετωπίζετε], τότε μπορείτε να πάτε να δείτε έναν γιατρό, και μπορείτε να τα πάτε καλύτερα στο μέλλον, αφότου κάνετε κάποια πρόοδο στην καλλιέργεια. Αλλά μην πάρετε τα λόγια μου σαν μια δικαιολογία να αφεθείτε.


Μαθητής: Με σκοπό να αυξηθεί η διαδικτυακή κίνηση, τα μέσα μας φαίνεται να γράφουν τίτλους που είναι όλο και περισσότερο ασαφείς.


Δάσκαλος: Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Μερικές φορές όταν διαβάζω τους τίτλους της εφημερίδας σας πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω σε τι αναφέρονται, και μερικές φορές ο τίτλος για μια θετική ιστορία έχει μια αρνητική κλίση. Το ίδιο ισχύει και για την διαδικτυακή έκδοση. Έτσι χρειάζεται να το πάρετε στα σοβαρά αυτό. Θα πρέπει να γράφετε συνταυτισμένοι με τις παραδοσιακές συμβάσεις της κινεζικής γλώσσας και με τους κανόνες των καθιερωμένων Μανδαρίνικων. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το είδος της γραμματικής που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι που βρίσκονται στη Νοτιοανατολική Ασία, σωστά; (Γέλιο. ) Τα Κινέζικα δεν είναι η βασική γλώσσα εκεί, οπότε είναι κατανοητό ότι τη χρησιμοποιούν διαφορετικά. Αλλά εσείς είστε μέσα κινεζικής γλώσσας που στοχεύουν σε αναγνώστες όλων των κινεζικών κοινοτήτων, έτσι θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι οι τίτλοι σας δεν είναι παραπλανητικοί ή δεν προκαλούν μπέρδεμα.


Μαθητής: …και με στόχο να αυξήσουν τον χρόνο που ξοδεύουν οι άνθρωποι στις ιστοσελίδες, γράφουν νέα που δεν αποκαλύπτουν τα βασικά σημεία τους μέχρι κάποιος να έχει εισχωρήσει αρκετά στο άρθρο, το οποίο είναι κάτι που απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τα πρότυπα της κανονικής δημοσιογραφίας. Έχω δίκιο όταν σκέφτομαι ότι αυτό είναι κάτι που ζημιώνει την επαγγελματική φήμη και την αξιοπιστία των μέσων μας; Και ότι εξ αυτού επηρεάζεται η ικανότητα μας να διασώζουμε ανθρώπους; Δεν είναι αυτό στην πραγματικότητα αντίθετο με αυτό που μας διδάσκει ο Φα;


Δάσκαλος: Ίσως έχετε δίκιο. Τώρα, όταν το λέω αυτό, είναι επειδή πράγματι έχουμε μερικούς αρθρογράφους που δεν είναι τόσο ικανοί, και άλλους που είναι επηρεασμένοι από τον σύγχρονο τρόπο σκέψης και την κουλτούρα και κάνουν αυτά τα πράγματα σκόπιμα. Είναι σαν αυτό που κάνουν οι άνθρωποι στην Κίνα. Συνηθιζόταν οι ανταποκριτές των ειδήσεων πάντα να μιλούν τα καθιερωμένα Μανδαρίνικα, αλλά τώρα τους αρέσει να αναμειγνύουν λίγη Καντονέζικη προφορά, αλλιώς. . . Τέλος πάντων, το κάνουν σκόπιμα επειδή πιστεύουν ότι είναι της μόδας, ειδικά οι νέοι. Αλλά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να καθοδηγήσουμε τους ανθρώπους πίσω στην παραδοσιακή κουλτούρα. Μην το ξεχνάτε αυτό.


Μαθητής: Βιώνω κάρμα σκέψης που είναι ασεβές προς τον Δάσκαλο και δεν μπορώ να το διώξω. Είμαι πολύ ανήσυχος για αυτό, και νιώθω ότι είμαι ανάξιος όσων έχει κάνει ο Δάσκαλος για εμένα.


Δάσκαλος: Προσπαθείτε να το διώξετε, έτσι τα έχετε πάει αρκετά καλά. Πιθανότατα αυτές οι κακές σκέψεις δεν προέρχονται από το δικό σας το μυαλό. Είναι επίσης πιθανό ότι είναι αντιδράσεις ενάντια στον Ντάφα από αντιλήψεις που σχηματίσατε μετά τη γέννησή σας, και καθώς όλα είναι ζωντανά, αυτά αντιστέκονται. Απλώς προσπαθήστε να τις διώξετε. Το χειρίζεστε σωστά εφόσον συνεχίζετε να τις διώχνετε. Η διαδικασία τού να τις διώχνετε είναι μια διαδικασία καλλιέργειας, και δυναμώνετε τη θέλησή σας καθώς το κάνετε αυτό. Μην στενοχωριέστε. Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε πράγματα όπως αυτό μπορείτε απλώς δείτε ως κάτι που δεν είναι εσείς, και κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε έτσι κι αλλιώς. Μην το αφήσετε να σας βαραίνει. Ο Δάσκαλος γνωρίζει αυτό που περνάτε.


Μαθητής: Υπάρχει ένας ασκούμενος στην Κίνα που αντιμετωπίζει νέκρωση του μηριαίου στο πόδι του και δεν έχει συνέλθει. Ως αποτέλεσμα κουτσαίνει όταν περπατά, αλλά βγαίνει έξω καθημερινά να διευκρινίζει τα γεγονότα.


Δάσκαλος: Υπάρχουν μερικές καταστάσεις που θα πρέπει να προσέχετε, ως μαθητές του Ντάφα. Μία είναι όταν δεν τα έχετε πάει καλά αλλά νιώθετε ότι πρέπει να αδράξετε τη μέρα. Αυτός ο ασκούμενος ίσως να σκέφτεται: «Νέκρωση; - Πώς θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί σε έναν μαθητή του Ντάφα; Δεν πρέπει να τα πήγα καλά. Καλύτερα να αδράξω την μέρα και να βγω εκεί έξω.» Κι έτσι, βγαίνει έξω. Εάν είναι αυτή η περίπτωση, λοιπόν, θα έλεγα ότι μπορείτε να κάνετε κάποια άλλα πράγματα για την ώρα, και να περιμένετε μέχρι να συνέλθετε, προτού βγείτε έξω να διευκρινίσετε τα γεγονότα στους ανθρώπους αυτοπροσώπως. Αλλιώς, οι άνθρωποι μπορεί να σε ρωτήσουν, «Τι συμβαίνει με το πόδι σου;» (Γέλιο. ) Και δεν θα είχατε κανένα τρόπο να ανταποκριθείτε, σωστά; Μια άλλη κατάσταση που άκουσα είναι για ασκούμενους που βιώνουν ένα τεστ κάρμα ασθένειας, να πηγαίνουν στο κινεζικό προξενείο ή την πρεσβεία [να ενωθούν μαζί με άλλους ασκούμενους εκεί έξω]. Αλλά εάν οι πράκτορες εκεί έπαιρναν φωτογραφίες απ’ αυτούς και τις χρησιμοποιούσαν σαν προπαγάνδα εναντίον μας, δεν θα άξιζε να πηγαίνατε εκεί, σωστά; Θα χρησιμοποιούσαν αυτές τις φωτογραφίες στην Κίνα για να βλάψουν τη φήμη μας, και θα σας γελοιοποιούσαν. Μπορείτε ακόμη να τα πάτε καλά με άλλα πράγματα για την ώρα, και αυτά δεν είναι λιγότερο πολύτιμα.


Μαθητής: Χαιρετισμούς Δάσκαλε. Λόγω παρέμβασης μεγάλης διάρκειας, το ταξίδι της καλλιέργειάς μου ήταν γεμάτο με δυσκολίες και πόνο. Συχνά βιώνω οράματα του Σατανά, και πιστεύω ότι η παρέμβαση που βιώνω, πηγάζει κατά κύριο λόγο από τον Σατανά. Θα ήθελα να ρωτήσω τον Δάσκαλο ποια είναι η σύνδεση μεταξύ των παλαιών δυνάμεων και του Σατανά.


Δάσκαλος: Αυτός ο Κόσμος είναι ένας παλιός Κόσμος και έχει εκφυλιστεί, όπως γνωρίζετε. Αλλά ακόμη κι έτσι, οι τρόποι ύπαρξης του παλαιού Κόσμου είναι που όλες οι ζωές έχουν συνηθίσει, από το πώς επιλέγουν να ζουν, μέχρι τις συνήθειες τους, μέχρι ακόμη οτιδήποτε σχετικά με την κουλτούρα που έχει κληροδοτηθεί από το θείο. Έτσι αν κάποιος θέλει να τα ανανεώσει όλα αυτά στην Επανόρθωση του Φα ή ακόμη και να αφαιρέσει οτιδήποτε είναι κατώτερο από το πρότυπο, και να τα κάνει όλα καλά, [ορισμένα παλαιά όντα] δεν θα θέλουν να δουν αυτά τα πράγματα να φεύγουν. Έτσι προσπαθούν να παρέμβουν στην Επανόρθωση του Φα και να την αλλάξουν σε αυτό που εκείνοι θα ήθελαν να είναι. Μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει όταν δεν είναι μόνο ένα ή δύο όντα που σκέφτονται έτσι. Και υπάρχουν ακόμη περισσότερα σε αυτό από αυτό που περιέγραψα. Έχει υπάρξει παρέμβαση σε πολλά καίρια ζητήματα και υποθέσεις, και αυτά κάνουν οι παλαιές δυνάμεις. Εγκαθίδρυσαν ένα σύστημα πραγμάτων σε ορισμένα επίπεδα, ένα εκτενές σύστημα, ενώθηκαν και το επέβαλαν, ενώ εκμεταλλεύονται τις αλλαγές που γίνονται κατά την Επανόρθωση του Φα του Ντάφα! Κατέστρωσαν ένα δικό τους σύστημα πραγμάτων, με το πρόσχημα να βοηθήσουν να σωθεί ο παλαιός κόσμος και να με βοηθήσουν στην Επανόρθωση του Φα. Αυτό είναι που τις κάνει «παλαιές δυνάμεις,» όπως το θέτω.


Δεν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ αυτών και του Σατανά. Σατανικά πράγματα όπως ο Σατανάς και το κομμουνιστικό Κόκκινο Κτήνος, καθώς και οι απαίσιες οντότητες κάθε επιπέδου, χρησιμοποιούνται από αυτούς για να σφυρηλατήσουν τους μαθητές του Ντάφα. Οι αχρείες οντότητες ευχαριστιούνται να βλάπτουν τους μαθητές του Ντάφα και να τους διώκουν απάνθρωπα, ελπίζοντας να τους κάνουν να αποτύχουν στην καλλιέργεια. Αυτή είναι η πρόθεση τους. Ενώ μπορούν να το κάνουν αυτό, γνωρίζουν ότι θα εξολοθρευτούν εάν το παρακάνουν, και έτσι προσέχουν να μην ξεπερνούν τα όρια τους. Πρέπει να μπορούν να δικαιολογούν ότι κάνουν. Αλλά το κίνητρό τους είναι κακό – είναι να κάνουν κακό. Η πρόθεση των παλαιών δυνάμεων από την άλλη, είναι να πετύχουν τους δικούς τους τελικούς στόχους στην Επανόρθωση του Φα. Αυτό είναι που τις οδηγεί. Έτσι η δίωξη που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των πραγμάτων που κανόνισαν.


Στην πραγματικότητα είναι όλα πολύ απλά. Ξέρετε, είναι όπως ένα δωμάτιο που χρειάζεται να σκουπιστεί εάν δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο διάστημα, καθώς θα είναι βρώμικο. Αλλά άσχετα με το πώς το σκουπίζετε, θα βγάλει σκόνη, και η σκόνη θα είναι ενοχλητική. Εκτός των άλλων, το σκούπισμα είναι κουραστικό και μια κάποια ταλαιπωρία. Ή ας πούμε ότι υπάρχει ένα σπίτι σε κακή κατάσταση, που θα πρέπει να το φτιάξετε, το οποίο είναι πολύ κουραστικό. Ίσως χτυπήσετε κατά τη διαδικασία, να πάθετε μερικές γρατζουνιές ή μώλωπες, ή κάποιου είδους πληγή, ή κάτι να πέσει πάνω σας. Είναι επίπονο και κουραστικό. Αλλά εάν επρόκειτο για καινούριο σπίτι, δεν θα είχατε κανένα από αυτά τα προβλήματα. Όταν κάνετε κάτι θα σημαίνει ορισμένες δυσκολίες ή ταλαιπωρίες. Έτσι το να μην κάνετε τίποτα δεν έχει ταλαιπωρία, ενώ το να κάνετε πράγματα έχει. Έτσι είναι το πώς λειτουργεί. Γι’ αυτό κάποιοι θεοί που είναι συμπονετικοί προς εμένα, μου είπαν: «Είσαι ο μόνος πρόθυμος να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά.» (Γέλιο και χειροκρότημα. )


Μαθητής: Υπάρχουν πολλοί νέοι ασκούμενοι από την Κίνα που ξεκίνησαν το Ντάφα με σκοπό να μείνουν στο εξωτερικό, και οι νοοτροπίες τους ποικίλλουν. Μερικοί πραγματικά έχουν ξεκινήσει την εξάσκηση, ενώ άλλοι ακόμη δεν έχουν παραιτηθεί από τις τρεις βασικές κομμουνιστικές οργανώσεις και δεν καταλαβαίνουν την αλήθεια ακόμη και αφότου μελέτησαν τον Φα για ένα με δύο χρόνια. Και μερικοί από αυτούς ακόμη και κακολογούν ή και συκοφαντούν ασκούμενους πισώπλατα. Οι συντονιστές αρέσκονται στο να υποστηρίζουν τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες μας και τις πρωτοβουλίες μας, και πιστεύουν ότι αυτοί οι νέοι ασκούμενοι θα ωφεληθούν από τη μελέτη του Φα στην οποία οδηγούνται από τη συμμετοχή τους, όση κι αν είναι αυτή. Και μερικές φορές βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους με τις διαδικασίες μετανάστευσης τους εγγυώμενοι για αυτούς γραπτά. Ξέρω ότι πραγματικά δεν ήταν εύκολο για αυτούς τους ανθρώπους που ζούσαν υπό την εξουσία του κακού Κόμματος στην Κίνα. Έτσι θα ήθελα να μάθω, πώς θα έπρεπε να χειριστούμε υποθέσεις σαν και αυτήν; Πώς θα έπρεπε να τους βοηθήσουμε;


Δάσκαλος: Πώς να τους βοηθήσετε; Πρώτα χρειάζεται να δείτε εάν αυτό το άτομο είναι ασκούμενος. Εάν δεν είναι, εάν δεν έχει πραγματικά ξεκινήσει την εξάσκηση, και αν απλώς την κάνει για να κερδίσει νόμιμη ιδιότητα, τότε δεν θα έπρεπε να ανακατευτούμε, καθώς αυτό θα παραβίαζε τους νόμους μετανάστευσης των ΗΠΑ, σωστά; Έτσι ένα είναι αυτό. Ένα ακόμη είναι, ίσως νομίζετε ότι βοηθώντας αυτό το άτομο τον σώζετε, αλλά εάν δεν καλλιεργείται δεν θα εκτιμήσει καν την καλοσύνη σας. Συνειδητοποιείτε για τι πράγματα είναι ικανοί οι Κινέζοι; Φτάνουν τόσο μακριά ώστε να εξαπατούν τους ίδιους τους γονείς ή τα αδέρφια τους, ή ακόμη και να τραβούν όπλα και μαχαίρια σε αυτούς. Τόσο κακοί έχουν γίνει οι άνθρωποι. Μην τους λογίζετε σαν να είναι άγιοι ή κάτι τέτοιο. Αν δεν καλλιεργούνται τότε είναι απλώς συνηθισμένοι άνθρωποι. Μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε σαν ασκούμενους μόνο αν πραγματικά καλλιεργούνται και πραγματικά έχουν ξεκινήσει την εξάσκηση μας.


Μαθητής: Είμαι ένας ασκούμενος από την Ευρώπη. Συνειδητοποίησα ότι καθημερινά οι προσκολλήσεις μου με ελέγχουν, και δεν μπορώ να απομακρυνθώ από το κινητό μου ή από τον υπολογιστή. Σπαταλώ πολύ χρόνο σε αυτά. Προσπάθησα να ξεκολλήσω από αυτά αλλά δεν πήγε καλά. Θα μπορούσε ο συμπονετικός Δάσκαλος παρακαλώ να μου πει τι μπορώ να κάνω για να δυναμώσω τη θέληση μου και να ξεφορτωθώ αυτήν την προσκόλληση;


Δάσκαλος: Αγόρασε ένα κινητό τηλέφωνο που δεν έχει Ίντερνετ. (Γέλιο και χειροκρότημα. ) Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Το ξέρατε; Πολλοί από τους νεαρούς ασκούμενους στο Βουνό έχουν μόνο ένα απλό τηλέφωνο χωρίς Ίντερνετ, ώστε να μην έχουν τέτοια παρέμβαση.


Μαθητής: Μερικοί ασκούμενοι επιστρέφουν στην Κίνα για έναν χρόνο ή περίπου τόσο, και μετά αφότου επιστρέψουν συμμετέχουν στις δραστηριότητες μας, συμπεριλαμβανομένων των συνεδρίων του Φα. Αλλά δεν πέρασαν καθόλου δίωξη όσο ήταν στην Κίνα. Τι θα έπρεπε να συμπεράνουμε από αυτό;


Δάσκαλος: Αυτό αξίζει να το σκεφτούμε. Γνωρίζετε πώς τα τηλέφωνα μπορούν να παρακολουθηθούν. . . Μπορώ να σας πω ότι κάθε κινητό τηλέφωνο που έχουμε πάνω μας εξυπηρετεί ως ακουστική συσκευή. Το ΚΚΚ κάθεται εκεί ακούγοντας ακόμη και τις συνηθισμένες συζητήσεις σας, και ακούνε τα πάντα καθαρά. Το κινητό τηλέφωνο κάθε μαθητή του Ντάφα παρακολουθείται. Έτσι πώς θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι θα μπορούσατε να πάτε χωρίς να εντοπιστείτε από αυτούς; Και οι κλήσεις των κινητών τηλεφώνων εντοπίζονται πολύ γρήγορα. Μόλις καλέσετε κάποιον θα λάβουν αυτόν τον αριθμό και μετά θα αρχίσουν να παρακολουθούν κι εκείνο το τηλέφωνο επίσης. Είναι πολύ σπάνιο, εάν όχι απίθανο, για κάποιον να μην εντοπιστεί από αυτούς. Θα ξέρουν για εσάς αμέσως μόλις συμμετάσχετε σε μια δημόσια δραστηριότητα. Έτσι νομίζω ότι σίγουρα κάτι συμβαίνει όταν κάποιος μπορεί να γυρίσει στην Κίνα και δεν συμβαίνει τίποτα σε αυτόν και όλα είναι ομαλά.


Μαθητής: Θα ήθελα να ρωτήσω, μήπως οι πωλήσεις των εισιτηρίων του Shen Yun έχουν εισέλθει σε μια καινούρια φάση όπου χρειάζεται μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων; Αλλά τι γίνεται αν αυτή είναι η πρώτη φορά που το Shen Yun δίνει παράσταση σε μια συγκεκριμένη χώρα, και. . .


Δάσκαλος: Αυτό είναι δεδομένο – όταν είναι η πρώτη φορά που δίνει παράσταση κάπου, χρειάζεται μια ολόψυχη προσπάθεια από τον καθένα. Η επίδραση του Shen Yun… είπα παλιότερα: μόλις το Shen Yun πέτυχε στην Νέα Υόρκη, θα πετύχαινε σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, και μόλις πετύχαινε στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα πετύχαινε σε ολόκληρο τον κόσμο. Και αυτό είναι που συνέβη – τώρα αναγνωρίζεται από ολόκληρο τον κόσμο. Οπουδήποτε το Shen Yun ήταν στην Ευρώπη, οι άνθρωποι είχαν ακούσει για αυτό και ήξεραν για αυτό, και έλεγαν καλά πράγματα για αυτό, καθώς όλοι ξέρουν ότι είναι εξαιρετικό. Έτσι έχουν τα πράγματα τώρα. Νομίζω ότι τα μέρη της Ευρώπης που δεν έχουν βάλει πολύ προσπάθεια στην προώθηση του Shen Yun πραγματικά χρειάζεται να το πάρουν πιο σοβαρά. Αυτά είναι μέρη που ήταν κάπως παθητικά σχετικά με τη διευκρίνηση της αλήθειας και τη σωτηρία των ανθρώπων. Όμως το Shen Yun είναι μια πραγματική δύναμη σωτηρίας ανθρώπων, και [το να έχετε το Shen Yun να δώσει παράσταση] ισοδυναμεί με το να σας βοηθά να πετύχετε τους ίδιους στόχους στην αντίστοιχη περιοχή σας. Όμως, ήσασταν αδρανείς για αυτό. Αλλά όποιοι κι αν ήταν οι λόγοι, εάν μπορούσατε να είστε λίγο πιο επίμονοι για αυτό και προσεγγίζατε τα πράγματα όπως οι ασκούμενοι στις ΗΠΑ, θα βλέπατε μια ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση και κοινό στην Ευρώπη από ότι στην Αμερική σήμερα.


Το ΚΚΚ χρησιμοποιούσε ειδικούς πράκτορες για να επηρεάσει ή να παρέμβει στα υποψήφια θέατρα. Τους απείλησαν και προσπάθησαν να τους δωροδοκήσουν. Κάλεσαν ακόμη και τους διευθυντές μερικών θεάτρων στην Κίνα [προσπαθώντας να τους εξαγοράσουν]. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα δοκιμάσουν. Αλλά οι μαθητές μας του Ντάφα ανυποχώρητα τα ξεπερνούν όλα αυτά. Και σε περιπτώσεις όπου άνθρωποι έχουν πραγματικά εξαγοραστεί από το φαύλο Κόμμα, οι ασκούμενοί μας πήγαν το ζήτημα σε υψηλότερη διεύθυνση. Όπως ξέρετε, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τα ανώτερα στελέχη είναι συνήθως άνθρωποι της ανώτερης κοινωνικής τάξης. Αυτοί συμβαίνει να είναι το κοινό στο οποίο στοχεύουν οι παραστάσεις μας, και έτσι, συνήθως, το έχουν δει. Όταν ανακαλύπτουν [ότι ένας διευθυντής είναι αντίθετος με το Shen Yun] μας βοηθούν ενεργά. [Ίσως να αντιπαρατεθούν με τον διευθυντή, λέγοντας κάτι σαν,] «Ποιόν στο καλό θέλεις να κλείσεις, εάν όχι το Shen Yun?» Μερικοί διευθυντές έπρεπε να συμμορφωθούν, ενώ μερικοί συνέχιζαν να αντιστέκονται. Σε μια περίσταση, ο διευθυντής ενός θεάτρου στο Λος Άντζελες μας αρνιόταν για έναν χρόνο, και απλώς δεν μας άφηνε να κλείσουμε το θέατρο. Το έκανε αυτό αφότου δωροδοκήθηκε από το κινέζικο προξενείο με ένα ταξίδι στην Κίνα. Έτσι πήγαμε στην ανώτερη διεύθυνση για αυτό, και παρόλο που δεν είπαν τίποτα για αυτό σε εμάς, διακριτικά τον απέλυσαν. Ύστερα, το θέατρο μας κάλεσε –και σκεφτείτε, δεν το είχαμε καν ζητήσει τότε– πήραν την πρωτοβουλία οι ίδιοι να μας καλέσουν και να δουν αν θα θέλαμε να δώσουμε παράσταση εκεί. Αν το συμβούλιο των διευθυντών δεν είχε μιλήσει για αυτό, και δεν είχαν πει στην διαχείριση ότι πρέπει να κλείσουν το Shen Yun, σίγουρα δεν θα το είχαν κάνει αυτό, γιατί το υπόλοιπο προσωπικό εκεί επηρεαζόταν ακόμη από τον διευθυντή που απολύθηκε. Έτσι όταν το Shen Yun έφτασε εκεί, ήταν συνεργάσιμοι, αν δεν έμοιαζαν τόσο ενθουσιασμένοι. Σταδιακά η κατάσταση βελτιώθηκε, φυσικά. Έτσι αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα.


Αν ένα άτομο έχει εκφοβιστεί από το προξενείο ή την πρεσβεία του κακού Κόμματος, τότε πηγαίνετε και διευκρινίστε τα γεγονότα σε αυτόν, κάντε τον να καταλάβει πόσο κακό είναι το Κόμμα, και πείτε του πώς άλλα θέατρα χειρίστηκαν αυτού του είδους την κατάσταση και τί έκαναν. Θα μπορέσετε να επιλύσετε το θέμα εφόσον του πείτε αυτά τα πράγματα. Αυτό που λέω είναι ότι χρειάζεται να βάλετε αρκετή προσπάθεια. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις οι ασκούμενοί μας τα παρατούν αμέσως μόλις βρεθεί ένα εμπόδιο στον δρόμο. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Πώς θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες χωρίς επιμονή; Σώζετε ανθρώπους. Έτσι πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε, για να τους σώσετε, να τους γλυτώσετε. Υπάρχουν πολλοί περιορισμοί τοποθετημένοι σε αυτόν τον κόσμο που θα πρέπει να ξεπεράσετε, ενώ παράλληλα συμμορφώνεστε με τον νόμο και συμπεριφέρεστε κατάλληλα και ευγενικά. Πηγαίνετε και κάντε τη δουλειά. Η σωτηρία των ανθρώπων πάει μαζί με εμπόδια, αυτή είναι η φύση της. Οι παλαιές δυνάμεις δεν θα το ενέκριναν εάν το μόνο που χρειαζόταν να κάνετε ήταν να πάτε σε ένα θέατρο και εκείνοι στα γρήγορα συμφωνούσαν με όλα όσα ζητούσατε και έλεγαν, «Βεβαίως, ελάτε να δώσετε παράσταση εδώ.» Στις ΗΠΑ έχουμε ήδη επεξεργαστεί αυτές τις δυσκολίες. Υπάρχουν ετήσια συνέδρια στα οποία συμμετέχουν διευθυντές θεάτρων, και έγινε γνωστό για τις προσπάθειες του ΚΚΚ να εκφοβίσει και να επηρεάσει αυτούς τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι μιλούν για αυτό και γνωρίζουν πλέον. Στην Ευρώπη, [αυτό που χρειάζεται να κάνετε] είναι το ίδιο.


Φυσικά, μην προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας και καταλήξετε να χειριστείτε λάθος τα πράγματα. Οτιδήποτε κάνετε θα πρέπει να είναι μια συντονισμένη προσπάθεια. Συζητήστε τα πράγματα με τους συντονιστές και ελάτε σε μια συμφωνία για το πώς να τα κάνετε. Μόλις το έχετε συζητήσει μαζί διεξοδικά, πηγαίνετε και κάντε το. Μην προσπαθήσετε να πάτε μόνοι σας και κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Είχαμε μερικούς που δεν είναι φυσιολογικά πολύ λογικοί, και έλεγαν παρορμητικά όλων των ειδών τα τρελά πράγματα [στη διοίκηση του θεάτρου], όπως, «Θα έχετε καρμική ανταπόδοση για αυτό,» ή «το Shen Yun είναι ο Θεός». Όλων των ειδών τα πράγματα έχουν ειπωθεί. Δεν υπάρχει τρόπος οι άνθρωποι στο ανθρώπινο επίπεδο να αποδεχτούν τέτοιου είδους κουβέντες. Και η επίδραση θα είναι κακή, αντίθετα από αυτό που θέλετε.


Μαθητής: Λόγω μακροχρόνιας παρέμβασης, το ταξίδι της καλλιέργειάς μου ήταν γεμάτο με δυσκολίες και πόνο. Συχνά βιώνω οράματα του Σατανά, και. .


Δάσκαλος: Διάβασα κάτι τέτοιο και προηγουμένως. Οράματα του Σατανά. . . Σε ένα τέτοιο σενάριο θα έπρεπε απλώς να το διώξετε με έναν θετικό τρόπο. Και αν τα πράγματα γίνουν πολύ άσχημα, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από εμένα. Αν είναι απλώς ένα φάντασμα μπορείτε απλώς να γελάσετε με αυτό. Μπορείτε να στείλετε ορθές σκέψεις για να το ξεφορτωθείτε, και δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα για να αντισταθεί, θα είναι αδύναμο. Οι μαθητές του Ντάφα έχουν συγκεκριμένες δυνάμεις, και η δύναμη σας το ξεπερνά κατά πολύ. Ο Σατανάς, όπως ίσως έχετε καταλάβει, είναι ένας δαίμονας μέσα στα Τρία Βασίλεια, ένας δαίμονας αυτού του κόσμου. Έτσι αυτό είναι ένα αηδιαστικά χαμηλό επίπεδο. Στον κοινό, συνηθισμένο άνθρωπο σε αυτόν τον κόσμο μοιάζει τρομερός. Αλλά στα θεϊκά όντα είναι αμέτρητες φορές μικρότερος από την σκόνη. Αν μπορείτε να στείλετε ορθές σκέψεις, και πραγματικά το κάνετε με δύναμη, θα τον τρομάξετε και θα φύγει. Μερικοί δαίμονες καταφέρνουν να βλάψουν τους μαθητές του Ντάφα επειδή οι μαθητές δεν μπορούν να τους δουν, και έτσι οι μαθητές νομίζουν ότι είναι αδύναμοι να αντιστρέψουν τα πράγματα. Έτσι αυτοί οι δαίμονες εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός.


Μαθητής: Μήπως οι απόψεις κάποιου σχετικά με την τωρινή πολιτική κατάσταση της Αμερικής και ποιο κόμμα υποστηρίζει θα επηρεάσουν το μέλλον του; Όταν ευαισθητοποιούμε τους ανθρώπους, πρέπει να πούμε για το πώς το φαύλο Κόμμα έχει επηρεάσει την Αμερική και πώς ένα συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα υπερασπίζεται κομμουνιστικές ιδέες;


Δάσκαλος: Εμείς δεν συμμετέχουμε σε πολιτικά ζητήματα. Πρέπει να τους σώσουμε όλους, άσχετα από την πολιτική τους προτίμηση. Και δεν έχουμε καμία άποψη σε πολιτικά ζητήματα. Έτσι δεν είναι; Αυτό έχει να κάνει με αρχές, όχι με το ποιος είναι κάποιος. Καταδικάζουμε το φάσμα του κακού κομμουνιστικού κόμματος, όχι συγκεκριμένους ανθρώπους. Είστε εδώ για να σώσετε ανθρώπους. Δεν έχετε καμία δουλειά να ανακατευτείτε σε εσωκομματικές πολιτικές διαφωνίες. Ούτε τα μέσα μας έχουν ανακατευτεί σε αυτά, στην πραγματικότητα. Απλώς προσπαθούν να αναφερθούν με ακρίβεια σε θετικές εξελίξεις, και αυτό είναι όλο. Ποτέ δεν είπαν άμεσα ότι στηρίζουν κάποιο συγκεκριμένο άτομο, δεν διάλεξαν πλευρά, ούτε προσπάθησαν να προωθήσουν κάποιον μέσω της δημοσιογραφίας τους. Δεν είναι αυτό, αυτό που κάνουν. Απλώς αναφέρονται στα πράγματα εποικοδομητικά – εκθέτουν τα γεγονότα εποικοδομητικά. Δεν θα ταίριαζε στα μέσα των μαθητών του Ντάφα να αναφέρουν ψευδή γεγονότα, σωστά; Δεν πρέπει να έχουμε αρνητικές σκέψεις για τα μέσα μας απλώς επειδή είναι διαφορετικά από αυτά που διαδίδουν αναληθή πράγματα, σωστά; [Εάν το κάνετε αυτό], τότε σταθείτε και αναλογιστείτε πώς εσείς, ένας ασκούμενος, μπορέσατε να επιτρέψετε στα συναισθήματα σας, το ανθρώπινο σκεπτικό σας ή αρνητικούς παράγοντες, να υποσκάψουν τη λογική σας.


Μαθητής: Μερικοί μαθητές του Ντάφα πιστεύουν ότι αν πρώτα κοιτάμε μέσα μας όταν περνάμε μια δοκιμασία, ακολουθούμε τις παλαιές δυνάμεις, και ότι αντ’ αυτού θα έπρεπε πρώτα να στείλουμε ορθές σκέψεις.


Δάσκαλος: (Αναστεναγμός). . . αυτό που συνήθως λέω είναι ότι θα πρέπει να κοιτάτε μέσα σας οποτεδήποτε συναντάτε δυσκολίες, και να δείτε αν υπάρχει πρόβλημα από τη μεριά σας, και αν είναι έτσι, να το διορθώσετε αμέσως. Το να στέλνετε ορθές σκέψεις είναι αυτό που θα πρέπει να κάνετε όταν ξέρετε σίγουρα ότι κάποια κακή δύναμη ανακατεύεται ή παρεμβαίνει. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι είναι έτσι προτού στείλετε ορθές σκέψεις. Το να στέλνετε ορθές σκέψεις δεν είναι κάτι για να κάνετε με κάθε τι που συναντάτε. Αν κάνατε κάτι λάθος και μετά στέλνετε ορθές σκέψεις, αυτές θα στόχευαν εσάς τον ίδιο, εάν πραγματικά επρόκειτο να έχουν επίδραση αμέσως τότε.


Μαθητής: Τι θα έπρεπε ένας Κινέζος ασκούμενος που ζει στο εξωτερικό να κάνει εάν δεν μπορεί να επιστρέψει στην Κίνα για ένα διάστημα, αλλά ούτε η οικογένεια του στην Κίνα μπορεί να πάει στο εξωτερικό;


Δάσκαλος: Είναι δύσκολο να είστε απομακρυσμένοι από τους αγαπημένους σας, και μπορώ να δω ότι είναι βασανιστικό για εσάς. Αλλά από τη στιγμή που καλλιεργείστε τι μπορείτε να κάνετε; Καλλιεργηθείτε. Εάν με ρωτάτε, θα σας συμβούλευα να εστιάσετε στην καλλιέργεια. Είναι αυτό κατανοητό; Εκείνοι που είναι να συναντηθούν, θα συναντηθούν μια μέρα. Όταν μια μέρα οι μαθητές του Ντάφα, δημοσίως και με μεγάλη αξιοπρέπεια επιστρέψουν στην Κίνα, σαν ήρωες που έσωσαν τον κόσμο, θα απολαύσετε τεράστια τιμή. (Χειροκρότημα. ) Αλλά εάν πάτε τώρα πίσω στα κρυφά, και σας βρουν και σας θέσουν υπό κράτηση σε κάποιο μικροσκοπικό δωμάτιο, υποστείτε ξυλοδαρμό, και τα πείτε όλα (γέλιο), τότε νομίζω ότι αυτό δεν ακούγεται πολύ ελκυστικό!


Μαθητής: Στην Κίνα τώρα οι βιντεοκασέτες είναι ξεπερασμένες, αλλά οι ασκούμενοι εκεί ακόμη κρατούν στα σπίτια τους βιντεοκασέτες του Δασκάλου που διδάσκει τον Φα στις πρώιμες μέρες. Θα ήθελα να ρωτήσω τον Δάσκαλο εάν θα έπρεπε ακόμη να τις κρατήσουμε ή εάν μπορούμε να τις κάψουμε;


Δάσκαλος: Μπορείτε να τις κάψετε εάν το να τις κρατάτε δημιουργεί κίνδυνο ασφάλειας. Αλλά ως μαθητές του Ντάφα πρέπει να ξέρετε (δείχνοντας την καρδιά) τι κάνετε. Εάν δεν εννοείτε να κάνετε κάτι επιβλαβές στον Ντάφα, τότε είναι εντάξει να το κάνετε αυτό. Έχω πει σε άλλους ασκούμενους ότι μπορούν να το κάνουν αυτό.


Μαθητής: Στην καλλιέργειά μου βρίσκω συχνά τον εαυτό μου να κρατάει μνησικακία. Είναι μια προσκόλληση που είναι πραγματικά δύσκολο να εγκαταλείψω.


Δάσκαλος: Όταν ένα άτομο θρέφει μνησικακία είναι επειδή αρέσκεται να ακούει ευχάριστα πράγματα και τα πράγματα να του πάνε καλά. Και όταν τα πράγματα δεν πάνε κατ’ αυτόν τον τρόπο, το παίρνει βαριά. Δεν μπορείτε να είστε έτσι, εάν το σκεφτείτε. Δεν μπορείτε να καλλιεργηθείτε έτσι, σωστά; Πάντα δίδασκα ότι ένας ασκούμενος θα πρέπει να βλέπει τα πράγματα αντίθετα από ό,τι τα βλέπουν οι άνθρωποι. Όταν τα πράγματα πάνε άσχημα για εσάς, θα πρέπει να το δείτε σαν καλό, και να καταλάβετε ότι είναι για να σας βοηθήσει να ανυψωθείτε. [Θα έπρεπε να σκεφτείτε,] «Πρέπει να το χειριστώ καλά. Αυτό είναι ένα τεστ για μένα για να καλλιεργηθώ μέσα από αυτό, ένα ακόμη τεστ». Και όταν τα πράγματα πάνε καλά για εσάς, θα έπρεπε να θυμίσετε στον εαυτό σας: «Δεν μπορώ να είμαι υπερευχαριστημένος. Όταν όλα πάνε καλά, δεν μπορώ να βελτιωθώ και μπορώ εύκολα να γλιστρήσω προς τα κάτω.» Έτσι για να καλλιεργηθείτε θα πρέπει να κοιτάζετε τα πράγματα αντίστροφα. Αλλά εάν πάντα διώχνετε και απορρίπτετε τις δυσκολίες και τα δυσάρεστα πράγματα που συναντάτε, τότε αρνείστε να καλλιεργηθείτε μέσα από τις δοκιμασίες σας και απορρίπτετε ευκαιρίες για να βελτιωθείτε, σωστά; Η δίωξη που αντιμετωπίζουμε είναι ένα διαφορετικό ζήτημα, φυσικά.


Μαθητής: Θα έπρεπε οι ασκούμενοι εκτός Κίνας να βάλουν περισσότερη προσπάθεια ώστε να κάνουν την αγγλική Epoch Times επιτυχημένη;


Δάσκαλος: Δεν θα ήμουν ενάντια σε αυτό. Είπα μια φορά στον επικεφαλής των Epoch Times ότι εάν είχαν πάρει την αγγλική έκδοση πιο σοβαρά νωρίτερα, θα είχε ξεπεράσει όλα τα άλλα μέσα στην Νέα Υόρκη μέχρι τώρα. Θα είχε ένα τεράστιο αναγνωστικό κοινό σε αυτό το σημείο, και ότι αυτό ακόμα θα μπορούσε να γίνει εάν ενεργούσαν γρήγορα. Τελικά, όπως και να έχει, δεν είναι πραγματικά κανενός το λάθος [ότι αυτό δεν συνέβη], φυσικά. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.


Μαθητής: Το κομμουνιστικό δόγμα κυριαρχεί στον κόσμο μας. Δεδομένου ότι η Επανόρθωση του Φα του ανθρώπινου κόσμου είναι να ξεκινήσει, είναι οι άνθρωποι – είτε στην Ανατολή είτε στην Δύση – των οποίων τα μυαλά δεν έχουν εντελώς καθαριστεί από τις κακές ιδέες του Κόμματος, σε κίνδυνο, ακόμη και εάν δεν έχουν γίνει μέλη στις οργανώσεις του;


Δάσκαλος: Μπορώ να σας πω ότι οι άνθρωποι στη Δύση γενικά δεν έχουν καλή εντύπωση για το αχρείο Κομμουνιστικό Κόμμα. Φυσικά, υπάρχουν μερικοί που δεν είναι ξεκάθαροι για κάποια πράγματα και που υπερασπίζονται τον σοσιαλισμό, την ίση κατανομή πλούτου και κάτι τέτοια. Αλλά δεν είναι έτσι το πώς ο κόσμος προορίζεται να είναι. Οι καρμικοί λόγοι και το πεπρωμένο είναι που λειτουργούν εδώ. Τα καλά πράγματα που έκανε κάποιος στην προηγούμενη ζωή του θα γίνουν ευλογίες σε αυτή τη ζωή, και αυτές οι ευλογίες ίσως μεταφραστούν σε μια θέση εξουσίας ή κατοχή πλούτου – έτσι αποκτά κάποιος τα χρήματα που έχει. Ενώ η επιτυχία της επιχείρησης κάποιου μπορεί να πιστωθεί στην εμπειρία τους ή στην γνώση τους πάνω στη δουλειά, στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τις ευλογίες τους. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ ταλαντούχους και καλούς σε οτιδήποτε κάνουν αλλά δεν μπορούν να βγάλουν χρήματα και νιώθουν αγανάκτηση για αυτό. Αλλά είναι επειδή δεν έχουν αυτές τις ευλογίες. Στην πραγματικότητα αυτός ο κόσμος διοικείται από υψηλότερα όντα, και έτσι τα πράγματα είναι δίκαια. Εάν κάποιος σκότωσε ανθρώπους και έκανε πολλά τρομερά πράγματα στην προηγούμενη ζωή του, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να περιμένει να γίνει πλούσιος σε αυτή τη ζωή. Έτσι είναι διαφορετικά από αυτό που νομίζουν οι άνθρωποι. Είναι υψηλότερα όντα που έχουν τον έλεγχο. Δεν είναι όπως νομίζουν οι άνθρωποι. Ο καθένας θέλει να ζήσει καλά και δεν είναι λάθος αυτό. Δεν μπορεί να δοθεί φταίξιμο στους ανθρώπους επειδή σκέφτονται με ανθρώπινους τρόπους. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τους ανθρώπους που βοηθούν τους φτωχούς, για παράδειγμα. Είναι κάτι καλό που θα έπρεπε να ενθαρρύνεται, σωστά; Γίνεται από ευγένεια, καλοσύνη και συμπόνια, έτσι είναι καλό. Αυτά είναι καλά πράγματα. Και εμπνέει τους φτωχούς να τα πάνε καλύτερα με τις ζωές τους, το οποίο με τη σειρά του είναι καλό για την κοινωνία. Ο ανθρώπινος κόσμος είναι σαν ένα μεγάλο περιβάλλον για καλλιέργεια και αυτοβελτίωση, όπως έχω πει, και οι άνθρωποι ακολουθούν θεϊκά δοσμένους τρόπους, εάν μπορούν να διατηρήσουν τη σκέψη τους ενάρετη και εμείνουν στις παραδοσιακές αξίες.


Λέγοντας αυτό, υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τι πραγματικά είναι το κακό Κομμουνιστικό Κόμμα ή ο σοσιαλισμός. Όσον αφορά τι είναι ο σοσιαλισμός, το κόμμα το έχει ήδη πει εντελώς ξεκάθαρα: είναι ο πρόδρομος του κομμουνισμού. Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο. Δηλώνεται ρητά στο σύνταγμα του Κομμουνιστικού Κόμματος. Η Κίνα είναι μια σοσιαλιστική κοινωνία, όχι μια κομμουνιστική κοινωνία, το λένε οι ίδιοι αυτό. Και είναι σε ένα πρώιμο στάδιο σοσιαλισμού. Αυτό που φιλοδοξούν είναι ο κομμουνισμός, κάτι ακόμη πιο σατανικό. Οι άνθρωποι εκεί έξω που πιέζουν για σοσιαλισμό θα έπρεπε πραγματικά να πάνε να ζήσουν στην Κίνα για λίγο και να το βιώσουν από πρώτο χέρι. Μετά ας δούμε τι έχουν να πουν.


Φυσικά, τα πράγματα που συμβαίνουν όταν ευαισθητοποιούμε το κοινό συνήθως δεν συμβαίνουν κατά τύχη. Εάν συναντήσετε έναν δυτικό και του γνωστοποιήσετε αυτά τα πράγματα, πιθανώς ήταν να τα ακούσει ακόμη και εάν δεν ήταν μέλος σε αυτό το αχρείο Κομμουνιστικό Κόμμα.


Μαθητής: Είμαι ένας νέος μαθητής που έχει ξεκινήσει την εξάσκηση και κάνει τα τρία πράγματα, αλλά πάντα μοιάζει να υπάρχει μια διαφορά μεταξύ εμού και των βετεράνων ασκούμενων. Είναι ότι η προέλευση μας, τα επίπεδα και τα όντα μας είναι διαφορετικά;


Δάσκαλος: Δεν είναι αυτός ο τρόπος να το κατανοήσετε. Για μερικούς ανθρώπους κανονίστηκε να ξεκινήσουν την εξάσκηση και να γίνουν μαθητές του Ντάφα σε ένα μεταγενέστερο στάδιο από ότι σε άλλους. Τότε ήταν να έλθετε, και αυτό δεν έχει τίποτα να κάνει με το επίπεδο σας στο μέλλον. Έτσι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αρχίσετε γρήγορα τη μελέτη του Φα, να προσπαθήσετε να προλάβετε, και να τα πάτε καλά με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε.


Μαθητής: Είναι κατάλληλο για τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τις λέξεις Τζεν, Σαν, Ρεν σε σχέδια προϊόντων που δεν έχουν το έμβλημα Φάλουν πάνω τους;


Δάσκαλος: Όχι, δεν είναι. Το Τζεν, Σαν, Ρεν είναι ο Νόμος του Κόσμου. Δεν είναι κατάλληλο ή πρέπον, να το βάζετε πάνω σε πράγματα που πουλιούνται. Καταλαβαίνω ότι ως μαθητές του Ντάφα θέλετε να ωφελήσετε τους άλλους, αλλά αυτό δεν είναι ο σωστός τρόπος να το κάνετε. Πρέπει να είστε ευσεβείς προς τον Φα.


Μαθητής: Μπορεί ο Δάσκαλος να εξηγήσει πώς μπορούμε να «μάθουμε» και από θετικές και αρνητικές εμπειρίες;


Δάσκαλος: Έχουν υπάρξει τόσα πολλά μαθήματα όλων των ειδών. Τόσα πολλά, πραγματικά – περισσότερα από εκατό εκατομμύρια. Εάν δεν βλέπετε τις θετικές ή τις ευτυχείς εξελίξεις όπως ένας ασκούμενος θα έπρεπε, και απλώς χαίρεστε όπως θα έκανε ένα συνηθισμένο άτομο, τότε αυτό θα σας οδηγήσει σε δοκιμασία, καθώς είστε ασκούμενος. Όσον αφορά τα αρνητικά μαθήματα, λοιπόν, έχουν υπάρξει πάρα πολλά. Όταν δεν τα πάτε καλά, αυτό οδηγεί σε ένα αρνητικό μάθημα.


Μαθητής: Όταν οι μαθητές χρησιμοποιούν ανθρώπινα μέσα για να χειριστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καλλιέργειά τους, αυτό όχι μόνο αποτυγχάνει να λύσει το πρόβλημα, αλλά στην πραγματικότητα κάνει τα πράγματα όπως τις διαμάχες ακόμη χειρότερα.


Δάσκαλος: Οι μαθητές του Ντάφα είναι άνθρωποι που καλλιεργούνται. Έτσι αν δεν βλέπετε τα πράγματα με όρους καλλιέργειας και δεν προσπαθείτε να επιλύσετε τα πράγματα υπό το φως των διδασκαλιών του Φα, αλλά αντίθετα χρησιμοποιείτε ανθρώπινο σκεπτικό, τότε οι παλαιές δυνάμεις που παραμονεύουν παραδίπλα θα δημιουργήσουν προβλήματα για εσάς. Ίσως εμπλακείτε σε διαμάχη με κάποιον ύστερα από μερικές μόνο λέξεις, επειδή δεν είστε στον Φα.


Μαθητής: Είμαι πολύ ευγνώμων στον Δάσκαλο. Φαίνεται να μπορώ να καταλάβω και να βρω την ριζική αιτία του συναισθήματος (τσινγκ) μέσα μου, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς το συναίσθημα συνδέεται με τον εγωισμό, στην περίπτωση μου.


Δάσκαλος: [Για να το εξηγήσουμε,] ο εγωισμός δεν είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα σε αυτόν τον Κόσμο και ειδικά στον ανθρώπινο κόσμο. Και πώς γίνεται αυτό; Επειδή όλα προέρχονται από τον εαυτό. Εάν το σκεφτείτε, θα βρείτε ότι αυτό αληθεύει για οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο – η οικογένεια σου, η δουλειά σου, τα χρήματα που κερδίζεις εσύ, τα πράγματα που εσύ κάνεις, και ούτω καθεξής. Ο εγωισμός είναι η δύναμη που ωθεί τις εξελίξεις αυτού του κόσμου – εγώ θέλω να εφεύρω κάτι, εγώ θέλω να κάνω κάτι, εγώ θέλω να … το ένα ή το άλλο. . . Έτσι δεν φαίνεται να είναι; Για παράδειγμα, ο πρόεδρος μιας χώρας μπορεί να σκεφτεί, «Εγώ θέλω να αλλάξω την κοινωνία προς το καλύτερο» με αυτόν ή εκείνο τον τρόπο. Ακόμη και τα καλά πράγματα προέρχονται από τον εαυτό. Και αυτό είναι μια χαρά για τους μη-ασκούμενους. Αλλά ως ασκούμενος εσείς θέλετε να αναπτύξετε ένα είδος αλτρουισμού που εκτείνεται προς τους άλλους και το ευρύτερο καλό, και να αλλάξετε την ίδια σας την ύπαρξη έτσι ώστε να είστε ένα με τον αληθινό Φα και να έχετε επιτύχει αληθινή και ενάρετη φώτιση. Αυτό είναι που θα έπρεπε να κάνει ένας ασκούμενος.


Όσον αφορά το συναίσθημα, δεν μπορείτε να το δείτε αυτό μέσα στον ανθρώπινο κόσμο, αλλά μέσα σε αυτό το ατμοσφαιρικό επίπεδο το συναίσθημα έχει μια πυκνότητα δέκα χιλιάδες φορές μεγαλύτερη και πλέον, από τα μόρια που συνιστούν το νερό. Διαπερνά τα κόκαλα και τα κύτταρα και τα σωματίδια κάθε έμβιου όντος. Μπορεί να διαπεράσει κάθε έμβιο ον ή αντικείμενο, εφόσον αυτό το πράγμα είναι εντός των Τριών Βασιλείων. Δηλαδή, είστε βυθισμένοι στο συναίσθημα. Οποιοσδήποτε δεν επηρεάζεται από το συναίσθημα είναι πραγματικά εξαιρετικός. Αυτό είναι πιθανό μόνο για αυτούς που ασκούν πνευματική εξάσκηση. Αλλά ακόμη και αν ένα άτομο ασκείται πνευματικά και το πετύχει, θα είναι μόνο ένα μέρος του που το έχει πετύχει – το μέρος του που ανυψώθηκε πέρα από τα Τρία Βασίλεια όταν κατανόησε κάποιες αρχές. Έτσι είστε βυθισμένοι στο συναίσθημα και επηρεάζεστε από αυτό, όσο δεν έχετε καλλιεργηθεί σε αυτά τα ύψη και είστε ακόμη εδώ στο ανθρώπινο επίπεδο. Οι μαθητές του Ντάφα μπορούν να ελέγχουν το συναίσθημα χρησιμοποιώντας λογική. Δεν είναι δυνατό να είστε εντελώς ελεύθεροι από την επίδρασή του, όμως. Μπορείτε μόνο να χρησιμοποιείτε τη λογική για να το διαχειρίζεστε. Μόνο το μέρος σας που έχει ολοκληρώσει την καλλιέργεια θα απελευθερωθεί από αυτό.


Αλλά η ικανότητα ενός μαθητή του Ντάφα να το διαχειριστεί χρησιμοποιώντας λογική θα εξαρτηθεί από το πόσο λογικός είναι. Αυτό είναι που εννοούμε, το να έχει κανείς «ορθές σκέψεις». Όταν συζητάμε το κατά πόσο η καλλιέργεια κάποιου είναι συμπαγής, είναι για το ίδιο πράγμα. Εάν μπορείτε να διαχειριστείτε τα πάντα λογικά όπως περιέγραψα, τότε αυτό είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Γνωρίζω πώς είναι να είστε ελεύθερος από συναίσθημα (δείχνοντας στην καρδιά). Σημαίνει το να έχεις συμπόνια για όλα τα ζωντανά πράγματα – είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το συναίσθημα και που περικλείει τα πάντα. Όταν κάποιος είναι έτσι, το συναίσθημα μοιάζει αχρείαστο και ενοχλητικό – παρόμοιο με όταν ακούτε κάτι δυσάρεστο ή βλέπετε κάτι που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, και δεν θέλετε να έχετε καμία σχέση με αυτό. Όπως και να ‘χει, το μόνο που μπορείτε να κάνετε τώρα είναι διαχειριστείτε το συναίσθημα χρησιμοποιώντας λογική.


Μαθητής: Πολλά πράγματα που κάνουμε στο Minghui. org απαιτούν πλήρη απασχόληση και επαγγελματικό προσωπικό που μπορεί να αφιερωθεί πλήρως στη δουλειά, εάν είναι να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Αλλά δεν έχουμε ένα υπαρκτό γραφείο, μια επίσημη οργανωτική δομή, ούτε μισθούς ή οποιαδήποτε μορφή ανταμοιβής από την άλλη. Τα άτομα που συμμετείχαν χρειάστηκε εδώ και καιρό να διατηρούν χαμηλό προφίλ ενώ κάνουν τη δουλειά, και δεν μπορούν να πουν στους άλλους με τι απασχολούνται. Ως αποτέλεσμα πολλοί ασκούμενοι που συμμετείχαν αρχικά απομακρύνθηκαν σε άλλα πρότζεκτ. Μια ομάδα ασκουμένων έχει απομείνει για τη δουλειά, αλλά μπορούν να δουλέψουν μόνο στον ελεύθερο χρόνο τους και δεν δουλεύουν τόσο σκληρά για να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους ικανότητες. Όσοι εκεί έξω που έχουν τις επαγγελματικές ικανότητες που χρειάζεται, απαιτούν οικονομική ανταμοιβή για να κάνουν τη δουλειά, και κάποια μορφή αναγνώρισης για αυτό, και έτσι δεν μπόρεσαν αληθινά να συμμετέχουν και να έχουν μια αίσθηση αποστολής με αυτό. Έτσι όταν είναι να διευρυνθεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, και να αναβαθμίσουμε τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας και την ξεπερασμένη τεχνολογία. . .


Δάσκαλος: Όλα τα μέσα μας σώζουν ανθρώπους, και είναι εξαιρετικά που το κάνουν αυτό. Όλα είχαν τεράστια επίδραση στην Επανόρθωση του Φα, και ανυπολόγιστη συνεισφορά. Αλλά μόνο το Minghui. org εξυπηρετεί ως έν παράθυρο προς τον Ντάφα για τον έξω κόσμο και ως φόρουμ για μαθητές του Ντάφα να μοιραστούν τις εμπειρίες της καλλιέργειάς τους. Είναι ένα φόρουμ για τους μαθητές του Ντάφα από κάθε γωνία του πλανήτη, συμπεριλαμβάνοντας την Κίνα. Και αυτό είναι κάτι που κανένα άλλο μέσο θα μπορούσε να κάνει – είναι αναντικατάστατο. Έτσι έχει κάνει μια ακόμη μεγαλύτερη συνεισφορά! (Χειροκρότημα. )


Όπως αναφέρθηκε στο ερώτημα, πρέπει να κάνουν πράγματα κρατώντας χαμηλό προφίλ, οπότε κανείς να μην γνωρίζει τι κάνουν, και οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι δεν συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες των μαθητών του Ντάφα. Είναι δύσκολη και κουραστική δουλειά, που φτάνει μέχρι αργά τη νύχτα, με περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό, και πρέπει να το συνεχίζουν κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες. Αλλά είναι καλλιέργεια, επομένως δεν είναι αυτά, από τα πιο εκπληκτικά και εξαιρετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε; Όταν οι μαθητές του Ντάφα βρίσκονται στις πιο δύσκολες συνθήκες και χρειάζονται να ακούσουν μια φωνή [υποστήριξης] , το Minghui. org είναι εκεί για αυτούς. Έτσι σκεφτείτε πόσο εξαιρετική είναι η δουλειά σας. Πραγματικά πρέπει να την εκτιμάτε! Όσο δύσκολο κι αν είναι για να γίνει, αυτή είναι η μεγαλειώδης αρετή σας.


Επίσης, οι άνθρωποι που εργάζονται στο Minghui πρέπει να είναι πολύ αξιόπιστοι και φερέγγυοι ασκούμενοι, καθώς πρέπει να καθιερώσουν απευθείας γραμμές επικοινωνίας με ασκούμενους στην Κίνα. Πρέπει να είναι πολύ αξιόπιστοι και αφοσιωμένοι στην δουλειά, και να είναι αληθινά σε θέση να αφιερωθούν σε αυτό ολοκληρωτικά. Νεότεροι μαθητές του Ντάφα είναι αυτοί που χρειάζονται περισσότερο αλλά είναι δυσκολότερο για αυτούς να είναι σταθεροί με πράγματα, και έτσι κι αυτό έχει δυσκολίες επίσης. Αλλά αυτή είναι η καλλιέργεια, και εάν οι ασκούμενοι γνώριζαν πραγματικά [την αξία του Minghui] θα επιζητούσαν πάρα πολύ να συμμετέχουν σε αυτό. Αλλά η μεγαλειώδης αρετή που περιλαμβάνεται δεν είναι κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να δουν. Δεν είναι ορατή σε κανέναν, και οι προσπάθειες των ασκουμένων που συμμετέχουν δεν είναι κάτι που οι άλλοι γνωρίζουν.


Οι άνθρωποι συνήθως θέλουν να κάνουν πράγματα που είναι πιο ορατά, και όπου οι άλλοι μπορούν να δουν τι έχουν πετύχει. Θα ήθελαν [τουλάχιστον] να το δουν άλλοι, εάν όχι ο Δάσκαλος. Αλλιώς ίσως τους ενοχλούσε σε κάποιο βαθμό. Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν τόσα πολλά μάτια στον Κόσμο που σας παρακολουθούν έντονα, και ο αριθμός είναι απλώς αφάνταστος. Ακόμη και ένα σωματίδιο ύλης είναι εντελώς γεμάτο από αυτά τα μάτια – ακόμη και τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια. Όλες οι ζωές στον Κόσμο παρακολουθούν έντονα οτιδήποτε κάνουν οι μαθητές του Ντάφα. Και θεία όντα είναι μεταξύ αυτών. Η κάθε σκέψη και πράξη σας καταγράφεται, και πιο ζωντανά από ότι μια βιντεοσκόπηση – όλα καταγράφονται πολυδιάστατα. Αυτό που κάνετε είναι για το θείο, να το δει, όχι ο άνθρωπος. Δεν μπορούν παρά να παρακολουθούν, καθώς η αποτυχία ή η επιτυχία των μαθητών του Ντάφα έχει επίπτωση στο εάν η Επανόρθωση του Φα του Κόσμου θα επιτύχει και εάν ο Κόσμος θα συνεχίσει να υπάρχει. Εάν οι μαθητές του Ντάφα τα πάνε καλά, αυτό έχει επίπτωση στις ίδιες τους τις ζωές. Πώς θα μπορούσαν να μην παρακολουθούν έντονα; Έτσι όλοι το κάνουν.


Μαθητής: Έχουμε λάβει ανταπόκριση από αναγνώστες που λένε ότι η χρήση από το Minghui του όρου «απήχθησαν» για να περιγράψει τους μαθητές του Ντάφα που συλλαμβάνονται άδικα από την αστυνομία στην Κίνα δεν βγάζει νόημα σε μη ασκούμενους, καθώς η «απαγωγή» κανονικά αναφέρεται σε κακοποιούς που αρπάζουν κάποιον με σκοπό να πάρουν λύτρα. Νομίζουν ότι ο τρόπος που γράφουμε είναι περίεργος και όχι πολύ κανονικός.


Δάσκαλος: Ο τρόπος που κάνουν τα πράγματα στην Κίνα είναι διαφορετικός. Οι ασκούμενοι που ήταν μακριά από την Κίνα για κάποιο καιρό έχουν την τάση να βλέπουν τα πράγματα με τον τρόπο που κάνουν οι υπόλοιποι άνθρωποι στον κόσμο, οπότε μπορεί να υπάρχει διαφορά. Το κακό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι σαν μια συμμορία κακοποιών – το πώς συλλαμβάνουν τους ανθρώπους, δεν είναι το ίδιο με τους απαγωγείς που απαγάγουν; Η «σύλληψη» συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη σύλληψη κακών ανθρώπων. Ωστόσο μπορείτε να πείτε στους αναγνώστες που τους απασχολεί αυτό, ότι, εάν χρειαστεί, η επιλογή των όρων μπορεί να βελτιωθεί – όσον αφορά όρους που σχετίζονται με τα πράγματα στην Κίνα. Αλλά εάν το σκεφτείτε, στην πραγματικότητα, φαίνεται μάλλον να ταιριάζει ο όρος που τίθεται στην ερώτηση.


Μαθητής: Είναι το βιβλίο «Πώς το Φάσμα του Κομμουνισμού Κυβερνά τον Κόσμο μας» κυρίως για ανθρώπους εκτός Κίνας; Χρειάζεται να διανεμηθεί ευρέως στην Κίνα;


Δάσκαλος: Όχι, δεν χρειάζεται. Είναι κυρίως για τον υπόλοιπο κόσμο. Οι Κινέζοι ήδη γνωρίζουν ότι τους κυβερνά το Κόκκινο Κτήνος. Περιττό να πούμε ότι το φάσμα τούς κυβερνά.


Μαθητής: Η ερώτησή μου σχετίζεται με το βιβλίο «Ο Υπέρτατος Στόχος του Κομμουνισμού». Στην προσπάθεια να συμβουλέψουμε τους ανθρώπους σωστά και όταν γράφουμε άρθρα με τη γνώμη μας, μερικοί ασκούμενοι θέλουν να συνοψίσουν το βιβλίο ή να παραθέσουν εδάφια από αυτό, αλλά συχνά δεν μπορούν να εκφράσουν τα πράγματα τόσο καλά όσο το βιβλίο.


Δάσκαλος: Σε ένα βιβλίο έχετε τον χώρο να στηρίξετε ευρέως και να εξηγήσετε πλήρως τα επιχειρήματά σας. Όταν διευκρινίζετε τα γεγονότα στους ανθρώπους δεν είναι εφικτό να καλύψετε τόσα πολλά με τα λόγια ή να καλύψετε τα πάντα επί τόπου, και έτσι δεν θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα. Έτσι νομίζω ότι μπορείτε να δείτε το βιβλίο ως κάτι που σας παρέχει επιπρόσθετες πληροφορίες, για να αντλήσετε όταν διευκρινίζετε τα γεγονότα. Αλλά θα πρέπει ακόμη να διευκρινίζετε τα γεγονότα στους ανθρώπους με τον τρόπο σας και να τον προσαρμόσετε στους ανθρώπους με τους οποίους μιλάτε και την κατάσταση.


Νομίζω θα σταματήσω εδώ. Πολλοί άνθρωποι ταξίδεψαν μια μεγάλη απόσταση για το σημερινό συνέδριο του Φα, και δεν θέλω να πάρω περισσότερο από τον χρόνο σας. Οι εμπειρίες που μοιράζεστε ο ένας με τον άλλο στα συνέδρια του Φα είναι ζωτικής σημασίας. Μπορείτε να μάθετε πολύτιμα πράγματα από τους διαφορετικούς τρόπους που οι μαθητές του Ντάφα από διαφορετικές περιοχές σώζουν ανθρώπους και πώς καλλιεργούνται, και αυτό θα είναι πολύ ωφέλιμο για σας στις προσπάθειές σας, στο εξής. Αλλά ήξερα ότι θα θέλατε να ακούσετε τι είχα να πω, και έτσι προσπάθησα να απαντήσω μερικές ερωτήσεις για εσάς. Και έτσι είμαστε εδώ.


Εσείς είστε αυτοί που πρέπει να κάνετε την πραγματική δουλειά. Στις πιο σκληρές και κοπιαστικές συνθήκες, εσείς ήσασταν αυτοί που αντισταθήκατε στο κακό και συνεχίσατε να κάνετε [αυτό που έπρεπε]. Να ξέρετε ότι είμαι μαζί σας. Το αχρείο Κομμουνιστικό Κόμμα λέει ότι κρύβομαι στην Αμερική, αλλά στην πραγματικότητα είμαι στην Κίνα μαζί σας κάθε μέρα! (Χειροκρότημα. )